Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A Hanna apukája vagyok, most én írok Emese helyett, mert Ő a kórházban van.
Mondanám is az örömhírt: délelőtt 11.35-kor megszületett Hanna 2900g-mal, és 53cm-rel. A doki szerint a vajúdás 10.30-kor kezdődött, így kb. egy órát tartott az egész. A baba szinte első nyomásra kidugta a fejét, másodikra ki is bújt.
Mellékelek egy fotót, a többit majd elmeséli Emese részletesen, amikor hazaértek.

sziasztok
Norbi

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kemse 2009.01.27 23:52-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


gratulálok az újdonsült anyukának és apukának Hannához! sok tejcsit és átaludt éjszakát kívánok nektek! :)
várjuk a részletes beszámolót!

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


szeretettel gratulálok a kisbabához!
Nagyon sok örömet, boldogságot kívánok! :-)

Edina

KépKép
r.edi
 
 

 
 

Gratulálok én is az újdonsült szülőknek! és várjuk a képet is :D

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


meg van a kép, csak nagyon lassan jöt be :) nagyon cukki! Gratulálok!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Szia Norbi!

gratulálunk az újdonsült családhoz!!! Hanna baba nagyon szép... sok-sok tejcsit és nyugalmat kívánunk nektek az első napokra.

És várjuk a beszámolót!!!

Én most jöttem nst-ről... Petra újfent lusta volt így kb. 40 percig tarott a vizsgálat :?
Kérdezték, hogy érzem-e a fájásokat, mert vannak, mondtam, hogy nem.. de azért már jó lenne szülni :wink:

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Emese: Gratulálok nektek.
Gyönyörű a kislányod és az a haj :) :) :)
Na meg ez a gyors szülés. Remélem amilyen gyors olyan könnyű is volt.
Ha te kedd, akkor Orsi csütörtök és meg szombat?
Hát jó, csak már ott lehetnénk! :D
Orsi:
Én nst-re és vérvételre megyek pénteken.
Te mikor mész legközelebb?

Olvastam a mellszívó dilemmát.
Megmondom őszintén énnekem eddig még az első pár napban sosem volt rá szükségem örültem, ha annyi volt ami a babának elég, Őt viszont annyiszor szopiztattam a bentlét alatt ahányszor akarta így nem is maradt a cicibe semmi.
Az első hét végére volt olyan mennyiség, amit esetleg érdemes volt lefejni, addigra viszont a babó annyira kisebesítette a cicimet, hogy csak kézzel tudtam fejni viszont ha belejössz az sem tart tovább 10-15 percnél., hogy teljesen kiürítsd.
Kicsit aggaszt is (ha jól tudom), hogy az első 24 órában nem adják oda a babát.
Akkor mit eszik?
Na mindegy, majd lesz valahogy.
papillon: neked akkor már a SOTE-ra kell járnod ellenőrzésekre is? Milyen a dokid? Tudtál már róla valami infót szerezni? "Csak" a vérnyomásod magas vagy van más is ami gondot okoz?
Marcsi
Kép
lakyl
 
 


csak első éjszakára nem adják oda a babát. sőt, lehet h még arra is, ha mondjuk délelőtt szülsz.
az én Danim 23:45-kor született, 2-3 órát voltam még a szülőszobán (nem emlékszem pontosan...), éjszakára elvitték a picit, de reggel 6 körül már hozták is.

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Szia Marcsi!

Hát úgy tűnik egy dolog én mit szeretnék és egy másik, hogy a kisasszony, mikor érkezik :D

Ugyanolyan makacs, mint a szülei, szóval szerintem ő fog dönteni mikor érkezik.

Marcsi, ugye neked is csak terv a szombat jól emlékszem? Vagy be kell feküdnöd?

