Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szívből gratulálok mindenkinek az apró tüneményekhez! És a tüneményeknek is gratulálok a megszületéshez! :)

Mi a 17. hétben járunk a pocaklakóval, augusztusi baba lesz, ha minden jól megy.

Még a XV. kerületi SZTK-ba járok a nőgyógyászomhoz, viszont lassan szeretném kiválasztani a dokit, akinél születni fog a picur.
Nagyon sok dokit ajánlottak, és el is olvasgattam a Ti ajánlásaitokat, véleményeiteket is az uzsokis dokikról.
Én a dr. Jex Annáról szeretnék érdeklődni, szült nála valaki, fog hozzá menni valaki? Mennyire fiatal?
Esetleg nem tudtok olyan weboldalt, ahol meg lehet nézni a dokikat? Ahol van fénykép róluk?

Szülésznővel kapcsolatban ismerősöm, aki novemberben szült az Uzsokiban, annyit mondott, hogy az ő dokija ajánlott valakit mellé, aki személyiségében passzolt hozzá és sokat segített neki szülés közben. De nem neki kellett megkeresnie és lebeszélni a részleteket, hanem ezt megtette a doki helyette.


Üdvözletem, Évi

Kép
frau eule
 
 


Évi:

a Jex Anna terhes, szerintem lehet, hogy már el se tudna téged vállalni.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Köszönöm szépen a választ!

Akkor őt nem keresem meg... ellenben a "karikás szemű" Fábiánról nagyon jó dolgokat írtatok, illetve a Mecsér Béláról is, valószínű őket meg fogom látogatni, megnézzük mennyire vagyunk szimpik egymásnak.


Még egy kérdés (és a jövőben még lesz 1000 :D ): ha egy vagy két ágyas szobába szeretnék menni, mennyi idővel előtte kell jeleznem ezt a kórház felé? Vagy ezt bejelentkezésnél kell mondanom, mint a hotel recepcióján?


Évi

Kép
frau eule
 
 

 
 

Évi,
bingo: csak akkor tudod jelezni, ha épp mész be szülni. Nem lehet foglalni előre a szobát, így lutri kérdése, hogy lesz- e vagy nem. Van még egyébként az Uzsokiban szülésfelkészítő tanfolyam, a kórház honlapján megtalálod, meg még egyéb infok is, de a dokikról nemsok minden. Üdv itt a fórumon :)
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!

Eszter:
Örülök, hogy benéztél, már rég jártál erre. Levinek is fájt a pocija, de szerencsére rájöttünk, hogy a tápszertől. Szegénykém mostanában kezd renbe jönni. Leszámítva a pocak fájást és a fáradságot jól vagytok?

Évi:
Én Jex Annánál szültem, és ha nem lenne terhes (tavasszal fog szülni) szívből ajánlanám neked. Szegényt szilveszterkor kellett riasztani hozzám :oops:, ennek ellenére vigyorogva jött be :lol: ! A 6. hetes vizsgálaton is nagyon rendes volt, remélem a következő babámat is nála szülhetem. Sajnos más dokit nem ismerek az Uszokiban.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


sziasztok!

na, most van egy kis időm végre írni! :)
a gyerekem pár napja teljesen felrúgta a napirendünket. mondjuk nálunk igény szerinti szopi van, úgyhogy nincs is igazán napirendünk :) de mostanában reggel 8-9 körül kel, és nyűgös, sír, ha nem lehet cicin. hiába alszik el, ha berakjuk a kiságyba, azonnal felkel, és megint a cicit keresi. ez így megy kb 13-14-ig. viszont délután a séta után meg tök nagyokat alszik. néha még a fürcsi is elmarad, mert nem tudjuk felrázni :oops: szal a fene se érti ezeket a kölyköket :)
ezeket leszámítva jól vagyunk :)

Szilvi: Levike is kap tápszert? neked sincs elég tejed? milyet adtok neki? nekünk a milumil ha van, amit a kórházban is kaptak. lehet h az enyémnek is ezzel van baja? eddig a laktoherb teára fogtam, de lehet h akkor mi is kipróbálunk egy másik tápit... :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Eszter:
Levikének sajnos már az első naptól tápszert kellett adni, mert nekem kb. fele annyi tejem volt/van, mint amennyire igénye lenne. A gyerekorvosunk a BEBA H.A. Start Activot ajánlotta, de az nem vált be, de annyira, hogy már nyálkásat kakilt :cry: és nagyon szenvedett a pocakja miatt :? ! Aztán próbáltuk a Milupát, de az sem az igazi. A Milumilt még nem próbáltuk, lehet, hogy arra kéne átállni :?: . Egyébként én is azt hittem, hogy a teától van, mert a védőnőm is arra tippelt, de amikor teát váltottam, akkor is fájt a pici pocija. Nem hiszem, hogy Danikának a tápszerrel lenne baja, mert az akkor már előbb kijött volna rajta. Lehet, hogy valami olyasmit ettél, ami nem tetszik a pocakjának.
Napközben én is nehezen tudom elaltatni Levit, inkább fönt lenne velem, hogy le ne maradjon semmiről és a vége az szokott lenni, hogy nagyon nyűgös lesz és azért nem alszik. Szerencsére éjszaka semmi gond nincs vele, megkapja a hamiját és úgy alszik, mint akit fejbevertek.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Szilvi:
szegény Levike... ezek a picúrok annyira tudnak szenvedni, és én mindig majd megőrülök, hogy nem tudok segíteni :( párom mindig azt mondja, hogy ez az ő harcuk, hagyni kell őket. de olyan nehéz...
nem akarom elkiabálni, de mióta nem iszom a teát, mintha jobb lenne a helyzet. ma megint rendesen alszik Dani is. csak szegény el lett kényeztetve, éjszaka már nem hajlandó a kiságyában aludni, csak mellettem... :)
a tápszer miatt ne aggódj. tudom, hogy mostanában a kizárólagos szopi a menő, nekem sokáig irtó bűntudatom volt, és rossz anyának hittem magam, amiért nem tudom csak szoptatni a gyermekemet... de a lényeg, hogy nőjenek, fejlődjenek! :) Dani holnap lesz 8 hetes, és 5,5 kiló, úgyhogy nem lehet semmi gond :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Eszter:
Én is nagyon tudom sajnálni amikor szenved a pocakja miatt. Én is magam mellett altatom olyankor, de szerencsére hajlandó a kiságyban is aludni :D !
Éppen tegnap mértem 5,9 kg és a védőnő is megdicsérte.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


