Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Csak sikerül eljutnom idáig! :lol:
Sajnálom,h már ezer éve nem jelentkeztem és nagyon szégyenlem,de igazából olvasni se nagyon tudtam jönni!

Az az igazság,h nem tudom magam utolérni!Nehezen megy még ez az anyuka és feleség szerep!Julcsi szinte egész nap ébren van és nagyon igényli a törődést (na meg hát az az igazság,h olyan édes és nem bírok neki ellenállni :lol: ) , és emellett legyen minden nap rend,tisztaság és ebéd az asztalon!És persze emellé még hugom is ide jön minden nap suli után és neki is próbálok segíteni a háziban!(itt halkan megjegyezném,h ez nem is olyan egyszerű!Pl,rendesen el kellett gondolkodnom azon,h hogy is kell írásban osztani....rég volt már az az általános :oops: )
Na és a családi vállalkozásba is be kell segítenem,ha olyan van!
Ami tulajdonképpen abból áll,h járni kell az országot!ez nem is olyan rossz,csak így szegény Julcsinak sosem fog beállni semmiféle napirend,mert hát alapból az én életemben sincs semmi rendszer!
de hát ez van!..
Egyébként minden rendben velünk!Annyi van,h apró kiütések jelentek meg az egész kis testén,de a doki szerint csak a melegtől van!Ma megkapta pocok az oltást,amitől kicsit nyűgi volt délután,de az sem volt vészes!Most 6650g és 68cm!És már nagyon kis ügyes!Hasról hátra már forog,de hátról még csak egyszer fordult át,amúgy csak oldalra megy!:D Ülni már nagyon szeretne,folyton erölködik és mindent meg akar enni,ami a keze ügyébe kerül!:D Most a legújabb mutatványa a "szopizom a nagylábújjam!" Még mindig csak cicizik,szerencsére még elég neki a tej!
Most így hirtelen ennyit rólunk!... :roll:
Majd próbálok rakni néhány képet!

Gyorsan átfutottam az oldalt!Nagyon-nagyon édes minden gyerkőc!!! :D Tényleg egyre szebbek és ügyesebbek a gyerekeink!!

Ildi,köszi,h átadtad az üzit! :wink:


Bocsi,h most csak magunkról írtam,de majd igyekszem nem eltünni megint ilyen hosszú időre! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Nymalac!
Te jó ég, velem ennyi minden egy év alatt sem történik! :) Lili jobban van már??? Ugye nem influenzás? Vagy miért lehetett ez?
Hihetetlen mennyire ügyes vagy, komolyan, lehidalok!!! Ezt a kabátot komolyan totál te varrtad a-tól z-ig? Símán bolti minőség, nagyon tetszik!!!
Lilinyuszi is nagyon édes! :)
Köszi a dicséretet!

Ildi!
Tudom, h ti csak és kizárólag szopiztok, és h Lotti 4kg-os kora óta nem mérsz! :) Én csak úgy értettem, h esetleg 1-2 napig felmérhetnéd a helyzetet, és ha tényleg nem lenne elég, akkor üvegből adhatnál neki lefejt/összegyűjtött anyatejcsi pótlást, ahogyan én csinálom. :) Mert azt ugye a cicibe visszatölteni nem lehet… :) De ha 200g-ot hízik Lottika, akkor sztem ne aggódj, az több, mint tökéletes! :) (csak úgy megjegyzem, h azt olvastam, h ha később el szeretnétek majd menni, vagy netán tápszeres lenne a baba, akkor kelleni fog a cumisüveg, és ez miatt heti 1-2x üvegből kell adni nekik a kajcsit, h szokják, különben nem fogják majd elfogadni…minél később, annál rosszabb lesz)
Hát nem tudom akkor mit kellene tenned, de ha rossz szokás, akkor jobb minél hamarabb elejét venni…vagy tényleg nappal jól megtömni, aztán hátha nem ébred.
Lilla is nagyon tud aludni, és alig eszik, ha álmos, úh nemtom mi lesz, ha egyszer álometetésre lesz szükség. Mivel nappal én 90%-ban ébresztem enni (különben egy kaja tuti kimaradna, és így is csak 5x eszik), sokszor előfordul, h pár korty után bealszik, ilyenkor el kell vinnem mérni, és ilyenkor beszélgetünk, meg játszunk kicsit, ettől felélénkül, és vigyorog, dumál ezerrel, és utána eszik rendesen. :)
Neked is köszi a dicséretet!

Éva!
Akkor továbbra is jobbulást nektek!

Lkata!
Nagyon édes Norbika! :)
Nem vagy semmi az edzést illetően! Le a kalappal! Én a sarokig nem tudnék elfutni, nem hogy egy ilyen órát lenyomni! :?

Torna: én is úgy tudom, amit LKata írt, meg még azért is kevesebb a tejcsi, mert ilyenkor elfárad a szervezet, ahelyett, h pihenne, amikor több tejcsi termelődik…

Vicky!
Gratula a szép gyarapodáshoz és a fülcsihez is! :)
Irigyellek, h Fanni csak 5 percig eszik. Nálunk durva esetben akár 1,5óráig is eltart… :?

Bettyna!
Szabi halál édes! Micsoda dolog ez, h elviszed egy ilyen guszta helyre, aztán még egy hot-dog-ot sem kap?! :D

Kincs!
Tény, h manapság akkor sem támogatják a hozzátáplálást 6hós kor előtt, ha tápis a baba. Én még nem tudom mit fogok tenni, ha tápival is pótolni kell majd…ami úgy érzem sanszos a közeljövőben. De hátha nem, majd meglátjuk. Lehet, h 5hósan már elkezdenék kóstoltatni, ha ez lenne a helyzet.

Marek!
Részvétem a tegnap este miatt! De legalább csillog-villog a lakás, ehhez gratula!!! :)

Borkaby!
Nálunk nem esik a hó, pedig én nem bánnám. Egész délelőtt sütött a nap, utána fokozatosan befelhősödött, majd este esett az eső. :?
Nem vagyok én profi a 4É-ben, csak nem felejtem el a sorrendet, h kaja, játék, alvás. Ennyi elég is hozzá.:D A helyzet az, h mi nem járunk sehova, úh ilyen gondunk nincs egyelőre. De ha mégis volt egy-egy bevásárlás, szegedelés vagy vm, akkor persze nálunk is borul kicsit a program, mert mostmár Lillus nem alszik úgy, mint a bunda, ha mozgolódunk vele. :? Ő így a 4É-ben is alszik 2-2 órákat, az uccsó alvás pedig 1-1,5óra. Szurkolok, h bejöjjön vm napirend nektek! :)
Neked is köszi a dicséretet!

Hajhullás: hát, én nemtom, nekem raszta hajam van, így nem tűnik fel. De tény, h amikor puszilgatom Lillus hasát, akkor ő közben eléggé meg tud tépni. :P

Na befejeztem a fejést, és hulla vagyok, úh csak röviden. Tegnap éjjel 1.45-kor, 5.30-kor keltünk, majd 7-kor is felébredt arra, h ment el a ház ¾-e, eljátszogatott fél óráig, utána nyüszi volt, de nem sírt konkrétan, úh nem vettem ki…8.10-re kb sikerült is elaludnia, és 9ig aludtunk végül. Háát….nem pihentem ki magam túlságosan, nemtom mi volt vele.
Legújabb tudományunk ma, h brümmög vagy nemtommicsinál a lány, úgy, h közben fröcsög a nyála, és marhára élvezi, le sem áll, ha egyszer elkezdi. Fürcsi után kapot tiszta pizsit, és lefekvés előtt át kellett öltöztetnem totál, mert olyan vizes cuccban nem mehetett aludni. :P Örülök nagyon… :P

Na megyek is, jóéjt!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Még gyorsan egy pár kép:

Anyukámmal
Kép

az ágyfoglalók:D
Kép

játékidő
Kép

ez a mindjárt megeszem a lábam kép:D
Kép

édes alvós szépség
Kép
Vendég
 

 
 

Jó reggelt!

Szöszke....sajnálom, hogy fájdalmaid voltak a műtét után, meg hogy nem szoptathattál. :(
De ügyes vagy hogy fejtél és ittál, így nem csappant meg a mennyiség. :lol:
Jobbulást, próbálj pihenni. :D Túlvagy rajta!

Inez...jó hogy jöttél! :lol: Julcsi igazán nagyon szép baba, és milyen hosszú! :shock: 68cm?
Gondolom a 74-es rucikat hordja már! :wink:
A napirenddel nekem is bajaim vannak, nekünk a délután húzos, nem tudom elaltatni! :roll:
Tegnap megvettem" A suttogó mindent megold"-ot, mér az 1/3 -nál tartok. Remélem segít!
Biztos hogy a rossz napirend a baj! :?

Sensi...hát igen úgy meghajtottam magam, hogy a héten nem is tudok elmenni :oops: :( , mert
totál beteg lettem :cry: .
Hurutos vagyok, köhögök! :(

NyMalac...te tök ügyi vagy! :lol: Én csak gombot tudok felvarrni :oops: :( Hogy vagytok?

Na, most játszik Norbika, kb 1órát szokott jártszani, utánna remélem alszik, és remélem eltelik így
4 óra a következő evésig. :roll: Most megpróbálok a könyv szerint haladni! :D
Nektek megy jól a napirend? Működik?
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Na, kipróbáltam, hogy adok neki este pótlást, volt 40 ml zsíros tejem, amit fejtem. Kb. 40 perc szopi után, amikor már inkább aludt, gyorsan odacsempésztem neki az üveg tejet, megitta, majd böfiztetés és rá 10 percre kirakott egy marha nagy adagot :roll: Úgyhogy biztos elég neki az, amit így az esti szopi alkalmával megeszik, mert tuti, hogy ez már sok volt neki.
Ennek ellenére is kelt éjjel, ráadásul előbb, most hajnali 2-kor ettünk, pedig 10-kor aludt el :shock: Aztán fél 7-kor kelt, úgyhogy rohadt fáradt vagyok :?
Nem tudom, mi az oka, hogy most már megint kel éjszaka, amikor átaludta heteken át az éjszakát, 22-től 6-7-ig :roll:

Adri - de jó, hogy jöttél!!! :lol: Ahogy időd engedi, jelentkezz! Megértem, hogy nehéz, nekem sem megy most már úgy, ahogy az elején, sokat kell foglalkozni Lottikával, mert igényli is és persze nekem is kell ennem-innom, takarítanom... és Julcsika gyönyörőséges baba, az alvós kép nagyon jóóóó, nekünk is van egy pár ilyen, ahol apájával alszik :wink:

Nyugtonmalac - hihetetlen ügyes vagy, szuper a kabát!!! Lilike csodaszép tünemény nyuszilány volt!!!

