Új privát üzeneted érkezett!

Bikfy,
egy arborétum fejlődéstörténete és fejlesztési lehetőségei.

i.kata
 
 


Csajok,

felteszem a születéstörténetet, mivel linknek nem engedi feltölteni, baromi hosszú, de nem tudtam kihagyni semmit belőle, így hiteles. Jó olvasást. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Bikfy

Életem első kolbásztöltésén vettem részt az após keresztszüleinél. Délután 5-kor mentünk, 8-ra értünk haza, és úgy átfagytam, hogy forró zuhi helyett hideget használtam :shock: (persze csak azért, mert nyitva maradt a meleg vizes csap, és minden meleg víz elfolyt :x)
bebújtam az ágyba, hogy felmelegedjek, de sajna el is aludtam....
De most már vagyok!!!! :wink:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 

 
 

Bikfy

VAGYOK!!!! Ja, gratula....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Danika születése


2009.02.13. ( péntek)

A párommal megbeszéltük, hogy nem tartjuk a Valentin napot, mert egymást szeretni nem csak ezen a napon kell hanem a többin is. Ekkor még nem gondoltuk, hogy ezután minden évben felemlegetjük ezt a napot, mert ekkor kezdődött el kisfiunk Danika születése....

2009.02.14. (szombat) Valentin nap

Ez a szombat is úgy indult mint a többi, azzal a kivétellel, hogy este leesett a hó, ezért a tervezett keszthelyi kirándulás részemről nem jött össze, mivel anyukám és a férjem nem engedett el a hóhelyzetre való tekintettel. A testvéremék Keszthelyen töltöttek egy hetet, őket akartuk elhozni, de így végül a párom és apukám ment el értük.
Én addig anyukámnál voltam, nagyon finomakat főztünk, vártuk haza a családot a jó ebéddel.
Rengeteget beszélgettünk, nagyon jól éreztem magam, jó volt újra anyukám kicsi lányának lenni:)
Előzményként megemlíteném, hogy pénteken amikor anyukámmal találkoztam megjegyezte, hogy gyanúsan leszállt a hasam, amin persze én bepánikoltam, mivel a doktorom épp 14-étől nincs egy hétig és nem akartam az ügyeletes orvosnál szülni.
Mikor a keszthelyi telelők megérkeztek elfogyasztottuk a fenséges ebédet, a desszert palacsinta volt amiből nem igazán bírtam már enni mert annyira teli voltam, így anyu csomagolt nekünk otthonra.
Délután hazajöttünk és aludtunk egy nagyot, aztán este 7 körül a párom kitalálta, hogy menjünk el a barátnőmékhez dvd-kért, mert unatkozik és jó lenne valami filmet nézni estére. Úgyhogy autóba ültünk, én vezettem mivel a párom apukámmal és a sógorommal pálinkáztak az ebédnél. A barátnőmék a 4. emeleten laknak, oda nem mentem már fel a nagy pocakkal, a párom lányát kértem meg, hogy hozza le a dvd-ket.
Ezután hazamentünk, a párom megfürdött és bevonult a hálóba filmet nézni, a férjem lánya a nappaliban számítógépezett és tv-zett, én pedig 4 palacsinta elpusztítása után beültem a gyerekszobába a kanapéra, a barátnőmmel beszélgettünk skypeon.
Beszélgetés közben éreztem, hogy valami folyik belőlem (eekor este fél 9 volt), gyorsan elbúcsúztam és elmentem a mellékhelységbe megnézni, hogy mi is az. Elkerekedett a szemem, mert nagyon magzatvízre utaló folyást láttam. Szóltam a páromnak, hogy úgy néz ki folyik a magzatvíz, ő pedig teljesen nyugodtan felkelt, elkezdett öltözni, hogy akkor megyünk a kórházba. Utólag nagyon büszke vagyok rá mert nem esett pánikba, és érdekes módon én sem. Elmentem zuhanyozni, addigra igen erős hasmenésem lett. Akkor már biztos voltam benne, hogy szülni fogunk, mert ezt is egy szülés előtti jelnek szokták tekinteni. Felhívtam anyukámat és megkértem, értesítse a szülésznőt amíg összekészülök. Persze a kórházi táskába anyukámnál maradt, reggel azt is vittem magammal hozzá, nehogy rámjöjjön a szülés:) Persze Murphy-törvénye, hogy ott felejtettem.
Ekkor jutott eszünkbe, hogy a régi fényképezőnk elromlott, vettünk egy újat amit a férjem egy alkalmazottjának odaadtunk és nem adta vissza, úgyhogy a férjem elrohant kölcsönkérni egy fényképezőgépet, hogy meg tudjuk örökíteni a kisfiunk érkezését.
Addig a férjem lányával ketten maradtunk itthon, nagyon aranyos volt, segített összeszedni a cuccaimat, kinyomtatni a vérnyomás táblázatomat és a fájásaimat (amik közben elkezdődtek) is írta egy papírra.
Mikor a férjem hazaért beültem a kocsiba, elmentünk anyukámhoz a táskáért, mindenki körbeölelt (a testvérem mondta, hogy már ebédnél is látta, hogy a szám nagyon ki van fordulva, de nem merte mondani nehogy megijesszen), aztán felvettük a szülésznőt és beértünk a kórházba.
Ott átöltöztem, bementünk a szülőszobára, jött a főorvos (szerencsére ő volt az ügyeletes) és megvizsgált, közölte, hogy a méhszáj fent van és zárt, a magzatvíz folyik.
Rámtették a ctg-t és nekem hiába fájt, a gép nemigazán mutatott fájásokat, mire a főorvos közölte, hogy itt ma nem lesz szülés de lehet, hogy még holnap sem.
Felfektettek egy szülőágyra és a főorvos megtiltotta, hogy felkeljek, így pisilni sem mehettem ki, ágytálat kellett kérnem.
A páromat hazaküldték, de mielőtt elment egy kis ajtón keresztül bekukkantott hozzám, és egyszer csak megláttam anyukám és a testvérem is, utánunk jöttek a kórházba, nagyon aranyos volt tőlük:)
Elbúcsúztam a családtól, megegyeztünk, hogy a szülésznő hívja őket ha helyzet van.
Így telt el az este a szülőágyon fekve, a kisfiunk semmi hajlandóságot nem mutatott arra, hogy meg akarna születni. A szülésznővel beszélgettünk, hogy teljen az idő, nagyon jó fej szülésznőt választottam, rengeteget köszönhetek neki.
Hajnali 1 órakor aztán újabb vizsgálat következett, távozott a nyákdugó, egy szűk ujjnyira voltam kitágulva, úgyhogy megengedték, hogy felkeljek. Átültem egy vajúdó fotelbe, kényelmesebbnek éreztem. Addigra már iszonyú fájásaim voltak, de a ctg még mindig nem igazán mutatott semmit. Ekkor nagyon elkeseredtem, haragudtam magamra, hogy nem vagyok képes tágulni.
A szülésfelkészítőn tanult légzéssel és relaxációval könnyíteni tudtam a fájdalmaimon, ezen kívül nem kaphattam semmilyen gyógyszert, mivel 36. hét 6. napon voltam és ekkor még koraszülöttnek számít a baba, ezért a szülést sem lehetett megindítani. Várnunk kellett, miközben az erőm fogyott, néhány erősebb fájásnál pedig az este megevett palacsinta is kijött belőlem. Kint közben szakadt a hó, nagy valószínűséggel a szülésemet is ez indíthatta el, érdekes módon csak nekem, rajtam kívül nem volt más szülő nő.
Így telt el az éjszaka, hajnali 5-kor aztán kaptam beöntést és megvolt a borotválás is, így készülvén arra hátha egyszer csak szülünk.
De sajnos továbbra sem tágultam tovább, ekkor már kezdtem ideges lenni, mert a főorvos reggel 8-ig ügyelt és nem akartam másnál megszülni Danikát, úgy éreztem, hogy a választott orvosom távollétében csak a főorvos kezeiben vagyok igazán biztonságban.
