Új privát üzeneted érkezett!

Emmalena...annyit jártál az eszembe! Gondoltam hogy baj van, azért nem jössz! :( Fogadd őszinte részvétem!
Nagyon sajnálom, hogy látnod kellett anyukád szenvedését.
Ilyenkor már valóban jobb hogy el tudott távozni.
Nyugodjon békében! :(
Remélem erőre kapsz itt köztünk. :) Sok izgi téma van, mint pl. a fogzás, a kakilás, a böfizés...csupa jó! :wink:
De ha nyomja a lelked a bánat meghallgatunk. Légy erős!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Éjjel mi alig aludtunk, biztos a front , szél miatt! :( Most napközben viszont jól alszik Norbi!

Kajába kóstolás...hát én próbálom elkerülni hogy az én ételembe egyen vagy belenyúljon.
Én ettől parázok, pedig egy kis nyali biztos nem ártana.
turmixolás...Én úgy tudom, addig pépesíteni, turmixolni kell amég nem tud hosszan ülni, mert nem csak a
fogak miatt kell ez a pépesítés, hanem azért is mert az emésztőrendszerük nem olyan fejlett,
és valamiért ülő pozicióban jobban tud emészteni a baba. :roll:
Nem tudom miért van, ne kérdezzétek, de ezt olvastam valahol!

Ti mikor adtok májat a kicsinek???
Én úgy tudom 5 hós korban már lehet csirkemájat adni egy kis burgonyával, répával natúr, főzőlével turmixolva.

Tápszer...mi Beba HA-val kezdtük, de az már nem ízlett neki, akkor kapott sima Beba 1-et, de az meg
mindíg hiánycikk volt a patikában :?
Most Mildibé 1-et eszik Norbi, szereti! És nem drága!
Unokatesómék Humanát esznek!
Tejpép...Én Hipp 4hósnak való Őszibaris tejpépet és natur grízt adok Norbinak, minden másnap uzsira. :D

Mennyiség...Olyan 130ml víz-ből kéne csinálni, de az sok, Norbi csak 100ml-t tud belőle megenni.
Tápszer meg 150ml vízből készítem, de mostanában már nem elég neki. így ma is 170ml vízhez adtam
5és 3/4 kanál port.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


sziasztok!
Végre itt:)
sajnos sem olvasni,sem írni nem volt időm az utóbbi időben,mert hulla voltam + csomó programunk volt (pl Tomi első névnapi családi bulija :D ),férjem is végre sokat itthon volt velünk,csavarogtunk,horgászni is voltunk :)

Kardiológián mindent rendben találtak és agyon dicsérték Tomikát és engem is,annyira levette a doktornéniket a lábukról :) Iszonyat édes volt,minden megfogott,megnézett, az uh készülék is tetszett neki, a szíve hangját pedig kommentálta :)
Köszönöm a drukkokat!

Kép

Kép
borkaby
 
 

 
 

Emmaléna
Nagyon-nagyon sajnálom! Fogadd őszinte részvétem! Annyira szeretnék valami bölcset, vagy legalább vígasztalót írni, de nem tudok, csak bőgök.
Asszem mára tőlem ennyi...

marek
 
 


Marek!
Köszönöm a fejéses infót!!! Nagyon sokat segítettél!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Emmalena!
Fogadd őszinte részvétemet,nagyon sajnálom,ami történt! Örülök,hogy jöttél és remélem el tudjuk majd egy kicsit terelni a gondolataidat,bár tudom,ez nem nagy vigasz.
Gratulálok Ábi bőbeszédűségéhez :) és Emma igazi partner a bajban,hogy gond nélkül áttért a cumira :) Kis kacagó bajnokok :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Lkata!
nálunk is így alakult az éjszaka:éjféltől reggel 5-ig 3x is felkelt,nyüglődött szegénykém,nagyon rosszul aludt,napközben viszont bepótolta,szinte egész nap nem is láttam. Remélem valami front van,bár én a fogára is gondoltam,mert meg van duzzadva egy kicsit az ínye, viszont a nyálzás abba maradt. - Illetve most már nem folyatja a nyálát,hanem óriás buborékokat fúj belőle,meg fröcsköli szanaszéjjel :D

Én a májról nem tudok semmit, illetve annyit,hogy viszonylag hamar be lehet vezetni,de hogy mikor? Passz :(

Kajába nyúlkálás:

én úgy tudom,hogy amit megkíván és maga vesz el,attól nem lesz baja. Több ilyen történetet is hallottam már.
Tomi névnapján pedig az egyik rokon kifejtette,hogy nagyon gyengék vagyunk ezzel az anyatej mizériával,mivel az ő gyermeke 20 évvel ezelőtt 4,5 hónaposan már rég töpörtyűt evett leturmixolva :shock: :shock:

:lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Bölcsi.
A védőnőt kell befűzni a munkáltatói mellett,hogy ajánljon be titeket,zengjen rólatok ódákat és mondja el,hogy milyen fontos nektek a bölcsi,hiszen ha nem mentek vissza dolgozni nagy baj lesz stb. stb. Nagyon sokat tud számítani!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Peva!
Lemaradtam. Mi ez a könyvküldözgetés?

Kép

Kép
borkaby
 
 


Zsuzsu,ez nagyon szomorú,hogy nem tudtatok meg semmi újat a vizsgálaton :( hol voltatok Ábival?! Országos Beszédvizsgáló? Az lenne az igazi szerintem :wink:

Sensie!
Egy hősnő vagy!! Én még itthon is teljesen ki vagyok,ha nem látom a férjem,hát még,ha elmenne síelni... Örülök,hogy ilyen jól belerázódtál a kinti létbe,még ha nemsokára haza is jöttök. Norbi is utánad jön majd? A cigizős szobatársak lemondtak káros szenvedélyükről a lakásban?