sziasztok!
Még csak ma regisztráltam ide,de már pár napja olvasom hasznos tanácsaitokat. Nekem első baba lesz,s aug.15-re vagyok kiírva. Hétfőn megyek AFP-re, s az orvos nagyon a lelkemre kötötte,hogy reggel 8-kor egyek,s pontban 9-kor vegyék le a vért. Tényleg ennyire fontos az időzítés? Mert én azt olvastam,hogy igazából ez csak tájékoztató adatot szolgáltat, nem megbízható,mert csak utalhat betegségre,de nem bizonyít.
Gratulálok a már megszületett babákhoz.
Anikó
m.anikó
 
 


Sziasztok!

Én is új vagyok itt, és gratulálok a csöppségekhez.

Anikó: ha 8-kor kell enned és 9-kor levenni a vért az szerintem nem AFP-re, hanem vércukorra vonatkozik. Ez az étkezés utáni egy órás vércukor vizsgálat. Nekem ilyet elég gyakran csinálnak, mert rosszak lettek az eredmények, és folyamatosan ellenőrzik. Ebben az esetben nagyon fontos az idő.

Ancsa
ancsa0203
 
 


Ancsa, köszi a választ. Azt nem mondta a doki,hogy arra is vesznek vért, ezért gondoltam az afp-re.

Jár valaki közületek a Rákos úti rendelőbe? Én még oda járok a Szunyoghy doktorhoz. Ismeri valaki?
Anikó
m.anikó
 
 


Sziasztok

Évi, Anikó én is a Rákos utra járok, miért akartok másik orvost keresni? Eddig benne fel se merült, hogy ne az ottani orvosomnál szüljek, igaz még nem kérdeztem rá, hoyg vezet-e szülést, de nekem nagyobbak nála születtek, így én eddig azt hittem sima ügy és most is nála szülhetek. De most azért elültettétek a bogarat a fülembe rá fogok kérdezni vezet-e szülést még.

Szunyoghy neve ismerős, szerintem egy nagyon régi orvos ott, szerintem még a szülő otthonba is dolgozott, de sajnos nem tudom archoz kötni, így nem tudok róla semmit.

Anikó szeritem is az az nem AFP lesz hanem terheléses vércukro, mondjuk lehet aznap leveszik neked is az AFP is mert ha jól számolom 1 héttel vagy fiatalabb a bébid mint az enyém és én múlthéten kedden voltam. De nekem más vért akkro nem vettek.

Évi ha jól nézem ha babok ismerik a céldátumukat és be is óhajtják tartani, akkor egy napon fogunk szülni.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a gyönyörű babákhoz!

Én is új vagyok a fórumon. Augusztus elejére vagyok kiírva az első babával. Sajnos múlt évben nekem is volt egy vetélésem, ezért eléggé aggódok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen most.

Anikó: két hete voltam AFP-én, és körülbelül 3/4 9-kor vették le a vért.

Kenderike: Voltál egy hete a várandós előadáson? Én elmentem és nagyon hasznosnak éreztem. Tervezem, hogy a következő pénteken is ott leszek.

Kép
stocki
 
 


Sziasztok!

M.anikó,
én régen jártam a Szunyoghyhoz vizsgálatokra.Van magán rendelése is az újpesti áruháznál.Még 10 évvel ezelőtt ajánlották nekem,hogy nagyon jó orvos,bár tény hogy elég idős.Érdemes rákérdezni,mert én is úgy jártam a régi dokimmal,(Hintalan dokival)hogy tovább küldött egy tanítványához.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Anikó, én is a Szunyoghy-hoz járok rendelésre, és bár nem kérdeztem még rá, de úgy tudom, hogy ő nem vezet már szülést... illetve ő nem az Uzsokihoz tartozik, hanem talán az újpestiben vezet(ett) szülést + mások is mondták, hogy lassan nyugdíjba vonul...
De ettől függetlenül, ha Te úgy érzed, hogy ő az ideális doki számodra, akkor mindenképpen kérdezz rá!
Az AFP vizsgálatnál pedig úgy tudom reggeli után, 1 órán belül kell levenni a vért.

