Új privát üzeneted érkezett!

Lara: És még egy laptetőd is van :D

Anyoo: Sajnálom a tejcsit :( Hát ez nem jó, viszont legalább tényleg tovább tudtad szoptatni, mint Dorkát... Ki tudja, hogy ha nem lett volna ez az antibiós kúra, akkor meddig ment volna :roll:

Monee: Mennyiért varrogatsz? Na, inkább írok privit ;)
Ákosnak itt is boldog felediket :D

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, eszemet se tudom, mikor jártam utoljára itt. nagyon nehezen viseltem eddig a terhességet, nem tudtam aludni, a szüleim is betegek voltak, és nagyon-nagyon ki voltam.
volt hogy 5 nap alatt aludtam összesen 6 órát, gyógyszerrel.... (1 hétig szedtem egy latatót, jóváhagyta 2 doki is, C kategóriás gyógyszer, kicsit aggódom) éjjel pedig vagy kivert a víz, vagy rázott a hideg. aztán most járok egy akupunktúrás dokihoz, és azóta sokkal-sokkal jobb, és gyógyszert se szedek, csak hovát. meg valszínű pszichoterápiára is megyek, mert a szülés utáni depresszió összes tünete megvan nálam már most. :(

szóval ne haragudjatok, kérlek! hiányoztatok, de arra se volt erőm, hogy kinyissam a netet.

most vagyok 26 hetes, és úgy tűnik a babó jól van. eddig 3 kilót híztam.
szedem a metet.
lányok, akik szedtétek végig, mennyit szedtetek? mikor, és hogyan hagytátok abba? ugye, nem tudod, mikor fogsz szülni, és elvileg addig kéne szedni. aggódom amiatt is, nehogy a babának baja legyen. elég sokat eszem szerintem, annyira diétázni nem tudok, mert örökké éhes vagyok, és 3 kilót híztam. szóval remélem nem éhezik a gyerek.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Lara!

Kell valami alkotó dolog Nekem és ráadásul talán még egy kis pénzt is hoz majd a konyhára. Ha vissza kell mennem majd dolgozni 2010-ben akkor is jó lesz, mert a munkám alapból dög unalmas. Iroda, számítógép, adatkezelés. Brrr... Talán ez kompenzálja majd kicsit. Mint Neked a habkép gyártás. :)

Bettica!

Válasz ment!

Csillag!

Jobbulást! Gyere amikor tudsz... :wink:

CSAKEGY! HOVA LETTÉL???
Nincs valakinek meg Csakegy száma... írni kéne már neki egy SMSt!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszönjük mégegyszer a gratulákat. Jól vagyunk, csak a bal szeme váladékozik egy kicsit, arra kaptunk cseppeket.
Apa itthon van, nagy segítség, csak a család neheztel ránk, mivel egyelőre nem kértünk segítséget. De majd csak lenyugszanak.

Anyooka, Jobbulást nektek!!!

Csillag, én végig szedtem a metet, 250et reggel és 250et este. Ne aggódj a babád nem éhezik, elveszi magának ami kell.
apple
 
 


Bettica!
PFFFFFFFFFFff :D Átadom másnak!!! Éppen ma van pé-m.

Monee!
Jól beszélsz!!! Egyébként soha nem értettem azokat az embereket akik otthon unatkoznak. De viszont jó, h vannak ilyen típusú emberek is, máskülönben ki venné meg a portékákat??? :D :wink:

Kép
lara26
 
 


Lara!

Hát az egyikünk varrna, a másikunk hímezne, a harmadik falat dekorálna, a negyedik fával dolgozna és menne a cserekereskedelem! :)

Csillag!

Annyira át tudom érzeni a helyzetedet, én ugyanígy voltam.
Bár az altatóig nem jutottam el szerencsére.
De borzasztó, amikor az ember napokig nem alszik. Van segítséged? Mert azért így ellátni Marcit....nem lehet egyszerű az életed.
Amit érdemes kipróbálni:
- Bivaly adag magnézium. Kavics nézett utána annakidején, h. a magnéziumhiány és a terhesség alatti álmatlanság összefügg.
- Nekem meg a vaspótlás jött be a nyugtalan láb szindrómára. Nem röhögni, van ilyen és rettenetes! Az ellenségemnek nem kívánom! Őrjítő, amikor az ember lába bizsereg, mintha éppen akkor futotta volna le az ultramaratont, amikor önálló életre kel és ki-kirúg magától, amikor menni kéne, menni és menni. Én már csak bőgni tudtam a végén, amikor napok óta nem tudtam aludni a saját lábamtól. A párom masszírozta órákon át, de semmi nem segített. És még, ha sikerült is elaludni, amikor hajnalban fel kellett kelni pisilni, akkor kezdődött az egész előlről. Borzalmas volt! Azt hittem sosem múlik el, de egy angol nyelvű honlapon olvastam, h. vashiány is okozhatja, úgyhogy elkezdtem pluszban vasat szedni és az segített.
Esetleg ezeket is próbáld ki, hátha használnak.

Anyóó!

