Új privát üzeneted érkezett!

Tegnapi kép

Kép
Vendég
 


Kép


Picikénk :oops:

Kép
bububébi
 
 


Bububébi bébije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

A könnyű szülés, szüléssel kapcsolatos tervek témához szeretném hozzáfűzni a mi történektünket:

A lányommal anno problémamentes terhességem volt, eltekintve attól a ténytől, hogy közel 30 kilót híztam vele (de nem volt cukor és vérnyomásproblémám még így sem, nem is vizesedtem, csak az utolsó 2 hétben) ... szépen be is indult a szülés a 40. hét elején, és (meggyőződésem, hogy a homeopátiás szerektől!) simán tágultam, 4 ujjnyival mentünk be a kórházba este 8kor, éjfélkor azt mondták, egy órán belül baba lesz (addig kaptam 2 EDA-t, tudtam pihenni is közben) ... aztán végül úgy hozta a sors, hogy fél5kor, császárral született meg, mert beszorult még "fent", nem tudott beilleszkedni a szülőcsatornába, mert túl hosszú volt az én magasságomhoz.

Én is sokat beszélgettem vele gondolatban amíg a pocakomban volt arról, hogy is fog megszületni, sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, ezért egy dolgot megtanultam: nem szabad elvárásokkal nekivágni a szülésnek, mert csak alkalmazkodni lehet a közben kialakuló helyzethez, mást nem nagyon tehetsz (ezt előtte a szülésznőm mondta, mostmár én is osztom a gondolatot) ... felesleges eltervezni, hogy ülve/állva/vízben így-úgy akarsz szülni, mert az adott helyzetben nem tudhatod, hogy fog jól esni :) .... és talán nincs is akkora csalódás az emberben, ha végül nem úgy születik meg a kicsi, mint ahogy várta, eltervezte ... nekem nagyon nehéz volt elfogadnom a tényt, hogy végül muszáj volt elaltatniuk engem a műtéthez, és nem láthattam a kislányomat, amikor megszületett, sőt onnan még eltelt 3 óra, mire felkómásan ébredezni kezdtem, és behozta az apukája ... akkor viszont rögtön mellre került, és szopizott is, és ez kárpótolt valamennyire :) ... de nagyon-nagyon szerettem volna megtapasztalni az érzést: milyen valóban életet adni annak, akit annyira vársz 9 hónapon keresztül (főleg, miután előtte 14 órát szenvedtem, vajúdtam, és már csak az utolsó fél óra hiányzott ... )

Ezért én most azon az állásponton vagyok, hogy ha a második császár lesz, akkor császár lesz, elfogadom ... ha pedig megszületik természetesen úton, nagyon boldog leszek, de nem készülök egyikre sem!Így nem fogok csalódni sem :):):)

A lényeg: bízz a szülésznőben, orvosodban, és el tudd engedni magad azzal a gondolattal: hogy a legjobb kezekben vagy, és próbálnak mindent a legjobb tudásuk szerint tenni érted.

Szép napot mindenkinek, ma jelentkezünk be a 12 hetes uh-ra, alig várom már :)
bibiesbrumi
 
 


Brumi, teljesen igazad van :wink:

Mondjuk nekem tekintettel arra, hogy kicsit több mint fél éve volt a császár (meg amúgy is azt szeretném) tuti, hogy megint az lesz :) Úgyhogy én nem készülök amúgy sem semmiféle tervvel :)

Mabe, nagyon csini vagy még mindig :)

Bububébi bébije tényleg gyönyörű :)
Vendég
 


Köszönöm/köszönjük a bókokat :oops:

Kép
bububébi
 
 


[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumi
A lényeg: bízz a szülésznőben, orvosodban, és el tudd engedni magad azzal a gondolattal: hogy a legjobb kezekben vagy, és próbálnak mindent a legjobb tudásuk szerint tenni érted.



