Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Régen írtam már, bár olvasni azért rendszeresen olvasok.
Elsőként is mindenkinek gratula gynyörű gyermekéhez- olyan jó, hogy elérkezett a digitális fényképezés kora, mert így senki sem sajnálja kattingatni a fényképezőt :)
Hozzátápi: mi már csak tápin élünk, de azt hiszem, tápival megvárom a 6 hónapot. Bár egyetlen magzatom minden alkalommal érdeklődve figyeli, mi vajon mit eszünk, nem látom jeleit a kóros nélkülözésnek :D Viszont a kaksi zöldes színű... tapasztalt még valaki ilyesmit? Védőnő szerint ez ok, de hát miért pont most mondana okosat?! Egyébként jól eszünk, vidámak vagyunk, szép az élet.
Hordozó: mi a Brendonban infantino easy rider-t vettünk ( http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25 ), hétvégén fogjuk felavatni komolyabban. Egy csomót felpróbáltunk, de csak ebben fért el rendesen 6,5kg-os hurkajulkám. És nyárra pedig kinéztünk egy másikat, ami azért jó, mert nem tapad rám az izzadságtól a gyerek( http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =4&whid=25 )
Alvás: nálunk nincsen visszaesés- mi a kezdetektől fogva többször kelünk éjszaka :oops: Annyi változás van, hogy már nem 10kor fekszik le, hanem 7-kor (aztán kel 11, 2, 5 órakor, majd végleg 6kor).
Babarucik: a tecsóban 385,-ért vannak rövidujjas bodyk. Nagyon édes zsínekben tök jó minőségben. Én már tavaszra spájzoltam be belőle :D
Marek: megnéztem a blogodat, nagyon édesek az ottani képek is. Bori nagyon aranyos kiscsjaci. A privit még egyszer köszi!
Sensi: ma olvastam a nőklapj@ban, hogy Londonban a Little Bay nevű étteremben nem muszáj fizetni , ha nem ízlett az étel. Ha hazamész, törzsvendég lehetsz :D Egyébként belegondoltam, és szerintem te és férjed vagytok a tinédzser gyerekek álomszülei: rasztahaj, piercing...- azt hiszem, nem kerestek majd érveket, hogy lánykátokat ezekről lebeszéljétek :D
Lkata: Norbika céklás képei nagyon édesek- mint aki most falt be egy nagy bödön szederlekvárt :P
Nymalac: mindig elámulok, honnan van ennyi energiád, áruld el, hogy csinálod? Nem akarsz esetleg tartani egy " hogyan oldjunk meg napi 24 órában 48 órának megfelelő mennyiségű feladatot" tanfolyamot kezdő anyukák számára. Esetleg megmutathatnád az időgépedet is... :D
Búcsúzóul pár friss kép hozzátápi és oktatási ügyekben.
Mindenkinek szép estét,
Marcsi
Kép Hamm
Kép Fincsi, mi?
Kép Falom a könyveket...

macianyu

Adri: liliputis rendelés - én a kutyusos kiscipőt Lilinek is meg Borinak is, hogy legyen egy egyformájuk... És Bettyna Szabija is ilyet kap :) én még leszoktató bambinomio bugyit Lilinek és úszóbugyit Borinak gondoltam... de ezeken még vacilálok... És egy nagy csomag pelust egy 10 db-os pop-int...

Narancssárga kendő :) Igen, az nagyon szép! :P Hát, most törheted a fejedet, hogy eladod-e a régit, vagy gyüjtögetni fogsz :D Vagy fájó szível lemondasz róla :)

Én a hordozómmal voltam így... Végül fájó szívvel eladtam a liliputis hátimat, és maradt a beco :D

Szép babakocsitok lesz!!!!! A cybex szerintem szép :D

Szép méretei vannak Julcsinak :) Ruha gondok.... na igen... Nekem mindenből 1-el nagyobb kellene a mosható pelusok miatt... Sosem tudom eltalálni, hogy mi jó! De lehet bodyra venni is, meg csinálni is, ilyen hosszabbító betétet. A lába közé bepattentólható hosszabbítás... Nem tudom, érthető e mire gondolok...
Ha nem lennék usta csinálhatnék is párat :) Szerintem ez nektek is segítene :) Ha érdekel, megpróbálom jobban leírni, hogy mi is ez, és hátha elkészíted magatoknak :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: :D 1. Norbi a legjobb zabababa akit valaha láttam :) De édes, de maszatos!!!! :)

2. Látom jól sikerült a cékla

3. Lilinek a HT kezdetével vettem narancssárga, citromsárga és piros ruhákat... Ha nem jön ki, hát mindegy, de ne látszódjék... alapon.

Bori már ki is nőtt párat ebből, pedig Lilit 6 hósan kezdtem el csak kóstoltatni :D Kicsit nagyobb Bori??? Nanáhogy ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: a blogot, amit Linh-nek ajánlottál ismerem én is :D Orsit is ismerem távolról... Párszor már csacsogtunk hordozós dolgokról, meg mosható pelusozásról :D (kicsi a hordozós világ)

E. Pénztáras dolog: köszi, hogy írtál róla! Nekem a K&H-s lányok nagyon bejöttek, örülök, hogy oda mentem... Elmondták, hogy hogyan csináljam, hogy minél több dolgot tudja elszámolni a számlára :) Pl. hordozó, mei tai is! És tusfürdő, krém, pelus, bármi ami baba dolog.... Fura de, nagyon jó! Ahogy bővül a tudásom majd a mi mindent lehet elszámolni dologban, azt is felviszem majd a hasznosra!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Anhel: terepszínű - alma - cékla rucik :D Nagyon jó ötlet!!!!!!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Anhel: ne add fel, a csatos mei tai nem bonyi.... Ezért szoktam mondani, hogy gyertek próbálni!!!! És utána tessék eldönteni, hogy tetszik vagy nem!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bangham: te se add fel! Te nem tudod felpróbálni, de majd valahogy megmutatom, hogy milyen egyszerű a csatos!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Babaerszény: nekem nem jött be, mert Bori utálta... Mondjuk nekem babasligem volt...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok lányok!

Linhbaba: barátnőmék pont ma jöttek meg Alsópáhokról nekik is ennyi volt , 3 éjszaka 96 ezer forint.Ők üdülésiből mentek, azt mondták, hogy csúcsszuper az egész, angyon gyerek központú és nagyon igényes. Viszont, igen. ez qva drága! Mi most vasárnap indulunk Sopronba, a Hotel Lővérek, 4 nap 3 éj félpanzióval, wellness-fittness használat mindenestől 43 ezer. Van rengeteg akciójuk, szerintme Ti is találnátok vaalmi jót. Az hogy milyen a hely, még nem tudom, de amint hazajöttünk megírom. Amúgy nagyon kedvesek voltak foglaláskor, kértünk külön babaágyat, fürdőkádat és vízforralót a tápihoz, és mondták, hogy semmi gond, természetesen van minden. A kajához még bébkaját is tesznek ki, csak Marcikám azt még nem eszik.

