Új privát üzeneted érkezett!

Annus:
Én is szedtem a homeos cuccokat itthon, de az az igazság, hogy vajúdás alatt ki is ment a fejünkből, nem is esett volna jól, hogy szopogassam ott a fájások között...

Ha van/lesz fogadott szülésznőd, akkor őt kell hívni, amikor elindul bármi is. Ő bejön hozzád, és értesíti a dokinkat, ha látja, hogy tényleg szülés lesz belőle..

Mi a 36. hétig nem beszéltünk a szülésről semmit. Igazság szerint bármi gátvédelemmel ,Edával kapcsolatos dolgot először a szülésznőmmel vitattam meg. És mivel abban maradtunk, hogy EDA nálkül szülök, így ezt már nem is beszéltük a dokival. Amikor túlhordtam Benit, akkor beszéltünk csak a lehetőségekről.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nálunk úgy lesz, hogy mindenképpen a dokit hívjuk legelőször, ő adja az utasításokat, hogy mi merre legyen. Csak az után a szülésznőt, mert mondta a doki, hogy neki az időbeosztását teljesen át kell szerveznie, hiszen magán doki, és amúgy sem szeretné, hogy úgy szóljanak neki (ahogy szokás), hogy 2-3 ujjnyi, jöjjön dortor úr, mert szülünk.

Ezért tartom érdemesnek megbeszélni, hogy mik a doki igényei, elég-e neki az, hogy akkor tudjon rólatok, amikor már a szülőszobában vagytok, vagy rögtön az első jelektől nyomon akarja-e követni az eseményeket.

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Hát én úgy döntöttem h nem lesz előre fogadott szülésznőm!Majd a dokival beszélek ezügyben,meg megkérdem h azt lehet e h ott szólok vmelyiknek,ha esetleg úgy látom hogy ragaszkodok egyhez stb.

Mágnes!
Igen,vhogy bennem is ez van h pont akkor nem tudom elképzelni ahogy negyed óránként bekapkodok vmit :lol: De remélem h az is könnyít majd vmit ha elötte szedem amit kell! :wink:

annus11
 
 

 
 

Annus:
Hát nem tudom ,hogy van-e összefüggés, de mindkét gyerkőcöm 2 óra alatt megszületett :wink: Ha hisz az ember benne, már az is segít...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Én is így gondolom!Hinni kell vmiben!Aztán h mi segít ténylegesen...az sose fog kiderülni! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Igen detty, a gazdasági helyzetre gondolt a kedves... És tulajdonképpen nekünk azért még van időnk. Én 26 vagyok, ő 28. Bár, ha tartjuk magunkat a négyhez... :lol: :oops:

Én nem homeoztam, málnalevélteát ittam a szülés előtti egy héten. 6 órán keresztül semmi fájás, ill. alig, az uccsó három óra pedig gyors volt. Nem tulajdonítok neki semmit, de a hit tuti számít.

Annus. Nagyon helyesek, kedvesek a szülésznők. Azt mondták, azt lehet, hogy akit kiosztottak melléd, ha szimpatikus, és közben váltás lenne, megkérheted, hogy maradjon.

Ági

Kép

Kép
ágic
 
 


Ágic!

Köszi az infót neked is!Akkor ez így lesz nálam is!Biztos vagyok benne h mind nagyon jól végzi a dolgát! :wink:
Málnalevél teát azt én is szeretnék inni...Amúgy lehet a homeós cuccok mellé inni azt is?Nem ütik ki egymást?Persze nem közvetlenül utána gondoltam inni.

annus11
 
 


Annus:
nem ütik egymást, akár közvetlenül utána is ihatod, már ,ha letelt a fél óra, mert ugye a homeos után addig nem lehet inni..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Igen,arra értettem én is!Hogy nem innék rá rögtön!

Mai pocakképek!Pont ma töltöm a 28.hetet!Jövőhéten indul a 29.:shock:

Kép Kép

annus11
 
 


Sziasztok Kismamik! :P

Meg szeretném kérdezni, ismeri-e valaki Dr. Gimes Gábort?
Ott tartok - alig hittem volna, hogy eljön ez az idő :P - 6 év (4 inszem, 4 lombik-stimu után a 3. beülti :D ) - hogy lassan dokit kéne választanom, a körzetim őt ajánlotta!

Próbálok majd visszaolvasni, az itteni szülészet is nagyon érdekel, meg természetesen minden! :D

(Pénteken megyünk UH-ra a Kaáliba, reméljük, kiderül, hány babónk van és van-e már szívhang :P )

Mindenkinek a legjobbakat!

(Annus, Téged külön puszillak! :D )

Till

tillidian
 
 


Szia!!!

Jaj gratulálok nektek!!!
Nekem is Gimes a dokim! :wink: (na meg van itt még 1-2 ember akiknek szintén)
De messze van az a péntek...addig is vigyázz magatokra!!!!

annus11
 
 


Annus,

akkor Te vagy az én emberem! :wink:
Péntek után sok kérdésem lesz :D

(Kicsit izgulok, hogy minden rendben legyen, de olyan jó érzésem van! :P )

A tapasztalatok nagyon érdekelnének! :)

Pusza!

tillidian
 
 


:lol: :lol:
Eddig nem sok tapasztalatom van.Eljárok a rendelésre amikorra visszahív,kb ennyi!
Negatív dolgot nem tudok róla mondani,nekem bejön a stílusa is,szakmailag úgy érzem rendben van :lol: a többi meg nekem is most fog kiderülni :wink:
Tehát a szülésről majd a többiek :wink: De amire tudok arra nagyon szivesen válaszolok :wink:

Csak pozitívan!!!És akkor tuti minden oké lesz!!!+++++++++++++

annus11
 
 


tillidian:
nekem is ő az orvosom, mindkét gyerkőcöt nála szültem.
Gratulálok neked!!!!

Annus:
szép formás pocak :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Tillidian

A Kaáliban ki volt az orvosod, nekem Kovács péter dr. volt?!

Kép
lili&ana
 
 


Lili-Ana
Nekem is KP! :)

tillidian
 
 


Sziasztok

Tillidan
itt tájékozódhatsz a dokiról
http://www.gimesdr.hu/
amúgy én is nála szültem
szerintem nagyon nagyon jó a doki
azt tudom, hogy csaszi előtt-alatt-után is nagyon rendes
normál szülésről majd Mágnes nyilatkozik
hozzám a patológiára, majd a gyerekágyra is jött mindennap (akkor is mikor nem ő volt az osztályos doki, és volt hogy hétvégén is meglátogatott)

Lili&ana
épp kérdezni akartam, hogy neked ki volt a dokid a Kaáliban
helyes fiatal dokid volt
Mi Krizsa dr-hoz jártunk, nekem nagyon hiányzik :cry:

Annus
nagyon szép pocak, IRÍGY VAGYOK NAGYON NAGYON
én IMÁDTAN pocakos lenne, persze most is jóóóóóóóóó

Mágnes
tényleg - téged haza engedett varratszedés előtt, vagy csak utána?
engem mind2x csak varratszedés után engedett haza, hogy ne kelljen a picurkával vissza menni 2 nap múlva,

tényleg - ősszel már ideje lenne meglátogatnom (rákszűrés)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika,Mágnes!

Lenne egy kérdésem! :lol: Ti mennyit adtatok a dokinak?Jöhet akár priviben is!Arra lennék kíváncsi h más egy császárnál mint a sima szülésnél a összeg?
Amúgy még nem kérdeztem rá a dokinál h mennyi az annyi.Én azt hallottam h fix tarifa nincsen,szóval annyit adsz amennyit akarsz/tudsz stb.Ez így van?

annus11
 
 


Sziasztok

Annus írok privit!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
A monitor elfáradt a múlt héten, úgyhogy kicsit lemaradtam...
De most jó újra olvasni Titeket!

Én ma töltöm a 33. hetet.

Tegnap a doki /helyettesítő volt, mert a "saját" a héten szabin van még/ megvizsgált, méhszáj zárt, megtartott, úgyhogy minden rendben.
Viszont azt mondta: picit keményke a pocak...

Most már akkor, akár ciki, akár nem megkérdezem, hátha tudtok válaszolni.
Milyen a keményedés, joslófájás?!!!
Akárhogyan is 3. gyermek, nekem ilyen még nem volt.
Kb. 8 hete érzek néha olyasmit, mintha a hasam keményebb lenne, van, hogy egymás után is, de én úgy érzem, olyankor ÁDám nyomakodik erősen a pocakhoz, és az érzés közben olyan, mintha a torkomba nyomná fel a gyomromat...
Szednem kell magnéziumot, mert eddig ezt nem tettem.

A több magzatvíz: utalhat genetikai rendellenességre, fertőzésre, magas cukorra.
Most már kontrollon is voltam, mindent rendben találtak, de a víz még mindig több, bár most már a doki másként mondta picit. Azt azért hozzátette, nem sokkal több, csak több. /A cukorterhelés éppen a határérték volt, de 180 g diétán vagyok, és a napközbeni értékek normálisak./ Úgyhogy lehet, hogy abba a 60 %-ba tartozom, akinél nem derül fény arra, mitől több a víz, de semmi gondot nem okoz.
Dóra!
Köszi a megnyugtatást, jó érzés, mert amúgy is pánikolós vagyok!
A barátnőd gyermek időben szült?
MErt még azt tették hozzá, kicsit többet pihenjek, semmi erőlködés stb. mert a több víz miatt előbb is megrepedhet a burok, s elindulhat a szülés.
Azért még a 36. hétig jó lenne kihúzni...

Orelle!
Beszéltem Gönczi Katalinnal. Nagyon szimpatikus, kedves, felkészült, és ami nekem nagyon kell, rettentő megnyugtató. Teljesen készséges volt, a héten hívom ismét, hogy mikor tudunk találkozni. Nekem így első beszélgetésre is "bejön".
Te beszéltél már Vele?
francestz
 
 


Erika!
Megkaptam!Köszi!

annus11
 
 


Sziasztok!
Szia Francestz! Először is vigyázz magadra/magatokra és pihenj sokat! A keményedés/jóslófájás ügy nekem is igen rejtélyes (első gyerek). Én is inkább azt érzem (most vagyok a 32. hétben), hogy a baba nekinyomja a hátát, fenekét a hasfalamnak, szabályosan kitapintható és látványra sem gyenge, amikor a hasam egyik oldala 3 cm-vel feljebb van mint a másik :) Ilyenkor megsimizem, és pár percen belül visszahúzza magát. Olyan mintha nyújtózkodna, vagy nem is tudom... Szerintem ez nem az a keményedés, mert nem egyformán érződik az egész hasamon, hanem csak ott, ahol a baba nyomja magát. Vagy rosszul gondolom?
Sajnos eddig csak telefonon beszéltem Gönczi Katával, most vasárnapra fixáltunk egy személyes találkozót + szülőszoba nézegetést. Már nagyon kiváncsi vagyok. Örülök és megnyugtató, hogy neked jó tapasztalataid voltak.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Kicsit kivagyok, mert a lányomnak 2 napja hasmenése van, nem eszik rendesen és a gyerekorvos nem akarja megvizsgálni. Leordította a hajam telefonon, mert szerinte túlaggódom a dolgokat, és ez nagyon szarul esik. Nem tudom, mit csináljak! Lehet, hogy a fogától van? A tünetek illenek rá, de még alig múlt 3 hónapos (15 hetes). Kicsit nyűgös is, de nem vészes. Félek, hogy ki fog száradni (erre a doktornő azt mondta, hogy ezzel majd foglalkozunk, ha megtörtént!!! Nem lenne jobb megelőzni???), mert jóval kevesebbet eszik, mint szokott, azt is szinte erőszakkal tudom csak lenyeletni vele (a szokásos 180-200 ml helyett csak 100-140-et eszik).
Nincs valami ötletetek?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Francestz, Orelle

Nekem a keményedések, jóslófájások csak a 37. hét után jöttek. Én sem tudtam előtte, hogy milyen lesz, de amikor jött, akkor tudtam, hogy ez az. Az egész hasam bekeményedett. Nekem lent kezdődött, és úgy ment felfelé, de másoktól hallottam, hogy van akinek fent kezdődik, és lefelé halad a keményedés. Fontos, hogy nem lesz rendszeres (különben az már az igazi fájás), nem erősödik a fájdalom és meleg vízben elmúlik. Így a legkönnyebb tesztelni, hogy igaziak-e a fájások. Ami a fájdalmat illeti, szerintem jóval gyengébbek az igazi fájásoknál, bár akkor azt hittem, hogy ennél nem lehet rosszabb. De lett... :)

Kitartás!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Annus:
küldtem privit!

