Új privát üzeneted érkezett!

úgy cupogta az alma levet kanálból amikor elfogyott nyitotta a száját tök édi majd teszek fel képet.
csak az a baj hogy mostanában csak egy cici kell a másikból utána nem akkar enni ha nem lakott jól akkor sem feszíti a fejét a másik irányba persze a cumiból könnyebb.

Gabrielldaniell
Nagyon aranyosak a fiúk, mekkora Gergő?
cica birja a kiképzést?

sziasztok

Kép
xytimi

Sziasztok!

Gabi: még panaszkodsz Dani evésére. A fele képeken kajával van a kezében Dani... vagy csak jó beállítás? :wink:

Nagyon cukker a macskával. Nem morog rá, ha ráfekszik? Mert hát élő, jól látom?

Gergő is aranyos. Milyen sokat nőtt és hízott. Hasonlít Danira. Mit hallgat Dani? Még mindig a nyuszis zenét?

Köszi Timi, Gabi a bókokat a gyerkőcökről. Imádom is őket rendesen .... :oops:

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

ÉN baromira el vagyok havazva, ezért nem tudtam jönni....

Szilvianyu!
Boldog évfordulót Bence Soma kukisodnak!!!!Az együttfürdős kép tuti, látszik hogy élvezik mindhárman! Dóri kacag, Emese tök felelősségteljesen fogja az öccsét.
Hozzátápi: változó nagyon a lelkem Nekem is, egyenlőre Noé is gyümis inkább. Az én főztöm nemigen kell neki, bokákol tőle, nem annyira krémes mint az üveges. Most tegnap azt találtam ki vettem szentkirályi sütőtöklevet és azzal higítom még tovább a leturmixolt cuccot. De ma megette a tegnapi répa-almát céklalével dúsítva, tök cuppogott a céklára, de nem a pürére, mert azt meg sem próbáltam, tuti öklendezett volna, hanem átpaszíroztam és sok leve csurgott, na az tök ízlett neki, utána összekevertem a tegnapi répa-alma-sütőtöklés cuccal, úgy ette... Na mindez után tele lett a konyha mosatlan edényekkel!
Jó a kép Bencéről, ahogy matat a pelenkázó alatt. Nekem is olyan helyekre betornássza magát Noé, hogy csak lesünk...

Angika!
Párod csinálta ugye a tortákat?Vagy csak az egyiket, melyiket? a farkasos jobban látszik, de nagyon profi. Nagyon nagy lány lett Julcsi!

Gabi!
Nem semmi az a cicás kép, hogy tűri a macccsss! (Gyerekmunka: nem csodálkoznék, ha befognád Danidat, nem lehet elég korán kezdeni... :) )

Ági!
Húúú az amit írtál, kétszer megpróbáltam elolvasni, de fogalmam sincs miről írtál, sorry. Lehet hogy tanultuk, de hogy én fel nem fogtam, az biztos!
Nehéz ügy az oviban alvás. Mikor lesz szünet, mert ha csak jún. közepe után, akkor én elkezdeném márc-tól, akkor úgyis alvás után még kimennek du. az udvarra-érvelj Neki ezzel. Utána meg szept-okt-ben még ott aludhat, aztán télen lehet Neked is könnyebb lesz, ha nem félsötétedéskor érsz haza majd a két gyerekkel, hanem már fél1-1 felé, nem???

Hétfőn megvolt a professzornál Pesten Noénak a fagyasztás, de még 2-szer mennünk kell, sajna! Ügyes volt, nem sírt, leginkább akkor, mikor lefogta dokibácsi utána a fejét, hogy áttörölje v.mi fertőtlenítővel. Most egyébként nagyobb a helye, hisz mellette van egy hólyagszerű seb is és pár hét mire elkezd eltűnni az éranyajegy, hát kíváncsi leszek, remélem mindenesetre.

Cirmike!
Erről a virágterápiáról már én is olvastam (nyomtunk ilyen könyvet, lehet az a néni írta, akinél voltatok...) Remélem hatni fog Rolinak!

Timi!
Nagyon jó kislányod van akkor, ahogy írod...
Ha nagyon éhes, úgyis kérni fogja mindkét cicit, nem? Vagy akkor hamarabb éhes lesz, nem?

Na megyek, megpróbálok majd képeket is hozni...

lola77

Ja, még fontos: Noé megtanult végre csőrös pohárból inni, aminek ugye örülök azért is, mert mikor bokákol a kajától, jól jönne, ha inna valamit rá. Cumisüveg nem jött be, rátettem a csőrös részt (puha) ebből issza a sütőtöklét.

Ez fogadott a szobába belépve:
Kép

Hétvégén mindig a nagyágyban kezdődik a nap:
Kép

lola77

Kép

céklát ettem,látszik???

lola77

Sziasztok!

Boldog születésnapot utólag is Julisnak!

Bence nagyfiunak pedig boldog féléves szülinapot!

Gabi!
Nagyon szépek a fiúk.
A gyerekek ilyen kiskorban szeretnek takaritani(porszivozni,söpörni,felmosni).Istike imádja ezeket.Csak kár hogy ez majd kamaszkorna erősen megváltozik.:)
Hogy hivják a cicust?

Lola!Timi!Várjuk a képeket!

Mennem kell,de benézek még..
berna23

Sziasztok!

Lola: lehet, én is megpróbálom a céklát. Nem semmi, amit össze kevergettél, hogy belediktálj valamit :) Ez ismerős. Dóri is így kezdte tavaly, aztán végül nagyon megszerette. Főleg, akkor már, amikor volt husi.

És miért kell még kétszer menni a fagyasztásra? Elsőre nem sikerült teljesen vagy hogy működik ez? Szegénykém, de majdcsak túl lesz rajta. Jók a fotók, arik a fiúk!

Ági: bocs, hogy nem reagáltam ovis alvásra. Szóval én alig vártam, hogy Emesének ne kelljen ott aludni, ezt csak tesó mellett tudtuk megtenni, amíg dolgoztam nem, akkor ott aludt. De nagyon utálta :( Mindig panaszkodott, hogy mást elvisznek ebéd után, őt meg nem. Rossz érzés volt. Így amikor Dóri meglett, eldöntöttem, hogy nagycsopiban hazahozom ebéd után. Könnyebb lett volna néha, ha ott alszik, de nem bírtam vele megtenni. Most sem napközis, emiatt.
Szerintem is inkább előbb kezd el, tavasszal, ha komolyan gondoljátok, mert ősszel, amikor tesó jön, tényleg azt érezné, hogy a tesó miatt "elpateroljátok". Aztán úgy is meglátjátok, hogy szokja meg. Ha nagyon nem bírja, akkor inkább hozd haza. Meg hát az óvonéniktől is függ, nálunk pl. nem nézték jó szemmel, hogy a gyeden, gyesen lévő anyukák ott hagyják aludni a gyereket, főként a helyhiány miatt, mert alig fértek el az ágyak a szobában. Volt, akinek szóltak is, hogy menjen érte.

Timi: kíváncsian várom a kanalas-cuppogós fotót! :)

Köszi mindenkinek Bence fél éves köszöntését!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

csak egy gyors bekukk,nemrég jött haza a párom,pakolászunk,tócsit sütünk,megy a matek gyakorlás ezerrel,holnap dolgozat.
Most olvastam egy másik topikban,ma megszületett Moncsi89 babaája 2040gr-al és 43cm-el.9-es apgart kapott.valami miatt meg kellett császározni.

később még megpróbálok benézni,addig is sziasztok!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Jesszus, nem semmi Moncsi.... Reméljük mindketten jól vannak. Nem lett olyan nagy a kislány, de reméljük minden okés..... Ó szegény! Azért gratulálunk!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Bocsesz elmaradtam egy picit, jó sokat írtatok!

Moninak gratulálunk a picibabához, reméljük minden OK!!
Azért jelentkezz ha hazajöttetek!

Rita,
akkor még egyben vagytok! :) :) Tócsi??? Imádom főleg mióta pocakos vagyok, naponta tudnék enni :) :) holnap csinálok is! :)

Szilvianyu,
szépek a gyerkőcök nagyon. Bence szerintem tiszta apja. Melóba szerintem a hó vége felé megyek be, akkor viszem be a táppénzes papírokat. Előző héten is be kellett mennem, mondtam már többet járok be mint melóidőben :)

Angika,
utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk a JULCSINAK!!! Nagyon tutik a torták, a Zolti nem gondolt még üzletszerű tortakészítésre? :) Az ovitéma bosszantó lehet nagyon... ehhez tartozik hogy én is hallottam a kormány terveiről, csak annyit kérdezek és hova tesszük a gyerekeket ha még most sincs elég ovi és bölcsi? a gyerekek lelki fejlődéséről ne is beszéljünk, nem ezen kellene spórolni, tudnék 1-2 ötletet adni honnan szerezzenek pénzt..... :twisted:

Ági,
az ottalvás nálunk is kérdés. Ugye kisfiam nem igazán preferálja, főleg január óta kb 3x aludt a böliben. Szerintem én elhozom dél körül később mondjuk nekünk jó mert éppen tavasz-nyár lesz , meg majd szünet, aztán szept-ben ovi. Háát nehéz kérdés. Aztán lehet hogy ott szeretni fogja az alvást. Mátét itthon úgy kellett - és még mai napig is - mindig lelőni, ott meg szépen aludt.

Gabirelldaniel,
szépek a fiúk! A cicás képen sokat nevettem, a Gergő meg mekkora már!! hihetetlen hogy repül az idő...

Évi,
a te fiaid is gyönyörűek főleg együtt. Én már előre tudom, hogy bőgni fogok mindig ha együtt látom majd őket :). Jó kis kajákat kutyulsz :) :) :)

Cirmike,
jobbulást a Rolinak is! Lázas még?

Mi mától vagyunk itthon, mert a Máténak nagyon folyik a nózija, így lementünk a dokihoz aki végül is asszonta, hogy ha nem lázas akkor hétfőn mehet. Addig kikúrálom :) remélem nem lesz komoly baja csak tisztul a trutyi.
Jelentem az emeleteságyon alvás eddig OK, nem kellett összeszednem az ágy mellől :) :) (kopp-kopp) Nagyon tetszik neki. Teszek fel képeket a szobáról, de alapvetően ugyanolyan színű maradt mint volt (2 fajta sárga, ez jó mindkettőnek :) és a Máté is ezt akarta, azaz pontosítok ő pirosat is akart, csak azt leszavaztuk), csak a bordűr lett más - Noddys. Szekrényt még kell csináltatnunk, csak még nem álmodtuk meg, hogy pontosan milyen legyen :) Szuper hogy minden egyedi méretű (elég kicsi a szoba, össz. 8m2 körüli) ezért ha jól akarjuk kihasználni a teret, akkor egyedileg kell mindent megtervezni, megcsináltatni - bazi drága :(.
Felújítás előtt- alatt
Kép
az új ágyam szereljük éppen
Kép
nagyon tetszett neki
Kép
majd később még teszek fel képeket, ha lesz szekrény, bent lesz a kiságy stb. :) még szeretnék a falra festeni képet is, szóval még nem vagyunk kész :)

pénteken volt farsang a böliben , a Matyim tűzoltó volt, jól éreztük magunkat
Kép
Kép

na eldugulok nehezen ülök a gép előtt
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Takarítgattam egy kicsit miután Apa elment dolgozóba.
Dani úgy néz ki most nem lázasodott be. Épphogy egy kis hőemelkedése lett. Azért estére adtam Nurofent. Étvágya ramaty, de mondta a doki, hogy a szemfogaktól lehet.

Nem válaszolok mindenkinek név szerint, csak ömlesztve a kérdésekre!

A cicus neve Lucy. Idén lesz 6 éves. Erről a fajtáról tudni kell, hogy eléggé önfejű. Na most ez már megváltozott mióta vannak a gyerekek. Tűri egy darabig, hogy Dani szekálja. Többet tűr mint nekünk előtte, de nála is betelik a pohár. Olyankor harap, karmol (körmét igyekszünk vágni rendszeresen). Volt olyan, hogy Dani minden testrészén volt egy karmolás, még az arcán is. Na arra nagyon pipa lettem. És az is hozzátartozik, hogy Dani rengeteget szekálja, de nem tanul a karmolásokból. Sír egy kicsit és már megy is utána megint. Örülök, hogy Lucy még fiatal, így üdén átvészeli, míg a gyerekek felnőnek. Talán ha már Gergő is partner lesz a játékokban akkor Lucy hanyagolva lesz, de majd meglátjuk.

Dani kedvenc zenéje még mindig a Madcon: Beggin című szám. Nem tudjuk miért ez lett neki. Pedig mi abszolút nem hallgattuk. Csak arra figyeltünk fel, hogy ha ez ment a tv-be tisztára bepörgött.

Gergő olyan 5,5 kiló körül van, hosszát nem tudom majd lemérem. De sokkal jobban nő minden téren mint Dani. Pl Dani amit 4 hósan még hordott Gergő már kezdi kinőni.

Lőttem a TeszVeszen 11 darab pulcsit, pizsi gatyót vegyesen 1500-ért. Annyira büszke voltam magamra, hogy ilyen jó vételt csináltam. Eddig ilyen jól nem jártam.

Lola!

Nagyon aranyos Noé! Ügyes a hozzátápinál. És hogy csőrösből iszik, az meg egyenesen nagyszerű. Danit mi úgy egy 2 hete tudtuk rávenni, hogy igyon már abból végre. Remélem lesz látszatja a kezelésnek.
Soma is nagyon helyes kispasi

Zsani!

Nagyon helyes volt Máté! Élvezte biztos a farsangot!
Te is már lassan a Finishben vagy!

Hát Moncsiról szóló hír hallatán ledöbbentem. Remélem minden rendben van velük.

Na asszem elteszem magam holnapra!

Jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Moncsinak nagy-nagy gratula a kis Picúrhoz! Ha 9-es apgárja van, csak nem lesz gond. Tényleg le volt maradva a súlya, szóval val.szeg a lepénnyel, vagy az áramlással lehetett gond. Biztos jól döntöttek a dokik. (Noé anno 5/8-as apgart kapott csak :) ) Nem a súly számít, Moncsi. Picur de majd összeszedi magát, minden jót!

Szilvianyu!
Tényleg Dóri is így kezdte? de jó akkor van remény Nálunk i, mert eléggé el voltam keseredve... (Soma mindent megevett még ilyen korában...)
Szerintem meg Bence tiszta Te vagy! (Csak hogy több vélemény legyen!) :lol:
Fagyasztásra azért kell 2-szer menni, mert:
- meg akarja nézni, hogy elindult e sorvadási folyamat
- igen, mivel nagyobbacska, ezért még 2-szer rá kell tenni azt a ceruzaszerű bigyót, hogy a teljes felület eltűnjön... egyszerre csak 4 mp-ig lehet!

Gabi!
Biztos jól meglesz akkor Gergő is a macsekkal!

Betti!
Takarítás: hát igen, Nekem már Soma le is szokott róla, ez az átka, ha nagy a korkülönbség, tök önállótlan a fickó... :evil:
Közben feltettem a képeket!

Zsanka!
Jó ez a tűzoltó jelmez, melyikből kölcsönöztétek (Csörgősipka, vagy sárberki?) Soma is az akart lenni, végül a csörgősipkából a rendőr jelmezt választotta. Egyenruha-egyenruha....
Nagyon jó az ágy, látszik hogy örül Neki Mátéd, maradjon is így. Várjuk a további képeket.

Rita!
Azért óvatosan a tócsisütéssel.... Te csak egyél, süttesd meg inkább! :wink: Matekdolihoz sok sikert Hannának, bár biztos ügyi lesz.

Na megyek öltöztetni a bandát, lasssan indulunk. Ovi-bevásárlás.

lola77

Sziasztok!

Lola: már értem a fagyasztást. Minden rendben lesz! Voltatok tegnap edzésen? Hallom, Hanna levágatta a haját?
Igen, Dóri tavaly ugyanígy kezdte, emlékszem kérdeztem is a védőnénit, hogy mit csináljak, mert inkább gyümiket eszi. Hamar megszokta, úgy emlékszem, pár hét, bár hozzá kell tennem, Dórának hamarabb kezdtem a hozzátápit, mert már nem volt anyatej. Kb. 5 hósan kezdtem neki, 6 hósan már husisat főztem neki.
Ma bébiüveges répát kóstoltatok Bencével, hátha az jobban bejön neki, bár.... szerintem förtelem íze van. Őszibarackot nyeli nagyon!!!
Mikor lesz-volt farsang az oviban?
Megírták már az iskolaérettségi felmérést Somáék?
Szerintem is rám hasonlít jobban Bence, főleg, mikor mosolyog-nevet, de van benne apja is, a lábkörmei biztosan :)

Zsanka, Rita: tócsi!!!!! Ne mondjátok! Hétfő óta fogyizom, ez kínzás! És ma gyümülcs napom van, vagyis egész nap csak gyümi és folyadék :(.

Zsanka: tényleg aranyos az ágy. Azért nem semmi 8m2-t berendezni két gyereknek! Nobel díj:)
Akkor odaadom Mártinak a meglepiket, aztán majd mikor bemész, odaadja. Jó?
Köszi még egyszer mindent!

Rita: tényleg csak óvatosan! Megbeszéltük, hogy sokat pihensz :)

Gabi: ügyesen teszveszeltél! Én is imádok! Én most Emesének vettem apróságokat, nem ruhát, winx clubos csecsebecséket (kitűző, karóra, övdísz stb.). Nagy fan.... És mostanában úgy érzem, kicsit hanyagoltnak érzi magát, pedig nem foglalkozunk vele kevesebbet, mint mióta tesók vannak. Édes szívem....
Tök jó, nálatok is közelítenek a tesók méretei. Én valószínű ma viszem méreckedni őket. Kb. másfél kiló van köztük és 13 hónap :)

Na megyek, Bencém éhes. Később jövök.

Nálunk ma tortelinni lesz. Nekem meg gyümi :(

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

26-án lesz a farsang, jó soká. És aznap délután megyünk sulilátogatásra.
Nem írtak iskolafemérőt. Azt mondta Magdi néni, hogy csak azok írnak, akik nevelési tanácsadóba, vagy fejlesztésre járnak át... nem értem, én is úgy tudtam, hogy írnak... Majd rákérdezek újra!
Mindennap sok olyan feladatot csinálnak, ami már a sulira "hajaz": többféle idomból felismeri-e a köröket, színezze ki, párkereső-melyik macinak nem lesz párja, 4-esével kösse össze a gyöngyöket, rajzoljon ugyanannyi vonalat, ahány akármit lát... stb. Biztos Emeséék is csináltak ilyesmiket tavaly.

Igen Hannának levágta Anett a haját. Emese kivel volt tegnap, nem láttam a férjedet...

Én ma parad.káposztát+rakott brokkolit csinálok (Noénak broki+anyatej turmix...) mert holnap se pénteken se lesz időm főzni...

lola77

Sziasztok!

Moncsi!Nagy gratula a kisbabához!Biztos minden rendben lesz.

Zsanka!nagyon csini kismama vagy!
Máté tényleg milyen feldobott a képeken az uj ágy miatt.
Nálunk is a Noddy a kedvenc.
Nagyon kreativak vagytok szobarendezésben.
Jöhettek hozzánk is.Nálunk iszonyú zsufoltság uralkodik a szobánkban.(csak egy van)
Gondoltam ha megépül még a két szoba12 és 6négyzetméteres) akkor hivok lakberendezőt,mert nagyon nem értek hozzá.

Lola!Igen utána vettem észre hogy raktál képeket.
Olyan egyformák a fiúk.És persze csodaszépek.

Istikém egyáltalán nem kéri a pelust,azt mondja szurja,fáj neki.
Napjában többször sikerül a bilibe pisilnie.De mivel hogy elég sokat iszik,igy előfordulnak balesetek.A nagydolog még egyáltalán nem megy neki.Igy most többet mosok,de ha igy haladunk sztem nyárra szobatiszta lesz.Reggelre is száraz a pelusa igy a tejcizés előtt pisil a bilibe.Olyan ügyes a drágám.

Betti
berna23

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Minden név és szülinaposnak Sok Boldogságot!!!

Jelentem, meggyógyultam ebből a fránya influenzából! :D Majd megpusztultam. Ennyire még nem ütött ki betegség.

Matyi megkapta kedden a 3 hós szuriját. 6550g és 62 cm. Őrült tempóban hízunk. És hétfőn átfordult hasról hátra. Kíváncsi voltam, hogy véletlenül sikerült-e, de másnap reggel ismét megcsinálta. :D
Bendinek is sikerült a fütyijén szépen hátrahúzni a bőrt végre. Eddig kb. 3/4 részig tudtuk csak. Úgy örülök, mert megússzuk a hátrarántást.
És kedden megszült az exsógornőm. Így Bendinek unokahúga született. :)

Lola!
Még az ágyneműnk is egyforma Ikeás :D .

Bendiéknek is pénteken volt farsang. A párom csak az utolsó pillanatban közölte, ezért nem öltözött be a Bendi. (2 hétre kiesek a forgalomból és megáll az élet). A bulira én is mentem már, Matyira vigyázott a nagymama. A böliben szembesültem azzal, hogy beugró is van. Kifizettem. Apa ebből semmit észre sem vett. Hogy hol jár ezeknek a pasiknak az eszük? Pedig ki is írták :lol:

Zsanka!
Pont ilyen emeletes ágyunk volt. Csak eladtam, mikor ideköltöztünk (pedig alig használtuk:(). Ide nem fér be sajna.

Igyekszem jelentkezni. Majd dobok fel képeket.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Lola: na, ezt a felmérést és mást megbeszéltünk telefonon. Szerintem biztos csinálnak, hisz kell vinni a suliba. Ne izgulj, minden rendben lesz. Az a lényeg, hogy Somának jó legyen a tanítónéni. De belegondolsz, minket anyáink beírattak a legközelebbi iskolába, fogalmuk sem volt, hogy ki az elsős tanítónéni és hogy melyikhez kerülünk. És felnőttünk, eszünk is van. Hajlamosak vagyunk túlaggódni ezt a dolgot. Te, tavaly napokig nem aludtam emiatt!

Tegnap edzésen anyósommal volt Emese. Apának dolgozni kellett én meg betegen nem akartam vinni a piciket.
Még élvezi Soma?

Anikó: nem semmi méretekkel bír Matyi. Ügyes fiú! A forgás miatt is. Nekem is Bence nagyon hamar kezdte, a lányaim nem voltak ennyire aktívak! Férjed: no comment! Ezek a pasik! Mikor nyáron született Bence és kórházban voltam, előtte 6 oldalas listát írtam apának és be kellett tanítani, hol vannak a gyerekek ruhái, hogy kell Dórinak teát csinálni, mikor mit eszik, stb. Szóval.... hagyjuk :) Be nem ismernék, de nélkülünk megpusztulnának.

Betti: és mikor kezdte ezt Isti a pelussal? Pont most kérdeztem védőnénit, hogy hogy legyen Dórival. Azt mondta, 18 hó után lehet elkezdeni a bili mutogatást és most nyáron már megpróbálkozhatunk lemenni bugyiban. Tök kíváncsi vagyok és félek. Emesénél elég nehézkesen ment ez a dolog. Abban bízom, hogy Dóri tök vagány, határozott, előbb megy majd. Bencének meg remélem azért megy hamar és ügyesen, mert látja Dóritól :)

Most voltunk méreckedni, zárójeleben a születéskori méreteket írom:

Bence 6 hó:
9900 gramm (3470 gramm)
70 centi (49 centi)
fej 46,5 centi (37 centi)
mell 48 centi

Dóri 18 hó:
11700 gramm (3630 gramm)
83 centi (50 centi)
fej 48 centi (37 centi)

Édes szíveim...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emeseanyu!
A bilit a nagyszülők vették mikor a kincsem 6hónapos!! volt,hogy ültessem rá stb.
Persze elraktam a szekrénybe.:)
18hónapos korában kiraktam a fürdőszobába hogy ismerkedjen vele.Ruhástól ráült,meg mindig magyaráztam neki hogy mire való.
Komolyabban most kezdtük el két hete.Eleinte elkeseredtem mert nem ült meg félpercnél tovább rajta.A végén mindig a gatyába ment,vagy a szőnyegre.
Hihetetlen de egyik naprol a másikra rájött hogy működik ez és ha odatartom a fütyijéhez a bilit akkor nyomja és belepisil.
Kb óránként próbálom hogy pisiljen.De hát van hogy egy órában háromszor is pisil,de van hogy két óráig sem kell neki.
Igy vannak balesetek.
Szólni csak egyszer szólt hogy pisilni akar a bilibe.
Ha elmegyünk valahova pelust kap,de tiltakozik elenne.
De az sem zavarja ha belepisil a nadrágba.Csak szól hogy anya pisiltem.

Tapasztalt anyukák!Szerintetek már úton vagyunk a szobatisztaság felé?
Kinek hogy ment ez?
Olyan tanácstalan vagyok ebben.

Betti
berna23

Szilvi!

nagyon nagyfiú Bencus!Azta!40dkg különbség van Istike és Bence között.:)
berna23

Gabi!
Most olvastam a rendelő rovatban,egy olyan kisfiúról aki négy éves és még nem eszik szilárd ételeket.
Csak pudingot és hipp bébiételt fogyaszt.
Az oviban is ezeket eszi.(Gondolom szülő viszi be)
Szóval ne aggodjunk,mi ennél már előrébb vagyunk a gyerekeinkel és ez csak jobb lesz!
:)
berna23

Sziasztok!

Berna!

Az igen! Hát akkor abszolút megnyugodtam! Azért ezt már nem szeretném. Én is abban bízom, hogy Dani legkésőbb oviban megtanulja a dolgokat. Muszáj nagy úr. Aztán majd meglátjuk jövőre ha megy.
Ügyi nagyon Istike!
Én is idén nyáron elkezdem a szobatisztaság felé "terelgetni". Ha nyáron sikerül, akkor nyert ügyem van, ha nem akkor ha mást nem azt követő nyárra már remélem tuti szobatiszta lesz.
Azt mondta a gyerekorvos, hogy elkényelmesedtek a gyerekek a jó pelusok miatt és van aki három vagy több évesen lesz az. Rá aztán még műtét is vár a kukaca miatt. De én egyik este már azt láttam mintha jobb lett volna a helyzet, de lehet hogy már csak azt akarom látni, mert aztán ha tüzetesebben megnézem máskor már megint a régibe van a kukaca.

Szilvi anyu!

Érdekes, hogy Dórika többel született (kg) és mégis nem hízott olyan mértékben mint Bence és nem is nőtt hosszra. Ő olyan kis törékeny női alkat lesz. Futnak utána majd a pasik azt hiszem. Főleg ezeknek a szép szemeknek nem fog tudni ellenállni senki sem.
Bence pedig jól kidolgozott férfitesttel fog rendelkezni. Igazi nőcsábász.
Emesének is annyira gyönyörű szemei vannak.
Sajna szerintem Gergőm szeme is barna lesz mint nekünk. A kék szem minket elkerül.
Dánielem és Bence között pedig kerek 1 kiló a különbség (mínuszba).

Daninak főztem most egy kicsit előre. Répafőzi, krumplifőzi, zöldésgleves (karfiol, répa, krumpli, zborsó, májgaluska) mennek a fagyasztóba. Ugyanis kicsit megcsappant a felhalmozott készlet. Mostanában gyors kajákat csinálok, amit többnyire nem tudok pépesíteni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!

Nem egy gyerekről beszélünk mi? :D
Nálunk is kukibaj van.Valszeg műtét lesz belőle.
Nme engedi hogy hozzányuljunk neki,pedig kellne tornáztatni rajta a bőrt.(ugynevezett elefántormányos a kukacunk)
Volt hogy úgy beszükült neki hogy pisilni alig tudott,akkor huzott rajta egyet a doki.
berna23

Jaj, mi nem nagyon gyógyulunk!

Rolinak 3. napja magas a láza. Tegnap este kint volt a dokinő. Arcüreg ill. tüdőgyusziból kifelé jövet tüszős mandulagyulladás terítette le. :roll: :cry:
Szerinte sem attól hogy kivittem hóemberépítésre... a levegőben van, le volt gyengülve és elkapta. (sehol nem voltunk és senki nem jött hozzánk)
Újafajta anitbiotikumot írt neki.
Klacidot elfogyasztotta, most Cefzilt kap, + Mucopront hurutoldónak (ezt imádja) + inhalálás az inhalátorral (ami bedögölött visszaküldtem garanciális javításra talán holnapra megjön)+ lázcsillapítás (alig megy le neki sajnos pedig ez nem volt jellemző) + Mebucaint szopogat (ez egy kicsit csillapítja a torkát, alig tud beszélni)+ Normaflort adok neki (az antibiok végett)

A farsangi bulija az oviban épp most van! :evil:
Elteszem jövőre a jelmezt...

Réka még mindig csak köhög, de már készülök mikor dől ki...
Neki hétfőn lesz a farsangi remélem addig még kibírja...

Nekünk most szombat 14-én lesz a házassági évfordulónk.
Lesz egy bál itt Szőlősön a kúltúrban (ovis jótékonysági, én is szervezője vagyok mint szülői munkaközösségi tag) oda megyünk. Remélem...
Még nem igazán tudom ki is fog a gyerkőcökre vigyázni.

Bocs, hogy most csak magunkról írtam, de kicsit kibuktam és épp bőgtem is már egy sort...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Többen kérdeztetek a Bach féle Virágterápiáról.

Kozmetikus sulistársam ilyen terapeuta, én nála voltam. (Roli miatt)

Itt a honlapja (sok minden rajta van)
http://harmoniavar.mindenkilapja.hu/

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike!
Szomorúan olvasom soraidat.
Remélem mostmár nagyon hamar meggyógyultok.
Sajnálom hogy Rolinak ki kellett hagynia a farsangot.

Sok boldog házassági évfordulót kivánok!Hányadik lesz?

Jelentem Istikén ma nem volt pelus,a délutáni alvás alatt sem pisilt be.Egész nap a bilibe pisilt,"csak" kétszer volt baleset.Az egyik akkor mikor elugrottam a postára és tesómmal volt.A másik mikor gázorát cseréltek és nem tudtam ráfigyelni.
Kakilni ma nem kakilt.
Éjjelre azért adok rá,bár reggelente száraz a pelus.

sziasztok
berna23

Sziasztok,

Cirmike!
ezt nagyon elkapta szegény Roli, mielőbb gyógyuljatok meg!!!!!!!!
Fel a fejjel, milyen szuper hogy a házassági évfordulótok pont valentin napon van!!!!

Szilvi,
köszi szépen, de tényeg nem kellett volna! Jó méretei vannak a gyerkőcöknek! :) Kitartás a 90 naposhoz! Mikor kezdted?

Évi,
a ti óvonénitek a Madgi néni? Milyen? nekem ő volt anno, és úgy néz ki a Máté is hozzá megy...
A "tűzoltójelmezt" nem kölcsönöztük, hanem a schenk-ben volt 850Ft a felszerelés (sapek, gázálarc, szekerce, rádió) a biztonsági mellényt meg az ikeából hozattam neki (jó lesz később is) csak a hátára ráragasztottam ilyen ragadós betükket, hogy tűzoltó! :) :)
A tescoban is lehetett kapni sapkát + mellényt + alkatrészeket 2e Ft-ért.

Berna,
szerintem jó úton haladtok a szobatisztaság felé... :) ügyes Istike!
az kifejezetten jó, hogy éjjel nincs semmi a pelusban. Nappal meg gondolom nem mindig tud figyelni rá. Az a lényeg hogy tényeg rendszeresen pisiltasd aztán minden OK lesz!

Gabrielldaniel,
milyen érdekes, hogy 1 kg különbség van a két fiú között és 17 hónap :).

Lívia,
boldog névnapot!

Nálunk a Matyek ma egy kicsit rosszabbul volt, één még nem láttam ennyi taknyot távozni egy gyerekből (már bocsi..) tényleg rengeteg, és érdekes mert nem hurutos hanem fehér habos (már bocs még1x ) remélem jobban lesz szegényke... lámpázom bioptron lámpával, meg kapja a csodaszereket (homeos tablettát, lándzsás utifüvet, csipkebogyó tea, méz stb.) remélem használnak..

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Néha megpróbálok bejelentkezni én is,bár most tartok azon a szinten,hogy már semmihez,semmi kedvem,csak a végét várom.
Remélem inkább előbb meglesz és nem még ráhúzunk pár napot.

Hétfőn voltam dokinál,belső méhszáj még zárt,viszont puhul elég rendesen,mondta hagyjam abba a gyógyszert+magnéziumot,mert elég érett a baba ha jönni akar hagy jöjjön,ne tartsuk vissza.Már nagyon várom a végét.

Gyermekek képei gyönyörűek,a picik hatalmasat nőttek.
Dani milyen csibészesen ül abban a kis fotelban.
Danibaba is hatalmasat nőtt.

Emeseanyu,szépek a gyerekeid mint mindig,Emese és az öcskös+ vagány Dórika nagyon jó.

Lola édes Noé ahogy maszatos,szerintem azon a képen tök hasonlit Somára.
Nem semmi mennyi türelmetek van főzöcskélni,bár amilyen drága a bébiétel,és még csak nem is annyira jó,hát nem csodálom.Nekem anno Ati volt az aki nem nagyon akarta megenni.ugyhogy neki én is főztem,de akkor még nem kellett családra mert anyuéknál laktunk :oops:

Lola köszi a tea felajánlást,vettem még a multkor,tegnap kipróbáltam.de asszem nem fogom inni,mert nagyon pocsék majdnem elhánytam magam.

Emeseanyu,picik meggyógyultak már,nálunk most Ati és én is elkaptuk,de már kifelé megyünk belőle.

Zsani nagyon jó lett a szoba,emeleteságyat hol vettetek?nyárra nekünk is be van iktatva,bár már most megy a veszekedés ki fog fennt aludni.hálistennek egyik sem járkál éjjel pisilni.
Biztos jó nagy a pocakod neked is,te jól vagy azért?
Máténak jobbulást!

BETTI,néztem az iwiw-es adatlapodat egy munkahelyen "dolgozunk".te melyik terüeten voltál?
Istikének gratula a száraz pelushoz.
nálam is elég későn lettek szobatiszták,Hanna 2,5 Ati 3 évesen de akkor viszont rekordidő alatt .Hanna 3 nap alatt teljesen egyik napról a másikra,Ati először éjszakára utána 1 hét alatt leszokott a nappaliról is.
szerintem ezt nem lehet(kell)erőltetni.Mikor a pici agyuk eléri a fejlettségi szintet,ugyis jeleznek.

Na most megyek,mennem kell a vérévteles leletemért

puszi mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szilvianyu!
Igen, Nekem is tök sokszor eszembe jut, hogy a mi időnkben hogy kezdtük a sulit, mégse lettünk analfabéták. Anyám mondta is, hogy mennyi "hüle" szülő van, hogy "költöztetik" jobbra-balra a gyereket, attól függően hova akarja a gyereket. De szerencsére más szülők is megvédtek a családból, hogy azért nem mindegy 4 évig az alapokat ki oktatja... Na mindegy, majd lesz v.hogy, nem idegeskedem már ezen.

V.erika!
Köszi Neked is a tanácsokat ezügyben!

Betti!
Nekem 2év 9 hósan lett szobatiszta Soma fiam, úgy 1-1,5 hónap alatt. Előtte is sokszor levettem itthon a gatyát róla (nyár volt) de sokszor egész nap takarítottam, így meguntam. Közbe Ő bölcsis volt, ott is mondta a g.néni, hogy várjuk meg amíg szól, hogy pisilni kell, nembaj, ha nem ér ki a wc-ig, de az az első jel.
Ügyes Istikéd, Neked hamarosan le fog szokni, ha már nem kéri a pelust sem, bár olyan is van, hogy "visszaesnek" a gyerekek néhány hónapra, akkor se kell megijedni, erőltetni. Bőven van még időtök.

Cirmike!
Elhiszem hogy kivagy, ettől a sok betegeskedésből, gondolom nem látod a végét, vagy ha mégis, jön valami újabb nyavaja. Jobbulást továbbra is, fel a fejjel!

Rita!
Azt nem tudtam, hogy szar íze van.... :? Akkor most tényleg TERHES már a terhesség, mi? Kitartás! Aztán írjál ám, amint lesz v.mi izgi...

Zsanka!
Magdi néni+Timi néni a mi óvónőnk, igen. Meg vagyok elégedve velük, aranyosak, rendesek, sok program van Nekik. Majd írok privit bővebben amúgy.

Dícséreteket bezsebeltem a fiúkról, köszi mindenkinek.
na megyek Noé már nyüszizik a szőnyegen.... :x mostmár csuklik is...

lola77

Sziasztok!

Irita!
Jobbulást Atinak és Neked is!
Elhiszem hogy már várod a végét,nem lehet könnyű két gyerek mellett + a háztartás.
Én is láttam hogy egy helyen dolgozunk.Én javitóként dolgoztam,és hát állandóan ide oda raktak,mert mikor kezdtem(2005)eléggé nem volt toppon a gyár.
Aztán végül az invensysen kötöttem ki.Én szeretten csinálni nagyon.
Bizti hallotad hogy most rengeteg embert elküldtek.Sajna majd tiz év után anyukámat is.Igy most én is várom a levelet,mikor rugnak ki.

Csajok olyan szél van hogy ihaj.Most jöttünk bolt+gyógyszertár.Hát Gálon többször majd fölkapott a szél.
Teljesen átfagytunk.Kár volt elindulni,dehát valamiből ebédet is kell csinálni.Reméelm nem hűlt meg a kicsikém.

Továbbra is ügyes,éjjel száraz volt a pelus,reggel nagynehezen belepisilt a bilibe.Gondolom álmos volt,és rossz volt neki levetkőzni.
Most egész nap ezen jár az agyam.Nehéz dolog ez a szobatisztaságra szoktatás.Gondolom idővel ez is természetessé fog válni.

Megyünk főzni.Raguleves lesz,és mákosnudli lesz a menü.
Betti
berna23

Sziasztok!

Zsanka: most hétfőn kezdtem a 90 napost. Eddig jól bírom. Éhes nem vagyok annyira (azért igen), inkább az ízek hiányoznak. Már érzem, hogy kényelmesebb a nadrágom, kabátom. Eldöntöttem, hogy nem méreckedem, csak két hetente. Úgysincs mérlegünk (Dóri eltörte), majd anyuéknál.
Jobbulást Máténak, az előbb, amikor összefutottunk, tényleg nagyon nem jól nézett ki. Szegény.... Ha tudtam volna, hogy talizunk, elviszem a meglepijét....

Gabi: köszi az előre vetített jövőt a gyerkőceimre. Reméljük így lesz :) Apja már most kész van tőlük, mármint a lányok miatt. Ők nem pasizhatnak stb. De Bencét már most oltja, hogy minél több nőt kaparintson meg magának stb. Hímsoviniszta majom :)

Lola: képzeld, tegnap és ma már egy egész üveg bébiételt megevett Bence. Tegnap bébiüveges répát vettem (ha a saját nem kell neki... ) és kivettem kb. 1/4-et, azt őszibarackkal pótoltam. Zabálta. Ma meg fordítva. A 3/4 őszibarack mellé raktam 1/4 répát. Szintén zabálta. :) Most vettem neki a tescoban mirelit spenótot, jó, mert kis golyókban vannak, így sokkal könnyebb pár darabot bedobálni a vízbe. Holnap ezt eszik, krumplival, kis fokhagymával. Védőnéni mondta, hogy most már kezdhetem a spenót, sóska, sima tök (sütő mellé), és kb. két hét múlva a husit is. Csirkemáj, csirke vagy pulyka mell, borjú.

Iskola téma: tényleg tök gáz, tényleg nem mindegy, kihez kerül a gyerek. Megutáltatja vele egy életre az iskolát, vagy esetleg megszeretteti. Én is tavaly tök lelkibeteg voltam ilyen fontos döntéseket hozni Emese életében. Jó érzés volt, mikor tudtam, hogy felvették és ahhoz, akihez akartam. Mázsás kövek gördültek le rólam. Komolyan....

Rita: hát igen, főzőcskézés beindult. Még jó, hogy Dórimnak nem kell már külön, az lenne még szép piskóta. Most Bencének főzök, meg a családnak, meg most, hogy fogyózok, magamnak külön. Remek.... Bencének még nem mindennap, mert valamikor bébikaját kap. Főleg a gyümiket. Igaz, hogy nem mindegyik finom, viszont szerintem biztonságosabb, mint valami permetszeres, kipugógázas gyümölcs. Én kecskemétit veszek általában, teljesen jó, és az a legolcsóbb.
KITARTÁS!!! Már nemsokára karjaidban tarthatod második kislányodat! Pihenj sokat!

Betti: ügyes Istikéd. Nem semmi, ilyen korán. Persze a mi időnkben így volt, de akkor az a kényelmetlen rongy pelenka volt. Én is 15 hónaposan lettem szobatiszta, Emese meg három évesen. Nyáron elkezdem komolyabban a Dórinál, de tök félek tőle. Nagyon érzékeny téma, mert kicsit már nem úgy csinálod, ahogy kell, akkor lelkileg megviseli. De ha hagyom, hogy menjen a maga útján minden, vagyis rábízom a gyerekre, lehet, hogy még 5 évesen se lesz szobatiszta :)

Na megyek, nekiállok főzni. Leves még van tegnapról, csinálok mellé finomfőzeléket, fasírttal. Én ma natúr sült husit ettem, salátával. Vacsira joghurtot, abonettel. Frankó :(

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Cirmike: pedig Neked akartam írni először! Ne sírj... teljesen Veled érzek. Tavaly nekem nagyon beteges volt Dóra. Mikor pici volt és Emese hazahozott mindent. 8 hónapos koráig kb. 5-6-szor volt hörgőgyuszija, szedett vagy 5-6-szor antibiot. Jöttek a rokonok és utáltam hallgatni: "hogy hörög szegény tüdeje".... Azóta már nem olyan beteges, de most már kettőnek hörög egyszerre a tüdeje, hisz itt van kis Bence :) De most már nem idegeskedem annyit rajta, ez van. Jobbulást Rolinak, hidd el, ügyes vagy, és tudod, hogy mindent megteszel érte. Rendbe fog jönni. És nemsokára itt a tavasz, nyár, lesz legalább 5-6 hónap betegség mentes hónap (reméljük)! :) Én is ezt várom már!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Suli!
Én már most agyalok ezen(pedig van még vagy négy évünk).
Ha gyereke születik az embernek csupa aggódás lesz az élete.
Mi azóta hogy van babánk,teljesen stesszesek vagyunk a párommal.Ha beteg arról már nem és bezsélek..
Úgy veszük észre hogy öregedtünk jópár évet.:)

Szilvi!
Nagyon ügyes vagy a 90napossal.Tuti végigcsinálod.Olyan erős vagy!
Örülök hogy jól eszik Bencus.
Félek én is hogy csak egy ideig-óráig tartó "fellángolás" ez agyerek részéről.Nem zavarna ha visszaesne,nem akarunk erőltetni semmit.Majd alakul.
Nme semmi ennyikaját egy nap összeállitani,mosogatni.

Betti
berna23

Rita: a kérdésedre elfelejtettem írni, hogy köszi, megvannak a gyerkőcök. Még kell orrot porszívózni, olyan fehéres-zöldes trutyi van, de nem lázasak, nem nyűgösek. Hurutosan köhögnek még, de nem sokat. Napi 6-7. Éjjel is 1-2 van max. Úgyhogy lassan kilábalunk. De most hál istennek megúsztuk az antibiot (remélem). Ti is gyógyuljatok gőzerővel!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, tegnap rákérdeztem a védőnőre, mit hallott erről az új gyed rendszerről. Azt mondja, ez terv, de úgy tervezik, hogy választhat a nő, mit akar. Akarja, marad minden úgy, mint eddig, vagy kéri a rövidített gyedet. Az azt jelenti, hogy az első évben gyed, magasabb összeggel, második évben gyes, a harmadikban nem kap semmit. Hát ez annak éri meg, aki tudja, hogy egy-másfél évesen max. bölibe viszi a kicsit, és így az első évben jó magas összeget kap. De ez nem kötelező! Nekem legalábbis így magyarázta.

Remélem így van...

Utálom ezt a sok változást.

Még valami eszembe jutott. Lola: segítenél adóbevallásnál? Hogy van nekem most a családi kedvezmény? Most állít ki utólag a dokim hozzá papírt (most kértem tőle). Utána néznél?
Melyik sorba mit kell írni ilyesmi. Vagy msn-nen megbeszéljük?

Köszi

Most már dugulok. Hűtöm a főzijét Dórinak.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Köszi csajok a bíztatást!!!
Segít!!!

Lámpázunk, inhalátorozunk ezerrel.
Tényleg az a bosszantó ha idejön vki rokon, mondja, hogy hörögnek, szegényeg. Agyonsajnálják őket. Ettől neked nem jobb! És a gyereknek sem! Tisztára elhagyja magát!

Kép
[KépKép
cirmike77

Hát meg tök bosszantó hallgatni, hogy "szegény hogy hörög". Gondolják, hogy én nem hallom??? Aki egész nap vele vagyok, vele alszom, ápolom? Miért kell az embert stresszelni? Én már beszólok ilyenkor, hogy hallom én is.

Ügyik vagytok, meggyógyultok lassan!

Most hallottam, hogy egy ismerősnek másfél hónapos a babája és húslevest ad neki, összetört répával. :twisted: Szerintetek???? De dögivel van anyateje. Miért teszi tönkre a kissrác beleit, vagy teszi allergiássá? Nem értem. Szegény kisgyerek nem tud tiltakozni. Őskorban élünk???

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jesszus Szilvi!
Szegény kicsibaba.
Itt a környéken is van jónéhány anya,aki felestejet ad a babának,mézescumi,2hónaposan hurka,pörkölt.
És az a szomorú hogy nem is tudják hogy lehetne másképp is.
Van egy lány(akinek a babájára vigyáztam),aki nem is forralja a vizet sem,pedig rajta van még a tápszeres dobozon is.
És még mesélhetnék.Nagyon sajnálom ezeket a csöppöket.
berna23

Tényleg ezért a dolgokért ilyen rossz hazánkban az allergiások száma???!!!! :roll:

Itt a babaneten bizti nem találkozunk ilyen anyukákkal, hiszen ha máshonnan nem, innen felvilágosultak a dolgokról!

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Betti: elborzadva olvastam soraidat, de a pörkölt, hurkánál hangosan felröhögtem. Komolyan ilyenek vannak?????? És mit iszik mellé a gyerek, vörösbort? :) NO COMMENT!

Mindenkinek Boldog, szerelmes Valentin napot és jó hétvégét!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Valentin napot.

Szilvi!
Bizony vannak sajnos.Hurka és pörkölt eset az unokanővéreméknél megy,ezzel dicsekedtek velem szemben,mert én fiam ugye nem evett darabosat.
Mikor benn voltunk hasfájósság miatt a kórházban volt egy kisfiu aki két éves volt és csak tejbegrizt meg kóficot kapott cumisüvegből.A gyerek alultáplált volt,nem birt lábbra állni pedig jó súlyban volt,csak éppenséggel vitamint nem kapott a szervezete.
Olyan is volt aki nem tudta mi a banán.

Betti
berna23

Ja amúgy hozzáteszem hogy én 4 hónapos kor után már adtam gyümit,meg főzeléket.Sőt még teáztattam is.És nem is volt semmi bio.
Szóval én nem itélek el senkit,mindnki úgy csinálja ahogy jónak látja.:)
Csak ezek az extrém esetek amik engem is felborzolnak.
berna23

Sziasztok!

Kicsit nagyon lemaradtam,nem is tudtam igazán végigolvasni miket írtatok...

Cirmike!
Jobbulást szegény Rolinak,nagyon elkapta ,nagyon sajánlom :cry: A bálba azért el tudtatok menni?Boldog házassági évfordulót :D .

Betti!
Hát minek ad húslevest eg y2 hós babának,meg ráadásul van egy csomó teje is?Fél hog ylemarad valamiről??
Nagyon ügyi Istike szobatisztaság terén,nyárra tuti az lesz!!!Ja mondta a dajka hogy voltatok bennt,é steljesen oda volt,hogy milyen szép kisfiú Istike :lol: .Mondta még hog yŐ biztos beiratná az oviba,lesz ami lesz alapon,de itt csak halkan jagyzem meg,hogy szegény Angi(Julcsi anyukája)is beiratta,és Juló ugye febr-ben töltötte a 3-at és állítólag azért nem vették fel ,mert túljelentkezés volt,és nem 2005-ben tölötte a 3-at ,mert aki 2005-ben tölti az ugye előnyt élvez,pedig nekik i sa körzetük,nekünk nem a körzetünk,és mégis felvették Dodót,mivel Ő 2005-ben lett 3....

Zsani!
Kérjük a többi képet is,eddig ami látszik tök jó lesz a szoba,se kérünk egy kész komplett képet is a szobáról!! :lol: Ügyi Máté,hogy nincs baleset az alvásnál.Most néztem a vonalzód,és már ninc ssok hátra!!!
Én kedden megyek uh-ra ,huu már nagyon kíváncsi vagyok ki lakik a pocimban,bár ha azt mondja hogy kisfiú,na akkor nagyon meglepődöm,mert én meg vagyok győződve hog ykiscsaj(nem tom miért)...

Livia!
Rég nem írtál már.Hogy tetszik az új melód,jól láttam a Spárban vagy?Bicskén?Milyen,mert én eddig csak rosszat hallottam erről a helyről....Timi jól van,nem beteg?Mi lesz farsangkor?

Emesedora!
bocsi neked akartam írni a húsleveses dolgot :oops: .

Lola!
Noé hogy van?Ha jól emlékszem lefagyasztottátok a szeme mellet azt a foltot?Látszik valami?
Képzeld ma volt bent suli,és mondja hog yaki mérlegképesre akar menni,az már az új rendszer szerint fog tanulni,és csak a végén lesz írásbeli az összes tantárgyból egy nap,és másnap meg szóbeli mindneből,na ez lehetetlen mert a pénzügyi írásbeli 3 óra,a számvitel meg mégtöbb,és még van ugye pár tantárgy...Ja és eddig másfél éves volt,most meg 3 év lesz!!! :o .Rákérdeztünk hog yakkor mi mikor is fejezzük be,és a pénzügyből május 20-án lesz az írásbeli,amikor 2 hét és befejezzük,utánna párhuzamosan el is kezdjük a számvitelt,na számvitelből okt.elején lsz az írásbeli,és a komplex szóbeli meg okt. végén :twisted: ,ja és közben meg lesz 3 hónap nyáriszünet,aki ezt kitalálta!!! :evil: :twisted: ,tök kivagyok most,minek eddig húzni??Addigr ameglesz a pici+ elfelejtem azt is amit eddig tudok...

Ma megtudtuk a váll.gazd. írásbelit,és 3-as lett,ami jó mivel a számolásos feladtot ugye nem tudtuk...tanár szerint ez övönaluli volt részükről,és a többi kérdés is nehezebb volt az előzőhöz képest...2-3db 4-es lett)Ők neten nézték ki a számolásos képletet)többinek 3-as és lett 2-es is jó sok....

Na mbefejezem mert rebdeltünk kaját és megjött :P :lol: ,és nagyon jó illata van 8)

Boldog Valentin napot mindnekinek!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

sziasztok!
Engem is ezzel fáraszt a család hogy miért nem adok enni neki a nagymamám :"ennyi idősen apád már a répa főzeléktől a kellkáposztáig mindent evett" na de már lecsititottam őket hogy a kis gyomrának ki kell alakulnia. Tegnap viszont már adtam neki almapépet én reszeltem le nagyon ette drnéni mondta hogy egy két kanálal kezdjem de a második után nyitota a száját és kérte úgy hogy 4 picikanálal evett.
Na hát a hurka kolbász az azért csakk vicc talán csak szopogatta.
az a baj hogy mi féltjük óvjuk és tutti hogy hamarabb lesz bármi vele mint az okkal akikel nem törödnek.Erre van egy mondás csak nem írom le nehogy valakit megbáncsak!:) :lol: :roll:
Na megyek fürdeni aztán Liza.
Sziasztok!
Boldog Valentin napot!

Kép
xytimi

Sziasztok!!!!

Február 22-én Tatabánya városa kap bemutatkozási lehetőséget Budapesten a Művészetek Palotájában. A városból busszal lehet oda-vissza utazni díjmentesen, ahol rengeteg gyermekprogram, kézműveskedés,koncert,borkostoló stbstb. lesz. Többek között a Süni zenebölcsi is képviseli a várost 10..00 és 11.00-h-tól zenebölcsis foglalkozáson lehet részvenni. :) Az összes programon való részvétel ingyenes.

Szeretettel várlak Titeket zenélni-mozogni jövő vasárnap a MUPA-ba :)

Norka

www.sunizene.hu

http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp ... agiProgram Kép
norkini

Sziasztok!
Végre sikerül irnom!

Kicsit késve de MI is boldog névnapot kívánunk a Dóriknak!
És köszönöm a köszöntéseket a Dóri nevében!!

Mi megvagyunk! Most hétvégén is fent voltunka Turulnál! Nagyon jó ott fent! Olyan tiszta a levegő és a hó is fehér, nem koszos!
Ha lehet hinni az időjáráselőrejelzésnek akkor szerintem jővőhéten is felmegyünk!
Az oviban a farsang mult héten volt pénteken! nagyon jó volt!
Az Óvonénik mondták hogy aki gondolja beöltözhet ( mármint szűlő). Ők ugy gondolják a gyereknek nagyon jó ha a szűlei is be vannak öltözve! Pár szűlő kivételével mindenki beöltözött. még az ovonénik is! Ők a Kiskakas gyémánt félkarjcárját adták elő! Nag y sikerük volt!
Voltak vetélkedők,felvonulás, tánci, futkározás! A tombola is ugy volt megcsinálva, hogy minden számmal lehetet nyerni, igy senki se távozott üres kézzel! du. 4-kor kezdődőtt és este 7 után indultunk haza!
Mi a 101 kiskutyacsalád voltunk!

Még rakok fel pár képet!
Jó éjt!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Képek!

Farsang:
Kép

Kép

Kiscicáim!
Kép

Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9823.jpg[/img]

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Bocsi ez nem jelent meg!

Zsócikám:
Kép

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Moncsi: nagyon szuperek a képek! Biztos jó hangulatú volt akkor a farsang. Jól észreveszem, hogy Dóri kicsit összeszedte magát husiban? :) Aranyosak. Zsócinak a haja.... édes! Mióta eszik egyedül? Dóri is pár hete önállóan AKAR enni, de levest, főzit ilyeneket még nem próbáltam neki, azt hiszem, ma nekiesünk. Eddig olyanokat evett egyedül, amit kézzel is meg tud fogni, főtt kaját nem nagyon. Emlékszem, Emesével is ilyenkor kezdtük, úgyhogy... ma megpróbáljuk szerintem.
Hétvégén most már mi is felmegyünk a turulhoz. Dórikám még nem ült szánkón. De hát most betegek voltak 2 hétig. Most már sokkal jobban vannak, 1-2 köhintés/nap, és orrporszívózni sem kell őket. Örülök, hogy antibiot elkerültük most.

Lola: képzeld, egyik nap bolti sütőtökből megevett egy egész üveget Bence és még éhes volt és megevett mellé egy negyed üveg szilvát. Kezd fejlődni. Tegnap viszont főztem neki spenót-krumpli főzit, kis fokhagymával, nagyon pici szőlőcukrot tettem bele. Először nem akarta enni, sírt tőle, aztán Emese nekiállt hülyéskedni neki és befalt abból is egy egész üveggel. Igaz, hogy mára is az van, és mivel Emese suliban, nem tudom mi lesz :) Nem akarom, hogy ilyenekhez hozzászokjon. Mármint én marha jól néznék ki, ha kezemben kanállal ugrálnék neki itt a nyolcadikon :) Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Husit még nem adtam neki, de jövő héten elkezdem azt is. Akkor lesz 6,5 hónapos Bence.

Ági: teljesen jó az a hármas jegy!!! Gratula!

Betti: Emesénél még én is elég korán kezdtem a hozzátápit. Három hónapig volt szopi+tápszer, 3,5-4 hósan kezdtük gyümi, 5 hósan főzi, már husisan. 4 hós korától ette már a tejpépet, habzsolta! Dórinál már kicsit kitoltam, egy-két hónappal ezeket a dolgokat, tejpépet mondjuk nem ette, most sem eszi meg.
Bencénél húztam a legtovább, de nem bántam meg! Úgy érzem, nagyobb tapasztalattal álltam most neki. A 4 hó szerintem teljesen jó, ha már nincs anyatej és érett rá a baba. De amíg van tej, szerintem minél tovább ki kell húzni, de 6 hó után akkor is adtam volna.
Bence még szopizik, a lányok ilyenkor már rég nem. Azért ebben az is benne van, hogy én is nagyon akarom, mert több gyerkőcöm nem lesz és olyan jó érzés ciciztetni, meg hát pasi lévén, ő is nagy cicis. :)

Na megyek, mert éhes is a drágám.

Később jövök. Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi,
Hát tényleg ügyes vagy, hogy Bencust ilyen sokáig sikerült szoptatnod. (mármint az előzőekhez képest még mindig van tej) Már nagy a tapasztalat!

Moncsi,
Aranyos kutyacsalád voltatok!!!
Bánhidaiba jártok oviba? Jól tudom? Barátnőmék is oda, de nekik csak a hó végén lesz és nem szóltak a szülőknek...

Ági,
Grtaula a vizsgádhoz! Lényeg hogy görbüljön. A végén ugyse számít, csak az hogy megvan az iskolád.
Elég szar dolgokat írsz viszont, hogy hogyan is tovább. Pici mellett, kihagyással vizsgázni... :roll:

Mi? Lívia otthagyta az okmányirodát???
Tényleg ritkán jön errefelé...
Mikor lesz nekik kistesó?

Erikát is megviselheti a 2 szak, mert sokkal ritkábban jön mint régen...

Roli úgy néz ki meggyógyult. Hétvégén már nem volt láza!
Holnap sztem elfogy az atnibio. Már nincs a manduláján tüsző, nem látom, eddig csúnya fehér dzsuvák voltak ott.
Még néha csúnyán felköhög, de már nem gyakori.
A héten még itthon tartom, hadd erősödjön ill. hétvége felé megy a mamáékhoz, lehet elviszik síelni pár napra.

Köszi a köszöntéseket a házassági évfordulónkra!
Eljutottunk a bálba. Párom anyósát elhoztuk addig vigyázni a lurkókra, de haza is kellett vinni őt. 7-től 10 utánig voltunk a bálban ami jó volt, csak 9-kor kezdődött a hangulat... Ördögnek öltöztem... Párom nem ivott (vezetés miatt), én viszont jól bepezsgőztem! Miután hazavitte anyósomat még itthon is bontottunk egyet és jól elvoltunk! :wink:
Éreztem is tegnap a fejem! :lol:

Viszont, hogy ne legyen teljes a happyness:
Tegnap Réka beszart (túl sok tejeset ehetett) délelőtt és nem vettük észre. Nemigen volt szaga mert volt velem, férjemmel, majd anyuék is eljöttek hozzánk és ő nekik sem volt fura büdi semmi.
Játszott ült benne sokat, motorozott, lovagolt a játékain.
Ebéd után tiszta pelusban szoktuk lerakni aludni és akkor vettük észre. Már piros volt a popsi és a legnagyobb baj, hogy a kis hüvelyében is kaka volt. Jól széthúztuk a lábát, kitöröltem amennyire tudtam belülről is, de azóta is ürül onnan kifelé a kaka.
Gyakran leveszem a pelust, kitörlöm és bekenem Canesten kenőccsel, ne fertőződjön el.
Még sose jártunk így.
Van vkinek ilyen tapasztalata???? Mit javasoltok????

Olyan nagy lány már és olyan nagyokat kakil. Rögtön tele a pelus...
Ugye normál esetben ilyenkor már nem pelusosak a lurkók, de mi ezzel is le vagyunk maradva. Ha nem adok rá össze-vissza pisil azt még egyáltalán nem is jelzi. Van hogy bilire ültetem, amikor már kb. 1-2 órája száraz a pelus, fél órát ott ül, feláll mondom neki nincs pelus, gyere vissza a bilire ha kell... de 5 perc múlva odapisil valahova. Olyan a naci, zokni, szandi, szőnyeg...
Szóval nem akarom erőltetni. Remélem nyáron jobb lesz a helyzet!
A kakit próblom neki megtanítani, hogy legalább utólag szóljon. Ennyire már beszél, ki tudja mondani kaka, fáá (fáj), csíí (csíp)

Most reggel bevittem az oviba farsangra, de apa nemsokára hazahozza, inkább itthon tartom a pelus cserék miatt. Bár holnap suliba megyek és a dédinél már ott lesz Roli... apa dolgozni fog, majd meglátjuk hogy oldom meg, mondjuk tök rendik, sokat cserélik és jól kitörlik az oviban, főleg hogy mondtam mi a helyzet.

Íme a kép:
Kép

Cirmike

UI: Előre is köszi a válaszokat.

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Szégyen és gyalázat, de nagyon sokáig nem voltam :oops: Próbáltam elolvasni miről maradtam le, kisebb-nagyobb sikerrel. A legfőbb oka, hogy nem írtam, az volt, hogy a kis szabadidőmben, ami van, fősulikat, egyetemeket nézegettem, mert máig jelentkezni kellett, és gondoltam, ha már itthon vagyok, megcsinálok mégegy diplomát. Tegnap sikerült is kitöltenem a felfételi lapokat.... :?

Szilvi(EDB anyu),

Még régebben kérdezted, hogy Áron mit eszik. Hát mi még mindig szopizunk, sok tejem van, de emellett délben kap egy fél üveg zöldséget, vagy husis zöldséget, és délután fél-egy üveg gyümölcsöt. Mindent megeszik, imád enni. Eddig még semmit nem utasított vissza... :D Én még nem főztem neki, úgy vagyok vele, hogy ez legalább ellenőrzött minőség, és nem kell vele pepecselni. De azért nemsokára átállunk az "én főztömre". Olvastam, hogy Bencéd néha sztrájkol, ha nem ízlik valami :D Olyan édes lehetett, ahogy Dórikád bohóckodik neki.

Lola,

hogy van Noé?? CSak most olvastam, hogy leszedték a kis szeme alól a foltot.

Cirmike, Moncsi,

nagyon jópofák a farsangos képek :lol: Alig várom, hogy mi is beöltözhessünk.

folyt köv, csak visszaolvasok :oops:
:lol: :lol:

KépKép
szilvia1981

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?