Új privát üzeneted érkezett!

Andi! Részvétem Tibi nagypapája miatt..... :( :( :(

Kép
zsuzska81

Sziasztok !

Éva, de jó, hogy írsz te is!
Koszmó ügyben mi is küzdünk, bár Szasza hajkoronájának a nyomába sem ér a Nellyé.
Minden héten megmosom Babe samponnal, az leszedi és ennyi. Minél többet mostam, annál jobban vastagodott :?

Zsu, áááááááááááá! Nem semmi kaland..
Pannika a kádban, konnektor víz alatt , kirázott a hideg.
Az első lakásunkban is volt egy ilyen sztori, mi a 4.-en laktunk és egy óriási esőzés után megállt a födémben a víz. Na szépen kezdett szivárogni a jó kis vasas fekete lé, a hálóban lavórral fogtuk fel, az előszobában a tapéta alá púposodott. A biztosító fizetett volna 2 e Ft-ot, de nem hagytuk magunkat és a szigetelést végző cégnél kopogtattunk. Persze nem akartak fizetni, de amikor megemlítettük, hogy a villanyszekrény mellett is folyik totál bepánikoltak és kaptunk 50 e Ft-ot ( 23 e volt a fizetésem)....

Andi, sajnálom a szomorú hírt.
Dorka milyen igazi csaj!!!!! Jó kis tipp, eszembe vésem!
Drága tündérke!

Zita, szuperek a családos képek, olyan kis boldogok vagytok rajta!
Patricó mindig a szivem csücske, mintha az én lányomat látnám. Pedig nem is egy az apjuk!

Panka, örülök, hogy sikerült lakást találni. Zugló jó hely?

Lilla, te miért mégy NST-re? A veséd miatt? Nekem a 36 . héttől kezdve kellett járni, vagy lehet rosszul emlékszem?

Alíz, csak nem babázol már??????

Nem állom meg, hogy ne dicsekedjek, de Nelly mondja , hogy "nem". Tolat egész nap és ha tilosban jár mondjuk neki "nem, nem" , ránk néz és ő is "emem". Ingatja hozzá a fejecskéjét! Zabálnivaló!

Puszi mindenkinek, indulok főzni!

Zsebi, sajnálom a L. L. L. könyveket, nagyon szeretem . Ti is ezek szerint. :lol:
Aha, értem már miért olyan szép nálatok a kert! Nem tavaly kezdtétek a parkosítást. Mennyi idő kellett hozzá?
Én most előre kardvirágot ültetek, 50 db-ot sorban, vegyes színekben. csak 500 Ft egy zacskóval .

Ti elültettétek a babcsomagban kapott ajándék famagocskát? Lett belőle valami?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá, nyüszi van, menni kell.

Kriszti! Érdekes, a NEM valahogy rögötn megy a gyerkőcöknek.... :lol: Nálunk is egyik első szó volt. Koszmóra nekünk is bevált a Babe, és még mindig az első flakonnal használjuk, jó sokáig elég. A konektorból vízfolyás dec-ben volt. Gondolhatod, kaptam ki a gyereket a kádból mosdatlanul, és rohantam vele a szobába, ha netalán lenne vmi.... :( Rohadt veszélyesek amúgy ezek a panelházak....Igen, felül sem jó lakni a tetőbeázás miatt, de alul sem, mert itt landol minden sz@r.... :twisted:

Kép
zsuzska81

Zsu, tudod miért mondják hmamar a nem-et? Sokat hallják :wink: :wink:

Nem is írtam milyen jót nevettünk tegnap.
Olivér ősszel emlegetett egy bizonyos "paulin csősz" nevű szuperhősféle rajzfilmfigurát. Fogalmunk sem volt ki lehet az, de tegnap kiderült!
Az újságosnál boldogan mutatja Power ranger-t..... :lol: :lol:
Ő behelyettesítette a kis agyával az ismert szavakat. Kis hungaristám. :lol:

Nelly babaám alszik, remélem nem lesz beteg, folyik a nózija. :cry:
Megint szörnyű, óránként kelős-keservesen sírós éjszakáink voltak , így kipróbáltuk a Chamomilla vulgarist. Este 5-kor 5 golyó, majd lefekvés előtt még 5. Hát, mit mondjak aludt a gyerek 12 órát ébredés nélkül....
És nappal is alszik 2 órát.
Na de nem is mondom tovább, nem merem elkiabálni.

Szia Mindenkinek!!!

Köszönjük szépen a részvétnyilvánitásaitokat.
Ma kiderült a temetés szombat délben lesz. Így a gyerekeket is könnyebben le tudjuk passzolni anyuékhoz. Már vágynak egyébként is, holott a hétvégét is ott töltöttük.

Jaja, a Barbie-s bugyik nagyon bejöttek Dorkának. :lol:
Ma szintén "baleset" nélküli volt a bölcsiben a bugyis napja és itthon sem pisilt be. Alvásnál ma is adtak rá pelenkát, meg mikor kimentek az udvarra, holott akkor váltig nem szerette volna Dorka, de végülis meggyőzhető volt. Remélem a Barbie-s bugyik mellett a szivecskés, meg ilyen-olyan bugyik is hasonló hatással lesznek rá,amik itthon vannak és arra is vigyázni fog. Gondozónő szerint egykettőre szobatiszta lesz a lányom. Most legalábbis afelé halad. Úgy legyen. (kopp-kopp-kopp...)

Edina!
Jól tudod, Liberot használunk, de Panka már rég lecsapott a vonalkódokra és nyuszis figurákra amik a csomagoláson vannak, ezért is nem ajánlgattam. :oops:
Örülök, ha az orrszívás problémátok megoldódni látszik.
Lassan tényleg jöhetne a tavasz és vele a szép, napsütéses idő, mikor kevesebb ruha kell és talán kevesebb az esélye a betegségeknek. (vagy ki tudja :? )

Panka!
Holnapután, azaz pénteken a fiúk fociedzésre mennek,4-6 között kettesben vagyunk itthon Dorkával. Ha jó Nektek, gyertek akkor. Persze máskor is jöhettek, csak akkor jobban kell ugrálnom a gyerkőceim körül. :lol:

Zita!
Neked is behoztuk hétvégén anyuéktól a kis kesztyűhöz a sapit, amit ígértem. Ha jó, gyertek Ti is pénteken. :lol:

Kriszti!
Te is irtad pár ruhaneműre hogy kellene Nektek, mikor jöttök érte? Kellenek még egyáltalán? Péntek esetleg?
Paulin Csősz naggggggyon jóóóóóóóóóó..... :lol: :lol: :lol:
És Nelly baba "nem" -je is. Ezt hamar megtanulják. :P

Alízkám!
Te is irtad régebben hogy egy szoknyácskát tegyek el a kis Viki babának, el is raktam. Mikor jöttök el? Péntek esetleg?
Minitali csajok? :lol:
Mindenki más is jöhet, szívesen látjuk, akik ráérnek és kedvet éreznek hozzá!!!!!!
Bár munkából esek haza, így túl sok elemózsiára ne számítsatok. Dolgozó, "robotoló" nő vagyok, örülök néha ha élek. :roll: :lol:

Zsuzsi!
Jajj, miket írsz. Mindig van valami bosszúság.
Szarlé, víz a konnektorban (még ha ez nem is mai történés), egyik sem hangzik túl jól. Horror. :roll:
Mi ugye 10.-en , a legfelső szinten lakunk, de higgyétek el ez sem álom. Meséltem régebben hogy mi is beáztunk, pereskedés lett a vége, amit meg is nyertünk, 200 ezret zsebeltünk, a közösképviselőt pedig sikerült leváltatnunk. De mindez mennyi ideggel járt.... hát azt nem kívánom senkinek. Na ugye a kapott pénzből kicseréltettük műanyagra a nappalban levő ablakot, de azt a cég olyan sz@rul csinálta meg hogy ennek is pereskedés lett a vége. Megnyertük, de ebből a mai napig sem látunk egy fillért sem, mert a cég ellen csődeljárás indult, egy fillér sincs a számlájukon, sőt a könyvelésük sincs vezetve, ilyenkpor pedig végrehajtók kezdik kézbevenni az ügyet. De nekik a behajtási sorrend: APEH, bankok, és utána jövünk mi kis halak mint károsultak. De mint mondom pénze sincs a cégnek, se könyvelése. Ilyenkor veszik elő az ügyvezetőt, ami a leleményesebbeknél egy hajléktalan adatait takarja. Magyarul sosem fogunk pénzt látni hiába a városi bíróság a mi oldalunkon állt. Áhhh...... a bíróság is a csigatempójában.... na de inkább hagyom is. Csak felidegesítem magam velük is.

Márti!
Na ha a tuti fogyókúra receptje a kezedben lesz , megoszthatod velem is, nyugodtan, vevő vagyok rá. :wink: :lol: :P
Úgy látszik a hisztizés előbb-utóbb minden gyereknél (főleg lányoknál) előjön. Mint irtam ezeket a napokat éljük. Akaratérvényesítés megy ezerrel Dorka részéről. :roll: :twisted:

ZSebi!
Nagyon ügyik vagytok ha ilyen szépen halad a felújítás Nálatok. Mire terveztétek (nyárra ), addigra már rég túl lesztek az egészen. Mindezt kisgyerek mellett... le a kalappal!

Kaqk!
Kicsit "lenyomoztalak", bocsiiiiiiiiiiiiii..... :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:
Látom, hogy február 26.-án költöztök haza. Ez Debrecent jelenti, vagy környékét? Látom be vagytok már sózva a kistesó projekt ügyében, ugyhogy hajrá. Gyönyörűséges hajasbaba lányodnak mielőbbi egészséges kistestvért kívánok!!!

Kép
Kép
bendor

Bendor: "lenyomoztalak" ez kedves :-) és megfelelt??? Minden topikot átnéztél? :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk!
Jajj, dehogy, félre ne érts, csak az utolsó 2-3 oldalt néztem meg a várandósság topicban . Ennyi.
Persze hogy megfelelt. :lol: :lol: :lol:
Debreceni vagy?
Mesélj bővebben, mert a "nyomozásom" kevés sikerrel járt. :lol:

Zsebi!
Mindig elfelejtem írni, pedig a munkatársnőmnél utánajártam: A Mirenát feltetette, de csak a szoptatás végeztével, mert alaposan utánaolvasott és az anyatejbe átjuthat minimális hormon ami ritka fejlődési rendellenességre fogékonyságot mutathat. (Persze ,hogy ez mennyire bizonyított azt nem tudom.)Így semmi esetre nem akart kockáztatni.
Sok embert megkérdezett ő is, nem fáj a felrakás, és később sem okozott gondot, ezért is merte ő is ezt vállalni. Meg ugye 5 évig kényelmes. Ezzel szemben neki fájt a felrakás is (nem is sikerült a Mirenához adott eszközökkel, így magánrendelés helyett a klnikán fémeszközök segítségével rakták fel), és az első hónapjai úgy alakultak, hogy kb. 20 napig vérzés 7-8 napig szünet. De már minden hónap egyre jobb és most jutott el arra a szintre, hogy elmondhatja hogy nincs panasza. De azt mondta ne ezt vegyük alapul,mert neki egyik szülése sem ment komplikációmentesen, azt mondja genetikailag, anatómiailag rosszul van összerakva. :lol: :lol: Állitólag a szülészeti klinikán dolgozó nők nagy részének is ez van feltéve és elégedettek.
Te mire jutottál ezzel kapcsolatban????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bendor 2009.02.11 21:31-kor.

Kép
Kép
bendor

Andi!
Nem tudtam, h Panka is azokat a vonalkodokat gyűjti, ugy tudtam, h Pamperst használnak! Na nem baj, majd legközelebb én jelentkezek értem hamarabb , ha egyáltalán lesz még ilyen, hiszen Dorka kis bugyimániás lett :P :wink: Amugy azok a nyuszik mire valok? róluk nem tudok semmit :? :P
Dorka nagyon jol halad a szobatisztaság felé!!! Mennek a drukkok ezerrrel!!! :wink:

Pintyus!
Köszi szépen a tápit és a vkodot, a többit meg majd együtt intézzük, valszeg a jövő7en mikor megjönnek a cuccok!

Zsuzsi!
Ez igazán felháboritó!!!! Brrrrr...borzasztó az a vénasszony felettetek, én is ki lennék bukva! és ráadásul Pannika a kádban, na ez már mindennek a teteje!!!
Nálunk a felettünk lévő szomszédék már több hónapja felujjitanak, és hetek óta furnak, dörömbölnek időszakosan, na egyszer már nem birtam tovább mikor vasárnap este 8-kor nagy fúrásba kezdenek, a harmadik furo hangra ugy felháborodtam, és felmentem, mondom aludna a gyerek, muszáj ezt most csinálni?! - erre az ott dolgozo emberke kérdezi h "már ennyi az idő?!" durva, nem h ennyi az idő, hanem vasárnap is van, elég lenne már! (ezt csak azért irtam le, h erősitsem a panelház hátrányait )

Kép
dinaedo

Edina!
Igaz, hogy Pankáék Pamperst használnak/használtak, de ettől függetlenül gyüjtik a Liberos vonalkódokat, nyuszikat is. Hogy a nyuszik mire jók ő biztos bővebben tud valamit mondani erről.
Köszi, remélem tényleg jó úton haladunk a szobatisztaság felé. Dorka az esti elalvás előtt sem akart pelenkát felvenni, de aztán mégiscsak beadta a derekát. Igaz már régóta száraz pelenkával ébred de azért sosem lehet tudni. Meggyőztem hogy a szép bugyit holnap reggel felvesszük és abban megy majd a bölcsibe. (Tegnap minden gyereknek, köztük a fiúknak is megmutatta milyen bugyija van, mert ugye az új Barbies bugyit mindenkinek látnia kellett, ha akarta, ha nem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Panel (egyik) átka (a sok közül): eléggé hangos tud lenni ha pl. valamelyik lakásban felújítás zajlik, fúrnak-faragnak. De pl. nálunk korántsem annyira zavaró a hangoskodás mint pl. Pankáéknál az új építésű társasban, ezért is lepődtem meg mikor először irta hogy dorbézol az alsó szomszéd , amitől nem tudnak aludni. A szintünkön nekünk is van hangos "szomszédunk", igaz nem a közvetlen falszomszéd, hanem a mellette levők, de őket is csak akkor halljuk ha éppen várunk a liftre. Szerencsére. :wink:
De mondjuk én is kikattannék ha állandóan menne a nagy zaj, még hétvégén is, esténként is stb. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Andi!
Ügyes Dorka a szobatisztasággal!Emili is úgy kezdte, hogy vigyázni kell a bugyikára...:DPersze azárt szokott még bepisilni:s
Gyönyörű a kis pillangós jelmezben!:)
Mikor mehetünk el hozzátok?ja, ok, akkor lehet elmegyünk ha felkelt Emikém.
28.-án költözünk.
Most is buli van lent, de az vígasztal, hogy már csak 2 hét!!!:)
Hát igen, ez a ház szerintem is szarabb mint egy panel.Múltkor a fsz-re!!! ment le Tomi, mert ott is buli volt, és még hangosabb, mint az alattunk lévő hülyegyerek!!!Hihetetlen!!

Ja, kiadó lesz a lakás, ha vkit érdekel, de nem ajánlom:D

Anita!
Nézegettem a ti képeiteket is, oylan angylány már Anna is!Azt a katicás tortát hol rendeltétek?Bár már úgysem leszünk itt szülinapkor:(

Edina!
A nyuszis figurákat akkor kell beküldeni, ha Libero klubbtag vagy.Ezt én már szülés után kértem,küldtek termékmintákat is 1 éves koráig, meg leveleket, amiben volt kérdőív, és azt kellett visszaküldeni 10 db nyuszis figurával, és külédtek érte ajándékokat:nyuszis kesztyűbábot, csörgős textil könyvet, stb.

Kriszti!
Tényleg édes, ahogy kombinálnak, csak győzze az ember megfejteni a babanyelvet:D
Nekem nem jött be achamomilla.Nem lehet, hogy csak kifáradt Nelly, azért aludt sokat??Na nem mintha kételkednék a bogyóban, mert alapból hiszek benne.
Én elültettem a magokat, de nem klett belőle semmi.Vszleg én bénáztam el. :oops:
Na majd akkor zabáld meg Nellyt a "nem"-ért, ha mindenre ezt mondja, és nem fogad szót
:twisted: :lol:
Zugló szerintem jó hely, ahol lakni fogunk az zöldövezet.:)Majd lesznek képek is.;)

zsu!
Nem semmi a sztorid!:(
80 nm-es a lakás.

Bölcsi:lehet hogy lenne egy magánbölcsi, horror áron, de csak szeptemberig járna oda, hogy ne veszítsem el a melóhelyem. :?
Nincs messze, és ott is egy barátunk dolgozik:)Tök jó, hogy mindenhol ismerősbe botlunk:D

na ennyi voltam, megyek fürdeni, Tomi ismét "búcsú buliban". :twisted: :D
(talán a szomszéd is elhúz a sunyiba... :roll: )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Képzeljétek, megvan miért volt Nelly nyűgös!
Tegnap megláttam a felső ketteskéket! A jobb teljesen kibújt, a bal már fehérlik.
Remélem jönnek az egyesek is hamarosan, különben vámpiri lesz a kiscsajom! :lol:
Nem tudom , hogy a chamomilla hatása-e, de ma ismét jól aludt (kopkop).
Persze én nem, mert beszakad a hátam. Nem vagyok hozzászokva a fekvéshez..... :? :? :shock:
Megyek visszaolvasok!

Pááá

Nincs itt senki? Korán van. :cry: :cry: :cry:

Andi,a rucik stipistopi kellenek! Nekünk jó a péntek, de nem azért megyünk ám, hogy készülj meg minden. :oops: :oops: :oops:
Én is akkor mennék, amikor a többiek, hogy ne kelljen külön-külön várnod, no meg jóvóna kicsit dumcsizni is...

Szóval akkor mikor is érkezzünk???

Kriszti!
Olvastam Olivérnek a mondásait a Liberó oldalán, mit nem mondjak olyan jókat nevettem rajta, olyan aranyos! Egy ilyen "Gyerekszáj" oldalt itt is lehetne csinálni majd később a most kicsiknek is, annyira szórakoztató és mellette tündéri amiket egy ilyen kis gyerekek mondani tudnak ahogy az ő kis világukkal látják a nagy dolgokat!
Gratula Nelly fogacskáihoz!!! Egyébként az a Chamomilla mire valo??

Andi!
Na Dorkát is ugy megmosolyogtam, olyan édes lehetett ahogy a fiuknak is mutogatta a bugyiját, ezekután tényleg már csak reméln lehet, hogy a más mintáju bugyikába sem fog bepisilni :wink:
Ja és ezzel gondolom minden gyereknek motiváciot ad aki még pelust visel, otthon majd mondják h nekik is kell olyan, mert ugye milyenek a gyerekek, mindig olyan kell ami másnak is van :P

Panka!
Értem, köszi az infót! Én is szeretek ilyen nyereményjátékokon részt venni, na majd akkor mostmár jobban résen leszek! :wink:
Gratula a lakáshoz!!! Zugló tényleg tud szép övezet lenni, csak kicsit messze van a belvárostól, de ha nem ott fogsz dolgozni, akkor nem lényges. Párod helyileg hol fog dolgozni??
Mondjuk szerintem a bejárás sem olyan nehéz, főleg ha metroval és kötött pályás járművel tud közlekedni az ember, nagyon hamar oda lehet érni, persze a busz az horror! :twisted: :lol:

Kép
dinaedo

Edina, ezt gyorsan neked, mert ébred Nelly!

A fogzáskor fellépő kellemetlen tünetek csillapítására bevált szer a Chamomilla.

A Chamomilla Vulgaris sokoldalú szer, hiszen a fogzást kísérő nyűgösségen kívül fájdalomcsillapításra, vagy felnőttkorban altatónak is kiváló lehet. Tudni kell azonban, hogy a homeopátiás szerek ún. alkati szerek, ezért nem minden babánál alkalmazható a Chamomilla a fogzás tüneteinek enyhítésére.

A tünetek
Chamomillát akkor érdemes alkalmazni, ha az egyébként csendes, jókedvű kisbaba a fogzás következtében ingerlékeny, szeszélyes lesz, csak kézben nyugszik meg. Az arc egyik oldala kipirul és meleg, a másik sápadt és hideg. A gyerek viselkedése a fogzás alatt nemcsak nappal, hanem éjszaka is megváltozik. Alvásproblémák jelentkeznek, sem nappal, sem éjszaka nem alussza ki magát, korábban felkel, éjszaka többször sírva ébred
Nemcsak a csecsemőkori fogzásnál hasznos szer a Chamomilla, hanem fogváltáskor is jól jöhet, amennyiben az a gyermeket megviseli: nyűgös, hasmenése van, belázasodik.

A CHAMOMILLA 15-30 CH potenciálból akár félóránként, óránként 5 golyócska adható. Amíg a baba nem tud szilárd ételt enni, egy kanálka vízben oldjuk fel a golyókat (műanyag kanálban, mert a homeopátiás szerek fémmel nem érintkezhetnek!!!), 1 éves kor körül már nyugodtan odaadhatjuk neki, hogy vegye be. A gyerekek általában szívesen szopogatják el az édeskés ízű homeopátiás golyókat.

Nekünk bevált, Pankának nem, ki kell tapasztalni! Nálunk a Viburcol nem működött, pedig nagyon dícsérték!

Pusza

Sziasztok, csak bekukk:)!

Andi! Lassan minitali lesz Nálatok pénteken:). Amúgy is rég volt már:D.

Képzeljétek, elintéztem a gyakorlatot! A Szávay utcai Idősek Otthonába fogok járni, délelőtt napi 4 órát beszéltünk meg első körben, aztán lehet változtatni. Bár papíron nem lehetünk többet napi 6 óránál. De 4 órákkal számolva sokká lesz meg a 90 óra. A Tereptanár korrekt, szimpatikus volt:). Az egyéni intézménylátogatásom meg érdekesen alakult, farsangi mulatságra megyek és vigyek adományt, ha tudok, ezt kérték :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja, dolgozatokat kellene írni, meg rekreációt szervezni. ez jó, mert 45 perces videón kell bemutatni, megvan a korcsoport, hogy kikkel lehet foglalkozni, találjuk ki, vezessük le, s vetessük fel vidire:). Na most, találj egy intézményt, ahol fogadnak, mivel gyerekekről beszélünk, igazgatónői hozzájárulás, szülői hozzájárulás a videózáshoz+valaki, aki jön videózni, majd a felvett anyagot ki is kell írni cd-re, dvd-re...és akkor ez a beugró a vizsgára.
Másik dolgozat: vagy drogprevenciót írok, vagy a devianciák kialakulásának megelőzése. Ehhez van anyag a neten is:D
Aztán tanácsadás: tanácsadói helyzetben még nem voltunk, így ez is érdekes lesz majd.
Igazából nem rossz suli ez, meg szép szakma, de a követelmény nem arányos a leadott anyaggal:)). Kevés a gyakorlat. De gondolom úgy vannak vele, hogy tudjuk az elméletet, aztán majd jön a mélyvíz és meglesz a gyakorlat. Csak könyvből nem lehet megtanulni úszni:D.
Vendég

Halihó,

Akkor pár mondta rólunk. Debrecenben születtem, ott is éltem. Tavaly kiköltöztünk Írországba mert a párom kapott egy lehetőséget 1 évre..aztán otthon folytatódik a munka. Szóval most járunk ott hogy megyünk haza.:-) Nem jött be Íroszág úgyhogy ennyi elég is volt belőle. :-(

Van egy kis tündérkénk Emma 2007. szept.6-án született. Nagyon kedves, okos, ügyes csajszi..minden napunkat bearanyozza. Csak nagyon hiányzik neki a gyerektársaság...úgyhogy ő is alig várja hogy hazamenjünk és sűrűbben találkozzon a barátaival :-)

szép napot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Panka!Hívtál ma telefonon, csak szokás szerint nem hallottam és későn vettelek észre. Mikor meg én csörögtem Rád, Te nem vetted fel.
Na... egyszer csak elérjük egymást. Ha gondolod este skypen is megtalálsz. :wink:

Kriszti!
Okés, várunk Benneteket 4 óra tájban. Megfelel?
Ti még nem voltatok nálunk , tudod a címem?
Ha nem, szólj és megy az sms.
Végre kiderült a csajszid nyűgösségének oka. Sokfogas lesz hamarosan a lányod, harapdálhat. :lol: :lol: :lol:

Többiek? Ki(k) jön(nek) még Krisztiéken kívül????????????