Ja, így már értem a zöld tejet! Mi volt az antibiotikum neve?
Én most a sír széléről hoztam vissza a tejemet, Fruzsi majd egy hónapig egyáltalán nem volt hajlandó szopizni nappal, csak éjjel. Ennek meg is lett a következménye.
De szerencsére volt pár nap, amikor a párom be tudott segíteni, bevettem magam az ágyba a gyerekkel, és amint megnyikkant máris mellen volt. Ez segített. Bár azért még nem a régi a dolog, de végre megint érzem, h. belövell a tej, meg hallani, ahogy csobog a torkába.
Nekem nem volt alternatívám, mert nem tud cumisüvegből inni. Maradt az anyamell.
Szerencsére vannak tartalékai a gyereknek bőven.....

Te hogy oldod meg az egy szobában a két gyerek altatását?
Mert nálunk Fruzsi csak csendes körülmények között tud elaludni, Gergő viszont mesélést igényel, ráadásul szíve szerint egy este végighallgatná a Minden napra egy mesét, elejétől a végéig, és erősen reklamál, amikor az apja a 4. mese után ki akar tőle jönni (magyarul minden este megy a hiszti).
Fruzsi egyenlőre velünk alszik egy szobában, de ez a nappalink, itt van a tv, számítógép, szóval gondolkozunk rajta h. hogyan lehetne egy szobában a két gyerek...
De attól is tartok, h. Gergő is felébredne az éjszakai szoptatásokra....
Te hogyan oldod meg a dolgot?

Csakegy!

Hova tűntél?
Nálad egy szobában van a két gyerek?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rami, köszi szépen. Magnéziumot én is szedek. Most már van segítségem, de mikor nagyon gáz volt, nem nagyon volt, és még vizsgáztam is. szerintem ettől készültem ki teljesen.

A gyógyszertől remélem nem lesz baja a gyereknek, stillnoxot szedtem, a német honlapokon azt láttam, írják terhesség alatt, én meg egy hétig szedtem, az utolsó 2 nap fél adagot csak. C kategóriás (? ez mit jelent) , meg egy ugyanilyen hatóanyagú csak más nevű gyógyszerről olvastam, hogy állatkísérletekben a napi adag 3-4szeresénél sem volt rendellenesség az utódokban, a 25-125 szörösénél csomtfejlődési rendellenesség. (érdekes, hogy ezt vizygálják, szerintem bármelyik gyógyszerből beszeded a napi adag 125szörörsét te is megmérgeződsz, az 12 doboz gyógyszer). meg gondolom a nyuszik nem 1 hétig kapták....
elvileg ez olyan gyógyszer, hogy 12 óra alatt teljesen kiürül.

viszont egy barátnőm seduxent kapott a terhesség alatt, nem szedett sokat, és gyerekének valami izomgyengesége volt gyógytornára kellett vinni) de nem biztos, hogy attól, mert olvastam, hoyg az meg itthon teljesen bevetten adják kismamáknak, valaki végig szedi, többet is mint ő, és semmi baja nem lett a gyereknek.

mindenesetre az akupunktúrás doki egy zseni.
sokkal jobban alszom. egyszer voltam eddig, még a fülembe is kaptam kis bent maradó tűket. hajat mosni is alig mertem, nehogy kiessenek.

figyelj csak!
szeretnék iratni egy antibiotikumot, hogy legyen itthon, mivel marcival állandóan mellgyulladásom volt. szóval csak arra az esetre, ha nagyon begyulladnék, az égbe szökne a lázam, és nem jutnék el sehová 2 gyerekkel, aki tudna segíteni. Marcival semicilint kaptam, az nem használt, utána zinnat 500, meg zinnat 250 (ez már csak azért, hogy meglegyen a 10 nap szedés).

kérdés, hogy szerinted nem elég kezdettől a zinnat 250?

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag, stilnox jó, én is azt szedtem a terhességi noalvás miatt.Metet ráér abbahagyni a szüléskor is, nem lesz gond, de ha zavar, akkor a 38. hét körül abbahagyhatod.
Vendég
 


Sziasztok!

RAmbóka, itt a zöld tej! Tegnap fejtem... Így siekrült csak lefotózni, élőben még zöldebb...
Kép

Antibigyó nevét már nem tudom! :oops: Múlt hétfőn hagytam abba és korábban még sosem találkoztam vele...

Egy szobában altatás nálunk nagyon jól megy! Annyit csinálunk, hog külön altatjuk el őket, Dorka a saját ágyában alszik el, ÁDám meg kint a kanapén. ÉS őt csak álmában visszük be a helyére. Erre azért van szükség, mert különben Dorka azt nézi hogy Ádám mit csinál :lol:
De ha már elaludtak, akkor nem ébresztik fel egymást. Babaőrt beállítom a fejemhez és hallom ha Ádám mocorog, ébredezik és nem hagyom hogy nagyon felhergelje magát. A pici dumálásra pedig nem ébred fel Dorka.
Amikor ÁDám felébredt - egyre ritkább éjjel szerencsére, 10 körül visszük be, akkor félálomban kér még egy adag tápit és azzal elvan reggel 7-ig - akkor kihozom, itt etetem meg és ha visszaaludt akkor megy vissza a helyére, vagy akkor már kint marad mellettem 8) :oops: Ez attól függ hogy mikor ébred.

Most mondjuk félek kicsit, mert a kórház óta apa ki lett túrva a helyéről és Ádám alszik a helyén - Apa meg a földön :P Épp visszaszoktattuk volna az ágyába amikor Dorka lett beteg, iszonyúan köhög, Most Ádám kezdi, őt egyfolytában figyelem a múltkori eset óta, nagyon parázom... amíg helyre nem jönnek addig kint marad mellettem.

