Sziasztok!
Timika: Kristófot Isten éltesse! Nagyfiú lett ő is! Szerintem nagyon tuti lett a tortája, nem tudom mi bajod van vele...örülnék ha tudnék ilyent csinálni!
Szilcsi: Boldog névnapot neked! Lalinak meg gratula
Szerintem 2x megmutatod neki hogy kell lejönni az ágyról, és menni fog neki. Levi is nagyon ügyesen lejön. Nem sokszor mutattam neki. Bea mikor volt? Ja, és nagyon helyes kispasi Lali! Sok türelem hozzá, nehéz lehet így kórház után. Leviről tudom, neki 1-2 óra is elég, ha anyósommal van nélkülem akkor utána 2 napig annyira bújós, hogy nem tudom levakarni magamról. Ha apjával van, nincs ilyen probléma. Apa megteszi anya helyett, de a mama már nem.
Biciklik: Grétinek ilyen van:
Ez sem volt olcsó, ha jól emlékszem 16ezer volt. A Corát elhagyva kicsivel Pest felé a budapesti úton bal oldalt van egy raktártelep szerű képződmény, és ott is van egy biciklis bolt. Ott vettük. Mi is arra szavaztunk, hogy legyen jobb, és szolgáljon ki 2 gyereket és még utána el is tudjuk adni akár, mert lesz annyira jó állapotban, hogy kapjunk érte valamit.
Gréti tavaly kapta szülinapjára, és rögtön tudta tekerni, száguld is vele rendesen
Idén kipróbáljuk pótkerék nélkül is már majd.
Néztük mi is a nagyobbakat is, de ha nem ér le rendesen a lába, nem fogja jól érezni magát rajta és nem lesz biztonságérzete. Szerencsére ezzel le is beszélt bennünket a nagyobbról az eladó ott.
Mi jól vagyunk, Levi száguld 2 lábon ezerrel. Egyre ügyesebb, tegnap már szandiban is tudott menni. Addig meg föl se állt ha volt a lábán valami
De amíg nem tanul meg szandiban/cipőben járni nem tudom kint lerakni, úgyhogy minden nap egy kicsit ráadom bent a szandit.
Gréti fájlalta a fülét, fejét szombaton. Estére 38,5-es láza lett, majd lement, jól volt utána már. Vasárnap is fájlalta a fülét meg az egész fejét, mondom jó, akkor fülészet. Férjem nem támogatta az ötletem, szerinte semmi baja, csak teára és alvásra van szüksége.
De engem már idegesített. Fülész szerint füle teljesen rendben, viszont tüszős mandulagyulladása van ---> antibiotikum.
Kiváltottam a gyógyszert, haza jöttünk, utána olvasgattam a tüszős mandulagyulladásnak, hogy mennyire indokolt az antibiotikum, mert ha nem muszáj nem adnék neki "már megint", ahogy a férjem mondta (megjegyzem életében először most karácsony előtt kapott antibiotikumot egyszer). Ráadásul egyszer már volt tüszős mandulagyulladás-gyanús a dokinknak, és akkor egész másik antibigyót írt fel hétvégére vész esetére, nem azt amit a fülész. Felhívtam a dokinkat, elmondtam mi van, mit csináljak. Kérdezi, lázas Gréti? Mondom nem. Fülét fájlalja (oda sugárzik ki a fájdalom), ennyi. De jó kedvű amúgy, eszik, iszik rendesen. Ok, akkor ő látni szeretné másnap reggel, addig ne adjak antibiotikumot, ha kibírjuk...
Ugyanis tüszős mandulagyulladás magas lázzal jár, ha nincs láza, ez nem tüszős mandula....
Ok. Gréti tök jól volt utána. Fájdalomcsillapítót persze kapott a fejére. Másnap doki, levette a torokváladékot, belenézett a szájába, megállapította, hogy ez tuti nem tüszős mandula, ugyanis a fehér valamiket a mandulájáról le lehet szedni, ha tüsző lenne, az nem jönne le. Antibiotikumot ne adjak, szokásos, kálcium, c vitamin, tantum verde.... Azóta sincs semmi panasza Grétinek, a feje, füle sem fáj vasárnap óta. Mára meglett a tenyésztés eredménye, teljesen negatív, semmi baci nincs. Úgyhogy nagyon örülök, hogy nem tömtem feleslegesen gyógyszerrel, és meg kell állapítanom, hogy apai megérzések is vannak és működnek
A héten még itthon marad, az ebédet úgyis lemondtuk egész hétre, aztán jövő héttől ovi újra.