Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Marek!
A cicin altatós klubbnak én is tagja voltam, aztán amikor bevezettük a 4É-t akkor vége lett, mert azóta kaja után büfi van, aztán játék, és utána alvás. De sztem úgy tudod leszoktatni csak, ha egyszerűen következetes, és erős vagy...nem könnyű. Lilla végülis simán leszokott róla, bejött neki ez a babakocsis altatás...csak megszabadulni lesz nehéz tőle.
Egyébként én sem tudok semmit csinálni Lilla mellett...vagyis tudnék, de muszáj pihennem, ha akarok, ha nem, mert ha nem teszem, akkor 30-40g-al kevesebbet tud csak enni Lillus. Szal miután elaltattam, eszem, iszom, leülök a gép elé 15-30percre, mikor hogy, esetleg bedobok egy mosást, vagy kiteregetek vagy elmosom az üvegeit, meg a tejgyűjtő kagylókat, aztán ennyi...le kell dőlnöm. Szal én sem tudok semmit csinálni. :?
Nagyon könnyű rászoktatni őket a "jóra", vigyázni kell. Lillus csak kb 2 hétig etetett minket, h ő milyen jó baba, addig, amíg sárga volt...úh gondolom milyen lehet most ennyi idő után a fekete leves. De nyugi, biztos vissza lehet terelgetni majd Borit a jó útra. És minél hamarabb, annál könnyebb lesz....illetve mondhatnám úgy is, h minél később, annál nehezebb. És ezt most magamnak is szánom. :P

Ildi!
Nem beszéltem velük, de apukám magától segít megint, meggyógyult a dereka. Anyukám nem, de ez van. Csak ha megkérem nagyritkán, és ez max kimerül egy pelusozásban, vagy rábízom, míg megcsinálom neki az üveget, ennyi...ezt sem csinálja szivesen. Ma is rábíztam, h kicsit leüljek, erre 5perc után betette az ágyba, és hallom, h már vagy 5 perce sírdogál...bemegyek, és gyerek az ágyban, rádőlve egy nagy plüss, ő meg az én ágyamban fekszik. Na egyből kivettem, beszélgettünk egy kicsit, aztán vittem aludni.
Majd megpróbálom a videot, csak nemtom még hogy fogom, mert kamerán van, nem feényképezőn, és abból egyelőre még nemtom hogy kell blokkokat kivenni. Mjad hátha apukám okos lesz... :)
A telihold rám is hatással van, úh tuti a babákra is.
Nem lehet, h Lottinak növekedési ugrása van, és többet kér enni? Én azt olvastam, h olyan babáknál, akiknél már jól bevált rendszer működött, 90%-ban ez lehet a titok nyitja. Próbálj több kajcsit adni neki napközben, 10-20ml-vel többet minden alkalommal, hátha...ha ez sem működik, akkor kb 10-11-kor mielőtt lefekszel, álometess. Óvatosan vedd ki, szopi, és vissza, h lehetőleg ne nagyon ébredjen fel...még jobb, ha üvegből, az ágyában adod, akkor nem bojgatod meg (uhh ez most ly vagy j? :oops: )
Lottika megeszi mindig az összes tejcsit? Mert ha marad egy kicsi, akkor azt lefejhetnéd, összegyűjtögeted és másnap rézsletekben szopi után odaadod neki...vagy az álometetsére azt kapja. Én napközben összegyűjtöm a kicsöpögő tejcsit kagylóval, meg lefekvés előtt fejek egyet, és csak így elég Lillusnak. Én nem csinálok álom etetést, mert 10-től 5.30-ig alszik mostanában, aztán még visszaalszunk 8-8.30ig, és ez nekem így jó. Este jól bekajál, 170-et (napközben csak 120, 130-at), aztán eddig bírja. Lehet, h később a hajnali szopit kiváltom én is álometetéssel, meglátjuk mi lesz. Csak az a baj, h az esti nagy zaba után nem hiszem, h lecsúszna még egy 100-as, hajnalban viszont kb annyit eszik (bár még egyszer sem mértem), és akkor nem lenne meg a napi mennyiség...na mind1, ezzel még ráérek egy kicsit.
Na ezt jól kifejtettem, de remélem segít valamelyik tippem. :) A suttogótól tanultam ezt is. :)

Lillus továbbra is dumál, annyira édes. Ha egyszer elkezdi, le sem lehet lőni. Tök érdekes, h egyik napról a másikra a gííí-zés után, most annyi mindent mond, h hihetetlen. De nem tudom leírni, mert nagyon fura "szavak". :D Ha épp szopi közben jön rá, akkor egy idő után kcsiti idegesítő, mert sosem végzünk. Így is általában egy óráig eszünk sajnos...jó lenne lecsökkenteni.
Már ez a 3. napunk, h szép csöndben egyedül alszik el a leányzó, olyan ügyes! :) Csak el ne kiabáljuk...
Ma viszont egy olyan hisztit levágott fürdésnél, h hihetetlen...már előtte elkezdte, pedig ilyet nem szokott, csak a vízben görbül a szája, aztán addig nyomta, míg nem kapott enni... :?

Na most megyek fürcsizni, aztán fejni...jóéjt!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja, és Ildi!
Nálunk 8-kor van fürcsi, 8.30-kor szopi, általában egy óra, mire végzünk, mert ilyenkor mindig üveget is kap. Ezután büfi, mert az üveg után muszáj, beöltöztetem hálózsákba, és fekvés. Általában 10-kor alszik el.
Hajnalban én sem szoktam büfiztetni, 15-20perc után elalszik cicin, visszateszem, általában nem ébred fel, és alszunk tovább. Lilla ilyenkor félkómában eszik, úh nem baj, h nem büfizik. Ha kellemetlen lenne neki, úgyis felébredne utána nem sokkal, de nem.

Marek!
Miért lennél szar anya? Ha Bori nem szenved attól, h nem büfizteted, akkor minek? Gondolom nem ébred fel arra, h csavargatja a hasát...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az üdvözlést, nagyon jól esik.