Lara, laptetőőő!!!! :lol: Aisha még pár nélkül van! :wink:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Csillag!
Sajnálom ezeket a nehéz időket, remélem, mostmár jobb lesz!
Én azt hiszem, a 12.hétig szedtem a 3x850-et, utána 2x850-et.A 30.hétig nem volt semmi gáz, azt ettem, amit akartam, semmi nem piszkálta a cukrom(ki is használtam :oops: )akkor viszont elszállt a cukrom(nem durván, de 7 fölé)elkezdtem újra diétázni, és muszáj volt az esti gyógyszert elfelezni, és a felét délben bevenni, de így minden oké megint.
Én ameddig lehet szedem, Csakegy is pl.csak a szülés napján nem szedte már, addig igen.
Lara méretei tökéletesek, minden a korának megfelelő, az én eredményeim is minden tökjó, úgyhogy remélem, ezután sem lesz már gond.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Anyooo: Ez durva! Hát nem irigyellek... Doki mit mondott rá?

Csillag: :( Reméljük szülés után nem lesz semmi probléma. Addig is próbáld meg egy picit élvezni a terhességet. Drukkolok, hogy sikerüljön!

Zazzy: Ti jöttöööök Dimettel :D Már nagyon kevés van hátra :) Fotót majd kérünk a szobáról, nem csak ígérgetni ám ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Ez, tök jó, eddig nekem is jó az összes met nélküli terheléses cukrom. Hogy őszinte legyek, nem is nagyon tudok diétázni. mondjuk inkább a napi 5-6x elosztott kajára figyelek, de nem számolgatok.
Viszont nincs cukormérőm, asszem megint kénytelen leszek kölcsönkérni.

a szülés napjáig. ez o.k. én is előtte két nappal hagynám abba, ha tudom mikor szülök. az MMben azt mondták, ők a 38. héten javasolják a felezést, a 39en meg ne szedjem már. csak ezzel az a bajom, hogy a baba is szépen megszokja a normál cukromat, meg minden, aztán akkor meg szépen elszáll, meg aztán nehogy a végén legyen baja.
ha meg nem hagyom abba, nem tudom, valamiért a metrerá van irva, hogy műtét előtt két nappal nem szedheted. és sose tudhatod nem lesz-e csaszi, meg azért szerintem egy normál szülés is majdnem akkora megterhelés mint egy műtét a szervezetednek.


bettica, köszi. mindezek mellett próbálom tudatosan élvezni a terhességet. az akupuktúrás dokim egy csodadoki. a derekam is fájt, ma arra is kaptam kezelést, és 90% elmúlt. aludni is jobban alszom. hihetetlen! egy pár kis tűtől. :-)

Kép

Kép
csillagfény
 
 


CSillag, a 36. héttől már nem száll el a cukrod, szóval a 38. héttől csökkented és kész.a 36. héttől semmi sem lehet.
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, még nem tudtam visszaolvasni :(

Dimetről van hír?
Rejóról? Próbáltam hívni de sikertelenül :(

Nem is tudom mióta nem volt bekapcsolva a gépem... netelvonókúrát tartottam :) Na jóóóó... igazából olyan hulla voltam, hogy kénytelen voltam. Amikor Lilla aludt én is kidőltem Lucával (éljen a fekve szoptatás és a gyógytornász aki nélkül Luca még mindig üvöltene szoptatás közben), este meg örültem ha kiláttam a fejemből.

Mostanra elég jól összekaptam magam úgyhogy bekapcsoltam a gépem :)

Jaaa.... és elkezdtem egy új mei-tait varrni, egy kisbaba méretűt.... ha Luca kinövi majd varrok egy újat.... (a cicást meg el fogom adni)... ha ilyen tempóban haladok, 3 év múlva talán elkészülök vele... (ld. Luca nappal még mindig csak rajtam és kendőben hajlandó aludni - igaz, cserébe este 8-kor kidől és van, hogy csak hajnali 7-kor ébred és ha mázlim van még vissza is alszik egy kicsit... de csak éjjel marad meg a bölcsőjében)

Mi egyébként rendben vagyunk, bár ma Lucával megjártuk a sebészetet ... (kiráz a hideg ha belegondolok... ma mentünk gyógytornára ahol szólt a gyógytornász, hogy egy hajszál tekeredett Luca lábujjára. Ja. Úgy rátekeredett, hogy teljesen elszorította, mintha kettévágta volna... a sebészeten "operálták" le róla... az a szerencse, hogy a gyógytornász észrevette mert még nem kékült így remélhetően nem lesz ebből nagyobb baj. Fene gondolta volna. Még a gyógytornász előtt is a kezemben volt a lába, ott játszottam a lábujjaival és még úgy sem tűnt fel. Tiszta lelkiismeretfurdalásom van. A sebész azért megnyugtatott, hogy szépen meggyógyul majd, a mélyedés meg szépen kisimul de ez azért őt is meglepte mert ilyet még soha nem látott... addig meg figyeljük, hogy tényleg gyógyul-e)

Lilla meg beszél... mondatokban. Fene gondolta, hogy a 2. szülinapjáig eljut erre a szintre de csak eljutott :)

