Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edu, nagyon jol hangzik minden, igen preciz Mamoca vagy :lol: (veletlen nem ikrek jegyu?) Es 9 kilo :!: Lesz ez meg igy se :!: Szepen lassan teljesiti a Nagykonyvben irtakat. :wink: Gratula!
Nekem ezektol a fortelmes izu teaktol van iszonyatos petefeszek nyilalasom, neha begornyedek mint Quasimodo.

Banka, a baby shower szamomra is erthetetlen, gratula a kislanyhoz! :D Anyos mar utban haza fele :?:

Katavirag, eljenek a peteid, pentekig akkor noveszd meg oket :!: :lol:
A kajaval sz@rul jartal, ez mar irigyseg is! (Nalunk este 6 utan 30%-os, 7 utan pedig 50%-os engedmeny van, eui. eloiras szerint kidobando azutan)

Mindenhol hatalmas betukkel hivjak fel a figyelmed a kezmosas elonyeire, a szaj-lab-koromfajas megelozesere :!: (Itt kulonosen nem szokas :shock: )

Jaj lanyok, lehet liszt erzekeny lettem, a gyomortuki utan nem hasznalt semmilyen gyogyszer, uhogy dietan vagyok :?
Vendég
 


sziasztok

hétközben tök rohanós vagyok, hétvégére meg elmentünk Lausannba 3asban, szval ezért nem voltam.
A tesztet végül pénteken csináltam meg, negativ lett, de ha jól számoltam, még van esély, hogy a héten pozitiv lesz. de nem csinálok naponta, csakazértsem. ;)
Rima????? Teteszteltél?
nagyon dúúúrva amit Mario húgáról írtál. Teljesen ledöbbentem, fleg a szülők viselkedésén. :(


Katavirág, hajrá a peteérleléssel ;) Olyan izgi ez!
GRATULAAAA a cigihez, csak így tovább.
Igazából nekem úgy sikerült, hogy előtte már nagyon sokszor hagytam abba, és már senki nem vette komolyan, hogy nem dohányzom. És akkor lett egy pasim, akit nem zavart hogy én dohányzom, de ő nem cigizett. És akkor, mint majdnem minden évben nagybőjtben hamvazószerdán abbahagytam. hogy aböjt alatt nem. És utána valahogy nem hiányzott. A legmeredekebb az államvizsga után volt. Tudni kell, hogy kb 15en végeztünk abban az évben a szakon, én meg egyedüli lányként. A vizsga után a folyóson dumcsiztunk és faggattak, milyen volt. És csak úgy megszokásból mondtam, hogy úúúgy elszívnék egy cigit. ekkor már 3 hónapja nem cigiztem. És volt ott egy ismeretlen fiú és a kezembe nyomott egyet. És mire kettőt pislantottam volna 3 évfolyamtársam vette el, hogy ááá nem gondolta komolyan. Rámnézett a srác és mondtam, hogy télleg nem. De olyan jól esett az évfolyamtársaim reakciója. :)
Utána kb 2szer cigiztem de mindig megbántam, mert nem okozott már akkora örömöt mint régen. És a leánybúcsúmon jó volt, de másnap nem hiányzott :)
Na mindegy, szerintemén akkor 23 évesen értem meg erre a lépésre. Najó, akkor "csak" 8 évig cigiztem, nemvolt 10 :)
(15évesen kezdtem :oops: de amúgy nemolyan sokat, eleinte naponta 1-2t a suli előtt aztán az egyetemen lett kicsit több. )

ha nem szereti Oli a babaúszást akkor hagyd. nem olyan fontos. ráér még vizilabdás lenni :)

nagyon tutik a papagájok :)

a bújócskázás kergetőzés nekünk is nagy sláger. a kergetőzés oda vissza kötelező eleme az esti szertartásnak, mielőtt fürödni megyünk :) és persze kisebb birkózásba torkollik mindig. :) ebben az okosan nevelni tudni kell könyvben pont tegnap olvastam, hogy az ilyen birkózás akár a szülőkkel akár a többi gyerekkel jó hatással van az érzelmi intelligenciára. :)


Bambi, nem semmi anyósék... :S
amúgy én azért i örülök, hogy kiköltöztünk, mert a szüleim nagyon politizálnak, mármint otthon és apa mindig felhúzza magát rajta -érthető. egydarabig engem is nagyon mélyen érintett de aztán rájöttem, hogy fontosabb annál a saját életem, hogy nem folyok bele, mert sajnos változtatni nem tudok, viszont a vidám légkör kell a családba ;) szval itt nem dühítem magam. mondjuk hogy nem érint a válság pl azért az sokat segit...

Edu, amit leírtál Monsterről... hogy miket csinál... nem tudom mit csináltam volna a helyedben... nem tudom télleg... szerencsére vége ennek a periódusának...
most olvasok egy könyvet az okosan nevelni tudni kell. ott az agy fejlődése szempontjából és a felnőtt életre való hatásáról ír és ott az egyetlen amit nagyon hangsúlyoz, hogy ne hagyjuk sírni. Namindegy. ebben a helyzetben nem tudom mit csináltam volna.

tök izgi ez a szülinapi szervezés. :) A márciusi topikban megvolt az első 1évesünk :) majd részletes beszámolót kérünk!!! én még nem is gondolkodtam milyen tortát kéne majd csinálni. mondjuk nekem van a legtöbb időm ;)

hát 2 héttel ezelőttig 3szor evett Máté szilárdat és 4-5ször szopizott. Most már 4szer adok neki szilárdat, és jobbis az éjszakánk. Van már átaludt éjszakánk is de sokkal kevesebbszer kel.

teljesen megértelek, hogy vársz még a kistesóval. én valahogy januárt elején éreztem, hogy ok. a szervezetem és én is készen állok a következőre.

tök jó, hogy jöttök ide Ausztriába!

apropo Ausztria, vajon mi lehet Szöszkével? sajna az első UHja előtt eltűnt több mint fél éve... :(


Banka, üdv itt :) olyan jó egyöütt babát várni, szval örülök hogy jöttél, van kihez csatlakozni :)
asszem én isezt az időszakot kedveltem nagyon a babavárásban. azaz ezt is :) Télleg, akkor másfél éve vagytok házasok?
babyshower? na ezt nekem sem tetszik. de télleg nézd a jó oldalát, kapsz csinibini kisrucikat!
Ja és végre egy lány :) hiányzott már ide a sok pasi közé :D
Vacak idő 10-12 fok? akkor mit szóljak a -3-0 fokokhoz? a minap úúúúgy fújt a szél, hogy komolyan aggódtam a kicsi fáért a házunk előtt...


Aranyeső! ne aggódj, a babakaja nem olyan ördöngösség ;) télleg csak mosogatni ne kellene... :)
a cucc sem annyira nagyon sok, bár tény és való, hogy kell egy táska :)
köszi a tiramisu receptet, lehet kirpóbálom míg nem vagyok babás :)
én még továbbra is azt mondom, hogy ne aggódj, nem biztos hogy baj van. Van hogy lassabban jön 9ssze. Persze könnyen beszélek tudom... de megy a drukk!!! +++
a lisztérzékenység nem vicc... egyik barátnőmnek van. mielőtt kiderült, teljesen lefogyott, elkezdett ritkulni a haja meg őszülni. mindezt alig 20évesen... szval remélejük nem az van. vizsgáltasd ki. De ez a lisztérzékenység nem gátolta őt a babavárásban, most született a harmadik fia :)



most ovlastam ezt a 13-16éves angol "szülő"párt. boprzasztó. a képen a srác még kisfiúúúú

na mennem kell, ez a gézengúz garázdálkodik a börönddel... :lol:
ja tegnap levágtuk a haját, majd ma rakok fel képet. és írok magunkról is kicsit többet ígérem. igyekszem többet jönni csak napközben olyan mehéz este meg Apázom ... :ooops:

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Hali,
Először is, bocs, hogy ha nem válaszolok minden kérdésre, nem szándékos. De most úgy írok, hogy közben olvasom a hozzászólásokat, szerintem kölyök is így szokta, mert nem hiszem, hogy minden megtud maradni a fejében (akármilyen matek-zseni). A nagyon régieket nem keresem meg (kérdéseket).
Banka: tényleg jó, hogy egy kislány is csatlakozik majd hozzánk, aztán a többieknek a 2. babája, kislánya. Haha.
Miért vagy kiakadva az eü. rendszerre? A magyarnál rosszabb? Amikor terhes lettem, akkor kezdték itt a nagy átalakítást. Senki nem tudott semmit mondani, hova menjek, hogyan lesz ez az egész terhesgondozás, kitől milyen papír kell, stb. Teljesen kétségbeestem, pedig eldöntöttem, hogy végig csinálok mindent az sztk-n, kórházon keresztül, ha már fizetem a tb-t. A végén az lett a sok telefonálgatás után, hogy sírtam egy jó nagyot és elkezdtünk az interneten vadászni magán kórházakat, stb-t. Találtunk egy jó magánpraxist, így a terhesgondozást ott jártam végig. Nem volt olcsó, de nem kellett beutalókért rohangálnom, sorban állni, mérgelődni, telefonálgatni, idegeskedni, stb. Szóval azt mondom, hogy került amibe került, de megérte. Nem voltam 1 percig sem elkenődött, ideges. A doki jó fej volt és mindenki akivel ott kapcsolatba kerültem. Nem kellett várakoznom, mindenki mosolygott, inni-ennivalóval kínáltak, mindent egy helyen csináltak meg. Szóval korrekt volt. Ahogy viszont másoktól hallom, hogy milyen durva a szokásos módon való terhesgondozás…Nagyon gáz.
Az tényleg rossz, hogy ilyen kevés „szülési szabadság” jár, de legalább lehet vinni a gyereket megőrzőbe. Azért ez jó dolog. Persze, szívesen maradna otthon a babával az ember. Csak megtudjátok oldani valahogy.
Megértem, hogy a párod nem vágyik már vissza ide. Ő ott felépítette az életét. Sajnos tényleg nem olyan jó most hazajönni/letelepedni, de majd lesz ez jobb is. Mármint itt a helyzet. Gondolom Téged is inkább a régi barátok, helyek, ismerősök hiánya szomorít el néha. De majd lassan születik a kisbabád és meglátod nem sok időd lesz ezen morfondírozni. Bár majd biztos jó lenne valaki honfitárssal megbeszélni a babás-dolgokat, de akkor gyere ide és mi segítünk. De rajtunk kívül biztos még sokan vannak, akikkel tartod a kapcsolatot.
Én a szülés előtt 3 héttel hagytam abba a melót és most sem biztos, hogy máshogy csinálnám. Mivel D. 2,5 héttel hamarabb született, mint kellett volna, így 1 percem sem volt arra, hogy elkedjek aggódni, parázni. Ez így volt jó.
Katavirág, szóval apósék nem kaptak semmi mérgezést, csak besz.rt a telefonjuk és nem vették észre. Most pénteken telefonáltak, és kicsit kiakadtak, hogy mi már „rosszra” gondoltunk. Erre mit mondjak? Elég sok minden nyomja már velük kapcsolatban a „bögyömet”, de inkább nem mondok semmit sem nekik, bár néha szívesen beolvasnék nekik. (Pl. az egy dolog, hogy nem jöttek még D-t megnézni, de hogy semmit sem küldtek még neki?-azért ez engem bánt. 1 fiúk 1 gyereke.) Így inkább nem is beszélek velük telefonon, Karácsonykor is próbálom úgy időzíteni a hajmosást, hogy pont amikor telefonálnak, ne tudjam felvenni a telefont. Elég gáz. Anyós meg megint „okos” volt. Az unokájával akart beszélni telefonon, és nem értette meg, hogy D. nem tud még beszélni!!!! Én nem értem, hogy miért váltak el, hiszen tök egyformák após-anyós.
A rádióban nem én szerepeltem, hanem a kollegám végül is. Egy új termékünkről volt szó, ami most eléggé aktuális (utólagos hőszig.). Elég nagy visszhangja volt a műsornak, így nagyon jó, hogy lehetőséget kaptunk a „szereplésre”, jó kis ingyen reklám volt.
D. a lépcsőn végig felmegy, kb. 30-40 mp a szintidő. Persze végig ott vagyunk mellette. Most már elkezdett lefelé is jönni, szépen tolatva. Fent van IKEA rácsunk, lent nincs. Amúgy nagyon jól nyomja. A járás, állás önállóan még nem megy, de szerintem nem sok hiányzik hozzá. Előbb fog ő járni, mint állni a jelek szerint. De nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokára fog elindulni, mivel 8 hónaposan állt fel először. Most meg már 10,5 hós. Kezd egyre bátrabb lenni, így hatalmas esések vannak. Olyan „ól-ajtó”-szerű. Persze én tök besz.rok, és utána percekig azt vizsgálom, hogy folyik-e a füléből a vér. Ez az anyai aggódás elég rossz néha. Tudom, hogy ők még „gumi-emberek”, de akkorát tud koppani a feje. Hiába vagyok mellette, néha kiszámíthatatlan, hogy mit akar. Na jó, sok ilyen még nem volt, de nagyon rossz.
Szerencsére nagy részt itthonról melózok, meg a párom is. Kötetlen a munkaidőnk, de azért eléggé behatárolt, hogy mikor kell csinálni a dolgainkat, hiába kötetlen. Próbáljuk úgy beosztani az időnket, hogy megosztva tudjunk D-ra figyelni. Eddig ment segítség nélkül, bár nagyon nem is tudunk ismerőst megkérni segíteni, mert senki nem él itt a városban. Max. babys-t tudnánk, de még eddig nem hívtunk. Eléggé meg kell szervezni előre a hetünket (ha mennünk kell napközben valahova), de ügyeskedünk.
Hé, a hulla-mutatástól tv-ben rosszul vagy? Nem kellett nektek ilyent csinálni az egyetemen?
Nagyon ügyesek a petéid. Jól reagálnak. Majdnem könnybe lábadt a szemem, amikor olvastam, hogy pénteken akár kis Kata is lehet a pocakban. Húúúú, nem semmi. És tök jó, hogy Oli is ilyen jól viseli, hogy megy Veletek. Mármint, hogy mennie kell és balhézik.
Hehe, a 3,95 nem = 4,00-gyel. Ezen jót nevettem. A kis csóró magyar jány…
Rima, terhes??? Na kiváncsi vagyok. Leon meg már megy? Az nem semmi. Kiváncsi vagyok, hogy mennyi idő az 1-2 lépés és a mondjuk végig megy a szobán. Mármint mennyi idő, nap tellik el, hogy simán „vegye az akadályokat”.
Aranyeső, nehogy ám elkettyenjél. Ha kell segítség, akkor majd úgy fog sikerülni. Látod Katavirág milyen lazán veszi az egészet. Szerencsére talán már nem olyan vészes dolog ez a „segítség”, és elég sok mindenkinek kell ezt igénybe venni. Te ettől még nem vagy rosszabb, mint más. Lehet, hogy tortúra az egész, és nem is sikerül elsőre, de majd megjön a „gyümölcse”. Ne görcsölj, kérlek! Ügyesek lesztek, meglátod.
Edu, tök jó, hogy már a szülinapot szervezed. Mikor is lesz pontosan?
Sajnálom a fájdalmakat én is most hasonlókat élek meg, csak nem ott fáj, hanem a derekam környékén, belül 2 ponton. Iszonyat módon. Még 1 hetet adok magamnak, aztán megyek dokihoz.
Tök jó, hogy így meg van a nyári program már. Alaszka nem lesz semmi, arra (is) nagyon kivi lennék.
Kölyök, várjuk majd az újabb teszt eredményeket. Azért megnézném azt a birkózást, hogy hogyan is zajlik. Nálunk nagy csiklandozások vannak, meg az ágyon forgatás nagyon bejön D-nak.
A hajvágást hogyan csináltátok?
Na megyek, mert hív a Főnök. Puszi Nektek

U.i.:Bocs, de megint észrevettem magamon. Szóval az elején még tök részletesen reagálok, de az utolsó hsz-okra már kevesebbet. Ez nem bunkóságból van, hanem elmegy az idő és próbálok gyorsítani. Szóval kölyök pl. most írjál megint gyorsan és akkor veled kezdem. :D

Kép
1bambi
 
 

 
 

és hagytam ki szavakat, ragokat. pl. katavirágánl: jó, hogy O. NEM balhézik. vagy Rimánál: 1-2 lépésTŐL a vigig megy a szobáIG.
De remélem nagyjából kiolvassátok a sorok, szavak közül a lényeget :D

Kép
1bambi
 
 


Kép
kiskopaszom :)


ooo Bambi ne aggódj én is összevissza írok ;)
érdekes, én kevésbé vagyok aggódos az eséseket illetően, úgy gondolom, hogy ennyi kell... mondjuk az elsőt sosem felejtem el, de az a mi hibánk volt ;) (londoni padkáról leesés... :( )

itt svájcban 3hónap a szabadság aztán kegyesen maradhatsz fizunálkülin esetleg még 3 hónapot aztán mehetsz vissza dolgozni :(

bocsi mennem kell...

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Hu, de jo, hogy ilyen sokat irtatok :!:

Megyek, megnezem a neten, hogyan kell csinalni a Stroganoff hust, mivel Horvath Ilona nem tudja :wink: aztan delutan jovok bovebben, addigra Edu is lefekteti Monstert es hatha ir :!:
katavirag
 
 


Hu lanyok mennyit tudtok irni. En ma egesz nap takaritottam, vasaltam de azert jutott ido egy kis vasarlasra (elkoltottem $100 fehernemukre es maris utalom mindet) meg pedikurre. Tovabbra sem ertem, hogy egy anyukanak hogy jut ideje egyszerre a gyereknevelesre, munkara, haztartasra es a vegen magara is. Total alkalmatlan vagyok mivel ma a gyerekre nem is jutott idom a ferjemrol mar nem is beszelve. Mindegy 100 ev mulva csak belejovok. Talaltunk egy fiatal not a ferjem munkahelyen aki hajlando 1 heten 1x este 8-12-ig $50 elleneben vigyazni M-re hogy mi addig mozizhassunk meg ettermezhessunk. Sok dolga nem lesz mivel M az esetek 99%-ban este 8-tol masnap reggel 7-ig alszik. Ja es lehet hogy a sarki tisztitora fogom bizni a ferjem ingeit mert nekem 1 ing kivasalasa 15 percembe kerul es kb. $2 ki is mosnak meg vasalnak darabjat.
M meg mindig szopizik reggel meg este es elegedettnek tunik a helyzettel. Szerintem megvarom amig elvalasztja magat de persze mihelyt barmelyikonknek terhes lesz a dolog felhagyunk a szopival. A szulinapja februar 23-an lesz hetfon. Ma meg szereztem neki szulinapos eloket/body-t, gyertyakat, udvozlolapot. Azert csinalok ekkora felhajtast mert megiscsak ez lesz az elso es ez nekem is kulonleges datum. Mostanaban nezegettem a pocakos albumomat es sokat gondolok a szulesre es az elso napokra. Amikor epp nem vagyok HP akkor szentimentalis vagyok.

megyek M altatasra es utana megprobalok visszajonni

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Na, en is itt :lol: Stroganoff keszen :lol:

Kolyok :!: Ritkan irsz, de akkor kiadosan :lol: Mate baba nagyon edi :!: A kadatok alja festett :?: Jol nez ki :!: Es latom, a kacsa mindenkinel bejon a furdokadban :wink: Miket csinal mar Mate :?: Felall mar, esetleg jar is :?: Orommel hallom, hogy a bujocskazas, kergetozes jo hatassal van a gyerekekre, mert nalunk nagy slager. Foleg az esti meztelen henterges. Most az a meno, ha a franciaagy vegeben felallhat es mi csiklandozzuk. Ekkor iszonyat hangosan kacag es szandekosan eldobja magat, mert tudja, hogy puhara esik. Jaj, nagyon elvezem ezt a kort, sot, ahogy az ido telik, egyre aranyosabbak es en is egyre jobban ragaszkodom ohozza.
Sikerult-e mar valamelyikotoknek megtanitani tapsolni oket? Nekem meg nem ment.
Le a kalappal, amiert szepen le tudtad tenni a cigit. En mar nem hozom fol tobbet a temat, nem akarok senkit untatni vele.

Bambi, nagy esesek nalunk is vannak, de en sem csinalok nagy ugyet belole. Vegul is nem lehetunk allandoan a nyomukban es valoszinuleg a termeszet kitalalt egy olyan koponyaszerkezetet nekik, hogy ezt a kort tuleljek :wink: Azt nezem a tickereden, hogy Dani Olival egyidos. Ugye marcius 29-en szuletett. Oli 30-an. En is kesobbre voltam kiirva, kb. 15 nappal jott hamarabb. Meg a szulestortenetunk is hasonlo :wink:
Anyosodekon csodalkozom :shock: Egyetlen fiuk egyetlen unokaja es leszarjak. Oli az en szuleimnek hatodik unokaja de tutira kiutaztak volna hozzank, ha mi nem megyunk haza 6 hetes koraban. Es meg ajandekot sem vettek :?: :?: :shock:
Mindig irod, hogy kis Kata, de en el sem birom kepzelni, hogy most lanyom szulessen. Kisfiut szeretnek.

Aranyeso :!: En csak javaslom a kivizsgalast, mert manapsag egy ev probalkozas utan megcsinaljak a rutin szureseket, nehogy kideruljon, hogy alacsony a spermaszam vagy el van zarodva a petevezetek. De nagyon sokan varnak honapokig az elso babara. Noverem egy ev utan lett terhes, aztan a masodik mar veletlenul jott :wink:
A liszterzekenysegre miert gondolsz :?:

Edu, te egy hiper szuper szervezo kisanyu vagy :!: En Olinak egy amolyan haromkereku szobamotort, vagy biciklit fogok venni, ra van irva, hogy 1-3 eveseknek. Meg persze aprosagokat mar vettem, pl. muanyag teherauto (szeret pakolni).
Ingvasalast ne is emlitsd :roll: Nekem is negyed ora minimum. Mar ugyelek arra, hogy ne tiszta cottont vegyek, mert azt a legnehezebb vasalni. Persze van aki csak azt szereti hordani. Oli ruhait a legjobb vasalni, egy mozdulat es kesz :wink: A miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalasod, mert nem csak Monsterrel foglalkozol, mert vannak mas teendoink is. En szeretek mindent rendben tartani es ugyanugy elni mint elotte es szerintem a gyerekeknek egyaltalan nincs is szukseguk arra, hogy non stop veluk foglalkozzunk. Ja, tudom, Suttogo parti vagyok... Nalunk a magyar nyelvu gyerek CD-k nagyon bejonnek, O. szepen eljatszik, ha hallgatja oket, en meg tudok kozben fozni, vasalni. Es a nyelvet is tanuljak vele. Ajanlom a Kolompos: Egyszer egy kiralyfi-t, Szazszorszepek-et, a Regelo-t, a Cifra palota - Kisiskolasok aranyalbuma-t, a Bujj-bujj zold ag Ovodasok aranyalbuma-t es Halazs Judit-tol mindent. Szerintem a neten is megrendelhetok.