A hétvégénk elég hamar elment, mindig tartok a nem itthon töltött éjszakától, de Marcikám egész jól viseli.
Ma egy kicsit nyűgös volt,úgy vettem észre, mintha ez az esős idő nem tenne neki túl jót. Ilyenkor nyűgölődök és nagyon nehezen alszik. De ennek köszönhetően most este pikk-pakk elaludt. Végre tudunk beszélgetni apával!
Istenem de régen is volt ilyen!

ÉVA75: egyidősek a babáink. Áron hány órakor született?
Mielőbbi gyógyulást Nektek!

Nusildi :nálunk az éjszakai etetés a következő: mivel Marci nem szopizik ezért apa adja az aktuális adagot cumisüvegből, míg én fejem a következőre valót. Idilli kép, mindenki félálomban, gyerek álmában eszik, apa alszik, és én is félálomban fejek. Az utolsó esti etetés 10 körül van, aztán tartja a 3 óránkénti evést. Hiába próbálok Neki többet adni, max. 180 ml. amit egyszerre megeszik. Pedig eleinte volt, hogy kibírta hajnal 6-ig is. 3 hónapos kora óra viszont bejött a 3 óránként kelünk és eszünk éjjel.

Akarom kérdezni, hogy azok akik már járókáznak meddig van el benne a baba? Mi most készülünk venni, de attól tartok, hogy csak ideig-óráig lesz el benne, aztán úgy is ki kell vegyem. A védőnő azt tanácsolta, hogy a földre rakjam, vastag takarókra, és majd akkor jobban forog mint az ágyon. Én valahogy félek,hogy megfázik, mire a férjem mondta, hogy a járóka is elég lenn van, éppen a föld felszíne felett, szóval nincs ott sem sokkal melegebb.

Ja, és még egy kérdés! Szoptatás alatt lehet tornázni???
Nekem azt mondták, hogy míg fejek ne nagyon próbáljam, mert attól is lehet kevesebb a tej, amit nagyon nem szeretnék. Ti erről hallottatok már?

Kép
kincs27

SZiasztok.

Bocsi, hogy nem tudok jönni de nagyon összejött minden.

Csak egy gyors kérdés: van Budapesten valami hely, ahol nem kell hónapokat várni és megcsinálják a csípőszűrést és a hallásvizsgálatot? Nem baj ha pénzbe kerül, de mivel nem vagyok jól, nem szívesen várnék órákat kórházi folyosókon....

Köszi, ha adtok tippeket.

Kép

Kép
tercsimama

torna:én is azt olvastam, h a tornától kevesebb lehet a tej, úh éppen ezért én sem csinálom még. pedig hányok magamtól, és alig várom, h tehessek ellene. de nem merem megkockáztatni, mert nekünk pöccre pont elég a tejcsi, úgy is, h mindent megteszek érte. így is félek, h már nem fog sokáig menni a kizárólagos anyatejcsizés. :(
a szopi alatt én vissza is szedtem 3-4kg-t, mert akkor is kevesebb a tejcsim, ha nem zabálok egész nap. :( pedig lillus két hetes volt, mikor már -11kg-nál tartottam, jobban néztem ki, mint most... :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

hoztam képeket is... :)

Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Nymalac! és végre itt a tartozásom is... :)

Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

És mostmár el is dugulok, kész a fejés! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Na mi történt velem, na miiii????

1. befejeztem a kabátomat, és szép lett!!! Ügyes NyM ;) Aztán kimostam, utána száradt a radiátoron, meg minden, és mikor jött anyu meglátta és leesett az álla, erre felfedeztem, hogy valami kiszakította az ujját :cry: Ilyen az én formám.
Be fogom foltozni, meg teszek rá valami szép cuccot, hogy legalább valami szép minta emlékeztessen erre a gonosz meglepire (mikor és hogyan szúrhatta ki valami :?: :?: :?: Gőzöm sincs)

2. vasárnap szerintem szép idő volt. Kb fél 4-ig, akkor ugyanis elkezdett szemerkélni. Tudom, mert már csak fél óráig volt nyitva az állatkert, de azt nem vártuk meg. Lili elfáradt, apa nyakában kötött ki. Hazafelé a megállóban, majd a buszon, és végül apa nyakában majd elaludt a kiscsillag... Siettünk haza, de nem éreztük, hogy baj lenne... Kellemes volt ez a kis szemerkélés...
De hazaértünk. Beléptünk a lakásba, és Lili ledölt a földre, soha többé nem volt hajlandó megmozdulni, ellenben nagyon sírt, hogy ő milyen fáradt, és mindene fáj... Gondoltam, oké, ha ilyen fáradt, akkor levetkőztetem, és pihizik egyet a kanapén. Mikor a nadrágot vettem le éreztem, hogy forró a lába. Gondoltam, sikerült túlöltöztetni. De majd ha felvette a lakás hőmérsékletét (10 perc) az után megmérem a lázát, biztos ami biztos alapon...
Lili befeküdt a kanapéba magától, betekeredett a pokrócba, és 1 pillanat alatt elaludt. A mesét sem nézte, horkolt is ;)
Mutattam apának, milyen édesen alszik. Aztán felébredt, és úgy sírt, hogy a szívem szakadt meg. Neki mindene fáj. :( Hoztuk is a lázmérőt, és mértünk: 39,7!!!! Te jóóóóó ég! Gyors panadol beadás, amit persze nem kér, inni nem kér, enni nem kér, semmit nem kér... :( De ezt muszáj, és már adtam is be neki. 10 percig agyaltam, hogy mitévő legyek, végül úgy döntöttem, hogy gyerek figyelés, lázcsillapítással, és kivárjuk a másnapi saját dokink rendelését... 20 perc után már ment le fél fok a hőjéből, ekkor kérdeztem, hogy van e kedve pancsizni (mindig van)... Volt. Engedtem vizet (39 fokos lázra 38 fokosat), mikor vetkőztünk már nem volt kedve hozzá. Apával ment a pancsiba, mert anya nagylány lett (ez lehetne a 0. pont :S) becsüccsentek, anya mesét olvasott nekik, a hideg víz csurdogált folyamatosan, apa kavargatta a vizet.
Kb 20-30 percig voltak a vízben, 2 mese és még valami játék is belefért. Lili jobban nézett ki, apa megfagyott 32 fokos lett a víz. Apa ki, Lili ki, mérés: 36,9 ÉLJEN! Emberi hő! Ekkor hajlandó volt már enni, inni, és el is voltunk kicsit, aztán ment szépen aludni.

