Új privát üzeneted érkezett!

Mikor nekünk kaki gondjaink voltak Pálmi is hatalmasakat nyögve, nagy erőlködések közepette, vörös fejjel nyomta ki. Most meg észre se venni, csak érzem a szagot :) Úgyhogy kitartás lányok, lesz ez még jobb is! :)

Ja... én mindig úgy pelusozok, hogy előbb aládugom az újat és csak utána veszem ki alóla a régit :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


én is így vagyok a szopival, hogy szeretek szoptatni, és örülök ,hogy tudok is szoptatni,de mivel régen én is alig ittam egy nap, most meg igenis odafigyelni hogy igyak eleget.Ezzel nem is lenne gond, mert ezzel magamnak is jót teszek,ha eleget iszok, de hogy a kajánál is odafigyelni :roll: . Akarnék olyan kajákat is enni már végre, amit szotatás alatt nem igazán javasolt.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


csak úgy:

Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk a szopi sztrájk véget ért már! :lol: :lol: :lol:
Norbika ujra rákapott a cicire, nap köben nem sokat cicizik, de este és reggel elég jól leszívja. :D
Úgyhogy már a mennyiség is visszatermelődött. Persze tápszer továbbra is kell, meg gyümit eszik 10 óraira :lol:

Bettyna, Linh, Éva, Bangham....köszi a bókokat nagyon aranyosak vagytok! :oops: :D

Bettyna...igen a lábatlani papírgyárban dolgozik/zott az anyukám. honnan tudsz a gyárról?
Mert úgy hallottam a Tv-ben csak egyszer régebben egy mondat erejéig elmítették meg.
Sajnos most várakozó stádiumban van a történet. Anyukám még bízik hogy valami olyan megveszi,
aki felújítja és újraindítja a gyárat. Nagyon szerette a munkáját, ő ott kémiai laboráns/minőség ellenőr volt.

Bangham...nagyon édes képeket hoztál. Imádni való kis kerek pofikája van! :lol:

Clau....nagyon szép Balázs! :D Ő is ilyen Norbi fazon :wink:
Látom nemsokára már nyújtott karral támaszkodik :shock: :D Nagyon ügyi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Clau
Egy tüneményes kisbaba Balázs!!! Szép kis szöszike!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Bucibaba:

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


De jók a képek!!!!

Én ebbe a kaki ügybe nem tudok beleszólni, mert Borinak naponta 4-5-6-szor van... :roll: Ez még mindig jobb, mintha úgy szenvedne vele, mint itt néhány baba.

Éva
Kérünk képet az új frizurádról!!!

Tök ügyesek vagytok, hogy ennyit isztok. Én mindig elfelejtem, hogy innom kéne, aztán este a giga szopi alatt már baromi szomjas vagyok, úgyhogy megiszok legalább egy liter vizet. Aztán éjjel meg azt gondolom, hogy felfáztam, vagy terhes vagyok, mert állandóan ki kell mennem.... :lol: Pedig annyira próbálok figyelni az ivásra, de nem megy, mindig elmarad.... :roll: Kajálással nincs gond, mert nem hagyhatok ki egy étkezést se, mert akkor leesik a cukrom.

Képzeljétek, megkaptam a vérvételem eredményét (havonta csinálják a cukor miatt) és minden szuper. Egy csillag sincs rajta, pedig az Elevitet is csak néha eszem, mert mindig elfelejtem.... :oops: Szerintem ez a napi egy kiló alma jó lehet valamire.... :lol: Ja, és nekem nem hullik jobban a hajam, mint régen. Lehet, hogy van valami összefüggés? :roll:

marek
 
 


LKata,
nekem is ez ugrott be, hogy pont most mondtam milyen gyönyörű Norbi, erre jött Balázs, aki egészen hasonló :) Micsoda jó pasik lesznek! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nalunk is megjott a kaki 2 percre a kup utan :o

Eva!
Ugy tronol Bucibaba, mint valami kiskiraly! Tiszta ontudat es szigorusag! 8) :lol:

Marek!
Gratula az eredmenyekhez! :wink: A folyadekba a kilo almat is hozzaszamithatod! :shock:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Kata es a tobbiek!
Koszi a Miki dicsiket :)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok!

