Sziasztok!
Régen írtam, csak olvasgatni volt időm. Milyen szép babák születtek időközben!
MINDENKINEK NAGYON GRATULÁLOK!
Sok örömet a babákhoz, és türelmet annak, aki még egyben van!
Nálunk is megérkezett a gólya január 21-én reggel 9:37-kor.
Szonja 2830 g-mal, 51 cm-rel született sok-sok óra után.
A szülés nehéz volt, de rengeteg segítséget kaptam a férjemtől, ezúton is mindenkinek ajánlom az apás szülést.
A szülésznőm Molnár Gizi volt, akit választottunk, és mondhatom, hogy fantasztikus ember, és szakember, rendkívül kedves volt.
A dokim is sokat segített, minden simán ment, sokat nyugtatott, nagyon aggódtam, pedig minden rendben volt. Filep doktornak nagyon sokat köszönhetek. Mindkettőjüket szívből ajánlom azoknak, akik még nem kötelezték el magukat vki mellett.
(hozzátenném, hogy mindketten bejöttek hozzám minden nap érdeklődni, még hétvégén is, és amikor nem volt munkaidejük, akkor is!)
Röpke 10 napos vendégszeretetet élvezhettem az Uzsokiban, mert be kellett feküdnöm szülés előtt, nem volt jó az egyik ctg-m, de utána minden rendben volt végig. Indítani akarták már a szülést, mert túlhordtam a picit, de megijedtünk ettől mindketten a babyvel, és végül magától indult be a dolog.
Csatlakozom pár előttem szólóhoz, a szülés tényleg fáj, ezen nincs mit szépíteni, de van értelme a fájdalomnak. Én végig azt mondtam, hogy meg tudom csinálni, képes vagyok rá, és valóban...
És amikor a pocakodra teszik... na ahhoz nincs fogható! Ez tényleg egy csoda!
Aki még hezitál a fizetős szobán, annak leírom a tapasztalataimat:
én a 7-es szobában voltam, ez a 2 ágyas fizetős, 6.000 Ft/nap, és a fürdője közös az 1 ágyassal, de így nagyon kényelmes volt, és tiszta is. Van bent tv, mikró, működő hűtő, pelenkázó.
Első nap a 2-es szobában feküdtem, ami 6 ágyas, és a folyosói wc-t és fürdőt használtam, hát sokkal jobb volt a szobához tartozó. 2 szobatársam volt a pár nap alatt, mindkettővel jól kijöttünk, és a látogatók miatt sem kellett aggódni, megbeszéltük, hogy kit mi zavar, vagy nem zavar, és így nem volt gond.
Minden nap jött vmelyik csecsemős segíteni, megkérdezni, hogy mire van szükségünk, hogy vagyunk, megmutathat-e vmit?
Mindenki nagyon kedves volt, a nővérek, orvosok, csecsemősök is.
Amennyire tartottam az Uzsokitól, illetve magától a kórház feelingtől, annyira kellemeset csalódtam, nagyon pozitív volt minden.
Szonja ott volt a szobában velem majdnem végig. Én délelőtt szültem, és annyira kimerült voltam, hogy nem tudtam volna aznap ellátni a kislányomat. Délután viszont behozták 1 órára, meg este is, de éjszaka nem volt még velem. Nem is bántam igazán, mert muszáj volt pihenni. Másnap viszont már egész nap velem volt, de éjszakára még betoltam a csecsemősökhöz, és csak következő éjszakától maradt velem. Addigra többé-kevésbé összeszedtem magam, és kellően tudtam már rá figyelni.
Mellszívó ügyben nekem az a tapasztalatom, hogy akinek van, az vigyen magával, nagy segítség. Nekem szerencsére elég hamar megindult a tejem, viszont a mellem nagyon feszült, és fejnem kellett. Nekem az elektromos mellszívó volt hatásos, de ezt ki kell tapasztalni. Ami még nagyon hasznos volt, az a melltartóbetét, mert bizony ha Szonja szopizta az egyik cicit, a másikon folyt a tej!
Érdemes még a tena bugyiját megvenni, nekem kényelmesebb volt, mint a sima "papírbugyi", jobban tartja a betétet, és szerintem a szellőzése is jobb. Ez ilyen nadrágos jellegű dolog, és vmi rögzítőfix a neve, gyógyszertárban árulják, 300 Ft körül van, 2db-os, és minden méretben létezik az XS-től az XXL-ig.
És van még egy ajánlásom: reparon ha szükséges, nekem nagyon jó volt, mivel sajnos kijött az aranyér szüléskor, és állíthatom, hogy rosszabb volt, mint a gátseb!
Remélem tudtam én is segíteni vmit azoknak, akik még szülés előtt vannak. Ha lenne még kérdés, szívesen válaszolok.
Mindenkinek nagyon sok jót kívánok, és higyjétek el, az Uzsokiban jó helyen vagytok!
Zsófi