Új privát üzeneted érkezett!

Na akkor leírom mi történt.

Amikor voltam a legutolsó terhesgondozáson, a doktornő befektetett azért a kórházba, hogy kicsit megnövesszék a babát, mert két és fél héttel kisebbnek nézték ultrahangon.
Hétfőn be is feküdtem, kaptam egy infúziót, és egy tüdőérlelőt, aztán beindultak a fájásaim. Úgyhogy átraktak a szülőszoba mellé, ott rámkapcsolták az nst-t és kaptam magnéziumot, aminek elvileg csökkenteni kellett volna a fájásaimat, de nem hatott. Utána kaptam egy erősebb infúziót amitől enyhültek a fájások. Ezt 24 órán keresztül kaptam.
Viziten közölték, hogy ezután megint magnéziumot fogok kapni, és ha az megint nem hat, akkor mindenképpen műtét. sajnos rendesen nem szülhettem mert faros volt a baba.
Szerda reggel kaptam magnéziumot de ismét nem használt, úgyhogy már csak arra váltak ahogy táguljon a méhszáj aztán vittek is a műtőbe. Nagyon féltem amikor betoltak. Remegtem, leesett a vérnyomásom, nagyon rosszul voltam. Mindenki csak azt mondta az előző napokban hogy nagyon kicsi de senki sem mondta hogy mennyire. Féltem hogy valami baj lesz.
Aztán 15:27 kor megszületett Lívia, 2040 g al és 43 cm vel.
Éreztem amikor kivették belőlem és alig vártam hogy láthassam!! Egy pillanatra megmutatták de lekellett vinni a koraszülött osztályra. Napokit be sem mehettem hozzá mert kitalálták hogy korházon belül sem látogathatom az influenza járvány miatt. Aztán végre mehettem szoptatni egy pár nap múlva.
Nagyon jó volt végre magamhoz ölelni. Szerencsére hamar összeszedte a kiengedéséhez szükséges súlyát, igaz hogy három hétig bent voltunk, de ügyesen eszegetett és így 400 g ot felszedett. Most hétfőn jöhettünk haza.
Egészséges baba, nincsen semmi baj, csak kicsit korábban jött. De majd kint megnő :):) :wink:

Hát azt hiszem nagyjából ennyi :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Gabi!
Tényleg látod milyen jó ha már kiírod magadból, mégha csak 1 napotok is jobban sikerül! Már ez segített.
Azért a "talán ezért voltam feszült, de csak máig" :D :D :D :D -en nagyon jót kuncogtam magamban! Értettem mire gondoltál!!!! :wink:
Tök jó, hogy anyósodnak van is türelme Danidhoz!
Az meg még jobb, hogy ma tudtál csak Vele foglalkozni. Leírom, de már Te magad is rájöttél sz.tem: Danid a "nemevéssel" harcolja ki magának a figyelmet, hogy CSAK VELE foglalkozz! Ez tuti! Kívánom, hogy maradjon minden így, ahogy ma!
Ha gondolod és ha nem tépődnek fel mégjobban a régi sebek, mesélhetnél a Szüleidről, de tényleg csak ha nem gond, abszolute nem gond, ha nem akarsz. Csak mert talán még nem tudtad magadban lezárni valamiért, úgy érzem a soraidból.... mondjuk Apukád még nem túl rég nincs Veled!Az meg természetes, hogy anyósodék nem ugyanazt a szerepet töltik be a szívedben, mint Ők. az lenne a furcsa, ha igen. Mindenesetre biztos tényleg nagyon szeretnek, ha ilyet mondanak!

Szilvi1981!
És végül mi volt a baja eredetileg? Gyógyszerallergia, vagy mitől bénult le az arca a húgodnak, kiderült egyáltalán???? Ügyelet: no comment, hogy b@sszák meg! :evil:

Moncsi!
Kis falat Líviád, látom nagyok rá is a rucik. De egy kis tündérpofi, formás! Lennt volt a korán Ő is? Hogy voltál megelégedve velük? (Mi is július végén ugye onnan kezdtünk...) Szopizik? Mekkor a súlya most, mert hogy emlékszem picinek mérték a pocidban ugye? gyere olyan kíváncsiak vagyunk..

Na megyek morog Noé a földön. Most jöttünk haza Mekiből, ma férjem nem dolgozik (kényszeritthonlét), kaptunk ilyen kedvezményes kupont, azt ettük le...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lola77 2009.03.06 17:26-kor.

lola77

Moncsi!
most látom csak hogy közben írtál....

lola77

Sziasztok!

Moncsi!
Nagyon szép a kis Livía!Nagyon formás kislány.
Mostmár minden rendben van ez a léyneg.Nőjetek nagyra!

Lola!
Rossznak nem rossz Anyukámmal a kapcsolatunk.Csak vannak időszakai,amikor szinte nem foglalkozik velünk.Olyankor nem is jön hozzánk csak nagyon ritkán.Ha mi megyünk akkor meg azt kell hallgatnom nála hogy jaj ne pakoljon szét akicsi,nehogy morzsázzon stb..Igy mi alig járunk át,mert igy nem érezzük jol magunkat nála.
Most hogy elveszitette a munkahelyét nagyobb szüksége van rám,mostanában nagy támasza vagyok neki.De én már nehezen viselem ezt az érzelmi kettőségét.

Gabi!
Nagyon örlülök ennek a jo napodnak.Igy tovább.

Betti
berna23

Sziasztok!

Nagyon édesek a gyermekek,babák a képeken!!!!!!!!!!!!!

Lrita
szívből gratulálunk Míra születéséhez,jó egészsséget,sok tejcit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KÖRKÉRDÉS:
BOOKLINE-RÓL SZERETNE VALAKI RENDELNI?????????LASSAN HÚSVÉT.....
Viki nagyon szereti ezeket a böngészőket és most jól le is van árazva...
Próbáltam bemáaolni,a könyvek oldalát,de valamiért nem sikerül:(
Írjátok be a keresőbe,hogy Tavaszi böngésző....és akkor kiadja

Holnap,azaz szombat estig kérném a rendeléseket megírni,hogy tudjam rendelni.....
Köszi,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Most tudtam csak ideülni. Elment a férjem dolgozni, lefektettem a gyerekeket, mosogattam, lezuhanyoztam, rendet raktam Dani után. Vacsi közben pedig elolvastalak titeket.

Moncsi89!

Én nem bírtam ki és már a másik topikban elolvastam a szüléstörténetet. Elhiszem, hogy nagyon féltél és hogy rosszul is lettél, biztos Te is ilyen "önstresszelős" típus vagy. Ilyen képességem van nekem is.
Nagyon rossz lehetett, hogy napokig nem láthattad a cseppedet.
A lényeg hogy minden rendben. Csak így tovább a növekedéssel.

Betti!

Érdekesen gondolkodik anyukád. Ha már legalább nála nem lehettek "szabadok", akkor miért nem jön Ő többet. Neki is jobb lenne, ha nem egymaga lenne otthon.
Istikédnek elmúlt a pukli?

Szilvianyu!

