Na hoztam egy kis olvasnivalot
Itt a nevek valasztasarol van szo eleg vicces de jo tudni ezekrol
A teljes cikk itt talalhato:
http://www.kismama.hu/magazin/keresd_me ... evet/5576/
Történetek a hálóról
Amikor a nagyok találkoznak
Édesapám a Kodály Zoltán nevet viseli, ami önmagában is alkalmat ad a viccelődésre. A legkínosabb az volt, amikor egy üzleti megbeszélésen találkozott Móricz Zsigmonddal. Hát, ez a Móricz azt hitte, hogy apu gúnyolódik, amikor bemutatkozott.
Fiamkarcsi, Vejemkarcsi
Volt nekem egyszer egy Károly nevű pasim. Ott az egész család Károly volt, de olyan mértékben, hogy az apja, anyai nagybátyja és az egyik nagyapja is ezt a nevet viselte. Amikor összejöttek és elkezdődött a sztorizás, akkor ilyen szereplők voltak: Uramkarcsi, Fiamkarcsi, Vejemkarcsi és Kiskarcsika. Én, az „autszájder” persze sose tudtam egész pontosan, hogy tulajdonképpen mikor melyik Karcsiról is volt szó…
Ritka vagy tucat?
Amikor én születtem, az egész faluban nem volt még Tímea, szegény nagypapám meg egy kis fecnire felírva hordta a nevemet a zsebében, és ha megkérdezték, hogy hívnak, elővette... Aztán néhány éve az egyik leggyakrabban adott női név lett...
Izmus
Nem csak nálunk kavarnak vihart a névadási divatok. A német Wikipédiában van egy olyan szócikk, hogy kevinizmus, amely keményen gúnyolódik az amerikai nevek divatján. Csak kapkodtam a fejem…
A háromszáznegyvenedik
Én már belenyugodtam, de régen utáltam bemutatkozni, mert szégyelltem. Nemcsak azt, hogy Mária vagyok, hanem azt is, hogy a családban én „csak” a háromszáznegyvenedik Mária vagyok, mert tettek rá, hogy saját nevem legyen. És még második sincs. Az öcsém bezzeg nem lett Lajos… neki találtak rendes nevet, Péter. Én nagyon úgy érzem, hogy velem kiszúrtak.
Szerelmes bánat
Engem nem szólít sehogy a párom, mert – kiszedtem belőle – utálja a nevem. Pedig olyan jó dolog lehet, amikor a szerelmem kimondja a nevemet… De nem, mert „cikis”. Sokat sírok emiatt titokban.
Nincs minden veszve!
Rossz lehet, hogy nem tudtok megegyezni a pároddal. De még nincs minden veszve.
Én a férjemmel szültem, és tudom, hogy ő a vajúdás alatt a Taszilóba is simán belement volna!
Nagy Franc!
Petra lányom oviskorától Franciskának szólíttatta magát. Először arra gondoltunk, hát ez nagyon jó poén, belementünk a játékba. Aztán kiderült, hogy véresen komoly a dolog. A tizedik szülinapjára azt kérte, hivatalosan is változtassuk meg a nevét. Megkapta.
A leggyakrabban adott nevek 2007-ben:
Bence, Máté, Levente, Dávid, Balázs, Dániel, Ádám, Péter, Bálint, Tamás
Anna, Boglárka, Réka, Hanna, Zsófia, Lili, Viktória, Petra, Eszter, Laura
A leggyakoribb nevek a teljes lakosság körében 2007-ben:
László, István, József, János, Zoltán, Sándor, Ferenc, Gábor, Attila, Péter
Mária, Erzsébet, Ilona, Katalin, Éva, Anna, Zsuzsanna, Margit, Julianna, Judit