Új privát üzeneted érkezett!

Gyöngyöske!

Kérlek ne nevess ki, de mi az a párolt zöldség?
Én egy konyhai antitalentum vagyok, még soha nem pároltam zöldséget.
A kávé és teafőzésen kívül esetleg a főtt tésztával tudok megbirkózni. Kép

Üdv: Emese
mse173

Judit!
Írtam neked mailt, Kriszta üzent a babaúszással kapcsolatban.

EmeseKép
Akkor mit adsz Ádinak? Bébikaját? És ti mit esztek?Kép

Panka

panka

Panka!
Én legtöbször az olajsütőben sütök ki valamit magamnak, vagy szendvicset eszem.
Ádiank eddig anyatej, tépszer és üveges bébi ételek dukáltak.
Soha nem főztem, a férjem sem igényli, mert a munkahelyén kap naponta egyszer meleg ételt, de egyébként is a kedvence a vajas kenyér.
Tiszta ciki, hogy 10 éve elköltöztem az anyámtól, saját háztartásunk van, de nem tudok főzni. Kép
Eddig nem is volt gond, a mi életvitelünk mellett. Míg dolgoztam mindig a belvárosban kajáltam azt ami volt. Szülés után közvetlenül a mamám hozott mindig kajákat, most már azonban nekem is kellene valamit csinálnom.
Üdv.

mse173

Szia Koda és Kata!
Mi újság veletek? Bocs hogy nem jelentkeztem de majd elmesélem. Nem tudom, hogy az előző üzenetemet megkaptátok e mert még itt nem igazán igazodok el. Remélem még fogunk találkozni mert olyan jó volt kedden is az a kis séta. Na majd a chat-on többet. Zsuzsa
zsua1

SziasztokKép

Szia Zsu!KépKép
Végre, hogy ide találtál!!!Kép A többiek is kíváncsiak voltak már, hogy ki lehet a titokzatos zsua.
Amúgy nem kaptam még üzenetet tőled.
Marcit a séta nem hogy kifárasztotta volna, hanem ellenkezőleg. Alig tudtuk utána elaltatni órákkal később.KépKép
Kicsi jól van?

Koda
UI: gyere ide gyakrabban, ha tudsz. Én a chat-en nem nagyon szoktam jelen lenni. De itt mindíg.KépKép

Koda

Kép

Kép
koda

Szia Zsu!
Üdvözöllek a topikon. Remélem hamarosan én is mehetek veletek sétálni, csak sajnos a kisfiam jelenleg bárányhimlős.
Nektek addig is kellemes sétát és topik-használatot kívánok! Kép

mse173

Üdvözlet Mindenkinek!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok!
Csak gyorsan mert vendégeim jönnek s még semmi sehol.
Emese!
A fagyasztott sóska készre ízesítve 5 perc és a csajok imádják+egészséges!
Gyöngyöske!
Lili javul.Én...nos hétfőn kiderül mik a titokzatos nyirokcsomók a nyakamon.Kép
Bárányhimlő...mi tavaly előtt voltunk.Sorba(mármint a csajok)Lili 4 hónaposan.Sok pöttyel.Anna teljes testén pötty.Teklának 8 pöttye volt!Kép
Szia Zsu!
Hát a chetet én is próbálgattam de nekem nem jött be.Bekukkantok néha de már senkit nem ismerek!
nZsuzsa!
Jól teszed ha ragaszkodsz "Zoli bácsihoz"Én neki köszönhetem,hogy Annám egészségesen látta meg a napvilágot s még egyszer szülni akartam.Lili úgy szöletett mint egy királynő.Harmadik tolásra.S én nagyon sok mindent megéltem már.De a szülés az egyik legnehezebb volt..(az Annáé)S a szakszerű higgadt segítség jól jött.Nem nyunyukázott megkövetelt minden vizsgálatot.Akkor kicsit rossz volt.De a barátnőm most szülta megyében(illetve császár volt)s majdnem baj lett.Mert egy két elfelejtett vizsg.stb.Kérsz majd érzéstelenítést?Ha nem idegenkedsz tőle kérj.okat segít!Van egy terhestorna kazim nem kéred oda adom szívesen!Nekem bejött.
Kata 007!
Jól vagytok?Megoldódott a gondod.Kicsi lányod?
Anita!
Kedd oké?
Marika!
Azért tedd fel a krókuszodatKépMi van a tanítványoddal?Figyelj!Beszéltünk a kisruhákról!Mikor jársz a városban?Üzenj vagy írj mailt!Szeretitek a farmert is?Pörgös vagy csak sima kisruha tetszik neked?Kidobozolom ha feljösz!Meg Kisgyőrből is összeszedem.Van ami játszós nem baj?gondolom neked sem árt az udvaron.Amúgy a keddi turiban nagyon sok jó van épp a ti méretetekben.Ha akarod elmegyek érted kocsival!
Koda!
Meg kell kérdezzem!Mért vagy te Koda?A mackótestvérből?
Ma voltunk cipőt venni.Nem akartam drágát mert nyárra ugyis Pablovskyt vagy siestát veszek.Hát nehéz volt.Több helyen összeborítgattuk a polcokat.Anna földhöz csapta magát.Lili "cicimet adod"üvöltéssel szórakoztatta a vásárlókat.Tekla éhes volt pisilnie kellett stb.De vettünk egész jót egész türhető áron.
Na tényleg puszi!
telian

Krisztina!
Te aztán bátor vagy, hogy az összes csajjal egyszerre mégy vásárolni! Kép
Ádin legalább 50 pötty van, legtöbb a fejbőrén és a pelenka alatt.
A pelenka alatt (végbélnyílás közelében) hogyan tartsam tisztán? Lehet krémezni?

mse173

Mesi!
Szerintem inkább hintőporozd de csak a végbél körül hogy száradjon.Óvatosan vattabucival.A meleg hatására jön ki egyre több amikor csak lehet levegőztesd a popsiját.
Pusz!Jön a vendégsereg s már hül a hidegtálam.Még egy süti és kész.Este benézek!
telian

Krisztina!
Köszi szépen a tanácsot.
Jó vendégvárást kívánok neked.

mse173

SziasztokKép
Na, most van időm írni. Apa elment osztálytalálkozóra, én meg itthon vagyok Marcival.