Ildi - Tejmelíros haj csini lehet! :wink:

Bettike - Tarts ki! Kata Norbikája is feladta a sztrájkot!

Clau - Tényleg Tatán esküdtetek? Nahát! Kicsi a világ! Gotwald? Persze, hgoy ismerem! Tata még a világnál is kisebb! :wink:

Éva, Bangham -Gratula a megszült kakihoz! Szegénykék!

Képek cukik!

L.Kata - Volt nemrégiben egy hosszabb riport is a gyárról, meg a szüelim tataiak, mindig mesélnek a környékbeli dogokról. Sajnálom anyukádat és a gyárat is. Sok emberenk adott munkát és mi a tremékeiket is szerettük. Pl mindig Forest wc papírt veszünk.

Marek - Gratula az eredményhez! Hajrá az almával! Igyál mellé vizet! :lol:

Légyszi küldjétek a priviket tali ügyben! Clau volt a leggyorsabb!!! Please, azok is írjatok, akik már ide megírtátok a szavazatototkat, mert szita az agyam, visszakereseni nincs időm, a privikből meg csinálok magamnak egy táblázatot. Ja, a szüleimnek előterjesztettem a merényletet, azt mondták, ok! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Marek: gratula a cukoreredményhez :D .
Balázsnak kb 2 hónapos koráig volt szinte minden pelusban kaki, azóta állt rá arra, hogy 2-3 naponta kakil, pl holnap reggel is nagy valószínűséggel kaki lesz :lol:

LK: örülök, hogy újra cicizik Norbika. És jó is így, hogy pont a reggeli és az esti etetésnél szopizik, ezek eleve azok a szopialkalmak amik a hozzátáplálás során a legutoljára maradnak el.
Szokott már Balázs nyújtott karral is támaszkodni és szeret is már eleve hasalni, olyan jól eljátszik ilyenkor a körülötte levő játékokkal.

Éva: nagyon édes Áron, nekem is ez jutott az eszembe, hogy úgy ül ott mint egy trónon :lol:

Bangham: gratula a kakihoz

Bettyna: az volt még jó a tatai lagziban, hogy kicsi város lévén a szervezésnél egymást ajánlgatták zenekar, vőfély, virágos, kamerás ügyben. Így egy már jól bevált csapattal tökéletesre sikerült az a nap.

Szombaton megbeszéltem férjemmel, hogy délelőtt foglalkozzon Balázzsal, mert végre én akartam megcsinálni az ebédet. Persze azért mindig mondtam neki, hogy pl most még inkább a hátára fektesse, majd szóltam neki, hogy most már rakhatja hasra, ill. amikor már a hangokból ítélve Balázs kezdett álmosodni mondtam férjemnek, hogy hagyja hason és meséljen és énekeljen neki, nemsokára elalszik. Persze azért be-benéztem a szobába, főleg amikor csend volt, de nem aludt még Balázs, szépen támaszkodott még mindig. Persze amikor meglátott széles mosollyal ajándékozott meg. Közelebb mentem, így látott maga mellett és a szemben lévő tükörben is, majd kimentem. Kb 5-10 perc elteltével párom mondta, hogy kukucskáljak be a szobába, mert hát a drágám még mindig nem aludt, hanem egész végig a tükröt és az ajtót nézte, apja nem is érdekelte, azt várta, hogy megint megjelenek :lol: És hát amikor meglátott az ajtóban nagy volt az öröm. Odamentem hozzá, odadörgölőztem, adtam neki a puszikat, erre nem telt bele 2 percbe és letette a fejét és elaludt :shock:

Pár napja meg megfázással kűzdök, tegnap már azt hittem hogy jobban vagyok, de ma reggel is teli fejjel kelltem, folyik az orrom, fáj a fejem... Délelőtt már azt vártam, hogy mikor lesz álmos Balázs és alszik el, mert akkor én is aludnék egyet. El is aludt, így én is visszafeküdtem az ágyba. Ilyenkor általában 1-1,5 órákat alszik, reménykedtem, hogy fog is aludni ennyit, hogy megérje nekem visszafeküdni, mert totál kész voltam. Erre aludt 2,5 órát :shock: . A kis Drága, tudta, hogy muszáj pihennem, így szolidaritásból ő is aludt :lol:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Nemrég értem vissza a varratszedésről Nyíregyházáról. Gergővel mentem, odafelé még csak-csak bírta, de visszafelé 1,5 órát üvöltött a kocsiban. :( 3-szor álltam meg. Semmi sem használt neki. És végül már teljesen szabálytalanul az első ülésre vettem magam mellé, de az sem volt jó. Most meg úgy alszik mint akit egy hétig nem hagytak aludni.

A műtéti szövettanom sajnos nem lett jó. :( Konkrétan rohadtul nem lettünk okosabbak. Ma is vettek kenetet, az fogja megmondani, hogy van-e még félnivalóm, vagy nincs.

Kakibaj: nálunk nincs, mert napi 3-4 esetben is van "termés", de azt észrevettem, hogy amikor a cumiból kicsit melegebb kaját kap, mint a testhőmérsékletem, akkor szinte azonnal kakil. :)

Kép
szöszke
 
 


Az apukákkal rendezett talinak annyi haszna biztosan lenne, hogy a férfiak panaszkodhatnának egymásnak, hogy milyen nehéz a gyereknevelés. :D

Kép
szöszke
 
 


Lkata, hihetetlenül hasonlítasz apukádra!
Ne törődj a karoddal! Majd lemegy. :)

Kép
szöszke
 
 


Marek, én is azt olvastam, hogy a citrusfélék allergizálnak, épp ezért nem értem, hogy miért ajánlják a csecsemők csuklására a cirtomot??? :shock:

Kép
szöszke
 
 


sZIASZTOK!

Csak távirati stílusban, mert sietek. Ábel kilábalóban a gégefőgyulladásból, Konsti náthás, így kissé nehéz napjaink vannak.

BOLDOG NÉVNAPOT ILDI!!!!!!

Zoliknak, Tamásoknak is minden szépet és jót kívánunk.

Mostanában nem a magánbölcsi, hanem a családi napközi a "menő".. :)

http://csaladinapkozi.lap.hu/

Szöszke!. TERCSI!
MIELŐBBI TELJES GYÓGYULÁST KÍVÁNUK!!


kaki: Konstival nincs gondom, Ábel viszont 4 hós korától alig kakilt. Hőmérő, kúp, aztán az őszibarack, sütőtök segített igazán.

citrusfélék: tényleg allergizálnak, de nem egy csepp, egy kanálnyi. Ábelnek két nagyobb narancs elfogyasztás után lett horrorpiros a feneke.
1 éves kor alatt persze nem adnék semennyi citrusgyümit.

csuklásra: hagyom, ha nagyon zavarja szopi. (a pocakban is megoldotta magának :lol: )

Konsti: új szórakozása van. homorítva közlekedik... :D :D tegnap majdnem a konyhakőről szedtem össze, kikecmergett a hordozóból.... :shock: :o :)

kérdés: orrszívást hogyan csináljátok?? Hányszor?? (5 perc, 1 óra....orrcsepp?? sóoldat??? mennyiszer?????? )

puszi mindenkiek!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kép gyógyulóban

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szöszke! Tercsi/

Gyógyulást!!!!!



Orrszívás: Én sós vízet csöppentek 5-10 perc múlva szívás, szívás után nasivin (3x lehet egy nap). Az orrát olyan sűrűn szívom, ahogy igényli és egy szívás addig tart amíg jön belőle a cucc.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


sziasztok!

Köszi a dícséreteket lányok! :oops: :D

Akkor ezek szerint Norbikának már 2 hasonmása van???? :wink:
De szerintem nem sokáig,
mert most hogy hízott és nőtt a haja, már kezd olyan.....Norbis lenni :wink:

Tali...én elmennék, nagyon szívesen találkoznék veletek. De az én párom lehet nem jönne,
ő idegenek elött nem tud hamar megnyílni. Bárkivel, bármikor el tud beszélgetni, de nem tudom
mennyire oldódna fel.
Pedig ha formába van baromi jó humora van :lol: -vízöntő! :wink:

Orrszívás....hát, most nincs megfázva norbi, így csak ha szörcsög, 3 naponta szívom ki neki.
De képzeljétek fél a porszívótól! :(
Régebben nem félt, most meg keservesen el kezd sírni még akkor is ha a másik szobában porszívozok! :shock: :(
Lehet túl kellemetlen élmény volt neki az orrszívás???
Hogy lehetne megvígasztalni, mit tegyek hogy ne sírjon???


Szöszke...sajnálom, hogy nem lett jó a szövettanod :( Mikor lesz meg a kenet eredmény???
Nagyon drukkolok, remélem én is hogy nem lesz baj. Addig is próbálj másra gondolni, nyugi!

Éva...Áron milyen kis husi lett :D Nagyon édes :D

Zsuzsu....köszi a mailt :lol:
Nagyon szépek a gyerekek!

Ma megyünk gyógytornára ismét délben. Mennem kell, addig is vasalok, még Norbi eljátszik egyedül.
Tegnapi kép:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!

Clau - Édes lehetett Balázs ezzel a tükrös storyval. Jobbulást!

Szöszke - Sajnálom a szövettan eredményedet. Akkor most még mindig várakozás? :roll:

Zsuzsu - Jobbulást a fiúknak! Ábel nagyon édi! Nagyfiús. Konsti közlekedik? :shock: Hűha! Orrszívás passz. Hál'isten csak egyszer kellett.

Kata - Olyan jó lenne, ha ti is jönnétek. Többen írták, hogy ha a pasik nem akarnak ott maradni,akkor elmennek csatnagolni valamerre vagy keresenk maguknak elfoglaltságot. Az én párom se az a könnyen oldódó fajta.

Gyűlnek a szavazatok a talira! Szuper jók vagytok! :lol:

A szomszádban megint fúrnak-faragnak reggel 7 óta! :twisted: Még jó, hogy mielőtt elkezdték átjötek szólni és azt mondták, tudják, hogy baba van pár napig lesz csak hangos egy kicsit. Aha, veszem észre. 2. hete! :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szövettanom, igen, újabb várakozás, 2 hét. :(

Orrszívás: nekünk még nem kellett, nincs is porszívóra köthető, csak kézi, az meg sz@r. :D

Körömvágás: ti mikor és hogy csináljátok???

Kép
szöszke
 
 


Tudom, hogy nem vigasztal, de nálunk két napja a szomszédban verik le az összes csempét, és Nóri ugye délig szokott aludni, na most már tegnap sem és ma sem tudok vele mit kezdeni. Nálunk pedig olyan szél van, hogy nem merem kivinni sétálni :(
Tiszta ideg vagyok, hogy ennyire sz@rnak mindenre és mindenkire. Ez egy új építésű sorház, mi a lóf@szért kell már új fürdőszoba meg WC????????

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Szöszke.
Etetés közben szoktam, amikor Apa eteti Nórit én pedig vágom a körmöket. Nálunk csak ez vált be, mert bármilyen mély álomból képes felébredni ha a kezéhez nyúlok, barátnőmék pedig mindig alvás közben vágták.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, amíg alszik Áron, mert mindjárt itt a tv szerelő is közben.

Marek
Teszek fel egy képet az új frizurámról, de a fejemet ismét ne nézzétek, kb. mint aki be van lőve (nem igazán vagyok fotogén!)

Kép

Ildi
Boldog névnapot kívánok!!!

Szöszke
Szorítok, hogy jó legyen az eredményed!!!!

Bettyna, Tercsi
Szomszédok :(
De jó, hogy nekünk nincsenek!!!

Lkata
Nagyon huncut ez a Norbi baba!!!

Zsuzsu
Ábel is nagyon édes!!! Azok a szőke fürtjei zabálnivalóak!!

Clau
Hát igen, Áron kb. mint egy törökbasa úgy ül a hordozóban, jó kis dagi a drágám.
Édes lehetett Balázs, ahogy téged várt! :lol:

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva
Jó lett a hajad!!!

Ildi
Boldog névnapot!

Szöszke
Én evés közben vágom. Fekves szoptatok, közben ellopom a kezét és levágom. Még akkor is képes nyöszörögni, nem szereti, ha korlátozzák a szabadságát.

A szövettannal kapcsolatban....most mire kell várni? Lehet, hogy újabb műtét? VAgy mi? :shock: Nagyon sajnálom, hogy nem lett jó az eredmény... :roll:

marek
 
 


Marek, a szövettan megjött, de: mélységében 9 részre szeletelik a szövetet, az 1-5-ik szakaszig benne vannak a fertőzött sejtek, a 6-9. szakaszig a szövet szélét megközelíti a fertőzött rész, de lett egy kis leszakadt darab, ami miatt nem tudja eldönteni a citológus, hogy az ép részben metszették-e ki a mintát. Ezért kellett az újabb kenet vétel, mert az teljes egészében megmondja majd. Ha megint P3, akkor nem sikerült. Várunk, aztán újabb konizáció, ameddig el nem fogyok. :(

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok,

köszi a névnapi köszöntőket!!! :lol:

Zsuzsu - Ábel milyen nagyfiú már, igazi kisherceg :lol:

Orrszívás - én a tengeri sós spray-vel (Marimer) befújtam mindkét orrlyukba egyet-egyet és utána porszívó orrszívó. Amikor a nátha volt, akkor az orrcseppet egy-egy csepp mindkét orrlyukba.
Amúgy ha nincs nátha, akkor 2-3 naponta szoktam szívni neki és a szívás max. 1 percbe telik, mert nagyon nem szereti Lottika, bár ő nem fél a porszívótól, egészen addig nem érdekli, míg az orrához nem ér a szívófej.

Éva - gratula a kakihoz és nagyon jó a hajad! :lol: Áron édes a képeken, jó nagy már, lassan le kell cserélnetek az ülést.

Móni - és nektek is gratula a kakihoz :lol:

Clau - istenem, Balázs baba gyönyörű!!!
Sajnálom a náthát, jobbulást!!!

Na örülök, hogy más is megszenved a sok folyadékbevitellel :oops: :lol: Néha úgy érzem, egy kacsa vagyok, úgy nyelem a vizet :roll:

LKata - örülök, hogy vége a szopisztrájknak és Norbika rendesen eszik!
Norbika anno nem félt a porszívótól, csak most jött ez? Nagyon édes a képen, nincs is ilyen teliszáj vigyor :lol:

Marek - á ne hidd, én is sokszor este pótolom a folyadékot és éjszaka járok ki pisilni, mint terhesen :?
Vérvétel eredménye :lol: :lol:

Szöszke - sajnálom a szövettant és a hazafelé ordibálást is, lehet, hogy elfáradt és túlpörgette magát Gergő?
Igen, apás tali, biztos egymásra találnának a nagy szenvelgésben :lol:

Van bankos apuka valakinél???

Körömvágás - háton van a gyerek, kezébe adok egy játékot és addig a másik kezén ügyeskedek. Régen hason volt és úgy csináltam, de mindig üvöltés lett a vége és persze most már hason támaszkodik, tehát nem kivitelezhető a vágás.

Mi megvagyunk, az előbb jégeső ömlött nálunk :shock: Most meg mintha sütne a nap, nem merek elindulni vele, pedig szeretnék sétálni, már 5 napja nem voltunk :oops:

Akartam feltenni egy képet a kis fogasról, de ha lekicsinyítem, alig látszik, úgyhogy még várok, hogy jobban kinöjjön neki és majd akkor teszek fel.

Na megyek tovább, folytatom a vasalást, van dögivel :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!
Szöszke: elég durván hangzik a helyzeted, szorítok neked, hogy minden rendben legyen. :roll:
Mi nemrég Aggteleken voltunk kocsival, szerencsére férjecském tudott babuval foglalkozni, mert lehet, hogy nekünk is végig üvöltötte volna az utat. Így is volt, hogy uracskám már bedobta a törölközőt, ilyenkor én elkezdtem a szokásos kis gyerekdalokat énekelni, és az segített. Bár nem mondom, autópályán ez nem volt valami könnyű. :lol: De szerintem próbáld majd ki Te is!
Nátha: a hétvégén állatkertben voltunk- a szeles idő sajnos lánykámra is hatott: mi is náthásak vagyunk. Én streim@r tengerisó-oldatos csecsemő-orrsprayt fújok a nóziába, aztán orrszívóval kiszívom, kb.naponta 5-6szor (amikor hallom, hogy kell). A sima sós vízben levő nátrium nem árt a babuknak?
Körömvágás: egy-egy alkalommal és csak 2-3 köröm- eddig tart a türelem :D
Éva: csini vagy ezzel a hajjal is, de sztem szőkésbarnán jobb voltál. de igazából az a lényeg, hogy neked és a párodnak mi tetszik.
Éva, Kata, Klau, Zsu: édesek a lurkók!
Szopi: lehet, hogy megköveztek, de bevallom őszintén, nekem nagy megkönnyebbülés, hogy már nem szoptatok Nekem elég stresszes volt ez az egyek-igyak eleget, horrorfejjek, stb. Sokkal nyugodtabb vagyok, mot hogy tápizunk, pedig az éjszakai kelések továbbra is megmaradtak. De ha kimozdulunk, nem kell stresszelni, hogy hol szopizzunk, nem fájnak a cickóim, és végre Apa is bitrtokba veheti őket- nem kell minden összebújás után fokozottan figyelni. És emellett gyerkőc fejlődik, arányos testalkatú és jókedvű. De persze ha sok tejcsim lenne, valszín, még én is fejném.
Pusz,
Marcsi
Kép Ennyire érdekel az Állatkert

macianyu
 
 


Sziasztok!

Na, ma végre kipróbáltam a hordozót és azzal mentünk el sétálni... hát... 1 óra séta majdnem 6 kilóval... úgy érzem magam, mint edzés után :lol:

Egyébként Betty igazad volt, ugyanúgy aludt a hordozóban is végig, mint a kocsiban szokott :)

Viszont képzeljétek jól elkapott minket a JÉGESŐ! Egyébként végig szép idő volt - bár elég szeles - de kb. egy 5 percen át szakadtak a kb. borsószem nagyságú jegek! Én is jókor viszem a gyereket sétálni :lol: Azóta újra ragyog a nap :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok
egy kicsit lemaradtam, majd megpróbálok vissza olvasni.

tegnap szomszédban voltunk baba látogatóba. nagyon aranyos a kis fiú, csak olyan aprócska /fiam kisebb volt, de az már olyan régen volt :roll: /
de van vele egy kis gond. 3600g-al született, 3400al hozták haza és most 1 hónapossan 3500g :shock: . tápot eszik, nem bukik, nem tudják mi lehet vele a gond.

mi megvagyunk. fiam pár napja csak egy rövid ujjú bodyban van bent a lakásban. meleg van és igy érzi jól magát. :lol: . mi lesz nyáron? :roll:
vettem teát, HIPPesset, de nem kell neki. elég neki a tejecske, annyira nem szomjas :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Macianyu, hidd el, mindent kipróbáltam az autópályán, de semmi nem volt jó. Azt szerette volna, ha ölelgetem. Ja, 120 km/h mellett úgy, hogy én vezetek. :shock: Különben meg bármit csináltam, annál jobban ordított. Simogatás, éneklés, stb...