Bettyna - nagyon tetszik a kép, ahol Szabi kinézi a szádból a kaját, hihetetlen édes! Amúgy nálunk is sokszor megy az, hogy pl. eszünk joghurtot és a leányzó úgy néz, mint aki éheztetve van :lol: Gratula a hangos nevetéshez!!!

LKata - Norbika ügyesen eszik nagyon! A sapi nagyon cuki, jól áll neki! Nekünk is van jó pár kötött satyekunk, amit anyukám csinált és nagyon szeretjük őket, vagyis inkább én, Lotti utálja, ha a fejére húzom :lol:

Kincs - nekem is hullik a hajam, de ez állítólag normális a terhesség után: "Ez egyébként nem csak a hajat érinti, hanem a teljes testszőrzetet. A szülést követő harmadik-negyedik hónapban a legerősebb a hajhullás, a hatodik hónapra pedig általában visszaáll a normális mértékre. A haj textúrája azonban a drasztikus hormonális hatások miatt megváltozhat: göndörebb vagy egyenesebb, zsírosabb vagy szárazabb lesz, és ez már így is marad.
Mivel ez a hajhullás természetes folyamat, nincs igazán ellenszere. A kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás segíti az új hajszálak növekedését és megerősödését."


Tegnap hasizmoztam és lett egy pici izomlázam :shock: De folytatom, egyelőre a tej ugyanannyi és Lotti se panaszkodott :lol:

Majd jövök még és folyt. köv, csak közben betrottyantott a hintájában ülve :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Na, sikerült bealtatni peluscsere után, talán egy fél órát alszik, úgyhogy folyt. köv.:

Borkaby - 2-3 órát vagytok lent? És hogy oldod meg az etetést, vagy addig kibírja Tomi baba? Mert mi ált. max. 1 órát sétálunk, mire elkészülök vele itthon, felöltözünk, lemegyünk és sétálunk, már pont úgy érünk haza, hogy kajaidő. :roll:
Rotát mi nem adatjuk be, eldöntöttük. Úgy tudom, hogy van vagy 100 faja ennek a vírusnak és az oltóanyag kb. 6-7-re megoldás, legalábbis valami ilyesmit olvastam. Ezen kívül marha drága és most nagyon nincs pénzünk sajna, mivel új hűtőt vettünk, mert a régi iszonyat hamar fagyott le és a fagyitejek miatt gáz lett volna, ha hirtelen bekrepál, úgyhogy anyagilag a béka s.gge alatt vagyunk :cry:
Az agyhártyagyulladás ellenit majd be szeretnénk adatni, asszem db-ja 6-7 e ft, bár egyelőre a dokinéni csak a rota ellenit ajánlotta, de holnap rá is kérdezek, hogy van-e még ajánlott oltás?

Hordozó - most van kupon a Brendonba hordozóra, mi ezt vesszük meg szombaton:

http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=222090

vélemény?

Ha meglesz, vasárnap elmegyünk Biatorbágyra az outletbe gyerekestül és kenguruval, kipróbáljuk, párom úgyis odavan, hogy ő így szeretné hordozni a gyereket.

Baba-mama tali - lányok, én most így az influenzajárvány közepette kihagyom, ne hari, de annyira parázok, nehogy megkapjon valamit :? :oops: Amúgy meg csak úgy tudnánk menni, ha valaki vinne, mert párom dolgozik, nekem nincs jogsim, a kocsit amúgy is viszi a mh-re.

Szöszke - de jó, hogy túlvagy a műtéten! A lényeg, hogy túléltétek, bár az iszonyat lehetett, hogy ki kellett önteni a tejet :? :?

Sensi - nálunk amúgy az álometetés azért nem jönne be, mert amikor Lotti elalszik, én is megyek utána max. fél órára, mert hulla vagyok addigra a hajnali és korai kelések miatt, szóval mire elalszik 21-22 között, már nem venném ki az ágyból mondjuk 23-kor, mert akkor már én is alszom. Nem tudom mire vélni, hogy kel megint hajnalban :roll: Persze abból a szempontból jó, hogy reggelre nem lesz kőkemény a cici, de marha fárasztó amúgy :?

Pattanás - akartam már kérdezni csajok, hogy nektek milyen a bőrötök??? Mert nekem anno nem volt pattanásom (néha mensi előtt kijött egy-egy), terhesség alatt gyönyörű volt az arcbőröm, viszont mióta szoptatok, tele vagyok ragyával :cry: :shock: Vettem mindenféle szuper kencét arcra, de hatása nulla :roll:
Lehetséges, hogy azért van, mert még nem jött meg? Mintha azt olvastam volna, hogy ilyenkor sok a férfihormon és ez pattanást, szőrösödést is okoz. Utóbbi hála nem jellemző, bár mintha a hajam a nyakamon kissé lejjebb nőtt volna, de lehet, hogy én képzelem be... szóval ragyák, másnak?????????????????

Na megyek tovább, amíg alszik, kihasználom, és iszok amennyit csak tudok!


Kép így fürdünk mi :lol:
Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ja, és a 2. képen nem felfelé pisilünk, hanem az első képen látható rózsaszín gumipolippal fröcsköli párom :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Nymalac, szupi a kabát, és a kiscsaj benne. :D

Éva 75, Lkata, Nymalac, a konizáció utáni cső nem tud kicsúszni? Bolond vagyok, hogy nem kérdeztem rá a dokimtól. valahol azt olvastam, hogy belevarrják a méhszájba, de teljesen az az érzésem, mintha lejjebb került volna...gyakorlatilag érzem a végét, és ülni alig tudok. :shock: Remélem, nem hagyom el. :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Ismét horror éjszakánk volt, 1,5-2 óránként kelt Áron cicizni, és ez már majdnem két hete így megy, nagyon hulla vagyok, napközben semmit sem tudok pihenni, mert itthon az összes beteg gyerekem, a tejem is kevesebb, biztosan ezért is.

Szöszke
Nekem nem volt bent semmilyen cső??!!! Neked miért raktak be?

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Marek - Maratoni éjszaka volt! Igenis megéredemeljük a csacsogást. A vaslás megvár. Gondolomhelyetted se csinálja meg senki. :lol:

Borkaby - Köszi.

Nymalac - Tök jó lett a kabátod! De ügyes vagy!!!! Irigy-irigy!!! Csatlakoznák Marekhez egy kabát megrendelésre, ha bevállalod!Lili nagyon cuki nyuszilány!!! Jobban van már? Asszem nálunk nem lesz gond az evés. Mondjuk mi is szeretünk enni, meg is látszik rajtunk apával. Nem kérdés, hogy elviszünk benneteket a talira, csak legyetek egészségesek!!! Szerinted miben lesz más a Beco, mint a Liliputi? A képek alapján kb. ugyanaz, a derékrész állításán látok csak külnbséget.

Mtücsök - Igen, csak a színük más. Kb szerintem egyszerre találtunk rá és rendeltük meg egymástól függetlenül. Csak nekem nincs ilyen szupi kabátom, így csak elöl tudom cipelni a fiatal urat.

Szöszke - Hál'isten túl vagy rajta!!! Pihenj sokat!

Sensi - Köszi. Hát én ilyen szívtelen anya vagyok. :wink: Nyálfröcsögés! Szupi jó!

Ildi - Köszi!!!

Képzeljétek, Szabikám édes rájött, hogy a kiskádjában nem csak törökbasaként lehet csücsükélni, hanem pancsolni is lehet. Asszem innentől kezdve félmeztelenül füredtünk és utána komplett felmosás! :lol: Úgy tűnik ez az új tudományok hete nálunk. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok Lányok!

Még belépnem is 10 perc volt, olyan rég jöttem, hogy a belépésem is elfelejtettem :cry: :cry: :cry: :oops:

Néhány oldalt visszaolvastam, mielőtt beléptem, és meg kell mondjam, egyik baba tündéribb, mint a másik!!! Gyönyörűek, és mekkorák!!!! A súlyokat olvasva csak bámulok!!! :shock: :shock:

Nusildi, Drága megkeresett az iwiw-en, vele már váltottam néhány szót, és elmeséltem, hogy kb. de. közepe óta tart a hosszabb-rövidebb betegeskedés, karácsonyra Szabikát is a Budai Kh-ba kellett vinni ügyeletre. Hörgőgyulladást alakult ki nála, aztán Barbi 1 hét ovi után újra lerobbant, és most hétfőn kezdte - remélhetőleg már gyógyultan - újra az ovit.

Én még dec. elején ott tartottam, hogy szívzörej és VSD gyanú merült fel Szabinál. Szív ultrahangra küldtek, mert az EKG és a hallgatózás is "tökéletlenségre" utalt.
Az UH-n meg is mutatkozott, hogy a 2 szívkamra közti sövényen van egy 3-4 mm es lyukacska, ami remélhetőleg majd beforr a gyerek növekedésével. Addig 3 havonta kontroll és bármilyen apró betegségnél antibiotikum adása kötelező. Ezért rettenetesen megijedtem karácsonykor, mert az ügyeleten megtapasztaltam, micsoda komoly odafigyeléssel és elővigyázatossággal kell kezelni Szabit. Én hajlamos vagyok egyébként a lezserségre, nem vagyok túlságosan betegségtudatos, magam akkor megyek dokihoz, ha már jártányi erőm sincs, de most úgy betojtam, hogy megváltoztam! Szabinak nagyon fontos, hogy megfelelő oxigénhez jusson, hogy a keringése, a nyomás rendben legyen, mert a picike szív csak így tud rendesen működni.
Persze Szabi szépen fejlődik, szopik ügyesen, nem kell pótlás, van tejen elég. Alszik rendesen, nekem nagyon szerencsém van, mert legkésőbb fél 8-kor már alszik Szabi, 3/4 7, 7 óra körül fürdik, szopi és ahogy beteszem az ágyba, elhelyezkedik és szundikál. Van amikor csak 5-6 között kel fel először, de leginkább 3 körül, ami már önmagában is gyönyörű, ekkor max. 10 perc múlva már alszik újból, szopi és büfi után.
2,5-3 óránként szopizik, persze a frontok idején óránként cicizik...pl. a hétvégén és hétfőn! Szörnyű volt!!!
Már sikerült néhányszor hasról hátra fordulnia, az ölemben ülni szeretne. Most 6300 g, tehát nem olyan sok, de heti 150-200 g-t hízogat.