Lucával tök jól elvannak, Luca oda van meg vissza ha meglátja Lillát, vigyorog rá és a lábát rázza :) Néha odatolom Lilla mellé aki jól eljátszogat, ő meg csak figyeli. Lilla még mesét is szokott néha olvasni neki :) Mondjuk a játékait azt nagyon félti Lucától. Ha bármit Luca kezébe adok akkor azonnal odarohan, hogy az a Lilláé... Na ez a legkeményebb része az egésznek. Megoldást még nem találtam, de előbb vagy utóbb kénytelen lesz megszokni, hogy osztozkodnia kell. Egyébként még (jó sokáig) külön alszanak, Luca mellettünk bölcsőben, Lilla meg a szobájában. Ez így a legpraktikusabb mindenkinek, úgyhogy amíg Luca belefér a bölcsőbe és nem tud belőle kiesni addig marad.

Hát ez van...

Megpróbálok gyakrabban jönni csak olyan kevés a szabadon felhasználható időm, hogy kénytelen vagyok a netezésből lefaragni...
Vendég
 


Csillag: met és a szülés: én a szülés napján már nem szedtem de én ugye a 37. héten szültem, a 38. héten akartam abbahagyni... éééés szülés után majdnem beájultam, annyira hipóztam úgyhogy utána egész nap csak édességet faltam és úgy sikerült összekapnom magam...
Vendég
 


Ja... és Lilla tegnap így köszönt el anyukáméktól: "bye-bye birdy" :shock: 8) :D :D :D :D :D

(anyukáméknak van egy babatv videójuk angolul, azt nyomatják neki néha :) )
Vendég
 


Csakegy!

Látod? Ezt írtam neked annakidején, h. csak figyelj, mert egyik pillanatról a másikra mondatokban fog elkezdeni beszélni. Gergő ugyanezt csinálta. Decemberig egy-két szava volt, aztán mikulástól szilveszterig behozta a lemaradást.
Most meg időnként az idegeimre megy, mert egyrészt mindent megismétel, mint egy kis papagáj, másrészt reggel előkerül egy mondat pl. "hóvanakata?", megbeszéljük, h. a Kata a patikánál vár minket, ennek ellenére a patikáig átlag 3 másodpercenként megkérdezi újra. Mint egy aranyhal. Na itt légy türelmes, gyermekének udvariasan válaszolgató szülő! :twisted:

A sebészeten hogy tudták leszedni a hajszálat? Mert azért egy ekkora gyereken még a körömvágás is futóvadlövészet számba megy, nemhogy egy hegyes ollóval alányúlni egy húsbavágó hajszálnak. :shock:

Osztozkodás: Szerencsére Gergő éppen kezd túl lenni a "minden az enyém" című fejezeten. Vannak a "Fruzsi játékai". Vannak a "Gergő játékai, amiket már kinőtt". És vannak a "Gergő játékai, amikkel játszik".
Namármost természetesen a "Fruzsi játékai" a legérdekesebbek, függetlenül attól, h. nem sok mindent lehet velük csinálni. :D Szíve szerint elhurcolná az összeset. De nem szabad. Bár időnként engedek neki, olyankor hoz cserealapot: matchboxot, gumilabdát.
Már ez is haladás.
Nálunk inkább abból van a probléma, h. a Fruzsi kalimpál és rugdos. Szegény fiam úgy szeretne melléfeküdni, de valahogy nincs szerencséje, Fruzsi hol a haját markolja meg és nem ereszti, hol a lábát rúgja meg...
Na mondjuk megy a dolog a másik irányba is. A fiamnál a "melléfekszik" szó azt takarja, h. kb. 10 másodpercig nyugton fekszik, aztán brékel tovább, szóval őmiatta sem erőltetjük az ilyesmit, mert már párszor ráfeküdt, rátérdelt a Fruzsi karjára, lábára.
Meg az is veszélyes, ha a Fruzsit leteszem a játszósszőnyegbe, mert a fiam azt még nagyon a magáénak érzi, és olyankor mindig ott lébecol, viszont amilyen szeleburdi koordinálatlan, tegnap is majdnem rálépett a húga fejére. :shock:
De Fruzsit meg muszáj letennem a játszósszőnyegbe, mert egyre jobban igyekszik forogni és a kiságyában rendszerint keresztbefordul a nagy brékelésben és beakad a lába. Akor meg üvölt. A játszósszőnyegen legalább elfér és pöröghet a hátán, mint egy büdösbogár. :D
De figyelni kell rájuk nagyon!

Csillag!

A metet az altatás miatt kellene abbahagyni a szülés előtt, nem a műtét (v. szülés) fizikai megterhelése miatt. De ha korábban jön a baba és csaszi lesz a dologból, akkor szólj az altatóorvosnak, h. metet szedsz és akkor figyel a vércukrodra.
Utcán combnyaktöréssel összeszedett mamikákat is meg szoktak műteni függetlenül attól, h. metet szednek. Szóval ezen ne parázz!
Nekem EDA-s csaszim volt és végig szedtem, ott nem kavart be egyáltalán a met.
De az is jó ötlet, ha fokozatosan leépíted, ott már ne fog elszállni a cukrod.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


köszi, lányok! akkor a 36. héten felezek, 38-tól nem szedek semmit azt hiszem. azért jó látni, hogy 2 gyerek mellett is élhető a világ és néha még netezésre is jut idő. én egy kicsit parázom az egséztől. marci mellett egyedül is majd meghaltam, hát még ha mellette van egy hisztis 2 éves kisfiú.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


A metet én csak a szülés napján nem vettem be, de mikor megszületett Ákos, ( nem tudom, h a kimerültségtől-e v. a cukortól) a szülőszobán beájultam, úgy mostak föl, Ákosnak is leesett a cukorja. Éjfélkor hozták be, h vagy szopiztassam vagy cukrosvizet adnak neki. Szpoztattam amennyi tejem csak volt és reggelre stabilizálódott a cukorja. Viszont én 2 hete baromira kívánom az édeset, alig tudom magam visszatartani, h ne egyek.

Lányok, tudnátok abban segíteni mitől van Ákosnak 2 napja zöld kakija? Szinte minden nap ugyanazt eszem, nem variálok, és csütörtök este óta zöldeket kakil napi 2-3X.
apple
 
 


Apple, normális a szín, nyugi.

Igen, ez nálam is így volt, a szülés után a gyereknek alacsony volt a cukra, ő cukros vizett kapott 2 napig (infúzión át) és nekem is alacsonyka volt a cukrom.
Vendég
 


csakegy, én napok óta hívni akarlak, mert el vagy tűnve....még 2 in 1. később írok, most altatás.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na itt meg megint ilyen élet folyik? látom nagyban mindeki itt van...

:)

csakegy hol próbáltál hívni? vonalas számunk most nincs, tudod eladtuk a lakásunkat, most albiban nyomjuk, aztán megint költözés a házba, aztán majd valamikor építkezés...

szóval sűrű az élet minálunk...de mobilom ugyanaz, meg az imélcímem is...:)) Lonával, lyutkávakl, Alicével, Ramival norkával zsizsikkel, dimettel kavicskával, Nikivel néha anyóka mamint szóval jó pár embnerrel tartom a kapcsolatot imélen...

de inkább hímzek, mint netezek...:))

(www.sziszehimzesei.blogspot.com ha valakit érdekel! :)

na ha így újjáéledt a babanet majd benézek néha, de csak nagyon néha, jó? :) sok puszi!

Kép

Kép
rejo
 
 


jajj de jóóó... Dimet is és Rejo is meglett :)))))

Rejo: a mobilodon hívtalak de a férjem telefonjáról... Ha vége az influenzaszezonnak egy kis MÜPA? Dimet ?

Mááás: Luca ma 5 percen át kacagott... gurgulázva, mint a nagykönyvben :) Tök durva volt, Lilla nem is tudom mikor kacagott először így elég hihetetlennek tűnt már 3,5 hónaposan Luca-kacagást hallani :) (egyébként fogalmam sincs mikor illik elkezdeniük kacagni)

Férjem meg teljes dögrováson de a 2 gyerek mellett semmi erőm őt is ápolni :( Ráadásul igazából félek is nehogy elkapjam mert akkor rémálom lesz az elkövetkező néhány hét. Így is elég nekem, hogy mindkét gyerek taknyos, az orrszívás meg mindkettőnél rémálom kategória. (Viszont kifejlesztettem egy remek 2 gyereket egyszerre fürdetős módszert. Fogom a dézsát, az belemegy a nagykádba amiben Lilla pancsol, a dézsában meg Luca üvölt mert azt hiszi, hogy vízbe akarom fojtani... szegény rühelli a vizet amióta egyszer a nagykádban próbáltam megfürdetni hanyattfekvésben a megszokott dézsa helyett. Először Lilla megy a kádba amíg Luca a pihenőszékben vár, utána Luca a dézsába. Luca utána ki a dézsából vissza a pihenőszékbe a törölközőre ahol felöltöztetem. Luca utána a kezemből kukkolja ahogy Lilla fürdik. Utána visszaköltözik -üvöltve mert nem szereti ha lerakom- a pihenőszékébe amíg Lillát kihalászom a kádból. Más ezt hogy csinálja????)

Rambóka: egy tűvel meg nem tudom mivel szedték le a lábujjáról a hajszálat. Kicsit vérzett is szegénynek, gondolom amikor alányúltak felsértették :( A hajszál nagyját még én szedtem le körömvágó ollóval de az utolsó részhez már nem fértem hozzá ezért lett sebészet. Szépen gyógyul szerencsére de tényleg nem hittem volna, hogy ilyen létezik.
Vendég
 


csakegy, azért ijesztő ez a hajszálas történet. jó, hogy minden okés.

érdekesek ezek a hogyan küzdjünk meg két pici gyerekkel történetek :) mi is nemsokára benne leszünk a sűrűjében.

egyébként nagyjából minden okés. néha szarakszik a vérnyomásom. magas. de van gyogyóm, ha kellene. de mivel csak rohangászés, bezabálás után magas, így ezeket mérsékeltem. és szinte semmi sós.

abbahagytam a magneb6-ot, de szinte semmi keményedés. néha. zsuzsival ilyenkor már voltak bőven jóslóim. most vagyok a 37. hétben. de szeirntme ez a gyerek bent marad a 40. hétig. féltem a terhesség végétől, az utolsó 2 hónaptól. de smemi gáz. még jól bírom. igaz kicsikét kezd szenvedés lenni. de ez van.

zsuzsi meg dumagép. lassan elkezdi összetenni a szavakat. eddig amit leghosszabbat kimondott: "bazsa, gyere, kész" = balázs gyere velem, fogd meg a kezem :D (szomszéd kisfiúval)
micimackó őrület van. én sosem szerettem. de már kezdem kívülről fújni.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


csakegy mobilszámom pedig a régi...

