Új privát üzeneted érkezett!

Zita! Én ezért vettem jó minőségűt, mert majd utána Norbi is tudja használni, aztán meg valszeg még mindig lesz olyan állapotban (most mint az uj) hogy el is fogom tudni adni. Müa. küllös valszeg már széttört volna, nekem többen ezt mondták nem tartos. De persze biztosan abbol is ki lehet fogni jobbat. A 16-os tuti nagy lenne neki, Orsinak is az, mert nem ér le a lába, pedig ö magasabb. A 12-es még jo kell legyen, mondom mi csak 115cm vagyunk de még nem kicsi, szoval valszeg még jövöre sem nönétek ki, de a 14-esen talán gondolkoznék. AZért elötte valahol ráültetném egy olyanra hogy az milyen magas neki, mert Orsinak a 12sen nem régóta ér le a lába, igy valszeg még tavaly a 14-esen is lehet még nem tudná letenni, akkor meg egyedül nem tudna tanulni vele. MI kerékpáros boltban vettük (szerintem bringát nem hipermarketben kell venni ha jo minöséget akar valaki, hanem szaküzletben).

Nóri! Gyógyuljatok már meg Ti is!

Szilcsi! Szövödménye magának a himlönek is lehet, szoval akkor már az oltással szerintem kisebb a kockázat. Amugy minden oltásnak lehet mellékhatása, ez igaz, de én mérlegelve ugy gondoltam jobb ha oltott mint ha nem. Hát én bocs de fulladást ennek a következményeként még nem hallottam, és nehezen is tudom összekötni a kettöt. Eleve most amugy ebben az idöszakban, télen, hajlamosabban befulladni a gyerekek, nyáron ez ritkább, szoval szerintem meg lehet hogy amugy is ez lett volna.
De tény, nem tanultam egészségügyet.

Timi! MIlyen sokat nött Kristóf is már! Ovit sikerült választani? Melyik mellett döntöttél?

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Kaptam az iwiw-en egy üzenetet: a Játékdzsungel játszóházban kismama ruházat végkiárusítás van, minden 1000 Ft! :wink:

szilcsi: a fulladást én is nehezen tudom összefüggésbe hozni az oltással, de én sem értek hozzá. :roll: Minden oltásnak, sőt, minden orvosi beavatkozásnak van mellékhatása bizonyos %-ban, azt kell mérlegelni, hogy inkább ezt vállaljuk, vagy a kezelés elmulasztásának következményeit. Én azt hallottam, hogy terhesekre is ugyanúgy (ha nem is annyira) veszélyes, mint a rózsashimlő, és el is hiszem!

Nóra
KépKép KépKép
norus88
 
 


Szilcsi!
Sajnálom nagyon a tortúrát!!!Időbe telik mire kiheveritek,az biztos..
Az szuper,hogy ivott gyümölcslét Lali!!!!

Hol veszed a 100%-ost?Már én is gondoltam rá,hogy jó lenne a családnak,de csak almásat láttam..

Zita!
Hannának egyszerű Metrós dalmatás biciklije van,de még nem érzett rá,hogy kell tekerni...pedig lassan kinövi.Nem tudom hányas méret..
:shock:

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 

 
 

Most beszéltem telefonon a barátnőmmel, akik így megjárták a szurival. A fiának laringhitise volt, a doki látta is, hogy piros a torka, de ráoltotta a himlő ellenit. Az ügyeleten derült ki este, hogy nem csak "picit piros a torka". :twisted:

Timi, én még nem is köszöntöttelek, boldog szülinapot Kristófnak! A torta nagyon szép lett, sztem semmi kivetnivaló nincs benne! :wink:

Edit, a Sparban lehet kapni, Pacific márkájú, 100%os gyümilé, direkt gyerekital, 2 dl-es kiszerelésben, alma-banán-őszibarack-szőlő vegyes ízű. Sztem borzalmas, Lali már kettőt benyomott ma belőle. :D

Kép
szilcsi
 
 


Hali csajok!

Bocsi hogy offolok de asszem kiakadtam és remélem jogosan.
Voltam a tanulmányi irodában az egyetemen.Ugye felvételi előtt...kérdeztem a "kedves" hölgyet konkrétan a felvételizés menetéről erre ő flegmán odavetette hogy fent van a felvi.hu oldalon(persze legalább 50%-a nem volt fent.)
Mondtam hova szeretnék jelentkezni és ő erre előkapart egy tájékoztatót és szintén nem törődöm módon odavetette hogy mit is akarok én tulképp ha nincs nyelvi érettségim(10 éve még nem kellett)
Szóval elkeseredtem hogyis érettségizzek nyelvből egy hónap alatt stb....DE ma nem bírtam magammal és újra megnézten a neten és NEM KELL idegen nyelvből érettségi..mindenhol az van hogy magyar VAGY töri VAGY...stb...
Szóval el vagyok kenődve most mit csináljak??Tudom már lejárt az idő ,de úúúúgy bemennék és panaszt tennék valahol... :cry: :cry:

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


Szilcsi! Legalább valamit iszik!! Én is 100% levet szeretek venni, én nagy 5 literes almát szoktam. EZ légmentesen van zárva, kis csap van rajta, igy sokáig eláll. Meg ujabban a Lidl baracknektárt, ami 50%-os, de az is literes (v másfél). De irtó édes, NOrbi visit érte ha meglátja:)
Na akkor ezért más igy a dolog,én is ezt irtam, hogy ilyenkor van laringhitis és attol szoktak befulladni. Nekünk szerencsére 1éve nem volt már gond, de nagyon ügyelünk is azota a megfelelö páratartalomra.

Zita! én 20 évet érettségiztem pont, de már akkor kötelezö volt a nyelvi érettségi. Nem kellett nyelvvizsga, de érettségizni azt igen. Választhato volt melyik nyelv a 2böl elég volt az egyik. Hogy mi a követelmény nem tudom, ennek tényleg gyorsan utána kellene járnod akkor.

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen!
Én intenzív tagozaton érettségiztem anno két áv alatt tanultuk meg azt amit más 4 év alatt és nappali volt.Nem kellett a nyelv,de nem az a poén hanem az hogy a felvételihez két tantárgy kell(jó nyilván ha nyelvi szakra mennék akkor kellene)de nem oda akarok és a barátnőmnek sem kellett a nyelv..

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


Zita, én 2001-ben érettségiztem és nekünk is kötelező volt egy idegen nyelv, választani lehetett, a két tanult közül melyikből akarsz vizsgát tenni. A diplomához pedig 2002 óta kötelező, ha jól tudom. Ez érdekes, hogy neked nem kellett nyelvből érettségizni. :shock: Tanulmányi osztályon voltál, vagy hol? A Hallgató Szolgáltató Irodában a TIK-ben nem tudsz erről érdeklődni?

Karmen, na igen már én is úgy vagyok vele, legalább iszik valamit. Ha üdítő, hát üdítő, de folyadék. Majd szép lassan visszaszoktatom a vízre is, egyszer már sikerült.
Kellett nekem panaszkodni, íme a mai menünk: 5 üveg bébiétel, másfél deci tápszer plusz kb ugyanennyi Sinlac összekeverve, 3 doboz üdítő és a szopik. :D Farkasétvágya van! :D

Ma egy csomót ment is, már kb egy métert megtett egyedül. :lol:

Karmen, hol veszed az 5 literes csapolós almalevet? Az a Naturvalami, ugye? Régen vettünk mi is, de itt a kisboltban már nem árulják, pedig nagyon szerettük!

Kép
szilcsi
 
 


Szilcsi!
Passz holnap érdeklődöm még de az a baj hogy a jelentkezési határidő lejárt....ez van nem érettségiztem nyelvből ami nekem nem gáz mert a diplomához úgyis kell nyelvvizsga,az jobban zavar hogy lehet hogy nem is kell a felvételihez.Legalábbis ezt olvastam ki a felvi.hu-ról és mondom másnak sem kellett tavaly......Szóval tuti fix hogy lecsúsztam :cry: :cry:

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


hello

szilcsi
örülök, hogy Lalika javulóban és nagyon ügyes, hogy elindult!!!!

zitacicu
sajnálom, hogy emiatt lecsúsztál :( . mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? :lol: :lol:

én 1998ban érettségiztem és nekem sem kellett nyelvi érettségi . helyette írtam két központ felvételit(biosz-kémia). így nem kellett azokból szóbelizni sem)

Nórus
jobbulást!!

Timika
Kristófnak boldog szülinapot!!! és nincs azzal a tortával semmi baj :D nyami-nyami

toncsi

toncsi80
 
 


Sziasztok!

Szilcsi!

boldog névnapot neked!

LALINAK PUSZIK, KÉPET KÉRÜNK!!!!!! videót :lol:

Én is beparáztam pár napja, Ábel egész nap nem evett, inni pár korty. Este hazajött apa, akkor "zabált", ami aztán 20 perc múlva lent-fent visszajött.. :evil: :evil: :evil: Féltem, h ügyelet lesz belőle, de aztán megpihent és kortyonként ivott. Most már jól van, csak köhög. Szedjük a gyogyikat.
Ábel ritkán beteg, de szörnyű volt nézni, ahogy az Én eleven nagyfiam egész nap pihen, semmit sem rosszalkodik..... :cry: :cry:

Kármen!
103cm Ábel. Leér a lába a bicóról. Zsiráfos bicaj, a metróban vettük. 19-20 hónapos kora óta tekeri :D

Nórus!
JOBBULÁST!!!!!!

Cseppek!
ZOLKÁNAK VIDÁM NÉVNAPOT!!!!!!!!

A.T.Zita!
Jó ez a bicaj, de az ára húzós... főleg így gazdasági válság idején... :evil:
Ha lesz lehetőségem ráültetem Ábelt egy 14-es vagy 16-os bicajra és kipróbáljuk.

