Új privát üzeneted érkezett!

Babamama, orulok, hogy jol sikerut a buli, es nagyon aranyos Luca. Kép Ove a motor?

Agi
agi77
 
 


Babamama! BOldog szülinapot az 1évesnekKép. NAgyon édes Luca!Kép
Angi

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Köszi!
Igen, az Övé a motor, korábban megfogadtam, hogy veszek egy ilyet neki és le volt árazva a tescoban. De úgy látszik, még nagy, pedig már nagyon menne vele, viszont így csak a kerekeit tudja pörgetni:-)))

A vigasztaláshoz: szerintetek probléma, hogy csak a szopi nyugtatja meg? Ez nálunk is így van, de nem érzem gondnak, úgyis ki fogja nőni, addig meg had érezze magát biztonságban.
B
babamama
 
 

 
 

Babamama, nem gond, h. csak igy tud megvigasztalodni egy baba, hacsak nem tul faraszto a mamanak. Persze lehet vitatkozni, hogy ugye az ayukanak mas dolga sincs, csak hogy kielegitse a gyerek igenyeit. (Azert aki probalta tudja milyen, es ez elegge gyerekfuggo is.)
A motor nagyon jo lehet, mi is tervezzuk majd kesobbre. Akkor ezek szerint egy 1 eves gyereknek meg tul nagy? Van tobb meretben ugye?

Agi
agi77
 
 


Igen, 2méret van belőlük. ÉRdemes a síma (csúnya) endurot venni, mert olcsó, és az a legjobb. A baby taxit én nem kultiválom, mert nem is jó túl sokáig, és nagyon szét kell tenni a lábát a babának. Ezzel a motorral akár 3éves koráig is mehet. SOkszor emiatt nem tanulnak meg tekerni, ez az 1hátránya lehet. Ja, és a cipők elég hamar leamortizálódnakKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Jó tudni, készülhetünk bevásárolni cipőből:-)))
kb. 80 centis a lányom, de még nem ér le egyszerre mindkét lába róla. A holdkompot már eltettük, nincs rá szükség, meg sikerült is kissé tönkretenni, addig ugrált benne, hogy a csatt nyelve kiakadt, így az anyagot többször körbe kellett tekerni. Így biztonságos, csak nem lehet állítani az ülőke magasságát.
Egyébként ez a motor 1700 pénz volt, nem vágott földhöz és a célom az volt, hogy megkedveltessem vele a sétát az utcán, mert itthon megy, mint a szélvész, de az utcán nem nagyon akar.

Az utcán láttam egy Lucánál kb 5 centivel alacsonyabb babát és annak is volt motorja, szóval nyilván kisebb is van ebből.

Meg akartam kérdezni, hogyan kell értelmezni, hogy 2 éves koráig a gyerek ne kapjon tejet?
Semmi olyat (pl. palacsinta), amiben tej van, vagy csak ne itassam meg tejjel?

szegénykém már nagyon enné a mi kajáinkat, általában azt is kap (persze cirkuszol, nézi a tányért és kiabálja, hogy hamm-hamm), de nem tudom, hogy ezt pontosan hogyan kell értelmezni.
B
babamama
 
 


Sziasztok!

Voltam bent Gabicinál. Nagyon aranyos Edvárd, de egyelőre lusta a szopinál, meg úgy néz ki, hogy be is fog sárgulni. Gabici küszködik a szopival, nagyon fáj neki.
Vigasztaltam, hogy 2-3 és elmúlik; mármint a fájdalom. Kép (Ágci, igazad volt, hogy eljön az idő, amikor én adok tanácsokat másoknak.)
Egyébként nem vagyok elájulva a kórháztól, mert sunyiba tömik a babákat tápszerrel (Edvárdot is), és aztán persze, hogy fel se ébred szopinál.
Komolyan mondom a legrendesebb "személyzet" a PIC-en van. Ott, ha megvolt beszélve, hogy megyek szoptatni, akkor nem lakatták előtte jól Lénát, hanem direkt rákészítették, hogy jön anya, így szopott is szépen.
Ha mégegyszer lesz gyerekem (és szerencsésebben indul, mint most Léna élete), akkor pénzt nem sajnálva, külön szobába fogok vele menni az első pillanattól, és ki se fogom adni a kezemből. (Szvsz megfelelő mennyiségű pénzzel mindent el lehet intézni.) Látom most Gabicin, hogy ha még egy keze lenne, vagy valaki segítene neki, már jobban menne minden, de ugye látogató nem mehet be, a csecsemősök meg nem segítenek. Kép Sőt azt se engedik neki, hogy megpróbáljon fejni a benti gépekkel. Ezt mondjuk nem értem, hogy miért nem. A klinkán én akkor fejtem, amikor akartam.

Szopi=vigasztalás témában, én is azt vallom, hogy jobb, ha nem csak szopival lehet egy babát megvigasztalni. Nálunk mondjuk ez könnyen ment, mert a férjem sokat itthon van, így kezdettől fogva nagyon sokat foglalkozott Lénával, és ugye neki esélye se volt, hogy szopival vigasztalja meg. Nekem meg nagyon fájt a mellem, így én se tettem minduntalan mellre, sőt igyekeztem betartani két szopi között a 2-3 órát, mert láttam a közvetlen környezetemben egy példát, ahol állandóan mellem volt a baba, és egy idő után ez már se az anyukának se a babának nem volt jó, másrészt sokkal kevésbé hasfájós a baba, ha rendesen elemészti a tejcit, és csak utaná kapja a következő adagot. Persze, minden baba más, azt kell, hogy mondjam, hogy Léna egyáltalán nem sírós. Főleg mióta "beszél" szinte nem is sír egyáltalán; vagy eszik vagy alszik vagy beszélget.
Képzeld, Ági, az a legújabb szokása a lányomnak, hogy séta után (mivel séta alatt mindig bealszik) nem veszem ki a babakocsiból, hanem hagyom a folyosón aludni (koleszfolyosó, ahol jönnek mennek, kiabálnak, csapkodják az ajtót) és Léna 2-3 órát durmol a folyosón.
Most éppen a szobában alszik a babakocsiban, mert géppel takarítják a folyosót, és azt a gépet én is utálom, így nem akartam kinthagyni. Ablakunk tárva nyitva, én már majd megfagyok, de Lénának nagyon bejön.

