Új privát üzeneted érkezett!

Am!

Bizony-bizony! Gyuszika ellenőrzi,nem töltöd-e megint házon kívűl az éjszakát! :lol:

Hallottátok a GYED-re a legújabb tervezetet? Ez már jobban hangzik! Szóval az új változat szerint marad a 2 év,azoknak,akik szülés előtt legalább 2 évet dolgoztak, így a 180 nap felugrott,de legalább ennyivel már beljebb vagyunk!

Lehet,ma napközben is többször felbukkanok,egyszerűen ráérek! :lol: Csemetéim játszanak,ott tartunk,hogy Kamilla 1 órát is vígan elvan a járókában vagy a játszószőnyegén,csak szóljon valamelyik kedvenc zenéje,esetleg a porszívó! :lol:
Olyan szépen süt a nap,de ilyen szélben sajna nem tudunk kimenni!

Ja,állítólag jön a babakocsi ma,futárnál van már!

Szeder!

Tényleg,nektek hogy vált be a járóka? Adél szereti?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Egy kérdés: a sárgarépát főzés nélkül is oda lehet adni a gyereknek vagy nem? Ugyanez vonatkozik a sárgarépa lére? Azt lehet?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Márti!

Képzeld találtam egy helyet Pécsen, ahol forgalamazanak Holle termékeket! Jeeeeeeeeee! Rendeltem rizspépet, mert nem volt készleten, jövő héten mehetek érte! :D

Monee

monee85

Monee: nem tudom, hogy lehet-e, tulajdonképpen sehol nem irják, hogy csak főzve mehet.

Márti: és arról is szólt a fáma, hogy mi van azokkal, akik az első gyerek után rögtön szülni szeretnék a másodikat? Mert nekem Zalán előtt meg volt a 2 évem, de ketteske előtt pl nem szeretnék visszamenni dolgozni. Egyébként ezeket az infókat honnan hallod? Próbáltam megint Google-ben rá keresni, de valószínűleg nem jó kulcs szavakat írok be, mert nem találok semmit. :oops:

Kép
kistiggrincs

Csak hogy ilyen egy kérdésesekkel legyen tele velem az oldal :D
Márti! A gesztenyét hogy adod? Magában vagy valamivel összekutyulva?
Minyu írta, hogy valahol lehet natur gesztenyét kapni, de elfelejtettem. Minyu! Megírnád mégegyszer? :)

Monee

monee85

Egy gyerekszájat még had osszak meg veletek, aztán eldugulok. Egy ismerősöm kisfia Tibike mondta:

-Tibike, hogy hívják édeasanyját?
- :D IKÁ (Réka)
-És édesapját hogy hívják?
- :D PIBI (Tibi)
-S hát téged hogy hívnak?
-Baba

:lol: :lol: :lol: Szétröhögtem magam annyira aranyos. Gyereklogika. :D

Monee

monee85

elsősorban Márti és a többiek!néztem a jóéjt tápit, de az nem hypoallargén.....én olyat nem merek neki adni.
vélemények???
szeder:a hozzátápiról kérdeztelek, h. egy fajtát hány napig adtál? mivel kezdtél? már kiváltottál egy szopit vele?azt mikor lehet??
mambu: privit küldtem ismét, ha nem megy akkor hagyjuk, majd rákeresek a neten, de azért nagyon köszi.

Kép
winona

Köszönjük a kép dicsiket. Nem elfogultságból írom, de szerintem is nagyon helyes kis pasim van. :lol:

Mellgyuszi szerencsére majdnem teljesen elmúlt, és az utóbbi 1-2 napban a több cicire tétel kezdi meghozni hatását, már majdnem visszatért a régi tejmennyiség is, nagyon aggódtam, mert tényleg alig volt tejem abban a ciciben. Szerencsére a gyerkőc is jól vette, hogy egy nap 6-szor cicin volt, mert mi sokszor egy nap 4-szer eszünk, nem nagy igényű, bár én inkább próbálom a napi 5 kaját normál esetben.

Nőgyógyász: nekem is menni kéne rákszűrésre, mert így beszéltük meg a dokival. Mivel nekem úgy alakult, hogy másnál szültem, mint akihez 9 hónapig jártam, így az újhoz járok ezentúl. Ezt varratszedésnél megbeszéltük. De jobban is jártam vele, sokkal lelkiismeretesebb, segítőkészebb. Rendes volt, mert megkérdezte, odalent minden rendben van-e, nem kell -e megvizsgálni, mondom minden rendben, pedig tudtam, ideje a rákszűrésnek, csak most őzike lábam van, nem volt időm megcsinálni, így most meg emiatt fogom nemsokára felhívni. Ja, és a kórházba hívott mellgyuszinál, nem rögtön a magánba. Szóval, teljesen normális. Meg mikor a terhesség végénél és 6 hetes kontrollon megvizsgált, óvatos volt, így nem tartok semmitől. Fiatal kis orvos, meg még helyes is. :wink:

Márti!
Jól néz ki a verda, remélem, hamarosan birtokba vehetitek. Ha megérkezik, dobj egy képet róla, milyen élőben.

Monee!
Milyen jól olvas Ákos. Csak nem elkezded a hozzátáplálást? Hogyhogy? Jók ezek a gyerekszájak. Ez is tetszik.

Blúmi!
Holnap már nem 13 péntek, hanem valentin nap lesz! Gondolj erre, ez a nap is eltelik valahogy.

Gwini!
Ez az, csak így tovább!!

Minyu!
Nagyon édes Csongi, ebből lassan mászás lesz. Akkor aztán neked is ott kell lenned mindig mellette.

Am!
Én is vettem észre, hogy ha nem vagyok itthon, azt megérzi Dávid. Nem hiába, 9 hónapig együtt voltunk. Hiányzunk nekik.

Hogy is van ez a GYED? Mert most nem igen hallottam a változásokat. És mi van akkor, ha a két év csak megszakítással van meg?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

monee :)
répalé sztem simán mehet! Lereszelve nem tudom, mennyire tudod pépesiteni. Én szoktam centrifugázni répát a narancslénkbe (ezt persze Csongi még nem kapja)
Lehet kapni fagyós natur gesztenyemasszát, pl tescóban is, csak jól nézd meg, hogy ne legyen benne se aroma, se cukor. Ha pedig egész gesztit akarsz venni, azt a mogyoróknál, magvaknál, aszalt gyümiknél keresd a tescóban, vagy nálunk a sima Reál üzletben is lehet néha. Gesztenyét almával, késöbb pedig husival szerette nagyon Nándi, megában sztem kicsit tömény, inkább akkor tápival, vagy valamivel add

am :)
jaj, irni akartam már annyiszor, hogy sajnálom a babakocsit, és végre példálózhattam a Zuramnak, hogy milyen jó, hogy nekünk sok babakocsink van, mert ha elromlik az egyik, ott van a másik, vagy a 3. Jó, gondolom, ez téged nem vigasztal, és igazából öt sem hatotta meg, de legalább jót mosolyogtunk.

Kép
Kép
Kép
minyu

Monee!

Holle rizspép,éljen!!! Mindent lehet vele adni ,anyatejjel vagy gyümölccsel,még gyümölcslével is variálhatod! A gesztenye mehet anyatejjel,nagyon szeretik a bébik, almával és meggyel is,de előszőr külön-külön,csak óvatosan az új ízekkel! Sárgarépalé jó,de én csak bio-ból csinálnám,a sárgarépagyökér tele lehet vegyszerrel,meg a nitrátos földben termett sem az igazi! Viszont Auchan-ban tuti találsz bio répalevet és natúr gesztenyét is! ha mégis egész répából csinálod,akkor a sárgarápa mind2 végéből vágj le 2-2cm-t kb.,mert ott raktározódnak a méreganyagok nagyrészt(ha vannak benne)!

Winona!

Én tuti nem adnám a jóéjt tápit,inkább próbálj Sinlacot szerezni vagy iratni gy.dokival(azt hallottam,már lehet recept nélkül is kapni,csak persze sokkal drágább) vagy a fent említett Holle bio rizspépet. Ez a sima tápszerrel kül.képen higítható,a Sinlac kifejezetten édeskés(szentjánoskenyérmagból van) és a babák általában imádják!

Tigrincs!

Ha a GYED lejárta előtt szülsz,akkor ugyanúgy jár a köv.babára is a GYED,ez most is így van,nem mondták,hogy változtatják!
A férjem a hírkeresőben találta a hírt pár napja! Ott nézz utána, annak is van keresője!

Ági!

Na ezt nem tudom,de biztos fogják részletezni,ha tárgyalják már a tervezetet!

Márti
borossné becz márta

Hello lányok!

Visszatértünk! :)
Tegnapelőtt kaptam egy telefont a Dévény ALapítványtól, hogy megürült egy hely a pénteki vizsgálatra, úgyhogy vihetem a csajszikámat 13-án 12-re. Ezt nem hagyhattam ki, úgyhogy összepakoltunk és feljöttünk. 2 órás csúszás volt a vizsgálaton, de azért 2 órára bejutottunk.
Először egy gyógytornász nézte meg Biankát és képzeljétek nem talált semmi eltérőt! :lol: ... de aztán jött Dévény Anna... és ő azt mondta, hogy kicsit lazább Bius válla, úgyhogy javasolja a kezelést.
Igazából akármit is mondott Dévény Anna, megnyugodtam. Kicsit olyan érzésem volt, hogy csak azért javasolja a kezelést, mert miért ne, de nem igazán tudott belekötni Bius mozgásába: háton és hason is ügyes volt, hason végig támasztott(és nem oldalt), nyúlt az elé tett játékért, megfogta, játszott vele.
Azért az tény, hogy egy kicsit a pénzre is mennek... sajnos...
Vittem a neurológiai leletet, amin rajta volt, hogy a neurológus dokinő a Gézengúz ALapítványt javasolja, és ettől tök ki volt akadva Dévény Anna.Aztán amikor mengnéztem, hogy egy kezelés 5.000,-Ft és legalább 5 kezelést előre kell kifizetni, akkor már világos lett, hogy miért is kell Biankát kezelésre vinni. Na mindegy, a pénz nekem nem számít, ha a csajszimról van szó, de azért ezt le akartam írni.
A lényeg: megnyugodtam, de azért elviszem a Csöppcsajt tornára- persze majd ha lesz hely, mert most várólistán vagyunk-... ártani nem árt.

Amúgy FŰzfőn nagyon jó volt, csak kár, hogy Gabolinóval elkerültük egymást! PEdig jó lett volna együtt sétálni a pindurokkal! NA majd legközelebb!
Tejcim is visszatért...

A.m: Megkérdeztem az állás-kérdést a Dévényes nőtől, azt mondta, hogy így nem nagyon lehet mit mondani, látni kellene Minit ahhoz, hogy biztosat tudjon mondani! Annyit mondott, hogy a lábbal is van olyan, mint a kéztámasszal (mert ez is egyfajta támasz), van olyan baba, aki valamiért nehezebben "támaszt" a lábával. Én is azt mondom, mint a többiek, ha úgy megnyugodnál, akkor kérj egy beutalót a dokitól és nézesd meg Gyuszikát.

Szeder: Blog ötleted szupi! Már el is olvastam! :) Így legalább Adélról fogunk tudni mindig mindent! :) A méretekhez gratulálok!

Holka: Látod, én mondta, hogy a csajok hiányolnak!!! :wink:

Gwini: Örülök, hogy LAlu hízott 20 dkg-t! Nagy gratula hozzá! :)

Blúmi: Kitartás!Én is voltam már hasonló cípőben! Szerintem mindannyian voltunk már magunk alatt!Tisztaságról csak annyit, hogy amikor hazaértünk Fűzfőről, csak ámultam-és bámultam, hogy a férjem milyen rendet vágott itthon... de azóta már újra kupi van... :oops: hazaértünk...

Honey: Örülök, hogy jelentkeztél! Biztos szupi lesz Zalakaroson! Mi is mennénk már valahova Wellnesselni, de a diétám miatt elég nehézkes!

Eszike, Monee, Ági: Noncsi, Ákos és Dávid is gyönyörű! Mennyivel másabbak már, mint mondjuk 2 hónapja!

Fúúú, nem tudom, kit hagytam ki, mert csak emlékezetből írtam... mejd még jövök, és pótolok!
Vendég

Ja, és megtörtént a "Zokni" -váltás! :lol: :twisted:
Igaz még csak telefonon jelentkeztem át az új dokinénihez, de már szerdán vár minket! :)

És képzeljétek múlt pénteken felhívott a védőnénim, hogy hogy vagyok, mert látta rajtam, hogy mennyire kiakadtam a dokinő bunkózásán. Csajok, ez olyan jól esett!! Azt mondta, hogy szerinte is túllőtt a célon a doktornő, és váltsak nyugodtan, ha úgy érzem. (Azt mondta, ő dokit váltana a helyemben, mert sajnos ez a dokinő, ez ilyen és már többen elmentek tőle a pokróc stílusa miatt.) Azért jó, hogy ilyen védőnőnk van! :)
Vendég

Minyu, Realdream, Starlark, A.m, Anyooka, Kistigrincs: Baba-Képek: Hát mindegyik fiúcska zabálnivaló!Annyi itt a jó pasi, hogy nem győzök válogatni!
Remélem nem hagytam ki senkit!

Minyu: Az a videó nagyon ott van! Nagyon cuki ez a kis Csongi gyerek, ahogy dobálja a popiját! :lol:

Honey: De cukin mosolyog Flóra a tükörből! Akkor Nektek is bejött ez a Lamaze játék! És nagyon szép a családos kép is!!

Noni: Szuper a 2 kép a babócákról! Hadd kérjek én is e-mailben! r.bejo kukac freemail.hu
köszi
Vendég

Bejci!

Szijjja!!! :D Az allergiád hogy van?

Lányok!

Találtam a neten egy ilyen letölthető hozzátápis pdf.-et. Megszakértenétek? Nekem nem tűnik hülyeségnek... A következő linken alul ki kell tölteni a nevet és az emil címet és le lehet ingyér tölteni pdf-ként.
http://www.kismamablog.hu/konyvek

Ági!

Nem. Illetve igen, de nem akarok kiváltani vele egyáltalán szopit. Nem tudom, annyira kétségeim vannak ez ügyben. Ákos az egyik legnagyobb baba innen, pláne hogy nem született nagy súllyal (3090 gramm). Egyáltalán nem Lalut vagy Adélt leszólva, de Ákos 6200 gramm kettő és fél hónaposan volt. 3 hónaposan volt 6800. Szóval nagy, nem tudok mást mondani. Mi a 9. kiló felé teperünk már... Más gyerek 9 hónaposan ekkora, amikor már bőven eszik ezt-azt, úgyhogy beadtam a derekam, szopi előtte-utána, de ma is kapott almát. Tegnap előtt kb. 3-4 kanál csúszott le, ma már 5-6, szóval szereti. Az igazat megvallva sárgarépát akartam neki adni, de a párolás közben elaludt a gyerek a kezemben és elforrt a víz a répa alól és kicsit izééé... elkormosodott a répus. :lol: Vannak ilyen hülye dolgaim, nah. :) A lányoktól csak az infot szívom le, hogy képben legyek. :)

A párolással kapcsolatban van valami használható trükk az ilyen bénáknak mint én? Hogy lehet nem szenesre párolni a dolgokat? :D
Köszi!

Monee

monee85

monee :)
na, pacsizzunk. Múltkor én hasonlóan piritottam meg a krumplimat... :oops: :oops: :oops:
Nekünk van párolós fazekunk, 2 fazekat egymásra kell tenni és a felsö lyukacsos, alul csak forr a viz, felül meg prolódik a cucc, de ezt csak akkor szoktam elövenni, ha nagyobb mennyiséget (2-3 embernek) párolok.

jaj, megint szaladnom kell

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok..tudom régen voltam már..bár néha -néha be-be néztem beleolvastam hogy kivel mi van.
így volt ez január elején is..itt olvastam a Gabolinó írta: a gyermekápolási táppénzről, ha egy éves koráig szoptatjuk a piciket kaphatunk táppénzt, ami lehetőség szerint több a gyednél.
én elindítottam-épp ma, de vissza is vonom- , meg egy pár kollégám is, de ugy néz ki bedőlt az egész rendszer
az Oepnél tucatszám mondták, hogy rendben van, most meg a táppénz főkitalálója beszólt hogy ez nem működhet igy ezért megbűntetik azokat az orvosokat akiket az oep ellenőriz és ezen jogcímen az anyát táppénzre veszik+ az anyának is vissza kell fizetni a pénzt.
csak azért meséltem el..hogy sajnos igy jártam nehogy más is
hasonlóan beleessen ugyanebbe.
Örülök hogy minden pici szépen fejlődik, mi a fogzással bajlódunk..
van ötletetek a könnyítésére?
Jó hétvégét mindenkinek: Judit

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Monee!

A barátnőm kicsi fia szerintem rekordokat döntöget! Most 3 hónapos,8100g és 65cm! Teljesen ledöbbentem! És,hát ugye csak szopik és lassan duplázza a születési súlyát,amit 3 hónaposan ritkán szoktak a babák...én meg örülök,ha Kamilla eléri már a 6 kg-ot! De majd az oltásnál kiderül!
Hú,9 kg? Az én Bercim majd'2.5évesen is annyi,bár 11kg volt,csak most az influenza elvitt belőle 2-t,merthogy szegény gyerek bő 1 hétig csak ivott és nem evett! Tegnap végre rendesen beebédelt palcsintából,könnybe lábadt a szemem,hogy végre eszik.Mondjuk egyébként is madárcsontú,a nővérem kisfia majdnem egyidős vele,na Ő meg a másik véglet,már most 15kg,de ez alkati kérdés is

Büszke vagyok magamra! 20.36-kor minden gyerekem vacsorázva-megfürödve-elaltatva horpasztott az ágyikójában! Egyedül voltam rájuk ma is,mert Apa lépett Miskolcra!

Babakocsi: nem hiszitek el! Még mindig a DPD raktárában lenne,ha nem hívom fel őket és érdeklődök,hogy ugyan hol van már az elvileg szerdán kiszállított csomagom? A diszpécser srác nézegette a mai,a tegnapi meg a tegnapelőtti kiszállításokat is, sehol nem volt rajta! Pedig szerdán még Ők hívtak fel,hogy csütörtökön szállítják! Végül a srác elkérte a számomat,majd félóra múlva egy futár lelkesen hívott,hogy megtalálták(!) a raktárban a csomagomat és akkor Ő most indul vele! Így este 18.45-kor megérkezett Kamilla babakocsija,de még kibontani sem volt időm,majd most,ez lesz a nap fénypontja! :lol:

Márti
borossné becz márta

Judit!

Babát vársz???? Jól látom a vonalzódon? Most nem számoltam jól utána,de akkor Ő is kb. szeptemberi lesz? Gyere már,írj,olyan izgi!
Fogzás:Dentinox gél vált be nekünk!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Gwini,
gratula a hízáshoz!! 20 dk/ hét az gyönyörű teljesítmény!! :D

monee,
bébiételből 6 db/ karton van egy típusból.

márti,
a sétában simán benne vagyok!!! Már úgy várom, hogy végre szép madárcsicsergős idő legyen!!

minyu,
Hááááát Csongi továbbra is a kedvenc kispasim! :D meg kell zabálni olyan aranyos, ahogy teperni próbál!

eszike,
gyönyörű kislány Noncsi!!!

bejci,
örülök, hogy mindent rendben találtak Biusnál!
Olyan furi amúgy ez a Dévényi dolog... Mi is járunk január óta.
De a csajszi, ahova mi járunk tökre nem ilyen pénzsóvár.
Nekünk 3000/ alkalom, nem kell előre fizetni soha.... és eleinte a csajszi még mondta is, hogy ne járjunk egyből, várjunk kicsit, hátha magától javul.
Szóval szerintem embere válogatja.
Allergiád hogy van?

szeder,
sok sikert és főleg kitartást a blog íráshoz!!! :D
Egyszer én is írtam ( kb 3 éve) de a megkérdezésem nélkül az origósok kitették címoldalra. Hetekig rettegtem, hogy néhány ismerősömnek fel ne tűnjön!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

blúmi,
jaj szegénykém!!! :( Tudom mit érezhetsz most....

Rólunk:
A tanácsadáson megkaptuk a szurit.
Flóra méretei 65 cm 6900 gr.
1 hónap alatt 800 gr-ot hízott, úgy hogy a hó elején volt az a kemény tejciválság... :D
Szóval a doki azt mondta, hogy amíg a gyerek így hízik és tök kiegyensúlyozott, ne foglalkozzak vele, hogy alig eszik.
A nem kakilásra a Laevolac-ot mondta, állítólag nem lehet hozzászokni..hm... nem tudom... :? de én inkább adtam őszibarackot. Bevált! :D

Én mocsok sz@rul vagyok. Párom detto.
Én nem kapok levegőt, ő meg a fosós vírussal küzd.
Külön szobában alszunk napok óta, mindkettőnkön orvosi maszk... és a párom bármihez nyúl, már törli is le domestos-os kendővel. :)
Lehet, hogy túlzásnak tűnik, de jövőhét csütörtökig MEG KELL GYÓGYULNUNK és Flóra sem kaphatja el egyik bacit sem. (eddig megúszta!)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti!

Bizony... lehet hogy "csak" 8000 párszáz, mi is kedden mérjük, de akkor is a 9 felé megyünk. Ákos 2,5 hónaposan duplázott csak szopival. 9 hónapos ruhákat hord és nem mondhatnám, hogy lobogna rajta.
Muuuti a babakocsit! Ügyi vagy a gyerekekkel!!!! :D

Judit!

Aztaaaaaa! Azt hittem Boginak van vonalzója, de tényleg a kistesóé???
Nekünk bevállt a borostyánlánc!

Hol van mindenki?

Monee

monee85

Ja, amúgy tök véletlen kaptam egy érdekes cikket a nem evés-kakilás és alvás témában.
Felteszem, hátha mást is érint:

http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas ... sszefugges

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nem bírom feltenni az excelt ide a Humana árakról. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci!
Jó, hogy dokit váltottál. Na meg, hogy ilyen védőnőd van! Ma én is megtettem végre, már nagyon régóta készülök erre. Már találkoztam is vele, szerintem jó lesz. Sajnos nagyon durván ekcémás a bőre, most minden allergizáló dolgot ki kell szűrnöm a kajákból. Elsősorban tejtermékekre gondol. Meg sok jó dolgot is meg tudtunk beszélni, amit a régi orvossal nem.

Monee!
Így érthető. Van egy babás ismerősöm, aki másfél héttel fiatalabb Dávidnál. Pár napja ő is elkezdte az almával, mert úgy érzi, már nem győzi tejjel, pedig van bőven. Még éjszaka is felkel, mert éhes. Most 7,15 kg és 3,8-al született. Állandóan enne, meg mindig nézi őket a gyerek, amikor esznek.

Márti!
Milyen élőben a verda? Megmutatod nekünk is?

Honey!
Tök ügyesek vagytok a 800 grammal.
A bacik ellen pedig szedjetek vitamint, főleg zöldség és gyümölcs formájában.
Excelt és word-öt ide nem tudsz feltenni. Akit érdekel, szerintem pü-ben adja meg a mail címét, és úgy tudod elküldeni. Persze várj össze néhányat, és akkor elég egyszer csatolni a mellékletet.
A linket meg köszönjük, hasznos.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szeder: Boldog nevnapot !!! A szeretteidnek is kivanom ugyanezt, remelem, most semmi sem szakitja meg a szep unneplest.

En is tegnap voltam rakszuresen … utalom en is, mondjuk en nem is huvelyileg szultem, szoval nekem meg is van ra minden okom 

Szivesen kommentelek talan eppen azert, mert ha nekunk van hozzaszolas a blogon, akkor mi is orulunk, es persze tudjuk, hogy van, aki olvassa a blogot. Oke, ez a statisztiakbol is latszik, de akkor tudjuk, hogy mas mit gondola arrol, amit irtunk, Mondjuk nalam a ferjem az aktiv tag, en csak rabolintok (helyesiras- ellenorzes ), vagy nagyon-nagyon ritkan irok en is egy-egy bejegyzest, de ezek mar kulonleges esetek. A cimunk: www.mindenlehetseges.freeblog.hu. A legkonnyebben ugy ered el, ha a sajat blogodon a kommentnel, amit irtam, csak raklikkelsz a humankara, akkor oda fog ugrani ;)

Szerintem frontok is vannak itt, mondjuk en sosem ereztem ezt, a parom hidegfrontos, Bendon egyenlore nem veszem eszre, hogy kulonosebben zavarna ez a nagy homerseklet kulonbseg.

A masszazs meg sima hatmasszazs lett volna, a hatam nagyon rossz valtozatlanul, de a masszor csaj videken lakik, es a tuzek miatt nem tudott bejonni a varosba ezen a heten. De ezt ugy tudtam meg, hogy odamentem, es ki volt irva az ajtora. Kicsit sem voltam duhos, hogy miert nem tudtak mar a kollegai egy telefont megereszteni?! Szoval nem volt masszazs.

Viszont a vendegeink jottek, es hajnali 1-kor mentek el. Ne ertsetek felre, tok jo volt dumalni veluk, meg minden, de Bendo 4-kor kelt … es en elozo nap is csak 4 orat aludtam, tegnap meg csak 3 jutott. Estere mar rendesen kidoltem, es a ferjem nagyon edes volt, o kelt fel hajnalban, es B megkapta az elozo este lefejt tejcit. De en ugy aludtam, mint a bunda, reggel 8-kor kelt B. (A ferjem meg most is alszik, 10 ora, hiaba, pasibol van, neki az ejszakazas nem megy, de azert igazan ertekelem, hogy nem kellett most kelnem!!!) A vendegekkel meg otthon talalkoztunk 2szer, eppen annak kapcsan, hogy akarnak kijonni Au-ba, de most verge megkaptak a vizumot, es ki is jottek. Sydney-be mentek, es most 3-4 honapig utazgatnak, mielott melot keresnek, mert utana mar nem igazan lesz idejuk, lehetoseguk erre. Most Melbourne volt az egyik allomas, emiatt latogattak el hozzank is.

A dokidhoz no comment, szerintem neked is valtani kene.

Agi: koszi, vegul a masszir erdeklodes hianyaban elmaradt … affenet, engem erdekelt volna Mi ujsag tejcsi fronton, sikerult vmit novelni? Es a gorogszena-csirakkal mit csinalsz? Megeszed csak magat a csirat? Az ekcemat sajnalom, Bendonek is van, de csak nagyon enyhe, dokinenim azt mondta, hogy nem is kell vele semmit sem csinalni egyenlore.

Eszike: nagyon sajnalom a folyamatos ejszakai keleseket. Nem is tudlak massal vigasztalni, mint azzal, hogy kitartas, szerintem a legnehezebb reszen mar reges regen tul vagy, es innentol csak sokkal konnyebb lesz. Oszinten, ha nekunk ¾ 9 vagy ¼ 10 lenne az uszas, az tokeletes lenne, B olyankor mindig ebren van. Szoval hogy kinek milyen idopont a jo, az csak es kizarolag a babak idobeosztasatol fugg, mi meg csinalhatunk, amit akarunk ;) Nagyon edesek a Noncsis kepek !!!!!

Holka: csatlakozom a torpiekhez. Neha en is csak magamrol irok, csak ha van idom, akkor masoknak is. A legfontosabb szerintem, hogy egymasrol tudjuk, minden okes, hogy nonek, fejlodnek a babak, az “aktiv” tagok meg ugyis dumalgatnak. A nemethez meg gratula, en nem tudnek mar igy felnott fejjel, 2 gyerekkel nekiugrani egy uj nyelv tanulasanak. (A nemetet meg mindig utaltam tanulni !)

Sziszi: Rekanak jobbulast kivanok, neked meg egy nagy-nagy pihenteto alvast! Es titkon remelem, hogy ezek mar keson is erkeznek, es mar tulvagytok mindenen!!!

Monee: voltatok vegul a varosban setalni? Jol nez ki az uj babaverda. B is igy szokta a nap nagy reszet tolteni, hogy a laba az egnek all :D Szerintem a nagy babaknak, mint Akos is KELL adni korabban szilard kajat, mert egyszeruen nem eleg mar az anyatej, Benedek is fog kapni nemsokara, pedig mi 1 honappal utanatok vagyunk, de B meg nagyobb, mint Akos, mert o 3 hosan mar 8 kilo volt.

Starlark:Doncek nagyon tunderi a kepen, sajnalom a dislexiat, ezt erzed kulonben a mindennapi eletben? Remelem, a torkod mar jobban van!

a.m.: szerintem nem kene a babakat most meg labra allitani !!! Sem a csontozatuk, sem az izomzatuk nincs meg erre kesz, sot meg szinte az ulesre sem. Bocsi, nekem ez a masik vesszoparipam a hozzataplalas mellett. Szoval en soha nem “kenyszeritem” olyan testhelyzetbe Bendot, amit magatol nem csinal. Pl. nem ultetem soha, mert ha keszen lesz ra, akkor fel fog ulni. Hogy megtartana-e magat, arrol pl gozom sincs, mert soha nem probaltam. Szerintem te se tedd, mi ertelme??? Ha kesz lesz ra a teste, akkor fel fog ulni, kuszni, maszni fog, fel fog allni, es menni fog. Minek surgetni, eroltetni? Ezzel csak problemakat lehet okozni, ami a mozgasfejlodeseben kifejezetten visszavethetik, nemhogy segitene. Bocsi, semmi bajom nincs veled, csak leirtam a velemenyemet.

Az uszasos video viszont fantasztikus !!! Tobbszor is megnezem, es teljesen elkepedek, milyen okosak, ugyesek a gyerekek, es hogy milyen hasznos dolgokat is lehet nekik tanitani. Ilyenre pl tuti elvinnem Benedeket, ha lenne itt nalunk!

Ez milyen erdekes, hogy Minike ennyire erzi, hogy nem te fekteted! Mi mondjuk felvaltva szoktuk altatni, lehet, hogy ha masvki csinalna, akkor B is eszrevenne. Mit neztel a moziban?

Judit: tenyleg jo latni teged is. Babat varsz??? Gratulalok !

Minyu: a video nagyon tuti, tenyleg nemsokara “elindul” Csongi. En is szoktam ilyet csinalni ajandekilag … egyszer pl beszereztem itt egy dobostortat, orultem neki tokre, hogy talaltam, azt hittem, az a ferjem kedvence, aztan rovid idon belul kiderult, hogy nemhogy nem a kedvence, de meg csak nem is szereti.

Bejci: tok jo, hogy a tej visszajott, tenyleg hasznal neked ez a fuzfoi levego :D Allergiad hogy van?

Marti: sajnalom az elmaradt kettesben toltott orakat, de azert biztos megtalaljatok a modjat az unneplesnek ;) A babakocsira jo sokat kellett varnotok, foleg ahhoz kepest, hogy futarszolgalattal jott (vagy lehet, hogy eppen ezert?!). Es kiprobaltad mar? Hogy tetszik Kamillanak?

Tiggrincs: orulok, hogy Zalan meggyogyult, ti hogy alltok a hozzatapival? Kezdted mar?

Blumi: draga ne csuggedj, neha vannak ilyen sz.r napok. Szerintem kellenek is, hogy tudjuk jobban ertekelni az egyszeru hetkoznapok szepseget is neha. Kitartas … de mar vege is talan!!!

Gwini: gratula a hizashoz, de mi az, hogy nem kaptok masik tapszert? Nem lehet venni?

Aki mar csinalja a hozzatapit: mennyi ido az, amig tenylegesen ki lehet valtani egy etkezest?

Valoszinuleg en is elkezdem egyebkent. Tegnap a dokineni is azt mondta, hogy azert nem alussza mar vegig az ejszakat, mert hiaba eszik rendesen sokat estere, egyszeruen mar nem eleg neki csak az anyatej. Azt meg nem bannam, hogy fel kell kelni hozza, de azt igen, ha amiatt, hogy en keson kezdem a hozzataplalast, esetleg vashianyos lesz, vagy egyeb vitamin-, asvanyi anyag hianya lesz. Es nagyon-nagyon lesi, amikor mi kajalunk, hogy mit eszunk – allitolag ez is egy fontos jel, hogy hiany van a szervezeteben, amit potolni kell.

Tegnap voltunk 4 hos oltason, sajna lazas lett Bendo  Ejszaka 38 volt a laza, kapott kupot, reggelre lement 37.5- re tudom, az nem sok, de megis adtam neki kupot megint, mert reggel a legalacsonyabb a testhomerseklet, es ha ezt nem kezelem, akkor estere nagyon csunya tudna lenni. Eleg nyugos is, remelem, hogy ennyivel azert megusszuk.

Szep hetveget mindenkinek !!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humanka 2009.02.14 02:42-kor.

KépKép
Kép
humanka

Es nehany kep is ...

Kép az elvetemult nyulevo :)

Kép pucer

Kép fintor 1

Kép fintor 2

Kép fintor 3

KépKép
Kép
humanka

Humanka! Szuperképek ismét! eninek még a vállacskája is hurkás! :lol: És már elég komoly frizkója van! nagyon helyes kiskölyök! Lázat sajnlom, de nyugtasson, hogy másnap már általában nincs semmi gond!

Judit! Téééényleg??? Juhéjjj!!!

Bejci! Valahogy éreztem, hogy ez lesz, és nincs ott semmi gond! Egyébként, ha már a védőnőd is felhívott, akkor elég komoly gondok lehetnek a korábbi :D dokiddal! Örülök, hogy Fűzfő megtette tejserkentő hatását!

Minyu! Csongin jókat nevettem! Tényleg mindjárt mászik!

Honey! nagy gratula a 800 gramhoz! Ez óriási dolog! Még emlékszem a tejválság elejére, hogy milyen kilátástalannak láttad a dolgot! Látod, még egy dolog, amit tök jól megoldottál!!!

A.m.! Szerintem se aggódj! Semmiről sincs lekésve! Egyetértek Humankával mindenben!
blúmi

Humanka bocs: természetesen Beninek....
blúmi

Sziasztok! :D
Nem várok babát, csak még nem vettem le a múltkori vonalzót és átfordult :lol:
De állandóan azt álmodom, hogy szülök még egy kisfiút :)
Most már leveszem a vonalzót:)
judit(bálo anyuja)

Sziasztok!

Blúmi!

Kép BÁLINTNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK: RÓZA ÉS PETRA

Kép
Kép
petra1980

Visszaolvasok és jövök!
Addig is jó Bálint napozást mindenkinek!

Kép
Kép
petra1980

Szeder!
Nagyon boldog névnapot kívánok!!! Teljen ez a nap, ahogy TE szeretnéd!

Humanka!
Tejcsi nagyjából visszatért, bár még nem az igazi. Azért tegnap éreztette hatását, hogy kimaradt egy kajcsi, egyből megint kevesebb lett. Ugyanis végre én is eljutottam a fodrászhoz, és levágattam a hajam. Na nem drasztikusan, de azért a vak is észreveszi, hogy rövidebb lett.
A csírát pedig eszem, van, hogy szendvicsre teszem, van, hogy csak belemarkolok, és csak magában eszem.
Cuki nagyon Bendő.

Bálintnak is boldog első névnapot kívánok!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

CSak egy nagyon gyors bekukk. Most jöttünk haza Ádámmal a kórházból, szerda este óta voltunk bent. Befulladt.
vírus okozta hörgőgyulladása van. Most csak kimenő papírral vagyunk itthon, hétfőn délelőtt megyünk vissza - remélem, addigra már teljesen jól lesz.
Antibiotikumot kap és Ventolint kell naponta 4x fújni neki

Ja és lehet ohgy Dorkának kötőhártya gyuszija van, most vannak apjával az ügyeleten...

Majd jövök és visszaolvasok, most megyek kicsit "visszarázódni" az itthonba...

Kép

Kép
anyoooka

Márti: Nem hiszlek el !! Hogy vagy képes erre??? Én ezzel az eggyel is alig bírok! Ha apja nincs itthon, akkor csak a fürdésre előkészülés fél óra!! Te meg 4 gyereket így pikk-pakk ágyba dugsz!! Ez igen!

Monee: Köszi a linket! Ez tök jó! Én is szoktam olvasgatni a kismamablog.hu-t.

Noni: Köszi a képeket! :)

Szeder: Átment a múltkori privim? Mert 3-szor kidobott a gép mikor küldtem és most sem látom a leveleim között!

Honey: NAgyon ügyesek vagytok a 800 grammal!!! :) Most csak cicit kap Flóra? Remélem már ti is kikecmeregtek ebből a hülye betegségből!
Ti a torna előtt voltatok Flórával a Moszkva téren Dévény Annánál vizsgálaton? Ha nem vagyok túl indiszkrét, kihez és hova viszed Flórát tornára? (Ha nem publikus akkor priviben is jöhet) Csak azért kérdezem, mert várólistások vagyunk és nem tudom mikor kapunk helyet, viszont ha már előírták, akkor szeretnénk minél hamarabb elkezdeni a tornát. Amúgy azon is gondolkodtam, hogy a dévény honlapon közzétett gyógytornászok közül egyet felhívok, hátha el lehet vinni Biust nem a Dévény Alapítvány keretei között tartott dévény tornára.

Humanka: Hát ez a Bendő baba irtó cuki! És mekkora!!! Úristen! Mikor nőtt meg ekkorára? :wink:
Remélem már nem ment fel Bendő hője a szuri után!

Anyoooka: Ez szörnyű!!! Mindkét gyerek beteg? JAj, nagyon drukkolok, hogy mihamarabb meggyógyuljanak a gyerkőcök! Bennt voltál Ádámmal, ugye?

Monee, Honey, Humanka Köszi a kérdést: allergiám jól van! Bár próbálok csak olyat enni, amit szabad, de szerintem a gyártók nem mindig írják rá a termékekre, hogy pontosan mi van benne. Úgyhogy reggelente a lábamon még előjönnek a kiütések, de ez abszolút elviselhető lenne... viszont elvileg már nem szabadna előjönni. Na mindegy.. ez legyen a legnagyobb bajom. :?
Vendég

Anyoooka!

Jaj,szegény kis pöttöm! Melyik kórház? Normálisak a körülmények legalább? Gyógyuljanak a kismanók!

Humanka!

Végre-végre,hogy jöttél! Micsoda nagyfiú ez a Benedek: És nem csak méretre,olyan nagyfiús a tekintete,az arcocskája is! nagyon jók a képek! Mozgásfejlődésben is nagyon-nagyon egyetértünk! :wink:

Bejci!

Hát,erről írtam nemrég,hogy pénz beszél itt is... azért meglepő,mert a barátnőm már nagyon rég hordja a kislányát,sőt,már a kisfiát is Dévényes tornászhoz és Ő azt mondta,hogy maga Dévény Anna harcol az ellen,hogy ennyire pénzközpontú legyen a dolog! Mert tény,hogy kerekesszékes gyerekeket szedtek ki a székből és tanították meg járni,nagyon hatékonyak.De aszerint,amit leírtál,már Őt is megcsapta a pénz szele... Látod,Honeyéknál meg nem ez a legfontosabb! Szerintem abszolút ember és hozzáállás kérdése ez!
És üdv itthon újra! Majd írj,mi volt az új dokinál! Allergia?

Lányok!

Mutatom majd a kocsit,csak egyenlőre puzzle állapotban van,így még nem elég látványos,úgyhogy a Valentin napi esti program az lesz,hogy összerakjuk Apával! :lol: Már, ha hazaér még ma!

Márti
borossné becz márta

Márti: Pont egyszerre írtunk! :wink: :lol:
Lehet ám, hogy Dévény Anna sem a pénz miatt mondta Biusra, hogy kellene neki egy kis kezelés! Ő a szakember, biztos jobban látja a dolgokat, mint én... nekem csak az volt furi, hogy az a nő, aki a tornát tartja, nem talált Biankánál semmit.. Na mindegy, azért el fogom vinni Biust, csak kérdés, hogy mikor kerül ránk sor! :roll:

Babakocsi képet várjuk! :D De hogy pont ezzel töltsétek a Valentin nap estéjét?!
Mi egész mást terveztünk! :oops: :mrgreen: :wink:
Vendég

anyoooka,

Ádámnak mielöbbi gyógyulást!!! Szegénykém... :(

humanka,
naagyon cuki a kép Bendőröl!! :D Az éjszaka átalvásáért továbbra is irigy vagyok! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci!

Na jó,látom javulgatsz szépen! Hát, a fürdéshez előkészülés nekem is félóra,mert mire mindenütt megágyazok,kiszellőztetek stb.,de úgy csináltam,hogy 18h-kor egyenként kezdtem fürdetni a nagyokat,majd vacsit kaptak és mire Kamilla nyűgösködni kezdett,18.45. körül,addigra már a nagyok a Flippert nézték,szájtátva és nagy csendben! :lol: Kamillát gyorsan fürdettem,szoptatta,19.30-kor már elaludt,lementem a srácokétrt,gyors fogmosás meg peluscsere Bercinél(mert miért is ne fürdés után kakilna be),aztán sok mese+altató éneklés,na meg egwenként "Anya,szomjas vagyok!" felkiáltás, szomjoltás, aztán jóéjt puszi és szépen elaludtak! Szerencsére semmi közelharc nincs a lefekvés körül,tudják,hogy mi-mi után jön,na meg az is jó,hogy az csak hálószoba,ergo plüssállatokon és könyveken kívűl nincs mivel szórakozni! :lol: Ja,és a legfontosabb,hogy töksötétet lehet csinálni (egyébként nyáron tuti nem tudnám őket 22h előtt elaltatni! :lol:

Megyek tortát sütni!

Márti
borossné becz márta

Bejci,

Nem voltunk személyesen Dévény Annánál, de anno vele beszéltem telefonon és ő irányított a mostani csajszihoz, mondván, hogy ő kb 3 hónap múlvára tud időpontot adni.
Akihez most járunk ő itt lakik Budafokon, tőlünk 2 utcára. (szerintem neked nagyon messze lenne )
Szivesen megadom priviben a számát, ha érdekel, de "újaknak" március közepe előtt ő sem tud időpontot adni. (onnan tudom, hogy már küldtem hozzá mást is )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci!

Én sem mondtam,hogy ott ér véget az este.. :wink: ha már vacsizni nem tudunk elmenni anyósék miatt,persze rendelhetünk kaját itthonra is csak az mégsem olyan...na majd feldobjuk azért valahogy az estét! :lol:

Márti
borossné becz márta

Honey: Köszi! Most néztem a dévényes honlapon, hogy a gyógytornászok neve mellett ott van az elérhetőség is, meg a helység/ kerület. SZerintem majd felhívok valakit a belvárosiak közül. Azért köszi! :) :wink:

Márti: Tortát sütsz??? Ne kínozz!!!! :x
Vendég

Csajok!

Most beszéltem a HUMANA-s barátnőmmel és azt kérte, hogy ez a lehetőség nagyon ne legyen publikus!!
Szóval kéretik ez az infót nem tovább adni! Ne szeretném, ha bármi baja származna belőle!

Jövőhét szerdáig le kéne adnom a megrendelést (mert csüt.-től wellnesselni megyek ) Akit érdekel, küldje el priviben a mailcímét és én elküldöm a teljes árlistát.
Én majd kifizetek mindent előre, ti meg becsületkassza alapon átutaljátok nekem a majdan megadott számlaszámra.
A szétosztást úgygondoltam, hogy Bp-en, valami központi helyen megbeszélünk egy időpontot és én odaviszem a cuccot.
De realdream is felajánlotta, hogy Bp-en segít "teríteni" ( Mártinak én elviszem, ha kéri )
A vidékiektől előre is bocsi, de csak akkor tudom megoldani, ha úgy összeálltok mint monee-ék. ( mert a vidéki csomagokat elég komplikált lenne egyesével elküldözgetnem )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci,
amúgy Flóra még szinte csak anyatejet kap.
Azért szinte, mert napi 10 kanál őszit szoktam neki adni. Egyrészt a kaki miatt, másrészt, hogy ne felejtse el a kanalat használni.
Most még valahogy a pohár használatát szeretném megtanítani neki.
De úgy fintorog a vízre, mintha cián lenne benne. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey:
Tetszik Flórának az őszilé íze? Biának múltkor adtunk anyuval próbaképpen 2 kiskanál Nestlé almalevet, de azt a fintorgást látni kellett volna! :twisted:

Ma meg az én lányom nem eszik! Reggel 9-től ha cicire tettem megfeszítette magát és nem volt hajlandó enni. Ezt csinálta délben meg 3-kor is, aztán negyed óra múlva, amikor úgy döntöttem nem kínzom tovább és bezártam a didibárt, akkor meg volt nagy sírás-rívás. :? Fél 4-kor megpróbáltam neki tápszert adni, azt meg megette mind egy cseppig! Akkor most mi van? :?: Sztrájkolunk? :shock:
Vendég

:!: :!: :!: A L M A R E S Z E L Ő :!: :!: :!:

Csak villámra van időm, valaki kérdezte, (most nincs időm kikeresni, hogy ki) hogy hol kap almareszelőt. Találtam:

http://www.vatera.hu/almareszelo_127823167.html
http://www.teszvesz.hu/item553401037_mu ... szelo.html
http://www.teszvesz.hu/item556584793_almareszelo.html

Rohanok
realdream

anyoooka :)
nagyon sajnálom! Gyógyulgassatok!

Honeymoon :)
én is irtam püt.

bejci :)
Mi is úgy jártunk Dévényeshez, hogy ismerös ajánlott be, de elötte felhivtam néhényat a honlapró. Mind tudott volna fogadni, csak akit ajánlottak végül, hozzá hamarabb mehettünk 1 héttel, és nála maradtunk. Hivj fel nyugodtan párat, hátha valaki hamarabb tud idöpontot adni.
Tegnap-tegnapelött Csongi is ezt a befeszitöst játszotta, be is pánikoltam, mert anno Nándi ezt akkor csinálta, mikor "leválasztotta" magát: mikor megjott a mensesem. Ö utána nem volt hajlandó szopizni, ekkor 10 hós volt, viszont ö simán elfogadta a táit, a cumisüveget stb, most bajban lennék, ha Csongi abbahagyná a cicit. De ma egész jól evett, és gyanitom, hogy a foga miatt volt a mizéria: ma reggelre az egyik alsónak kinn van a csücske. Tegnap mondtam apának, hogy nem bánnám, ha kijönne 1-2 fog is a nagy betegséges szenvedés közepette (a kis önzö anya :oops: )

almareszelö: nekünk ilyen müanyagból van, akartam is irni, asszem winona :) kérdezte. 100ft-os boltban vettem.

humanka :)
nyúlevőBeni :lol: Nagyon klassz képek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Eszike!

Igen, én vagyok az egyik iwiw-es! Köszi
realdream

Minyu: Köszi! Akkor lehet, hogy felhívok egy-kettőt!

???? Ne akarja még elválasztani magát Bius!!!! Nekem még nem jött meg! Segítség!!
Bár nem csodálkoznék, ha nem ízlene a tejem Biusnak... amiket most eszek?!
Vendég

bejci :)
most nekem se jött még meg. Lehet, hogy Biusnak is a foga készülödik.

Kép
Kép
Kép
minyu

BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT DRAGA BALINT BABA.

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?