Erika:
engem sem engedett haza varratszedés előtt, most a 3. napon már kiszedte a varratokat, hogy mehessünk
is haza, bár maradni kellett, utána derült ki, mert Bence olyan volt ,mint a citrom.. :?

Ő Bence:

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234261955.0642.jpg[/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


detty:
én a helyedben sürgősen gyerekorvost váltanék! Mégis hogy képzeli? Az a dolga, hogy megvizsgálja a gyerekt, ha aggályaid vannak!
Szerintem válts, és nézesd meg egy másikkal. Lehet, hogy elkapott valami vírust, mert most van hasmenéses vírus, de a fogzás tünetei is lehetnek...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszi mágnes!

Már néha nem tudom, hogy én vagyok-e túl aggódós (ezt örökölhettem anyámtól is), de Alexa első baba, és bár 3 évig voltam baby-sitter, ilyen pici babával még nem volt dolgom.

Nem egyszerű váltani, mert még egy másik rendelő van itt Pesterzsébeten, de ott nagyon sok a gyerek, és nem tudnak átvenni (délelőtt telefonáltam). Ha ugyanabban a rendelőben maradunk, akkor pl. helyettesítéskor kifoghatjuk a mostani dokit, és akkor jaj nekünk. Illetve ugyanabban a rendelőben dolgozó másik orvosnak nehéz lenne megmagyarázni, hogy a kollégája egy bunkó állat. Hihetetlen dolgokat mondott (pl. hogy a rossz evésnek én vagyok az oka, mert újszülött korában erőltettem - csak azt felejtette el, hogy ő mondta, hogy erőltessük, mert Alexa elég sárga volt, meg hogy miattam lesz beteg a gyerek, mert beleszugerálom - persze, az a heppem, hogy aggódni akarom a gyerekem miatt), és most elég pocsékul érzem magam, még akkor is, ha tudom, hogy nincs igaza.
Ráadásul a 2. oltást is ma kellett volna megkapnia (decemberben a 2 ünnep között nem akarta beoltani, így egyébként is 2 hét csúszásban vagyunk)!
Olyan kiszolgáltatottnak érzem magam!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


detty:
hát így tényleg nem egyszerű, de amiket mond a dokitok, az felháborító! Csak ennyi orvos van Erzsébeten???

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Detti!


Orvos ügyileg kicsit hasonló cipőben járunk, mint Ti, mert a mi doki nénink sem a kedvességéről híres! Bár a múltkori oltáskor Apa is eljött velünk és csúsztatott neki némi pénzt, és láss csodát, tegnap már nagyon kedves volt Marcival. Nem gondoltam volna, hogy már a picuroknál is így működnek a dokik.

A fogzásról pedig csak annyit, hogy Marci még nem volt egészen négy hónapos és akkor jött ki az első két foga. Azután másfél hónap alatt még kibújt 6 foga, azóta pedig síri csend. Marci is kevesebbet evett ezalatt és elég híg is volt a széklete. Ha mégis aggódnál, próbáld meg kihívni az éjszakai ügyeletet (mert ők nem passzolhatnak csak úgy le) vagy esetleg, ha megteheted vidd el Alexát magándokihoz. Sajna a környéketeken nem vagyok ismerős.

ambrob
ambrob
 
 


Annus!


Homeopátia témában tejszaporításra az URTCA URENS 5 CH is nagyon ó és ha RICINUS COMMUNIS-sal együtt szeded, akkor világbajnok, garantált az eredmény. Nekem a kettő együttes szedése vált be ésa mellem sem feszült annyira.

ambrob
ambrob
 
 


Detti,
Köszönöm a választ. Jobbulást a kislányodnak! A gyerekorvos egyszerűen bunkó. Mi az, hogy leüvölti valakinek a fejét?! Erre egyszerűen nincs mentség. Bárcsak tudnék valami okosat mondani... tényleg remélem, hogy minden rendben lesz.
üdv, o
orelle
 
 


Mágnes!
Köszi,megkaptam!!
Bence nagyon szép baba!!!

Ambrob!
Köszi az infót!

annus11
 
 


Sziasztok

Ma voltam dokinál, Sára ma töltötte be a 33.hetet és 47 cm és 2200gr.
Minden rendben.

Nekem a has keményedésre azt mondta, hogy pihenjek meg 4x1 magneB6 szedjek, nekem az elejétől keményebb a hasam.
Jósló fájásra azt modnta, hogy nem ez az. MEg még nem kéne.

Ma lett kitapétázva a szoba csütörtökön rakják le a parkettát majd küldök képet ha kész lesz.

35.hetesen találkozok vele ismét, akkor lesz egy vizsgálatom B tipusú streptococcus-fertőzés ellen.
Nektek is ajánlom, bár a Soten csinálják, de azért beszéljétek meg az orvossal

Till

Igen nagyon helyes doki, én a mai napig felszoktam , hogy minden rendben van. Majd meg akarom kérdezni, hogy mikor lehet majd a következő babát "készíteni"?!

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztk

Mágnes
nagyon édes Bence!

Lili&ana
kistesó: ha már Sára baba nem szopik + legalább 2x-3x megjött a mensid!!!!!!!!! akkor lehet menni kistesóért
nagyon szép méretei vannak Sárának!!!!!!!!!!!!!

Francestz
nagy nagy gratula a 3. babához
sajna én semmiben nem tudok neked segíteni: nekem soha nem keményedett, nekem mind2x kevesebb volt a magzatvíz, annak ellenére, hogy Ákosnál még insulinoznom is kellett, Áronnál csak diétázni
hogy hogy eddig nem szedetett veled a dokid magnéziumot?
nekem mind2x végig szednem kellett a leges legelejétől!

Detty
sajnálom hogy ilyen :twisted: dokitok van

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hello!
Detty:
kiborító lehet, amit a gyerekorvos előadott.
Tényleg csak váltani lehet, ami tudom, nem egyszerű.
Az én lányaimnak már 2 hónaposan elindult a foguk, és nagyon-nagyon megszenvedtük. Iszonyú sírósak voltak éjjel nappal, hasmenés stb. Bár a fogzós hasmenésnek az a jellemzője, hogy mindig kicsípi a popsijukat.
Egyébként most hogy vagytok? Milyen sűrű a pelenkacsere?
Köszi a segítséget a kérdésben! Nálam bármilyen keményedés, fájás a szülés napján volt mindkétszer, de az már fájt. Az más kérdés, hogy ettől függetlenül a tágulás még akkor is szinte minimális volt. Remélem, azért most könnyebb lesz. De még ráérünk.
Azért gyanús, hogy mégsem az a dolog, mert inkább úgy érzem olyankor, hogy a baba nyomja fel a gyomrom, alig kapok levegőt, alul pedig szinte préseli ki a pisit belőlem /ami persze pár csepp lenne/.
Gondolom egy keményedés nem "szétfeszít", hanem összehúzódik a méh, ahogy a szüléskor is.

Erika
ÉRdekes a magzatvíz mennyiség+cukor...szerintem jobb, ha most már nem foglalkozom a dologgal. Bár ez nehezen megy, mert aggódós vagyok, s azért bennem van a félsz, vajon mitől.
De mindkét lánykámmal hatalmas hasam volt, ahogyan most is, akkor viszont még nem volt ennyire erős ultrahang-ellenőrzés, így talán nem is figyelt erre senki.
MÁr mondták, hogy ha gondolom szedjem a magnéziumot pluszban, de nem éreztem, hogy kellene. Most sem gondolnám, hogy keményedek, szerintem inkább a nyomakodás érzete az, nyújtózkodás Ádám részéről, de a helyettesítő doki kicsit megijesztett. Eddig mindig azt mondta a védőnő is, hogy milyen laza a pocakom...


Ma töltöttem be a 33. hetet.
Nem tudom miért, de azt gondoltam, csak én tartok ennyire elől.
De így jobb érzés, hogy Lili Te is itt tartasz! Nem tudom miért tájoltam el magam időben eddig.

Orelle
Akkor lehet, hogy összefutunk? Téged is 29. körülire gondoltalak.
Kicsit zavarodott vagyok már :D
Mikor mész legközelebb dokihoz?
Én február 24-én megyek először NST-re.

Mágnes:
Bence nagyon-nagyon édes!!!!!!!
IRigyellek nagyon!!!!!!
francestz
 
 


Esetleg csináljatok vonalzót!Úgy könnyebb nyomon követni h ki hol tart!Ha kel segítünk benne,nem olyan bonyolult! :wink: Úgy látom h kb 2 hetente van vki,szóva van esély h összefutunk vmi ismerőssel!

Dóri!
Te vagy a legközelebb hozzám!Lehet a végén még szobatársak leszünk pár napig :wink: Ja és a tegnapi fuvarért
Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Vasárnaptól nekem nem töltött be az oldal, de igyekszem mindent elolvasni! :oops:

Francestz!
A barátnőm a gyermekét egy-két nappal túlhordta! :) Tegnap a felkészítőn a doki, aki az UH-ról beszélt, azt mondta, ha csak kicsit több/kevesebb, akkor az több mint valószínű, hogy teljesen normáis, mert az UH nem tudja pontosan mérni, hogy mennyi is az annyi. Azért persze pihengess sokat! :lol: Az nem árthat amúgy sem!

Mágnes!
Tüneményes Bence!

Detti!
Jobban van már a pici? :? Az orvosról :x inkább nem írok...

Annus!
Nagyon- nagyon szívesen! Csak nem hagyhattuk, hogy szakadó hóesésben...
Na igen, jó szobatárs lennél! Na meg én is! :wink: :D

Szép napot Mindenkinek!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


<A HREF="http://www.nagyonbaba.hu"><IMG SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-31-1-2009_04_02-_1d1m.jpg" BORDER=0></A>
francestz
 
 


Köszi! Igazad van!:-)
Eddig jutottam...
Ha megtennéd, hogy kicsit segítesz....:-)
francestz
 
 


Ha elkészült a vonalzód kódja,akkor azt a kódot másold be az aláíráshoz ami [url...-el kezdődik!
Az aláírás a profilban van,profil meg odafenn,de azt már tudod szerintem :wink:

annus11
 
 


Dóri!

Biztos jól elhülyéskednénk,közben összeadnánk a babákat is :lol: :lol: Jövőhétre már készítem a férjemet....bizti hisztizni fog h kényelmetlen az ülés :lol:

annus11
 
 


Azt hiszem sikerült!!! :D
Köszi még egyszer!

KépKép
francestz
 
 


Szivesen!
Most már könnyebben nyomonkövethetünk hol jársz! :lol:

annus11
 
 


Sziasztok

nem tudjátok esetleg mikor lesz a szülőszoba meg a kórtermek látogatása, melyik kedden?
Szívesen megnézném, a kórtermeket, stb.
Én már a szülőszobát láttam, az nagyon jó.
Köszi előre is az infót.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki akár priviben is írni arról, hogy mennyit szokás adni a dokinak, illetve a szülésznőnek? És a dokim ajánl nekem szülésznőt vagy az ügyeletesnél szülök, vagy hogyan választok? A dokim decembertől itt van a SOTE-n, és hát nála szeretnék szülni, azt hiszem, de még nem döntöttem, hogy fogadjak-e dokit vagy sem.

A szülészetet, szülőszobát, csak ilyen szülésfelkészítő tanfolyam alkalmával lehet megnézni, vagy csak úgy besétálhatok a férjemmel az utcáról, hogy itt szeretnék szülni, d eszeretném megnézni a körülményeket és beszélgetni szülésznőkkel?

Köszi előre is! Fonti lenne!

Kép
chrisstha
 
 


Sziasztok!
Lili&ana, Chrisstha!