Nekunk tegnap mar jobb napunk volt alvasteren, ugy delelott mint delutan sikerult visszaaltatnom ot, miutan haromnegyed ora mulva felsirt. Igy ketszer masfel orat aludt es hiperjokedvu volt :lol: Azt hiszem, rengeteg mulik az alvason. Ha fogom a kezet, mar jar :!:

Meslek allati torteneteket is: kepzeljetek, tegnap Olivert megtamadta egy madar :shock: Minden delutan "megfutattom" ot a fuben itt lent a parkban. Nagyon szereti a madarakat nezni. Jott is egy olyan rigo meretu fekete-feher madarka, nagyon kis artalmatlannak tunt. Egy darabig szemeztek egymassal, olyan jopofa volt, le is akartam oket fotozni. Majd a madar hirtelen nekirontott Olinak es amig oda nem szaladtam ketszer is nekirepult a fejenek :shock: Eleg nagy karmolasokat ejtett a homlokan. Teljesen kiakadtam, termeszetesen Oli is, mi lett volna, ha a szemet serti meg :?: Azt hallottam, hogy a biciklisek azert viselnek kiallo tuskeket a sisakjukon, mert a szarkak megtamadjak oket, de egy ilyen kis semmi madarka :?: :roll: Ezek utan meg sem lepodtem, hogy az itt mindenhol maszkalo ibis-madarak (olyan mint a golya, csak fekete a csore meg a laba es lesik a bufekbol lepottyano maradekokat) miket csinalnak. Tegnap Olit a lenti bufe elott uzsonnaztattam. Mellettem egy no epp a hot-dog-jat ette, mire egy ilyen ibis egy mozdulattal odarepult es kikapta a virslit a hot-dog-jabol :shock: Ja :!: Tegnapelott meg toltam Olikat babakocsival (o benne aludt) es egy no sipitozva szaladt felem, hogy egy gekko maszik a babakocsira teritett takaron. En meg csodalkoztam, mit panikol, ez csak egy gyik. Mire o azt mondta, hogy ezek harapnak, es megharapjak a gyereket. Odahivott egy ferfit, aki nem felt tole es lepoccintette.

Na, megint valami negativum az almok orszagabol ... :wink:

Puszko, holnap jovok megint farasztani, aki olvassa :lol: Elotte meg megint hajnali petekukk lesz :wink:
katavirag
 
 


Hello,

Huuuu Kolyok, Mate nagyon edes kis pogacsa! :lol: Orommel olvasom, hogy mindenkinek van rutinszeru furdes utani, alvas elotti csiklandozos-birkozos-kacagos fel oraja! Ami ugye fontos "mint utolso emlekkep" elalvas elott a gyerekeknek, hatalmasan jot es nyugisat alszanak tole :!: Unokahugomnak enekel az anyukaja, a meseskonyvet meg nem ertekeli, de az eneket nagyon szereti!
Ja, Kolyok, amikor vissza olvastalak benneteket akkor lattam, hogy Szoszke - vonalzoja szerint - mar a 8. honapban van ... :wink:
A liszterzekenysegre ugy jottunk ra, hogy mar 2 eve folyamatos problemaim vannak a taplalkozassal, kaja utan mintha egy bowling labda lenne a gyomromban, es semmilyen puffadasgatlo ill. gyogyszer nem hasznalt. Egyszer javult, masszor megint elojott meg sokkal erosebben, egy eve fogytam 9 kilot, es a nyaron kihullott a derekig ero hajam 50%-a! No rizs, teszta, suti ... de meg mennem kell ellenorzesre :cry: (a barnarizst sajna nem tudom megenni, utalom, igy marad a zoldseg)
Bambi, nem gorcsolok - bar lehet ugy tunik, hisz itt mindenkinek gyonyoru szep kisfia van - csak apat akarom ravenni valahogy nepszamlalasra, mivel a biztositasunk nem fedezi az ilyen iranyu dolgokat, itt szinte semmibol magan klinikan megjarnank, mintha varnank meg fel v. 1 evet es ne adj isten atkoltoztetnenek Amerikaba ... Bar a termeszet megint trefat uz velem, iszom ezeket az irdatlan teakat, amelyek elmeletileg 28 naposra beallitanak a ciklusom, erre megint 31. es semmi.
Miert faj a derekad :?: Becsipodes, lumbago ... vigyazz nehogy hirtelen mozdulj, szerintem menj orvoshoz batran!
Kata, a Halasz Judit nagyon jooooo, minden gyerkoc imadja, es szerintem lefekves elott - dogonyozes utan - Te is probalkozz meg egy rovid mondokaval, hatha azt ertekeli Oli. :D
Nalatok is "allatfarm" van :?: Ki kellene rakni a parkokban a figyelmezteto tablakat, szarka ill. ibis veszely! Nalunk mokus tabla van, a mi gyikjaink szerencsere nem harapnak es eszik a mosqitokat 8) Itt senkinek sincs babakocsija, mert a jardak alkalmatlanok a kozlekedesre, 40 centis jardaszegelyek vannak ...
Edu, a tisztito az egyik legjobb dolog a vilagon az ettermek es az elobhato pelenka utan :!: :lol: A sittelos neni :lol: szoval "az ejszakai M. or" lelki szinten is segitseg :!: vegre kozosen kimozdulhattok a paroddal (bar Murphy torvenye szerint, ugyis akkor fog felebredni a gyerek, amikor a neni vigyaz ra :? ) Jo szulinapi keszulodest! :D

P.[/img]
Vendég
 


Tegnap megsem sikerult folytatnom este ugyhogy megprobalom M orzes alatt.
A korhazakrol jut eszembe, hogy gyerekvaras elott/kozben/utana 1 evig erdemes jo egeszsegbiztositast kotni mert varatlan helyzetek adodhatnak. Foleg neked Aranyeso akinek esetleg segitsegre lesz szukseged. Itt nalunk meg szuper biztositas mellett (nekunk szerencsere ilyen van) is egy vagyont kolthetsz. Kiszamoltam es kb. $12000-be kerult az egesz cirkusz az elejetol a vegeig. Ebbol a biztosito 80%-ot fizetett. Es akkor nalam nem volt kulonosebb komplikacio. Nem sajnaltam ra a penzt mert kituno ellatast kaptam mindenhol de valljuk be biztositas mellett is nagyon draga volt. Habar Magyarorszagon a Telki magankorhazban ennel tobbet fizettem volna.
Jovok majd vissza.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


sziasztok!
csak most megint van időm, lásátok azért itt vagyok gyakran is ;)

Katavirág, stroganoff? azt nehéz, nem?
azért irok sokat, mert szeetnék mindenre reagálni, mert azért vagyok itt :)
szval az nem festett, hanem csúszásgátló. nektek nincs olyan?
annélkül nagyon veszélyes lenne a fürdetés, Máté állandóan mászik, feláll, leül...
nem a taps még nem, a pápá megy már meg a pacsi.
de ilyenkor még legalábbis Máté nem nyitja ki a tenyerét
dúrva amiket írsz az állatokról....
pedig a papagájok télleg szépek ;)


Edu, szerintem passzold le azokat az ingeket. -mondom én, aki a gyerekruhát sem akartam vasalni, de azt végül 2 hónapig igen...
szerintem ahol tudsz használj segítséget.
én pl most fogok kapni egy porszivó-robotot. :)
és hajrá mozizás... mostanában kezdtem ezen én is elgondokodni... márciusban hazaugrunk Mátéval és akkora már beterveztem egy olyat, hogyha elalszik akkor Anyáék vigyáznak rá és én lelépek sörözni az öcsémmel.

Aranyeső, Szöszke vonalzója automatikusan megy előre de ő maga már július óta nem írt :(
ez a lisztérzékenység akkor télleg van :( ez nagyon kemény. a barátnőm révén vankis betekintésem... nem semmi diéta. de vannak gluténmentes sütik és péksütik is!

Bambi: hajnyiró géppel csináltuk :) és a birkózást meg úgy kell elképzelni hogy menekül előlem majd utolérem és "harapdálom" majd lefektetem két vállra és úgy egymást ölelgetve puszilgatva nevetgélünk
nagyon édes :)

itt ma vizszintesen esett a hó :shock: vidámnapot!

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok,

Jo sokat irtatok a hetvegen meg tegnap, de legalabb elszorakoztatom magam itt a munkahelyen a visszaolvasassal.

Katavirag: Jot nevettem a Horvath Ilona szakacskonyven, mi is azt hasznaljuk, vagyis inkabb a ferjem, mert en nem vagyok egy nagy konyhatunder.
Bar elterveztem, hogy ha megszuletik a kicsi es otthon leszek vele, akkor atveszem a fakanalat es igazi haziasszony leszek legalabbis egy darabig.

Edu: En mar a kezdetek kezdete ota tisztitoba hordom a ferjem ingeit, marmint mikor en meg nem eltem itt O hordta. Gondoltam ezt a szep hagyomanyt nem fogom megszakitani. Egyszer en is kiprobaltam, hogy kimosom oket (azzal meg nem volt problema) es kivasalom. Na a vasalas egy orokkevalosag volt es raadasul nem is lettek olyan szepek, mint ahogyan a tisztitos csinalja meg.

En a gyerek cuccait nem igazan tervezem vasalni, majd berakom a szaritoba es utana mar nem is gyurott. Eleg lesz nekem a hazat rendbetartanom + meg fozni is es elsosorban a kicsivel foglalkozni.

Na meghulyult itt az irodaban a nyomtato, mar 10 perce varom, hogy kinyomtasson valamit es semmi. :roll:

Hetvegen vettem a kicsinek ket kis kelengyet. Annyia edesek. Viszont rosszul vagyok, hogy a rozsaszinen kivul nem igazan akarnak kislany ruhakat arulni. Ugy kellett kutatnom, hogy ne rozsaszin legyen. Azert magamat is megleptem Valentin napra egy par nagyobb meretu nem kismama csak egy szammal nagyobb felsokkel. Apanak is vettem vagy 5db uj polot, ugyhogy most kikoltekeztem magam.
Hetvegen a parom befejezte a kicsi szobajanak a festeset, nekem nagyon tetszik. Sarga es almazold. Csak sajnos meg legalabb 3 hetet kell varja mig a butorok megerkeznek. Aztan meg majd minden heten veszek neki valamit, szerintem nagyobb kiadas mar csak a babakocsi lesz, de azokat is neztem nem olyan durva mint ahogy az otthoniak mondjak, hogy 100 000 korul van.

