Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A fogorvos témához: nekem a múlt héten tömték a fogam (22. hétben voltam), érzéstelenítéssel. Jobb helyeken a szuri előtt egy kis érzéstelenítős vattával elzsibbasztják a szuri helyét, akkor tényleg nem lehet érezni a bökést. Jó, a félig zsibbant száj és nyelv tényleg nem kellemes utána, de a lidokain nem árt a babának. A baba-projektek miatt én is évek óta halogatom a bölcsesség fog kioperáltatást, azt csak szájsebészeten csinálják, és én is nagyon tartok tőle.
A nevelés nehéz ügy. Én is sokat ültem a lányom ágya mellett, beszéltem hozzá, énekletem, még mesét olvadtam neki, pedig akkor még csak néhány hónapos volt, de már kifogytam a mondandóból. Most is nagyon igényli a társaságomat a lányka, pedig már 16 hónapos, ha mellette vagyok, akkor jól elátszik magában is, csak éppen én nem tudok közben semmit csinálni. Sajnos én is elrontottam ott a nevelésést, hogy gyakorlatilag csak mellen aludt el majdnem 14 hónapos koráig, azóta nyűglődünk az altatással, és a fél éjszakát így is a szülő ágyban tölti köztünk. De mi lesz, ha megszületik a pici? Szóval, tényleg meg kell(ene) valahogy tanítani a néhány hónapos babákat, hogy el tudjanak aludni egyedül a saját ágyukban. Majd a következőnél ügyesebb leszek :-)
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!

De jó olvasni ezeket a tapasztalatokat a neveléssel, sírással kapcsolatban. Ez megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ilyen gondokkal, nemcsak én küszködök néha. És hogy lesz ez még jobb is. Kép

Barbi, igen, Kitti nagyon rendes baba az igaz, egy szavam se lehet rá. Kép És éjszaka is elalszik továbbra is 5-6 órákat.

Léna, remélem a házassági anyakönyvi kivonathoz nem kellett fél napot az önkormányzatnál tölteni. Azért ez elég gáz, hogy nincsenek tekintettel a kismamákra.
Egyébként ma végre elértem az önkormányzatos nőt, de szerencsére elég volt bediktálni a születés idejét és a kerületet. Reméltem, hogy nem találja ki, hogy küldjem el a születésit.

Megnéztem a pocakos képet. Mi az, hogy nem tudok mit hozzáfűzni? Kép Szép nagy pocid van. Tényleg élvezd ki az utolsó pillanatokat. Én is néha belegondolok, hogy hiányzik a pocak. Én annyira imádtam kismamának lenni. Persze most is nagyon jó, de az más volt. Kép

Réka, hova jártok kacsákat nézni?

Amcsi, köszi! Kép

Ma már egy órát kint voltunk a levegőn. Most már úgy döntöttem nem elég az udvar, kimentünk az utcára. Voltunk gyógyszertárba, lottózóba, postán, szóval ügyeket intéztünk. Kép

Lányok, a védőnőnek vagy a gyerekorvosnak milyen gyakran kéne látni a babát eleinte? Amikor kijöttünk a kórházból egyből jött a védőnő. A gyerekorvos azon a héten szabin volt. Következő héten telefonált a védőnő, hogy akkor hétfőn jön a gyerekorvos, ő meg majd a hét vége felé. De nem jött, és még ezen a héten sem telefonált. Mindig ide szokott csörögni mielőtt jön, mert a csengőnk nem volt bekötve. Bár az is lehet, hogy éppen akkor keresett, amikor levegőztünk.
Lehet, hogy holnap majd arra sétálunk és bemutatom a gyereket.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tünde, sikerült, kb. 5 perc alatt.Szóval, most már minden el van rendezve, csak a babóra várunkKép

Lányok, megint gondok vannak a vérnyomásommal, lehet, hogy befektetnek, szóval ha eltűnök, akkor tudjátok hol vagyokKép
Szorítsatok, hogy megússzam, vagy hogy minél előbb beinduljon a szülésKép

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

sziasztok!

Kincső is köszöni szépen a dicséreteket! Mi is hasonló szépeket tudunk mondani a ti babáitokról is. Olyan szépek a kicsik!

Tünde,
hazaérkezésünk után 1 nappal volt a védőnő, másnap a doktornő. a köv héten (múlt hét) ugyanez. Ezen a héten nyugi van, a jövő héten megint jön a dokinő. a védőnőt nem tudom, mikor jön, mert 2 hétig szabin van.

Kincső ma aránylag sokat aludt, keveset sírt. De reggelre a bal szeme könnyezett (könnycsatorna elzáródás), estére pedig bepirosodott. Ha holnapra nem múlik el, megyünk orvoshoz. minden napra van valami.
most pedig itt alszik az ölembe, zene + számítógép. szereti, 9 hónapig volt része benne. vigyorog.

Olyan szép idő volt egész nap! Mi is voltunk sétálni, persze a babakocsit nem tolhattam. Hugicám nagy boldogan tologatta, úgyhogy tudtam vásárolgatni.

Léna,
Nyéki mondta a receptet... :-))) Az csak jó lehet :-))) jobb, mint a fogorvos!

Jó éjt mindenkinek!
ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Polka,
majd beszámolok a szájsebészről, a bölcsességfog műtéséről. Hamarosan mennem kell. Brrr

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Cuiccolo,

Kérdezd meg Borsót, hogy ő kicsoda... most olvastam egy könyvet "Lelki köldökzsinór" mely szerint milyen klasszul lehet már beszélgetni velük. Mondjuk számomra nem teljesen új a téma, mert a barátnőm hihetetlennek tünő dolgokról beszélt, kislányukat ide oda tudták odabent forgatni, altatni, különösen az apjára volt rákattanva. Volt olyan hogy be kellett feküdniük a kórházba, mert idő előtt befordult. Hát megbeszélték vele, forduljon vissza, legalább az ellenőrző vizsgálat idejére. Megtette...

A könyvben pedig volt egy történet a névválasztásról, szerintem Ti is megpróbálhatjátok (kapcsolat analizis nélkül is;)

üdv.: kisbora
kisbora

Barbi,
nálunk úgy volt, hogy becsöngetett a betörő, és én nem nyitottam ajtót, mert 10 óra volt, én rosszul aludtam, és akkortájt ébredtem fel. Becsöngetett még egyszer, és ekkor sem válaszoltam, gondoltam, majd elmegy, akárki is az. Pár perc múlva viszont hallottam, hogy már a belső ajtónál csörög valami kulcs (mi panelban lakunk, és van még egy kis rész lekerítve a folyosóból, ami csak hozzánk tartozik, ezt is zárjuk), és már annak az egyik zárját is kinyitotta. Először azt hittem, hogy a férjem jött haza, de nagyon furcsállottam a dolgot, ezért halkan odalopóztam, és kikukucskáltam a levélbedobón. Ezt valahogy észrevette, és elrohant. Szóval nekem olyan szempontból jobb volt, hogy ő akkor akart betörni, amikor nem vagyunk itthon. De azért ijedtem meg olyan nagyon, mert csak egy héttel előtte kezdtük zárni a másik zárat is, szóval ha az nincs bezárva, akkor már bent lett volna, amikor meghallom.Kép Egyébként én sem értem, hogy miért akartak bemenni, ha tudták, hogy otthon vagytok, ennek nincs túl sok értelme.Kép A fene egye meg az összes betörőt, azt kívánom nekik, hogy törjenek be hozzájuk többször is, hadd tudják meg, milyen érzés. Na, befejeztem a puffogást.Kép

Fogorvos.Kép Én is megyek két hét múlva, de bevallom őszintén, már alig várom.Kép Tele vagyok lyukas foggal, és szeretem, ha rend van a számban, csak eddig Gabó miatt nem mentem el.

Léna,
drukkok mennek.Kép

Tünde,
nálunk a védőnő másnap kijött, a doki két napra rá, a védőnő aztán két hét múlva, utána viszont mindig elkerültük egymást (amit nem is bántam, mert nem szeretem, ha csak úgy beállít, szerintem illik előtte telefonálni), ezért csak egy hónapja, és most volt (Gabinál most kezdtük a hozzátápit, és erről jött beszélni, most már előzetes egyeztetés utánKép). A dokinéni nem jött többet, én szoktam Gabit vinni tanácsadásra, mert nincsen itthon mérlegünk (direkt), és olyankor meg szokta nézni is.

Jaj, felsírt, rohanok visszaaltatni.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Léna!

Nagyon szurkolok nektek! Kedden voltam közös orvosunknál, és többször is eszembe jutottál míg vártuk, hogy az éppen aktuális műtétnek, amiben asszisztált vége legyen.

Legyetek ügyesek! Te is, a pocaklakó is!

Üdv:

Zita
pzita

Jó reggelt mindenkinek!

Én is olvastam a kapcsolatanalízist, sőt el szerettem volna járni a Várba (nem jut eszembe a neve doktor úrhoz)kapcsolatanalízisre. A baráti körünkben többen kipróbálták és csak jókat meséltek. Mivel a 20. hétig el kell kezdeni -különben nem vállalnak- és én éppen botrányosan rosszul voltam ebben az időszakban ez kimaradt :-((( Inga szerint kisfiú, álmodtam Vele, akkor is kisfiú volt.... Lehet, hogy nagyon kisfiút szeretnék :-)))
Sírás: csak a barátok tapasztalatai: ahogy elérték a 4 hónapos kort a lurkók már kevésbé sírtak "ok nélkül". Néha az ölben tartás helyett Ők is az ágy mellé ülést, ágyban történő simogatást, nyugtatgatást választották, van akinél bevált. Viszont a keresztlányom csillapíthatatlanul sirdogál egész nap, tegnap anyája 2 szót alig tudott váltani az orvossal aki férfias zavarában a "házipapucsban" menekült el Tőlük, úgy kellett utána szólni, hogy a cipőjét elhagyta :-)

Szép napot!

cuiccolo

Zsizsa Kép

Azért ezek a betörős történetek elég hajmeresztőek.Kép Kép Arra azért kíváncsi lennék:ha válaszolsz a csengetésre, mit mondott volna?Hogy téves? Az csöngőnél elég furcsa válasz lenne, de biztos van valami kész panelje erre. Hozzánk is betörtek, de nem a mi lakásunkba(ami földszint), hanem a manzárdba(3. em.), ami nem nagyon fért a fejembe, mert oda lépcsőn fel és le vezet az út, ami azért elég kockázatos egy 3 emeletes házban.Itt 6 család lakik, amiből az egyik elég összeféhetetlen család, és az a szokásuk, hogy a bejárati ajtónál kiakasztják a nyelvet,hogy a gyerekeknek ne kelljen a kulccsal bíbelődni.Így az jön be, aki akar ugye. Nyilván a tolvaj is jött be. Azóta ki lett írva, zárjuk az ajtókat KULCCSAL. Ők persze nem zárják, és újabban ismét kiakasztják a zárat. Kép Kép Csak azért drukkolok, ha betörnek ismét, akkor lehetőleg hozzájuk...

Mackoo Kép

Szerintem a kisbabát fel kell venni ha sír, és amikor a pedagógia már eljut az értelméhez, akkor kell elvi határokat meghatározni és megértetni a korának megfelelően.Szerintem a babának az első és legfontosabb, hogy biztonságba érezze magát.

A héten majdnem be kellett feküdnöm a kórházba, mert egyik nap meghaladta a 10-et a keményedés, de önhatalmúlag úgy döntöttem: még várok 1 napot.Másnap már nem volt csak 1-2 keményedés.
phajni

Sziasztok!

Léna, örülök, hogy sikerült hamar elintézni. Mennek a drukkok! Kép Kép

Ed, remélem rendbe jön Kincső szeme.

Ed, Zsizsa, köszi. Ma délelőtt felhívtam a védőnőt, de éppen nem volt bent. Erre délután meg telefonált és jött is. Kép Jövő héttől pedig már majd én megyek tanácsadásra. Addigra már egy hónapos lesz Kitti, és nincs is messze a rendelő, le tudunk sétálni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Hajni,
úgy látszik, lassan mindenkinek lesz tapasztalata a betörőkkel.Kép Összeférhetetlen család.Kép
Vigyázz ám magadra, nehogy valami gond legyen! Ha a keményedések egy órán belül többször vannak, akkor azért menj el a dokidhoz, nekem így rövidült meg a méhnyak, mondjuk nekem úgy 15 percenként voltak aznap.

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa, a hideg végigfutott rajtam, nem csodálom, hogy Te is féltél.
Réka, Hajni, úgy látszik elég sokan élnek ebből!
:-(

Léna, gondolunk Rád!!!

Tünde, amikor kihoztuk a kórházból akkor volt a védőnő és a doki azóta senki. Igaz én már 2-szer zavartam a védőnőt szopi ügyben.

Hajni, pihenj sokat és vigyázz magadra!

Olyan szép idő van. Mi kint vagyunk egész nap a teraszon, mindenkinek jó napozást,
Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, köszi neked is az infót védőnő és doki ügyben. Azt hittem van erre valami egységes szabályozás, de úgy látszik mindenhol változó.
Mi is kihasználtuk a jó időt. Délelőtt másfél órát sétáltunk, én is jól elfáradtam, és nagyon meleg is volt, folyt rólam a víz. Aztán délután már én is kiraktam Kittit az erkélyre.

Jó hétvégét mindenkinek!

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Látom, elég nagy csönd van itt, így hétvégén! Kép

Léna??? Kép Kép Kép

Ki a következő utána? Kép

Mi jól vagyunk. Előbújt a második fogacska. Kép Holnap lesz Dani öt hónapos, úgyhogy elég korán. Ma este pedig hasra fordult! Kép Mondjuk még mindig utál hason lenni. De ez nagy lépés! Kép
Mostanában, hogy Dani egyre nagyobb, mi is egyre többször mozdulunk ki, azelőtt - főleg kocsi híján, és a téli nagy hidegekben - általában csak séta volt, más program nemigen. A héten viszont fölmentünk már a Farkasréti temetőbe, egyszer meg Anyuval a telkünkön töltöttünk egy fél napot (Budaörsön), olyan szép idő volt, Dani végig jó levegőn lehetett. Mi pedig nagy családi vendégség volt az apósoméknál, és olyan jó volt, Dani nyugodt volt egész nap, semmi nyügi. Pár hónapja ezt még elképzelni sem tudtam! Kép
Úgy örülök a tavasznak! Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!
A tékozló leány rátok néz azért néha:S:S:S

Kisbora!
Eleinte mi is utáltuk, hogy ennyit meg annyit kellett várni Szőnyi dokira, meg úgy láttuk, hogy sok kismamája van és mi csak egy vagyunk a sok közül stb... de azután emlékezett mindenre velünk kapcsolatban, és a szülésnél, bár császár volt, mindent megtet azért, hogy a férjem bent lehessenKép

Tündivel még könnyebb összeszokni, egyszerűen egy tündér.Kép
Nehezen akart beindulni a tejem (sőt nem is lett rendes mennyiség azóta se) és emiatt bejött a szabadnapján, hogy fejéssel serkentse és megnézze, jó-e a technikám!!!!

Fantasztikusak mindketten! Csak ajánlani tudom őket!

Minden friss Schöpfis mamának és babaának gratulálok!
Képeket megnéztem, gyönyörűek és nagyon csöppek a babák!Kép
Az én lányom már hatalmas (a négy és fél hónapjával meg a 7 kilójával..:S)KépKépKép

Millió puszi nektek!!
Remélem most már tényleg gyakrabban tudok jönniKép
Emőke

hicudzsi

Sziasztok!

Pindur, milyen ügyes Dani! Kép Gratula a második fogacskához és a hasraforduláshoz! Én is úgy örülök a tavasznak!

Léna, drukkolok nagyon! Kép

Tényleg ki a következő? Beszéltem Katával valamelyik nap, ő ápr. 18-ra van kiírva. Lehet, hogy ő lenne? Egyébként jól vannak, csak nem nagyon tud netezni.

Hicu, de jó néha itt is látni! Kérünk képet Éduáról! Kép

Tegnap bementem suliba órára. Jött anyukám, gondoltam ketten a párommal majd csak el lesznek. Meg hát amúgy is fél 9-kor mentem el, és fél 1-re haza is értem volna. Szerencsére a tanár egy órával hamarabb befejezte, és így korán visszaértem. Hazajövök, erre a párom is és anyám is azt mondták, hogy minek jöttem haza, menjek vissza nyugodtan. De mondom úgyis ebéd szünet van, hova menjek. Erre mindketten elkezdtek győzködni, hogy de menjek csak vissza. Csak néztem egy nagyot, hogy mi van, ennyire jól megvannak nélkülem??? Kép Aztán végül a délutáni órára mégis visszamentem. De Kitti olyan jól viselkedett, hogy addig végig aludt. Még jó, hogy ilyen közel van a suli.

Tömegközlekedés: ma is jött anyukám, elé mentünk, sétáltunk egy nagyot. Visszafelé felszálltunk a buszra, csak két megállót jöttünk. Amikor szálltunk le, akkor viszont a söfőr majdnem odacsukott minket. Kép Ez volt az első és utolsó buszozásunk. Én egyedül biztos nem fogok tömegközlekedni babakocsival. Elég, ha csak itthon sétálunk vele. Ha meg el kell menni, ott a hordozókendő.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Nem tudom, hogy hanyadik helyen leszünk a ezzel a listán, de június közepe felére várjuk a harmadik csemeténket.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Pindur, gratula Daninak a hasraforduláshoz és a fogacskához!

Tünde, nagyon bátor vagy, hogy elmentél a suliba! Eteted cumisüvegből is Kittit, hogy így elmaradhat az anyukádékkal? A buszozáshoz eddig sem volt kedvem, de hogy ennyire figyelmetlen legyen 1 söfőr! :-(

Képzeljétek ma mértük ruha nélkül Bencét és 10 nap alatt 520g-t hízott! Beálltunk 3 órás szopira, de lehet, hogy túletetem most meg?
Evés közben pedig akkorákat szörcsög, mintha horkolna is. Lehet ez vmi légzésprobléma? Egyébként egész nap enne, két szopi között képes végig cumizni! Vkinek csinált még így a babája?
Sajnos csak este jutok géphez:-(

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,
gratula a hízáshoz!Kép Nem eteted túl, anyatejjel elvileg nem lehet, mert dolgoznia kell a kajáért, és csak akkor dolgozik, amikor éhes. Gabi is sokat hízott az elején, élvezd ki, mert aztán jönnek majd olyan idők, amikor keveset hízik (bár ki tudja, lehet, hogy csak Gabi ilyen).Kép Evés közben lehet, hogy azért szörcsög Bence, mert tejci megy az orrába, ha ő lejjebb van, mint a cici, a te tejleadó reflexed meg erős, és dől a tej. Fekve szoptatsz? Gabi akkor szörcsögött, amikor fekve szoptattam éjjel, nappal, amikor ültünk, akkor nem. Ezt úgy oldottam meg, hogy párnára tettem, és így magasabban feküdt, mint a cici, és nem folyt a tej az orrába. Ő is nagyon sokat szopizott, két óránként egy órákat legalább, de ezt két hónap után magától abbahagyta. Egyszerűen igényelte a testkontaktust és a nyugtató cumizást. Van ilyen baba. Ha te ezt el tudod fogadni, akkor hagyd, majd megváltozik (közben te tudsz olvasni, enni, aludni, stb.). Ha nem, akkor próbáld ringatással kiváltani, vagy kösd magadra kendővel, ha van. Én volt, amikor visszasírtam ezt az időszakot, amikor nappal alig akart már szopni, mert lekötötte a külvilág.Kép Na, most már nagyon sokat írtam, eldugulok. Ha egyébként szoptatással kapcsolatos kérdésed van, a "Szoptatásról" topicban vannak szoptatási tanácsadók, ők tudnak segíteni.Kép

Tünde,
sofőr.Kép Jól viselkedő Kitti.Kép

Emőke,
az én lányom már majdnem hét hónapos, és még nincsen hét kiló, alig több, mint hat és fél.Kép

Pindur,
gratula a fogacskához, és a hasra forduláshoz!Kép

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Hicudzsi,
Köszi az infót, akkor még igyekszem... és keresem az utat hozzájuk;)

Betörés,
borzasztó, hozzánk tavaly pünkösd hétfő éjjel törtek be, éppen beköltöztünk új otthonunkba, a társasházból mi voltunk az elsők, "hál'Istennek" csak a garázsból vittek el dolgokat, kisrádiót, ventillátort, és az új ajándék háztartási gépeimet, ami persze ingyen volt, de érzelmileg és eszmeileg értékes, mert munkámért extra a fönökömtől kaptuk.
Tényleg hál istennek minden más, kerékpár, varrógép, interlock, téli ruhák maradtak, szóval lett volna mit még elvinni.
Úgy hogy itthon voltunk, és én egészen későig fent , nem hallottam semmit.

Az egészben az az édes és most FIGYELJETEK, szinte tudom is kik voltak:
1. gyomor zsiger érzés - nem tudom ki érzi ezt még közületek
2. rendszeres ugyanis hogy leadják a drótot az épp aktuálisan beszerelő, felújító etc emberek, had ne mondjam nálunk éppen mit szereltek be.
3. tudták hová kell nyúlni, mert a ventillátor nem felismerhető dobozba volt becsomagolva
4. ELEKTROMOS KAPUCSENGŐnek a nyelvét ki tudják feszíteni, ezt az ajtós pasas mondta, aki másnak éppen garanciális ellenőrzésen járt, azóta éjszakára RÁFORDÍTJUK A KULCSOT a KAPURA? a BEJÁRATI AJTÓra, MINDENRE, és kényelem ide v. oda inkább személyesen engedjük be az embereket. Hál' Istennek a szomszédok együttműködőek.

Azóta kissé paranoiás vagyok, hallgatom a kutyák ugatását, hátha szokatlanul ugatnak, figyelem a szomszédok ablakait szokatlan jelekre... hát de még mindig szerencsésebbek voltunk mint sokan mások...
Valahogy azzal vigasztalom magam , hogy ezek az emberek , mármint a betörők lelkileg beteg és összefacsarodott emberek, mert nem tudnak örülni más szerencséjének, kedvességének,egészségének, gyerekének, DE irigyek és valahol el akarnak tőlük/tőlünk venni valamit, hogy hiányt okozzanak nekünk. NE HAGYD! NE RETTEGJ és próbálj ne otthon tartózkodni ilyenkor, hogy legalább személyi sérülés ne lehessen.....
most hogy ilyen "okosKép" voltam el is búcsúzom VIGYÁZZATOK Magatokra és élvezzétek KisMackókat, Pindurkákat, Borsókat, Pocaklakókat;)
üdv, kisbora
kisbora

Barbi,
bocs, nem "Szoptatásról", hanem simán csak "Szoptatás".Kép

Kisbora,
ez a betörés is szörnyű.Kép Én is úgy vagyok vele, hogy kevésbé félek attól, hogy betörnek, amikor távol vagyunk, mint attól, hogy akkor, amikor otthon vagyunk. Zsiger érzés - ismerős.
Én is Szőnyis vagyok egyébként, de az az igazság, hogy a szülés közbeni viselkedéséről nem tudok semmit mondani, mert amire csinált ezt-azt, addigra már nem igazán voltam magamnál.Kép De Tündiről én is csak jót mondhatok, szerintem nála jobb szülésznő nincsen.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata császáros szülésben? Hogy működik ez a Schöpfiben? Jártok/ jártatok kismama felkészítőre?

C.

cuiccolo

Sziasztok!

Cuiccolo, nekem ugyan még nincs tapasztalatom, de egyre inkább úgy néz ki, hogy sajnos leszKép
Annyit tudok róla, hogy 160 feletti vérnyomásnál mindenképpen csinálják(ez az én esetem).A kismama felkészítőn azt mondták, hogy előnyben részesítik az EDA-t az altatással szemben, ennek viszont az a hátránya, hogy 24 óráig nem lehet utánna felkelni.És császármetszés után 6-7 nap után lehet haza menni.Egyenlőre ennyit tudok, de délre megyek orvoshoz és mi is akkor beszélünk erről konkrétabban, majd (ha lesz még időm) jövök és beszámolok neked róla.De biztos találsz olyat is, akinek már csinálták.
Neked is szóba került?Nálad miért(már ha kérdezhetem)?

Puszi, Léna

nuska

Léna,

Köszi az infót, ha tudsz bővebbet oszd meg ismét...:-)))
Nekem az agyműtét (horror sztori kicsit feljebb)miatt döntött e mellett az orvosom. A részletekről még nem beszéltünk, ugyanis még csak a 30. héten járunk. Más topicban olvastam, hogy katéter be, maga a műtét kb. 45 percig tart, utána intenzív és valóban nem lehet felkelni, a gyógyulás is hosszabb. Kezdek para - mama lenni :-(((

pusz,
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!
Cuiccolo!
Nekem programozott csaszim volt a szüléstörténetben mindent részletesen leírtam ezen a topiconKép
nov. 11 és nov. 14-én írtam le részletesebben a dolgokatKép Akármilyen naturális így utólag visszaolvasni, már csak az apróka kis sírásra emlékszel!Kép

Bármilyen szörnyű vagy jó is lesz! Sajnos az első hónapok nagyon hamar elszállnak!!KépKép

Puszi, bármilyen konkrét kérdésre szívesen válaszolok!

PUSZII mindenkinek!
Emőke

hicudzsi

Sziasztok!

Eljött sajna a búcsú ideje.Már nincs apelláta, be kell feküdnöm.Szóval haza küldött még a cuccaimért, megvárom a férjemet, aztán irány a kórház.Na jól van, megyek, legközelebb már Sárával jelentkezünk.Remélem minden ok lesz, kicsit félek.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Én is császáros voltam. Kora reggel indult meg a szülés, voltak rendes fájások, csak nagyon rossz lett a baba szívhangja és pillanatok alatt a műtét mellett döntöttek (fél 11), így aztán altattak. Különben én is azt hallottam, hogy inkább az EDA-t preferálják. Borotváltak, a beöntés idő hiányában elmaradt (reggel volt egy kis hasmenésem), a katétert még ébren megkaptam, az volt talán az egészben a legszörnyűbb, meg felébredni is nagyon rossz volt, de aztán gyorsan egyre jobb lett. Másnap hajnalban állítottak fel először, a katéter ki (alig lehet érezni) és mosdatás után. Hát, a vágás helye azért fáj egy darabig. Kedden vágtak és következő héten hétfőn hazaengedtek bennünket, nem volt semmi gond.
Júl. közepére várom a második babát, az már tervezett császár lesz, EDA-val. Én is szívesen olvasok tapasztalatokat.
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok,

Mindenkinek gratulálok a babócákhoz!

Polka,
Először is gratulálok az újabb Pocaklakódhoz! A sectiod miatt lesz most már tervezett sectiod? Csak mert nekem is sectiom volt, és kíváncsi vagyok, hogy vajon a köv. babánál nekem is ugyanaz lesz- e vagy sem.

Léna, Nagyon drukkolok!!! És várjuk a bejelentkezésedet!

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Barbi, igen Kitti cumisüveget kapott, amíg nem voltam itthon. Amúgy csak akkor kap cumisüveget, ha nagyon fáj a hasa, és egy pár korty teát iszik. A kiskanalazás nem akart menni nekünk, pedig először azzal próbáltuk. Féltem, hogy cumizavaros lesz, de eddig még nem volt gond belőle.

Bence nagyon ügyesen növekszik! Kép Ne aggódj, az anyatejjel nem lehet túl etetni.

Nálunk meg az volt a baj, hogy egy hét alatt csak 10 dekát hízott Kitti. Pedig mindenhol azt olvastam, hogy 15-20 deka "kellene". De igazából nem foglalkoztam vele, mert evett rendesen, és jól érezte magát. Aztán a védőnő is azt mondta, hogy elég ennyi most még. De a tegnapi mérlegeléskor végre 18 dekát hízott egy hét alatt. Kép

Szörcsögés, Kitti is néha szörcsög szopi közben. De nálunk akkor van, amikor túl mohó és csak nyel, elfelejt levegőt venni, és hirtelen vesz egy nagyobb levegőt.

Kisbora, ez a betörés dolog tényleg borzasztó. Kép

Cuiccolo, én voltam mind a hat szülésfelkészítnőn még a november-decemberben. Nekem tetszett mindegyik, és sok hasznos dolgot hallottam.

Léna, nagyon drukkolok neked! Várunk, hogy mihamarabb jelentkezz Sárával! Kép Kép

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Köszönöm az infót mindenkinek.

Hicudszi,
én nagyon béna vagyok, hogy tudom visszakeresni a korábbi hozzászólásodat?

Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!
Kriszti!
Fent vannak dátom szerint a már eltárolt hozzászólások. Rákattintasz arra ami okt. 10-e után van,

Archív, 2003. November 17. Itt keresd meg a nevem és mellette a jó hosszú hozzászólástKép

Polka!
A schöpfiben volt EDÁ-s császárod?? Nekem olyat nem lehetett kérni, pedig programozott volt! Csak altatás vagy spinál van.. (azzal meg 24 óra fekvés).

Puszi mindenkinek!
Majd teszek fel képet! De ti is tegyetek!Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Léna, hát akkor nagyon szurkolunk, és várunk vissza!!! Kép

Polka, Kriszti, én is csaszis voltam, dióhéjban a következő a történet:
Előre lehetett tudni, hogy császár lesz (rövidlátás) és spinális érzéstelenítéssel (nem ugyanaz, mint az EDA, de szakszerűen nem tudnám leírni a külkönbséget), de olyan villámgyorsan beindult a szülés, hogy nem volt idő rá, így altattak. A katétert a műtét előtt kb. tíz perccel (?? nem nagyon emlékszem, akkor már sűrűn jöttek a fájások) tették föl, borotválásra sem emlékszem, hogy mikor volt. Kép Asszem a műtőasztalon. A műtét kb. háromnegyed óra volt, utána rögtön fölkeltettek, és nem is aludtam vissza. Akkor még nem babás szobában voltam, így a reggeli első szoptatásra (6 órakor) hozták a babát, ez nekem két órával volt a vágás után, tehát elég hamar. Mellre akkor még nem vettem, mert nem tudtam, hogy kell, segítség meg nem volt, de kb. dél körül már sikerült. Mivel nem érzéstelenítés volt, így mozoghattam, délután már föl kellett kelnem (hajnali 4-kor vették ki a babát), de nem is volt vészes. Nekem csak 3-4 napig fájt a sebem, nagyon jól tudtam mozogni vele (csak fölülni volt nehéz, azon kívül semmi nem okozott gondot). Kedden műtöttek, vasárnap mentünk haza. A műtét után két héttel volt varratszedés (azt hiszem...).
Kérdezzetek, ha kell még valami! Kép

Tünde, Dani is hol keveset hízott, hol többet, ha kevesebbet, mindig behozta egy-két hét múlva! Kép Biztos Nálatok is így lesz.

Pindur
pindur

Sziasztok!

Zsizsa, ha előbb olvasom amit írtál nem töltjük ébren az éjszakát a baba figyelésével.:-) Apában dúl a féltés tegnap fedezte fel a szörcsögést ( én azt hittem normális)és teljesen beparáztatott. Reggel kihívtam a dokinénit, aki mondta, hogy teljesen normális a dolog, de amit írtál a szoptatási pozícióról az nagyon jó ötlet köszönöm.

Tünde, olyan jó, hogy kevés nap van a babáink között,jó hallani mi történik Kittivel! Gratulálok a gyarapodáshoz!

Kisbora, hihetetlen milyen gyakoriak ezek a dolgok és a belső ember , aki ismer valamennyire és mégis bennevan nagyon szörnyű!

Kriszta, nekem nincsenek ilyen tapasztalataim, de mellettem 1 császáros lány feküdt és nagyon hamar rendeződött, a babáját a többivel rendes időben kihozták és melléfektették.:-)

Léna,drukkolunk, hogy minél előbb babázhass!!!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szasztok!

R. Tünde !

Szopi OKÉ ?

Megvettem az LLL füzeteket, ha gondolod, kölcsönadom!!

Holnap visszaolvasok és írok Nektek!!! ( Hicu, Pindur, R. Tünde, Viki!!)

Remélem, jól vagytok!!!

Üdv!!!
Renáta
jrenata

Barbi,
remélem, hogy bejön, és nem fog szörcsögni.Kép A párnáról még annyit, ha használod majd, hogy éjjel vigyázz, hogy ne aludj el, amikor rajta a babó, mindig vedd le róla szopi után (gondolom, ezt te is így tervezted, de azért a biztonság kedvéért le akartam írniKép). Én egyszer elaludtam az elején, és Gabi lecsúszott, és olyan hülye helyzetben volt, amikor felébredtem, hogy teljesen megijedtem, hogy kap-e levegőt, és nagyon mérges voltam magamra. Utána viszont jól kitámasztottam szopi közben (alágyűrt takaróval), hogy ilyesmi véletlenül se történhessen megint. Nem is történt.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hicudzsi,

Visszaolvastam és a képet is láttam Éduáról, nagyon szép baba.

Elolvastam a többiek csaszis történetét is, háát nem vagyok túl nyugodt, de legalább már van fogalmam róla, hogy mi vár rám. (legalábbis azt hiszem)

Köszi mindenkinek a jó tanácsot és a tapasztalatok megosztását.

Kriszti

cuiccolo

sziasztok!

Lénának drukkolunk!

Kincső szépen növekszik, mostanában elég nyugis. Szeret ölben lenni, de azért alszik rendesen a kiságyban. Kivétel 6-tól 9-ig. Ilyenkor csak sír, nyüglődik és gyakran szopizik. Ez igaz reggelre és estére is. Még mindig 3 óránkét szopizik, de van, hogy hamarabb megéhezik. Éjszaka is.

Tünde, Barbi,
éjszaka mennyit alszanak a picik? Ti tudtok 2 óránál többet aludni? Mert nekem még nem sikerült.

Ti kaptatok mindenféle papírt a kórházban? Én csak Kincső orvosi papírjait kaptam meg. És most nézem, hogy a tgys-hez kell más is. Na most mehetünk utána.
Utána pedig irány az oep és a sorbanállás. Erről tudtok valamit?

Tünde,
elég szomorú, hogy a bkvsok ennyire figyelmetlenek. Szerintem lehetne élni utaspanasszal, akkor legalább előkapnák a sofőrt. Egy-két fejmosás nem árt nekik. Nem tudom, hogy a sofőröknél mennyire működik a dolog, de az ellenőröknél minden utaspanaszt kivizsgálnak. Tuti, biztos forrásból tudom.

Mackoo,
ja, rosszul nézett ki. és a modora. vagy csak azért volt ilyen, mert nem az ő betege voltam?

Kincső megint itt alszik az ölembe. Megyek és beteszem a kiságyba és reménykedek, hogy elalszik ott is. akkor én is alszom egyet.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Cuiccolo

Nem tudom, hogy kíváncsi vagy-e még császáros sztorikra. Ha igen, akkor olvass tovább.

Első gyermekemet simán, hüvelyi úton szültem. A másodikkal is már jó úton haladtunk a szülésben, mikor kiderült, ahogy ő éppen elhelyezkedik, úgy nem lehet megszületni (magas egyenes beilleszkedés). Ekkor megkérdezték, hogy altatást, vagy spinális érzéstelenítést választok a császárhoz. Mivel egy lábműtét miatt már ismertem a spinális érzéstelenítést, és az altatással szemben averzióim vannak, a spinális érzéstelenítést választottam. Mielőtt ezt beadták volna katétert kaptam, illetve a szemérem szőrzet megmaradt részét leborotválták, ugyanis ekkor már túl voltunk a sima szüléshez való előkészületeken. A spinális érzéstelenítés beadása egyáltalán nem fájt, utána pillanatokon belül megszűntem érezni a fájásaimat is, ami pedig előtte elég intenzív volt, és úgy deréktól lefelé semmit nem éreztem. A baba kiemelése nem tudom mennyi időt vett igénybe, nem túl sokat. Utána bebugyolálva megmutatták aztán édesapja kezében landolt kinn, aki úgy elvette a csecsemőstől, hogy annak még meglepődni sem volt ideje. Engem összepakoltak, és összevartak. Összességében kb háromnegyed óra lehetett a dolog. Utána 24 óra fekvés (értsd: fejet nem felemelni!), közben egy csomó infúzió, sok folyadék, aztán a 24 óra leteltével, egy kíséret melletti felkelés és zuhanyzás. A lányom 21 óra 22 perckor emelték ki, és a reggel hatos szoptatáshoz hozták ki először. Már ekkor mellre került, bár elég nagy bűvészmutatvány a fej felemelése nélkül oldalra fordulni egy kicsit és közben a kicsit is tartani. Ha teheted, legyen valaki veled, aki ebben segít. A mozgásban egy nagy nehézség van a császáros sebbel. A fekvő illetve az ülőhelyzetből eljutni a felállásig. Ha már áll az ember, akkor nincs probléma, legalábbis nekem nem volt. Viszont az első pár napra tiltsd ki azon ismerőseidet, akik nagyon megszoktak nevettetni. Ugyanis első időben a köhögés, tüsszögés és egy jóízűbb nevetés, elég nagy fájdalmat tud okozni. A kórházi diéta: Első nap folyékony, második pépes, harmadiktól ugyanaz a vegyes mint másoké. Ha jól emlékszem, akkor napi két injekció a hátsó fertályába is jár az ember lányának az első napokban. Nekünk 6. napon varratszedés volt és jöttünk haza.

Így hogy mindkét fajta szülést megtapasztalhattam már, én maradnék a sima szülés mellett. Azután a pár napig sajgó gátseben kívül (ha egyáltalán van gátseb) nincs az embernek más dolga, csak hogy koncentráljon a babával való ismerkedésre, a szopizás jó technikájára. A császár után, viszont kifejezetten betegség tudata tud lenni az embernek ettől, az itt fáj, ott fáj dologtól, az injekcióktól. Arról nem beszélve, hogy ha esetleg van nagyobb gyerek is, akkor állandó segítségre szorulsz otthon, mert azt egy jó darabig nem emelgetheted.

Nem vagyok orvos, csak utánanéztem az érintettségünk miatt, lehet hogy kicsit konyhanyelven lesz, és nem is annyira orvosi, mint inkább a szenvedő fél szempontjából. A spinális érzéstelenítés és EDA. A spinális érzéstelenítés a császármetszésre alkalmas, de a szülési fájdalomcsillapításra nem, míg az EDA mindkét esetben alkalmazható. A spinális érzéstelenítés után 24 óra szigorú fekvés, az EDA után kevesebb. A Schöpf-Mérei-ben nem minden aneszteziológus csinál EDA-t, így adott esetben nem biztos hogy van választási lehetőséged, még ha orvosi szempontból választhatnál is.

Remélem, nem voltam nagyon unalmas, és sikerült valami újat mondani.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Bocs, én nem vagyok annyira tisztában az EDA és a spinális érzéstelenítés közötti különbséggel, számomra a lényegesnek azt tűnt, hogy nem altatás. Az előző császár után azt mondta a doki, hogy útban volt a keresztcsontom, nem tudtam volna rendesen szülni. Egyébként sem nagyok a medenceméreteim, én magam is kifejezetten kicsi vagyok. Úgyhogy én alkati adottságok miatt fogok újra császárral szülni. Úgy tudom, hogy császár után elvileg lehet természetes úton szülni, ha nincs egyéb probléma.
Üdv.:
Apolka
polka3

Sziasztok!

Pindur, igen, biztos nálunk is így lesz a hízás. Addig amíg ilyen jól érzi magát Kitti, nem is aggódom. Kép

Barbi, igen, olyan jó így látni a tapasztalatokat. Bár az is igaz, hogy minden baba más és más, azért vannak közös gondjaink, örömeink. Kép

Renáta, de jó, hogy újra itt vagy! Szopival minden oké. Nagyon szépen köszönöm ezúton is a segítségedet! Kép Csak az első hét volt húzós, de azóta már szépen összeszoktunk. Az LLL füzeteket én kinyomtattam a honlapjukról. Vagy az nem ugyanaz? De azért köszi!
És ti hogy vagytok? Mi újság veletek?

Kriszti, bár én nem voltam csaszis, csak biztatásképpen: volt egy szobatársam, előttem szült néhány órával csaszival. De annyira jól volt, hogy utánunk egy nappal már ők is mehettek haza.

Ed, hát lemerjem írni, hogy én 5-6 órákat is tudok aludni? Kép Kitti nagyon jól alszik éjszaka, bár azért nem minden este van ez. Van amikor ő is kel 3 óránként.

Milyen kórházi papírra gondolsz? A zárójelentéseken kívül az egyszeri anyasági segélyhez adtak egy igazolást, hogy a kellő számban voltam terhesgondozáson. De nekem ez nem kellett mert már januárban odaadta az orvosom az igazolást. Nekem szerencsém van, mert a munkahelyem tb kifizetőhely, így mindent ők intéznek. Múlt héten bent voltam az összes papírral, és mindent elintéztünk.

BKV: az az igazság, hogy a párom is buszvezető. De ő a normális fajtából. Kép A panasztétel egy külön macera. De most már mindegy, úgyse megyünk többet busszal. Vagy ha mégis, akkor remélem normális sofőrt fogok ki.

Hicu, boldog névnapot! Kép

Ma vagyunk 4 hetesek! Kép Ennek örömére Kitti szinte végig aludta a napot. Bár tegnap elég nyűgős volt, úgy látszik ma pihente ki. Kép Holnap pedig megyünk a doktornénihez tanácsadásra.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Zsizsa, köszi a párnás tippet, remélem én nem alszom el.:-) Az én Bencém is olyan kis evős, mint Gabid remélem mi is olyan szépen fejlődünk:-)

Ed, eddig én sem aludtam 2 óránál többet eddig éjszaka, Bence pedig vagy ölbe érzi jól magát v. az ágyunkban hozzám bújva. Már most anyás! A kiságya úgy tűnik szobadísz. Te kiviszed ilyen időben? Neked van segítség?

A papírokat mi is úgy intéztük, mint Tünde. A Taj kártyához kell a lakcímkártya és a szül. anyakönyvi kivonat amit a kórház helye szerinti önkormányzatnál adnak. Ezek birtokában a munkahelyed intézi a tgyes-t,anyasági segélyt,családi pótlékot, ha van ott tb kifizető.

Tünde, 5-6 óra alvás!!! :-) Mázlista!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés:

Hicudzsi!
Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Neked családilagKépKépKép!

Réka és egyedül ácsorgó Dodo
muki

Sziasztok!
Köszönöm a névnapi üdvözléseketKép

A spinál és az EDA között az is a különbség, hogy a spinált mélyebbre szúrják. Ezért a 24 órás fekvés utána, mert likvór szabadulhat fel ami az agyba jutva az eröltetésnél (fej megemelése) migrénes fejfájást okozhatKépKépKép

Az EDA hatása az adagolt mennyiségtől függően múlik el, de ennek az a hátránya, hogy több esetben nem tudnak teljes érzéstelenítést elérni, tehát félő, hogy féloldalas lesz a zsibbadás.

Egyébként tök érdekes ahogy éledezik a lábad a spinál utánKépKép

Volt egy lány aki itt is néha megfordulKépKépKépKép Aki velem együtt szült egy nap különbséggelKép Szintén császáros volt és reggel bementem hozzá és elmondtam mire számítson az éjszaka. Elmondása szerint sokkel elviselhetőbb volt, hogy tudta mire számítsonKép

Én már el sem merem mondani, hogy a lányom éjjel 11-től reggel 7-8 ig alszikKép Majd etetés után néha visszaalszunk még 11-igKépKépKépKép

PUSZII!!Kép

Lénának drukkolok!!Kép
Van valami hír róluk????

hicudzsi

sziasztok!

Mi voltunk sétálni tegnap is és ma is, legyen bármilyen idő, megyünk. Addig legalább alszik. Ma az europarkba is bementünk pelust venni.
Segítség ritkán akad, ha valaki szabadnapos, az jön. Este 6 után a férjem segít altatni, ha nyügös. Márpedig minden este az.
Ma kifejezetten az volt. Csak ölben aludt + a babakocsiban, így ma minden házimunka maradt.
Kincső éjszaka alszik, csak 3 óránként kér enni + kakil, kakil folyamatosan.

Kitti milyen jól alszik. Remélem, hogy mi is eljutunk hamarosan oda.

Én annyira menekülni akartam a kórházból, hogy mindent elfelejtettem. Még jó, hogy Kincsőt hazavittem.:-)))
Sajna én mehetek az oephez, mert nekem a saját btnk a munkahelyem. Legalább megvan a csütörtöki progi, akkor ugyanis anyu szabad, remélem segít majd.

Jó éjt mindenkinek!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szorítok Léna, küldök néked energiát;)

...ahogy viszont az órát nézem , lehet hogy már nem is kell... ;)

kisbora
kisbora

Zita,
Köszi a történetet, R.Tündének pedig a bíztatást.
Tegnap beszéltem egy anesztes doktornővel, Ő is a spinális érzéstelenítést javasolta, altatásról sajna elég közeli (kb. 2 hetes) élményeim vannak, hááát inkább kihagynám. Remélem,hogy Borsó kibírja még 9 hétig és mehet minden a programozott úton, nem indul meg a szülés, mert akkor nincs mese marad az altatás.
Kicsit fura az a helyzet is, hogy az én szuper dokim (tényleg az) a MÁV rendelőben rendel, így minden vizsgálatra oda járok (vérvétel, uh stb....) szülni viszont a Schöpfiben fogunk :-))

Szép napot mindenkinek!
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Réka, húha, Dani már egyedül ácsorog??? Nagyon kis ügyike! Kép

Mi is megyünk sétálni, akármilyen idő van. Én is úgy vagyok vele, mint Ed, addig legalább alszik. Most, hogy ilyen esős az idő, nem volt kedvem babakocsizni, beraktam a hordozókendőbe úgy mentünk, és így még az esernyőt is tudtam tartani.

Ma voltunk tanácsadáson. Szerencsére minden rendben Kittivel. A súlya 3,70, tehát mégiscsak szépen hízik. Azt mondta rá a doktornéni, hogy tökéletes, gyönyörű baba. Kép

Itt egy kép az 1 hónapos Kittiről:
Kép

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Csak rövidenKép mert gyerek ma nyűgös rettenetesen.. Kép

Kriszti miért nem csinál neked programozottat, pár nappal a kiírás előtt????nekem az volt, mert félő volt, hogy beindul a szülés magától.Kép

tünde!
gyönyörű ez a kiscsaj!!!!!Kép simán legalább 2 hónaposnak néztem a képenKépKép

millió puszi nektek.. ma szörnyű napunk volt, még az idő is pocsék...
millió puszi mindenkinek!
emő

hicudzsi

Sziasztok!

Nagyon rég írtam,de mindig olvaslak benneteket!!
Sajnos csatlakoznék a császáros beszélgetéshez.
Mi most vagyunk a 35. hétben. A babó óriási a szakértők szerint, másrészt a vérnyomásom 120 és 160 között ingadozik kedve szerint. Rajtatok nem volt 24 órás mérőke?
Nekem kedden azt mondta a ctg-s néni a Schöfiben,hogy vagy EDA vagy altatás. Lehet,hogy tévedett? Nekem még konkrétan nem adtak császár időpontot csak gyakran emlegetik, Szerintetek megúszhatom sima szüléssel???
Szombaton megyünk 4D-re,talán ott okosabbak leszünk.....
Mi éri meg jobban szerintetek az EDA vagy a spinális érzéstelenítés??
Köszönöm előre is a véleményeket!! Nekünk ez lesz az első babánk és kicsit megijedtem ettől a császáros mókától.
Hallott valamelyikőtök a Katáról? Ő is sokat írt régebben.
Tünde--Gyönyörű babád van!!!
További jó beszélgetést!!!!!

:::Ági

Kép
iroko

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?