Timi: nem semmi a 4 hós adataitok, nekem is nagy baba Marci. Ilynekek ezek a fiúk!!! :D

Móni: sajnálom, hogy sérv ügyben nem lettél okosabb. Ha nagy baj lenne, azt biztos mondanák ők is nem?! Parajd nagyon jó hely, gyerekoromban mi is voltunk ott anyuékkal! Jó pihenést nektek!

Kata: Norbika nagyon élvezi a kajcsit! Marci nálunk olyan pofákat vág!!! Mint aki savanyúő citromba harapott. Pedig most sütötököt és almát kapott, ahogy mondtátok, és mégis. Úgy vagyok vele, hogy nem eröltetem, majd 1 hónap múlva!!!

Macianyu: zöld kaki nálunk is megvan néha, attól függ, hogy mit eszem. Gondolom aminek magas a vas tartalma, pl. spenót, attól leeht. Meg általában a zöldektől. De ez csak egy tipp. Zengő gyönyörű!!!!

Adri:Julcsi is élen járó adatait tekintve, de szép arányos baba, szóval kellenek csajok is a kosár csapatba!! :lol:

Nymalac: 4 hós adataink: 7615 g,69 cm

Oltást csak a kötelezőt kapta, mert nálunk is hiánycikk volt a prevenar. Majd azért telefonálmon kell mikor lesz!

Asszem mára ennyi, megyek mert hulla vagyok! Jó éjt mindnekinek!!!!

Kép
kincs27

Macianyu: hihihi - időgép... Hát tény, hogy ez a 24 óra marha kevés egy napra! Annyi dolgom lenne... Olyan rossz, hogy semmire nincs időm :(

Hordozótok: új: szép, de ha elfogadod a kéretlent, akkor ne hord kifelé fordítva a gyönyörű Zengő lánykádat :)

A másik amit belinkeltél, az nagyon jó, de nem tartja a hátat, nem? Tehát kell hozzá fognod is Zengőt, vagy nem??? (nem tudom, csak úgy néz ki. Amúgy egy csípő hordozóról van szó... És itt csendben megjegyzem, hogy a liliputis hátihordozóval (ez a legolcsóbb amit ismerek a kategóriában, ezért jövök mindig ezzel) szintén lehet így hordozni csípőn, de ha nem jön be, akkor hátra is, vagy hasra is csatolhatod a leányzót... És egy árban van a belinkelttel... Nézted már azt is?

Kép

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nyugtonmalac: az egészségpénztárnál fontos tényező szerintem, hogy mennyit vonnak le a havi befizetésből, mint fenntartási költség. A Dimenziónál ez ha jól tudom kb 11%, tehát a befizetett 5600 Ft-omból csak közel 5000 Ft kerül rá arra a számlára amit felhasználhatok.
Bár most látom, hogy már megkötötted a szerződést. Megnéznéd nekem, hogy ők mennyit vonnak le?
Bátorításnak vettem a soraidat, köszönöm. Én is úgy vagyok vele, hogy addig míg gyarapszik, nem izgulok. Majd ha ott tartunk, hogy HT, akkor lehet, hogy jobban rajta maradnak a grammok, de addig kizárólag anyatejes lesz,punktum!! Meg ha kellene pluszba adni neki, akkor inkább még többet fejek, az a pár mililiter is számít. Volt egy időszak, amikor este a szopi mellé adtam neki még pluszba cumisüvegből is lefejt tejet és akkor sem hízott többet mint máskor.

Nusildi: boldog 5. hónapot!! Ezek a szemek!!!! Nagyon tündéri.

Linh: hát 6 hónapos korára biztos, hogy nem fogja megduplázni a súlyát, mert 3950-el született. A kórházból viszont 3620-al jöttünk el. Én ettől az értéktől számolom a hízását. Az a vicces, hogy ha jól hallottam, pont szabin lesz a doki 2 hét múlva amikor vissza kell mennem súlymérésre, de az asszisztense lesz akkor, ő fogja mérni, tehát majd ki tudja mikor fog erre a súlyra mondani valamit is a doki....

Marek: én is úgy vagyok vele, hogy úgyis szól ha éhes. Megeszi a napi adagját. Szépen alszik mindig két evés között. És most már kopp-kopp kezdünk visszatérni 1 hét kitérő után arra, hogy nem kel fel éjjel (este fél 9-től hajnali fél 4-ig alszik). Ha éhes lenne, akkor nem aludna ennyit. És amikor jóllakott, magát "pattintja" le a ciciről és elkezd dumálni (olyan jó ezt hallgatni ilyenkor :D ), ha éhes lenne még, akkor ezt sem csinálná. Vagy túl naív vagyok én is :roll: ?

Inez: az ekcéma akkor jöhet ki, ha van allergiás a családban. Nálunk csak párom volt rövid ideig asztmás kicsi korában és valszeg ezt továbbvitte a fiára. Csak ez az allergia most épp ekcémában jön ki, ami később Balázsnál lehet asztma lesz néhány év múlva, de nem biztos. Valami ilyesmit magyarázott nekem ma a doki.
Nagyon szép Julcsi!!!!

Ja és vasat kell mostantól kezdve cseppentenem naponta Balázsnak. Minden nap egy cseppel több, míg 5cseppig nem érünk, tehát az 5. naptól kezdve minden nap 5 csepp. Kajcsi után kell neki beadni. Balázs megkajált, büfizett és kb 10 percre rá beadtam a cseppet. Rá 10 percre meg távozott egy adag bukással :roll:

LK: hogy fiad minden képen milyen szépen mosolyog!!! Nagyon jó az almás-céklás "kép"

clau06
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Megint hetek teltek el...és csak ámuldozom a történéseken, a súlyokon, hosszakon, a gyönyörűséges fotókon, hordozón, cipőn stb.,stb.,
Persze az én bajom, hogy nem vagyok gyakrabban :cry:

Szóval, Julcsi elképesztően gyönyörű, Adri!!!! Állati édes! Gratulálok hozzá!

Norbika isteni, Lkata!!! A cékla nekem is a kedvencem :roll: főleg kimosni szeretem az evés utáni cuccot :lol:

BORI ÉS A BILI!!! Nymalac!!! Ez nem semmi, nem is tudom, mit mondjak :P édi lehetett az erőlködés...