Kesobb meg visszanezek hatha ir valaki. :lol:
Pusza

Banka
Kép
banka79
 
 


Na vissza is jottunk a zeneorarol. Csinaltam par kepet M-rol, mindjart felteszek beloluk. Ora utan elmentem bevasarolni a szupermarketbe ugy, hogy M-et magamra akasztottam. Tok rendesek voltak a penztarnal mert kipakoltak nekem meg bezacskoztak es segitettek elhozni a csomagokat az autohoz. Vegulis jol lehet igy M-mel a vasarlast intezni. Mire hazaertunk persze total hisztis lett, hogy miert nincs azonnal kaja. Raviolit foztem neki es ragas nelkul lenyelte egy reszet. Mostanaban csinal ilyet es utana meg fulladozik. Mar bocs de a pelenkaban is sokszor talalkozom egesz darabokkal. :shock: Szornyen falank lett ugyhogy el kellett vennem elole a tanyert es gyorsan felbevagtam a raviolikat. Tudom, hogy nincs orlofoga de regebben olyan szepen ragott az inyevel. Nezzuk a kepeket.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Banka, gratulalok a kislanyhoz! Te leszel az elso lanyos anyuka a topikban. Szerintem nyugodtan nezz szet a fiuruhak kozott is mert M-nek is van sok unisex ruhaja ami lanykara is raadhato lenne. En is lattam, hogy a kislanyoknak ugyan 2x akkora a valasztek de tobbseguk rozsaszinben uszik. Jo dolgok vannak a Carter's, Gymboree, Janie and Jack, Oshkosh, Children's Place,Babygap-ben. Ezek a boltok tuti nalatok is vannak. A babakocsik tenyleg sokkal olcsobbak itt mint Europaban de a valasztek is sokkal kisebb. Mi vegul Nemetorszagban vettuk a travel system-et de azota itt vettunk tobb esernyokocsit is. Mondjuk altalanossagban minden babakellekrol elmondhato, hogy sokkal olcsobb de cserebe a szulesert es a gondozasert jo sokat fizetunk. Nekunk a butor egyszeru eset volt mert 6 honapig a gyonyoruseges bolcsot hasznaltuk amit a babies'r'us polcarol egyszeruen leemeltunk utana meg az IKEA-bol rendeztuk be a szobat. Falat nem festettunk mert 100 eves hazban lakunk es tul sotet lenne. A tietek biztosan nagyon szep lesz, majd fotozd le es mutasd meg nekunk. Meg rengeteg idod van a beszerzesre de jo hogy elkezdted mert en a 32. heten ott alltam a nagy semmivel es aztan majdnem gutautest kaptam a 3 ora massziv babakellek vasarlas utan. Mindezt 1 aruhazban toltottem es az eredmeny 2 bevasarlokocsinyi cucc lett. Aztan itthon hetekig pakolasztam. En a babaruhakat csak 1x vasaltam a szules elott amikor meg marhara raertem, azota soha. Es igen a szaritogep oriasi segitseg de a ruhak egy resze osszement tole meg alacsony hofokon is es ronda gyurodtek lesznek. Nekem szerencsem van mert nem kell dolgoznom ugyhogy nem sokat tudok a maternity leave-rol de a nok 75%-a tenyleg visszamegy 3 honap utan dolgozni. Nagy reszuk azert mert tenyleg nem eleg egy fizetes es ugye nincs semmilyen juttatas kis resze azert mert bezarva erzi magat a gyerekkel vagy egyszeruen fontos a karrierje. A 4 oras munkaido nagy segitseg ugyan de szerintem 1 ev alatt a babanak az anyaval a helye ha lehet es nem a daycare-ben. Tobbek kozott ezert sem szoptatnak sokaig a mamak mert ertheto modon a pumpalas meg a munka egyszerre nagyon kimerito lehet. En nem gyozok halat adni minden nap amiert egyutt lehetek M-mel.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Kolyok, Mate csuda edesen nez ki a kepen. Te vagtad le a hajat vagy elmentetek fodraszhoz? M-nek is baromi hosszu a haja de en nem merem levagni es felek botranyt csinalna a fodraszatban. Nekunk sajnos nincs kadunk csak zuhanyzonk. Okos Edu meg gyerektelenul kiszedette a kadat es egy kad meretu zuhanyfulket epitetett. Marad a muanyag kiskad amibol M is allandoan ki akar maszni de szerencsere ez nem az en problemam hanem apae mert en nem szeretek furdetni. A csuszasgatlo nagyon jol nez ki. Ami a kovetkezo terhesseget illeti testileg mar ok vagyok azt az apro hibat leszamitva, hogy meg mindig nem jott meg de lelkileg sokszor elbizonytalanodom. Szerintem ha jon vegre a tavasz es ti is terhesek lesztek tuti en sem akarok majd kimaradni. Apropo idojaras: kritikan aluli, iden szokatlanul hideg van amihez meg a metszo szel is tarsul. Nalatok legalabb a havazas megszepiti. Figyu amikor mesz matekozni a kislanyhoz Mate mit csinal addig? Jo kis agytorna lehet neked, irigyellek erte. Szellemileg kezdek leepulni es nem tudom mit tehetnek ellene. Minden a gyerek korul forog allandoan meg a konyvek amiket olvasok azok is a gyereknevelesrol szolnak. Valoszinuleg tobbet kellene mozognom agytisztitas celjabol es mondjuk szepirodalmat olvasni. Most, hogy befejeztetek a marciusi topikot azert tartjatok a kapcsolatot valahogy? Kar lenne ha igy erne veget. Ooooo mi az a porszivo-robot? :D M meg nem tapsol meg integet habar a zeneoran meg a jatszocsoportban allandoan azt csinaljuk. Gondolom majd belejon egyebkent is baromi szegyenlos lett mostanaban. Allandoan felmaszik ram idegen helyen. :) Sajnalom az ejszakai alvasotokat, nem lehet konnyu. Nalunk 6-8 honapos kora kozott volt a legrosszabb de egyik naprol a masikra eltunt es szerepet jatszhatott benne az is, hogy keves szilard etelt adtam neki.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Katavirag, micsoda freak elolenyek elnek Ausztraliaban! :D A madarak tenyleg rohadt gorenyek tudnak lenni de erdekes, hogy mennyire nem felnek az embertol. Nalunk max a kanada ludak tamadnak az emberre de csak akkor ha piszkaljak oket. Biztos vagyok benne, hogy itt sem engednenek 1 centet sem az arbol ugyhogy en nem is probalkoznek ilyennel. Meg a vegen a rendorseget hivnak. :D Tenyleg nem faj semmid a hormonkezelestol? Gondolom a ferjed elkiser benneteket ha mentek uh-ra. Ha penteken leszivjak a petesejteket amit altatasban csinalnak utana rogton hazamehetsz ? Mikor van a beultetes? Vegul hany embrio mellett dontottetek? Bocs a sok kerdesert csak kivancsi vagyok. Egyebkent jo hogy ilyen lazan veszed. Regebben beleolvastam a lombikos topikokba es ott olyan bonyolultnak meg fajdalmasnak tunt az egesz procedura. Lehet csak hozzaallas kerdese. Masodikra en is ujra fiut szeretnek mert annyira edesek. Regen el sem tudtam volna kepzelni, hogy fiam legyen de ma mar inkabb az ellenkezojet. Imadok dinoszauruszos ruhakat, autokat vasarolni. A lanyos dolgok mind olyan rozsaszinnek tunnek arrol nem is beszelve hogy total uj ruhagarniturat kellene beszerezi mert ugye a lanyoknak a dinoszaurusz nem all annyira jol. :D Igazad van, hogy ez a korszak a gyerekek eleteben annyira elvezetes. Naprol napra okosabbak, ugyesebbek es ragaszkodoak. Csak ne akarnanak allandoan ellentmondani. :D Hihetetlen, hogy Oli mellett Stroganoff-ot keszitesz meg vasalod a ruhait. A tisztasagmaniaban en is osztozom viszont a fozes nem az en asztalom. A zenehallgatas jo otlet nekem is megvannak amiket irtal de egyenlore csak 1 angolnyelvut hallgatunk amire M halalosan felvidul. A szobajaban nincs cd lejatszo de beszerzek egyet. Nalunk meg nincsenek nagyobb esesek mivel M nem all de sokszor raesik az arcara amikor felmaszik a tereptargyakara. Ilyenkor vigasztalaskeppen a figyelemeltereles kivaloan mukodik. Mostanaban en is ugy erzem, hogy kezdenek a dolgok a rendes kerekvagasba visszaterni es neha olyan mint a 'regi' eletunk egy monsterrel megspekelve.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Aranyeso, vigyazz ezekkel a teakkal. Tudod nem bizonyitott a hatasuk es nem tudni milyen karokat okozhatnak esetleg. En a Yogi Tea Dong Quai Tonic-jat ittam a terhesseg elott. Az a problema, hogy nem tudod ravenni a ferjed a vizsgalatra? En meg tudom erteni oket amiert vonakodnak tole dehat ugysem lesz mas valasztasa. Nalatok olcso a maganklinika? Ha igen szerencsetek van es hasznaljatok ki mert ha idekoltoztok a gatyatokat is itthagynatok garantaltan. En is sok olyan esetet hallottam mar amikor 1 evnel tovabb tartott a fogantatas de abszolut megertelek es kivizsgaltatnam magam meg a ferjemet. Azert ne legyel szomoru! Elobb utobb menni fog hidd el. A liszterzekenyseget bizonyitottak mar? A rizsen kivul van jopar olyan gabona ami nem tartalmaz glutent. A babaknak is ezeket adtuk eloszor. Nem konnyu a glutenmentes taplalkozas mert nagyon sok feldolgozott elelmiszer tartalmaz valamilyen glutentartalmu gabonat es gondolom Malajziaban meg meg nehezebb. Azert probald meg eliminalni es nezd meg mi tortenik. Vicces, hogy Kuala Lumpurban jarsz hollandtanfolyamra. En Washingtonba jartam nemet tanfolyamra a szules elottig. Persze a ferjed miatt tenyleg fontos es te elobb fogsz hollandul megtanulni mint o magyarul. A magyar irto nehez lehet. Az USA-t azert irtad mert lehet az lesz a kovetkezo allomashelyetek? Egy biztos itt konnyebb az elet mint Malajziaban de tavolrol sem olyan egzotikus.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Bambi, neked majd holnap irok mert M ma mar nem toleral tobbet.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hu Rima, ne haragudj de innen latszik, hogy teljesen agyatlan vagyok. Egy ideje mar azon gondolkodtam, hogy valakinek elfelejtettem irni de ki lehet az. Holnap akkor irok neked is. :oops:

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Na hello Banyik :!: Hu, ma kicsit zombi vagyok megint, mert Oli ejjel h2-tol f3-ig nyivakolt, ujra es ujra keltem hozza, aztan akkor aludt el, amikor bekapcsoltam a legkondit. Melege lehetett :?: :roll: Na ezt majd kiprobalom ujra. Aztan 5.30.-kor keltunk mert mentunk lombikekhoz.

Edu, de jo, hogy ilyen sokat irtal :!: Erezhetoen jobb a hangulatod mostanaban, ez jo :lol: Engem tenyleg nem strapal le ez a procedura es nem is faj semmim. Neha erzem a petefeszkeimet, de egy atlag menszesznel nem tobb. Es az az igazsag, hogy manapsag mar olyan egyszeru egy ilyen hipervekony tuvel, egyszeru allithatos pennel bor ala beadni egy injekciot, hogy barki beadhatja maganak. Igen, termeszetesen apa is jon velunk reggelente, pentekre es hetfore szabadnapot vett ki, mert o vigyaz Olira. A leszivas rovid altatasban lesz, eberedes utan egy oraval hazamehetek. A multkor altattak eletemben eloszor, akkor kicsit feltem is, de ugy voltam vele, tul kell esni rajta, mint egy szulesen. Es nem is volt nagy szam.
Monster baromi edes a fenti kepeken :!: Allati jo pasi ebben a szerkoban :!: Nem is tudom, mikor volt Olin utoljara zokni. Ja, de valamelyik nap adtam ra hosszunadragot, mert egy esos nap utan kicsit huvosebb lett es csak ugy nezegette magat vigyorogva a tukorben. Nem irigyellek benneteket a huvos idoert, de en most egy napra szivesen lennek minuszban, salban, sapkaban, nagykabatban, csak az ize kedveert :wink: Tudom, nekem gyerekkel nagy konnyebbseg most ez a klima.
A vasaltatas jo otlet, de en ha ilyenre vetemednek, apjuk kiakadna. Szerinte ugyanis igy sem csinalok semmit :shock: Firfiak, mit tudnak :roll: :?: Szerintem eleteben egy ablakot nem pucolt meg. De ha kosz van, azt kiszurja. Azota vasalok most mar mindent (agynemut is), amiota anyosom ramparancsolt. Szerinte Olivernek azert nem volt babaszaga ujszulottkent, mert nem vasaltam a mini cuccait. Aztan a fozes is draga anyosom hatasar jott, o ugyanis konyhatunder. En csak az eskuvonk utan kezdtem el fozocskezni, apjuk vette a H. Ilonat. Es most mar szeretem is. A Stroganoff egyebkent nem nehez. Ma csak borsofozeleket csinalok, de holnap egy szerb etelt, Dzsuvecs-et. Apa szerint a konyhaban is szar vagyok, mert bar eheto a foztom, egy fozeleket 15 perc alatt kellene megcsinalnom :shock:
Ja, en is rajottem, hogy itt egy centtel sem trefalnak. Ugyanakkor itt is olcsobb a kaja zaras elott. Ezert sem ertettem, miert szamit az az 5 cent. Akkor is soherek :wink: :!: Mondjuk, ami otthon megy, a masik veglet, az meg rosszabb. Ha valami 390Ft-ba kerul, a 10Ft-odat vissza sem kapod. Ha meg kered, hulyenek neznek. A bunko taxisokrol, bolti eladokrol es jattot leso pincerekrol nem is beszelve :shock:
Aranyeso, ha glutenmenteset eszel, akkor jobban vagy :?: Ma mar rengeteg a coliakias, mindenhol lehet kapni glutenmentes kajat itt is. De en nem vagyok benne biztos, hogy neked az van. 9kg? Jezusom, nagyon sovany lehetsz :!:
Sokat verselek, enekelek Olinak, Weores Sandor a kedvencunk, de sok mondokaskonyvunk van meg, mert hoztunk is, kuldtek is a rokonok meg anyosek is hoztak most Karacsonyra. Magyar nyelvbol nem marad le Oli, az biztos.
Kolyok, itt a berlakasunkban bar van furdokad, de olyan eles a szele, hogy nem tudok kenyelmesen behajolni. Igy marad a nagymeretu babakad.
Papazas nalunk is megy, pacsit meg nem tanitottam, tapsi-tapsi tanitasnal csak nez raz, mintha hulye lennek :wink: Allitolag ilyen korban mar tudjak mutatni a szemuket, orrukat, szajukat. Meg ez sem megy, sajna, de igyekszem :wink:
Szoszket en is hianyolom, talan irni kene neki privit.
Banka, igen, igen, kesz babaszobarol en is kerek kepeket :!: En sajna eddig sehol sem tudtam babaszobat csinalni, mert mindig berlakasban laktunk, ahol nem hogy festeni nem lehet, hanem meg egy szoget sem verhetek a falba :!: Igy hat cellux-szal ragasztgatok fel nehany allatos kepet a babaagy fole. Amugy a kislany ruhak is nagyon edesek, es nekem tetszenek a rozsaszin arnyalatok is, csak most masodikra tenyleg inkabb fiut szeretnek. Oli osszes pici ruhajat ill. a terhesruhaimat, hasolajat osszepakoltam meg otthon egy nagy szatyorba, hogy ha kuldeni kell, a szuleimnek ne kelljen keresgelni :wink:
Bambi, hullak :?: Hat persze, gondolhatod, lattam eleget. Eppen ezert undorodom a hullaktol a filmekben, mert en tudom, milyen az igazi. Persze megszokja az ember, csak en az etkezessel nem tudom egybekotni. Egyetem alatt is, boncolas utan en sosem ebedeltem, hanem kaveztam+cigiztem :wink:

12. napja cigi nelkul. Mar csak fel nikotinos ragokat ragcsalok, szerintem szenzacios talamany, meg ha kaparja is a torkot.

Na puszko mara :!:
katavirag
 
 


Hello mindenki :D

Pentek de-re egyeztettem idopontot gluten tesztekre, 2 havonta talalkozunk, jofej indiai pasi, mar lassan jobban szeretne a gyereket, mint en :lol: (pedig nem a beszelos, hanem bologatos fajtabol valo vagyok :oops: )

Edu, M. olyan kis aranyosan figyel a kepeken, hihetetlenul erdeklodo a tekintete, o is zabalni valo, imadom a tornacipojet :!: Milyen darab van a kis kezeben? Ilyenkor hallgatjak csak, vagy ok is jatszanak valamin (az a halacskas gondolom sajat jateka)?
No igen, a ferjemet nehez ravenni barmire is, amiben o nem hisz :roll: bar egyre jobban hajlik a dologra, hisz tisztaban van o is a hatranyokkal. Company insurance van, nem panaszkodhatunk, szinte mindent fizetnek (fog, szem stb.), a szules es vele jaro koltsegeket (legyen az barhol) 100%-ban, kiveve az inszemet es beultetest.
A dietas taplalkozastol sokkal jobban erzem magam, bar a rizstol is uugy elojonnek a tunetek... Neha mar hipohonder erzesem van :?

Mostanaban en is ugy erzem, hogy kezdenek a dolgok a rendes kerekvagasba visszaterni es neha olyan mint a 'regi' eletunk egy monsterrel megspekelve.
Erre az idezetedre is gondolhatott Katavirag, tenyleg sokkal jobban erezheto a felszabadultsagod, es milyen jo lesz majd a szulinapi buli is :!: :lol:

Kolyok a porszivo-robotodra en is kivancsi leszek :lol: (Nekunk angliai import Dysonunk van LILA szinben - Rima :lol: - ami a kockakore ugy raszivja magat, hogy Rambo karok kellenek a tologatasahoz!)

Hu Banka, a szarito eletveszelyes, 2-szer hasznaltam, de vagy kidobtam utana az osszement ruhakat, vagy fel oraig vasaltam, mert annyira gyurottek voltak :x Honnan rendeltetek a butorokat? Kisagy, pelenkazo, szekreny? Nalunk hatalmas valasztek van babaruhakbol - mind fiu-lany - es nem csak rozsaszin :!: Itt inkabb a viragos a favorit, feher-sarga-piros alapon :wink: fiuknak meg altalaban matrozcsikos vagy macis dolgokkal van megspekelve...

Kata, a ferjed miert mondja, hogy nem csinalsz semmit :?: :shock: Hisz Stroganoffot keszitesz, ramolsz, babazol ... Bar ezt csak a nok erthetik, az uram bevallotta, hogy amikor egyedul elt bejaronoje volt, meg csak rizst evett estenkent, azota ertekel minden dolgot amit csinalok, legyen az barmilyen hazimunka :!: (En kiszurtam, hogy anyos sem ugy csinal mindent ahogy azt o eloadta nekem :wink: ) Beulteted a tv ele is Olit, kis DVD? Az ismeroseim 95%-nak mar megvannak a kedvenc mesefilmjeik... Thomas a mozdony stb.
Na igen, 59 kilo voltam Mo-on, gondolom az itteni ido is rasegitett ... ugrott a mellemnek, meg a ruhaimnak ... :oops:

Sokat csacsogtam, no majd angolul a dokinak :shock:
P.
Vendég
 


Sziasztok!

Gyorsan, mert rohanok suliba, noverem meg meglepett a fiammal :), Leon most nagyon boldog.
Mate es Aron gyonyoruek, olyan pasis pasik. Leonnak is nagyon hosszu a haja, de mi meg nem vagatjuk le, imadom a stilusos hosszu hajat, radasul hullamos neki, igy tenyleg jo.
Vasalni meg mindent vasalok, meg M. alsonadragjait is. Nem tudom, ez vhogy zavar, ha gyurott a ruha:oops: .
Leon sem tudja meg a testreszeit, de nem aggaszt, annyit tud, h ha kerdezem, hol a fejed megmutatja, tapsolni mar regota tapsol, kezet is ad, ha kerem, sot ha azt mondom, h csapj bele, akkor akkorat csap, de ennyi.
Kepzeljetek ma reggel is volt oram, Leon meg akkor aludt, mikor felkelt noverem volt vele, az ablaknal alltak, Leon nezett ki es pityeregve moindta, h mama mama, ugy IMADOM!!!!!!!!!!!!
Majd jovok es kommentalok mindenkit, de most sajna nincs idom.

puszi

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok,

Nagyon edesek a baba fotok, mar en is nagyon varom, hogy fenykepezhessem a csemetemet. Egyenlore be kell erjem az UH kepekkel. Annyira keves UH-t csinalnak itt. Nektek mi a tapasztalatatok. Nekem 2 volt egy az 5 heten egy meg 18.heten. Es azt mondtak, hogy mar nem is lesz tobb. Az otthoniakat pedig havonta nezegetik. Ez nem fair.
Ti milyen nyelven beszeltek a csopsegekhez. Olyan erdekes a gyerekeknel ez a ketnylevuseg. En mar italaltam, hogy mi a ferjemmel csak magyarul fogunk beszelni a kicsihez, amugyis magyarul beszelunk egymassal ugyhogy ez lesz a termeszetes. Aztan majd ha vissza kell menjek dolgozni es megy a baba a daycare-be majd ott megtanul angolul.
Annyi olyat lattam mar, hogy gyakran mindket szulo magyar es a gyerekek ertenek magyarul, de nem beszelik a nyelvet. Ezt majd azert szeretnem valahogy elkerulni. Azert jo lenne, ha majd a nagyikkal zokkenomentes lenne a komunikacio.
Mar en is felkeszitettem anyamat, hogy se jatek se ruha nem kell majd otthonrol, hanem magyar dvd-k, konyvek, cd-k.
A baba butort a USA Baby uzletbol rendeltem, sehol mashol nem lattam szep komplett szetteket.
Ruhacskakat majd nagy reszet a Babies R Us ban szerzem be, szerintem ott vannak a legcukibb csecsemo ruhak es meg elfogadhato az aruk is. Bar a kedvenc uzletem a Gymboree de az eleg draga. Persze ott is ki lehet fogni nagyon jo akcios dolgokat.
Mar felfedeztem hogy a kozelunkben van egy Gymboree jatszohaz is, alig varom mar ott tartsunk, hogy oda megyunk.