Nóri
norcee
 
 


BAbamama! SZtem az az allergiára hajlamos gyerekekre igaz.
Én egyáltalán nem tervezem cumisüvegből, pohárból tejjel itatni, vagy kakaóval esténként, vacsi után. Igyekszem napközben elég fehérjét bevinni, nálunk nem volt szokás, így tőlem ez idegen. VAlószínű, hogy VIrág 3éves koráig marad a tápszer 1nap 1szer, az elég lesz. De másfél éves korától én tervezem, h uazokat eszi majd, amit mi. LEgfeljebb a tejbegrízből nem adok, de egy tejföllel behabart főzelékből pl miért ne?
De ez csak az én tervem, lehet, h nem helyes...

Nóri! HAsonló "tapasztalataim" vannak a korházzal kapcsolatbanKép. 2közeli ismerősömet mentem többször is látogatni ősszel, egyik sem tudott szoptatni, mikor hazajöttek. Egyszerűen nem segítettek eleget. A nővérem a napokban szül ott, majd meglátjuk, persze Ő tud szoptatni, 3.baba leszKép
Angi

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!

Babamama, Lucának boldog szülinapot!Kép
Miért nélkülöznétek a tejet 2 éves korig? Ha nem allergiás rá, nyugodtan adhatod, csak fel kell forralni és önmagában adni, így nem lesz probléma. Emésztési probléma esetén forralás előtt pici gyömbérport raksz a tejbe, és így állítólag akkor is jó. Ha félsz adni, csináld először azt, hogy pici forralt tejet vagy akár tejfölt is kensz a bőrére, és megfigyeled, hogy nem pirosodik- e be. Ha igen, akkor várjál még, ha nem, kicsit adjál, és fok. növeld a mennyiséget.
Az ajurvéda szerint a tejre a sok panasz a helytelen fogyasztás miatt van. Nyersen ugyanis nehezen emészthető.

Visszatérve a szopira, azért nem jó, ha megnyugtatásként is enni adunk a gyereknek, mert ez később is problémát, rossz szokást (vigaszevés-hízás) okozhat. Ajurvéda orvosok azt mondják, hogy 2 hetes korig bármikor adhatunk enni, amikor kéri a baba, utána pedig figyelni kell, hogy mikor éhes valójában.
El kellene gondolkodni azon, vajon mi okozza ezt az igényt . Nyilván, hogy jólesik szopizni, és ez örömet szerez a babának. Tehát kellenek más örömforrások, ami eltereli erről a figyelmét. Különben előbb- utóbb ő is rosszul fogja magát érezni a sok evéstől. Lehet, hogy csak anyuci hiányzik, mert mondjuk már bestresszelték a születés után, hogy nem volt ott, amikor őneki szüksége lett volna rá. Ilyen esetben csak a plusz tőrődés fogja ezt vele feledtetni(ebből is látszik, milyen káros elválasztani az anyát és a babát a születés utáni napokon). Az is lehet, hogy a baba éhezett a méhen belül, mert mondjuk már nem működött rendesen a méhlepény.Ilyenkor is állandóan enni akarhat, és hosszú idő, míg feloldódik ez a stressz. Tehát a megoldások is többfélék attól függően, hogy mi váltja ki ezt belőle. Lehet, hogy csak az a baj, hogy anyuka is azt hiszi, az a jó, ha szopizik, bármi baja van, vagy egyszerűen fáradt más megoldást keresni(ilyen nálam is volt néhányszor)...

Fontos volna a baba és a mama szempontjából is a meleg olajmasszázs. Ez kiegyensúlyozza az anyukát is és a babát is . Persze ehhez is idő kell, ami ugye ilyenkor nem sok van (legalább is mi úgy érezzük). Fontos , hogy 6 hétig az anyuka csak! babázzon és pihenjen, legyen segítsége, aki főz neki megfelelő tápláló ételeket. A babának nem jó, ha ebben az időben sokat maceráljuk (Orvoshoz menés stb). Ez mind nyűgössé teheti és lelassítja a fejlődését. Na ilyenkor aztán újra jön a vigasz szopi. Az olajmasszázs a hasfájásra is nagyon jó, és azt mondhatom, hogy tőle egy kiegyensúlyozott, boldog babánk lesz.

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Sikerült végre megírni a szüléstörténetemet. Kicsit hosszú lett, de rövidebben nem lehet megírni ezt a nagy eseményt.

Tomika megszületik

Február 25. szerda reggel (egy héttel a kiírás előtt): reggel rózsaszínű vérzést tapasztalok: "úristen, beindultak a dolgok" Telefon a férjemnek, a szülőknek és az orvosomnak. "A célegyenesben vagyunk" A hasam is fáj, bár nem erősen, de eddig egyáltalán nem fájt. Így telik a nap. Délután újabb telefon az orvosnak: a helyzet változatlan. A másnapi CTG után találkozunk.

Február 26. csütörtök: hasonló az állapotom, az anyukám bekísér a CTG-re. Utána az orvos megvizsgál: most először fáj. "Szerda előtt megszületik a baba"- mondja. Másnap újra mennem kell hozzá. Már nem félek a szüléstől és nem is izgulok. Kezdődjön el minél hamarabb.
Éjszaka alig alszom: hidegrázásra ébredek, betakarózom, majd folyik rólam a víz. Hőemelkedésem van, fáj a hasam, Nem szedtem tán össze valami vírust? Hogy fogok így szülni?

Február 27. péntek: reggel a férjemmel megyünk a klinikára. Ne vigyük a pakkot, úgysem kell még. A doki megvizsgál: "Hozta a csomagot? Nem? Akkor menjenek haza érte, felvesszük, mert szerintem ma szülni fog."
Haza a csomagért, délelőtt vissza a klinikára. A harmadik emeleti terhespatológián kapok ágyat. Folyamatos bár nem túl erős fájásaim vannak. "Honnan fogom tudni, hogy elkezdődött?"
Közben délben ultrahang. A fájások egyre rendszeresebbek: "Jó isten, már 5 percesek, de még mindig nem erősek." Aztán fél óráig semmi. "Tényleg, mikor kell szólni a nővérnek? Még jó, hogy nem otthon vagyok, itt csak észreveszi valaki, ha megindul a szülés."
Aztán rendszeresebbé válnak a fájások. Kb.4-5 percesek délutánra. De még mindig elég enyhék. Fél 3 körül jön a nővér, hogy öltözzek föl és menjek át a belklinikára vizsgálatra. "Most, de hát nekem fájásaim vannak. Szerintem nemsokára szülni fogok"- kellene mondanom neki, ehelyett engedelmesen fölöltözöm, és indulok. Szerencsére épp megérkezik a férjem. Elkísér: nagy nehezen megtaláljuk a belklinikát (a nővér rossz irányba és rossz helyre küldött). "Miért küldték magát ide?- kérdezi a doktornő " De ugye fájásai nincsenek?” A vizsgálat kész, irány vissza a klinikára egyre erősödő görcsökkel. A kapu előtt meg kell állnom. Végre fölérünk a szobához. A férjemet hazaküldöm: "Még úgyis órák kérdése." Felérek, átöltözés után CTG-re kell mennem. Épp indulnék, de valami nagyon furcsa történt, ez a magzatvíz lehet?! Szaladok, megnézem: rengeteg vér, csak ömlik és ömlik. Rohanok a nővérhez, aki az ügyeletes orvost kergeti. "De jó, hogy nem otthon történt, biztos halálra rémültünk volna." Itt nem izgulok, csak tudni szeretném, mi a baj. Jön az ügyeletes orvos: ultrahang, vizsgálat: semmi gond, megindult a szülés. Ez tágulási vérzés. Lekísérnek a szülőszobára (fél négy körül). Férjemnek telefon (épp akkor ért haza): indul vissza (bejönni nem mer velem, de ott akar lenni a közelemben).
A szülőszobán nagy csend: rajtam kívül senki. Megkapom a kúpot, lezuhanyozok, sétálgatok. A fájások rendszeresek, de még mindig nem túl erősek: "ha ezek a szülési fájások, simán kibírom." Elszédülök, le kell ülnöm. Vége a sétálásnak. A dokim telefonál: öt után jön, és burkot repeszt.
Elhelyezkedem a szülőágyon: jó a fekvés, a hátam megtámasztva. Így nem szédülök. Rám teszik a CTG-t. Jól érzem magam. "Nem is nehéz a szülés. A fájások sem vészesek."
Fél 6 körül megérkezik az orvosom: vizsgálat (a méhszáj 3 ujjnyira nyitva) burokrepesztés, elfolyik (ömlik!) a magzatvíz. Most már tudom milyenek az igazi fájások. Nagyon erősek és nagyon sűrűn jönnek. És nagyon hirtelen. "Erről nem volt szó. Ezt nem lehet sokáig kibírni." "10 órára meglesz a baba"- mondja a doki. "10-re? De most még csak fél 6! Mi lesz velem addig?" Oldalra akarok fordulni, de az sem jó. Ezt már nem tudom kontrolálni. Csak szenvedek. Kapok gázt: beleszívok, letépem magamról: "Mintha nem lennék itt, mintha nem én lennék! Ezt nem akarom!" Aztán belejövök, kicsit segít. "Miért nem beszéltem a dokival? EDÁ-t akarok!!! Vagy bármit, ami csökkenti a fájdalmat. Meddig fog ez tartani? Vegyék már le rólam a CTG-t! Inkább mégsem akarok most szülni. Szeretnék hazamenni!"
Közben a szülésznő székelési ingerről érdeklődik. Nyilván a kúp miatt, ami nem hozott valami "jelentős eredményt". Fél hét: "jaj, most hat a kúp! Tessék gyorsan jönni! Azonnal vegyék le rólam a CTG-t, mert WC-re kell mennem. Nagyon sürgős." Szülésznő jön, megnéz: "Sehova nem lehet menni." Még mindig nem értem: "De muszáj!"
Szülésznő: "Nyitva a méhszáj. Szaladok az orvosért. Addig ne nyomjon!"
Végre megértem. Doki megérkezik: "Még ne nyomjon" "De nem bírom tartani! Ugye már nem sok idő?"
"Csak néhány perc" Ez erőt ad. Végre látom a fájdalmak értelmét és végét. Nagyon figyelek az orvosra: szemet, szájat becsukni, nyomni stb. Nem könnyű, de erőt ad, hogy mindjárt meglátom Tomikát. Még egyszer, na, még egyszer. "Most ne csináljon semmit!" Sírást hallok, és a hasamra tesznek egy lila apróságot.
"De pici, az én kisfiam!" Kapaszkodik, átölelem, és hatalmas megkönnyebbülést és büszkeséget érzek: sikerült! 9 hónap után ügyesen megszültem Tomikát. Elviszik. Megkérem az orvost, hogy szóljon a férjemnek. Gátvarrást meg sem érzem. "A vajúdás után már semmi nem fájdalmas. Különben sem számít már egy kis kellemetlenség."
Negyed 8 körül kész vagyok, jön a szülésznő, hogy átkísérjen a megfigyelőbe. Közben majd beszélhetek a férjemmel is. Segít fölülni: a fülem zúgni kezd, minden kivilágosodik, nem hallom, mit kérdez. Gyorsan visszafektet, mert elájultam. Még egy kísérlet. Az eredmény hasonló. Maradok a szülőágyon. Mivel sehol senki, beengedik a férjemet. Hozzák a babát is fölöltöztetve. Mindjárt szopni kezd. A hangulat csodálatos: együtt az új család: a pici szopik, és apa ujját szorítja. Bárcsak sosem múlna el ez a pillanat! Életünk fő műve van itt velünk, csodálatos, hogy az életét nekünk köszönheti.
Jó ideig együtt vagyunk. Aztán a picit elviszik, a férjemnek mennie kell. Kb. 9 óra. Újabb kísérlet, hogy keljek föl az ágyról. Ismét sikertelen. Közben kapok teát és vajas kenyeret. Csak szomjas vagyok. És nagyon megkönnyebbült és boldog. Csak az újabb ájulástól tartok: "Itt szeretnék aludni a szülőágyon." Végre 10 óra körül sikerül átülnöm a tolókocsira, lezuhanyozni, és eljutni a csecsemőosztályra. Jól esik a fekvés, de aludni nem tudok. Elkezdek SMS-t küldeni az ismerősöknek. Legszívesebben mindenkinek elújságolnám a nagy hírt.
Fölkelni továbbra sem nagyon bírok a szédülés miatt, de alig várom a reggelt, hogy újra lássam Tomikát.

