Új privát üzeneted érkezett!

engem is érdekel recept, és nekem is van egy nagyon könnyű és nagyon gyors saláta recept, ami egyszerűen isteni - már többször terveztem, hogy leírom nektek :)
bocsi, akit nem érdekel, az rögtön lapozhat is :)

1 doboz rucola, 2 gránátalma, fenyőmag, olívaolaj, balzsamecet - amennyire semmilyennek tűnik, annyira isteni, egyszerűen hihetetlen!

Kép
Kép
szalamandra

ÁEK
Nekem azt mondták, hogy csak az szülhet ott aki a kerületben lakik. A XIII-ba. És nekem még azt is mondták, hogy a Honvédba nem vezetnek már le szülést, ott csak terhesgondozás van. na erről ennyit.

A tegnapi nap nagyon húzós volt :( Annyira elfáradtam...de nem aludtam semmit sem és a férjem se. A földön nem lehet, meg amúg is...nem bírjuk az új helyeket :) De minden nagyon szép és jó...sok vendégünk volt már, mindenkinek nagyon tetszett. Márkó szobája már egész szép...sok benne a micimaci :) majd rakok fel képet.

Veronika
Eddig a ott laktunk a 13-ban, már mondtam neked, az origó ház-ban. Sokat nem mentünk...csak az Egressy út-ig :)

Megyek...még pakolni kell....SOKAT
Szép estét.
Üdv az újaknak.

Kép

NIKI
nini.n

Igen, emlékeztem hogy mondtad, a zöldségest is, csak arra nem, hogy oda mész vagy onnan jössz :)

Gratula az új lakáshoz! :)

Ma én is teljes izgalomba jöttem, mert véletlenül találtam egy tök jó házat, pont akkora, amekkora nekünk kellene! Amúgy nem kerestünk lakást... :)

Már mutattam a páromnak, megvizsgáljuk az ügyet, bár kéne még némi pénz hozzá...

Kép

Kép
sz.veronika

Nini
Akkor neked nagyon rosszul mondták, már csak azért is, mert az ÁEK a VI. kerben van, nem a XIII- ban. A Honvéd kórház van a XIII- ban, bár egy, de nem egy kerületben, és akkor egyik nem mehetne a másikba? Mindegy.

Szalamandra, Anita
Ha elalszik Kristóf küldöm a recepteket.

Kép
Kép
susytunder

Nini - Gratula a lakáshoz! Jó pakolást!

Susy - Köszi! Aranyos vagy. Az is voltam boldog és elégedett. Bár Szabi meglepetésként érkezett, mégsem időzíthettünk volna jobban. Most is boldog vagyok és elégedett, csak ehhez már némi aggodalom is társul néha. :wink:

Petrus - Hűűű! 7 hete? Nem semmi Gratulálok Jancsihoz és Juliskához és kívánom, hogy minden ok legyen veletek. Gyere bátran máskor is!

Nem csak Mzs, hanem Danann is eltűnt. A régebbiek közül pl. Rózsaágról vagy Szentpyrről tudok valamit?

Ma akkorát pancsoltunk Szabival a nagykádban! Szuper jó volt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy- én nagyon jól érzem magam itt az új házban. Pestről a 15.kerületből költöztünk ki Dunakeszire egy új lakóparkba (3 hónap újpesti albérlet után). Közel egy éve építjük a házunkat és mostanra lett beköltözhető állapotban. A kert még romokban hever hatalmas földkupacokkal és nincs konyhabútorom mert készíttettük és nem lett kész vele az asztalos. Talán a jövő héten meg lesz a váza és azt beépíti hogy legalább főzni tudjak,az ajtókat meg később hozza majd. A szobák és a nappali készen van, kivéve Kristófét mert ő még velünk alszik a mi hálószobánkban ezért az övét hagytuk utoljára. Ma raktuk fel neki pl. a Micimackós bordűrt.

Kép

Kép
tüni75

lányok, hozzátáplálós témában olvasgattam, és le vagyok döbbenve.
A Kismamablog.hu-n 8 hónapos kortól vajas kenyeret, túrót, sült hús darabokat, padlizsánkrémet, zöldpaprikát stb ír (http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... -reggelije) - én még joghurtot sem mertem Rózának adni (ételallergia nincs a családban, de én pollenallergiás vagyok). Emellett, a darabos ételek bevezetésénél írja, hogy lehet már ilyenkor pl párolt zöldséget adni, amit maga felcsipegethet (http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas ... bevezetese). Nem korai ez még??? vagy csak én vagyok túl gyáva? Mondjuk vesztemre elolvastam egy cikket a félrenyelésről, fulladásról, hát szerintem akkor adok a gyereknek banánszeletet (ezt terveztem előszörre), ha a férjem is itthon lesz...