KrisztinaKép
A vásárlásotokat felolvastam apának. Nagyon röhögött rajta. Szinte láttuk lelki szemeink előtt a jelenetet.Kép
A Kodás kérdésen is jót mosolyogtam. Pont tegnap szótak a szalvétás topikban, hogy szerepelek egy filmben. Én persze nem értettem. Nem láttam ez a rajzfilmet. Szóval a polgári neven Kovács Timi. Hát ez nem túl ritka név. Már nagyon untam, hogy sehová sem tudok bejelentkezni, mert a Timinek minden formája foglalt. Épp gondolkoztam, hogy milyen nevet adjak magamnak, mokor megláttam egy Kodak filmtekercset az asztalon. Elvettem a k betűt és így született a név. Kb. 5 évvel ezelőtt.

EmeseKép
jelentem barihimlő fronton semmi. Marcin egyenlőre kék-zöld foltok vannak a sok eséstől. Inkább Gabi izgul, mert ő még nem volt bárányhimlős. Azóta egyfojtában viszket, vakaródzik. Teljesen megőrjít. KépKépKép

KataKép
Merre jársz??? 2 napja semmi hír rólatok. Remélem csak időd nem engedi, hogy írj!!

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Eltüntem! Sajna nincs net otthon! /Elköltöztünk/

kedves KJudit!
1000 BOCSÁNAT!!!! Eltünt a telefonom! /Tuti, hogy a Kata rakta el!/ Ott még olvastam róla egy smst!
Judit drága! Légyszi hívj fel a 70-559-83-89-en!

A betegeknek jobbulást!

k

U.i.: Ha bármit ír rólam a Kata nem igaz!Kép Itt ülök Nála és látta, hogy mit írtam a telefonommal kapcsolatba! Természetesen tagad!Kép

Legyenek szép napjaitok!
Kép
kriszta13

Sziasztok!
Nagyon örültem, hogy válaszoltatok.
Emese: remélem hamar meggyógyul a babád és jössz velünk sétálni!
Lányok! Nem lenne kedvetek szervezni egy jó nagy sétát? Mindenki jöhet akinek ideje és kedve van! Így jobban megismernénk egymást. Mit szóltok hozzá?
Ha sikerül felteszek egy képet Domiról. Na sziasztok ZsuaKép
zsua1

Sziasztok!
Lányok! Nem lenne kedvetek szervezni egy jó nagy sétát? Mindenki jöhet akinek ideje és kedve van! Így jobban megismernénk egymást. Mit szóltok hozzá?
zsua1

Sziasztok!
zsua1

Bocsánat de nem akartam 3X feltenni ugyan azt az üzenetet de még nem csináltam ilyet és valahogy így sikerült. Igérem megtanulom hogy csak egyszeresen csináljam. Ha valaki ki tudná törölni a felesleges 2-t akkor megköszönném.
Sziasztok Zsua
zsua1

Zsuzsa!

Ez a kép FANTASZTIKUS!!!!
Purlizter-díjat érdemelsz!!!
lilien_csenge

SziasztokKép

Szerintem is cuki a kép. Mikor előszőr megláttam néhány napja, én is jót nevettem rajta.
ZsuKép
Még mindíg belefél???Kép
Amúgy hogy hívjunk? Mert már van itt Zsuzsa nevű kedvesKép honfitársunk. Csak hogy ne keverjünk össze benneteket.

Séta: KépKép csak várjuk meg, míg mindenkiről lemegy a bárányhimlőKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Köszönöm a dicsérő szavakat a képről! Szerettem volna többet is feltölteni de azoknak nagyobb a mérete és nem tudom hogy hogyan kell kicsinyíteni. Ha valaki tudja kérem árulja el!
Ja hívjatok Zsuának azt már megszoktam.
Sziasztok Zsua
zsua1

Sziasztok!

Zsua!
Üdvözöllek köreinkben!Jó ötlet a séta!Nagyon édes Domi!

Krisztina!
Kedden ugye Te is hozod a lányokat!A fiúkat nincs kire hagyni,így jönnek ők is.

Magdi!
Lilikének BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!

Jó éjt!
Anita
kacajka

Kedves Anita!

Nagyon nagyon köszönjük!

Szép tavasz kezdést Mindenkinek!

Puszi Magdi
lilien_csenge

Szia Zsua!
Köszönöm a jókívánságot és a sétára való invitálást. Remélem 2-3 héten belül találkozunk.
A kép nagyon ari. A fazék nagy, vagy a gyerek kicsi? Kép

Koda!
Mondd meg apának, hogy csak vakarózzon nyugodtan, de ez valószínűleg csak pszichikai, mert én is vakarózom, pedig már voltam bh-s.
Ha hívő vagy imádkozz, hogy Gabi ne legyen fertőzött, mert tudod... nem kívánt szövődményei vannak. Kép A doktornő is megmondta, hogy minél kisebb korban jó átesni rajta, mert kevésbé kellemetlenebb.

mse173

Jó reggelt!