Én ma voltam a kórházban. Legközelebb kedd Örs és szerda a kórház, ha addig nem szülök :shock:

Egyetértek bárcsak már ott lennénk;)

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Sikerült egyszer már kitörölnöm, amit írtam. Van időm, írom újra.
Eszter:
Köszönöm az infót, ez így nekem teljesen megfelelő lenne, kérdés csak az hogy ezek szerint éjszakára kell időzíteni :D
Orsi:
Azért lett szombat a tervezett időpont mert Emese hétfőre tervezett és kedd lett belőle gondoltam akkor én is csúsztatok egy napot így lett péntek ből szombat :)
Mivel a kis fickóm még mindig nagyon aktív, vagy csak nem találja a kijáratot és az oldalamon próbálkozik kibújni :oops:, ezért azt gondolom hogy örülhetek ha a megadott időben születik, addig is gyönyörködöm a már megszületett babákban itt a fórumon.

Orsinak nagyon találó volt a megjegyzése:
Én úgy érzem már magam, mint egy futó, aki rajtvonalon áll és csak nem akarják a rajtjelet megadni
Csak tudnám legalább azt hogy mikor lőnek.
Jó éjt mindenkinek

Marcsi
lakyl
 
 


Sziasztok,
Jól felpörgött a fórum és szuper hírek vannak!
Sztocsi, gratulálok a kisfiadhoz! Most már biztos kezdtek belejönni a dolgokba :D Csak azt szeretném kérdezni, hogy nagyon fájt- e? És hogy miért nem adták oda első éjszakára a kisbabát? A felkészítőn azt mondták, hogy odaadják 24 órában. Amikor megszületett, akkor rögtön odaadták, vagy elvitték és csak utána? Jól halad a felépülés?
Kemse: neked is gratulálok, de még biztos nem olvasod. Ez hihetetlen, hogy lehet egy óra alatt megszülni? Ennyi idő alatt még a papírokat se intézik el :shock: Várjuk az élménybeszámolót, nagyon szép a kisbaba J
Papillon, honnan jöttek rá, hogy toxémiás vagy? Mert nekem dagad a lábam, a doki megijesztett, hogy az lesz, ha nem tartom be a sómentes diétát- csakhogy ez nem olyan egyszerű, mert ugye szinte mindenben van só. Miket kellett csinálni a kórházban?
Valaki kérdezte, hogy ki fog még márciusban szülni, számítások szerint én akkor fogok, 14-én. Most nem világos, hogy hányadikon is van a szülészet, még a harmadikon, vagy már a másodikon?
Mellszívó dilemma: bevallom, én nem vettem volna meg, de most hogy kaptam egyet kölcsön, kipróbálom majd. Egy barátnőm nem tudta használni, mások esküsznek rá, szóval ez olyan lehet, mint a cumi, pólya, magzatvédő vitamin, választott orvos: mindenki mást mond, alig lehet eligazodni, sajnos.
Jó pihenést, a szoptatósoknak sok tejet kívánok,
Heni
Ja igen, még azt szeretném kérdezni, hogy a kispapának adnak zsilipruhát a kórházban, vagy meg kell venni?Vagy a kórházit kell megvenni?
hermione71
 
 


hermione71:
Bocsika hogy csak így, de nekem is nagyon vizesedett mind a két lábam, volt hogy estére olyan hurkásak lettek hogy rájuk sem lehetett ismerni. Nekem is a sómentes diétát ajánlották de elég kevés minden ehető só nélkül, ezért én egyszerűen csak elhagytam az ásványvizet (amiből napi 4 litert és még többet is képes voltam meginni) és csak csapvizet iszom meg saját készítésű teát, limonádét stb.
Ebből is próbálok 2 liternél nem többet inni, így már elég sűrűn találkozom a bokámmal is és csak a melegfront hatására dagad kis mértékben.
Ezt csak én magamtól találtam ki senki nem ajánlotta, de nekem bejött.