Bea!
Jajj, de humorosak, hogy vigyél farsangra adományt. Mintha minden nap hozzájuk járnál és puszipajtások lennétek. :roll: :roll:
Ez a videos vizsgabeugró sem semmi. :shock: :shock: :shock: :shock: Áááááááááááá...... :roll: :roll: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kaqk!
Mesélj Írországról!!! Nagyon nem jött be?
MOstanában mesélte egy ismerősöm aki Londonban lakik, hogy elmentek Írországba és teljesen összecsipkedték valami bogarak a szálláson éjszaka az ágyban. Azt mondja mikor meglátták a munkatársai másnap a foltokat rajta egyből tudták hol járt. :P
Vagy keverem Skóciával? Jajj, de lüke vagyok, már magam sem tudom, melyik helyen járt a kettő közül. :oops: :oops: :oops:
Te mit dolgozol? Hány éves vagy? Hol szültél? Ha Debrecenben akkor kinél?......folytassam? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
bendor

Hello

Kolozsvár óta nem is jelentkeztem, csak olvasgattam. felgyült a munka.
Kezdem a panaszaimmal, mert látom pont erről folyik a téma. Szomszédok.... áááááááááááá
Tudjátok, írtam már régebben is hogy feölöttünk dübögnek esténként. 2x is szóltunk már nekik de nem akarják abbahagyni. És mostár több a soknál hogy éjjel fél 12kor is ez megy. Ha van valaki náluk akkor olyan hangosan beszélnek hogy lehallatszik, fel kopogtunk az este is a felmosóval, de nem érdekli őket. Sanyi rossz alvó, és felébred a zajokra, én ha nagyon fáradt vagyok akkor elalzok hamar, de ez elviselhetetlen. Nem tudom mi a francot csinálnak éjjel is. Az igaz hogy anyira szar a parketta hogy recseg és ha nem fgyelsz oda hogy jársz akkor dübög, de nem épp anyira amenyire náluk megy ez. És főleg nem éjjel. Nem is zavarna anyira ha 11ig csinálnák, na de utánna?!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Na a lényeg hogy Sanyi teljesen ki van borulva emiatt, már napok óta alig alszik, ha elalszik akkor felébred, nem tud vissza aludni, gépezik hajnalig, másnap munka. Ez a hónap katasztrófa minden évben. Utazási kiállitás Pesten, katalógus készítés, levelek kiküldése stb. stb. Ilyenkor ha az ember nem piheni ki magát, teljesen kiborul egy idő után. És sajnos ez ma megtörtént. haza jött teljesen feldúlva hogy neki elege lett az egész lakásból és költözzünk el. :shock: :shock: :shock:

Gondolhatjátok hogy én is kiborultam. Megint egy költözés kitudja hova ideiglenesen, borzasztó. Nem akarom, de ezt se nagyon lehet elviselni, mondjuk én még valahogy elvagyok vele, de Sanyi nem. Azt mondta ha én nem megyek akkor ő elmegy az anyjához aludni a kisházba. Szóval, teljes a káosz nálunk is. Katasztrófák ezek a társasházak. Házat még nem tudunk venni mert minden pénzünk le van kötve. :cry: :cry: :cry:

Elég a panaszkodásból.!!! Kolozsváron nagyon jó volt, csak kicsit rövid. Ott se nagyon tudtunk aludni, mert a hűtőszekrény önkiolvasztós és egész éjjel zajongott. Ideiglenesen van nekik megcsinálva az étkező rész szobának. Így pont a konyha mellett voltunk, ők addig leköltöztek anyósékhoz.
Patrícia nagyon jól viselkedett, ugyanúgy mint itthon, ugyanúgy aludt napközben, éjjel is reggelig. Mindenki imádta, játszottak vele. Az idő csodás volt, kész tavasz, bográcsba főztünk halászlevet, mici-et sütöttünk, sétáltunk Kolozsváron, felmerült a sok szép régi emlék. Márciusba megint megyünk. Kárpátia koncertre.
Köszönöm a kép dicséreteket. aranyosak vagytok.

Andi: Jót nevettem a Dorkás storikon, aranyos nagyon, el is képzeltem ahogy mutogatja a bugyikáját. Ügyes nagylány már, ténleg nem sokáig kell pelust használjatok. Jó ötlet ez a mini tali, de sajnos mi nem tudunk menni, mert épp vendégek jönnek hozzánk. Majd máskor, de azért köszi hogy elhoztad a sapit.
Részvétem a nagypapa miatt.

Kaqk: Üdv köztünk. Andi jól "lenyomozott". hihetetlen ez a csaj, mindenre jut ideje. Mindig top-on van.
Hozzál fotót magatokról. Mikor költöztök haza? Van itt lakásotok? Babaprojekten vagytok?

Bea: gratula a gyakorlathoz. és sok energiát kívánok a dolgozaokhoz. Hihetetlen hogy menyit tanulsz és gürcölsz!!! Jó hogy így birod és szereted, én utáltam a sulit, vagyis a tanulást.

Kriszti: Jupppijééé a fogacskákhoz!!! Örvendek hogy segitett ez a homeós bogyó, jó tudni hogy létezik ilyen. Nekünk még nem bujik, vagyis nem szenved miatta, csak csupán fehér az ínnye és kicsit érdes a felület. Na de még ki tudja mi lesz belőle.
Aranyos ahogy Nelly mondja a nem szót és Olivér nagyon cuki a "Paulin csősszel". Miket nem találnak ki!!! Csak nehogy megint betegek legyetek!!! Hol vettél ilyen olcsón kardvirágot???? Vagy én értettem félre. 500 ft. egy db. vagy 50 db.????? Mert ha egy darab az elegge húzos. Ha nem vagytok betegek, elmennénk majd jövő héten a zongoráért és a ruciért, megbeszélem Anitával is és akkor együtt elfuthatnánk. Meg picit dumcsiznánk is. :wink: :wink:

Zsu: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ katasztrófa ez a vénasszony felettetek!!!! És ez a kkádas stori, megint jól megrémültem tőle, pedig már egyszer mesélted!!! Borzasztó hogy mi idegeskedést tudnak okozni a szomszédok. De mi normális emberek meg figyeljünk másokra. De ők le se sza....k. :evil: :evil: :evil:
Hogy álltok a babaprojektel?

Panka: Jó hogy találtatok bölcsit, majd kérünk képet a lakásról és a környékről. Remélem jól fogjátok magatokat érezni Pesten. Nem is tervezitek hogy vissza jösztök egyszer??

Éva: de jó hoy jelentkeztél!!! Várod a tavaszt??? el is hiszem, én is. Mi akik imádjuk a kertet és a kerti munkát nagyon tudunk vágyni a melegre a napra. kolozsváron is mikor egy szál póloba lehetett kint lenni olyan jó volt. Erre tessék, itt hull a hó és hideg van!!
Hogy van Szasza? Miket csinál már? Mekkora???

Bocsi ha kiifelejtettem valakit.

Pusza,
Vendég

Pintyuska!
Sajnálom, hogy nem tudtok holnap jönni, de érthető.
Jajj a Ti szomszédjaitok hangoskodása sem hangzik túl jól, nem is csodálom, hogy Sanyi kiakad. :twisted:
Nem lehet velük beszélni? Lehet ha nemcsak kopognátok, hanem egyszer napközben is felmennétek elbeszélgetni velük hatásos lenne. Bár szegény Pankáék mehettek, ha hülye a szomszéd akkor nincs mit tenni.

Kaqk!
Egy kis segítség rólunk:
Kép

Csajok, szóljon akinek nem pontos valamelyik adata, már rég frissitgettem. :?

Kép
Kép
bendor

Andi:
Sajnos már 2x beszéltünk velük, utoljára még a közösképviselő is jhelen volt aki ki adta nekik a lakást, de ezek szerint ez sem hatott. Még 1x felmegyek hozzájuk, de mostmár nem leszek túl kedves. Nagyon nem szeretnék elköltözni most. Meg a környéket is nagyon szeretem.

Végül kik mennek hozzád? Mikor jöttök Dorkával hozzánk?

Ha érdekel valakit, tudok egy nagyon jo kis gyerekoldalt: www.meseorszag.extra.hu
Vendég

Andi!
Táblázat javitás: már január óta 25 éves vok :wink: :lol: :?

Pintyus!
Nagyon durva h nektek is milyen szomszédaitok vannak!!! és az a legrosszabb benne, h nem is hallgatnak rátok! h nem érdekli őket, h titeket az zavar, és h ott egy kisbaba! nekünk legalább annyi szerencsénk volt, h abbahagyták mikor szoltam.
Na de azért plusszba még ma derült ki h ujjitják fel a lépcsőházunkat, burkolás , festés...ma délben hallom megint nagy dörömbölés, nem tudtam mi lehet, már készültem felmenni a szomszédék (mert minden hangzavar olyan mintha felettünk lenne, vagy mellettünk, ez a panel átka) és láttam h alattunk bontották a linóleum alatti rossz ragasztos betont, arra tesznek vmi uj burkolot, de ez olyan borzasztó hanggal jár még pár napig, h az hihetetlen!! de legalább nem tart örökké, mint a szomszédok!

Kriszti!
Köszi a részletes tájékoztatást a Chamomillárol, mostmár képben vok!

Kép
dinaedo

Sziasztok!

Nagyon nem örülök a hónak.... :evil: Ma dél körül megyek Feketéhez a klinikára, uh-ra, és utálok így vezetni, főleg, hogyha Pannika is bent ül.... Reggel már kiástam a kocsit, volt rajta vagy 15 centi hó :shock: Így ha indulunk, talán kevesebb melóm lesz vele. Bár, Pannikának tetszik, ha a havat kaparjuk a kocsiról, Ő bent ül közben, és kacag, azt hiszi, játék. :lol: :lol: :lol:
Amúgy hétfőn már voltam uh-n, vannak tüszőim, csak kicsik voltak még, de 4-en vannak..... Így mára visszahívott, hogy lássuk, mi van: nem reagáltam, vagy csak később. Egyelőre nem keseredtem el, mondtam neki, hogy nekem a múltkor sem normális 14. napra csinált peteérést a closti, hanem pl. mikor terhes lettem, akkor a 20. napon volt, ez biztosan tudom. AZt mondta, elhiszi, de csak nézzük meg uh-val. Persze, megyek én szívesen, meg hát az én érdekem, rá is érek. Pannika meg a múltkor is olyan jól elvolt a klinikán, szaladgált, aztán vittek haza egy kis újszülöttet, őt megnéztük, és emlegette még sokáig, hogy baba, baba. :D AMúgy még szerencse, hogy bárhova el tudom vinni magammal, mert nem tudnám kire bízni.... :roll:

Kép
zsuzska81

Szép jó reggelt!

ÁÁÁÁÁÁÁ, nagyon nem örültem ennek a hónak! Még a tegnap a tavaszról beszéltünk, erre tessék! Itt a hó. És milyen nagy!!!! Az erkélyen legalább 15 centis hó volt! Sanyi is alig kaparta ki a kocsit a hó alol. Vissza kellett jöjjön cipőt cserélni, mert be ázott. :evil:

Patrícia változatlanul felébredt 7kor de vissza is aludt, 8kor kelt, most alszik. Volt egy hét hogy 5kor ébredt, de szerencsére vissza tért a régi kerékvágásba!

Zsuzsi: Nagyon drukkolok hogy össze jöjjön minnél hamarabb a kistesó, úgy látom Pannika nagyon fog örülni neki, ha egy ismeretlen babát is enyire emlegetett. Nem félted az influenzától a klinikán? :o :o Azért ott csak sok ember forog! Jó, persze, tudom hogy nincsen kire hagyad.

Edina: Fel a fejjel, a felújitás ténleg nem tart örökké. A mi lépcsőházunkba is felújitottak egy lakást a földszínten, 2 hétig hangoskodtak. De az még mindig nem zavart anyira mint a dübögés. Szerencsére az este nem voltak anyira hangosak, későn is értek haza. Legalább most kipihentük magunkat, sanyi már fél 10kor aludt.

Holnap valentin. Ünnepeltek?
Vendég

Zita! Hát, akár féltem, akár nem, muszáj menni. Nem könnyű így, hogy hétközben semmi segítségem. Laci elmegy fél 9-kor és 6-fél 7 mire hazaér. Anyukámék dolgoznak, ráadásul most másfél hétig itthon sincsenek. Csak hétvégén van segítségem, de hát ügyeket intézni, orvoshoz menni akkor nem lehet. Egyedül a fodrász, kozmetika, amit hétvéégn is el tudok intézni. :) Én tényleg mindenhova viszem magammal, de tényleg az a szerncsém, hogy ilyen jó gyerek, még soha sehol nem volt vele gond. Amúgy Laci hívott, hogy hazajön értünk és kivisz, mert szörnyűek az utak. Dde maradni nem tud.

valentin: megbeszéltük, hogy nem veszünk semmit egymásnak (amúgy is csak apróságot szoktunk, virág, csoki), hanem inkább kimegyünk holnap az Aquaticumba. :D Remélem, Pannikának tetszeni fog. :D

Kép
zsuzska81

Persze, értem hogy nincsen semmi segitséged és így nagyon nehéz. de ténleg szerencse hogy vezetsz is és hogy ilyen jó gyerkőc. Jó hogy kiviosz benneteket. de hogy mentek haza? Értetek megy? Nem is csodálom hogy nem szivesen enged benneteket ilyenkor vezetni, anyi barom van, nem tartják be a féktávolságot stb. Még egyedül is veszélyes hát még gyerekkel!

Ez az Aquaticumos program nagyon jó ötlet!!! Biztos szeretni fogja a kicsi csaj is, hisz imádja a vizet! és nektek is jól jön egy kis kikapcsolódás.

Anyira rossz hogy ilyen hó van, ki se tudunk mozdulni babakocsival. Be vagyunk zárva amig el nem olvad. :( :( :(
Vendég

Zita! jaj, persze, értünk is jön, csak maradni nem tud. babakocsizást ne is mondd, a mienk is irányíthatatlan ebben a hóban... :? Aquticumot nagyon várom! kiváncsi leszek, mit szól majd Pannika! Nyáron voltunk már élményfürdőben, Kehidakustányban, de akkor még csak 7 hónapos volt, bár akkor is tetszett, figyelte a nagyobb gyerkőcöket, hogy szaladgálnak. :)

na, megyek zuhizni, aztán lassan indulunk.

Kép
zsuzska81

Sziasztok!!!

Jupppppppppijé, hull a hó!!!!!!!!
Bocsi, tudom ti nem örültök annyira, na de mégis csak február van.. :wink:
Mi nagyon örültünk neki, alig várom, hogy hazajöjjenek a fiúk és építsünk hóembert!
Legalább 25 cm , a grillsütő tetején látszik!!!

Zita, szívesen látlak benneteket Anitával (és persze bárki mást, aki jönni szeretne) jövő héten valamikor, talán addigra megoldódnak az útviszonyok.
Most örülök igazán , hogy megvették a Buzz-omat, ez a mostani Mutsy csak úgy siklik a havon, álomkocsi (bár ez az árára nem igaz ? :? :? )

Zsu, nagyon szurkolok!!! És akkor most ez hogy is van? A 4 tüsző nem elég? Még a végén ikrek lesznek? :lol: :lol: :lol: :shock:

Most csak ennyi, éhezik a kis nőcibaba!

OLGI? HOL VAGY?????????????

ALÍZ is nagyon gyanús nekem, de biztos szólt volna, ugye?

Kakukk (nem baj, ha így hívlak), írj egy kicsit többet (sokat), hogy jobban megismerhessünk !!!

A Müllerben akciósak a babakajcsik! Na tényleg lépek. Csók

Sziasztok,

Hát szép ez a hó, meg végül is február van, és mikor essen ha nem télen, na de ennyi?És ilyen szar idő kell hogy párosuljon mellé???Most szobafogságban vagyunk, mert ilyen időben a babakocsit sem lehet tolni:-(( Persze Kriszti megértem hogy örülsz, ha Anna is nagyobb lenne, akkor mi is kint lennénk a kiskertben és hógolyóznánk, meg hóembert épitenénk, na de igy . . .
Beszéltünk Zitával és a kedd jó lenne neked, ha akkor mennénk el a rucikért?Persze csak ha addig múlik ez a hótorlasz. Épp most beszéltem a férjemmel, hogy tegnap ő parkolt le az én kocsimmal, igy ha autóval mennék vhova azt sem tudnám hol keressem a nagy parkolóban, hisz most minden autó egyforma: fehér :-)))

Kedden volt Anna féléves, meg is ünnepeltük a szülinapját :-)) Vannak fenn képek is.

Edina ha minden igaz ma adja Bea postára a csomagot, szólok ha megérkezett, jó?Eddig volt egy tornáztató amire vártunk, de mostmár van az is.

Aliz nekem is gyanús, de csak szólna, úgy volt megbeszélve.

Évi mi van akkor azzal az ariellel?Nem küldtél sms-t . . .

Kaqk
Üdv köztünk. Mesélj magatokról. Hol fogtok lakni?Hol lehet rólatok fotókat látni?Mert igy olyan pici a fotó a lányodról, de igy is látszik milyen szép kislány. Mennyi idős vagy?

Zsuzska
Ti nyárom Kehidakustányon voltatok?Mesélnél nekem róla?Mi is oda készülünk májusban. Jó lesz priviben is ha itt nem akarsz. Mennyire voltatok elégedettek?Volt vmi ami csalódást okozott?Még május előtt biztosan lesznek kérdéseim, nem baj?

Dorkának utólag is nagyon-nagyon boldog névnapot kivánok!!!!!
Jót kacagtam a bugyis sztorin, elképzeltem ahogy mindenkinek megmutatta:-)))))ha akarta, ha nem.

Tegnap még úgy terveztem elmegyünk mi is a minitalira, na de az időjárás közbeszólt. De puszilunk mindenkit.

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!!!

Húúú...el sem hiszem, h ekkora hó esett!!! :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: erre nem számitottam azokután h szerdán milyen jó idő volt, délután még 1,5 órát sétáltunk, tegnap már nem akartam kimenni a nagy szél miatt, erre ma meg egyáltalán nem tudunk, mert akkora a hó a járdán is, h nem lehet tolni a babakocsit sem! Már nem hiányzott ez a hóesés, főleg igy h ki sem tudunk menni, már vártam a tavaszt, de érthető akinek nagyobb gyermeke van, szereti a havat, hiszen tényleg jo buli játszani benne, és hóembert épiteni, de nekünk még nem, majd jövőre!
Akartunk holnap, Valentin nap alkalmábol Miskolcra a családhoz menni, nem tudom lesz-e belőle valami, mondjuk ma is üzleti uton van a párom Pesten, és feljutott, ott elvileg nincs hó, és az autópálya remélem járható!

Anita!
Persze, tökéletes lesz ha akár a jövőhéten érkezik meg a csomag, ezen a héten ugyis annyi minden történik, lehet a szállitmány is késne a hó miatt.
Anna milyen nagy baba már!! fél éves..hogy elment az idő! nagyon édesen játszik a járókában!! olyan szép kis mosolygós kislány!!! :wink:

Zsu!
Nagyon jol hangzik 7végére az Aquaticumos program! jó ötlet, biztosan jol fogjátok magatokat érezni, és Pannika is élvezni fogja a vizet! :wink:
Mesélj majd hogy mi volt Feketénél!!!!! Még szerencse h el tud vinni a férjed titeket, mert egyedül gyerekkel, ilyen sok hülye szerencsétlen söfőr mellett a városba, nagy hóban, nagyon veszélyes! tényleg csak a többi szerencsétlen vezető miatt!

Kép
dinaedo

Csajok!!!

Kamilla a 7végén tölti be a 4 hónapot, és jövőhéttől el akarom kezdeni a hozzátáplálást, ugyanis már csak tápszert kap, igy ez hamarabb szükséges.
Ti hogy kezdtétek el??? mikor? mivel? a nap melyik szakában? egy nap hányszor és mennyit???
Nagyon tanácstalan vok ebben a kérdésben, és az interneten is annyi féle dolgot irnak erről a témáról! A dokinőnk először egy kis reszelt alma levet javasol, állitolag akkor a széklete is könnyebb lesz, na majd kiváncsi vok!
De azért kiváncsi vagyok a tapasztalt anyukák váleményére is, ugyh ha tudtok, légyszi segitsetek!!!
Köszönöm!!!

Kriszti!
Milyen fajta babakajcsik vannak a Müllerben, és mennyiért?? azok adhatóak már 4-5 hónapos kortól???

Kép
dinaedo

Megjöttünk. Rémes ebben a hóban közlekedni. A férjem kitett minket a klinika főbejáratánál, onnan cipeltem be Pannikát, hát majd megszakadtam. Nőttek a tüszőim, bár lehetnének jobbak is, de megkaptam az ukázt, hogy a hétvégén hajrá, aztán kaptam progipótlást is, és várunk. Pannika nagyon kis közvetlen volt a váróban mindenkivel. :) Meg az uh-nál is otthonosan mozgott. :lol:

Kriszti! jaj, dehogynem elég 4, csak nőniük kellett. :)

Anita! Nyáron a Balcsin voltunk, csak mivel majdnem végig nagyon rossz idő volt, egy nap elmentünk kehidakustányba. csak az élményfürdőben voltunk, de van szaunavilág és termál rész is. Igazából jó nagyon, csak mi pont akkor voltunk, mikor rengetegen voltak, szerintem meghaladta a kapacitásukat.... AMúgy van picike babapancsoló, javarészt ott üldögéltünk, de bevittük Pannikát a nagyobb vízbe is. Van egy baba-mama helység, ahol van pelenkázó, és egy paraván, ami mögött lehet szoptatni. Van még egy kis játszóház-szerűség is, de az még Annának úgysem lesz használható. :D Oda mi sem mentünk. Étteremnél van etetőszék, tehát egészen bababarát heyl. A szállodáról viszont semmit nem tudok, gondolom, Ti ott is szállnátok meg.

Kép
zsuzska81

Edina! Hozzátápit először almalével szokták kezdeni, először csak 1-2 kanállal, és fokozatosan, napról napra emelve az adagot, ha bírja, nincs tőle baja. Őszibarack és meggy is elsők közt van, amit lehet adni. AZtán ha megy a leve, akkor gyümölcspürét. Nem tudom, tisztán tápszeres babánál mikor kell adni, etetés előtt, után vagy 2 etetés közt (szopisnál szopi után, hogy a szopi mennyisége ne csökkenjen). Viszont inkább délelőtt add, hogyha bántaná a pocakját, az ne éjjelre jöjjön ki. Bár, az alma, barack elvileg nem allergizál, de azért sose lehet tudni. AMúgy az alma pont fogja a hasát.... :roll: barack az , ami inkább hajt egy picit. Bár, Pannikát sose hajtotta meg, és az almával sem volt gond. Remélem, tudtam segíteni! :)

Kép
zsuzska81

sziasztok!

Alszik a kismorzsám, én meg nézegetem a nyaralóhelyeket. :lol:
Találtam egyet, azóta kész vagyok tőle.

http://www.appelhof.at

A Kehidakustyán engem is érdekelne, de borzasztó drága, 20 e Ft körül van egy éjszaka. :?
Vagy keverem?

Mindegy, mi biztos osztrák Kinderhotelbe megyünk. Először Montenegróba készültünk, de úgy döntöttünk Nellyvel nem megyünk tengerpartra.

Edina, szerintem még nem érdemes bevásárolni üvegesekből, mert tényleg kóstolgatással kezdünk, nagy pocséklás egy-két kanálért egy üveget felbontani . Pl. Nelly a mai napig utálta az almát, öklendezik tőle, bár az üvegestől nem annyira ...
Mi is úgy csináltuk, ahogy Zsu írta, először a levével. Akármit adtam, megfogta a pociját.
Vannak már 4 hónapos kortól adhatók, pl. répa, alma stb.

Húúú, de sokat aludt a gyerekem, mennem kell.. :? :? :?

Kriszti, Zita, Anita: köszi a kedves fogadtatást :-)
kaqk, vagy Beáta.. ha már kérdezted. :wink:

Rólunk/rólam:
31 éves vagyok. idén lesz hogy 4 éve házas ( de már 11 éve együtt ).
Szuper várandóságom, szülésem volt..Imádtam az egészet...na azért az vége fel volt 1-2 kellemetlen perc is.. :) de összeségében ...minden jó volt.

Szülés természetes úton Dr. Székely Péternél a kilinkán történt. éjfélkor mentünk be 2 perces fájásokkal ....aztán 4 kor már a kezemben volt Emma cica. Ügyesen szopizott..hamar egymásra hangolódtunk. Mindkét családban első unoka. A szopcsit 4 hósan felváltotta a tápszer...( elfogyott a tejcsi :-( )..5 hósan kezdtük a hozzátáplálást...azóta is mindent szeret enni..:-)

jelenleg 17 hónaposan 77 cm és 9kg. Csini csajszi. beszélget, nagyon kis okos.. ( mint minden gyerek ) imádja az állatokat, főzni, etetni, tisztába tenni a babát...de a rajzolás a favorit!

Írország: inkább nem is írnék semmit..semmi jó nem jut eszembe róla..( csak rossz)

De nemsoká otthon leszünk. Szülőkhöz költözünk ( bepótolják a kimaradt 1 évet hogy nem láttak minekt ) pár hónap egyik majd pár hónap másik szülőnél..aztán addig kitaláljuk merre mozduljon, lakás, ház, venni, építeni, .....vagy csak bérelni..most hitelet nem szívesen vennék fel :-(
Majd látjuk ( mivel kiköltözés előtt eladtuk lakásunkat, autónkat most mindent előről kell kezdeni)de ez nem baj...

Jelenleg gyed-en vagyok ( amúgy családi vállalkozásokban dolgoztam ( kereskedelem)

Tervezünk 2. babát...de hogy pontosan mikor ..azt még nem döntöttük el..előbb kicist tisztábban szeretnénk látni jövőnket.

Most ennyi jutott ezsembe..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Képet hova szoktatok feltenni? ide, vagy mindekinek van saját oldala vhol?

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello,

Kriszti mi egy 5 éjszakás, félpanziós baba-mama wellness csomagot néztünk ki, ami 2 felnőttnek + Annának 154ezer Ft lesz, de ebben van 2 féle masszázs nekünk, meg egy aromafürdő, hármasban napi egy babaúszás meg babatorna, és a fürdő korlátlan használata. Ez sztem elfogadható ár. Mi most nem akarunk még külföldre menni.

Kaqk
És hol laknak a szüleitek?Debrecenben?Melyik részén?Mikortól laktok itthon?

Fotókat egy közös oldalra teszünk fel, amit még Panka csinált nekünk - ő az aki sajnos most elmegy Pestre. Ő vagy Andi vagy aki tudja majd átküldi neked az elérhetőséget és akkor te is tudsz majd oda esetleg képeket feltenni magatokról.

Zsuzska nálunk az alma pont az ellenkező hatást fejti ki, könnyebb lesz a széklete. Nekünk is ezt mondta anno a védőnő, de akkor nem akarta még meginni a levét sem. De mostmár szinte minden főzelékébe teszek reszelt, párolt almát és akkor nem olyan kemény a széklete. Szóval Edina ezek szerint ez is mindenkinél másképp hat.
Amúgy amit Zsuzska mondott azzal egyetértek, nekünk is ezt mondták és mi is igy kezdtük. Előbb csak a gyümik leve, aztán reszelve. A zöldségfélékből előbb sárgarépa, krumpli, sütőtök. Egyszerre mindig csak egy új izt adj neki és valóban eleinte szigorúan délig, hogy ne legyen rossz az éjszakátok, ha esetleg bántaná a hasát vagy bármi lenne. Előbb csak pár kanál, és ha semmi bajt nem okoz akkor 2-3 nap után már adhatsz neki többet is. Mi viszont szopcsi előtt ettünk mindig is szilárdat, nekünk ez vált be. Utána ugyanúgy szopizott. Mostmár nem szopik utána egyből, csak kb 1-2 óra múlva. De előfordult már olyan is, hogy teljesen jól lakott és csak 3 óra múlva kért tejcsit. Krisztinek is igaza van hogy az elején nagyon nem éri meg felbontani egy bébiételt azért a pár kanálért, később már adhatod neki. Nekem egy kétgyerekes barátnőm azt mondta hogy ő mindig hozzáadott a bébiételen levő hónaphoz min egyet, de inkább kettőt és úgy adta. Tehát ha az van rajta hogy 4 hónaposa kortól akkor ő csak 6 hósan adta oda neki. De ez már szived joga.
Én még nem adtam Annának bébiételt, mert egyenlőre mindent meg tudok neki csinálni, de most a corából vettem pl husisakat, amiket nem fogok úgy megcsinálni (pl bárány, vagy nyuszihús).

Anna hiányol, mennem kell.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Lolita: Debreceniek a szülők, széchenyi kert, meg a repülő tér fele.

KépKép
kaqk
Debrecen

Anita! Megnéztük a képeket, nagyon édes Anna, főleg a 2 csurival! :D Pannika itt örvendezett, hogy baba-baba, és puszit is dobott Neki! :lol:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Hát én se ilyen időre számitottam. :shock:
Ráadásul azt irták, hogy még 20 cm hó is eshet...
Én végül úgy döntöttem, hogy jövő héttől elmegyek táppénzre.
Még kibirtam volna 2 hetet, de anyukám már nagyon félt az influenzajárványtól, meg hogy elesek a hóban, stb :D
Meg az az igazság, hogy egyre nehezebben mozgok mostanában. Csak nem tudom mit fogok 6 hétig itthon csinálni. Mindig az a mászkálós fajta voltam.
Jaj lányok, úgy irigyellek Benneteket, hogy már a nyaralást tervezitek. Nálunk az idén kimarad, nagyon pici lesz még Anna baba. Tényleg ti mikor mozdultatok ki hosszabb útra először a picikkel? Nem mintha hosszú útra készülnénk. Nyáron szerintem sokat leszünk anyukáméknál, de ők 30 km-re laknak. Viszont anyósomék 230 km-re, szóval oda biztos nem megyünk egy ideig. Ezért jó, ha messze lakik az anyós. :wink:

Zsuzska!

Nagyon izgulok miattatok. Nemsoká megint kismama lesz a topikban.
Még annyi, hogy én itthon vagyok jövö héttől, szóval ha mentek valahova, és nincs, aki kisérjen Benneteket, én szivesen megyek.
Szóljál nyugodtan! A Klinika is itt a közelben. :wink: :)
Vendég

Lilla! Jaj, nagyon aranyos vagy!!!! :D Ó, tisztára meghatódtam! :D Igaza van Anyukádnak, nem lenne jó most influenzásnak lenned. Elhiszem, ha nehezebben mozogsz már nagy pocakkal, ezzel szerintem mindenki így van! :) Mutass már egy pocifotót! :wink: Nekünk anyósék 60 km.re laknak, és kb. 2 hónaposan vittük Pannikát, de ez Neked nem mérvadó, hosszabb úttal én is vártam volna még. nyaralni sajna mi sem megyünk az idén... :(

Kép
zsuzska81

Lilla! Tényleg, végül Zatiknál szülsz? Csak azért kérdem, mert még Pankáéknál a talin azt mondtad, lehet váltasz.

Kép
zsuzska81

Köszi eddig is a hozzátápis véleményeket! majd kiderül, h nálunk mit eredményez az alma, igazán kiváncsi vagyok!

Lilla!
Igaza van anyukádnak szerintem, tényleg nem kellene már dolgoznod ilyen nagy pocakkal! Főleg az influenza járvány miatt sem, nagyon veszélyes, és leagalább addig pihend ki magad amig lehet!!! :wink:
Mi először Karácsonykor mentünk Miskolcra ami 100km , Kami 2,5 hónapos volt, indulás előtt evett, mire odaértünk megint éhes volt :wink: , de az utat végülis jol birta, majdnem végig aludt, elvileg szeretnek a gyerekek kocsiban utazni, mondjuk nekünk nem volt kedvenc a babyhordozó, ugyh a karácsonyra kapott pénzből, meg is vettük neki az első komolyabb 0-18kg-ig használható gyerekülést, amiben sokkal kényelmesebben érzi magát Kami szerencsére! :wink:
Van az ismerősi körben olyan is, akik rendszeresen utaznak már pár hónapos korátol a babának, de nem tudom ilyen hülye hidegben h tudták megoldani az etetését, ő is tápszeres...és benzinkút, mikro vizmelegités, etetés...szerintem ez elég körölményes, ugyh szerintem ha nem muszáj, ki lehet várni azt a kb. fél évet, amikor már azt mondhatod h nyugodtan, kényelmesen utazol a gyerekkel, de mindenki maga dönti el, és mivel minden gyerek más, mindenki máshogy viseli az utazást, ugyh ezért szerintem majd elválik nálatok hogy lesz. :roll: :wink:

Kép
dinaedo

Helloka!

Huuuuhhh... ez a nagy hó ma engem is megdöbbentett. Közlekedni alig lehet, a hó viszintesen esik, csúszik az út ami tele van bolondabbnál bolondabb autóvezetővel. Brrrrrrrrrr.......

Sajnálom, hogy ma csak Emiliék tudtak eljönni végül, és ők sem maradtak csak egy fél óráig. De a csajok jól elvoltak. Tettem fel képeket.

Edina!
Csajok már leirták a hozzátáplálás fortélyait, mi is hasonlóan csináltuk. Én mindkét gyereknél először adtam a gyümölcsöt, ezt-azt és utána ha kellett akkor adtam csak tejet, tápszert.

Zsuzsi!
Mennek a drukkok ezerrel, kellemes hétvége elé néztek. :lol: :lol:
Valentin nap? Aquatikum? Tök jó, de a legjobb, ha apától fürge spermiumokat kérsz. :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: De biztos jó lesz az élményfürdőzés is. :wink:

Lilla!
Nagyon jól teszed, hogy tp-re mégy ebben az időben, egy kis pihi nem fog megártani, az tuti. Szerintem el fogod tudni magad otthon is foglalni. Én is megijedtem első nekifutásra, de sosem unatkoztam, mindig találtam magamnak melót, elfoglaltságot.
Én mindkét gyerekkel nagy pocival estem térdre, de szerencsére a pocimat ösztönösen védtem és nem lett gond. De Te lehetőleg ne járj így.

Kaqk!
Jó hogy megismerhetünk kicsit jobban, örülök. :wink:
Megírom picit később a picasawebünk cimét ahova szoktunk feltölteni képeket és hogy kell használni, ha nem ismernéd. Csak mindjárt fektetem a gyerkőcöket, de majd utána.

Ja, Alízkánkat elértem, még nem szül, csak nem volt jó a gépük 1 hétig.

Ja, Valentin -nap.
Hát mi sajna temetésre megyünk. :( De vasránap megyünk étterembe ebédelni anyuékkal közösen. Persze ez független a Valentin-naptól. Öcsémnek febr. 28-áig érvényes 50 %-os kuponja van egy nyiradonyi étterembe. Ha nem jött volna közbe a temetés akkor holnap mentünk volna ebédelni, de így áttettük vasárnapra. :wink: Egyébként csoki, virág, max. ennyit szoktunk egymásnak adni ilyenkor.

Pussssz

Kép
Kép
bendor

Anita!
Annának boldog fél éves szülinapot!!!! Szépek a képek, megnéztem. A két csuris a legtutibb.

Kép
Kép
bendor

Kaqk!
Ment a privi picasa témában.

Zita!
Háááát... akkor jó felsőszomszédokkal vagytok Ti is megáldva. Még jó, hogy néha engedélyez Nektek egy kis pihenőt. :roll: :roll: :roll: Fiatalok, idősek? Végülis tökmindegy, de nem százasok az tuti. :twisted:

Jóéjt!

Kép
Kép
bendor

Kép Kép Kép

PUSZI
Vendég

Sziasztok!

Kagk/Bea üdv köztünk!

Hát Csajok, Krisztihez hasonlóan én is nagyon örültem a hónak! Kb. másfél óránként kimentem havat seperni:), este meg havazódtunk is picit :oops: :lol: !

Kriszti! Ez a gyerekhotel nagyon szuper! Eszembe jutott, hogy ahol Anyukámék élnek, ahhoz közel van egy szuper "gyerekváros", ahová csak gyerekkel szabad belépni:).

Olvasva a szomszédos sztorikat, hát ilyenkor örülök, hogy kertes házban lakunk, bár ennek is vannak néha hátrányai azért:).
Nem semmi emberek élnek :shock: :shock: !

Valentin-nap: az az igazság, hogy mi anti-valentinisták vagyunk...de azért Nektek BOLDOG VALENTIN NAPOT!

Kellemes hétvégét! Zsu! Nektek meg eredményes hétvégét:)!
Vendég

Sziasztok!

Kaqk! Üdv köztünk! Sajnálom, hogy rossz élményeitek voltak Írországban!

Valantin nap: Mi is anti-k vagyunk, én utálom az összes angolszász átvett ünnepet (hallowen, Valentin), úgyhogy mi nem ünnepelünk. Inkább takarítunk :D . Legalábbis nagyjából, mert jövő héten még a festés lesz, de már olyan por volt, hogy nagyjából muszáj volt kitakarítani. Tegnap Szabi be is rekedt, de semmi más baja nem volt, nem köhögött, nem taknyos, nem lázas, csak be volt rekedve. Gondolom, a portól. Pedig igazán próbáltam távoltartani a porosabb részektől, de hát csak szállt az mindenfelé. Párásítottunk is, meg kakukkfűolajjal bedörzsöltem a nyakát, mellkasát, és ma már ismét szép éles hangon sír :D . Ennek is lehet örülni!
Csütörtökön kicsit kibuktam. A klímát szerelték, voltak itt vagy nyolcan. Az első "baki" az volt, hogy a cseppcsöveket a homlokzaton dugták ki, ahol a külső vakolatból sikerült nekik leütni 3 tenyérnyi darabot. Na, én itt buktam ki először, mert napokig egyeztettünk előtte, hogy hogy is legyen, hogy a legkevesebb rombolással járjon a dolog. Erre most az utca felé 3 folt lett a házunkon. Utána jött a férjem, hogy egy vezetéket is átvágtak a falban, még szerencse, hogy nem rázta meg őket. Ez még hagyján, gondolom, előfordul máskor is, de vagy nem vették észre, vagy nem akartak szólni, de úgykellett őket figyelmeztetni, hogy szigeteljék le. Aztán amikor elmentek, akkor vettük észre, hogy a Gergő szobájában eltörték a műanyag ablak zárját. Tegnap átment a férjem, mert itt vannak az utcánkban, és beszélt az ügyvezetővel. Ő nagyon szabatkozott, hogy nem szokott ilyen előfordulni, és természetesen mindent megjavítanak. Mondjuk az, hogy máskor nem szokott előfordulni, engem nem vígasztal, de nem is hiszem, hogy pont nálunk meg 3 ilyen dolog is előfordult. Ablakost egyébként még tegnap hoztak, kiderült, hogy ilyen zárat már nem gyártanak, úgyhogy az egész szerkezetet ki kell cserélni. Hurrá.

Panka! Tegnap akartam menni a kabátért, de a hó meghiúsította a tervemet :? Remélem, a jövő héten eljutok érte!

Andi! Én aztán fölrakattam a Mirenát. Azt, hogy fejlődési rendellenességet okozna, nem hallottam, de remélem, ez csak rémhír. Egyébként ugyanolyan hormont tartalmaz, mint azok a tabletták, amiket szoptatás alatt is lehet szedni, csak még sokkal kevesebbet.Ennyi erővel akkor azok is veszélyesek lennének!
A felrakáa nem mondom, hogy kellemes volt, de ki lehetett bírni. Sápy szerint "férfiembernek nem való fájdalom". :) Utána egy napig véreztem, nyilván a macerától, aztán abbamaradt, egy hét szünet, majd kb 10 napig pecsételgettem. Először azt hittem, hogy megjött, de ahhoz túl hosszú lett volna. Fölhívtam Sápyt, és azt mondta, a nők felénel az első 3 hónapban okozhat pecsételést. Azóta nálam rendben van. Az, hogy később el is maradhat tőle a mensi, először nekem is furcsa volt, de hát csakmeg lehet azt is szokni!

zsebi_baba

Köszi a fogadtatást..biztos időbe telik mire tudom majd ki kicsoda..:-) és hozzá is tudok szolni a dolgokhoz. Addig is olvasok szorgalmasan..és nézegetem a képeket! Nagyon tündéri minden gyerkőc..Ígérem teszek fel képeket emmáról is...csak most a költözés..vendégvárás..majd ha otthon leszünk és lesz rá egy kis időm..

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: