Perpike,
nem hideg a faszerkezetű ház, mert a fa rossz hővezető, ezért jó hőszigetelő. Télen meleg, nyáron hűvös. Nekünk fagerendás a falszerkezet, levegő, kőzetgyapot, szigetelőanyag, 5 cm vastag Nikecell habszivacs, nemesvakolat, belülről pedig gipszkarton. A fűtésünk havonta kb. 5.000.- Ft/80 nm ház.
Kírus,
Ízisz,
ment a privi.
Angie34,
akkor egy a ciklusunk, bár nekem most össze-vissza van...
A szobatisztasággal ne nagyon foglalkozz, magától jönni fog. Nekünk Bence kb. 33 hónapos volt, amikor már rendszeresen szólt, hogy pisilni kell, és tartani is tudta. És a mai napig csak pelusba hajlandó kakilni. 5 éves korig kell teljesen szobatisztának lennie a gyereknek, és 7 éves korig előfordulhat még néhány "baleset". Mi ezt tanultuk pszichológiából (szigorlatoztam belőle).
A szobatisztaság idegrendszeri érés függvénye, ha erőlteted, többet árthatsz, mint használsz vele, mert az idegrendszer érését megerőszakolni nem lehet. Ez pedig egyénenként változik, a lányoknál általában gyorsabban, hamarabb következik be, mint a fiúknál. A mi isfiunk mindig is lassan, komótosan, a maga ütemében fejlődött, pl. 4 hónapos volt, amikor igazán hasra fordulva emelgette a fejét, nem nagyon akarózott lábra állni neki, 6 hónapon át csak négykézláb volt hajlandó mászni, és 16 hónaposan indult el, tehát mi nem is vártuk, hogy egy-kettőre szobatiszta lesz. Figyeld a gyermekedet, természetesen mutasd meg neki a bilit, mondd el, mire való, kipróbálhatjátok, először ruhában ráülhettek, aztán fürdés előtt, a melegben egy kicsit csupaszon, és figyeld a reakcióit. Ha húzódozik, sír, én nem erőltetném, hanem mondjuk 2 hónap múlva újból elővenném. Nyáron pedig sokat csupizni kint, és jön majd a dolog magától.
Királylány,
köszönöm az érdeklődést, Bence most kevsebb időt töltött elsőre a kórház után a bölcsiben, de jobban ment. Nem volt nagy bömbi, csak kis sírás, aztán játszott szépen.
Mucus,
piri...
De jön a tavasz, új remények!!!!
Angie28,
hűha! ez aztán szép zebrás teszt!!! Mikor mész dokihoz?
Betty,
szerintem is erősebb a csíkod, de ne találgassunk, nézze meg a szakember!!!
Nita,
minden oké?