Új privát üzeneted érkezett!

monee,

Ákos kezetfoghat Flórával! :D
Flóra is pont így szopizik!!! (és ugyan így nem hajlandó igazán semmit enni ) Ha már 5 percet hajlandó szopni folyamatosan, akkor elégedett vagyok!
Flóra nem a saját fejét vakarássza, hanem az én arcomat gyömöszöli. Belekalimpál a számba, megcsavarja az orromat, belemar az álamba... néha csillagokat látok, de mukkani sem merek, nehogy kizökkentsem.

Íme néhány kép a kiscsajomról
NONI, légyszi az uccsó képet tesd bele az 5 hós videóba! Kösziiiiiii! :D

Kép úszógumi

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép Köntös és papucs kombináció! :) IMÁDOM!!!

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Köszönöm még egyszer mindenkinek a kedves fogadtatást!

Sikerült felraknom képeket! :D

Monee: Dominik 3 hetes kora óta tápszert kap, mert a tejem egyik napról a másikra elapadt. Nagy valószínűség szerint, akkor is ekkora baba lett volna, ha tudom szoptatni, mivel 38. hétre született. Azt mondták, hogy bőven 4 kg fölött lett volna, ha megvárjuk a 40. hetet.
Az én 160 cm-hez nem lett volna semmi....

Konan: Akkor biztos. hogy találkoztunk!!! :D :D :D :D :D

Márti: Hát, nem irigyellek, egyedül a 4 gyerekkel! Minden elismerésem! Néha még a kettő is sok, ha egyedül van az ember és a gyerekek nyűgösek!

Szeder: Mivel Neked is kamaszaid vannak, Te biztos érted...(Kamasszal nem csak akkor van baj, ha nyűgös, hanem a nap többi időszakában is, de a barátnőm azzal szokott nyugtatni, hogy ez életkori sajátosság, majd kinövi-az Ő gyereke már 18 éves, végigéltem vele a kamaszkort, nem volt egyszerű)

Minyu: Mi elég sokat járunk Inárcsra, a férjem unokatesójához. Lehet, hogy ismered Őket! (Bababoltot vezetnek: Guriga bababolt) :P Nagyon szép, nyugodt környék!
evibabi

Sziasztok!

Monee, Honey!
Mi is kezet foghatunk! :wink: Lalu is pont ezt csinálja, amiket írtatok! A fejvakarászás helyett ő is pont azt csinálja, mint Flóra. :wink:
Csak nálunk az a különbség, hogy a Lalu már 2 napja egyáltalán nem akar szopni egyszer sem! :cry: Így most fejek ezerrel, hogy el ne apadjon a tej, de nem tudom minek. A lefejt tejet ha odaadom neki a cumisüvegből, akkor megeszik max 40-et és kiköpi. Próbálok minél több anyatejcsit belejuttatni a gyerekbe így úgy amúgy. Tejpépbe teszem, vagy főzelékbe, de most 2-3 napja megint szinte egyáltalán nem akar enni. Tegnap ilyen 40-40 gyümit és főzeléket tudtam belenyomni. egnap egész estig evett össz. 300-at összeadva mindenből. :roll:
Aztán este csináltam neki olyat, hogy anyatej, tápszer felesbe és még tettem bele a vaníliás tejpépből 1 kanállal. Így lett 120 ml. Na, ezt mindet beszipákolta a cumisüvegből este fél 10-kor. Azóta is alszik.
Arra az egyre jöttem rá, hogy a vaníliás ízt szereti. Lehet, hogy a Beba 2+ vaníliás tápit megenné. :roll: Csak most Humanát vettem. Ezért teszek bele vaníliás pépet.
A szopi miatt nagyon el vagyok keseredve. Írtó rossz érzés, hogy elfordul tőlem. :cry: Sírni tudnék miatta. A Nóri sosem csinált ilyet. Imádott szopizni. 1 éves koráig szopizott.
Ma megyünk a dokihoz tanácsadásra. Kíváncsi vagyok mit fog mondani. Megemlítem neki ezt a kivizsgálás dolgot. :roll:
Majd jövök a hírekkel!

gwini

Evibabi! Üdv nálunk!!!! Gyönyörűek a fiaid!!!
blúmi

Hahó!
Most van kis idöm irni :)

gwini :)
sajnálom a szopi dolgot, de azt hiszem, te tényleg mindent megtettél, és megteszel, hogy szopizzon, ill. anyatejet kapjon. Ha a vaniliást eszi, akkor adj neki azt, esetleg a kanállal nem eszi jobban a pépet? És ha adnál neki kicsi gyümit? Csongi imádja a Kecskemétis alma-öszibarackot pl, az jó édes is, hátha Lalunak is bejönne (persze csak fokozatosan bevezetve) És mosatnában Csonginak is kinyilt a világ, igy kb 3 percet hajlandó szopizni (én nem szoktam mérlegelni a szopit, de kiváncsiságból mértem 1 nap és csak 40-50-et szopizott egyszerre), és utána várja a kanalasat :? :P szopi után amit tudok én is fejek, ált még 30-40 jön le, igaz, nem is fejem ki teljesen. Ezt a kövi kajánál odaadom neki, belekeverem a gyümibe, "fözelékbe".
irj majd, hogy mit mondott a doki!

honeymoon :)
Csongi pont ezeket csinálja szopi közben :roll:
Képek nagyon édesek!

evibabi :)
ismerem öket :) Korábban a játszótéren találkoztunk többször. Vásároltam már náluk többször a bababoltban, mert nagyon igényes játékokat hoznak!

Csajok!
Tudom, hogy még odébb van a cipővásárlás, de most frissítettem a barátunk honlapját, ők bébi és gyermekcipőket készítenek. Sztem már az egész országban elérhetőek, nagyon jó minőség, nem gagyi, és bevizsgált termékek. Ha valakt érdekel, nézze meg a honlapon, hogy hol van hozzá közel bababolt, ahol lehet kapni a Marci cipőket. http://www.marcicipo.uw.hu (bocs a kis reklámért, de sztem közérdekű)

Kép
Kép
Kép
minyu

Bocsi, csak Áginak gyorsan!