Most már tényleg jó éjt

Marcsi
lakyl
 
 


Heni:

hát fájt. de ki lehet azért bírni, és másnapra már semmire nem emlékszel! :) és nem is a fájdalom a legrosszabb sztem, hanem a kimerültség. úgyhogy akik szülés előtt állnak, pihenjenek sokat! :)
asszem ki lehet kérni első éjszakára is a babát, de nem ajánlják. neked is pihenned kell. egy hullafáradt anyucival a baba se tud mit kezdeni. én nem bántam egy pillanatig se, hogy elvitték, 15 óra vajúdás után szinte kómába estem, nem tudom mit csináltam volna, ha ott a gyerek. egyébként a reggeli vizitet meg az esti fürcsit leszámítva tényleg napi 24-ben veled van.
igazából nem tudom pontosan, hogy hogy van "normális" esetben a dolog, nekem Dani születése után bent ragadt a méhlepényem, altatni kellett. úgyhogy nekem épp csak megmutatták a babát.
igen, köszönöm, 99%-ban felgyógyultam már :) nekem felszívódó varratom volt, az két hét után távozott, mostanra pedig a vérzésem is csaknem teljesen abbamaradt. úgyhogy minden a legnagyobb rendben van :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


lakyl: igen, oda kell járnom, a Sotéra, de még nem tisztázott, h a vérkép, vizelet, ezeket hol kell megcsináltatnom. Dokim, az naon elfoglalt, komoly listával kell mennem, h mindent megtudjak kérdezni tőle. De komoly szakmai tekintély.

hermione: méregettük a vérnyomást, pont az ödéma miatt. Anyu védőnő, ezért tudta mik a tünetek és gyanakodott. A doki szerint tök normális volt minden. Mi főleg a magas pulzusra figyeltünk fel 100-120 volt. Aztán méregettünk a vérnyomást, 140-150-eket. A dokimnak már nem is mondtam, anyu felhívta a kardiológusát, aki mondta, h azonnal menjek be, ez volt szilveszterkor. Akkor vett vért, megvizsgált, és 3 nap mulva kaptam 1 holtert, egy 24 órás vérnyomásmérőt, amin szépen látszódott, h nagyon soxor magas, volt kétszer 170 is. Akkor gyorsan vizelet és volt benne fehérje. ezekkel az adatokkal hívtuk fel a dokim, aki mondta, h azonnal be kell feküdnöm.

Bjuti: hogy hogy nem érezni a fájásokat? :shock:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Bjuti:
az a jobbik eset, ha nem érzed a fájásokat, nem? nekem úgy voltak fájásaim, hogy a gép nem mutatta :lol:

Heni:
elfelejtettem válaszolni a másik kérdésre, nálunk párom a cipőjére kapott egy védőzacsit, meg egy köpenyt ott helyben, és nem kellett kifizetni :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!

Most jöttem a vérvételről és az NST-ről.
Hát a vérvételen jól kikaptam, mert a választott vérhez nem vittem a legutolsó leletem másolatát. Amikor bejelentkeztem a hölgy csak annyit kért, hogy vigyem magammal a leletet, most meg jött a megjegyzés,hogy még ennyit sem képes a kismama.
Nem is értettem.
NST mutatta a jóslófájásokat amik tegnap hajnal óta rendszertelenül, de folyamatosan jönnek. Hazaengedtek ugyan, de a mészály már bő egy ujjnyi és azt mondták amint rendszeres fájásaim lesznek mennyek.

papillon: legalább megnyugtató, hogy az orvosod egy komoly szakmai tekintély. Kaptál valami gyógyszert amit a vérnyomásra kell szedned?

Kár, hogy nem ismerem Emesét meglátogattam volna.....

Orsi, hogy vagy? Nagy a csend!


Marcsi


Kép
lakyl
 
 


Sziasztok!

Hát nagy a csend igen, de csak azért mert már magamat is nehezen viselem el..... annyira várom a pillanatot :D

De még 2 in 1-ben. Viszont képzeljétek ma felhívott az unokatesóm, akit nagyon kedvelek-kedveltem, de egy hülye vita miatt 1,5 éve nem beszéltünk. Azért hívott, mert az álmodta a hétvégén megszülünk. Hát a próféta szóljon belőle.

Marcsi már jóslók, hát igyekezlek utolérni, ha már így kiterveltük a szobát :wink:

Papillon: hogy telt a hét? Még mindig sokat kell feküdnöd? Vizsgálatok? Rávetted magad a szemész vizsgálatra? Nem tudom, hogy nem érzem...., de itt volt tegnap az anyukám és azt mondta, hogy neki is pont így volt.

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Igen, ma voltam szemészeten, minden rendben, csak a szemem romlott, de nincs érroncsolódás. Sőt, ma ctg-n is voltam, 182-re is felment, persze mozgás közben. Ez 32 hetesen normális, csajok?

Hú, Orsi, akkor sanszos a hétvége. Nagyon kíváncsi vagyok, h megszülsz-e.

Amúgy, igen, feküdnöm kell, a kórházba is taxival kell menni, drága mulatság :evil:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Akik nagyon a végén járnak, kívánom, hogy hasonló szülésetek legyen, mint Kemsének! Jó ilyenről is hallani!

Kemse! Szívből gratulálok! Mielőbbi hazaérkezést!

Hermione!
Én kérdeztem korábban, ki szül márciusban és képzeld, én március 15- re vagyok kiírva!!! Úgyhogy nagy a sansz, hogy talizunk majd bennt, no persze, ha mindekettőnk babócája betartja a tervet:)

Egyetértek Sztocsival. A fájdalom mellett inkább az a rossz, hogy nagyon kimerülsz. nekem Zazával hajnali fél kttőkor folyt el a magzatvíz, alig aludtam másfél órát előtte. Végül 12,48- kor született meg Aziz, de én is totál hulla voltam (nem kértem semmilyen fájdalomcsillapítót).
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem bírok egyhuzamban végigaludni négy óránál többet. Úgy alszok, hogy kilenckor lefekszem a fiammal, alszok 1- ig, utána hajnali 4- ig-5- ig nem tufok visszaaludni, reggel 7- kor kelés (nagygyerek oviba vivés), és utána déltől 3- ig megint alszom egyet. Édesanyám olvasta valahol, hogy ilyenkor már beáll a kismama a szakaszos alvásra, felkészülvén a baba alvásrendszerére.

A kórházban a baba kikéréséről nincs konkrét véleményem. Alapvetően azt gondolom, legyen velem az első pillanattól kezdve éjjel- nappal. Zazát már az első éjjel csak 2 órára adtam be, és onnantól velem volt végig (vizit és fürdetést leszámítva). Viszot hozzáteszem, hogy áldott jó gyerek volt. Sose sírt (ez a későbbiekre is igaz), nyugodtan aludt, felkelt, evett, aludt tovább. Szóval ilyen babával könnyű ott tartani magad mellett, és jó is, mert egyből tudod szopiztatni, amikor akarja. Ha viszont nyűgös babád van, akkor valóban nem túl jó, ha nem tudsz pihenni, hisz ha kikerülsz a kórházból, onnantól már nem sokat pihenhetsz, a feladatok mellett nagyon sok inger ér (látogatók, baba beillleszkedése a környezetbe). Ez olyan szerintem, mint a gyerekek az oviban. Annyi inger éri, mégha nem is mennek ki az udvarra rohangálni, hogy az is alszik ebéd után, aki amúgy már nem szokott, mert elfáradnak. A szülést jó kipihenni a kórházban.

Na, kellemes estét mindenkinek!

Ors (ha valakinek könnyebb, mivel ketten vagyunk Orsik, lehetek MORSI (a vezetéknevem első betűjét hozzátéve)

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Hogy kicsit felviduljatok íme pár abszolút nagy igazság a baba első hónapjairól (nem én írtam, de elnézést a sok káromkodásért, ami benne van):

A gyerekvállalás örömei :

Az első 3 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Orsi ez nagyon jóóóó:) biztos, ami biztos felolvastam a férjemnek is csak, hogy szokja mi vár ránk :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!

Vajon Kemse és pici otthon vannak már?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Hello csajok és már Anyukák!

Na végre itthon és már egyszer meg is etettem. Most kicsit fáradt vagyok és megyek pihenek mert Hana is alszik.

Köszönöm a gratulációkat.

Holnap mindent leírok az elejétől és még hasznos infókat is.

Emese és Hanna

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Sziasztok,
köszi mindenkinek a válaszokat. A lábdagadás tovább tart, azt mondják, hogy egy gyümölcsnap eléggé sokat segít,de még nem bírtam rászánni magam. Egyrészt baromi éhes vagyok egész nap, másrészt állandóan ég a gyomrom, a legtöbb gyümölcs savas, lehet, hogy csak jobban kiszúrnék magammal. Még nem mértem meg, hány liter vizet iszom meg naponta, de lehet vagy három-négy liter. Az ásványvízről már lejöttem, ekkora mennyiséget finanszírozni se lehet, és untam már, hogy tele van pillepalackkal a konyha :(
Az alvást illetőleg, az nekem már hetek óta nem megy. Azzal kezdődött, hogy baromira fáj a csípőm, ahogy megy szét, kizárólag éjjel, meg a gyerek is lehet, hogy nyom valamit, így állandóan arra ébredek, hogy meg kéne fordulni, ami ekkora hassal nem olyan egyszerű. Ja és a hasam húz, akárhogy fekszem, vagy a hátam fáj, esetleg eldugul az orrom. Mire betúrnám magam egy jó kis helyzetbe, addiga meg pisilni kell :evil: Délután behozom a lemaradást, úgyhogy most már örülök, hogy nem dolgozom. Lehet, hogy van értelme, hogy hozzászokjunk a szakaszos alváshoz, de a természet viselkedhetne úgy is, hogy inkább most pihenjük ki magunkat, nem? :? Nem minden jól van megcsinálva ezek szerint :shock:
Kemse várjuk a beszámolót :)
Orsi, írtam privit, illetve jó volt a kis szöveg, továbbküldtem a férjnek is :) bár most nem tudom, hogy te ugyanaz az orsi vagy- e?
Minden jót addig is,
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!

Én is itthon, már egy hete, de még nem nagyon jutott időm írogatni.
Szóval január 20-án megcsászároztak és pont egy hete engedtek haza. Bianka 3900 gr-mal és 54 cm-mel született. Az ő születése a legcsodálatosabb dolog, ami valaha is történt velem!!!!

Uzsokiról: maximálisan elégedett voltam az ott dolgozókkal.
A csecsemősök nagyon sokat segítettek a szoptatásban. Megnézték, hogy jól tartom-e a babát, ő rendesen rácuppan-e a cicire, sőt szopi után még visszajöttek, hogy rendesen kiürült-e a mellem, kell-e mellszívózni. Szóval le a kalappal!!!!
Megmutatták a pelusozást, köldökápolást is. És mindezt nyugodtan, nem pofákat vágva, mint ahogy hallottam más kórházak dolgozóiról.

Egyetlen hátrány: a látogatás nincs valami jól kitalálva. Ugyebár a folyosóra kell kitolni a babákat, ahol nagyon nagy a nyüzsi, nagyon sok emberrel találkozik a baba már pár naposan (vagy akár pár órásan). Ezalól kivételek az alapítványi szobák, ahová bemehetnek látogatók.

Mellszívó: én ajánlom!!! Legyen legalább egy kölcsön, mert pl. ha nálam nem lett volna és nem tudom lefejni, akkor valószínűleg mellgyulladás miatt iszonyatos fájdalmakat éltem volna át. Így volt a szobatársam is. Ők vettek, de nem vitte be. A csecsemős mondta neki, hogy sürgősen hozassa be, még délutánig se várjanak, mert bizony akár pár óra alatt megvan a baj. És a kórháznak nincs mellszívója!!!!

Kép
jandrea
 
 


Jandrea: nagyon gratulálok nektek is!
REmélem gond nélkül telnek az otthoni napok is! Ha lesz energiád én szívesen olvasnám a szülés történetét is:wink:

óóó, bár már mi is ott tartanánk, hogy szülés. De kislányunk nem nagyon igyekszik kifelé. Helyette egy 1 végtagos alsó lábszáras dagatással és magas vérnyomással küzdök... de ez olyan bosszantó, ami az eü-t illeti, hogy nem is rabolom itt a helyet :D

Heni: nem én írtam, hanem Orsi 0509 :wink: és nekem is nagyon tetszett!