Nem tudom, de én ezzel azért nem tudok maximálisan egyet érteni. Szerintem nagyon fontos tudni, hogy mit akarunk, és mit NEM akarunk. És hogy bizonyos dolgokról mi dönthetünk. Főleg első szülésnél, ismeretlen orvosnál (bármiylen jónak is tűnik terhesgondozás közben).
Bíznunk kell abban, hogy minket nőket úgy teremtett Isten, hogy meg tudjuk szülni a gyermekünket, és ehhez nem kell segítség. Persze bizonyos helyzetekben jól jön, ha egy hozzá értő ember idejében dönt pl. egy császárról, de nem azért, mert már 2 órája "meg kellett volna a protokoll szerint születnie a babának", hanem felelősen döntve (pl. nem tudhatja, hogy ki akar majd még 20 gyereket, és egy első császár bizony befolyásolhatja akár a gyerekszámot, a gyerekek közötti korkülönbséget, stb.)
Én pl. tudom, hogy NEM akarok fekve vajúdni, feleslegesen 1/2 órákat fekve CTG-n lenni senki kedvéért (se protokoll, se orvos miatt), mert járkálva jól viselem a fájásokat, fekve, ülve viszont nagyon nem. Ne vizsgáljanak állandóan, ne gyorsítsák a folyamatot mesterségesen (oxitocin, kézzel tágítás), max. akkor, ha ezt vagy az én vagy a baba érdeke megkívánja, ne egy normális folyamatba való beavatkozásképpen... Amit meg mindenképpen szeretnék: szülés után azonnal a babámat (ha valami tényleg fontos dolog miatt másképp nem kell történnie).
Azt hiszem, nagyon előrerohantam, azért hol van még a szülés, de szerintem azért érdemes végiggondolni majd az elkövetkezendő időben, hogy mi az ami fontos nekünk, mi az, amiben pl. a párunk is segíthet minket egy határozott fellépéssel, amikor mi éppen nem tudunk kiállni magunkért (tipikusan ilyen lehet a baba megkapása), stb.
Azzal egyetértek, hogy persze nem biztos, hogy minden úgy lesz, ahogy szeretnénk, aki nem szült, az nem tudja még, hogy reagál ő, de aki többször szült az tudja, hogy minden szülés más lehet. De ne azt érezze az ember utólag, hogy másoknak voltam kiszolgáltatva, és semmi indoka nem volt annak, hogy úgy szüljek ahogy szültem, hanem akár úgy is lehetett volna, ahogy szerettem volna, ahogy jónak érzem, amivel elégedett lennék.

[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumi .... és talán nincs is akkora csalódás az emberben, ha végül nem úgy születik meg a kicsi, mint ahogy várta, eltervezte ...


Igen, de mekkora öröm, ha mégis minden sikerül. És ez sokszor nem azt jelenti, hogy vízben vajúdtam, meg labdán, csak annyit, hogy hagytak szülni úgy, ahogyan jólesett, hogy figyelembe vették a kívánságaimat (és ezek sokszor tényleg csak minimális rugalmasságot igényelnek mások részéről).

Nem okoskodni akarok ám, csak azt tudom, mikor voltam én elégedett a szüléssel, és ennek fontos része volt az, hogy nem éreztem magam kiszolgáltatottnak, hanem egy természetes folyamat részének, amikor is életet adhattam a gyermekemnek.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Mabe!
Hétfőn Te is láthatod! Mi is csak azért ennyiszer, mert egyszerre történt a meddősségiből kidobás, az új dokink és a 12. hét. :lol: Ja és az istenhegyis plusz vizsgálat volt. Szépen nő a pocid!

Rajtad felbuzdulva én is lefotóztam, mai kép:
Kép

KépKép
zsófikukac
 
 


Szia kismamik!

Látom a születések és szülések többféle álláspontot is képviselnek, s ez így van rendjén!

Én könnyen szültem, már írtam, most ikrekkel nem tudom, hogy mire számítsak, pedig 4.5.gyermekeim lesznek. Én azt szuggerálom, hogy minden rendben és ők is így érzik.

Az orvosokkal viszont az a tapasztalatom, ha nem mondod meg neki már a gondozási idő alatt mik az elképzeléseid, mi az, ami minden körülmények közt is mindenkinek megfelelő helyzet magától nem fogja tudni.

Zsófi, Mabe ezek még csak olyan "jól lakott pocókák", de már ennél kisebb nem mostanában lesz, csak sokkkkkkkkkal nagyobb!

Bubu-babója már szépen növöget, igazi kis emberpalánta! :D

További szép napot mindenkinek!
csunyeszka
 
 


[quote="astrid"] írta:astrid
[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumi
A lényeg: bízz a szülésznőben, orvosodban, és el tudd engedni magad azzal a gondolattal: hogy a legjobb kezekben vagy, és próbálnak mindent a legjobb tudásuk szerint tenni érted.



Nem tudom, de én ezzel azért nem tudok maximálisan egyet érteni. Szerintem nagyon fontos tudni, hogy mit akarunk, és mit NEM akarunk.



Azzal, hogy "ne legyenek elvárásaink", nem ezt akartam sugallni, nem erre értettem, lehet, félreérthető voltam:) :):)
IGEN: szerintem is ez a legfontosabb: azzal legyünk tisztában, mit NEM akarunk, és erről többször is beszéljünk az orvosunkkal a terhesgondozás ideje alatt !!! Akkor azért már látszik, mennyire "fogadóképes" ezekre a kérésekre a doki: olyat kell választani, aki figyelembe veszi a kéréseidet. Viszont azt nem tudhatjuk, mit fogunk akarni: én meg voltam győződve róla, hogy majd a kádba kívánkozom, meg a labdára .... háááááááát, mire a szülőágyra kerültem, már csak oda kívánkoztam, igaz, akkor már 6 cm-re nyitva voltam :) ... Járkálás vajúdás közben: igen, még otthon nekem is nagyon jól esett, de amikor a fájások egybeértek, akkor már nem, nekem nem :) Másnak meg a bordásfalon lógva jó, vagy a labdán ülve stb ... csak azt akartam mondani: EZEKET a dolgokat nem tudhatjuk előre ... lehetőség szerint olyan orvost és főleg szülésznőt kell keresni, aki akkor, ott maximálisan figyelembe veszi a kéréseidet ... hiába estem át már egyszer ezen, most a másodikkal még annyira sem tudom, mire számítsak, mint az elsőnél (persze a fájdalmat már ismerem :) , de ugyan olyan lutri az egész ...

És igenis: bizni kell legalább a szülésznőben, mert a babád és a te sorsod bizonyos értelemben a kezében van !!!
bibiesbrumi
 
 


Csunyeszka, Bibi
Az egyértelmű, hogy olyan orvos, szülésznő legyen melletted, akiben megbízol. És, akik a te kívánságaidat is figyelembe veszik (persze, ez csak addig mehet, amíg valami vészhelyzet nem áll fenn, mert akkor egyértelmű, hogy a döntés rajtuk áll)
Vendég
 


gyönyörűen gömbölyödnek a pocakok!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Megmondom őszintén szülés ügyben én azt tapasztaltam, hogy semminek nem vagyok az ura, az értelem kontrollt átveszi a test és nem igazán érdekli, mit is szeretnél te. Mikor erre rájöttem, hogy nem én vagyok az, aki itt most irányító, elkezdtem elfogadni, hogy most a testem diktál én pedig nem tehetek mást, mint hogy tűrök és megyek utána. Mert ebből nincs álljunk már meg egy pillanatra, vagy gyorsítsunk vagy ki akarok szállni, itt csak egy van, tűrni és elfogadni, hogy nincs kiszállás, csak előre van.
Nekem ez volt a tapasztalatom.
(eltekintve attól, hogy azt mikor mondják, hogy fáj, egy dolog, álmaimban nem gondoltam, hogy ilyen kifejezhetetlen módon. Persze idővel símul minden)

Betti
Kép
betti0412
 
 


[quote="betti0412"]M írta:betti0412egmondom őszintén szülés ügyben én azt tapasztaltam, hogy semminek nem vagyok az ura, az értelem kontrollt átveszi a test és nem igazán érdekli, mit is szeretnél te. Mikor erre rájöttem, hogy nem én vagyok az, aki itt most irányító, elkezdtem elfogadni, hogy most a testem diktál én pedig nem tehetek mást, mint hogy tűrök és megyek utána. Mert ebből nincs álljunk már meg egy pillanatra, vagy gyorsítsunk vagy ki akarok szállni, itt csak egy van, tűrni és elfogadni, hogy nincs kiszállás, csak előre van.
Nekem ez volt a tapasztalatom.
(eltekintve attól, hogy azt mikor mondják, hogy fáj, egy dolog, álmaimban nem gondoltam, hogy ilyen kifejezhetetlen módon. Persze idővel símul minden)


Tökéletesen megfogalmaztad azt, ami nekem nem sikerült: semminek nem vagy a vége felé már ura, ezért írtam, hogy nem érdemes elgondolni előre, hogy mit akarsz, mert a testedet nem érdekli, te mit szeretnél :):)
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok, bocsi, kicsit eltüntem, és szerencsére olyan jól pörög a topic, hogy alig győzöm visszaolvasni :)