én benne vagyok Múpában majd tavasszal...férjed nem orrolt meg rám még a télen? Mikor Pécsen voltunk és úgy volt megyünk hangversenyre...szegényt felhívtam majd 3X hogy mennyire szeretnék menni...aztán meg mondtam neki mégsem megyünk...

remélem nem sértődött meg, de férjem behisztizett...hogy nem akar hangversenyre menni, fáradt, nem akar állni...haza akar menni...rosszabb volt mint egy ygereke komolyan...

és betettem a kiskádat a nagykádba és egyszerre fürdettem a kettőt.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Rejóóóó, örülök, hogy újra itt :)

Dimet: Azta Zsuzsi nagyon nagy lett :shock: Jó, mondjuk már ezer éve tettél fel róla képet :) Nagyon szép gyerek ;) Talira tudsz jönni, vagy már inkább nem vállalod be? (Hunciéknál lesz, gondolom, említette ;) )

Csakegy: Te mindig mindenre megtalálod a megoldást ;) Elképzeltem ezt a fürdetést, hát nem lehet egyszerű...

Apple: Asszem Monee írta anno odaát, hogy amint elkezdett egy kis Normaflore-t adni a bébinek, szépen visszaállt a kaki színe... ;)

Mennem kell, Bence randalírozik az ágyában :roll:

Pussz

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Rejo üdv!

Dimet szépséges nagyra nőtt lányod van4

Csakegy jó nagy pörgésben vagytok
Marcipánt hol érdemes beszerezni gyereknek??? Tortát akarok majd kreálni.

Apple a zöld kaki normális, tisztul!

Nekem nem mérték kiskincs cukrát:( Zuhizás után én is szédelegtem a szülőszobán, de azt mondtam jól vagyok, mert akkor nem vittek volna le az osztályra :roll:

Legyetek jók!
Vendég
 


Rejo, :lol:

Dimet KisZsé édes mint mindig :lol:

Na igen, tali lesz nálam, eddig nem nagy a tumultus (Mona és Bettica) de akárki jöhet aki akar, ráér, pocakkal pocak nélkül babával bárhogyan!Jövő csütörtök de még nem döntöttük el, de vagy du legyen.ahgoy a többség dönt.
Vendég
 


Köszi, Lányok!
Most azzal próbálkozom, h lefejem az előtejet, hátha azt nem tudja megemészteni a gyomra.

Kincs, milyen alkalomból lesz a torta? Donátnak? Szerintem Corában, tescoban kapsz marcipánt.

Dimet, Zsuzsi, nagyon sokat változott, és nagggyyyon édes. Neked kitartás!

Rejo, helloka!!!
apple
 
 


Apple, csak gyorsan egy mondat: Jadviga is kakilt zöldet, erre a védőnő azt mondta, ogy túletettem. Nem emészti meg a kaját, és ezért zöld a kakija.
zsizsik
 
 


hunci, sajna nem fogok tudni menni. mostmár vissza kell fognom magam, nem tudok zsuzsival úgy rohangálni, jönni-menni. sajnos....
pedig jó lett volna!!!!!!!!!!!!
így is olyan rossz, hogy mi mindig jövónk-megyünk, és mostmár nem tudok.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok lányok!

A tanácsotokat szeretném kérni. A másik PCO-s topikba szoktam néha írni, de szerencsére úgy tűnik, hogy hozzánk is bekopogott a gólya, tegnap reggel pozitívat teszteltem. :) Hihetetlen még nagyon, ugyanis az első metes ciklusban fogant a baba!
Sajnos a nőgyógyászomat 2 napja nem tudom elérni, ezért tőletek szeretném megkérdezni, hogy van-e valami sürgős gyógyszer vagy hormon, amit így a legelején kapnom kellene? Folsavat és magzatvédőt szedek. Minél hamarabb orvoshoz kell mennem, vagy pár nap nem számít? Vagy tudnátok egy olyan dokit ajánlani Bp-en, aki hamar fogad és jártas a PCO témában?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80
 
 


Még egy kérdés felmerült, ami miatt meginogtam! Sikerült elérnem a dokimat, azt mondta, hogy azonnal hagyjam abba a metformint. Eddig úgy tudtam, hogy az első 12 hétben javasolt a szedése! Ti mit csináltatok? Mit gondoltok?