Hát így született Tomikánk.


Nem tudom, hogy jó-e Tomikát a cicivel vigasztalni, de ez a kis furfangos már két napos korában is csak szopni akart. Persze én sem állandóan szoptatom, igyekszem mással elvonni a figyelmét. Most hogy jó idő van, sokat sétálunk. Aztán, ha nő, majd jobban leköti más is a figyelmét, és nem csak a cici lesz számára.

Ági!
Milyen hordozótok van? Nekünk csecsemőülésünk van, amibe pár hetes kortól be lehet tenni a babát, és tud nézelődni. Majd lassan azt akarom kipróbálni.
Ma (két nyűgös nap után) egész sokat alszik.

Ja, a szoptatásról: a klinikán a nővérek általában segítőkészek voltak, csak mindegyik más tanácsot adott. De összességében (1-2 kivételtől eltekintve) rendesek voltak.

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


Tünde!
Nagyon szép Tomika születésének története!

És, nagyon rossz császárosként kimaradni belőle. Kép

Nóri
norcee
 
 


Tündi, mégegyszer gratulálokKép

MegríkattálKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok,
motor témában hagy írjam meg a tapasztalatunkat:
bébi taxit akkor vettünk, mikor 10 hónapos volt Gáborka, azóta is használja. Tologatja, rajta ül (néha áll...Kép), nagyon sokat használta. Főleg benn a lakásban.
Motort 1 éve kapott, kinn vettük a Cserepesen, az alacsonyabb verziót, nagyon-nagyon sokat volt használva. Mindenhova visszük magunkkal, bedobjuk a csomagtartóba, aztán indulás.
Most 1 hete kapott biciklit, milyenek a nagyszülők, hazamentünk, és egymástól függetlenül ugyanolyat vettek (kitámasztós kerekűt) csak más színűt. Sajnos a triciklire nem fér rá, olyan magas, beveri állandóan a térdét, így az kimarad az életünkből. Nem fogjátok elhinni, de semmi nehézséget nem okozott neki a tekerés, már tud magától is menni. Persze, ha rájön, hogy nem tolja senki, leáll, és megvárja a segítséget.Kép
Most mennem kell:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Tettem föl új képeket az egy hónapos Tomikáról!
(cím a profilomban)

Szaladok aludni, mert a gyermek már alszik.
(Ma egész jól aludt napközben is.)

Jó éjszakát!
PTünde
ptünde
 
 


Tunde, tenyleg nagyon jo volt olvasni Tomika szuleteset! Kép

Graco hordozonk van, a babakocsihoz adtak, 4 honapos kora ota egyedul hintazik benne a gyerek. Ha nyugos, csak beleteszem, es ugy hajtja magat, hogy majd kirepul. Persze nem tud kiesni belole, de felelmetes ahogy kileng. Kép

Nori, nem csoda, hogy nem szeretitek a takaritogep hangjat. Meg elenken elnek bennem az emlekek! Kép Szerencse, h. legalabb Lenat nem zavarja.

Angi, Franciao-ban a gyerekek 3 eves korukig gyerektejet kapnak (ez szerintem nalunk a tapszer), ugyhogy biztosan jol csinalod. Viszont nem tudom, hogy az anyatejes babakkal mi van? Adjak majd tapszert? Ehhez nincs sok kedvem. Es honnan tudjam, hogy a gyereknek van-e hajlama allergiara? Persze van a csaladban allergias (en is), de hol nincs?

Jo ejt: Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Nem jutottam géphez a hétvégén, úgyhogy bocsi, hogy nem írtam!
A pici Edvárdhoz gratulálok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek szülésznő ügyben! Már ajánlottak ötöt és előállt a bőség zavara. A klinikán fogok szülni és szeretnék egy nagyon profi és kedves szülésznőt, akiben bízhatok. Tudtok ilyet?

Angi! Kérdezz nyugodtan, bár még csak az alapozásnál tartanak! Egyébként mi is 2x költözünk idén: 1. főbérlő miatt (bár még baba nélkül), 2. ha kész a lakás (már babával)! Az elsőhöz nagyon sok kedvem van!Kép

Ági! Írtam emilt! Ja, az én babám is Anna lesz, igen! Feltéve, ha tényleg jól látta a doki, hogy kislány!

Jó éjt!
Mariann
marcsababa
 
 


Ági,
nem, nem kell adni tápit, ha bírja a tejet. Egyébként sem, lehet, hogy meg sem issza. Nálunk legalábbis így volt. Mivel tej nélkül is fel lehet nőni (joghurt, tejföl, kefír, sajt, túró-nagy a választék, illetve hüvelyesek társasága), ezért nem kell belőle nagy ügyet csinálni. 1 éves kor után szépen lassan el lehet kezdeni bevezetni, ahogy Erika írta, aztán, ha elfogadja jó, ha nem, nem kell erőltetni. Én azt vettem észre, hogy ebben a korban még elég jól tudják a gyerkőcök, hogy mi az ami nekik jó, és mi az, amit nem bír a szervezetük. Persze nem kell engedni, hogy túrórudit egyen tejszelettel, csokival körítve, de ha nem akar kenyeret enni 3 napig, ott van előtte, megadom a választást neki, de nem kell, hát nem kell. 4. napon majd megeszik egy egész szeletet...
Egyébként a Corában lehet kapni gyerektejet, franciát is ( a túró feletti polcon van, iszonyú drága) illetve Parmalat is van, kimondottan kisgyerekeknek, ez sem olcsó- egy szőke kislány fej van az elején.
Ami nálunk annak idején az áttörést hozta, hogy legalább megkóstolta, az egyébként a Magic milk volt, ez laktózmentes tej, kicsit édeskés. Aztán szépen áttért a normál tejre, bár nem egy nagy fogyasztó Gábor, inkább sajt és tejföl ínyenc.Kép

Babamama,
nagyon helyes a kislányod. Szépen lassan nyugodtan adhatsz az ennivalótokból. próbálj meg olyat főzni, amit magad is nyugodt szívvel adnál, így nem kell állandóan félni,h jaj, mi lesz...
Palacsintát pedig így is lehet csinálni:
Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sûrû masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütõben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következõ palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. A tetejére étcsokiöntet, citromos cukormáz vagy darált mandula kerülhet. Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, darált dió (csak 3 éves kor után).
Tipp: csoportosítsuk a töltelékeket ízlés szerint. Az alma-fahéj-dió és a dió-lekvár variáció mellett kísérletezhetünk gesztenyepürével, citromos porcukorral, különféle gyümölcslekvárokkal is.

(esetleg még egy tejpótló:
Zabtej
(8 hónapos kortól)
Hozzávalók: egyharmad csésze zabpehely, két evõkanál darált mandula, egyéves kortól ízlés szerint fél teáskanál vanília-kivonat vagy vaníliás cukor.
A száraz zabpelyhet õröljük lisztté aprítógépben vagy gondosan kitisztított kávédarálóban, majd fõzzük öt percen keresztül egy csésze vízben. Ez után turmixoljuk össze a mandulával, a vaníliával és a sóval. Addig keverjük, amíg nagyon sima lesz, majd adjunk hozzá folyamatosan egy csésze hideg vizet. Végül egészítsük ki annyi vízzel, hogy egy liternyi zabtejet kapjunk.
Tipp: a kész zabtejet még tartalmasabbá tehetjük, ha egy kisebb banánt is hozzáturmixolunk. )

Bocsi, hogy hosszú voltam,
kellemes szép napot kívánok holnapra:
Ági

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ha van valakinek felesleges jegye a börzére, elküldené nekem? momi74@freemail.hu

Köszönöm!

Mona&Máté
monamáté
 
 


Sziasztok!

Tünde, nagyon szép a szüléstörténeted, örülök ,hogy leírtad, jó volt olvasni.
Tomikát is megszemléltem, látszik, mennyit fejlődött már!

A kismamában olvastam egy anyuka írását, aki Fo.-ban lakik, és leírta, hogy ott milyen kevesen szoptatnak, és a gyerekorvos is csodálkozva nézett az anyukára, hogy ő szoptat (viszonylag sokáig) és kérdezte tőle, hogy ez működik? Elgondolkodtató...
A 2-es kórházról én is azt hallottam, hogy mindig
beetetik a babákat szopi előtt.
Tényleg, tudtok arról valamit, hogy mostanában csinálnak-e AIDS tesztet a kismamákon? Azt tudom, hogy kb 13 éve, amikor nyári munkaként dolgoztam Baján a véradóban, akkor csináltak ilyen tesztet minden kismamán. Gondolom nem volt nagydobra verve. Mi lehet most a helyzet? Tavaly láttam a helyi TV-ben egy riportot Dr Orvos Hajnalkával, és ő azt mondta, az AIDS veszély miatt nem adnak anyatejet (más anya tejét) a babáknak. 9 éve , mikor a legidősebb fiam született, akkor még adtak.

Tegnap elfelejtettem írni, voltunk Bencivel a gyerekklinikán, ellenőrzik a veleszületett vesemedence tágulatát, és sajna kiderült, hogy fél év alatt egy cm-t nőtt.Kép Szerencse "csak" a bal veséjében van, a jobb az teljesen rendben van. Júniusban újra nézik...
Mariann! Sajnos én nem tudom, hogy hívták a szülésznőmet, ő nem volt megfogadva, csak ő volt épp ügyeletben.

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Agci, es ha 1 eves kor utan is szoptatok, akkor nem kell meg tej ugye? (itt nem a tejtermekekre gondolok)

Koszi: Agi
agi77
 
 


Lénának hasmenése van. Most telefonálgat Zoli a doktornőnek, hogy mi legyen. Mondjuk szerintem tuti, hogy a vastól vagy a folsavtól, mert, amíg nem kezdtük el adni neki ezeket teljesen rendben volt a széklete. Most meg az estiben vérfoszlányok is voltak, szerencsére a reggeliben már nem, így is úgy megijedtem, hogy mi lehet.

Az én ijedtségemet leszámjtva nagyon jól tellt az éjszakánk. Babócánk szépen elaludt 10 után kicsivel és csak 5 előtt kellt egy hajnali szopira, majd aludt tovább 8-ig. Hajnalban Zoli is meg én is (mondjuk engem a melleim ébresztettek) már Léna előtt felébredtünk, hogy mi van. Mióta megszületett ennyit egyfolytában még nem is aludtunk. Persze közben itt van ez a fránya hasmenés, hogy ne legyen sose gondtalan az ember élete.

Tej: Képzeljétek, én 3 hetes koromtól kezdve kaptam tehéntejet (igaz, úgy hordák háztól, megbízható helyről)! Ja, és egyelőre a világon semmire nem vagyok allergiás. Habár magában a tejet páréves korom óta nem szeretem, egyszerűen nem jön be az íze.

Voltatok már a bankotokban adatot egyeztetni? Mi napok óta készülünk, talán majd ma, csak az a bajom, hogy nem szivesen sétálok Lénával forgalmas helyen. Ezért élvezem is nagyon, ha nálunk vagy anyósoméknál vagyunk, mert mind a két falu annyira kihalt, hogy ritkaságszámba megy 1-2 autó. Már meg is beszéltük, hogy nyárra anyósomékhoz költözünk, mert ráadásul ők a Duna mellett laknak, egy erdőkkel körülvett kis faluban, ahol Szegedhez képest érezhetően tiszta a levegő. Jaj, én úgy szeretek falun lakni. Mondjuk remélem Mórahalom is nyugis lesz, báris az a kertvárosi rész, ahol a telkünk van. Mindegy, biztonság kedvért tavaly vettünk Dunafalván is egy telket 50Ft/m2 áron, mert nagy kiárúsítás volt.

Nóri
norcee
 
 


Sziasztok!
Ágci, köszi a palacsinta receptjét, én is valami ilyesmire gondoltam, csak még abban nem voltam biztos, hogy lekvárt merjek-e adni a nagylánynak.

Nóri, én úgy tudom, csak annak kell menni a bankba adategyeztetésre, akinek küldtek levelet. Én pl. nem kaptam, pedig kb. 8 éve OTP-s vagyok.

Alvás: azt vettem észre, hogy ha délután jót sétálunk, akkor Luca végigalussza az éjszakát. Ma is 8 körül kelt és már nem cirkuszol, hogy vegyük ki az ágyból.

A szomszédban ikrek születtek múlt héten. Egy kislány és egy kisfiú, nemsokára lesz játszópajtása a lányomnak. Szeretnénk itt az udvarban csinálni homokozót és egy hintát. Nem tudjátok véletlenül, lehet olyan hintát kapni, ami most a játszótereken van? Bőrből készült az ülőkéje.
B
babamama
 
 


Sziasztok

Mi ismét betegek vagyunk.
Ádinak tegnap 38,5 volt a láza.Egész nap lázcsillapiton élt.Voltunk a dokinál szerinte piros a torka, de most kivételesen az orra nem folyik.
Reggelre kicsit jobb lett, de borzalmasan gyűgös.

Nekem szintén a torkommal van gond tiszta hólyagos. Kép

Tünde
Tényleg nagyon szép a szüléstörténeted részben hasonló az enyémhez csak a vége nem volt ilyen gyors Kép
Tomika nagyon édi és milyen nagy már Kép

Tej
Ádi egy éves kora óta kapja a tehéntejet.Eleinte persze higitva.
Nagyon imádja amikor meglátja a cumisüveget már szinte reszket érte.
Mivel ő szopizott vagyis még most is szopizik, de ugyemár az anyatejcsi azért nem elegendő pótolni szerettem volna.Először próbálkoztunk babatejjel. Az ugyan nem kellett neki.
Igy maradt a tehén tej. De azt legalább elfogadja.
Ugyhogy szerintem gyereke is válogatja hogy mit fogad el tehát mit adjunk neki, mert én hiába szerettem volna még egy darabig tápszert, babatejet adni pótlásnak neki ha nem fogadja el.

Mariann
Szülésznő ügyben:Nekem Zsóka volt a fog.szülésznőm őt csak dícsérni tudom nagyon aranyos csaj.
Ha véletlenül mégegyszer odajutok (bár ez nem biztos) akkor is őt választom.
Bár nagyon sok jó szülésznő van a klinikán ahogy hallom.

Nóri
Szegény Léna, remélem már kiderült mitől van a hasmenés de szerintem ellképzelhető hogy a vas kavart be.

Bababmama
Lucának kissé megkésve de nagyon boldog szülinapot kívánunk! Kép
És nagyon gyönyörű kislány

Szilvi
szedem
 
 


Mariann, nekem Szász Szilvia volt a szülésznőm, nem fogadtam meg, ügyeletes volt, de vele nagyon meg voltam elégedve!
(nem úgy mint a másikkalKép)

Zsófi

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Babamama! nagyon aranyos ez a kép!!

Igen a korházban sajnos és is tapasztaltam hogy Orsit mindig megtömték pedig direkt kértem ne tegyék. Nekem folyton folyt a tejem ö meg ugy aludt hogy nem lehetett felébreszteni szoptatáskor.

Tündi! Tomi gyönyörü kisfiu! Ö is imád fürdeni? Milyen kádja van, jol láttam hogy a nagy kádra szerelhetö? Hol lehet ilyet venni és mennyiért?

Bank. Én 15 éve vagyok ügyfele az OTP-nek 5 éve amikor férjhez mentem minden adatot modositottak, név, lakcim, stb. mégis kaptam levelet tölük. Én még tavaly bementem.

Nóri! És merre van Dunafalva? Mőrahalmon mikor kezdtek épitkezni? Nektek tégla lesz v. könnyüszerkezetes? Hogy derült ki hogy Léna vérszegény? Orsinak a korház ota nem is vettek vért, nem nézték.

nekünk meg el kell menni szemészetre, nem halogatom tovább, el lehet tömödve a könnycsatornája. Kell a klinikán erre a beavatkozásra beutalo, tudja valaki? CSak ezért el kell menni a sportorvosiba is?

Nóri! igen, rossz az arány.

Császárosok: Nóri,Karmen,Gabici
Normál szülés: Fanita?, Gigi,PTünde,Gabi3

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok! Én még nem írtam ide, de hallottam arról, hogy sok minden hasznos dologról esik szó. Beni most 9 hónapos, a tejem csak reggelire elég, ekkor is pótolok babatejet, este 290gr babatejet iszik. Rengeteg könyvet, újságot olvastam , hogy mivel egészítsem ki a szoptatást, mikor mit adjak neki enni. Nem egyszerű ,de a gyerek igényéhez kell alkalmazkodni. 2 hónapig mentek a bébiételek, most csak az édesebb főzelékek hússal, gyümölcs és a babajoghurtok a nyerők. Tejet nem kapott még, de túrót, joghurtot már igen. Örömmel olvastam a receptet is, kipróbálom. Sziasztok!
babyboy
 
 


Szia Réka!
Üdv itt közöttünk.Kép Te mikor szültél és hol? Az én kisfiam is 9 hónapos lesz most szombaton.Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Karmen, engem is felirhatsz a normal szulesesekhez.

Ugy tunik mi nagyon el vagyunk maradva a hozzataplalassal. (meg mindigKép)Kristof megeszi: az almat, banant, sutotokot, es 2 fajta hippes bebikajat. Es szopik kb 6x. Ennyi. Viszont ma kicsit megfoztem az almat, es raktam bele fahejat. Nagyon izlett neki.

Ugye most penteken lesz a tali? Delelott, vagy delutan? Hanytol? Megy valaki?

Agi
agi77
 
 


Karmen!
Bajától 20km-re van Dunafalva, a Duna szegedi oldalán, Dunaszekcsővel szemben.
Lénától a koraszülött utógondozóban vettek vért, igaz csak úgy, hogy többször is finoman megkérdeztem, hogy lesz-e vérvétel. Tudod, ő születése után nagyon vérszegény volt, vért is kapott. Amúgy állítólag minden szopizós csecsemő vashiányos kicsit.

Léna most is a folyosón alszik. Kép

Nóri
norcee
 
 


Nóri! Én is azt hittem a korházban mindenkitöl vesznek vért, meglepödtem, hogy csak a sárgaságra nézik, se cukor se más.