Aztán eljött a 7 óra, semmi sem változott, anyukám korábbi szülésznőként megkérte a főorvost, hogy maradjon, és vezesse le a szülésemet. Ekkor már a császárnál tartottunk, ugyanis továbbra sem tágultam, így a doktor kiadta a parancsot, hogy tegyenek rám egy oxitocin terhelést és ha arra sem reagálok akkor azonnal császár lesz. Én addigra már annyira fáradt voltam, hogy csak annyit kértem, hogy a császárnál altassanak, mert nagyon fáradt vagyok és aludni szeretnék.
8 órakor bekötötték az infúziót és a szülésznő felhívta a figyelmem, hogy amit eddig éreztem fájást az kutya füle ahhoz képest ami ezután jön. Hát el is kezdődtek rendesen a fájások, nagyon figyeltem a légzésre így elviselhetőbbnek tűntek, és a fájások között relaxálva aludni is sikerült egy keveset. :) 8 órakor hívták fel a páromat és anyukámat, hogy jöjjenek mert vagy így vagy úgy de nemsokára világra jön Danika.
9 órakor értek oda, addigra újra a szülőágyon feküdtem és olyan ütemben kezdtem tágulni, hogy nem győzték gyorsan rámadni a szülési felszerelést. A tolófájások is hamar jöttek, egy párat el kellett lélegeznem, mert még nem simult el teljesen a méhszáj.
Eközben a párom megjelent a fejemnél műtős ruhában (nagyon jóképű műtős legény volt), törölgette a homlokomat, nyugtatgatott, simogatta a vállamat. Jólesett nagyon a jelenléte.:) Aztán egyszer csak megkaptam az engedélyt, hogy nyomhatok, párom egyik kezében videó kamera, másikban fényképezőgéppel várta a kisfia születését.
Harmadik nyomásra megszületett Danika 2009. 02. 15-én 9 óra 41 perckor 50 cm-rel és 3560 g-mal. Hihetetlen érzés volt amikor előbújt, nagyon gyorsan történet minden. Miután felsírt felnéztem és csak a kis térdét láttam, könnyek között annyit tudtam mondani, hogy: De szép térde van ennek a gyerekeknek!:)
A párom mellettem zokogott, egyik kezében a kamerával másikban a fényképezőgéppel rázta a zokogás azt a 2 m-es 120 kg-os embert akit a világon legjobban szeretek. Ekkor tudatosult bennünk, hogy szülők lettünk.
A kisfiunkat rátették a hasamra, nagyon aranyos volt, csak nyöszörgött, nem sírt hangosan, ekkor is látszott, hogy nagyon nyugodt baba, ahogy már a pocakomban is megtapasztaltam.
Ezután elvitték mosdatni, a párom is ment vele, azt is megörökítette, és utólag visszanézve a felvételt nagyon büszke vagyok a kisfiamra, hogy szó nélkül tűrt el mindent, a mécses egyedül az öltöztetés közben tört el nála.
Ezután a párom visszahozta pólyában Danikát, én is megnézhettem, a szülésznők pedig fényképeket készítettek rólunk:)
Ezután a picit elvitték, a párom is kiment, nekem összevarrták a sebemet, miközben a főorvos gratulált és mondta, hogy nem gondolta volna, hogy ebből ilyen gyorsan szülés lesz.
Én nagyon boldog voltam, a varrás nem is fájt, gyorsan közöltem mindenkivel, hogy tőlem akár jöhet a következő gyerek:)
Hosszú volt, nehéz volt, de a végeredmény feledtetett minden kínt és szenvedést, ezen a napon lettem édesanya, egy gyönyörű kisfiú büszke anyukája, aki ott a szülőágyon megfogadta, hogy mindentől óvni fogja pici fiát és egyengeti útját az élet buktatóin át.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Bikfy,
nagyon elkaptad a fonalat, mert megint sikerült a laptető :lol:

i.kata
 
 


Bikfy,

a laptetők királynője :wink: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Katus!
Az jó téma, biztos sok anyagot tudsz gyűjteni a könyvtárban vagy a neten hozzá. Nekem olyan hülye címet sikerült választanom, amihez alig volt anyag. Nagyon megszenvedtem vele. ( Törvényi változások a gyermekvédelem területén.-ez a pedagógiai fakultáson, a jogi egyetemen meg az internetes bűnözéssel volt kapcsolatos a témám. ) Hát egyik sem volt egyszerű. :roll:

KépKépKép
bikfy
 
 


Kata,

nagyon érdekes a szakdolgozati témád, biztos öröm lehet dolgozni rajta. HA az ember jó témát talál akkor nagyon gyorsan megy a diplomamunka írása. Én legalábbis mindkétszer így voltam vele.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Hát Csajok!
Úgy látszik tényleg elkaptam a fonalat. Remélem eredménye is lesz. Jó lenne márciusban terhes maradni. Tavasz, szerelem, hmmmm...

Moncsi, megyek, olvasok. :lol:

Dy!
Vigyázz magadra, nehogy felfázz. Azért biztos jó lehetett a kolbásztöltés. :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


Monic

Nagyon szép a történeted! :wink: De sajna jó sokat "szenvedtél"... De amint látom megérte! Még senkitől sem hallottam ilyet, hogy először a gyermek térdét dicsérje.... :lol: :lol:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Bikfy

egy lehelletnyit mintha felfáztam volna, de már reggel óta iszom a csalán teát, na persze meg megint kezd fájni a torkom is... :twisted: :twisted:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Dy,

én akármijét megdicsértem volna amit először meglátok belőle :lol: :lol: :lol:
Minden egyes perc megérte. :wink: Akármikor újrakezdeném. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


kata: Nekem azért nem vált be a rövid tű, mert olyan kicsi az átmérője, hogy nehéz benyomni a cuccot. Azzal eléggé feszít. A hosszabbnak az átmérője jobb nekem és így hamarabb kész is vagyok.

monic: Gyönyörű a story. Még egyszer gratulálok Danikához.



vicky79
 
 


Moncsi!
De jót bőgtem! Úgy irigyellek, gyönyörű a kisfiad. :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


Monic, Bikfy,
nem könnyű ahhoz a konkrét arborétumhoz anyagot találni... most nem részletezem, de a történetét nem egyszerű feltárnom.

i.kata
 
 


Katus!
Általánosságban nem is írsz az arborétumokról? Csak konkrétan erről az egyről. Mert gondoltam ha általánosságban is tudsz írni, úgy nem olyan nehéz. De így elhiszem, hogy nem egyszerű. :shock:

KépKépKép
bikfy
 
 


Monic,
nagyon szép a történetetek. Az tetszik a legjobban, hogy utána egyből vállaltad volna a kistesót :lol:

Vicky,
ez érdekes. Pedig amiket lehet kapni beadós tollakat, azok még kisebbek, mint amit a merionalhoz lehet kapni.

i.kata
 
 


MONIC
Megláttam, hogy tettél fel Danikáról képeket és el sem olvastam a hsz-eket csak gyönyörködtem benne! Hol Oroszlánhoz, hol Danikához tekertem az oldalt, minden oldalnak egy babaképpel kéne kezdődnie.

CSÉZJANG
Hát akkor nemsokára mennek a tapasztalatcserék. Én már most tudok neked a BMC-s ügyekben segítséget adni, bár Nellike profibb benne, de 2 hét múlva már szükségem lenne a "tapasztalataidra" :wink: :wink: :wink: :lol:

SUSKA
Én már rájöttem !!!!!!!! A férjednek a sok év éjszakai bulizás és zenélés után meg sem kottyannak az éjszakai ügyeletek. Na mégiscsak volt valami haszna a dolognak! :wink: :lol: :lol: :lol:
Én hajnalban fogok tudni számítani a páromra, mert ha kell ha nem felkel 4 körül. Kár hogy nem lesz teje, de majd fejek, ha tudok, hogy aludhassak 10-ig, mert akkor meg apa szokott beájulni! :lol: :lol: :lol:

DY
Tudod amikor leszívják a petikéket elkezd vékonyodni az endo, mert amúgy a tüszők teszik vastaggá. Nekem a fehérvári dokim mondta ezt.

BIKFY
ezzel a picirigóval hirtelen azt hittem hozzám szólsz, néhány emberke hívott így az életem során, hát ezért vagy nem de egyiket sem szerettem!

dita75
 
 


Moncsi!
Amikor anyámnak mondták, hogy megszülettem, mint kicsi lány, akkor az első mondata az volt, hogy de jó, akkor nem viszik el katonának. :lol: Azóta is röhögünk, ha elmeséli. :lol:

KépKépKép
bikfy
 
 


Bikfy,
de írok, de az elhanyagolható mennyiség lesz. Ráadásul ez nem egy olyan híres arborétum, de talán pont ez benne a kihívás. Igazából azért választottam ezt, mert a nagypapám vezette a telepítési munkákat 50 évvel ezelőtt. Szegényem segíteni már nem tud, de mivel imádtam és kötődik is a sulimhoz, ezért nem akartam eldobni magamtól ezt a lehetőséget.

i.kata
 
 


kata: Hát nem tudom, hogy miért, de én legelőször ezt a tűt kaptam és azóta is ez a legjobb. Maradok ennél, bár horror mire tövig beszúrom.



vicky79
 
 


Dita

Sejtettem, hogy ilyenkor is van valami, mert tüsző repi után is mindig összeesik az mnyh. Nekem szerencsére most csak 1mm esett össze, így maradt 10, de volt már olyan is, hogy sokat esett......

Bikfy

Attól még lehettél volna katona. :lol: Én például mindig is az akartam lenni, csak sajna nem engedték.... :evil:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Dituska!
Akkor te maradsz Dituska. Jó így? :lol:

KépKépKép
bikfy
 
 


Elmegyek és gyorsan összedobok egy mézes-krémest. Holnapig puhulnia kell. ( ha kibírja addig és nem esszük meg)

KépKépKép
bikfy
 
 


Bikfy

nálunk ia nagyon kapós volt a múlt szombati mézes krémes, úgyhogy kedden sütöttem megint... Ma hókiflit sütöttem. :lol:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Kata

Akkor Te most nyárig egyedül leszel itthon, és apával sem fogsz találkozni?

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Kata,

akkor ez az az arborétum ami mellett mindig elautóztok amikor anyukádhoz utaztok?

Dita,

2 hét és te is szervezheted, hogy ki maradjon fent éjszaka :wink:
Én ma délután aludtam egy nagyot, a párom vigyázott addig a kicsire. Egyre inkább kezd önfeláldozó lenni, aminek nagyon örülök. Lehet, hogy olvas a gondolataimban? Mert nem mondtam neki semmit más apukákról akik éjszaka is ügyelnek... :lol: :lol: :lol:

Bikfy,

mi meg épp azt mondtuk amikor kiderült, hogy Danika kisfiú, hogy de jó, nem kell fülbevalót venni neki :lol: :lol: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dy, Bikfy,

irigy vagyok, hogy ennyire ügyesekvagytok sütemények terén. Én sajnos nem nagyon szoktam sütni, főleg lustaság miatt... :oops:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic

Hamar bele lehet jönni.... :lol:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


MONIC
Hát egyszerre nevettem és sírtam!
Én már akkor totál extázisban voltam amikor halál nyugodtan felhívtál és közölted folyik a magzatvíz. Párom nem tudta mi bajom van mitől vagyok ennyire extázisban. :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


Ja Monic
Biztos olvasta titokban a topicot és nem akart lemaradni Suska férje mellett, gondolom nem bánná ha őt is annyira fényeznénk! :lol: :lol: :lol:

Tehát: Gratula Danika apukának is! :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


Dita

Te merre csavarogsz mostanság esténként, hogy csak hébe-hóba írogatsz?

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


DY
Fáj a hasam és nem bírok sokáig laptopozni!

LINACSKA
Nem akarlak ám sűrgetni de jövő hétre el tudod nekem küldeni a dvd-t?
Néha elég sötét gondolatok vesznek körül a lombikkal kapcsolatban és most elküldi nekem egy lány a könyvet elektronikusan, de ha bennem lesznek a babák már nem akarok annyit laptopozni, inkább napjában megnézném a filmet vagy 25x hogy csak pozitív gondolatok forogjanak a fejemben. Úgy érzem jót tenne, mert én maximálisan hiszek az ilyesmiben de kellene egy pár jó szemléltető példa elém. :lol: :lol: :lol: Köszi, köszi, bocsi hogy felhoztam, nem akarok pofátlan lenni.

dita75
 
 


Dita,

nem tudom, hogy olvassa-e, vag mi váltotta ki nála, de nekem nagyon jólesik ha segít.
Meg azt is jó látni, hogy imádja a fiát. Már attól elolvadok amilyen kedvesen szól hozzá :wink:
Hogy áll a pocakod? Feszít nagyon?
Nagyon jó ötlet volt tőled a terhesség előtti pocakofotó :wink:
És tényleg nagyon jól nézel ki a képen. :wink:

Zsuzska,

most jutottam el odáig, hogy mennyire megszenvedted a császárt. Örülök, hogy megmentették a méhedet, a dokid előtt le a kalappal. Kevés az ilyen lelkiismeretes ember, jól választottál dokit magadnak. Annak ellenére, hogy ijesztgetett minket a tolószékes mutatványával :wink:

Dy,

így Danika mellett egyenlőre elképzelni sem tudom, hogy mikor fogok legközelebb sütit sütni, egyenlőre még a főzésig sem jutok el.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Búcsúzom, fürdetés, szoptatás, altatás jön.

Puszi mindenkinek!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic

Szeretnék már én is itt járni, mint Te! Egy baba kedvéért én is szívesen lemondanék a sütési-főzési mániámról! :wink:

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


dita: Milyen könyvet kapsz elektronikusan? Én is kaphatok belőle?



vicky79
 
 


Monic,
pontosan:-)

Dy,
még áprilisig itthon van. Mondjuk csak elméletben, mert a héten is kedden este elutazik és pénteken este jön csak haza :?

i.kata
 
 


Kata

úgy sajnállak! :( car lehet egyedül...... :?

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Monic,nekem is tele lett a szemem könnyel és talán még emlékszel,hogy régen írtam,hogy ez életed legszebb pillanata lesz (a többi szülésed mellett)! :D
Miközben olvastam,eszembe jutott a tali,amikor úgy izgultál a szurik miatt és már itt is a gyümölcse,ez az édi,pici ember!Nagyon jó anyuka leszel és újra nagyon-nagyon gratulálok!!!!!!!!!

Kép
f.ancsi
 
 


MONIC
Hát jobb lenne ha már babától lenne ekkora, de ennyi hormontól nem csoda, hogy még nagyobb lett mint alapjáraton. A régi nadrágjaim közül már egyet sem tudok begombolni. :roll:
Most már kezdem megszokni, most is olyan tompán fáj főleg a jobb oldalam amelyikben a 6-7 nagyobb van.
Ma írt a lány akivel együtt kezdtük neki 8-at szívtak le tegnap és mind megtermékenyült. Én is kb. ilyen eredményekre számítok. Kézilabda csapatra gyúrúnk! :lol: :lol: :lol:

KATA
Ilyenkor nem szokott átmenni hozzád senki aludni? Én talán 2x aludtam apci nélkül egyedül kicsit féltem a saját házamban. De inkább az volt a rossz hogy nem tudtam szólni senkihez. Amikor itthon van az időnk nagy részét nem is egy szobában töltjük, de mégis megnyugtat hogy itt van a mellettem lévő szobában, szóval sajnálom, hogy ennyit kell utaznia a párodnak a munka miatt. Egy kis pozitívom talán: nem únjátok meg egymást! :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


ANCSI
Nem tudsz feltenni magadról vagy legalább a pocidról egy képet?
Annyira kiváncsi vagyok hogy néz ki az állapotos Ancsi, én nyáron még egy vékony lapos hasú csajszival találkoztam, kivi vagyok a pocakodra. NAGYOOON! :lol:

VICKY
A BMC-sben Vekikknek van meg a Titok könyv elektronikusan.
Biztos elküldni neked is ha megkéred.
Én sem kaptam még meg, de már alig várom!

dita75
 
 


Dita,
persze, elküldöm. Ha törik, ha szakad, apát hétfő este ráveszem, hogy írja át a teletabikkal együtt, és küldöm. Itt könyörgök már hetek óta, egyszerűbb lett volna, ha megtanulok CD-t írni. Tudom nem nagy cucc, de még nem csináltam csak a nagy géppel, amiben két CD meghajtó van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Na megvagyok.

Dituska!
Ha megjön elektronikusan a könyv, átküldenéd nekem is? A CD megvan a sógornőmnek a filmmel, de ő elutazott Skóciába. És nem találjuk a gépén. Bár most mondta api, hogy letölti nekem valahonnan.

KépKépKép
bikfy
 
 


Egyébként "megsütöttem" életem legjobb és legszebb sütijét. A recept a következő:

-Végy a boltban előre megsütött mézeskrémes lapokat (3 lapos a legjobb) :lol:
-kend meg lekvárral
-azután főzz sűrű tejbegrízt, tégy bele édesítő tablettát, majd egy kevés margarint.
Keverd ki, kend a lekváros lapokra és kész.
A tetejére tégy csokimázat! (Persze szgorúan diétásat)

Fogyaszd egészséggel, és ne legyen lelkifurdalásod, ha a csajok agyon dícsérnek a babaneten, mert azt hiszik, tudsz sütni. Te még így is a nap hőse vagy, hogy 15 percet rászántál a sütire. :lol: :lol: :lol:

Jó étvágyat hozzá! :lol:

KépKépKép
bikfy
 
 


DITA!

Nagyon remélem hogy minél hamarabb megoszthatom veled babás tapasztalataimat, / drukk neked ezerrel! / és majd én is kérdezek sokat tőled mert BMC ügyben még kezdő vagyok! :lol: :lol: :lol:
csézjang
 
 


Van még valaki gépközelben?

KépKépKép
bikfy
 
 


MONIC!

Nálunk és még sok barátunknál simán 6 hónapig, vagy még tovább tartott a pocifájás, például a szomszédom kisfia aki most 1 éves még mindig folyamatosan ordít és fogalmuk sincs mitől, hol a foga fáj, hol a pocija. Én azt tapasztaltam hogy az első év nagyon nehéz, és ahogy elhagyjátok az 1 éves kort, szinte elvágólag változnak meg a gyerekek és lesz könnyebb minden.
Legalábbis én így tapasztaltam.
Amikor 1-2 hónapos volt a csibénk olyan nagyon hittünk az infacol meg hasonló pocifájás elleni gyógyszerekben és cseppekben, hogy azt hittük ezektől tuti elmúlik, de aztán amikor rutinos szülők lettünk és eltelt egy kis idő a születése után rájöttünk hogy ezek a szerek igazából sz...rt sem érnek!

Szerintem ezeket minden első gyerekes kipróbálja, mi is annyi hülyeséget kipróbáltunk és a saját bőrünkön tapasztaltuk meg hogy mi az ami beválik a babánknál és mi az amit a következőnél már tuti nem próbálunk ki.

Ja amiket a védőnők mondtak, általában elengedtem a fülem mellett mert sokszor olyanokat mondtak hogy csak totál felidegesítettek, illetve egy védőnő volt akit nagyon szerettem mert nem akart okoskodni, csak beszélgetni, vele most is nagyon jóban vagyok.

:(
csézjang
 
 


Most elmegyek gyors fürödni, majd még visszanézek. Kép

KépKépKép
bikfy
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: