Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Kép

Boldog nőnapot minden kicsi és nagy nőcinek!!!

És Isten éltesse sokáig a Zoltánokat!!! (nálunk kettő is van)

Éva

Kép

Kép
éva75

Kép

sok szeretettel: Ábel és Konstantin

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Végre jó a gépünk, Férjem tegnap kiírtott minden vírust! :lol:
így most tudok már feldobni néhány képet.
NyMalac...ha nincs időd, nem kell feltenni a weblapra, csak mutiba hoztam :lol:

Ja, és utólag Boldog Nőnapot! Mindjárt visszaolvasok!

Kép
Norbika a Mamával(férjem édesanyja)
Kép
Norbika a Papával (és édesapám)
Kép
KiS család(ne nézzétek: anyucinak vastagabb karja van mint apának, ez a ciki :oops: :oops: :( )
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

L Kata!

Nem ciki! Mint valaki mar megallapitotta,nagyon szep csalad vagytok, valahogy mindenkirol sut a szeretet! szerencses jo pasi ez a Norbika! :wink:

Eva!

Isten eltesse a Zoltanjaitokat is! Akkor majdnem az egesz csaladot unnepelitek! :lol: Az egyetemen volt vicces, mert a csoportunkban 19 lany es egy fiu( :shock: ) volt, akit Zoltannak hivtak :lol: Ugyhogy nem erezte magatr elhanyagolva nonapkor sem 8)

maganbolcsi: erdekes, h mennyi mindenkinek bejott ez az otlet :roll: En "csak" egy jatszohaz gondolataval "jatszottam el" angol mintara, de a kivitelezeshez sajnos tul sok minden kellene. :roll: Pedig neha nem is tunik neheznek :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

nehany kep:
Kép egy ujj sosem eleg Kép nem lehet eleg koran kezdeni.... Kép setara keszen

bangham

LKata,
Norbit már rég nézegetem, hogy milyen szép kisfiú, ezeken a képeken is györnyörű!

Bangham,
Nagyon cuki! Pálmi is így tömi az egész kezét a szájába :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Lkata
Nagyon szépek vagytok! Ne is törödj vele, nekem is lassan vastagabb a karom, mint a férjemnek, pedig neki elég nagy-izmos karja van, majd lemegy. A lényeg, hogy egészségesek és boldogok vagytok!!!

Móni
Nagyon édes Mikike!!!!
És köszi a jókívánságokat! Az ikrek közül az egyik Zolika és a férjem, de ilyenkor az Ádi is kap ajándékot, mert ők megszokták, hogy egy napon van a szülinapjuk és a névnapkor van szomorkodás, ha csak az egyik kap ajándékot.

Nőnap: én is kaptam ám egy jó kis ajándékot, megjött a menstruációm! Ami nagyon nem hiányzott még. Van már valaki, aki menstruál már?

Esküvő: megvolt szombaton, nagyon jól éreztük magunkat, de végül nem az új ruhámba mentem, mert nagyon hideg volt, egy fekete nadrágkosztümöt vettem fel, ami csodával határos módon rámjött!!! Érdekes, hogy kg-ra nem fogytam, de kezdenek jók lenni rám a régi nadrágjaim.

Kaki: Áron négy napja nem kakilt, eddig ilyen még nem volt nála, és tegnap már egy kis narancs levét is adtam neki, hogy tudjon kakilni, mert szegénykém nagyon erőlködik, aztán ma már jött a lázmérő és a kúp is, de még mindig nem kakilt, tudom, hogy akár 7 napig is normális az anyatejes babáknál, de én akkor is sajnálom, mert annyira nyomja, de nem jön semmi.
Ti mit csináltok ilyenkor?

Éva

Kép

Kép
éva75

Eva!

En is szeretnem tudni :roll: Mi nagyon szenvedunk a kakival, de senki nem veszi tudomasul :( Doki neni: adjak kicsi almalevet, narancslevet, megvolt, semmi eredmeny. Konyvek elintezik annyival, h anyatejes baba eseten nincs szo szorulasrol :? Eleinte nem foglalkoztam vele, mert azt hittem okes (Zsolti is hetente kakilt egy idoben), es csak a hasa faj, de mostanra rajottem, h emiatt szenved, nem is kicsit :? kaki utan kb. 2 napig jo, majd 4et kinlodunk, aztan jon neki. Meg nem vettem eszre, h lazmero segitett volna. van vmi szirupom, de nem merem bevetni :roll: Kamilla teat is probaltam, nem issza :?

bangham

Eva!

En is szeretnem tudni :roll: Mi nagyon szenvedunk a kakival, de senki nem veszi tudomasul :( Doki neni: adjak kicsi almalevet, narancslevet, megvolt, semmi eredmeny. Konyvek elintezik annyival, h anyatejes baba eseten nincs szo szorulasrol :? Eleinte nem foglalkoztam vele, mert azt hittem okes (Zsolti is hetente kakilt egy idoben), es csak a hasa faj, de mostanra rajottem, h emiatt szenved, nem is kicsit :? kaki utan kb. 2 napig jo, majd 4et kinlodunk, aztan jon neki. Meg nem vettem eszre, h lazmero segitett volna. van vmi szirupom, de nem merem bevetni :roll: Kamilla teat is probaltam, nem issza :?

bangham

Sziasztok,

a hétvége elrepült, most is csak gyors bejelentkezés.
Már teljesen jól van Lotti és a két alsó foga nagyon szépen növekszik.

Éva - nekem még nem jött meg, de szeretném, mivel csomó pattanásom van az arcomon, ami anno sose volt és tuti a hormonok, úgyhogy én már várom.

Kaki - nálunk egyszer volt olyan, hogy 5 napig nem volt, a dokinéni glicerines kúpot javasolta és hőmérőzést. Az utóbbit 2X megcsináltuk, de olyan gonosz dolognak tünt, aztán már úgy volt, hogy beadjuk a kúpot, de végül pont aznap sikerült kakilnia :lol:
Állítólag anyatejes babáknál akár 7 napig is okés, ha nincs kaki, mert hasznosítja a szervezetük az anyatejet, szerintem várj még egy kicsit, biztos most már meglátogat benneteket a kula bácsi :lol: (mi így hívjuk itthon) !!!

Marek - de jó, hogy még mehet a tej, remélem tényleg nem kell elszakítani majd Borit, én is szeretek szoptatni és nagyon rossz lenne, ha hirtelen nem lehetne :shock: :?

Na bocsi, most csak ennyit, megyek reggelizni!!!

Kép

Kép
nusildi

Bocsi, szrakszik a net, ketszer ment el.

A szirup neve Laveolac - laktuoz, ismeri valaki?
Csak laktuozt tartalmaz, de van vmi olyan sejtesem, h arra is lehet allergiasnak lenni :?

A glicerines kuprol akartam kerdezni: nekem olyan van, h azt irja rajta: 3 es 6 ev kozott fel kupot, azutan egeszet. Csecsemonek kertek. Most akkor mi van? Letezik csecsemoknek valo, v ezt kell tovabb faragni?

bangham

Ildi
Gratulálok a második fogacskátokhoz!!! Van már fogas képetek? Tegyél fel majd légyszi!!!

Sz.bettyna Szabijának már láttuk a talin a két kis fogacskáját, nagyon édes volt!!!

Móni
Loránál is volt ilyen még amikor csecsemő volt, hogy nem kakilt sokáig, de már olyan régen volt, hogy nem is emlékszem hogyan oldottuk meg a problémát.

Marek
Én is örülök, hogy tovább cicizhet Bori!!!! :lol: :lol: Szorítok, hogy minél tovább szoptathass!!! Nincs is annál jobb dolog!!!

Kép

Kép
éva75

Ildi!

Ha visszajosz, milyen kup?

Eva!
Sajnalom pirit. Nem tudom honnan vette, de a 6 hetes kontrollon a doki azt mondta nekem, h egy jo darabig meg nem lesz! Ugy legyen! :wink:

bangham

Hello, a kúpot negyedeld el és azt add a picinek, de az sem baj ha a negyednél is kisebb picit. Az én bevált trükköm bizony a lázmérőzés, bármilyen kínzásnak is tűnik, neki nem az. Nórinál mindig bevált ha más nem segített. Először tornáztatni szoktam, de a lázmérő nem zavarta még sosem. Hisz ha lázat mérsz akkor is bedugod a mérőt neki, csak itt egy kicsit szoktam hagyni és egy kicsit körbemozgatni, és közben nyomni fel a lábát. Nórika most éppen hasmenéses kicsit, ajánlom a fogat, mint kakimegindítót :lol:

Kép

Kép
tercsimama

Tercsimama

Én is pont ezeket csináltam Áronnak, de sajnos ez sem segített és a kúp is bent maradt neki, remélem nem lesz tőle baja, mert én egy lázkúpot nyomta be neki, szegény nem csoda , hogy fél nyolc óta alszik egyfolytában!!! Lassan három órája!!! :cry:

Kép

Kép
éva75

Tercsi!