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80
 
 


Kacsi!
Először is gratulálok!Akkor a doki sínen van.Ő kérhet proginézést, és ha kell pótlás, ad.
Nőgyógyász mondta, hogy hagyd abba a metet???Te döntésed, de az első 12.hétben kifejezetten javasolják, segíthet megelőzni a vetélést!!!Utána cukorterhelés, és eldől, hogy mi legyen.De mindenképpen endokrinológussal beszéld ezt meg!!!
Folsav, magzatvédő jó + pihi ezerrel!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


rejo, klassz, hogy van időd hímezni. nekem holnap hoztnak egy varrógépet. :-) majd próbálok alkotni 2 hónapig.

alvás: az kkus doki óta jobb, tegnap bevettem egy stilnoxot, de előtte 2,5 hétig semmit. hunci, te mennyit szedted?

lányok, asszem az esti metet visszaveszem egy félre. minden éjjel fel kel kelnem enni. :-) ti mit mondtok? vagy ilyenkor nem szabad?

nekem a diéta már egy nagy nulla. éhes vagyok egész nap. most éppen aranygaluskát ettem vaniliamártással.
meg fekete csoki, minden nap 50g megvan. az 25g ch. azt próbálom, hogy legalább elosztva legyen, de néha ez sem megy.
de túl sokat nem híztam, most tartok 3-4 kilónál. szóval annyira rossz mégse lehet, vagy sok a met?????

meg azért marci elég sok energiát felemészt. ma egész délelőtt motoroztunk. ő motorozott, én meg rohantam utána. :roll:

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag!
Ha tudnád, hogy én a 20. és 30.hét között mennyit ettem :shock: karácsony is közbejött ugye, de egyébként se nagyon volt olyan nap, hogy ne ettem volna édességet.És összevissza ettem. :oops: Tulajdonképpen, amit híztam, azt ekkor híztam.20.hétig olyan 4-et kb, most meg 12-13-nál tartok, de a 30.hét óta szinte semmi(vagyis gondolom fogytam)azóta figyelek újra, mert akkor elszállt a cukrom, és csak a diéta segített kordában tartani, meg a jól elosztott met.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Lányok rotavírus ellen érdemes beoltatni a babát? Lassan aktuális lesz és nem tudjuk mit csináljunk. Emlékszem mintha Rambóka írta volna, h Gergőnek volt. Van aki beoltatta?

Köszi!
apple
 
 


Apple, én beoltattam Ádámot! Rohadt drága, de ha ezzel egy betegséget, egy kórházat elkerülhetünk, nem sajnáltam rá a pénzt. Halottunk érvet ellene és mellette is, mi így döntöttünk.

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani Budapesten egy olyan nőgyógyászt, aki otthon van a terhesség és PCOS témakörben? Úgy érzem, hogy az én dokim nincs a toppon ebben a témában sajnos... Nagyon fontos lenne! Előre is köszi!

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80
 
 


kancsi, én se tudok sajna ilyet. én csak tűűnek mondtam, hogy szedem a metet. igazából, ha rendben lesz minden, akkor örülök neki, kicsit félek, hogy a végén ne legyen baja a babónak.

zazzy te szedsz most metet? azért az se jó, ha fogysz. kis súlyú lehet a baba tőle, nem tudom. szerintem az se jó diéta, amitől terhesen fogy az ember.

rotavírus: mi nem kaptunk oltást, se betegséget. az akkori dokink nem ajánlotta, nekem meg magamtól eszembe se jutott.

én ma este megmértem a cukrom. 10,7 volt. kaja után 1 órával, de nem vagyok benne biztos, hogy 1 órával utána volt, lehet, hogy kevesebb??? akkor is állati sok. mettel.
de eddig az összes terheléses cukrom mert nélkül jó volt.

nem értem. szóval mostantól diéta, és mérés.
holnap megyek az MMbe terheléses reggelire, asszem egy kicsit több kaját fogok vinni. múltkor egy zsömlét vittem, most egy péksüti lesz. ha ki kell jönni valaminek, akkor inkább most, minthogy baj legyen.

diéta??? jó lenne. méricskélni nincs időm. a 10órai az csak futószalagos alapon, egy kv tejjel, vagy egy csokidarab, mikor mi. ha marci meglátja, neki is kell persze, és akkor nincs ebéd.
úgyhogy nálunk ebédig éheztetni kell a gyereket. :D reggeli azért van persze. :D
ebéd: igyekszem főzelékezni, de fogalmam sincs mennyit eszem, nincs energiám méricskélni, meg a maradék is az enyém.

délután általában elveszítem az önkontrollomat, és hmmm. este az alkoholmentes sör is nagyon fincsi. abból egy deci 5g ch.
én nem híztam nagyon, Marcival már a 3. hónaptól terhesruhát hordtam, most az összes ruhám jó még rám, a pizsik, melegítők simán, a többi pedig egy kismamaövvel. és Marcival elég strapás a nap, játszótér, meg itthon is, állandóan rohangászni kell utána. szóval nem nagyon bírom én a diétákat. így is mindig éhes vagyok. nagyon.
lehet, hogy duán 2 óránként kéne ennem egy kicsit???

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag sztem a mettel nem okozhatsz bajt a babának.
Viszont ha ilyen éhes vagy jobban kellene figyelned mit eszel, (minőségi kaját keveset sokszor) cukor sok :(

Apple mi beadattuk a rotát, én is sok ellene cikket olvastam.
De ha 2-3nap betegeskedést esetleg kórházat úszunk meg vele már megérte, Olyan hamar elmehy 10-20ezer ez legalább jó célt szolgál.
Igaz mi is felnőttünk extra oltások nélkül.Ma viszont van lehetőség , fejlődik a világ..
Szülinap miatt érdeklődtem a marcipánt ,fiamnak én akarok egyéni tortát csinálni..már tervezgetem a patyt is :lol:

Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Majd igyekszem visszaolasni....