Én egyébként fáradt vagyok :( nem fiatalodom és kb. 4 éve nem aludtam egy jót :( De majd bepótolom egyszer!!! Azért imádom a helyzetemet, nem cserélnék senkivel! :wink:

Nymalac!!!
Édi a lányod a nyuszijelmezben! Én épp ma vettem meg a hozzávalókat a katica lány elkészítéséhez!!! :P Majd lefotózom Barbit, ha kész leszek!!! Elképzeléseim szerint szuper lesz!

Marek!
Nem irigyellek az éjszakázás miatt! Én semmiképp nem szeretnék okoskodni, de Barbival én nagyon sokat szenvedtem (cicinalvás/babakocsizás/autózás működött csak!) és a mai napig nem tud aludni egyedül. Én csak szívből és nagyon jót akarva tanácsolom, tanítsd meg aludni Borit most, mert aztán sokkal nehezebb lesz! 2-3 nap és minden ok lesz, de sztem most még nem tud aludni, ezért "rendel" folyton magához! Én is ezt csináltam, nagyon nehéz lesz később, hidd el!

Most megyek, pedig még akartam ezt-azt írni, de majd igyekszem jönni!

Puszi nektek!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Sziasztok!

Adri, Andi
Végre jöttetek!!!

Andi
Tudom, hogy gáz ez a cicin meg babakocsiban alvás, de képtelen vagyok megtanítani aludni. Nem tudom sírni hagyni. Egyébként nem régen kezdődtek nálunk a "bajok". Eddig olyan volt Bori mint a kisangyal, csak most elkezdett serdülni és megbolondult... :lol:

Ildi
Átérzem a problémádat. Bori 11-kor aludt el és négykor már kért enni... :roll: Hulla vagyok.

Én ilyen hordozót veszek:http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productInfo&i=956&size=&catId=14

Alig várom, hogy megérkezzen! Aztán kitavaszodni és mehetünk hármasban túrázni. Alig várom!!!

marek
 
 


sziasztok!

végre tudok írni is- olvasó üzemmódban voltam, csak Dorka mindig felébredt közben....előző oldalt még elolvasom, csak pár szó az alvásról:

Nálunk is volt jó pár nap éjjeli kelés (és hajnali 5), pedig dec. közepe óta est 9- reggel 7 alvás volt. Én keltem, etettem, egy este volt az, hogy 22.30-kor Dorka a cicit kiköpte, böfi nem jött, pelus tiszta volt, szóval hagytam "gondolkodni". 35 perc üvültés után elaludt. Ennek ellenére utána pár nap megint ébredt hajnalban, én arra gyanakszom a fogzás miatt lehet.
2 napja helyreállt a rend. Este adok neki homeós chamomilla 30 CH-t és mercurius ...9CH-t (www.homeopatia.info.hu -n kerestem ki az utóbbit, fogzás idején fellépő alvászavarra írják).
Szerintem próbáljátok ki.
Először én is éhségre gyanakodtam, de amikor túltömtem a lányt (2 cici 1 helyett), kihányt egy csomót (mint Nusildinél, és mi is 20 dekát híztunk a héten, pedig 8-10 szokott lenni). Szóval maradt a fogzás-teória.

Viszont elalvás nálunk is csak cicin van (4szer volt nélküle...)

Ja, és két napja új elem az estében: mese (Apa olvas, amíg Anya zuhanyzik, utána esti bealvós szopizás- ebből lehet majd kiiktatni a szopizást később- gondolom én, de ki tudja mi lesz még addig).
Délután is olvasok neki, imádja! Néz, néha nevet és magyaráz! Haláli! Főleg, ha párbeszédnél elváltoztatom a hangom!
Aki eddig nem próbálta, kezdje el! :lol:

Szöszke! Ügyes vagy, hogy tartani tudtad a tej mennyiséget! Remélem hamar elmúlik minden kellemetlenség!

Adri! Jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban, ha tudsz!

Andi! Sajnálom a szív-dolgot, remélem tényleg kinövi Szabi! Jó, hogy hallottunk felőletek is! Forduláshoz gratulálok! (nekünk még nem megy) A 6300 gramm pedig szép súly! Majd megnézem mennyivel születtetek, de nem tűnik kevésnek egyáltalán! Dorka már csak heti 8-10 dekát gyarapszik pl.

Bettyna! Mi már a zoknit is levesszük fürdéshez, a szőnyeget meg el kell rakni a pancsilány miatt. :)

Ma voltam megnézni a Rubin Hotelben a babaúszást. Nagyon szimpi a hely! (tágas öltöző, szauna) Márciustól járunk. Addig be kell szereznem egy egyrészes fürdőrucit, bikiniben elég kiábrándító vagyok...
Holnap megyünk szurira mi is, plusz az asztalos jön feltenni egy plusz bejárati ajtót, mert a meglévő nem túl jól szigetel, 2 csak jobb lesz. És végre lesz korlát az előszoba+nappali között (még augusztusban rendeltük....), mire Dorka mászik csak kialakul egy mászóhely.
Visszaolvasok még (Marek éjzsakájáról és Nyugtonmalac kabátjáról)

Éva! Nem próbálsz ki valami homeós bogyót Áronnak?

Ildi! Nyáron majd talizunk a ligetben! Az Neked is közel van! (leülünk a PeCsa mellé, mint 25 éve- legalábbis én ott nőttem fel - nem a réten, de nem messze tőle :lol: )
Nekem iszonyat száraz a bőröm, ragya nincs több, kivéve a felkaromon. Erre is szedek homeós cuccost, silicea 9 CH (kipróbálhatod, nekem bevált, csal elfelejtettem egy ideje, és megint előjöttek)
Ne nézzetek hülyének, most lettem csak homeós fan, sokat olvastam róla a neten.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Szöszke.... sajnos ebben nem tudok segíteni :roll: nekem szerencsére nem volt csövem.
Biztos valamiért nekem egyszerübb volt.Nem tudom :roll: valakinek raknak csövet, valakinek nem.

Sensi....Norbi is brümmög, és fröcsköl a cucc a szájából :D .Ez még semmi ha nyál, de Norbi ma kaja közben
is csinálta, tiszta almás lettem, meg ő is :?
Meg néha már gurgulázó hangokat is ad, olyan édes! :lol:

Ildi...nagyon édesek a fürdős képek! :lol:

Andi...üdv újra, már hiányoltalak!

Álometetés...hát az nálunk sincs :oops: :roll:
Norbi már úgy szokta meg hogy 9 körül fürdik, és utánna eszünk, aztán reggel 6-ig nem kel fel! :D
Ez bevállt, jó így. Csak akkor csúszunk el, mikor nem akar nekem rendesen enni délután, vagy nem alszik,
és akkor olyan hulla fáradt, hogy eszik 6-kor és utánna leteszem fürdetés nélkül, el is alszik,
volt már hogy reggelig aludt így is 4 kajával :roll: :shock:
Na, de most nagyon tudatosan megy az egész napunk, ahogy a könyvben van. :lol:
Reggel 6-kor kelt, fél 7-kor evett
játék, torna
fél9-10-ig aludt
3/4 11-kor evett(szilárdat)
játék, séta
13-14óráig aludt
utánna evett is
15.30-ig játszottunk, énekeltem neki közben és felmostam, vasaltam(elvolt a hintájában)
Nyűgös lett egyből leraktam10 perc alatt elaludt
MOST ALSZIK ÉDESEN! :lol: Hurrrrrááá, eddig megy!
És csak 4x kellett a felvesz/leteszt csinálnom!

Emmalenáról tudtok valamit? Biztos az anyukáját ápolja! :( Szegények! :cry: Szörnyű lehet.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Peva

Milyen homeos bogyóra gondoltál? Esetleg tudnál valamit ajánlani? Eddig nem volt gond vele, szépen aludt egyszer max. kétszer kelt és reggel is aludt, de most amióta beteg lett azóta van gond az alvással. Szerintem nehezen kap levegőt az orrán, fáj a hasa már az antibiotikumtól és ezek miatt ébred fel annyiszor, remélem, ha kigyógyulunk teljesen, akkor visszaáll a régi rend.

Mese: mi is nagyon sokat olvastunk a gyerekeknek és nagyon szerették!!! Nagyon jó dolog!!

Andi
Jó, hogy írtál!!! Nagyon sokat gondoltam rátok, hogy mi lehet Szabika kis szívével, örülök, hogy jól van. Ádámnak is van szívzöreje és nekünk is még a sérvműtétnél is kellett antibiotikumot adni, de már egyre kisebb a lyukacska. Nektek is biztosan el fog múlni meglátod!!
Kiváncsian várom Barbi jelmezéről a képeket, biztosan szuper lesz!!

Adri
Jó, hogy Te is előkerültél!!! Nagyon szép a kislányotok!!!!

Marek
Az első gyereket szerintem mindenki "elrontja"., ezt a magam bőrén tapasztaltam, Lorát én 1,5 éves koráig éjjel 5-ször is megszoptattam , de nem hagytam sírni, nagyon sokáig nem is volt hajlandó egyedül aludni, most is csak a babával alszik.

Sz.bettyna
Nagyon édes a babád, ahogy kinézi a kaját a szádból!!!

Ildi
Nagyon édes Lottika!!!

Nymalac
Szuper a kabátod, és a nyuszilány is tündéri!!! A jelmezt is te varrtad?

Sensi
Köszi, hatott, már jobban vagyunk!! :lol: :lol: :lol:

Lkata
Nagyon drága Norbika!!!

