Hello Anyukák és Leendő Anyukák!
Már elég régen voltam itt, de most, hogy olvastam a ti problémáitokról is kicsit "jobban" érzem magam, ezért bocsánat.
A Hanna egy hónapos évfordulója után hirtelen alkalmatlannak éreztem magam az anya szerepre. A sok sírás, nem tudtam, most éhes, nyűgös, fáj a hasa? DE megnyugtatott a védőnő ezen átesik mindenki, nem vagyok egyedül, attól szintén jobban éreztem magam.
A hasfájást időnként még nem tudom eldönteni, mert nálam üvölt, járkálgatok vele, beszélek hozzá, aztán apa hazajön, nála is folytatja, majd elaszik. Ha fáj a hasa akkor tovább is kellene üvölteni nem? Figyelek, illetve próbálok figyelni arra, hogy ne legyek ideges, és szépen beszéljek hozzá, de amikor már egy órát üvöltött kicsit nehezen megy. Aztán a szép beszéd marad, de belül már ideges vagyok.
A hasfájásra mi azt is kitaláltuk, de nem saját ötlet, hanem itt a hasfájás topikban olvastam, mert a korábbi kakilás mennyiség és szám lecsökkent. Szóval vettem szélcsövet és a popsiba dugjuk és a hasát masszírozva kijön a kaki és a buborékok, amivel egy lufit lehetne felfújni és utána megint jobb és beindul jobban a kakilás.
Ezek azok a pillanatok, amikor az ember azt mondja a "szarnak" is lehet örülni.
A csuklásnál én csak kicsit megszopiztatom és elmúlik, vagy mi már adtunk neki cumit, mert szopizós csajszi és a mellbimbóm így egyben marad.
Mi egyébként azt teszzük, hogy amikor az apa hazajön akkor én, veszem a kabátom és lemegyek egyedül sétálni egy kicsit, mert legalább levegőzök, meg egyedül vagyok egy kicsit.
A délutáni séták nálunk beváltak, csak lehet, hogy nem a megfelelő fázisban hagyom abba, mert utána elkezd nyűgösködni.
Sztocsi, Sziszó, Bjuti attól még, hogy tápszert adtok vagy azt is adtok nem vagytok rosszak. Nem ettől fog „köszönni a szomszédnak” vagy „visszapakolni a játékot” vagy ami még jobb „megenni a spenótot”.
Én most még tudom szoptatni, terveim szerint 6. hónapig, de nem tudom lesz e elegendő majd a továbbiakban, mert a fejést is nagyon mondják , de pl etetés után büfiztetés ha tud, aztán kezdődik a nyüglődés, mert azt már kitapasztaltuk, hogy Hanna úgy alszik el, hogy előtte nyüglődik. Mire elalszik kb annyi az idő, hogy egy-két dolgot megcsinálok pl lezuhanyozok, hogy felfrissüljek és lefejek egy kis tejet, és mire oda kerülök hogy pihenjek, akkor már felébred és kezdődik minden elölről.
Nekem a szülés azt mondom könnyen ment, bár féltem tőle, de múltkor már oda jutottam ,hogy azt mondtam, kicsit ha így fáj a hasad inkább nekem fájt volna a szülés.
Tehát fel a fejjel mindannyiunknak.
Pl tegnap esti meg hajnali szopizásnál alig tudtam szegénykét szoptatni, mert rámjött a röhögő görcs attól hogy eszembe jutott, hogy a hinta székbe az apja úgy ringatta már azt hittem elrepülnek. Látványra is elég nevetséges volt.
Nem vagytok egyedül.
Gondolom ismeritek a mondást: Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.
Na megyek, mert apa rántott húst enne és elkészítem.
Majd később teszek fel képeket, mert most a méretek nem megfelelőek.
Emese