Új privát üzeneted érkezett!

kubu:
Annát én teáztattam. Amikor kánikula volt, éppen akkor fogyott el a tejem, és féltem, hogy kiszárad. Így próbálkoztam a vízzel, de az nem kellett neki, és ekkor jött a tea. Vesztemre, mert attól kezdve vizet a vizet ívben köpte ki, csak a tea kellett.. Egy idő után már éjszaka is ébredt, és teát kellett adjak, holott akkor már átaludta az éjszakát. Az ébredések egyre gyakoribbak lettek, Éjszakánként 10-12 alkalommal is pattantam hozzá teáztatni.Doki néni szerint ez rossz szokásává vált, és hagyni kellene sírni pár éjszakát, hogy leszokjon róla, de erre képtelen voltam. Átázott pelusok, folytonos ébredés, ez így ment másfél éves koráig...Akkor megelégeltem, féltettem a fogait, és én is hulla voltam. Áttértünk a vízre, volt 3-4 éjszakám, amikor üvöltött, én ringattam, mert a víz nem kellett neki, aztán egyszer csak elfogadta, majd rájött ,ezért nem érdemes kelni, és attól kezdve ismét átaludta az éjszakát..
Szóval ezért vagyok én teaellenes, nem beszélve arról, hogya fogcsírákat már most károsítja..
A víz az más tészta, de amíg van anyatej, addig szerintem nincs is szüksége más folyadékra.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

f.marti:És a védőnő miből állapította meg uncsitesódnál,hogy nem tápláló a teje?

Gabi:Jobbulást férjednek!Annyira vékonyfalú üveg?Vagy hogy tudod így szétmenni,h csak a tetejét akarta lecsavarni:Olehet h selejt volt :cry:
Vendég

[quote="kubuspace"]
írta:
kubuspaceA csuklásra doktorbácsink azt mondta hogy egy csepp citromlé a baba „sokkot kap” és abbahagyja a csuklást, hát nálunk Marci még a szája szélét is megnyalta, úgyhogy ez nem jött be. Ilyenkor itatok vele egy kis folyadékot az mondjuk segít.

Ezt én is ismertem,de még Kittinek nem mertem csinálni :o Pedig a fiamnál kipróbáltam.De minden csuklásnál citromlé?vagy hogy kell?nem túl maró hisz mégiscsak savas. :?
Az én csajom akkor csuklik amikor nagyon teleeszi magát és az első böfi után.valaki azt mondta nekem hogy ha csuklik a baba tele a pocija :shock: végülis ha belegondolok nálunk kaják után van.

Úgy örülök!Képzeljétek Kitti a déli etetésnél 130ml evett egy ciciből :shock: Ez nálam csúcs!!!
Most nem tudom hogy a teának köszönhető-e vagy csak úgy spontán a több mellre tételtől lett -e több...De nagyon szeretném ha így maradna :lol: :lol:
Vendég

Mági:Ez nem csak az éjszakai teáztatásra vonatkozik,hogy rászokik?mivel ízesítetted neki?
Én nagyon ritkán Kittinek adok ízesítés nélkül teát de mondom ritkán mivel anyatejes.Panelba lakunk extra száraz a levegő,főleg abba a nagy fűtészezonba nagyon az volt.Vnő tanácsára teáztattam.elfogadja na meg a vizet is .
Viszont a fiam a mai napig nem issza a vizet csak nagyon ritkán,(3 éves)ő tápszeres volt teáztatnom kellett vizet nem itta és a teát sem ízesítés nélkül.De szerencsére éjszaka nem kelt a teáért.
De amit leírtál és a saját bőrötökön tapasztaltatok arról már én is nagyon sokat hallottam,Szóval vigyázni kell a teával.
Vendég

Felkelt a kiscsajom :D nemsokára megyünk sétálni
Mindenkinek további szép napot!!!
Vendég

Heni:
Nem kimondottan az éjszakai teázásra vonatkozik..A teába nem kevertem semmit, se cukrot,se sitromot. Mert ebből a nappali teázásból alakult ki az éjszakai.. Na és a fogait tekintve pedig a napszak mindegy. Azóta, hogy átállt Anna a vízre, érdekes módon a teá,gyümilevet nem hajlandó meginni, csak a víz kell neki :) Na és a tej vagy kakó reggelire :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Voltunk dévényes néninél. Majdnem minden oké, kivéve, hogy Kiskobold még nem tudja elég erősen tartani a fejét, és hátrafeszíti, mert túl feszesek a hátsó nyakizmai és túl lazák az elsők. Meg kicsit kötött a bal bicepsze. Úgy hogy hetente egyszer fél órát lesz nyúzás. Most is volt már kicsi kezelés, sírt is, de nem a fájdalomtól, hanem mert fáradt volt és emiatt jól begurult. Meg az elején meg is ijedt az idegen arctól. Mire öltöztettem, már vigyorgott. Kaptunk házi feladatot is itthon gyakorolni. Amikor megmutatta a nő, egyből sírás lett, de itthon próbáltam pelenkázásnál és röhögött végig, szóval ez se fáj neki. Meg azt is mondta a nő, hogy nagy általánosságban nem a fájdalom miatt sírnak, hanem mert szokatlan nekik, ismeretlen meg ilyenek.
Ja, és kategorikusan kijelentette, hogy tilos hasra tenni, mert attól még feszesebbek lesznek a hátsó izmai, és már most is majdnem csípőig kinyomja magát (hát igen, gyakoroltunk egy kicsit, mikor beparáztam, hogy miért utál hason lenni :oops: )
Viszont nagy bánatomra nem javasolt a babaúszás pont amiatt, hogy ott is sokat vannak hason, és ha oda is hordom, akkor nem fog javulni a dévény torna hatására. Erről még majd megkérdezem az úszásoktatót, de azért teljesen nem mondok le arról, hogy vigyem, remélem, hogy hamar megerősödik neki az első izma is....

Köszi, csajok, átadtam apának a jobbuláskívánságokat :)

Zsebi: kíváncsi vagyok az eredményedre, szorítok, hogy jó legyen. Nekem a hónap végén kell újra menni.
Mági: nálad mizu ezügyben? (rémlik, hogy talán már írtad, mikor kell menned, de nem vagyok benne biztos :oops:)

Susy: a Szilágyiba jártam, de már akkor, amikor nem a belvárosban volt (azt ugye visszavették az angolkisasszonyok), hanem a Lajosvárosba a Keri mögé.

Berni: gratula a tejcsihez, hajrá!

Heni: lövésem sincs, nem vékonyfalú (van belőle még három) meg elég nagy is. Már másfél éve megvannak. Nemtom, lehet, hogy "anyagfáradás" vagy valami, de akkor is elég gáz... :(

Kép

Kép
gabilany79

A második hós oltásokat követően, mikor van a következő kötelező?

manna
mannababoca

Manna: harmadik hónapban.
Itt az excel, amit Szeles csinált a kötelező és ajánlott oltások rendjéről:

KÖTELEZŐ ÉS AJÁNLOTT OLTÁSOK

Akartam már tőled kérdezni, hogy az hogy van, hogy néha van vonalzód, néha meg nincs? :?

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Pokolian kivagyok! Dani úgy üvöltött mint egy őrült... az idegösszeroppanás szélén vagyok!

Megjártuk az uh-t, a jó hír, hogy nincs semmilyen kő bennem, viszont a hátam még jobban fáj.
Kaptam 2-féle gyógyszert, a doki szerint szedhető, de megnéztem a papírt, szoptatás alatt nem szedhető. Most akkor mi van?

Berni nagyon ügyes vagy! Csak így tovább! Nekem azt hiszem most kell bevennem pár Utricát, mert ezt a tempót nem fogom bírni!

Orsi remélem beválik a 11 parancsolat! Én másfél órája szoptattam, de most megint éhes volt, és rendesen evett... nem értem miért, lehet nekünk most van a 3 hós ugrás...
Nekem a 3 liter nagyon kevés, én szoptatás nélkül megiszom annyit....

Manna a kiskönyvben elvileg benne kell lennie, de 3 hós, meg 4 hós és a következő azt hiszem a féléves....

Andy a zacskókon nem tudom mi steril vagy mi nem de akkor miben tudnám tárolni? Az Aventes küblik túl drágák ahhoz, hogy abban tároljam (sajna...), de szerintem nem lesz semmi baja...

Kép

Kép
dcili81

Andy, Cili! Nekem a gyerekorvos javasolta ezt a zacskós módszert a fagyasztott tej tárolására. Mivel a tej már le van fagyasztva, utána pedig visszakerül a fagyasztóba, ott olyan hideg van, ami a baciknak és hozzájuk hasonlóknak nem kimondottan ideális körülmény a szaporodásra. Szóval így lesz "steril" a zacskó.

Lányok! Akinek volt már szülés után menszesze mennyi ideig tartott? Nekem ma van a 8. nap és nem úgy néz ki, mint ami abba akarja hagyni.

Kép
Kép
szeles4

Gabi: El sem merem mondani….mert egyszerűen nem tudom berakni, hogy mindig ott legyen, így csak ritkán vágom be. Már többen is próbálták elmagyarázni a dolgot, eddig kudarcot vallottam.

Szeles: Nekem olyan volt a menzesz, mint azelőtt.

manna
mannababoca

Húúú mit küzdöttünk...
Most kitámasztottam a cumiját a párnával, hogy ne essen ki a szájábó l és végre elaludt!!!!

Laura nekem is nagyon erős volt az eddigi vérzésem, aztán egyik napról a másikra abbahagyta, kb 1 hétig tartott, hosszabb ideig mint előtte

Kép

Kép
dcili81

Hahó

Gabi: mikor végeztél a szilágyiban? Én gárdonyis voltam.Tök jó!:)férjed jol van?jobbulást. nekünk is olyanok vannak amugy.irigyellek a félóra dévényért. Nekünk egy óra lesz per alkalom regi is már akkor elkezdtett sirni mikor a nőci hozzáért a csupasz kis kezéhez amugy nekem mind1 mért sir azért mert fáj v csak ijedt a lényeg a sirás és szenvedésén félek h lelkileg sérül.

Babaiq: sajna nem küldhető ez ugyanis dvd 4 is van belőle.. én nem értek hozzá azért gonodltam h lehet küldeni de nem. Viszont nem drága 1000ft per darab www.babyiq.hu

Bheni: ebben a fogzásban lehet vmi! Tegnap óta olyan mintha azt érezné (fehér és duzzadt alul a kis inye meg néha csak úgy felsikit és gyakran kel éjjel! Hátha. Amugy már helyretettem magamban a dolgot, csak tegnap nyűgös voltam: nem keltem 11kor hadd keljen amikor ő akar én birom és gondolom nem lesz mindig igy! Ja és ha kel hadd egyen nem kinzom! Igy nyugisabb ő is én is.
Felhuzás: egész ülésig huzható vagy csak 45fokig?

Szopi: ezekbe a babákba legalábbis nálunk egy óra van beépitve! Már több hete uazt a napirendet követjük és nemcsak nagyon nyugodt gyerekem van(mindenki mondja) meg én is az vagyok (össze is függ sztem a az én lelkiállapotommal az övé) hanem sosem kell sirnia h éhes v akármi ill. megfigyeltem h ha kicsit csuszunk vmivel már jelzi (persze csak nyögdécseléssel-nem nagyon szokott sirni-főleg mióta igy rendszerben van). sztem a babáknak nagyon kell a rendszer és a napi rutin ok jó az igény szerinti de ez is igény szerinti mert az ő igényei szerint (is) alakitottuk ki.
Ja a multkor irtam h voltunk babajógán és h mindenki nagyobb volt nálunk kivéve egy babát aki 4hós volt és az anyukája igény szerint szoptatja és 10perc után haza kellett vinnie annyira sirt a baba (nekem ugy tünt h az anyja sem tudja h mi baja probálta megszoptatni de a baba elforditotta a fejét a cicitől tehát nem volt éhes mégsem tudta megnyugtatni másh sem ott találgatta mi lehet a baja) namost én pontosan tudtam h fél3 volt 2kor evett csak 5kor fog megint enni tehát etetni nem kellett amig ott voltunk de azt is tudtam h fél4-fél5-5ig aludni szokott tehát mikor elkezdett nyöszörögni nem cicire tettem hanem a hasamra és már durmolt is a többiek csak néztek h milyen jol elvagyunk milyen nyugodt stb. én is és regi is tudta h mikor mi jön.

Kubu: anyum irt naplót rólam és mi már 2hetesen meggylevet kaptunkanyosod is biztos ezért mondta. Pedig anyumnak tök sok teje volt tejtesom is volt mégis adott gyümit zöldséget is csak mert akkor igy mondták.
Mit tanulsz?
Nekem tegnap éjjel volt migrénem reggelre elmult.
Én sem kaptam a kórházban felicitast jan.ban mentem be érte ideadták kivéve egyet mert épp elfogyott.azért nem megyek vissza.

Fmárti: nekem is ezt csinálja soxor regi h ráharap mostanában! Én ezt is a fogzásnak tudom be!

Niki: mért kell visszamenni csipöre?

Koszmo: köszi a tippeket már jobb a helyzet!

Berni: örülök h nálatok bevált az igény szerinti szopi. Sztem csak az csinálja aki nyugodt tőle. Mondom láttam ellenpéldát ott minek erőltetni?örülök a tejcsinek!!!éljen

Boci: ma esett igy nem tudtunk kimenni de sajnáltam a szobában és megpróbááltam hordozóban az erkélyt. Persze félóra után orditás (az nem jár alatta) de nem adtam fel és félóra arcsimi és sirásután visszaalust és huzta egy órát még! Olyan jó lenne ha ez beválna mert a babakocsis 2-3órás sétán kívül nappal nem alszik többet 45 perceknél az meg nekem nem elég semmire pl. házimunka de ha uton vagyunk ugye akkor se tok semmit csinálni otthon. Igy meg ha aludna erkélyen is hosszabbat akkor végre rend lenne itthon

Fejés: én már megint nem fejek. Tök jól be van állva tejcsi én csak egy mellből szoptatok eccerre és abból tom melyik jön h látom nem sziv ki mindent de nem gyulladt még be soha koppkopp meg hiába kemény nem fáj nem csomós ő meg gyorsan kiszivja ha kell. Majd fejek megint ha kevesebbnek érezném. Fagyasztó igy is tele.

Gyed: én a héten viszem beiratni bölcsibe a lányt mert kétévesen megyén meg dolgozóba. Amugy nem tudjátok h ha nem mennék vissza dolgozni 2 gyerek közt akkor is járna a gyed uugy?

Mági: köszi. Ma voltak nálunk rokonok ott egy éves a kisfiú és ő állitolag 3hó-7hóig 3-4x kelt éjjel!aztán amikor már nem szoptatta(a baba magűtól hagyta el a cicit) onnantól végig aludt éjjel. Úgyh te is ő is meggyőztek h jó ez igy ah vanteát én is hallottam h arról nehezebb leszoktatni mint a ciciről. Anyum is vizet javasolt persze csak ha nem akarom szoptatni éjjel mert azért nem érdemes. De azért van sztem ez a csoda a ciciben h megadjuk neki! Gondoljunk bele milyen kis idő ez az életben amig szopizhat és minden csepp arany neki! Úgyh marad a cici éljen a cici!:)

Csuklás: őt nem zavarja egyszercsak elmulik. Ha mégis sirna v mondjuk emiatt nem tud elaludni akkor én adok neki kis cicit és elmulik. Ja és nálunk soxor akkor van amikor megijed vmitől

Kenguru: vki kérdezte h lehet-e amig nem ül a baba ez engem is érdekelne tudja vki?

Suzy: te hova jártál és mikor suliba egerben?

Cili: zöldi multkor beirt egy telszámot akit lehet hivni dokit szopigyóccer ügyben. Hivjad!

andy

Kép
andy30

meningococcus hány részből áll nem tudjátok?

Kép
andy30

ja és a pneumocoocusra és a meningococcusra is agyhártyagyulladást irnak. akkor mért kell mind2őt?

Kép
andy30

Andy!
Kossuth ZSuzsa Eü., szoc.aszisztens /89-93/ atyám de rég volt.... :oops: :oops: , utánna meg az egri fösuli szocped.
susy75

suzy: te is szocpedes vagy?:) én is csak én jberénybe jártam. és azt is dolgozom:) viszont akkor váltásban vagyunk mert én 92-96ig voltam gimis:)
de szocpedről lehetnek közös ismerőseink.. dolgoztál is a szakmában? de jó:)

Kép
andy30

suzy: ja és egyik kolléganőm akkoriban járt az eübe amikor te (Kormos Zsuzsa-Balatonban lakik/ott akkor-már Egerben) és ő pedagógiára ment utána az ekf-re de levelezőre ment terhes lett a kislányával. Nem ismered?

lassan fexek mert a "kis" drágám ma csak 6x evett igy tuti hamarabb fog kelni ugyh ideje pihizni ugyh jóét mindenkinek és köszi a hozzászólásokat!

andy

Kép
andy30

eltűntek hol vagytok? csaki,bkati,sina,aida,bellanita,és még akik nem jutnak eszembe! ja és edoci?! Regivel mi van? mért kellett gasztroenteres?lett? remélem nincs baj!

na mentem téleg

Kép
andy30

Andy:
úgy emlékszem, hogy 2 oltásból áll, aztán kell egy emlékeztető is, de ez csak 2 éves kor után, Annámnak most esedékes. Én is így gondolom, hogy amíg ez a pici tejem is van, legalább ezt megkapja, ha éppen éjszaka, hát éjszaka...:)

Gabi:
vérvételen pénteken voltam a pajzsmiriggyel, és tiszta ideg vagyok, mert a dokim mondta, hogy mailben érdeklődjek az eredmény miatt, ez máskor is így volt. Hétfőn reggel írtm neki, és nem válaszolt.... :twisted:
Ja és képzeld, a barátnőm is most szült, és pajzsmirigy alulműködése van, és beparáztatta a gyerekorvos (!), hogy ha szoptat mellette, akkor bejut a gyerek szervezetébe a gyógyszer, és visszamarad a fejlődésben! Szegény sírva hívott ,hogy most mi van.... Komolyan nem értem az ilyen hol vette a diplomáját.... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andy, Susy: én meg 93-97ig voltam gimis :D

Andy: köszi az érdeklődést, már jobban van, csak úgy kellett bekötni az ujját, hogy ne tudja behajlítani, mert akkor rögtön vérezni kezd neki...
meningo oltás kettőből biztos áll, mert a másodikat a 4 hós kontrollon kapjuk...
pneumo oltás: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0616/0900 ... ccus_1.htm

Kép

Kép
gabilany79

Mági: ezt a baromságot! :evil: :evil: :evil: Szerencsétlen barátnőd. Tök megértem, mert én azért hagytam ott az előző nőgyógyimat, mert együtt derült ki a pajzsmirigy gond a terhességemmel, és 5 hetes terhesen leb*szott, hogy veszélyeztetett terhes leszek, visszamaradott lesz a gyerek meg ilyenek és mit képzelek én, hogy így esek teherbe? :evil: :evil: :evil: Aztán mikor ijedten kérdezgettem volna, hogy dehát mégis akkor mi lesz, lekezelően csak annyit mondott, hogy "Nyuszikám, én nem vagyok endokrinológus!"
Mikor terhes voltam, kismamaklubban megkérdeztem egy neonatológust ezzel kapcsolatban, és azt mondta, hogy ez baromi gyorsan ürülő gyógyszer és még terhesen sem okoz gondot a gyerkőcnek.

Kép

Kép
gabilany79

Röff!
Na, ma sem jutotam a gép elé. Sűrű a program, ami tök jó, csak titeket hanyagollak egy kicsit miatta. :oops:
Na talán majd holnap...
Pusz!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Heni:
a védőnő azt mondta fejjen ki egy keveset és megnézte, azt mondta, tul átlátszó...

:shock: :shock: :shock: ezért nem tápláló. De könyörgöm, eleinte mindenkinek olyan vékony tej jön..Ezen nagyon kiakadtam, de unokatesóm kapott az alkalman, igy legalább fogyókúrázhat, mert nem szoptat... MO COMMENT! :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Baba IQ én messengeren kaptam valakitől. Ha érdekel valakit átküldöm.

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Hunor ma érdekesen "muzsikál". Este 9 után hajnali fél 5-kor evett! :lol: Kb. 7-kor felébredt, megvolt a peluscsere, felöltözés, család útnak indítása stb. 1/2 8-kor elkezdett sírni. Megpróbáltam megetetni, de be se kapta a cicit. Irdatlan mennyiséget ehetett hajnalban, mert némi nyöszörgés után kb. fél órája elaludt, és most is alszik.

Úgy érzem, nekem is megint több a tejem, úgyhogy a Musi által javasolt Anyatejmisszión keresztül megpróbálok valakinek odaadni kb. 5 liter tejcsit. Kiönteni sajnálnám, de nem akarom tovább tárolgatni sem a lassan 3 hónapos tejcsiket.

Márti! én kérném a baba IQ-t. Köszönöm!

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!
Mági! Úristen, ezt a baromságot! Akkor valószínüleg terhesen sem lehetne szedni, márpedig én csak úgy tudtam teherbe esni, hogy ezt szedtem, és hangsúlyozta is az endokrinológus és a nőgyógyász is, hogy abba ne merjem hagyni! Épp hogy az okoz elmaradást a fejlődésben, ha nem kezelik!

Andy! Már be kell iratni a bölcsibe, hogy 2 évesen bevegyék? Én is úgy tervezem, hogy 2 éves korában megyek vissza dolgozni, de erre még nem is gondoltam.

Tejcsi nálunk is úgy tűnik, kezd beállni, egy ciciből, kb 10 perc szopási idővel, igaz, kb 2 óránként, és napi 2X-i pótlással, de ahhoz képest, ahogy indultunk, meg hogy volt már 4X-i pótlás is, ez egész jó.

zsebi_baba

Szeles:
leirnád az e-mail cimed priviben?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok Csajok!

Ki vagyok bukva, de rohadtul...

Tegnap este jártunk az orthopédián, terpeszpelus lekerült, már lazák az izmai.

Ma reggel meg a neurológián kezdtünk. A dokinéni mikor meglátta Zsófit, egyből közölte, hogy túl sovány a gyerek. Azt állapította meg, hogy az izmai teljesen fejletlenek egy 3 hós gyerekhez képest. Ennek 2 oka lehet: 1. alultáplált a gyerek, kevés táplálék miatt nem tud izmokat növeszteni 2. izomfejlődési rendellenessége van. Meggyőzött, hogy az első az igaz, hivatkozott arra, hogy az arcán lévő apró izmok teljesen jól működnek, ha az izmaival lenne gond, akkor azok sem funkcionálnának. Tápszeres pótlást javasolt.

Na ezt tálaltam a védőnőnek, aki ezen teljesen kiborult, hogy mit képzel a neurológus, mit szól bele a gyerek táplálásába és ő megmondta, ha tápszert adok, annak súlyos következményei lesznek... stb. Szerinte a császáros szülés, a terpeszpelus mind arra utalnak, hogy valami nincs rendben Zsófival...

Na erre én ott a folyosón kiborultam és bőgve közöltem vele, hogy a f*szom tele van már, hogy mindenki mást mond és hogy laikusként én csak annyit látok, hogy ki vannak a gyerekem bordái... erre odahívott egy másik, fiatal védőnőt, hogy megtámogassa az érveit, de a csaj már a végén azt mondta, hogy legalább engem megnyugtatna, ha a tápszert isnyomnánk.

Délután még megyünk a gyerekorvoshoz és ő is megszakérti a kérdést... Elegem van!!!

Kép
Kép
lbernuska

Zsebi! Zsebi! A címed mellé kéne a neved is! ;)

Kép
zölddisznó

Ibernuska:
szegény fejed. Tényleg nagyon idegesitő, hogy ahány ember annyi félét mond! mert ha tudnád 100% hogy mi a baja akkor kezelnéd, de igy tartasz attól. hogy nehogy valami miatt kezeld ami nem is létezik...ÁÁÁÁ borzasztó lehet!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Gabi, Szeles majd irjátok meg, hogy ki tudtátok nyitni és tudtok e kezdeni valamit vele. Az elsőt küldtem BSplayerrel van.

Kép
Kép
Kép
f.marti

Bernuska:
Hány kiló most Zsófi??
Akkor sem értem a védőnődet, amikor először írtad a tápszer ellenességét, akkor is hümmögtem... Persze, ha csak egy mód van rá, de kelljen tápszerezni a babát, de úgy beszél a tápszerről, mint valami méregről! Szerintem meg kellen próbálnod a tápszert, biztosan te is megnyugodnál, és Zsófi is szedne fel magára. Úgyis látni fogod 1-2 hét múlva, hogy gyarapodik, és akkor ki lehet zárni a második pontot..

Márti:
Babaiq-t én is szeretnék!

Szerintem olyan, hogy rossz tej nincs!! Mert hogy a tej a baba igényeihez igazodik... Mivel minden gyerknek másra van szüksége, így van akinek hígabb, van akinek sárgább, van akinek zsírosabb a teje...

Zsebi, Gabi:
Hát én is kiakadtam az orvosára... Mikor Annával voltam pocakos, akkor a Nagyanyám hívogatott állandóan, hogy jajj, hallotta a rádióban, utánakérdezett, olvasott, hogy a pajzsmirigyeseknek törpenővésű, retardált gyerekei szültenek! Annyira elegem volt már ebből, marhára erre volt szükségem terhesen.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszter,

Ormos Intézet, tulajdonképpen írisz diagnosztikára mentem el, ott megállapították hogy nőgyógyilag (ezt sajna tudtam hiszen közel 10 éve vártam már a babucira) és pajzsmirigy problémám van. Kb. összesen 7 alkalommal voltam akupunktúrán, és utána a köv mensim percre pontosan megérkezett (előtte csak 35-40 napra). Most is gondolkozom hogy visszamegyek megnézetni magam.

Mágnes,

Nálam csak tápszer van sajnos, írod h a fogcsírákat károsítja a tea, függetlenül attól hogy semmi cukor nincs az elkészített teában ?
Az mondjuk tényleg szörnyű lehetett nálatok h éjszakánként 10-12 alkalommal is felkeltél Annához.
Nálunk a tea és a víz is elfogadott, Marci mindkettőt imádja…

Heni,

Sokszor van hogy én sem citromot adok hanem megitatom egy picikét illetve megpróbálom büfiztetni, ja és énekelek neki ilyenkor (is) lehet h ez van rá olyan sokkoló hatással 8) 8)

130 ml ??? wow nagyon ügyes vagy, csak így tovább. :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Szeles,
Nekem 5 napig tartott, 1 nap szünet és utána még 2 napig visszajött.

Andy,
ZSKF, nemzetközi gazdálkodás, gondoltam a kertészmérnöki mellé nem árt még egy láb :D

Gabilány,
Horror h milyen orvosok vannak és hogy milyen lekezelően el tudnak intézni egy egy kérdést. Nyuszikám……

Márti,
Én is kérném szépen a babaiq-t. Köszönöm.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Berni! Ha nem laknál olyan messze, az összes lefejt tejcsimet Zsófinak adnám! Így csak lélekben vagyok veled és kívánom, hogy minél előbb lendülj túl ezen a rossz állapoton. Szerintem leginkább a Te belsődre hallgass és ha úgy érzed, adj tápszert Zsófinak!

Kép
Kép
szeles4

[quote]V írta:an egy gondom. Anett egyre gyakrabban csinálja, hogy amikor már nem farkaséhes, vagyis csillapitotta valamennyire az éhségét rágja a mellbimbómat.Összeharapja a foginyével és húzza meg rágja. Van igy még valaki? Zöldi doki néni, megkérded nővéred, mit lehet tenni ilyenkor, hogy ne csinálja ezt mert néha elég kellemetlen, enyhén kifejezve...

Márti! Nincs más megoldás, mint kivenni a szájából, és újra bekapatni vele egészen addig próbálkozva, amíg rendesen nem hajlandó.
Hanna is csinálja, hogy amikor már nagyjából jóllakott, ide-oda ficánkol és közben ráharap. Azért van, mert az ilyen "öreg bébik" :) már néha kíváncsibban, mint amilyen éhesek, és szeretnek kitekintgetni a világba, és nem köti le annyira őket a szopi, amikor már nem dől belőle a tej.

Kép
zölddisznó

Berni: szegénykém, ez borzasztó :cry: Védőnénit inkább nem minősíteném, mi a jóistenért ragaszkodik körömszakadtáig az elképzeléséhez még akár Zsófi egészsége árán is? :evil: :evil: Komolyan mondom, úgy felhúztam magam, hogy nem csúnya szavak szinte eszembe se jutnak.... Milyen súlyos következményekről beszél ez? És egyáltalán mi a p*csáért fenyeget ahelyett, hogy próbálna megnyugtatni és nem csak rontani a helyzeten? Az allergiára meg az ekcémára gondol? Arról meg inkább szerintem egy táplálkozási tanácsadóval konzultálj, akinek tényleg ez a szakterülete. Mire vár? Hogy teljesen elfogyjon szerencsétlen gyerek?
Hát felőlem ott ...... meg az összes mindenki, aki ferde szemmel néz rám a tápszer miatt, ha ettől függ, hogy normálisan tudjon fejlődni a gyerekem :evil: :evil: :evil: :evil:
Az izomfejlődési rendellenességet tutira ki tudják szűrni már ilyen kicsi korban is?

Na, eldugultam, mert kezdem egyre jobban belelovalni magam....

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Ne beszélj csúnyán b..d meg! :lol:

Kép
Kép
szeles4

Laura, Gabi megkaptad?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Szeles: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti: gmail-re küldted? na, mire leírtam, megérkezett... megnézem...

Kép

Kép
gabilany79

[quote]S írta:usy: Marci is rengeteget csuklik!!! Engem már nagyon idegesít, de a dokink szerint nem kell aggódjak!!! Zöldi tesód szerint???

Boci! Tesóm azt üzeni, hogy egészségére! :)

Kép
zölddisznó

Márti: Elkezdte menteni, de az én "villámgyors" netemmel ez kb. 25 perc lesz. Majd visítok, ha elkészült vele... :)

Kép

Kép
gabilany79

Márti! Nekem nem jött meg! (mármint a BabaIQ)

Kép
Kép
szeles4

Zöldi:
köszi a választ. Ma reggel már ott tartottam, hogy ki kellett fejjem a tejet, mert nem volt hajlandó szopizni . Most meg farkaséhes és nem akarja szopni, hanem helyette az ujját szopizza kegyetlenül..
. :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

skype-on nem vagy fent véletlenül Laura? Ott sokkal gyorsabban átmenne

Kép
Kép
Kép
f.marti

Ibernuska! Ha mégis tápszeres pótlásra szorultok, létezik a HA-nál még fokozottan hipoallergénebb tápszer, nem tudom pontosan, hogy hívják, de kimodottan már allergiás, ekcémás babáknak való. Érdemes lenne erre rákérdezni! Egy ismerősömnek tejallergiás a kislánya, ő kapott ilyen tápit.

zsebi_baba

Elküldtem pedig neked is...Laura.

HA valaki kéri még irja meg légyszi priviben az e-mail cimét, de sokkal jobb lenne skype-on, mert 2-3 perc alatt átmegy.Aki kéri priviben megirom a skype felhasználó nevem

Kép
Kép
Kép
f.marti

Berni: Sajnálom, tudom milyen, amikor mindenki mást mond és mindenki mást lehülyéz.

Hány kiló Zsofi? Tegyél fel róla egy képet!

Szoktad mérni az evéseket? Ha igen, mennyi egy napi adag?

Mennyit gyarapodott a héten?

Ne izgulj, maximum kap egy kis extrát! A lényeg, hogy jobban legyetek, ti együtt!

Ma megyünk a lakástrend kiállításra, majd beszámolok.

Manna
mannababoca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?