Koszi! nem en voltam am a lazmeroellenes, azt is bevetem, de nem mukodott eddig. lehet, h nem bizgeraltam eleget :roll: En sem vettem eszre, h zavarna a lazmero.
Akkor keles utan jon a negyed kup :wink:

bangham

Eva!

Miert lazkupot? :o Szerintem baja nem lehet tole :roll:

bangham

Sziasztok!

Marek: örülök a jó hírnek és annak hogy ilyen szimpi dokinőt fogtatok ki!

LKata: édes a családi képeket! Ne aggódj, ha ilyen szorgalmasan spinningelsz, majd leesnek rólad a kilók!

Ildi: csak nem a South Park-ból érkezett Kula bácsi? :D

Kaki gond: ha 2g-os glicerines kúp, akkor hosszában kell elfelezni és azt kell a babának "beadni". A laktulóz meg egy olyan szénhidrátfajta, ami nem szívódik fel, hanem megszívja magát vízzel és fellazítja a székletet. Mi mind a kettőt használtuk Marcinál, mert neki csak az almalé rendezte a székletproblémáját.

Rólunk: Marci mostanában annyira ráindult a gyümilére meg a kanállal evésre, hogy nem nagyon akar szopni, úgyhogy 2 napja nem megy neki a gyümölcslé. Nem is kakil ugyan, de egyelőre vissza akarom édesgetni a cichez, mert már az anyatejet is kanállal, pohárból adtam neki a végén, miután 5 órán keresztül se volt hajlandó cicizni... És ökomami is lettem, mert Nymalac hatására elkezdtük mi is a mosható pelusozást, meg kenguru is vagyok (csak inverz) mert mióta megjött a hordozónk, Marci állandóan abban lóg :)

linhbaba

Éva: ne lázkúpot adj neki, hanem glicerineset!!!!

linhbaba

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak kicsit sűrű lett a hétvége. Majd mesélek, most gyorsan olvasok meg reagálok,amire tudok, míg a Töki Manó alszik.

Ny.malac - Pfúúú...nagy kő leesett, hogy megvan a csukánk. :wink: Mikor menjünk érte? Ma autókázunk, de elhagytam a számodat valahol. Küldj rám egy sms-t légyszi, ha neked még megvan az enyém, hogy felhívhassalak. Ha ráértek, akkor délután hazafele jövet beugorhatunk érte.
A magánbölcsiban az angolt szerintem 3-an is bevállaljuk. :wink:

L.Kata - Szegény Norbika! Jól elbénázta az t a szuirt a dokitok. Szerintem inkább fogas kérdésetek lesz, nem mensi. Anyukád csak nem Lábatlanon dolgoztt? Szerintem még "temetsd" a tejed! Hátha csak ideiglenes a sztrájk.

Ildi - Gratula a 2. foghoz! Így már igazán jól lehet harapni... :?

Szöszke - Van ilyen gyerekmegőrző, amire gondolsz. Valami Micimackós nevük van. :roll:

Peva - HT - Nem hinném, hogy kell várni,a míg ülni tud, bár Szabit, ha megtámsztjuk, elég sokáig nem dől el. Ha még nem ül, az öldeben ültetve meg tudod oldani, nekem meg erre is l jó lesz a pihi székünk.
Képzeld, Szabi megkapta az első könyvét! :lol:
Tali szavazat beiktatatva! :wink: Eddig 1 apás hétvégés és 2 apamentes hétköznapos és egy mindegy szavazatom van!

AMÍG NEM KÉSZÜL EL A SZAVAZÓS OLDAL LÉGYSZI PRIVIBEN ÍRJÁTOK MEG, HOGY KINEK JOBB A HÉTÉVÉG APÁS ÉS KINEK A HÉTKÖZNAPOS APAMENTES TALI!!!!!KÖSZI!

Bettike - Isten éltesse a topik legidősebb babáját!!!!! :lol:

Veronika - Hidas stroy :lol:

Marek - Nagyon szorítok, hogy segítsen a Konakion! Bár a vérzékenység valóban nem hangzik jól, de úgyse az! :wink:

Kata84 - Klassz a széketek!

Éva - Rendeződik vissza szépen az alakunk. Gratula a nadrágkosztüm sikerélményhez! :wink: Kaki ügyben pocakdöncölés? Tornáztatás? Ny.malac féle rázós pihiszék?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Linh!

Koszi neked is a felvilagositast! :) Ezek szerint Marcinal is ugyanez volt a gond :roll: A laktuozt akkor milyen gyakran lehet adni? csak ha gond van, vagy allandoan? Erdekes ez az almale is: egyreszt azt mondjak, h szekletfogo, masreszt megis az teszi rendbe :roll: Gondolkodom, h akkor mi is ujra raallunk, mert az izlett neki :)
Jol teszed, szokjon csak vissza marci a cicire! :wink: Az az en gondom is, h nem akarom meg tulzottan bevetni a leveket, de ha ez a megoldas, akkor igen. Egyszeruen tul sokat szenved :?

Ezek szerint bejott a hordozo? Mi is olyat rendeltunk, es egy kicsit te is adtad a loketet, miutan kiprobaltad Nymalacnal. Arra gondoltam, h ha te tudod cipelni a Marcidat a nem keves kilojaval, akkor talan nekunk is menni fog! mert mi is tul vagyunk mar a 8kilon! 8)

bangham

Gyorsan rólunk, mert még midig alszik. :shock:

Szóval, múlt héten egész végig fúrtak, fargtak a szomszédban, így szinte minden nap menekültünk valahova, hogy egy kcsit legalább csönd legyen, mert a fejem majd szétrobbant.
Pénteken tornázni mentünk volna, de Szabi nem akart aludni délelőtt. Közben újra kezdődött a kopácsolás a szomszádban. Mondtam, én nem ezt már nem bírom, ínkább elmenekülünk anyuékhoz Tatára, másnap úgyis jöttek volna Tomi köszönteni.
Szabi a Moszkva térnél aludt el, onnan Biatorbágy 15 perc, amior odaértünk úgy aludt, mint akit fejbevertek. Nem volt szívem felkelteni, meg sok köszönet se lett volna belőle a tornán. Így inkább mentünk tovább. Jól megleptük a szüleimet a munkahelyükön, akik végre élőben is eldicsekedhettek az unkájukkal. :D
Szombaton jöttünk vissza, menet közben bevásásrlás Budaörsön, apa heveri itthon a péntek esti bulit. Utazás, boltozás sima ügy, a kisfam, mint egy angyal, úgy viselkedett.
Vasárnap jöttek a fősulis koleszos alkótársaim - déleltőtt főzés takarítás ezerrel, délután vedéglátás, este hulla fáradtan ágybadőlés.
Szabi megint 4 óránként kel éjjel, napközbeng yakrabban cicizik kevesebbet...gyanítom, hogy jönnek a fölső fogak. :? Az alsók is így kezdődtek. Félek, azt a cicim fogja bánni, mert a kis Drágának előbb van foga, mint esze. :roll: Hiába mondom, hogy nem szabad, meg, hogy fáj és nézek szigorúan, ő csak mosolyok, mert nem érti, mit akarok. Biztos, hogy cseszegeti a felső ínyét is a foga, mert az ujját sem szopizza már, hanem rágja.
Ahogy Marek Borija, Szabi is imádja a kanalat, kiveszi a kezemből. A Protexint simán megissza a pohárból úgy, hogy egy csepp sem megy mellé. Az ásványvizes üveget is kinézi a kezemből. Szóval, a harapás és az érdeklődése miatt én is lassan úgy vagyok, hogy bár nagyon szeretem amikor szopizik, azt hiszem egyre inkább várom a Ht-t. De szerencsére minden nap legalább egyszer van harapásmentes evés és Szabi nem sztrájkol, mint Kata Norbikája, így még nem szállt el a lelkesedésem. Különösen mert olyan keményen megküzdöttem érte. :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bangham: laktulózt (ahogy a kúpot is) csak akkor, ha muszáj, vagyis régóta nincs kaki és zavarja nagyon a fiadat. Rendszeresen ne add neki egyiket se, mert a laktulóz a vizet is kiviszi, a kúp meg gyulladást okozhat.

Bettyna: micsoda program! Nem unatkoztatok hétvégén! :) Irigykedek nagyon! Amióta Marci is "sztrájkol" nem nagyon tudunk sehova menni, mert minden lehetőséget megragadok arra, hogy cicit nyomjak a szájába. :D

linhbaba

Éva,
legelőször én is lázkúpot adtam a glicerines helyett, mert a doki csak annyit mondott, hogy adjak kúpot. Még a legelején kiváltatta velem a lázkúpot és azt hittem arra gondol :lol:

Nem lett bajunk belőle, csak Pálmi is egész nap nagyon nyugodt volt és sokat aludt :lol: Pont aznap mentünk ortopédiára, meg se kottyant neki, hogy forgatják, nyomkodják :lol:

A kamilla teát lehet cukrosan is adni, hátha úgy megissza. Ezt a dokinőnk mondta. De aztán olvastam, hogy a kamillateát a gyomor miatt sem ajánlatos túl sokszor adni... mint a glicerines kúpot se, mert ahhoz meg hozzászokik.