3. A nagy kavarodásban elfelejtettünk Lilire pelust adni éjszakára. Éjjel 2x kelt, az első csak valami dumálás volt álmában (ez nála rendszeres :( ) a 2.-nál apa észrevette, hogy tiszta nedv az ágy :shock: Azt is, hogy nincs a gyereken pelus. Tehát egy hajnali 2 órás program: ágy lehúzás, gyerek átöltöztetés, ágy felhúzás (itt jegyzem meg, hogy a gyógyszertári gumilepedő a legtutibb az összes közül, mert olyan erős anyaga van, hogy nem gyűrődik a lepedő alatt, hanme véd :) )
Átöltöztetés után simán visszaaludt, majd reggel 39,7 fokos lázzal ébredt, és jött ki pisilni a száraz pelusával... :) és :( Utána apa helyén aludhatot tovább egy nurofen és egy hajnali (nekem hajnal, neki reggel) együtt hűtőfürdő után.

4. van ám 4 is :twisted: szóval ma lementünk a dokinéninkhez, de nem volt ma :( szabi, vagy ilyesmi, hanem a helyettese az a dokinéni, akit lecseréltem anno. Na, megerősítette bennem ismét, hogy jó döntés volt. Mondom neki Lili tüneteit, állapotát, vetköztesse le. Megtörtént, nem hívja Lilit, hanem néz, ekkor megfogtam, aztán oda lökdöstem finoman én. Lili meg megilletődve (nem jellemző) hogy ki ez a nő... engedte, hogy tuszkoljam. Ekkor a vezényszó: sóhajts! (Na, mintha a 3 éves gyerekem tudná, hogy ez mi a fenét jelent :shock: Vett levegőt a szokott módon. Tűrte a hallgatózást, vezényszóra nyitotta a csőrét (mert én kértem rá, nem a dokinő), aztán beindult a nyelve: c vitamin, lázcsillapító nurofen, kúp - itt félbeszakítottam az áradatot: meg panadol, igaz? - nurofen meg kúp- mondta hajthatatlanul - ok, gondoltam, befogom a számat. - csütörtökön visszajönnek a kardos doktornőhoz. xyz orrcsepp megköti kiszedi, mit tudom én mit mondott még, mert nem ismerem amit mondott, DE nem írta fel. És nem is érdekelt már ezek után az sem... Kimentünk, elköszöntünk (volt gyerekszobánk). Lili fel a hátamra a hordozóba (hátizsák lány volt, és ennek nagyon örült) és sírós hangon mondta, hogy nem kapott matricát (mindíg szokott kapni, és várta, én nem is mondtam neki :( )
Ekkor a füléhez hajoltam és mesélni kezdtem neki: hogy ez a doki néni volt régen az ő dokinénije, de már akkor is ilyen undok volt, és anya mindig sírt miatta, és neki meg nem adott matricát, és akkor anya keresett neki egy aranyos doktornénit, aki szeret minket, és mi meg őt, és még matricát is szokott adni... És Lili megértette, és megnyugodott. Mondtam neki, hogy amikor visszajövünk megint a kedves doktornénink lesz, ő meg mondta, hogy majd neki megmondja, hogy nem kapott matricát :)
Az már csak részlet kérdés, hogy vittünk a doktornéninek egy Mozart csoki bonbont Lilivel, mert ennyire szeretjük, és mikor kijöttünk a másiktól, megbeszéltük, hogy az undok néninek nem adtunk csokit :twisted:

Biztos lenne még 5, meg 6 is, de fáradt is vagyok már ennyit panaszkodni, meg unjátok is ;) így inkább hozom a tejbüfé felszerelést, és visszaolvasok... ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sensi: váltalak a fejéssel ;) Ééééés, csuda szép a pelus a csudaszép kislányodon! Lillusnak hatalmas cuppancs!

(Lilim is ilyen testalkatú volt kb. mint Lillus... Nekem nagyon tetszik ;) )

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: gyógyuljatok gyorsan! :( Nem jó ez a betegeskedés :( Most Lilim is csatlakozott a csapatba... :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby: na igen a toll hegyek... :evil: nem a kedvenc pillanataim egyike volt a jelenet...

gryllus vilmos gyerekzene: nem ismerem, de szívesen meghallgatnám! Persze, hogy kell :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: én Borim is meg van kergülve :roll: :oops: sokszor van, hogy ha nem hajolunk bele a fejébe, és nem foglalkozunk vele, akkor visítva sír :shock: Mivel nem szeretném, ha elmennénk a hisztire azonnal ugrani kell irányba, ezért sokszor hagyom, hagy élje ki ez irányu igényeit is. Teszem hasra, hátra, kap játékot, mehet az ágyba, szőnyegre, hintába, kanapéra, kap cumit, tiszta bugyit, enni, inni, ha kér, de ha semmi nem jó, csak ha bohóckodunk neki, akkor az engem nem hat meg. Ha nagyon hangos, még az ágyába is beteszem (gondolkodni ;) ) pihenni, és ilyenkor általában gyorsan el is szunyál, és utána egy ideig oké a dolog. Még annyit, hogy nagy sírások után jól esik egy kis torok öblítés (tejcsi), majd utána egy kis szunya, mert nagyon fárasztó a hiszti ,)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: Adriékat és Andiékat mi is pusziljuk!!!! És várjuk is! Tök jó, hogy írtál nekik iwiwen :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: utolsó evés ált 9 körül van nálunk :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kincs: mi járókázunk, már 2 hónapja legalább :) Nekem Lilim is van, és nem szeretném, hogy egy jó kis játék közepette átszaladjon Borin. De Borinak is itt van a helye a nappaliban, mint nekünk nappal :)
Néha kimegy a vastag (és 4 be hajtott) pokrócra is Bori a földre, Lili vigyáz rá! Lili is volt itt is ott is... Sokat használtuk a járókát, hasznos. :) Nekem ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kincs: fejés - szoptatás kontra torna. Én is úgy tudom, hogy csökkenhet a tejcsi mennyisége a torna miatt... De mivel vizuális típus vagyok, elképzeltem, ahogy szoptatás vagy fejés közben tornázol :D ;) bocsiiii

