Hali,
Először is, bocs, hogy ha nem válaszolok minden kérdésre, nem szándékos. De most úgy írok, hogy közben olvasom a hozzászólásokat, szerintem kölyök is így szokta, mert nem hiszem, hogy minden megtud maradni a fejében (akármilyen matek-zseni). A nagyon régieket nem keresem meg (kérdéseket).
Banka: tényleg jó, hogy egy kislány is csatlakozik majd hozzánk, aztán a többieknek a 2. babája, kislánya. Haha.
Miért vagy kiakadva az eü. rendszerre? A magyarnál rosszabb? Amikor terhes lettem, akkor kezdték itt a nagy átalakítást. Senki nem tudott semmit mondani, hova menjek, hogyan lesz ez az egész terhesgondozás, kitől milyen papír kell, stb. Teljesen kétségbeestem, pedig eldöntöttem, hogy végig csinálok mindent az sztk-n, kórházon keresztül, ha már fizetem a tb-t. A végén az lett a sok telefonálgatás után, hogy sírtam egy jó nagyot és elkezdtünk az interneten vadászni magán kórházakat, stb-t. Találtunk egy jó magánpraxist, így a terhesgondozást ott jártam végig. Nem volt olcsó, de nem kellett beutalókért rohangálnom, sorban állni, mérgelődni, telefonálgatni, idegeskedni, stb. Szóval azt mondom, hogy került amibe került, de megérte. Nem voltam 1 percig sem elkenődött, ideges. A doki jó fej volt és mindenki akivel ott kapcsolatba kerültem. Nem kellett várakoznom, mindenki mosolygott, inni-ennivalóval kínáltak, mindent egy helyen csináltak meg. Szóval korrekt volt. Ahogy viszont másoktól hallom, hogy milyen durva a szokásos módon való terhesgondozás…Nagyon gáz.
Az tényleg rossz, hogy ilyen kevés „szülési szabadság” jár, de legalább lehet vinni a gyereket megőrzőbe. Azért ez jó dolog. Persze, szívesen maradna otthon a babával az ember. Csak megtudjátok oldani valahogy.
Megértem, hogy a párod nem vágyik már vissza ide. Ő ott felépítette az életét. Sajnos tényleg nem olyan jó most hazajönni/letelepedni, de majd lesz ez jobb is. Mármint itt a helyzet. Gondolom Téged is inkább a régi barátok, helyek, ismerősök hiánya szomorít el néha. De majd lassan születik a kisbabád és meglátod nem sok időd lesz ezen morfondírozni. Bár majd biztos jó lenne valaki honfitárssal megbeszélni a babás-dolgokat, de akkor gyere ide és mi segítünk. De rajtunk kívül biztos még sokan vannak, akikkel tartod a kapcsolatot.
Én a szülés előtt 3 héttel hagytam abba a melót és most sem biztos, hogy máshogy csinálnám. Mivel D. 2,5 héttel hamarabb született, mint kellett volna, így 1 percem sem volt arra, hogy elkedjek aggódni, parázni. Ez így volt jó.
Katavirág, szóval apósék nem kaptak semmi mérgezést, csak besz.rt a telefonjuk és nem vették észre. Most pénteken telefonáltak, és kicsit kiakadtak, hogy mi már „rosszra” gondoltunk. Erre mit mondjak? Elég sok minden nyomja már velük kapcsolatban a „bögyömet”, de inkább nem mondok semmit sem nekik, bár néha szívesen beolvasnék nekik. (Pl. az egy dolog, hogy nem jöttek még D-t megnézni, de hogy semmit sem küldtek még neki?-azért ez engem bánt. 1 fiúk 1 gyereke.) Így inkább nem is beszélek velük telefonon, Karácsonykor is próbálom úgy időzíteni a hajmosást, hogy pont amikor telefonálnak, ne tudjam felvenni a telefont. Elég gáz. Anyós meg megint „okos” volt. Az unokájával akart beszélni telefonon, és nem értette meg, hogy D. nem tud még beszélni!!!! Én nem értem, hogy miért váltak el, hiszen tök egyformák após-anyós.
A rádióban nem én szerepeltem, hanem a kollegám végül is. Egy új termékünkről volt szó, ami most eléggé aktuális (utólagos hőszig.). Elég nagy visszhangja volt a műsornak, így nagyon jó, hogy lehetőséget kaptunk a „szereplésre”, jó kis ingyen reklám volt.