EmeseKép
Látom, megint korán ébredtél! 3 napja nekünk is zűrös az éjszakánk a kicsivel. Remélem, hogy csak a nátha miatt van. Ugyanis eldugul az orrra, és mindig felébreszti. Pedig kéznél van a sterimar, nasivin, orrszívó! Csak a cicin nyugszik meg, de kb. 5-6x egy éjszaka.
Azért nem szeretnék a nyomdokaidba lépni.
Egyébként én sem vagyok egy fenomén a főzést illetően, de te még engem is lepipálsz!KépKépKép

Szia ZsuaKép
Aranyos a Domi!KépKépKép

Részvétem a bárányhimlősöknek, és persze jobbulást!

KodaKép
Gondolom izgul a férjed a himlő miatt, de csak nyugtatásképpen a férjem is felnőtt korában esett át rajta, (amikor katona volt) és nem lett "beláthatatlan" következménye! Példa rá a 2 gyerkőc!

További szép napot! Ma nem hiszem, hogy kimegyünk sétálni, itt orkán-erejű a szél.

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.Kép

MagdiKép
Lilinek nagyon sok boldog 2. szülinapot kívánunk!
Kép

Ma jönnek Benit köszönteni a keresztszülei, így megint sütök-főzök. Már kicsit unom. Este majd jövök még.

De hogy addig se legyetek táblázat nélkül:
Kép

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Zsua!
Üdv közöttünkKép
Kép fantasztikus. Csak nem Ő volt az ebéd?
SétaKép Én ebből is kimaradokKép

MSE!
Zsua bizti tud segíteni főzés témábanKép Látod már a kicsi fiát is puhítjaKép

Magdi!
Nekem is hiányzik kicsit a suli, bár semmi kedvem nincs menni majd hétvégénKép Sőt úgy gondoltam, hogy a köv. héten a szabadon választhatós hétvégét kihagyom. EU, jog és magatartásKép

Lili és Gergő!

Remélem a következő szülinapot már így ünneplitek:
Kép

Krisztina!
Remélem hamarosan lesz egy kicsi időm és akkor írok egy jó kis emiltKép
Jó volt a buli? Lili meggyógyult már? VásárlásKép

Kata!
Még mindíg szégyellem. Ez már nagyon a korKép

Gyöngyöske!
Hanga, Gyöngy jobban vannak?

Zsuzsa, Forgi!
Hogy vannak a pocaklakók?

Kellemes Tavaszt Mindenkinek!
Kép

Puszika, Marika
Marika

Csak ketten előztek megKép

Ditta!
JobbulástKép Nátha eltart egy kicsit, de biztosan jó lesz utánaKép

Panka!
Sütés főzésKép Én egyszerre hívok mindenkit, nehogy úgy járjak mint teKép Küldhetsz nekünk isKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Zsuzsa!

Képzeld én is nagyon mérges vagyok!Csütörtökön mentem tanácsadásra de nem volt ott a dokim mert három ajtóval arrébb a nőgyógyászaton helyettesített.Védőnő sehol legalábbis az én körzetemben de legalább annyit kiderítettem hogy akihez én tartozom az 10 után jön.Én fél kilenc előtt ott voltam és nem akartam ott ülni ki tudja meddig.Gondoltam bemegyek az orvoshoz és lelépek.
Az egyik védőnő megmérte a súlyomat(még nem híztam egy dekát sem) és a vérnyomásomat és megkérdezte hogy akarok-e találkozni a dokival.Ezen kicsit csodálkoztam és mondtam hogy jó lenne ha megvizsgálna mert szerintem van vmi folyásom.Jó,mondja ő,megkérdezem az AFP-t és a vizsgálatot is.Visszajött és hozott egy receptet hogy használjam el és 15-én jöjjek vissza a lelettel.
Majdnem lepadlóztam!Azért jó lett volna ha megvizsgál mert Gergővel is túl korán kezdett felpuhulni a külső méhszájam és nem szeretném ha vmi baj lenne a babával.
Micsoda dolog hogy arra nem veszi a fáradtságot hogy két percet rám szánjon akár helyettesít akár nem!?
Most nagyon el vagyok keseredve,a másik orvos akinél először szültem soha nem tett volna ilyet.Most mit csináljak?Nem ismerek senkit,hogy keressek másik orvost?
Látod ,nekem az esélyem se volt hogy kérdezzek...

Marika!

Köszönjük a jókívánságokat,egyébként a pocaklakó jól van.Tegnap úgy éreztem mintha mozdult volna de lehet hogy csak azért éreztem úgy mert már nagyon szeretném.

Magdi!

Lilinek mi is minden jót kívánunk!

Krisztina!

Majd írok neked mélt.
Elismerésem a vásárláshoz!

Kata!

Sikerült beszélned anyukáddal a szerelővel kapcsolatban?

Forgi
forgi

Zsua!

Üdv köztünk!
Domi nagyon édes a fazékban,mikor készült a kép?

Forgi
forgi

Ditta!

Attinak jobbulást, nektek pedig zavartalan éjszakjákat kívánok!
Hagyja Attila megszívni az orrát? Nekem Ádi úgy menekül az orszívó elől, hogy nem érem utól. Kép
Egyébként aki azt állítja, hogy nálam kevésbé tud főzni, az minimum téved, de inkább festi magát.