Joghurtot, reszelt sajtot mikortól adhatok neki? És amikor azt írják, hogy ha nem fordul elő a családban allergia, az csak az ételallergiára értendő, vagy a más típusú allergiákra is?

Kép
Kép
szalamandra

tüni, itt Dunakeszin merre laktok? Mi is a 15. kerületből költöztünk ide :)
Vendég

panndi- a Toldi lakóparkba költöztünk. Te is Dunakeszin laksz?? A 15. kerületben a Rákos úti SZTK mögött laktunk.

Lányok lenne egy kérdésem a cumisüvegek streilizálásával kapcsolatban. A költözésben elcsomagoltam a mikrós sterilizálót és eddig Chicco folyadékkal sterilizáltam a cumisüvegeket, de most a kipakolásnál előkerült a mikrós. Azt értem hogy beleöntök 2 dl vizet (bár ez nagyon kevésnek tűnik) és beleteszem az üvegeket, cumikat és bedobom a mikróba 800W 6 percre. de ha kész akkor mit csinálok vele amíg fel nem használom?? Benne hagyom a dobozban vagy kiveszem száradni egy törlőkendőre??

Kép

Kép
tüni75

Sziasztok!

Tüni: én is Dunakeszin lakom!! Vagyunk innen egy páran :) Én kiveszem a mikrós sterilizálóból az üvegeket és egy száraz konyharuhára kipakolom. Nálunk a pult egy részét ezek teszik ki: cumisüvegek, mellszívó, avent poharak. A mikró tetején pedig a sterilizáló.

Boldog névnapot Kristófnak! Anitának meg boldog szülinapot!!

Csütörtökön postáztuk a székletet, szerintem csak jövő hétfőre lesz eredmény, holnap az I.sz klinikán gastroenterológiai kivizsgálás. Kíváncsi vagyok. A gombás-ekcémás nyavalya szépen gyógyul, már alig látszik.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Tüni, igen, mi is itt lakunk, a körforgalomtól nem messze :)
Vendég

sziasztok!
Bocsánat a zavarásért, Bettyna ajánlásával Dytkétől szeretnék kérdezni. (Szívem szerint privit írnék, de nekem, ha én írok valakinek először, azt beteszi a fórumra, így már nem is próbálkozom. Viszont válaszolni már tudok majd rá, ha privit írsz).

Szóval, úgy alakult, hogy én is az Aszódi doktornőnél fogok szülni (császár) és néhány praktikus tanácsra lenne szükségem. Mennyire elérhető a doktornő telefonon? Súlyra, hízásra odafigyel?
Tudnál nekem írni pár sort, amit úgy gondolsz, hogy hasznos? Még lehet, hogy lesz pár kérdésem.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
cosmo

Kép
Kép
cosmopolita

Hát lányok a súlykérdésről, ha valakinek plusz kilo kell, sajna én is tudok küldeni :oops: :oops: :oops: egyáltalán nem vagyok büszke rá, de hihetetlen hízékony vagyok és szép nem szép én mindig irigyeltem azokat, akik azon sopánkodtak, hogy mennyire vékonyak :wink:

Új lányoknak üdv itt, gyertek máskor is, mert alulkínálat van itt várandós kismamikból, már lassan csak gyerekesek vagyunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Tüni - Tök jó, hogy már az újlakást élvezitek! Unokatesómék is Dunakeszin laknak. Kedden megyünk hozzájuk torna után. :D

Cosmo - Üdv itt is! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Szalamandra
Mikor eleinte én is bizonytalan voltam sok kérdésben, nekem azt mondta a doktornőnk, hogy ne olvassak el mindenfélét. Természetesen jó, ha az anyuka informálódik, de a hozzátáplálásban olyannyira megoszlik a vélemény, hogyha mindent el akarnál olvasni össze zavarodsz, és az lesz, mint veled, jön a tanácstalanság.
Mi 9 hónapos kora körül ettünk joghurtot és sajtot. Én natúrt adok neki aszalt gyümivel, vagy ház készítésű lekvárral, esetleg turmixolt gyümölccsel. De ismerek olyat, aki 9 hósan már pudingot, túrókrémet és hasonlókat ad a babának, és én pont a napokban írtam erről, hogy mennyi mesterség van benne, én ezért úgy látom nincs értelme, ez nasi, nem szolgál a gyerek fejlődéséhez, persze túró rudi nálunk is van. Kenyeret 10- 11 hósan ettünk, és eszünk azóta is, de ebből is teljeskiőrlésűt veszek, pl nagyon szereti Kristóf a tonhalkrémes sajtos szendvicset. Én így gondolkodom, mások megint másképp, te menj azon az úton, amit a legjobbnak gondolsz, mások tapasztalatai sokat segíhetnek, azért vagyunk itt is, de semmiről nem vagytok lemaradva. Allergiával kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert nekünk nincs, így nem érint a kérdés.

Tüni
Először is szeretnék a te Kristófodnak is boldog névnapot kívánni, rólatok mindenki megfeledkezett. :)
Biztosan nagyon szép lehet a házatok, a kert meg apránként meglesz, mi is azon vagyunk most, hogy megszépüljön, jó sok munka lesz vele. :)

Kép
Kép
susytunder

SZABI MEGFORDULT!!!!! ÉS NEM A POPSIJÁVAL KEZDTE!!!!! :lol: :lol: :lol: ÉPP MOST! MINDJÁRT SÍROK!
Tegnap valahogy a másik irányba is megcsinálta, de azt nem láttuk, csak a kiságy másik oldalán feküdt hanyatt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Susy, nagyon jók a receptek! Teljesen megéheztem ahogy elolvastam őket! :) Szerintem ki is próbáljuk ma valamelyiket, mert még nem tudtuk eldönteni mi legyen ma az ebéd! :D

Gabi, köszönöm szépen :D

Betty, nagy-nagy gratula Szabinak!!! :D

Mi is próbálkozunk már az átfordulással! Egyszer már sikerült oldalra fordulnia, de onnan úgy akar tovább haladi, hogy a kis fejét fejjel lefele belenyomja az ágyba. Viszont a popsijával nem fordul Majd csak rájön a technikára! :D Eljutottunk odáig, hogy már szeret hason feküdni :D Szerintem azért is, mert már ügyesen tartja a kis fejét egészen sokáig is bírja! :D Próbálkozik már azzal is, hogy közben maga alá húzza a lábát és próbálja emelni a popóját. De még csak picit megy neki.

Tüni, a te Kristófodnak is Boldog névnapot!!!! Bocsánat, hogy megfeledkeztünk rólatok :oops:

anitapo20

Képzeljétek! Mára kibújt a 2. fogacskánk!!!!

Én úgy tudom, hogy a 13. és 4. kerületi lakosok vehetik igénybe az ÁEK szolgáltatásait. Van valami új területi felosztás. A baba-mama tornához is azért csakr e két kerület orvosi beutalója jó.

dytke

ja és persze + katonák, rendőrök stb. és hozzátartozóik, akik régen is

dytke

Dytke, végre! Gratulálok a 2. fogacskához!!!! :lol:

anitapo20

Dytke
És akkor én pl. nem szülhetem ott a kistesót majd?
Bár apukám rendőr tiszt, úgyhogy nincs gond.

Anita
Örülök, hogy tetszenek a receptek, küldök majd még, most csak erre volt időm.

Dytke
Na végre! Gratula a 2. fogacskához! :)
Éjszakák változatlanok?

Bettyna
Kis ügyi Szabi! Gratulálok nektek is! :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Kristófoknak, Anitának sok boldogságot!

Frissen költözötteknek mindenféle jót az új otthonban!

Higyjétek el,bárki szülhet az ÁEK-ban! Panndi szerintem tudna róla,ha nem szülhetne ott! És a barátnőm innen Szigetszentmiklósról fog ott szülni júliusban! Neki sem mondott semmi ilyet a dokink! De,ha akarjátok,rákérdezek áprilisban,ha megyek hozzá!

Susy!

Te nem tudsz rákérdezni Fazekas Zsuzsinál?

Szerintem ez a területi elosztás arra vonatkozik,ha valaki az utcáról esik be vagy,ha mentővel megy és nincs ott orvosa,meg másutt sem,akkor a területileg illetékes kórháznak kötelessége ellátni!

Márti
borossné becz márta

Ja,és egyébként kb. 2 éve megcsinálták ezeket a területi felosztásokat,akkor úgy akarták,hogy aki mégis pl. doki miatt akar ott szülni,azért fizetni kell...

Úgy tudom,olvasnak minket a kórházból többen is! Jó lenne,ha segítenének ezt tisztázni!

Márti
borossné becz márta

Susy- nem tudom pontosan, meg a weblapon van valami területi ellátási kötelezettség lista, ott szerepelnek más kerületek is egyes szakrendeléseknél. amikor érdeklődtem a gyógytornásznál a baba-mama tornáról, akkor mondta.

dytke

Márti - a területi ellátási kötelezettségről igazad van, szerintem. tényleg nem tudom és nem akarok senkit félretájékoztatni. az biztos, hogy baba-mama tornára csak e két kerület orvosa adhat beutalót

dytke

Sziasztok!

teruleti ellatasi kotelezettseg....
en a Del-Pestiben szultem volna, de mivel 23. heten gubanc volt es ott nincs PIC, ide hozott a mento.. pl. koraszulott intenziv centrum itt van meg az I. Noin, szoval teruleti, nem teruleti, nincs nagy valasztas...
amugy nekem az allando lakcimem Esztergomban van, a tartozkodasi meg 13. kerulet...
de noverek mondtak, hogy ha nincs itt orvosod es nincs hely sem, akkor nem tudnak fogadni... egyebent ha min. egyik feltetel megvan, akkor igen :)
Vendég

Na akkor ami biztos! Mindenhonnan fogadnak kismamát, menjen az bárhonnan, de szó van arról, hogy csak a XIII és a IV- kerből fogadnak majd, ill ahogy mondtátok katonaság, rendőrség hozzátartozóit. És ez biztos!

Kép
Kép
susytunder

Lányok, a területi ellátási kötelezettség nem azonos az akkor más nem szülhet ott kérdéssel. Volt egy ilyen tervezet akkor, amikor Lillu született, de nem lett belőle semmi.
:lol: ez biztos :wink: szóval egyelőre ott szülhetsz, ahol akarsz... :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

dytke, nem felejtettem el, hogy ígértem közös képet Rózáról és a mei-tairól, csak elkavartuk az adatkábelt... de ígérem, nem marad ez így örökre!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Szerintem sincs ilyen területi ellátási kötelezettség. Nekünk azt mondták a szülőszoba látogatáskor, ha valaki beesik az utcáról és szülni készül, akkor nem zavarják el.

Susy! Nekem is küldenél recepteket! Előre is köszi!

Tüni! A te Kristófodnak is nagyon boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Szalamandra - várom nagyon a képet :)

Betty - nem tudom megyünk-e holnap, mert tanácsadásra kell mennünk és nem tudom hazaérünk-e busszal. Tündiék nem jönnek, Fanni beteg, Nati is, így Szivliék sem. Busszal mennék, de nem tudom hazarérünk-e időben. megnézem majd a menetrendet. Ha nem megyünk, akkor postán küldöm a könyvet.
Gratula a forduláshoz!

Minden érintettet Isten éltessen utólag is!!!

dytke

Dytke - Gratula a fogacskához! Végre!!!! Hátha lesz egy pár jó/jobb éjszakátok, míg el nem indulnak a felsők is. Fanninak, Natinak jobbulást! Küldesz egy sms-t, hogy ha nem jöttök?

Susy, Anita - Köszi!

Anita - Már nincs messze akkor Levi sem a fordulástól! Hajrá-hajrá! :wink:

Susynak és mindnekinek aki Micimaci fun: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Így van, ha ott a fogadott dokid, szülhetsz ott :)
Vendég

Betty - ok. néztem menetrendet. vagy lelépünk úgy, hogy 12: 15-re a vágány u-i meállóban legyünk, vagy ott kajázunk és egyenesen a védőnőkhöz megyünk. úgyhogy ha nem lesz extrarossz idő (nagy szél, vagy eső), akkor megyünk.

Szalamandra - az előbb lemaradt: remélem azóta is szuper a mei-tai, kényelmes és szeretitek mindketten!!!

dytke

Susy!

Kérhetek én is receptet? :)

Köszi!

Kép
Kép
kincsesi

dytke, igen, ma is abban altattam - nem várom meg, amíg elalszik, csak amíg megnyugszik, aztán jöhet az összebújás az ágyon :)

Kép
Kép
szalamandra

Susy!

Köszi! :lol:
Egyébként kiderült kb. 10 perce,hogy engem ez az ÁEK-ügy már nemigen fog érinteni...a dokim átmegy a Kútvölgyibe...
És kérek én is receptet,ha lehet!

Előre is bocsi Lányok,de de kevesebbet jövök most a köv. 2 hétben! 29-én lesz Kamilla keresztelője,addig lezavarom a tavaszi nagytakarítást (legalábbis igyekszem a 4 gyerkőc mellett),na meg valamivel meg is kell etetni a vendégsereget (gyerekekkel együtt 30-an leszünk :shock: )!

Márti
borossné becz márta

Lányok küldöm a recepteket este, most elmegyünk és meglepjük apát az irodába, kiváncsi vagyok mit szól majd. :lol:

Márti
Akkor a vendégseregnek jó lesz ha küldök receptet, fogsz tudni mit készíteni belőle. :wink:

Lányok az infóm friss és pontos, egyenlőre mindenki szülhet az ÁEK-ban.

Kép
Kép
susytunder

Márti, ambiciózus tervek :) sok sikert! :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra - nagyon örülök, hogy jó lett. Annyira izgultam :)

dytke

Susy, én is szeretném a receptet :lol:

Márti, milyen templomban lesz Kamilla keresztelője? mi reformátusok vagyunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Na, ma végre bejelentettem a munkahelyemen. Ahh, annyira rosszul éreztem magam közben. Miért kell, hogy bűntudatom legyen azért mert szülni szeretnék?? Á, nem is érdekel. (dehogynem, itt ülök, és eszem magam)
Igaz, most még csak a közvetlen főnököm az igazgató tudja, kértem, hogy amíg még nem biztos semmi, addig ne híresztelje. De még lesz egy köröm a gyár tulajával is. Vele nehezebb lesz szerintem, Ő sokkal rosszabb eset. Egyáltalán nem szimpatizálunk egymással, egy kekeckedő, okoskodó, szörnyen zsugori ember. Már ma megkaptam a megjegyzést az Igazgató Úrtól, hogy a tulaj nem fog örülni, mert a költségek amik ilyenkor a velejárói, biztos ki fogja akasztani. Most erre mit mondjak????? :?
Meg, hogy amikor ide jöttem, 4 hónapja, erősködtem, hogy 2-3 évig biztos hogy nem szülök. Erre is csak annyit tudtam kinyögni, hogy nem szándékosan estem teherbe. Hihetetlen, azt várnák tőlem, hogy elvetessem, mert nekik az lenne a könnyebb és jobb megoldás? És tudom, hogy ha majd oda jutok, hogy a tulajjal beszéljek akkor Ő ugyan ezeket a kérdéseket fel fogja tenni, persze még bántóbban és sértőbb stílusban.
Tudom, hogy nyugodtnak kéne lennem, meg nem szét stresszelnem magam, de egyszerűen amíg nem szóltam azért voltam ideges, most meg még jobban idegeskedem, mert tudom, hogy még a felén se vagyok túl, és már most teljesen kiborultam. :(

Közben meg valószínű, hogy a párom elfertőzött. Ráz a hideg, fáj a torkom, és a hátam. Mit lehet ilyenkor csinálni? Van valami olyan pirula , vagy forró ital (pl. neocitran) amit bevehetek, vagy ihatok? Nem szeretném, ha lebetegednék. Meg nem tudom mennyire meleg vízbe lehet beülni, mert én ilyenkor azt szoktam, forró fürdő, forró tea, vagy mézes tej, és ágy. A forró, mennyire lehet forró? Mert én nagyon bírom, de a pici nem hiszem, hogy szeretné.

Úristen, milyen sokat írtam! Bocsánat a regényért!
Üdv!
Andi

Andi

KépKép
wertzuz

Andi!

Én rendszeresen vettem jó meleg fürdőket,persze nem 50 fokos vízbe ültem,de a 40-41 megvolt! :oops: 4 terhesség alatt semmi bajom nem lett se nekem,se a babáknak! Szerintem ez is olyan mint az emelgetés,hogy ha az ember hozzá van szokva (pl. az én esetemben a tizenegynehány kg-os nagyobb gyerkőc cipeléséhez,akkor a méhem is hozzáedződött ehhez) akkor nem árt meg,persze azért vigyázni kell. Én nagyon.nagyon rosszul voltam tavaly a terhességem elején,a rém sok hányás mellett nagyon alacsony volt a vérnyomásom,ennek következtében állandóan fáztam, ha beleültem egy kád jó meleg vízbe,akkor éreztem magam igazán jól,csitult a folyamatos hányinger és nem fáztam.Szerintem a szervezet tudja, mi a jó neki!
Szopogathatsz Propolisz tablettát és naponta max. 2x szabad fújni Rhinospray Plust,ha náthás is vagy. Az én közérzetemnek ilyenkor kifejezetten jót tett a mézes-citromos Halls cukorka. Minden felsőlégúti fertőzésnél hatásos és pocakosan is lehet inni a Calcium Sandozt,van belőle C-vitaminos is,szerintem most azt kéne innod. És nyugodtan bevehetsz éjszakára egy ALGOPYRINT vagy RUBOPHENT,segíthet sokat,van bennük gyulladáscsökkentő is (nem szeretem a gyógyszereket,de ilyenkor jobb,mert a babának se jó,ha az anyukája rosszul van-nekem van egy nagyon jó patikvezető gyógyszerész barátnőm,ezek az infók tőle vannak)!
Ne rágd magad a munkahely miatt,nem éri meg!
Remélem,minél hamarabb túl leszel majd ezeken a feszültségeken!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Képzeljétek Pálmi az előbb a hátáról a hasára fordult, majd vissza! És azóta többször is az oldalára fordult amiből a hasrafordulás is indult!
A visszafordulás nem volt zökkenőmentes, kicsit odakoccant a feje, de nem szólt semmit :)

Kép

Kép
sz.veronika

Betty most látom! Gratula! :)
Ez most hasról hátra volt ugye?

Kép

Kép
sz.veronika

Azóta most újra hasra fordult, de most egyelőre úgy is maradt :) Csak az a baj, hogy nemrég evett és így hason folyamatosan bukik... gondolom akkor majd pótolja a következő kajálásnál, nem?
Eddig kaja után csak másfél órával mertem hasra tenni picit, volt hogy még akkor is bukott, de így, hogy át tud fordulni ezt már nem lehet kivárni.
De gondolom, hogy majd meghamizza pluszban ami kijön, igaz?

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és itt az új kedvenc kép, ezen végre látszik a szeme színe! )

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Beneildi!

Mi is reformátusok vagyunk! :lol: A felmenő családtagok is! A férjem nagypapája református lelkész volt,apósom presbiter és Kamilla leendő keresztapukája is! Nagypapám pedig szegény hosszú évtizedekig volt presbiter a gyülekezetünkben. Szigetszentmiklós alapvetően protestáns település,nagyrészt református,de sokan vannak a baptisták is. A beköltözők jórésze viszont már katolikus!

Márti
borossné becz márta

Pálmi még mindig nagyon szép, és mekkora szeme van! :lol:
És már Ő is forog? Nahát... Peti még mindig nem, de már rugdossa magát, és háton-hason is elég jelentős helyváltoztatásra képes, forog oldalra is, csak épp hasra nem akar. :cry:
Viszont voltunk ma méreckedni, így 5 hós korára most 7,55 kg. :D Itthon mértük a hosszát, 69 cm. Ahhoz képest, hogy 2,95-el jöttünk haza a kórházból... :lol:

Susy: Van Micimackós kiscipőnk. Tigris van rajta.. bübűűű. :lol: :lol: de sajna csak kocsicipőben láttam, nekünk még csak az kell.

wertzuz: Elég sóher egy melóhelyed van. Nem tudom, milyen extra költségekkel jár egyébként. Úgy tudom, hogy a táppénzt a többi táppénzre vonatkozó szabályok alapján kell fizetni, a többi juttatást meg már a tb fizeti, vagy nem így van?
Az én főnököm örült neki, és elújságolta mindenkinek. A főnökeinknek is, hogy jön az első igazi céges baba, itt készült. (a férjem is munkatársam). Mire az igazgató megjegyezte, hogy akkor azért olyan rozogák az asztalok az irodában... :oops: :lol: Már egyszer be is vittem Petit. Ha kicsit jobb lesz az idő, megint beviszem. De voltak is már nálunk látogatni, sőt kaptunk egy halom játékot, amit az ő gyereke "kinőt". :D

Kép

Kép
nikuc

Lányok receptek elmentek, lehet finomakat főzni. :lol:

Bettyna
Nagyon édes Szabi, és micsoda Micimacis ruci, elolvadtam, megmutattam Kristófnak is. :)

Pálmi nagyon szép, azok a szemek, őt is megmutattam Kristófnak. :lol:

Nikuc
Majd dobjál már egy képet a kiscipőről! :wink:

Munkáltatóval és táppénzzel kapcsolatban...
A munkáltatót annyiban érinti, hogy ha Wertzuz elmegy a terhesség alatt betegre, akkor kell táppénz hozzájárulást fizetnie, és ha valakit felvesznek a helyére akkor még a másikat is fizetni kell. Tgyást, gyedet pedig már az állam fizeti.

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?