Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi,
irok priviben. :(

Kriszta!
Nagyon sajnalom a kisembert, es sok erot kivanok nektek. :(

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Sziasztok,
jol vagyunk, egyelore ugy nez ki, nem mutik az orrom, ami igen jo kedvre derit. De ez meg talan csak atmeneti helyzet, a doki meg nem akarta szerintem megmondani a frankot. Meg visszaterunk ra.

Lanyok jol, Zsofi koz-es onveszelyes. A lakasban mar szinte alig van szek, illetve ha van, akkor csakis a feldontott helyzetben. Amire csak lehet, felmaszik, hihetetlen, hogy miket ki nem talal, szinte a jateklo eleg neki ahhoz, hogy felkuzdje magad az ablakba. Persze a visszautat mar zuhanorepulesben tenne meg, ha valaki epp ne allna ott mindig mogotte...
Szavakat is mondogat mar, ami kulonos melegseggel tolti el a szivem, foleg mivel Rebeka eleg keson kezdett beszelni, illetve a mai napig nem beszel rendesen :?


Kép


Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Szilvió!

Én is egy játszóházban láttam ilyen lovacskát, aztán az ismerős kisfiúnak van, csak neki kék. (Elvileg ezek egy méretek, de a kék kevésbé duci, így arról jobban leért a gyerkőcök lába.)

Nóri ezt kapta a Mamiéktól húsvétra (csak már előre megkapta). :D

Ha érdekel megírom neked priviben mi a lovacska neve. Több helyen is lehet kapni. Szerintem a legszuperebb benne, hogy 200 kb-ig bárki ráülhet. :)

Ninike

Kép

Kép
ninike
 
 

 
 

Szilvió!
ja és ismerős amit írtál. :) Nóri is imád ugrálni az ágyon, meg persze rajtunk. Ráül Apára is ugrál rajta ezerrel. Így a lovacskával kicsit felszabadulunk (legalább a vacsorát nem ugrálja ki belőlünk). :) Ja mert persze a hasonkon szeret ugrálni. :roll: :D

Ninike

Kép

Kép
ninike
 
 


De zsivány ez a kép Zsófiról!
Nini engem is érdekel a ló! Asszem ez van nektek is betty ugye?
Szilvió Ok felőlem mehetünk. Bár jövő héten inkább a péntek, csüt-ön vizsga van, arra készülök.

Kép
nyafi
 
 


Kép Kép Kép lenyúltam a szomszédét Kép szomszéd lenyúlta az enyém

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Szilvia, Marcinak nagy gratula a járáshoz!!!
Nóri is nagyon ügyeske, kis drága menő manók.

A csajok mind nagyon édesek.
Nyafi tök jó színei vannak Giginek, tetszik, hogy ráadásul a rucija is ahhoz passzol. Nekünk többnyire rózsaszín van, mindet kapjuk, mindenki nekünk túrkál, vagy a rokonságból ránk hagyományozzák...

Szilvió, köszi a kérdést, már jobban vagyunk, de azért még tart a köhögés, bár ritkul szerencsére. Nekem viszont újra begyulladt a mellem, annyit volt "használatban" a durvább napokon, most meg drasztikus csökkenés...MIndegy, már mekszoktam, remélem hamar elmúlik.

Most ennyi voltam.
Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziasztok!

Szilvi
Nagyon sajnálom... :cry:
RÉSZVÉTEM a családnak!

Megpróbálok majd jönni...
Levi nem akar gyógyulni :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Na, nekünk nem megy ilyen jól a motorozás. Igaz, bébitaxink van, de a játszóházben sem próbálkozik.

Én most olyan kisautót vadásznék neki húsvétra, ami valamilyen hangot ad ki. Mondjuk már vettem egy Verdás labdát, olyan régóta szerettem volna. Ádám is értékelte, nem rakta rögtön a sarokba.

Én nem tudom, hogy ma front volt vagy mi,de reggel alig bírtam vele. Mindenért ment a hiszti, nekem meg amúgyis fájt a fejem.

Nyafi: egy kalappal neked. Elvileg jó a péntek is, bár inkább csak a korábbi időpont, mert utána szerintem elutazunk a nagyszülőkhöz.

Amúgy van ilyesmi ló a játszóházban, de azt kissebbnek nézem és a teherbírását sem becsülöm ennyire. Eddig csak a szarvánál fogva arrébb dobta, slussz. Mindegy, azért érdekel, hogy kiféle-miféle:))
Most láttam a Smoby-tól egy nagyon édes hangszerkészletet, de még meggoldolom, hogy akarom-e hallgatni egész nap. Most már kicsit únjuk a karácsonyi játékokat és a nagyszülők mindig nyaggatnak, hogy mit vegyenek.