Többiek? Nagy a csend!

Kati, hogy vagy ma? Bírod méf a fekvést?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok!

Friss anyucik! Jó olvasni első napjaitokról :) Gratulálok és irigykedek :wink:

Tud valaki valamit arról, hogy itt Zuglóban hogy működik a papírok kiállítása?
Mert utánanéztem a neten, és össze- vissza írnak mindent. Van, ahol azt írják, hogy a születési anyakönyvit, a TAJ- kártyát meg a lakcímkártyát is intézik automatikusan a kórházból. Van, ahol csak a születésit, a többit Te intézheted. Van erről infótok?
Nálunk Zazával Kaposváron plussz gondunk volt, hogy szülés után 3 nappal bejöttek és megmondták, hogy nem adhatjuk ezt a nevet a gyereknek. Bár előre megkérdeztem, hogy kell- e engedélyezni, de azt mondták, nem, mivel a férjem kettős állampolgár. Erre a 3. napon közlik, hogy mégse, merthogy az uram Magyarországon született, ezért nem adhatok neki arab nevet. Jó fejek, mi? 3 napja el van nevezve a gyerek, és azt mondják, adjak neki más nevet. Végül nem adtunk másikat, hanem írtunk az MTA- nak, hogy engedélyezzék. Nem bonyolult procedúúra, elvileg meg lett volna 1 hónap alatt, ha Kaposvár helyett nem Kapuvárra köldik az engedélyt.... :? Így szülés után 1 hónappal volt csak meg a születési anyakönyvink. Na, nem akarok ijenbe belefutni megint. Viszont itt Pesten két éve született a sógoromnak kislánya, nekik nem kellett engedélyeztetni a lányuk nevét. Szóval akkor most mire számítsak???
Hívjam fel előre az MTA-t? Az a baj, hogy fiúnevünk még nincs, ráadásul, mivel meglepi baba lesz, nem tudhatom, a fiú vagy a lánynevet egedélyeztessem :?

Heni! Az alvásod mintha én írtam volna :) Detto így alszok én is :lol:

Szép napot minden kismamának!

Hogy eltűntek a finises csajok! Mindenki kórházban van?

Kép

Kép
orsi0509
 
 


Én is gratulálok nektek :P

Bjuti:
Nem naon bírom a fekvést és próbálgatom mit bírok, nem sokat. Hamar fölmegy a vérnyomásom. A Holter már rajtad van?

Orsi:
én úgy tudom, hogy te a kórházban bemondod a nevet és az az anyakönyvezetőhöz küldi, és ha engedélyeztetni kel, akkor ő küldi az MTA-hoz a kérelmet. Ez viszont túl jól hangzik, kételkedem...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek és előre elnézést kérek, amiért nem olvasok vissza, de sajna időm MOST nem engedi, az idő pedig nagyon sürget :cry: Egy barátnőm az utolsó percekben kerűlt az Uzsoki korház egyik dokijához, aki megállapította, hogy 100 %-osan császáros szülés lesz. 10 napja van vissza, ha addig kibírja szegényke.
Szóval abban kérrem a segítségeteket, hogy az Uzsoki korházban mi - hogy működik:
Tehát:

-Mi az amit be kell vinni szülésnél a korházban? Császáros szülésnél?
-Mi az amit a baba részére kell bevinni?
-Mik azok az iratok, amiket a kórház elintéz? Szülési anyakönyvi, lakcímkártya.......stb. Vagy esetleg semmit?
-Mi a házirend? (meddig van a baba a mamánál, be lehet-e menni látogatni.....stb.)

Ha nagyon fárasztó voltam - vagyok, nekem az is elég, ha csak az oldalt írjátok, hova lapozzak vissza.... ha valaki pedig szánna rám némi időt, azt nagyon szépen megköszönöm és várom priviben a levelet.