Moziba? Az tök jó! Mit néztek? Jobbulást Emesének!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

És akkor most írok a szüleimről. Akit nem érdekel, kérem ugorja át. Nem lesz valami vidám!
Én egyke gyerek vagyok. Nem mondhatom, hogy rossz gyerekkorom volt. Abból a szempontból legalábbis nem, hogy amit szerettem volna, hellyel közzel megkaptam. Hozzáteszem, nem voltak már akkor sem nagy igényeim. Viszont érzelmileg nem mindig, sőt!
Mindkét szülőm sokat ivott. Anyunál ez érzelgősséget okozott, Apunál viszont agressziót legvégső esetben. Sokszor volt, hogy apu verte anyut. Ha összezörrentek valamin és még csak a szóbeli résznél tartottak, már összeugrott a gyomrom, mert tudtam tettlegesség is lesz.
Anyut 18 évesen vesztettem el. Egy vasárnap délután (2002. május 12.) Zolihoz (aki akkor még barátom volt) akartam átmenni és elköszöntem anyutól, aki egész nap csak feküdt. Föléhajoltam és elköszöntem, de nem reagált semmi csak nézett felfele. Nem nagyon kommunikált velünk, ha picit kitisztult a tudata, nagyon lelassultam jelezte a fejével, hogy igen vagy nem. Hívtam az ügyeletet, aki beutalta anyut a kórházba. Ott az infúzióktól kicsit jobban lett. Elrémített a látvány gyomorszonda, amelyen keresztül vér távozott. 2-3 infúzió dőlt belé. Beszélgetet velünk kicsit, Apu nem bírta Ő kijött én maradtam vele még kicsit. Aztán fél 7-kor este eljöttünk, majd este 8 körül telefonáltak nekem, hogy anya meghalt. Zoliéknál voltunk, nagyon kiborultam és rettegtem, mert haza kellett menni és Apunak megmondani.
Mivel a kórházba szállítástól nem telt el 24 óra (szabály), fel akarták boncolni, de a sors iróniája, a volt főnöke által (anyu a citológián dolgozott) sikerült kiharcolnunk, hogy tekintsenek el tőle. Mostmár így visszagondolva, engednünk kellett volna. De Apu nagyon nem akarta és én vele együtt harcoltam ezért. Beletörődtem abba, hogy májelégtelenség volt, hisz utólag ahogy utánaolvasgattam minden tünet stimmelt. Így ezt könnyebb volt elfogadni, azt viszont a mai napig nehéz hogy nincs, hisz vele jobb volt a kapcsolatom. Nehéz pillanat volt mikor kiadták a nyakláncát és a ruháit, nehéz pillanat volt mikor leszámoltattuk a munkahelyén és ott "pihent" a fiókban egy parfüm, amit nekem rendelt és ha visszament volna dolgozni (betegállományba volt akkor itthon, mikor ez történt) odaadta volna nekem.
Betegesen ragaszkodtam ahhoz a hálóinghez, ami a kórházban volt rajta, pedig véres volt. Aztán egyszer csak évek múltán megváltam tőle, valószínű Őt ekkor engedtem el.
Aput nagyon megviselték a történtek, a temetésben sem segített, én intéztem ill. a vállalkozó mindent, Ő csak az anyagiakat állta. Lelkileg Ő sehol nem volt. Akkor egy darabig javult a viszonyunk, hiszen egymásra számíthattunk csak. Sokat tűrtem is, főként inkább rajtam múlt, hogy 1,5 évet még kihúztam mellette. Ezalatt nekem érthető okokból nem sikerült a Közgázba az 5-öd éves vizsgám, sajna a pótvizsga sem. Mikesbe végül is meglett a pügy-számviteli ügyintézői képesítés. Talpra álltam, de Ő csak csúszott lefele és lefele. Aztán 2003 karácsonyán Apu nagyon kötekedett velem, Anyu hiányzott neki és ezért az élő fába is belekötött, már meg is akart pofozni, de Zoli közbelépett és azt mondta, hogy pakoljak, nem kell ezt nekem tűrnöm tovább. Megyek hozzájuk lakni. Megjegyzem szembe lévő lépibe laknak. Apunak ez nagyon nem tetszett, hónapokig fújtak egymásra. Volt egy szar karácsonyom. Mindenki Happy volt én meg csak pityeregtem. Aztán találtam egy olyan munkahelyet, ami mellett már megengedhettünk kettőnk fizetéséből egy albérletet. Elköltöztünk, aztán megint, mert a főbérlő vissza akart jönni a lakásába. Össz vissz 1,5 évet voltunk albiban. Majd egyik nap (2006. március 21.) jött egy telefon a sógornőmtől, hogy a szomszédaink szerint Apuhoz nem tudnak bejutni az ablakosok pedig hallják hogy megy a TV, Akkor cserélték volna az ablakokat. Nézzek haza, hogy mi lehet. Mikor megláttam a postaládában a két napi 24 órát már rosszat sejtettem. Benyitottam és a konyhában feküdt, körülötte vér. Nagyon gyorsan ütemesen vette a levegőt, de nem volt eszméleténél. Hívtam a mentőket, jöttek is, bevitték a kórházba. Hívtam Zolit, mondta, hogy eljön melóból. Félúton fel is vettem, onnan már Ő vezetett. Beértünk és sehol se találtuk aput, nem is tudtak róla, ekkor hívtuk anyóst, hogy nézzen már ki az ablakon, mondja, hogy még a ház előtt áll a mentő, én ekkor már teljesen kivoltam. Kiderült, hogy ott a ház előtt "kipumpálták" Apu gyomrából a sok vért, mert állítólag vérzett neki. Ekkor már megvártuk a mentők indulását, együtt mentünk be. CT-t csináltak...stb. Aztán felvitték liften, úgy kellett kihúznom belőlük, hogy mégis hova. Aztán vártunk 1-2-3 órát mire bemehettünk és ekkor közölte az orvos nagy nehezen, mert először kímélni akart, hogy Apunak agyvérzése van, de olyan nagy terjedelmű, hogy nem lehet műteni, nem fog felépülni belőle, így magyarán a halálán volt, csak annyi, hogy a gépek tartották életben és egyszer majd ahogy terjed a vérömleny tovább az agyában és a szervei felmondják a szolgálatot, akkor meg fog halni. És mivel külsérelmi nyomok is voltak rajta, amik esetleges bántalmazásra is utalhattak, így hivatalból jelentették a rendőrségnek az ügyet. A rendőrségre még aznap éjjel 9-kor be kellett mennem kihallgatásra. Apunak voltak-e haragosai...stb. Semmit nem tudtam Apuról, hisz nem vele laktam, nagyon ritkán hetente tán egyszer jártam otthon. Majd helyszínelni is kijöttek. Nagyon rossz volt visszamenni a lakásba.
Mamáékat is fel kellett hívnom, hogy mi történt Apuval és ha még élve akarják látni, akkor jöjjenek mihamarabb. Másnap el is jöttek. És vártunk és vártunk. Teltek a napok, minden nap bementünk egyszer délelőtt. Nagyon nem éreztem magam jól odabent, sok kómában levő emberrel egy teremben, Apu gépeken volt és napok alatt csont sovány lett (bár addig sem volt duci) Én minden nap kérdeztem a dokit, hogy mi a helyzet, de javulás nem volt, sőt rosszabb lett. Ekkor már úgy voltam, ha ez visszafordíthatatlan, akkor legyen mihamarabb vége. Hát pénteken (2006. március 24.) vége is lett. Újból kórházba be. Csomagot átvenni, de ekkor már Zolival inkább azt mondtuk, hogy otthagynánk a holmijait és aki hasznát veszi annak adják oda. Majd várni, hogy boncolják. Ebben az esetben muszáj volt. Mivel rendőrségi ügy lett belőle, így Igazságügyis boncolás volt.
Majd intézni a temetést. Aztán kitakarítani a lakást, intézni az ablakosokat, akik már toporogtak, hogy mikor jöhetnének már. Majd a rendőrségen is voltam, elhoztam a boncolási jegyzőkönyvet, amit nem szívesen adtak ki, hisz tüzetesen vannak leírva benne a boncolási dolgok, de én akartam, mert egyszerűen magyarázatot akartam erre az egészre.
Aztán felújítottuk a lakást, érthető okokból az volt a minimum, hogy szőnyeg, linó csere legyen. A konyhát meg pláne újjá akartam varázsolni, hisz ott találtam meg.
Most itt lakunk. Már megszoktam, de az elején nagyon féltem itthon éjjel. Így szüleimtől jó nagy életkezdési támogatást kaptam, lett egy lakásunk, ami majdnem tehermentes. Lett némi pénzünk is amiből garázst és egyéb hasznos dolgokat vettünk. Aztán lett apu után 75000 Ft adótartozásom (mhelye rosszul vonta az adóelőleget) Apeh persze ragaszkodott a pénzéhez, semmit nem engedtek belőle. Ezeket intézgettem, ekkor már Dani a pocakomban volt és talán a stressz miatt már 16. héttől keményedéseim voltak.
Végül apu ügyének az lett a vége, hogy ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást 8 napon belül gyógyuló testi sértésért. Tehát nem ez miatt halt meg Apu, de meg is szüntették, mert nem találták meg. Pedig utólag hallottam, hogy volt tanuja a verésnek, csak félt és nem vallott inkább semmit se.
És Apu halálánál kicsit okoltam is magam, mert a rátalálást megelőző nap voltunk Zoliéknál, de én nem jöttem át Apuhoz, mert nem volt kedvem balhézni és részegen látni. Lehet, hogy már akkor így feküdt, mert a mentősök azt mondták, hogy már eléggé kihűlt.
De aztán azon pillanatban el is megy az önvád, hisz Apu tisztában volt vele, hogy magas a vérnyomása (én nem tudtam róla) és ez okozta nála az agyvérzést. Plusz ivott, dohányzott.