Edu: Szerencses vagy hogy nem kell dolgozzal, ha megszuletik a pici en sem fogok, elottem nem az amerikai neveles van, tehat nekem is az a legtermeszetesebb, hogy a csecsemovel az anyanak otthon a helye. Igen, itt egyes noknek olyen termeszetes, hogy leadja a kisbabajat mar 3 honaposan, minket mashogy neveltek.
Meg harom honapot tervezek melozni aztan juniusban mar szeretnek otthon lenni, es lelkileg felkeszulni a szulesre.
Na mennem kell folytatni a melot. :x
Szep napot mindenkinek,

Banka
Kép
banka79
 
 


Sziasztok lanyok,

Kepzeljetek tegnap lefektettem M-et delutan 4-kor egy kis alvasra es nem kelt fel hanem ataludt az ejszakai alvasaba. :shock: Tobbszor is fel akartam ebreszteni furdeni, vacsorazni de annyira melyen aludt hogy keptelenseg volt. Total idegek voltunk a ferjemmel, hogy akkor most mit tegyunk, jol van e egyaltalan a gyerek. Meg jo, hogy a legzesfigyelo alatta van. Annyira nem tudtunk aludni az idegesseg miatt, hogy vegul hajnali 5-kor berontottunk hozza es felkeltettuk. Baromi rossz otlet volt mert M f7-ig nem aludt vissza es nagyon feldult volt. Kapott cicit, szilard kajat (hajnali f6-kor :D ) es nagy nehezen visszaaltattuk. Szegeny ferjem mint a mosott szar 7-kor mar kelt is es ment dolgozni. En f10-ig aludtam mert M akkor kelt fel ismet. Megfurdettem delelott mert erdekes szaga volt es utana ujra elaludt. Ugy vertem fel delutan 1-kor, hogy indulhassunk a gyogytornara. En tenyleg nem ertem mi utott bele. A ferjem mar a rendelot akarta hivni. Kivancsi leszek ma este mikor fog bealudni.
Katavirag, a gyerekek szerintem 18 fok korul alszanak a legjobban. Legalabbis itt mindenutt azt ajanljak es mi le is vesszuk ejszakara a futest. Nem lehet kellemes hajnalban kelni de gondolom a ferjednek jobb igy mert nem kesik el a munkahelyerol. Az en ferjem meg pont az ellenkezoje a tiednek mert szerinte ne akarjak itt 'martirkodni' es mindent egyedul csinalni. Azert a ferjed nem gondolja komolyan, hogy semmit sem csinalsz ha nem dolgozol. Mar gondoltam ra, hogy itt kellene hagyni oket 1 teljes napra a gyerekekkel es aztan meglatjuk ki nem dolgozik. A multkor elmentem 1,5h-ra egyedul es mire visszajottem csatater volt a lakas. Ne mar, hogy erdekel mit mond az anyosod. Nekem innen ugy tunik, hogy szuper anya vagy meg haziasszony aki meg mast gondol menjen a fenebe. :D Azert a testreszek megmutogatasa szerintem meg tul korai lenne ennyi idos korban. En inkabb 18 honapos korra tippelnek. A tel tenyleg szivas gyerekkel ugyhogy ne hianyold. Ma pl. 0 fok van szakado eso es szel. A gyogytorna 20 perc seta innen. Babakocsit ilyenkor nem viszek ki ugyhogy maradt a hordozo amibe a szkafanderbe alig birom M-et beletuszkolni raadasul igy leszakad a hatam. Mindegy jo workout volt nekem.
Aranyeso, ezek a fenykepek a Banka altal is emlitett Gymboree jatszohazban keszultek a zeneoran. Minden alkalommal mas tema van. (classical,disco,R&B,Beatles,Queen,Jazz.....)A kezeben az egy wave drum de rengeteg gyerekeknek keszult hangszeruk van amit az orakon hasznalunk. M baromira elvezi a zenet meg hogy velem tancolunk az orakon. A rizsre elvileg nem lehetsz allergias mert gyakorlatilag hypoallergen ugyhogy lehet valami masrol van szo. Itt is rambo porszivokat lehet csak kapni de en talaltam egy finom europai darabot.
Banka, nekem is 2 uh volt a 13. es a 20. heten. Ez itt igy szokas az USA-ban ha nem vagy veszelyeztetett. Ezen kivul a 25. heten volt a magzatnak egy sziv uh es a baromarcuak szules kozben is csinaltak egy uh-t hogy valoban jol van e a magzat. 4D uh-t sajat penzen csinaltattunk a 26. es a 32. hetben majdnem $400-ert emlekbe. :? Mi keverjuk a 2 nyelvet mert majdnem minden nap megyunk valahova ahol angolul beszelnek a gyerekhez es a jatszohazban az osszes mondoka/enek angolul van. En igyekszem itthon Weores Sandort is olvasni neki de az angol konyvek tulsulyban vannak. Nekem meg pont az a tapasztalatom az itteni magyarok gyerekeivel, hogy nem tudnak rendesen angolul es beilleszkedesi gondjaik vannak mar az oviban is. Na en ebbol nem kerek ugyhogy parhuzamosan tanulja a 2 nyelvet. A Gymboree tenyleg picit dragabb mint pl. a babiesrus de jobb minosegu es az interneten csomo learazasuk van en igy szoktam par dollarert vasarolni.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


SZiasztok!

Azt hiszem ma mar nem alszom, most sikerult vegigneznem egy hulye horrort :twisted: .
Leon is imadja a zenet es meg enyhen fogalmaztam, eszmeletlen ritmuserzeke van, multkor a supermarketban tatott szajjal neztek, de ezt tutira nem tolem orokolte :lol: .
Mi tobb nyelvuek vagyunk, de szamomra nagyon fontos, h Leon rendesen megtanuljon magyarul, igy en nem vagyok hajlando neki angolul olvasni, enekelni, stb, Nalunk is menok Katavirag altal emlitett CDk, DVDk es sok sok mondokas konyv. Sot en mikor angolok kozott vagyok sem valtok nagyon angolra, igy M magyar tudasa is gyarapodik :wink: . Persze ennek ellenere elmondhatom, h Leon magyar, angol, alban, szlovak es olasz kornyezetben nol fel, igy vhogy nem izgulok, h nem fog megtanulni rendesen angolul. Van egy baratnom, akinek a 3eves kislanya egy szot nem tudott angolul, csak szlovakot hallott, elkezdett a kiscsaj oviba jarni es most tokeletes az angolja es sajna nem akar megszolalni az anyanyelven. Nekem egy nyelvesz ismerosom mondta, h nagy hibat kovetnek el azok a szulok, akik a gyermekukkel ugy beszelik a nyelvet, h ok maguk sem tokeletesek benne(pl akcentus :roll: , nyelvtani hibak :roll: stb).
Babies R ust en is nagyon szeretem, de mi a mamas and papasban vasaroltunk be. Es Banka nagyon irigylem, h kiscsajod lesz, szuper a fiu is, de en a kovetkezo menetre kislanyt szeretnek :wink:. Most is az osszes baratnomnek a kislanyainak agyra fore vasarlom a dogos rucikat, egyszeruen odavagyok a csajos rucikert. Bar a kov. babanak az elso 3honapban nem kell vennunk semmit, mert abszolut unisex ruhakat vettunk Leonnak.
Edu! Mennyit aludt Aron :shock: :D ?

jo ejt

Kép Kép
rima
 
 


Rima, ugy latom megint megeloztel. :D Mit keresel itt ejjel????? Meg nem tudom mennyit aludt a szornyeteg mert nalunk meg csak este f9 van. Mindenesetre elaltatni szokatlanul nehez volt. En nem aggodom a nem tokeletes angolsagom miatt mert a gyerek ugyis mindenhonnan azt hallja es a vegen a preschool majd helyreteszi. Olvastam egy konyvet: Raising your child bilingually es ott pont azt a modszert taglaljak amit en csinalok. Az itteni babiesrus-t en kimondottan utalom mert foleg olcsobb es rosszabb minosegu dolgokat arulnak es kicsi a kinalata viszont van egy buybuybaby nevu aruhaz ahol altalaban vasaroltunk/unk plusz az internetes babaaruhazak. Amit Mario hugarol meseltel a multkor az nagyon durva de ez mar nemcsak kulturalis kulonbseg hanem mar bocsanat primitivseg is. Szerintem tarsd tavol magad toluk amennyire csak lehet mert ok sose fognak maskepp gondolkodni. Monster hajat azert szeretnem levagni/levagatni mert mar ugy nez ki mint egy kislany es neki nem gondor a haja. Jo neked hogy ott van a novered meg az unokahugod. Leonnak megint van udvartartasa neked meg van kivel jokat beszelgetni. En is orulnek ha a noverem idejonne de anyagilag nem engedheti meg maganak, hogy kihagyjon 2 hetet a munkabol es naluk nincs szabadsag. Ha nem dolgozol nem fizetnek. Egyetemmel mi ujsag?

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Bambi, a ferjem szulei nalunk is hasonloak azt leszamitva, hogy nekem semmilyen kapcsolatom nincs veluk igy aztan M-nek sem. A ferjem ha otthon van meg szokta latogatni oket de semmi tobb. Vannak emberek akiket kulonosebben nem erint meg ha unokajuk szuletik. A ferjem anyukaja tobbszor is elmondta, hogy o nem erzi magat nagymamanak es nem is erre szuletett. Egyszeruen nem tud mit kezdeni egy gyerekkel. A ferje meg mar tul oreg (78) a nagypapasaghoz. M sem kapott semmit toluk 3 honapos koraig es akkor is csak azert mert kikonyorogtek hogy lathassak (szuleim hazaban)es akkor ugye illik vinni valamit. Azota ha a ferjem otthon van ruhakat :roll: kuldozgetnek vele. Ja es nalunk is 1 szem gyerek a ferjem. Dani nagyon ugyes lehet ha mar lepcsozik is. M meg csak a gyors negykezlabazasnal tart. Vegul magankorhazba is szultel vagy csak a gondozast csinaltak maganpraxisba? Ha otthon szultem volna en sem vallaltam volna az sztk-t. Szerintem is enyhe tulzas hogy otthon minden szar es szivbol remelem hogy egyszer megvaltoznak a dolgok. Abban ugyan nem hiszek, hogy ez a kozeljovoben bekovetkezik de akkor sem szabad pesszimistan hozzaallni az ugyhoz. Most egyebkent itt sem rozsas a helyzet mert rengeteg munkahely zarja be a kapuit, emelkedtek az arak ebbol kifolyolag sokan elvesztettek a hazukat, autojukat mert nem tudtak a hiteleket tovabb fizetni. Az itteni kismama forumon amit olvasgatok mar odaig jutottak, hogy nem kellene gyereket vallalni ilyen helyzetben. Ezt csak azert irtam le mert sokan azt hiszik, hogy itt kolbaszbol van a kerites es mindenki vidaman eldegel. Tavolrol sincs igy es masoknak is vannak problemai.

Kép
Kép
eduarda07
 
 


nem tudom a 8-as helyett miert a cool jel jelent meg :roll:

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Hali csajok!
Elolvastalak benneteket, de most nincs idom irni, elment a nap tetveszkedessel (tudjatok, szokasos semmitteveseim: mosas, fozes). Most meg megyek le Olival a parkba.
Holnap megyek leszivasra, hetfon visszaultire. Legkesobb kedden jovok. Puszko
katavirag
 
 


Hali,
Olvasóban vagyok, annyit irtatok, hogy nem is tudnék pár perc alatt írni Nektek. De nagyon jó volt olvasni. Majd valamikor összeszedem magam (időben).
Katavirág, húúú, drukk-drukk.
Szép napot!

