Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki ismeri e dr Barna Pétert a Szent íimréből. Ha igen, légyszi írjátok meg a tapasztalaitokat, pozitív negatív élményeket. Igazából egyszer voltam nála, akkor nagyon szimpatikus volt, de szeretném tudni, hogy jól döntök e ha nála maradok.

Köszönm válaszotokat.
bonbon
 
 


Bonbon,
jól döntesz, ha nála maradsz! :)

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Utólag is sok boldogságot a Bálintoknak és Grétinek is!!!
:lol: :lol: :lol:

Curse! ++++++++++++++++++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 

 
 

Szombaton megtörtént az első Bábszínházlátogatásunk :lol: Szuperül sült el :lol:
Pedig most ébresztettem fel először, s még az is jól ment :lol:

Kicsit szita vagyok...
gödibarbi
 
 


Remélem Alex már otthon alszik egy kiadós szopi után!

Mindenkinek puszik!
rídonli#
 
 


Bálintoknak boldog nevenapját utólag is.

Curse, remélem már otthon mindjárt!! Aztán már csak előre nézz :)

Barbi, és végigbírta szépen? Már én is gondoltam rá, csak még tétovázok :D A mi gyerkőink között csak 2 hét van, szóval két hét múlva én is elviszem bábszínházba :lol:
Mondjuk a másfél órás Gryllus koncert az megy nekünk tulképp egyhelyben ülve és bámulva az előadást. Még akkor is, ha hátul van hely és én is alig látok valamit. :wink:
és mit néztetetk?

Johi, már izgi :D és most hogy érzel a babázással? Ha akarod ignoráld nyugodtan :)

Zuzi, +++++ fránya kór :(

Kép
akata
 
 


Köszönjük a névnapi köszöntéseket :D

Deni, Nektek is :)

Remélem, Alex már otthon :)

KépKép
fibi
 
 


Curse írta, hogy tegnap délután óta már otthon vannak végre! :D :D :D

Nagyon köszönjük mi is a névnapi üdvözleteket, átadom a Nagyfiúnak :D

Bonbon :) Barna doki sztem is jó döntés!

Zuzi :) Akkor még egy raklap ++++++++++++ Meddig maradtok Kecskeméten?

Barbi :) Bábszínházazás rulez! :D és mit láttatok?

Kép
Kép
denizsa
 
 


Alex és Curse! Örülök, hgoy végre otthon vagytok!! Most ez a legfontosabb!! 200 ml tejfejés meg hűha! ÜGyes vagy!
Aztán ha majd egyszer úgy érzed akkor leírod, hogy mi volt...terápiás célzattal legfeljebb ;)

Deni Bálin, Fibi Bálint: Boldog nevetek napját!!

Votiv: gátmetszést én is lögyböltem anno kamillateával. jó volt rá ;)

Kamilla szája-orra körül ez az izé egyre randább :? Most betadinnal kenjünk, merthogy az gombaölő is...viszont úgy néz ki meghűlt valahol a gyermek, mert mára tüsszög, taknyol. Ami nem is lenne akkkora nagy baj, csak igy most nem tudom elvinni a dokihoz, hogy megmutassam a kiütését :?
Mert, ha betegrendelésre viszem, tutti, hgoy abba a kis váróba összeszedünk még valamit (ráadásul az egészséges Borit is vinnem kéne magammal, merthogy hová tegyem ugye)
egészséges rendelésre nem tudunk menni, mert folyik az orra :?
áááá kész vagyok...remélem hamar elmúlik az orrfolyása

Rylie
rylie
 
 


Sziasztok lányok!

Curse! Örülök, hogy végre együtt lehet az egész család :)
Én is First-tel kezeltem anno a gátsebet Bajni után, 3 hét alatt teljesen meggyógyult (igaziból már 2 hét után rendben lett volna, ha a felszívódó varrat felszívodott volna ...)

Még mindig köszönjük a szülinapi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok :)

Grétikém kemény 3 napot bírt az óvodában 2,5 hónap kihagyás után és ma már itthon van, mert folyik az orra :evil: és persze Bajninak is, HURRÁ :twisted:
Jó, most nem vészes, de mivel még nem tudja tökéletesen fújni az orrát, inkább én itthon jól kiszívom nei, nehogy aztán ebből legyen később szövődmény.

Johi :D Mindjárt te következel :) Hogy vagy?

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


A másik fontos dolog meg lemaradt:

Deni és Fibi Bálintjának utólag is boldog névnapot, valamint Blaye-Vera ikrecskéinek boldog második szülinapot :)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Mi ezt kaptuk Borkától Bálint napra :)
Kép
Kép

és már együtt fürdenek a lányok :)
Kép


Vera ikreinek mi is Boldog Szülinapot Kívánunk!!

R
rylie
 
 


Akata! sztem akkor bátran vidd. Misi mókust néztük meg
Végig ücsizte saját (!) széken. A "félős" részeknél hozzámbújt, de megnyugtattam, hogy Misi mókus biztos legyőzi - hála úgyis lett 8) .