Most hál istennek már vagy 2 hónapja rendeződtek a kakigondjaink, azóta 3 naponta van mindig. És nem zavarja. Régebben azt volt rossz látni, hogy rossz neki...

Kép

Kép
sz.veronika

Linh
Nem volt itthon glicerines és eddig mindig kinyomta a kúpot, amikor oltás után be akartam nyomni neki, úgy voltam vele, most is biztosan kinyomja és talán beindul tőle a kaki is, de nem akart kijönni belőle az a fránya kúp, tiszta ideg voltam miatta, bezzeg máskor meg sosem sikerült felnyomni neki, hiába szorítottam ott percekig a kezemmel, de ez van most már.... :cry: :cry: Többet nem játszunk a lázkúppal az tuti.
Remélem, azért nem lesz tőle baja, hiszen az oltás után se lett baja tőle...

Veronika
Én tudtam, hogy elvileg glicerines kúpot kell adni nekik (negyedik gyerek után már illik tudni), de nem gondoltam, hogy fenn is marad a popsijában.

Bettyna
Szép kis hétvégétek volt... :lol:
Tornát, masszírozást is probáltam már, de semmi.
:(

Kép

Kép
éva75

Koszi mindenkinek a valaszokat. Sejtettem, h nem lehet gyakran adni, amugy is odzkodok mindenfele beavatkozastol. Ugyhogy hosszutavon az almale, majd a Ht lesz a megoldas. legalabbis nagyon remeljuk! En is hallottam, h a kamillatea nem tul jo a gyomornak, bar nem ertem miert :roll:

Linh!
neked mi a szakmad? Mert NYmalac elszolt valamit... En is akartam mondani, h nem semmi az a hidas sztori :lol:

bettyna!
Jo teli napotok volt! :o

bangham

Sziasztok?
Miért mondják a dokik, hogy narancslevet adjatok a gyerkőcöknek, ha nem kakilnak, amikor az rohadtul allergizál? Én például a citrusféléktől is el vagyok tiltva. :roll: Akkor miért nem inkább őszibarackot? Az korábban adható, és a hatás is biztosabb sztem... :roll:

Én biztos nem cukroznám a kamillateát (sem), de lehet, hogy ez az én hülyeségem. Asszem én túl óvatos leszek ezzel a hozzátáplálás dologgal, de cukrot tuti nagyon sokáig nem fog kapni Bori.

Linh
Ha nálatok még a kanál is gondot okozott, akkor mit okozna nálunk három-négy nap tápszerezés? :?

marek

Marek,
persze, alapvetően nem szabad cukrozni. Csak ha esetleg a kamillateát nem issza meg, akkor lehet, hogy édesebben megissza, ezt mondta a dokink... persze ha nincs más lehetőség a kaki előcsalogatására...

Mi tegnap 2-szer fürödtünk, mert olyan nagy kakilás volt, hogy még a köldöke is telement, úgyogy fürcsiztünk mégegyszer este 10-kor... :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Marek
Először én is őszibarackkal próbálkoztam, aztán másnap a naranccsal, de az sem segített, most már inkább nem adok a tejen kívül semmit, majd csak megoldja a természet magától.

Végre felkelt a babám!!! fél nyolc óta aludt!!!! Szegényt jól kiütöttem

Kép

Kép
éva75

Marek!

jo kerdes :? Nekem dokino azt mondta (mivel rakerdeztem), h az allergizalo hatas nagyon elenyeszo, es ha nincs a csaladban hajlam ra, akkor nyugodtan mehet. nalad ugy latszik van ra hajlam, azert tiltanak annyira es annyi mindentol, ugyhogy jol teszed, h ovatos vagy. Mondjuk engem sem gyoztek meg :roll: Nehany het mulva elkezdem az almat.

Cukorrol ugyanugy gondolkodunk. Mi sem isszuk cukorral a teat (pedig vedeljuk), gyerekek sem fogjak. teli idoszakban, hules eseten megy majd a mez :)

bangham

Lihn - bizony, South Parkból van, csak ugye a mi kulabácsink nem olyan "szép" kolbász egyelőre :lol:

Éva - a glicerines kúpunk (amit anno a doki ajánlott) neve Glicerines végbélkúp - 2 g (10 db-os) és ebből lehet egy egész kúpot beadni.

A HT kapcsán én is nagyon óvatos leszek, kaptam egy szuper könyvet most, az a neve, hogy a Kismama babakonyhája, W. Ungváry Renáta írta, 2006-os és nagyon jó, már azt olvasgattam tegnap. Pl. azt írja, hogy először csak gyümölcs (pl. alma) levével kóstoltassunk, de levezeti szépen hogy mit mivel, hogyan, vannak tanácsok, ötletek, ajánlom!!!

Pl. egy fontos dolog, hogy ha továbbra is szeretnéd szoptatni, a HT mindig szopi után történjen!

Én sem fogok cukrozni, sem pedig sózni legalább egyéves koráig!

Bettyna - még nincs harapás, az alsó két foga van kint, de még csak növöget, bár az egyik már vagy 3-4 mm-re kint van, a mellette levő kb. 2 mm :lol:
Úgy hallottam, hogy a felső fogakkal tud igazán harapni majd :shock:
Amúgy nálunk is szerintem jönnek a felső fogak is :?
Nem gondoltam volna,hogy ilyen hamar kijön neki!

Na megyek, mert közben mostam, teregettem, most megint mosok és mindjárt kel...

Kép

Kép
nusildi

Móni: általános orvos vagyok :) (nem gyerekdoki :))

Éva: nem lesz gond, ne aggódj. Egyébként nem a kúp "kúpsága" a lényeg hanem a glicerin meg a paraffinolaj, ami benne van. :)

Veronika: a hidas sztori az nem semmi :D :D Gurultunk itthon a férjemmel a nevetéstől!!! (te szegény, meg a mamád - én tuti hívtam volna a tűzoltókat hogy vágják ki a gyerekemet...)

linhbaba

Linh
Köszi, megnyugodtam, mert már felkelt és nagyon vidám., legalább jól kialudta magát.

Ildi
Nem én kérdeztem a kúpot, hanem Móni, de azért köszi.
A többi babámnál én is először csak a gyümölcsök levét adtam. Pl. imádták a dinnye levét.

Közben nekem is elkészült a rakott krumplim, úgyhogy megyek is enni.

Kép

Kép
éva75

Marek: hát igen, marha nehéz ügy ez :( . Valahogy meg kell találni az egyensúlyt... Remélem ki tudom tapasztalni Marcival a dolgokat és nem lesz vége a szopizásnak. Eleinte nagyon nem szerettem a szoptatást mert annyira fájt, mostmeg teljesen kétségbe vagyok esve, hogy Marci már nem akar cicizni :cry:

Ildi: South Park :D :D

Egyébként ezen a kaki dolgon sokat törtem a fejem, mivel eléggé érintetté váltunk a dologban - sajnos. Szerintem az az elmélet nem jó, hogy olyan jól hasznosítják a tejet, hogy nem kakilnak napokig, mert pl. Marci egyheti nemkakilás után kapott kúppal mindig egyheti adagot nyomott ki szegénykém...

Móni:a hordozót imádom! Most is azért tudtam ilyen sűrűn jönni, mert Marcikámat beleraktam a hordozóba. Most pedig el is aludt :) és még a hátam se fáj :D

linhbaba

Linh
Te is háton hordozol? Már én is szeretnék, de Nyugtonmalac nem jött a talira, hogy megmutassa, hogy kell felszerelnem a gyereket. A másik bajom az, hogy ha a hátamon van, akkor nem tudom, hogy mit csinál, nem tudom visszarakni a cumiját, nem tudom megvígasztalni, ha megijed valamitől. Szóval ez nekem csak akkor tetszik, ha nem vagyok egyedül. :roll:

marek

Amúgy mi is beálltunk, napi 1 kaki van! De az durva mennyiség. Szombaton fogászatra mentem délután és azon imádkoztam, hogy majd akkor jöjjön az az egy db kaki, amikor már elmentem és fogja ki végre a párom :wink: És össze is jött :lol:

Ja, bocsi, Móni - kúp... agyam, mint a szita :lol:

Linh, én is így voltam vele, eleinte nehezen ment a szopi, főleg, hogy Lotti sárga volt, ezért aluszékony és ugye 2,5 kilóvan hoztuk haza, kellett idő, míg belejöttünk (mindketten), és most már nem szeretném, ha abbamaradna, én legalább 1 éves koráig szeretném, ha szopizna. Persze nagy "meló", hiszen állandóan készenlétben kell lenni és ugye addig igazán diétázni sem lehet, de többet ér most Lottika, mint hogy én bálnából végre valamirevaló testűvé váljak :? :roll:

Kép

Kép
nusildi

Marek - a háton hordozás tök jó lehet, persze nekünk nem lenne okés, főleg, hogy nem látom, mivel ugye mindig bukik... szépen a fejemre tenne :roll: Igy is sikerül mindig ledzsundzsiznia :lol: Vállam, nyakam, folyik mindenhol (hiába a gél :roll: ) :shock: Persze már megszoktam, itthon oké a dolog, de ha mennék vele háti hordozóval, hát biztos érdekes látványt nyújtanék, ahogy folyik a tej a fejemen, ráadásul pont most színeztem be feketére a hajam, szóval még jobban látszódna ... bár ha jobban belegondolok, van, aki direkt világosabb csíkokat tesz a hajába, lehet, hogy divatba hoznám :wink:

Kép

Kép
nusildi

Linh!

En is nagyon sokat ragodtam ezen a dolgon. Nalunk viszont sokaig ugy tunt, h lehet vmi az elmeletben, mert a heti kakiadag is csak egy adag, na jo, masfel :) Sot, azt is kisutottem, h azert hizunk ilyen utemben (ez nalatok is bejonne :) ), mert jol hasznositja a tejet. (sosem mertem, de mindig az volt az erzesem, h messze nem eszik annyit, mint itt sokatoknak) a dokino jot mosolygott ezen :oops:
Csak az nem stimmel a dologban, h rengeteget szenvedunk :?

En majd csak kint szeretnek hordozni, de ott nagyon :D Ezek szerint megvan ra az eselyem :)

bangham

Ildi!

Hat, tenyleg jol neznel ki! :lol: Zsolti anno lebofizte a keresztanyja fejet, amikor az a nyakaba vette :lol:

bangham

Ildi
Hol vagy te a bálnától? :roll: :lol:

Szerintem a szoptatás nem nagy "meló". Sokkal jobban félek attól, amikor már nem lesz szopi és mindent vinni kell magammal, hogy meg tudjam etetni a gyereket, ha éhes. Így meg csak fogom a gyereket és megyünk, ha valahol megéhezik, ott megetetem. Utána majd elég macerás lesz egy egész napos program, mert annyi cuccot kell vinni, tuti, hogy valami otthon marad..... :roll: Persze nekem könnyű, mert Bori elfogadja a cumisüveget is, így ha kell egy kis szabadság, az is megoldható.

Ez a bukás nem lehet egyszerű. Nálunk a reggeli szopi arról szól, hogy kaja után tartunk egy nagy hancúrozást a nagyágyban. Ez főleg nekem jó, mert amígy Bori elvan mellettem, én még szundítok egyet. :lol: Szóval ma ott feküdtünk édesen, Bori rámvigyorgott, aztán bukott egy nagyot, ráadásul sugárba, úgy ,hogy folyt le a cucc az arcomon. :lol: Annyira fini volt.... :roll: :? :lol: Ő meg csak röhögött, hogy milyen vicces.

marek

A nagy melót arra értem, hogy pl. mindig figyelnem kell arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyek be a szervezetembe, nekem ez nehéz, mert anno kb. 1 litert ittam meg / nap (emiatt is jött ki szerintem a vesekövem tavalyelőtt decemberben) és most azért legalább 2-2,5 litert magamba öntök és figyelnem kell a kajálásra, mert hajlamos vagyok rá, hogy csak rágcsákat egyek, semmi táplálót, bár szedem az Elevitet, de azért kell enni is normálisan. Szóval számomra ez meló, persze már megszoktam. Maga a szoptatás inkább egy állandó készenlét, de tény, hogy sokkal könnyebb így, mintha mindig kéne vinni a cumisüveget, tápot stb., és amúgy sem szeretem, ha más eteti meg a gyereket.

Sajnálom a nagy bukást, de legalább nálatok csak néha van, nekünk majdnem mindig, persze most már valamivel kevesebb a gél miatt, néha nem bukik, néha keveset, de van, amikor jó nagyot kirak :roll:

Kép

Kép
nusildi

Marek: egyelőre csak itthon hordozok háton... így sokkal jobban haladok a házimunkával, nagyobb a rend itthon azóta :) és persze nagyobb az elkényeztetettség is... De én csatos háti hordozót vettem végül, nem Mei Tai-t, pedig azok sokkal szebbek.
Úgy szoktam a fickót belerakni, hogy a derekamon becsatolom, hátrateszem a "zseb" részét, majd megfogom a gyereket nekem háttal és a fejem felett átemelve rácsúsztatom a hátamra. Majd felveszem a pántokat, kicsit belerázogatom és már kész is van :) Ez nem a Nymalac féle módszer, az kevésbé tornázós, csak a mi kanapénk nem eléggé öblös az ő módszeréhez.

linhbaba

Ildi
Én is fodrásznál voltam, levágattam rövidebbre a hajam és visszafestettem barnára, ami egy kicsit sötét lett, majdnem fekete, és Áron alig ismert meg, nagyon félénken mert csak rámnézni egy napig.