Szabi is ekcémás, állítólag az én allergiám okozta nála, mert egy és ugyanazon betegségcsoportba tartozik a szénanátha, az ekcéma, asztma stb. Állítólag... én nemtom, de nehezen múlik, kapott 2 féle gyógyszertári kenőcsöt is, de a legjobb hatást (barátnői ajánlásra) a Naturland teafa kréme hozott. Most várom az új tubust, mert úgy látom, amíg nem napozunk, addig kenegetni kell. aztán majd meggyógyítja a napocska :P - csak már jönne :!:

Alvás nálunk is kezd problémásodni, Szabi fogzik, csúnya a kakija, szívnom kell a nóziját, és rág-rág folyamatosan! remélem nem tart már soká, és előtör a 2 pici csipke...aztán lesz 1 kis pihi és jól kialhatja magát megint! Mert egyébként nagyon jól alvó gyerek. Az éjszakáink ált. 2 keléssel lezajlanak, ritka a gyakoribb szopi, nappal viszont egyre kevesebbet ( ma szinte semmit) nem alszik. Pedig tud, de most szenved...
Azt gondolom, megtanult egyedül elaludni, nem kell cicin altatni, és ez jó, ezeket a heteket pedig ki kell bekkelni. Én azt vallom, mindegy mennyit, csak egyedül aludjon! Persze van egy kis pityergés, de gyerek sírás nélkül nemigen létezik...-remélem nem tartotok kegyetlennek :oops:

A mi 4 hós adataink, 6450 g, 62 cm.

Hozzátáplálást én is próbálgatom, hidegrázás, öklendezés már volt, remélem mielőbb pozitív visszajelzés is lesz. Nem adom fel, szeretném mielőbb átaludni az éjszakákat és sztem ez nálunk összefüggésben van. Próbáltam tápit is adni este, de Szabi alapvető haragban áll a cumisüveggel, úgyhogy nem tudja más megetetni sem :cry: Pedig jó lenne... Ezért most almával gyötröm szegényt...remélem megszereti majd!

Voltunk szívuh-n megint! A helyzet sajna változatlan, ill. az egyik lyuk már beforrt, sajnos az, amelyik igazán nem is okozma gondot, ha nyitott maradni...A kamrai sövényen még mindig van rés, de azt mondta a dokinéni, hogy a keringés és a nyomás rendben, így gyógyszer nem kell, hízik szépen és tud, ill. gyorsan tud szopni, ez a legfontosabb!

Próbáltam képet tenni, de vmiért nem sikerül, holnap megpróbálom újra!
Jó éjt!

Andi
Kép
handrea75

Kincs: de jó nektek a vasárnapi "nyaralás" miatt!!!! Irigy irigy :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Clau: E pénztárról annyit, hogy nekem nem a cég fizeti, így csak 4%-ot vonnak le :) De ennél többet írnak jóvá ha a befizetések utáni adójóváírást nézzük :)
részletesen majd a doksimban, később :)

Anyatejes - HT-s gondolataiddal nagyon tudok azonosulni :)

Handi:
a szív bibi :( remélem a másik is hamar begyógyúl majd!

Erőlködés: hát nagyonszenvedett Bori, segítenem kellett neki a testtartással... :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Lottika még mindig alszik :shock: Este 22-kor aludt el, el sem hiszem.
Az 5 hós adat 6100 gramm 64 cm.

Clau - nektek miért kell vasat szedni? Mi is szedünk, napi 5 cseppet, de egy negyed folsav tablettával,hogy jobban szívódjon a vas.
Ha tápszert akar a dokinő adni, fogadd el a vényt és ne váltsd ki, ennyi. Nekünk is így volt az elején, mondtam, hogy nem igazán megy még a szopi, erre írta is a tápszert :roll: Azóta se váltottam ki :lol:
Amúgy ha havi 400 gramm hízás megvan, akkor nem lehet gond és a baba is jókedvű, szóval emiatt ne aggódj!

LKata - kép :lol: Nagyon cuki Norbika, igazi ínyenc :wink:

Adri - A te Julcsikád mindig elvarázsol, az alvós kép gyönyörű és persze a többi is! Kis manökken a 70 centijével :lol:

Linhbaba - ú, nagyon drága, 3 napra ennyi??? :shock: Akkor mi sem megyünk oda, az tuti! :cry:

Nyugtonmalac - bilibe kolbász :lol:

Na megébredt, majd folyt. köv.

Kép

Kép
nusildi

Kérdés:

Szerintetek kell valamit csinálnom, ha hallom, hogy Lottika sleimes? Hallom, ahogy a torkánál van a takony és a porszívóval ki tudok szívni sokat, de azt hogyan, amit mi fel tudunk köhögni? (bocsi) Nagyon zavar, mert félek, nehogy ráhúzódjon valahová :cry:

Kép

Kép
nusildi

Ildi: én csak annyit szívnék, ami jön magától is a porszívó orrszívóval... a többi a természet dolga :) Nehogy véresre szívd Lotti orrát :)

Egészség pénztár infók:
http://riztejbeg.extra.hu/Hasznos_EP.html

Nézzétek meg, talán az is talál benne érdekességet, akinek van már :)

És várok minden oda kapcsolódó kérdést, ötletet, javaslatot, okosságot, tippet :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Elszállt amit írtam! :twisted: Előről:

Ildi - Boldog hófordulót Lottinak! Sleim? Passz.

Képek édok egytől egyig!

HORDOZÁS
Erszény - Nekem ilyenem van (apa miatt vettük meg, természetesen egyszer sem volt rajta :evil: ) http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=7650&cikk=beach, de nem szeretem, mert
1. csak félvállon van a súly, így nagyon nehéz. Kb. 2-2,5 hónaposan tettem bele utoljára Szabit, aki már akkor sem volt pehelysúlyú, de azt hittem megszakadok.
2. Szabi is utálta, mert nem látott ki belőle.
Háton - Nagy a szám, mert még nem próbáltam egydül felvenni a legényt, de ha másnka megy, én is megtanulom. Először asszem a macimmal fogok gyakolorni. :lol:
Elöl - Csak veled szembe! Kifele NE! A hátának se jó és menekülni se tud, ha megijed valamitől.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Csak adok némi életjelt magamról. Nem tűntem el, csak hétfőn visszautaztunk Londonba, és az ezt megelőző napok már nagyon sűrűek voltak, meg tegnap is még kerestük a helyünket, ezért nem jelentkeztem. Innentől visszakapcsolódom, bocsi, de most nem tudom bepótolni az elmaradtakat.

A képeket viszont végignéztem az uccsó 2 oldalról! Lottika, Norbika, Zengő, Marcik, Julcsi! Nagyon édesek vagytok!

Bele-bele olvasgattam egyébként, és látom nagyon téma az MT. Én is fogok venni, engem is Nymalac izzított be rá, kb egy hete. Aztán jobban beleástam magam a témába, és asszem nekünk babyhawk lesz, tetszik még esetleg a kozy is. Ezek kötősek. De egyébként láttam Nymalac Beco-ját, és tényleg nagyon nagyon jó, és praktikus, nem kell félni a hátadra dobni a gyereket. Csak én beleszerettem a kötősbe, és mivel nekem vannak gondjaim a hátammal, nem igazán fogom Lillust úgy cipelni, ha mégis kedvem lenne egy kicsit, akkor majd úgy csinálom, h segítsen vk. :) Norbi meg úgyis csak úgy viszi, ha én is ott vagyok...