Szép hétvégét kívánok mindenkinek, úgy tudom, hogy jó lesz az idő!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Először is bocsi az eltünésért,de sajnos semmi időm nincs.Ennek a sz@r válságnak köszönhetően dolgoznom kell,ami szabadidőm van azt teljes mértékben kihasználja a gyerek.És az itthoni teendőket még nem is emlitettem.Most is alszik,és vár egy rahedli vasalnivaló,de annnnnnnyira nincs kedvem hozzá. :( :( Olvasni azért olvasok,és próbálom követni az eseményeket.Na de nem panaszkodni jöttem,majd ma nyerek a lottón,és akkkor aztán..... :wink: :wink: :wink:

Ráadásul Réka fogzik ezerrel,és ennek köszönhetően tiszta takony,tehát éjszakai műszakban is dolgozom,mert tegnap is kétszer szivtam az orrát.
Hiszti,dackorszak,elkezdődött,és tombol ezerrel.Nagyon okos,értelmes,bármire rákérdezek,hogy melyik könyvben van,rögtön odahozza,megkeresi benne,de ha valamit nem akar,vagy éppen hogy akar,és nem kapja meg,akkor olyan üvöltésbe kezd,hogy az egész falu hallja.Vag megy a toporzékolás.Én meg tanulom kezelni a helyzetet.

Ezzel kapcsolatos kérdés:Van a Viasat-on egy sorozat"Segitség gyerekeim vannak"Szokta nézni valaki?Lehet belőle tanulni,bár az ottani gondok többségében a szülőkben vannak.

Szilvi:Annyira sajnálom!!!!!!!Fogadd őszinte részvétem,és nagyon sok erőt és kitartást kivánok neked.

Titti:Neked holnapra Boldog Születésnapot!!!!

Egy pár kép,aztán tényleg megyek vasalni,mertha felkel nem lehet tőle...

Kép Metszi a rózsát...
Kép Vastag volt a rózsa szára fűrész kell hozzá..

ja és minden gyerek nagyon-nagyon gyönyörűséges...

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Sziasztok!

Édesek a babák ( a kis vad Ádám, Nóri a lovacskán, Zsófi és Rebeka,
Réka metsz :P , Abigél motorozik )

Szilvi
Gratula Marcusnak... Ügyes! :)
Csak így tovább!

Gem - remélem csak gyógyulni, javulni fog az orrod :wink:
Jobbulást neked is Sziszi... mellgyuszi :?
...na és minden beteg babának!

Aki szoptat - meddig akartok még?
Áprilistól a délit el akarom hagyni....

Reggel Manó mondott egy új szót (kakaó) :lol:

Mi sem vagyunk túl jól.
Levi lassan 2 hete beteg, de 2 napja köhög is...
Kicsit elhúzódik ez a betegség... ha nem javul hétfőig, akkor ismét doki.

Titti
Holnapra mi is:
Kép

Rohanok anyához
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nahát, milyen jó nekem: még nem kell dolgoznom, nem különösebben beteg a gyerek és szerencsére nem is hisztizik kezelhetetlenül. Sajnos-sajnos a héten azért kétszer rákiabáltam:(

Nálunk teljesen abbamaradt mindenféle beszédpróbálkozás a vau-vau-n kívül. Ez is csak akkor, ha kutyust lát.
Na mindegy, csak úgy örülnék már egy-egy szónak. Viszont ha nem akar valamit,kezd egyre durvábban rúgkapálni, néha ütögetni is.

Apropó: ha nem akar arra menni amerre én, simán otthagy. Mostanában már 3-4 lépcsőháznyira is elmegy és akkor én nem bírom tovább és utána megyek. Erre van valamilyen ötlet? Úgy látszik, csak lakáson belül van szeparációs szorongás, mert ott a szobából sem mehetek ki.

Én is teszek fel egy mai játszótéri képecskét:
Kép

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Emlékszel Szilvió mikor én írtam ezt hetekkel ezelőtt, hogy nem arra megy amerre én? Nos nem megyünk nagy távolságra, igyekszem fogni a kezét, és ha lehetetlen helyre akar elindulni, akkor felveszem és irányba rakom. Ha nem jön össze, mert visszamegy, akkor elcipelem 10 métert és megint irányba. Így nem is megyünk messzire.
Ancsa mit melózol????

Kép
nyafi
 
 


Köszönöm Lányok a szülinapi jókívánságokat. :)

Kép
tittina1982
 
 


Mostanában ilyesmiket alkotok:

Kép Mesés ősz

Kép
tittina1982
 
 


Tittina: boldog szülinapot neked!