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ne máááár, a tornától csökkenhet a tej mennyisége??? :shock: Mert pont tegnap kezdtem el a tornát. :roll: Minden nap más izomcsoportot szeretnék megdolgozni, de csak annyit csinálok, ami még jólesik. Nagyon nem örülnék, ha csökkenne a tej, én csak azt hallottam, hogy az izomláztól változhat a tej íze, de nekem nincs izomlázam :?

Sensi - nem tudom, hogy mennyit eszik, nem üvegből eszik, hanem kizárólag ciciből. Párszor fordult elő az üvegezés, amikor el kellett mennem pl. fogászatra vagy egyik családlátogatás alkalmával kipróbáltuk, de nem annyira jött be, mint a cici. Lotti szeteti a cicit nagyon :lol: És persze már régóta nem mérem, mióta elérte a 4 kilót, nem mérem, hogy mennyit eszik. Gyanakszom rá, hogy az lehet a baj, hogy hamar bealszik este a cicin a füri után és nem eszik eleget. Fejlődési ugrásra én is gondoltam először, de az ált. 1-2 nap, ő pedig már 1-2 hete kel éjjel is. Ennek eredményeképp most a héten megint 200 grammot hízott, pedig eddig 120-130 gramm volt a hízás mértéke. Hát nem értem :roll:
Lillus nagyon édes a képeken, igazi ölelgetnivaló baba!
Sajnálom, hogy anyukád nem aktivizálja magát a segítségnyújtásban :? De az jó, hogy apukád most már gyógyultan ugyanúgy segít!
Ez az álometetés nálunk nem tudom, mennyire jönne be, mert amikor pl. nagyon feszült anno a cicim és felvettem reggel, bár még aludt, tisztára lustus volt, csak nyeklett-nyaklott a kezemben és szinte nem is evett, csak a szájában volt a cici.

Kincs - én most ugye elkezdek tornázni, majd jelentem, hogy kevesebb lett-e a tej, nagyon-nagyon remélem, hogy nem!!! Ha esetleg csökkenne a mennyiség, akkor abbahagyom a tornát. De egyelőre akkora a hasam, mint a ház és az alsó fertájam is, szóval váltogatom, egyik nap hasazni fogok, másnap vádli-comb-fenék. Ezek a gyakorlatsorok max. 15 percesek, a has kb. 10, szóval nem hajtom túl magam, nem az egész dvd-t csinálom végig (Béres Alexandra - régen heti 5-6X csináltam), csak ami jólesik.
Az a baj, hogy annyira nem érzem jól magam a bőrömben, hogy az már fáj és ez sem épp jó a tejtermelésnek, hogy depizek itt magamban, amikor tükörbe nézek :?

Nyugtonmalac
- júj, sajnálom Lilike lázát, jó parás lehetett, amikor megláttátok,hogy mennyi :?
Doktornéni :evil: :x

Marek - dehogy vagy rossz anya, nekünk is jár a pihenés, megértem, hogy nem böfizteted. Én most hajnalban is böfiztettem, de hála most 5 perc alatt kijött 2 nagy böff és már tettem is be az ágyába. Azonban most nem aludt el, hanem kb. negyed órán át dumált, kész voltam, a végén cumit raktam a szájába és úgy aludt el.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Csak pár sort írok, mert még mindig beteg az egész család.
Lora már 9!!! napja lázas!!! Ez már az influenza sajnos.
Ikrek is napok óta lázasak , taknyosak és sajnos Áronnak is nagyon zörög még a tüdeje, de ő legalább már nem lázas!!!!! :lol: :lol:

Torna: én úgy tudom, csak ugrálni nem szabad, olyan gyakorlatokat nem szabad csak csinál, ami nagy mozgással jár. Hasazni pl. szabad.

Nagyon édik a babák!!!

Majd jövök még, csak épp bundáskenyeret sütünk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Torna....én 1 hete tornázom, még volt fél havi bérletem, azt felhasználhatom.
Voltam is Spinningezni(jól írtam?) :lol: 1 éve nem mozogtam, és azt hittem meghalok. :oops: :(
Már az első 10perc tekerés után teljesen kivoltam, pedig régen tök jól bírtam.
Ez ráadásul másfél órás zsírégető óra volt. :shock: Nem adtam fel, ciki lett volna leszállni a bringáról a felénél. :lol:
Ügyi voltam, 890kalóriát égettem el.
Persze a fenekem feltörte és totál leizzadtam :oops: :(
Szerintem akkor meg is fáztam, mert hurutosan köhögök :( :( :(
Félek, nehogy Norbi is elkapja. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Tejmennyiség-torna?...nem a tornától csökken a tej, hanem az izomláz miatt, a szervezet tejsavat termel
és más ízű a tej :arrow: ezért a kicsi nem szív annyit, így mindíg kevesebb lesz.
Nem szabad izomláznak lenni. Ezért jó a bringa, meg a nyújtógyakorlatok, gerinctorna, l
ightos hasizom, nagy séták, kocogás. :lol:
Nekem nincs izomlázam, mert nem az izmaimat kínoztam meg hanem a szívemet (állóképességnövelő
és közben kiizzadtam egy csómó zsírt, mert zsírégető tartományban 140-150körül volt a pulzusom :wink: )

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!!!

Mi is vagyunk ám.
Ma voltunk doktornéninél oltást kaptunk.A kötelezöt meg a pneumo1 et.Sajna még csak most kezdték el a pneumot ugyhogy még két hónapig kapja aztán majd csak két évesen.
Négy hónapos adatok. 7160g 65cm

Szépen növögetünk.Az a baj hogy én mindig azt hiszem hogy keveset eszik Fannika mert nálunk öt percig tart a szopizás.Ha kettöböl eszik akkor max 10 perc.Na nem baj mert hizik rendesen.Csak olyan mintha kevesett enne de közbe nem kevés csak gyorsan eszik sokat. :D :D

A mi éjszakáink változóak.Mi is nyolckor fürcsizünk aztán evés alvás.A kezemben alszik el.Régebben magától is elaludt de már nem.Én nen tudom ott hagyni hogy sirjon aztán majd elalszik.A szivem majd meg szakad mikor sir. :(

Pénteken elkészült a fülbevalónk is.Olyan szép.Mindenki aki szeretne minnél elöbb ajánlom.Nem olyan vészes.Csak az átlövés pillanatában volt sirás mert le is kellett fogni aztán már jó kedve volt.Majd rakok képet róla.

Én még nem tornázok.Nálunk egy séta is elég nagy torna.Mi faluban lakunk és ráadásul nyaraló övezetben.Ahol elég dimbes dombos utak vannak.Elég ide feltolni a babakocsit.

Marek:nem vagy rossz anya.Csak te tudhatod hogy mi jó nektek.

A betegeknek sok sok gyógypuszit küldök. :(

vikcy6
Pákozd

Sziasztok!

L.Kata - Részemről sincs gond, csak gondoltam szólok, mielőtt egy talin meglepődsz, hogy 2 van belőlünk. :wink: :lol:

Marek - Bál, Bori :cry: Pedig jó mókának hangzott. Már méér lennél rossz anya? Ne kezd el ezt a hülyeséget, please, mert dühbe gurulok! Borinak te vagy a legjobb!!!! :wink:

Éva - Jobbulást a gyerekeknek!!!

Kincs - Üdv újra!

Ny.malac - Kabát szakadás, Lili-láz, mensi, undok doki :cry: TE szegény!

Vicky - Gartula a méreteitekhez és a fülbevalóhoz! Szabi is kb ilyen tempóban eszik.

Rólunk - Képzeljétek Szabiból sikerült kicsarni az első hangos nevetéseket!!! Annyira édes, hogy összeszaladnak a könnyek a szememben tőle!!! A másik újdonság, hogy, amikor lent voltunk a Mangalica fesztiválon, ott lógott a hasamon a hurciban. Jót szunyált, de amikor elkezdtem enni a hot dogomat feléberdt és sóvárgó szemekkel nézte. Nyújtogatta a nyelvét, cuppogot és amikor elfogyott úgy nézett rám, mint aki meg van sértődva, hogy nem kapott belőle. Azt hiszem mostantól kezdev inkább nem eszem előtte semmit. Íme:
Kép Kinézem anya szájából a kaját! Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Eszünk
Kép
Kép
Kép
Kép
Mami kötött nekem sapit(próba) :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Kata: hova jársz tornázni??? Én is szeretnék már nagyon lemenni az oxigen-be, de olyan nehéz eljutni... Pedig itt van 10 percre :S

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

De édes Szabi, ahogy kinézi a falatot! Ez egyébként jó jele a könnyű HT-nak... Lilim útált enni, és azt az élményt nem kívánom senkinek! Egy nem evő baba a legborzalmasabb dolog anyának, mert naponta többszőr kell ezzel a problémával szembesülni :S

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

NyMalac....itt van vidéken, ahol lakom! Sajnos neked messze :(

Kép
Kép
lovaszkata

Nem Szabi,...NORBI! :wink: :lol: Ha, nekem írtad! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Kata: azért kérdeztem, mert tök olyan lehet, mint nálunk is van... Én nagyon szeretem... A spininget nem bírom... lefordulok a cangáról, és bele akarok halni, és fáj a fenekem is tőle :( És mindig le akarja tépni a lábam, mert én biza meg akarom állítani lábbal, mert a sima bicón azt is lehet...

Én egyébként a futópadot szeretem. És ezen erőltetett menetelést csinálok. Néha hegynek felfelé is... Szintén zsírégető tartományban.

Néha, ha babakocsit tologatok lent, felteszem a pulzusfigyelőmet is, és nézem, mennyi kalóriát égetek el :) Hát nem sokat :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata: evés, sapi és főleg Norbika!!!! :D Nagyon cuki! Ügyesek vagytok!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Hát igen a túlsúly! Már én is nagyon nehezen viselem el magam. Nagyon várom már a tavaszt, amikor majd lehet sok zöldséget meg gyümölcsöt enni, és talán többet mozogni is. Vannak napok, amikor legszívesebben letakarnám a tükröket a lakásban, hogy még véletlenül se lássam magam. Aztán mindig meggyőzöm magam, hogy ez átmeneti állapot, és lesz ez még jobb is.
Én is úgy voltam vele, hogy miután kijöttem a körházból 8 kg plusszom volt, aztán nemhogy abból leadni, de még sikerült hozzá is szednem. Szóval nem lesz semmi ezt lefaragni.

Kata: látom már Te adsz szilárd kajcsit Norbinak! Mikor kezdted és mit adsz neki? Nekem "megtiltotta" a védőnő, hogy fél éves korig bármit is adjak neki, pedig mondtam, hogy nincs elég tejem. Erre közölte, hogy akkor tápszerezzem. Na ez az. Az elején meg attól tiltott, most meg jó a tápszer?! Nem is értem!

Lányok! Nektek is hullik a hajatok???? Az enyém elképesztő mennyiségben hullik, elkezdtem szedni rá vitamint, szedem 1 hete, és nem látom eredményét. Anyunak miután engem szült kb. a fele haja kihullott. Jó,maradt így is, de félek, hogy én is így járok.

Nyugtonmalac: rémisztő lehetett a láz, de ügyesen túlvészeltétek. A futópad nem rossz ötlet, csak nálunk a lakásban nem nagyon tudnám hová tenni.

Vicky6: ÜDV! Szép nagy lányod van! Nekem Marci 3 hónaposan volt pont ennyi kg, a hossza 66 cm, de nem tűnik kövérnek, inkább az, hogy hosszú, arányos. Ezt nem csak én mondom, hanem a doki is.

Bettyna: Szabi nagyon aranyos, ahogy felnéz Rád és a falatra. Szinte hallani ahogy nagyokat nyel!

Szép napot mindenkinek!

Kép
kincs27

NyMalac...köszi :)
Nálunk mozgáscentrum van, és van órarend, mindíg más óra van.
A Fittball-t is szeretem, de azt még nem bírnám végigcsinálni szerintem. Kijöttem a formámból. :oops: :(

Kincs...nekem a kezdetektől nem volt elég a tejem, még most is szopik, de nem elég neki, tápszert eszik. :roll:
Az én védőnőm nem tud a hozzátáplálásról, illetve csak most mondtam meg neki, hogy kóstoltatok vele almát is. :wink:
De, mivel a tápszer miatt éretebb a gyomrocskája mint egy csak anyatejes babának így én már több
mint egy hete adok neki mást is.
Almalével kezdtem, egy-két kanállal először, majd 4 nap után raktam bele egy kis pépet is.
Ez pl. a képen alma :lol: imádja!
Almát, párolt répapürét , és almát répalével evetteddig.
Répát önmagába nem szereti. :?
Majd most fogom bevezetni a burgonyát is! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, és hajhullás???Hát hullik rendesen, szerencsére nekem dús hajam van így nem feltünő. :(

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Kincs
Te kérdezted a tornát? Hát én ennek a dolognak eléggé utána néztem, de nem lettem okosabb. Van ahol azt írják, hogy csökkenhet a tej, van ahol meg azt, hogy nem csökken. Én Bori hat hetes kora óta járok hetente kétszer tornázni. De ez csak könnyű gerinctorna, bár néha majd meg halunk, olyan gyakorlatok vannak. A tej mennyisége nem változott. Ezen felbuzdulva elmentem jó kemény tornára is. Nem csökkent tőle a tej, de egy szülésznő azt mondta, hogy szoptatás alatt nem ajánlott, úgyhogy azóta nem merek menni... :roll: Szóval nagyon ne erőltesd meg magad, az a lényeg.

A mi esténk tegnap úgy alakult, hogy Bori szépen elaludt kilenckor, aztán tízkor kelt, hogy ő márpedig nem álmos. Cicin elaludt, de amint a kiságyba ért felébredt. Végül fél egyig röhögött mellettem. Hát én nem röhögtem. Már lekapcsoltam az összes villanyt a házban, hogy észrevegye, hogy éjszaka van, de ő csak dumált rendületlenül. Végül eldöntöttem, hogy ez így nem jó, kipróbálom a rettegett ridegtartást. Beraktam a gyereket az ágyba és elmentem lefeküdni. 2 percig bírtam a sírást, visszamentem, odaálltam a kiságy mellé, gyerek már mosolygott is... :shock: Végül fél egykor sikerült álomba szopiznia magát... :roll: Ja, én tiszta náthás vagyok, jól esett volna a pihenés... :roll:
Először egyébként a káposztafőzelék-töltöttkáposzta kombóra gyanakodtam, amit tegnap ettem, de ha fájt volna a hasa, akkor gondolom nem röhögött volna... :lol: Nem volt álmos a kis csibész. Bosszúból reggel nyolckor nem hallottam meg a nyöszörgését, így kénytelen volt kilencig aludni. Én meg közben szépen kitakarítottam. Tudta, hogy bűnös, mert a reggeli szopi után úgy játszott egyedül, mint a kisangyal. Az egész lakást sikerült kitakarítanom... :lol: Csillog-villog minden. Most meg alszik a babakocsiban, lehetne vasalni, de helyette netezek, mert megérdemlem.... :lol:

Betegeknek jobbulást!!!!

marek

nálatok is esik a hó?! én ezen most teljesen kivagyok... már úúúgy várom a tavaszt. és ez genyóság,hogy itt csalafintázik velünk az időjárás,múlthét pénteken gyönyörű idő volt,most meg megint jön a tél. Remélem akkor legalább jó nagy hó lesz,olyan igazi,hogy öröm legyen kinézni az ablakon este is :)

nálunk bejön a cicin elalvás,persze minden babánál bejön,de engem sem zavar egyenlőre. Imádok szoptatni,és úgy vagyok vele,hogy ha elalszik én ugyan fel nem keltem,ha meg nem alszik el,akkor ha jól lakott,felveszem a vállamra,énekelek neki (bóbita,bóbita saját dallammal :) ) - ezen elálmosodik (vagy az is lehet,hogy inkább alszik,csak ne kelljen gyönyörű,dallamos hangomat hallgatnia :P :P ) és így félálomba veteszem az ágyikójába. Többnyire sikerrel... ha nem álmos,akkor apának átadom és ő jól lefárasztja kb. fél ó alatt :wink: . utána alvás.
egyenlőre szerencsénk van az elalvással esténként,de éjjel mi mindig kelünk kb. 3 óránként. már teljesen megszoktam,ha véletlenül elfelejt felkelni én éberen várom az első nyekkenéseket.
Amúgy tuti biztos vagyok benne,hogy ez egy rossz szokás nálunk + a nappali 5 perces szopizások pótlása,mert régebben már első hangokra ugrottam,mert nem tudtam,mi van. Most már nem ugrok,de tudja,hogy hallom a halk nyögéseket is :roll: és a halk nyögések után jönnek az egyre hangosabb vezényszavak :)
Bár az sem biztos,hogy rossz szokás,mert nálunk is volt jó 1-1,5 hónap,mikor 7-8 órát aludt egy huzamban.

Büfi:
én sem büfiztetek,ha bealszik a cicin. Tuti felkelne,ha bántaná a pociját + Tomit hason altatom,és kimozogja,ha esetleg bent maradt egy büfi (felemeli a mellkasát és ált. már ki is jön), utána alszik tovább.

Nálunk a nappali alvás a nagyobb gond általában. most múlthéten kezdte el,hogy 5.50-kor kel hajnalban, 9kor visszaalszik 1-2 órára,utána pedig kb. 13 körül alszik el du. a babakocsiban,lent az utcán... Lent vagyunk kb. 2-3 órát,mikor milyen az idő,azt végigalussza,majd még itthon ráhúz egy órát úgy,hogy síri csöndben,lassan levetkőztetem és berakom az ágyikójába.
De nappal valahogy nehezebben megy az elalvás.
Este már megtanulta,hogy f8-8 fürcsi apával,utána szopi,aztán alvás. Ez mióta megszületett így van és sose tértünk el tőle. Már egyre hamarabb alszik el, van,hogy fél ó alatt letudja az esti szopit is.
Remélem nem kiabálom el,mert eddig ha leírtam valamit,az tuti meghallotta Tomi is és másnaptól már nem úgy csinálta :oops:

szöszke!
köszönöm a homeó bogyót Tomi szemére,úgy néz ki bevált,nem kellett vissza mennünk! :D

hajhullás:

nekem is elkezdte,de a házidokink javasolt egy aloe veras bogyót: Field of greens,ami tele van vitaminnel és nagyon nagyon bejött. 3x2-t szedek belőle evés közben. sokkal fittebb vagyok és a hajam sem hullik már annyira.

tornázni még nem merek. megvárom,míg Tomi 6 hónapos lesz,addig maradnak a nagy séták :)

Kép

Kép
borkaby

Borkaby: köszönöm a tippet, hol lehet ezt a készítményt beszerezni? És mennyibe kerül? Valamit muszáj kezdenem, mert a dm-es zink+ nem igazán használ. Nem lett tőle nagyobb étvágyad?
Mert én attól félek ezeknél a vitaminoknál, hogy olyan étvágyat csinálnak, hogy majd alig bírom magam visszafogni.

Én sem örülök ennek a havazásnak, lőttek a délutáni alvós sétának, ennke köszönhetően Marci annyira nyűgös, nem találja a helyét. Kitaláltam, hogy berakom kenguruba és úgy teregetek. Hát nem nagyon jött be neki. először csak nézett, hogy mit akarok vele, aztán egyértelműen tudtomra adta, hogy neki így nem jó.
Nagyon rossz, hogy napközben nem nagyon eszik. Most is 11-kor evett utoljára rendes adagot, azóta ilyen 20ml-et hajlandó beszívni!
Na majd estére bepótolja!!!!

Kép
kincs27

Marek!
Szerintem nagyon jó anyuka vagy!

Bettyna!
nagyon édes Szabi a képeken! Jó lehetett a fesztivál és a hotd-dog is :) Lehet,hogy Szabi várta,hátha rácsöppen a nyelvére egy-egy finom virsli vagy mustár/ketchup-csepp :lol: :lol: nagyon aranyos lehetett,ahogy nézte ahogy eszel :)
Tomit is érdekli,van,hogy cuppog is,de ennyire még nem kívánta ki a szánkból az ennivalót. :)

Sensie!
Olyan jó,hogy ilyen profi vagy már a 4É-ben! :) Biztos nagyon jó,hogy kiszámíthatóvá teszi a napotokat + ahogy írod le is egyszerűsíti az altatást is. Én sajnos nem vagyok ennyire következetes. Próbáltam,de ha császkálni támad kedvem vagy átmegyünk valahova babázni vagy nagyikhoz vagy csak el vásárolni,már borul az egész. Ezt hogy oldjátok meg? A susogás azért nálunk is bejön,meg a popsirázás is. Én most azt a nézetet vallom,hogy a délutáni alváshoz ragaszkodom,nem szeretném,hogy 1-1 órákat aludjon össze-vissza napközben, meg a fürdés utáni lefekvés is fontos nekem (és remélem ehhez Tomi is ragaszkodik...),meg ehhez így könnyen tudjuk alakítani a napunkat,később is,ha nagyobb lesz. Aztán,hogy így, 4É hiányában ezt sikerül-e kialakítani és betartatni... hát,majd kiderül :)
Lillus gyönyörű!!!

Tercsimama!
Dunakeszis Kenguruban a Hepinet viszonylag rövid határidős,de szerintem ott csak csípőszűrés van (de nem biztos)
szerintem próbáld meg a Budai Gyermekkórházat,ott talán nincs akkora tömeg vagy a Margit kórházat (mi ott voltunk neurológián és 2 hét után kaptunk időpontot)

Nyugtonmalac!
Lili jobban lett? Influenza lehet? Nem tudom,hogy a megkeseredett nénik miért mennek el gyermek-doktornéninek. :?:

akkor saját tempóban (és nem Nyugtonmalac tempóban :lol: :lol: :lol: ) elkezdem youtube-ra feltenni a zenét

LKata!
Nagyon ügyin esztek! Az első képen látszik a nagy szerelem anyába :)

Ildi!
Mi fél 8-kor fürdünk,ami nagyjából így néz ki (bár apa fürdet): játék a pelenkázó asztalon,rugdalózás,csikizés, utána fürdés,aztán krémezés. Ez nálunk kb. 35-40 perc,mert nem merjük a száraz bőre miatt,csak 7-8 percig fürdetni. utána apa hozza nekem Tomit, ő rácuppan a cicire, és kb. fél ó - órát szopizik. Ált. elalszik,ha nem,akkor a vállamon egy kis susogás,ha ez nem jön be,akkor a bóbita éneklése segít. Erre elalszik (21-21.30 körül szokott most már elaludni).

Megyek,ébredünk

Kép

Kép
borkaby

Kincs!
Én a háziorvosomtól veszem,ha gondolod kérek tőle. 3700 Ft körül volt nagyjából az ára,de nem tudom pontosan,mert mást is vettünk. nem lett nagyobb az étvágyam,bár amúgy is elég nagy,viszont helyre tette az emésztésemet,ha érted mire gondolok :wink: :oops: :)

Kép

Kép
borkaby

még azt akartam kérdezni,hogy beadassuk a rotát vagy ne? mik az érvek/ellenérvek? :D egyszerűen nem tudok dönteni. gyerekdoki szerint felesleges. védőnő szerint ritka betegség. Az biztos,hogy az agyhártyagyulladás ellenit és a bárányhimlő ellenit szeretném beadatni, meg később majd a kullancs ellenit is. Ti milyen oltásokat kértek?