itt a web: www.babyhawk.com
http://kozycarrier.homestead.com/

Sajnos én eléggé be vagyok fordulva. Lillust továbbra is tanítom az ágyában aludni. Otthon is elkezdtük 3 nappal indulás előtt, nem túl sok eredménnyel...max 40percet sikerült egyszerre aludnia, és 20perc után mindig felébredt, és csak sírt, és sírt. Aztán vmkor kidőlt, és folytatta az alvást. Így alvásonként maximum 40percet hoztunk össze. Itt is folytatjuk, de talán mégrosszabb a helyzet. (gondolom a helyet is újra kell szoknia) Most is felébred 20perc után, és sír, és max megint 20percet alszik, de van, hogy már semmit, csak sír. Elhatároztam, h a sírnihagyásos technikával tanítom, így az alvásidőt az ágyában tölti (1,5-2óra), mert erről tudom, h hatásos, és később neki lesz jobb...csak ki kell bírni ezt a pár napot. (és szörnyű) Csak ez tartja bennem a lelket, és csak remélem, h pár nap múlva ugyanúgy hatalmas mosollyal fogad a nappali alvások után is, mint reggel az éjszakai után. (mert éjszaka viszont alszik szépen, nincs gond). Már én is sírok vele, annyira sajnálom... :( De ha most abbahagyom, akkor szegény hiába sírdogál már napok óta. Az a baj, h viszonylag gyorsan, kis nyekergéssel elalszik, és sírva ébred 20 perc múlva...utána van, h egy órát is sírdogál, de tudom, h ennyi idő alatt tuti nem aludta ki magát, és halál álmos...otthon a babkocsiban 2x2 és 1x1-1,5 órát aludt. Néha bemegyek visszaadni a cumiját, és vígasztalom kicsit, de ilyenkor általában utána mégjobban sír, úh asszem többet nem megyek be. Tudom, h nagyon sokan ellenzitek ezt a dolgot, de sajnos másra nincs kapacitásom, lényegében totál egyedül vagyok Lillussal mostmár, az apja csak este ér haza, és akkor sem hajlandó foglalkozni vele 10-15 percnél tovább, és ezt is több részletben. És tudom, h a végeredmény nagyon jó lesz Lillusnak, mert nagyon gyorsan megszokják így, és szeretni fog majd aludni az ágyában. És nekem is pihennem kell...
Van esetleg vknek tippje ezzel kapcsolatban, h hogyan lehetne sikeresebben csinálni? Bár asszem itt csak én vagyok egyedül ilyen szadi-anyu, de háta...

Na megyek is, majd később hozok képeket...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Gyönyörűen süt a nap! Nálatok? :D

Norbika most alszik, délelött tornázni mentem anyu feladata volt a cékla-almam evészet! :?
Hát, ne tudjátok meg mi várt idehaza! :shock: :shock: :shock:
Minden tiszta cékla volt, a gyerek üvölt anyu sík ideg hogy nem eszik!
Persze nekem megette :roll: sőt még tápszert is kellett adnom neki! ' órán keresztül mostam, pakoltam,
törölgettem mindent. :?
Amúgy totál jó ízű az a céklás téma! :shock: :D Ja, és kijött a ruhából!
Ez még nekem is ízlik, el se tudtam képzelni hogy ez ilyen finom, édes mint a lekvár, pedig csak alma
és cékla :shock: :D
Szóval Norbi mindent szeret, csak a répát és a burgonyát nem eszi meg magában. :roll:
Most fogok neki őszibarackot adni(van lefagyasztva fini bio házi barackom.)
De ha nem lenne megvenném a Hippes barackot, annak jó híre van.Nem?

Aztán majd az 5. hónap vége felé sárgabarackot, meggyet,banánt, körtét, cukkínit is szeretnék vele
kóstoltatni!
Én külömben tök élvezem neki kotyvasztani a cuccokat, jó látni hogy mit milyen örömmel fogad! :lol:
Remélem jó evő lesz!
Van itthon Hippes natúr gríz is, azt is megeszi, már egyszer-kétszer adtam neki, majd kipróbálom gyümölccsel is!

Ja, és köszi a bókokat! :oops: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Ildi....mikor Norbi hurutos volt a Gripe Heel nevű homeos gyoygit adtam neki 3X1/2
tablettát egy kanál vízben oldva kaja elött fél órával 3-4 napig. Jó volt! Patikában vény nélkül kapható! :D
Ja és van ez a Baby luff(asszem így írják) balzsam (mellkasra kenős)!
Próbáld ki, felszakítja a hurutot! :wink:
Jobbulást, remélem hamar jobban lesz Lottika!
:(

Kép
Kép
lovaszkata

Sensi
Már én is szadi anyunak érzem magam. Én is szeretném Borit rávezetni, hogy mire való a kiságy. Tegnap tök véletlen elaldt benne délelőtt, ráadásul aludt másfél órát. Ma amikor megláttam, hogy álmos akkor beleraktam és elkezdtem porszívózni, hogy ne halljam, hogy sír. :oops: :lol: Meg egyébként is az ilyen zúgó hangok sokszor segítenek, régen is a fejővel altattam el. (mármint én fejtem, ő meg elaludt) El is aludt, nem is volt keserves üvöltés, viszont fél órára sikerült az alvás. Épp félig volt kész az ebéd...na szuper. Utána csak nyüszi, szerencsére apukája épp ráért, így be tudtam fejezni az ebédet. Gondoltam utána kajál és nyugiban meg tudunk ebédelni, mert Bori fel lesz dobva. Hát nem így lett, Bori annyira álmos volt, hogy csak nyüszített mellettünk. Látszott, hogy álmos. Bevittem a kiságyba ....fájt ahogy üvöltött, de asszem Lacinak is, mert egy perc múlva kihozta, úgyhogy végül úgy sikerült megebédelnem, hogy a gyerek az ölemben ült és turkált a tányéromban... :roll: Hurrá!
Utána vissza a kiságyba, de csak üvöltött és nem hagyta magát elaludni. Szóval nem jött be a próbálkozás, mert végül mégis a babakocsiban kötött ki, bár nem kellett kivinni az udvarra, csak ráadtam a sapkát, beleraktam, löktem rajta kettőt és már aludt is... :shock: De ez a módszer nekem se tetszik, jó lenne, ha legalább a délelőtti alvásokot megoldaná a kiságyban, délután meg úgyis sétálunk, tehát az mehet a babakocsiban...

Jó hosszú lettem. De ne érezd magad szadi anyunak, mert tulajdonképpen a mi érdekünk, hogy változtassunk a gyerekünk buta elalvási szokásán.

Andi
Jó, hogy jöttél!!!! Nagyon sokat gondolok Szabi babára! Vigyázzatok magatokra!

