Sziasztok!
HANNUS MA EGY ÉVES!
Nem pont ilyen szülinapot terveztünk neki, mert reggel hétkor egy nagy kiabálásra ébredtünk: "Anya, hányni kell!" Aztán már hányt is szegény Áron
Anyukám otthon maradt, mert Hannussal még a gasztroenterológiára is mentünk, ahol azt mondták, 2-3 hó múlva megpróbálhatjuk a tehéntejet (2 hónaposan tejallergiát állapítottak meg nála, mert véreset kakilt az általam elfogyasztott tejtől).
Áron aztán 10-kor hányt utóljára, azóta nem, de kekszen és ropin élt. Aztán magyarázd meg egy 4 évesnek, hogy nem ehet a húga tortájából
Persze elraktunk neki belőle.
A barátaink sem jöttek, akiket meghívtunk a szülinapra.
Viszont Hannus nagyon örült az ajándékoknak, olyan aranyos volt! Kapott 2 kombidresszt, egy textilkönyvet, egy keljfeljancsit meg egy összerakható toronyépítőt. És észrevettük, hogy teljesen jól használja az igen-nemet fejrázással és bólintással. Irtó édes!
Bóbita!
Nekem is küldjél lééégysziii fényképet!!!! Akkor egyszerre tesztelünk! Jaj, de izgalmas!
Emese!
Én is küldöm nektek a napot, mint ti nekünk. Érezzétek jól magatokat!
Dia!
Hisztiügyben profi vagy, én sem írhattam volna le jobban
Csak így tovább!
Geri!
Félő, te sem fogsz megmenekülni a dackorszak áldásaitól! De vigasztaljon az a tudat, hogy ez annak a jele, hogy a babád személiségfejlődése jó úton halad, még ha az ember néha a pokolba is kívánja a személyiségfejlődést
Gabi1!
Ez a dadogás elég rosszul hangzik! Lehet tudni, hogy másodjára mi váltotta ki? Lányok, mindenkinek mondom, hogy NAGYON VIGYÁZZATOK A TV-VEL!!!! A gyerek, amikor TV-t néz, hipnózishoz hasonló módosult tudatállapotba kerül, és ebben az állapotban, mint kés a vajba, úgy nyomódnak bele a látott képek!!!! Mindenképpen forduljatok szakemberhez, Gabi, még időben (ha kell, magánban tudok telefonszámot adni), mert az ilyen trauma okozta dadogás utána egész életére kijavíthatatlanul megmaradhat!!!!! (Nemrég találkoztam egy sráccal, akit az apukája kb. 9 évesen úgymond "viccből" a víz alá nyomott, azóta dadog, pedig most már felnőtt!)
Viszont tévedések elkerülése végett ez nem tévesztendő össze a 2-3 évesek trauma nélkül jelentkező ún. élettani dadogásával, amikor egyszerűen csak gyorsabbak a gondolatai, mint amit kimondani képes. De ebből is lehet valódi dadogás, ha javítgatják, vagy türelmetlenül kimondják helyette a szót, nem győzvén kivárni, amíg mondandója végére jut.
Évi!
Nem biztos, hogy nálatok is erről van szó! Írtam már, hogy minden egyénnél más az okok összetétele! Terápiát meg ismerősnek sajnos nem lehet, de segíthetek keresni valakit, ha úgy gondolod, bár hangsúlyozom, nem biztos, hogy szükségetek van rá.
SZorítok érted, hogy mit mond a doki!
Pankamama!
A lányod valszeg túlingerlődött az ismeretlen helytől, emberektől. Kell egy pár nap - egy hét, míg újra visszanyeri a biztonságérzetét. Ez elég gyakori kisbabáknál, ilyenre szokták pl. hinni, hogy mondjuk a nagyszülő "elkényeztette". Szóval legyél vele mindig, és akkor hamar megoldódik!
Én egyébként nem helyettesítettem a szopit szilárddal, hanem szilárd kaja előtt ill. később után ugyanúgy megszoptattam-szoptatom. Így nem fogy el a tejcsi
Evey, remélem jól vagytok!
Puszi mindenkinek:
Pele