D. a lépcsőn végig felmegy, kb. 30-40 mp a szintidő. Persze végig ott vagyunk mellette. Most már elkezdett lefelé is jönni, szépen tolatva. Fent van IKEA rácsunk, lent nincs. Amúgy nagyon jól nyomja. A járás, állás önállóan még nem megy, de szerintem nem sok hiányzik hozzá. Előbb fog ő járni, mint állni a jelek szerint. De nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokára fog elindulni, mivel 8 hónaposan állt fel először. Most meg már 10,5 hós. Kezd egyre bátrabb lenni, így hatalmas esések vannak. Olyan „ól-ajtó”-szerű. Persze én tök besz.rok, és utána percekig azt vizsgálom, hogy folyik-e a füléből a vér. Ez az anyai aggódás elég rossz néha. Tudom, hogy ők még „gumi-emberek”, de akkorát tud koppani a feje. Hiába vagyok mellette, néha kiszámíthatatlan, hogy mit akar. Na jó, sok ilyen még nem volt, de nagyon rossz.
Szerencsére nagy részt itthonról melózok, meg a párom is. Kötetlen a munkaidőnk, de azért eléggé behatárolt, hogy mikor kell csinálni a dolgainkat, hiába kötetlen. Próbáljuk úgy beosztani az időnket, hogy megosztva tudjunk D-ra figyelni. Eddig ment segítség nélkül, bár nagyon nem is tudunk ismerőst megkérni segíteni, mert senki nem él itt a városban. Max. babys-t tudnánk, de még eddig nem hívtunk. Eléggé meg kell szervezni előre a hetünket (ha mennünk kell napközben valahova), de ügyeskedünk.
Hé, a hulla-mutatástól tv-ben rosszul vagy? Nem kellett nektek ilyent csinálni az egyetemen?
Nagyon ügyesek a petéid. Jól reagálnak. Majdnem könnybe lábadt a szemem, amikor olvastam, hogy pénteken akár kis Kata is lehet a pocakban. Húúúú, nem semmi. És tök jó, hogy Oli is ilyen jól viseli, hogy megy Veletek. Mármint, hogy mennie kell és balhézik.
Hehe, a 3,95 nem = 4,00-gyel. Ezen jót nevettem. A kis csóró magyar jány…
Rima, terhes??? Na kiváncsi vagyok. Leon meg már megy? Az nem semmi. Kiváncsi vagyok, hogy mennyi idő az 1-2 lépés és a mondjuk végig megy a szobán. Mármint mennyi idő, nap tellik el, hogy simán „vegye az akadályokat”.
Aranyeső, nehogy ám elkettyenjél. Ha kell segítség, akkor majd úgy fog sikerülni. Látod Katavirág milyen lazán veszi az egészet. Szerencsére talán már nem olyan vészes dolog ez a „segítség”, és elég sok mindenkinek kell ezt igénybe venni. Te ettől még nem vagy rosszabb, mint más. Lehet, hogy tortúra az egész, és nem is sikerül elsőre, de majd megjön a „gyümölcse”. Ne görcsölj, kérlek! Ügyesek lesztek, meglátod.
Edu, tök jó, hogy már a szülinapot szervezed. Mikor is lesz pontosan?
Sajnálom a fájdalmakat én is most hasonlókat élek meg, csak nem ott fáj, hanem a derekam környékén, belül 2 ponton. Iszonyat módon. Még 1 hetet adok magamnak, aztán megyek dokihoz.
Tök jó, hogy így meg van a nyári program már. Alaszka nem lesz semmi, arra (is) nagyon kivi lennék.
Kölyök, várjuk majd az újabb teszt eredményeket. Azért megnézném azt a birkózást, hogy hogyan is zajlik. Nálunk nagy csiklandozások vannak, meg az ágyon forgatás nagyon bejön D-nak.
A hajvágást hogyan csináltátok?
Na megyek, mert hív a Főnök. Puszi Nektek
U.i.:Bocs, de megint észrevettem magamon. Szóval az elején még tök részletesen reagálok, de az utolsó hsz-okra már kevesebbet. Ez nem bunkóságból van, hanem elmegy az idő és próbálok gyorsítani. Szóval kölyök pl. most írjál megint gyorsan és akkor veled kezdem.