Lihn
Meg is vettem a glicerines kúpot, de azt mondta a gyógyszerész, hogy csak negyedet szabad belőle adni, most akkor ez hogy van? Ildinek azt mondta az orvos, hogy szabad egy egészet??
Én már nem értem.

Közben megint elaludt Áron, szegény lehet, hogy ma egész nap aludni fog a kúptól??? Szép kis anya vagyok mondhatom.

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Szopisztrájkhoz csatlakozom! :?

Máté már napok óta csak 5 perceket evett (kivétel este, hajnal). Azt hittem, hogy annyi idő alatt evett is eleget, azaz nem kért enni, jó kedvű volt stb. Ma viszont már cicizni sem volt hajlandó sem reggel, sem délben! Bár nem jelzett, hogy éhes lenne egész délelőtt. De délben, amit korábban fejtem megitta! Szó szerint megitta, pohárból! :shock: ÁÁÁÁ

Most ez fogzás???
Vagy nem kell már a cici csak a tej???
Vagy szerintetek?

Kép
bettike
Eger

Éva jó, hogy írtad a fodrászt én csütörtökön megyek, tudom legalább mire számítsak!

Kúp - glicerines, negyed! Nálunk 1-szer kellett eddig és 5-10 perc múlva eredménye is volt! A hőmérőzés nem segített, de nem is zavarta, míg a kúp igen!

Kép
bettike
Eger

Ildi - jaj tudom mire gondolsz. A sok folyadék (én is kevés ivós voltam), odafigyelni a kajálásra (dettó én is inkább valamit gyorsan).

Kép
bettike
Eger

Sziasztok!

Glicerines kúp: mi is használtuk már, én egy felet adtam neki és kb. 10-15 perc múlva tele is volt a gatya de szó szerint.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Tudom, már lassan 1 hete volt a talinak, de azóta csak most sikerült belekukkantanom ide. Nagyon jó lehetett a tali, sajnálom, hogy nem voltunk. A tatai taliban nagyon szívesen benne lennék. Imádok Tatára járni, nagyon szép hely és hát kötődöm is hozzá. Ugyanis itt volt párommal az esküvőnk. Örültek is nagyon nekünk az önkormányzatnál, hogy egy pár Mohácsról és Debrecenből, akik Budapesten laknak, Tatán kötnek házasságot :D . Itt találtuk meg azt a helyet, ami a legjobban tetszett nekünk a lagzi helyszinéül :) (Hotel Gottwald, Bettyna, gondolom ismered a helyet. Bár az esküvőnkkor még nem volt kész a wellnesrésze a hotelnek)
Én viszont csak úgy tudnék menni a talira Tatára, ha párom levisz minket, másnem ő a tali idejére talál magának valami elfoglaltságot. De ebben ez esetben csak a hétvége lenne a jó. Ha hétközben lenne, akkor viszont találnom kell valakit aki levisz. Most látom, hogy priviben kéred ezt az infót, ok, akkor oda is elküldöm :D

clau06
Budapest XXI. kerület

kaki:nálunk egyszer volt az, hogy 6 nap után volt csak kaki, na de akkor tekergett is egész éjjel az ágyában, mire reggelre végre megérkezett. Amúgy 2-3 naponta van nálunk és szinte mindig reggel az első szopi után (nem a hajnali szopi után). Szopi után ilyenkor mindig várok még egy picit a pelusozással, mert egyszer megcsinálta, hogy pelusozás közben, mikor már nem volt rajta a "régi" és még nem raktam alá az új pelust,szépen kinyomta a pelenkázóra a cuccost. Ja és még mielőtt kijönne belőle olyan hangokat is ad már ki, mint aki nyomna ki magából valamit. És hát igen, ilyenkor már tudom, hogy ez kaki lesz és pár mp és már hallom is hogy jön ki.
huh, ébredés van mennem kell

clau06
Budapest XXI. kerület

Csodát tett a kúp!!! Nagy nehézségek - erőlködések árán, de megszületett a kaki!!! Nagyon kifáradt szegénykém, majdnem el is aludt közben már annyira fáradt volt, de túl vagyunk rajta!!! Olyan boldog most, hát még én!!

Kép

Kép
éva75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?