Kincs
Én is üdvözöllek köztünk!!! És már én is akartam írni, hogy egy napon szültünk!! Mi 04:42-kor születtünk a szt.imre kórházban.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Nymalac

Sajnálom, ami Lilivel történt!!!! Nálunk Zolikának volt egyszer ilyen magas láza,én is nagyon megijedtem, mert ő már homályosan is látott és össze-vissza beszélt, meghát neki már volt egyszer lázgörcse és attól féltem, hogy megint lesz, de szerencsére nem volt azóta sem.
Jobbulást Lililnek!!! Remélem, nektek nem tart olyan sokáig, mint nálunk, Lora már 10 napja lázas.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Enyim gyerek is brümmög meg berreg. Közben köp nagyokat.... :lol: Most is azt csinálja mellettem a járókában.

Szöszke
Este épp gondoltam, hogy mi lehet veled! Remélem most már jól vagy! Milyen cső van és miért? :shock: És meddig lesz ott?

Andi
De ugye nem kell megműteni Szabit?!

Peva
Én is be vagyok kicsit tojva a talitól az influenza miatt. Annyira szeretnék menni, de még nem tudom, hogy be merem e vállalni. Nem baj, ha még gondolkodóban vagyok? (persze ahogy magamat ismerem...tuti ott leszünk... :lol: )

Képzeljétek, elvállaltam egy csoportot egy cégnél. Heti kétszer fogok menni másfél órára, addig Bori nagymamázik. Illetve sétálnak, mert pont séta idő, szóval csak akkor gáz, ha épp rossz az idő. Már most lelkiismeret-furdalásom van, de közben meg nagyon szeretném csinálni, mert szeretem, meg jó lesz néha levenni szabadidő ruhát és normálisan felöltözni. Nem hiszem, hogy ettől Borinak bármiféle lelki sérülést okoznék, sőt jó is ha rájön, hogy nem csak anya létezik. Nem napi nyolc órában megyek vissza dolgozni, csak a kikapcsolódás miatt vállaltam el. Ugye jár egy anyának ennyi kikapcsolódás? :roll: :? :oops:

marek
 
 


Adri, Andi - Jó újra hallani felőletek! Szabit sajnálom. Az egyik ismerősöm kisfia is lyukas szívvel született, már 8 éves és én ilyen égetnivaló, eleven kölköt még nem láttam. Senki meg nem mondaná róla, hogy gond volt. Szóval fel a fejjel!!!!

Peva - Úgy nézem Szabi kb. mindenben 2 héttel követi Dorkát. Mint amennyivel korábban született. Érdekes. :roll:
Hurrá, asztalos!!! Úszás, szupi!!!

Marek - Kétlem, hogy sérülne Bori lelke. És igen, jár, ha úgy érzed szükséged van rá. Nem linkelted a hurcidat. Olyan mint a miénk Ny.malaccal?

L.Kata - Gratula a tudatos naphoz!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Gyors bekukk, mert nem sok időm van, de el kell újságoljam, hogy Bori fordul hátról hasra :D Hahaha Ehhez egy szatyit kellett elcsempésszen a földön. Ja és leteszem valahova, és máshonnan veszem fel :D Közlekedik :D

Mindenkit elolvastam!!! Reagálni nincs erőm :(

De köszi a Lili dicsiket és a kabát dicsit is... Liliét nem én varrtam, a kabátot meg vettem és átalakítottam hordozó kabáttá, de ezt már írtam korábban is... Akkor úszott a lakás a tollban.

Konizáció: nekem volt csövem, asszem a kontrollon vették ki (varratokkal együtt) és nekem is olyan érzés volt, mintha ki akarna esni... De nem esett. Tökre vártam, hogy nézze már meg a doki.

Örülök a rég eltűnteknek, és szomorkodom a rossz hírek miatt, mint pl. Szabi szivecskéje.
:(

Most tényleg megyek.

Ja, még annyit, hogy a szép új kabátomat eladom, mert kicsit szűk mellben (túl pufi lettem) :) Varrok helyette másikat. Ha ügyes leszek akkor Bettynának is átalakítok egyet. Remélem sikerül majd... :oops: Csak olyan nagy meló ez... Félek, hogy nem fog sikerülni :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: az általad kiszemelt hordozót nem ismerem... Az tetszik, hogy háti is lehet, de kifelé ne hordjátok benne Lottit a gerince miatt :oops:

Marek: az a zöld virágos Mt nagyon megdobogtatja a szívem. Már többször le kellett beszéljem magam arról, hogy megvegyem :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Néhány kép:


Kép
indulhatunk


Kép
de mááááán


Kép
kaja


Kép
fürdés

Kép
az új TT

marek
 
 


Lehet fogadásokat kötni, h ma éjjel még hányszor eszik Bori. :lol: Várom a tippeket.

Linkelem újra a Mei tai-t, amit rendeltem... :lol:

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... =&catId=14

remélem most sikerült.

marek
 
 


Sziasztok Lányok!

Asszem a most történt dolog méltó megkoronázása a mai napnak! Gondoltam leülök fejni a gép elé, és elolvasom a mai napi eseményeke, szépen reagálok rá. Már írtam is vagy egy oldalt, szépen részletesen mindnekink, amikor elszállt a gépem. És szégyen nem szégyen elbőgtem magam! :oops:
Amúgy is szörnyű napom volt, takarítás ezerrel, főzés, majd bevásárlás,és apa is csak 7 után jött haza. Szóval egész nap pörögtem, hulla vagyok.

Szóval gyorsan elmondok mindent:

-mi beadattuk a rotát Pocaknak, mindkettőn túl van. Úgy voltunk vele, hogy jobb a bajt megelőzni. Érdekes a sors, pont amikor vaciláltunk rajta, hogy kell vagy sem, apa akkor kapott egy igen csúnya hasmenést, így az megadta a kellő lökést.

-sajnos nincs kialakult napirendünk, és Marci is sokat van fenn éjszaka annak ellenére, hogy eddig ezt nem csinálta.

-megvettük tegnap a kiszemelt fa járókat, amit úgy árultak,hogy fixálható görgős, összecsukható. A valóságban a kerekek nem fixálhatóak, és az összecsukhatóság sem teljesen igaz. Én azt hittem minden nap ki leht nyitni és estére összecsukni- hogy ne foglaljon sok helyet. Ehhez képest csavarral van összefogatva, szóval esélyed sincs...

-köszönöm ahajhullásra az beidézett szakirodalmat, akor így nem aggódom anynira, kivárom, a hat hónapot, amjd látjuk mi lesz.

NYMalac: nagyon ügyi vagy, tök jó ez a kabát. Kár, hogy eladod. Bár előny, hogy a másodiknál már rutinosabb leszel :D

Marek:szerintem en legyen lelkiismeret furdallásod! Miért ne járna Neked is ennyi. És jó, hogy van nagymami akire rá tudodhagyni. Idegennel gáz lenne. És tényleg! Bori szokja,hogy nem csak veled van!

Gyógyulást minden csöppségnek! Mielőbbi hangos, boldog gyerekkacajt!

Nyugodalmas, jó éjt mindenkinek!

Kép
kincs27
 
 


Marek, Éva 75, a konizáció után beraktak egy csövet a méhszájamhoz, hogy a kimetszés helyén össze ne nőjön. Jövő hétfőn veszik ki a varratokkal együtt. Gondolom, nem lesz kellemes...olyan, mint egy szívószál...a hosszát nem tudom. Tükörrel megnéztem, és látszik. :? :shock: :D

Marek, nem lehet, hogy a testhelyzet nem tetszik Borinak? Gergő azért is szokott balhézni...bár ő csak hason tud jól aludni. Hajnalban esetleg a bal oldalán fekve visszaalszik. Hanyatt szinte egyáltalán nem alszik el. A hordozóban pedig csak az autóban. Ja, és esetleg a babakocsiban...de amikor nem ágyban alszik, nem alszik olyan kiegyensúlyozottan.

Éva 75, a védőnőm a nyugtalanságra a szintén homeós Viburcol kúpot ajánlotta. Lehet, hogy mi is adunk Gergőnek, ha nem múlnak el a hosszú ébren maradásai.

Szbettina,
ugyanezt kezdi csinálni Gergő fürcsinél...ráadásul még lökögeti is magát hátra, ami azért ciki, mert a csúszásgátló kipirosítja a kis hátát. :shock:

Kép
szöszke
 
 


Marek, én majdnem minden szerdán elhúzok egyetemre legalább 2 előadásra (délelőtt, délután 2x1,5 óra), ettől nem vagyok rossz anya. :D És ha pénzt keresel, attól még annyira sem vagy rossz anya, legalább karbantartod a szellemi tőkédet. :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Ny.malac -Szupi ügyes Borid!!!Gratula! Nálunk sajna még semmi jele a forgásnak. Asszem az én fiam a kényelmesebb fajtából való. :wink: Köszi, köszi, előre is!!!

Marek - Nagyon tündéri a kiscsaj! Az új TT is klassz. Na, hány evés volt? Azzal a mei tai-al én is szemeztem, de a háti hordozó nyert. :D Biztos tök jó lesz!

Szöszke - A mi kádunkban nincs csúszásgátló. :lol:

Kincs - Sajnálom, hogy nem olyan a járóka, mint amilyennek képzelted.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok! lányom egész délelőtt alszik...készül a szurira.

Asztalos nem jött (cucc itt van, de beteg lett - én már nem hiszek neki) :cry:
Ha így marad, a tali idejére sem lesz készen a korlát...persze nem gáz, csak szebb lett volna úgy. Most szép kupac van az előszobában. :twisted:

Marek! Ha betegek leszünk szólok, de szerintem senki nem jön ide betegen vírust hurcolászva....eddig Bettyna, Nyugtonmalac, Linh, Éva (ha meggyógyulnak) és Ti jönnétek csak. Újabb mini-tali.
Nyáron biztosan nagyobb lesz a lendület és lehetőség jobb időben nagyobb gyerkőcökkel találkoznunk.
Gyermekmegörzés: aki teheti bízza néha rá a nagyira, mert egyik barátnőm úgy járt, hogy 2 évesen kezdte szoktatni a nagyinál levéshez a kisfiát és nagyon nagy sírások voltak! Fél órára sem tudta otthagyni a gyereket senkinél.
Én csak anyumban bízok, eddig max. 1,5 órára hagytam Dorkát vele. Majd ha nem szopizik 5-6-szor, akkor többet is fogom.
Természetesen Apa gyakrabban vigyáz rá, de az természetes. (addig bolt, posta, stb.).

Én is szeretem néha levenni a mackó rucit. Íme (sajna sötét a kép kicsit): Kép

tokás family (vagyis Anya+baba)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


a +10 kilóból fél a fejemen van :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


sziasztok
elöször is köszi a gratulációkat :lol:

sensi: mi is utállunk hasalni, nem is eröltetem /a doki néni is mondta, hogy nem kell/

ildi: mi se büfizünk éjjel, de Törpe mindig fél álomban eszik, mert megint melletünk alszik, amikor elkezd mocorogni én már felébredek és már etetem is :lol: az utolsó etesés 22-kor szokott lenni.
Béres Alexa tornával lehet fogyni is? rajtam is van még +10kg :oops: :? . pattanásaim most nincsenek, nekem terhesség alatt voltak

sz.bettyna: nagyon jók a fotók :lol: :lol: :lol: zabálni való a fiad :wink:

marek: hozzám is jöhetnél takaritani :wink: . elkeztem még a múlt héten, de valahogy nem tudom befejezni :roll: :? . ti kaját hozatni szoktatok?szerintem megérdemled azt a pár óra kikapcsolódást amivel ráadásul pénzt is keresel :wink:

nyugtonmalac: nagyon szupi a kabát. ha nagyon fogsz unatkozni, nekiállhatsz mindenkinek varrni kabátot :D .egy kis mellékes :wink: :wink:

inez: nagyon aranyos a lányod és milyen nagy már

handrea: örülök, hogy jól vagytok és remélem, hogy hamar beforr a lyukacska

szöszke: iszonyat lehet az a csö :evil:

az én fiam is vadul lubickol, itt minden és mindenki vizes, ha közel megy hozzá.kis drágám nagyon be tud vadulni :wink: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


peva: én is pont ezt mondtam a férjemnek, hogy a fiunkon már most észrevenni, hogy nagyon anyás, néha másra is rá kellene biznom, de kire???anyósom nincs, anyám meg soha nem ér rá.
amúgy csini vagy és nem is látni a felesleget :wink:

itt mindenkin +10kg felesleg van??? :oops: :lol: :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Nyugtonmalac,Ildi!
Köszönöm a rota infót!
Még mindig nem tudom mit csináljak,a háziorvos le akart ma beszélni róla,de inkább meggyőznie sikerült... :roll: :roll:
Elszólta magát,a kerületből is sokan elkapják ezt a vírust picinek... aztán helyesbített,hogy bekerülnek a Lászlóba mondjuk krupp miatt és ott elkapják a rotát. :roll: ez se hangzik túl jól. Mi ki tudjuk fizetni,csak nem tudom,hogy nem terheli-e le túlságosan ez a sok oltás Tomi immunrendszerét.

Nyugtonmalac!
Csúcs a kabátod, nagyon ügyes vagy!!! Tényleg árulhatnád,senki meg nem mondaná,hogy ez az első ilyen,amit varrtál :wink: :D
meg persze Lili nyuszi is nagyon aranyos. Lili már meggyógyult?


Peva!

Ilyenek az asztalosok :roll: . Mi a konyhabútorunkkal jártunk hasonlóan + utána még el is számolta a dolgokat,úgyhogy kész sem lett első nekifutásra,mert nem lett leszabatva a fiókokhoz elég anyag + kompletten lehagyta a hűtő feletti részét a bútornak... Ismerős természetesen,úgyhogy nem tettük szóvá,csak újból hívtuk,hogy akkor számolja ki a maradékot is :)

Rajtam is 10 kg van,ha nem számoljuk azt az 5 kg-ot,amit kb. 10 éves korom óta le szeretnék adni :lol:

Vicky!

Az az a szer,amit bemásoltál,csak én nem 3x1-et szedek belőle,hanem 3x2-t,és ugyanannyi az ára,úgyh egyszerűbb onnan rendelni,ha vkit érdekel.

Mondjuk tényleg természetes még a hajhullás,csak én baromi fáradékony is voltam,és a kettő együtt már nem olyan jó.

Marek!
Szerintem tökjó,hogy dolgozni fogsz. Heti kétszer másfél óra kikapcsolódás kell is szerintem. Én is mennék,csak egyenlőre nincs kire bíznom Tomit nappal,mert nagyik dolgoznak,férjem szintén. Papára (apukám) meg még nem szívesen bíznám... szerintem elbénázná a napot,vagy legalábbis nem tudom elképzelni "kisded foglalkoztató nagypapi" szerepben. Ő majd Tomi 4-5 éves korától lesz főnyeremény :wink: :lol: még nem is sejti szerintem :lol:
Bori tündéri!


Szöszke!

Örülök,hogy túl vagy a műtéten! Kellemetlen lehet az a cső,nekem még csak a lábmban volt,az sem kellemes. Az a szerencse,hogy szoptatni tudsz és már otthon is lehetsz :)
A szövettan meg van már vagy mikorra készül el?


Inez!
Nagyon szépséges Julcsid,nagyon jó az alvós kép,meg persze a többi is :)

Ildi!

Szinte minden nap lemegyünk,tényleg csak elvétve marad ki egy-egy nap,van mikor annyira elszánt vagyok,hogy még esőben is lemegyünk legalább 30-40 percre,mert nem bírok itthon lenni és Tomi rettentő nagyokat és jól alszik lent a friss levegőn. Itt van mellettünk Wekerle,hatalmas fákkal (nem látszik az égbolt nyáron a lomboktól,gyönyörű),alig van ott autó + szélmentes,csendes - nagyon jókat lehet itt sétálni. Tominak meg hatalmas étvágya is van utána,úgyhogy nekünk nagyon bevált a séta.
Kibírja a 3 órát,mert közvetlenül lemenetel előtt eszünk, utána gyorsan peluscsere,felöltöztetem (én már evés előtt felöltözöm) és már indulunk is. max 15 perc és lent is vagyunk. Az esetek többségében pedig amint kiérünk az utcára Tomim be is fészkeli magát a babakocsiba és bevágja a szundit. Mielőtt felkel jelezni szokott 1-2 rövid e-vel,és akkor elindulunk hazafelé. Egyébként már 2x is elszámoltam magam és túl messzire sétáltunk otthonról,úgyh egyszer az utcán ettünk állva,egyszer meg egy padon egy parkban. :D
Már nem is zavart másodszorra. Úgy veszem észre minél eseménydúsabb a délelőttünk, annál nagyobb és mélyebb az alvás délutánonként.

Kincs!

járóka :twisted:
Hol vettétek? Nem lehet visszacserélni?

Ma voltunk szurin,nagyon ügyes volt Tomika,mert csak addig sírt,míg megbökte a doktornéni,utána már mosolygott is. Kb. 1 hónapja elkezdtük az eszkimó puszit és azzal bármikor jókedvre lehet deríteni.
És mi is kacagunk már. Eddig is volt,de nagyon ritkán,ma viszont hosszan és sokáig kacarászott én meg persze csikiztem :). Olyan jó hallgatni! :D
Most pedig alszik a drágaságom (ma nem voltunk sétálni a szuri miatt). Remélem mostmár nem lesz lázas.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Még vasaljátok a kisdedek ruháit? Nekem ma nem volt kedvem,úgyhogy vasalatlanul tettem be a szekrénybe... kicsit azért kihuzogattam,ne legyen feltűnő magam előtt :oops:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Bori "csak" egyszer kelt éjszaka. Fél egykor megéhezett, gyorsan evett, kakilt, peluscsere, vissza az ágyba és mindenki megpróbálta saját magát elaltatni. Neki sikerült is, nekem sajnos nem. :roll: Úgy látom, most már kevés Borinak az a 200g, amit fürdés után eszik, ezért kel éjjel még legalább egyszer.

Ma megkaptuk a második Prevenárt. Borinak rendes hőemelkedése lett tőle, és úgy tűnik, hogy a kúp se vitte le. Most leraktam a kiságyba és elaludt magától. Ez se túl jó jel, mert ő ilyet nem szokott csinálni mostanában. Mikor adhatom neki a második fél Germicidet?
Valakinek van ötlete arra, hogy a kúp másik felét hogy lehet felhasználni? Mert kicsit luxus, hogy elfelezem és csak az egyik felét használom, mert a mások fele nincs lekerekítve ... mér is lenne? :roll: Vagy ez csak nekem okoz gondot?

Végre kaptunk a dokitól igazolást babaúszásra. Már csak el kéne jutni... :roll:

Borkaby
Én szinte mindent vasalok, úgyhogy a babacuccokat is. Én ráadásul majdnem szeretek vasalni. Tudom hihetetlen, de ha van időm, nem akkor nem zavar a dolog. Sőt kikapcsol. Így vagyok a takarítással is. Mondjuk a lakáson nem látszik :roll: Mert utálom őket csinálni, ha nincs időm, ha kapkodni kell, ha közben bőg a gyerek stb. :roll:

Mi is sokat sétálunk. Csak akkor nem, ha nagyon esik. Szeretek sétálni, meg Bori is. Remélem megtartja ezt a jó szokását még sokáig.

Peva
Hol van rajtad az a 10 kiló?

Timi
És rajtad? Én terhesen is azon csodálkoztam, hogy milyen vékony vagy.. :roll:

Kincs
Akkor a mi járókánk is ilyen. Össze lehet csukni (csavarhúzóval)... :lol: Az tény, hogy baromi nagy helyet foglal, de ha sikerül beleszoktatni a babát, akkor nagyon hasznos. Én az utóbbi pár napban elkezdtem Borit önállóságra szoktatni (már egyedül fürdig - hihihih). Már semmit nem tudtam mellette csinálni és ez nem tetszett. Mostanában így néz ki a délelőtt:
- Bori felkel, kaja, aztán pihiszékben nézegeti magát a tükörben. Addig én felöltözök, rendberakom a hálót és a nappalit.
- Utána a kiságyában macikázik, addig én rendet rakok a szobájában.
- Aztán felöltözik, jön a konyhába a pihiszékbe.
-Utána a járóka, ami az ebédlőben van. Érdekes módon a járókában csak akkor marad meg, ha nem rakom bele a játszószőnyeget.
- Ma főztem is, úgyhogy visszajött velem a konyhába, de a pihiszéket megunta, ezért ment a hordozóba az asztalra. Ez nagyon bejön neki, mert látja, hogy mi történik körülötte. Így tizenegyik elvan. Akkor van a második evés, utána séta...