Hívj fel légyszi, küldöm a számomat pü-ben.

Kép
Kép
noni78

Most hulla vagyok, megyek egy kicsit ledőlni, míg a gyerek alszik.

Évibabi!
Üdv köztünk, gyere gyakrabban, aranyos a fiad.

Tegnap baba mama torna nagyon jó volt, irtóra élvezte a gyerek, a tornász mondta, hogy gyorsan el fog indulni, hááááát nem tudom, jaj nekem.

Voltunk dokinál, végre megkaptuk az első Prevenart, kicsit sírt.

Noni!
Csak nem meglátogattok??? De jó lenne!! Még nem jött pü, várom a számod. Én is küldöm az enyémet, hátha az gyorsabban odaér.

Most ennyi, majd még jövök.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Flóra megint elbűvölt! Fürdött? Tetszett neki?

Szeder! Jobban vagy?

Néhány kép: Kép fürdés közben Kép bicepsz
blúmi

Sziasztok!

Évibabi,
Nagyon szépek a gyerkőceid! :)

Honey,
De édes Flóra!!! :) Az a köntösös kép!! :D Jó volt a kikapcs gondolom. Ügyes Flóra,hogy jól bírta.

Blúmi,
Tündéri a kis Bálintod! :) Olyan szép kispasi!

Ági,
De jó,hogy ilyen jól sikeredett a torna :) Remélem nekünk is jó lesz holnap az uszi, mert most pár napja Andor pár perc után elkezd nyuszögni a fürdésnél :shock: Hogy mitől van ez? Fáradt lehet már?Éhes? Tök fura... remélmem nem fél :? de nem úgy tűnik az arcán, inkább talán fáradt.

Csajok,
Nálunk megy a nyúlka-piszka szopizásnál, sőt: a kobak vakarászás, anya arc "letépés", hajhúzás mellett, mostanság veszettül lóbálja a lábát. Hol egyiket, hol másikat, de van,hogy egyszerret mindkettőt. :shock: alig bírom megtartani. És miután felfedezte,hogy meg bírja fogni a lábfejét, azóta szopi közben is fogdossa és húzza a fejéhez. Kész cirkusz :D:D
Viszont elég gáz a tejcsi helyzet...lehet ez a "vég" :( De Andor is elég gyakran elfordul mostanság, nem kell neki és ma ekkor próbáltam fejni,hogy akor vajh mennyi lehet, és képzeljétek csak 20 ml sikeredett :( :( :( (az egyik ciciből) Lehet ezt érzi? Nehezen jön és ekkor nem is akar vele vesződni? Nemtom...

Nemsokára elmegyünk egyet sétálni, meg szóltak egy bababoltból, hogy jött nekik olyan bébi henger :) Kíváncsi vagyok milyen, mert a korábban látottakhoz képest sokkal olcsóbb (1900 HUF körül).

Most megyek...

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok
Emma 3 hete nem alszik éjjel. A leghosszabb amit egyhuzamban alszik az 2 óra!és így én is max annyit alszok egyhuzamban.....
Amúgy minden! órában megébred van,hogy egy órában 2x.
Én kezdek KO lenni...
Bármi ötletet szívesen fogadok. Egyedül a sírni hagyás nem az én asztalom,én azt nem tudom kivitelezni.
A nappalok teljesen gördülékenyek és az esti altatással sincs gond…csak az éjszakával.

Az új forumozó anyukákat -akikkel még nem találkoztam- köszöntöm.

Honey
Flóra baba tüneményes.

Blúmi
Szenzációs a bicepszes kép!!
Szép kisfiú Bálint.

Ági
A múltkor láttam Dávidodról képet. Hogy milyen szép nagy fiú lett!! Csak ámultam. :D
holka

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól!
A Lalu 6100 gr és 63 cm. A súlya sajnos átlagon aluli, de a dokinő szerint az ég világon semmi baja! Kicsattan az egészségtől! :lol:
1 hó múlva újabb mérés és ha nem hízik, akkor elküld a gasztroenterológiára. :?
Azt mondta, hogyha napi 500-600 gr-ot megeszik összesen, az már jó!
Most reggel megint megette az anyatejcsit üvegből, vaníliás tejpéppel, mint este. De csak 100-at reggel 9-kor és azóta sem akar enni. Most alszik. :?

Minyu!
A Lalu is szereti azt a gyümit. Eszik is 100-at belőle, amikor épp az evős periódusában van. De amikor nem evős, akkor semmi nem ízlik neki. :?
Most megyek, mert ébred! Hátha eszünk valamit? :roll:

gwini

Sziasztok!

Újra itt vagyok! Úgy néz ki, hogy talán helyrejöttünk családilag! Mióta kórházból hazajöttünk én voltam iszonyú rosszul. Tünetek ugyanazok mint Ádámnál, kb. mozogni alig bírtam, tüdőm sípolt, lázas voltam... Apa volt itthon velünk mert mozogni alig bírtam.

Próbálok visszaolvasni és visszakapcsolódni!

Blúmi, annyira édes Bálint! Az a bicepszes kép :D ÉS igazatok van, valóban nagyon hasonlítanak ÁDámmal! Azért azon jót mosolyogtam hogy párod rácsodálkozott Ádám képére hogy mikor csináltál olyat! :)
Ökölben tartás. Párom mai napig rengetegszer úgy tartja a lábát ha ül!!! És Dorkán is leég sokszor megfigyelem.
De ha Téged zavar, doki nénivel beszélj róla, abból baj nem lehet!

Többi baba is tüneményes! Honey, nagyon tetszik a köntösös kép! Igazi nagycsajos!!!

Márti, jujj, az erő legyen Veled! Hogy vagytok, hogy vannak a gyerekek?! Iszonyú lehet, 4 beteg gyerkőc otthon! Én akkor kiakadtam mikor a két csöppöm beteg volt! Minden elismerésem a Tiéd!!!

Évibébi, üdv itt! Gyönyörűek a gyerkőceid! Azok a szemek mindkettőjüknél!!! Vigyázhattok majd rájuk azt hiszem! :wink:

Monee, Honey, Gwini, Ádám is vakarászik evés közben! :lol: És alvás közben is :lol: És persze fel is ébred rá :? :roll:

Noni, köszönjük szépen az új videót! Annyira jó látni hogy hogy fejlődnek a csöppjeink! Mindig elsírom magamat rajtuk!

Holka, sajnos ötletem sincsen... Veletek alszik egy szobában vagy külön? Ha külön akkor esetleg szeparációs szorongás?! (bár kicsit még korán van hozzá de Ő mindent annyira korán csinál!)

Szeder, A.M. így utólag boldog felediket! :lol: Hihetetlen hogy mennyire telik az idő! Most izgultunk a szülés miatt és lassan-lassan mindenki fél éves lesz!

Humanka?!

Eszike, nem semmi Noémi! Hát mi ehhez képest igencsak el vgagyunk maradva... :cry:

Rólunk. Több mnit egy hétig nem adhattam anyatejccsit Ádámnak, mert iszonyú bivaly antibiót kaptam. Fejek ezerrel és holnap már talán fog is kapni tejcsit. De sajnos elég rendesen megcsappant a mennyisége. :cry: És képzeljétek el, amíg szedtem a gyógyszert, rendesen ZÖLD színe volt a tejnek! Párommal már itt nevettünk hogy ufó vagyok...

Ádám mozgásfejlődése a betegsége óta igencsak visszaesett... Előtte mát hasról hátra forgott, most már megint semmit sem akar, sőt már kitámasztani sem nagyon :( Eléggé legyengült szegény és azóta nem akaródzik neki. Tornáztatom ezerrel, pakolom hasra is de nagyjából kezdhetünk előről mindent. És tegnap este már itt paráztattuk egymást Apával, hogy annyi idősen ennél többet kellene és most nagyon félünk hogy mégis örökölt tőlem valamit.

Ráadásul az ekcémája is olyan szinten jött ki hogy már a hajas fejbőre is nagyon csúnya. Most már a HA ejpépről is leálltunk hogy hátha... Sinlac nem kell neki, hiába ízesítem gyümölccsel... Tejet nem kapott, tápi nem elég laktató neki... Másfél óránként eszik szegénykém. ÉS lekezdtünk főzelékezni is, vegyes sikerrel.

Oviban megvolt a farsang. Hiába erőlködtem, Dorka mégis hercegnő akart lenni :? :roll: Minyu, Thomas ötlet elraktározva Ádámnak! :wink:
Egy kép a kis hercegnőmről:
Kép

Kedden reggel Apa vitte Dorkát az oviba, visszafelé a havas, jeges úton megcsúszott és az árokban landolt! mivel pont beszéltünk telefonon - fülessel természetesen - én végigmoziztam az egészet! Hát, senkinek nem kívánom!!! Szerencsére se neki, se a kocsinak semmi baja nem lett, de iszonyú volt!

Na jó, eldugulok mert nagyon sokat írtam! Végezetül még néhány kép az 5 hónapos manómról!
Kép maszatka :)
Kép 5 hónapos Manó :)
Kép Tesó tanít ugrálni! :)

Kép

Kép
anyoooka

Holka!
Erre nem tudok mit mondani. Az én lányaim szerencsére legalább jó alvók!
De van egy ismerősöm akinek a babája nagyon rossz alvó volt ilyen korában. 4-5 órákat aludt a 24-ből! Ha gondolod, megadom az email címét.

gwini

Anyooka
olyan nagyon szépek a gyerekeid! A kisfiad és a kis hercegnőd is :D
Egy szobában alszunk. És tényleg olyan mintha csak ellenőrizne,3 perc múlva vissza lehet altatni. Leginkább én is erre gondolok,hogy rájött van egy ember aki más mint a többi: az anya....és ellenőrizget. Mert nem éhes,nem kér szopit,illetve a 8 alkalomból kb 2x kér.
3 héttel ezelőttig minimum 9 órát aludt egyhuzamban 4,5 hónapon át!!
De gyakran 10-12 órát is. Most viszont nagyon megkapom a nemalvást...

Gwini
köszi a mail címet.

Emma
négykézláb: Kép
holka

Ági78,Anyooka, Gabolino: Köszönöm a dicséreteket a fiam nevében! :D

Blúmi, Anyooka: Nagyon szépek és cukik a babáitok!

Holka: Bocsi ,de nem tudom, hogy a hozzátápit már elkezdted-e, Nekem ezt ajánlották éjjeli felébredésre (délben főzi). Nem hittem benne, de nálunk bevált!8 órát alszik éjjel egyfolytában, előtte 2-szer 3-szor felébredt, bár nem igazán értem az összefüggést! :shock:
evibabi

Holka!

Egyszerre írtunk. Már látom, még szopiztok, akkor nem biztos, hogy jó ez a megoldás :?
evibabi

Kép

ilyenkor fel akar állni:
Kép

Ez a legújabb mutatványa,2 napja csinálja,felkapaszkodik a dobozra és kotor benne:
Kép

A 2 fogacska:
Kép
holka

Holka, annyira édes Emma!!! És hihetetlenül ügyes!!!! Mikor fogunk mi ide eljutni?! A két pici fogacskája olyan cuki!!!!!! Heniről is kérünk képet!!!

