Sziasztok,
A hétfősök már túl vannak sok mindenen, várjuk a híreket nagyon
Kenderike: én nem tudok járni az előadásokra (sőt járni is alig bírok így a 9. hónapban
) de szerintem érdemes elmenni, lehet, hogy tényleg korai, de nem tudni, hogy lesz- e még előadás, nekem ezt a januári sorozatot se mondták biztosra. A szülőszobát én kétszer is megnéztem, ez így jobb is volt, mert elsőre igazából egy kicsit sokkolt, az a tudat, hogy ott fogok szülni, meg minden, élőben nem láttam még ilyet. Másodikra már nem váltott ki belőlem heves érzelmeket, így jó, hogy kétszer is láttam. Mondjuk, ha nem tudsz menni a tanfolyamra, az se gáz, eléggé olyan infokat mondanak, amiket innen-onnan úgyis hallasz majd még kb. 15ször
Adri 84: a dokikkal kapcsolatban, én nem ismerek túl sokat, csak akik a zuglói terhesgondozóban vannak. A következőket tudom:
Fábián István: sokak „kedvence”, mert fiatal és jóképű, de szakmailag is jó állítólag, én nem ismerem. Szülésre csak olyat vállal, aki a magánba is hozzá jár, nálam így kirostálódott.
Lukács: UH-ban a legprofibb, idősebb, van, aki szereti, én nem, mert néha bunkó a stílusa, autoriter, nekem nem jön be, szülésre csak magánpácienst vállal.
Hajdú: nem ajánlom, bár csak hallomásból ismerem- nagydumás, idősebb, de nem törődött rendesen a barátnőm terhességi cukrával, elhanyagolta, nem adott rendes tanácsot a diétához, így a végén a klinikán kötött ki (a barátnőm, nem a Hajdú, hehe) és ott is nagyon szidták.
És végül a kedvencem, Mecsér doki: szerintem rendes, én őt „béreltem fel”, úriemberi, tisztelettudó, ma rendesen elmagyarázott mindent, amit kell és a szülésnél is normális- bár ezt majd utólag tudom megmondani inkább, de jók az előjelek. Vállal úgy is szülést, hogy nem hozzá jártál magánba, konkrét összeget nem mond, így te döntheted el, hogy mennyit adsz a végén, de nem valami pénzsóvár alak. Egyébként terhességben szerintem nem érdemes maszekhoz járni, csak lenyúlnak egy csomó pénzt, az állami ellátás is teljesen jó szerintem, és úgyis annyi kiadás van a gyerekkel, hogy jobb spórolni.
Hasleszorító bugyi: más is mondja, hogy nem jó, ha tartja a hasizmot, de megint más meg azt, hogy mivel lóg a has, lehet, hogy a belek még jobban megnyújtják, így jobb használni. Egy dilemma megint
A kisbabák nagyon szépek, én nagyon várom az enyémet, már nehéz és fáj a hátam, de a doki szerint semmi jel nem utal arra, hogy esetleg előbb érkezne- amit jóslónak érzek, az szerinte nem az. Várunk, várunk
heni