Kép

Kép
borkaby

Kata: Bettyna Szabija de édes ahogy kinézi a falatot anya szájából :) Jól írtam. És Norbi is de édes, de őt utána írtam... A kis falánk! Így sikerült olvasnom, és írnom :) De jó volt ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby: rota ellenit csak ha van nagyobb testvér akkor adatnám be, mert pici korban veszélyes, de akkor még nem nagyon megy a közösségbe :) Lili nem kapott oltást, 2 évesen kapta meg a rotát, csak simán sz@r volt... De 6 hós korig talán életveszélyes... Mindjárt letelik... Tehát sztem nem felelőtlensé nem beadatni, és nagyon drága is.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Hoztam képeket :) és még :oops: is...

Kép

Na nem kikacagni!!! :oops: :shock: :roll: Íme a kabátom :) Az új.
Ma felavattuk... A lehelre mentünk. Bori jót szunyált a hátamon végig :) Aztán hazaértünk, és lehúzott egy 170ml tejcsit :P

Kép

Farsang volt a bölcsiben! Lilimet nyuszilánynak öltöztettem :D Tetszik? ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby:jó hogy irtad ezt a szert hajhullás ellen mert az enyém is nagyon hullik.

Utánna néztem és interneten is be lehet szerezni: www.bioszallito.hu

nyugtonmalac:nagyon jó ez a kabát.de ezt hogy veszed fel ha menne van a gyerek?

vikcy6
Pákozd

Vikcy: hátamon van Bori, és mivel ennek a kabinak selyem szerű a belseje, símán felveszem a kabit, és Bori feje még sapiban is kicsúszik :) hahaha :P Imádom ;)

Ja, és nem a kabátban van a lány, hanem a háti hordozóban :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

NyMalac!

nem találok szavak, te m....ha ügyes vagy. Nekem is varrnál egy ilyen kabit, tavasziba????????? :lol: :lol: :lol: :lol: Komolyan kérdem.

Megnézhetem a tiédet? A háti hordozót is????? Jöttök a talira? Bár amilyen közel lakunk egymáshoz talizhatnánk is. Én is néztem az oxygént, nekem is közel van, lehet mi nem is lakunk messze egymástól?!

Hajhullás:
Nekem is nagyon hullik, de szerintem ezen sem a kencefice sem a tabletta nem segít, hormonális a probléma szerintem.

Enyém gyerek 18 óra óta alszik, csak azt nem tudom mit gondol mikor fog fürdeni, vagy már reggelig fel sem ébred. :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
mtücsök

Sz.Bettyna!

Neked is NY.Malac féle hordozód van????

Kép

Kép
mtücsök

Igen neki is ilyen van, csak kék :)

És: köszi köszi köszi, tök jól esett :D

Szeretnék majd varrni magamnak is tavaszi verziót. Majd megnézem, hogy mi munka, meg mibe kerül, és hogy neked is mekkora méret kell, és ha bírom energiával, akkor belevágok. De tutira csak akkor mondom, ha tényleg meg tudom csinálni :)

Talira nagyon szeretnék menni, ha Bettynáék esetleg elvinnének, és nem betegszünk meg :oops:

És persze, hogy majd megnézheted a kabit és a hordozót is, sőt ki is próbálhatod :)

Én fanatikus lettem... Fogok majd varrni hordozót, de nem most... És most veszek egy beco butterfy-t is :)

Annyira jó háton cipelni a kislányt... Hihetetlen élmény.

Ha kipróbálod majd a hátimat, és megérzed a kis kezecskék játékát az oldaladon, megtudod majd, mire gondolok :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

MI az a beco butterfy????? Ha valahonnan rendelnél ilyen hordozós cuccot és nekem is kéne, nem közösködünk, gondolom a posta olcsóbbra jönne ki.

Ha valamelyikünk nem tud jönni a talira akkor nem talizunk valahol??? Megnézném ezeket a hordozókat.

Kép

Kép
mtücsök

Tücsi: de talizhatunk majd... és az is lehet, hogy az egyik hordozómtól megválok majd, ha így lesz, akkor jelzem majd :)

Én ismerőstől vettem meg a beco-t, ezt nem lehet kapni mo-n :( Ő a mei tai-t jobban szereti, ezért adta el :) Én meg háti hordozós vagyok :)

Majd jól kipróbálod mind a két hordozómat, csak meg kell várni, míg ide ér a beco...

És ilyen hordozóim vannak:
Becó: (most jön a postán :) ) http://www.becobabycarrier.com/index.php?instructions
Kép

Liliputi: (ezt használom most):
http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productInfo&i=919&size=&catId=13

Erről nem teszek fel képet, mert már tettem :) Borisat róla ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Lányok,
ma kiengedtek a kórházból.
Tegnap megtörtént a konizációm (méhkaparással egybekötve :? ).
11 órára volt kiírva a műtét, 11:15-kor jött értem a műtős, 11:30 körül kezdték. Azt hiszem, 12:15 körül toltak ki.
Hát ilyen rosszul már rég voltam. :( :( :( A műtét után egész délután szenvedtem. Egyrészt a méhkaparásról nem is tudtam, pedig onnan is vesznek szövetmintát. Másrészt a cső, ami bennem van, néha idegesítően nyom.
A nagyobbik baj Gergőke ellátása volt. Minden zökkenőmenetes volt egészen addig, míg be nem lázasodtam (estére). 38,3-ra ment fel, kaptam seggbe szurit, és nem engedték, hogy a lefejt tejet odaadjam, úgyhogy öntöttem a csapba a 120 ml-eket. :cry: Kétszer kapott tápot a baba. Túléltük. :) Szerencsére reggelre 36,9-re lement (megittem 4 l folyadékot) és ki is engedtek.

Kép
szöszke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?