Kenderike, igen úgy látom egy időben fogunk szülni! :D
Amúgy a Szunyoghyn kívül más orvost nem ismerek a Rákos úti SZTK-ban. És az Uzsokiban pedig ajánlottak orvost (aki tavasszal fog szülni :) - Jex Anna) ezért választottam inkább ezt a "keresek én magamnak dokit" megoldást. Te kihez jársz? Ezek szerint SZTK-s doki vezet szülést az Uzsokiban?

Kép
frau eule
 
 


Sziasztok

Judit nem voltam, utobbi időbe többet görcsölök, így inkább fekszek nap nagyon nagy részében, mert akkor kevésbé görcsöl a pocakom. Többi gyerekemmel is így voltam, annyira nem meglepő nekem, csak be kell tartanom.

Én Ruzsillához járok, ő is az idősebb orvosok közé tartozik, de ő szokott lenni az Uzsokiba is, tavaly szerdánként, idén nem tudom melyik napokon, egyáltalán változott-e valami azt se tudom. Pénteken kell mennem AFP eredményéért, ha szerencsém lesz és már nem beteg, akkor rákérdezek vezet-e még szüléseket. 91 óta hozzá járok, már szültem vele, nagyon nehéz volna új orvost megszokni. Habár, nyáron amikor elvetéltem, akkor Polyák doktor úr műtött meg, Ő még régről látásból ismerem, lehet őt keresném akkor meg, igaz ő se egy fiatal orvos. Lehet kéne valami fiatal orvost találnom, akihez az elkövetkező 30-40 évben járhatok még.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok!

Hát én is csak pár percre tudok beugrani, Petra tipikusan többemberes baba egyenlőre.
Lányok ti is kell, hogy pótoljatok?? Én 2 napig bőgtem, mire kihívtunk egy szoptatási tanácsadót. Nem tudtunk szopizni Petrával, és a tej is kevés volt.
Mostmár a mindkettőben ügyesebbek vagyunk, de folyamatosan fejnem kell, hogy a minimális menyiség megmaradjon. Erre megy rá az egész napom:(

Ti mennyit pótoltok a kicsiknek? Csuklani szoktak a kicsik? Mi ezzel küzdünk és annyira sajnálom szegényt.

Kérdés: Ki tud Zuglóban étel kihordást?

Doki kérdés: én Fábiánnál szültem, és hozzá is jártam szívből tudom ajánlani mindenkinek!!!

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Szia, Orsi,
a szoptatáshoz csak pár hét múlva tudok hozzászólni, reményeim szerint- nekem még van egy kicsi vissza, de már eléggé az utolsókat rúgom (márc. 14 a dátum).
Ha akarsz, egy kicsit élménybeszámolhatsz, szerintem mindenki vágyik egy kis tapasztalatátadásra :)
Kaja: én a www.foodexpress.hu-t szoktam hívni, korrektek, és jó a kaja, de van még a gastroyal.hu, teletal.hu, ezek is jók lehetnek, mert a szomszéd nénik innen rendelnek.
Sok tejcsit kívánok,
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!
Túl vagyok a vérvételen, majdnem sikerült az egy óra, megkérdeztem a cukorhoz kell. /sokan jól mondtátok :lol:

Hallottam én is, hogy Szunyoghy nem biztos,hogy vezet még szülést, de nem is biztos, hogy ő az ideális. Tulajdonképpen nem is tudom, ki lenne ideális. Még van időm gondolkodni rajta. Valószínűleg szétnézek az Uzsokiban. Ott van rendelés, igaz?
Anikó
m.anikó
 
 


Bjuti:

üdv újra itt! láttam Petráról a képeket, nagyon kis tünci baba! :)
én is napokat bőgtem anno a szopi miatt, de attól csak rosszabb lett a helyzet. biztos neked is mondták, a tejhez sok folyadék (nekem napi 4 litert mondtak) és sok pihi kell. nálunk ez eddig nagyon bevált.
és idővel rendeződni fog a helyzet, szépen bele fogtok jönni a dolgokba! nekünk az elején volt, hogy napi 400-500 ml-t is kellett pótlásként adni, mostmár átlag napi 150-nél tartunk :)
jó neked, hogy tudsz fejni, nekem pl az sose ment... :(
enyém is sokat csuklik, és nem igazán lehet vele semmit csinálni. azt mondják egy kis szopitól elmúlik. hát nálunk nem. én általában lefoglalom valamivel, hogy ne hergelje fel magát, és szépen kivárjuk, amíg elmúlik.

na mennem kell, éhes a manó :D

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Bjuti és sztocsi,bár én az elsőt várom,az unokaöcsémnél végig aszisztáltam,a nővérem kávéskanálba tett egy -két csepp citrom levet ez mindig bevált,csak nem túl sűrűn szabad,ha jól tudom.Naponta csak egyszer!Tudom nem lehet valami jó,de jobb mint percekig csuklani,az nem tesz jót a szívnek.