Nyafi: eddig nem volt ilyen durva, egy-két méter után, főleg ha leguggoltam, akkor odarohant. Most meg szerintem simán otthagyna. Néha azért visszanéz. Kaptam olyan tanácsot, hogy bújjak el és ha nem lát, akkor majd visszajön magától. De azért mégis nyilvános helyen, ahol jöhet bicikli vagy bármi, inkább nem bújócskáznék. Ez van. Rosszabb is lehetne. Nagyon durva dolgokat láttam a múlt héten hiszti címszóval. Én még szerencsés voltam eddig.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Nekem Gigi úgy látom picit kevésbé hisztis már! titti nagyon szép! és én is kívánok neked sok ilyen boldogot!!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Lovacska: a neve Cavallo Rody Lovacska
Ha beütitek a google-ba, akkor kidobja, hogy hol lehet megvenni. Egyébként laposan szállítják, de sima matracpumpával fel lehet fújni.

Tittina: Boldog szülinapot Neked!

Nóri egyszerűen katasztrófálisan alszik éjjelente. 1-4 között legalább 10x felébred. Előtte és utána szépen alszik, de ebben az időtartományban egyszerűen fél óránként kell visszaaltatni.
Ezt már a 3. napja csinálja, lassan kidőlünk Apával. :roll: :cry:

Viszont odakint már imád sétálgatni. Bár a bébitaxit úgy tolja, hogy az egyik kezével az én kezemet fogja. Ráülni nem akar. Idebent megy vele rendesen és szereti. De kint nem ül rá.
Viszont imád a kerítésnél bújócskázni, meg kukucsolni. :D

Ja és múlt héten elesett és lehorzsolta a nóziját azért ilyen szép neki.
Teszek fel egy képet, ez ma készült: Kép

Ninike

Kép

Kép
ninike
 
 


Sziasztok!

Kia :D
sajnálom, hogy betegeskedtek! ÉN is alig várom már az igazi tavaszt, mert mindig bújkál valakiben egy kis vírus.
Én nem gondolkodom elválasztáson. Szeretném, ha magától választódna el, ha megérik rá. Egyelőre az van, hogy éjjel nem kér szopit (persze azért még ébred ezerrel), nap közben meg van vagy 5-6, attól függ, milyen kedve van. Nagyon édes már. Én most kezdem megtapasztalni azokat a rettentő kedves helyzeteket, amiket eddig csak hallottam a hosszan szoptató ismerősöktől. Beszélget a cicihez, meg mindig felragyog az arca, ha eszébe jut. Persze már rég nem az evésről szól a dolog. (Nem mintha egyébként valami nagy evő lenne...) Szóval, én nagyon szeretem... :D

Ancsa :D
nagyon rossz, hogy mindenki életét hogy megnehezíti ez a válság-ügy. Mi az idén kezdünk neki egy tavaly vásárolt ház felújításának, de ha ez így megy, még 4 év múlva sem költözünk be... Réka remek kertész lesz!

Nyafi :D
lesz ez még így se! :lol:
Sári is elkezdte már a toporzékolást, meg a földhöz verem magamat, de ez még messze van az igazi dackorszaktól. Én spec. Julinál visszasírtam az 1 éves kori hisztiket, tavaly nyáron. :lol: Hála Istennek, ő már tényleg kifelé lábal belőle, de Sári még csak most kezdi és mondhatom, remek mentora van. :roll: :lol:

Sári már nagyon sokat beszél. Olyan mint egy papagáj, nem is tudom, hány szót mond. Igazából egész nap ismétel, egészen érdekes szavak kerekednek ki olykor, de azért én megértem. Persze ez még nem az igazi aktív szókincs. Ez egyelőre csak a memorizálási fázis, de azt is nagyon hamar csinálja - sztem. :D

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Ninike :D
ha azt mondom, mi fél éve 99%-ban ilyen éjszakákat produkálunk, kicsit megnyugodsz? :wink: :lol:

Kép
Kép
kismok
 
 


kismok és azóta változott az éjjeli alvás?

Kép
nyafi
 
 


Nálunk tegnap megint elkezdett folyni az orra Ádámnak. Szerencsére most szépen csurog kifelé és nem szörcsög. Megint megfázott?
És tegnap nem bírtam ráhúzni a cipőt, úgyhogy végül csak a szilikonos zokniját tudtam ráhúzni. Kezd már kicsi lenni a cipő is, a harisnya is vastag volt, meg mindnet meg is tett, hogy befeszítsen és rúgkpáljon. Most már kezdem azt is megéreni, aki pizsiben indítja el a gyereket:))
Sokat tanulok ám minden nap:)

Nálunk beszéd továbbra sincs, de a könyvekben szépen mutat mindent, még azt is amit egyszer-kétszer említettem csak. Szóval majd egyszer lehet, hogy lesz egy jó kis szókincse:)

Ninike: Nóri nagyon aranyos, még lekopott orral is:)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Kép Kép Kép mutatja, hogy hol a poci Kép Kép márpedig a vödörnek és zacskónak így kell lenni

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerkőcök, még mindig.
Betgeskedők gyorsan gyógyuljanak.