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok,

Nem is baj ha nem irtok sokat mert mar en is kezdek belebonyolodni. :D Katavirag, gondolok rad es jelentkezz majd a hirekkel! Bambi, take your time.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


na tessék, épp írnék megint, hogy lássátok, ha van időm írok, erre ;)
na akkor majd máskor :)

(Máté beteg, ezért itthon vagyunk, sokat alszik, de sjanos most nem akar egyedül a kiságyban, igy egész nap rajtam lóg. most már nekem is fáj a hátam. de azért még birom. majd írok ;) nem menekültök!!! )

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Sziasztok,

Rima egyetertek, hogy boven eleg a gyereknek ha mar megy a daycare-be akkor megtanulnia angolul vagy akarmilyen nyelven. Semmirol nem fog lemaradni. Es akkor meg olyan picik, hogy ez beilleszkedesi problemat biztosan nem fog okozni, mert meg ennyi idos korban nem tudatosul bennuk, hogy itt tobb nyelv ismereterol van szo. En olyan 2 eves koraban gondolom Viki babat majd daycare-be adni, aztan lehet hogy elobb, mint ahogy irtatok sajnos nincsen kolbaszbol itt sem a kerites es lehet mar egy eves kora utan vissza kell menjek dolgozni.
A ferjem 14 eves kora ota el itt itt jart mar high school ba is es akcentus nelkul beszeli a nyelvet. Hat ez mar az en nyelvtudasomrol sajnos nem mondhato el. :oops:
Igy emiatt egy percig sem aggodom, hogy a baba ne tanulna meg tokeletesen az itteni nyelvet.
En 3 het mulva tervezem a babyshower-t majd meglatom miket kapok aztan annak fugvenyeben elkezdem a bevasarlast. Mar alig varom, hogy rendezgethessem a kis ruhacskait.
Tegnap este raalltam a merlegre es megdobbentem, hogy mar 5 kilot hiztam, mi lesz itt meg, meg csak most fog feljonni a nagyja.
Mondjuk nem erzem, hogy a hasamon kivul mashova is nagyon ment volna.
Nalatok mennyi volt a hizas a 9. honapra?
Ket es fel het mulva jon anyukam meg a noverem, mar nagyon varom oket. Aztan anyu majd juniusban jon megint a szulesre. Ahhoz ragaszkodtam, hogy a szulesnel legyen mellettem.
En is tervezem majd hogy elmegyunk 4D-re majd a 24-30 het kozott, mar ki es neztem a neten egy helyet es csak 80-140 dollart kernek.

Tovabbi szep napot nektek

Banka
Kép
banka79
 
 


Sziasztok,

Ma jatszocsoport utan elmentunk az anyukakkal meg a babakkal az egyik kislany elso szulinapjat unnepelni egy pizzeriaba. Olyan aranyos volt az 5 baba egymas mellett a highchair-ban. M jol erezte magat es megkapta a pizza ropogos szelet. Az anyukak is jo fejek, nemelyikuket mar 6 honapja ismerem. Valoszinuleg minden 2. heten fogunk egyutt kozos programot szervezni.
Banka, en osszesen olyan 10-12kg kozott hizhattam de nem tudom pontosan mert szandekosan nem tartok itthon merleget. A 10. hetre 47kg-ra lefogytam 52kg-rol es a 20. het korul nyertem vissza a kiindulasi sulyomat. A legtobbet az utolso honapban szedtem fel (hetente 1kg-ot) de ebbol M majdnem 4kg-ot nyomott a vegen nagy meglepetesemre. Szerintem a hizas foleg alkat kerdese ha odafigyelsz a taplalkozasodra nagy baj nem erhet, a termeszet tudja a dolgat es ezt te nehezen tudod befolyasolni. Pl. Karacsony kornyeken a nagy zabalasban semmit sem hiztam 1 honap alatt utana amikor meg visszafogtam magam akkor igen. Szoval ne torodja a sullyal es elvezd a terhesseget foleg hogy a legszebb reszet eled at most. Ezert nagyon irigyellek. Nalunk a 4D uh azert ilyen draga mert 2 alkalom volt, egyenkent 45 perc, kaptunk szines, fekete-feher kepeket, dvd-t es a kornyek ahol elunk (Washington DC) igen draga amugy is. A Viktoria nagyon szep nev.
Kolyok, gyogyuljatok meg es azert majd meselj ha van idod!

Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Edu,

En is 47 kilorol indultam, marmint nekem ez volt a versenysulyom, valamelyik nap raalltam a merlegre es 52,7kg-ot mutatott. Na gyorsan le is ugrottam rola. Ugy kulonosebben nem izgat, csak aggodom egy kicsit, hogy majd meg most fog jonni a java es mar igy is, mikor elmegyunk apaval setalni ugy ki tudok tikkadni szo szerint egyutt lihegek a kutyaval. Nyilvan ez azert is van, mert a szivem is tobb vert keringtet stb, stb..
Jo, hogy te mar M.-al jatszohazba tudsz jarni, mar en is varom ezt az idoszakot. Hetvegenkent jarok terhes tornara es modtak, hogy a babak 6. hetes koratol majd lehet menni baba mama jogara is. Biztos ki fogom majd probalni. Biztos van egy csomo lehetoseg csak majd jol utana kell nezni.
Szerintem neked a 10-12 kilo az tok jo foleg hogy a baba nem volt igazan kicsi.
Kesobb majd meg visszanezek, most be kene fejeznem ezt a melot.

Banka
Kép
banka79
 
 


elsőnek is, csak úgy nosztalgiából ;)
Kép


Banka, látom jól beindult a vásárlás ;) kérünk képeket a szobáról! jól hangzik hogy színes. Nálunk sem színes a fal sajna, mert ez szintén bérelt lakás.
a ruhák télleg összemennek kicsit a szárítógépben. De majd meglátod. A vasalást meg az anyósom miatt csináltam az elején, szerinte kell a fertőtlenítés miatt...
jaj, nekem is úgy tetszik a Viki név!!!!

nekem végül 18kiló lett a végeredmény... ennyi idősen mennyi is voltam? nem emlékszem, majd itánanézek...
télleg, a párod nem akar veled lennia szülésnél? vagy Tenem akarod?
teljesen le vagyok döbbenve milyen kevésről indltatok csajok. én nem tartom magam kövérnek, jó nem is vagyok nádszálvékony ;) de ... na mindegy :D

Kitaláltad már, milyen babakocsit szeretnél?
ja, és enged azért a nagymamáknak hogy vegyenek néhány rucit otthon. Mert ilyenek a nagymamák, nekik is kell egy kicsi babaruházás... ;)


Edukám, Monster tündéri, és milyen nagyfiúúús! épp visszaolvastam a szülésed környékét. És most meg már milyen nagy!!!
Máténak én vágtam géppel a haját. Nagyon nem szerette. De szerintem a fodrászt sem szerette volna. Így meg rögtön ment utána a fürdőbe pancsizni. amit szeret :)
ja, matekozás, hát nem túl nagy szellemi kihivás mert általános másodikos a kislány így összeadni tanitottam, most meg a szorzótábla van. Ami ugye nem ugyanaz, amit otthon tanítottam, integrálás meg ilyenek ;) De legalább gyermekkel foglalkozom ;)
meg most heti egy szabad estét kaptam az Apjától és akkor muszáéj most már matekoznom, a phdmel foglalkozni mert különben semmi nem lesz belőle... :(

a topik: zártra mentünk. Mert mindig beleköpött a levált része a topiknak, és így egyre kevesebben egyre kevesebbet írtunk.

porszivórobot: http://www.roomba.ch/ ez egy olyan robot, ami körbejárja a szobát és felporszivóz! tegnapelőtt megjött!!! annyira szeretem. :) mig mi a másik szobában vagyunk felporszivozza az egyiket. meg a habtapira is felmegy. utána megforditom a habtapit és az alját is porszivja. hurrá. ezt a részét annyira nem szeerttem a habtapinak...

nem semmi, amit Áron csinált az alvással :shock: mi lett vele végül?

Katavirág, gratula a füsmentességhez!!! írtó büszkék vagyunk rád!!!!
engem is megdöbbent, hogy a párod azt hiszi nem csinálsz semmit. Marci rendesen rájött, hogy a) Máté mellett nem sok szbadidőm van b) Máté meg rednesen fáraszt :) és Te sokkal többet csinálasz mint én...

gondolunk rátok, bizti minden rendben lesz és gyere hamar!!!

hihi, még egy fiút szeretnél? megértem. én most inkább lányt, de ugyanakkor nem tudom, tulajdonképp most végképp mindegy. Elsőre nekem mindegy volt, Marci nagyon fiút szeretett volna... most mindegy :)

én is sokat éneklek, meg hallgatunk gyermekénekeket, meg verselek, meg miegyébb..

képzeljétek, tegnap egyszer utánozta a tapsot Máté. mondjuk azóta sem. De a testrészmutogatás szerintem is odébb van...


huuuuu Máté az imént megfogott egy tányért az asztalon (amit csak kapaszkodással ér fel) és nem ejtette le, hanem szépen letette!!!! megállt bennem a szufla....


nyelvről: én már asszem kifejtettem korábban, Banka, amit írtál hogy magyarul beszélünk Mátéhoz, és én pl nagyon fiontosnak tartom, hogy a gyermekeinknek fontos legyen, hogy a gyermekeik is beszéljenek magyarul. szerintem ehez az kell, hogy legyenek magyar barátai. mndjuk itt nagyon sok magyar gyerek van, de én továbbra is szeretném, ha gimibe otthon járjanak majd... húúú de messze van ez még... ;)
de érdekes, most egyik otthoni barátnőmről derült ki, hogy bár mindketten magyarok de ő néha angolul beszél a fiához, hogy ne legyen olyan nehéz neki majd nyelveket tanulnia, mint neki.... én ezen tökre meglepődtem. én nem tudnám csinálni... meg nem is biztos hogy jót tesz, de persze ő meg van győzödve hogy jót tesz, és ez a lányeg.

Szöszke azóta nem olvasott privit sokat, legalábbis a másik topikja rajtam kereste :?


Aranyeső, mi volt a teszten??? mesélj!!!
én eddig nem tvztettem Mátét, és a mltkor voltunk egy családnál ebédre és játszani és hogy mi nyugodtan tudjunk enni bekapcsolt egy rajzfilmet. Máté teljesen lefagyott úgy nézte. Pedig a másik csemete sem volt idősebb Máténal... szval én ezért nem szeretném még egy darabig tvztetni. PEdig óriás lcd tvnk van... mondjuk mi sem tvzünk csak néha filmet nézünk meg...


mit szóltatok ez a 13éves apuka... tök dúúúrva... no és a8asikrek? csak kapkodom a fejem mik vannak... :?



(Edu, a8asután egy bezárójel az a coool rövid jele ;) 8) )

Máté mára már lázmentes... két éjszakát kvázi velünk aludt, főleg miattam, hogy ne kelljen eg yfotelben aludni, mint az első éjjel. kiváncsi vagyok simán visszaáll-e a rend. majd meglátjuk :)

nopááá, jó hétvégét!