Marika!
A gyereket nekem is be kellene ültetni egy fazékba (már ha lenne ekkora fazekam)?
Persze ezzel megoldódna a kaja kérdés, én szeretem a jó kis zsíros húsokat (Ádikám meg jó húsban van). KépKépKép

Forgi!
Jó kis orvos!!! Én négy évig 1/4 évente kaptam gombásodás elleni kúpokat ha folyásra panaszkodtam, mindig szépen "beszedtem", majd kiderült, hogy ezzel csak magamnak ártottam, mert az orvos soha nem a tenyésztés eredményének birtokában írta fel ezeket, hanem még a lelet előtt, és soha nem lett volna szükség rá, a leleteim jók voltak, csak erős méhgyulladásom volt, azt pedig senki nem kezelte, míg nem kezdtem saját orvoshoz járni, és erőszakosan követelni, hogy gyógyszert csak a labor után adjon. Há ilyenek!
Egyébként is mire jó az ilyen tanácsadás? Testsúly mérést otthon is végezhetsz!

Üdv.

mse173

Sziasztok!
Anita!
Remélem hamarosan találkozunk a sétán. Neked mikor lenne jó?

Emese!
A gyerek nagy na meg a fazék is! 8 és fél hónapos 74cm és 10kg. Még mindig szopik.
zsua1

Magdi!
Llilinek nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!

Marika!
Te miért nem tudsz jönni sétálni?

Forgi!
A kép még karácsony előtt készült. De majd küldök mostanit is csak kicsinyíteni kell amit még nem tudom, hogy hogyan kell.

Zsua
zsua1

EmeseKép

Ahogy növekszik a kisfiam, egyre jobban le kell fogni orrszíváskor!KépKép Annyira sajnálom, de muszály megcsinálni, hogy a váladék kiürüljön. A lányom kb. 2,5 éves korára értette meg, hogy ezzel csak jobb lesz neki, addig ő is üvöltött, most meg már egyedül kapcsolja a porszívót, kiszívja magának, bár mostanában már ki tudja fújni a zsebkendőbe is szépen.

ForgiKép
Látom téged is felhúzott a doki, nem csak Zsuzsát...Kép
Ezt utálom, amikor a pénzt elvárják, utána meg le se sz...nak!
Írtad, hogy az előző orvosod nem tett volna ilyet, ezekszerint most nem nála szülsz? Mi volt az oka, hogy orvost váltottál? Csak akkor írd meg, ha publikus, esetleg mélben...

ZsuaKép
Marika azért nem tud sétálni, mert nem Miskolci, mint ahogy én semKép Pedig szivesen csatlakoznánk, ugye Marika?

Sziasztok!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Kedves Zsua! Köszöntelek körünkben és nagyon örülök, hogy egyre bővülünk. A babád nagyon édes a fazékban, tényleg újságban kellene mutogatni a képet. Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de Te merre laksz?

Forgi!

Ugyanazt akartam kérdezni, mint Ditta, hogy az előző orvosodddal mi lett? Szerintem még mindig nem késő másik orvost választani. Az a alényeg, hogy Neked és a babádnak a legjobb legyen, az meg hogy ki mit mond vagy gondol, le van sz...a!

Kriszta!

Nekem Kállai Ildikó kismamatornája van meg. Neked melyik kazettád van?

Panka!

A Zsuát is be kellene venni a táblicskudba. Gondolom jól el fáradtál a sütkérezésbe.

Lenne egy kérdésem. Ti milyen méretű kiságyat vettetek? 120X60 vagy 170X40? Melyiket érdemes?

Szombaton fel kellett mennem BP-re a cégemhez és elmentünk a férjemmel a Megatoys-ba. Hát nem voltam elájulva, mert a Fonodánál kévő bababoltban mindent lehet kapni, amit ott láttam és el is hozzák, amit csak akarunk. Egyedül talán a bébiruhákból és autósülésből volt a választék fenomenális. A kismamaruhák piszok drágák. Már nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne vegyek valamit, de megígértem a férjemnek, hogy csak júniusban ( a baba 7. hónapos kora után) kezdünk el vásárolgatni.

Panka! Még meg sem köszöntem a listát, amit küldtél nekem (babakelengye). De még annyi kérdésem lenne, hogy egy nyári babának mit kelle bevinni a kórházba hazahozatalhoz? Egyáltalán pelenkát, ruhákat adnak ott vagy otthonról kell bevinni?

Bocsi a túl hosszú levélért, de ritkán tudok jönni.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Forgi helyett: ha jól emlékszem, Forgiék Bp-ről költöztek vissza Miskolcra. Az első baba ott született.

Forgi!
tanácsadás nem sok semmit ér. Bár szerencsére én mindíg találkoztam a dokimmal. Nem lehetne esetleg akkor elmenni hozzá a kórházba amikor ügyeletes? A diósgyőriben ez bevett szokás, de szerintem máshol is.
Mocorgás volt az biztosanKép Nekem azt mondták, hogy buborékok mászkálnak majd a hasamban. Aztán csak vártam, vártam, mire rájöttem, hogy már régóta mozog a babuciKép

Zsua!
Igen, sajna szikszói vagyok. Legalábbis ebből a szempontból sajna. kicsi fiad jó súlyban vanKép
Ditta!
Majd mi is csinálunk egy sétátKép Valami virtuálisra gondoltam. Kép

Zsuzsa!
Mi 120*60-ast vettünk, mert kistesót akarunk majd bele hamarosan. Akkor meg majd Dorka kap új ágyacskátKép Bőven elfér benneKép szerintem még egy ideigKép
Ruhát szerintem adnak a kórházban rá, pelenkát meg kell kérdezni. Én azért vittem be, mert 1 napra kapsz 1-2 pelenkát és könyörögni kellett azért is. Tanácsadáson vagy ha majd jársz NST-re akkor kérdezd meg, hogy mit kell vinni, magadnak és a babának. Popsitörlőt érdemes volt vinni, mert azt egyáltalán nem kaptunk. De mondom kórháza válogatja.
Szerintem egy body, tipegő és egy sapka elég. De bizti segítenek majd a nyáriak. Legfeljebb megmutatod párodnak mit hová raksz a szekrényben és akkor utólag korrigálhatsz. De időjárás függő.

