Sziasztok!!
Elszálltak az írásaim, újrapróbálkozom...
Ny.malac!
ezt borzalmas még olvasni is
MINDEN BETEGSÉG MONDJON LE!!!!!!!!!
GYÓGYULÁST MINDENKINEK!!!
MINDEN BABÁNAK ÉS SZÜLEIKNEK GRATULÁCIÓIM, CSODASZÉPEK VALAMENNYIEN!!!!!!!
könyvajánló: talán többen ismeritek, hasznos olvasmány:
http://www.gyermekabc.hu/1381-ANYA-TANITS-ENGEM.html
altatás: én nem olvasok könyveket, a józan eszem szerint cselekszem. Konsti kézben alszik el. Vagy apa hasán-vállán vagy velem. 5-10 perc, utánna berakjuk az ágyába és alszik. Ábel már nagyfiú, de még úgy alszik el, h összebújunk, piszkálja a hajunkat, majd elalszik. Őt is gond nélkül be lehet tenni a helyére.
Mindenkinek megvan a maga módszere és az a jó. Nincs itt szadianyú. Én igyekszem mindent megtenni, h aludjon. (szellőztetek, etetés, tiszta pelus, pukimentesítés, íny masszázs,büfi....)
Tegnap délután Konsti is több órán át kínlódott. Már nem tudtuk mi baja, mindent kipróbáltunk. A végén csak elaludt....Nagyon nehéz, de ha mi nyugodtak maradunk, akkor az mindenkinek jó.
éjszakai kelés: Konsti korábban 1-2 óra között kelt, most 3-4 óra között. Igaz Ő már 19-20 óra között durmol.
apahiány: megtapasztaltuk, h addig nem alszik el Konsti, amíg nem játszott 30-60 percet apával. Igényli, h bohóckodjanak kettesben. Én addig Ábelezek. Ábel úgyanígy igényli a maga apázását.
babakötvény: nekünk bankban van. Állami garancia van rá. Kicsit jobb a kamata, mint a Kincstárnál és "sok kicsi..."
babaétel: főzök külön. Egyszerre több adagot és lefagyasztom. Főleg az elején keveset esznek. A csirkemellet pld. kis kockára vágva megpárolom, majd a főzővizével kiadagolom jégkockatartóba. A babaebédbe elég egy kockát elővennem. Pici olajat (1mellhez 1 teáskanál) is teszek a párolólébe és úgy párolom. Fűszert nem használok egy éves korig, csak zöldfúszert, de azt is csak a HT. 2. hónapjától. Ha megyünk valahová, kis dobozban viszem a kajcsit a kicsinek. Sok helyen van mikró (étterem, bevásárlóhely, benzinkút és elég egy mosoly, máris megmelegítik)
ebédfőzés: este főzök egytálételeket. Rakott zöldség, pörköltféle, husi tepsiben, saláták, tészták....Ha nagyobb mennyiség akkor azt is fagyasztom és ha úgy alakul tudok mihez nyúlni. Levest 7végén, azt is elrakom és hét közben a fagyasztóból van a leves. Szerencsém van, Bence nem válogatós és nem is várja el mindennap a meleg vacsit.
MINDEN ÚJ ÉS RÉGI-ÚJ CSATLAKOZÓNAK NAGYON ÖRÜLÖK!!!!!!
ADRI!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!
rólunk: Konsti még nem fedezte fel a lábait, maximálisan leköti a keze. Tegnap már a két hüvejkujját szopizta egyszerre
Gögicsél, emelgeti a fejét, nevetgél.....
Ő is fél a sötétben autózni, sétálni. Így úgy intézzük, h elkerüljük az ilyen helyzeteket.
Nem tudom nálatok, hogy van, de Konsti iszonyat éles hangon sír, ha megijed. Elég annyi, h Ábel visítson...
Ábel egyik napról a másikra szobatiszta lett. Remélem a beszéde is így fog beindulni.
5 hónapos adataink: 6320g és 63cm.
5 hónapos