Sziasztok!
Marek!
A cicin altatós klubbnak én is tagja voltam, aztán amikor bevezettük a 4É-t akkor vége lett, mert azóta kaja után büfi van, aztán játék, és utána alvás. De sztem úgy tudod leszoktatni csak, ha egyszerűen következetes, és erős vagy...nem könnyű. Lilla végülis simán leszokott róla, bejött neki ez a babakocsis altatás...csak megszabadulni lesz nehéz tőle.
Egyébként én sem tudok semmit csinálni Lilla mellett...vagyis tudnék, de muszáj pihennem, ha akarok, ha nem, mert ha nem teszem, akkor 30-40g-al kevesebbet tud csak enni Lillus. Szal miután elaltattam, eszem, iszom, leülök a gép elé 15-30percre, mikor hogy, esetleg bedobok egy mosást, vagy kiteregetek vagy elmosom az üvegeit, meg a tejgyűjtő kagylókat, aztán ennyi...le kell dőlnöm. Szal én sem tudok semmit csinálni.
Nagyon könnyű rászoktatni őket a "jóra", vigyázni kell. Lillus csak kb 2 hétig etetett minket, h ő milyen jó baba, addig, amíg sárga volt...úh gondolom milyen lehet most ennyi idő után a fekete leves. De nyugi, biztos vissza lehet terelgetni majd Borit a jó útra. És minél hamarabb, annál könnyebb lesz....illetve mondhatnám úgy is, h minél később, annál nehezebb. És ezt most magamnak is szánom.
Ildi!
Nem beszéltem velük, de apukám magától segít megint, meggyógyult a dereka. Anyukám nem, de ez van. Csak ha megkérem nagyritkán, és ez max kimerül egy pelusozásban, vagy rábízom, míg megcsinálom neki az üveget, ennyi...ezt sem csinálja szivesen. Ma is rábíztam, h kicsit leüljek, erre 5perc után betette az ágyba, és hallom, h már vagy 5 perce sírdogál...bemegyek, és gyerek az ágyban, rádőlve egy nagy plüss, ő meg az én ágyamban fekszik. Na egyből kivettem, beszélgettünk egy kicsit, aztán vittem aludni.
Majd megpróbálom a videot, csak nemtom még hogy fogom, mert kamerán van, nem feényképezőn, és abból egyelőre még nemtom hogy kell blokkokat kivenni. Mjad hátha apukám okos lesz...
A telihold rám is hatással van, úh tuti a babákra is.
Nem lehet, h Lottinak növekedési ugrása van, és többet kér enni? Én azt olvastam, h olyan babáknál, akiknél már jól bevált rendszer működött, 90%-ban ez lehet a titok nyitja. Próbálj több kajcsit adni neki napközben, 10-20ml-vel többet minden alkalommal, hátha...ha ez sem működik, akkor kb 10-11-kor mielőtt lefekszel, álometess. Óvatosan vedd ki, szopi, és vissza, h lehetőleg ne nagyon ébredjen fel...még jobb, ha üvegből, az ágyában adod, akkor nem bojgatod meg (uhh ez most ly vagy j?
)
Lottika megeszi mindig az összes tejcsit? Mert ha marad egy kicsi, akkor azt lefejhetnéd, összegyűjtögeted és másnap rézsletekben szopi után odaadod neki...vagy az álometetsére azt kapja. Én napközben összegyűjtöm a kicsöpögő tejcsit kagylóval, meg lefekvés előtt fejek egyet, és csak így elég Lillusnak. Én nem csinálok álom etetést, mert 10-től 5.30-ig alszik mostanában, aztán még visszaalszunk 8-8.30ig, és ez nekem így jó. Este jól bekajál, 170-et (napközben csak 120, 130-at), aztán eddig bírja. Lehet, h később a hajnali szopit kiváltom én is álometetéssel, meglátjuk mi lesz. Csak az a baj, h az esti nagy zaba után nem hiszem, h lecsúszna még egy 100-as, hajnalban viszont kb annyit eszik (bár még egyszer sem mértem), és akkor nem lenne meg a napi mennyiség...na mind1, ezzel még ráérek egy kicsit.
Na ezt jól kifejtettem, de remélem segít valamelyik tippem.
A suttogótól tanultam ezt is.
Lillus továbbra is dumál, annyira édes. Ha egyszer elkezdi, le sem lehet lőni. Tök érdekes, h egyik napról a másikra a gííí-zés után, most annyi mindent mond, h hihetetlen. De nem tudom leírni, mert nagyon fura "szavak".
Ha épp szopi közben jön rá, akkor egy idő után kcsiti idegesítő, mert sosem végzünk. Így is általában egy óráig eszünk sajnos...jó lenne lecsökkenteni.
Már ez a 3. napunk, h szép csöndben egyedül alszik el a leányzó, olyan ügyes!
Csak el ne kiabáljuk...
Ma viszont egy olyan hisztit levágott fürdésnél, h hihetetlen...már előtte elkezdte, pedig ilyet nem szokott, csak a vízben görbül a szája, aztán addig nyomta, míg nem kapott enni...
Na most megyek fürcsizni, aztán fejni...jóéjt!