Jó hosszúra sikeredtem, de részben jól is esett kiírni, részben meg most egy kicsit megint félek itthon, de ez az érzés hamarabb elmúlik, mint a hiányuk.

Na jó éjt! Köszönöm annak aki elolvassa mégis!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Most nézem, hogy igencsak csapongtak a gondolataim, azért remélem érthető voltam.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ó, édes istenem Gabi: ez egy kész krimi! Elolvastam az utolsó sorig, amit írtál. Most már nem csodálkozom azon, hogy sokszor feszült vagy. Ilyet átélni, nagyon durva lehetett. Véleményem az, hogy lehet, hogy tényleg jobb lett volna anyukád boncolása, hogy Te is megnyugodj és tudd az igazságot, mert a hálóing ellenére szerintem Te nem engedted el, pont ezért, mert nem tudod a halálának körülményeit. De most már ezen utólag kár keseregni, Te abban az állapotban megtettél mindent, ami emberileg lehetséges. Fogadd úgy el, hogy a mértéktelen ivászatnak lett ez a következménye, ami nagyon valószínű is. Apukád miatt se hibáztasd magad, mert nem mentél át! Teljesen megértelek. Nem úgy viselkedett Veled, hogy megérdemelte volna. Azon filóztam, amikor olvastam, hogy valószínű még többet ivott, miután anyukád meghalt, de hát előtte is ivott rendesen, nem sok esélyed lett volna megmenteni. Ahhoz ő is kellett volna, az akarata! Neki, az ő fejében kellett eldőlnie, hogy akar e változást, vagy nem. Nem akart!

Én különben úgy gondolom, hogy SÜRGŐSEN el kéne költöznötök! Lakáscsere vagy mit tudom én. Tudom, nem könnyű belevágni a mai gazdasági helyzetben, két kisgyerek mellett! De szerintem csak ez lehet a megoldás! Én magamról tudom, hogy én nem tudnék ott élni!!! Próbáljatok erről a megoldásról beszélni a pároddal!

Én - a magam részéről - nagyon örülök, hogy leírtad, tényleg nem muszáj ezt a szomorúságot mindenkinek átolvasnia, de ha ezzel egy fórumozó társunknak segítünk, akkor én nem bánom.

Nagyon szeretném, ha jobbra fordulna az életed, szerintem gyökeres változásokra van szükséged. Lakáscsere, de még a mostani környékéről is el. Szerintem.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabi: a kutyaszállókat nézzük meg. Mióta megszülettek a picik, keveset tudtam Emesével kettesben lenni, inkább apa, vagy húgom vitte neki való programokra, bár ahova lehetett vinni a piciket, mentünk mi is. Most már úgy gondolom, délután 3 órát apa is kibír velük.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Csak egy gyors bekukk, aztán ha alszanak a gyerekek majd jövök hosszabban. Túléltem az éjszakát, kicsit paráztam, de sebaj. Ma már Zoli is itthon lesz este velünk.

Szép napot! Bár az már megint nincs az égen!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!
Először is nagyon köszönjük, hogy leírtad! Ez tényleg nem mindennapi. Sajna a szüleid - de hát ezt Te is tudod - enyhén szólva nem voltak mintaszülők. A halálukkal+ a körülményeivel pedig még jó adag gyötrődést, lelki kínokat is "adtak" Neked. Az ital mennyi mindenről tehet....
Nagy-nagy szerencséd van a pároddal, hogy ennyi mindenben melletted volt! És Neked, hogy ennyi mindent végig tudtál csinálni (kórhából Téged hívtak, Anyukád mellett voltál az utolsó óráiban,utána Apukádba lelket próbáltál önteni) ez mind nagyon nagy tett-szerintem-ráadásul testvér nélkül. Ebbe többen, felnőttek is, belerokkannak sz.tem! De Te olyan fiatalon végigcsináltad, ez nagyon nagy szó!
Nekem is megfordult a fejembe, hogy abba a lakásba nagyon nehéz lehet Neked, hisz mindennap ott jössz-mész... talán megoldás lenne egy másik lakás, persze! És a "találkozás" velük is eredményes lehet, amit mondtál egy médiummal (vagy hogy hívják őket...)
Bár ne hagytak volna Neked itt ilyen nagy életkezdést, lakást. Lehet hogy anyagilag nehezebb lenne, de lelkileg sokkal könnyebb!
És akkor Te - joggal - ezért várod el a párodtól, hogy Ő kezdeményezze, hogy mi bánt Téged, mi fáj Neked, hisz törődésre vágysz sokszorosan mint egy "átlagos" nő!Szeretnéd ugye Tőle megkapni amit egész gyerekkorodtól nélkülöznöd kellett!
Próbálj még sz.tem arra gondolni, hogy most Téged látnak a szüleid és milyen büszkék Rád, hogy Te Anya vagy, van két gyönyörű kisfiad, szerető család akiknek Ti minden szeretet megadtok a pároddal.

Ma tényleg marha szar idő van, eső nem esik, de hideg van és lámpát kell kapcsolni itt a lakásban is.

lola77

Sziasztok!