Tali:
már van időpont?
nekünk jó Tata jó időben,apa nélkül hétköznap :) apa ritkán viseli jól a csajszi bulit,bár,ha szabadtérre mennénk pecázni,akkor biztos nyerő lenne neki is az ötlet :D :wink:

Körömvágás:
képzeljétek,a mi Tomink bírja :). Sőt,érdeklődve figyeli. Szoktam neki magyarázni közben vagy mondókázni és bókolni neki: elmondom milyen szép,okos,ügyes,megdicsérem minden porcikáját közben,ő pedig figyelmesen hallgatja,mivel nagyon szereti,ha udvarolnak neki :) Meg mindig hagyom egy kicsit fogdosni az ollót,had ismerkedjen vele. (persze lesben vagyok,nehogy megegye van megsértse magát)
Nagy szerencsénk van,hogy tetszik neki a körömvágás,mert álmában nem tudtuk vágni a körmét,annyira éberen alszik. Lábkörömmel már nagyobb bajban vagyok,de azt ritkábban is vágom és ált. 2 felvonásban,mivel a lábai megállás nélkül mozognak,én nem tudom,hogy hogyan bírja. :D

Tv:
mi nem nézünk Tv-t,mióta megszületett Tomi - vagyis én mostanában,mióta fejek, nézem a barátok közt- öt,csupa izgalom :)
én annyira nem hiszek a TV-ből való nyelvtanulásban,azt pedig biztosan tudom,hogy az anyanyelv tanulásban hátráltat a SOK Tv nézés,mivel nem serkent beszédre,csak passzív befogadásra,megértésre :(. Szóval nekem para egyenlőre. Biztos fog majd Tv-ni,nem akarok belőle ufót nevelni,de még míg lehet ki akarom húzni TV nélkül.

Szöszke!
Sajnálom az eredményt :(

Jajj,annyit tudnék még írni,de nagyon fáradt vagyok,el rakom magam holnapra

A képek nagyon édesek!!!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!!

Emma!
Én is gondoltam, h a tragédia miatt nem jössz. Kívánom, h a csodaszép gyermekeid segítsenek feldolgozni a feldolgozhatatlant!!
Sok erőt kívánok!

Kata!
Fel a fejjel! Kívánom, h bejusson a kiszemelt oviba Zsófia.

Sajna napi 400g tejcsim van kb. ez pedig nem elég.

az éjszakánk jó, igaz nappal alig alszik, így estére kidől....

peva!
Szépek vagytok a vízben :)
Én sima, gyógyszertári mosakodóval fürdetek. Ábinak nem volt érzkékeny a bőre, de csak 2 éves kora óta fürdetjük baba tusfürdővel.
A johnsonról sok rosszat hallottam, messzire elkerülöm.

Ildi!
Te még szerencsés vagy, h Lottika nem hisztizik. Az enyémek korán kezdik :D Sajna Konsti kissé ölbebaba lett, mert Bence keveset van itthon mostanában és amikor itthon van, akkor is csak összebújnak...
Én meg szívok, mert nincs időm folyamatosan rázni a seggét.

ülés: egyedül felülni kb.8 hónapos kortól, de 7 hósan már szerintem lehet ültetni. Konsti a babakocsiban félülőben van, jókat kacag a játszótéren a gyerekeken.
Ábes majdnem előbb járt, mint felült, mert amikor felállt utánna sokszor lecsüccsent, így ült csak. A felülés nem hozta lázba, inkább az állás, járás...Tehát ez is olyan, mint a többi mozgás....nagy különbségek lehetnek.

L.Kata!
Májat (csirke) a ht. megkezdése utáni 2,5-3. hónaptól. Mégis csak a máj méregtelenítő....
ja és HASFOGÓ!!!!!!! általában persze :D

KÖszi a tápszeres, tejpépes infót. Az őszibaris tejpépet Ábel is imádta, de én mindig tettem bele friss gyümit.
Nekünk a dokink a Milumil tápszert irja fel.

Borkaby!
Örülök, h midnen rendben! Bulisképek??????

Országos beszédvizsgálóról nem hallottam.

Mi: kellett nekem panaszkodni, tegnap beiindultak az események. Szóval: egy szomszéd ajánlására vittük
el Ábelt egy alapítványhoz, ahol általános fejlesztéssel foglakoznak. (beszéd, mozgás....) Volt egy egy órás, játékos vizsgálat és egy kérdőív. utánna kaptunk egy szakvéleményt (telefon és emil- es kérés után, noha a vizsgálat után ígérték). Maga a fejlesztés önköltséges, de indulásképpen nekünk heti 20 ezer lenne és mivel nem tudni meddig kéne járni így nem tudtuk válalni. Ezért elküldték a vizsgálati eredményt a Szegedi központba, kérve, h Ők finanszírozzák a "kezelést". 1 hónapig nem történt semmi, aztán tegnap hívtak, h megkaptuk a támogatást, elvileg a jövő héttől mehetünk. Összeállítanak egy órarendet. Heti kétszer egy óra egyéni fejlesztés, és ugyanennyi csoportos. Én megyek vele Konsti apázik. Remélem Ábel meggyógyul és tényleg kezdhetünk. Örülök, mert legalább kimozdulunk. Sokszor álmodom, h beszél és nagyon rossz felébredni. :evil:

A gyerekorvosunk hallásvizsgálatot javasolt. Többször elvittük, de vagy szabin volt a doki, vagy a készülék volt rossz. Onnan is tegnap hívtak, h mehetünk, szerdán megcsinálják a vizsgálatot. Mivel a doki most is szabin, a z eredményt majd postázzák......

Én szeretem Szegedet, de a fővárosban sokkal több lehetőség van minden téren........

Konsti is utál hason lenni. Nem támaszkodik, hanem a lábaival ficánkol. Ha sikerül megtámasztania magát a járóka rácsán, akkor hasoncsúszik.....Teljesen más, mint Ábel.....

Jó 7 végét Mindenkinek!!! (nálunk apa dolgozik :evil: :evil: :evil: ) így nem is lesz 7vége...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu!
Biztos nagyon jó a hely,ahova mentetek,nem kis összeget kellett volna otthagynotok. Az Országos Beszédvizsgáló Központ pont arra jó,hogy pontos diagnózist adjon és a fejlesztésre javaslatot,ingyenes. Szülői kérésre adnak időpontot (vagy bölcsi/óvi/suli javaslatra is). Végül is nem is annyira az ok a lényeg,inkább az,hogy gyorsan beinduljon a beszéd :wink: Tökjó,hogy megkaptátok a támogatást Szegedtől!! :D Biztos izgalmas lesz

bulis képek vannak,most akarom hívni apukámat (csak várom,hogy legalább 8 óra legyen :) ),hogy küldjék végre át a fotókat nekünk is. Láttátok,hogy a DM-ben akció van megint? 26 oldalas fotókönyv 1200 Ft körüli áron :) Elég jó sztm.