S ha már itt tartunk akkor nagy köszönet nektek lányok, mert Angi iiiiiiiiiiiíííííííííííííííímádja az Anna és Peti sorozatot :lol: :lol: :lol: ! A ti ajánlásaitokra néztem utána, s karira kértem. Szóval ismét köszönet!!! :lol: :lol: :lol:

Rylie! ++++++++
S gratulálunk ügyiBorkának! :lol:
Fürdőskép: esküszöm hirtelen nem tudtam ki-kicsoda :shock: :lol: . Látom w-ülés még mindig rul Kamillánál.

ÉLJEN!ÉLJEN hogy Cursek már együtt otthon!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Curse!
De jó, hogy végre együtt lehettek!!! :D :D :D

Rylie!
Esetleg Borax C9, az is a gombára jó, nekünk anno szájpenészre adta a doki néni, illetve mondta, amikor ugyanez volt B-nél (már ha ugyanez, mert ugye azt látni kellene 8) ) B-nek a cumitól volt valószínűleg :?
Nagyon szépek a lányok, Bori tiszta Te!!! :D

Barbi!
Anna-Peti nálunk is nagy sláger! Nem tudjuk letenni! Most rendeltem meg a többi részt is a Bookline-on :D (akciós!)

Deni!
Már tegnap délután visszajöttünk, mert Tomi ma hajnalban jött meg Kínából. MA családi napot tartottunk, végre eljutottunk a Tropicariumba. Csúcs jó volt :D

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Vera ikreinek mi is boldog szülinapot kívánunk!!

Lindi :) Áááá ez nem lehet igaz... máris betegek a gyerkők :( :( bulást ++++++++++++++

Rylie :) Jaj szegény Kamilla, sok ++++++++++ neki is!! (És mit fogsz csinálni a kiütésekkel, kihívod a dokit vagy mégis elmész?) Borikának pedig naaagy gratula!!!! nagyon ügyes :D :D

Barbi :) Elképzeltem, hogy mi lett volna, ha Misi mókus nem győzi le a gonoszt.. :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Ezt meg kell mutatnom Nektek!: Bálint és az ő inspiráló hatása: :mrgreen: :lol: :lol:
És mielőtt küldenétek a mókusok elé: Bencuska akar ráülni a bilire (de nagyon és egyre gyakrabban 8) ) leveteti magáról a pelust és "nyom" :lol:
Kép
denizsa
 
 


Zuzi :) Családi nap rulezzzz!!! én is-én is akaroook!!! :lol: És Tomi holnap már dolgozik vagy holnap is lesz családi progi? :wink:
Anna-Peti nekünk is megvan, de a srácok hallani se akarnak róla :roll: ahogy egy ideje szinte egyik könyvről sem, kivéve 1-et: a Bob Mester-t 8) nálunk ez az abszolút sláger egy ideje, asszem ez az első "függőségünk"...
denizsa
 
 


Rylie! Hú, micsoda hajzat és micsoda szemek :) Igazi kis hajasbaba :)

Zuzmo! Mi is épp a Tropicáriumba készülünk, szombaton akartunk igaziból menni, de aztán meggondoltuk magunkat és mi is inkább egy hétköznapot választunk.

Deni! Én Bencus termel is a bilibe? Ilyen próbálkozás nálunk is van, naponta többször nyomul Bajni a wc-re, hogy pisilni kell és néha bedőlök neki, de eddig még sose jött semmi. Mondjuk nem is bánom, mert az a mini kuki kifelé áll, szóval tuti nem a wc-be menne. Ha meg megpróbálom benn tartani a kukit, az röhögésbe, a pisilés meg kudarcba fullad :? Ti és minden fiús anyuka, ezt hogyan oldjátok meg?

Egyébként: idegbaj ellen tudtok valami orvosságot? Én nem tudom mi van velem, de (Neet te ezt a részt ugord át) a gyerekek teljesen kikészítenek mostanában. Bajni is olyan kis piszok lett, hogy egész álló nap csak rosszalkodik, főleg így Grétivel együtt.
A legújabb, hogy mindenhova felmászik, a nappaliban nekiindul a polcokon a szekrény tetejére, az nem számít, hoyg esetleg polcostól leesik.
A másik meg, hogy a szekrényajtókba belecsimpaszkodik, az hagyján, hogy kiszakad a helyéből, de a konyhában, ami a sarokban van, valamelyik nap majdnem ráborult, még jó, hogy épp ott voltam (most közelebb toltuk hozzá aza sztalt, hogy elgközelebb az legalább a szekrényt megfogja ...)
Hogyan lehet egész nap halkan nevelni a gyerekeket? Ez valakinek sikerül? Mert nálunk még az a mondat, hogy pl. "gyerekek, kész a reggeli" is tripla decibellel működik csak, mint kellene. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lindicita 2009.02.16 21:50-kor.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


És hát ez a kis boszorka, hihetetlen mennyire kettős személyiség, a végletekig tud édes és aranyos lenni és ugyancsak a végletekig hisztis, de olyan igazi nagypályás. Átmenet nincs.
Tegnap pl így várt a lépcső tetején, mikor délután felébredtek (Bajnikának csak egy pelenka jutott a fejére...), és egész nap ilyen kis mosolygós volt, de ma még az ördög szarvakat is látni véltem a fején :(

Kép

Nektek nincs néha olyan érzésetek, hogy rosszul nevelitek a gyerekeket? Persze ilyenkor, mikor alszanak, már én is tudnám jól csinálni, de menet közben olyan nehéz :cry:
lindicita
 
 


Lindi,
ha átugranám, kit lehetne fikáznom? :mrgreen:
Amúgy miért kéne a gyereket halkan nevelni? Itt legalábbis sűrűn zeng a ház... amúgy tökéletesen nevelek, így ilyen problémán nem agyalok.. :lol:

Votiv,
ugye, h a tescot is lehet szeretni? Olyan lehet ez, mint az angol időjárás: ha egyszer-egyszer odatévedsz, lehet, h megszívod, de ha huzamosabb időt eltöltesz ott, megszereted. :D

Hüje vagyok én? 3 hét múlva nyelvvizsga, és gyerek alszik (vagyis azt csinálja amit..) én meg ahelyett, h a német nyelv szépségeiben áztatnám az agyam, egy pohár rose-ban áztatom, és fórumozok. Noormális?
neet
neet
 
 


Ja, és még mindig Lindinek: a csendes beletörődés sokat segít, időnként némi lázadással. Ma sem jutok el a hajmosásig? Na, majd holnap. Ma sem alszik el a gyerek 9 előtt, és lőttek a BK első részének? Hm, sebaj, holnap elolvasom a fórumon, mi volt. Gyerek kitörte az első nyuszifogát ? (ki) és már szürkül? Sebaj, majd a felnőtt legalább rendesen nő. Kiszökött a kutya, és magával vitte a másikat is, és hetek óta ezt csinálják, pedig már senki se tüzel? Háát, ez húzósabb, de ha nem okoznak a szomszédságban anyagi kárt, már ez sem hoz ki a sodromból. Esik ez a f@szom hó, ahelyett, h jönne a tavasz? Na, erre még nem találtam ki jót, de már érik....
neet
neet
 
 


Lindi!
Én is ilyen, és hasonló mondatokat szoktam kérdezni magamtól. Anyám szerint felesleges ezen agyalni, mármint, hogy jól nevelem-e a gyereket (és ebben Neet is megerősített :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), persze ettől még felteszi az ember a kérdést :roll:
B 3 hete itthon van, nem merem óviba engedni, nehogy hazahozzon még valami fincsiséget. Szóóval mi is hangosan vagyunk :lol: Nálunk már a felöltözéssel kezdődik a cirkusz, PAnnus épp a dackorszakban, néha majd megőrülök :lol: Amúgy múlt péntek óta, amióta havazik (legalábbis Kméten egész hétvégén esett) teljesen megőrültek. Előtte kis angyalok voltak, de az időjárás mindig betesz nekik. De szerencsére egyre nőnek, minden nappal könnyebb lesz 8)
Kitartás!!!! :D

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Deni!
Tomi ma már ment dolgozni, tegnap csak azért nem volt, mert éjszaka 11 órát repülőn ült, így itthon maradhatott :roll:
Nálunk szerencsére nagy kedvenc a könyvolvasás, csak nagyon sok türelem kell hozzá, mármint az én részemről, mert Pannus állandóan közbevág, őt még a "sztori" nem érdekli, csak a képek, és elég nehéz mesélni, és közben képalámondani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: AMúgy nálunk nagy kedvenc még a Tesz-vesz város is, először a Csúcsforgalom Tesz-vesz városban volt meg, és az telis-tele van autókkal :wink: , aztán a sürgés-forgás Tesz-vesz városban, ami már kisebb történetekből áll nagyon jó képekkel, pl. hogy kell házat építeni, hogy termelik a kukoricát, hogyan készül a papír, stb.... Ja, és van egy új könyvünk, Öcsi és bátyó címmel, kicsit képregényszerű rajzokkal, apró történetekkel, Nektek a későbbiekben nagyon jó lenne, mert hát öcsi és bátyó :D
És mostanában esténként diavetítés megy, mindenkinek választani kell egyet, nekem és apának is :roll: :lol:
Bili!
Engem Pannus totál kikészített régebben, hogy állandóan wc-re kellett mennem vele, de semmit nem csinált, illetve csak a papírt követelte.. Egy idő után tényleg eluntam. Remélem, nyáron ő is szobatiszta lesz :D A srácaid nagyon édesek!

Lindi!
Mi is direkt hétköznap mentünk, szinte senki nem volt! És a honlap szerint csütörtökön van cápaetetés :wink: És elvileg minden délelőtt és délután lehet rájákat etetni, de ez nekünk nem tűnt föl, pedig ott voltunk.
pisilés: B elég későn lett szobatiszta, és nálunk is történtek balesetek, már ami a kilógó kukit illeti. Nálunk nagyon hamar megtanult állva pisilni (főként azért, mert nyár volt, és a kertben megtanulta). A szomszédom is azt mesélte, hogy állva szívesebben pisil a gyerek. És azt már lehet a wc-be is. HA kakil, akkor meg tök édesen tartja a kukiját, hogy ha pisi is jönne, ne menjen mellé :lol: Ez is csak idő kérdése, előbb utóbb megnő :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Ja, és Pannus annyira profi autókat rajzol :shock: 2 éves!! Annyira le vagyok döbbenve! NA, persze a mester...

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Sziasztok!

Borkának gratula a felálláshoz!! :D


Bili téma: nálunk B sokáig bilibe termelt, és ritkán jött ki a pisi. begyürte magának a kukit elég hamar :lol:
Ábel kb 1 hónapja minden este fürdés elött követeli, hogy "picsi, picsi", és ráültetjük a bilire, aztán tényleg pisil, szinte mindig :D nála sem megy ki a pisi, mondjuk néha megigazitjuk neki :lol:

Könyvek: B mindigis imádott minden könyvet, szinte mindegy mit olvasunk neki. Ábelt most kezdi el érdekelni, de ö még a macis, autos egyszerübb verzioknál tart :) és sokkal kevesebb türelme van, mint a bátyjának, vagy még nem izgatja a szöveg rész :P
Diafilmeket viszont mind2 nagyon szereti, hétvégén mindig az a sláger esténként.

Nevelés: én is sokat kiabáltam, és ostoroztam magam. nálam csak az jött be, ha lenyugtatom magam valamivel (attol a gyerekek is nyugodtabbak, és oda-vissza). sok módszer van, mindenkinek egyéni (Sedatif vagy jóga vagy meditáció vagy nadi, nekem az utóbbi segitett sokat :))

KépKép
fibi
 
 


Hi evribádi!

Curse,
jó, hogy együtt otthon!! :) :)

Rájli,
Borisnak gratula a felálláshoz :D:D:D

Deni,
nagyfiaid édesek :)

Neet,
velkám bekkkk hiányoltam már az ellensúlyt.. :mrgreen: egyéként szavaiddal egyetértek nevelés-ügyileg, kivéve, hogy én tudom, hogy sz@rul csinálom. Viszont nem rágom magam rajta :D
a rozé sokkal viccesebb, deutsche grammatik.... :wink:


Minden ünnepeltnek, név és szülinaposnak utólag is boldogságot kívánunk :)


és csak hogy egyet offoljak én is, fellövök egy mai képet:

Kép


csók


macs
macskanyu
 
 


Macs :) hű de helyesek :)

Curse, de jó, hogy otthon vagytok már!

No aki esetleg nem ismerné, egyszerűen szuper!!!

2 almát héjastól nagylyukú reszelőn lereszelünk,
beleteszünk 1 ek zabkorpát vagy zabpehely liszetet
2 ek lisztet
1 tojást
és annyi tejet, hogy vastag masszát kapjunk (leginkább pár csöpp megteszi) :)

olíva (vagy bármilyen más) olajjal kikenünk egy serpenyőt és evőkanál nagyságú gombócot beletesszük és szépen kilapogatjuk. kb tenyér nagyságú "palacsinta" lészen belőle. 5-8 perc sütés után pedig jöjjön az élvezet!

semmi cukor, mégis édes de a nagyon édes szájúak kenjenek rá lekvárt pl.

Más: Norbi módszer - kipróbáltam, tök jó!

rántott hús: zsemlemorzsa helyett zabkorpa, olajos sütés helyett sütő! nagyon finom és full egészséges (ja és nem hízlal persze)


Kép
akata
 
 


Kata,
hú mesélje erről a rántott húsról :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Kata!
a zabkorpa sajnos ugyanúgy hízlal, mint a zsemlemorzsa, csak más szénhidrát. de hasonló recept, amikor egy kis joghurtba mártani mondjuk a halat és összetört kukorica pehelybe hempergetni, majd sütőben kisütni. finom, nincs benne fölös olaj, de azért szénhidrát igen :). csak a kukoricapehely finom ropogós lesz sütés után.

a palacsintád érdekel már régóta.
mindkét oldalát egyenként kell 5-8 percig sütni? és olyan nagy lángon, mint a palacsinát? mennyire kell kilapítani?
a fehérjét felverve vagy simán tesszük bele?
csak ennyi volt a kérdésem :))

ancsipancsi
 
 


Ancsi,
nem kell szétszedni a tojást, hanem csak úgy zutty :)
és annyira kell kilapítani, amennyire tudod, azért nem lesz olyan vékony mint a palacsinta! és igen mindkét felét meg kell sütni közepes lángon, addig amíg nem látod h kész :D

hát ebben tényleg nem tudok vitatkozni, mert nem tartom számon túlságosan h mi hízlal és mi nem, de Norbi már csak nem mondaná, hogy a zabkorpa nem hízlal.......vagy mégsem? :? :? :? nem tudom, mindenesetre egészséges és ez tuttti :) Én amúgy a Norbi fogyit sem ismerem, egyszerűen csak van néhány egészséges receptje amit lőttem egy könyvből, azok tetszenek. Ez is onnét van.

Kép
akata
 
 


Kata!
Tök jó receptek!Köszi! A palacsintásat tuti kipróbálom!

Ancsi!
A korpa hizlal :?: Az nem tömény rost anyag, ami tulképp nem is emésztődik meg? Én úgy tudtam, hogy ha valaki rostszegényen étkezik, annak kell búza vagy egyéb korpát ennie. Most elbizonytalanodtam. A zsemlemorzsa meg olyan, mintha zsemlét enne az ember fehézr lisztből, csak meg van szárítva és lereszelve. Világosíts fel, mert ebben Te vagy a szakértő! :D

Macs!
Nagyon cukik! És hogy hasonlítanak egymásra! Tudom, unalmas vagyok, de nekem ez olyan hihetetlen, nálunk annyira nem hasonlítanak egymásra a kölkök :lol:
zuzmo1
 
 


A képek annyira jóóóóóóóók! Mindjárt én is teszek fel magunkról, hogy ki ne maradjak a sorból! :lol:

Curse: de jó, hogy otthon és jöhetnek már akkor a képek a nagyfiúról! :wink: Gyere majd, ha tudsz, olyan jó lenne kicsit megnyugtatót hallani rólatok...

Kata: jöhetnek még egészséges receptek, engem tökre érdekel!

Olvasás: Tüci egy éven keresztül csak Annipannit ("Apinya") olvasott, olvastatott non-stop. Most rákattant az Anna és Petire ("Bettis Andis"), amit szülijére kapott (kistesó születik ugyebár :P ). Megőőrülök, mert hát én vettem neki a könyveket, meg tök jó, hogy szereti, csak tudnám, miért kell mindig ugyanazt olvasni orrvérzésig egy ideig? Én már úgy tudom unni. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Ilyen és ehhez hasonlóan szuper recepteket mostanában előkotort Kismama Babaszakácskönyvből szedegetek :) Nem pürékkel van tele ahogy gondolná az ember, hanem nagyon szuper kajákkal, még hamburger is van benne, egészséges módra :)

Kép
akata
 
 


Tinu,
nagyon helyre kis pocak :D Tündi meg bocsiiiiiiiiiiiiiiiii de mintha egy tündér és egy kobold keveredett volna benne össze, nekem annyira szép! szerintem jó eséllyel kiválogatnák gyerekszereplőnek, nagyon karakteres :)

Anna és Peti nálunk is nagy sláger, és mi is lekövetjük a meséket :D Így esett, h Januárban Visegrádra mentünk, és mi is a Misi Mókust néznénk meg először :lol:
egy csomó helyzetre sokkal könnyebb rávenni a gyereket amit ebben mesélünk. Nekünk nem volt sosem gond a fogmosás (kopogósszmájli) de azért ha kis óckodás van, akkor csak annyit mondok: tudod, hogy Anna és Peti is inkább megmosták minthogy.....blablabla :D szerintem nagyon jó, kategóriájában felér a Harry Potterrel :D

Kép
akata
 
 


Hú, tök jók a képek! :D

Tinu,
tök aranyos pocakod van, nekem most nőtt egy nagyot, jó, alapban sem voltam sovány, így most én elég nagynak érzékelem magam, de lehet, hogy most csak a pocak nőtt, a bébi meg majd belenő :lol:

Kata,
tényleg tök jó Anna&Peti, de pl nekem az ünnepek kapcsán (karácsony, húsvét), kicsit fura, mert az annyira családfüggő, hogy ki hogyan ünnepli; nekem spec a karácsony (amikor aktuálisan olvastuk) eléggé üresnek tűnt - de persze az meg benne van, hogy elsorolja, mi minden történik egy gyerekkel (ebéd, mézeskalács, stb)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


De édesek a köcök :)
Tündi tényleg nagyon szép, karakteres arca van :D Csongor meg az egyik kedvenc fiúnevem, majdnem Ábel is az lett, csak apa megvétozta.

Füli meg Álmos irto édesek :) érdekes, neki is olyan kis hegyes álluk van mint az én fijaimnak :lol:

Kata pali receptje nekem is tecc :)
fibi
 
 


Füli és Álmos meeenyire hasonlítanak?! Tisztára, mintha tesók lennének :mrgreen:

Neet: én spec örülök a hónak. Építetettünk hóembert a játszón, szép a táj stb. No de akkor lettem qva mérges amikor itthon kiderült, hogy szép kövér cseppekben beázik a plafonunk :evil: na erre még nem találtam ki semmi örömtelit :x

Nevelés: hm...én mostanában változtattam egy csöppet a hozzáállásomon. Éspedig az "változtatott" meg, hogy kollegám kislányáról kiderült, hogy olyan betegsége van, ami élete végéig elkiséri és végig szteroidos bogyókat kell szednie és nagy fájdalmakkal jár igy is :cry: és pár hónappal fiatalabb csak mint Kamilla...és akkor elgondolkodtam. És arra jutottam, hogy leszarom ha hisztis, szófogadatlan, rossz, stb stb DE EGÉSZSÉGES!!! úgyhogy amióta ez "leesett" bennem kevésbé tud kihozni a sodromból és sokkal-sokkal kevesebbet üvöltök vele. Persze a hangomat igy is fel kell emelni néha, szal azé nem apríthat fát a hátamon 8) de gondolom érthető a különbség.

Tinu: pocakod jól néz ki ;) és Tündi is szép kislány !

Deni: Bálintnak milyen sokat változott az arca amióta nem láttam!! :o Kisfiús mostmár!

Zuz: boraxot oks még megpróbáljuk, egyelőre nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki hat a betadin.

Deni: boszitopik rúúúl, mert takonykórt mintha elfújták volna! Avagy telitalálat volt az allium cepa+oscillo+citromillóolaj ;)
De azért a héten nem megyek vele dokihoz, ha jövő héten is ott van ez az izé a szájánál akkor elmegyünk egészséges rendelésre.

Kata: mi is az A&P-n felbuzdulva mentünk Misi Mókusozni, de enyém gyermeknek csak a szája nagy :lol: mert a műsort azt nem bírta ;)

Lindi: Gréti milyen szép ezen a képen....
Borit meg nemsokára megkopasztom :)

Rylie
rylie
 
 


Lányok,
tényleg nagyon szépek vagytok, MIND!!

Kata, Ancsi,
tuti receptek, jó ötletek, vevő vagyok rájuk.
Ancsi, tőled még nagyon várom a csokis kalács recipét is! 8)

Bálintoknak utólag is (15 napban még benne vagyunk) nagyon boldog névnapot! Megzavart, hogy mi Valentin napot ülünk olyankor!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: (vicceltem!!!)

és akkor én is dicsekszem egy kevést:

Memmmmme morcos:
Kép

A nagyoknak Villámos cuccuk van, a kicsit meg csak odaparancsoltam:
Kép

Anya gyermekével, (annak, aki nem ismer):
Kép

És ma reggel:
Kép


velünk amúgy nem sok minden van, Borisznak megvettük az iskolatáskát (arról is tudok felrakni képet :wink: ) nem kicsit fáj a szívem, állandóra még nem sikerült bejelentkeznünk a körzetbe, így lehet, hogy csak várólistás lesz :( , de legalább kerületi...
Hát ennyi... minket már "nagy és komoly" dolgok foglalkoztatnak!!! :lol:
Talán emiatt van, hogy Memével egykorú gyerekek már lassan mind beszélnek és bilibe pisilnek, ő meg nem... :roll:
pont tegnap néztem meg Borisz könyvében, ő ennyi idősen egy reggel az találta mondani, hogy: "Babán nincs pizsoma." (mert apja átöltöztette), meg azt, hogy "nagy, piros autó". Meme meg aszongya, hogy "nem", "anya" "tátá" (Thomas, a gőzmozdony) és "gyigye/gyugyu" (Igi) meg 'bobá" (Borisz)... 8)
apára is anyát mond.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan,
látom, ti is kiélveztétek ma a havat. :)

Rájli,
aranyba szavaid.
neet
 
 


Zsanci!
Csúcsjó a séród! :D Új?????
Gyerkők nagyon vagányak és cukik. Pannus amikor annyi idős volt, mint Memme, ugyanezeket mondta, és nem pisilt bilie, mint ahogy most se 8)

Havat mi 2x is kiélveztük, jóóóóó volt!

Tinu!
Szép pocak, szép csajszi! :lol:

Gréti is nagyon szép! ÉS Zsanci az új frizkóval! És mindenki :lol:

:lol: :lol: :lol:
zuzmo1
 
 


AnnaPetiseknek ajánlom Bogyó és BAbócát. hmmmmmm??????
Persze tudom, hogy vannak nagy ellenzői is, de mi szeressük :lol:
zuzmo1
 
 


Kata, Zuzi!

[quote="zuzmo1"]K írta:zuzmo1ata!
Tök jó receptek!Köszi! A palacsintásat tuti kipróbálom!

Ancsi!
A korpa hizlal :?: Az nem tömény rost anyag, ol:


a sima korpa (az a sz...r pehelyszerű) lehet, hogy nem hízlal...

ZABPEHELY 100 G-BAN 376 KCAL (MÉG ZSÍRTARTALMA IS VAN)
ZSEMLEMORZSA 100 G-BAN 342 KCAL

a különbség az emésztődésében van (zabpelyhet lassabban emészti az ember, így nem növeli meg hirtelen a cukrot, ergo nem okoz farkaséhséget, ezért mondja rá Norbi is, hogy egészséges), de amúgy ugyanúgy hízlal mindkettő sajnos.

és basszus, most látom, hogy BÚZAKORPA 518 kcal, azaz amiről eddig azt hittem (habár soha nem fogyasztok, mert utálom), az is veszettül hízlal, úgyhogy Zuzi...

összehasonlításul elmondom, hogy mondjuk 10 deka tengeri hal csak kb. 100 kcal (nem lazac, mert az a duplája). és 10 deka zabkorpát nem nehéz megenni sajna. :(

aki meg fogyózik (akinek nem mondanak a fenti számok semmit, annak írom) max. 800-1000 kcalt érdemes enni naponta, úgyhogy 10 deka korpával már ennek a fele huss.
ehhez még megehet mondjuk egy nagyon lightos főételt és kész.(pl. csirkemell salátát, de olíva olaj nélkül, mert az is ...)

ancsipancsi
 
 


Neet! :lol: :lol: :lol: Még tegnap elolvastalak, jól meg is vigyorogtalak, de mivel aznap ez volt az első mosolyom, többre nem is tellett ...
Viszont gondoltam ma rád, amikor a szobából Bajnitól azt hallom, hogy "takajítok" és lehúzott gatyával és harisnyával épp a szoba közepét takajította a wc kefével :roll:
A lehúzott gatya meg azért volt mellesleg, mert a változatosság kedvéért a wc-be pisilést gyakorolta (szerencse, hogy a bodyt még nem tudja kipatentolni, mert onnan már nem nehéz megszabadulni a pelustól)

A havat ma mi is kiélveztük, persze előtte vennem kellett egy szánkót, pedig azt hittem az idei telet még megússzuk nélküle ...

Macs! Milyen édesek együtt :)

Zsan! Ti is szépek vagytok és nagyon klassz a séród :wink:

Tinu! Jól áll a pocak :)

Anna és Peti érdekes módon nálunk nem jön be annyira, viszont a csaj kiadott egy óvodásoknak szóló verses könyvet is, a Zsákbamacskát, nálunk az a favorit. Bajni egész nap azt lapozgatja. Nekem is nagyon bejönnek a versek, kis egyszerűek, de nagyon jók. Az anyásat és az apásat én elsőre meg is könnyeztem :oops:

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi :) Bencus még nem termel a bilibe, csak próbálkozik, de én ennek is örülök (egyelőre :mrgreen: ) és hát a kukit igen, igazítani kell, annyira még azért nem önálló :lol: Bálint leginkább állva szeretni pisilni, de anno gyorsan megtanulta, hogy ha bilin ül, akkor belülre kell tenni :wink:
Nagyon király a kép Grétiről!!! :D :D :D Bajni mindenen-felmászása nem semmi... Bencus is állandóan mászik, hiába beszélek neki.. már volt hogy úgy kaptam el (pl. székről leborulás közben), de nem használ még a tapasztalatszerzés sem, néha elég tanácstalan vagyok én is, marad a tiltás.. :roll:
Gyakran előfordul, hogy az alap hangzavaron néha nehéz felülkeveredni :lol: de ez nem baj sztem. Önmarcangolásból jut ide is, de egyetértek a Csajokkal, állandóan ezen agyalni nem érdemes, mert tökéletesnek lenni úgyis lehetetlen és legalább gyakorlohatjuk a megbocsátás szép erényét :mrgreen: de azért igyekszem legalább következetesen kiabálni, ha másképp nem megy :lol:
Gyerkők hogy vannak? Javulnak??

Zuzi :) Könyvolvasásnál nálunk is ez a fő probléma, hogy Bálintot érdekli a szöveg is, Bencust meg leginkább csak a kép és mindig tovább akar lapozni, aztán ebből konfliktusok adódnak... :lol: A Tesz-vesz Város tényleg rulez (ez volt az előző favorit), de az Öcsi-bátyót nem ismerem, majd utána nézek!
Ja és amitől néha falnak megyek, mindig mind2 gyereknek épp ugyanaz a könyv kell... :mrgreen: ide-oda huzigálják, sokszor még akkor is, ha a béke kedvéért én ülök középen és ők meg odabújnak, ne tudd meg, némelyiket már hányszor ragasztottam... :?
Mi még este is Bob Mester-t nézünk... :mrgreen: Pedig nem vagyok nagy tv-párti és nem nagyon szoktunk meséket nézni, de este ennyit megengedünk, ez kissé beolajozza az esti rutint :lol:

Macs :) Jaj de szépek a gyerekek!!! és tökre hasonlítanak, de tényleg :D és nagyon jól áll Fülinek ez a copfos frizkó!!

Tinu :) Hű, ez aztán a szép pocak! :D gratula! Tünci meg nagyon édes, mint mindig :D nagyon fotogén a csajszid!

Kata :) Ez a korpás sütős "rántotthús" kb. mennyi időt tölt a sütőben? és kell alá vmi? (gondolom pici olaj?) nem szárad ki?

Szrek :) Akkor Tőled is kérünk pocakfotót! :wink:

Fibi :) Füled meggyógyult már teljesen?

Zsan :) Nagyon klasszak a srácaid!! Meme tigrises cucca eszméletlen! meg a hajad is!! :D és már iskolatáska... megértem a szívfájdalmad...
Havas élvezetek voltak itt is, a fiúk építettek a kertben hóembert apával 8)

Rylie :) Szuper, hogy Kamillával minden rendben! :D Plafonbeázás :evil: :evil: Mennyit tervezel vágni Bori hajából? olyan édes ezzel a nagy hajjal!

Ancsi :) Rólatok is régen láttunk képet! :wink: Hogy vagytok? a zenekaralapítással hogy álltok? :wink: :lol:

Kép
Kép
denizsa
 
 


Deni! Gyerkőcök nem nagyon betegek, csak az orruk folyik, de a Grétit azért nem engedem így óviba, mert én azért legalább óránként kiszívom nekik, nehogy megint arcüreggyuszi legyen.

Egyébként ma Gréti ezt mondta nekem délben lefekvéskor: "Anya, én szeretlek, bocsáss meg nekem, hogy rosszalkodom, máskor nem csinálok ilyet" :shock:

Én is hoztam pár képet:

Itt épp a tüdömet készülök kiköpni, mert ugye a gyerekeknek az már nem is jó, ha csak simán húzzuk őket, csak szaladva :roll:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


természetesen nálunk is készült hóember, én csináltam az alját, Peti a hasát, a kert végébe terveztük, csak Peti is onnan indította, ahonnan én, így mire a kert végébe értünk, egyforma golyónk lett, ami nem is lett volna olyan nagy baj, de majd be tojtunk, mire megemeltük az egyiket, hogy rárakjuk a másikra, és a nagy súlytól felére zsugorodott az alul lévő :) Úgyhogy szobrászkodtam kicsit, és faragtam 2 gömböt, ilyen eredménnyel:
(gondolhatjátok, mekkora volt eredeti méretben, ha a felét lefaragtam ...)

Kép
lindicita
 
 


"Barbi :) Elképzeltem, hogy mi lett volna, ha Misi mókus nem győzi le a gonoszt.. :mrgreen: :mrgreen: :lol: "

Deni! gonoszgolyót ettél? :lol: :wink: :lol:
no jó felveszem a kesztyűt, s küldöm a mókusokat a bilizés miatt :wink: :lol:
gödibarbi
 
 


Húh mennyi jó kép.... elindutam a kórházba, bár lehet, hogy elküldenek haza....

Deni: a holnapi randinkat valszeg lemondom...

Zuz: veled is... bocsi...

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Macs! csatlakozom a többiekhez: eszméletlen hogy hasonlítanak!!! :lol:

Akata! reci :D
zabkorpa nagyon sokmindent tud helyettesíteni, s én is Norbitól tanultam.
s nálunk Angi másokat szeret kioktatni, s elmondani hogy biza ha nem mosod meg a fogad akkor csúnya feketék lesznek. néha magának is mormolja. :lol: :lol:

Hogy a zabkorpa hízlal??!! sztem ez nem igaz!!! csupa rost, s hajt is rendesen. nem hiszem el. az hogy kcal-ban több no bumm. jómagam nem hiszek semmilyen diétában. az én tapasztalatom, hogy ez olyan mint a legtöbb dolog az életben: egyéni! ki kell tapasztalni kinek mi hat. a kcal és kg számolásban sem hiszek. mit mutat a tükör,s én hogy érzem magam. ez a fontos. sztem.
Suliban is volt egy tantárgyam (egészségorientált élelmezés), s ott is mint egyik legfőbb diétáztató/fogyókúrás elemként jött elő. Felfúj, eltelít, vizet köt. Nyugodtan egyétek!

előzőhöz még: bocs Ancsi. semmi személyes, s tudod, hogy szeretem, amilyen vagy :lol: :lol: .

Tinu! Tünci nagyon cuki :lol: ! Pocakkép :lol:

Szrek! nekem meg az volt a gyanús Anna és Peti karácsonyában, hogy hogy az ördögbe csinálnak meg ennyi mindent egy nap alatt?!?!?!!!

Rylie! éljen a javulás!!! :lol: :lol:

Zsan! nagyon szépek még mindig a fijjaid :lol: :lol: :lol: ! S tényleg szuper a séród! :lol:

Lindi! pedig Télapókor még ment nálatok Anna és Peti... Gréti még mindig tündérszép még akkor is ha ördögszarvai vannak :lol: .

Holnapra Boldog Zsuzsa napot!!!

Egyszer egy könyvben azt olvastam, hogy magas potenciálú szereket csak doki írhat fel. Ez Mo.-on igaz?
gödibarbi
 
 


Hali Johi!
ahittem ilyen órában csak én vagyok erre :D
akármi is lesz sok +++++++++++++++
gödibarbi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?