Sziasztok!
Nyuszifül,
kitartás szakdoli-ügyben. Én éppen hármat írtam eddig, be is fejeztem, remélem...
Lányok,
a baba szervképződése az első 8 hétben történik. Kérlek benneteket, óvatosan a gyógyszerekkel! Csak indokolt esetben, az előnyök és a kockázatok gondos mérlegelése után!
Kicsi,
a paracetamol-tartalmú gyógyszereknél még nincs sok tapasztalat, ez viszonylag új hatóanyag a gyógyszeriparban. Eddig nem tapasztaltak ugyan semmilyen kirívó esetet a terheseknél (mint. pl. a Contergan-bébiknél volt), de nem is lehet az ellenkezőjét állítani, ti. nem árt a babának. Így inkább ne azt szedd!
A paracetamolnál az a gond, hogy aki érzékeny rá (és a babája is az), annál a máj nem tudja jól lebontani, és mérgező vegyületté alakul a szervezetben. Ennek nálad sok tünete nincs, de ugye a babáját senki nem akarja mérgezni...
Éppen a fentiek miatt paracetamolra alkoholt niin tilos! (Bár ezt nektek, kismamiknak most nem is kell mondani.)
Kicsi,
mire kaptad az antibikát? Kimutattak nálad egy bacit? Ezt adják azoknak is többnyire, akiknek toxoplazma fertőzése van, bár felső légúti fertőzésekre is jó, de nem elég specifikus, inkább általános antibika. Ennél a gyógyszernél sincsenek klinikai tapasztalatok, de eddig nem fordult elő itt sem kirívó eset.
Angie34,
szia, én is 37 múltam. Mindenki újnak szól, aki táblába szeretne kerülni, kérem az alábbi adatokat priviben eküldeni:
nicknév, keresztnév/névnap, életkor/szülinap, gyermek(ek) neve, szül. ideje, tartózkodási hely, mióta próbálkoztok. nem kötelező mindegyikre válaszolni! Beírom, és felteszem a friss adatokat!
Kírusról tudtok valamit?
Szia Dunakavics, Adiadi
teszteltek majd?