Gabi!
Köszönjük hogy leirtad nekünk.Szörnyű amin keresztül mentél.
Elhiszem hogy nagyon nyomaszto lehet neked a lakásban lenni,főleg éjszaka.Ráadásul a párod állandó éjszakás.
Én sem tudok anyukámék franciaágyára még ráülni sem,mert apukám rengeteget szenvedett rajta.Anyukám viszont ragaszkodik az ágyhoz,noha már igen cserére szorulna az állapota miatt.
Nálunk is voltak problémák az alkohol miatt.Apukám hamar 27 évesen nyugdijas lett szivbetegsége miatt.Sokszor nem vitt ovodába,sokszor nem gyujtott be a kályhába stb..Nekünk iskola előtt már rohanni kellett a boltba a konyak+sör párositásért.
Sokszor elfelejtett értem jönni az iskolába,igy igen hamar egyedül jártam haza.
Szégyeltem őt mikor az utcárol kellett becipelni,és közben bevolt pisilve.
Egy ideig abbahagyta,de később ujrakezdte.Betegségei miatt hamar tönkrement.
Nem akarom részletezni milyen pelenkázni,injekciozni.kerekes székben tolni stb. egy roncs csontsovány embert.
Viszont köszönöm neki hogy megtanitott főzni,kertészkedni,nyulat nyuzni,és hogy nem volt agressziv,és hogy ennyire szerette a családját.De sajnos az italt is.
Nme is tudom megtűrni itthon az italt,husvétkor is csak üditő van itthon.
Gabi!Tényleg lehet hogy jobb lenne ha máshol laknátok,esetleg csere valakivel.Nagyon nem könnyű a te helyzeted.
Ahogy Lola is irta lehet jot tenne beszélned velük,elmondanod nekik az érzéseid.
Én nemrég azt álmodtam hogy otthon lakok és mikor hazamentem a suliból apu tv-zett,azthittem képzelődök hisz ő már nincs velünk.És ott akkor álmomban minden bánatom elsirtam neki,elmondtam mennyire szeretem,és semmiért nem haragszom.
Azota vannak napok amikor nem nyomaszt esténként a bűntudat hogy szégyeltem meghivni a szalagavatomra,vagy hogy ugy éreztem hogy nem szeretem őt.Szerintem elengedtem őt hogy tudtam vele "beszélni".

Lola!
Próbáltam vonalzot csinálni,de nem sikerült.
Amugy nárcius 13.-án lezs két éves Istike.

Kicsit hosszu lett,nyugodtan ugorjátok át.

Betti
berna23

Gabi!
Millioszor feltettem már anyunak a kérdést hogy akkor jöjjön ő hozzánk.Nálunk is lelehet pihenni(arra hivatkozott hogy leakar feküdni otthon).Enni,inni is van mit.de nincs rá sok hatással.
Volt mikor mindig vittem neki ebédet,vagy sütit,vagy csak magunkat.De mindig sirtam csak mikor hazjöttem a páromnak hogy anyu megint nem akar minket.Sajnos ha ilyen időszaka van akkor nem kellünk neki.Mikor megszületett a fiam akkor is daruval kellett hozni hogy megnézze.
Ha meg én vittem át a babát akkor ugy kellett a kezébe adni de hamar vissza is adta.
Most kicsit jobb korszakát éli,igy átjön egy héten egyszer.
Most nagyon boldog vagyok,de félek ha megint jön a heppje akkor pofára esek megint.De csak az anyum,el kell fogadjam már végre hogy ő ilyen lett.
berna23

Csajok!

Akkor senki nem szertene a bookline-ról könyvet rendelni?
Ma este 8 után leadom a rendelésemet:)

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok

Először is nagy gratula Míra babához. Tök jó hogy ilyen hamar hazajöhetnek.

Gabi
Nem semmi, hogy ilyen fiatalon ennyi mindenen keresztül mentél. A homeos cuccot érdemes kipróbálni, ártani nem ártasz vele az biztos. Dani meg bizos érzi rajtad a feszültséget és azért viselkedik így . Nagyon hat még ilyen picikre az Anyjuk hangulata.
Bocsi a kérdésért, de a nagyszüleid sincsenek akik esetleg tudnak segíteni?
Amúgy nem sárberekben laktok? Mert annyira ismerős vagy nekem így a képek alapján.

Az idő amúgy nem kedvez sajna a jó kedved meg a kinti programoknak. De holnapra ígér egy kis napsütést. Jó lenne már.

Holnap megajátszóház lesz a dózsakerti sportcsarnokba ha valakit érdekel esetleg.

Üdv mindenkinek, jó babázást
Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Csak gyorsan. Nagyon jó volt a Kutyaszálló film a moziban!

Erika: nem rendelek most semmit, köszönjük!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Gratulálok Mira és Lívia érkezésének!
Sok tejcit és jó egészséget kívánok a Babáknak és anyukájuknak!

Már régen néztem be megint :oops:
sajnos végig sem tudtam olvasni
A képeket megnéztem nagyon nőnek a gyerköcök.

Emesedóra hogy már milyen ügyi fiad van már üll :D

Gabrielldaniell
neked is édesek a fiúk

Velünk minden ok.
bocsi hogy most nem reagálok mindenkinek de mosok aztán vasalok meg aztán eszünk és délután megyünk a dédihez és elmegyünk járókát venni .

sziasztok

Kép
xytimi

Egy pár kép hogy lássátok mekkorát nőttünk Kép Ettem sárgarépát Kép hasra tudok fordulni Kép

Kép
xytimi

Sziasztok
Köszönyük hogy ezt leírtad remélem megkönyebültél valahogy könnyebb utána az embernek ha beszél róla.
Hát ez nem semmi amin végig mentél a hideg is kirázott.
szerintem is megoldás lenne egy lakás csere.
Én is rosszul szoktam érezni magam ha a párom éjszakás pedig ilyen dolgok nem történtek velem, bár nekem sem volt könnyü gyerekkorom.

Én is beszoktam beszélni magamnak hogy nem vagyok jó anya de a párom mindig lelket önt belém.
Remélem jobb lesz ezután az életed van két gyönyörü csemetéd válaszatok valahol egy új élete új lakásban!
Sziasztok!

Kép
xytimi

Sziasztok!

Gabi,
nagyon szomorú a történeted. Nagyon nehéz lehet abban a lakásban ezek után....(én egyébként is ilyen beszari vagyok, szellemek stb...)el tudom képzleni milyen lehet esténként, amikor egyedül vagy, és a Párod nincs Veletek.... Tényleg egy új lakás lenne Neked a megoldás, dehát könnyű ezt mondani...Remélem helyre jönnek a dolgok.

Lola,
őszintén szólva csak találgatnak az "orvosok" a húgom ügyében. Az egyik azt mondja, hogy rossz orvosság lett felírva, és allergia miatt történt, a másik meg, hogy a tüdőgyulladás szövődménye...Nem tudom...Évekig eltarthat, mire újra normális arca lesz szegénynek, szteroidok (ami nem két filléres mulatság) és terápiára járás... Enni is alig tud, mert nem érez semmit, és szétrágta már belül a száját. ÁLlítólag olyan, mint a fogorvosnál, amikor szurit kap az ember. (szerencsére nem tudom h ogy az milyen...)

Szilvi,
de jó Nektek, én is úgy elmennék már moziba....mi tegnap az auchanban és ikeában voltunk bútorokat nézni. Perelés lesz az biztos, dehát hogyha tesóm ki tud menni Kanadába, akkor nem tudom hogy lesz megoldva, mert hát a repülőjegy nem éppen olcsó... :? hogy oda-vissza járkáljon. De majd úgyis beszámolok a fejleményekről.