Egyébként a napirendünk is tök jól kezd alakulni. Legalábbis az evések helye eléggé fix. Mondjuk ezt én alaktottam ki, mert ha elcsúszott a dolog, akkor nem volt elég tej a fürdés utáni nagy kajálásra. Tehát muszáj öt-fél hatkor ennie, ha nem akarok este szenvedni, mert a fürdés ideje viszont fix, azon nem lehet változtatni, mert akkor hiszti van.

Rámjött a szómenés. Most már eldugulok. Igazából vasalhatnék is, de Bori nyugodtabban alszik, ha nem mocorgok mellette.

marek
 
 


sziasztok!

Borkaby: lehet, hogy vissza lehetne cserélni, (amúgy Vecsésen vettük) de nem volt egyszerű elhozni sem a kocsiban, és valahogy most nincs energiám ismét bepakolni és visszavinni. Most annyi van, hogy apa esténként elbarkácsol vele, amíg olyan nem lesz, mint amit mi szeretnénk. Marcival nagyon élvezzük ahogy apa szerel, nem semmi amit előad :lol:

Én még mindig vasalom Pocak ruháit, bár most is jó nagy kupac van vasalatlanul. Lehel este nekiállok, ha elalszik. Napközben sosem jut rá időm!

Peva: a mesterekkel nekünk sem volt még szerencsént, nekem már attól görcsbe áll a gyomrom, ha vaalkit hívni kell. És persze vívjak én vele, mert Te úgy is otthon vagy, és az idődből kitelik. Aztán sokszor érzem, hogy teljesen hülyének néznek, mert nő vagy, vagy csak úgy. És egy-egy akkora bunkó. Mondom neki, hohy legyen szíves a sáros, koszos cipőjét levenni, mert nem azért takaírtok 2 naponta, hogy ő egy perc alatt összkenje. Úgy nézett rám, mintha za nyjátszidtam volna. Pedig szerintem ez alap. Szóval elég érdekes emberek, tisztelet a kivételnek.
Ja és a plussz súly. Én még nem mertem szoknyát és harisnyát ölteni magamra, meg se merem nézni, hogy mi jön rám! Szóval szerintem tök jól nézel ki!

Képzeljétel lányok! Apa meglepett minket egy soproni hosszú hétvégével, nagyon örültem neki, legalább egy kicsit kimozdulunk. A Lővér hotelbe megyünk, azt hirdették, hogy babával is látogatható. Volt már ott valaki? Tényleg alkalmas a hely egy 4 hónaposnak? Mert akkorra már be is töltjük a 4 hónapot. Szóval félelemmel vegyes érzelmekkel nézek elébe.

Kép
kincs27
 
 


Sziasztok!
Szöszke: örülök, hogy túl vagy a műtéten, remélem mielőbb felépülsz!
Marek: germicid kúp késsel faragható, természetesen topmára kellene, hogy nehogy sebet okozzon. Egyébként a fehér Borifotók nagyon szép művésziek, de mind aranyos!!!
Nyugtonmalac: nem semmi az a kabát, de ha most új varrásába kezdesz, az már ne téli legyen, hanem tavaszi :wink:
Kincs: Otthonról kiruccanás: mi 28.-án megyünk Aggtelekre (nekünk nem bababarát), kíváncsian várom, mi lesz a tapasztalatod.
Peva: csini vagy!
Mi: mi is megvagyunk, most voltunk mi is 2.szurin (megkésve), és most szerencsére még hőemelkedésünk sem volt. Nymalac: 3 hós méreteink: 6,5kg és 65 cm.
Nálunk még mindig éjszakai kelés van (10kor fekszünk, 1-3-7 a kelések időpontja). A megevett mennyiség pedig még sosem lépte át a 120ml-t. Mi még csok olodalra és vissza hátra forgunk rendszeresen, és szinter mindig ülnénk…
Mellékelek egy képet, hogy felismerjetek, ha egyszer eljutunk egy találkára.
sziasztok
M
UI: egy tipp: az én egésszégpénztáramnál lehet kérni, hogy a táppénz és a normál bérem közti különbséget az egésségszlám treehére kifizessék nekem jobb ma egy veréb…
J Kép

macianyu
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés, mert eléggé elkenődtem :roll:

Voltunk dokinál, megkapta az oltást, most egyet, a kötelezőt, mert a pneumococcus egy hónap múlva, mert elfogyott.
Aztán mondtam a dokinőnek, hogy milyen sokat bukik Lotti. Kérdi, hogy mennyi ideig eszik, 10 perc, 20 perc? Én meg már bújtam el, hát mondom, van amikor 1 órát is. Na totál kész voltak ő is és a védőnő is, hogy ennyi ideig eszik, mert azt mondják, hogy ameddig eszik, addig kéne böfiztetni is :shock: És hogy max. 10 percig etessem és csak egy ciciből és csak napi 5X, ne többször (mert mondtam, hogy most, hogy éjjel is kel, 6-7X eszik egy nap) és 4 óránként. 24 órás megfigyelés, mérnem kell evés előtt-után, hogy mennyit eszik és hogy 10 percet legyen cicin. Kaptunk bukásra valami sűrítményt, gélt, amit a tápszer sűrítéséhez (is) szoktak használni, ez arra kell, hogy ne bukjon, kaja előtt kell adni neki.
Amúgy tényleg nagyon sokat bukik és minden kaja után, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz, de hazajöttünk, evett 20 percet és ezalatt 90 grammot evett meg, cicire már nem tettük vissza és elvan ezzel, sőt, azóta 3X bukott marha nagy adagot :roll:
Szóval ez van + adnom kell neki vasat és folsavat, mert anno a vérvétel eredményénél a hemoglobin szintje nem volt a normális értékben, és ezt 3 hónapig kell adnom, úgyhogy totál kész vagyok.

Hazaértünk és már bőgtem is, mert tök olyan volt ez az egész, mintha én rosszul csinálnám, jó, tényleg sokáig van cicin, de engem nem zavart, mert tudom, hogy Lottika szeret odabújni, mindig min. 40 percig van cicin, kivéve hajnalban, akkor kb. 25-30 percet.

Szóval ez van, kúpot megkapta itthon, eddig okés minden, egy hónap múlva kapja a pneumococcus ellenit.

Vasalás - én vasalom ugyanúgy a ruhákat, textilpelust, törcsiket, mindent, ami Lottikára megy. Jó fárasztó, főleg a marha sok bukás miatt, mert mindig mosnom kell, de valahogy jobb szívvel adom így rá kivasalva a dolgokat.

Amúgy okés a gyerek, 64 cm és 5850 gramm, egy hónap alatt 700 grammot hízott és 4 cm-t nőtt, mindent jól csinál, szépen tartotta magát, a BCG oltás helye is jó, mert jó piros, szóval a szopi és a bukás ami "gond".

Szerintetek? Tényleg sok időt van cicin?
Többiek, meddig szoptattok???

Bocsi, hogy csak rólam, de mennem kell, mert még fürdenem kell, a gyógyszertárban meg otthagytam 12 e forintot, mert Elevitem is elfogyott+ki kellett váltanom mindent, vas, folsav, fürdető, krém... totál nem az én napom ez.

Bocsi még egyszer, hogy ez most csak rólunk szólt, de kissé elkenődtem :roll: :?

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek, Macianyu...nagyon szépek a képek! :lol:
Peva...nagyon csini vagy! :lol:
Engem is szinte csak mackóban lát a férjem :? Már félek kiszeret belőlem :cry: :oops:
Rajtam is van 10 kg! :oops: :oops: Meg még tíz ami szép lassan kúszott rám 3 év alatt. :roll:
Ha, tetszeni szeretnék magamnak 20 kg-ot kéne fogynom! :oops: :(

Voltunk gyógytornán! A gyógytornász csaj tök kedves volt, és nagyon értett Norbika nyelvén :D
Ügyi volt a Drágám! Kicsit még öklöz és merev, de nem lesz vele gond azt mondták. :D
Forgatnom kell, hasaltatnom, maszírozni! :wink:
2 hét mulva megyünk vissza.
Utánna rohantunk a rendelésre, oltást kapott Norbi!
A 4 hónapos.Szegénykém tök fáradt is volt akkor már és még meg is szúrták. :(
Nem csoda hogy mérés köben lepisilta a mérleget és a doktornő íróasztalát! :oops: :roll:
Alig hízott most, 2 hét alatt csak 10 dkg-ot :shock: , nem így szokott ez lenni.
Lehet többet kéne adnom neki?
Ma elég nyűgös, remélem nem lesz láza, ma sokat szenvedtünk a felvesz/letssszel :roll:

NyMalac...majd jövök a 4 hós adatokkal meg egy képpel. :D
De most én is rohanok, mert leállt a mosógép, és még vasalonom kell!
Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ildi
Ez a doki az a doki,aki sárgának látta Lottit és mondta, hogy adjál neki cukros vizet? :roll: Valahogy nekem most sem tűnt meggyőzőnek. Bori is sokat van cicin. Sokszor tudom, hogy nem eszik, csak cumizik, de nem zavar. Örülök neki, hogy szeret hozzám bújni. Engem is megnyugtat, meg őt is. Én nem tudnám megcsinálni azt amit a kórházban meg kellett csinálnom vele. Lejárt az idő, levették a ciciről akkor is, ha még evett volna. Persze én nem értek a dologhoz, de ösztöneim azt súgják, hogy a dokid hülyeségeket beszél. Hány gyereke van? Ja, és hány éves? Gondolom jó öreg már és nem hallott még az igény szerinti szoptatásról.
Ráadásul most felírod, hogy Lotti "csak" 90-et evett, erre majd kitalálja, hogy adjál neki tápit, mert kevés tejed van. Baromság! Főleg ha 20 perc után ugyanannyit bukik. De a legdurvább az volt, hogy annyit kéne büiztetni amennyi ideig szopott. :shock: Jaj!!! Van olyan gyerek, akit felveszel, büfizik két nagyot és kész is. Utána minek cipeljem a fenekét még fél órán keresztül???

Szerintem ha 20 perc után is annyit bukik amennyit egy óra után akkor nincs értelme ennek a korlátozásnak. Többiek? Érdekel, hogy a tapasztalt anyukák mit mondanak, mert én nem értek hozzá.