Timika!
Aranyos a nagyfiad!

mazsola???

hallásvizsgálat: :evil: :evil: :evil:

Kl Zsuzsiról van híretek??????????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zita,
Jozsónak 16-ost vettünk tavaly (kontrásat, Hauser)

az a baj, hogy sokáig nem ért le rendesen a lába, én már megbántam, hogy nem a kisebb méretet vettem

Újszegeden, a Thököly és a Derkovits fasor sarkán elég nagy a választék amúgy
Vendég
 


Dancsi!
Köszi. Szóval azt mondod te is mint Karmen, hogy a 16-os nagy még nekik?
Inkább a 12-es vagy 14-es? Csak tényleg az a baj, hogy ki kellene próbálni, 14-es meg nem nagyon van Szegeden. :cry:
Az Újszegedi boltot próbáltam már hivni, még próbálkozom. :wink:

Szilde!
A dalmatás bicajjal az a baj, hogy kézifékes hétul is. Azt Márk nem tekeri, mert hátra szalad vele a pedál. :roll:

Zsuzsu!
Hát drága, de 16-os bicajt nem fogsz olcsobban kapni, csak kinait esetleg.Aminek felraktam a linkjét a vateráról az jól nézz ki, de nincs jótállás, garancia rá.
Csak 12-es méretben van zsiráfos, dalmatás, nagyobbak már más árban mozognak. :roll:

Szilcsi!
Boldog névnapot!!!! :lol:

Zitacicu!
Én 94-ben érettségiztem, Fizikából, matekból, töri, magyar. Nyelvből nem.Műszaki szakközépbe jártam.
És akkor még aki ment továbbtanulni vitte az évvégi jegyeket, ha jól emlékszem. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita
 
 


Timika!
Kristófnak boldog szülinapot!!

Cseppek!
Zolkának boldog névnapot kívánok utólag is!!!

Szilcsi!
Boldog névnapot!!:)

A gyümölcslé nagy étvágyat tud csinálni ám!!!
Gratula a menühöz!!!Eeeez igeeen!!!!Nem lesz itt semmi gond!!!

Zitacicu!!
Én úgy tudom a diplomához tuti kell nyelvvizsga,de a felvételihez minek érettségi??? :shock:
Vagy az egyetemen máshogy van?
Tényleg milyen szakot szerettél volna??

Zsuzsu!
Sajnálom,hogy késik a hallásvizsgálat!:(
Szegény Ábel,sajnálom amin átment.Lényeg,hogy jobban van!!Teljes gyógyulást kívánok!!!
Majd én is elvinném Hannát egy hallásvizsgálatra...

Gyerekfogász elérhetőségét nekem is megírnátok légyszi..?Köszi.

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Zita,
sztem ne vegyetek 16-ost, mi pont egy éve vettük, és még most is jobb volna a kisebb méret
az indulásnál, megállásnál vannak gondok, leugrik róla, a bringa meg repül :)

és sztem ha vannak tesók, és tudnak örökölni, akkor megéri a hausert megvenni, ha nem lennének, akkor gondolkodnék :) mert mocskosul drága
Vendég
 


Zita!
Vettem észre... :roll:
Nem is volt sikerélménye a lánynak..
Ha találtok jót ami beválik,írd meg..Még egyszer nem valószínű,hogy ilyet vennénk..
Azért reménykedem,hogy Hanna mostmár tavaszra megtanul vele menni egy kicsit legalább,mert eddig csak toltuk,tanítgattuk.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Zitacicu!
Hová akartál jelentkezni???
Nekünk is kellett nyelvből érettségi anno! Nincs utójelentkezés???Mert van ahol van! Na ezt jól megírtam!

Szilcsi!
Mi a múltkor meggyógyultunk,most megint betegek vagyunk,ááá! Már nem is írom le! Elegem van!
20140113113746
 
 


Off :
Csajok ha valakit érdekel szauna (otthonra való) ma délután, meg holnap délelőtt megtekinthető és akár kipróbálható nálunk egy mintapéldány ;)
Rohanok.... :D Pusza :wink:

Enikő
On

Ilcsi: Isten éltessen névnapodon, reggel óta akarok smst küldeni de nem volt időm, bocsika, Lalinak gratula a járáshoz , ügyes fiú. Étvágy rulez :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Zitacicu: hová szerettél volna felvételizni? (és honnan lenne időd tanulni? :lol: ) Hölgyemény :evil:

ATZita: a kontrásat se tekeri Marcsi meg unokatesója se, illetve tekerik hátrafelé is, lejtőn is, és akkor befékez. Nekünk Schwinn Csepel van (apukám azt mondta, gagyit nem veszünk, szolgáljon ki 2 gyereket, szülinapra kapta tavaly Marcsi, az is 20 felett volt, meg bazi nehéz, bár a dalmatásat nem emeltem…)

Ha valaki még nem ismeri, taknyos-köhögős betegséghez van egy jó kence: Kinder Luuf és 3 év alatt Baby Luuf balzsam, nagyon jó, kipróbáltam én is (gyerekekre kenjük már egy ideje).
Ja, és a Pingvin patikákban nagyon jó arckrémek vannak 540/740 Ft-ért (Claire Fisher)

Nóra
KépKép KépKép
norus88
 
 


Szilcsi! A Mórakert boltban ill. a Metroban lehet kapni. A Naturvalami helyett van egy másik márka, árban hasonlo most azt árulták ott, édesebb szokott lenni (néha savanykás, de ez mindegyik fajnánál elöfordul néha). AZ a Naturvalami végül már nem lehetett csak kereskedönek venni, de anyu most nincs itthon, ö veszi és én töle vettem át, szerintem azt már ö sem tud venni, de ez a másik is jo, ennek Alföld aranya a neve, most néztem meg. TÖbb izben is van, az almás a legolcsobb.

Zitacicu! gimiben érettségiztél? Mert jut eszembe a szakközépben lehet régen sem volt kötelezö a nyelv, mintha hugomnak nem kellett volna. Gimiben 1988-ban tuti kötelezö volt! Sajnálom hogy emiatt nem tudtál felvételizni. MI lett volna ez amugy?

Zsuzsi! SZerintem az a binga, alacsonyabb mint a Hauser. De csak szemre tünik lehet annak, de Orsinak tényleg jo még a Hauser. De irtam van neki 16-os Hauser is, na az még joideig nem lesz jo neki, ill. jo lenne ha rajta lenne a potkerék, de pont most tanul egyedül tekerni (pár métert tud csak)

Szilde! Felvételihez naná hogy kell érettségi:) szerintem nyelvvizsgát akarnál irni, az tényleg nem értem minek kell?

Nóri! Orsi is eleinte befékezett, de ö és unokatesok is könnyen megtanulták a kontraféket, amugy én magam is jobban szeretem ezt, mert ha nagy sebességnél kell megállni akkor elsö fék nem fog elég erösen, v. fejreáll vele az ember.
Baby Luuf-ot mi is használjuk, én is ajánlom!

Én is ezt irtam, hogy ha teso tudja örökölni (esetleg utána unokateso v. már a családban) akkor megéri jo minöségü bringát venni.

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Ja,Szilcsi,én is ezt akartam még az előbb:
NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Málna is megkapta a bárányhimlő ellenit és nem lett baja! :wink:
20140113113746
 
 


Boldog névnapot minden Ildikónak!

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Bölcsészek közé mentem volna és esztétika szakra vagy juhász Gyula vagy ... vagy.... :lol: Szóval az egyetemen voltam és irodalmat törit szerettem volna vinni,mindkettőből 4-re érettségiztem szóval fel is vettek volna a pontjaim alapján.Ja és nem gimiben hanem szakközépben érettségiztem,szóval tuti ezért nem volt kötelező a nyelv.
Kicsit magamba borultam ,mert legalább egy év volt mire megszületett bennem hogy mit is csináljak hova menjek tovább stb..na erre egy....letör.

Norus!
Honnan lenne időm?A munkahelyemen ha épp szabad vagyok és mire jók az éjszakák.Amúgy szerencsésnek tartom magam,mert ami érdekel annak nem kellett soha nekihasalnom,bár jó nyilván egy egyetem más de a tanulástól nem félek sőt!erőt adna .

Gondolkodtam rajta hogy vajon miért is nem jött ez össze nekem és arra jutottam tuti jön ennél jobb(pl elindul a szakoktatói ,a másik szivem csücske)Szóval bízom benne hogy nem csak úgy történnek dolgok az emberekkel.Mindennek van valami oka csak lehet hogy nem figyelünk rá.Na ezt jól összehoztam mi?

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


Jaj kimaradt.Az a baj hogy bármilyen szakot vagy akár főiskolát kérdeztem mindenhez csak azt mondta kell a nyelv...pedig nem.Jó a szabad bölcsészethez kell oké,de a többihez nem.Na mindegy...

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


Zitacicu! Ha meg nem kell a nyelv, akkor nem utasithatnak el! Egy dolog mit mondott az akivel éppen akkor beszéltél, de ettöl még szerintem be kellett volna akkor adni a jelentkezést.

Nóri, Szilde! A Táplálék allergia centrumban lehet kapni tortát v. szeletet péntekenként. Nagyon finom (sokkal jobb mint amit Orsinak Röszkén csináltak) nem lehet észrevenni hogy más.

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen!
Igen tudom,de mostmár mit csináljak?

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


Karmen!:)
Nyelvi érettségire gondoltam.Nekünk nem kellett nyelvből érettségizni anno.

Köszi az infókat!:):)
De hol az a Mórakert?

Torta klassz.Mennyiért adják,milyen ízű?
Rendelést is vesznek fel?
Legalább ők tuti csak olyan alapanyagokat tesznek bele amit szabad,nem úgy mint a cukrászdák...

Én most a húsvéton töröm a fejem.Honnan vegyek étcsoki nyuszit,tojást,v. milyen finom étcsokis v tejmentes finomságot vegyek Hannának...
Ötletek?
Vagy ott az is van?:)

Norus!
Mi ez a Baby Luuf?Nem ismerem.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Sziasztok!

Edit!
Ha tudunk menni hallásvizsgálatra szólik. Időpont kell.

A Nóri által említett balzsamot én is használtam Ábinál és bejött. (magamon is kipróbáltam és tetszett, csak nem biztos, h az illata tetszeni fog)

http://www.pirulapatika.hu/000004015/be ... uf_balzsam

Nórus!
Köszi, h említetted a balzsamot, előszedtem és be is kentem a fiúkat. Sajna már Konsti is köhög... :evil: :evil: :evil:

Húsvét?????????? most volt karácsony...........áááááááááááááááááááááááááááááá :lol: :wink:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Üdv.

Zitacicu, sajnálom a kálváriádat. Na ezért is mondom mindig, hogy először net (ha már van), és utána, ha nagyon muszáj, beszélni valakivel.

Szilcsi, vicces, én is 2001-ben érettségiztem, és nekem nem kellett nyelvből érettségizni, lehetett volna, de eszem ágában nem volt. Nyelvvizsgám meg lett a diploma előtt.
Lalinak gratula a lépkedéshez!
Neked meg tegnapra: Isten éltessen!!!
Barihimlő elleni szurit Peti nem fog kapni...ha most bírjuk a szalmonellával itthon, azt is bírni fogjuk.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exi!

Én is a netet néztem előszr bár nem elég figyelmesen,mert a pontszámításra mentem rá elsősorban és csak utánna mentem érdeklődni,bár mondom a kis kedves kapásból azt mondta hogy fent van a neten holott nem...ez van nagyon sajnálom okultam belőle .Ha nem kezdődik el a szakoktatói akkor jövőre már okosabban nekiugrom.

Kép
Kép
zitacicu2
 
 


Edit! Mórakertnek Szegeden is van boltja, a Szent István téren. A Dégázzal szemben majdnem. Tortát lehet igen rendelni, de 1 héttel kell hamarabb. Anyu volt, ö vett, nem tudom hányféle izben van, csak hogy finom volt és reális áron. Csokit irtam a multkor a Vidra u-i Bioboltban van rizstejes, de egy tábla 1e ft.

Nyelv érettségi. Tudtommal a gimikben mindig is kötelezö volt egy nyelvböl érettségizni, szakközépben nem. Van olyan akinek gimiben nem kellett? Akkor én tudom rosszul.

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Gyerekfogorvos(oka)t sürgösen irjatok légyszi!

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Köszönöm a köszöntéseket! :D

Lali tegnap óta felmászik a kanapéra, engem meg a szívbaj kerülget, mert lejönni nem tud... :roll:
Valakinek valami jó ötlete erre??? Eg ypercre se tudom magára hagyni, így semmit nem tudok megcsinálni. Eddig legalább megfőzni meg tudtam, ő elvolt a szobájában, de most már ott sem hagyhatom egyedül... :roll:

Kép
szilcsi
 
 


Lócikám:
Kép

Mászik a kanapéra:
Kép

Kép
szilcsi
 
 


Szilcsi!

Gratula Lalinak, nagyon ügyes.
Visszaállt már a régi kerékvágásba?
Ez nekünk is egy nehéz időszak volt. Próbálj meg párnákat tenni oda, hogy ne üthesse meg magát nagyon, jobb ötletem nekem sincs. több odafigyelésre van szüksége, míg nem tud magabiztosan le-fel mászni. De minden percben úgysem tudsz rá odafigyelni, az elején elég sok esés lesz. Flórának nem volt komoly baja, ő gyorsan megtanult le-fel mászni, ő inkább akkor esett el mikor éppen nem kellett volna, mert semmi akadály nem volt az útjában...csak úgy a padlón :D

Betty
Kép
rbetty
 
 


Szilcsi!

Hát vagy tedd be a járókába mig dolgod van, vagy vidd magaddal a konyhába, leteszel neki egy plédet, meg játékokat, hátha eljátszik ott is :wink:
Meg mutasd neki, hogy hátrafelé hogy kell leszállni, hátha gyorsan megtanulja. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita
 
 


Sziasztok!

Timika: Kristófot Isten éltesse! Nagyfiú lett ő is! Szerintem nagyon tuti lett a tortája, nem tudom mi bajod van vele...örülnék ha tudnék ilyent csinálni!

Szilcsi: Boldog névnapot neked! Lalinak meg gratula :) Szerintem 2x megmutatod neki hogy kell lejönni az ágyról, és menni fog neki. Levi is nagyon ügyesen lejön. Nem sokszor mutattam neki. Bea mikor volt? Ja, és nagyon helyes kispasi Lali! Sok türelem hozzá, nehéz lehet így kórház után. Leviről tudom, neki 1-2 óra is elég, ha anyósommal van nélkülem akkor utána 2 napig annyira bújós, hogy nem tudom levakarni magamról. Ha apjával van, nincs ilyen probléma. Apa megteszi anya helyett, de a mama már nem. :(

Biciklik: Grétinek ilyen van:
Kép
Ez sem volt olcsó, ha jól emlékszem 16ezer volt. A Corát elhagyva kicsivel Pest felé a budapesti úton bal oldalt van egy raktártelep szerű képződmény, és ott is van egy biciklis bolt. Ott vettük. Mi is arra szavaztunk, hogy legyen jobb, és szolgáljon ki 2 gyereket és még utána el is tudjuk adni akár, mert lesz annyira jó állapotban, hogy kapjunk érte valamit.
Gréti tavaly kapta szülinapjára, és rögtön tudta tekerni, száguld is vele rendesen :) Idén kipróbáljuk pótkerék nélkül is már majd.
Néztük mi is a nagyobbakat is, de ha nem ér le rendesen a lába, nem fogja jól érezni magát rajta és nem lesz biztonságérzete. Szerencsére ezzel le is beszélt bennünket a nagyobbról az eladó ott.

Mi jól vagyunk, Levi száguld 2 lábon ezerrel. Egyre ügyesebb, tegnap már szandiban is tudott menni. Addig meg föl se állt ha volt a lábán valami :) De amíg nem tanul meg szandiban/cipőben járni nem tudom kint lerakni, úgyhogy minden nap egy kicsit ráadom bent a szandit.

Gréti fájlalta a fülét, fejét szombaton. Estére 38,5-es láza lett, majd lement, jól volt utána már. Vasárnap is fájlalta a fülét meg az egész fejét, mondom jó, akkor fülészet. Férjem nem támogatta az ötletem, szerinte semmi baja, csak teára és alvásra van szüksége. :) De engem már idegesített. Fülész szerint füle teljesen rendben, viszont tüszős mandulagyulladása van ---> antibiotikum.
Kiváltottam a gyógyszert, haza jöttünk, utána olvasgattam a tüszős mandulagyulladásnak, hogy mennyire indokolt az antibiotikum, mert ha nem muszáj nem adnék neki "már megint", ahogy a férjem mondta (megjegyzem életében először most karácsony előtt kapott antibiotikumot egyszer). Ráadásul egyszer már volt tüszős mandulagyulladás-gyanús a dokinknak, és akkor egész másik antibigyót írt fel hétvégére vész esetére, nem azt amit a fülész. Felhívtam a dokinkat, elmondtam mi van, mit csináljak. Kérdezi, lázas Gréti? Mondom nem. Fülét fájlalja (oda sugárzik ki a fájdalom), ennyi. De jó kedvű amúgy, eszik, iszik rendesen. Ok, akkor ő látni szeretné másnap reggel, addig ne adjak antibiotikumot, ha kibírjuk...
Ugyanis tüszős mandulagyulladás magas lázzal jár, ha nincs láza, ez nem tüszős mandula....
Ok. Gréti tök jól volt utána. Fájdalomcsillapítót persze kapott a fejére. Másnap doki, levette a torokváladékot, belenézett a szájába, megállapította, hogy ez tuti nem tüszős mandula, ugyanis a fehér valamiket a mandulájáról le lehet szedni, ha tüsző lenne, az nem jönne le. Antibiotikumot ne adjak, szokásos, kálcium, c vitamin, tantum verde.... Azóta sincs semmi panasza Grétinek, a feje, füle sem fáj vasárnap óta. Mára meglett a tenyésztés eredménye, teljesen negatív, semmi baci nincs. Úgyhogy nagyon örülök, hogy nem tömtem feleslegesen gyógyszerrel, és meg kell állapítanom, hogy apai megérzések is vannak és működnek :)
A héten még itthon marad, az ebédet úgyis lemondtuk egész hétre, aztán jövő héttől ovi újra.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Szilcsi!
Nagyon helyes Lali,tök cuki!!!!!!!! :D
Grat a menéshez, és szerintem is mutasd meg neki, hogy tolasson le az ágyról,Málna is tök édin dönget lefelé háttal,közben próbál hátrafelé nézni is!Meg a párnák is jó ötelt,ha mégis leesik, nem üti meg magát! Tényleg Bea mikor volt nálatok??

Bea!
Tényleg jó, hogy nem kapott egyből antibogyót,mi ugyanígy jártunk, csak más panasszal,így mi is megúsztuk szerencsére.Málna is egyszer kapott csak eddig,akkor sem kellett volna, csak a fiatal kis doktorbácsi szerintem nem tudta mi is van az ügyeleten! :?

Málna triciklit kap most névnapjára,kíváncsi leszek ,tudja e tekerni majd, mindenesetre van szülőtoló karja, ha más nem lesz, majd tolom! Majd teszek képet róla!
20140113113746
 
 


Köszi a tippeket, úgy tűnik, gyorsan tanul a gyermekem, máris szemvillanás alatt lemászik, egyszer fejjel előre láttam, egyszer meg félfenékkel oldalazva, raktam le elé puha nagypárnákat, marhára tetszik neki, hogy kilát az ablakon. :lol:

Bea, sajna nekem is tapasztalat, hogy a fülész rögtön antibiotikumot ír fel, de nekem sosem volt merszem nem beadni Lalinak. :roll: Leviről is tehetnél képet, bár ahogy látom, a Grétié sem friss, a lenge öltözék alapján. :D
Bea múlt hónapban volt nálunk, épp tegnap beszéltem vele, úgy volt, jön a jövő héten, de így tárgytalan, majd egy hónap múlva akarja megnézni, hogy rohan a kölök. :lol:
Lalinak még nincs is cipője... :oops: Már nyúzom apát, hogy menjünk venni egyet.

Betty, sajna nem álltunk még vissza teljesen. Extra bújós még mindig, ha fáradt vagy valamiért nyűgös, akkor csak engem akar, apánál is ordít, követ mindenhova. Az altatás horror, máfél-két órás procedúra éjjel-nappal egyaránt, mire elalszik, bár hál istennek pár napja alszik reggel hatig, de este tíz is van sokszor, mire elalszik nagy nehezen. Mintha nem akarnak direkt elaludni, lecsukódik a szeme és rögtön fel is pillant, ott vagyok-e még... Gondolom, fél, hogy ha elalszik, a kórházban ébred vagy nem tudom... :roll: elég fárasztó, de próbálok nagyon türelmes lenni hozzá... :roll:

Zita, nem szeretem, ha Lali a konyhában téblábol, amíg főzök, félek, nehogy rálépjek vagy megégesse magát valamivel, leborít valamit stb...

Kép
szilcsi
 
 


Megmutatom, hogy jön le az ágyról :lol:
Kép

Kép
szilcsi
 
 


Szilcsi! Jesszum, ne engedd igy! Én sosem engedtem Norbinak csak hátrafele, tolatva lejönni, mellé álltam és segitettem eleinte, de nagyon gyorsan ráérzett ö is, csak rá kellett késöbb szolnom hogy hátrafele, tudod. Nekem nem volt igy mellette semmilyen szivacs, baleset ebböl nem is lett (amikor volt az másképpen történt, Orsi lelökte véletlenül ahogy el akarta kapni amikor felállt Norbi)
Lalit nem kell vinned 1 évesen ortopédiára? Mert kérni szokták, nekünk mondták is hogy stabilan jár csak akkor legyen rajta cipö, akkor meg vigyük elöbb vissza mert lehet hogy gyogycipö kellene neki. AKkor azt mondták még várjunk, de 5 hónap mulva menjünk ujra, és most felirták neki valoban. Csak azért mondom mert ha már most kellene Lalinak akkor kár lenne venni egy tök ujat amit nem tud használni majd.

Fözés. Én a gyerekek ha bármelyik is itthon van, mindig a belsö égöket használom, azt nem érik el ami rajta van, igy nem lehet baleset.

Bea! Örülök hogy Gréti mégsem lett beteg! Azt meg hogy elvitted a fülészhez amugy nem baj, látod Norbinak is milyen hirtelen romlott tavaly a füle és mi lett belöle. Tüszös mandulára amugy tényleg kell AB-t szedni, amugy nekünk sem ir fel csak ha muszáj, de arra mondtak hogy kell. És igy olvastam másutt is. De jo hogy mégsem az van nektek

Képzeljétek, meséltem sokat hogy a korház óta Norbi folyton rajtam log, nagyon sir, fél ha ott akarom hagyni valahol (kivéve már anyukám, 2 hete imádja öt is, vele elvan). Na tegnap a napköziben ki kellett szaladnom és most elöször nem üvöltött, nézett rám, utánam indult, mondtam mindjárt jövök, gondoltam na mi lesz itt mire visszaérek, hát vidáman játszott, azt is felejtette hogy én eltüntem:) Amikor haza kellett jönni (mert csak 5ig vannak) akkor volt üvöltés hogy ö még maradni akart :lol: Annyira örültem ennek, mert nemsokára kezdi a bölcsit és nagyon féltem hogy lelkileg megviseli majd nagyon, hogy ennyire csüng rajtam. Szoval most nagyon happy vagyok!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen, elég hajmeresztőnek tűnik így valóban, de már ráérzett a helyes technikára és fenékkel jön le. :lol:
Cipő: nekünk nem mondták, hogy ortopédiára kellene mennünk. Akkor cipit se vegyünk még neki? Gyógytornász szerint lehet neki már venni. Szeretném, ha szokná, hogy cipőben van, eddig sosem volt rajta.
Más. Van valakinek olyan itatópohara, amibe belecsukható szívószál van? Érdemes venni, jól használható? Lali mereven elutasítja a cumisüveget továbbra is, én nem tudom, mit csináltak vele a kórházban, azóta cumisüveg sztrájkol. Most csak a dobozos üdítőt issza meg szívószállal, azzal viszont nem tudunk elindulni, mert egyszerre nem issza meg a felbontott doboznyit. Ezért gondoltam ilyen kulacsszerűséget, szívószállal, hátha.

Kép
szilcsi
 
 


Szilcsi!

Sajnálom, szegény Lalit biztos nagyon megviselte ez a dolog. Annyit tudsz tenni, hogy nagyon türelmes vagy vele és szép lassan elfelejti a szörnyűségeket.
Én nem használtam még szívószálas itatópoharat. Már elég régóta, mikor megyünk valahová én Flórának egy Gatorade-s palackba rakom az innivalót. Ez olyan, aminek fel kell húzni a kupakját és azt is szívni kell, kulacsszerű. Lehet érdemes egy ilyesmivel kipróbálni, mert ha veszel neki egy szívószálasat és nem válik be, akkor csak kidobtad rá a pénzt.
Gyorsan rájött a helyes technikára :D

Betty
Kép
rbetty
 
 


Szilcsi! Nekünk Corában vásárolt ilyen poharunk van, még nagyobb korában is jo volt Orsinak, mert kocsiban tudott menet közben inni belöle, nem folyt ki. Norbi is szereti.
Ortopédián 3 hósan mondták hogy akkor kell visszamenni ha már stabilan jár a gyerek, nem ha lépeget még csak. Ez ugy tudom mindenkinél ajánlott akkor. Cipöt elvileg kell venned mert gondolom bent használná ha kellene gyógycipö, kintre meg tipegni ugyis kell venni, de akkor én most kintit vennék emiatt, ha a bentit cserélni kellene. Mire meg idöpontot kaptok az ortopédiára ha most kezded intézni már szerintem stabilan járni fog Lalika

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Exi! Te visszakaptad már az adót? 30 napon belül kellene, nem? Én folyton lesem, de semmi :(

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Szilcsi,
mi még nem mászunk fel és le az ágyon mert elég magas,
szerencsére :lol: inkább most kezd a lépegetésből szaladásba váltami amit sokszor rossz nézni úgy megindul, hogy nem tud lefékezni :lol:
Már a babakocsiban sem akar maradni ha lemegyünk sétálni :D
Hogy álltok az alvással kezd visszaállni?

Karmen!
Az adóvisszatérítésről annyi a hírem (tegnap hívtam az Apeh-et),
hogy aki március előtt adta be nagy valószínűséggel csúszásban lesz, mert nem volt jó a rendszerük. Aki márciustól adja be annak már rendben lesz 30 napos határidővel.
Akinek késik annak késedelmi pótlékot adnak. Mi is nagyon várjuk már másfél hónapja, azért is hívtam őket.

Anikó
Kép
zsivicz
 
 


Zsivicz! Én febr.8 adtam be a bevallást az ügyfélkapun keresztül. Igy elvileg gyorsabban fel kellett volna dolgozzák, de már nagyon kellene az összeg, számitottam rá hogy valoban meglesz 30 napon belül!! De ha én kések kamatot számol, igy legalébb korrektek hogy ök is adnak pótlékot! :o

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Lányok, aki mostanában szült és fogadott szülésznője volt mennyi pénzt adott?

ATZita, mostanában általában a kisbevásárlásainkat Szatymazon végezzük, bölcsibe menet. Hol érdemes vásárolni élelmiszerféléket?

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek
 
 


Zitacicu: Én tuti nem lennék képes tanulni gyerekek mellett, hát még ha dolgozom is… De igazad van, lehet, hogy pár hét múlva lesz sokkal jobb lehetőséged, és örülni fogsz, hogy nem jelentkeztél! :wink:

szilde: a Baby Luuf egy gyógynövényes, mentolos kenőcs, mi alváshoz használjuk A múltkor teljesen bedugult az orrom, amikor lefeküdtem, magamra kentem a Kinder változatot (3 éves kortól), azonnal kidugult, azóta én is használom, én az illatát is szeretem. Ugyanis még mindig benne vagyunk a makacs takonyban Dórival együtt. :evil:

Karmen: köszi, hálistennek ennyire nem kell figyelnem az allergiát okozó ételekre, csak igyekszem kerülni a szóját meg a tojást, de nem törekszem a 100%-os mentességre. :wink: Az adóvisszatérítésem még nekem se jött meg, én is beadtam februárban.

szilcsi: Hát igen, felfelé mászni könnyebb, lásd Tigris esetét a Micimackóban. :lol: Mutasd meg neki, és mondd állandóan, amikor egyedül menne, hogy fordul, fordul (meg fordítsd a fenekét előre), megtanulja könnyen. Egyetértek Karmennel: ha belesulykolod, hogy csak fenékkel előre, akkor egy ideig mindenhonnan így fog lejönni (legalábbis a lányok így csinálták), a 15 cm magas lépcsőről is, meg olyan magasról is, ahonnan le se tud mászni, de utóbbi esetben is csak fenékre esik, nem fejre. Szóval én se hagynám, fordulni szigorúan!!! Kulacs: nekünk van, ilyesmi, de nem pont ugyanilyen: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=9
A Brendonban vettük, de nem zár 100%-osan, nem a tetején, hanem a menetnél ereszt. :evil: Szerintem jó találmány egyébként, Dórinak is veszek nemsoká, de mint mikrobiológiai irányultságú valaki tanácsolnám, hogy kizárólag vizet tegyél bele, vonatkozik ez mindenre, ami szelepes, vagy kis átmérőjű csöveket tartalmaz alkatrészként. Amit rbetty tanácsolt, az is jó ötlet, sokféle ilyen kihúzható kupakos italt lehet kapni, kicsiket is, ha meg már nem igazán tiszta, kihajítod és veszel másikat.

Fülészet: Képzeljétek, a ma reggeli műsorban az RTL-en nyilatkozott egy fülész, hogy a fülfelszúrás idejétmúlt módszer, ő már nem alkalmazza (szemben a magyar gyakorlattal), mert nem gyorsítja meg egyik fajta középfülgyulladás lefolyását sem (sem a gennyes, sem a savós, így mondta), tehát felesleges. Igyekezett óvatosan fogalmazni, de ez volt a lényeg.

Nóra
KépKép KépKép
norus88
 
 


Nóra!
Ezt én is így tudom a fülészek hozzáállásáról.Nekem úgy két éve mondta a doki a fülklinikán amikor sorozatban be volt gyulladva mindkét fülem.Nagyon be voltam rezelve,hogy szúrnak,és akkor mondta hogy antibiotikum pártiak,ez a legújabb széljárás!!!
Csak az a gond,hogy az antibigyó sokszor mindenféle pro- és prebiotikum mellett is tönkrevágja(nálam), de legalábbis felbojgatja az emésztőrendszert...:(
Plussz az erős fájdalomcsillapító amit szednem kellett az sem bánt kesztyűskézzel a bélésemmel.Lehet,hogy közrejátszott az allergiáim kialakulásában is....
A fülfelszúrás után azonnal a fájdalom úgy tudom jelentősen csökken...

Nem akartam ijesztgetni,sem általánosítani,csak leírtam nálam mi volt.Attól még másnak beválhat az új kezelési módszer...

Más.
Nem tudjátok véletlenül Szegeden hol és mennyiért lehet olyan dolgokat kapni mint mosószóda,szódabikarbóna nagy mennyiségben,borax...
Érdekel a hagyományos takarítás,mert nem bírom a vegyszereket...
Begyullad a szemem,torkom..nagyon gáz..
Ráadásul ezek a hőn reklámozott cuccok egyáltalán nem is tudnak annyit mint hirdetik...
Ezt találtam egyébként.
http://www.okoszolgalat.hu/main/zold_zug
de nem tudom Szegeden hol érdemes szétnézni??

Köszi a Luuf balzsam infókat.:)
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?