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Banka, megnéztem a kiskönyvemet (nekem olyanisvolt :P ) szval ha minden igaz én olyan 3 kg plussznál tartottam 21hetesen. De ez semmit nem jelent ;)

Kép

Kép
kolyok28
 
 


ja, Banka, mentségemre legyen szólva a 18kg mellett, hogy 41 hétre szültem :P

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Kolyok: Kiskonyved azert volt, mert meg otthon szultel vagy nalatok van ilyen. :lol: A 3 kg a 21 hetre jol hangzik, akkor neked is a nagyresze az utolso harmadban jott fel. Na mindegy majd meglatjuk hogy lesz nalam, eszek rendesen mindent ami jol esik.
Ma bunoztem: Ebedszunetben kimentem a McDonalds-ba es halas menut ettem. Ilyenkor apa mindig lebasz, hogy miert kell a gyereket mar most muanyag kajaval tomni. Szerintem meg idonkent belefer.
Szerintem jol teszed, hogy nem tevezteted Matet, ez nekem is szerepel a terveimben. Annyi anyuka leteszi inkabb a gyereket a tv ele, mert addig is elvan par orat.
A szulest ugy tervezem, hogy majd a parom lesz bent velem, ha O esetleg nem birna akkor jon az anyu. Vagy meg az is lehet, hogy mind a ketten. Majd jovoheten biztosan lesz idom, itt a melohelyen es akkor visszaolvasom a szulestorteneteiteket igazan kivancsi vagyok kinek hogy ment raadasul idegenben.
En remelem majd valami strapabiro noverket kapok, mert azt tudom, hogy az en fajdalomkuszobom az nagyon alacsony, igy bizonyara lehet majd szamitani cirkuszra. De hat a baba bent nem maradhat valahogy ki kell majd jonnie.

Ez a 13 eves apuka nem semmi, en azert majd kivancsi leszek a DNS vizsgalat eredmenyere, mert a masik ket lehetseges apajeloltbol mar jobban ki nezem, hogy volt sexualis kapcsolatuk. Ez a kisfiu valoban meg 8-nak sem nagyon nez ki.
Mar csak 1 orat kell kibirnom itt a melohelyen aztan vegre hetvege.
Jo hetveget mindenkinek.

Banka
Kép
banka79
 
 


Hello csajszikak :!: Gondoltam, bekukk, csak helyzetjelentesre, aztan mennyit irtatok :roll: Apa elment egy motoros talalkozora, es ilyenkor irhatok :wink: Bar tudja, hogy irogatok ide, de azert azt nem szeretnem, hogy olvassa is :wink: Es most mar Oli engem sem nagyon hagy netezni, ellopja az egeret, cibal stb. Igy le kell kotnom valami jatekkal :lol:

Rima, Leon csuda ugyes :!: Mindig mindent o csinal leghamarabb. Ezek szerint jarsz suliba, mert kerdeztem jarsz-e, de nem valaszoltal. Mar azt hittem, Mario letiltott a sok udvarlo miatt :lol:

Banka, a Viktoria csodalatos nev. Nalunk is szamitasban van. Szep, es nemzetkozi is. Micsoda nadszalvekonyak vagytok :!: En 47kg kb. tinikoromban voltam utoljara. Mara az 52 az idealis. Es semmit sem hiztatok terhesen. En mar az elso honapban vagy 5kg-t :!: Banka, nem is ertem. Hanyos voltal :?: Mert en bizony nem. Es a cigit sok sok sutivel potoltam :wink: Meg eper+tejszinhabbal :wink: Persze megcukrozva :wink: Vegul 68kg-mal szultem, 63-mal jottem ki a korhazbol. Szoval 10-et kellet kb. leadnom, de nem volt nehez.

A nyelvekrol annyit, hogy bizony ez mindnyajunknal nehez kerdes. Szerintem rendkivul fontos az anyanyelv, de ha mashol no fol, ugy is azt fogja tudni jobban. Allitolag az a lenyeg, hogy legyen egy :!: alapnyelv, ami a fogalomalkotasban donto, hogy kesobb ne legyenek problemai. Ismerek olyan part, ahol ket anyanyelv van, mindketton ossze vissza karattyoltak a gyerekeknek, aztan 3 eves korukig meg sem szolaltak. Csak ovi utan, az ovi nyelven. Mi meg nem tudjuk, ezt hogyan fogjuk csinalni, ezt majd az donti el, melyik orszagban telepszunk le. Persze addig mi csakis magyarul beszelunk Olihoz.

Na, mara csok :!: 5 petesejtem szepen megtermekenyult :lol: Kedden mar egy embrioval a hasmban jovok :!:
katavirag
 
 


Sziasztok :!:
Sajna trefat uz velem az internet, minden egyes kattintas utan fel orat kell varni - termeszetesen ha eljutunk odaig, hogy be is tolti a megfelelo oldalt - igy eselytelen irogatni. :cry:
Nalunk apa dolgozik, jovo heten utazik, mar lassan hozza szokom.
Kolyok, lecsekkoltam a hiper-szuper porszivodat, nekem nagyon tetszik, otletes kis masina, meretebol adodoan gondolom nincs nagy hagja sem :wink: Anyosomnak ajandeknak milyen jo otletet adtal :!: Volt 1 gerincmutete, azota nem tud hajolni... Van kutyaszor eleg, hatalmas haz, igy biztosan ez lesz a kovetkezo ajandek neki!
Levettek a verem, es elkuldtek "Kataszomszedhoz" Ausztraliaba, mert nalunk nem vegeznek ilyen teszteket (nincs ra igeny) (tejtermek, tojas, olajos magvak, ill. liszt probakra) 10-12 nap mulva eredmeny :?:
Mellesleg en is heti 4-5 orakat vasalok tv-zes alatt :lol: En nagyon szeretem, apanak ing, alsonadrag, agynemu stb.
Nalunk nagy gondok lesznek a nyelvvel :!: Termeszetesen en csak magyarul beszelnek (ahogy Rima is irta, akkor legalabb apa is felkapna egy kicsit a magyart) ha kozosen vagyunk, akkor meg angolul. Viszont ha egy harmadik nyelvu orszagba kerulunk (ovi, isi teren) akkor lesz szivas, mert bejon a harmadik nyelv. Ezen mar mi is tanakodtunk, nem lesz konnyu. :?
Banka, kivancsi leszek miket kapsz majd a baby shower-on, en is megyek egy honap mulva egyre, es halvany gozom sincs, hogy mit kellene adnom :?: (legjobb lesz ha beszerzek 1 utalvanyt a baby shop-ok valamelyikeben, aztan ugy vasarolja le, ahogy akarja)
Katavirag, csuriban a kezem, szeretnenk ha megint 68 kilo lennel (meg egy kisfiuval a hasadban!) :lol:

Szep hetveget nektek, megprobalok valamit butykolni a gepnek jovo hetre. Puszi
Vendég
 


Hali,
Most csak gyorsan, majd jövök többel is, de lehet, hogy csak jövő hétvégén.
Szóval:
Katavirág: :D :D :D :D :D :D :D
Edu:tudom, hogy holnap lezs, meg nem is akartam az első lenni, de nem biztos, hogy tudok jönni, Szóval Boldog Szülinapot Kívánok Ennek A Gyönyörű NagyFiú Monster Aron-nak! Isten éltesse Őt is és az Anyukáját is! :D :D :D
Nyelv: Oli haverjáék kint álnek Stokiba. Eredetileg magyrok, de gyerekkorukba kerültek ki, így mindkét nylevet folyékonyan beszélik. Otthon magyarul beszéltek mindig, így a 2 gyerek is azt hallotta csak. Ott 1 és negyed évig vannak otthon a mamák. Addig szinte csak magyart hallottak a gyerekek. Aztán bekerültek az ovi-félébe, ahol meg svédül megy minden. Ma mindketten folyékonyan, akcentus nélkül beszélik a 2 nylevet, gond sosem volt. (6 és 10 évesek most.) Tényleg szépen beszélnek.
Kilók: én össz. 8,2 kg-t híztam és a szülés után 9 nappal már az eredti súlyban voltam. De én nem vagyok ilyen "poszka", mint Ti. (63 kg) Ami bejött megfigyelésként, hogy amennyivel a baba születik (mármint súllyal), a kórházban a szüléskor pont annak a duplája megy le.
Na csak ennyi, majd jövök.

Kép
1bambi
 
 


Sziasztok lanyok,

A hetvegere elutaztunk WV-be a szokasos erdei hazikonkba. Irdatlan hideg volt es van is ugyhogy egesz nap a hazban voltunk es neztuk M-et aki villamsebesen maszkalt a hatalmas nappaliban. Megkapta az ajandekai negy reszet azt sem tudta mivel jatszon a boseg zavaraban. Ma este csinaltam egy probatortat es be is faltuk vacsorara. Elkezdtem kimasolni a hozzaszolasaimat innen 2007 augusztustol de hihetetlen nagy melo ugyhogy egyenlore megalltam 2008 februarjaban es holnap a ferjem kinyomtatja a 42 oldalas kivonatot. A fenykepekkel nem allok sehol es elhataroztam, hogy beadom egy fenykepeszhez mert tobb ezer fotot nincs turelmem es kapacitasom kinyomtatni. Holnap megyunk M-mel uszodaba es delutan ha felebredt megkapja a hintalovat meg a medvejet es megesszuk a tortajat. Bocs amiert most nem valaszolok es onzo modon csak magunkrol irok de ez a szulinap koruli felhajtas igencsak idoigenyes. Holnap teszek fel friss szulinapi fotokat.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Nosztalgia :D

Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Nagyfiu

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07
 
 


Most csak gyorsan, aztán majd ugyekszem!

Kép

Áron, nagyon boldog, vidám, mosolygó születésnapot!!!!
Csudaédes vagy!

Edukám, Téged is Isten éltessen sokáig, 1 éve lettél anyuka. Soksok puszi...

ui. beleborzongtam... hogy elrohant ez az 1 év!!!

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Draga Aron!

Egy eve ilyenkor nagyon irigyeltem az anyukadat, mert egy csoda tortent vele. Megszulettel! Mikor neztem a kepeidet, csak arra gondoltam, h en is ilyen babat szeretnek. Te voltal az elso, te ebresztettel ra, h mi is anyukak leszunk nemsokara. 2008.febr.23tol az en szivemben egy kis helyet elfoglaltal es nincs olyan nap, h ne jutnal az eszembe. Hihetetlen, h egy ev igy elrepult es te nagyfiu lettel. Nagyon boldog szuletesnapot kivanok, mindig ilyen boldog, mosolygos, na jo egy kicsit monsteres legy!
Nagyon szeretlek, meg igy "ismeretlenul" is!

Kép Kép
rima
 
 


Kedves Aron, Isten eltessen sokaig az elso szuletesnapodon :!:

Néked zeng ez a dal,
Szívünk téged ünnepel ma.
A hangok szárnyra kélnek,
Tengernyi szépet, jót kívánva Néked!

Jázminág, rózsaszál
Vélünk jött, hogy mint köszöntsön,
És vélünk mondja Néked:
Boldogság, béke, fény kísérje élted!

Minden bú, minden baj,
Minden bánat messze tűnjön!
Szeretet szép sugára
Az élet útján lépteid vigyázza!
Vendég
 


Lanyok koszonjuk szepen az udvozleteket, egeszen elerzekenyultem tole. Kinyomtatom majd oket M-nek emlekbe. Mindjart indulunk uszni es este jovok ahogy igertem.
Puszi

ui: Katavirag, kedden reggel mesz a beultetesre vagy mar tul is estel rajta? Barhogy is legyen nagyon szoritok nektek!

Kép
Kép
eduarda07
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?