Ami a szüléssel kapcsolatos elvárásokat illeti, én osztom bibiesbrumi véleményét. Én nagyon szerettem volna természetesen szülni a kislányomat, és végig arra készültem, és ezt persze az orvosnak is 100x elmondtam stb stb. Aztán nem úgy alakult. Engem is 1 éjszakás vajúdás után megcsászároztak, mert részlegesen levált a lepény (elkeztem vérezni), és a dokim nem akart kockáztatni...Utólag nem tudom, hogy mennyire volt "komoly" a helyzet, nem is fogom már soha megtudni, de akkor annyira "megijedtem", hogy veszélyben vagyunk, hogy természetesen beleegyeztem rögtön a császárba. Szerencsére az epidurált engedték, és igy legalább hallottam ahogy felsirt, és rögtön megpuszilhattam mielőtt elvitték és engem összevarrtak. De azóta is sokszor érzem, hogy nagyon sajnálom, hogy nekem/nekünk!! kimaradt az életemből a szülés mint élmény, és mivel nagyon közel is van a két terhesség, ezért a második is császár lesz, szóval ez már igy is marad...Talán ha nem várom ennyire, és kicsit felkészülök lelkileg arra, hogy szülés közben bármelyik percben változhatnak a dolgok, és szükség lehet egyéb beavatkozásra, nem okozott volna ekkora csalódást.

Ami a pocakokat illeti kicsit megnyugtattatok, mert az enyém már hatalmas, de látom azért a tieitek is növögetnek már :) Én folyton éhes vagyok, és igyekszem megállni, hogy folyton egyek, de ha nem eszem egy darabig, akkor jön a hányinger....Az előző terhességnél sikerült csak 13 kgot hiznom, remélem most sem leszek bálna :oops: Ti tornáztok amúgy?

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Én tornázok heti 3-4 alkalommal, a futást, meg az erősítő aerobikot abbahagytam, edzőteremben készítettem egy edzéstervet, bicikli, emelkedős séta, elipszis tréner, meg egy kis ez-az, nem az a cél most, hogy pörögjön a pulzus, hanem hogy kényelmesen átmozgasson.
Én korábban versenyeztem, atlétika, és a futás végigkísért eddig, nehéz most leülni egyik napról a másikra, imádok mozogni, csak meg kell találni egy finomabb módját.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti a szivemből szóltál! Én is imádok mozogni, már az előző terhességnél is azt vártam a legjobban (persze a drágám megszületése után, :) ) hogy mikor futhatok újra...Én itthon tornázom dvd-re heti 3x, meg hát napi 1 óra séta Ártemisszel ami azt jelenti, hogy visszafele hegynek felfele babakocsit tolva...Az előző terhességnél jártam úszni is a második trimesztertől, nagyon jól esett. Most uszoda nem fér bele az időbe, várom a nyarat, és akkor majd jöhet a tenger.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


én ugy vagyok hogy mindegy hogy születik a baba a lényeg hogy egészséges legyen.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Remélem nem gond ha csatlakozom!
Én a 10.hétben járok.
Szeretném tudni,hogy van-e valaki aki szept.14 körülre van kiírva és az uzsokiban fog szülni?
A székrekedéssel kapcsolatban:én is elevitet szedek,nekem is volt székrekedésem,és a dokim a tamarinlax nevű hashajtó lekvárt ajánlotta.Nem kell mindennap szednem,de ha csokizok biztos bekapok este egy kicsit.Fincsi szilva íze van,kicsit savanyú,de fincsi és egy kávéskanálnyit kell bevenni belőle.Ja és nem megy tőle a hasam,csak könnyíti a székelést.
sutimano76
 
 


sutimanó üdv itt és gratula a babához! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Megjöttem az Istenhegyiről!

Minden oké :lol:
CRL: 67,7
BPD: 20,0
NT:1,3
HC:73,4
AC:59,2
FL:8,4

Nagyon alapos volt, a nyaki redőt 3x is megmérte, azt mondta tökéletes :D Így a 40.évemhez közeledve, ez tényleg jó.

Genetika is teljesen jó. Down: 1:2264

Edwards: 26723

Patau: 1: 104 845

12+2 napos terhesség, azaz szept 1. a szülés várható ideje

Neme nem látszott, de amúgy nagyon édes volt, szépen látszik az arca is. Majd teszek képet.