Kacsi80!
Üdv. köztünk.Én sajna dokit ajánlani nem tudok, mert vidéki vagyok, és engem diab doki ellenőrzött folyamatosan terhesség alatt, a nődokim meg rábólintott a met szedésre annó.Én végig szedtem a 2x850 mg-ot.

Húú dimet, Te már nagyon finisben vagy...Irigyellek....

Ja, jut eszembe, ha valakit most érdekel Bartos Erika:Anna, Peti Gergő sorozata, az Alexandra Online-on 1499.ért vannak a könyvek, még postával (550)is megéri, pláne, ha többet vesz valaki,10000 ft felett nincs posta.Én bespájzoltam Gergőnek (remélem tetszeni fog neki, mert ellenkező esetben felakasztom magam :lol: ) De csak itt a neten van leárazva, és asszem csak ezen a héten (a boltjaikban változatlanul 2500-be kerül)
ezoterike
 
 


Vagy most nézem, nem is tudom meddig tart az akció....
ezoterike
 
 


Csillag!
a 10-es cukor az nagyon sok! :shock: Hogyhogy neked kajás terhelést csinálnak a M-ben???Nekem rendes cukros volt mindig.

Én már elkezdtem leépíteni a metet, már csak reggel és este eszek 1-1 felet a 850-esből, de nemsoká csak reggel fogok, aztán semmit.
Azért fogyok(gondolom én), mert a 20.-30.hét között indokolatlanul sokat ettem, és ebből rengeteg volt az édesség!Ha akkor is normálisan ettem volna, gondolom, nem híztam volna annyit, és nem lenne mit leadni.
A doki szerint is normális ez.Larának pedig tökéletesek a méretei, minden egyes uhun(jó pár volt) korának megfelelő volt, sőt én lassan attól tartok(mivel semmi jelét nem mutatja annak, hogy elő akarna jönni)hogy nagy lesz mire megszületik, ha végig húzzuk.Én annó úgy döntöttem, hogy 38 hét elég lesz :lol: de nem úgy tűnik, hogy ezt ő is így gondolja.
Pedig a védőnő is azt mondta, hogy olyan jók a méretei, meg egyébként is lány, azok szeretnek iparkodni, tuti hamarabb jön, de nem úgy néz ki egyelőre... :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy, nekem is így volt kajás terhelés.

Csillag, méregess szépen!És ne aggódj!
Vendég
 


Sziasztok!

Jól eltűntem, de azért olvasgattalak benneteket amikor csak tudtam. :) Látom felmerült a met-es kérdés, ezért én is szeretnék egy olyat kérdezni, hogy mikor kezdtétek el újra szedni szülés után?

Napsütéses szép napot :)

tyche
 
 
 


Ja, viszont ma bementem a klinikára. a cukros trutyi után, 5,4 volt 2 órával a cukrom, met nélkül. mindez 2 hete. mondjuk belecsavartam egy citromot (engedélyezve volt), meg ittam közben 2 pohár vizet, és kiugrottam a turiba. de azért ezektől nem ment volna le ennyire, nem???? mondjuk tegnap se csak ültem, kiszáradva mint egy hal.

zazzy, azért mert az összes reggeli terheléses cukrom jó volt. ma mondtam, kérdezzék meg tűűt, hátha nem stimmel valami, tegnap este ennyi volt.

ma az uhs doki azt mondta, a 2 órás terhesség alatt 7,6-ig tolerálható. az éhgyomri 6-ig. ?????? ti ezt hogy tudjátok?

ezo, te hogy hagytad abba a metet?
a nődokim nem is tudja, hogy szedem, nem merem neki mondani, nagyon ellenezné.

egyébként 27 hetes a babó, úgy néz ki minden rendben, be is fordult, minden.

Kincs, hogy rohan az idő!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!
Csak bekukkantottam!
Velünk minden okés....remélem marad is ez az állapot....
Tegnap voltam Afp vérvételen és cukor terhelésen....kötelező 35év felett ez is....éhgyomri múltkor 3,8volt....de azért terhelnek...
Jövő hét pénteken megyek genetikára... ott ki tudja mi lesz még....de 25.-én sima Uh-ra is kell mennem!
Kb. 1kg-ot híztam....de Nálam van miből építkezzen KCs...azt se bánnám,ha nem híznék többet...
na pusza

Gratulálok az új bébikékhez!
Zsuzsi már nagyon nagy lány!
Anyoookám szépek a gyermekeid!!!
Zazzy...te már vágod a centit!?Nincs sok hátra!-Én 4 nap múlva már szültem Natit!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Csillag!
Én elég érdekesen hagytam abba szülés előtt a metet.Mivel a kiírtnál egy hónappal előbb szültem, és ugye akkor éjjel elfolyt a magzatvíz, rohanás a kórházba.Na így lett a met abbahagyva egyik napról a másikra...

Én is kérdeznék Tőled:A kisfiad látom elmúlt már 2 éves.Most Te gyesen vagy, vagy a pocaklakóval táppénzen vagy? (nagyon foglalkoztat ez a kérdés, ha esetleg mostanában összejönne nekünk ketteske.....)

Kandi!

Gratula a jó eredményekhez!!!
Jó tudni, mi kötelező 35 felett.Most hétfőn múltam 35 :(
ezoterike
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?