Kép

Kép
anyoooka

Gwini
a kisképed alapján te is vékonyka nő vagy!
Lehet a kislányod rád hasonlít.

evibaba
hozzátápi: az almánál tartunk.
Illetve a védőnő tanácsára milupa pépet adtam neki 3 este,helyzet változatlan volt. Aztán negyednap az autóban felejtettük a dobozt de már mind megvoltunk fürödve nem akartunk kimenni a hidegbe,így aznap este nem kapott erre nem 8x ébredt hanem csak 5x...jaj szóval nem éheske....de mostmár időben vagyunk a főzelékekkel...lehet holnap elkezdem neki adni...hátha..
holka

Holka,
Jaaaj, hihetetlen szép, édes a kis Emmád :) És milyen ügyes!!! Gratulálok!
Sajnálom az esti kelést :( Sajna nem tudok mit mondani rá.

Anyoooka,
Ne aggódj, mi is messze vagyunk még az ilyen produkcióktól asszem ;) Most mondjuk nagyon mókás,ahogyan Andor állandóan a talpait fogdosa és húzza a szájához és közben eldől oldalra, mint egy krumpliszsák :D:D

Meghoztuk a bébi hengert, de még nem próbáltuk ki, mert mikor hazaértünk,Andor kezdett éhes lenni meg fáradt. Szóval csak felfújtam neki, de az már nagyon tetszett neki. Nagyon vigyorgott :)
Szerintem a funkcióját ez a henger is betölti; nem teljesen átlátszó, hanem van rajta 3 hely - négyzet, 3szög, meg kör alakú - ahol be lehet látni a belsejébe és van benne 3 csörgős golyó.
Kívül meg szivárvány, vizilovak meg ilyesmik vannak rajta. És jópofa, mert belül más minták vannak,mint kívül :)

Megyek, kicsit lerogyok olvasni, hátha Andor most hosszabban alszik. :)

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino! Nekünk is ilyen hengerünk van. A funkcióját betölti ugyan, deBálint uyanazt csinálja, mint amit rosszabb alkalmakkor a földön: a hasán egyensúlyozik, és nem támaszt le sem lábbal, sem kézzel...

Ádám megint szenzációs, pláne ahol ugrálni tanul! :lol: A szopi remélem visszaugrik a régi kerékvágásba! Mozgásfejlődési visszaesés nálunk is van, pedig Bálint nem is volt beteg. Egy kicsit várok, aztán megmutatom a védőnőnek, dokinak. Nekem eddig csak rózsaszín tejem volt, de ez a zöld :shock: Megdöbbentő!

Holka! nagyon sajnálom a gyakori kelést! Bálint egy hétig csinálta, aztán magától elhagyta, úgyhogy sajnos semmi okosat nem tudok írni! Viszont Emma elképesztő kiscsaj! A legjobb, amikor visszanéz. És persze az utolsó kép! Ezt percekig ámulva néztük a férjemmel! Elbűvölő kiscsaj (ő ért a fotózáshoz, és nagyon komoly arccal kijelentette: a komponálása is 100 pont! :) )
blúmi

Gabolino! Krumpliszsákos lábfogást szinte látom magam előtt! :lol:
blúmi

Anyooka! dorka tényleg hercegnő! Csodaszép!!!!
blúmi

Blúmi,
Én ma csak picit tettem rá,hogy vajh hogyan térdel vagy gurul meg ilyesmi, de a szivacsos alapzaton eléggé csúszott,szóval más helyen kell majd próbálkozni :) egyelőre csak a kezébe adtam, de jól elszórakozott vele. Tök jó,hogy van az a szegély mindkét szélén és jól meg tudja fogni és ráncibálni.
Teszek is fel egy képet ( a minőségért bocsesz, mret a kamera fényképezőjével készült, szal nem profi kép. Apája majd csinál jobbat ;) )
Kép De erős is vagyok én!

az égbe meredő lábak azért most is megvannak :D

KépKép
KépKép
gabolino

Holka!

Megkérdeztem a barátnőmet és azt mondta, hogy náluk azért nem aludt a gyerek hónapokig, mert ő vmi hajhullás elleni szert szedett és az pörgette fel a kicsit. Azt abbahagyta és utána már jól aludt a kicsi is. Te nem szedsz ilyesmit? :roll:

gwini

sziasztok lanyok!

evibaba orulok neked en is es gratulalok a gyerkocokhoz. Csodaszepek.

Anyooka remelem mihamarabb teljesen rendbejosztok.

GAbolino nagyon jol nez ki a henger, en is vennek valami hasonlot Rekucinak, de hat ez Romania itt a kinai muanyag jatekokon kivul mastnem lehet kapni...komolyan... vettem Rekanak egy zorgot. Ugyebar ki kellett minden plus allatot dobni a szobajabol koztuk a kedvenceket, hat kapott egy zorgot (karpotlaskent) Elharapta, es kitort belole egy reszecske. Hat szerencsere ott voltam mellette Isten tudja mi tortent volna...

szisziKép
sziszi7

ESzike komolyan mondom annyira aranyos NOncsi, megneztem parszor az ugralos videojat ha eszembe jut mosolyognom kell rajta. Jo kedvem lesz tole. Gyerekek meg imadjak.

En csak ugy bamulok es el sem hiszem hogy par het a kulonbseg sot nap a kulonbseg a gyerekek kozott. Reka alig fordul ugy hetente egyet hasarol a hatara. HA hasra rakom ugy megharagszik hogy ram sem nez egy darabig nehogy beszelgessen. Mozog keze laba mindene tehat rendben van, csak kicsit lusti szerintem. Allitolag meg raer forogni meg minden sot par masodpercet ul egyedul is... de latva hogy egy egy baba hogy miket tud hat azert mar szeretnem ha az en lanykam is produkalna magat.

Az eves hat az nalunk kabare... szinte semmit nem szeret Reka. Az elso idoszakban meg szerette almat, aktiviat, sot krumplit is evett... Most kb egy kanalbol hatot tur vissza. Semmi nem tetszk a lelkemnek.