Van valaki, akinek ennyi idősen még van hányingere? Nekem múlóban, de azért még van, főleg éjjel.

Szülés: Bettivel értek egyet, a testem diktál, én meg alkalmazkodom :wink:
Az viszont igaz, hogy álljunk ki magunkért, elmúlt már az az idő, amikor a "nagy fehér" mindenható volt, igenis kell kérdezni és kiállni magunkért. Ez nem azt jelenti, hogy nem tisztelem az orvosokat, sőt, nagyon is!!!!!Csak negatív példa itt is van, mint mindenhol.Fontos a bizalom is, meg hogy a doki is partner legyen, ne csak az xedik betegének tekintsen. lehet, neki ez a 25 ezredik szülése, de neked az első/második/....és a te és a babád életéről van szó!

Kép
arvaerika
 
 


Kedves kismamik!

Tényleg előreugrottunk a témában, még a szüléssel várhatunk minimum 7 hónapot! :lol:

A "gólyabácsikról" annyit, hogy ha az utcán is találkozol vele és egy jó szó és egy kérdés elhagyja a száját irányodba, akkor biztos, hogy emberséggel is meg van áldva! Én eddig még jól választottam dokit, remélem most is ezt fogom mondani!

Arvaerika: igen hányingerrel küzdöm én is, most ilyen későn is az vert fel az ágyból! :oops: Sajnos én megkínlódom vele minden nap sokszor is, holnap megyek természetgyógyászhoz reménykedem tud valami hasznosat tenni velem.

Sutimanónak üdv itt köztünk!

Mabe: én bízom azért az orvosokban és a szülésznőkben, és magamban. Ennyi ember csak jut valamire! És azt hiszem én sem akarok a dokival furulyáztatni gyermekdalokat, de cserébe nem fogok beleszólni orvosi témába! ( csak ami esetleg megengedhető és elfogadható). Nekem is van már akkora pocim, mint Neked, de én még csak 8 hetes vagyok :oops: Remélem nem kell majd ajtót bontani nálunk, hogy a mellékhelyiségeket is használni tudjam szeptemberben. :lol:
csunyeszka
 
 


Szépek a pociképek, majd teszek fel én is (elrettentésül :lol: )

Ja, és tegnap az Istenhegyin ott volt Erős Antónia is a férjével!

Remélem ő is babás és azért :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. :) Most csak röviden annyit magunkról, hogy második gyerkőcünket várjuk. Nagyfiunk, Andris július végén lesz 3 éves. Budapesten a XI.kerületben lakunk. Férjem és én is 32 évesek vagyunk. Babázás előtt egy nyelviskolában tanítottam angolt, most itthon vannak tanítványaim délutánonként.

Kistesóval a 10-11. hét fordulóján járunk. Sutimanónak írom, hogy jó hírem van számára. Szeptember 14-re vagyok kiírva és - ha minden jól megy - az Uzsokiban fog születni a baba.

Látom szóba jött már a szülés, doki-szülésznő kérdés. Majd délután én is leírom ezirányú tapasztalataimat. Van mit! :wink:
hgrita
 
 


Jó reggelt!

Betti,nagyon jól megfogalmaztad.Leginkább ez jellemzi a szülést,hogy a test átveszi az irányítást,de a tűrőlépessége és a fájdalomküszöbe mindenkinek más.Ettől válik könnyebbé és nehezebbé egy-egy szülés.Én is arra emlékeszem,hogy elmondhatatlanul fájt,de könnyű volt.Már másnap szültem volna a következőt.Kicsit másképp alakult :lol: .Remélem 15 év távlatából sem lesz másképp.Talán most már agyban többet tudok a szülésről,mint 21 éves koromban. Most egész más a doki-kismama kapcsolat,mint régen volt.Anno volt kábé 3-4 kötelező UH,és nem találkoztam annyira sűrűn a dokival,mint most.Én dokit váltottam.Nem azért,mert nem volt jó,de a mostani agyammal azt mondom,hogy nem ő a megfelelő számomra.A mostani orvosomban maximálisan megbízom,örülök,hogy megismertem.

Milyen szépek már a pocakok.Hamarosan már óriásiak lesznek. :wink:

Sutimano,üdv itt.Én ugyan szept.29,de Uzsoki.Ki a dokid?

Erika,várjuk a képeket.Örülök,hogy minden okés volt.Istenhegyin hál istennek mindenki nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját.

Hgrita,juj de jó,még valaki,aki Uzsoki.Akkor nekem kellene korábban szülnöm,vagy Ti szültök picit később Sutimanoval??? :lol:

Kép
v.andi
 
 


Sütimanó, Hgrita
Minden szépet és jót kívánok nektek itt :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Orvos-téma
Én ugye, a másik oldalról is látom a dolgot :wink:
Vendég
 


Tegnap volt a védőnő családlátogatáson. Elvileg, terhesség alatt 5-ször kell jönnie :roll:
És én, mivel veszélyeztetett terhes vagyok, menjek most 3 hetente hozzá :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Egyet nem értek...miért kérdezi meg, írja rá minden papírra, hogy milyen iskolai végzettsége van az embernek, mit és hol dolgozik, ha ezek után teljesen hülyének nézi? :oops: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Mabe!

Védőnő: muszáj? Vérnyomit, vércukrot te is tudsz mérni, a beutalót meg a doki is ad! Pláne egészségügyis vagy. Én a helyedben hanyagolnám...ha nem muszáj

Kép
arvaerika
 
 


Erika
Mihez kell beutaló? :roll:
Én mindent egy helyen fogok intézni... :wink:
Vendég
 


Akkor még egyszerűbb :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Kép babóca 12+2 napos

Kép
arvaerika
 
 


[quote="neirda"]S írta:neirdaziasztok, bocsi, kicsit eltüntem, és szerencsére olyan jól pörög a topic, hogy alig győzöm visszaolvasni :)

Ami a szüléssel kapcsolatos elvárásokat illeti, én osztom bibiesbrumi véleményét. Én nagyon szerettem volna természetesen szülni a kislányomat, és végig arra készültem, és ezt persze az orvosnak is 100x elmondtam stb stb. Aztán nem úgy alakult. Engem is 1 éjszakás vajúdás után megcsászároztak, mert részlegesen levált a lepény (elkeztem vérezni), és a dokim nem akart kockáztatni...Utólag nem tudom, hogy mennyire volt "komoly" a helyzet, nem is fogom már soha megtudni, de akkor annyira "megijedtem", hogy veszélyben vagyunk, hogy természetesen beleegyeztem rögtön a császárba. Szerencsére az epidurált engedték, és igy legalább hallottam ahogy felsirt, és rögtön megpuszilhattam mielőtt elvitték és engem összevarrtak. De azóta is sokszor érzem, hogy nagyon sajnálom, hogy nekem/nekünk!! kimaradt az életemből a szülés mint élmény, és mivel nagyon közel is van a két terhesség, ezért a második is császár lesz, szóval ez már igy is marad...Talán ha nem várom ennyire, és kicsit felkészülök lelkileg arra, hogy szülés közben bármelyik percben változhatnak a dolgok, és szükség lehet egyéb beavatkozásra, nem okozott volna ekkora csalódást.

Ami a pocakokat illeti kicsit megnyugtattatok, mert az enyém már hatalmas, de látom azért a tieitek is növögetnek már :) Én folyton éhes vagyok, és igyekszem megállni, hogy folyton egyek, de ha nem eszem egy darabig, akkor jön a hányinger....Az előző terhességnél sikerült csak 13 kgot híznom, remélem most sem leszek bálna :oops: Ti tornáztok amúgy?




Igen, ezt talán csak az érti igazán, aki nagyon-nagyon szeretett volna természetesen úton-módon szülni, és végül mégis császár lett ...

Az én lánykám már 21 hós, tehát elvileg még akár természetes módon is megszülethet babácska, de mivel a lányom nagyon nagy volt ( 4kg 58 cm), ezért esélyes, hogy ő is nagyra sikerül, mivel állítólag a második babák kicsit nagyobbak szoktak lenni ... most viszont nincs bennem, hogy ne legyen császár ... most tényleg csak azt gondolom: legyünk túl rajta, és minden legyen okés;)

Egyébként pont ma megyek kineziológushoz, hogy helyretegye bennem a császár miatti lelki dolgokat :);)

Hányinger: amikor Lillát vártam, még dolgoztam, és folyamatosan hányingerem lett volna, ha nem találok rá a háztartási kekszre, ami az akkor védőnőm "okos" tanácsa volt, nem tudom, hogy dolgoztam volna végig a napi 9-10 órát ... székrekedésre (elevitet szedtem én is) pedig még jobb ötlete volt: aszaltszilva ... na, és persze a háztartási keksz gyomorégésre is tökéletes ... DE !!!! szerintem ezek miatt híztam 30 kilót, szóóóóóóóóóóóval: ezekkel nagyon óvatosan kell bánni :):) ... most nem élek a háztartási keksszel (itthon vagyok, nem annyira gáz a folyamatos émelygés), és már múlóban is van a hányinger (lassan a 9. hét vége felé járunk), és nem is híztam még csak 0,5 kilót :)

Én is fotóztam a pocit, csak még valahogy le kell kicsinyítenem ):):)
bibiesbrumi
 
 


Bibiesbrumi! (Hú, nem lehetne rövidíteni :wink: ?)

Gratula a 0,5 kg hízáshoz. Én azért valamivel többet szedtem fel, de nem sok. Házastársi (én csak így hívom) nagyon fini, pláne az eredeti, csak a cukrom miatt nekem tiltólistán van.

Várom a képet!!!!

Most jött meg az ingyenes kombiteszt eredménye. Itt a Down kórra 1:6900 jött ki. Ez is tök jó :D

Kép
arvaerika
 
 


Erika
Gyönyörű :lol:
Vendég
 


Erika,nagyon szép fotó készült Babócáról.Milyen kisember formája van már.

Kép
v.andi
 
 


Sziasztok!
Köszi a kedves fogadtatást!

Hgrita,szupi talán összefutunk a szülésnél.Bár én még enm tudom 100 %-nak venni,mert veszélyeztetett vagyok kb.hetente egyszer vérzek csak kicsit,de ez nem valami megnyugtató,bár a dokim nem aggódik.Én pozitívan állok hozzá,de a jövőbe annyira nem élem bele magam.Ki a dokid?

V.andi 2 hét nem nagy idő akár össze is futhatunk,ha minden jól össze nálam(fent leírtak).Amúgy én szept 21.-ére terveztem a szülést,és a fogantatást is egy héttel későbbre gondolom,mint a kalkulátorok.De hát majd elválik.
A dokim:dr.Halász Domonkos.

Mabe köszi.

Téma:védőnő
Én úgy tudom hogy a gyás vagy a gyed kitétele a védőnővel való négyszeri találkozás.Legalábbis én ezt olvastam a neten.
Én ugye a 10.hétben járok,de majd csak jövő héten megyyek a védőnőhöz.mert eddig a vérezgetéseim miatt mindig le kellett mondani.Azt mondta ráérünk a febr. végén is talizni.remélem összejön mostmár.

Téma:szülés.
Én is úgy hallottam hogy a test veszi át az írányítást a szülésnél,és nem mindig jó ha közben azzal zaklatnak hogy hogyan lélegezz meg egyebek.Persze szóljanak ha már egy perce nem vettem levegőt,de azt én se biztos hogy szeretném ha végig azt kellene hallgatni hogy mit hogy csináljak.Amúgy mindeddig nagyon féltem a szülési fájdalmaktól,az ismeretlenről,de az epidurális érzéstelenítéstől is.Hogy melyiktől jobban nem tudom.Mostmár tuti kérni fogom,mert hallottam a reggeliben egyáltalán nem olyan veszélyes.Nincs bénulási veszély,aztán ha nem fáj annyira talán nem is fog kelleni.

Bocs ez kicsit hosszú lett.

Mindenkinek minden jót!
sutimano76
 
 


Hgrita és Sütimanó, üdv itt :lol:

De jó nektek, hogy egy helyen egy időben fogtok szülni :)

Mabe, ezt nem értem, miért kéne 5-ször kimenni a védőnőnek?
Elméletileg azért megy ki egyszer a lakásotokra, hogy megnézze, majd hova viszitek haza a picit és, hogy minden rendben van e.

Amúgy meg szerintem elég lenne pár alkalommal besétálni neked a rendelőjükbe.

Én tavaly kb. havonta mentem hozzá, fehérjét nézett a vizeletben, meg vérnyomást mért, meg súlyt (na ezt mindig utáltam: felöltözve, cipőben, ebéd után persze hogy ezerszer többet nyom az ember lánya :oops: ), meg a Pici szívverését nézte.
A lakásotokra úgysem fogja ezeket a ketyeréket elcipelni szerintem, úgyhogy még az elején állítsd le, ha neked nincs kedved hozzá. :lol:

Én is veszélyeztetett vagyok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.20 16:03-kor.
Vendég
 


Nnnnna, itt vagyunk:

Brumipoci a 9. hét végén :)

Erika: remélem, elég rövid voltam ;) Kép
bibiesbrumi
 
 


Sütimanó, a doki fog majd szülés után kiállítani egy igazolást, hogy x alkalommal megjelentél nála terhesgondozáson. Ettől függ, hogy kapod e az anyaságit.

Erika, tényleg nagyon szép a Kisbabád :)

Ezt a kombinált tesztes down szindrómát nem nagyon értem:
ha ott 1:6900 a 12. heti uh-on pedig 1:2264-hez, az hogy lehet? Úgy értem elég nagy a különbség nem?
Csak arra próbálok rájönni, hogy melyik a megbízhatóbb eredmény :oops:
Vendég
 


Brumi, nagyon szép a pocid :lol: Már nagyon szépen látszik :lol:
Vendég
 


Szia boboka!

Látom te is veszélyeztett vagy,bár azt nem írtad miért.Sajnálom tudom milyen rossz is ez.
Azt szeretném megkérdezni,hogy te tudsz az oldaladon aludni?Mert én nem,általában el kezd fájni a hasam tőle,viszont mivel több hete itthon fekszem/ülök már nagyon fáj a farcsontom meg a derekam.
Kiváncsi vagyok miért van ez?
sutimano76
 
 


Sutimano: én is iszonyatosan féltem az EDA-tól, de megérte!!! ...

Azt mondják: akkor jó, ha "jókor" kéred: ha túlságosan az elején, akkor kimegy a hatása, mire tényleg kellene, ha meg túl későn, akkor már nem csinálják, mert minimum fél óra, mire berakják, és lemegy az infuzió előtte ... én 6 cm-nél kértem, burokrepesztés előtt, és szuper volt, mert kb 1,5 órára teljesen kikapcsolt, tudtam pihenni egy kicsit:)

A második adag hatása már sokkal rövidebb ideig tartott nálam, és "átjött " valamennyire a fájdalom: nem szűnt meg teljesen, csak tompult.

És ami nagyon rossz: hirtelen megy ki a hatása, és onnantól nem fokozatos a fájdalom, hanem, mintha visszakapcsolták volna.

Nekem így volt, másnak lehet másként, de mindenképpen megérte !!! :)
bibiesbrumi
 
 


köszi boboka ;)

imádom, hogy látszik, és növöget :):):)
bibiesbrumi
 
 


Köszi brumi!Ezt megfogadom.
sutimano76
 
 


húúú, csajok, most szorítsatok nekem: nem vagyok gyakorlott sofőr, és úgy alakult, hogy most be kell mennem autóval Pestre ... gyerek a hátsó ülésen, nekem meg már most zizeg a térdem a gondolattól, hogy Pesten kell vezetnem

na, de remélem, minden rendben lesz ;)
bibiesbrumi
 
 


Sütimanó, írtam privit.

Én még mindig nem tudom eldönteni, hogy a pocim látszik vagy ez még csak a HAS :lol: :lol: Elég nagy H-val :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


4 alkalom az anyasági segélyhez kell, de a feltétel nem a védőnői látogatás, hanem terhesgondozáson való megjelenés, ez szerintem védőnő vagy orvos is lehet. Amúgy igazolást a kórházban állítnak ki róla (mert egyébként a kiskönyvbe nem nézhet a kifizető, ezért kell külön igazolás róla). Koraszülés esetén 1 alkalom is elég. Egyébként direkt megnéztem most, nekem az előző terhességemnél nem volt meg a 4 védőnői, hanem csak 3 védőnői és 5 orvosi pecsétem volt, orvosnál ennél többször jártam, de a végén már a 2 napontai CTG-knél nem pecsételtek.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Boboka,ez biztos hogy A poci! :wink:

Kép
v.andi
 
 


Brumi,ne izgulj,biztos minden rendben lesz.Ne is stresszelj rá,mert nem érdemes.Ha elakadsz,inkább adok egy számot,és hívj fel,segítek!

Kép
v.andi
 
 


segítség! nem tudom felrakni a vonalzót,hol és hogy kell???
Kösz
sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?