Új privát üzeneted érkezett!

Szia Beet, Szia Magdi :)

Én is gondolok Curse-ékre, irja meg valaki, ha hall róluk!

Nekem a fülemre húzódott a trutyi, alig hallok már (megint). :( Kövirózsa levét v kivonatot hol lehet szerezni? (Azt ne irjátok, hogy a kertben, mert nekünk nincs...)
fibi
 
 


azt látom, hogy netes bioboltban lehet kapni, de vajon Herbáriában is árulják?
fibi
 
 


Fibi!
Én herbáriában vettem és tényleg jó!

Közkívánatra:
Kép
beetrix
 
 

 
 

Ú, ez túl kicsi lett! Nekifutok még egyszer.
beetrix
 
 


Tesók:
Kép
beetrix
 
 


Nálam még nem jelentkezett Curse... :(
Remélem, hogy majd hírt ad magukról hamarosan (bár nyilván ez jut eszébe legutoljára), mert én is nagyon aggódom. Sokszor gondolok rájuk.

Reggel elfelejtettem :oops:
Grétinek boldog szülinapot! És a torta!!!! Gyönyörű!!! Én ilyennek neki sem merek állni... :?

Ani
manitou
 
 


Beet,
jaj, de édesek :D Lilla hogy viselkedik öcsivel?
köszi a választ :)
fibi
 
 


Szia Beet,
de jó, h újra jöttél! Szépek a gyerekek, Lilla egész nagylány lett!!

Hali Másenyka!

Curséknek továbbra is sok sok +++++++++++++!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Curse-nek sok erőt és a kicsi fiúnak gyógyulást! Olyan rossz volt hallani most ezt, mert Alex olyan nagy és erős fiúnak látszott szerdán! Remélem, minden nagyon gyorsan rendeződik!

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi Lányok a ránk gondolást, nagyon jól esik, h ennyien aggódtok miattunk.
A problémát sajnos a kiütéseim okozzák, még konkrétumokat nem tudunk, mert a tenyésztésnek idő kell.
Nagyon meg vagyok törve :cry: nehezen tudom magamat ezen az egész dolgon túltenni, mert nagyon váratlan volt és nem éppen úgy intéződött, ahogy kellett volna.
Alexet sem látogathatom.... :cry: :cry: :cry:

most ennyire telik tőlem, majd jelentkezem még és köszönöm, h gondoltok ránk!!!!

Kép Kép
curse
 
 


Curse!
Sokszor ölellek, hiszem, hogy minden rendben lesz!!!!! Nagyon nehéz lehet ez most Neked, nagyon sok erőt, és kitartást, és mielőbb jöjjenek helyre a dolgok!
Millió puszi!!!

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Curse: +++++++++++ és még millió drukk. Alex erős kispasi és gyönyörűséges... Te pedig annyira jól néztél ki tegnap is, hogy csak na. Nagyon sok erőt neked.... ettől lehetett a bukása is, ami miatt siettél a csecsemősökhöz?

Beet: tök jó, hogy jelentkeztél.... húh én ismertem a történetet... de igy is megpityeregtem.... Áron tiszta kicsi Lilla, ezt múltkor nem láttam, annyira be volt bugyolálva.... Tennákra számítok ám... :lol: :lol:

Ma többen azt mondták, hogy látszik az arcomon, hogy mingyá szülök, de én 7végére be vagyok táblázva, most nem érek rá. :lol: :lol: Na jó nem vicceskedek.... de még maradhat 2 hetet Pocakmanós....

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Curse :) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Puszi- és drukkhegyek!!!!!!!

Beet :) Nagyon édesek a gyerkők!!! Örülök, hogy már minden rendben! :D

Fibi :) Füled :( bulást ++++++++++

Johi :) Hogy sikerült a farsang? Végül mi lett Fannika?
denizsa
 
 


Curse!!!
Nagyon sokat gondolok Rátok!!! Továbbra is +++++!!!

Beet!
Szia :D Nagyon helyesek a Tesók! És hogy hasonlítanak egymásra?! 8)
szmagdi
 
 


Curse: akkor azok mégsem terhességi kiütések voltak? :roll: És te hogy vagy? Már úgy értem lelkileg leírtad, de a kiütések? Te is kapsz majd valami kezelést? Jaj, biztos, csak olyan nehéz kivárni, míg eredmény lesz... :( Gyógyuljatok meg gyorsan!!!+++++++++

Kép
Kép
tinu
 
 


Curse!
kitartás! mennek a drukkok remélem nagyon hamar minden rendbe jön!
nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!!!!!!
milyen kiütések ezek?
és Alexen hogy vették észre hogy baj van esteleg?
na bocsánat a kérdésért! majd egyszer ha megnyugszol és van időd ráér...............
sajnálom,hogy látogatni sem látogathatod, képzelem milyen nehéz lehet!:cry:
rajtam is vannak /voltak kiütések viszketőek, így megijedtem picit! :?

nagyon nagyon szorítok tényleg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tundiii
 
 


Sziasztok!

Jöttem gratulálni, mert rídonliztam ám, Alex miatt, csak még bejelentkezni nem volt időm, erre ez a rossz hír... Curse, gondolok rátok, nagyon nehéz lehet, de erősek vagytok!!!!! Soksok++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!

Ünnepelteknek is gratula, Gréti gyönyörű, Beetrix gyerekei is! :)

Aki beteg (Pankám is torokgyulás, 4.napja lázas) gyógyuljon!!!

Mást m ost nem írok, kissé sokkoltak a hírek.
Curse, veletek vagyok lélekben!!!
rídonli#
 
 


Sziasztok,
talán tudtok segíteni.
Második gyerekemet várom és a Szt Imrében szeretnék szülni. Az első a Szt. Istvánban jött a világra.
Balogh Tiborhoz járok az sztk-ba. Szerettem volna, ha ő végzi a császármetszést(az első babát is így kellett, egészségügyi okok miatt, a második szintén programozott lesz, ugyanolyan okok miatt). Bármilyen kedves is a doki, de vissza kellett, hogy utasítson, mert jún. vége- júl. elejére vagyok kiírva, ő pedig nyáron végig az sztk-ban dolgozik.
Azt mondta, hogy mivel elektív császár lesz, ez úgy szokott menni, hogy megnézik a kiírást, ha van hely, előtte való napon befektetnek, másnap elvégzi a műtétet, aki éppen bent van.
Rajta kívül nem ismerek senkit sem. Szerintetek mit csináljak?
Szoktak ilyenkor felfogadni orvost, aki berohan elvégezni a műtétet?
Az első gyereknél egy másik dokihoz jártam végig a magánrendelőjébe,és akkor csinálta meg a műtétet, amikor egyébként is bent dolgozott a kórházban. De ez már 3 éve volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán...
Tehát: tanácstalan vagyok: szeretnék a terhesgondozáson végig Balogh dokihoz járni, mert nagyon szimpatikus és megnyugtató. De tuti, hogy nem ő fogja világra hozni a kisbabámat.
Mit csináljak???? Tudtok valakit ajánlani?

Köszönöm előre is a segítséget!
babcsala
 
 


Kedves Curse!

Sajnos még nekem is elég friss az élmény, hogy milyen az , amikor az újszülött babád nem lehet veled. Mintha az egész szülés nem veled történt volna, hisz nincs nálad a babád. Az érzés, hogy nem lehet veled, hogy nem foghatod, nem szoptathatod, katasztrófális! Had ne mondjam mennyit sírtam.:(

Bíznod kell, hogy minden rendben lesz, ezért drukkolunk itt mindannyian! Én úgy tudtam átvészelni ezt az időszakot, hogy arra gondoltam nem omolhatok össze, mert nem lesz tejem az idegtől. Ezért teljes erőbedobással a tejtermelésre gondoltam és 3 óránként szigorúan fejtem, hogy az agyam szokja tejet kell termelni. Ez működött is. Talán ez a pár gondolat segít....

Fel a fejjel és kitartás!
Beet
beetrix
 
 


Köszönjük a dicséreteket:)

Lillus azt hiszem egész jól veszi a tesó akadályt. Azt nem mondom, hogy nincsenek féltékenységi dolgai. Az viszont kétségtelen, hogy szereti Áront, nem bántja, sőt most már többször meg akarja fogni és még a tisztábatevéssel is próbálkozik, persze anyai segítséggel.

Igyekeztünk, hogy ne nagyon érezze magát mellőzve. Az első 2 hétben itthon volt, nem ment oviba. Után már ő akart menni játszani a barátaihoz. A hétvégén a párommal szintén sokat mentek/mennek mindenfelé. Most hétvégén meg én akarok lelépni vele valahova, hogy az anyahiányát ellensúlyozzuk.

Kérdés azokhoz akiknél már több gyerek van: meg tudjátok oldani, hogy mindegyik gyerekkel legyetek valamennyit kettesben?

Korábban kérdezte valaki, hogy mit tudunk a Csizmadia Erikáról: én a Lillát nála szültem és meg voltam elégedve. Ő egy elég csendes, nyugodt valaki.

Csak érdekességként mesélem, hogy míg a Lilla 9 óra alatt lett meg, addig Áron 3 óra alatt született meg. Persze a szülésznő és a dokinéni is mondta a 2. gyerek gyakran sokkal viharosabban érkezik , mint az első. Másodjára a Kecskeméti Vera volt a szülésznőm és ő is nagyon klassz volt.
Beet
beetrix
 
 


Curse,
jaj, szóhoz sem jutok :( csak sooooook +++++++++-t küldök Nektek!!!!!!

Beet,
az elsö honapokban nálunk ez nagyon nehéz volt, mert napközben hárman voltunk itthon. amikor a kicsi aludt, akkor foglalkoztam külön a naggyal (inkább rendeltem a kaját, hogy azzal se menjen az idö). Most, hogy már Ábel nagyobb, jobban elvan apájával is, így többször tudok Bálinttal is közös programot szervezni, amiért ö nagyon hálás. Igy utolag azt mondom: ez tényleg fontos, és ha tudsz kérni segitséget Áronhoz, akkor legyél minél többet Lillával is külön! (nekem is többet kellett volna ... :cry: )

Deni,
köszi :)

KépKép
fibi
 
 


Curse: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
én már sose fogom ezt megtudni (és nem is akarom), hogy miylen lehet igy, hogy nem foghatod meg a babádat, de nagyjából el tudom képzelni :cry: Remélem mihamarabb változik a helyzet és jól magadhoz szoríthatod a Buktádat!!+++++

Beet: helyesek a gyerekek együtt!!!
Olyan érdekes, mert nálunk Kamilla annyira rá van kattanva az apjára és annyira megszokta már Borit is, hgoy pl amikor múltkor elmentünk kettesben a bábszínházba, akkor is azon pityergett, hogy menjünk haza Borikához, mert Borika várja őt! Eszem a zúzáját olyan édi volt...
És hiába sétáltunk nagyon, és beszélgettünk stb stb, annyira örült amikor meglátta Apit Borival, hogy szinte olyan érzetem volt, hogy nem is volt olyan jó ötlet ez a különprogi. :roll:
Itthon meg mi is csak akkor vagyunk kettesben ha Bori alszik. Pl tegnap sólisztgyurmáztunk kettesben és az nagyon tetszett neki, büszkén mesélte is este Apinak.

Babcsala: Kolleganőmék szültek Bencsik doktorral programozott császárral. Megbeszélték az ip-t, reggel bement asszonyka a kórházba, két órára rá műtét. Ennyi. De ők végig hozzá jártak magánba...úgyhogy passz, hogy egyébként hogy megy ez. Ebbe a kórházba tartozol úgy egyébként?

Ríd: Pankának is jobbulást ++++

Fibi: füled megint jáááj jobbulást++++++

Kérdés:
Kamillának a szája szegletét kicsapta valami :? elég rég ott tanyázik, piros foltos, kicsit hámlik a folt széle. Nem herpesz,vagy legalábbis gondolom, hogy nem az. Ebben a taknyos, influs időszakban nem szívesen mennék be egy ilyennel a körzetihez. Szal van valami tippetek mit kenjek rá?? Sudocreme-t próbáltam az nem mulasztotta el. Most jól megszappanozzuk a száját minden evés után hátha :roll: Anyukám fixa ideája, hogy ez gomba :?
Szerintetek mit próbáljak rákenni? Az a teafaolaj vagy mi a szösz az jó lehet rá? Az kapható patikában?
Köszi

Rylie
rylie
 
 


Rájli,
a szappan nem csípi, szárítja? Eszternek is szokik ilyen lenni, de a labello-popsikrém kombó eddig mindig segített, pedig a popsikrém már rég lejárt... hány éves koráig illik ilyet kiváltani? Nekünk, felnőtteknek is jó mindenre, pl epilálás után hónaljra. :mrgreen:

Baripöttyek: vannak, sztem középárfolyam, azaz nem 3 pötty, hanem 43, de még mindig nem 203, nem viszketnek, csak olyasmi, mint a csokin a szürke bevonat: élvezeti értékén nem ront, csak esztétikai probléma. Láz, egyéb nincs, ez a majdnem 4. nap, úh lassan kijelenthetem, h örülök, h nem oltattuk be, hanem letudja ennyivel, de ezt majd csak akkor mondom, ha vége lesz.

Curse,
szorítunk, h mihamarabb együtt és otthon! +++
neet
neet
 
 


Curse,
Isten hozta a kis Alexet, s jó egészséget, mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Neked pedig azt, hogy végre a kezedben tarthasd. Nagyon szorítok nektek, remélem hamar jön a megnyugvás/megoldás. Várjuk az infokat.
(közben kissé elszomorít, hogy megint valaki tévedett valahol, s milyen árat kell érte fizetni)

Lindi!
már megint iszonyat jó lett a tortád!!!!

Beet!
üdv újra itt! kőcök szépek, nagyobbik totál te vagy :)

ancsipancsi
 
 


Rylie!
Simán lehet gomba, tavaly volt ilyen B-nek is, és a gyerekorvos szerint gomba volt. Adott rá gyogyótári krémet, és elmulasztotta. Szerintem próbáld ki a CAnestent rá (már ha nem nyalja le), hátha elmúlik, és nem kell orvoshoz mennetek.

Beet!
Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra :D SZépek!!!
Nálatok nagyon klassz a korkülönbség, legalábbis, ami a tesófogadást/féltékenységet illeti. Lillus már nagy, ha bántja valami, akkor elmondja. És benne már nagyon sok anyáskodó érzés lehet, így egész más. Nálunk B annyira kicsi volt (19 hónapos), hogy nem is tudtam elképzelni, hogy közös programot csináljunk. Még igazából beszélgetni sem tudtunk, hiszen nem tudott még. Persze nagyon sokat foglalkoztam vele külön, és Apa is, aki miatta 2hónap szabira jött el (összegyűjtöttük az összes szabját, plusz karácsony volt, stb...) . minden erőfesztésünk ellenére tombolt a fltékenység.... Most meg már annyira hozzászokott Pannushoz, hgy ő is nagyon hiányolja, ha valahol nincs ott. Illetve nem nagyon igényli a külön progit. Én jobban igényleném :lol: Volt, hogy egyedül mentem érte az oviba és olyan jó volt, hogy csak rá figyelhettem, nem kellett közben Pannust "nevelnem".

Ríd!
Pannának jobbulást!!!!

Curse!
Továbbra is nagyon sokat gondolok RÁtok!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Sziasztok!
Nagon reg nem jartam itt, orommel latom,hogy sok regi ismetos irogat meg ide! :)

Lindi - Gretinek boldog szulinapot!!!! :) Csajszi-torta gyonyoruuu!

Neet-hogy vagytok? :)

Egyebkent programajanlani jottem. :) Jovo vasarnap a MUPA-ban soksoksok gyerekprogi mellett lesz Süni zenebölcsi is 10.00 es 11.00-h-tol, ingyen es bermentve termeszetesen. Szeretettel varlak Titeket, nagyon jo lesz (mint mindig :) ) .Reszleteket a foglalkozasrol a www.sunizene.hu - n talaltok. Szoval gyertek a MUPA-ba jovo vasarnap!!!! Kicsikkel-nagyokkal. --- tudom az IKEA jobban bejon a topiknak,de ott nincs zene-mozgas es sator! :lol:

Szep hetveget Mindenkinek!
Norka Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára norkini 2009.02.14 10:26-kor.
norkini
 
 


Cursékról tud vki vmit????????????

Ríd :) Pankának bulást ++++++ remélem jobban van már!!

Fibi :) Füled hogy van??

Rylie :) Nekünk ilyen még nem volt, a gombához meg nem értek, ha "csak" sebről van szó, akkor nekem a körömvirág krém ugrott be (lehet pl. DM-ben Weledás Calendula krémet kapni Baby&Kind gyerekkrém vagy mi a neve, olyan sárga doboz/tubus és van pici és nagyobb kiszerelés is). A teafaolaj antiszeptikus, végülis kipróbálhatod ezt is. :roll:

Zuzi :) Hogy vagy?? Javulsz szépen tovább?

Beet :) Mi akkor tudtunk csak külön progit szervezni Bálinttal, amikor jött vmelyik nagyi és vigyázott Bencusra, így jártunk pl. csiribirire is. De nálunk se volt nagy korkülönség (2 év se), meg sok időre se lehetett lelépni az igény szerint szopizó Bencus mellől... aztán meg jött az "összenövés", nem lehet már külön menni senkivel, mert kitör a balhé :lol:

Kép
Kép
denizsa
 
 


Nagyon köszönöm, h ennyit gondoltok ránk, szavakban nem tudom kifejezni mennyire jól esik.
Remélhetőleg most már jó híreket tudok megosztani Veletek :D Alex tenyésztése negatív lett, ami azt jelenti, h jöhet haza. És mivel úgy néz ki, h holnap az osztályos főorvos lesz ügyeletben (aki hazaengedheti a gyerkőcöket) talán már holnap hazaengedik. Ha nem akkor hétfőn, biztosan. Ennek egy feltétele van, h én se fertőzzem szegény gyerkőcöt, úgyhogy most ezerrel szednem kell egy gyógyót lórugás adagokban. Persze azért az hozzátartozik a sztorihoz, h ha a szent imre megfelelően végezte volna a munkáját, akkor Alex már tegnap óta velünk lehetne. Úgyhogy most nagyon nagy csalódást okozott a kórház azon felül amilyen lelki sérüléseket okoztak még...... :cry: talán majd egyszer leírom, ha sikerült magamat túltenni a dolgokon......

Nagyon köszönjük a +-kat és a sok ránk gondolást, sokat segített!!!

Viszont még mindig a segítségeteket szeretném kérni, tudtok a városban bárhol olyan gyógyótárat, ami szombat vasárnap is nyitva van mondjuk egész nap vagy legalább fél nap?

Kép Kép
curse
 
 


És köszönök minden smst is, tényleg nagyon jól esett, h ennyien aggódtok. Ha esetleg nem mindenkinek válaszoltam, nézzétek el nekem :oops:

Kép Kép
curse
 
 


CURSE!

Nagyon örülök, hogy jó híreket hoztál. Aggódtam én is, de nem akartalak zaklatni... Örülök, hogy jobban vagytok. :D

Ha nem haragszol, írnék Neked privit, szeretnék kérdezni valamit ( F.)
Remélem nem gond.
Ölellek!!!!
szmagdi
 
 


Drága Curse, ez a nap legjobb híre :) soksok +++ addig is!

gyógyótár a budaörsi Tescóban Szo-Vas is este 8-ig van nyitva!

a MOM parban az Evital gyógyszertár 10-18h-ig

ezen kívül a déli pályaudvarnál lévő, nagy ügyeletes gyógyszertárt ismerem még, ami Szo-Vas is elérhető, bár itt ügyeleti díjat is felszámítanak párszáz forintot

votiv 8)
votiv
 
 


Sziasztok!

25 hetes kismama vagyok es most koltozunk haza kulfodrol. A Szent Imret neztem ki a szuleshez es szeretnem a segitsegeteket kerni az orvosvalasztashoz.
Tud valaki ajanlani olyan orvost aki tamogatja a termeszetes szulest ha az elozo csaszar volt? Jo lenne ha tudnatok emberi es szakmai velemenyt is mondani roluk, elerhetoseget, na meg az sem mellekes, hogy mennyiert vallaljak a szulest. Szeretnek szulesznot is fogadni ugyhogy azzal kapcsolatban is varom ajanlasaitokat!
Valaszaitokat ha lehet priviben varom mert a koltozes miatt nem sok idom van forumozni!

A valaszokat elore is koszonom!
rekusz
 
 


Curse: de jó hír.....drukkolok, hogy holnap már haza tudjon menni Alex, de a hétfő is szuper. Nagyon nagyon sokat gondoltam rátok és akkor még drukkok, hogy Te is jól legyél és nehogy visszakapja Alex. Viszont elsősegélyt még mindig fontosnak gondolnám neked... nagyon jó, én már csak tudom... sajnos volt szerencsénk (szerencsétlenségünk) kórházhoz és most sem vagyok a lelkileg a mennyekben sajnos... (úgyhogy szólj, ha bármikor kell,de a Gazdagréti patikában kapható) Ölelések innen nektek.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia Curse,
éljen a jóhír! :)

Patika az Érd-Tesco üzletsoron is szo-vas 8-20ig van nyitva, hozzátok biztosan ez a legközelebbi, de ha mindenképp a városban kell, akkor ez sokat nem segít. Bent viszont biztos csomó van, plázákban pl, vagy Keletinél, egyéb forgalmas helyeken, google barátunk biztos többet tud.

(Azt csak ()-ben kérdezem, hogy legyen bármi is az a hanyagság (??-már ha egyáltalán az volt, nem voltam ott, nem tudhatom), szóval csak látatlanban és laikusként, és senki ne haragudjon meg ezért, de nem lehet, h azért adunk-kapunk annyi negatív feedbacket mostanában szeretett H-nkról, mert a pénzéhes dokik "kicsit" túlvállalják magukat? Tán ha nem futószalagon szülnénk, emberként és egyesével bánnának velünk?
Vagy csupán a nagy számok tv-e miatt van ez? Ahol több a szülés, több a bibi is? Mindenesetre elgondolkoztató... És most nem csak a szülész dokikról van szó, hanem az egész staffról, sok babánál sok hárul a csecsemősökre, nővérekre is, mindenkire. Persze szar lehet, h elhajtanak, h bocsi, de itt te ekkor és ekkor nem szülhetsz, mert már fullon vagyunk, de a mennyiség nem mehetne a minőség rovására. Vagyis... álmodj királylány, miért ne mehetne?)
Ezek után végképp egy kipihent, kivasalt ügyeletesnél javaslom mindenkinek a szülést, aki előtte nem fusizott 48 órában 3 anyánál...
neet
neet
 
 


Szia spammelő Norka ;)
jól vagyunk, kösz, kezdenek kopdosni a pöttyök (bárányhimlő), ded nem vakarózik, az élet szép. :)
neet
neet
 
 


Neet, a "kipihent, kivasalt ügyeletes" mint olyan nem létezik. Ők ugyanazok, akik előtte 48 órában fusiztak. de ha jól veszem ki Curse szavaiból, nem a szülésnél volt a probléma, hanem később, és akkor az már a csecsemősök és a neonatológus sara...

a túlvállalás sem mindig pénzfüggő, van, aki csak nem tud nemet mondani, ld. Bardóczy :wink:

és ne hidd, hogy máshol nem ugyanez a helyzet, mióta 2 éve bezárták azt a rengeteg szülészetet. bővíteni meg nem tudnak, évek óta veszteséges a H, így is csak nyeli a pénzt, szerintem a megoldás a paraszolvencia legális medrekbe terelése jelenthetné, hogy ne a dokik tegyék zsebre a nagy zsét, miközben ingyen használják a kórházi felszereléseket. a H meg a kevés TB-bevételből tengődik.

igen jó tulajdonsága ezeknek a tescóknak, hogy nyitva tartanak egy gyógyszertárt :)

votiv 8)
votiv
 
 


Curse,
örülök a jó híreknek! hamarosan együtt lesztek! sok sok sok boldog, egészségben gazdag, hosszú éveket kívánok együtt! :lol:

Neet,
futószalag, ja. :roll: de ez sajna tényleg mindenhol így van. Talán álomországban máshogy működik.
No, akkor mégiscsak jó dolog lehet ez az otthonszülés, nem? :roll:
és persze a nagy számok törvénye.

Votiv,
én sem tudok semmit, de én meg úgy értelmezem, h a szülészorvos nem vett észre vmit Curse-nél. Később már késő volt... :lol: de lehet, h nem így volt.

szar ez így, főleg, ha rajtad csattan az ostor, de az orvosok cudarul túlterheltek, nem mellesleg emberek, akik ugyanúgy elfáradnak, mint bárki más.
ha túlvállalják magukat, az valszeg csak és kizárólag azért lehet, mert nem fizetik meg a munkájukat. Nekik is meg kell venni a kaját, a lakást is fűteni kell, nem mellesleg sokkal minőségibb pihenésre lenne szükésgük, mint az "egyszerű, mezei átlagembernek", akinek messze nem olyan felelősség nyugszik a vállán, ,mint nekik. Valszeg sokat keresnek zsebbe, és persze orvos és orvos között is van különbség, nehéz ez, az orvosok között is van mocsok, de TALÁN több a lelkiismeretes, de túlvállalós. És van az éhező, lelkiismeretes is, aki 50 évesen meghal, vagy belerokkan.

Ceterum censeo: fényévekkel több fizetést a tűzoltóknak, pedagógusoknak, egészségügyben dolgozóknak.

:lol: :lol: :lol:


éljen álomország! :)

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Votiv,
Bardóczy TUD nemet mondani. és egyébként ha nem tudna, azt sajnos nem lehet a jó tulajdonságai közé sorolni.

tehát semmivel sem jobb az az orvos az én szememben, aki nem tud nemet mondani annál, akit pedig pusztán a pénzszerzés motivál.
zsancikant
 
 


Curse: ++++++++++++++++++ továbbra is!!!
Hurrá, hurrá!! Remélem mihamarabb otthon lehettek!
Elárulod azért, hogy mi volt ez a kiütés ami okozta a bajt??? :roll:

Neet: szappan sajna nem jött/jön be és a popsikrém se :?
Zuz, Deni: először akkor asszem teafaolaj aztán doki, a canestent nem merem csak úgy magamtól rákenni :oops:

Álomország.....
Reccának volt igaza, hogy otthonszülte a babóit.

és Zsannal egyetértek: a tűzoltók pénze is nevetséges....a tanároké is és az orvosok/ápolók stb pénze is :(

Rylie
rylie
 
 


Nagyon köszi a gyógyótáros tippeket, igazából nekem jó vidéken is :wink: csak nem gondoltam volna, h itt is lehet vhol nyitva ilyenkor gyógyótár.

És tényleg ne kezdjetek csajok agyalni ezen a dolgon, nehogy megint meginduljon egy olyan vita, amiből vki esetleg, tudjátok :wink:
Le fogom írni, amikor már menni fog, de nagyon nem szeretek visszagondolni azokra a napokra, mert csak elfog a bőgés :cry:
A szülésnél semmi gond nem volt, FP is és Ági is ott voltak a toppon. Sajnos szülés után kezdtek a dolgok rossz irányba menni több szálon is. Kicsit összetettebb a dolog, mint h az ember egy vkire mutogasson.
Most az a legfontosabb, h lehet, h már holnap végre a kezembe vehetem Alexet, magamhoz szoríthatom. A szívem szakadt meg, h a legfontosabb napokban egyedül kellett lennie :cry:
Mert persze a Gyerekklinikán is részleges tilalom volt egészen tegnapig, most már teljes látogatási tilalom van. Ettől függetlenül páromat minden alkalommal beengedték, mert tudták, h milyen az egy szülőnek, h még a gyerekét sem láthatja.
Egyébként le a kalappal a gyklinika előtt mert tényleg nagyon jól végzik a munkájukat. Amikor beszállították Alexet, párom ment el hozzájuk és az adjunktus nő beszélt vele egy órán keresztül. Aztán persze a gyerek orvosával is, mert ott minden gyereknek saját orvosa van :)
Szerencsére nagy kedvenc bent Alex, úgyhogy azért vmennyire nyugodt a szívem, h jó helyen van.
Na nem tudom mennyire voltam érthető, de már annyira várom a holnapot :) Ilyenkor olyan lassan telik az idő.

Votiv,
És ha már itt vagy :D segíts nekem lécci illetve bárki más is, aki keni-vágja ezt a témát. Sajnos Alex méretei miatt szakadtam is és vágtak is, kb. 3x akkora vagyok ott lent :(
Nem tudom mit kéne még csinálnom. Szedem az arnicát 30-as potenciálba naponta 3x5 golyót + kamillatea. Nem tudom mivel lehetne még lenti gyógyulást segíteni :? Nagyon vacak, alig bírok menni, ülni :(
És a tejbelövelléssel is bajban vagyok. Adélnál észre sem vettem és most meg aztán pláne nem tudom, h mi a helyzet :? Tegnap még nagyon sárga színű volt, amit fejtem. Azt mondta a védőnő, h az még bizti előtej volt. Ma viszont mintha már nem lenne annyira sárga, de még azt sem mondanám, h olyan nagyon fehér. Viszont tök sok mennyiséget ki tudok fejni, kb. 200 ml-ket. Ez már vajon a tej lenne?
Tejfakasztásra/belövellésre a pulsatillát javasolta a védőnő 9 v 12-es potenciálba (elsősorban a lelki helyreállítás miatt) meg a lacdeflorátumot 5-ös potenciálban. De ezt sajnos nem sikerült még eddig beszerezni. Gondolom belövellésre az urtica nem lenne hasznos :?

Kép Kép
curse
 
 


Rylie,
Ez is a sztori része lenne, de még mindig nem tudni pontosan (csak annyit, h vírusos), mivel az én tenyésztésem hétfőre vagy keddre lesz meg. Még koránt sem biztos, h fertőző volt a dolog.

és ezt a szép napot majdnem elfelejtjük :wink:
Sok-sok puszi a Bálintoknak és Grétikét is utólag isten éltesse sokáig!!! :D

Kép Kép
curse
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül jövök, Curse miatt nézek be gyakran a napokban.

Curse, valamelyik nap megláttam itt a nevedet, azért kukkantottam be, és olvastam nagyon szomorúan, ami Veletek történik. Remélem, nem haragszol, de jeleztem anyatanyán is a lányoknak, hogy minél több pozitív energiát tudjunk küldeni Nektek. Most kezdek már megnyugodni, hogy végre túl lesztek ezen az őrületen, és hamarosan mindannyian el is felejthetitek.
Szólj, ha bármiben segíthetünk, mi mégiscsak a közelben vagyunk, használd ki! :wink: Nekem pl. van elsősegély cseppen, ha jól értettem, valaki ezt említette. Szívesen odaadom, holnap megyünk Kolpingba, de addig bármikor, el is viszem. És ha bármi kellene, szólj!
Alsó problémákra: én asszem ráfújnám az aloe First-öt, eddig mindenre jó volt, szemre, fülre is, nem csak a sérülésekre, csodákat művel! De persze a fertőzések miatt gőzöm sincs, milyen külső kezelések megengedettek, én magamnak kipróbálnám, ha ennyire szenvednék.
Tejben is bizonytalan vagyok, de szerintem ha ekkora mennyiség lejön, az már valszeg nem előtej.

Bocs mégegyszer a zavarásért, de mivel oda nem írtál, itt próbálok segíteni :oops:
Továbbra is a legjobbakat Nektek!!!

Jucc

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Curse, amiket leírtál, az tök jó. Kamillateát nem értem csak, mert még nem hallottam erre korábban, vagyis csak borogatásnak :wink:
a kamillatea bár gyulladáscsökkentő, azért nagyon szárít is, és meghajt, ne igyál sokat belőle.

Arnicát lehetne 200-as potenciában is szedni, ha hozzájutsz, de ez talán csak G.réten van
esetleg még Staphysagria 30-as - segíti a sebszélek összeforrását
lehet kenegetni a sebet körömvirág-krémmel vagy -olajjal is, ez nyugtat és gyulladást csökkent
és Bellis perennis, szintén 30-as (de persze jó a 15-ös is, ha csak az van), ezt a kismedence árnikájának is hívják, jó méhösszehúzó, regeneráló
(ha 1-2 hét múlva sem javulna a helyzet, akkor Gábriel Orsi craniosacralis terapeutát ajánlom figyelmedbe, www.naturalbalance.hu engem a farkcsonttöréses, hosszábanszétszakadásos szülés után ő rakott rendbe)

tejbelövellésre én már nem szednék semmit, hiszen szép mennyiséget tudsz fejni :) és amint Alex szopizni kezd, annyi tejed lesz, mint a tenger :) Nyugodj meg, minden rendben lesz!

votiv 8)
votiv
 
 


Curse :) Jaj de örülök, hogy van fény az alagút végén és hogy nemsokára magadhoz ölelheted végre Alexet!!
Ennyi tej már sztem se előtej, és ha rácsatlakozik Alex, dőlni fog, ne aggódj! Szerekre a csajok már tök jó tippeket adtak (First, Staphysagria, körömvirágolaj), ezeket próbálnám én is (csak azt sajnálom, hogy Bálint születésénél még nem voltam ilyen jólfelkészült, mert ő is 4 kiló fölötti volt, ráadásul első gyerek, vágtak nekem is és kínlódtam is utána rendesen, úgyhogy átérzem ezeket a kínjaidat ++++++++)
És nagyon aranyos meg figyelmes vagy, mint mindig :D köszi a köszöntést, de most nem ez a fontos, inkább az, hogy mielőbb rendeződjenek körülöttetek a dolgok!! drukkolok nagyon!!

Votiv :) Most vettem csak észre, hogy milyen szuper avatarod van! nagyon szépek vagytok!! :D Sztem F. doki lenti borogatásnak ajánlotta a kamillateát Curse-nak, legalábbis nekem anno annak.

Fibi :) Nagyon boldog névnapot Bálintodnak!! :wink:
denizsa
 
 


Lehet, h hülyeséget kérdezek, de amíg szedni kell a lórúgásos gyógyszert, ill. amíg kiürül a szervezetből, Alex tejezhet, vagy az megy a lefolyóba? És ilyenkor bent tápot kap? Tudom, nem ez a legfontosabb most, de ha ennyi tejci van, kár lenne érte.
neet
neet
 
 


Curse!
örülök a jó hírnek akkor végre a kezedben tarthatod Alexet!!
remélem most már minden rendben lesz!
és további sok erőt kívánok, sajnálom,hogy így alakult, főleg,hogy ha felelőtlenség miatt ,szomorú:cry:
hát így szülés előtt megijedtem bevallom............
azért is kérdeztem milyen kiütések voltak ezek mert az én testem is tele volt apró viszkető kiütésekkel!
kiváncsi leszek mit mutat ki tenyésztés!

remélem most már,hogy otthon lesz Alex sikerül túl tenni magad ezen lelkileg!
nagyon ügyes vagy,hogy mindennek ellenére van tejci, és nem semmi mennyiség!
szerintem sem előtej, előtejből nem tudnál lefejni ennyit, és ha meg jó sárga tuti tejci, legfeljebb nem érezted meg a belövellést, amit nem csodálok amin átmentél!

minden jót nektek és ezek után gyönyörű együtt töltött napokat!
tundiii
 
 


Curse!
Hála IStennek!!!! :D NAgyon sokat gondoltam Rátok! Kegyetlen dolog, ami Veletek történt, mindent meg kell tenned, hogy mielőbb elfelejtsd! Szuper, hogy ennyi tejcsid van :D Ne agyalj rajta, csk fejd, mert ha le tudsz fejni 200 mili valamit, az tuti TEJ!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Bazsinál én is sérültem, tiszta hurka voltam ott lent, plusz varrás, plusz aranyér, plusz vérömleny. NAgyon kivoltam, azt hitte, sose jön rendbe. De nyugi, 6 hét alatt ez is tökre be fog gyógyulni! HA volt vágás, akkor a staphisagria a szer, és persze az arnica nagyon jó. A Bába válaszolban van egy jó leírás, hogyan kell körömvirágos borogatást/lemosást csinálni, és ha jól emlékszem valamoi holttengeri sós csodaszerről is írta.Pontosan nem emlékszem, mert régen volt, és nem tudom most megnézni, mert Kméten vagyok a kölkökkel, de ha kell, szólj, ma délután megyünk haza, és elküldöm privibe.
NAgyon örülök Nektek :D

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Bálintoknak utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!

bocsi, hogy megkésve, de nem otthon vagyunk.

Deni!
JAvulgatok, de nem az igazi. Néha kcisit magam alá kerülök, hogy meddig fog ez még tartani, de aztán összeszedem magam. Meg fogok gyógyuni, ez a lényeg, csak türelmesebbnek kellene lennem.

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Curse: jó hír, hogy Alex már esetleg otthon! A szíved meg meg fog nyugodni, mikor látod, hogy Alex jól van és elégedett, boldog kisbaba. Nincs miért emésztened magad, hiszen te megtettél mindent, amit lehetett, és vannak olyan helyzetek, amikből nem tudjuk kivonni magunkat. De ne úgy fogd fel, hogy valami visszavonhatatlan sérülés történt itt az első napokban, hiszen itt a lehetőség, hogy együtt legyetek és Alex átélje az anyukája és családja szeretetét.

Kép
Kép
tinu
 
 


Curse!
én, mint notórikus fejő, elmondhatom, hogy a tejem nagyon sokáig sárgás maradt. (de akár kékes is lehet!)
az előtej nagyon kis mennyiség, mondjuk 10 ml, v ilyesmi, és ilyenkorra ez a nagy mennyiség már rendes tej. jól fejd ki mindkét melledet és vegyes tejet fog inni a baba, nem csak a zsíros elejét, vagy a vizesebb végét. 200 ml-hez gratulálok.
gondolom nem kell mondanom, hogyha bírod, fejjél 8x naponta. kb. ennyiszer enne amúgy is Alex, és így tudod majd beállítani az állapotot. utána meg gondolom úgyis etetheted szopival.

ancsipancsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?