Új privát üzeneted érkezett!

Anett!
Márk is nyár elején kapta meg a barihimlő ellenit, mielőtt elkezdte a bölcsit. Május -junius körül.Nem volt tőle szerencsére semmi baja. :wink:

Karmen!
Nem próbálod meg a magánrendelését a Vass Noéminek mégis?

zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Úgy tűnik, megvan a bűnös a nagy számla miatt. Nem a fűtés (na az is sok, pláne hogy nem is fűtünk, szóval így bármennyi magas lenne a semmiért). Szóval nyilván a melegvízóra a ludas, most figyelem, mintha pörögne akkor is, amikor nincs megnyitva csap, 24 óra alatt mutat 1 köbméteres fogyasztást, ami szerintem baromi sok (reggeli zuhany, és nem folyóvízben mosogattam).
Jövő hétig írom és figyelem, akkor megyek vissza a hőszolgáltatóhoz hitelesítést kérni (bár elég új a vízóra, terhes voltam, mikor cserélték). :roll:

Kép
szilcsi

Üdv.

Kármen, szerintem nem az a baj, hogy dec. eleji a papír, hanem pl. rossz rajta a BNO kód. Legalábbis a férjeméknél annak idején ez volt gond, még jó, hogy idejében értesített a házidoki, hogy új papírra van szüksége.
Pl. a tarjáni suliban az van, amit te írtál, a szülő csak a kapuig mehet, onnantól megy a gyerek egyedül. Ez nekem is furcsa, én nem hiszem, hogy a szülők lopkodnának, én sokkal inkább feltételezem, hogy a "bennfentesek" a hunyók ilyenkor. De hát ha ilyen bugyuta szabályokat találnak is ki, be kell tartani.
Huh, hát felháborító ez az egészségügy, aki beteg az menjen a sóhivatalba?

Szilcsi, mi Peti előtt a Tappancsnak adtuk, már amit lehetett, anyuét és Feriét. Mert igazából az én adóbevallásom csak tavalytól "lényeges".

Én a barihimlő elleni oltást feleslegesnek tartom...

Ági és
KépKép
exdeus

Adó. Általában a kedvezmény egy-egy jogosultságnál valóan 20-30%, de mivel irtam több ilyen kedvezményre jogositó befizetéseim vannak, amire visszajár adó, igy a több összeg összeadódva elérni az általam befizetett adó 100%-át. Igy értitek akkor? :) Egyszerü, van lakáshitel, önkéntes nyugdij, életbizt ilyenek. Ezeket bárki fizetheti, aztán visszajár az adóból az összegtöl függ hogy mennyi. Nincs amugy tuti tippem, ha erre gondoltatok :lol:

Szilcsi! Marha jo, és akkor kapsz kártéritést?? Gondolom, nem :(

Zita! Most probálkozok a régi orvosnál elérni legyen igazolás, aztán utána ugysem kell menni akkor meg aug. megyünk a Noémihez. Persze ha az igazolás nem megy mert bunko megint, akkor maszekba megyek. Kifizetném tudod, bár nagyon sok most nekem erre 10e ft, de az a baj hogy nem tudta az asszisztense megmondani hogy ha elmegyek maszekba akkor utána ott is adhat-e igazolást v. csak szakorvosi rendelöben (pl. nem egy rendelésen voltam ahol utána a receptet támogatott nem maszekban irták fel, hanem a munkahelyén és vissza kellett menni érte). Erre kérdeztem hogy ha maszekba megyek és ott nem adhatja ki akkor fogad-e majd a korházban, erre mondták ott csak aug. 12, elöbb nem, értsem meg. Szoval igy lutrira drága a 10e, de ha nem megy akkor beszélek vele elötte hogy miért akarok menni és van-e igy értelme fizetnem.

Exi! azóta 3 helyen erösitették meg nekem, idén januártól kell egy másmilyen igazolás valóban. Csak azt nem hsizem erröl senki sem tudott még decemberben. Sem a gasztro, sem a gyerekorvos?
Bárányhimlöröl itt már volt sok vélemény. Én addig nem voltam a pártján amig nem láttam unokahugomat, akinek annyi pöttye volt (magas lázzal) hogy még a nyelve alatt, fülében, haja alatt, de még a pisilója is stb. napokig csak sirt, zokogott, se ö se az anyja nem tudott pihenni fél órát sem. Na akkor mondtam oltás nálunk is tuti lesz mindkettönek ahogy lehet. Ha már csak ennél enyhébb tünettel lesz fertözött akkor is nekem megérte. Persze nem minden gyereknél ennyire vészes, a kisebb gyerek ott nem szenvedett ennyire, dehát elöre ugye nem tudja senki pont ök hogy fogják ezt ki

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lesz tápszerhez igazolás pár napon belül!! :lol: (és még azt is megtudtam hogy kaphat néha olyat, amire az van irva mogyorot felhasználó üzemben készült, mert nem sulyosan allergiás rá, igy ehetünk végre megint háztartási kekszet!!) :lol: :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
mi is a V.Noémihez járunk, 2szer már kaptunk szakorvosi javaslatot a rendelésén, és nov.elején kértem időpontot a gy.kórházba , márc.18án megyünk, a vizsgálatokra.
mi a 10eft? mi nem annyit fizettünk.
Vendég

Karmen!
nem értem milyen új papír kell? nekünk novemberi javaslat van, januárban annyi változotta gy.orvosnál h. vártam 10percet, mert ezer1 kódot be kellett vinniük a gépbe, mondták új a rendszer, ezt most eljátszák mindenkinél, nem kértek semmilyen új papírt tőlem. :roll:
na meg annyi h. mostmár rajta van a recepten h. mettől meddig van a szakorvosi javaslatunk és kitől, én ennyit láttam belőle.
Vendég

Zozo! A maszek rendelésére mondta tegnap a szomszédom tölük annyit kért amikor 1x elmentek.
Nekem megmutatta a gyerekorvos milyen nyomtatványt kell kitölteni, én olyat nem adtam le, ez igaz. Csak a leleten volt rajta hogy jár a tápszer. De tegnap ezt mondta a gyerekkorház gasztroja is hogy igy van, uj nyomtatvány van, meg este akivel beszéltem és segit intézni a papirt, az is. Ja és a szomszéd is ezt mondta, szoval többen megerősítették uj nyomtatványt kell kérni a feliratáshoz. Mindegy már, csak tényleg simán menjen!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Halihó!
Játékdzsungel tarifáiról mit tudtok??

Karmen!
De jó,hogy megoldódott a helyzet!!!Hogy sikerült?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Edit! Ahogy sajnos ez manapság már csak igy megy, ismerössel :o

Kép

Kép

Karmen
karmen

Akkor nyilván nekünk is kéne majd egy... :lol: :lol: mármint ismerős

Vagy nem tudom,hogy lesz..,Hannának havonta váltjuk az allergiagyógyszert.Remélem kitart addig,míg a következő adagot ki tudjuk váltani.
Majd lesz pár körünk a telefonálgatásokkal is... :oops:
Jó tudni,hogy mire készüljek.

Azért ebbe már előbb bele kellett volna gondolniuk!!! :twisted:

E.

szilde
Szeged

Szilde!
Játékdzsungeles árak:
http://www.elektroparty.hu/?p=jatekdzsungel_arak

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!
Köszi.:)
Aztán én is megtaláltam végül.
E.

szilde
Szeged

Hát igen, a multkor is kellett segitség hogy fogadják Orsit, csak azt nem szivesen kértem volna most meg, bár panaszom nem lehetett. :o De a korházban remélem aug. nem fognak elhajtani hogy eddig nem oda jártunk miért mennénk át.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
én nem adtam le semmiféle nyomtatványt, csak amit kaptam a szakorvostól, egy síma javaslatot, novemberben, sztem tuti nem a januári "minta" szerint íródott...mind1 a lényeg h. jó volt.
azért kicsit gáz egyik helyen jó, a másik helyen nem, ha én megkaptam a receptet, akkor máshol is megtudták volna írna, Ha akarják...
úúútálom a rugalmatlanságot!
nekünk nem annyit kellett fizetni, a közelében sem jártunk az összegnek.
Vendég

Zozo! Ezt a szomszédom mondta tegnap ö ennyit fizetett, elsö alkalommal mondta ennyi, késöbb kevesebb (azt nem kérdezem az mennyi lenne mert csak 1 alkalom kellett volna a maszekra). Azért jo tudni ha mégis egyszer oda akarnánk menni hogy mégsem ilyen horror a tarifa!
Rugalmatlanság:( Akkor most azt mondja meg valaki, miért számitunk a korházban uj betegnek és emiatt kell fél évet várni, ha egyszer a klnika és a korház már integrálodott, csupán csak másik orvoshoz akartam átvinni :o Mert ha nem uj beteg lettem volna akkor mehettem volna vele előbb is, de uj betegnek közölték elöbb már nem tudnak időpontot adni.
Ez amugy tényleg furcsa nektek akkor jo a régi papir, másoknak meg nem. :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

lehet h. az az új beteg( az is) aki dokit vált, ezek szerint,
rémálom a várakozási idő, mi azért mentünk maszekba, mert nem tudtuk kivárni tavaly az időpontot, márciustól augusztus 1ig,
:roll:
Vendég

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234013761.3822.jpg[/img]
Igy az utolsó 3 hétben igaz ezt nem akkor csinálták de most találtuk meg a cdt
Sokat rugdos főleg mikor férjem megfogja a hasam akkor betud indulni.
dalma.d

Dalma! Leirnád hogyan kell nézni a képet?

Itt van pár elmaradt fotó, az első torta a saját készités, hát ennyire futotta most :(
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Jók a képek!!!
Milyen nagylány már Orsi!!:)Mégegyszer gratulálunk Neki!
Klasszak a torták is.Milyen ízűek lettek?Az alsót honnan rendeltétek?
Norbika van a bal alsó képen?

E.

szilde
Szeged

Edit! Igen, az Norbi. Ö is sokat nött:) lassan 2 éves lesz. (nem ismerted meg? :lol: ) A másik tortát a Röszkei cuki csinálta, a cukrásszal megbeszéltem elötte hogy mi tilos és hogyan tudja ezt megoldani. Itt Mórán is van üzletük és itt adtam le a rendelést és hoztam el a tortát, elözetes egyeztetés után. Mindkettö epres, Orsi kivánsága ez volt. A szalag kellett rá mert a tojásmentes miatt nagyon lágy lett (igy is csak kakaos tésztából lehetett megcsinálni v. omlos lehetett volna még) ez tartotta össze.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Megkérdezhetem így mennyit kértek a tortáért?

Dalma!
Cuki a kis pocaklakód!

Már csak 3 hét van hátra?Hajrá! :wink:
Aztán írjatok,ha megszületett!Fiú lesz egyébként v. lány?
Hogy fogják hívni?
További jó egészséget Nektek!

Edit

szilde
Szeged

Karmen!
Megmondom az őszintét,hogy gondolkodnom kellett rajta,hogy most Orsi az kisebb korában rövid frizurával v. Norbi...
Annyira hasonlítanak!! :wink: :oops: :lol:

E.

szilde
Szeged

Edit! Nagyon drága volt, mert 16 szeletes és diszitve igy (volt rajta egy marcipán boldog szülinapos tábla is) 4800ft volt. Telefonon elötte a cukrász elmondta hogyan tudja megcsinálni és mibe kerülne. Amikor sokaltam mondta, hogy neki külön kell csinálni, a többi tészta, krém nem jó, ezért kerül ennyibe ill. a munkadij. Másutt nem tudták vállalni ahol még kérdeztem, anyosom meg mondta kifizeti, igy nem volt többet kérdés a dolog.
Norbi. Ja, erre nem gondoltam hogy régi Orsifotónak lehet vélni:) Amugy nekem most nem tünnek hasonlonak, de régi Orsi fotókon tényleg nagy a hasonlóság :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Huh,akkor jól megkérik az árát!Mondjuk máshol is kb ennyiért vállalják egyébként a diétás torta készítését...

De nekem az a durva,hogy mindenhol hasonló indokokkal kell sokkal többet fizetniük az allergiás gyerekek szüleinek mindenért,oviebéd...és akkor plusz a gyógyszerek, meg minden speciális élelmiszer is duplája,triplája mint a sima....
Nem tudom mit csinál mondjuk egy szegény család,ha allergiás a gyerek??

Tényleg,ti kaptok közgyógy. igazolványt?

E.

szilde
Szeged

Sziasztok,

nem nagyon pörög a topik mostanában. :(

Karmen, Norbika most sokkal vékonyabbnak tűnik, mint a múltkori képen! Fogyott? Szreintem szépek Orsi tortái! :D Ez az allergia elég kiakasztó, tudom... :( nagyon nehéz együtt élni vele. :(

Lali tegnap este belázasodott, nem volt magas, 37.9, de még soha nem ment fel ennyire, na jó, egyszer ősszel, mikor beteg volt. Kapott kúpot, nagyon nyugtalanul aludt, sokszor felsírt, végül átvittem magunk közé, de ott is sokat dobálta magát. Amúgy jól eszik, huncut és virgonc, így dokihoz se viszem egyelőre, az kellene, hogy valamit összeszedjen a váróban influenza idején. :?

Hefe! Gratulálok a kisfiatokhoz! Képet tegyél fel, jó? :D Dóriról is!!! :D

Kép
szilcsi

Helló!
Szilcsi!
Tegnap valami hibát irt ki az oldal, szerintem azért nem irt senki. Én akartam! :wink:

Lányok!
Mit szóltok a Veszprémi késeléshez??? :shock: :cry:
Iszonyú, én nagyon kiakadtam. Hogy lehet ilyet csinálni? :twisted:

Zituska!
Benneteket szinte személyesen is érint. Robi ismeri az áldozatokat? :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Mi mostmár jól vagyunk, bár a himlő még mutogaítja maradványait, bár biztos hamar elmúlik.

Zita!
Továbbra is járunk kitartóan bölcsibe és képzeljétek nincs sírás! Még mindig azt mondom, hogy jó választás volt és épp beszéltük apával, hogy tesó is valószínű oda fog járni, ha lesz még rá mód, bár most bővítik a tetőteret.

Tesó baba jól van, ezerrel rúgdos, és csak a jobb oldalamon enged aludni, de hát már csak 2 hónap. A lábaközött a múlt hétfőn volt köldökzsinór, mást meg nem mutatott. Még jó, hogy kék cuccokat turkáltam :).

Csütörtökön találkozom a klinikán Barbarával (köszi Enikő a telefonszámot, és bocs a himlő miatt, de későn olvastam el a prividet.), mégiscsak lesz szülésznőm is. Remélem nem fogok csalódni.

Szépek a gyerkőcök nagyon. Kármen, Norbi hogy hasonlít Orsira és mekkora nagy fiú már, most született!!!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok! :)

Zita :)
Igen, ismerjük/ismertük :( Őket.... Nagyon megrázott minket ez a tragédia. :cry: :cry:

Ilcsi :)
Lalinak jobbulást!!
Noéminek még most is néha fel megy a hője, most lefekvés előtt 37,9 volt popsiban. És még mindig tiszta takony.
Még várok 1-2 napot, és újra doki. 4 hete szívom az orrát, már kikészültünk mindketten tőle. :( :(

Hefe :)
Képeket várunk! :D
Ne sajnáld, hogy nem látogatott meg Benneteket még senki! Ebben az influenzás időszakban nem is kell látogató!
Na meg legalább zavartalanul tölthetitek az első heteket a kicsivel! Nagy kincs ám! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi! JObbulást Lalinak!

Szilde! Igen kaptunk. Nem tudtam hogy az allergiások többet fizetnek az oviban a kajáért, mennyivel több? Bár nekik meg jár a fele ár ugye, de gondolom a teljes ára kerül többe, nem a támogatott.

Norbi nem fogyott, csak sokat nöl, nyulik:) AMugy Orsihoz képest igen vaskos, jo étvágyu :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hefe, én se komáltam, hogy mindenki jönni akart eleinte babalátogatóba, és dúlt az influenza. :roll: Család oké, nagyon sokat segítettek, de rokonok-barátok majd később. Aki meg később nem jött, mert megsértődött, na az meg is érdemli. :)

Zitus, sajnálom ezt a hosszú betegeskedést. :( Lali ugye 2 hétig kapta a Zinnatot, de csak a torka volt piros. Se láz, se semmi nem volt. Most se taknyos, eszik rendesen, nem köhög. Lehet, ezek a hülye fogak, már kezdem utálni őket, úgy megkínozzák, most 5 jön egyszerre, csupa véres dudor az ínye. :shock: :( De így nemsokára 13 foga lesz. :o
Nekem is eszmbe voltatok a kézilabdás ügy miatt. Sajnálom. :(

Cseppek, szerintem Barbarában nem fogsz csalódni. :wink: Kíváncsi vagyok, mitek lesz, jól titkolja a kis huncut. :lol:

ATZita, én is nagyon kiakadtam. Egyre több és kegyetlenebb, erőszakosabb a cigánybűnözés Magyarországon és senki nem tesz semmit ellene. A tegnapi Kékfényben CSAK cigányok által elkövetett bűntettekről volt szó (lopás, gyilkosság). :shock: :x :twisted:

Kép
szilcsi

sziasztok!
Bocsi nem tudok jönni mostanában,csak láttam hogy a bárányhimlőről is szó van...na képzeljétek Mátém himlős!!!!!!!!!!!
Pedig megkapta mindenki a védőoltást...Erről ennyit.
Niki is beteg ,de nem himlő csupán fulldoklik a köhögéstől és lázas.Norbi még bírja...
Múlthéten kezdtem volna....áááááá a melóban.

Kép
Kép
zitacicu2

Karmen! Kiment a fejemből, hogy keddenként Lottinak balettórája van, nem tudunk menni a sulis ismerkedésre. Bocs.
Majd kereslek msn, élménybeszámolóért.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Karmen: Már régóta nem járunk úszni amit nagyon sajnálok. Nekem jót tett a minden héten kimozdulás. Jó nagyok lettek a gyerekek, amióta nem néztem a topikot! :oops:

Képeket rakok! :)

Kép Doró és a kisöccse, Dávid

Kép Doró nagylány

Most megyek, ébrednek, de nem lehet panaszom, 2,5 órát aludtak egyszerre!!!! :D

Üdv: e.

KépKépKépKép
hefe

szilcsi, Zituska: hol van hefe hsz-a? Biztos én vagyok a bamba :oops: , de nem látom, ezen az oldalon van (823)? :lol:

Cigánybűnözés: nemrég volt egy cikk egy miskolci lakótelepi házról, ahol a lakásmaffia cigányok kezére játszott lakásokat, normális emberek szomszédságába. Harmincan :!: laknak egy 3szobás lakásban, és gondolhatjátok, hogy élnek. :evil: A lakók nem tehetnek az égvilágon semmit, az egyik cigány azt nyilatkozta, aki szól a rendőröknek bármiért, annak elvágja a torkát, nem fél semmitől, 10 évet ült már, neki tökmindegy. :cry: :twisted:

Karmen: jók a képek! Norbi sokkal nagyosabb, mint a vonalzós fotón! Nekem is lassan cserélnem kell a képeket...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus :)
Az adok-veszek topikban "bukkant fel" Hefe! :D

Eddig is utáltam a cigányokat, de ezek után már tényleg azt vallom, hogy ki kéne írtani az összeset! :evil: :evil: :evil:
Mélységesen el vagyok keseredve...hogy ilyen megtörténhet/ megtörtént. nincs biztonságban senki, és nagyon féltem a gyerekeimet.
És még védik ezeket a mocskokat, akik a mi pénzünkön élősködnek, lopnak, csalnak, ÖLNEK, tanárt vernek...
És leszarják a börtönt, ezek, akik megölték Mariant, éppen azt ünnepelték, hogy az egyikük most szabadult... Egyetlen büntetés lenne a megoldás, de sajnos az nálunk nincs....
Ááááááááhhhh...nagyon kivagyok....... :cry: :cry: :cry:

Hefe :)
Gyönyörűek a gyerkőceid!! :D :D
Tessék Őket sűrűbben mutogatni! :D
Doró gyönyörű nagylány lett!

Kép
Kép
zituska28

Nóri! Hát szégyellem, de a vonalzós fotón még 1 éves sincs Norbi :lol: Hefe az eladom/keresembe irt, aztán meg ide is pont elötted:)

Zita! Máténak mennyi pöttye lett? Magas láz stb? Szoval érdekelne igy oltottan milyen a lefolyása valójában

Melinda! Voltam ma, nagyon jó volt, többminden lett még ami tetszik náluk, az mindenesetre hogy ott is valszeg lesz 1-töl már nyelv és hogy 5ig van ügyelet, melobol kényelmesen oda lehet érni! többet majd dumálunk

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hefe! Gratulálok a kisfiatokhoz! :):):) Édesek együtt a gyerekek! :)

Szilde! Itt van az Eko-park játszóház elérhetősége: www.szegedijatszohaz.hu
Nekem szimpatikusabb, mint a Játékdzsungel, főleg, hogy a Játékdzsungelben a szülők után is fizetni kell egy szülinapi partin( 6 fő szülő fölött), nálunk ugye a barátok is 2-3-4 évesek, mindenkivel jön szülő. :evil: Az Eko-parkban van egy külön zsúrszoba, ami csak az ünnepelté és vendégeié, itt lehet tortázni, lepakolni stb., itt is van néhány játék (meg egy nagy sarokkanapé a szülőknek :)), és az árban benne van a teljes időtartamra a játszóház használata a gyerkőcöknek.

Karmen! Boldog szülinapot Orsinak! :) Nekem jobban tetszik az a torta, amit te csináltál! :)

Anett! tényleg édesek Málnus képei!

Én eddig nagyon vonakodtam beadatni Dénesnek a bárányhimlő elleni oltást, de amiket írtatok... :shock: azt hiszem mégis megkapja.

Én érzésem szerint határozottan a végét járom :), bár jó lenne még legalább 3 hetet kihúzni, az utolsó vizsgálat szerint már csak 1.0.0.0. a méhnyak és a méhszáj, és 2 napja valahogy furcsa érzésem van, talán elkezdett nyílni a méhszájam, lehet visszamegyek a dokihoz. Matykó folyamatosan mozog, tuti befordult (lekopogom), mert már nem dugdossa ki a fejét a gyomromnál, viszont erőteljesen rugdossa a bordáimat. :)
Dénes nagyon várja már az öccsét, mindig elmeséli, hogy segít majd fürdetni, meg pelenkázni, meg babakocsiban fogja tologatni :), de azt is tudja, hogy néhány napig nem leszek itthon, ezért érezhetően napról-napra egyre anyásabb, nehezen viseli, hogy egyáltalán nem tudom emelni stb.
Közben eldőlt, hogy a MÁV oviba fog járni, húzós ára van, de annyival jobban tetszett, mint más ovi, hogy elhatároztuk, hogy kispóroljuk a törpének. Dénesnek tetszik, már többször volt ott játszani, tegnap már érdeklődött, hogy mikor mehet végre oviba. :)

Nincs most több időm, bocs, ha valamire nem reagáltam, a betegeknek jobbulást :)! Azt hiszem, most már elég ritkán fogok jelentkezni, valahogy már nagyon a szülésre áll az agyam, nem nagyon tudok mással foglakozni, és az ágynyugalom meg Dénes miatt egyébként sem állok úgy a gyerekcuccok és a gyerekszoba előkészítésével, ahogy szeretném... :roll: :lol:
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!!

Csak gyors bejelentkezés. Jól vagyunk, csak igyekszem minnél többet pihenni.

Voltunk ma Ábival a koraifejlesztőbe. Az a gond, h nem veszi fel a szemkontaktust, emiatt nem beszél. (nem látja a szavak formálását, hallásból pedig nem tanulhat meg beszélni.) Nincs nagy baj, de fejlesztére szorul. Logopédus és általános fejlesztés, csoportban és egyénileg.

Konsti jól van, gögicsél egész nap, vigyorog, forog, próbál felülni....

MINDENKINEK MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNUNK!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Karmen!
Folyamatban van még a dolog.Túl sok pöttye nincs nem is vakarózik annyira,de délelőtt a fején nem volt most meg ott is számoltam este vagy 6-ot.Nem annyira vészes bár egy kettő elég rosszul néz ki....

Kép
Kép
zitacicu2

sziasztok

én is beugrottam két szóra

Minden kisbetegnek jobbulást!!!!!

Voltunk 10hós tanácsadáson. a Minimazsola 8400gramm és 71cm.továbbra sem egy nagy evő és nem is egy nagyalvó :roll: , éjjel ő is sokat kel.
viszont örökmozgő. egész nap mászik, áll, oldalazva lépeget, nyulkál, lehúz, lever, megrágcsál, eldől, beveri magát és hasonló kölökdolgok. így egésznap kísérem.

amikor jó idő van akkor szívesen sétálunk, de ilyen rossz időben inkább csak délután az apjával megyünk ki.

mindenkinek puszi

toncsi

toncsi80

Zsuzsi!
DÉNEST ISTEN ÉLTESSE 3. SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!
Málna is a MÁV oviba fog menni,de az még odébb van!

Kármen!
Nagyon szépek a gyerekek,Orsi kész hölgy,Norbi meg szuperaranyos!
20140113113746

Karmen!
És te kérdeztél rá,v. ők ajánlották fel az igazolványt?Nekem doki semmit nem mondott egyszer sem.
így a csak ebéd kerül annyiba,mint másnak a napi háromszori étkezés,reggelit ,uzsonnát is mi visszük.

Mit kell ahhoz csinálni,hogy legyen közgyógy?Hol kapunk ilyen nyomtatványt?Kell illeték?
Milyen procedura és mennyi idő amíg használható?
Köszi előre is.

Mondjuk a legjobb az lenne,ha Hannáról kiderülne,hogy már egészséges..

E.

szilde
Szeged

Zsuzsi! Isten éltesse Dénest 3. szülinapján!! :)
Megírnád nekem a Máv ovi árát priviben. mellékesen megjegyzem, a mi ovinkra mondják hogy "fizetős ovi", azt a fenét az

Edit! Boldog szülinapot Hannának!!

Bárányhimlő: én úgy tudom, hogy akik oltottak ellene, azoknál nagyon gyenge lefolyású, max 1-2 pötty, láz nélkül.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen, Zituska: köszi, most találtam meg hefe hsz-át a másikban. Na de rögtön szót is fogadok magamnak: :lol:

hefe, hatalmas gratula a kisfiadhoz! Szépek a gyerkőcök!

Bárányhimlő: ma voltunk Dorkával oltáson (18 hós meg Prevenar2), dokinéni mondta, hogy a bárányhimlő elleni oltást ezentúl 2x kell/ajánlott beadatni. :( (Azoknak is kell még 1x, akik már kaptak, pl. Marcsi, aki meg most fog, annak 3 hónap különbséggel megy a 2.) Szeretne többet kaszálni a gyártó? :roll: :evil: Az oltottak lebetegedésére ugyanazt mondta, mint amit Melinda írt eggyel feljebb.

klzsuzsi: hajrá, drukkolok! Dénest Isten éltesse!

zsuzsu: nem is gondoltam volna, hogy ez is kell a beszédtanuláshoz. De akkor hogy tanulnak meg beszélni a vakok? :roll:

toncsi:akkor abban se lehet sok reményed, hogy ha majd többet mozog, jobban lefárad és talán jobban alszik…

szilde: Hannának boldog szülinapot, Isten éltesse!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zsuzsi, Anett! Köszi!

Zsuzsi! A MÁV ovival jol fogtok járni, nekem is fáj a szivem azt már nem tudom a benzin mellett félretenni.

Edit! Boldog szülinapot Hannának!
A kérdés nem volt egyértelmü. Nem jár allergiára a közgyógy és az ingyen gyogyszer sem. Arra csak emelt csp. jár. A gyógyszerre meg 90% támogatás, mivel egy konkrét gyógyszerre vonatkozik, ezért nem jár igazolvány ezt mondták. Nekünk már volt elötte, nem itt adták. Önk. kell igényelni a szakorvos igazolása alapján (másolat) , és vinni kell a gyerekorvos által megirt (szakorvos ajánlása alapján) rendszeresen szedni kellö gyógyszerek nevét, lezárt boritékban, ezt kell leadni meg adnak ott egy nyomtatványt. Nincs illeték. De jár utána a MÁK-tól az utazási igazolvány is. Nektek allergiára lehet olyan gyogyszer van amire jár, azt nem tudom, tejfehérje allergiára nem jár, ezt kérdeztem kiváncsiságból. 2 éves Orsi igazolványa.

Zita! Köszi, akkor igaza volt az orvosunknak, sokkal enyhébb lefolyásu, megnyugodtam. Pont ezért fizettem érte, hogy ne szenvedjenek annyira esetleg

Kép

Kép

Karmen
karmen

Melinda!
Na az az 1-2 enyhe kifejezés de tény hogy nem annyira vészes és láza sincs...

Kép
Kép
zitacicu2

egyébként elolvasott a dokinőnk egy levelet miszerint az oltottak 9-13%produkál mégiscsak tünetet...

Na anyósom szerint én nem vagyok normális sőt még a dokink sem mert mi az hogy nem rázókeverékkel kenem a gyereket és mi az hogy nem lehet stb...miután közöltem vele hogy csak mentolos hintőport kapott a drágám...
Amúgy olyan jó hogy nincs fültől talpig hólyagban szegény....
Mostmár csak arra leszek kiváncsi hogy a kicsik elkapják e.Elkülöníteni őket lehetetlen....

Kép
Kép
zitacicu2

Eszméletlen, hogy mik vannak.
Ma találkoztunk a védőnőnkkel és tőle hallottam, hogy egy anyuka "hamisította" az anyatejet. Pontosabban anyatej helyett kecsketejet adott el.
Persze a gyanútlan anyuka odaadta a picinek és nem tudta, hogy miért sír, miért fáj a pocija a babának. . . :(
Viszont egyszer megkóstolta a tejet és egyből rájött, hogy nem anyatej.
Már megindították ellene a bírósági eljárást.
Remélem megkapja a kellő büntetést. . .

Kép
Kép
zita79

Zitacicu! Most volt az ovinkban járvány, volt olyan oltott kislány akin valóban 2 pötty volt. :)
Anyósod no comment. :(

Zita! Ez nagyon gáz!! :twisted: Az anyatejgyűjtő nem vette észre? Vagy azon kívül intézték?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?