Ma is egyfolytában ébredt Tomi :(

Kép

Kép
borkaby
 
 


Jó reggelt!

Nem tudom már ki kérdezte a tápszert. Mi tápisak vagyunk elejétől fogva. A BEBA H.A. start aktívot kapjuk, a doktornéni azt mondta ez lesz 1 éves koráig.

LKata,
azt honnan láttad, hogy nem ízlett neki? Keveset evett belőle, vagy egyáltalán nem kérte?

Én is elgondolkodtam, hogy miért nem váltunk újra, mert a BEBA-ból van újabb a kora alapján, aztán a neten elolvastam a betegtájékoztatóját és ott is 1 éves korig írják, máshol meg azt olvastam, hogy ha allergiás van a családban - én az vagyok - akkor jobb, ha 1 éves koráig H.A.-t eszik.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
CSak néhány dologra tudok reagálni, amíg Bori bírja mellettem a járókában.

Peva
Mi gyógyszertári fürdetőtt használunk, egy éves koráig nem is használhatnánk mást az allergia miatt. A Jonhonos cuccokról én is sok rosszat hallottam, ráadásul még én is kipöttyösödtem tőle, amikor használtam. Nem is tudom, hogy miért lehet még mindig kapni, ha ennyi gyerek allergiás rájuk.

LKata
Én a Kismama alapján fogok hozzátáplálni. Az a májat a 8-9. hónapra írja, de abban ugye hat hós kortól kezdődik a hozzátáplálás, ti meg már négy hósan elkezdtétek, szóval gondolom le kell vonni 2 hónapot...
A husikat már bevezetted? Mert az elméletileg előbb lehet.

Zsuzsu
Ábel egyáltalán nem beszél még?

Borkaby
Régen tudtak valamit. Én mondjuk biztos nem turmixolnám a töprötyűt a gyereknek. :lol: :lol: :lol: Kenyér, töpörtyű, vöröshagyma, oszt jóvan.... :lol: :lol: :lol: Ha már töpörtyű, legyen kövér alapon.... :lol: :lol:

Ma megyünk úszni. Már nagyon várom!!! Remélem Borinak tetszeni fog!!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu - Szuper jó, hogy megkaptátok a támogatást! Drukkolok, hogy hatékony legyen a a fejlesztés és mielőbb valóra válljon az álmod. :wink:

Marek - Milyen volt az úszás?

Borkaby - Konkrét időpont még nincs. Olyan május vége június elejére gondoltam, amikor már lesz olyan idő, hogy kihasználhatjuk a kertet vagy elmehetünk csoportosan sétálni a tópartra. Anyucik fagyiznak, lurkók durmolnak a babakocsikban!

Egyenlőre úgy látszik hogy az apa nélküli tali fog nyerni, a hétvége és a hétköznap holtversenyben. Kérdés, hogy akik a hétvégére szavaztak (Ildi, Marek, Clau, Inez) tudnak-e jönni hétköznap, illetve, akik a hétköznapra (Linh, Peva, Borkaby, én) be tudnak-e áldozni egy hétvégét. :roll: Várom a visszajeltzéseket! Köszi!

Képzeljétek, amilyen szép idő volt ma, felmentünk a János-hegyre Libegővel! Nagyon klassz volt! Majd hozok képeket is.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Én is olvasós vagyok mostanában... Nem hiszitek el, de Lili pénteken reggel hányt, így a nyakamon maradt... nem ment bölcsibe. Mentünk úgyis a dokinénihez, megvizsgálta, nem fertőző hányás volt, csak egyszeri... ill. 2x hányt, de az egymás után volt...

Megvizsgált minket a dokinéni, főleg Borit, és kapott a köhögésére köptetőt, meg osccilo izét, és várjuk, h a vírusos torok meggyógyuljon....

És amik megmaradtak:
Emma: nagyon nagyon sajnálom, ami anyukáddal történt! Őszinte részvétem!!!! Én a nagymamámat veszítettem el, borzalmas volt! Bele sem merek gondolni, milyen érzés egy sokkal közelebbi hozzánktartozót elveszíteni :(
Remélem, itt a kis csapat segít neked, hogy könnyebb legyen ez az időszak... Megpróbáljuk az élet napos oldalát mutatni neked, amiben nagy segítségünkre lesznek a tündéri kis topik babáink, köztük Emma is :) és persze Ábel is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tali: ha meggyógyulunk, akkor a hétvégi talinak azért örülnék, mert jöhetne Lili is, a nem hétvéginek meg azért, mert csak egy gyerekre kellene vigyázzak :D

hahaha Tehát nekem mindegy ;) csak ne legyünk betegek (léccci léccci)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Adri: jaj, az a cumi, hogy sérthette fel Julcsi csőrét :(

Azt hiszem Julcsi nem fogja hagyni, hogy éheztessétek, ő majd jól önkiszolgál :)

Nem hiszem, hogy nagy baja lehetne ebből, de azért figyelni kell, hogy mit tud ellopni. És a fulladás veszélye is fenn állhat, ha olyat csen el...

De ami megtörtént, azon nem szabad aggódni, hiszen nem történt semmi baj... :D

Csenő lány ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Voltunk úszni. Tök jó volt! Dobok néhány képet:

Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

marek
 
 


Marek! ez baromi jó lehetett. :) És látszik, mennyire élvezte a kis sellőlánykád. :D

Kép
szöszke
 
 


Mi dédiztünk ma. Ezek a képek a 3 héttel ezelőtti látogatásunkkor készültek.

Kép
Kép

2x1,5 órás utazás volt megint, most csak visszafelé volt egy negyedórás magánszáma Gergőnek, de a nővéremet hátraültettem hozzá, így megnyugtatóbb volt neki. A salgótarjáni Tescoban szinte kivétel nélkül csak szlovákok voltak. :shock: Most, hogy ilyen gyenge a forint, átjárnak, mert százszor jobban megéri itt vásárolniuk.

A mi Gergőnknek bizony felemás színű szeme van. Ezen a képen kicsit látszik is. Szemből nézve a bal oldali zöld, a jobb oldali kék. :D Reméljük, így marad neki. ;-)

Kép

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Látom, mindenki jól elfoglalta magát, helyes! Mi is, de. Brendonban voltunk, du. párom főzött és sétáltunk egy jó nagyot, annyira jó idő volt, nagyon élveztem.

Marek - de jók ezek a képek, nagyon édes Bori és te is nagyon jól nézel ki!!!

Szöszke - Gergőnek nagyon szép szemei vannak, végülis már valószínű, hogy így marad, nem? Bár azt olvastam, hogy a végleges szín 6 hónapos korra alakul ki. Nálunk egyelőre zöldesbarna a szín. Ja, és te is nagyon csinos vagy!

Nyugtonmalac - jaj, sajnálom ezt a betegségsorozatot, most meg szegény Lilike, ez a hányás :? Drukkolok, hogy végre kilábaljatok ebből, amúgy te hogy vagy, teljesen meggyógyultál?

Zsuzsu - de jó, hogy megtámogatnak és mehettek a fejlesztésre! A heti 20 e ft azért durva lett volna :roll:
Álom-ébredés :cry: De ne aggódj, biztos hamarosan csacsogni fog Ábel!!! :lol:

Borkaby - azért 4 hónaposan a töpörtyű durva!!! :shock:
Örülök, hogy Tomikával minden rendben van!!!

LKata - nekem van egy táblázatom a HT-ról, megnéztem és ott azt írják, hogy 8-9 hónaposan lehet adni: marha, sertés, csirkemáj (legfeljebb egyszer hetente) Persze ez lehet, hogy arra vonatkozik, ahol a baba 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott.

Ma vettünk a Brendonban egy készségfejlesztőt, 6 hónapos kortól ajánlják (nemsokára elérjük) és vettünk kuponnal egy cuki satyekot (ami még nagy) és ezt a két dolgot rögtön kipróbáltuk otthon:

Kép

És mielőtt lementünk sétálni:

Kép

Na mára ennyit, megyek, mert nagyon elfáradtam, jó éjt mindenkinek (vagy jó reggelt :lol: ) !!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Szöszke!
Utólag is boldog Gergő napot! :) Lillát nem kereszteljük meg, mi sem vagyunk..
Nagyon aranyosak a képek, és Gergő szeme nagyon poén! :) Tényleg látszik! :)

szemek: tényleg, akartam már kérdezni, h nálatok elkezdett már változni a babák szeme? vagy van akinek már teljesen bebarnult pl? Lillusnak még szinte semmit, talán kicsit világosodott, kékebb lett...lehet, h ő tényleg kék szemű marad? Vagy majd egyszercsak elkezd hirtelen barnulni? Fura, mert jelenleg szőkés, vöröses barna hajú (ez már a totál kpaszodás utáni új haj, egyébként sötét barnán született) és kék szemű...mi meg sötétbarna, sötétbarna mindketten. :D Hmmm...most elgondolkodtam... :D

Zsuzsu!
Oké, majd megbeszéljük a talit. Simán mehet, apukám elég sokat jár be, úh majd elmegyünk vele. Csak várjuk ki a jó időt! :) Képeket majd hozok, bár nem sok új van...így egyedül nem igazán veszem elő a gépet, de mostmár rászoktatom magam, mert később jó lesz. :)
Otthon nemtom kapok-e vmt...majd utána nézünk.
Jobbulást!
Örülök, h végre elkezdhetitek a fejlesztést, szurkolok, h jól menjen!

Tücsök!
Hát én először turmixolok, aztán később már nem.

Kata!
Szurkolok az ovihoz!
De rossz lesz apa nélkül, főleg Lillának, de ez van sajnos. :?

éjszaka: Lilla sosem kel éjjel, mostanában 6kor ébred enni, utána még alszunk 8-9ig. Ja és 10kor fekszik. Korábban 5/5.30 körül kelt először, de tetszik ez a szokása. De amilyen mákom van, tuti ma történni fog vm...úh kopp kopp. :P

Peva!
Dorkának nagyon tetszik a labda. :D
A lila J&J-tól Lilla is kiütéses lett. De az új cuccuk nagyob bejön...naturals a neve, zöld színű. Annó mikor Lillának nem múlt az ekcéma szerűsége, mindent kipróbáltam, a gyógyszertáritól kezdve az itteni organic-on át az oliva olajig, és csak ez segített, és szépen elmúlt pár nap alatt. Azóta ezt használom csak. Sztem egy próbát megér.
Köszi a jókivánságot!

Emmaléna!
Nagyon nagyon sajnálom, sok erőt kívánok!
Örülök, h jól vannak a gyerkőcök!

Ildi!
Fura, esténként azóta is viszketek, napközben nem. Most ugrott be, h lehet h a tusfürdő?Merthogy este tusolok...na hnap előveszek vm másikat.
Nincs a tv-nkben adás, pedig jó nagy. :) Csak dvd-zünk. De asszem láttam egyszer ezt az adást a főnököméknél, mikor aludt a gyerek. :) Egy szemüveges, kicsit nagyobb darab nőci van benne?
Sztem Lotti is megérett a ht-re. :)
Nagyon arik a képek! :)

LKata!
Én nemtom Lillus mikor kap májat, mert én ránézni sem bírok. :P :D

Borkaby!
Dejó, h Tomival minden ok! :)
Norbi nem jön haza, mi jövünk majd vissza ősszel, ha minden jól megy. És akkor elkezdek valahogy, valamennyit dolgozni. A lakótársak még mindig cigiznek...a szobájukban, nyitott ablaknál...néha kicsit érzem a folyosón, de ennyit már én is eltűrök. Tudod mi a durva? A csaj 36hetes a kisfiúval, és nem szokott le. :?

Marek!
Nagyon jók az uszis képek, látszik, h élvezte Bori. :)

Nymalac!
Jobbulást nektek!!!!

Velünk nem sok minden van. Hősiesen állom a sarat egyedül. :) Na jó, azért annyira nem...tegnap este átjöttek a barátaink, és a csaj segített megfürdetni Lillust, meg tartogatta, amíg én sürögtem-forogtam, ma egy másik barátnőm jött, ő megetette (babay rizs) délben, ő is tartogatta sokat, majd kimentünk együtt a parkba. Hnap meg másik barátaink jönnek, akik friss babavárók, egy hete derült ki a nagy hír, remélem minden ok lesz, mert karácsony körül elment egy babájuk. És ezután már hétfő lesz, és jön haza Norbi este.
Lillus ma tök ügyesen evett, rákattant a kanálra és húzta be a szájába a kanalat, fogta a Kati kezét, és úgy húzta. És a kaját is megette róla. :) Tegnap fürdés előtt sikerült bekapni a lábát, mostanában nagyon el van foglalva vele, felcsapja mindkettőt teljesen, fogdossa, nézegeti, és eldől így oldalta, majd vissza. :) Sztem lassan lesz hátról hasra fordulás is. Egyébként mosolygós baba, majdnem mindig jókedve van. Sajnos az orra még mindig szörcsög, de nem folyik, csak dugul, és az orrcsepp (asszem sós) sem nagyon dugítja ki, úh már hiába szívom, csak sípol, és nem nagyon jön semmi. De azért szelel neki, mert tud enni rendesen. Ugye ilyenkor már nem mehet rá a fülére, vagy az arcüregére?Remélem hamar meggyógyul teljesen.

Na végeztem a fejéssel, és már alig látok, úh jóreggelt mindenkinek... :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Nem mintha lenne itt ilyenkor vki,de tehetetlen dühömben jöttem ideömleszteni a bajomat! :(
Kb. fél órája telefoncsörgésre ébredek és a férjem részegen közli velem,h az öccsét csúnyán összeverték a cigányok!
Erre én mondom,h menjenek el az ügyeletre és holnap reggel a leletekkel menjenek a rendőrségre! Erre ő csak ennyit válaszolt,h nem gondolom,h ezt ennyiben hagyja és már összeszedte a haverjait és megkeresik őket! Én meg mondtam neki,h akkor haza se jöjjön,ha ilyen hülye, erre ő letette a telefont és azóta nem érem el!Még írtam neki egy sms-t,h ha ezt csinálja akkor ő sem lesz különb,meg h itt a kislánya,aki holnap várja, de igazából úgysem érdekli!...
Engem meg itt esz az iged 90km-re tőle!(mert ő most gyomán van)
Dühömben már csak bőgök itt mint egy hülye!
Hogy lehet valaki ilyen nem normális??? :cry: :cry: :cry:

Tényleg ne haragudjatok,h ezzel jöttem itt,de valahogy muszáj volt kiadnom magamból! :cry: meg mostmár aludni sem bírok...
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat Mindenkinek! Örülök, h köztetek lehetünk, nagyon jó csapat vagyunk, maradjon ez így még sokáig!

beszéd: mindenhol azt mondják, h 3 éves korig normális, ha nem beszél egy gyermek. Főleg fiúknál, na meg nálunk családi örökség a késői beszéd. 3 éves kor alatt kevés helyen foglalkoznak ezzel. Én is ezt hallgatom egy éve, h egyik napról a másikra elkezd beszélni, na meg azért nem beszél, mert anyuci megérti amit akar és nincs kényszerítve a beszédre, stb. Amikor apával volt egy héten át, akkor sem próbálkozott beszélni. Vannak szavai, azt mondja, ha kérem, de különösebben nem foglalkoztatja.
Ugyanakkor érzem, h hiányérzete van, sokszor unatkozik. A mozgás terén jóval megelőzi a kortársait, de így a kommunikációs kézségek egyre jobban elmaradnak. Sokat rosszalkodik, de ezt is a beszédre vezetem vissza. Mondókázhatnánk, mesekönyv, szinek megtanulása...ez mind nincs meg, noha már kéne és jó móka lenne.
Javasolták, h adjam bölcsibe, ott majd rákényszerül a beszédre, de félek, h inkább lelkileg megviselné. Nem elég, h új környezet, még a beszéd miatt is ki lenne rekesztve. Így inkább léptem és irány a fejlesztő. Nem szégyen ez.....

Az normális, h megkaptuk a támogatást, hiszen valóban szükség van a fejlesztésre és a szegedi központ kap állami pénzt, amit erre fordíthat.

Veronika!
Én is úgy tudom, h ha allergiás van a szűk családban, akkor egy éves korig HA-s tápszer. Persze ebből is van többféle.

Marek!
Mond szavakat, de keveset. pld. Ábel, Ábi, baba, mama, apa, anya, alma, járda.....

Ti járatok úszni vagy most előszőr??? nagyon szakszerűen pancsiztok! :)

A HT-s táblázatok 6 hós kortól indulnak általában.

Szöszke!
Nagggggggggyon huncut Gergő!!!!!! :D :D
Szemszín: lehet, h így marad. A férjem egyik kollégájának zöld és barna szemei vannak.

ILdi!
Nagyon édes a lányod!!! :D

Ti kaptatok már brendon katalógust erre az évre??????

A fejlesztő: 5 ezer/óra. A vizsgálat 3 ezer volt.

Sensi!
Konsti acélszürke szemszíne egyértelmúen kikékült.
Én is várom a tavaszt, de nagyon. Én ellennék egész évben 20-25 fokban.... :D

Adri!
Ez durva!!!!!!! remélem nincs gond!!!!!!Nem haragszunk, butuska! :)


Mi
: tegnap szinte egész nap kint voltunk. Délben bejöttünk, ebéd, Konsti 30 percet aludt cicin. Ábel nem akart aludni. Végül úgy döntöttem irány a levegő, ott jobban érzi magát. Konsti aludt 1,5 órát a babakocsiban,. mi meg ábival homokoztunk, labdáztunk.
Rossz, h apa dolgozott, de túléltük.
Konsti hajnal 3 óra arénázik, nem tudom mi van Vele......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Adri
Remélem már megnyugodtál! És főleg, hogy nem csináltak semmi hülyeséget, és minden rendben!

Zsuzsu
Mi is szinte egész nap kinn vagyunk, pedig nálunk nincs nagyobb gyerek... Csak én nem tudok itthon ülni.
Nagyon durva ára van a fejlesztésnek! Szuper, hogy kezdhetitek! Az is tök jó, hogy a férjed addig tud Konstizni, így nem kell a két gyereket bevinned Szegedre egyedül.
Egyébként most voltunk először úszni, de fogunk menni rendszeresen, mert Bori nagyon élvezte. Én viszont rohadtul elfáradtam. Nem semmi egy ekkora gyerkőcöt úsztatni fél órán keresztül... Nagyon edzett leszek a végére. Mondjuk nem árt egy kis karizom.
Ildi
Nagyon édesek Lotti képei!

Sensi
Irigylem az éjszakáitokat! Nálunk már az a rendszer, hogy Bori kel éjfél körül, aztán meg öt-hat körül. Ilyenkor jó esetben visszaalszik, de van, hogy nem.

marek
 
 


Sziasztok!

Adri - Jaj, ezek a apsik olyan lükék tudnak lenni! Remélem megúszták a dolgot!

Szöszke - Dédis képek helyesk nagyon. Tényleg látszik Gergő szemei között a különbség. Nagyon kis különleges!Lehet majd velük jól csjozni, ha így marad. :wink:

Szöszke - Én úgy tusom, hgoy 1-1,5 éves korukigi is változhat a szemük színe. Nálunk senkinek sincs kék szeme, csak Szabinak.

Marek - Klassz lehetett a pancsi. Édesek vagytok!

Ildi - Klassz az új sapi és a játék. Nekünk is van ilyen labdánk! :lol:

Ny.malac - Látom nem te fogod eldönteni a tali napját. :wink: :lol:

Az ígért kirándulós képek:
A testartásomon látszik,hogy nem túl egészéges hegyet mászni egy 8,5 kilós kis majommal az ember hasán. :wink:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


még egy:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szöszke,
nagyon király Gergő szeme! :)

Engem is érdekelne, hogy általában mikorra alakul ki a végleges szemszín, bár nekem 10 éves koromig zöld volt, aztán elkezdett barnulni és végül teljesen barna lett nagy sajnálatomra... :) De ez egyedi, hogy ilyen sokáig volt zöld.

Pálminak eddig még semennyit sem változott a szeme színe - nagyon sötét kék és szürke, de olyan sötét, hogy a színét csak akkor látni, ha rásüt a nap, egyébként majdnem feketének néz ki.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Én is teszek képet, az elsőn a szokásosan fekete szemmel, a másodikon látszik a színe, ahogy rásüt a nap :)

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Inez, meg tudom érteni a férjedet! Ne feledd, bennük munkál a tesztoszteron folyamatosan, ezért nem tudnak lenyelni egy ilyen konfliktust. :( Csak ne legyen semmi baja!

Sensi, köszönöm Gergőke nevében is. :)

Szemszín: én fél éves kort hallottam, hogy az a végleges...de most már elbizonytalanodtam. Linhbaba, te nem tudod?

Kép
szöszke
 
 


sziasztok
végre ide jutok
egész héten volt valami. ügyintézés, takaritás, vendégek, stb.
pénteken volt a legroszabb napunk. elmentünk györbe baba kocsi nézöbe, de egyik üzletet se találtuk meg, ami benne volt az újságba. csak potya 200km-t rávertünk a kocsira :evil:

visza olvastam, de már sok mindenre nem emlékszek :oops: . nagyon le vagyok maradva.

TV: akárhol vagyunk, mindig mindenkinél megtalálja. :roll: ha nagyon nyügös hagyom egy kicsit, had nézze.ha már nagyobb lesz, tiltani nem fogom, de azért azt se hagyom majd, hogy egész nap elötte üljön.

Orrszivás: nálunk még ilyen nem volt. ha nagyobb "krokodil" van az orrába, azt fülpucival kiszedjük. :wink:

körömvágás: amikor alszik és férjem csinálja. :lol:

viz: én megpróbáltam, de nem issza meg, kiköpi /teát is/. Lucka márka, baba viz, forralva.

hajkopás: fiamnak is kikopott hátul, de nem venni észre, mert amúgy is alig van neki és az is világos.

keresztelö: május 9.-én lesz

fürdetés: johnsosns a tusfürdö és a testápoló is, az elejétöl fogva ezt használjuk, söt a kórházban is ezt használták /és ott megtetszett az illata, azért vettem ezt otthonra is/
lila fürdetö és zöld testápoló.

emmalena: öszinte részvétem

sensi: sajnállom, amiért haza kell jönnötök és egy kis idöre el kell szakadnod a párodtól

sz.bettyna: nekünk a legjobb a hétvégi apás lenne, de akkor is elmegyünk, ha hétköznap lesz :wink:

szöszke: nagyon vagány a szem szin. barátnömnek volt az egyik barna a másik zöld :wink: én is fél éves korig halottam
ti katolikusok vagytok?

inez: rem,élem a fiúk lenyugodtak és nem lett roszabb a helyzet

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


zsuzsu: én pénteken váltottam ki az új brendon katalógust

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!!

Adri!!!!!!!!!!
JELENTKEZZ LÉCCI CSAK EGY MONDATBAN!!!!!!

marek!
Nálunk más a helyzet a levegőzéssel. Ábel elvan egy darabig az udvarban, de aztán irány a szemközti játszótér. Ott több játék van. Mivel egy téren lakunk, sokan odalátnak és visszahallom, h "milyen asszony vagyok, egész nap kint vagyunk, hogy lehet így háztartást vezetni, ki főz...stb... " Nem foglalkoztat különösebben, csak kicsit bánt. Most, h Ábel náthás volt , elkerültek minket az anyukák, mondván, h fertőz.... hehe.... Szerintük náthás gyereknek a lakásban a helye....

Mi már csak akkor voltunk usziban, amikor Ábel ült, járt, így Ő úszógumizott, mászkált a vízben.
Sok erőt a karizomnöveléshez! :)

A fejlesztőbe úgy megyünk, h Bence hazajön értünk, elvisz minket, aztán mennek a dolgozóba, ott a csajok alig várják, h megdögönyözzék Konstit. Bence pedig dolgozik, határidős munkája van.

Bettyna!
Szépek vagytok!!

Már kérdezni akartam, h kenguruban hogy bírjátok el a 7-8 kg-s babákat.....

Veronika!
Nagyon aranyos Pálmi!!!
(bocsi, van egy imserősöm, vigyáztam náluk a gyerekekre. Ott Jonathán, Viola és Pálma a gyerekek neve, mindig Ők jutnak eszembe rólatok.)

Timi!
Sajálom a potyautat!! A járókelőket kérdeztétek???

A katalógushoz kell valami, vagy elég a brendonkártya???

Éjszakánk:
Csajok én annyira szégyenlem magam. :evil: :evil: :evil: :evil:
Úgy gondoltam, h Konsti már elég nagy, na meg kevesebb a tejem, így megengedhetek magamnak egy tányér borsófőzeléket... Nem kellett volna... :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry:
3-6 ig sírt Konsti, dobálta magát... Bőgtem én is Vele. Bence egy idő után megkért, h pihenjek a gépnél, így irtam Nektek. Végül kicsikém kifáradva, kimerülve, jópár pukkantás után elaludt.
pár óra múlva nevetve ébredt, majd telepakolta a pelust. Teljesen jól van már, kacarrászik, de ezt az éjszakát nem kívánom senkinek...

Vidámabb téma: kevesen rakunk HT.-s képeket, íme néhány:


Kép
Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!!

Mennyi jó kép! Nagyon édesek a babák! Annyi fotó van itt hirtelen, nem dícsérgetem külön -külön :lol:
Mind nagyon jó és szép! :D

Bettyna...nem is mondtad hogy terhes vagy??? :wink: :lol: :lol:
Olyan ez az uccsó kép mintha nagy pocid lenne.....nem rég volt is, nemigaz? :wink:

Mit eszik Konsti??? Barackot, vagy sütőtököt?

Most vettem Norbikának Miluppa tejpépet, vaniliás, nagyon ízlett neki! :D

Veronika...onnan tudtam hogy nem ízlik Norbinak a tápszer hogy 10 percig kínálgattam amég
elkezdte enni, néha már sírt is. :( Nem volt beteg, nem fájt a torka sem, és már 5 óra is eltelt a két evés
között, anyatejet meg ette volna, de az kevés volt,tehát nem ízlett neki a tápszer..

Marek...még húst nem evett Norbi, ezért is kérdeztem a májat, mert úgy tudom azt kell először.
Nagyon édesek az uszis képek! :D

Norbi picit náthás lett! :( Ráadásul holnap megyünk a neurológus dokihoz kontrollra! :?
Remélem nem lesz szadizós megint! :( Előre rettegek!

Én is hoztam képeket, nehogy már lemaradjak! :lol:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
S, végül egy grízes :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Timi - Rendben. Várunk benneteket szeretettel. Részletekk még nincsenek. Sajnálom a győri potíautat. Hogyhogy nem találtáok meg a boltokat?

Zsuzsu - Köszi. Hááát, nem könnyű, túl sokáig nem is tudom cipleni így. Mikor lefelé jöttünk már éreztem acombomat meg a derekamat. Igazából Szabit már a súlya és a kora miatt is lehetne háton hurcolni, főleg, ha apa is velünk van és látja mit művel a kópé a hátamon. Vagy ő cipeli. :wink: Na meg ha már nem kell kabát! Csak jelen esetben nehéz lett volna úgy a Lbegőbe beülni, hogy a gyerek a hátamon van.
Konsti nagyon édi. Szegény! Ennyire megviselte a borsó? Én egy ideje már mindent eszem, semmi extra reakció nem volt még. Pukik azok igen, de nagyon hiszti a megszokottnál nem.

L.Kata - Norbika cuki pofa! ŐŐŐŐ....tervben van a ksitesó, de még nem most. :wink: Meg elég ciki lenne, ha kilógna a feje. :?
Tényleg, nem rég volt, hogy azért nem aludtunk éjjel, mert kényelmetlen volt a pocak, most meg azért, mert ébresztenek a gyerekek. :lol: Tavaly ilynekor már jó páran túl voltak az első 12 rizikós héten!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Lányok, köszönöm,aranyosak vagytok!
Borzasztó éjszakánk volt! :(
Miután írtam sikerült beszélnem Rajmival és szerencsére nem csinált semmi hülyeséget!Sikerült lecsitítani!...
Az éjszakát a csabai ügyeleten töltötték!Mondta,h ott meg jól összevesztek az ügyeletesekkel,mert hogy beszólogattak nekik,h jaj persze mert ivott a gyerek és magának kereste a bajt,stb!...Nagyon rendesek! :evil: arra nem is gondolnak,h nem azért ment el szórakozni,h szétveresse a fejét!...
És persze mikor ezt nem hagyták szó nélkül,akkor mondták,h takarodjanak ki onnan!Így szószerint!Hát szép...

Persze szinte semmit sem aludtam,mert Julcsi meg kelt 7kor,aztán megérkezett Rajmi is és beszélgettünk meg késöbb még vendégek is jöttek,úgyhogy most hulla vagyok!
Ezért ne haragudjatok,de megint nincs erőm reagálni!

A képek nagyon édesek!Már olyan hatalmasak a babák!És olyan gyönyörűek!!!:D

Jó éjt Mindenkinek!
Vendég
 


Adri
Szerncse, hogy nem csináltak semmi hülyeséget!

Zsuzsu
Konstinak nem fájt a hasa az én tejemtől? Mert Bori nem veszi észre a puffasztó kajákat, így én mindent ettem. (mármint azokon kívül amiket nem ehettem az allergia miatt... :roll: )

LKata
Nagyon bírom Norbikát! Olyan kis vidám baba!

Beetyna
A te hordozódat nem lehet kabáton kívülre rakni? Mert én az MT-t úgy hordom amióta nincs olyan hideg.

Képzeljétek, tegnap Bori szinte semmit nem aludt, így délutánra már nagyon nyűgös volt. Felkötöttem magamra, bementem a szobába, mert vendégek voltak nálunk, és mire beértem, már aludt is (pedig az igazán nem nagy távolság :lol: ). Utána simán beraktam a kiságyba, nem ébredt fel. Megvan a következő altatási módszerem... :lol:

Ja, és hosszú ideje először ismét végigaludta az éjszakát... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Marek!
Nagyon jok az uszis kepek! Latszik, helvezi Bori is a dolgot. En meg elkepzelni sem tudnam ezt az uszast, mivel miki meg mindig nem birja a furdest :? Neha sikerul siras nelkul meguszni, de nem elvezi. Pedig mar mindent kiprobaltam: kiskad, nagykad, fogom, leteszem, egyutt stb. Mintha nagyon felne a viztol :?
Ami a hasalast, fordulast illeti: most mar egy masodpercig sem teszi a kezet maga ele, sem konyokkel, sem nyujtva, ahogy odateszem rogton maga melle teszi merolegesen, par percig kinlodik (repul), majd uvolt :? Azt hiszem ezt mar meg kell mutatni valakinek :roll:

Adri!
Jo, h nem tortent semmi baj :roll:

Bettyna!
ezek szerint elol akkor mar jobb ha nem is probalkozok :lol: Most varom, h megerkezzen az ilyen hordozom, Miki is a 8 es fel-hez kozelit :P Mondjuk en eldontottem, h megtanulom a haton valo hordozasat, pontosabban felveveset, de ujabban nyugtalanit az Ildi altal emlitett bukas... Miki elkezdett nagyon bukni :roll:
Normalis ez, h mostanaban kezdte? Eddig is volt, de nagyon keves...

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok!

Bangham...bukás nálunk is van és volt is. Néha tök sok, néha semmi.
Ha, éhesebb vagy sokat esztik akkor nagyok sokat bukik. Böfivel együtt sok visszajön :?
Nem lehet hogy Miki többet eszik vagy gyorsabban?

Marek....örülök hogy aludtatok! :D
Mostanában Norbi nyüsszög már hajnali 4 kor, keresztbefordul és beszorul! :roll:
Szerencsére félálomban van, így visszaalszik!

Köszönjük a dicsiket! :oops: :lol:

Most indulunk a dokinénihez, ír nekünk beutalót a neurológus kontrollra.
Lehet le is méri Norbit, ha nem lesznek sokat.
Holnap már 5 hónapos! :shock: :D
NAGYON ROHAN AZ IDŐ!!!!

Dalma, Napsugi....hol vannak????

NyMalac....ha nincs időd a weblappal foglalkozni, akkor ne is írjam be az 5 hós adatokat?

Mindegy azért ha lemérik megírom, meg a többi 5 hós babuci súlya is érdekelne. :wink:
Mi már a multkor megdupláztuk a születési súlyunkat, de szerintem itt a forumon már mindenki, nem?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


SZABI MEGFORDULT!!!!! ÉS NEM A POPSIJÁVAL KEZDTE!!!!! ÉPP MOST! MINDJÁRT SÍROK!
Tegnap valahogy a másik irányba is megcsinálta, de azt nem láttuk, csak a kiságy másik oldalán feküdt hanyatt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Lkata!

De, mohon eszik, h sokat-e, azt nem tudom :roll: Az erdekes az, h eleinte semmit sem bukott, majd egyre tobbet :roll:
Olyan erdekes, a kepeken Norbi a szokasos jo pasi, majd az utolson, az evoson, mintha meg lenne szeppenve. Kis nyuszi :lol: A pepet este eszitek? Tobbet alszik tole?

Zsu!
Konsti nagyon aranyos, nem te vagy elfogult, egyszeruen ez van! :wink: Szokefurtos nagyfiad pedig most mar jo uton halad, jo, h tudtok majd jarni ebbe a fejlesztobe :)

Veronika!
Palmi olyan kis csajos! :) Gyonyoru!

Ildi!
Lottika jo jatekot kapott :wink:

Szoszke!
Gergo egy tunemeny felemas szemekkel! En nem is hallottam meg ilyesmirol! :oops: Neked meg nagyon eros a kisugarzasod! :)
En sajnos nem tudtam most bojtolni, egyszeruen falom az edesseget. :oops: A hus nem lenne gond... Kozben meg gondolkodok a megreformalt 90 napos dietan :roll: Csinalta mar valaki?
Kepzeld, itt az orszagban az ortodoxok olyan kemenyen bojtolnek, h be kellett mondjak a tv-ben, h a papok is felkerik a hiveket, h ne sanyargassak magukat ennyire, mert minden nap telnek meg a korhazak az elgyengult, foleg idos emberekkel :shock:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bettyna!

Gratula! :)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Lkata, Gergő még nem duplázott, bár márc. 5-én mérték, akkor volt 6,6 kg, és 3,5-tel született. nekünk még van 1,5 hónapunk fél éves koráig.

Kép
szöszke
 
 


A valtozatossag kedveert most ujra Zsolti beteg, laz, hules, remelem, h nem lesz tobb. Miki egy nap volt lazas, gondolom a tejcsi miatt konnyebben atveszelte. :roll: Most mar elegedett vagyok Miki kedvevel, kezdett sokat mosolyogni, kommunikalni :) Mar csak a serv-, kaki- es fejlodespara van :oops:
Csutortokon este jon haza apa! :D

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bangham, a mi böjtünkbe beleférnek az édességek, de csak módjával. :) Tegnap pl. kukoricalisztből csináltam piskótát. Cukor helyett mézet tettem bele. A férjem azt mondta, hogy sajnos az ilyen kajáknak fél óra a túlélési idejük. Mármint fél óra alatt elfogy. :D Nem csináltam sokat, csak kóstolónak.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Hat nem is tudom, emlekeztek meg rám??
csak annyit szerettem volna irni, h nagyon aranyos es nagy lett minden baboca, gyönyörűek!!!!!!

en is küldök egy képet rollunk
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép apukaval is

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Szoszke!

Mi erre azt mondjuk, h meg kell ize van :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok,

most csak egy kérdés erejéig jöttem, de majd visszaolvasok, csak most volt itt a védőnő, és ...

Kérdés: a HT-nál mikor kell/érdemes kóstoltatni, szopi előtt vagy után???

A védőnő azt mondta, hogy mindig szoptatás előtt, viszont a szuperjó babakonyhás könyvemben ezt írják:

"Anyatejes babáknál szoptatás után kínáljuk az első falatokat."

Most akkor???

Na majd jövök még, csak épp altatok és marha nehezen megy :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Attól függ mi a célod. Ha azt akarod, hogy megmaradjon a szopi és mellette akarsz kóstoltatni, akkor úgy csináld, ahogy a Kismamás könyv írja! Aki valami miatt teljesen ki akar cserélni egy étkezést, annak kell előbb hozzátáplálni, és utána megkínálni tejjel a babát. Egy idő után már egyáltalán nem fog kérni tejet szerintem, így mondjuk uzsira, vagy tízóraira csak gyümit vagy főzeléket fog kapni. Én szopi után fogom kóstoltatni, mert azt akarom, hogy a szopi megmaradjon.

Dalma
Jaj de jó, hogy jöttél!!! Írj egy kicsit magatokról!!!! Nagyon édes Ádámka!!!!

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?