Sziasztok!
Edina: látom, tegnap délután már nem jöttél. Még sem hagyott kiskukac?
Én is alig várom a jó időt, és akkor találkozhatunk csoportosan. Én nagyon sokat játszóterezem a gyerekekkel. Főként a jubileum parkba járunk, de néha a bánhidaira is. De nekünk a jubi van közelebb.
Pont múltkor nagyjából számolgattam, hogy tavaly is hány baba született itt! 7-8 minimum.
Szilvi: szegény hinta!
Hogy tetszett a pihenős Áronnak? Köszi a milupás infót, majd ma megnézem. Joghurtot én is vettem, kb. 6 doboz van itthon. De ha van még, lehet, veszek még 2 dobozzal. Tavaly Dórikám nagyon szerette.
Négykézláb: megnéztem a kedvedért a babanapkókat, Emese 9 hónaposan állt négykézlábra, Dórikám 9,5 hónaposan. Mondjuk utána már nem sokkal nekiálltak mászni.
Mont nemrég olvastam erről egy jó írást, hogy semmit nem szabad erőltetni a gyerekekkel. Nem szabad kitámasztani párnákkal, hogy üljön. Akkor szabad ülnie, ha magától fel tud ülni, meg ilyesmi. Én egyik gyereknek sem tanítottam forogni, állni, ülni, felállni. Mindent hagytam a maga ütemében. Szerintem úgy a legtermészetesebb! Úgyhogy ne aggódj!
Kriszti: persze, mindenkinek joga van azzal etetni-itatni a gyermekét, amivel akarja. Én biztos nem adnék még ekkora picinek rendes habart-rántásos főzeléket, fűszeres (pirospaprika, bors) ételeket. Még pedig azért, mert tavaly mikor annyira beteges volt Dóri (sok légúti baj, amit Emesétől elkapott), voltunk egy nagyon jó allergológusnál és mondta, hogy lehet, hogy megeszi a kaját, amit úgy gondolunk, hogy ehet és nem lesz semmi baja, de a sok felnőttkori allergia is ebből ered. Nézd meg, a mi korunkbeliek illetve idősebbek között hány allergia van. Én úgy gondolom, egy ekkora gyerek, akinek megszokott étrendje-ízei vannak (tápszer, bébipapi, főzik, tejpép) addig nem fogja nem enni ezeket, amíg nem kóstol új, persze finomabb, felnőttesebb ételt. Mitől tudná, hogy az a jobb? Ha megkóstolja....
Jó, hál istennek szerencsés vagyok, mert jól esznek a gyerekeim, Bencével sincs gond. Persze van olyan főzi, ami kevésbé jön be neki, akkor próbálkozom mással. A tápszerek között is van több íz, most mi banánosat eszünk, abból egy evésre Bence lehúz 240 ml-t most már, nagyon szereti (tényleg tök fini).
Ezt ráadásul, hiába 1-es táp, eheti 1 éves korig, megkérdeztem. És 894 forint, receptre íratható, mert bukósoknak is ajánlják.
6 hós kor után különben nem írnak tápszer receptet, jobban mondva receptre is ugyanannyi a kettes táp. Csak azoknak írnak, akiknek bukásra hajlamos a babájuk (olyan tápot). De volt ismerősöm, akinek nem volt az, mégis ilyet íratott, mert így olcsóbb volt és ehette ezt is.
Ezzel én sem vitát akarok szítani, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Csak tapasztalat. Én az első gyerkőcöt (Emesét) 25 évesen szültem, alig vártam, hogy mindent ehessen, nála tényleg sok mindent az ajánlott kor előtt kóstoltattam. Dórinál már jobban figyeltem, Bencénél meg még jobban. Úgy vagyok vele, hogy mindent a maga idejében, nem kell kapkodni. Lehet, hogy tapasztaltabb lettem, fogalmam sincs. Hál istennek megeszik mindent, meg ezeket is lehet variálni. Aztán 1 évesen már nekem is azt fogja enni, amit mi. Addig van még 5,5 hónap, nem sok.
Ja, és olyan betegségek alapja is lehet ha túl korán vezetünk be bizonyos élelmiszereket (konkrétan most gabonákra gondolok), mint a rota vírus. Fogékonyabbá tesz rá. Ezt most mondta nemrég a dokinőnk. Tehát ilyenkor csak krumpli, rizs lehet.
Erika: majd megnézem a képeket, kíváncsi vagyok. Vikinek jobbulást!
Ereklyék: hát igen... a két lánynak van babanaplója, Bencének még nincs
De veszek a napokban. Már régóta legalább tervben meg van
Dóriról és Bencéről sincs papír alapú fotónk, Emeséről még van, jó sok!
Úgyhogy nemsoká összeszedek jó párat és ha megint lesz valami jó akció a médiában, akkor hívatok elő. Karszalag nekünk is meg van, Emesénél még naplót is vezettem, naponta. Hát... erre ma már sajnos kevés időm van. Próbálom a fotókkal az emlékeket megőrizni, ruhák megvannak.
Juhééé, vasárnap nem lesz eső és 11 fok lesz. Napsütés. Jön a tavasz!!
Dórikám mostanában imád rágcsálni. De rászoktattam a gabonapehelyre, inkább azt rágcsáljon, mint ropit, ilyesmit. Az előbb is bevágott egy kompótos tálnyi teljes kiőrlésű gabonát.
Tegnap is belepisilt a bilibe. Nem akar hosszan ráülni, tegnap is kb. 2 percet ült, de belepisilt. Látom rajta, tudja, hogy mit akarok tőle. Ráült és kb. tíz másodperc múlva pisi volt. Ez jó szerintetek lányok?
Lola: mi volt tegnap a suliban? Edzésen minden ok volt. Jövő hétre nincs változás.
Rita: akkor receptre előírunk napi 1 szeretkezést (ha még van erőd hozzá)!
Hátha.... én még mindig azt mondom, hogy hétvégére baba lesz ebből.
Azt én sem akarnám a helyedben, hogy megindítsa. Csak természetesebb, ha magától jön. Nekem a két lányt minden fájás nélkül kivették, Bencénél viszont olyan jó érzés volt, hogy beindult előtte a szülés, így tudtam, hogy ő akar már jönni!
Ja, Bence nagyon ari mostanában. Egyáltalán nem kell altatni. Beteszem hasra a kiságyba, cumi a szájba, bekapcsolom az FP zongoráját halkra és elalszik. Vagy hason, vagy oldalára fordul. Édes picim! Most is így aludt el!
Cirmike: hipp, hipp, hurrá! Mármint Réka tejallergiája!! Szuper! Nagyon nehéz lehetett ez a diétás időszak! Azért óvatosan! Jobbulást nekik!
Na megyek, Dórit átpelusozom, előtte ráültetem a bilire. Ma főznöm is kell. Tippem az nincs...
Viszont a vasalás jól haladt, szinte alig van a kosárban.
Sziasztok
Szilvia