Kép
szöszke
 
 


Timi, ha jól emlékszem, ti jól be szoktatok fűteni, nem? Van, hogy 28 fok is van, ugye? Nyáron ugyanennyi lesz. :)

Kép
szöszke
 
 


sziasztok!

orrszívás: én Fluimare orrsprayből nyomok 1-1-et, majd az elemes orrszívóval esek neki
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

érdekes, ha tényleg porszívózásra használjuk a porszívót, az meg sem kottyan neki, viszont ha orrszívásra akarom használni, akkor már nem igazán tetszik Balázsnak a porszívó hangja :?

Szöszke: szövettan eredmény :cry:

LK: Norbi mosolya teljesen a tiéd. Hihetetlen milyen szép széles
mosolya van. :D

Ildi: BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

körömvágás: én akkor csinálom, ha alszik. Ébrenléti állapotában kivitelezhetetlen :lol:

Ma voltunk kontrollon a neurológusnál. Minden okés már ami miatt anno elküldtek minket ide, de azt mondta a doki, hogy az nem igazán OK, hogy még nem fordul Balázs (eddig egyébként csak az ágyában fordult meg 4x éjjel, napközben ha hasra teszem, akkor ugye kinyomja magát szépen, és olyankor nem megfordul, hanem oldalra billenésből fordul, ami nem számít megfordulásnak). Meg hogy a fejét idézem "kissé balra dönti és jobbra fordítja" :? . Én ezt eddig nem vettem észre, no mindegy, ő ért hozzá. Meg hogy vannak még olyan reflexei, amiknek már nem kellene hogy legyenek, pl hogy ha felemelem és "lábraállítom", túl feszesen kinyomja a lábait, ill. ezt fekvő helyzetbe is megszokta csinálni. (ezt már észrevettem pelusozás közben, mert akkor hol a lábujjait harapdálja, hol teljesen feszesen kinyújtja a lábait egy pillanatra). Végülis összességében nincs baj, tehát minden okés, de azért úgy gondolta, hogy elküld a "korai fejlesztőbe" a 9.kerbe. Ott állítólag majd labdán tornásztatják meg ilyesmi. Ismeri valaki ezt a Korai fejlesztőt a Vágóhíd utcában?

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


ja, meg hogy már tornásztassam arra, hogy másszon, mondván tornával segítsek neki abban, hogy elkezdjen mászni. Nem túlzás ez egy kicsit?Lehet, hogy később örülni fogok, hogy csinálom/tam vele ezeket a bizonyos mozgásokat, de én úgy vagyok vele, hogy szerintem biztos megtanulja a mászást magától is, nem? :? Vagy csak én gondolkozok rosszul?

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau,
Pálmi se forog, a gyógytornász azt mondta 6 hónapos korára kell.
Most tornáztatjuk, mert amúgy csak feküdne a hátán mint egy kis basa, magától semmit sem csinálna :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Clau,
nekünk is adott olyan tornát a gyógytornász, hogy másztassam. Fel kell tolni hasonfekvésben a lábait béka pózba és várni kell, hogy kitolja magát a lábával előre.

Én se értem miért kell erőltetni, előbb-utóbb mindenki úgyis megtanul mindent szerintem...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vera: igen, nekem is ezt a gyakorlatot mutatta a doki,ill, hogy ilyenkor a kezével is kell hogy előre induljon. Meg egy olyan gyakorlat, hogy fogom a gyereket a derekam mellett vízszintesen, egyik kezem a hasa alatt, majd tartsam úgy, hogy csak a keze érjen le a földre és lassan előre "tolom" . A kezével ilyenkor szépen menetelnie kell előre.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Nekünk ezt még nem mutatták, de még csak egyszer voltunk gyógytornán. Jövő hét szerdán kell visszamenni újabb gyakorlatokért.
De majd kipróbálom! :)

Egyébként én végülis úgy vagyok vele, hogy ártani nem árt... Naponta 4-szer kellene tornáznunk, de ebből csak kb. 2-szer sikerül, mert kaja után még vagy 2 órán át bukik ha tornáztatom, és 2 óránként eszik... így nehéz megfelelő időpontot találni :)