Háti hordozó felszerelése: bármilyen videót nézek, mindenhol macival vagy babával mutatják a módszert. Hát köszi! Macival már nekem is megy, bátran feldobom a hátamra. Ha meg gyerekkel mutatják be, akkor olyna naggyal, aki felmászik a hölgy hátára és kapaszkodik.
Bettyana
Légyszi csinálj majd videót amikor fel tudod szerelni Szabit a hátadra!!! Szeretném látni, hogy tányleg működik. Én esetleg azt tudom elképzelni, hogy a gyerek fekszik egy ágyon az MT-n és én lemegyek hídba és így magamra erősítem. Csak sajnos nem tudok lemenni hídba... :roll:

Képzeljétek, mostantól én főzöm az ebédet. Ez volt az uram óhajtása. Annyira örülök... :twisted: Csak erre van időm mostanság... :roll: Szóval ha kevesebbet jövök, akkor az ebédfőzés miatt van. Akik még főznek azokkal bevezethetnénk az ötletelést. Leírjuk, hogy aznap épp mit főztünk, mert amikor időm van akkor se nagyon van ötletem... :roll:
Ma gombaleves, lecsós szelet és durum tészta volt a menü.

marek

Sziasztok!

köszönjük szépen a dicsiket!Átadtam Julcsinak!:D

És köszi az ekcémás infókat!Persze ezek szerint a rosszat sikerült örökölnie tőlem,ugyanis én vagyok borzasztó allergiás és nagyon minimálisan asztmás is!:(

Macianyu,nagyon Édes Zengő baba,ahogy mindent fel akar falni!:D

Nyugtonmalac, köszi a tippet a bodyhosszabbítóról,majd utánanézek!de hogy én megvarrjam,arra nem sok esélyt látok magamat ismerve :lol: ....

Kincs, úgy látom Marci sem panaszkodhat a hosszára!De látom nektek szép súlyotok is van hozzá!:D

Clau, miért kell a vas?(lehet,h már írtad,akkor bocsi)

Andi, ha az egyik beforrt,akkor csak be fog ez a másik is!Én nagyon drukkolok nektek!!!

Ildi,amikor Julcsi volt ilyen taknyos,akkor azzal,ami a torkába ment én sem tudtam mit csinálni,de nem lett baja!(bár akkor én is paráztam tőle) De ahogy Nyugtonmalac is írta,a természet elintézi! :wink:

Sensi, sajnálom a nem alvós dolgokat!Én is tejlesen kivagyok,h nem alszik nappal csak max fél órát!De én 20percnél tovább nem bírom hallgatni annyira sajnálom!Csak a délutáni sétánkon alszik egy rendeset napközben!...
A BabyHawk hordozó nagyon tetszik!Nagyon jól néznek ki!Ilyet csak kint lehet kapni?
Meg még azt szerettem volna kérdezni,h hogy bírta Lillus a repcsit?
És szted kb mennyivel az utazás elött érdemes jegyet foglalni,h minél jobb áron legyen?Mi a nyáron szeretnénk menni!

Marek,nálunk is én főzök és utálom,mert Julcsi általában végig üvölti!Én mindig vmi gyorsat szoktam összedobni!Levest csak akkor főzök,ha van itthon vki,aki elvan addig Julcsival!
Ma pl gyorsan karikáztam fel krumplit(csak megmostam meg sem pucoltam :lol: ) bedobáltam tepsibe,befűszereztem csirkecombokat azt a tetejére és minderre vágtam pár csík házi szalonnát aztán be a sütőbe!kb 10perc volt!1órát sült és kész!:D
De a ti ebédetek kicsit bonyolultabbnak tűnik! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megint csak rohanásban vagyok., most jöttem a biztosítótól, felvették a kárt, péntekre megmondják mennyit fizetnek az autóra.

Képzeljétek, van vizünk és megjavult a csőtörésünk is!!!! :lol: :lol:
Nem lett meg a hiba, de megállt az óra, víz sehol sem folyik így megnyugodtunk.

Marek, Sensi

Egyáltalán nem vagytok szadi anyuk!!! Inkább hősök vagytok! Én se bírom sokáig a sírást, ezért inkább elrontom.
Az egyik barátnőm a fél éves kisfiát úgy tanította meg az éjszakák átalvására, hogy éjjel egyszer sem ment be a babához, amikor sírt, ez így volt 3 éjjel, aztán onnantól kezdve átaludta a babája az éjszakákat, pedig előtte volt, hogy már óránként fent volt a baba. Hát én gyáva vagyok és nem merem ezt megcsinálni Áronnal.
Nappal olyan szépen elalszik egyedül a kiságyában és alszik 1,5-2 órákat egyszerre, de az esti elalvás egy tortúra, 7-9-ig lóg a cicin, ha beteszem a kiságyba üvölt, nem tudom miért van ez.

Na megyek is, csak még felteszek két képet Áronról, aki már a babanetet olvassa!!!

Kép

Kép

Nagyon tetszik neki a lap top.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva
Már Áron is babanetezik? Nem lehet elég korán kezdeni... :lol: :wink:

marek

LKata!
Itt totál be van borulva...éljen London! :?
Örülök, h Norbikának minden ízlik, én is szerettem Aidan-nek kotyvasztani annó, tökjók ezek a babakaják, egyszerűek, élvezettel csinálod, aztán lesed, h mi a reakció...nekem 95%-ban pozitív volt. :D Én is várom, h elkezdjük Lillussal, de egyelőre még elég az anyatejcsi, ha pótlom fejéssel és gyűjtögetéssel. Sztem egy hónap múlva azért óvatosan elkezdünk kóstolgatni, izgi lesz.

Bár most eljátszottam a gondolattal, h kihagynám az esti fejést, mert nagyon fárasztó olyan sokáig fent lenni, h legyen értelmes mennyiség, és akkor kapna Lillus kb 50ml tápit estére helyette. Csak félek tőle, mert pici korában sugárban kihányta, és hetekig zöld volt a kakija tőle, 2x kapott kb 30ml-t. Bár lehet, h csak jó nagy bukás volt, mert nem is kellett volna pótolni, a kaki meg a kaja változástól...nem tudom. Félek a tejallergiától, lehet, h az volt. Bár én azóta sem vontam meg a tejtermékeket magamtól (csoki, túrórudi, sajt), és elmúlt a zöld kaki...mostmár olyan igazi sárga. Úh akkor nem lehet allergia, ugye? Csak biztos meg kell neki szokni...na meg ez lassan 3 hónapja volt. Véleményezzétek légyzi!

Marek!
Köszi, h kicsit tartottad bennem a lelket. Mostmár nem érzem annyira nagyon nagyon szarul magam, csak nagyon szarul. :P Jó visszaolvasni mástól is,h ez tényleg az érdeküket szolgálja. Nektek is kitartás!
MT: na akkor jó lesz, ha elkezded gyakorolni a hidat, mert más öteletem nekem sincs. :D
Főzés...én vacsit csinálok, ebédre csak bekapok vm szendvicset, vagy hasonlót. Na de este is vm gyors, legtöbbször félig kész. Csak annyi a szerencsém, h itt van nagy választék félig kész friss kajából is, mert műanyagot azért nem kéne tartósan enni. Bepanírozott csirkére, halra, friss tésztaszószokra, zöldségkeverékekre gondolok, meg ilyenekre. Ezekből van friss verzió (meg nagyon tartós is), ami 1-2 napon belül lejár, szal tényleg nincs agyon tartósítva. Legalábbis ezt szeretném hinni, h ez tényleg így van. :D
Jól hangzik a mai menü, nyamm!!! ;)

Adri!
A babyhawk az usa-ból jön, szal én is külföldről rendelem...bár itt is van 1-2 fajta angol oldalakon, de azok általában pont nem annyira tetszenek. 11dollár a postaköltség, szal így mindenestől 70fontból megúszom átszámolva, itt meg talán egy 10-essel olcsóbb...ennyit megér, h azt a színt választhassam, ami igazán tetszik. :)
Lillus viszonylag jól viselte az utat...volt ordítás beszállásnál, öltözésnél, vetkőzésnél, de köben eljátszogattunk egy kicsit, szopizott sokat, meg aludt a cicin egy 45percet kb. Szal ki lehet bírni. Hát a repjegyet folyamatosan nézni kell, mert néha bedobnak egy akciót...de úgy nagy átlagban 1-2 hónappal előtte a legolcsóbb, nyárra pedig sztem még hamarabb meg kell venni, mert az a fő szezon.