Puszika, Marika
Marika

Zsuzsa!

Csatlakozva a Marika által elmondottakhoz, tényleg elég a body, tipegő, sapka összeállítás. A kórházi tartózkodáshoz még annyit tennék hozzá, hogy tényleg kórháza válogatja.
Szerintem ilyen szempontból a megyei elég felkészült, ott a babák kórházi (agyonmosott) ruhában vannak, viszont pelenkát mindennap kaptunk, azt hiszem 5 db volt egy csomagban (Libero), volt Johnson's popsitörlő, popsikenőcs, sőt nekem még a sebes mellbimbóra is adtak krémet.
Ugye Kata, így volt? Te is itt szülted Dodót.
Kiságy: mi is120x60-ast vettünk, és rá pelenkázólapot, mert kicsi volt a szoba, nagyobb nem fért. De nekem ez is bevált.

MarikaKép
Virtuális séta oké!!KépKépKép
Tényleg! Ha már így említetted, mikorra is tervezitek a kistesót??

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Kezdem a kicsi Lilivel!
Nagyon boldog születésnapot!
Marika!
Nagyon nagyon szép a történet!Köszönöm!S a krókuszok fantasztikusak.Kisgyőrben kinyilt az ibolya bár a helybéliek csak legyintettek rá én nagyon örültem neki!
nzsuzsa!
Ez a torna ami nekem van korházi gyógytornászok(szegedi klinika)által összeállított relaxációs szülésfelkészítő torna.Nagyon klassz!
Forgi!
Sajnálom hogy ilyen tapasztalatot szereztél.A szülészet egy állam az államban.Indiszkrét és embertelen.Mi pedig aggódó kismamák vagyunk.Amugy is a kismama egy külön állatfajta.Nem vettétek eszre.Igen rossz tapasztalatom van.A buszon a sofőr elindul mig fel sem szálltál a buszra.KépA biztonsági őr a sarkadban van hátha lopsz.Multkor megkértem hogy ha itt van és folyton a sarkamra lép ugyan fogja már meg a gyerekem.Az egyiket mert épp most készülök elkölteni náluk a negyed fizetésem,ahogy teszem azt minden hónapbanKépcsakhát ő még nem ismer.
Pocakosok figyelem!
Úszógumit vigyetek.Komolyan spontán szülés után gátsebbel igen rossz ülni és a székek a kórházban...hogy ne minősítsem.A felfujt úszógumi nekem nagyon nagy szolgálatot tett!!!Én is kaptam az ötletet és beváltKépS még valami Wc ülőke papír és vmi féle bimbóvédő kenőcs.Én kevertettem egy méhpempőset nagyon jó volt bár le kellett mosni szopi előtt!
Ditta!
Nem fujják ki az orrukat egyedül?Vagy érzékeny a fülük.Mert én Lilinek még sosem szívtam az orrát.Nagyon jó az eukaliptuszos párologtatás és a Kneipp féle gyerek fürdőolaj!
Anita!
Én egyedül megyek a nagyok oviban a kicsihez "baba szatyor" jön mert zoknit is kell vennem és Lilikémmel lehetetlenség.Ugyhogy 10 ig szabad vagyok!
Zsua!
Én fine pix programban kicsinyítettem a fotókat.De nem mindet lehet csak ami hagyja magátKépigazság szerint én tök vagyok de Kata profinak tünik nekem!
Panka!
Hasonló cipőben járok ma is jönnek vendégeim.Ezek az ünnepek nálunk is nyolc nap helyett nyolc hétig folynak.KépS nyáron abba se hagyjuk.S mivel a nagy olasz családunk csak Kisgyőrbe tudható le egy kalap alatt így a téli tavaszi ünnepek nehézkesek.A húsvét az a nem semmi volt hogy 13 kalácsot sütöttem a sonkához 30 vendégünk volt s egy se locsolkodó mert azok ezeken felül jöttek
Na tényleg futok mingyárt itt a "népes"s én csupin ülök a gép előtt mert kihasználom a gyereksereg alvását!
PUSZIIII
telian

Sziasztok!

ZsuzsaKép
Milyen suliba jársz?

EmeseKép
BárányhimlőKép Hogy bírja Ádi?
Jó neked, hogy a férjed nem igényli a főtt kaját. Az én férjem is főtt ételt eszik ebédre, de vacsira is kell neki a főtt koszt. Így minden nap főzök valamit, de így legalább Beninek is megvan a kajcsija.

GyöngyöskeKép
Lányok hogy vannak?

ZsuaKép
Üdv itt. Gyere gyakran.Kép Szeretnél bekerülni a táblázatunkba? Ha igen, dobj meg egy maillel a következő adatokkal: kor, lakhely, kórház/orvos, gyerkőc neve, születési ideje.
Fotó jóóóóó.Kép
A "megismerés" miatt szoktunk tartani talikat is, a következőn (igaz még nem tudom, hogy mikor lesz) benneteket is szivesen látunk.
Képkicsinyítés: milyen programod van? Ha nagyon nem boldogulsz, küld el nekem, visszaküldöm kicsiben.
Szép kis méretekkel rendelkezik Domi.Kép

KrisztinaKép
Nyirokcsomókkal biztos minden rendben lesz.
Mi volt a gond Anna születésénél? (Nem muszáj válaszolni, ha nem akarsz.)

DittaKép
Pici fiadnak jobbulást.
Forgi Gergőt Pesten szülte. (Most látom, hogy Marika is írta.)

MarikaKép
Krókuszok szépek, már az enyém sincs egyedül.Kép
Mit küldjek vendéget vagy sütit?Kép Azért nem egyben tartottuk, mert a két család nem igazán jön ki egymással, keresztszülök pedig Sárospatakon laknak és ők meg most jártak erre. Meg annyi ember le se tudnék ültetni egyszerre.Kép

ForgiKép
TanácsadásKép De a lényeg, hogy jól vagytok.

Kriszta13Kép
Átírjam a táblázatban a lakhelyed?

ZsuzsaKép
Mi is 120×60-as kiságyat vettünk, ugyan azért amiért Marikáék.Kép
Megatoysban én a Kenguru gold boltját nagyon szeretem, oda mindig bemegyünk.
Nekünk a megyeiben adtak ruhát a babának és a mamának is, pelenkát is kaptunk minden reggel egy kis csomaggal (talán 3v.4 volt benne, de bőven elég volt), popsitörlő volt a baba-mama csomagban minta, popsikenőcsöt adtak. Szerintem ez a Semmelweisben is így van. Bár emlékszem, hogy barátnőm ott szült tavaly és nekik mondták, hogy hétvégére hozassanak be hálóinget, mert elfogyott a tiszta. Augusztus elején elég meleg szokott lenni, én egy kis vékony sapkát azért adnék rá, ruhának szerintem elég egy nagyon vékony ujjatlan rugi és egy body.

Puszi, Panka

panka

Két új üzi is jött, míg írtam.Kép

DittaKép
Lehet, hogy 5 pelust adtak, már nem emlékszem, de arra igen, hogy bőven elég volt, még haza is hoztam belőle.Kép
Én is amit kértem mindent megkaptam.Kép

KrisztinaKép
Nálunk is kinyílt már a fehér ibolya is, egyik kedvenv virágaim közé tartozik.Kép
Úszógumit nekem is ajánlották, de én nem próbáltam ki. De legközelebb viszek mert nagyon fájt a sebem.
Melyik oviba járnak a nagyok?
Remélem sikerült felöltözni.Kép

Panka

panka

Sziasztok!

Végre itt vagyok. Hiányoztatok ám!
Nem akarom utánozni saját magam, hiszen a szalvétás topicban már írtam, hogy úúúúúgy hiányoztatok. Rendesen elvonási tüneteim voltak.
Lényeg a lényeg: a gépünk megadta magát, apára várt egész péntek estig. Tegnapra készen lett, de mire ide tudtam volna ülni, természetesen befutottak Krisztáék és mint látjátok a hozzászólását, bitorolta az én szabadidőmet.
És még rám fogja, hogy a telcsijét is elraktam.Kép
El tudjátok hinni neki? ???????
Írhatnám, hogy az én pólomban volt, mert melege volt a pulcsijában. Az én kávámat itta, amit kikövetelt, mielőtt én megkínáltam vola. A Bencét pedig nem győztem teával, de most minek panaszkodjak, ugye?
Elég ha ezeket mind elolvassa...KépKépKép Hi-hi-hi!!!!!!

Olvasom milyen sok betegeskedőnk van.Kép
Jobbulást nektek!!!!!!!!

Zsua!
Nagyon örülök, hogy idetaláltál. Üdv köztünk!KépKépKép
Chat-en talán leszek este, majd figyellek.Kép

FONTOS MÁSOKNAK IS!!!
Ha valamit eltolsz (mint most a 3 kép), akkor van egy olyan topik, hogy "Szerkesztő". Ha megkéred őket akár ott, akár emilben, kitörlik neked a fölöslegeset. Még most sem késő ha szólsz nekik. Írd meg milyen topicban és mikori hozzászólásokat töröljenek.
Ezenkívül a hozzászólás elküldése után, 30 percig lehetőséged van javítani. Ilyenkor katt a hozzászólásodnál a jobbra fent lévő ikonra (papírlapszerű+ceruza), lépj be a profilodba, majd töröld ki ami nem kell. Lehet ez egy meggondolt hozzászólás, kép, vagy éppen meg nem jelenített kép.
Persze engem nem zavart, mindenki volt egyszer kezdő.Kép

Többi kép. Vagy csinálj egy albumot itt:
http://babanet.hu/album/main.php?PHPSESSID=85649c3ee1c9d0597ad2833b9023471f
/Nem kell újra regisztrálni magad, mert az azonosító és jelszó megegyezik vagy a társalgóéval, vagy a chetével. Most nem ugrik be melyikével./
vagy cserélgesd a profilodban és mindig szólj itt nekünk, hogy új kép van ott.
Mailcímem a profilomban, ha elküldöd a képet lekicsinyítem Neked, vagy ha megírod milyen képnézegetőd van, elmondom hogyan kell.

Krisztina!
Kedden van az az angol turi? Hol és mikor? Hátha végre én is fognék ki valamit a csajoknak. Ti mentek?
A lányaid még mindig édesek!KépKépKép
Sóska nálunk is nagyon menő. Dodó imádja, és tényleg hamar kész. Bár én sosem csinálok kisadagot mert én is szeretem.Kép
Te is chat-eltél már? Még sosem láttalak. Bár én eddig nem jártam oda, csak amikor pocakos voltam, de mostanában elég sok este megfordulok ott.Kép
Köszi kérdésed is, gondunk szerencsére megoldódott. Igaz a mondás, mindennek megvan az oka. Ezt most jólmegasszontam, de itt nem akarom részletezni. Majd egyszer személyesen.Kép

Koda!
Itt is megköszönöm Neked, hogy hiányolsz, annyira jól esik.Kép

Marika!
Megharaplak!KépKépKép
Mi találtuk meg és nem más, az a lényeg. A többit felejtsd el!KépKép

Forgi!
Szóhoz sem jutok ezektől a dokiktól. Tudjátok én elhiszem, hogy sokat számít a tapasztalat, az ismertség, de szerintem egy fiatal orvos is ugyanazt csinálja amit más, és az még nincs elszállva a hírnévtől. Ő még azt akarja megszerezni, azt pedig csak úgy tudja, ha úgy is viselkedik. Ha egy ilyen ügyel, akkor mindig ott van egy főorvos is, tehát ha nem tud dönteni, segít neki a döntésben más.
Persze ez csak az én véleményem.