Bori nagyon kikészült ettől a rohadt Prevenártól. Már a második fél Germicid kúpot kapta, de még mindig hőemelkedése van. Most mi a fenét csináljak vele? Ráadásul egész délután nyűglődött. 4 hónap alatt nem volt még ilyen sz*r délutánunk. Annyira sajnáltam szegényt. Most alszik, előtte egy kicsit felélénkült szerencsére, mert délután szegény semmit nem csinált csak feküdt és nyöszörgött. Nem érdekelték a játékai még a mondóka és torna se ami pedig mindig fel szokta dobni. :cry:

Kata
Hol az a 20 kiló? De te elkezdtél valami diétát nem? Csinálod még? Vagy el se kezdted? Mi is volt az?

marek
 
 


Macianyu
Akkor most se jön össze a tali? Miért?
Te most táppénzen vagy? Vagy félreértettem valamit?

marek
 
 


Borkaby, engem az győzött meg a rotával kapcsolatban, hogy valahol azt olvastam, hogy 5 éves koráig veszélyeztetettek a gyerekek. Ha félsz a terheléstől, ne a többi oltással együtt adasd be.
A szövettanom 2-3 héten belül lesz meg. Izgulok nagyon... :?

Ildi, és egy óra alatt mennyit szopizik Lottika? Lehet, hogy azt kellene csinálnod, amit Marek néha régebben, hogy pl. 10 percenként méred, hogy mennyit eszik...és abból tudnád, hogy mennyi az az idő, amit ténylegesen evéssel tölt, és mikor jön a komfort szopi. :) Ha 10 perc alatt kiszív 90 ml-t, akkor a maradék 50 percben 20-30 ml-t? Ja, és a tej sem állandó mennyiségben és sebességgel jön. A böfizésről annyit olvastam, hogy rosszabb esetben (!!!) 15-20 percig kell csinálni, főleg újszülött babáknál.

Tegnap 21:30-kor fektettem le Gergőt (17:15-től ébren volt), és 23:15-kor adtam egy álometetést cumiból, és képzeljétek, csak 4:00-kor kelt enni, utána visszaaludt, és legközelebb 6:40-kor kért. Remélem, ma is el tudjuk játszani ezt a menetrendet, mert ránk fér végre az alvás. :D

Tali: nem tudom, hogy el tudok-e menni. Pedig szeretnék...

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Fejés üzemmódban vagyok… :)

Szöszke!
Gyors gyógyulást kívánok neked!

Inez!
Nagyon édes a lánykád, egy tündéri kis húsgombóc! :)

LKata!
Neked is jobbulást!
Jaj, nem kell bemutatni a csecsemő evési szokásait, Aidan engem is beterített állandóan. Alig bírtam leszoktatni a brümmögésről. Ő akkor nyomta, amikor már nem volt annyira éhes, és nem volt kedve enni. Egy hónapom ráment, mire leállítottam. Az komoly kajákkal már nem volt olyan vicces, mert 1éves lehetett akkor. :P
Gratula a minta-naphoz! A mai hogy sikerült? :)

Ildi!
Hmm ez érdekes, h nem éhes Lotti, mert azt mondják, h ha éjszaka különböző időpontokban kel a baba, akkor éhségről van szó, és nem megszokásról. Lehet, h még nem fér a gyomrába annyi kaja egyszerre, de ahogy idősödnek, gyorsabban emésztenek, úh még mindig lehet az éhség a probléma. Írtad, h te majdnem Lottikával fekszel..egyszer sztem érdemes lenne megpróbálni, h 11-kor odaadod neki azt a pótlást. Kérdd meg a párod esetleg. :)
Jézusom, ez a doki tiszta hülye! Ne szomorkodj ez miatt, és gyorsan felejts el a dolgot. Te tudod, h mi a jó nektek. Lilla is egy óráig eszik (előfordul 1,5óra is…bár ebben mérés, és duma is benne van, mert van h kifordul, és be nem áll a szája, nem hajlandó enni pár percig), és ezt már én is soknak tartom, de a 10perc az azért túlzás, na!!! Próbáld leredukálni 50, 40, majd 30 percre…én is ezt próbálom. :) Több, kevesebb sikerrel… :P
Én a helyedben váltanék dokit! :P És kitartás, a ht-vel állítólag megoldódik a bukás is…lehet érdemes lenne 5hósan elkezdenetek. Csak egy tipp. Mindenesetre tényleg ne depizz ez miatt, ne hallgass rá!
Nagyon cukorfalat Lottika fürcsi közben! :)

Éva!
Jaj, nagyon sajnálom! Nem tudná a nagymama és a férjed átvenni őket egy fél napra 7végén? Szurkolok, h visszanőjön a tejcsi mennyiség, és mostmár tényleg gyógyuljatok meg!
Sztem adj Áronnak Normaflore-t, akkor nem fog fájni a pocija! Az antibiotikum teljesen kikészíti a gyomrát szegénynek.

Bettyna!
Akkor úszik az egész család…meg a fürdőszoba? Ha még babakádban fürcsiztek, lehet okos lenne átköltözni a nagy kádba. :D

Andi!
Örülök, h jelentkeztél! Szurkolok, h Szabi minél hamarabb kinőjje ezt a szívzörejt. Nekem tizenéves koromra sikerült megszabadulnom tőle, de soha nem volt bajom vele. Kitartás, próbálj picit pihenni, vagy fogadj el egy kis segítséget!

Marek!
Tökjó ez a hordozó!!!
Hidd el, nem olyan vészes ez a nevelés, és 3 nap alatt csodákat művel állítólag. Én is be fogom vetni nemsokára, mert Londonban nem fogok napi 3x lejárni a 2.-ról mózessel, Lillával a kezemben, na meg ha sétálunk egész nap, akkor pihenni sem tudok, és akkor nem lesz tejcsi. Csináljátok hétvégén, akkor ott van apa is, vagy a legjobb, ha barátnő tartja benned a lelket, és nem enged be. Anyukám is megcsinálta velem, és azóta tök ügyesen tudok egyedül aludni. :D És a lelkem sem sérült…velem elég volt 2x megcsinálni. Én már elmúltam 1éves, beteg lettem, és 1-2hét alatt totál elkényeztettek. Aztán állítólag 1óráig rekedtre sírtam magam, de túléltem, És 4hónapos korban még sokkal könnyebb, nem lenne ilyen durva. :)
Megérdemled a „kikapcsolódást”, hajrá, hajrá. Én is szeretnék már felnőtt dolgokat is csinálni… :P
Nagyon édes Bori, a fürcsis haláli! Nekünk is van ilyen régi tt cumink, de Lillusnak az túl nagy. :)
Remélem nem fogtok belázasodni!

Peva!
Aranyos lehet Dorka meg apa, ahogy meséznek! :D Köszi a tippet a homeopátiás cuccokról, ha aktuális lesz, lehet, h bevetem őket.
Nagyon szépek vagytok csiniben! :)

Nymalac!
Bocsi, asszem átsiklottam a dolog felett, h hogyan is készült a kabát. De akkor is nagyon ügyi vagy, ha csak átalakítottad, mert nagyon jó lett!!!!

Kincs!
Sajnálom a járókát! :( Jó szótakozást nektek, ez tökjó ajándék! :)

Timi!
Hát, én azért eröltetem, minden ébren töltött perióduban próbálom hasra tenni ameddig bírja…1-2 percig. Sztem ez elengedhetetlen ahhoz, h jól fejlődjön az izomzatuk…a háta, nyaka, meg sok izomcsoport csak úgy fejlődik, ha hason is van a baba. Lilla pl már rengeteget javult így is, h csak minimális időt tűr.

Borkaby!
Aranyos lehet Tomi, ahogy kacag! Gratula a hősiességéhez a szurival kapcsoaltban! :)
Hmm…lehet, h sokan megköveztek, de én egyszer sem vasaltam ki Lillus ruháit…én a sajátjainkat sem vasalom, még vasalónk sincs. :P Hát ez van. Nem tartom totál sterilen a gyereket. :)

Macianyu!
Nagyon szépek vagytok! :)

Velünk nincs semmi különös, meg most nem is tudok többet írni, mert totál beálmosodtam, mire végig értem…meg a fejés is már rég kész…úh elhúzok aludni… :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!!

Konstim is megkapta a 4 hós szurit és az utolsó prevenart. Igazi hős, nem sírt. Láza sem lett. A dokinéni megdícsérte, milyen ügyes. Fog sehol, de ömlik a nyála és könyékig turkál a szájában. Sajnos nem tudunk tovább anyatejet kapni, az enyém pedig nem elég neki. (150ml/kg lenne a szükséges, vagyis nálunk 900ml/nap, ennyi nincs), így elkezdem a gyümit, főzeléket adni. (őszibari, tökfélék, brokkoli, krumpli, csirkemell...)

Ábit elvittem a fejlesztőbe, állítólag azért nem beszél, mert nem veszi fel a szemkontaktust. :o :o :o :o Pár hét múlva megkapom az írásos szakvéleményt, akkor talán okosabb leszek. Kellene járnunk heti 2x2 óra logopédiára és általános fejlesztésre. A gyermekorvosunk kért egy hallásvizsgálatot, valamikor elmegyünk.

szopi: ránk nagyon igaz a cikk, amit Bettike beirt (206. oldal) Konsti 5 perc alatt leüríti a cicit, majd ujabb 5 perc alatt a másikat is. Én már nem hagyom cumizni, nem érek rá. evvan..........
Büfi mindig van, addig nem rakom le. Ha másképp nem megy a téredemre hasaltatom, akkor tutira kijön a levegő.
Ő is bukik, de majd a gyümölcsözés csökkenti.

sírás: nálunk van, hiszen két gyermekem van. Nem mindig tudok azonnal ugrani a kicsihez. Megszokja :)

altatás: kb. 1 hete már egyedül alszik el. Lerakjuk hasra, max. 5 percig keresi a pózt, nyüglődik, aztán elalszik. Természetesen továbbra is cicin szeret aludni, fogja és úgy :lol: :lol: :lol: Igazi PASI!! :lol: :lol:

járóka: max 1 órát hagyom benne, de akkor is ott vagyok mellette és beszélek hozzá. Sokszor inkább a játszószőnyeget rakom az ágyra, melléfekszünk és úgy játszunk hármasban.

bocsi, most ennyire futotta... folyt. köv.

MINDEN BETEG BABA GYÓGYULJON MEG MIELŐBB!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


egy kérdés még: nektek mennyi idő jut a férjetekre/párotokra????

(nálunk sajna kevés a kettesben töltött idő és félek, h baj lesz belőle... :cry: :cry: :cry: :cry: )

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu
Nem szeretnéd kipróbálni a fagyi tejemet? Sajnos már egy csomót kiöntöttem, mert nem fér az új és a régit meg úgyse adhatom oda Borinak, mert akkor még nem diétáztam. Ha apa megy Szegedre el is tudja vinni. Persze nem erőszak, csak szólj ha kell, mert akkor addig átviszem anyáékhoz és nem öntök ki többet.

Apukára sajnos nálunk is kevés idő marad. Sokszor meg is jegyzi. Mostanában igyekszem egy kicsit jobban odafigyelni az igényeire, de nem mindig egyszerű. :cry:

marek
 
 


Ma éjszaka nem kelt fel Bori enni, cserébe én keltettem négykor, mert meg akartam mérni a lázát. Szerencsére már nincs hőemelkedése. Én viszont nem tudtam visszaaludni. Ilyen a formám. Mostanában megint nem tudok aludni. Pedig estére elég fáradt vagyok, mert én napközben soha nem pihenek... :roll:

marek
 
 


Sensi
Én is szoktam mesélni Borinak. Imádja. De legjobban a mondókákat szereti. Vannak kedvencei. Már kicsit kezdem unni magam, de evvan... Azt is bírja nagyon, amikor apukával ketten énekelünk neki. Szereti a Kispált... :lol: Kifinomult ízlése van a gyereknek... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Halihó!
Merre vagytok? Én már túlvagyok egy Tesco-Penny-Lidl túrán, majdnem kész az ebédem és most jöttem beszélgetni... :roll: Bori meg alszik. Jót tett ez a hajnali álometetés. Lehet, hogy bevezetem, bár a gyönyörű napirendünknek nem tesz jót... :roll:

marek
 
 


Hahó!
Én vagyok! Most sikerült elaltatni Lottikát, az ágyáról leszereltem a görgőket az egyik oldalról, hogy a feje magasabban legyen, ezt a doki mondta, persze hallottam már erről, de most megcsináltam.
Amúgy én sem akarom ezt ilyen fixen tartani, sőt, ők azt mondták, hogy úgy egyen, hogy 6,10,14,18,22 és csak így és csak 5X, én eddig sem így csináltam, igény szerint szoptattam. Max. az 1 órás szopiidőt csökkentem kicsit, ahogy Sensi írta.
Hajnalban 4:20-kor 20 perc alatt 170 grammot evett, reggel 8:40-től pedig 10 perc alatt 130 grammot, majd még visszatettem 10 percre és evett 60 grammot. Szóval eszik rendesen, ezzel nincs is baj. Most nem bukott, csak egy kicsi jött és azt is úgy láttam, hogy az a gél az, amit szopi előtt beadtam, kis nyállal keveredve. Remélem beválik!

Zsuzsu - sajnos nem sok időm jut a páromra. Hazajön, aztán tehermentesít, amíg fürdök, csinálok egy-két házimunkát, aztán szopi, füri, újabb szopi, altatás és én is dölök be az ágyba :shock:
Sajnálom, hogy nem elég a tej :cry:

Macianyu - tüneményes a kisbabád!!! Édesen mosolyog!

Marek - igen, ez ugyanaz a doki, elég öreg, szerintem van vagy 65 éves már.
Szupi a hordozó, amit rendeltél!

Szöszke - szerintem Lotti az első 20-30 percben megeszi az adagját, utána van a komfortszopi. Csak nála a bukás miatt is mondta a doki, hogy nem jó, hogy 1 órát is cicin van, mert amikor eszik, kinyílik valami rekeszizom és mivel sokáig van cicin és közben eszik-eszik is, így nem záródik időben és talán ezért is bukik sokat, bár ő eleve a kezdetektől sokat bukik.
Szóval remélem ez a gél segít majd!

Sensi - köszi a bíztatást, örülök, hogy nem csak nálam van sokáig cicin a gyerek. Kissé úgy éreztem, mikor láttam a meghökkent fejüket a hossz hallatán, mintha én valami rosszat csinálnék. Aztán lehet, hogy én értettem félre, mindenesetre nem esett jól :roll:
Sensi, nektek ennyire bevált a Suttogó? Mert gondolkodtam, hogy megveszek a könyvet, hátha van, ami jó tanács és használnám, bár annyi negatívumot is hallottam/olvastam róla, de sokaknál bevált. Melyiket érdemes megvenni? Mert 3 könyv is van, ha jól láttam.

Kincs - de jó,hogy utaztok! Ne aggódj miatta, inkább élvezd!!! Mi nyáron fogunk így menni valószínűleg, még nem tudom, hová, Alsópáhokkal szemezek, mert az szuper lehet, de állítólag marha drága és már hónapokkal előre foglalni kell a helyet, mert nagyon népszerű hely :roll: http://www.kolping.hotel.hu/

Rajtam 8 kiló plussz van :oops: :? :cry:

Timi - Béres Alexandrának nagyon jók a dvd-i, lehet fogyni is, persze, de inkább izmosít, bár van olyan programja, ami inkább fogyaszt, bár az ugrálós is, az a szopi miatt most szóba se jöhet. Vagy egy Változz vissza c. dvd-je is (nekem nincs meg sajna, ez az egyik nincs, az összes többi megvan :lol: ), ahol terhesen, terhesség után és terhesség utáni 3 hó utáni tornák vannak (na ezt jól megaszontam, bocsi), szerintem jó lehet. Bár ha csinálsz egy-két felülést, kitörést, az is több a semminél.
Én elkezdtem, volt pici izomlázam, de szeretném csinálni és jelentem, nem lett kevesebb a tejem :lol:

Peva - nyári ligetben séta, juhéééé! Benne vagyok, már alig várom, hogy jó idő legyen!!! Nekem a 74-es troli tök jó és az pont ott tesz le :lol:
Fogzásra én is gondolkodtam homeós bogyókon, de azt hogy adod be a gyereknek?
Nagyon csinos vagy amúgy, egyáltalán nem értem, hogy hol a plussz kiló!!! Tokás family :lol: :lol: :lol:

Valaki még használ valamit fogzásra? Mert a doki ajánlott 2 szert, Dologél és Dentinox zselé, mindkettő kenegetős, csak nem tudom, vajon melyik milyen. Annyit tudok, hogy a Dologélben nincs lidokain, gyógynövényes, tehát sokszor lehet kenegetni vele az ínyét, a másikat, a Dentinox zselét napi 3X max. :shock:

Nyugtonmalac merre vagy? Kíváncsi lennék ám a véleményedre a tegnapi sztorimmal kapcsolatban.
Gratula Borinak a forduláshoz!!! Lottika is megcsinálta pár napja, mindössze kétszer, de azért az kezdetnek jó, főleg, hogy az a nehezebb, hátról hasra.
A hordozót holnap vesszük meg, szerintem elöl fogjuk hordani és szembe, azt hallottam, hogy nem szabad kifelé még a gerince miatt. Amúgy nem lesz melege nagyon, ha apa viszi őt és be van öltözve mindkettő? Mármint nagykabát, meg minden :roll:

Borkaby - tök ügyi vagy, hogy ilyen sokági viszed sétálni, igen, emlékszem, hogy anno írtad, hogy a megállóban szoptattál :lol: Nálunk az a baj, hogy ilyen gyorsan nem tudunk indulni a sok bukás miatt. Ha eszik, utána hosszabb büfiszünet, majd fekvés, hogy ami kijön, még ki tudjon folyni, utána lehet biztosan indulni vele :roll:

Na mennem kell, szépen aludt eddig, ez nagy szó, mert napközben alig-alig alszik és most már fél órája nyomja :lol:

Ma elmegyek délután venni magamnak egy gatyót, a Terranovában 70%-os leárazás van, 3 e forintért vannak jó farmerek, akit érdekel. Muszáj vennem, mert még mindig nem jó rám egy gatyóm se, és ami jó volt, az szétszakadt a seggemen, de ezt asszem írtam már, nagyon gáz vagyok :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek...diéta :oops: :oops: :oops: :( Hát, néha néha bűnöztem.
A szétválasztásos diétáról meséltem, de azt nem csinálhatom mert szoptatás alatt nem lehet sok mindent enni ami abba van! :roll:
Viszont mást lehetne, de nincs erőm! :oops: :( Szégyenlem is magam!
1 kg-ot fogytam eddig január óta! :? Tornára se mentem a héten mert mint írtam sípol a tüdöm és hurutos vagyok, köhögök! :(

Sensi...köszi...hát ha nem lett volna oltás tegnap akkor biztos simán ment volna a napirend :?
Éjjel is többször nyafizott.Nem aludtunk jól :( Nem etettem meg, csak megsimiztem, kicsit beszéltem hozzá, bedugtam a cumit és visszaaludt. :)
Volt egy kis hőemelkedése, ezért reggel hamarabb cicire tettem, gondolom szomjas volt. Meg ez a hülye szél :evil: , ki se viszem ma.
Elég ha én köhögök :(
Ma a terv szerint haladunk...fogjuk rá :roll:

Tényleg ma sütőtökpürét csináltam neki!Nagyon ízlett Norbinak! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ildi...ha szabad belekotnyeleskednem :oops: ....én a Suttogó mindent megold-ot vettem meg!
:lol: igaz, nem minden babánál válik be amit a könyv ír, de nekünk sok minden stimmel.
Mi tudunk várni 4 órát az evések között, és másfél óra játék alatt fárad el és valóban figyelni kell az álmosság
első jelénél le kell tenni aludni. El is alszik, valóban nem szabad hogy túlpörögjön, és ne érje sok inger mikor
már fárad, hogy le tudjon nyugodni. Ez totál bevált! :wink:
De az este máshogy alakul mint a könyvben, Norbi 4 napközbeni másfél órás alvást igényel, és én ettől nem
is fosztom meg! Szeret aludni nappal, mint az apja!
Ezért ő 7-fél9-ig alszik és utánna jön a fürdés és az 5.kaja. Ez jó így. Nem követek mindent olyan fanatikusan!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?