Éva!
Neked is kösz, h bíztatsz egy kicsit! :) Remélem nálatok is normalizálódik a helyzet hamarosan! Nagyon édes Áron! :D:D

Leraktam Lillust fél órája, és kb 15-20 percig csend volt, és ahogy írom ezt a sort, megint felsírt. :evil: Pedig le kéne már pihennem, mert hulla vagyok.:( Na megnézem mi van odabent...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Köszönöm a hordozós és a bababarát-szállásos hozzászólásokat! Voltunk ma Nymalacnál és nagyon beleszerettem ebbe a csatos Mei Tai-ba és Marci is eléggé komálta, mert gyakorlatilag megette az egészet :D (ezúton is köszi mégegyszer Nymalacnak!!)

Sensi, Marek: nem vagytok "szadi anyuk"!! Néha Marci is belelovallja magát, főleg ha álmos és elkezd üvölteni. Ilyenkor lerakom (ekkor feljebb kapcsol) és elmagyarázom neki, hogy anya nem szereti a hisztit és ezzel nem ér el semmit. Egy idő után meg szokta unni (persze azért van hogy én unom meg, ha 10-15 percnél is tovább ordít) (meg Spock dr szerint is így van :D )

mindjárt jövök, de ordítás van...

linhbaba

Sensi: én azt csináltam Lilivel, hogy mikor sírt, és nem bírtam vele betettem az ágyába, megsimiztem, mondtam neki, hogy nagyon szeretem, de ha ő hisztizik, azzal nem tudok mit kezdeni... Mindezt kedves búgó hangon. És ő végig üvöltötte... Aztán kimentem a szobájából, becsuktam az ajtaját és kiengedtem az indulataimat. Gyerek szobán kívűl... volt krokodil köny, meg káromkodás, meg minden, ami belefér... Aztán beültem a zuhany alá, vagy a tv elé, vagy főztem a konyhában... lényeg, h ne halljam őt... És egy 10 perc után csendben aludt :)
Ebből annyit tudsz hasznosítani szerintem, hogy mikor leteszed Lillust az ágyiba szundizni, akkor a maradék erődből probálj meg mézes mázas szerető anyuka lenni, csacsogjál Lillusnak, mond hogy szereted, és most aludni kell... simizd meg, és ha kész vagy, menj ki, ajtó becsuk, és ne menj vissza, csak ha nagyon muszáj. Pl. fulladozva sír, vagy ilyesmi... akkor el kell őt látni, simizni, duruzsolni, hogy érezze minden rendben van (anya nyugodt), és megint kimenni...

És nem vagy szadista anya, hanem ember vagy, és anya egyben :) És nem is akármilyen! Hanem egy igazi jó anya! :)
Kitartást![/b]

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: ha jöttök jövőhéten a taliba, megtanítok neked egy könnyű Borit a hátadra teszed MT módszert :) Linh megtanulta 1 perc alatt :) Jó lesz? (szupi biztonságos)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Áron hogy nyomja a babanetet :) tök ari! :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: :) örülök, hogy segíthettem! msn-en küldöm majd a képeket, ok?

Marci nagyon édes és ügyes nagyfiú! Nem kell majd féltsük a lányainkat, Marci megvédi majd őket a homokozóban :D Tiszta izom kis krapek! És annyira mosolygós kisfiú! Nagyon barátságos :)

Gratula a szülőknek hozzá! :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva, nagyon édes Áron,ahogy netezik!!!!:D
És örülök,h végre rendeződnek nálatok a dolgok!!!

Sensi, köszi az infot,majd elkezdem nézegetni a jegyeket!...
Hű,azért 70font nem kevés,de az biztos,h nagyon jól néznek ki!:D

Mi meg elmentünk és sétáltunk egy hatalmasat Julcsival meg a hugommal!...
A tisza parton kezdtünk,de csak bementünk a városba,mert megéheztünk!Jól be is kajáltunk,először ettünk egy jó retro hambit aztán sétálunk tovább jött egy hotdogos na akkor azt is ettünk...aztán palacsintát és végül a gofrist is útbaejtettük! :lol:

Most meg tök jó dolgokat találtam a neten!
ez az egyik:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_839802

és ez a másik:
http://munkaruha.nagykerbeszerzes.hu/te ... on-rzsaszn

ez pont jó lesz a nyári fesztiválokra Julcsinak!:D
Vendég

Marek, Sensi, én nem hagyom sírni Gergőt. Nálunk nem külön szobában alszik, hanem egy boltívvel elválasztott részen, amin nincs ajtó, úgyhogy létszükséglet, hogy nyugalom legyen.

Az én eljárásom: ha sír, amikor le akarom tenni aludni, annak ezek az okai (először is kizárom, hogy éhes, ez könnyű, mert 3 óránként eszik +- fél óra):

1. rosszul ítéltem meg, hogy álmos-e, és még nem az
Jelei: visítozik, dobálja magát, erősen nyögdécsel, erősen, tiltakozva sír, miután beteszem az ágyba.
Kiveszem, és játszunk még egy kicsit.

2. rosszul ítéltem meg, hogy álmos-e, és már nagyon álmos

Jelei: nyűglődés, lassú forgolódás, lassú szem-nyitogatás, csukott szemmel nyögdécselés, miután beteszem az ágyba.
Hasra fektetve teszem a kiságyba, mellette állok és
-Körkörösen masszírozom a hátát és a popsija felett a keresztcsontját.
-Néha paskolom óvatosan a fenekét.
-A fenekére teszem a tenyeremet, és óvatosan ringatom jobbra-balra (babakocsi utánzás).
-A takarót a füle magasságáig +2 cm húzom, így ha nyitogatja a szemeit, nem lát felfelé semmit.
-Beszélni nem szoktam hozzá, hogy ne érje sok inger, ebből következik, hogy susogni sem szoktam.)

Továbbiak: ha mindezek ellenére nem alszik el, és 1-5 percig csináltam a fenti dolgokat, akkor hagyom egy kicsit egyedül küzdeni az elalvásért, ilyenkor félrevonulok tőle.
a) vagy elalszik (nincs további teendő)
b) vagy egyre jobban nyűglődik (maximum 5 perc múlva odalépek, és ismétlem a 2. pontban leírtakat.