Sétában én is benne vagyok. Akár Tapolcára is sétálhatnánk. A nagyok játszhatnának, a kicsik levegőznének. Csak úgy baba-mama taliként. Ki van benne????

K.

KépKép

KépKép
kata007

Drágáim!

Nagyon nagyon nagyon köszönjük a köszöntöket!!
Mi elvileg péntek óta tartjuk a Lilike szülinapját.
Csináltam Bealist de sűrű lett.

Puszi
lilien_csenge

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést!Erősen töröm a fejem mitévő legyek.

Zsuzsa!

Gergő a Sote II-es klinikán született és mivel hazajöttünk Miskolcra nem tudok feljárni(bár szívem szerint azt tenném)az orvosomhoz.

Forgi
forgi

Nem semmik vagytok.Kép
Azt hittem utolértem magam erre.Kép

Forgi!
Igen, kérdeztem anyut, de már nincs meg az a varrógépes akihez ő készült. Viszont kériKép, hogy ha te találsz valakit, írd meg nekem légyszi.

Ditta!
Én mindennel meg voltam elégedve a megyeiben, csak azzal a meleggel nem.Kép Alig vártam, hogy hazajöjjünk. Haza is jöttem egy nappal hamarabb saját felelősségre. Igaz a dokim aláírta a papírt, tehát elengedett, csak az osztályos orvos nem akart. Utána még a házirendelésre jártam ki hozzá kötözésre, mert mivel soha nem műtöttek nem tudtunk róla, hogy allergiás vagyok mindenféle sebtapaszra és a jódra. Úgyhogy még napokig kötözni kellett a vágásomat.
Viszont bármit kértem, szájhúzogatás nélkül adták azonnal.
Sőt volt olyan, hogy reggel elvitték őket fürdeni, na én mentem zuhanyozni, gyorsan intézni mindent amíg nincs ott Dodó, erre jön az egyik csecsemős egy babával. Hát az én Dodóm volt, és a csecsemős megkért, hogy adjak már neki egy kis cicit, mert szegény olyan keservesen sír, hogy nem bírják megnyugtatni. Én ezt márhára értékeltem.

Magdi!
Mi is kívánunk Lilinek NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Panka!
Kriszta helyett: még neeee.KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Zsua!
A kisfiad igen jól fejlett. Gratula a méreteihet!Kép

Ditta!
Alig várom, hogy Ádi is mihamarbb megértse, hogy neki jó az orszívás.
Egyébként a GYEK-ben a fül-orr-gégész azt mondta, hogy a szívás nagyon fontos, mert egy csomó szövődmény elkerülhető.

Zsuzsa!
Ha később tervezitek gyermekheverő vételét, akkor elegnedő a kisebb ágy is. Még egy észrevétel: pelenkázó asztal kell az öltöztetéshez, fürdetéshez, esetleges orvosi vizsgálathoz, de én mostanában jöttem rá, hogy a mosógép tetejére tett szivacs (és néhány szabad polc) tökéletesen funkcionál, és helytakarékos.
Mi a Semmelweis k-ban napi 3 pelenkát kaptunk, de ha kértük, hoztak még. Hálóinget azért érdemes vinni, mert némelyik amit kiadnak igen tré, szakadozott. És a kaja... ha enni akarsz valami jót, szervezd be anyukád, anyósod, bár álltalában szülsé után néhány napig nem nagy az étvágy.
És gyümölcslé, tea, sör (Laktoherb tea - serkenti a tejeválasztást, ahogy az alkohoplmentes sör is) kell, mert baromi meleg a kórterem, szellőztetni nem lehet a babák miatt stb.

Panka!
Ádi nyűgös, estére belázasodik, de túléljük.
Szerintem ha a férjem igényelte volna a főtt kaját, nem vesz feleségül. Kép
Ádinak ma 2 fajta főzeléket bontottam, próbálkoztam natur csirkemellel, banánnal, túrókrémmel, nektarinnal, de nem evett. Kép
Üdv.

mse173

SziasztokKép

ZsuzsaKép
Én Emesével szültem egyszerre a Semmelw.-ben. Te is ott fogsz, ha jól olvasom. Látom ő is írt egy-két dolgot, hogy mi kell a kórházba.
- a pelenka nekem elég volt, de a tartalék ott lapult a táskában.
- hálóinget tényleg jó vinni 1-2 darabot.
- popsitörlő nem volt, csak vizes vatta. Brutális volt vele letisztítíni a kakis maszatot.
- kenőcs is volt, a baba fenekére és a mellünkre is.
- ruhát mindent adnak a babára, amikor ott van.
- ivólé tényleg fontos! Emese már írta is.Kép

Mikor hozod haza ezek kellenek:
-vékony sapka
-rövidujjú body
-vékonyabb tipegő
-vékony takaró

Ők bepelenkázzák és fel is öltöztetik. Úgy adják át neked.

Egy kis ízelítő a korházi létből:

http://babanet.hu/album/albumimages/1752/37048.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1752/37049.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1752/37050.jpg

A babák természetesen nem az ágyon alszanak, de mindenki szinte oda tette őket.

EmeseKép
Jelentem még tünetmentesek vagyunk! Ádinak ezer puszi! Anyukám nagyon sajnálja kismókust.

ForgiKép
Én is csak erősítelek abban, hogy még nem késő váltani!!! Ti vagytok a legfontosabbak. Így nagyon rossz lesz nekiindulni, hogy nem számíthatsz a dokira.

KataKép
Most már megnyugottam! Az nem baj, ha a gép rossz. Ti legyetek jól!!!!

KrisztinaKép
Remélem sikerült felöltöznöd a vendégsereg megérkezése előtt!KépKép
Jut nekünk is a fincségekből??? KépKép

MagdiKép
Akkor még további jó bulizást!!!Kép

PankaKép
Te ilyen nagy kertész vagy? Vagy csak szereted a virágokat?

A többieknek is: KépKépKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Már csináltam új képeket amit a fotóalbumba feltöltök "Dominik az ördögfióka" címmel megnézhetitek. Remélem tetszeni fog.
A Tapolcai séta ötlet szuper!!!! Mikor megyünk?
Zsua
zsua1

Jó estét Mindenkinek!

Vége az ünnepnek!
Lilike alszik vendég sereg elvonult és este 8-ig mosogattam. Igaz életem párja is be segített de azért elfáradtam.

Én a Megyeibe szültem és nekem se volt semmi gondom. Pelenka volt, krém volt, és törlőkendő is.
A pathalógián lévő nővérek tanácsot is adtak: minél többször kell gátat mosni szülés után annál jobban gyógyul. Igaz nekem erre nem volt szükség, mert császáros voltam, de a vágásom se gyulladt be. Én sajnos nem élvezhettem a babás-mamás kórtemet se mert Lilit másnap átvitték a korára. Na azt nem kívánom senkinek amit én akkor átéltem!!! Ebből kifolyólag még a tejem is elapadt mert az idegességtől felment a lázam.

Magdi
lilien_csenge

Magdi!
Lilinek BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Emese!
Én az olyan zöldségeket amik levet eresztenek, csak fedő alatt, vajon párolom, ami "szárazabb", vagy lassabban puhul (pl. zöldborsó) öntök hozzá egy kis vizet is.

Krisztina!
Nem mi vagyunk bárányhimlősek, hanem Emese Ádámja.
Köszi, hogy mgírtad a Dzsungel könyvéről az infókat.
Szombaton Hanga is kapott újcipőt, az Éva cipőboltban vettünk Siestát, 6.400 Ft-ért. De volt 5.400-ért Gyöngyre való szandál is. Igaz elég gyér volt a választék, de minden méretben volt 1-2 elfogadható cipő/szandi.

Koda!
Kérdezted, hogy hova költözünk. Ahogy a férjem mondta " a tömb másik végébe".

Hanga még mindig beteg, bár tegnap is és ma is csak egyszer hányt, de még mindig megy a hasa. Gyöngy nem beteg szerencsére, ma délelőtt cirkuszban volt a nagyijával, sőt péntek délután óta nála van, "tavaszol". Ma itthon ebédelt, de még egy éjszakát ott alszik, holnap már itthon. Apus is elkapta a vírust (vagy a vírus őt?), neki is megy a hasa, és estére hőemelkedése is lett. Alszanak.

Pénteken megvettük a párocskámnak a névnapi ajándékot. Amint hazaért, Gyöngy egyből kikotyogta: "vettünk neked névnapi ajándékot, de titok". Jót nevettünk a gyermeki őszinteségen.

Zsuzsa!
Nekünk 70 x 140-es a kiságyunk. Gyöngy is és Hanga is elég sokszor feküdtek kereszbe benne. Én úgy gondoltam akkor jöhet a kistesó, amikor a nagyobb, kezd szobatiszta lenni, mire megszületik teljesen az lesz. És nálam a szobatisztaság utolsó mozzanata, amikor már éjszakára is le lehet venni a pelust, de ehhez az kell, hogy esetleg éjszaka, ő is gyorsan le tudjon vetkőzni, bilire ülni. Nem megvárni, míg mi odaérünk hozzá és ráültetjük, mert addigra már lehet, hogy késő. Ez nálunk bevált, Gyöngy ekkor kapta a heverőjét. Lassan már Hangának kell vennünk egyet, mert annak ellenére, hogy megy a hasa, szól, még éjszaka is. Az elmúlt hét alatt csak 1-szer nem volt száraz reggelre a pelusa.

Akik szeretnek színházba járni, itt az áprilisi műsor, holnaptól lehet jegyeket venni a köv. havi előadásokra.
http://www.miskolcinemzetiszinhaz.hu/_musor.php

Forgi!
Gergőnek Boldog 2. Születésnapot!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok!

Nem rég keltünk, és 1 óra volt Ádám 97 db kiütését lekenegetni. Egész éjszaka nem aludtunk, csak hajnal 6-tól 1 órát, mert a gyerek gyakorlatilag végigsírta az éjszakát.
Hát ilyen éjszakát nem kívánok senkinek, a fejem szétrobban, bár Ádi itt rohangál a kompban.

Gyöngyöske!
Hogy hívják a párodat? Csak nem Gábor, mert az enyém az.

Koda!
Megvetted az ajándékot Gabinak?
Puszi mindenkinek, legyen szép napotok! Kép

mse173

Forgi!
Gergőnek NAGYON BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!!

Magdi
lilien_csenge

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X