M.anikó.Én ajánlanám a dokim,a tanítványa a régi dokimnak.35 körül lehet de itt is csak jót olvastam róla,meg az uzsokiban is összefutottam egy lánnyal,aki szintén nála szül talán a napokban és több barátnőjével együtt csak jókat mondott ról.Az újpesti sztk-ban rendel,de oda annyian járnak hozzá hogy órák kérdése míg bejutsz,legalábbis 4 után mindig sok nőt láttam.Ezenkívül van magán rendelője is,oda időpontra mehetsz.A kórházba nem tudom mikor lehet utólérni.Ha érdekel írj pü-t!

sutimano76
 
 


Sutimano:
én is hallottam a citromléről, de én biztosan nem alkalmaznám. láttam videót róla, hogy milyen képet vágnak hozzá a babák, és eléggé elrettentett :) plusz nekem a védőnő meg a gyerekdoki is azt mondta, hogy semmi jelentősége a csuklásnak, max annyi hogy felhergelik magukat rajta. az enyémet is pl csak akkor idegesíti, ma már fáradt, és aludna, csak a csukitól nem tud. amúgy semmi :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy tudja-e valaki hogy van-e az uzsokiban EDA,és ha igen pénzbe kerül-e?????

sutimano76
 
 


Sutimano,
én úgy tudom, hogy van EDA, de nem 24 órás, mert állítólag csak egy aneszteziológus van, így lutri kérdése a dolog. Szerintem nem kérhetnek pénzt, mert ez benne van a TB által finanszírozott ellátásban.
Viszont nem tudjátok,még milyen fájdalomcsillapítás van az Uzsokiban? Nekem csak a kéjgázt mondták még. köszi
Heni
hermione71
 
 


Hello Anyukák és Leendő Anyukák!

Már elég régen voltam itt, de most, hogy olvastam a ti problémáitokról is kicsit "jobban" érzem magam, ezért bocsánat.
A Hanna egy hónapos évfordulója után hirtelen alkalmatlannak éreztem magam az anya szerepre. A sok sírás, nem tudtam, most éhes, nyűgös, fáj a hasa? DE megnyugtatott a védőnő ezen átesik mindenki, nem vagyok egyedül, attól szintén jobban éreztem magam.
A hasfájást időnként még nem tudom eldönteni, mert nálam üvölt, járkálgatok vele, beszélek hozzá, aztán apa hazajön, nála is folytatja, majd elaszik. Ha fáj a hasa akkor tovább is kellene üvölteni nem? Figyelek, illetve próbálok figyelni arra, hogy ne legyek ideges, és szépen beszéljek hozzá, de amikor már egy órát üvöltött kicsit nehezen megy. Aztán a szép beszéd marad, de belül már ideges vagyok.
A hasfájásra mi azt is kitaláltuk, de nem saját ötlet, hanem itt a hasfájás topikban olvastam, mert a korábbi kakilás mennyiség és szám lecsökkent. Szóval vettem szélcsövet és a popsiba dugjuk és a hasát masszírozva kijön a kaki és a buborékok, amivel egy lufit lehetne felfújni és utána megint jobb és beindul jobban a kakilás.
Ezek azok a pillanatok, amikor az ember azt mondja a "szarnak" is lehet örülni.
A csuklásnál én csak kicsit megszopiztatom és elmúlik, vagy mi már adtunk neki cumit, mert szopizós csajszi és a mellbimbóm így egyben marad.
Mi egyébként azt teszzük, hogy amikor az apa hazajön akkor én, veszem a kabátom és lemegyek egyedül sétálni egy kicsit, mert legalább levegőzök, meg egyedül vagyok egy kicsit.
A délutáni séták nálunk beváltak, csak lehet, hogy nem a megfelelő fázisban hagyom abba, mert utána elkezd nyűgösködni.

Sztocsi, Sziszó, Bjuti attól még, hogy tápszert adtok vagy azt is adtok nem vagytok rosszak. Nem ettől fog „köszönni a szomszédnak” vagy „visszapakolni a játékot” vagy ami még jobb „megenni a spenótot”.
Én most még tudom szoptatni, terveim szerint 6. hónapig, de nem tudom lesz e elegendő majd a továbbiakban, mert a fejést is nagyon mondják , de pl etetés után büfiztetés ha tud, aztán kezdődik a nyüglődés, mert azt már kitapasztaltuk, hogy Hanna úgy alszik el, hogy előtte nyüglődik. Mire elalszik kb annyi az idő, hogy egy-két dolgot megcsinálok pl lezuhanyozok, hogy felfrissüljek és lefejek egy kis tejet, és mire oda kerülök hogy pihenjek, akkor már felébred és kezdődik minden elölről.
Nekem a szülés azt mondom könnyen ment, bár féltem tőle, de múltkor már oda jutottam ,hogy azt mondtam, kicsit ha így fáj a hasad inkább nekem fájt volna a szülés.
Tehát fel a fejjel mindannyiunknak.
Pl tegnap esti meg hajnali szopizásnál alig tudtam szegénykét szoptatni, mert rámjött a röhögő görcs attól hogy eszembe jutott, hogy a hinta székbe az apja úgy ringatta már azt hittem elrepülnek. Látványra is elég nevetséges volt.

Nem vagytok egyedül. :)

Gondolom ismeritek a mondást: Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Na megyek, mert apa rántott húst enne és elkészítem.

Majd később teszek fel képeket, mert most a méretek nem megfelelőek.

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Sziasztok!

Csak gyors reagálás az hozzászólásokhoz:
császárra nem jöhet be apuka, de amíg tart az előkészítés (a szülőszobára) bejöhet. Meg is várhatja, amíg tart a császár, majd amikor kihozzák a babát mérni, vizsgálni, addig is ott lehet!!!!! Én meg is kértem a páromat, hogy vegye fel kamerával, mert engem altatással császároztak és csak órák múlva láthattam a kislányomat. És áldom magunkat, mert azóta már sokszor megnéztem a felvételt és azóta is bőgök rajta.

EDA: szerintem 24 órásnak kell lennie, mert végülis bármikor adódhat egy császár, éjszaka is és akkor is kell lennie anesztéziának. Meg amúgy is fura lenne, hogy akik éjszaka szülnek, azok hátrányba kerüljenek. És ingyen van, ez tuti!!!!

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Előszöris üdv minden új kismamának, gratulálok.

Emese, a hasfájásra próbáltatok vmit? Nekünk az espumisan csepp vált be, és azért is jó ez, mert nem szívódik fel, így nem terheli sem a májat sem a vesét. A dokink azt mondta, hogy ezt nyugodtan lehet neki adni minden evés előtt. Mióta adjuk azóta csak egyszer sírt nagyon a pocakja miatt, mégpedig amikor elfogyott a csepp, mi meg azt gondoltuk, hogy kibírunk 2-3 evést nélküle. Aztán nem így lett, apa szaladt is éjjel a gyógyszertárba. Kitartás, azt mondják ez a probléma 3 hónapos korra elmúlik.

Szonja nálunk is nyűgös picit de csak mert megszokta hogy kézben altatjuk, így amint berakom a bölcsőbe, felébred és sír. akkor újabb próbálkozás, míg egyszercsak elalszik... de nem tudom otthagyni ha sír, így mondjuk egy kicsit fárasztó néha...

Nálunk is van sok-sok csuklás, szinte minden evés után, ezt is megkérdeztük a dokitól, és azt mondta, hogy a piciket nem zavarja a csuklás, és majd elmúlik, nem kell vele semmit csinálni.

Azoknak meg akik tápszerrel pótolnak: tényleg ne érezzétek rosszul magatokat, sok gyerek nőtt fel így, és nem lett semmi baja. Persze azért ne adjátok fel, hogy szaporodjon a tej, rakjátok minél többször cicire, attól lesz több tej, minél többször éri inger. Meg a sok folyadék, és nekem a rántott leves is bejött, sokan ajánlották, aztán kipróbáltam. Mi megvettük a szoptatás című dvd-t is, a szülőképzőtől, és nem a reklám helye, de nekem sokat segített az is, érdemes megnézni, nagyon jó tanácsok vannak benne.

Fájdalomcsillapításra a kéjgázt szokták csak ajánlani, de higgye el mindenki, hogy igen a szülés fáj, de ki lehet bírni! Én azt mondogattam magamnak folyton, hogy meg tudom csinálni, meg a szülésznő és a férjem is tartotta bennem a lelket, sokszor elmondták, hogy jól csinálom, ügyes vagyok, büszkék rám, és ez többet ért, mint bármilyen fájdalomcsillapítás. Az is sokat segít majd a vajúdás alatt, ha 2 fájás között tud az ember pihenni, lazítani, akkor nem folyton egy fájdalmi szinten van. Szülés előtt nagyon féltem én is, ezért részt vettünk több előadáson, ahol elmondtak sok-sok dolgot, hogy megszűnjön a szüléstől való félelem. Ennek a lényege az volt, hogy a szülést mint élményt kell felfogni, és át kell élni, el kell fogadni, hogy nem tudod befolyásolni, és tehetetlen vagy, csak alá kell rendelni magad az érzésnek, az élménynek. Ez sokaknak nehezebb, mint kibírni a fájdalmat. Nem tudsz ennél jobban felkészülni, hiszen aki először (vagy sokadszor) éli át, nem tudja mire készüljön.
(és csak mellékesen jegyzem meg: van eda valóban, éjszaka 1 anesztessel, -'elméletileg'- éjjel, fájdalomcsillapításra is ingyenes...) én mondjuk inkább kibírtam a fájdalmat minthogy belém szúrjanak még egy tűt... (még az oxitocyn infúziónál is alkudoztam, pedig már tolófájásaim voltak...)

Zsófi

Kép
czzsofia
 
 


Sziasztok, bocsi, hogy belekotyogok, de: Sutimano - van EDA, de nekem anno (júliusban) azt mondta a dokim, hogy 20 e forintot kell érte fizetni, mert a nőgyógyászaton nincs külön aneszteziológus :roll: Én nem is kértem, bár időm se volt rá, mert 1 1/4 óra alatt szültem :lol:
Aztán ki tudja, azóta mi történt, hogy már a tévében is foglalkoztak ezzel a dologgal...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Hasfájásnál nekünk is az Espumisan csepp segített, szerencsére most már egyre ritkábban kell adni neki :D !

A csuklásra a mi dokink is azt monda, hogy általában a szülőket jobban zavarja, mint a babókat. Kis szopi után Levi abba szokta hagyni.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Sziasztok!

Én ma végre eljutottam a Mecsér dokihoz.

Nagyon rendes és abszolut nem fájt semmi, amit csinált. Nem szeretek idegen orvoshoz menni, de most kénytelen voltam, mert van olyan vizsgálat, amit csak a kerületben végeznek el.

Nagyon meg voltam vele elégedve, pedig először látott életében, bátran ajánlom bárkinek.

Szép estét

kispatak
Vendég
 


Sziasztok!
Úgy látom, gyülekeznek az augusztusi kismamák... :D Én aug. 13-ra vagyok kiírva. Nem tudom, hogy vannak ezek az egy- kétágyas szobák, de sztem mire odakerülünk, már szétkapják a kórházat, úgyhogy bizti minden máshogy lesz.

Évi, én Jex Annához kezdtem járni, de ő irányított át Fábián dokihoz (áprilisban szül), és én nagyon elégedett vagyok vele.

Bjuti!
Gratulálok a kisasszonyhoz! Remélem, minden rendben ment a szülésnél, gondoltam rád, csak nem volt időm benézni.

És jó egészséget minden babának, mamának és kismamának!

Zsófi

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy egyre több augusztusi kismama van itt :D . Lehet, hogy én atcsúszok júliusra, bár ki tudja.
A héten kiderült, hogy fiúcska lakik a pocakomban.

Tudjátok, hogy mikor várható a költözés? Talán csak egy emelettel kerül lejebb a szülészet?
Tervezi valaki, hogy a mai várandós előadásra elmegy?

Évi: sikerült találnod dokit? Én ajánlanám az enyémet, igaz úgy tudom, hogy csak magánrendelésén fogad kismamikat.

Szép napot mindenkinek!

Kép
stocki
 
 


Sziaaztok!

Újabb képek Hannáról.


Kép ordítás
Kép belefáradva az első hónapba Kép még sárgán de tele pocakkal Kép méretek

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Sziasztok

Emese de édes Hanna.

Judit gratulálok nektek hogy fiú lesz.

Hasfájósoknak kívánom hogy mihamarabb javuljonn a helyzet azt szokták mondani 3-4. hónapra jobb lesz a helyzet.

Szopi, szerintem a legfontosabb, hogy baba és mama kiegyensúlyozott legyen ha ez úgy jön csak létre hogy tápszert is kap akkor úgy jó, ha nélküle akkor úgy a jó. legrosszabb amit az embret tehet ha stresszel. Nagyon jó leírások és segítséget akér ingyenest is lehet kapni az alábbi oldalakon:
http://www.lll.hu/
http://www.szoptatasert.hu/
http://www.ibclc.hu/
http://www.szoptatasportal.hu/
vagy fizetős lehetőségként
http://www.iboly.hu/ aki házhoz is megy és kedvező árú tanfolyamokat is tart, elsők közt tett Magyaroszágon nemzetközi laktációs tanácsadói vizsgát és szerintem profi a szakterületén, sok kisbaba köszönheti neki hogy anyatejen is nőhete fel.

Én ma voltam AFP leletemért letjesen normális lett 1,36 a MOM. jövő héten meg ha siekrül akkor ultrahangon lehet végre én is megtudom ki is lakik bent. Sajnos sztk-ban rossz hírt kaptam orvosom beteg és akinél ma voltam Kovács Péter szerint senki nem tudja mikor is lesz. Úgyhogy lehet nekem is váltanom kell van egy orvos elfelejtetem a nevét :(, aki hétfőn délután rendel és szerdán délelőtt aki Uszokiban dolgozik. Ultrahang után hozzá megyek majd vissza megnézem mennyire tetszik, aztán ha nem akkor lehet megkeresem a IV kerületi SZTK-ban Polyák doktor úrat ő elvállana-e. Pedig XV kerületi SZTK sokkal szinpatikusabb nekem mint IV kerületi sokkal kedvesebbek itt az emberek jobban szeretek ide járni. Ha ő se válla el akkor kénytelen leszek lehet más orvos és esetleg más korház után nézni. Nem örülök neki cseppet se.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Stocki

Sajnos én nem hiszem hogy megyek pedig a mai érdekelt volan legjobban, de eléggé fáj pocakom elég volt neki orvos túra nem merem rizikoztatni a pár órás előadást.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Hello Csajok!

Megint jó rég nem voltam.

Kemse! Édes Hannád :P

Újaknak gratulálok és gondmentes terhességet:)

Mi jövő vasárnapra vagyun kiírva, aztán ki tudja, hogy dönt a babócánk.
Múlt héten csütörtökön voltma UH- on, 3066 gr volt a becsült súlya a picinek

Nst- re járok most már hetente, 3x voltam eddig, szépen mocorogott is a babó, minden tök rendben van

Zárva vagyok még, bár tegnap a vizsgálaton azt mondta Fábián, nagyon a helyére rakta a már a pici a fejét, ami ugye azt eredményezi, hogy már naponta többszőr keményedik a pocim, ezért azt mondta, hogy szigorúan feküdjek, hogy kivárjam, míg hazaér a síelésből (jövő szombaton). No majd meglátjuk...

Amúgy jó hír, hogy már nem vagyok annyira falánk, aminek örülök, így az elmúlt 3 hétben nem is híztam, ellentétben a picivel.

Most már tényleg csak pár nap, és meg tudjuk, mit is rejteget a pocakom. Lehet fogadni!
Ha fiú lesz, bajban vagyunk, mert még mindig nem döntöttünk biztosan a neve mellett.

Próbálok még jönni addig is, bár sokat alszom, nem igen ülök gép elé.

Puszik

Orsi

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Orsi! De jó lehet, hogy már ilyen közel a nagy nap! :)
Én még mindig azt érzem, hogy fényévnyire vagyok tőle...
Nekem is Fábián a dokim, majd mesélj, milyen volt a szülésnél! Milyen szerencséd van, hogy még a kórházátalakítás előtt szülsz.

Tegnap voltam az előadáson, hát semmit sem tudtak még biztosra mondani az új helyekkel kapcsolatban. Annyi azért valószínű, hogy nem nagyon leszenek 1 és 2 ágyas szobák, csak 3-4-5 ágyasok. :(

Volt valaki még innen? Olyan kíváncsi lennék rátok "élőben" is! :D

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok!

Nagyon édes és gyönyörű Szonja és Hanna baba! Sok örömet és boldogságot kívánok!

Sanghai, én voltam tegnap az előadáson. Hát nem túl biztató, hogy még eléggé bizonytalan az átalakítás ideje. Mire mi odakerülünk, remélem tisztul a kép. Te merre ültél? Én az első sorban voltam.
Ti csináltatttatok integrált vagy kombinált tesztet? Sok kismamától hallom, hogy csináltattak. Én nem is tudtam róla, hogy lehet vagy szükséges. Úgy tűnik már lemaradtam róluk, remélem nem nagy baj.

Orsi, gyors, könnyű szülést kívánok!

Kép
stocki
 
 


Sziasztok Judit és sanghai!

Az, hogy az átalakítás hogy fog zajlani, elég kiszámíthatatlan. Mikor én tartottam ott, mint most Ti, akkor még arról volt szó, hogy januárban kezdik a munkálatokat és paráztam én is, hogy mi lesz, aztán most meg arról van szó, hogy áprilisban kezdik. Hát ilyen ez az ország. Nem vagyok benne biztos, hogy Ti nem az eredeti helyen fogtok szülni:)
Befejezni biztos nem fogják, mire szültök, szóval ha elkezdik akkorra, akkor majd helyezgetik ide- oda az ideiglenes részleget, ami ugyebár kijöhet jól is, hiszen nagyon sok szép, új része van ennek a kórháznak.
No de szerintem senki se az állapota miatt választotta ezt a kórházat, hanem mert jó orvosok és szülésznők vannak és igazából ez az, ami számít. Ebben bízhattok!

Sanghai! Ha sikerül nála szülnöm (ami ugye nem biztos, mivel pont jövő héten síel), akkor feltétlenül beszámolok, bár az eddig nála szülőktől csupa jót hallottam, úgyhogy szerintem jól választottál:)

Amúgy meg kitartás, meglátjátok, ripsz- ropsz eltelik ez a pár hónap, ráadásul Nektek kellemesebb is lesz, hisz tavasszal- nyáron sokat lehettek szabadban, jön a friss gyümölcsszezon. Ergo nem híztok majd annyit, mint mi és nem kell annyit gondolkodni a ruházkodáson se:) Én a fiam szeptemberben szültem és tök jó volt nyáron nagy pocakkal. Most nehezebben viseltem.
Szóval kitartás, pár hónap, és Ti is karjaitokban tarthatjátok majd a babátokat :P

Na, megyek társasjátékozni:)

Kellemes estét!

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Sziasztok!

Stocki, én késtem kicsit :oops: , és hátulra furakodtam be... Én kérdeztem, hogy ki vigyáz a babára, amíg pl. az anyuka pisilni vagy zuhanyozni megy. Nekem nagyon szimpi volt az a csecsemősnő!!!
De szerencsére csak jókat hallottam itt az Uzsokiban mindenkiről.

Orsi! Drukk, hogy addig egybenmaradj! :lol: Bár sztem akkor sem kell kétségbe esni, ha nem épp őhozzá kerülsz. Komolyan, akit eddig láttam akórházban, mindegyik doki szimpatikus volt (persze más, ha az ismerősnél van az ember a nehéz pillanatokban).

Hú, bizony, már naon várom a tavaszt meg a nyarat! Épp mostanában jutott eszembe, h milyen jó, hogy lenge ruhákban át lehet majd vészelni a nagyhasú korszakot! Mondjuk eddig sem nagyon híztam (azaz fogytam 1 kilót). Tök fura, de rosszul lettem még az édességek gondolatától is... Nem lesz egy édesszájú gyerek. :lol:

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék én is hozzátok. Júni 22-re vagyok kiírva, most vagyok 25 hetes.
Kerek 2 év lesz a két lány között, ettől egy kicsit parázok, de majd csak megoldom valahogy. Az elsőt is az Uzsokiban szültem, de most a költözködések miatt biztos megint más lesz. Én egy szülésznőtől hallottam, hogy áprilisban költözik az osztály, ki tudja majd hova pakolnak minket.

A már kibújt picikhaz gratulálok, aki most van előtte sok szerencsét, és kitartást!

A többieknek meg boldog várakozást!

Üdv Orsi

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


sziasztok,maradok az uzsokiba,mert a 12 hetes uh-n nagyon aranyos volt a doki,le nem cserélném,minden kérdésemre válaszolt,nem sietetett,pedig már akkor is vártak rá mikor én bementem.Nagyon kiváncsivá tettetek ezzel az átalakítással,ráfér,mert amit ott láttam,mikor bent voltam az katasztrófa.Ápr.3-án valószínű megyek a ""szülés""" előadásra.Gyerekkorom óta rettegek a szülési fájdalomtól.Meg így a szülésznőket is megismerhetem talán.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Sanghai: nem tudom melyikünk késett többet, mert én is késtem és végül előre ültem.

Orsi: egy emelettel lentebb költöznek elvileg áprilisban, de még nem voltak tökéletesen biztosak benne valóban. Eldöntöttétek már a picilány nevét? Mi még nem jutottunk apával közös nevezőre a fiúneveket illetően. Ki az orvosod?

Sutimano: Jó, hogy maradsz az Uzsokiban. Kinél voltál ultrahangon?

Kép
stocki
 
 


Stocki,nekem a Halász doki az orvosom és ő uh-s doki is így a magánrendelőjébe csinálja az uh-t.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Nekem csapó dokihoz járok, nála szültem az első lányomat is. Remélem most másodikra is pikk-pakk fog menni.
Elég szörnyű az az elsőn lévő rész szerintem, most hogy ott voltam vérvételen. Mindegy, még jó, hogy csak pár nap az egész.

Nekünk meg pont a fiú nevünk lett volna meg, és még nincs lánynevünk, ill. egyre több van :lol:

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok,
Ahogy nézem, túlsúlyban az augusztusi mamák, meg a babás mamák- csak Orsival vagyunk ketten mindenórások éppen (márc 15, ill 14).
Nem tudom, a már babások hogy voltak vele, de én egyre nehezebben viselem ezt a végét. Néha úgy érzem, őrületbe kerget ez a várakozás, főleg, ez a bizonytalanság, hogy mikor kezdődik el. Nem merek sehova se menni, mert hátha éppen akkor. Járni és mozogni egyébként is keveset tudok, így marad a fekvés. Húz és nyom mindenhol a bébi, és mindenki kérdezgeti, hogy egyben vagyok- e még. Minden éjjel azt álmodom, hogy szülünk. Hányinger kerülget, ha a terhesruháimra gondolok, úgy unom mind. Nagyon szép terhességem volt, és nagyon örültem neki, de ez a vége- egy horror számomra. Ha a túlhordásra gondolok- a hideg kiráz.
Mecsér doki szerintem is rendes, de kicsit furcsállom, hogy a legutóbbi két vizsgálaton épp csak megnézte az NST leletemet, és mondta, hogy mehetek is (de azért vártam rá vagy egy órát). Nem kéne ilyenkor minden héten megvizsgálnia? Pénteken megyek megint, remélem, akkor már megvizsgál. De leginkább azt, hogy már nem kell menni.
Hátfájásra egyébként a legjobb (majd ha az augusztusiaknak is bedurvul kb. júniusban), ha vesztek valami izomlazító sportkrémet, és a férjetek bemasszírozgatja a krémet a hátatokba- pár nap alatt elég jól hat, bár teljesen nem múlik el azért.
Kellemes napot nektek,
Heni
hermione71
 
 


Heni!

Kitartást,gyors és problémamentes szülést kívánok.Hát egy biztos...bennt nem marad :lol:

Majd kérnénk szüléstörténetet és jó tanácsokat!!!!

Nagyon drukkolok!!!!!

sutimano76
 
 


Sziasztok,

én is az Uzsokiban fogok szülni, Halász dokinál. Tegnap kiderült, programozott császár lesz. Vkinek tapasztalat erről?
Elvileg május 15-re voltunk kiírva, de lehet hogy már a 38-dik héten megcsinálják a császárt. Ez holnap fog kiderülni.

Már elkezdték felújítani a szülészetet? bocs, ha már írtátok, de nem olvastam vissza.

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!
Heni! Én is itt vagyok mint aki bármikor szülhet. Csak ritkán irok. Amugy Halász dokihoz járok én is.
Elvileg április 1-re vagyok kiirva, de már jöhet bármikor, mert 1 ujjnyira nyitva voltam mult héten és babó nagyon lenn van. Tegnap óta a derekam is fáj. És nagyon fáj már amugy mindenem.
Nekünk a szülésznő azt mondta, hogy mi még (márciusban) elkerüljük pont a felújitást. Áprilisban kezdik valószinüleg.
Emese, Zsófi! Nagyon szépek a lánykáitok!!
Gyöngyi

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?