Új privát üzeneted érkezett!

Szia Szilvi!

A feltölthető max. képméret 600x600 pixel, ha ennél nagyobbak a képeid, ezen az oldalon könnyen át tudod méretezni: http://www.shrinkpictures.com/

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Lányok!

Mi még mindig 2 in1-ben....
azt szeretném kérdezni azoktól, akik fizetősben voltak, hogy mikor kell a szobát fizetni? Már a szülőszobán a vajúdás alatt? (Mert akkor ugye nem ártana, ha lenne nálunk egy kisebb vagyon mikor megyünk be)

Jó hétvégét mindenkinek és várom a képeket a picurokról :wink:

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Orsi, a fizetős szoba első 4 napját előre kell fizetni. Nekem nem engedték, hogy intézzem, csak vmelyik hozzátartozónak lehetett. Szombaton kerültem be a szobába, nekünk így hétfőn kellett fizetni, mert hétvégén nincs pénztár. De a papírt az uh melletti oszt.irodában állítják ki, úgy tudom de. 9-től, aztán a papírral át kell sétálni a központi labor épületébe, ahol az 1. emeleten van a pénztár, és ott kell fizetni.
Nem hiszem hogy olyan szigorúan veszik, hogy rögtön beköltözésnél fizetni kell, ha elcsendesültek a dolgok, akkor majd vki elkéri a papírt.
A szobatársam pl 2. nap kérdezte tőlem, hogy előre kellett volna fizetni a 4 napot, mert ők bizony nem vették észre a papírt erről, de náluk sem volt gond, hogy nem mentek rögtön fizetni.
czzsofia
 
 

 
 

Zsófi nagyon köszi a választ, bár a mai nst alapján még kitudja meddig nem aktuális :D

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Orsi, nem jelent semmit az az nst, nekem amikor csináltak 1 körül nst-t, minden ok, semmit nem mutatott, 2-kor meg elindultak a fájások, és másnap reggel szültem.

Kitartás! :wink:
czzsofia
 
 


Bjuti, látom visszajöttél. Van esetleg híred a zárlatról?

Köszi!

Kép
mist
 
 


Sziasztok!

kemse: nagyon köszi a segítséget :D !
Tehát a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Szilvi: gyönyörű Levi!! Bárcsak már mi is itt tartanánk :wink:

Szia Mist: igen vannak híreim: Szóval látogatási tilalom van. Ettől függetelenül apa ott lehet velünk a szülőszobán. Annyit kérnek az orvosok, nővérek, hogy egészséges legyen. Rákérdeztem, hogy ehhez kell-e orvosi igazolás.. NEM...
Ja és annyi van még, hogy őt is teljesen átöltöztetik a szülőszobán, szóval nem lehet utcai ruhában (a köpenyt, nadrágot stb. ők adják). Akit mi kérdeztünk szülésznő azt, mondta, hogy még a szülés utáni 2 órában is veletek lehet, viszont utána könyörtelenül kirakják....
Hát szerintem azért ez sokkal jobb, mintha bent se lehetne velünk!

Te mikor jössz nst-re? esetleg tudsz már konkrétumot, hogy meddig engednek "túlhordani" (de utálom ezt a szót)

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Benézek ide is :) Jövő hétfőn reggel hétkor én ott fogok tobzódni az osztályirodánál a felvételen... Ha csak nem előbb...
Izgulok már nagyon! Ma voltam UH-n és ctg-n is. Minden rendben volt :)

Kitartást!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_
 
 


Sziasztok!

14 hetes kismama vagyok, most regisztráltam ide Babanetre. Úgy néz ki, hogy én is az Uzsokiba kórházba fogok szülni. Már napok óta olvasom a hozzászólásaitokat, most jutottam a végére. Ugye csatlakozhatok hozzátok?

Nekem a picur már 4. babám lesz, de nagyok Újpesten a szülőotthonba születtek, oda már otthonosan jártam vissza, sajnos bezárták és az orvos akinél a nagyok születtek ide jött át. Így én is követtem Őt. Nyáron sajnos pár napig élveztem már a kórház vendégszeretetét vetélés miatt.

Ha eléggé figyelmes voltam, akkor még nem sokan vagytok akik nyár vége felé várjátok a babát, de remélem nem én leszek az egyetlen augusztusra kiírt kismama.

Mostanában szült kismamáknak jó egészséget kívánok az egész családnak. A finisbe lévőknek könnyű és gyors szülést.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok!

Még mindig egyben :D Úgy tűnik Petra nagyon jól érzi magát+örökölte az anyja vonásait és mindenhonnan késik egy kicsit :D

Jasmin, akkor ha addig nem történik nálunk vmi, akkor hétfőn találkozunk, mert nekem is azt mondták most, hogy a jövő héten be kell feküdnöm!!!

Lányok a babák nagyon szépek, remélem lassan én is képekkel jövök :wink:

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Orsi: Köszönöm szépen! Kitartás, csak kibújik már a babád :D !

kenderike: üdv köztünk, örülök, hogy csatlakoztál :D !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Sziasztok!

Már kettéválva.

Lalababa megszületett február elsején 22 óta 50 perckor 3800grammal 56 centivel.
Itthon is vagyunk csak megszállt a család és nem volt időm írni.
Jól vagyunk, Lalát kicsit megviselte a szülés, lett a fején egy vérömleny, ami kicsit lassan szívódik fel és az arca szeme is megviselődött.
Mára már gyönyörű kisbabává vált, alszik-eszik, nagyon rendes gyerkőc.
Nagyon nem tudtam még elolvasni veletek mi történt, de amint több időm lesz csatlakozom kissé tájékozottabban.
Orsi, látom mi teljesen elkerültük egymást, kitartást neked. Simizd a pocidat, amíg lehet, ha már kibújik sajnálni fogod hogy már nincs.
Én így jártam :(

Marcsi
[/img]
lakyl
 
 


Sziasztok!

Kenderike: Üdv a csapatban!!!

Lakyl: gratulálok Lala babához!!!! Kérünks szépen majd képeket, ha lesz egy kis időd!!!!

Sziszó: gyönyörű a kis Levike!!!!

Bjuti, Jazmin: nagy-nagy drukk nektek!!!!! Ügyesek legyetek!!!!

Kép
jandrea
 
 


sziasztok!

látom egyre többen vagyunk, egyre több gyönyörű babával! :)

a hétfőn befekvősöknek megy a drukk! ne féljetek, nem fognak bent maradni azok a bébik! :)

mi most szombaton (valentin napon!) leszünk 6 hetesek! úgy repül az idő... akik küzdenek a kezdeti nehézségekkel, azoknak kitartás!!! nekünk már tök jó napjaink vannak, és ma már ki is tudtam aludni magam, danika tegnap este 22-től ma reggel fél 6-ig durmolt! szóval én már látom a fényt az alagút végén! :) persze majd lesz más, de egyelőre tökjól elvagyunk! *kopp-kopp*

jövő héten megyek a 6 hetes kontrollra... már teljesen jól vagyok, szerintem meggyógyult a legapróbb sebecske is, de valahogy semmi kedvem megint felfeküdni arra a vizsgálóasztalra... :oops: asszem egy ideig nem fogok ezek után nőgyógyászhoz menni :lol:

na, mindjárt kel a babóka kajálni, úgyhogy rohanok...
puszi mindenkinek!

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sztocsi: este 10-től fél 6-ig???? Az szép!!!!! Remélem nálunk is lesz majd ilyen. Bár panaszra nincs okom!!! Két napja Biankám csak egyszer kel éjszaka szopizni. Most éjszaka kibírt 5 órát, ami eddig a csúcs.
Majd írd meg, hogy mi volt a 6 hetes kontrolon.

Mindenkinek szép napot!!!

Kép
jandrea
 
 


sztocsi, igazán irigyellek hogy ilyen jó alvó kisfiad van! nekünk csak napközben aludna ennyit a kisasszony!
mi 11-éjfél körül eszünk utoljára, aztán 5-6 körül kelünk megint.
annyira nem rossz ez sem, de jobb lenne még plusz 1-2 órát aludni.
majd beáll ez a dolog is.
nálatok is van olyan, hogy annyira alszik a baby, hogy 4-5 óra után sem akar enni? én felkeltettem, de bealudt evéskor, és csak kb 2 percet evett, nem tudom, lehet a jó levegő tette...

jandrea: megtaláltad Gabit?
czzsofia
 
 


Sziasztok,
de jó itt néhányatoknak :) hogy már túl vagytok azon, amit mi még csak várunk. Nagyon szépek a képek is. A hétfősöknek nagyon drukkolok, remélem, minden rendben megy majd, majd számoljatok be :)
A tapasztaltaktól kérdezem: ugye úgy van, hogy két táskát kell öszerakni, egy nagyobbat, és egy kisebbet? Azt már nagyjából tudom, hogy melyikbe mi kell. Első körben ugye csak a kisebbet kell felvinni? Mikor tudja az apuka utánam hozni a nagyobb cuccot? Mert úgy sejtem, hogy utána nem tudok felkelni, és a kórterembe se lehet bejönni látogatóknak. Ti hogy csináltátok?
A többieknek: tervez valaki esetleg nagyobb bababevásárlást? Mert mi az esküvőnkre kaptunk vásárlási utalványokat, csak közben annyi mindent kaptunk a babához is, hogy nem tudjuk mire elkölteni. Októberig érvényesek az utalványok, egy kis kedvezménnyel átadnám őket- akit érdekel, írjon privit, nehogy azt higgyék, ez itt a reklám helye.
Most kezdem szedni a homeopátiás bogyókat, mindenki azt mondja, segít valamit.
És még egy: használt valaki hasleszorító bugyit? Azt mondják, jó, érdekelne a véleményetek.
Még egyszer: némi irigység a már babázók felé- szép a terhesség nagyon, de már nagyon várom, hogy hármasban legyünk :)
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!

Zsofi: sajnos nem sikerült megtalálni Gabit, pedig sokat próbálkoztam az iwiw-en.

Hermione: két pakk kell. A nagyot valóban ráér akkor felvinni, ha már megmondják melyik szobába fogsz kerülni.
Amikor én szültem, nálam volt a nagy pakk is, mert ugyebár én már előző nap befeküdtem. Az ott dolgozók gondoskodtak róla, odahozták az örzőbe, utána pedig a kórterembe. Szóval a párod vagy aki veled lesz majd gondolom odaadhatja egy nővérnek, majd ő elrendezi. Elhiszem, hogy már nagyon várod. Én már szinte néha sírni tudtam volna, annyira vártam.

Hasleszorító bugyi és öv: én úgy tudom, nem a legjobb megoldás, mert a hasizmot túlságosan megkíméli és laza lesz. Én nem is használtam, pedig a császár után nagyon húzódott a seb a lógó has miatt és úgy jól esett volna, ha valami tartja a hasamat, de lebeszéltek róla.

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Mi még mindig egyben, ma dől el, hogy mi lesz a további menet, de az biztos, hogy ha hétfőig nincs semmi, akkor befekvés:(

Addig is minden jót nektek a babákhoz!!!

Jasmin: akkor hétfőn találkozunk???

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Nemrég költöztem Zuglóba. Szeretnék egy jó nőgyógyászt találni, aki az Uzsokiban vezet szülést. Még nem vagyok terhes, de remélem ez hamar megváltozik! :D
Olyan dokit keresnék aki lehetőleg SZTK-ban is rendel és magán rendelője van (ha lehet ez is Zuglóban). Mert amíg nem vagyok terhes és félévente/évente kell mennem hozzá addig belefér a magánrendelő de babásan, havonta nem nagyon férne bele... Így olyat szeretnék aki sztk-s szinten is lelkiismeretes!
Nekem Hajdú Gábort ajánlotta barátnőm (nála szült) de róla több elég rossz véleményt is olvastam interneten, ráadásul sehol sem találtam meg hogy hol van magánrendelője! Őt ajánlanátok?
Sűrgősen kell kerítenem valakit mert a babavállaláson kívül sajna másért is el kéne mennem a jövőhéten dokihoz!
Várom a javaslatokat, neveket (elérhetőséggel), tapasztalatokat...
Akár email-t is írhattok (nagyon megköszönném): garfield1984@freemail.hu

Szép napot mindenkinek!
adri84
 
 


Sziasztok!

Van egy kis időm, gondoltam töltök fel képeket.
Látom milyen sokan lettünk, mióta nem vagyok.
Én nem olyan régi üdvözlöm az újakat és gratula az időközben megszülteknek.
Gyönyörű babák születtek.

Marcsi

Kép Kép Kép [/img]
lakyl
 
 


Sziasztok!

Úgy felvidította a lelkem ez a sok babafotó! Köszönöm Nektek és szívből gratulálok!

Hétfősőknek én is drukk :wink:

MI egyben, totál minden újabb infó nélkül.

Ma kicsit ünnepeltünk, mert ma van a párommal a 11. évfordulónk :D

Aziz már nagyon várja a kistesót, minden éjjjel a zenélő forgón alszik el, meg ugyebár előkerültek menet közben a babakori játékai, na most azokkal élvezkedik meg mesélhetek éjjel- nappal,milyen aranyos kisbaba volt:)
Kórházi napokat is már jól átbeszéltük vele, szerintem nem lesz semmi gond.

Csajok! Kistáskába mit rakjak? Én Aziznál a szülőszobába csak a papírjaim vittem.

Amúgy időszerű lenne ugyan lassan a kórházlátogatás, de a dokimmal azt beszéltük, egyenlőre felesleges, hisz ki tudja, mi lesz 1 hónap múlva a felújítások miatt.
Így viszont nem tudok megkérdezni egy- két dolgot, amire még kiváncsi vagyok, bár sok mindent megtudtam már Tőletek.
Anyám, én a 6000 Ft- ot például sokallom a szobáért egy napra, ennyiért már szállodai szobát lehet kivenni! No majd meglátjuk, a nem fizetősök közül melyik lesz szabad, mert ahogy olvastam, van jobb is, rosszabb is.
Szőlőcukrot akkor most lehet bevinni szülésre? Mert azt azért vinnék...

Na, megpróbálok visszaaliudni, mert reggel tortát sütök, Zaz unokahúgának lesz a 2. szülinapja és a fiam berendelt tőlem egy Hamupipőke tortát :shock: Kár volt elkényeztetnem a saját szülinapján a tortakreációimmal (volt már vonat (egész szerelvény, kalózhajó, pókember torta...)

Szép hétvégét mindenkinek!

Ors

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Szia Orsi!
A szülőszobai csomagba nekem a következők jöttek nagyon jól:
wcpapír, wc-papírülőke, törölköző, tusfürdő, eldobhatós bugyi (én a tenáét javaslom), meg vittem betétet is, mentes víz, papucs, és nekem a köntös is jól jött, fényképezőgép, meg nekem voltak homeopátiás bogyóim is. mi éjjel szültünk, így kaja nem kellett apának, de kaptunk pár falat csokit a szülésznőmtől. (én is)
azt nem értettem, hogy az anyakönyvi kivonat miért kellett, mert a kórházban senki sem kérte, de biztos jó ha ott van.

szőlőcukrot vihetsz be, ha jól emlékszem a szülésfelkészítőn mondták is, én azért nem vittem, mert a homeós bogyók elég édesek. nekem a víz kellett nagyon.

remélem vmit tudtam segíteni. ha van még kérdés... :)

mindenkinek minden jót, és én is nagyon drukkolok azoknak akik hétfőn mennek! könnyű szülést kívánok!

itt pedig néhány új kép a kis Szonjáról:
Kép

Kép

Kép

Kép
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Még egy utolsó bekukk a holnapi kórházba befekvés előtt. Remélem már holnap a babások táborát népesítem majd, de ha nem akkor szerdán császár:(

Addig is mindenkinek minden jót,egészséget, tejcit és kinek mire van szüksége :D

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Édesek ezek a picurkák a fényképeken.

Ma kórházba befekvőknek, könnyű , probléma mentes és gyors szülést mihamarabb.

Valaki a héten megy a febr. 20 előadásra? Én nem hiszem hogy el tudok menni. Ennek áprilisba elején lesz vége. Szerintetetek lesz még egy tanfolyam nyárig?
Én akkor még csak 22 hét környékén fogok járni, de szülőszobát nagyon szeretném még szülés előtt látni, de akkro még túl korai elmenni szerintem.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok,
A hétfősök már túl vannak sok mindenen, várjuk a híreket nagyon :)
Kenderike: én nem tudok járni az előadásokra (sőt járni is alig bírok így a 9. hónapban :roll: ) de szerintem érdemes elmenni, lehet, hogy tényleg korai, de nem tudni, hogy lesz- e még előadás, nekem ezt a januári sorozatot se mondták biztosra. A szülőszobát én kétszer is megnéztem, ez így jobb is volt, mert elsőre igazából egy kicsit sokkolt, az a tudat, hogy ott fogok szülni, meg minden, élőben nem láttam még ilyet. Másodikra már nem váltott ki belőlem heves érzelmeket, így jó, hogy kétszer is láttam. Mondjuk, ha nem tudsz menni a tanfolyamra, az se gáz, eléggé olyan infokat mondanak, amiket innen-onnan úgyis hallasz majd még kb. 15ször :twisted:
Adri 84: a dokikkal kapcsolatban, én nem ismerek túl sokat, csak akik a zuglói terhesgondozóban vannak. A következőket tudom:
Fábián István: sokak „kedvence”, mert fiatal és jóképű, de szakmailag is jó állítólag, én nem ismerem. Szülésre csak olyat vállal, aki a magánba is hozzá jár, nálam így kirostálódott.
Lukács: UH-ban a legprofibb, idősebb, van, aki szereti, én nem, mert néha bunkó a stílusa, autoriter, nekem nem jön be, szülésre csak magánpácienst vállal.
Hajdú: nem ajánlom, bár csak hallomásból ismerem- nagydumás, idősebb, de nem törődött rendesen a barátnőm terhességi cukrával, elhanyagolta, nem adott rendes tanácsot a diétához, így a végén a klinikán kötött ki (a barátnőm, nem a Hajdú, hehe) és ott is nagyon szidták.
És végül a kedvencem, Mecsér doki: szerintem rendes, én őt „béreltem fel”, úriemberi, tisztelettudó, ma rendesen elmagyarázott mindent, amit kell és a szülésnél is normális- bár ezt majd utólag tudom megmondani inkább, de jók az előjelek. Vállal úgy is szülést, hogy nem hozzá jártál magánba, konkrét összeget nem mond, így te döntheted el, hogy mennyit adsz a végén, de nem valami pénzsóvár alak. Egyébként terhességben szerintem nem érdemes maszekhoz járni, csak lenyúlnak egy csomó pénzt, az állami ellátás is teljesen jó szerintem, és úgyis annyi kiadás van a gyerekkel, hogy jobb spórolni.
Hasleszorító bugyi: más is mondja, hogy nem jó, ha tartja a hasizmot, de megint más meg azt, hogy mivel lóg a has, lehet, hogy a belek még jobban megnyújtják, így jobb használni. Egy dilemma megint :(
A kisbabák nagyon szépek, én nagyon várom az enyémet, már nehéz és fáj a hátam, de a doki szerint semmi jel nem utal arra, hogy esetleg előbb érkezne- amit jóslónak érzek, az szerinte nem az. Várunk, várunk :)
heni
hermione71
 
 


Sziasztok

hermione71: hát nem csodálom, hogy igy a vége felé már vállakozol ilyesmire. Ha nem lesz ilyen hó és beteges időszak, akkor lehet elmegyek, nagyon félek el ne essek vagy össze ne szedjek valami influenzát. Leginkább csecsemős nővér érdekelne, meg hogy mi a szokás, nagyon szeretném ha minél többet velem lehetne a baba és nem nagyon kapna tápszert.

Mikorra vagy kiírva?

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok!

én "bjuti", azaz Orsi férje vagyok és még korábban megkért hogy feltétlenül jelezzem felétek is ha helyzet van :)

Tegnap este 21h40-kor megszületett a kislányunk, Petra! 3500gr, 52cm, és tündérszép!!! :)

Orsi jól van és mindenkit üdvözöl!

Én pedig azótra is bőgök mint a disznó a boldogságtól!!! :))

üdv és íme a képek:

Kép Kép

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Bjuti!

Gratulálok nektek. Jó egészséget és gyors felépülést. Csuda szép tényleg a kicsi lány.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok!

Orsi: Gratulálok :lol: !!! Petra baba nagyon cuki :D !

Mindenkinek jó babavárást, illetve babázást :D !

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


sziasztok!

Orsi gratulálok!! Petra baba nagyon helyes, megérte annyit várni rá! :) beindult végül magától?

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Orsi, én is gratulálok! Gyönyörű kislány!
Szüléstörténetet írsz majd nekünk?
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Orsi! Szívből gratulálok, lerí Rólad a boldogság és nemcsoda:)

Zsófi! Köszönöm az infókat, Aziznál én inni se ihattam, így most örömmel olvastam, hogy vihetek magammal, vettem is két szénsavmentes ásványvizet:)

Heni!
Képzeld, találkoztam a héten a dokiddal. NST- re mentem, de Fábiánnak el kellett mennie a kórházba, így Mecsér írta alá a papírom. Állati jó fej volt, mesélt egy- két vicces esetet pácienseiről és úgy láttam, a nővérkék is nagyon felnéznek rá:)

Képzeljétek, hogy jártam! Ugyebár azért jöttem át Fábiánhoz, mert Csapó volt olyan korrekt, hogy már nyáron szólt, mostanában fog síelni menni, nem akar ilyenkor az utolsó pillanatban majd lepasszolni.
Na, csütörtökön csörög a telefon és Fábián szólt, hogy hirtelen elhatározából elmenne síelni március 8- tól 15- ig, így ne haragudjak, de bemutatná a helyettesét, akit maimálisan ajánl, mert az ő rokonai is hozá járnak. Szóval most az a helyzet, hogy mivel 15- dikére vagyok kiírva, elég nagy a valószínűség, hogy nem Fábiánnál, hanem Gerencsérnél fogok szülni. Találkoztam vele aznap, és szimpatikus volt, de van róla esetleg infótok?

Ami jó a héten történt: esett a hó és a fiamat végre kivihettük a Városligetbe szánkózni:) Nem is vittük oviba, hogy ki tudja élni magát:)
+ voltam NST-n, mint írtam, és nagyon elégedettek voltak velünk, babám mocorgott ezerrel, szívhangja tökéletes, összehúzódások nem voltak:)

Vettem én is homeos bogyókat, remélem majd segítenek, most már nem bánnám, ha kibújna a kis pocaklakó:)

Kellemes reggelt mindenkinek!

Most megyek gyorsan aludni:)

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Szia Orsi!
Nekem van pár infóm Gerencsér dokiról. Nála voltunk kétszer is 4D-s uh-n, mert a dokim (Filep doktor) őt ajánlotta, mert benne bízik meg a legjobban. és tényleg nagyon alapos, kedves, emberi volt.
Meg persze türelmes a sok-sok kérdésnél!
Ja, és amikor másodszor 4D-re mentünk hozzá a 32.héten, de félúton bedöglött az uh felvevője, így nagy-nagy bocsánatkérések közepette felajánlotta hogy próbálkozzunk mégegyszer, de mondtuk, hogy a lényeg az volt, hogy minden rendben van, nem fontos a dvd, nem is fizettette ki velünk a 4d árát. rendes volt tőle.
ha már az én dokim nem fog dolgozni, én biztos hozzá fogok járni, mert nekem/nekünk nagyon szimpatikus volt. Kétszer találkoztunk csak vele, de a kórházban megismerte a férjemet, amikor összefutottak a folyosón, köszönt is, tehát emlékszik, meg odafigyel azokra akik nála vannak!

A homeós bogyók nekem is sokat segítettek, leírom, hogy én hogy szedtem, nagyon bejött ez az adagolás, a szülésznőm ajánlotta így:

szülés előtt 3 héttel kezdtem
caulophyllum 15 - minden nap
a többit felváltva kellett
1.nap pulsatilla 15
2.nap arnica montana 15
3.nap sepia officinalis 15
4.nap cimicifuga 15

a vajúdás alatt óránként kellett a következőket:
caulophyllum 30, pulsatilla 30, belladonna 30, chamomilla 30

kitartást a maradék időre!

és egy újabb kép, Szonja így szeret minket:
:D

Kép
czzsofia
 
 


Szia Zsófi!

Kösz az infót Gerencsérről, hasonlókat hallok mindenfelől, úgyhogy kezdek megnyugodni:)

A homeos bogyókból én a C- betűsöknek láttam csak értelmét, mert ha jól emlékszem, a másik bogyókból az egyik szorongásra, idegeskedésre van, a másik meg már nem emlékszem, talán vizesedésre. Lehet, hogy nem ezekre, de azt tudom, amikor olvastam róluk, úgy döntöttem, nincs szükségem rájuk.
A C- betűsöket viszont kizárólag szülésre javasolta nekem a terhesgondozáson a hölgyike, az van a homeos füzetecskében is meg a patikában is azt mondták, hisz a vajúdási szakasz megkönnyítése miatt vannak, ami ugyebár akkor van.
Ja, most látom, Nálad három C betűs van, amiet én vettem: cimicifuga és caulophyllum, mindegyik 9CH
Na most akkor ez nem is jó?
orsi0509
 
 


Szia Orsi!

Szerintem a c betűsöknél nem a névre, hanem a név után szereplő betűre gondolt a hölgy.

Itt van amit kaptam leírásokat:

CAULOPHYLLUM („homeopátiás Oxitocin”) C - 3o
-fájásgyengeség, túlhordás, idő előtti burokrepedés esetén
-segíti a méhszáj tágulását (szúró érzés a méhnyak körül)
-heves, kimerítő, túl gyors, túl rövid, eredménytelen fájások
-kitolási szakban, ha csökkennek, v. teljesen leállnak a fájások

CIMICIFUGA C – 3o
-fájásgyengeség, rigid méhszáj esetén

PULSATILLA C – 3o
-irreguláris – rendszertelen – fájástevékenység,
-álmosság a vajúdás alatt

ARNICA C - 3o
-a vérzékenység csökkentésére
-szülés alatt keletkező szöveti sérülések, haematomák gyorsabb gyógyulása, az ezekből eredő fájdalmak csökkentése érdekében

A belladonna és chamomilla rendszeressé teszik a fájásokat, meg ha lelassul a dolog, akkor segít.

A C helyett vannak még D jelűek azt hiszem, azok talán erősebb fajták, a 9, 15, 30 stb pedig aszintén az erősséget jelölik.

Többen többféle verziót ajánlanak, biztos jó az is, amit te kaptál. Nálam ez vált be.
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Az iránt szeretnék érdeklődni,hogy milyen tapasztalatok vannak az uzsokiban a szülésről?Vannak -e tanácsok amiket érdemes tudni?Milyenek a szülésznők?Fogadjak fel valakit(ha igen kit ajánlotok) vagy bízzam magam az ügyeletesre.Fogadott orvosom már van.
köszi a segítséget.
Sok egészséget és jó babázást kívánok.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

sutimano76: Nekem jó tapasztalatom van a szüléssel kapcsolatban, annak ellenére, hogy toxémia miatt császárral szültem. Én nem fogadtam szülésznőt, csak jókat hallottam róluk :D . Amikor előkészítettek a műtétre, próbáltak vidítani, viccelődtek velem, bár lehet, hogy ez a szilveszter éjszaka miatt volt :lol: ! Szóval velem mindenki nagyon kedves volt!
További szép estét mindenkinek!

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Sziszó kösz az infot! És gratula a bébihez,bár csak már én is a kezembe tarthatnám.
Jó egészséget és sok boldogságot!!!

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy szóba kerültek a homeopátiás szerek, mert nekem is épp most kell elkezdenem a szülésznőm javaslatára. Nekem ő Caulophyllum 5ch-t javasolt a 35.-ik héttől, napi 5 golyócskát, és a szülőszobára kell majd vinni a Cimicifugát (az is 5-ös). Bevallom először én is kissé megijedtem, mikor rákerestem a neten, és azt láttam, hogy ez gyakorlatilag a szülést könnyíti - hiszen még "papíron" 5 hét hátravan! De végül persze megtaláltam több helyen is, hogy a 35.-36.-ik héttől ajánlott szedni, és gondolom ez az 5-ös a végén épp azt mutatja, hogy ez valami nagyon "light" verzió. Másrészt pedig azért kerestem fel szülésznőt, hogy azt tegyem amit mond, és bízzak benne :D elvégre pár szüléssel többet látott már, mint én :wink: Abban tudtok esetleg segíteni, hogy mikor kell ezeket bevenni (este??) és hogy lehet -e enni/inni előtte vagy utána, vagyis, hogy vannak-e ilyen megkötések? Köszönöm előre is! :lol:

Sutimano: ha már van választott orvosod, szerintem kérdezd meg mit gondol a választott szülésznőről - én is ezt tettem. A szülésről még nem tudok nyilatkozni, de amit eddig hallottam, maximálisan megbízható személyzet és felszerelés áll rendelkezésre, vagyis nem kell aggódnod, mindent meg fognak tenni érted!
Én végül választottam szülésznőt, de nem azért mert nem bízom az ügyeletesben (hiszen róluk is CSAK jókat hallottam) hanem nekem fontos volt, hogy a szülésnél "ismerős" arc legyen mellettem, aki ismer, hiszen ő lesz ott velem az események nagy része alatt! Bár ha jól látom még bőven van időd dönteni :wink: én priviben nagyon szívesen elküldöm az "én szülésznőm" elérhetőségeit. És bár nyilván a szülés után fogok tudni bővebben nyilatkozni, bátran kijelenthetem, hogy a szülésznőm nagyon nagyon aranyos, kedves, segítőkész, és eddig nagyon nem bántam meg, hogy megkerestem! Nagyon megnyugtató, hogy van még egy ember, akihez bármikor fordulhatok, ha kérdésem lenne, vagy beindul a szülés :-) Ki a választott orvosod?

Ma voltam NST-n a kórházban egyébként, és azt az infót kaptam, hogy március végéig még biztosan marad a jelenlegi helyén, úgyhogy én reményeim szerint még ott fogok szülni (határeset a terminusom... :? )

További szép estét nektek!

Edina

KépKép
r.edi
 
 


edina ,
küldtem pü-t megkaptad???

sutimano76
 
 


sutimano: igen, köszi, válaszoltam is :lol:

KépKép
r.edi
 
 


Sziszó,
a császárra nem jöhet be tényleg az apuka az Uzsokiban?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó:
Nálam olyan gyorsan történt minden, hogy meg sem kérdeztem. Egyébként is apuka Dunaújvárosból jött, és még nem ért oda amikor engem bevittek a szülőszobára. Utólag mondta a dokim, hogy a szülőszobára bejöhetett volna, amég megkapom az infúziót, de a műtőbe szerintem nem jöhetett volna be.

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 


Szilvi,
köszi az infót. akkor nem reménykedünk tovább ha esetleg császár lesz mégis.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


sziasztok!

csak benézek gyorsan, nem sok időm van sajnos.
a babám elég nyűgős 1-2 napja, fáj a pocija meg szerintem nem tetszik neki ez az időjárás. nekem se. lebetegedtem, mint állat.

végül csak ma reggel sikerült eljutnom a 6 hetes kontrollra, 7 és fél hetesen :) szerencsére gyorsan végeztünk, nem volt semmi gond, állítólag teljesen rendben van mindenem. a doki pedig simán emlékezett rám, pedig a szülés előtt csak egyszer találkoztunk :o teljesen el voltam érzékenyülve :D

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok,
a homeopátiásokat én is nézegettem, van egy listám is, ha valakit érdekel, el tudom küldeni de a netről is le lehet szedni, ha a gugliba beírjátok, hogy "homeopátia szülés". Igazából én nem értek semmit a homeopátiához, így egy barátnőmet kérdeztem meg meg a patikus nőt. Mivel nem akarok sokfélét venni, szerintem egy-két féle elég, így a következő megoldást választottam:
Caulophyllum 30 ch, a 36 héttől szedem napi 5 golyócskát
Caulophyllum 5ch, ezt majd a vajúdáskor kell szedni, állítólag negyedóránként 5 golyócskát, bár az mintha kicsit sok lenne, lehet, hogy ritkábban kell szedni? Állítólag ez azért van így, mert ennek az enyhébbnek akkor van csak értelme, ha előtte az erősebbel előkészítjük valamelyest a dolgot.
Vettem még Arnica Montana CH9-et, ez majd utána a sebgyógyuláshoz lesz jó. Ezenkívül lehet iszogatni a málnalevél teát, de állítólag ez is hit kérdése, az ízét mindenesetre eléggé unom :twisted:
Kenderike, én március 14-re vagyok kiírva, és a legutóbbi NST szerint sajna nem utal semmi jel arra, hogy előbb érkezne a bébi (bár állítólag ez nem sokat jelent). Mindenesetre most már nehéz a vége, nagyon be van kattanva a hátam, három napig nem tudtam felkelni az ágyból. Már kínomban felhívtam a terhesgondozót is, a mi kedvenc Fábián dokink kiüzent, hogy vegyek be fájdalomcsillapítót, de én nem szívesen veszek be, úgyhogy várom a legközelebbi időpontot Mecsérrel és tűrök.
Sz. eszter: én úgy tudom, hogy nem jöhet be az apuka a császárnál, legalábbis nekünk azt mondták a szülésfelkészítőn, azt mondták, azért, mert ott már elég sok ember nyüzsög- bár ettől még bemehetne szerintem, de ők tudják. Egyébként amikor kezdődik a buli és intézik az adminisztrációt, ami állítólag egy óra, akkor se lehet benn az apuka, nem tudom, miért, de mi úgy tervezzük, hogy ezalatt majd hazamegy és legalább megsétáltatja a kutyát :D
Szülésznőt én nem választottam, egyrészt nem ismerek egyet se, meg a pénz miatt is, de egyébként mindenkiről jókat mondanak, így lehet, hogy nem is kell.
A kisterheseknek még azt szeretném mondani, hogy szerintem nem nagyon érdemes elmenni a pénzes szülésfelkészítő tanfolyamokra, amiket hirdetnek, mi voltunk ilyenen, ahol elmondták, miket kell csinálni, ha megindul a szülés meg milyen a vajúdás stb. Akkor még nem tudtam, hogy időközben „államilag” többször is el fogják mondani elég rendesen, amit kell tudni, a védőnő például és a saját dokim is elég jól felvilágosított. Ezzel is lehet spórolni valamicskét :D
Bjuti: nagyon örülök a kisbabádnak, sok szeretettel gratulálok! Remélem, én is ilyen szépen fogok mosolyogni, ha túl vagyok a dolgon :)
Heni
hermione71
 
 


Még az jutott eszembe, hogy Mecsér doki azt mondta, hogy aki szemüveges, és nem akar vakoskodni a szülésnél, az szülhet kontaktlencsével is. Nekem erős a szemüvegem, nélküle semmit se látok, de szerintem szemüvegben nyomni kényelmetlen- van valakinek tapasztalata a kontaktlencséről?
Köszi
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!
Éppen bekukkantottam hozzátok. Én novemberben szültem az Uzsokiban. Gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha segít valamit.

Nekem Lukács doktor úr volt az orvosom. Ezt a fenti hozzászólás miatt írom. A Herminára jártam hozzá rendelésre. Mikor terhes lettem, a 12. héttől mentem magánra. Bizony előfordult, hogy a kórházban morcos hangulatában volt, vagy inkább csak fáradt volt. Néha ez rosszul is tud esni az embernek.... A lényeg, hogy szakmailag nagyon felkészült orvos gondoskodjon az emberről a szülés alatt. 1 héttel hordtam túl a babámat, és ráadásul nem is fordult meg. A császártól nagyon féltem, és a kórházban mindenki azt mondta, hogy az lesz. Eljött az idő, bementem a szülőszobára. Ügyeletes orvos közli: valószínű császár, de hívja az orvosomat. Nagyon hamar beért. Szigorú volt, de kedves. Megvizsgált és 55 perc múlva a hasamra tette a világratolató babámat. Legalább 10-en voltunk a szülőszobán. Nézték hogy születik meg farral az én csöppségem. Nagyon-nagyon hálás vagyok a mai napig, hogy nem kellett császározni, és így a férjem is átélhette ezt a csodálatos élményt. Legalább annyian gratuláltak az orvosomhoz, mint a babámhoz :-)

Ne haragudjatok, amiért ezt leírtam. Vegye bíztatásnak, aki esetleg hasonló helyzetbe kerül, és nem tudja átbillenteni a babáját :-) (Én nagyon be voltam tojva :-) )

Mindenkinek jó egészséget, örömteli babázást és sok boldogságot kívánok!
Reni
almi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?