Ági! köszi, Nori azt kérte az idei szülést számoljuk össze de szerintem érdekes lehet tágabb intervallumra is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Zsófi

Nagyon aranyos Bence de mennyit változott.Tiszta nagyfiú.

Karmen
Csatlakozom a normál szüléshez

Most raktam fel képeket "Edem 1 éves" név alatt.
(előzőek:Edem the best1 és 2.)
szedem
 
 


Szilvi, köszönömKép

Ádám is nagyon édesKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok,
Nóri,
Léna jól van?

Ági,
nem fontos. De, meg lehet próbálni. Ja, és a bevezetés lehetőleg ne nyárra essen.

Babamama,
ha hazai, akkor nyugodtan megkóstolhatja a kicsi a lekvárt. A boltival én tartózkodóbb lennék.Kép

Lányok,
bár tudom elfoglatak vagytok, de ha vki szeretne egy kicsit szórakozni, szeretnék ajánlani egy programot (ismerőseiteknek is):

AVON JÓTÉKONYSÁGI VACSORAEST
A Magyar Rákellenes Liga javára
Ideje:

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Ági!
Nekünk is van olyan hordozónk is, de eddig eszembe se jutott, hogy abba ültessem itthon. Egyelőre még a csecsemőülést sem próbáltam ki, de lassan majd beleteszem. Et is jó (bár nem hintázik), mert ebben félig-meddig ül, de tud nézelődni.
Aztán ha nem válik be, jöhet a hordozó!

Az utóbbi napokban Tomika jobban alszik. Tegnap este mértük: 3740 gramm. Egy hét alatt 220 grammot hízott. És szépen nő is. Lassan egy-két tipegőjét kinövi.

Babamama!
Így utólag is sok boldogságot Lucának!

Nóri!
Én még szülés előtt elmentem egyeztetni (két helyre is menni kellett). Jó, hogy Léna ilyen ügyesen alszik éjszaka. Én is várom, mert az éjszakai szoptatáskor mindig el akarok aludni.
Remélem, semmi komoly baja nincs Lénának!
Szilvi!
Jobbulást Ádinak! Nagyon édes a képeken.

Zsófi!
Bence már igazi nagyfiú.

Karmen!
Tomika egyelőre szokja a fürdést. Az elején nagyon sírt (szerintem a klinikai csap alá tartós módszer miatt), most már nem sír, de még kicsit tart a víztől, nem engedi el magát. És végig nézi az apját.
A kád nam fürdőkádra tehető, hanem állványos Brevi kád+pelenkázó (egyébként ezt is kaptuk).

Réka!
Üdvözlet!

További szép napot!
PTünde
ptünde
 
 


Sziasztok Csajok!

Végre, 10 nap után haza engedtek. Bátor besárgult és lassan csökkent a bilirubin szintje. Még most is sárga egy kicsit.

Szülésről annyit, hogy villám szülés volt. 10:30 körül beértünk, vizsgálat, felvétel (korai magzatvíz szivárgás), megkaptam a kúpomat, 11:40 volt hogy a doki bácsi burkot repesztett,irtóra fájt, egy rövidke CTG, vécé járat. A visszavezető 10 métert már csak lépésről-lépésre tudtam megtenni, mert szinte egybefüggő fájásaim voltak, de olyan erősek, hogy megfordult a fejemben a császármetszés gondolata, csak legyen vége. Mire elértem a szülőágyat addigra már nyomnom kellett. A méhszáj teljesen eltűnt így nyomhattam, nem is nagyon tudtam volna visszatartani. 10 perc múlva már a mellkasomon szuszogott Bátor, nem is sírt. A gátmetszést nem úsztam meg, de már reggel ültem rajta. Irtózatosan jó élmény volt. Nagyon boldog voltam és vagyok. Főleg mert a Flóra imádja a kistesót. Jól szopizik Bátor, csak kézzel fejek, mert a 2. napon sikerült a kézi mellszívóval kirepeszteni a cicmet. De az Avent új cici krémével 1 nap alatt meggyógyítottam.

Röviden ennyit. 40 perc vajúdás után, 10 perc tolófájás, 3-4 nyomás. Ezek után már csak Izbéki "Villám" Bátor Leventének hívom... Kép

Képet teszünk fel, csak türelem. Kép

Gabici: Gratula Edvárdhoz!

Gabi3
inecsg
 
 


Ja és köszönöm mindenkinek a gratulákat!

Gabi3
inecsg
 
 


Gabi3! Hát ez nem semmi, rendkívül ügyesek voltatok. Hogy telnek a napjaitok? Éjszakák?

Babamama! Köszi a függyvénytáblát életem párja nevében, valszeg megvan a vizsga.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Tünde! Én is a hordozoba teszem Orsit muszáj volt, mert sokáig tart a böfizés és nekem közben azért csak van dolgom. Ülve meg kevesebbet bukik mint a kiságyban, hiába van megemelve a fejénél a vége. Orsi szerencsére kezdettöl imádja a fürdést, ujabban annyira megnyugtatja hogy utána elalszik, igy 8-9-re kellett tenni, mert etetni se lehet utána. Viszont alszik reggel 5-6ig.
Nekünk nem fér már el egy állványos kád, azt hittem a nagykádra tettétek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Melinda, szívesen adtam, nagy mázlista a párod!!! Írt a listára, hogy mik voltak a vizsgakérdések, hálás köszönetem.

Tündi, meglátod, Tomci ruháit 2 hetente kell majd kiválogatnod, ha ilyen szép ütemben fejlődik, nálunk féléves korára 2 nagy kukazsáknyi ruha gyűlt össze.

Gabi, Villám Bátor Levente nyugodt baba, igaz? Nem úgy veszem ki a szavaidból, hogy a szokásos fáradtságon túl nagyon leterhelne.

Megkérdeztem a dokit a klinikán, azt mondja, 1 éves kor után lehet próbálkozni a tehéntejjel, de nem helyből megitatni vagy ilyesmi. Inkább valami kajában feldolgozott módon. Pl. az ominózus palacsinta kis mennyiségben.

Van valakinek tapasztalata pisis zacskó felhelyezése tárgyában? Mikor érdemes feltenni? Azt nyilván nem tudja az ember, hogy mikor fog pisilni, éjszakára meg nem túl kényelmes viselet a nylon a lábai között.

Képzeljétek, ha éhes, húzza a kezemet és kiabálja, hogy HAMM HAMM:-)))
B
babamama
 
 


Babamama! Én a reggeli órákat vagy esetleg a délelőttöt ajánlanám. Csak nem szabad előtte popsikrémet használni, mert akkor nem ragad oda.
Múltkor elfelejtettem írni, hogy Luca milyen szép kislány! Nagyon aranyos is lehet, mikor így beszél!Kép

Gabi! Örülök, hogy boldog vagy, remélem engedtek szoptatni, mikor kékfényezték bátort?! Pihenj amennyit csak tudsz!

Emese, mi újság veled?

Angi, megszült már a nővéred?

Nóri, Léna jól van?

Mindenkinek szép napot!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Babamama! Mi úgy csináltuk a zacsival, hogy kora du. raktuk fel rá, feküdt a pelenkázón, adtunk neki inni, és vártuk az eredményt. Meg is jött elég hamar.
Lotti 16 hónapos kora óta kap tejet, eleinte hígítva, forralva. Kb. 1 hónapja csak reggel kap 2 decit, igaz ez az össz reggelije, délelőtt nem nagyon eszik. A sajtot, joghurtot imádja, az jöhet.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


ja, a párom több mint mázlista....

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Bocsi, Bátort!Kép

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Bátor nyugis baba. Az első éjszakánk jól telt itthon. 3x kellett felkelnem. 2x szopizott a fiúcska, 1x meg Flóra jött át. Hajnalban tök jó volt a Papát meg Flórát nézni, ahogy alszanak egymás mellett. Az új házba valami óriás ágyat kell majd beszerezni. Persze nekem jut mindig a legkevesebb hely.

A klinikán viszonylag jól teltek a napok. Már péntek óta jövünk haza. Az uccsó 2 nap volt rossz. De a fizetős szobában voltam, így Flóra is bejöhetett, és addig maradtak amíg kedvük tartotta. Az egyik nap Flóra megszámolta Bátor összes ujját, a kezén és lábán is. Mikor kékfényezték, 3 óránként kaptam meg. Éjjel csak az utolsó két nap kértem, mert kényelmesebb volt nem fejni. Kép

Puszi mindenkinek!

Gabi3
inecsg
 
 


Gabi!
Mégegyszer gratula!
Ugye, hogy tuti a fizetős szoba?
Amikor terveztem, hogy oda megyünk Lénával, ha minden jól megy ( Kép ), akkor kicsit úgy éreztem, hogy itt a topikon nagyon egyedül vagyok ezzel, de látom, azért végül neked is bejött. Szvsz, nem szül az ember olyan sok gyereket, hogy ne szánhatna erre pénzt, egy nyaralás is kerül ennyibe, és itt még orvosi felügyelet is van. Kép

Léna kakija továbbra sem az igazi, de vér azóta szerencsére nincs benne, csak nyákos, szinte zselészerűen egyben marad, nem olyan, mint eddig volt. Mondjuk őt egy cseppet sem izgatja. Boldogan éli mindennapjait, éjjel szép nagyokat alszik, nappal meg, vagy dumál meg sikongat, vagy szintén durmol séta közben a babakocsiban vagy a folyosón.

Mára virradó éjjel is, én kelltem 4 körül, hogy mi van, hát látom, hogy Léna teljesen kersztbe fordult a kiságyban, de felébredni, nem akar. Végül is 5 körül nyikkant meg, fel is vettük azonnal, mert a melleim, már nagyon akartak tejet adni neki. Kép

Nóri
norcee
 
 


Ági!
Ha, te is úgy gondolod, írj már egy mailt nekem a telefonszámoddal, mert akkor ha felétek sétálunk megcsörgetünk, hogy mit csináltok.

Nóri
norcee
 
 


Köszi a tanácsokat, valószínűleg hétfőn délelött ki is próbáljuk a zacsit, mert megyünk egy csomó más vizsgálatra is.
Addigra beszerzek valami ivólét, mert csak abból hajlandó nagyobb mennyiséget meginni, vízből esetenként fél deci, utána csak fújja.

Melinda, a "több mint mázlista" szöveget én már régóta használtam az úr tekintetében, mert igencsak jól érzi magát a bőrében. Egyszer írtad is, hogy "...van szerető férjem.."
Egyszóval látszik rajta (pl. az egyenlítő körül), hogy minden rendben:-)))
De minden bizonnyal ez fordítva is igaz...

Jó idő van kint, megyünk is sétálni..
B
babamama
 
 


Sziasztok!

Én még egyben vagyok, ahogy a védőnéni mondta "tartogatom" a babót odabenn. Kép Már túl vagyunk a koraszülés veszélyén, lassan betöltöm a 38. hetet. Amióta nem szedem a bogyókat, remekül érzem magam, a pocim is lejjebb van már és ez is kényelmes viseletet biztosít főleg, amikor fel akarok kelni az ágyból, ill. a gyomorsav tekintetében is jobb. Ma megyek CTG-re és UH-ra. Kíváncsi vagyok, mit mond a doki. Egyszer úgy is meg fog születni ez a manócska. Ő is érzi, hogy nincs gyógyszer, olyan jókat rugdos, persze ez néha kellemetlen, de nem baj.

Hogy vannak Gabiciék? Hazamentek már?
Szép napot nektek! Sok-sok egészséget "villám" Bátornak! Kép

Kép

Kép
easabo
Szeged
 
 


Emese! megy a nagy drukk!!

Orsi már folyton nevet, ez tegnap készült.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen! Hogy kikerekedett a lányKép)). NAGyon szép a mosolya is!

GAbi3! Gratula a hazajövetelhez, a könnyű szüléshez. VAlld be, hogy villám Bátorral lezsíroztátok előtte, hogy kishal módjára gyorsan kibújik;)

Emese! Hol is fogsz szülni? Nővéremmel egyidős vagy, Ő is tartogatja még, pedig már régóta nyílt, meg gyógyszereket szedett, most meg Antika várakozik mégKép. Ő korházban fog szülni.

Bocs, sokmindent akartam még sokmindenkinek, de alig vagyunk itthon, folyton sétálunkKép, egész kigyógyultam a netfüggésből:D

.:Angi:.
angiszeged
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?