Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Persze, hogy Nektek is irok Kép! Mivel csak mostanában kezdtem el olvasgatni ezt a topicot is, nem nagyon ismerek senkit, de sebaj, majd bepótolom. Pelével már találkoztunk a LLL szoptatós sétáján, ott beszélgettünk röviden és láttam, hogy mostanában ide irogat, gondoltam megnézem én is ezt a társaságot Kép. Ráadásul Iboly is mesélt már rólatok. Iboly férje és az én férjem testvérek, mi viszonylag sürün találkozunk.
Nem szoptattam végig a várandósság alatt, csak a hatodik hónapig. Egyébként nagyon, de nagyon sokat szekáltak emiatt. (Addig volt jó, amig nem látszott a poci.) Amikor orvoshoz mentem és elmondtam, hogy még mindig szoptatok, frászt kapott az orvos. Javasolta, hogy hagyjam abba. Nem tettem. Mindenki a fülemet rágta emiatt. Aztán terheléses vércukor vizsgálaton kiderült, hogy nem jó az eredmény és ezt rögtön ráfogták a szoptatásra. Biztos vagyok abban, hogy nincs egymáshoz köze a két dolognak, mégis abbahagytam a szoptatást, aminek több oka volt. Kezdett elegem lenni az állandó magyarázkodásból, valahogy nem viseltem jól a terhességet, ráadásul nagyon érzékennyé vált a mellem és fizikailag nem esett jól a dolog. Megigértem Máténak, hogyha megszületik a kistestvére újra szopizhat és mindkettönk legnagyobb örömére igy is tettünk.

Még nem nagyon lehet gratulálni, nem vagyok teljesen biztos a dologban, tesztet pedig még halogatom, hogy biztosra menjek. Ráadásul szerettem volna egy kicsit "pihenni", hogy ne legyenek gondok, de nagyobb volt a vágy, mint az ész. Ráadásul örülök, mert igy olyan közel lennének a kölkök idöben egymáshoz.

Sziasztok, Bóbita
Bóbita (bóbita)

Sziasztok!

Évi! A borgyógyászt azért ajánlom, mert majdnem minden borbetegség ugyan úgy néz ki, leginkább csak ok tudják megmondani, hogy pontosan mi az, és ötleteket adhatnak, hogy mit csinálj.
Kósa Évát ajánlotta Iboly? O Erdélybol jött pár éve ha jól tudom, de nem tudtam, hogy homeopátiával foglalkozik.
Nagyon szívesen találkozom Veletek, megadom a számom:30-349-85-28

Geri! Verusnak én is csak gratulálni tudok. Én egy gyerek mellett sem tudom rendben tartani a lakást. Minden este csendélet van. Állatkák, kisautók, kockák szerte-szét. De gyanítom, hogy ez már csak rosszabb lesz.

Máté már fél percig is elálldogál, a kezében tartott újságba kapaszkodikKép ,aztán ügyesen lecsüccsen. A feje már csak ritkán koppan:0
Dia! A dackorszak 9 hónaposan elkezdodhet?
Máté eddig sosem hisztizett,de ma teljesen megsértodött azon, hogy délután le akartam fektetni. A végén már a könnyei is potyogtak.

Pele! Én egyébként sem vagyok egy konyhatündér, örülök, ha külön-külön sikerülnek a dolgok. Ha még suríteném is...
Boldog szülinapot Hannának!Kép Kép

Sziasztok:
Mari
Mari

Sziasztok Lányok!

Gyors leszek, mert rohanok, bocs.
Most kaptam a jó hírt, hogy a babára-váró barátainknak most született meg a bébijükKépKép Roland, 51 cm, 3600 g. Már "csak" a papírokat kell megoldaniuk és már vihetik is haza...remélhetöleg nem kell a kicsinek tovább maradnia, mint a többi kisbabának..
De majd mesélek bövebben, most puszi mindenkinek!

Katus, szia, még nem "találkoztunk", de nagyon örülök Neked és a kisPetinek isKép

Verus
verus (verus)

Folytatás (Áronnal a kezemben):

Pankamama: a nagyobbik három éves, a kisebbik 10 hónapos.

A tejed nem fog elfogyni, ha továbbra is igény szerint szoptatsz, még akkor sem, ha a babád már csak naponta egyszer-kétszer fog szopizni és a többi étkezése szilárd lesz. Nyugodtan adj neki, ha úgy látod, hogy igényli a gyümit. Legfeljebb próbáld utána még mellretenni és a szomját anyatejjel csillapitani.
Panka mennyire mozgékony? A babák egy idö után felfedezik, hogy a szeretett személy el is tud tünni a szemük elöl, azt pedig még nem tudják, hogy vissza is kerül. Lehet, hogy emiatt csinálja Panka a pánikot. Nem tudom mennyire fog segiteni, de játszál vele bujócskát, kezdetben csak teritsd le magad egy lepedövel, textilpelussal és ö húzza le rólad. Aztán kimehetsz a szobából és a sarokból kukucsoljál neki és beszélj közben hozzá, hogy hallja a hangod. Ha ez sem segit, vidd magaddal mindenhova, egy idö után megtérül az áldozat, tündéri, akár egy órát is önállóan eljátszó babucid lesz.

Bóbita
Bóbita (bóbita)

Sziasztok!

HANNUS MA EGY ÉVES!
Nem pont ilyen szülinapot terveztünk neki, mert reggel hétkor egy nagy kiabálásra ébredtünk: "Anya, hányni kell!" Aztán már hányt is szegény ÁronKép Anyukám otthon maradt, mert Hannussal még a gasztroenterológiára is mentünk, ahol azt mondták, 2-3 hó múlva megpróbálhatjuk a tehéntejet (2 hónaposan tejallergiát állapítottak meg nála, mert véreset kakilt az általam elfogyasztott tejtől).
Áron aztán 10-kor hányt utóljára, azóta nem, de kekszen és ropin élt. Aztán magyarázd meg egy 4 évesnek, hogy nem ehet a húga tortájábólKép Persze elraktunk neki belőle.
A barátaink sem jöttek, akiket meghívtunk a szülinapra.Kép
Viszont Hannus nagyon örült az ajándékoknak, olyan aranyos volt! Kapott 2 kombidresszt, egy textilkönyvet, egy keljfeljancsit meg egy összerakható toronyépítőt. És észrevettük, hogy teljesen jól használja az igen-nemet fejrázással és bólintással. Irtó édes!

Bóbita!
Nekem is küldjél lééégysziii fényképet!!!! Akkor egyszerre tesztelünk! Jaj, de izgalmas!

Emese!
Én is küldöm nektek a napot, mint ti nekünk. Érezzétek jól magatokat!

Dia!
Hisztiügyben profi vagy, én sem írhattam volna le jobbanKépKép Csak így tovább!

Geri!
Félő, te sem fogsz megmenekülni a dackorszak áldásaitól! De vigasztaljon az a tudat, hogy ez annak a jele, hogy a babád személiségfejlődése jó úton halad, még ha az ember néha a pokolba is kívánja a személyiségfejlődéstKép

Gabi1!
Ez a dadogás elég rosszul hangzik! Lehet tudni, hogy másodjára mi váltotta ki? Lányok, mindenkinek mondom, hogy NAGYON VIGYÁZZATOK A TV-VEL!!!! A gyerek, amikor TV-t néz, hipnózishoz hasonló módosult tudatállapotba kerül, és ebben az állapotban, mint kés a vajba, úgy nyomódnak bele a látott képek!!!! Mindenképpen forduljatok szakemberhez, Gabi, még időben (ha kell, magánban tudok telefonszámot adni), mert az ilyen trauma okozta dadogás utána egész életére kijavíthatatlanul megmaradhat!!!!! (Nemrég találkoztam egy sráccal, akit az apukája kb. 9 évesen úgymond "viccből" a víz alá nyomott, azóta dadog, pedig most már felnőtt!)
Viszont tévedések elkerülése végett ez nem tévesztendő össze a 2-3 évesek trauma nélkül jelentkező ún. élettani dadogásával, amikor egyszerűen csak gyorsabbak a gondolatai, mint amit kimondani képes. De ebből is lehet valódi dadogás, ha javítgatják, vagy türelmetlenül kimondják helyette a szót, nem győzvén kivárni, amíg mondandója végére jut.

Évi!
Nem biztos, hogy nálatok is erről van szó! Írtam már, hogy minden egyénnél más az okok összetétele! Terápiát meg ismerősnek sajnos nem lehet, de segíthetek keresni valakit, ha úgy gondolod, bár hangsúlyozom, nem biztos, hogy szükségetek van rá.
SZorítok érted, hogy mit mond a doki!

Pankamama!
A lányod valszeg túlingerlődött az ismeretlen helytől, emberektől. Kell egy pár nap - egy hét, míg újra visszanyeri a biztonságérzetét. Ez elég gyakori kisbabáknál, ilyenre szokták pl. hinni, hogy mondjuk a nagyszülő "elkényeztette". Szóval legyél vele mindig, és akkor hamar megoldódik!
Én egyébként nem helyettesítettem a szopit szilárddal, hanem szilárd kaja előtt ill. később után ugyanúgy megszoptattam-szoptatom. Így nem fogy el a tejcsiKép

Evey, remélem jól vagytok!

Puszi mindenkinek:
Pele
Pele

Pele,

Pánikolok: Máténál nem volt tipikus dackorszak. Vagy még nincs? Szóval nincs "hanyattvágás", meg végeláthatatlan sirás. Persze egy kissé akaratosabb, de eddig mindent megoldottunk. Szerinted valami baj van a személyiségével vagy ö egyszerüen csak ilyen?

Bóbita
Bóbita (bóbita)

Jaj, bocs, Bóbita, ha megijesztettelek, nem állt szándékomban. A hanyattvágás nem szükséges, Áronnak sem volt, amíg meg nem született Hanna, akkor kezdett "eldurvulni" a dolog. Nálatok meg arra ott volt a szopi. Az akaratosság pont elegendő!!!
Ha az sem volna, az azért lenne rossz, mert azt jelezné, hogy nem tud kiválni az első évek szoros egybeolvadásából a mamával. Lehet, hogy ha még egy babátok születik, és ő már nem fog szopizni, akkor némiképp fel fog lángolni a dolog, mert az újabb lépés a leválás felé. De ha nem így lesz, ám az akaratát azért kinyilvánítja, akkor nincs gond.
Most már ezek után félve írom le, nehogy megint félreérthető legyek, ha nagyon nagy hisztijelenetek vannak, akkor valszeg szintén nem oké minden. Vagy ezzel el tudja érni célját a gyerek (sose szabad megengedni!!! lehet alkudozni, de nem hiszti közben!), vagy túl sok dolog van megtiltva neki, és nem bírja a gúzsbakötést - ilyen esetekben lehet menekülési út a krónikus betegség is.

Pele
Pele

Ne haragudj Pele, én sem akartalak megijeszteni.
Egyébként volt egy nagyon érdekes dolog: amikor Áron megszületett, Máté az Ibolyék Gergöjét csapkodta, lökte fel lépten-nyomon. Elötte nem bántotta, bár nem voltak nagy barátságban, viszonylag ritkán találkoztunk akkoriban. Mostanság megint nem bántja, bár szerintem kissé "hideg" vele, bár néha mennek azért ölelések, puszik. Szóval ez számomra furcsa volt. Én ekkor beszéltem pszihológussal Mátéról, de kiváncsi vagyok a véleményedre.

Bóbita
Bóbita (bóbita)

PELE!

Boldog szülinapot Hannusnak!Kép

Pussz: Verus
verus (verus)

Sziasztok újra!

PELE! Boldog szüli és szülés napot NEKTEK!!!

Ja, és köszönöm a megnyugtató szavakat. Akkor továbbra is így próbálkozom...

Marcsi! Asszem 9 hónapos korban ezt még nem dackorszaknak hívják. Van ilyen korban egy olyan idöszak a babáknál, amikor hisztivel és ellenkezéssel reagálnak arra, ha korlátozod öket a mozgásukban, stb. Ez általában akkor jön elö, amikor már ügyesen mászik, feláll, esetleg kapaszkodva megy, jár. Aztán egy kicsit késöbb jön a java is...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Képzeljétek, ma olyan szörnyû dolog történt: a középsõ kisfiamat Andrist megharapta egy kutya. A szomszédban. Kapott tetanuszt, magánkívül volt, úgy ordított szegény kis macim. És a még rosszabb hír, hogy lehet, hogy nincs rendben a kutya oltási bizonyítványa és akkor Andrisnak meg kell kapnia a veszettség elleni oltást. Kép Az még minimum 3, max. 6 szuri. Kép A harapást jobban viselte...

Anikó, hogy van az a kutyára teherautó?

Hogy vidámat is írjak, mi is kint voltunk a tüzijátékon. Egyszerûen gyönyörû volt, dinamikus, változatos, a zenei aláfestés pedig telitalálat. A gyerekek tátott szájjal nézték. Gergõ az elsõ 10 percet csodálkozó bámulással töltötte, és próbálta elkapni a "csillagokat" (mint Bori, ugye Dia?), a következõ 20 percben pedig ültünk a fûben és szopizott. De tapsolni nem felejtett el közben...

Pele! Boldog Szülinapot Nektek!!!

Dia! A dackorszaknak csak annyi a titka, hogy túl kell élnünk... Kép Gergõ is belelépett alaposan. Hisztihegyek!

Szia Katus, Isten hozott! Gratulálok Petihez!

Snoopy! T....od-nyálad egybefolyik még? Hogy viseled?

Gabi1! Szegény Bettina, nagyon megrémülhetett. Szerintem valahogyan fel kell dolgoztatni vele az élményt, lerajzoltatni vele, vagy plüssállatkákkal eljátszani, hogy pontosan mitõl fél és hátha elmondja, hogy szerinte, mitõl múlna el a félelem. Kérdezd meg Pelét, neki biztosan van valami jó ötlete.

Pankamama! Utazás, nyaralás után szerintem teljesen természetes, amit Panka csinál. Biztosan rendezõdik a helyzet rövidesen. Amúgy pedig nagyjából így, a 7. hónap körül kezdõdik az az idõszak, amirõl Bóbita írt, hogy a babák észreveszik a mama eltûnését, de még nem tudják, hogy vissza is fog jönni. Még csak az létezik számukra, akit, amit látnak. Én ebben az idõszakban szinte állandóan a kendõben hordoztam Gergõt és lehetõleg nem hagytam senkivel. Pár hónap alatt elmúlik.

Szilárd kaja ügyben egyetértek Diával. Fontos: elõször szoptasd meg, utána egyen gyümit vagy fõzeléket, ne maradjon ki szoptatás. Az elsõ életévben ez a sorrend, hiszen az anyatej a fõ táplálék. Legfeljebb naponta többször is kínáld meg valamivel, vagy emeld az adagot.

Lányok, fölösleges vitázni: a legboldogabb anyuka ÉN VAGYOK!!! Kép Kép

Jó éjt!

Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Verus, Hanna nevében is köszönöm!Kép

Bóbita!
Elég gyakori, hogy a babával szembeni indulatait másik gyerekre viszi át az idősebb testvér. Részben mert tudja, hogy a babával szembeni agressziót ti helytelenítenétek, merthogy ti - akiket szeret - szeretitek a tesót, részben meg mert a tesóhoz fűződő viszony mindig ambivalens: szereti is, miközben utálja. (Meg ha jól emlékszem, Máténak a kistesó hozta vissza a tejcsit.)Ilyenkor keres egy kisebbet, és azt püföli. Áron is bántotta az oviban a lányokat, és csak a lányokat! Az egyik ismerősünk kislánya a mostanában születendő testvérke helyett a játékbabáját ütlegeli, dobálja. (Amúgy jó dolog nemtől függetlenül játékbabát ajándékozni a "trónfosztott" nagyobbik testvérnek, amit aztán kedvére büntethet - és persze ne tiltsuk az agresszióját a játékkal szemben).
Szóval ez normális, és ha még több szeretettel fordulunk a gyerek felé, akkor ahogy visszanyeri biztonságát, megnyugszik. Biztos ez történt Mátéval is, nem félti már a pozícióját.

Puszi: Pele
Pele

Most olvastam a többi jókívánságokat is, nagyon köszönjük!!!!

Pele
Pele

sziasztok!

Dia! De igen szedem én is azt a fogamzásgátlót, már gondolkodtam én is azon hogy abba hagyom de akkor mivel védekezünk az óvszert nem nagyon szeretem és harmadik babát még nem akarunk.
Pele megköszönném ha mondanál valami tanácsot és esetleg telefonszámot is. liegl@ matavnet.hu címre.
Kb 2 hete álmodott valami rosszat éjjel a Betti akkor torkaszakadtából órdított és csak azt tudta elmondani hogy egy kopasz kicsi valami volt az ablaknál de nem tudja mi volt az. De az újboli dadogás nem rögtön kezdődött hanem most a napokban. Azóta nem tudok róla hogy történt e valami más is.

Most megyek mert a házimunka várat magára.

Sziasztok
Gabi
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Pele, add át a kicsi Hannának a legszebb jókívánságaimat!!!KépKépKép

Voltam laborban, és Uh-n. Hát ciszta nincs. A vérvizsgálat eredménye meg csak 2 óra után lesz. Remélem nem találnak semmi különöset.

PM, az jutott eszembe, hogy én is írtam itt mikor hazajöttünk, hogy Csongi éjjel mennyiszer felébredt. Biztos közrejátszik a foga is, de azt a két napot én inkább a mamiéktól való hazaérkezésnek a számlájára fogom. Azt hiszem kicsit sok volt neki a 10 nap, rengeteg inger érte, és egyszer csak megint itthon vagyunk...És o is csinálta, hogy amikor mentem ki a szobából elkezdett kiabálni. Sot, még ha más kezében volt, és csak azt látta, hogy pl. kimegyek, akkor is. Anyukám mondta is, hogy milyen anyás lett ez a gyerek! Az érdekes az volt, hogy kinn a másik mamiéknál abszolúte nem érdekelte, ha mondjuk nem voltam a közelébe. Na errol ennyit.

Nem tudom, de pár napja Csongi alig eszik. Pár perc alatt lerendezi az egész szopit, és köpi ki a cicit. Nem mérem, de olyan mintha nem is ürítené ki a mellem rendesen. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a nagy melegben igen gyakran mellre tettem, hogy ne szomjazzon. De nem vettem észre, hogy pl. egyszer éhes, mert teljesen kiszopizott volna mindent. Most kevesebbszer cicizik, de most se eszik "sokat". Vajon mi lehet ez?

Most megyek mert felébredt. "Szalma" vagyok, mert apa elment horgászni. Úgyhogy ma még este jövök.

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Evey! A kisfiadat tényleg Kikkónak hivják, vagy ez csak valamilyen név becézett változata?

Sziasztok, Ilci
Ilci

Sziasztok!
Megirtam a szulesem tortenetet az Ami a szules elott van topicba, akit erdekel, ott
elolvashatja.
Egyebkent jol vagyunk, Viki elmult mar 3 hetes, es valtozatlanul nagyon jo baba,
eszik es alszik. Egy kis potlas sajnos kell, de annak orulok, hogy nem mindig, es
nem sok, tenyleg csak 10-20-30 ml! Ma pl. csak reggel kellett, es csak kb. 20.
Fejni nem fejek, mert eleg jol kiszivja mindkettot. Ti mit tanacsoltok? Fejjek? Milyen
az elektromos mellszivo? Mert kezzel szinte semmi nem jon, hagyomanyos vakumossal(Chicco),
szinten nem jon le merheto mennyiseg, csak szenvedek.
Nektek is irom, hogy folyamatosan olvaslak benneteket, bar most nagyon nagy a lemaradasom,
de irni csak heti 1-2-szer tudok, mert ennyit engedelyezett a ferjem. Kép Hogy miert, az
hosszu. Mindenestre en nem vitatkozom vele, nem er az egesz annyit!
Igyekszem potolni a lemaradasomat!
Puszi: Moni
Moni

Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne: mikortól javasolt a babát kenguruban hordozni? Illetve hány hetes korig van erre ellenjavaslat? Kispetivel már másfél hónapos korában kipróbáltuk a kengurut (jó kialakítású, szivacsos, én úgy látom, nagyon jól tartja minden szempontból a gyerköcöt) és nagyon jól érezte magát benne, nagyot aludt, nézelödött - nem tünt Neki kényelmetlennek! Könyvben is olvastam már, hogy - szó szerint: "a babák életének elsö három hónapjában az egyik legjobb hordozási eszköz számukra a kenguru. Közel lehetnek a mama testéhez, érzik melegét, szívverését, ami biztonságérzetet nyújt számukra stb."
Viszont egyes idösebb nök, mikor meglátták, hogy kenguruban viszem, sápítozni kezdtek, hogy jajj, nem korai még ez? Nem erölteti meg a gerincét?

Szerintetek???

Köszi: Katus

UI: Boldog születésnapot a kis tündérnek!!!!
Katus

Lányok, még egy kérdés, bár lehet, hogy teljesen furcsa...

Kispeti nagyon sokat alszik!!! Szombaton lesz 8 hetes, és még mindig az egész napot átalussza, mint egy pár napos újszülött!
Rengeteget alszik, és lehet, hogy ez nevetséges, de aggódom, nincs-e valami baja, normális dolog ennyi alvás?

Egy napunk így néz ki: reggel 7 körül ébred, aztán evés, tisztába tevés, kis vigyorgás, nézelődés, ez kb. 1 órán át tart, 8-kor újra alvás. 11-12 óra körül ébred, szopizik, alszik tovább (ha kaki van, pelenkát cserélek, ekkor kicsit jobban felébred, aztán még cicizik egy kicsit, és a végére elalszik).
Aztán 3 körül megint kaja, amit szintén alvás követ - nagyon ritka, hogy ilyenkor is nézelödik, kalimpál, játszunk még 1- 1 1/2 órát, aztán álmosodik el.
Este hétkor fürdés, evés, játszás ez kábé 2 óra hossza, aztán alszik hajnalig - itt már egy evést ki szokott hagyni kb. 1 hete. Hajnalban evés, félálomban, és alvás reggel 7-8 - ig. Ennyi.

Tehát ébren van max. 4-5 órát egy nap, ebbe a kajálások ideje is beletartozik (ami éjjel 10 perc, nappal 20-30 perc büfivel, mindennel Kép)
Tehát átlagosan 20 órát átalszik a nap 24 órájából!!!

Tudom, hogy ennek örülnöm kéne, hisz visszasírom még ezt a nyugis idöszakot talán. De sokszor figyelem napközben, lélegzik-e (föleg most, hogy náthás és el van dugulva az orra) minden rendben van-e, nem melegedett-e túl, miért alszik ennyit?
Két hónapos gyermeknek is még ennyire lenne szüksége?

Egyébként gyönyörüen fejlödik, hízik, hurkásodnak a combjai, már elhagyta az 5,5 kilós súlyt, mosolygós, kiegyensúlyozott, és mindenki szerint gyönyörü! Kép

Van valaki közületek akinek ennyit szunyált a babája? Vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? Kép

Katus
Katus

Sziasztok!

Katus, fogadd legnagyobb irigykedésem!KépAz okot késobb részletezem.
Van a szomszédban egy mindjárt 4 hónapos kisfiú. Az anyukája meséli, hogy kb. 1 órát bír ki ébren, aztán alszik is vissza min. 2 órát! Az éjjelt pedig totál átaludja! Meg is látszik rajta, akkora mint Csongi 5 és fél hónaposan, csak tiszta hurka! Csonginak sosem volt ekkora alvásigénye, o a kezdetektol nagyon szemlélodo, örökmozgó alkat. Ezzel csak azt akarom írni, hogy szerintem ne aggódj, minden baba más! Amíg kiegyensúlyozott baj nem lehet!
A kenguruval kapcsolatban okosat nem tudok. Csongi eloször nagyon utálta, de most, hogy már tartja magát, kezdi élvezni. Szerintem vidd nyugodtan, ha nem lenne neki jó, úgy is jelezné.

Moni, honnan tudod, hogy kell neki a pótlás? Hány mellbol szoptatsz? Cumisüvegbol pótolsz? Az nem lenne túl jó ötlet!! Szerintem megpróbálhatnád gyakrabban szopiztatni, akkor egyre több tej termelodik, és beáll a tejtermelés arra a szintre ami a babának szükséges!

Azért irigykedem annyira, mert ma Csongi egész délelott rajtam csüngött. Kb. 10 perceket bírt ki magában játszva, aztán sírni kezdett. Megint volt hoemelkedése. Egyeztettem a dokinénivel, egyenlore még a fogára fogjuk, de azt mondta, ha nagyon izgulok, holnap kijön. Aztán fürdés után annyira keservesen sírt, hogy már én is legszívesebben vele sírtam volna. De tartottam magam, nyugtatgattam, ringattam, végül elaludt. Csajok tud nekem valaki valami biztatót írni? Meddig tart míg ez az elso fogacska ilyen fájások közepette kibújik végre?
Na, kipanaszkodtam magam. De tényleg olyan rossz!!!KépKépKép

A laboreredményem is totál negatív lett. Azt javasolta a háziorvosom, hogy menjek el nogyógyászhoz, hátha az megtalálja, hogy mi szurkál nekem.

Mari, majd hívlak, ha stabilizálódik Csonginál a helyzet, és összehozunk valami talit. A dokino neve Dr. Bruck Lujza. Ismered? Ma felhívtam, de szabin van, hétfotol lesz, akkor keresem újra. Nagyon kíváncsi vagyok. Remélem lesz eredménye.
A házimunkával kapcsolatban druszám vagy. Én már nem is merek senkit felhívni hozzánk, magamban szégyellem, hogy semmire nem haladok, és a rumli egyre nagyobb. De nincs se erom, se idom. Ma még enni sem nagyon! Csak reménykedem, hogy stabilizálódik a helyzet. És mindig azon csodálkozom, hogy anyukám hogyan csinálta anno villany, víz nélkül, és különféle háziállatok ellátása mellett?

Na kicsit most kifújtam ide magamból a feszültséget? Ti vagytok nekem a legjobb barátnoim! Még mindig olyan jó, hogy vagytokKép

Jó éjt!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok lányok,

hú, mekkora forgalom volt az welmúlt napokban! És menniy új téma!
Először is: nagyon örülök a szept.5-i talinak, arra mindenképpen elmegyek, bár még nem tudom, hogyan fogok eljutni a Margitszigetre tőlünk, de azt hiszem, hogy villamossal körbeutazom a fél várost, mert akkor nem kell átszállnom. Alig várom!

GEri, kicsit megijesztett a toxémiás barátnőd története, mivel én is toxémiás voltam, de csak a 34. héttől - iil. akkor vették észre - és így a 37. héten császároztak meg. A dokim szerint 90%, hogy ez a következő terhességnél is előjön. LEhet, hogy nem leszek oómegint olyan szerencsés, hogy ilyen sokáig húzzam? Bár még nem tervezem a következőt.

Mivel szeretnék Pötyi hat hónapos korától lassan visszaállni a munkába (előszőr csak heti 2 nap, 3-4 óra hosszat) ezért jó lenne, ha az "ebédet" tudnám kiváltani először. Nincs valami jó ötletetek, hogy hogyan csináljam? A többi étkezés kiváltaása már nem sürgös....

A férjem egy hétre elutazott, így most enyém az autó, amit állatira kihasználok, azóta egyfolytában jövök-megyek Pötyivel, élvezem, hogy könnyen eljutok mindenhová. Mekkora szabadságot ad egy autó....

Na sziasztok, most már ki vagyok, alig pihentem valamit az elmúlt napokban!

Jó éjszakát lányok: Kriszta Kép
Kriszta

Sziasztok!

Katus!
Egyik kolléganőm mondta, hogy a babáknak vannak alvós és nem alvós életszakaszai. A szakvizsgára-tanulás kapcsán került szóba. Mondta, hogy lesz olyan időszak, amikor unatkozni fogok, úgyhogy akár tanulhatok is. Speciel ilyesmi még nem esett meg velem, de ezek szerint bőven van ilyen időszak. Tartsd magad szerencsésnek és ne izgulj. Ha baj lenne mindenképpen észrevennéd.
Kenguru: nekünk hordozókendőnk van, abban fekve is lehetne, de azt nem éreztem biztonságosnak, ülve meg rossz volt nézni, ahogy összecsuklott a baba, amíg nem tartotta a fejét. Két hónaposan ha ébren volt, akkor elég stabilan tartotta a kendő függőlegesben, alva viszont rossz volt nézni a rongybabát játszó összecsuklott Zsombit. Szerintem ha külső szemlélő nem szörnyed el az objektív látványtól, akkor használhatod. Előítéletből sápítozókra ilyenkor nem célszerű hallgatni.

Móni!
Biztosan kell a babának az a pótlás? Valószínűleg mindenki ezzel fog zaklatni. Kipróbáltad már a tejszaporító eljárásokat? Baba-áthelyezeés 5 percenként egyikről ciciről a másikra egész szopi közben, komfort-szopi cicin bonyolítása, meleg borogatás szopi előtt, és persze fejés előtt is, Laktoherb tea, 3-4 liter folyadék naponta, sok pihenés, relaxálás?
Ha pótolsz, akkor ugye csak szopi után? Barátnőm kézzel fejt, gépe nem volt, de használt kagylót a másik mellére, amíg az egyikből a baba szopott, és ha kevésnek bizonyult a szopott tejcsi, akkor a kagylóban gyűjtött és a kézzel lefejtből pótolt.
Biztos van még pár ötlet, amit kihagytam, de valakinek eszébe jut. Szurkolunk mindannyian a több tejcsiért. Biztos vagyok benne, hogy ügyesek lesztek és megoldjátok.

Anikó!
Az orvosos írásmód nem csoda. Nem tagadhatom meg önmagam, bár igyekszem visszafogni magam. De ha meg is ijesztelek benneteket (bár nem szándékom) csak a jobbító szándék vezet. Soxor találkozik az ember olyan esettel, amikor tudja, hogy ha a páciens jobban fel lett volna világosítva, akkor a bajság nem következett volna be, vagy sokkal kevesebb hátránnyal járt volna. Ilyenkor soxor az jut eszembe, hogy hogyan lehet, hogy a megfelelő doktor, aki találkozott a beteggel és volt lehetősége felvilágosítani, miért nem tette. Lusta, felelőtlen, nemtörődöm, vagy buta?
Ilyen a szívinfarktussal bicikliző parasztnéni esete, vagy PIII-s cytológiával nem törődő asszonyszemély, vagy Józsi bácsi aki a cigiről annyit tud, hogy kellemes illata van, de azt nem, hogy amiatt kap szívinfarktust, kell levágni a lábát és kivenni a gégéjét.

Iboly!
Köszönöm kérdésedet, javult a helyzet. Lehet az eső pollenelmosó hatásától, vagy a homeopátiától vagy mindkettőtől. Ugyan a szemem még mindig olyan, mint a nyúlé, de tüsszögőrohamot ritkábban kapok, így Zsombi is ritkábban kap frászt tőlem. Persze a 12. tüsszentés általában már fel sem veszi.Kép

Mi a helyzet kicsi fiaddal? Él még a kutya? Remélem veszettség ellen nem kell oltani. Márhogy természetesen nem a kutyát Kép, mindenesetre küldök neki innen jópár gyógyító puszát a harapásra és az oltás helyére. Ugye átadod? Köszi!

Bóbita!
Emil: bertagab@freemail.hu. Köszi, várom.

Jóccakát!
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Ma eljutottunk odáig a reggeli felkeléssel, hogy Bori nem sír, üvölt, ha felébredt és unatkozik, hanem feláll a kiságy végébe, és sziázik, amíg fel nem ébredek. Aztán beveszem magam mellé, szopzik, visszaalszunk és ha felébred, hangos sziázással és nagy cuppanós puszikkal ébreszt... Soha jobb reggeleket!Kép
Ja, ma éjjel álmában hangosan azt mondta, hogy NEM!!! Pele?
Délután voltunk egy barátnömnél, hazafele már elég kókadt volt, emiatt elég hisztis is, csak úgy bírta ki az utat a Metrón, hogy megengedtem neki, hogy harapdálja az ujjamat, amitöl én visítottam, ö meg hangosan röhögött...Kép

Moni! Próbáltad már a Medela kézi fejögépét? Ha tudsz, kérj kölcsön egyet, nekem csak ez vált be, se a kézi fejéssel, se más géppel nem jött a tej, de ezzel volt, hogy szoptatás után majdnem 4 decit fejtem egyszeri alkalommal.

Katus!

Én Borit már egy-két hetes korában is vittem kenguruban, igaz, volt benne újszülöttek részére gerinctámasztó.

Puszi Nektek:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Gabi1: azért nem "csak" a gyógyszer van meg az óvszer..olvasd el a fogamzásgátlás topikot, ott találsz másról is írást. (én pl. a Pharmatex hüvelytbl.-t, kúpot használom. ez egy fogamzásgátló és fertötlenítö egyben, nem kell rendszeresen használni, az aktus elött kell csak felhelyezni. -a kúp 4-5 perc múlva, a tbl. 8-10 perc múlva fejti ki a hatását, és ezt lehet szoptatás alatt is használni) Nekem még nem volt vele semmi gondom, bár Pankamama -ha jól emlékszem ö írta- allergiás rá.

Iboly, szörnyü! Puszi a kis Andrisnak!

Évi, megértelek, tényleg szörnyü, amikor már nem tudsz mit kitalálni a baba megvígasztalására..próbáld esetleg ki Bóbita módszerét: fürödjetek együtt, szoptasd meg a vízben, dúdolj neki közben.
A hasa nem fájhat? Hogyan sír, mert csak azt olvastam, hogy keservesen.. "Panaszkodik?" vagy magas hangon sír, mintha sikítana?
Tényleg jó, ha már rá néz a doktor néni...
Annak örülök, hogy neked nincs semmi bajod, lehet, hogy csak a fáradtságtól, idegeskedéstöl szúr a hasad..

Geri, Mari: azt azért ne felejtsétek el, hogy nem négy 9 hónapos babám van.. nekem nagyon jó dolgom van ám!Kép A gyerek-játékokat általában a srácok pakolják el, a söpörgetésben is segít Hanna, söt mostanában a poharakat is elmosogat(hat)ja. (megjegyzem nagyon ügyi kislány, mert szépen és törésmentesen mosogatKép)
Aztán ha nagyon unatkozik Jancsi mindig van, aki szórakoztassa, most is Hannus nyúzza...

Emese, nem baj, hogy én is hiányollak?KépKép

Evey, CsKati hol vagytok?

Jázminmama megkaptam a képeidet, nagyot nött Jázmin és továbbra is gyönyörü szép..Kép
(Lett egy kis idöm és tettem fel új képeket a "Verus családjába")

Szép és esömentes napot kívánok:
Verus
verus (verus)

Kakukk lányok!
Puszi Pécsről! Még szeptember 3.-ig itthon vagyunk, aztán meg otthon, Finnországban, na meg netközelben! Hiányoztok ám! Mi jól vagyunk, Leevi már nagy, több mint 8 kiló, múlt héten volt fél éves. Elkezdett sárgarépát meg gyümölcsöket enni, mindent habzsolna, csorog a nyála, ha látja, hogy mi eszünk. Iboly, sajna a sétából nem lett semmi, tiszta rohanás volt aznap. Lányok, ti csak akkor akartok sétálni, mikor én még vagy már nem vagyok itt??? Kép
Sok puszi, legkésőbb szeptember 4.-én jelentkezem, mert a gépünk is működőképes!
Adri
KAdri

Sziasztok!

Pankamama!

Először is irigyellek az átaludt éjszakákért, nálunk éjjelente van óránkénti szopi (bár már egy kicsit nagy hozzá a lány, 8 hónapos). A doki néni azt mondja, lehet, hogy az alsó metszőfogak jönnek, egy kicsit korai lenne, de rág egyfolytában. A talira persze, hogy mehetünk együtt, felhívsz előtte? 06/20/3807784.
A Kingával most mi is így jártunk, hogy alig engedett el, mert pár napig bejártam dolgozni, és délutánonként az anyukám vigyázott rá. Azt mondta, az ajtót leste, hogy mikor jövünk, és két nap után, nem szállt le a nyakamról, úgyhogy jött ő is dolgozni. Egy hét alatt rendeződtek a dolgok, de idegen kezében nem hajlandó megmaradni, vigyorog rá ezerrel, de ha elveszik tőlem, kapaszkodik vissza.

Katus gratulálok a bébihez, és minden jót nektek!!! Szerintem teljesen normális, hogy ilyen sokat alszik a kisfiad, örülj, hogy ilyen kiegyensúlyozott.

Pele! Mi is Boldog Szülinapot kívánunk Hannusnak, az Áronnak jobbulást!!!!

Dia! Sajna, lehet, hogy az anyukám nem megy vezetni, mert most hirtelen rengeteg dolga lett, mióta megemlítettem a lehetőséget Kép. Mi vasárnap voltunk kilengeni az utcabálon, mi a Ghymes koncertet néztük meg, a Korai Örömről sajna lemaradtunk, mert a barátunk akivel voltunk végig akarta nézni az összes színpadot, így koncert helyett túráztunk és tülekedtünk  (azért a Ghymes nagyon jó volt).

Geri!

Hány órára tervezed a talit és pontosan hol a Szigeten?

Iboly!
Köszi a tanácsot, a Luffel spray úgy tűnik némi enyhülést hozott. A kisfiadnak jobbulást, remélem nem kell megkapnia azt a sok szurit!!!!

A nyaralóknak sok napsütést, a többieknek vidám napokat 

Andi
KingAndi

Sziasztok legboldogabb Anyukák!

Ezt a címet szerintem mindenki elnyerte már, aki szült gyereket, úgyhogy nem érdemes kibérelni KépKép

Adri! Jó, hogy jelentkeztél, sajna, hogy megint akkor talákozunk mikor nem leszel itthon. Bocsi!!!

Snoopy! Csak poénnak írtam, remélem nem volt gond. KépKépKép

Kriszta! Az ismerősömnék még vmi a májával is volt, azért császározták olyan korán. Nem egyszerű toxémia volt. Ne aggódj. Hogyhogy olyan hamar mész vissza dolgozni? Ki vigyáz majd Pötyire?

Évi! Sajnálom, hogy Csongi ilyen nyűgös, biztos, hogy a foga? Nézesd meg mindenképpen. Lili max. 3 percet szopizik napközben és már két napja elég neki 3-4 órára. Na ezt is megértük. Csak a gond az, hogy éjszaka is. Komolyan mondom mostmár bekeményítekKépKép Benne vagyok a tavaszi kirándulásba!!!

Katus! Istenem, bár Lili is aludt volna ilyen sokat... Szerintem, ha jól fejlődik a pici, akkor nincs gond. Olvasd el a PICIK és Kicsik c. könyvet és meglátod normális ez az alvási idő. Nem egyformák a babák. Kengurut 6 hét után javasolják. Szerintem használd bátran.

Móni! Csatlakozom a fentiekhez ne adj pótlást, hanem szoptass nagyon sokat. Pihenj, pihenj és, ha kell fejd a tejet, hogy több legyen. Vegyél olyan mellszívót, amit Dia mondott és fejjél. KépKép

Iboly! Sajnálom Andrist, borzasztó lehetett neki és nektek is. Adj egy puszit a nevemben neki!! KépKép

Képzeljétek már nem vagyok folyton éhes. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én híztam 2 kilót az utóbbi 3 hónapban. Szóval a helyzet tragikus, de két napja észrevettem, hogy nem kell ár úgy a kaja. Ezek szerint kezd minden visszaállni a normális kerékvágásba? nálunk is nyüszög Lili, ha egy darabig nem vagyok mellette. Az akaratáról nem is beszélve. Most szívjuk a nyaraláson beszerzett kényeztetéseket. Akkor is imádjukKépKépKép

Holnap megyek lagziba férjhez megy az uncsitesóm. Remélem jó lesz.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Én kezdem nem érteni a gyermekem! Ma a mamiéknál voltunk, és semmi baja nem volt!!! Pedig nem nagyon volt kézben, de mindig volt körülötte valaki. Lehet, hogy itthon már unja a fejem, és kevés vagyok neki?!

Dia, nem tudom máshogy írni, ha sír olyan keservesen sír. Nem sikítva, nem is igazán panaszkodva. Okosabban nem tudom vázolni. Viszont ha abbahagyja, akkor madarat lehet vele fogatni. Végiggurulja a szobát, jár keze-lába, visongat, aztán egyszer csak elkezd sírni. Ezért gondoltam, hogy hirtelen elkezd fájni pl. a foga/helye. Nem tudom.

A kiütések meg folyamatosan vannak, hol itt, hol ott. Most már addig megyek míg utána nem járok a dolognak!

Iboly, mi újság van? Hogy van Andris? Remélem nem kellett az oltáshoz folyamodni? Majd akarok toled kérdezni valamit, de most nem háborgatlak, törodj a fiúval. Majd írok emilt.

Geri, én is gondolom, hogy elég neki az is amit 3-4 perc alatt "bekap", mert nem tunik éhesnek utána. Már ilyen "nagyok" lennének?!
Én is azt várom, hogy elmúljanak ezek a meleg napok. Mert akkor már az éjszakai szopit nem lehet annyira a szomjúságra fogni! Nálunk most is 27 fok van benn, nem is csodálom, hogy állandóan felébred.

Verus, megkaptam a képeidet, csak még nem volt idom válaszolni. Nagyon szép a család. Biztos nagyon büszke vagy rájuk. Néha én sem bánnám, ha lenne egy-két nagyobb testvérke, aki legalább Csongi szórakoztatásába be tudna segíteni.

Lányok mára ennyi.

Csá

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Évi! Szerintem kezdj el járni vele gyerekek közé. Menjetek játszótérre, és nézelödjetek. Vagy menjetek ismeröshöz, ahol van ilyen korú baba. Mozduljatok ki, akár egész napra is. Lehet, hogy tényleg unja magát otthon. Fogakra nálunk, amíg nem közvetlenül áttörés elött álltak, nagyon bejött a DENTINOX GÉL!!! Sokkal jobb, mint az oldat. De ezzl csak háromszor kenheted be a fogát naponta. Viszont a barátnöm áttörés elött álló bölcsességfogára is jó volt...

Lányok, ma jelentkezem utoljára keddig. Megyünk nyaralni. Hát, kiváncsi vagyok. Majd mesélek.
Ja, ma a közértben akartam olyan felvágottat venni, ami kibírja a 4 órás utat oda, és jó Borinak. Na, a kolbászt ajánlották a közértben. És amikor mondtam, hogy ö olyat még nem eszik, teljesen kibuktak. Az egyik nö még el is mondta, hogy a huga 9 hónapos gyereke is eszi már, meg minden mást is... Én meg mondtam, hogy az enyém meg 9 hónapos koráig szinte csak anyatejet evett. Erre mondták, hogy pedig olyankor már kell mást is ennie. Mondtam, hogy lehet, de nem fogadott el mást. Hát, kissé hülyének néztek...Kép
Amúgy ma elég hisztis napja volt Borinak. Reggeltöl egész fél hatig nem aludt semmit, totál ki volt már borulva, de elaltattam. Aludt egy órát, aztzán már háromnegyed kilenckor leraktam, had pihenje ki magát. Remélem, sikerül neki, mert holnap még esküvöre megyünk, aztán irány Mártély.

Sok puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Állandóan olyan álmos vagyok, hogy csak na!! Ez jó jel, nem?Kép Persze tudom, hogy ez várandósság nélkül is fönnállhat két(sőt, egy)gyerekes mamiknálKépKépKép

Iboly!
Hogy van szegény Andris? Nagyon szurkolok, hogy ne legyen komolyabb gond, és megússzátok a szurikat!

Gabi1!
Ment a mail! Írj, hogy megkaptad-e!

Móni!
Szerintem is próbáld inkább a többször váltott cicizést. Fejéshez nekem meg csak az Avent Isis vált be, a többi nem váltotta ki a tejleadó reflexemet (a Medela se). Szóval szerintem ez egyéni, hogy mivel tudnál a legjobban fejni.

Katus!
Nekem is volt egy szivacsos kengurum, és pár napos korától vittem benne Hannát pl. egyetemre ügyeket intézni. Persze mindenki sápítozott, de én is úgy voltam vele, hogy majd szól a baba, ha nem jó nekiKépKép Semmi baja a gerincének!
Alvásról: Áron most sem alszik kevesebbet, mint újszülött korában, ő volt a tankönyvi ellenpélda, aki MAX. 12 órát aludt, de ebből 10-et éjszaka, és csak a maradék 2-t nappal, több részre elosztva. Ehhez képest hazavittük Hannust, aki evett-aludt vagy 3 hónapig, én már teljesen meg voltam zuhanva, hogy mi lehet vele. A barátnőm közölte is : "Hülye vagy, fordulj pszichológushoz, azon aggódsz, hogy nem sír eleget a gyereked, és túl sokat alszik???!!!"KépKépKép Ő meg egyszerűen tök más természet, mint a bátyus, most is sokkal nyugodtabb.

Évi!
Remélem, azért már kicsit jobban vagytok!

Dia!
Édes lehet Bori! Amúgy meg készülj föl a legrosszabbra, ha már álmában is...KépKépKép

Puszi mindenkinek, megyek aludni!
Ma aztán se házimunka, se konyhatündérség, pedig halmokban áll a vasalnivalóKép

Pele
Pele

Most olvastam a 2 utóbbi hozzászólást...

Dia!
Jó utat nektek, sok napsütést! Hiányozni fogtok!

Évi!
Az nagyon sokat számít ám, ha van körülötte valaki, még ha nincs is kézben, de zajlik az élet. Nem a fejedet unja, csak más az állandó SZOCIÁLIS inger, persze csak a stabil pont, a mama mellett (ld, nagycsalád előnyei, erről Verus tudna mesélniKép). A baba társas lény! Dia ötlete szerintem is szuper, menjetek sokat sétálni.
Viszont ha sokan mancsolják, és idegenek idegen helyen huzamosabb ideig nyüzsögnek körülötte, az átesés a másik oldalra, és akkor, mint Geri is írta, jó ideig fokozottan fog kapaszkodni az anyába, míg újra megtalálja a biztonságérzetét, mert túlingerlődik.
Ráadásul kb. 8 hónapos korban lép be általában az ún. szeparációs szorongás, amiről Iboly is írt, amikor elkezd félni az idegenektől, és attól, hogy elveszíti a mamát. Ez ilyen korban szintén fokozott ragaszkodáshoz vezet, de ez természetes és magától elmúlik, feltéve, hogy kielégítjük az ilyenkor jelentkező igényt. (A másik ilyen periódus, amikor nem tágítanak a mama "fenekéből", az amásfél éves kor körüli idő, de hát az még odébb van...Kép)

Na most már tényleg vége!

Pele
Pele

Szia Pele!

Köszi, remélem, tényleg jó idö lesz.

Bori mostanság lép a második ilyen korszakba. De már szerencsére ismerös. Újfent bevetem a hordozókendöt!!!Kép

Pusza:

Dia
Dia

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok-sok puszit, mind átadom Andrisnak!!! Kép Kép

Az elmúlt napokban különbözõ orvosoktól és az ÁNTSZ-tõl legalább 5 verzióját hallottam annak, hogy mit kell csinálni kutyaharapás után és hány szurit kap a gyerkõc. (Az ügyeletes doktornéni Andris füle hallatára kezdte ecsetelni, hogy milyen halálos betegségrõl van szó! Kép )
Most a kutyát megfigyelés alatt tartják és ha nincs veszettségre utáló jel, akkor nem kell veszettség ellen beoltatni a kicsi fiamat. A leghozzáértõbb a III. kerületi ÁNTSZ volt, a legkevésbé pedig az esztergomi ÁNTSZ tudta, mit kell csinálni. Én mondtam meg nekik... Kicsi fiam feneke már jól van, néhány véraláfutástól, zúzódástól eltekintve már nem is fáj neki. A tetanusz elõtt és után adtam neki homeopátiás golyókat, így be sem lázasodott. Amikor meg fájt a tetanusz helye, elment biciklizni. Terápiásan...

KAdri! De jó, hogy hírt adtál magatokról! Csak kár, hogy megint lemaradsz a találozóról.

Évi! Szerintem, biztosan Csongi foga csinálja a kalamajkát! Nálunk mindig apa dörzsölgette a gyerekek fogínyét az ujjával. Imádták. Ja, és írj nyugodtan!

Móni! Csatlakozom a többiekhez szopis témában! Általában hosszú idõbe telik, mire biztonsággal megállapítható, hogy pótlás kell egy babának. Nálatok mibõl gondoltá(to)k ezt?

Snoopy, KingAndi! Örülök, hogy hatásos a spray!!!
Snoopy, az Euphrasiát hirtelen felindulásból ajánlottam, ha nem válik be, van más lehetõség is, csak ahhoz tudni kéne a pontos tüneteket és a modalitásokat. (Modalitás=mitõl javul ill. rosszabbodik).

Szemviszketésre:

Orrdugulás meleg szobában, orrfolyás szabad levegõn, nem maró váladékok, égõ. viszketõ érzet a szemben. Ekkor hasznos a Pulsatilla 15ch/c12

Vagy: Tûrhetetlen szemhéjviszketés, állandó szemdörzsöléssel, erõs könnyezés, ugató köhögés esetén Ambrosia 15Ch/c12

Szemhéj, orr duzzanatra:

Allergiás kötõhártyagyulladás, égõ vörös szem, duzzadt szemhéj, duzzadt orrnyálkahártya, amely hidegre javul, akkor Apis 15ch/c12 a megfelelõ szer.

Snoppy, Erazmusz válaszolt már a szopis kérdésedre? Én is kiváncsi vagyok a válaszra. Én józan paraszti ésszel belegondolva, azt hiszem, hogy valahogy úgy mûködik a dolog, ahogy a vér esetében, hiszen az anyatej is egy élõ testnedv. Fehér vérnek is szokták volt nevezni. Mit gondolsz?

Dia! Nagyon bírom az ilyen okos embereket, mint ezek a közértesek. Bár én kifejezetten élvezem, amikor rácsodálkoznak a kétéves Gergõre, hogy még mindig szopik. A családi megjegyzéseket nem élvezem... Viszont egyéves kora körül, ha megkérdezték, hogy még mindig szopik? Azt válaszoltam (hatalmas csodálkozó szemekkel), hogy persze, hát még csak 1 éves! Kép

Pele! Szorítok!

Puszi mindenkinek
Iboly

Ja, Gabi föltette az esztergomi rendezvénnyel kapcsolatos beszámolómat a BAbanetre, a fõoldalról tudtok rámenni az oldalra, ha érdekel.
Iboly (iboly)

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy mind megvafgytok éppségben egészségben!

Olyan sokat írtatok, hogy rátok megy az egész éjszaka! Kép Kép

KATUS!
SZIA!
De örülök, hogy visszatudtál jönni.
Éppen rád is gondoltam a nyaralás alatt, hogy mi lehet veletek.
Gyere gyakran még mindig nagyon jó a csapat!

sziasztok

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!
Régen nem jártam erre, próbáltam visszaolvasni, de legyõzött a mennyiség, így feladtam Kép. Küldtem mindenkinek dicsekvõs képet Jázminról, akit esetleg kifelejtettem és szeretne az szóljon és küldök!

Dia! Mártély az itt van nem messze tõlünk Kép Kép!!! Jó nyaralást kívánok!

Remélem mindenki jól van, sok puszi nektek, igyekszem gyakrabban jönni!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Elõször is köszönöm MINDENKINEK a gyors és szakszerû választ, ti. tényleg az történt amit írtatok és mára ismét a régi a helyzet beleértve a napközbeni szunyálásokat isKépKép

Iboly! Sajnálom Andrist én is, de a terápiás biciklizés megnyugtatott, hogy talán mégsincs akkora baj. Én is küldöm a puszit nekiKépKép

Évi! Még mindig kitartás. Tudom én könnyen beszélek. Viszont ez a hirtelen elkezdett szörnyû sírás tök au. mint PAnkánál és én a lányom hasára gyanakszom. Nem adsz neki mostanában valamilyen új kajcsit? Persze a hõemelkedés meg lehet a foga miatt. Nem tudom. A biztos a doki bár néha az sem. Nekünk meg menni kell a Heim Pálba mert van egy Haemangióma a szemhéjján és le fogják venniKép Remélem nem fog neki fájni.

Katus! Panka is sokat aludt 3 hónapos koráig, csak enni kelt fel, de most már többet van fennt, bár még így is sokat alszik a többiekhez képest.

Kriszti! Tényleg, mit dolgozol és miért ilyen sürgõs ha meg nem sértelek? De ha talizunk is ráérsz elmesélni. A talira kérd el az autót. Látod nekem van de nem merem vezetniKép

KingAndi! Köszönöm, ari vagy. Persze, hogy hívlak idõpont egyeztetés miatt. Bár a férjem szorgalmazza, hogy vezessek csak oda, de a gondolatra is kerülget a frász.

Jázminmama! Köszi a képeket, aranyosak vagytok, Jázmin is nõ mintha húznák. Mikor látunk Benneteket élõben?

Dia! Ti aztán tényleg csináljátok a programot a gyerkõcnek. Tök jó fejek vagytok. Jó nyaralást!!!

Na megyek etetni, holnap megyünk kerti hússütésre remélem jól sül elKépKép

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Emeséék jól kifogták. Elfelejtettem írni, hogy tegnap olvastam a megyei lapban, hogy Cserkeszolon, ahol nyaralnak éktelen felhoszakadás volt, még fákat is döntött. De jelentem ma már arra is jó ido volt!

Pele, Dia, PM köszi a válaszokat. Sokat gondolkodtam a dolgon. Az biztos, hogy szinte egybol kivirul a gyerek, ha jön hozzánk valaki, vagy mi megyünk valahová. De azért néha otthon is kell lenni. Foleg ebbe a hoségben nem lehetett csak késo délután kimozdulni vele. A lényeg, hogy tulajdonképpen jó hogy ennyire érdekli a "világ", az emberek, hogy ilyen kis okos és ügyes, az szerintem ennek is köszönheto. Csak meg kell nála találni az aranyközéputat. Ugye errol szól a gyermeknevelés?
Jelzem, egyre kevesebbet alszik napközben is. Max. 3x fél órát. Nagy ritkaság, ha egyhuzamban 1 órát szunyál. Ez van.

Dia, jó nyaralást!

Iboly, még mindig szorítok, hogy veszetlen legyen a kutyu.

PM, Pankának add át puszimat, mondd meg, hogy ügyes legyen! Benn is kell maradnia, vagy egy kis csípés az egész?

Jó éjt!

Évi
Évi (Évi)

Bocsi, bigacsiga Kata, üdv újra itt!
Remélem jól telt a nyaralásod! Mesélj majd, hogy milyen volt!

Szia Évi
Évi (Évi)

Bocs Geri!

Akartam írni, hogy köszi az ágy felajánlást, de ki tudjuk majd a sajátot elég jól használni, ráadásul a Metróban akciós volt 15.000 Ft-ért.
Örülj, hogy már nem vagy éhes, mert én igen még mindíg és 2 kiló nem a világ, majd ha nem szoptatunk jöhet a fogyókúra, de sajna én nasizok is, főleg rengeteg édességetKépKép De ez van.

Pusszzzzz:Pankamama
PM

Köszi Évi az üdvözlést majd írok, de egyenlore csak olvasok Kép meg örülök nektek Kép Kép

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok Lányok!

Katus! Én is csak írígyelni tudlak. Szerintem aludj te is vele, a tejtermelésnek is jót tesz.

Móni!
Nekem a Medela gépi mellszívó vált be, de nem is bírtam volna kézzel(minden szoptatás után fejtem)
Aztán sikerült utólérnem a gyerek tejigényét(napi 1200-1500g)Úgíhog szerintem fejjél, akkor is ha üresnek érzed, mert 5-10 perc fejés után újraindul a tejcsi.

Évi!
Én sem vagyok mindig elég Máténak. Reggel 8-kor odaáll az ajtóhoz, és várja a mamáját, hogy jöjjön érte. Napi 2 séta a minimum, de 1 óra, du 1.5-2 óra. És sokat járunk vendégségbe, vagy jönnek hozzánk. Várunk benneteket is.
A dokit nem ismerem.

Dia! Ez a Bori tündéri lehet. Jó nyaralást nektek.

Pele!Nálunk ez a szeparációs szorongás kimaradt. Ez baj?
Szerintem AZ a fáradtság nem olyan, mint a többi fáradtság. Hogy bírod ki, hogy nem csinálsz tesztet?

Üdv mindenkinek:
Mari
Mari

Sziasztok!

Pankamama!
Örülök, hogy kicsi Panka nyugodtabb már!!KépHogyan veszik le a haemangiómát? Gondolok majd rátok, hogy Panka jól bírja a megpróbáltatást!

Bigacsiga Kata!
De jó, hogy újra itt!!! KépÍrjál majd sokat, hogy mi van veletek!

Évi!
Ha valóban a fogacska a bűnös, nekem a párom kutyult Suspensio anaesthetica-t, ami talán recept nélkül is kapható (Mari, te hogy tudod?), és szuperül érzéstelenít. Aztán persze nem is volt rá szükségünkKépKép Mindenesetre ha gondolod, és nem kaptok, vihetek a talira...
Áron pont ilyen keveseket aludt, aztán ő is olyan kis szociális lény, hogy csak na!

Mari!
Nem, dehogy, nem mindenki tankönyvi eset. Bár nekünk még úgy tanították, hogy nincs kivétel, de aztán az életben másképp tapasztaltam. (Lám, mire jó a gyerek, az ember megfelelő kritikai érzékkel tud a dolgokhoz állni!) Szóval Hannus is épp ellenkezőleg, minél idősebb lett, annál inkább hajlandó eltűrni másokat, újszülöttként meg egyenesen üvöltött, ha valaki el próbálta venni tőlemKép De azért azt biztos észreveszed, hogy különbséget tesz idegenek és ismerősök között? Meg lehet, hogy enyhén jelentkezett, és nem vetted igazán észre, mivel pont akkor nem voltatok idegenek között.
Fáradtságügyben nekem az a gyanús, hogy lépten-nyomon elalszom. ami kismamaként szokott rám jellemző lenni. Tesztet meg babonából sem csinálok, de alig bírom (dilis vagyok, mi?)KépKép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

Sziasztok!

Nem is írtam, milyen szuper programunk volt ma: délelőtt elmentünk a Millenáris Parkba (Ganz-park). Családi nap volt, Áron játszott a gyönyörű mesejátszótéren, bár azt Hanna még nem igazán élvezte, mert inkább nagyobb gyerekeknek való. Viszont nagyon klassz a gyep, lehetett rajta hemperegniKép, volt gabonaőrlés, nemezelés, agyagozás, Áron ez utóbbit ki is próbálta. Viszont amennyire akart a múltkor népitáncolni, most annyira nem volt kedve hozzá, pedig lehetett volna. Aztán 11-től volt Kaláka-koncert, nagyon élvezték a gyerekekKépKép, bár Hannus közben szopit kért, és el is aludt rajtaKép Hazafelé meg bementünk Ákosért a patikába, aztán együtt jöttünk haza.
Ajánlom nagyon ezt a parkot a nagyobb gyerekeseknek, vagy a kisebbeknek is majd később. Mi most voltunk itt először, de elámultam, hogy milyen szuper.

Puszi: Pele
Pele

Sziasztok Lányok!

Mi is voltunk a Zöld Péter játszótéren még nyaralás elött, de már a babanet találkozó után. És milyen kicsi a világ Kangáékkal találkoztunk. Persze, hogy már a babanetten találkoztunk könnyu volt felismerni egymást.

Nagyon szép és klassz kis hely csak egy-két dolog az ami nem tetszett:

A nagyobb gyerekekeket a szülök szabadon eresztik (mert már úgye nagy a gyerek játszon csak), de azt nem tanítják meg nekik, hogy a nálánál kisebb gyerekekre vigyázzon. Amikor mi voltunk sok 10-14 éves gyerek volt akik bujocskáztak, fogocsskáztak és fellökték a kicsiket.

A nagy beült a forgóba egy nagyobb kislány meg szépen lassan forgatta a többieket. A kicsinek is nagyon tetszett a dolog mivel láttam a kislány ovatosan forgatja bátran felültettem a kicsit is ha baj van bármikor ki tudom venni. Szépen ment is dolog amíg oda nem szaladt egy fiú elkapta a forgót és egy nagyot lódított rajta. Én meg csak azt láttam a kicsi eldölt mint egy zsák krumpli, elszédült a hirtelen sebeségváltozástól. Gyorsan leállítottam és kikaptam a körbol a gyereket.

Nagyon szép az a tó részlet csak azt nem értem ha valaki vizet lát miért kell abba feltétlenül belemásznia. És nem csak a gyerekek a felnottek is! Jó, hívogató a víz, de ez mégiscsak egy szökokút jellegu. Vagy csak én vagyok ilyen?

Az indexen van egy topic, hogy valakinek a babája ekcémás lett a víztol, mert belement.

A kicsi babaáknak is találhattak volna ki valami "bébi zöld pétert".

bigacsiga Kata
bigacsiga

Móninak üzenem: jobb tanácsokat én sem adhatnék, mindazonáltal nekem egyik sem vált be, és így csak 7 hétig volt elég a tejem, utána még öt hónapig napi 30 grammokat szoptattam, amire a többi anyuka a játszótéren azt mondta, már nem is érdemes...Mindazonáltal Gergo ugyanolyan szép és okos mint a többiek, nem volt "felfújt tápszeres" baba, meg ilyenek. Én sokat sírtam akkoriban, és úgy éltem meg a dolgot, hogy sz** anya vagyok, még erre sem vagyok képes, stb. Ebbe valamilyen szinten belejátszik a (bocsánat, de le kell írnom)kissé tolakodó anyatejes "térítés", mintha az egész arról szólna, hogy a nok többsége nem "akar" szoptatni. Szerintem tudatosítsd magadban, hogy a tápszerezés/mesterséges táplálás nem tragédia,és hogy gyermeked nem marad le abban a versenyben, ami az már az Apgarral kezdodik és mondjuk a munkaeropiacon fejezodik be.
Egyébként nekem több oka is lehet, hogy elment a tejem: megjött, (7 héttel szülés után!!!), erre elkezdtem szedni a Continuint (csak 2 darabot, aztán abbahagytam, mert katasztrófa volt a tejemre), bejött a kánikula, a gyereknek felvágták a nyelvét (lenott nyelvfékét), és hirtelen megnött az étvágya, valamint 15 hónapos kora körül kijött rajtam egy durva pajzsmirigy-túlmüködés, ami egy speciális hormonzavar, és az a hormon amelyik a tejtermelésért felelős nálam nem termelodik, lehet, hogy eredetileg is benne volt a dologban.
Bocs a litániáért!
Orsi
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Nagyjából átfutottam az elmult két hét írásait és láttam megint érdeeklodtök a szilárd ételek bevezetésén. Már egyszer írtam róla július 1-én, de beírom mégegyszer, hogy ne kelljen keresni:

"Nálunk a bevezetés sem ment úgy, ahogy a könyvbe le van írva kanalanként emelve. Már elsore 1 dl fozit megevett + 1 dl tejet. Külön csak a krumplit vagy a répát nem ette meg, de ha a kettot összekevertem úgy izlett neki. Nem is várogattam az új ízekkel sokáig kb. egy hónap alatt ette mind.

Na most nem azt mondom, hogy nektek is így kell csinálni, de szerintem képtelenség kanalanként melgetni az adagokat. Nekem az nem jött be.

Egyáltalán nem veszodség és pepecselés a gyereknek fozni! Én nagyon szerettem!
És gazdaságosabb is mint egy felbontott ébiételt a hütoben tologatni, majd fontolgatni, hogy jó-e még oda merjem-e adni vagy nem.

Érdemes a gyereknek egy éves koráig külön fozni és nem a felnöttek levesébol kivenni az o zöldség adagját. Nekem a védonom azt mondta azért nem jó ha a felnöttek ebédjébol veszem ki a zöldséget pl. húsleves, gulyásleves, mert a zöldség megszívja magát zsirral és azt nehezebben emészti a gyerek.

Minden nap mást adtam neki. A zöldségeket külön megfoztem, letumixoltam, nagyobb lyuku jégkockatartóba lefagyasztottam és csak hozzáraktam a frissen fozott krumplihoz.
Egy szem krumplit nekem kicsi jénai edényen a mikróban 10-15 perc alatt volt a legkönnyebb elkészíteni. (Gázon mindig odaégettem, mert elveszett a legkisebb lábosba és elfott a viz is.)

A paszirozást úgy oldottam meg, hogy a fott zöldségeket paradicsom paszirozon átdaráltam, így a nagyon rostos részek pl. cékla vagy borsó héja, bab héja nem került a fozelékbe.

Nálunk ez volt a menü:
zöldborsó, répa, krumpli
zöldbab, répa, krumpli
brokkoli, répa, krumpli
sütotök, krumpli
cékla, alma, krumpli
fozotök, krumpli
spenót, banán, krumpli
sóska, krumpli
alma/körte/meggy/öszibarack, krumpli

1 éves kora után húskockákkal dúsítottam pl. csirkemell, bojúhús, csikemáj, pulykamáj, tonhal.
A húst is natur megfoztem, pürésítettem, fagyasztottam.

Rreszelt sajt, fott tojás, elöbb csak a sárgája uána a fehérje is, tehéntúró.

A sütotök akkor ízletesebb ha sütve van sütobe és úgy átpaszirozva.
A vizve fozott más ízu, vizesebb.

A zöldségeket kuktába, párolórácson szoktam fozni 5-10 percig.
A céklát sajnos legalább egy órát kell fozni, hogy puha és paszirozható legyen.
A spenótot és a sóskát elég leforrázni csak.

Én sóztam az ételt, de csak egy nagyon picit.
Cukrot csak süska, spenót-ba raktam ill. csak a sóskába, mert a spenót banánnal ment.
Ha nagyon nem megy így lehet (anya)tejjel is csinálni.

Egy kicsi margarint szoktam még beletenni a fozikbe.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Láttam feltettétek Gedeeon honlapját írok még egy párat hozzá:

Takács Marcell Adrián
[url=http://marci.co-net.hu/" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/[/url]

[url=http://marci.co-net.hu/kedvenc.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/kedvenc.htm[/url]
[url=http://marci.co-net.hu/kedvencek/dalok.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/kedvencek/dalok.htm[/url]
[url=http://marci.co-net.hu/kedvencek/mondokak.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/kedvencek/mondokak.htm[/url]
[url=http://marci.co-net.hu/kedvencek/versek.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/kedvencek/versek.htm[/url]
[url=http://marci.co-net.hu/kedvencek/talkerd.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/kedvencek/talkerd.htm[/url]
[url=http://marci.co-net.hu/kedvencek/babaszak.htm" TARGET="_top]http://marci.co-net.hu/kedvencek/babaszak.htm[/url]

macóka szakácskönyve
[url=http://www.nexus.hu/macoka/macoka.html" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/macoka/macoka.html[/url]

mesék
[url=http://www.extra.hu/mese/" TARGET="_top]http://www.extra.hu/mese/[/url]
[url=http://www.extra.hu/mese/index2.html" TARGET="_top]http://www.extra.hu/mese/index2.html[/url]

mesék
[url=http://extra.hu/storybook/index.html" TARGET="_top]http://extra.hu/storybook/index.html[/url]
bigacsiga

Sziasztok Lányok!

Bigacsiga Kata, sziaKépKép
Megnyugtatlak nem csak Te vagy "ilyen"..én is. Nagyon sok anyuka-apuka gondolja úgy, hogy bizonyos kor után (6-7 év felett) nem kell figyelnie a gyerekére. Arra egyik sem gondol, hogy nem a gyerek kerül veszélybe, hanem ö csinál vmi rosszat..ezektöl ki tudok akadni. Nem is nagyon szeretek nagy játszókra járni, inkább kisebbekre, ahol a srácok szem elött vannak.(hiszen nem szakadhatok 3 felé...)

Pele: Gondolkoztm én is a Millenáris parkon, csak innen Újpalotáról iszonyú messze van..
A fogíny fájdalmakra, meg késöbb az aftás száj-nyálkahártya gyulladásokra (Snoopy ez jó leírás a stomatitis aphthosa-ra?) nekünk is ez a gyógyszertári keverék vált be. Nekem receptre írták..bár lehet, hogy csak azért, mert így olcsóbb.

Orsi, remélem, hogy azért azóta rendezödtek a dolgok és most már jól/jobban vagytok!! írj magatokról, kiváncsi vagyok rátok!

Most rohanok, mert indulunk Dömsödre, és csak én rám vár már mindenki..

Puszi mindenkinek: Verus

Emese, remélem jól átvészeltétek a vihart, és mivel -Evey nem jelentkezik, hogy hiányoljon- ismét jelzem: hiányzol nekünk!Kép
verus (verus)

Sziasztok!
Meg mindig nem sikerult vegigolvasni benneteket, de ami kesik...
Lenne ket kerdesem. Igaz, hogy Viki mar a masodik babam, de olyan regen volt mar Martin
kicsi, hogy elfelejtettem dolgokat. Az elso kerdesem az lenne, hogy nektek meddig tartott
szules utan a folyas? Mert Viki kedden mar 4 hetes lesz, es nekem meg mindig tart. Kép
Voltam mar a dokimnal is, azt mondta minden rendben. Nekem ugy remlik, hogy a Martinnal
sokkal hamarabb vege volt. A masodik kerdesem a szoptatassal kapcsolatos. Viki eleg lassan
szopik, es lusta is. Belealszik a szopiba kb. fel ora utan. Most vettem mellszivot, ekkor
leszivom a maradekot, ami tegnap is es ma is 30 ml koruli. Amire vegzek a leszivassal, mert
eleg lassan megy, akkor felebred(ez kb. 15 perc), es jelzi, hogy meg ehes. Odaadom neki a
lefejt tejet, es meg 30 ml potlast. Ezutan elalszik. Mindez masfel oras herce-hurca, ha
nem tobb. Szerintetek normalis? Vagy mit csinaljak? Segitsegeteket elore is koszonom. Ja,
es most kezdtem inni a Laktoherb teat is.
Moni
Moni

Sziasztok!

Szia Bigacsiga! Örülök, hogy mostantól itt is olvaslak Kép! Eszembe jutott, hogy a legutóbbi emiledre én buta elfelejtettem válaszolni Kép Kép! Ne haragudj!!!!! Nagyon örültem, hogy írtál és jó ötlet a topic létrehozása szakdoli témában! Most egy kicsit pihentetem a dolgot de szeptember közepétõl gõzerõvel nekiállok az írásnak. Még egyszer ne haragudj, hogy nem írtam! Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet Kép Kép!

Évi! Elküldtem Iboly levelét!

Kiderült már valami arról a ronda kutyáról amelyik megharapta szegény babócádat? Szorítok, hogy ne kelljen az a sok szuri!

És még egy! Mikor és hol lesz pontosan a találkozó? Férjeket visztek? Megpróbálok én is elmenni, de én csak úgy tudok, ha a férjem elvisz Pestre. Nyugtassátok meg, hogy más apukák is lesznek Kép és senki nem fogja leharapni a kobakját Kép Kép!

Verus! El tudnád nekem küldeni emilben az új fotóitokat? Nálam nagyon lassú az Internet, és kb. 40 perc alatt töltené le a képeket a Babanetrõl. Annyit meg nem várhatok, mert már így is hatalmas a telefonszámla!

Kriszta! Merre vagy? Hiányzol!
Emese! Te is hiányzol!

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?