Jelenleg zárlat van a SOTE II-n az influenza miatt, így nem lehet tudni, hogy mikor lesz szülőszobalátogatás.
A szülőszobalátogatásra többször van alkalom a szülésfelkészítőn, keddenként. A honlapon fennt van a program (pár oldallal előbb én ide is feltettem)!
Ha a kórtetem alatt a gyermekágyas szobákat érted, akkor szólok, hogy azt csak a szülés után láthatod. Oda nem lehet bemenni.
A szülésfelkészítőn kívül, ha jól tudom a választott szülésznővel lehet végignézni a szülőszobát. Nem hiszem, hogy csak úgy megszervezés nélkül be lehetne menni... talán lehet telefonon érdeklődni, hogy van-e lehetőség külön megnézni.

A választott dokinak általában a terhesgondozás alkalmanlénti összegének 10x-esét szokták adni, ha nincs "tarifája". Ez általában 70-80 E forint.
Ha válsztani szeretnél szülésznőt és van választott dokid, akkor érdemes tőle megkérdezni, hogy ő kit ajánl, kivel tud/ szeret együtt dolgozni. Ha nincs doki, akkor próbálj a szülésznőkről érdeklődni és az összegyűlő informáciok alapján választani. Jobb ötletem egyelőre nincs! :oops:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Na gyors jelentés!
Iza már 1,1-1,2 kiló kb.Minden oké,szépen növöget!3 hét múlva uh a kórházban!27én védőnő.
Cukros érték jó lett,így nincs diéta!!! :lol:

A szülőszoba látogatás több alkalommal is van.03.03,03.17.,03.31.
De ez úgy fog működni,hogy amíg a társaság egy rész bemegy a szülőszobát megnézni(sok ember nem fér be egyszerre)addig légzőgyakorlat meg relaxáció van a többieknek!
És elötte levő előadásokon lesz egy kis létszám ellenőrzés,név felírás hogy azok akik nem csak emiatt járnak előnyben részesüljenek.
Illetve ha csak emiatt akar vki jönni,érdemes felhívni a szervezőket,és ők meg tudják mondani h lesz e elég hely,vagy inkább másik időpontban jöjjenek!(elérhetőséget tudok mondani)

Amúgy ha van szülésznőd,de szerintem ha nincs akkor bemész,beszélsz ott vkivel és akkor egyeztettek,és meg fogják mutatni a szülőszobát meg az osztályt is.Na persze ne most menjetek,mert influenza miatt látogatási tilalom van,ez eltarthat még 1-2 hétig....

Az hogy a dokinak mennyit adsz az a dokitól függ!Van e fix tarifája stb.Szóval ezt az adott orvostól kell megkérdezni.Ha meg nincs fix tarifa ,akkor általában a magánrendelésnél elkért összeg 10szerese,de ez se törvényszerű,tehát annyit adsz amennyit tudsz,akarsz stb.Ha meg nem magánrendelésre jársz hozzá akkor megint változhat a dolog.Szülésznő:nem kötelező fogadni.Ha akarsz akkor szintén érdemes a dokidat megkérdezni,hátha van vki akivel szivesen dolgozik,de más ajánlása alapján is választhatsz.Ha nem fogadsz előre szülésznőt akkor természetesen az éppen akkor dolgozók közül fog vki ellátni,csak ilyenkor előfordul h nem ugyan az marad veled végig stb stb.
Ha meg nem választasz dokit,akkor szintén az épp benn dolgozó fog ellátni!

Nálam pl csak fogadott doki lesz,szülésznőt előre nem fogok választani.Az összeg a dokinál nem fix,majd a szülés után eldöntöm h pontosan mennyivel hálálom meg neki :wink: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára annus11 2009.02.11 16:19-kor.

annus11
 
 


Na ezt jól leírtuk mindketten! :lol: 8) De legalább ugyan azt írtuk! :wink:

annus11
 
 


:D Szépen összeszedtük! :wink:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


annus11 és mddora nagyon szépen köszönöm! :)

Még olyan kérdésem lenne, hogy erre a szülésfelkészítőre bmikor mehetek, és a férjem is jöhet? Hány ember szokott lenni, és a kórházon belül megtalálom hova kell menni, vagy ez is fenn van a honlapon? lehet, hogy kihagyok 1-2 alkalmat vagy éppen csak arra az egyre megyünk el, ami érdekel?

Megköszönném erre is a válaszokat!

Kriszta

Kép
chrisstha
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?