Holnap hozom a kepeket az Abigel ruhajarol, es a meserol a keresztelo korul... sokan kivancsiak vagytok ra... de most menek mert esek le a labamrol. De holnap potlok minden mulasztast. Sok pusz mindenkinek

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, néhányatok még az azóta már kihalt őszi topikból ismerhet, most a novemberi topik lakója vagyok, és láttam nálatok kb az előző oldalon, hogy vm jó kis teát iszogattok ami tejciserkentő. Leírnátok Nekem, hogy milyen tea ez?

És persze megjegyezném, hogy nagyon szép és ügyes babáitok vannak, néha olvasgatlak Titeket, hogy na mi várható pár hónap múlva.

A teát előre is köszi

Kellemes estét:
Pipal

Kép
pipal

Sziasztok! :)

Naggggyon gyors leszek.. -remélem,hogy már lesz majd napközben is időm jönni!

Honey!
Milyen jó képek!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. A tejcsi kérdés meg annyira változó ezt tudod jól! Nagyon szép kislány Flóra! A fürdőköpenyes meg nagyon ott van :)

Blúmi!
Bálint! Egy cuki - pasi, aki már elég jól kigyúrta magát :) Nagyon jó a kép!

Anyooka!
Nagyon szép kislányod van.. de ezt mindig elmodnom!
Ádám meg: egy nagyon helyes pasi lesz. Apuka is az gondolom :)

HOLKA!!!!!!!!!!!!
JAJ DE JÓ, HOGY JÖTTÉL!!!!
CSAK PISLOGOK, hogy mit csinál Emma baba! Jó tudom,hogy már mondtad, hogy mászik, de nekem ez a fajta látvány még új :) Annyira ügyes.
Az éjszakákat én is sajnálom, ötletem sincs.. talán Mári írta a citromfű teát vagy mit.. hátha bejönne neked is.. és átmenne a tejbe.
Hozzátáplálással, hogy álltok????

Evibabi!
Nagyon szép fiaid vannak. Tudom, hogy milyen nehéz a kamaszkor.. és még mi lesz majd 3 év múlva.. a Máté fiam a fiaddal egyidős.. Bencém meg 14 éves lesz.. képzelheted.. ha beleolvasol néha a blogomba ott találsz fincsi nyalánkságokat! :)
Annyira megfog a szeme a nagyobbik fiúcskádnak!

Gabolino!
Tuti ez a henger! Rendelek én is.

Rendeltem magamnak fa hullahoppkarikát.. hát fogyim így el is kezd indulni.. illetve a testmozgásom, ja és ma tekertem 10km a biciklin (szoba). Szóval indul a hajrá(m).

Teszek képet, de a blogba is tettem.

Maja és Adélkám :)

Kép

szeder74

Már megint milyen aranyos babaképeket hoztatok!

Holka!
Nagyon drága kislányod van!! Köszi a dicsit. Azt is hallottam, hogy fél éves korban alvás problémát okozhat a mozgásfejlődés. Nem lehet, hogy ettől ébred sokszor? Hisz már szinte mászik Emma nem?

Szopi: nálunk is hasonló. Fülvakarászás, püfölés, orrcsavarás és hasonlók. Ilyenkor megfogom a kezét, ő pedig elég sokáig fogja azt, így legalább addig nem püföl. Mostanában egy idő után cicivel a szájában kezd el dumálni, de közben azért eszik. Eszméletlen.

És képzeljétek, meglátogatott minket Noni Misikével. Olyan jó volt találkozni!
Nagyon édik voltak a srácok, teszek is fel majd később (szokás szerint éjszaka) képeket, meg video is készült. Hagy irigykedjetek.
:wink: :D

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szeder!

Nagyon édes Adél! Milyen szépen tartja magát! :lol:
Neked pedig sok sikert a tornához!
Sajnos én a sok idegtől fogyok rendesen. Már megint 47 kg vagyok. Már ennél lejjebb nem kéne mennem. :?

Képzeljétek, ma már jobban eszik a Lalu. Bár szopizni nem akar, de lefejem a tejet és teszek bele 2 kanál vaníliás HA pépet és azt megeszi a cumisüvegből. Most is bevágott 120-at belőle és még szívta az üres üveget! :lol: Ez a módszer már tegnap este óta többször bejött! :lol: Hátha ez most hosszabb távú megoldás lesz! És így legalább eszik bőven anyatejcsit. :lol: Érdekes, hogy a tejcsim nem csappant meg, mióta nem szopik a Lalu. Sőt, talán még több is van, mióta csak fejek. :lol:

gwini

Sziasztok!

Most csak Pipal-nak!

Itt a link a teáról:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... segitesere

Ha nem hagyod kihűlni, még egészen iható, nem olyan borzalmasan keserű. Úgy vettem észre, hogy a kecskerutától keseredik meg, a 10 percen túl ne hagyjd ázni, mert nagyon rossz íze lesz. Én cukorral iszom, mert nem szeretem egyáltalán a keserű ízt.
Nekem elég volt az 1 liter, Áginak 1,5 kellett, hogy újra bedurranjanak a cicik. Próbáld ki, hátha Neked is beválik!

Jó éjt mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: KÖSZÖNÖM!

Üdv: Pipal

Kép
pipal

Kamilla lázas...Apa Szerbiában,azt hiszem, már nagyon-nagyon elfáradtam...
Megyek aludni,holnap Csabi béka-jelmezbe bújik a farsangon,időben kell kelni!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Holka: Fantasztikus, hogy mit tud már Emma "baba". Mikor lesz ez nálunk, hogy ilyen mozgásokat produkáljon Misu,?
Úgy látom, hogy a csajok sokkal mozgékonyabbak, mint a fiúk.
Itt van pl. Noncsi.

Evibabi: Írj sokat, hogy tudjak olvasni. :lol: Gyönyörűek a gyermekeid.

Annyi fényképet tettetek fel, minden baba csodaszép, meg persze a tesók is.

Kistiggrincs BOLDOG NÉVNAPOT.

És igen, ma meg volt a nagy találka Ágiékkal, nagyon édesek voltak együtt babák. Igaz, teljesen véletlen alakult az egész, tehát nem előre tervezett volt, de annál jobb volt megismerni egymást. Még 1x köszönjük Ági, hogy ott lehettünk.
Már úgy várom a NAGY találkát mindenkivel.
Ha nem baj én is rakok képet, igaz ezt csak telefonnal fényképeztem:
Kép

Kép
Kép
noni78

Márti, erre már nem lehet mit mondani. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
noni78

na, pont most nézem, Noni már megelőzött kép kapcsán. Most egyenlőre csak pár kép erejére jöttem, mert a párom szeretné kisajátítani a gépet, de mindjárt megyek laptopzni, ott olvasok is. Csak a képek ide a gépre lett elmentve.

Noni!
Mi pedig azt köszönjük, hogy eljöttetek!!

és akkor pár kép:

Kép fiúk

Kép ki vagy ?

Kép birkózunk

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági nagyon jók lettek a képek.Puszi

Kép
Kép
noni78

http://video.google.com/googleplayer.sw ... en&fs=true"

bocs a minőségért, de letömörítette a google

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Minden baba gyonyoruseges !!!! :lol:

Azert a Misike-David duo a legaranyosabb :lol: :lol: :lol: Nagyon cukik, ahogy jar kezuk-labuk, es meg dumalnak is melle.

Evibaba: udv itt. Nagyon helyesek a fiaid, a szemuk tenyleg vadito, nemsokara majd sepruvel kell kergetned a csajokat ;)

Pacsi lanyok, Bendo is ugyanezt csinalja szopi kozben: rangatja a fejet hatulrol, es kozben nezi, ki zaklatja, illetve az en arcomat fogdossa (bar mostanaban a parna csucske is roppant modon izgatja, amit a fejem ala szoktam tenni szopikor :D )

.. illetve o csinal meg vmit > harap. Nem kicsit ... viszont nagyon! Tegnap szinte nem is tudtam szoptatni, elso korben nekiesett a cicinek, mert nagyon ehes volt, de ahogy az elso ehet csillapitotta, harapott, mint egy kisbuldog. Hozzateszem, megint rossz napok vannak fogzasilag, nagyon szenved, latszik, hogy gyorti, megint beindultak a fogacskak az inyeben (kivulrol meg semmi sem latszik), tuti biztos, hogy ezert csinalja. Van esetleg megoldasi javaslat harapas ellen?

KépKép
Kép
humanka

Ági, Noni!!! Szenzációs képek! És a páros futóverseny a kanapén.... :lol: :lol: Imádnivalóak!

Humaka! Mostanában nálunk is a párna csücske a legizgalmasabb! Sajnos harapásra semmi ötletem... Talán Márti... (én előre rettegek attól, hogy, ha lesz foga, akkor milyen állapotba kerül az amúgy is rojtos cickóm)
blúmi

Sziasztok!

Ági, Noni,
Fantasztikusak a babaucik!!! :) Annyira jó a birkózós kép! Na avideóról nem is beszélve! :) De jó,hogy tudtatok találkozni :)

Humanka,
Úúúú,sajnálom a harapást. :? Kemény lehet.Ötletem sajna nincs,csak max annyi,ami itt már korábban is elhangzott, hogy ilyenkor kivenni a szájából vmi mondjuk szisszenős hangot adva és megmondani neki hogy ez fáj. Remélhetőleg megérti :)

Blúmi,
Ha kint van a fogacska,akkor már lehet nem lesz gáz a harapással. Nekem Andor nem harap, és fog előtt sem volt problem, 1-2 alkalmat kivéve. És ekkor ugye mivel gondolom viszketett az ínye, jól összeszorította hirtelem a cickómat. Nah, az szééép volt :shock: De szerencsére nem szenvedtem sérülést :)

Márti,
:( :( :( Nagyon sajnálom!!!

KépKép
KépKép
gabolino

Jó reggelt!

Ági, Noni! Nagyon jók a képek! Milyen édes fiúk!

MÁrti!
Hogy vagytok??????????

Humanka!
Írok privit!

Blúmi!Sajnálom,hogy szenvedtek a fogzással.. mi is, de ezt már írtam többször.. Lehet,hogy mi Adélnak úgy fogunk készíttetni fosort??? :lol: :lol: :lol: 8) :roll: :?: Mert még mindig egy szem sincs kint. A harapás anélkül is megy tudom jól.. az ínyével.. én is ki vagyok. Van, hogy ki is veszem a szájából. Rászólok, de mivel fájdalmak közt, ezért kissé hangosabban, mint, ahogy egyébként szólok hozzá.

Holka!
Azért sem Írtam neked az alvással kapcsolatban ötleteket, mert jó magam sem tudom,hogy mi a megoldás.. Adél is kel egy hete átlag 2-szer, de a hajnali kelés az már 3 napja úgy zajlik,hogy nem is alszik rendesen vissza.. beteszem az ágyába cici után, azt gondolván, hogy most aludni fog, mert beszundít a cicin. Nem is eszik, hanem vagy a szomját oltja, vagy csak komfortozik. Aztán fel kel az ágyában, és jövünk le a nappaliba.. én tv-zek, vagy olvasok, ő meg úgy érzi magát, mintha reggel lenne és játszik a szőnyegén :) Már csak azért sem játszom vele, mert akkor megszokja, hogy szórakoztatva van, és akkor nem szokik vissza a megszokott rendhez. ( Ja mindez hajnali 3-4 körül szokott történni.) No ezért sem vagyok most okos.
Kérdezni akartam tőled:
Azt tudom, hogy létezik fantomérzés! Gondolok itt arra,hogy ha mondjuk valaki elveszti a lábát, még érzi egy ideig, mintha viszketne.. no ebből az elméletből kiindulva: létezik olyan, mintha éreznék babamozgást a hasamban???? (Nem puki, nem hasgörcs.. igazi matató érzést érzek!!! Már hetek óta) Ezért is vettem tesztet.. tudom,hogy hülyeség, de nem beképzelem. A Bence és Máté után is volt ilyen érzésem, de közvetlen a szülés utáni hetekben.,.. nem fél évre rá.. ezért is voltam bizonytalan, és inkább csináltam tesztet.. de nem vagyok terhes.. mondjuk mi nem is szeretnék már babát.
A másik: spirál: mennyire megbízható, vagy Te mit fogsz alkalmazni szopi után magadnál?? Ha sok lenne, a kérdés, akkor írd meg, és telefonálok :wink: :wink: :wink: Csak azért kérdeztem itt, mert lehet, hogy másnál is vannak ilyen jellegű észrevételek!
Puszika!
Henikédről nem raksz képet?????

Sziszi!
Sajnálom,hogy nem eszik Réka! De miért lehet ez? Semmit sem?? Ugye nem látom jól... , hogy az írtad aktiviát adtál neki??? Az tejtermék, és nálunk tilos egy éves koráig a babáknak adni. Azt inkább majd ne adj neki :wink: Próbáld ki a répa-krumpli vegyes párost. Elég édes.. hátha.. Nekünk a kedvencünk, illetve Adélnak: a sütőtök-alma. Egy üveggel 2 napig eszik.. így elég gazdaságos is. (Na jó nem a gyerek kajáján fogok spórolni.. csak érdemes esetleg neki venni.. és, ha ízlik, akkor házilag elkészíteni, mert az meg kiadós is.. főleg, ha nagyobb adagot készítesz :wink: )
Várom a beszámolót a keresztelőről. A képeket is!!
Örülök, hogy olvasol.. láttam is a statisztikában :wink: :wink: Puszika!!!!

Lehet, hogy még ma este bejövök, de tudjátok: hétvégén szüneteltetjük a gépet... brrrrr ki vagyok előre.. ja pedig én találtam ki! :oops: 8)

szeder74

Még senki nincs amióta írtam???

Én már végeztem a mára tervezett házimunkával sőőőőt most estem le a bicikliről.. a lábam remeg, mint a kocsonya és izzadok.. de olyan nagyon jól esik.
Kitaláltam, hogy délelőtt 9 perc tekerés.. (van egy pörgős szám, amire nyomom :) ) és délután ismétlés, ha megjön a karikám, akkor meg a hulahopp is bejátszik délelőtt és délután szintén 9-9 perc.
/Bocsi, ha valakit untat, de nekem ez egy óriási előrelépés önmagamhoz képest, mert már évek óta - pontosan! 15 éve! nem sportoltam rendszeresen!! Amikor fogytam, akkor szerencsém volt.. most dolgoznom kell érte! /
A mai egész napi menüm: spenót.. és semmi más.. ez van, nekem még úgy nem sikerült fogynom, hogy ettem.. de most a tej miatt kell enni valamit és megy a gravida vitamin..remélem ennyi elég lesz mára ahhoz, hogy legyen tejem, ja és csak! vizet iszom -bubi menteset.. /
Biztatást kérek lányok! Nagy szükségem van rá!

Márti!
Gondolom, hogy Te most szünetelteted a tornát, hisz alig kapsz levegőt.. -amúgy olyan szerencsés! testalkat vagy, hogy még a 4. szülés sem látszik meg rajtad! Hogy vagytok???

szeder74

Sziasztok!

Szeder!
Le a kalappal előtted! Egyszer már én is belefogtam a tornázkodásba, de amikor influenzás lettem feladtam és azóta lustaságból elmaradt. Pedig minden szempontból jót tenne! Csak kitartás kell hozzá, ami nálad biztosan meglesz!!! :D Én pedig majd Tőled merítek hozzá erőt és kitartást! :D Hajráááá!!!

Olyan szépek a babák!!! Annával csak ámulunk és bámulunk! :D

Holka!
Emma baba óriási!!! Mindjárt feláll!!!

Misike és Dávid nagyon édesek külön külön is! Így együtt pedig....!!!! :D :P :D Nagy hancúr banditák!!! :wink:

Kép
Kép
konan

Na, csak elküldtem, pedig még akartam írni...!

Annácskám is rémesen alszik éjszaka. Ma éjjel pl. óránként, 2 óránként kelt! :shock: :cry: De tegnap láttam az okát is! Korábban írtam, hogy fent is kibújt egy fogacska (a 3.), mellette (elől) jön a következő, már teljesen átlátszik a széle az ínyén, szerintem 1-2 nap és kint lesz! Mögötte pedig szép nagy hólyag van az ínyén, gondolom ott jönne a következő. Tehát egyszerre több fogacska is úton van! Persze hogy kínlódik szegénykém. :cry:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Na, tengernyi időm lett. Noémi már 2 és negyed órája alszik (ez nap közben csúcsnak számít) Éppen menni akartunk Monnee-ékhoz randira, erre elaludt. Úgyhogy most kicsit ráérek. (erre persze biztos felkel)

Ági-Noni: de jó, hogy Ti is össze tudtatok hozni egy randit, nagyon édesek a fiúk együtt! Nekünk Moneeval ez a második randink lesz, ha odaérünk egyáltalán. Bár mi az usziban is találkoztunk vasárnap.

Huhh, sajnálom akiknél alvási gondok vannak éjjel. Teljesen együttérzek. Noémi is éjjel másfél, 2 óránként kelt fel, és nyögdécselt, mocorgott, forgolódott. De fogának még csak nyoma sincs, úgyhogy én nem tudom arra fogni. Semmi új kaját nem kapott, úgyhogy az sem lehet. Nem tudom.

Szeder: látom határozott vagy, de kitartó is légy! Mindent bele!!!
Ügyi vagy! Nekem ilyesmire egyelőre nincs időm. Bár már ezerszer megfogadtam, hogy félredobom a számítógépet, és helyette mást csinálok.

Konan: huu, ennyi fogacska? Szegény Annácska! Nem csoda ha nyügi!

Szopi: na a szopival mi is ugyanúgy vagyunk, mint a többség. Nálunk egy ideje 5 perces evések vannak. Figyeltem az órát! Nem tudom ennyi idő alatt mennyit tud Noémi magához venni, de biztos nem túl sokat. És persze közben ütlegel, markolászik, karmol, számba nyúl. És a legrosszabb: szívja a mellemet, de közben a kezével tolja el magát tőlem. Nem tudom mi lesz így! A bokámig fog lógni a mellem egyszercsak?

Újabb hobbi: Noéminek a legújabb hobbija, hogy mindent kidobál az ágyából. Cumi-cumisüveg-játékok! Győzöm összeszedni! Amióta megindult kincsem nem lehet vele bírni. Úgy hintázik és ugrabugrál, hogy a fejét állandóan beveri a rácsba, vagy az ágytámlába. Másik tök jó elfoglaltsága, hogy az ágy támláját karmolássza hosszú percekig. Lehet, hogy egy órán keresztül is csinálná, ha hagynám. Mit fog még kitalálni?

Fogacskák: a mi fogacskáink vajon hol vannak már???

Márti: Kamilla hogy van?

Gwini: örülök, hogy megoldódott valamennyire az evés gond nálatok! Remélem hosszútávú megoldást sikerült találnod!

Holka: nagyon jók a képek, jó, hogy jöttél! Tök ügyi Emma-baba!
Vendég

Ja, Honey: nézegettem a képeiteket az IWIW-en... Nagyon szépek vagytok, az egész család!
Te nem lehet, hogy valahol-valamikor szépségkirálynő voltál?
Vendég

Ági
Igen,anyum is ezt mondta…mi hárman vagyunk tesók és mikor a fejlődésben új szakaszhoz értünk,akkor aludtunk rosszul…aztán idővel újra rendeződött az alvás.
Heninél nem tapasztaltam ilyet…
Szóval igazad lehet mert Emma pont 3 hete kezdett négykézlábazni és azóta tart a nemalvás is…Nemcsak majdnem mászik hanem ténylegesen mászik. Ma kijött utánam a konyhába…ilyet se csinált még…

Anyooka
Nem is tudom várd-e,hogy Ádám nekilóduljon…mert azóta,hogy Emma közlekedik látványosan megcsappant a szabadidőm..+ Heninél is ekkor kezdődött egy kis féltékenység Emma irányába mert először szembesült azzal,hogy emma megy és megszerzi heni játékait..de sokat beszélgetünk henivel,magyarázunk neki,mostanában többször programoztunk hármasban csak henivel,emmát anyumra hagyva ….mostmár szépen alakul a helyzet..
A férjeddel a beszélgetés tényleg rémísztő lehetett! Örülök,hogy nem történt komolyabb baj!

Humanka
Harapás…emma nagyon harapott kb egy hónapja. Azzal a 2 nagy fogával. Szinte minden szopinál…Nálunk nem használt a szomorú vagy mérges fej,se a határozott Nem! konkrétan rámnevetett ilyenkor… Úgy harapott,hogy szétnyílt a a bőr a bimbó tövénél majd gombostűfejnyi lyukacska lett ott. Sírásközeli állapotban szoptattam és én aki imádok szoptatni azon voltam ezt nem csinálom tovább….Nálunk egy dolog segített. A védőnő azt mondta ha nevet a nemre és a mérges fejre..akkor csináljam azt hagyjam abba a szopit rögtön és tegyem be a kiságyába és hozzá se szóljak percekig mert a babának ha egyedül van az büntetés…és akár azt az etetést ne is folytassam…csak 1 óra múlva. Na nekem ez túl rideg dolog, szóval amit megvalósítottam belőle az az volt, hogy levettem ciciről rögtön, ő persze sírni kezdett mert még evett volna,én meg a kezemben öleltem 10 percig,ő ez idő alatt végig sírt aztán adtam csak vissza a cicit. Azóta nem harap.

Szeder
Mi még tervezünk a későbbiekben 3.gyereket. Ha most befejeztük volna ababvállalást akkor a spirál az jó megoldás lenne,egyszer kell feltenni, éves kontroll mellett 5 évig fenn tartható.
Most Cerazettet szedek,szopi után (másfél éves koráig tervezem,hogy adom neki a szopit éppúgy mint Heninél) Mercilont fogok.
Megbízhatóság szempontjából első vonalban mindig a fogamzásgátló tabletták állnak, második vonalban van a spirál.
Igen álterhesség olyan fogalom van. Esetedben a bélmozgásokat úgy éled meg mint mikor a baba finom mozgásait megérezted...
Ma evett Emma először anyatejes krumlpifőzeléket…korlátozott örömmel ette…
Háááát a maratoni dumcsink az hiányzik ám nekem!!
Gyönyörűűűséges Adél,a barinője is milyen kis kedvesen ad puszit neki!
Tornával nagyon ügyi vagy!!!!! Nekem mostanában minden olyan fárasztó….

Eszike
Noncsi videót visszakerestem hova tetted fel. Jaj ,nagyon tetszik!!
Igen technikás a kislányod!!!Nagyon cuki!

Márti
jobbulást Kamillának!
Remélem nagyik tudnak segíteni,mert nagyon nehéz lehet most neked !!

Misike és Dávid
Tündériek és nagyon szépek!!. És oldalról,hogy hasonlítanak egymásra.

Konan
Gratu a 3.fogacskához!! Szegény Annácska megszenved velük.
Emmánál ma a másfél óra volt a leghosszabb amit egyhuzamban megaludt. De nála nincs jele 3.fogacskának…

Bejci
Köszi és írok majd csak tegnap már nem volt időm.

Emma dicsiket köszönöm.
holka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?