Mi már úgy néz ki rendbejövünk, napi 1-2 köhögés van még. Épp időben, így csütörtökön megkaphatjuk a dupla oltást.

Járásnak még se híre, se hamva, beszédben fejlődünk tovább. Már nem tudom számolni, mindennek mondja az első szótagját, ami nem n, ny, r, ty, v, zs betűvel kezdődik. A magánhangzóval kezdődők nehezebben mennek...Jó a hasonlat Kismok, tényleg kis papagáj Blanka is. Azért tovább drukkolok a járásnak, mert jön a jó idő és jó lenne már kiszállni a babakocsiból.

Képzeljétek, szombat este szülinapi buliban voltunk (fél7-től 9-ig, szóval nem vittük túlzásba), karácsony óta most hagytam a szüleimre pár órára, hazaértem fektetésre, de ahogy betettem az ágyba felébredt és éjfélig nem aludt. Másnap szintén nehéz volt letenni és fél2-től még 3 órát fenn volt. Szerintetek ennyire megviselte, hogy otthagytam egy kis időre??
Persze egy hét múlva kiderül, ha esetleg fogzás okozta ezt is (nyálcsorgás, kisebesedett popsi megvan), de azért elgondolkodtató.

Azért nehéz ügy ez, mert nagyszülők nagyon messze vannak, babysitter pedig akkor lenne jó, ha rendszeresen találkoznának. Na most rendszeresen nem akarok eljárkálni, így viszont nagy néha sem tudok. Ti ezt hogy oldjátok meg?

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek!
Sajnos Levi még most is beteg, tegnap voltunk a dokihoz...
Azt mondta ez már nem vírus... írt fel 2 gyógyszert...
Egy hét múlva ismét megyünk.. addigra talán meggyógyul és megkapja végre a 15 hós szurit.
Levi új szava most a kakaó. :P

A gyerekek nagyon szépek!
(Nóri - még sebes orral is, Abigél - Manó is mutatja már, hogy hol a szeme, keze, orra...stb :lol: ,
Ádám - mi csak az udvaron sétálunk, rohangálunk - itt könnyű, mert nem megy le az utcára :P )

Az éjjelek nekünk még most is szuperek :oops: :lol:
Elalszik este 22 körül és 8-9 között (néha 10-kor) ébred csak :P
Olyan jó nem felébredni :lol:

Hol vannak a többiek (Edit, Szilvik, Gem, Ancsa, Viki, Benszi, Judit, Réka, Anita, Edina...- biztos kihagytam valakit - Bocsi)???????

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Minket kihagytál Kia, de egye fene bejelentkezek! :lol:
Olvasni olvastalak benneteket, de nem volt erőm írni.
Minket leterített az influenza - szó szerint.
Sebi kezdte, aztán következtem én. Ilyen beteg már vagy 10 éve voltam utoljára, 3 napig fel se tudtam szinte kelni a láztól meg a végtagfájdalomtól. Mellé egy súlyos hörghurut, úgyhogy remek volt.
Mire én kicsit összeszedtem magam, jött CSilla, nem volt nagyon vidám.
Most mindkettő itthon van, Sebinek már kutya baja, de annyira még pont hurutos, hogy nem megy a héten oviba.
Csilla vastagon taknyos, de már nem annyira nyüszi mint korábban, és az étvágya is kezd visszajönni végre.
Szóval a két gyerek mellett semmi időm jönni. :oops:
Talán a jövő héten. :)

A képek jók, betegeknek jobbulást!!! :)

Szilvi72
Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted apukádat! :(
Fogadd őszinte részvétemet!!! :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Kismok!
Részvétem az éjszakákhoz! Mi is minden éjjel kelünk, úgyhogy tudom milyen nektek. Mondjuk ennyire nem szokott durva lenni, általában csak 1x, max. 2x kel.

Köszike mindenkinek a dícséretet!

És minden gyerkőc nagyon aranyos!
Abigél tüneményes a képeken. Igazi kis huncut!

Sziszi!
Nekem sincs nagyon segítségem itt a közelben. Úgyhogy mi úgy szervezzük a programot, hogy vagy Anyuék jönnek fel vidékről és akkor elmegyünk kicsit, vagy mi vagyunk ott náluk és ott megyünk el. Viszont ez csak kb. 2-3 havonta van (mármint Anyuékkal sűrűbben találkozunk, de csak ritkán tudunk elszabadulni).
Pedig 1-2 óránál többre sose megyünk el, eddig a max 3 óra volt (elmerészkedtünk moziba :oops: ), de akkor is otthon voltunk fektetésre.
Egyébként Nórin mindig érezni, ha ott hagyjuk. És nem csak én, mert ha én elmegyek,de Apa van akkor minden ok. Viszont ha egyikünk sincs, akkor tuti hogy éjjel nem akar aludni utána vagy 2 napig. És tuti, hogy 2-3 napig állandóan cicilni akar és rajtam fog lógni. :) :roll:
De ezt majd kinövik, legalábbis remélem!

A betegeknek JOBBULÁST!

Kérdés: nincs valakinek valami jó kis római/pataki tálas receptje?
Azt kaptam most szülinapra és ki kéne próbálni, de a neten nem sok jót találtam.

Ninike

Kép

Kép
ninike
 
 


Sziszi: nálunk is hasonló a helyzet. Eddig 3-szor voltunk moziban és slussz. Szülők 1,5 órára és most már az anyagi része is egyre inkább megterhelő a szaladgálásnak. PEdig én úgy szeretnék elmeni már egy jó beszélgetős vacsira. Bár most ahogy így belegondolok, barátunk sem sok maradt. Valahogy elkopnak az ember mellől a szinglik, a családosak meg ugye még akkor elkoptak, amikor mi voltunk azok:)
Ja, egyszer voltunk activityzni, de mindenki ragaszkodott hozzá, hogy vigyem Manót is. Az lett belőle, hogy a párommal felváltva ettünk, egyikünk sem hallotta a beszélgetés egészét és felváltva szaladgáltunk a gyerek után. Úgyhogy én meg is fogadtam, hogy így többet nem megyek. Mondjuk nem nagy áldozat, nem szerettem játszani:)
Ha otthon vagyunk a szülőkkel, akkor főleg délelőtt vagy alvásidőben megyünk el. De estére én is otthn vagyok. Nálunk már az új helyszín is megviseli, alig tudom elaltatni. Viszont az isteni, hogy anyukám kel fel hozzá reggel!

Ninike: nekem kettő is van, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy főztem belőle. Azt hiszem a tálat is vagy csak egyszer használtam. Macerás volt tisztítani, meg akkor még nem is voltam oda a főzésért. Ha megmondod, hogy kb. mi érdekelne, akkor beszkenneltetem és átküldöm e-mailben:)

Nálunk most este szövegelés megy. Legalább fél órán keresztül. Dumál a szobájában.

Nyafi: rajtad felbuzdulva, ma én is megkérdeztem, hogy hol a poci? És tudta. Sőt, a fülét is mutatta. Az orrnál mindig az enyémet mutatja:) Hogy megy a tanulás?

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Hát még meg kell pár oldalt tanulni, aztán jön az ismétlés. Holnap VIZSGA!!!!
Köszönöm a dícséreteket. Olyan jólesik, hogy tetszik a kis béka!
Én már sokat jártam el, nem volt gond, nagyinál maradt és elvolt.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi
Mennek a drukkok!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Nyafi, hogy sikerült??

Cas, jó, hogy már meggyógyultatok. Úgy látom, szinte törvényszerű, hogy ha közösségben van egy gyerek a többgyerekeseknél, akkor végigmegy a családon minden. :( :(

Hova tűntetek lányok? Jön a jóidő és senkinek nincs kedve fórumozni?

Mi megkatuk ma az MMR-Prevenar oltásokat. Hát egyelőre ki van fordulva magából a kiscsaj. Ezt szerintem maga az attrocitás okozza, eléggé be tud sértődni... Egyéb reakció volt valakinél?

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziszi: mi már több, mint egy hete kaptuk és semmi, az orrfolyáson kívül. Rendszeresen mértem, hogy nem lázas-e. Ja, a prevenar helyét beborogattam és ott másnap éreztem egy kicsi csomót.
Szerintem az orrfolyás oka lehet a sok-sok hiszti is. Gyakorlatilag itthon 10 percenként eltörik a mécses. És persze az orrszívás továbbra sem megy.

Használ valaki Libero up&go-t? Ma azt javasolták, hogy vegyek olyat, mert a sima liberóból nagyon gyakran kimegy a cucc.

Nyafi: én is kérdezem, hogy sikerült? És persze, hogy jöttök-e holnap vagy inkább majd máskor?

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió
Libero up&go király! Nekünk Sebinél volt folyton balesetünk a hagyományos pelussal, ezzel nem. Úgyhogy vele korán áttértünk.
Csilla még a hagyományosban nyomja. Azért az up&go nem olcsó... :? :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Gigi már két napja hőemelkedéses, valószínű az oltástól. Azt mondják, hogy 8-21 nap között jön ki láz, pöttyök, stb. Nem tom mi a stb. Ma mondjuk jól van. Legyen inkább jövő hét Szilvi mert ma takarítok, kicsit megcsúsztam a vizsgától. Sztem meglesz, írásbeli, majd tudósítok, keddre kijavítja.

Kép
nyafi
 
 


az mmr és prevenar egyben elég durva...nálunk asszem a 18hóssal lesz a második, bár nem akarom, inkább mondom a dokinak, hogy legyen rá egy hétre. Elég a kis szervezetének egy dologgal megküzdeni.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi: gondoltam, el is mentünk egyedül, mert sajna a korai indulásból nem lesz semmi.
Nálunk Ádám még egy oltástól sem lázasodott be (olyan, mint én nem egy lázasodós fajta), ezért kockáztattam meg a kettőt együtt.
Most csak egy bajunk van: folyik az orra.

Cas: ezt én nem akartam így konkrétan kimondani, de nekem is feltűnt az ár. Van az 50-60 FT/db-os lélektani határ nálam, ezért Huggisunk is csak egyszer volt. Nálunk 5-6 db fogy egy nap.
Amúgy ami még zavar, hogy nem tépőzáras. Ha telerakta mondjuk kakival, akkor le kell tépni, mert lehúzni szerintem azt már nem lehet?!

Jó hétvégét mindenkinek, bár felettünk épp most gyűlnek a hófelhők, az idő nem túl biztató:(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon eltűntem az utóbbi időben, de elég betegesek voltunk. :( Manónak tüdő- és mandulagyulladása volt, mikor abból meggyógyult "rejtélyes" kiütésekkel lett tele, amivel kórházba kerültünk, mire kiengedtek nekem lett mandula- és tüdőgyulám, szóval eléggé ránk járt a rúd az elmúlt bő 3 hétben.

Kriszta, Szilvia fogadjátok őszinte részvétem. :cry:

Minden csemete nagyon édes a képeken. :)

Kokó is nagy nehezen megkapta a 15 hóst a múlt héten. Nálunk nem ad be a dokinéni sosem egyszerre két védőoltást, azért, amit Nyafi írt, elég eggyel is megküzdeni a szervezetének. Egyébként ő már megkapta mindkét Prevenart, egy hónap múlva megkapja a bárányhimlő ellenit is, ha addig nem lesz himlős. Nálunk ugyanis most bárányhimlő járvány van, így nem nagyon megyünk gyerekközösségbe sem. Szegényeknek pedig már nagyon hiányzik a babaklub meg a néptánc is.

Kokó sok új szót tanult meg az utóbbi hetekben, és érdekes, hogy nem úgy mondja a szavakat, mint Manó ilyen idősen (emlékeztek írtam, hogy ő csak a szavak elejét mondta), hanem a teljes szót próbálja mondani. Ilyeneket tanult meg: haggya (hangya), tál, taatá (tartály), hakka (sapka), apa, anya (eddig én ennya v. nyannyany voltam), stb.

Mi szoktunk venni Libero up&go-t, tényleg nem olcsó, de szerintem másfél-két évesnek, már jobb, mint a hagyományos. Csak ilyenkor kicsit macerás, mert a pelusozáskor sok ruhát kell levetni a gyerekről. Szóval mi is majd akkor veszünk, mikor már nem lesz ennyi ruha a gyereken. Így is iszapbírkózáshoz hasonlít a pelusozás, hát még ha le is vetném róluk a harisnyát meg a nadrágot. :roll:

Szilvió! Egyébként tök könnyen el lehet tépni az oldalát az up&go-nak és a hátulján van egy ragaszószalag, amivel össze tudod ragasztani levétel után. Szóval tök jól meg van oldva. :)

Na, megyek kisebbikem mocorog, eddig aludt a babakocsiban.

Ja, tényleg vettünk babakocsit. A Pierre Cardin mellett döntöttem, remélem nem bánom meg. :roll:

Szép napot mindenkinek. Nálunk elég cudar idő van, nagyon hideg szél fúj és egy órával ezelőtt jég esett (nem jeges eső, borsószemnyi jégdarabok).

goodfairy
 
 


Mi ma kaptuk meg a 15 hós oltást, dokinénink azt mondta, hogy 7-10 múlva jöhetnek elő tünetek (kiütés, láz, taknyosság). A pneumo elleni oltásból a harmadikat egy hónap múlva kellene megkapnunk, időpontot ugyan kaptunk rá, de mondta, hogy előtte telefonáljunk, van-e egyáltalán.... :roll: Időnként kapnak egy keveset, nem biztos, hogy pont akkor lesz......

Mi együtt még soha sehol nem voltunk a gyerek nélkül. Egyetlen alkalommal tudtam Rita nélkül elmenni a fogorvoshoz, akkor a párom kivett egy nap szabit, hogy pesztrálhassa a lánykát.

A Libero up&go-t mi éjszakára használjuk, rendszeresen csupa pisi volt, mire felébredt, most pedig mindig száraz a nacija. Egyébként azt, hogy ha mindig átpisili-kakilja a pellust, az is okozhatja, hogy már kicsi neki a nedvszívó képessége, ilyen volt nálunk is egyszer, amint nagyobb méretre váltottunk, megoldódott a probléma (az éjszakai pisidömpinget is ezzel próbáltam meg először orvosolni, de hát még az se volt elég, kellett a bugyipellus). Szerintem nagyon klassz, kár, hogy annyival drágább......

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Már gyógyulgatunk..
Az orrát alig kell szívni és csak ritkán köhög... de most Anyós beteg :?
Remélem nem kap el semmit.

Cas - bocsi, hogy kihagytalak :roll:

Majd jövök bővebben - addig... Levi:
Kép
Az új szemcsi:
Kép Kép
Ma ezt a játékot találta ki: :lol: (Anyós nem örül)
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok,

Szilvi, Kriszta, oszinte reszvetem nektek es csaladotoknak! :(

Most en se jottem egy ideje mar, de mindig olvaslak titeket:)
Nagyon sokat lent vagyunk, delelott is meg delutan is lent kell lennem Balinttal 1,5-2 orat, kulonben delutan nem alszik vagy este sokaig randalirozik. Lent meg kirohangalja magat.
Kepzeljetek kijott Balintnak a 10. foga. Az a vicces, hogy 3 ragofoga kijott ugy egyszerre, hogy eszre sem vettem. Elol, alul meg csak 2 van neki, ill. most kijott mellettuk a 3., na azota viszont rendszeresek az ejszakai rendbontasok :? Ki erti ezt? :shock:
Balint is sokmindent mond mar, minden szot probal utanozni, persze nagyon sokmindent a maga mondjan. Pl. a kakas = tatat, sárkány = tátá, elkapott = epapop, kenőcs = tegn, kenyér = tejé, nap = pap, kapu = papu, stb :lol:

Mi se voltunk sehol meg kettesben a ferjemmel :( Nem is tudom mikor megyunk :roll: Egyedul en annyit voltam a 15 honap alatt amig elmentem egyszer a fogorvoshoz meg a nogyogyaszhoz a 6. heti kontrollon :(

Tobbet akartam irni de mar nem birjak nelkulem, meg megprobalok jonni.

Nagyon edesek a babak!
_jáde_
 
 


Az uram elejtette a gyereket. kb. 1,5 metert zuhant, hat eleg nagyot esett. A fejen lett egy kis pup de mar nem nagyon latszik. Be akartam vinni a Heim Palba de a ferjem azt mondta hogy ugysem fogjak megrongtenezni. Amugy semmi lathato baja nincs.

Nyafi asszem Gigit vittetek be egyszer egy pup miatt, mit csinaltak vele?
_jáde_
 
 


megröntgenezték. Ha nem ájul el azonnal, alszik el magától fél órán belül, vagy aznap nem hány, akkor ne aggódj, nincs baj. ha igen, akkor agyrázkódást kaphatott, de arra is csak azt szokták, hogy benntartják pár napra és megfigyelik. Ennyi.

Kép
nyafi
 
 


Jáde
Sebi egyszer a pelenkázóról rávetette magát a hátamra, amikor lehajoltam kivenni vmit. Onnan fejjel előre koppant a padlóra. Jó nagy púpja lett, de szerencsére nem lett más baja.
Én is úgy tudom, hogyha nem feltűnően aluszékony vagy kezd hányni, akkor jó eséllyel nincs agyrázkódása. És tényleg agyrázkódásnál is csak megfigyelésre tartják bent egy ideig, én is úgy tudom... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Jaj, Jáde, nagyon sajnálom! És a párod hogy viselte? Borzasztó lehetett mindannyiótoknak..... :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok,

Nyafi,
koszi. Meg koszonom a tobbi hozzaszolast is (Cas, Dorottya).

Az eset utan az olemben elaludt, ahogy sirt. Hat ez nem tudom minek tudhato be. 1 ora utan felkeltettem hogy lassam hogy van. De egesz delutan jol volt, kb. 8 orat volt fent, 11-kor aludt el, a kis pup is eltunt a fejerol. Csak azt se akartuk hogy most felesleges rongtensugarzasnak tegyuk ki, ugy, hogy semmilyen jele nincs annak, hogy valami tortent volna vele. A ferjem azt mondta hogy szerinte potyara mennenk oda mert emiatt nem rontgeneznek meg.
Azert holnap reggel felhivom a korhazat hogy ilyen esetben mit szoktak csinalni. Valahogy nem nyugodtam meg 100%-osan. Hat eleg rossz volt atelni az teny. Remelem nem lesz tobb ilyen :?
_jáde_
 
 


Remélem mára megnyugodtál, a férjednek igaza van. Ha a többi dolog nem volt, mármint hányás meg ilyenek, akkor tudd be annak az alvást, hogy sírás után jólesik! Higyj a férjednek, én bizti nem vinném be. Tudod miket kapnak el ott a gyerekek? Vérhas és egyéb nyalánkság....

Kép
nyafi
 
 


megnyugodtam tenyleg, nincs semmi baja. szerencsere stramm kiskolyok 8)
_jáde_
 
 


Jáde:Hétfőn a Levi is elesett,megfejelte az ágyunkat.Kb.5 mp múlva egy nagy púp lett a fején.Nagyon megijedtem.Gyorsan tettünk rá kést vagyis tettünk volna ha engedi de nagyon sírt és nem tudom,hogy a sok sírástól de hányt szegénykém.Előtte evett lehet,hogy az erőlködéstől,lehet,hogy egy enyhe agyrázkódása volt.De egész nap jó kedve volt,nem hányt többször,nem aludt többet.Úgyhogy másnap már úgy ahogy megnyugodtam.Azóta is van még egy kis puklija és minden nap valami új színben "pompázik" a kis homloka.
De azért remélem nem lett semmi baja,ők olyan erősek szerintem!!!!!!!!

Szerdán megcsinálták neki a kukacát,nagyon le volt tapadva neki,alatta összegyűlt a "kosz".Szondával körbevágták neki.naponta kell többször kamillázni krémezni.Az első 3 nap nagyon kemény volt,sokat sírt fájdalmai voltak.Még mindig üvölt amikor felhúzzuk neki,kamillázzuk és bekrémezzük.De napközben már nem sír annyit.Már nem csíp neki annyira a pisi(szerintünk).
Remélem már csak pár nap és rendbe jön. :D

Kia:Levi nagyon édes a képeken. :D

Voltatok a börzén ma?

További szép napot

Üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Pelus ügyben még egyszer: én is azt hittem, hogy kicsi már a mostani, de teljesen összeér a hasán, úgyhogy most arra gondolok, hogy túl nagy és azért jön ki, mert nem szorítja a gumi a lábánál. Na, nem tudom. MOst más márkát vettem. Ha itthon vagyunk nem zavar, mert kimosom. De basszus egy másfél órás autóút után az egész gyerek tiszta pisi és ez bizony rendszeresen így van.

Szegény Jáde, ez nagyon szar lehetett. Nálunk inkább csak beveri ebbe-abba, sokszor nem is tudom, hogy mit fejelt le, csak látom a pici piros pontot a homlokán.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Jobbulást a kis betegeknek!
Cas, Anita, Szilvi - Remélem már meggyógyultatok / gyógyultok teljesen.

Mi lassan gyógyultak leszünk....
Már nem kell szívni az orrát - nem folyik és már csak nagyon ritkán köhög.
Remélem kedden megkapja a szurit.

Nyafi
Vizsga :D
Keddig DRUKK!

Szilvió - A pelus árai
Én a 40 FT/db-ig tartom jónak...
Amit most használunk - az 40 ( http://pelenka.com/index.php?action=2&pid=1 -
most látom, hogy áremelés lesz ), de néha van olcsóbban (szinte uaz a pelus, csak más a neve)
Itt is találtam egy boltot - el kell néznem, mert jók az árak.
http://zsebibabaaruhaz.hu/
Néha nekünk is kifolyik, de csak a kaki :?

A 15 hós szurival nem nagyon adnak együtt másikat, mert az elég "kemény" :?
Itt sem ad a dokinő.

Jáde
Bálint sok dolgot mond már - édes lehet közben. :lol:
Azóta is jól van? - remélem....
Leesni olyan magasról :(

Betty
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?