Timi,
tényleg nagyon nőttetek! Olyan aranyos Liza baba :D Azt hiszem itt a fiaink meg fognak kűzdeni érte:) Gondolok itt Bencére, Noéra és Áronra (korban ők a vőlegénynek valók :lol: )
Azért Gergő és Danika is vetélytársnak bizonyulhat :lol:

Ezt a rohadt időjárást, nem igaz! Szegény Áronom éjjel háromszor is felkelt sírva, tuti hogy a szél miatt :evil: Remélem mostmár nem kell sokáig várni a tavaszra..... :roll:
Március 22-én babaruha börze és babaexpo lesz Pesten. Nézegettem, lesz libero, jana baba víz, hipp, fisher price akciók, ajándékok meg még ezer más, csak már elfelejtettem....
Lehet hogy megyünk. Jön valaki?

Sziasztok, további szép hétvégét, már ami mardt belőle...
Sz

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!
Minden Nőcinek Boldog Nőnapot kivánunk!
Timi!
Gyönyörű a kis Liza baba!Miket eszik már?
Jöhetnél többször is..

Emeseanyu!
Örülök hogy jól éreztétek magatokat a moziba.Jó nagy szélben kellett mennetek.

Itt is akkora szél van hogy tegnap elaludt a gázkazánban a láng,igy 16 fok volt a lakásban mikor este hazajöttünk anyóséméktól.Igy tegnap nem fürödtünk. :D

Rita!
Gondolom már itthon vagytok!
Ha van némi kis időd gyere helyzetjelenteni! :)

Velünk minden oké.Bár ma iszonyat hasogat a fejem.Sütöttem nőnapi tortát,meg egy almáskevertet.
Istikém most elment a mamájáékkal tortát rendelni.
Reggel volt egy pici hőemelkedése,remélem nem bujkál benne valami nyavalya.
Lekopogom a télen még nem volt beteg.

Betti
berna23

A fiaim nevében minden kis és nagylánynak boldog nőnapot kívánunk! :!: :!: :!: :D :D :D

Betti!
Hááát nem semmi lehetett Neked sem Apukáddal! De Te tényleg le tudtad már zárni ezek szerint magadban. Van tesód amúgy?
Anyukád érdekes lehet. Lehet hogy "öregnek" érzi magát az unokája miatt, nem? Hallottam már sok ilyenről, hogy nem tudják elfogadni, hogy nagyszülők lettek!
Csak azt nem értem, ha ránéz a gyönyörű kisfiatokra, hogy nem száll el az az érzés hogy látni akarja sűrűbben.
Reméljük nem lesz beteg Istid. Este adjál neki Cebion cseppet+kalcium injekciót, ha van otthon.
16 fok??? Úramatyám, nem semmi!
Most lesz nemsokára akkor a szülinapja, de jó, miket kap ajándékba, van kívánság?

Lívia!
Igen a megajátszóházat néztem, hogy lesz, de ez a nőnapozás fullprogramosra tette a mai napunkat (délelőtt Anyuék, délben Anyós, délután sógornők, és még most sincsenek itthon). Pedig Soma élvezte volna....

Timi!
Jó nagy baba tényleg kicsi Lizád, kis tündér! Gyere sűrűbben ha tudsz! Forog valamerre már esetleg? Kaják ízlenek neki?

Rita!
Iwiwen láttam itthon vagytok a tervek szerint. De jó, tesók biztosan el vannak a hugicával, szóval Te ráérsz jönni Nekünk mesélni! :D :wink: Várjuk a részletes szüléstörténetet, meg Én személy szerint hogy hogyan fogadta Hanna és Ati a kistesót? Tényleg volt látogatási tilalom? Ja és Te hogy vagy, mennyire regenerálódtál?Tejcsi, szopi?

Ez a szél tök kiakaszt engem is!
Szilvianyu, ha kedden is ilyen szél lesz, menjünk azért hallásvizsgálatra, vagy tegyük át csütörtökre. Nekem az is jó...

lola77

Sziasztok!

Lola: hát... remélem kedden már nem lesz ilyen szél, de nekem jó a csütörtök is. Akkor is kettőig van Emese. Nem semmi az egész napos program nektek a fiúk miatt (nőnap). A húsvét is így telik, ugye?
Köszönjük Noénak és Somának a nőnapi köszöntést. Férjuradnak meg boldog névnapot kívánunk!

Timi: nagyon aranyos a kis Liza. Vajon mi lehet a másik kis Lizával? (Ancsa, miért nem jössz néha mesélni???:() Ügyesen eszik már a kislányod. Tátja a száját?

Betti: köszi a nőnapi köszöntést, én is hasonló jókat kívánok itt minden lánynak, nőnek!
Ügyes vagy a sütikkel, nekem tök nincs hozzá érzékem!

Mi éjjel Emesét ügyeletre vittük, jobban mondva apa. Adom neki a gyógyszereket, de olyan szinte köhögött, hogy fél percenként. Semmit nem tudott aludni, de mi sem. Adott neki másik köhögéscsillapítót (az ő dokija volt amúgy is). Szegény hulla fáradt volt (mi is). Azt mondta, antibio nem kell neki.
Hál istennek (le is kopogom), a picik és mi sem kaptuk még el. Azért ma már napközben jobb volt, de pár percenként azért köhög. Meglátjuk holnap reggelre hogy lesz, lehet, itthon marad.

Ma húgoméknál voltunk, a párja névnapját ünnepeltük, meg előre apuét és férjemét. Mióta húgom elköltözött, apu szokott a kisebb szobában tévézni, hogy mást tudjanak nézni anyuval. Anyunál maradt ott a nagy tévé, apunak nem volt ott tévé (húgom elvitte a sajátját), mamám kistévéjét hozta el addig apu nézni. Apunak húgomékkal közösen vettünk egy tévét. Örült neki nagyon, de olyan rossz érzés volt, mert szégyellte magát. Nem volt jó érzés neki, hogy a gyerekei vesznek neki tévét. Olyan aranyos volt! Mondtuk, hogy emiatt ne aggódjon, eddig ők segítettek minket, iskolázás stb. most mi segítünk nekik, ha tudunk. Nem csak anyagiakban, persze!

Na megyek, mert Bence nyűglődik. Húgoméknál keveset aludt.

Sziasztok

Szilvia

BOLDOG CSAJSZI NAPOT!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, még annyi, hogy ma el raktam a 74-es ruhákat, mindet kinőttük. 80-ast hord már Bence, de tegnap a plázában vettem neki egy 86-os tök kispasis felsőt és pont jó rá :oops: .

Ja, Lola, megint nincs hosszú ujjú body a c&a-ban!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Szilvi E.D.B
Mekkora BENCE!?! AZTA mi most 68-at hordunk a lányok is ilyen gyorsan nőnek? mert vettem neki édes rózsaszin kabátot 80-at nem bírtam ott hagyni overálal együtt nagy rá de gondoltam majd következő télen jó lesz már rá adtam hát... kesztyű nem kell de ha a Liza is így halad akor nem lesz jó de reménykedem :roll:

Már eszünk almát ,alma-banán, krumplit és répát terészetesen pofavágásokkal nyitja a száját de löki kifelé fele le fele ki. meg kisérletezem ha cici elött eszik akkor nem akar szopizni olyan szinten hogy feszítí magát a másik irányba ha cici után akkor szopizik de a kaját jobban kilökdösi hát legfeljebb majd késöbb fog enni.Mennyi egy adag kaja? én annyit adok neki amig lefele is meg nem csak kifele persze az újaknál csak kostoltatom de még elég keveset reszik mondjuk ma az alma-banán bébiétel izlett neki a házgyári nem nagyon :D :roll: "hát van izlése"
Holnap még maradék kedden sütötök már kiváncsi vagyok hogy fog izleni.

Lola
Igen hátról hasra de visza nem akkor sír és anya szíve megesik rajta.

Szilvi 1981
HA ilyen jó pasik vannak!!!!!!!!!!!! :lol:
igérem jó anyós leszek!

Sziasztok
Timi

Kép
xytimi

Rékám nevében is köszönjük a köszöntést!!!

Nekem tegnap anyuék jöttek, nőnap miatt és a férje meghívott minket éttermbe! Szupi volt! Gyerekeink tök szépen viselkedtek, mintha minden nap ott ennénk... :lol: Büszke voltam!

Ma bezzeg főztem ebédet, vacsit... itthon nem volt vmi nőnapi hangulat, voltunk közben anyóséknál is...

Szilvi,
Mesinek jobbulást!
Bence hogy mekkora!
Tegnap vettem elő a kiskönyveket és pont bogarásztam a növekedéseket. Most Réka nyúlt: 3 évesen 91 cm volt most 95 cm.

Lola,
Jól beturbózták a fiúk a napot!!!

Betti,
Jövő hétvégére lett a torta rendelve?
Akkor tartjátok a szülinapot?
Reméljük már jobb idők jönnek!!!

Megyek mert épp együtt fürdenek és be kell avatkoznom...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Szilvianyu!
Ha Emeséd otthon lesz betegség miatt, akkor gondolom a kedd kilőve, de ha megy suliba és nem lesz szél, mehetünk. Holnap bemegyek a beutalóért!
Emesének jobbulást! Inhalálni nem próbáltatok Emesével, az még jó köhögésre!

Timi!
Ne aggódj, hogy kifele löki a kaját. MÉg meg kell tanulnia kanálból enni. Nekem Noé ugye több mint 1 hónapja eszik, de még sokszor most is kifele löki, de nem úgy akarja, csak úgy sikerül Neki. De azért már többször megy rögtön lefele, mint kifele. De azért jó maszatos szokott lenni, viszont tátja a száját, tehát tudom hogy éhes.
Sütőtök szokott ízleni nekik.
Inkább cici után add akkor neki, akkor még azért tud cicizni!
80-as... hát 1 éves normál baba 86-ost szokott hordani, persze Szilvi Bencéje ugye pont 1 éves méretekkel (mármint súly) rendelkezik. :D

Szilvia1981!
Mit fog dolgozni húgod Kanadában?

lola77

Sziasztok!

Timi: teljesen jó méretben van a kislányod, és Lola jól írta Neked a méreteket! Bence ilyen típus, nagyobb (Emese is hasonló volt nekem), viszont Dóri teljesen átlagos. Nyáron egy évesen hordott 86-os ruhákat, azt ráadásul elég sokáig is hordta. Nyáron volt 10 kiló, egy évesen. Kisöcsije meg most annyi, sőt, már túlléptük! :)
Etetés: most még csak próbálkozzatok szerintem, nem baj, ha nem annyira rendszeres még. Végül is 6 hónap határ, akkor kell elkezdeni a hozzátápit. Majd belejön. Nekem Bence simán bezavar már egy üveggel, de mikor kezdtük, nekünk is több jött ki, mint be:) Van néha most is, ha nem ízlik neki. És lányok, rázza a fejét is, hogy ne adjam neki, amit nem csíp. Kész vok tőle :)

Lola: végül is elment Emese suliba, jobban van, köhög még sokat, de nem annyit, mint szombat éjjel. Én itthon akartam tartani, de el akart menni nagyon! Mondtam neki, tartsa meg ezt a jó szokását nyolcadikig :) Akkor már inkább a lógáson fog járni az esze. Nagyon undormány idő van, lehet, hogy emiatt kéne áttennünk csütire, hátha... mit gondolsz?
Fiúk jól vannak?

Cirmike: irigy-irigy az étteremre :) Jó, hogy már nagyobbak a lurkóid és ki tudsz velük mozdulni. Bár én a törpökkel is belevetem magam a csaviba, csak jönne már a tavasz....

Sziasztok, megyek, ebédet nem kell főznöm, vasalnom kéne (:(), anyu mindjárt felugrik és elmegyek Emesémért.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na eljutottam ma vérvételre (sok fejfájás miatt kértem labort) bár közben igencsak esett ez a szemét eső! :x 8.45-re mentem, mondván az elején úgyis tök sokan vannak,meg vittem ugye oviba Somát is, dehát még ekkor is 40-en voltak előttem. De tök rendi volt egy 60 év körüli hapi (!) mondta, hogy a babával nyugodtan menjek be egyik függöny mögé, ne várjak! Na a következőnél be is mentem - volna, de mondta a nő, hogy a 12-es ablakhoz lehet soron kívül menni. Átballagtam, ott nem volt senki, de megkérdeztem: várni kell, elfogyott v.milyen cső, kábé 10 perc múlva érkezett meg, addig az a rengeteg ember mind várt! (Csak az tudott bemenni, akinek nem néztek annyifélét, mittudomén lilakupakos cső nem kellett mondjuk.) Röhej! Miért nem tudnak időben hozni. Én már terhesen is jártam így nemegyszer, emlékszem! De utána rögtön szóltak, hogy menjek be babával. BE tudtam tolni a függöny mögé is a kocsit!Szóval pozitív a véleményem na!
Szóval kismamák figyelem!!!!! A 12 és a 13-as ablakhoz kell sorszám nélkül menni! Utánam is egy kismamát hívtak be (Ő később jött, persze magam elé engedtem volna, ha már ott lett volna!)

Én sem főzök ma kaját!

Szilvianyu!
Köszi férjem nevében is... fiúk jól vannak. Ok akkor menjünk csütörtökön, de még holnap reggel meglátjuk az időt aztán összecsörgünk, ok? Édes lehet Bencéd, ahogy tiltakozik!
Akkor most hol vegyek h.ujjú bodit??? Te hol nézted mostanában?
Ötlet v.kinek?Tescoban az a baj, hogy csak 3-asával van csomagban és egytípusú színű.... de ha én akarok kékeset, zöldeset meg mondjuk narancssárgát, vagy tejeskávé színűt, úgy nincs! :?

lola77

Lola,
Hát nem is tudom merre nézzél h.u. bodyt.
Mindenhol jönnek a nyári ruhák!!!
Pedig még tavasz sincs!
Ma voltam a plázában. Réka kinőtte a harisnyáit. Most kellene igazán tavaszra a szoknyákhoz. Egy csomagot találtam (sztem utolsót) a C und A ban, Deichmanban még egyet (szintén utolsót), már csak zoknik lesznek! Centrum kínaiban se volt már és ott se lesz.
Deichmannba női szandik érkeztek! Hülyék ezek! Bár már nagyon várom hogy hordhassak... :lol:
Bementem a Móciba is. Horror árak vannak. Van hosszú ujjú body ugyan. 1600 körül/db. Viszont vannak jó minőségű atléták. Ezek jó áron, vettem egyet Rékának (levásároltam a kupont) 520-ért. Ősszel mit kerestem... akkor csak drágán találtam normálisat, de muszáj volt.

Várjuk már nagyon a jó időt!!!

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Lola!
Köszönöm a tanácsot,adtam is neki calcimuscot,meg cebiont,szerencsére voltak itthon.Itatom még vele a mézes gyógyteát(kamilla,ánizs,citromfű).
Hőemelkedése van tegnap óta,nagyon nyűgös.
Holnap elviszem dokihoz.

Ezt a hallásvizsgálatot Ti kértétek,vagy kötelező:?
Mi nem voltunk ilyen idősen csak azért kérdem.Csak az ujszülőtt részlegen vizsgálták meg egyszer a hallását.

Jobbulást Emesének!Dícséretes hogy még betegen is akar suliba menni.Gondolom sokkal rosszabb neki potolni az orai anyagot,plussz még a házit is.

Bence már meghaladta Istike testsúlyát is. :D

Cirmike!
Szombatra rendelték párom anyukájáék a tortát.Szoktak külön csináltatni ők is neki.Cicásat.
Mi már megrendeltük neki.Thomas-os lesz idén.

Kivánsága még nincs a törpének.Minekünk meg fogalmunk sincs hogy mit vegyünk neki.Ruha nem kell,mert négy helyről kapjuk az utánpotlást. :lol:
Játékai is rengeteg van.Benti és udvari egyaránt.
Ötletek?? :lol:

Betti
berna23

a kötelező után kérdőjelet akartam tenni,nemtudom miért lett ott ez :?
berna23

Cirmike!
Olyan idegesitők ezek a dolgok!
Elteszik a Karácsonyi gömböket,és utána kirakják a medencéket,fürdőruhákat.
Téli ruhákat meg majd találsz augusztusban.Röhejes.
berna23

Cirmike!
És ott a plázában alul a mozgóstandok között van egy harisnyás...? Meg a Konzum piacon nézzél még, a Dixie bejáratával szemben van egy, meg ott hátul az új parkoló felőli magyar árusnál (sapkák is szoktak lógni Nála ilyen bugyiteregetőn...). Ja tényleg h. ujjú bodi is van a Konzumnál, asszem Nekem is ki kell néznem akkor... de jó, hogy eszembe jutott.
Suli hogy megy? Mikor lesz vizsga? Hova is jársz helyileg?

Betti!
Igen kötelező 6 hetesen, meg 6 hónaposan, de még csak most jutok(unk) el... Én is elfeljtettem, Szilvianyu szólt Rám! Régebben nem volt kötelező, de 1,5 éve már igen. Nem tudom mióta van ez.

lola77

Sziasztok!

Lola,Szilvi,

:shock: MIIII????? Hallás vizsgálat hat hósan??? Én nem tudok ilyenről :? NEkem nem mondták sem a hat hetes vizsgálaton, se a védőnő, se a doki....és a kis könyvben sincs benne :shock: Akkor most menjünk mi is?? Milyen napokon lehet menni? Apa délutános, így el tud minket vinni délelőtt...Kell időpont? Már nem emlékszem....
köszi
Lola, tesóm egy magyar "családhoz" megy, egy ötvenes nőhöz és az apukájához. Az apukája 90X éves, és milvel a nő alig van otthon, vele kell foglalkozni. Teljesen normális, egészséges bácsi, jogász volt itthon. A nő keveset tud vele lenni, gondolom megnyugtatóbb neki, ha van otton valaki az apukájával.

Most csak ennyi, olvasgatok egy picit a neten.
Sziasztok,
Sz

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Lola: ok, várjuk meg a holnapot. Kezd sütni a nap. Te mész holnap Somáért? Nem tudod megoldani, hogy más hozza el esetleg? Ki tudja, mennyit kell várni, meg az az igazság, hogy holnap csak háromra kell mennem Emeséért, és akkor hazajövünk, újra útnak indulhatnánk.... Mi legyen? Nem semmi ez a vérvétel mizéria. Ja, h.ujjú body: fogalmam sincs. Most a neten nézegetem. Prince olivert is szoktam, ha akciós. De most nézek a teszveszen. Nincs Bencének egy darab 80-as h.ujjúja sem, rövid ujjúban van itthon, ha hüvibb van, adok rá vékony h.ujjú pólót. De azért kéne. Nézegetem... Én tescoban csak fehér h.ujjút láttam.

Betti: igen, két időpont van a hallásvizsgálatra(6 hét, 6 hónap), viszont nem kötelező. De ajánlott. Én Dórit is elvittem tavaly, Bencét is vittem/viszem. Tudom, hogy hall, de azért akkor vagyok nyugodt, ha elviszem. De gondolom Istikével minden rendben, kiderült már volna, ha nem.

Cirmike: én is kínaikat tudok ajánlani, meg van a tescoban is bent harisnya (egy-két hete volt), meg a tescoban, egy kinti árus is árul fehérneműt (gyerek harit is). Esetleg ha arra jársz...

És képzeljétek, kislányomat választotta ki tanítónéni szépíró versenyre. Kettőt választott ki a 26-ból, egyik a drágám. Holnap lesz a verseny. Annyira, de annyira büszke vagyok rá!!!
Még köhög azért, úgyhogy mai edzés ugrott :(

Sziasztok, tanulunk.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, mit szóltok az eltűnt 5 hetes babához???? Félelmetes. Szegény baba!!! Csak remélni tudom, hogy jól van! Mondjuk az azért durva, hogy 5 hetesen 3,20 deka és 50 centi. Mennyivel született???

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok

Szilvi,
hát, ez a babás sztori nagyon bűzlik. nekem ne akarja bemesélni az "anya" hogy besétált valaki a házba és elvitte a szobából...nna persze. Nem akarok előítélettel élni, de azért érdekes, hogy Tiszabőről tűnt el, az Alföld egyik legszegényebb falujából, ahol alakosság 98 százaléka a kisebbséget képviseli, mindenki ismer mindenkit....Én biztos vagyok benne hogy a család tűntette el a kicsit. És ki is fog derülni. Úgy, mint amikor az a kutya szétszedte a kisgyereket, az anyja meg kitalálta hoy a margit szigeten elájult és közben eltűnt a gyerek....közben meg ő ásta el a kertben...pffff
:evil:

KépKép
szilvia1981

Szilvia: undorítóan felháborító, hogy mit meg nem tehet némely "anya"! Szegény kisbaba.... még csak öt hetes ... :cry: Különben szerintem is valami ilyesmi van. Vagy bántalmazás, vagy eladták stb. Szutykok!!!!!!

Igen, hat hósan is van hallásvizsgálat, de ismerek olyat, aki arra már nem ment. Nekünk mondták a hat hetesen, meg Dóriról emlékeztem is. Beutaló kell hozzá házi orvostól. Kedd,szerda,csütörtökön lehet menni 11-14 óra között!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvianyu!
Nem gond, tudunk menni holnap, ha ilyen idő lesz mint most délután. Soma ott "alszik" akkor oviban, mert tuti fél1-re nem érünk vissza....
Milyen baba tűnt el??? Nem is hallottam, na megyek utánanézek! :shock: :x

Emesének nagyon nagy gratula, hát nagyon szépen írhat akkor tényleg!!!!!! Csak nehogy nagyon beteg legyen pont holnap, jaj szegény!

lola77

Sziasztok!

Lola:
nem lesz remélem rosszabbul, mert délután is már kevesebbet köhögött. Úgyhogy tud menni....
Akkor indulhatnánk kicsit később? Mondjuk úgy, hogy délre legyünk ott? Mit gondolsz? Napirendetekbe hogy fér?
Szerintem is ma jó idő volt.

Egy 5 hetes baba tűnt el a saját házukból, anyuka másik helységben volt. Kisebbség. Durva.... Szerintem eladták.

Rita írt ma sms-t:
azt írta, hogy otthon vannak, jól vannak, eszik-alszik Míra baba. Nincs netjük most valamiért Ritáéknak. Ha jó lesz, jön rögtön. Puszilnak mindenkit!

Köszi Rita, várunk!

Na megyek, mosogatok, altatok!

Jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lola: verőfényes napra ébredtünk. Igaz, hogy hűvi van, de jó idő szerintem. Hánykor induljunk akkor? Csak mert nekem egy óra biztos a készülődés :) Talizhatunk arra felétek, úgy is kell mennem oda.
Mondjuk 11-kor?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola: fenti törölve, közben le sms-tük.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Szilvi,Évi!
Remélem minden rendben ment a hallásvizsgálaton.

Szegény 5 hetes kislány.Bizos hogy valami tragédia áll a háttérben.Vagy eladták.Örökbefogadásra ugye rengeteget kell várni,és ritka hogy pici csecsemő jusson.Megvenni egyszerűbb.
Felháborító!

Emesének hatalmas gratula!Nagyon ügyes.

Köszönjük Ritáról a híreket.

A multkor panaszkodtam hogy milyen lassú,meg hogy nem jó a netünk.Hát ma betelefonáltam hogy ugyanmár csináljanak valamit,jöjjenek ki nézzék meg,nem a semmiért akar az ember kiadni havonta 5000Ft-ot.Lehet hogy a nagy szél valami kárt tett a vezetékben.
Mire az ügyfélszolis Nő felvilágositott hogy januárban nem adtunk fel egy csekket,igy ők lekorlátozták a nethozzáférésünket.
Égtem mint a fene,mindenre gondoltunk csak erre nem.
Előkerestem a csekkeket és valoban hiányzott a januári.
Gyorsan feladtam. :oops:

Másik bosszúságom hogy romlott a pirospaprikám.
A multkori pörköltnél még azthittem hogy én hülye megégettem a paprikát és megkeseredett.
Ma is kostolom a paprikáskrumplit és ugyanaz a keserű iz fogad.
Pedig magyar Szegedi paprika.Ezentul már előtte meg kell kostoljam hogy jo e.Kész vicc.

Na nem panaszkodom.

Sziasztok.
Betti
berna23

Kép Anyáék ma rendes vacsit adtak!
berna23

Kép Esti tornaóra anyucinak! Kép
berna23

Sziasztok!

Végre meggyógyultunk! Ma mentünk 4 hós kontrollra és oltásra.
Matyi 7160 g és 64 cm!

Viszont Bendi lehet, hogy már csak pár hétig jár bölibe. Ugyanis csak addig mehet ugyanúgy, mint a többiek, amíg tart a szülési szabadságom. Utána csak költségtérítéses lehet, ami kb 25-30e/hó Tök ki vagyok akadva miatta. Ráadásul Bendi nagyon igényli a bölit. Nagyon sokat fejlődött. Mondókázik, énekel. Félek, hogy én nem tudom ugyanezt megadni neki a Matyi mellett. Azt szerettem volna, hogy még májusban járjon. De úgy tűnik ez ugrik. Hozzáteszem, hogy több, mint 1 évvel a bölikezdés előtt irattam be. Matyit is már lassan várólistára kell tetetnem.

Ja és zajlik az élet azért. Megkértem páromat, hogy öntse ki a maradék levest, és képzeljétek! Levescsonttal együtt öntötte ki a wc-be! Persze eldugult a wc. És le kellett szedni. Tudom, hogy segíteni akart, de azért ennyi eszecskéje lehetett volna.

Matyi meg kb. 2 hete alig alszik. És persze én is miatta. Elalszik 9-10 között este. Aztán felkel 11-kor, 1-kor, 3-kor, 1/2 5-5 felé és végleg felkel 7 körül. Totál zombi vagyok már. Nem értem miért csinálja. Bár úgy tűnik, nekünk is jön a fogunk. Remélem jobb lesz már, mert már nagyon türelmetlen és kialvatlan vagyok.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Anikó: elhiszem, hogy gond ez a böli téma. Megszokott Bendi egy közösséget és most hirtelen ugrik. Szegény... Viszont akkor szeptembertől mehet oviba? Melyikbe megy? Végül is akkor ezt a fél évet kell kibekkelnetek valahogy.... :(Azok miatt megértem azért a bölit, aki meg menne dolgozni és nincs hely. Nagyon hülyén van kitalálva ez a böli téma. Pont tegnap agyaltam megint ezen az intézmény összevonáson. Szükséges szerintük, mert kevés a gyerek. De mivel ösztönzik a népet, hogy gyereket gyártson??? Azzal, hogy bölibe kell vinni már 1-2 évesen az anyagi helyzet miatt? És közben ott meg várólista... Vagy azzal, hogy a családi pótlékkal is variálni akarnak? Vagy mivel???? HÜLYÉK EGYTŐL EGYIG!!! Komolyan!!

Szép súlya van Matyinak! Nem alvás: vagy tényleg a fogacskája piszkálhatja, vagy nem lehet, hogy éhes? Nem lehet, hogy kevesebb esetleg a tejed? Sinlac pépet 4 hós kortól ehetnek a babák, eléggé laktató, ha este adnál neki? És totál hipoallergén, mert tejérzékeny gyerekek is ehetik.

Párod-wc: no comment! Pasik :)

Betti: internet-csekk :) Jól van na, ilyen előfordul!! A lényeg, hogy minden ok lesz. De miért nem küldtek a korlátozás előtt egy levelet? Mert úgy szokták, nem?

A fotók arik... látod, látod, a meki kaja bejön minden gyereknél :)

Igen, minden ok volt a hallásvizsgálaton Noéval és Bencével is. Jól elvoltunk Lolával. Hülye idő volt. Hol tűzött a nap, hol meg az esővédőt raktuk a babakocsira.

Emesének tegnap megvolt a szépírás verseny, eredményt még nem tudunk. Tegnap pörgős nap volt. Verseny után háromra mentem érte, utána haza, gyors lecke, aztán apja mikor hazajött elmentünk vásárolni Emesének tavaszi cipőt a deichmannban. Azt kaptunk neki, de ünneplő cipőt nem. Sajna... ma megint nézni kell valahol. Kaptunk neki ünneplő szoknyát, mert az is szűk volt már. Pénteken ünnepség.
A picikkel addig anyukám volt.

Ma Bencének spenótot csinálok csirkemellel, nekünk guyásleves lesz mákosgubával (hallod Lola:)). Tegnap nem csináltam meg végül is.

Na mentem is.

Sziasztok

Többiek nem írtok? Zsanka, V. Erika, Cseriviola, Ediről nem is beszélve, Ancsa.... Gyertek csajok!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Csak gyorsan, aztán majd jövök: Szolgálati közlemény: :D
Emesedórabenceanyu: Ma 17-kor a suliban szülői munkaközösségi értekezlet lesz, a suliösszevonás (Kodály-Hermann) miatt! Mindenkit várnak, a nem munkaközössségi szülőket is, talán kiderül, hogy pontosan miről is van szó.

Üdv. V. erika
v.erika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?