Kép
szöszke

Inez, jól kirúgtatok a hámból! :)

Apropó: mától van nagyböjt. Tartja valaki közületek?

Kép
szöszke

Adri: ezek a belinkelt fülesek meg mire jók :) Nem vettem észre valamit? :oops:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szöszke: amit az altatással csinálsz, azt szoktam én is :) Lilinél nagyon működött, Borinál közepesen :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nymalac, igen, észrevettem, hogy ilyesmit csinálsz te is. :) Ma sikerült 20:40 körül letennem. Kíváncsi vagyok, meddig bírja. Jó lenne beleküldeni egy adag jó kis zsíros anyatejcsit kb. 1 óra múlva.

Kép
szöszke

Szöszke,én nem böjtölök! :lol:

Nyugtonmalac, a fülhallgatót azért gondoltam,mert ez direkt babáknak van és észrevettem,h Julcsi szereti a zenét (az antifitness clubbot különösen nagy figyelemmel hallgatja :lol: )és pl ha megyünk valahova és nincs lehetőség zenéthallgatni,akkor ezt a fejére teszem és elindítjuk neki az ipodot! :roll:
Nyugodtan lehet szidni,h hülye vagyok! :lol: :D

A másikat a zajvédőset pedig azért,mert az apja zenél és nagyon sok nyári fesztiválon lépnek fel és szeretnénk menni vele,így gondoltam ezzel védeném a fülét! :roll: :lol:
Vendég

Szöszke
Ezt én is próbáltam már Borinál, de nem működik. Sajnos ő vagy elalszik magától, vagy paskolhatom a fenekét órákig, akkor is üvölteni fog. Este szerencsére elalszik. Most is kaja után leraktam, volt egy kis nyögdécselés, de semmi komoly. Most meg már alszik. Nappal van gondunk. A sírni hagyás nálam is max. 5 perc, akkor is szadi anyának érzem magam. Pedig ha lenne erőm kivárni, akkor nagyon gyorsan eredményt lehetne vele elérni. Sensinek ez jobban fog menni. Ha nekem se lenne segítségem, akkor én is rá lennék kényszerülve, hogy rászoktassam az egyedül alvásra. Én sokkal könnyebb helyzetben vagyok.

Sensi
Tudom, hogy Angliában milyen jó kajákat lehet kapni! És azok nagy része tényleg nincs telenyomva tartósítószerrel.

Nyugtonmalac
Remélem megyünk a talira!

Szöszke
Én sose böjtöltem. Te igen?

Adri
Én ilyen kajákat már soha többé nem ehetek. Nemhogy egy délután mindet.... :roll: Azért egészségetekre! :lol:

marek

Adri: jó fej anyuka vagy :) csípem az ötleteidet :) :lol:

Lehet kap Bori is ilyen hallgatót zene hallgatásra... és a hátamon utazva fog zenét hallgatni :) cool anyuka leszek egy cool baby-vel :) LOL

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Néztétek az egészség pénztáras infókat? Kíváncsi vagyok ám a visszajelzésekre ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek, a nagyböjt szokásai sokat finomodtak, szerintem te sokkal nagyobb megszorításokkal eszel. :?
Elvileg ma és a Húsvétig tartó péntekeken nem szabad húst enni, és naponta 3-szor lehet enni, ebből egyszer szabad jóllakni. Hol van már a régi léböjt. :D:D:D
Különben én csináltam általam hardböjtnek nevezett dolgot, ami gyümölcs, zöldség, és rizs fogyasztásból állt, mennyiségi megkötés nélkül. Nagyon szerettem hardböjtölni. Idén is jó lenne. Nem hiszem, hogy megcsappantaná a tejcsit. Persze résen leszek. :D

Kép
szöszke

Vigyázzatok az érzékeny dobhártyákra!!! :)

Kép
szöszke

Nymalac, adóvisszaigénylés csak egy bizonyos adósávban van, nem?
Nekem van életbiztosításom, meg a férjemnek is, és azután csak én tudom igénybe venni a 100 ezres visszatérítést, a férjem nem. Ja, és ha már van egy ilyen 100 ezres, visszatérítős bizniszünk,akkor nem lehet másik is, ugye?

Kép
szöszke

NyMalac!
Én olvastam és nagyon hasznos a sok infó, amit leírtál róla! Már egy ideje gondolkoztunk rajta,de nem láttuk át igazán,hogy hogyan is működik, nagyon nagyon köszi az érthető összefoglalást ! :)
Csak bementél a bankba,hogy ilyet akarsz vagy hogyan csináltad?

Még mindig nem tudom tartós szerelem-e a mei tai vagy múló kaland... mikor adod fel a rendelést,mennyi időm van még gondolkodni? A cipőcskék is tetszenek :)

Marek,Sensie!

Nagyon jó anyuk vagytok! Egy fő szabály van: anyaként csak olyat csinálj,amitől nincs bűntudatod (vagy ha van is,minimális). A gyermekeink még nem tudják mi a jó vagy mi a rossz,mi állítjuk fel neki az értékeket. Ő nem tudja,hogy az,hogy kimész a szobából jó vagy rossz dolog-e,csak sír,mert nem tud elaludni vagy mert anyát akar stb. stb. Ha ott hagyod és sír,megtanulja,hogy nem érdemes sírni,ha az alvás miatt sír,anya nem megy, aludni kell. Ha hagyod egy ideig sírni,majd mégis bemész,kihozod,majd visszateszed stb.,akkor érzi,hogy anya bizonytalan,anya sem tudja mi a jó, nagyobb korában még a bűntudatot is érezni fogja (lehet,hogy már most is) és hipp-hopp megtanulja,hogy ez egy jó manipulálási lehetőség,és el is kezdődnek játszmák.

Hozzám Szöszke altatási ötlete áll legközelebb,de millió féleképpen lehetséges,csak legyetek biztosak benne,hogy jó amit csináltok. Ha nem vagytok benne biztosak,akkor viszont más módszert kell kitalálni.

és ha minden kötél szakad, és nem sikerül leszoktatni a babakocsizásról,akkor gondolj arra Marek és Sensie, hogy nincs az a serdülő vagy óvodás,amelyik babakocsiban aludna :D, (sőt valószínű 2-3 hónap és nem is fog kelleni a délelőtti alvás) Bori és Lillus sem fog. Ha mégis,akkor meg egyéniségek lesznek a társaik között és egyedi készítésű babakocsik lesznek majd a hálószobájukban :)
Remélem nem bántottalak meg,hogy viccelődtem ezzel,de bízz magadban!!!

Hű,Inez!
Leírtad ezt a sok finomságot... jól meg is éheztem,pedig már nem akartam ma éjjel enni :roll: :D
pedig fogok :)
é az is lehet,hogy holnap veszek egy fincsi hambit. Terhességem elején éltem-haltam a hamburgerekért,találtam is egy megbízható árust,pár héten keresztül naponta jártam oda hamburgerezni. :)

Macianyu!
Zengőke jól veszi a hozzátápis akadályokat! :D
nagyon édes a kislányod!!

Ildi!

Nagyon nagy már Lottika :)
Gratulálok az 5. hónaphoz és örülök,hogy jobban vagytok!

Kincs!
Hogy nevet Marci :D :D

LKata!
alma-cékla :D
sose gondoltam volna,hogy ilyen finom :D,de meg fogjuk mi is kóstolni,az tuti :)

Erről jut eszembe,több anyuka ismerősöm is azt javasolta,hogy Tomi 1 éves koráig csak Hipp v Kecskeméti babakaját adjak neki,mert az a legbiztonságosabb és legkíméletesebb hozzátáplálás?

Van aki így fogja csinálni? Szerintem sokkal jobb otthon elkészíteni...

Tomi meg amilyen jól aludt az elmúlt hetekben nappal,ma annyira nem aludt egész nap. 5.20-kor kelt és délután 4-kor aludt el. Azóta csak fürdésidőben kelt fel enni,meg fürdeni. :shock:

És már vége a 3 órás sétáinknak is úgy néz ki,illetve 2 részletben kell megtenni,mert 40 percnél nem alszik többet a babakocsiban,és utána nézelődni akar és beszélgetni :),viszont hamar megunja,kb. fél óra után már kikéredzkedne a kocsiból.
Ezt 2 napja csinálja,de remélem megtartja ezt a szokását,mert imádom :D - ahogy sétálunk mindent kommentál,sikongat,nagyon édes :lol: :lol:
(Enyhén,2-es fokozatban felhajtom a babakocsi ülését,így éppen nem csak a fák tetejét látja).

na,megyek,követem családomat az ágyikóba (de lehet,hogy még eszek előtte :D)

jó éjt!

Kép

Kép
borkaby

Marek,ez annyira rossz lehet...nem is tudom,h birod?!Én tuti nem bírnám tartani! :roll:

Szöszke,te sem vagy semmi ezzel a böjttel!Én egy napot sem tudnék elképzelni édesség nélkül! :lol:

Nyugtonmalac,köszi aranyos vagy!:D
Sztem tök vagányak lennétek úgy Borival!:D

Elolvastam az EP-as dolgokat!Nagyon jól hangzik,nem semmi miket tudsz kitalálni!:D De én nagyon hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz(meg főleg lusta és szétszórt :oops: ) A babakötvényt is már Julcsi születése óta készülök megnyitni!Meg nekem még az üzemanyagszámlákkal is nehéz bánni! :lol:
De rá fogok kérdezni a könyvelőnél,mert amúgy tényleg meggondolandó! :roll:

Na én megyek aludni,mert most szólt Rajmi,h éjfél elött tuti nem ér haza(éjszakai zajmérésen van), úgyhogy én már nem várom tovább!..

Szép, nyugodt jóalvósbabás éjszakát mindenkinek! :wink:
Vendég

Marek: akkor a talin megmutizom az MT felkötést hátra hipp hopp módon :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szöszke: ezeket a kérdéseket feltettem én is a biztosítós csajszinak, de azt mondta, hogy nincs ilyen korlát... De mivel nem hittem el, hát gondoltam, majd bemegyek az apeh-be (nincs messze, és megkérdezem kerek perec. Ha megvan a válasz, akkor kiegészítem a feljegyzéseket :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nyugtonmalac: belekukkantottam az e.pénztáras összeállításodba. Szépen összeraktad az infókat! Majd jobban is belemélyülök, aztán ha jobb mint a Dimenzió, akkor átváltok erre. Úgy tudom át lehet vinni a kontót az egyik e.pénztárból a másikba.

vasszedés: a doki akkor mondta, hogy felír vasat, amikor meg is jegyezte, hogy keveset hízott Balázs. Meg valami olyasmi, hogy eddig azt a vasat használta fel amit még akkor szedett össze amikor a pocakomban volt, és most viszont akkor pótolni kell. De most megfogtatok ezzel a kérdéssel, mert végülis nem tudom pontosan, hogy miért is kell adni neki :oops: . Valahogy akkor amikor mondta, minden tiszta volt nekem, de most így utólag szégyenszemre azt kell hogy mondjam, hogy nem is tudom a pontos indokot :oops: :oops: :oops:

Andi: nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Szabi szivecskéjével

Éva: Áron-laptop :lol: :lol:

Inez: nem is gondoltam volna, hogy létezik ilyen fültok. Esküszöm arra gondoltam, hogy ha a porszívó orrszívót használom valami fülhallgatót kellene a gyerek fülére rakni, mert a porszívóra szerelt orrszívó általi sípoló hang nem tetszik neki, nem az amikor ténylegesen szívom az orrát. De nem is gondoltam volna, hogy tényleg létezik ilyen :shock:

Miután tegnap ugye kijelentette a doki, hogy keveset hízunk, ma lemértem minden evését. Ma 6x evett. Hajnali szopit nem mértem, de utána így evett: 120g, 140g, 120g, 110g és lefekvés előtt 160g (eddig sosem mértem az esti utolsó evését, ebből kifolyólag valszeg többször is megevett már 160-at), ill. vannak napok amikor 7x eszik. Hajnalban is tuti, hogy eszik 100 fölött, mert akkor érzem is , hogy szétdurran a cicim. Akkor ez most megfelelő mennyiség vagy nem?! :?

clau06
Budapest XXI. kerület

Borkaby: egészség pénztár - ugyan így voltam vele, de most hogy 40eFtért szándékozok pelust venni, utána jártam. És verem a fejem a falba, hogy nem tettem már korábban is :( Ezért írtam le amit megtudtam... Hogy akit érdekel, az tudjon róla, akit meg nem, az arról tudjon, hogy mi nem érdekli... :D

És igen, egyszerűen besétáltam a 12. kerületben lévő irodaházban eldugott K&H medicina izébe, és le voltam döbbenve, mert vártam egy bank szerű fiók imidzset, erre egy közvetlen légkörbe csöppentem, kb, mint amikor besétálsz a meló helyed könyvelésére, vagy a hr osztályra :)

Szóval elmondtam mit szeretnék, elájultak a lányomtól, meg hogy a hátamon van, megállapították, hogy a kabát varrásból kéne éljek :) aztán elmondták a hüpp hüpp barbatrükköket, és leadtam a papírokat, amit már előre kitöltöttem :) Nagyon szimpatikus közvetlen csapat volt... Ha nem a K&H bank lenne a háttere, akkor meg is ilyedtem volna, hogy milyen komolytalan vállalkozás :)

De gondolom erről szó sem lehet :)

Liliputis rendelés - a legjobb az lenne, ha mindenki akinek kell valami, péntek estig jelezné, de vasárnap a határidő... :)
Ha MT-t szeretnél próbálni, akkor gyere te is :) Bár a Liliputisat holnap viszem a postára feladni (új gazdija van :) )
Cipőcskét még nem tudok mutatni :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?