Kíváncsi vagyok mit szól a gyógytornász, hogy 3 hét alatt semmivel sem tud többet a torna ellenére sem... :shock:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Én sem értem, miért eröltetik ezt, mert anyukám azt mondta, hogy ő anno egyikünknél se (2 húgom is van) tornáztatott és mégis mindent időben csináltunk meg :roll:
Szóval ne aggódjon senki szerintem!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


A Suttogóban is benne van (a II. kötetben), hogy felesleges "tornáztatni", mert egyszer csak megérnek a dolgokra a gyerekek. :) Pl. hiába gyakoroljuk most napi 4-5 órán át a járást a gyerekkel. :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


Hát igen, de itt az van, hogy akkor kell tornázni, ha nem csinálják időben. De mi is az az időben? Miért kellene egy átlaghoz igazodnia mindenkinek?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Csajok, nektek van olyan, hogy a babátok fejbe vágja saját magát valamelyik játékával, rágókájával, csörgöjével... ?
Mert szegény Lottika ma úgy odavágott magának, a bűnös a képen van:

Kép

Pedig direkt olyanokat adtam oda neki, ami nem nehéz, de szegény úgy odavágott magának, hogy utána vörös fejjel némasírással reagált, alig bírtam megnyugtatni, olyan rossz volt :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Itt a képen gondolom még előtte volt :)

Igen, nálunk is történnek balesetek... pont most az előbb a lába akadt a járóka rácsai közé és hasonló sírás volt... úgy sajnáltam... Fejbe is vágta már magát, meg kiejti a dolgokat a kezéből magára. Íme egy ilyen eset, ez hál istennek nem járt sírással, csak magára ejtette és nem tudta levenni :) Vagy nem akarta, mert jó volt nyalogatni :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vera, pont ilyen rágókánk is volt, csak kidobtam, mert nagyon féltem, hogy kilyukad és belefolyik Lotti szájába (paraanya :roll: ), viszont ez jó, mert könnyű.

Ja, nekünk meg a játszószőnyeget rombolja le:

Kép

A legjobb, hogy utána, ha visszatettem a hidat, ledönti újra :lol:

Persze, nem ezen a napon volt, ma vágta vele szájba magát szegénykém :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


:lol: :lol: :lol:
Nagyon kis ügyi híd-romboló! :lol:

A folyadék azért van benne, mert hűteni lehet és a fogzásnál enyhíti a fájdalmat, ha rágja a hideg cuccot.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Gyors leszek.
Képek cukik!
Vera - örülök, hogy bejött a hordozó.
Szöszke - Én genya módon bekapcsolom addig a tv-t, amíg a körmét vágom. Annyira bámulja, hgoy bármit csinálhatok a kezével. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


TV-t mi is nézünk, előfizettem most olyan tv-re amin angolul van mese. Tudom, hogy nem jó a gyereknek, ha tv-t néz, de így legalább nem csak negatív, de pozitv odala is van - angolul tanul :)

Sőt még én is tanultam pár új szót vele, bár nem tudom mikor lesz ilyenekre szükségem, hogy pl. madárijesztő :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Látom, a mozgásfejlődésről volt szó. Én eddig nagyon nyugodt voltam ezzel kapcsolatban, mert Bori szépen tartotta a fejét, meg sokat hasalt, meg elvolt hason, sőt elég korán sikerült megfordulnia is. Erre mostanában meg utál hason lenni, nem tartja magát, csak repdes (ami ugye nem jó), nyoma sincs a fordulásnak, a popsiemelésnek, vagy háton a lábemelgetésnek. Na ettől most rendesen be vagyok tojva. Vissza tud fejlődni egy gyerek, vagy most éppen más dolgok fontosak neki? Mi voltunk fejlődésneurológián három hós korban és ott mindent rendben találtak. Most meg nemtom mi van... :roll:

marek
 
 


Veronika!

MI ennek a csatornának a neve????

Köszi

Kép

Kép
mtücsök
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?