Nagyon szépen köszönöm előre :wink:

További szép és örömteli pocakosodást kívánok, a babás mamiknak pedig hatalmas gratula, sok tejci, és jó egészséget.
bluebox
 
 


Márti:
csak most röviden (le kell feküdjek, nagyon fáj a hátam): egy- két oldallal ezelőtt sztocsi megírta mik kellenek, vagy esetleg küldhetek priviben egy listát.
Többieknek: szoptatós melltartó akció a kismamaboltokban, többek közt a Nagy Lajoson a Manóban (vajon kimoderálnák, ha megírnám a rendes nevét?) Én ma vettem, tiszta kényelmes jó anyagú és csak 2000 forint.
Kellemes pihenést,
Heni
hermione71
 
 


Heni: nagoyn szépen köszönöm a segítséget :wink:
bluebox
 
 


Heni köszi a melltartós infót..pont most gondolkodtam rajta, hogy ezügyben elnézek ma oda :D

Orsi

Kép
bjuti
 
 


bjuti: az én szüléstörténetem a császár miatt említésre sem méltó. De azért összefoglalom:
január 19-én be kellett feküdni a kórházba kivizsgálásokra. 20-án hajnalban már lekezdődött az előkészítés (konkrétan beöntés, borotválás). Úgy volt, második leszek, de beelőzött egy másik kismami, akinek ugyancsak császár volt, de megindult a szülés, úgyhogy előre kellett venni. Miután lezuhanyoztam bementem a szülőszobára, ahol még várakoztam egy ideig a csúszás miatt. Aztán rám tették az NST-t, bekötötték az infúziót, majd mielőtt vittek volna a műtőbe, feltették a katétert is (nagyon féltem tőle, de nem volt vészes). Utána betoltak a műtőbe, ott még vártam egy darabig, hogy összejöjjön a csapat. Mivel altattak és az altató nem mehet át a babába, szinte már a szike a dokim kezében volt, amikor belémnyomták az altatót (itt megjegyzem, mindenki nagyon kedves volt, az altató orvosok nyugtattak, pedig még csak ideges sem voltam, meg kérdezték, hogy fogják hívni a kislányt, stb., stb,. szóval próbáltak lefoglalni). Utána már csak arra emlékszem, hogy valaki felemel a műtőasztalról, ami nagyon fájt, húzódott a pocakom. Utána 6 órát kellett lenni az őrzőben, férjem megmutatta kislányunkat kamerán (ő ott lehetett, amikor lemérték, felöltöztették, meg is foghatta). Bár lejátszattam vele háromszor a felvételt, alig láttam valamit, még nagyon kába voltam. 6 óra múltán fel kellett kellni egyedül (nem volt egyszerű feladat), majd lezuhanyozni (ezt is egyedül, de természetesen őrizettel). Utána mehettem vissza a helyemre, tolókocsiba akartak ültetni, de én nem akartam leülni, mert tudtam, akkor nehezen állok fel és menni akartam a kislányomhoz. Sajnos nem sikerült, mert a kórterembe lefektettek és jól megnyomkodták a hasamat, mert nem nagyon akart megindulni a vérzés. Na... hát az kegyetlen volt. Utána alig tudtam megmozdulni, nemhogy felállni. Sírtam, hogy nem tudok menni a kislányomért. Nagyon rossz volt. Aztán jött a férjem és ő elment az újszülött osztályra a babánkért és akkor végre láthattam. Illetve alig láttam, mert annyira, de annyira sírtam, mint még életemben soha. Fantasztikus volt!

Kép
jandrea
 
 


Jandrea nagyon sajnálom a tortúrát, de gondolom mindennél többet ér, hogy mostmár kezedben tarthatod a kislányodat!

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Így utólag már azt mondom, nem is volt tortúra. De arra azért készüljetek fel, hogy szülés után a hormonok játékaként valószínűleg sírósak lesztek. Sokan már a terhesség alatt is (én is, de azért nem annyira). Én annyit sírtam, mint még életemben soha. Hol a boldogságtól, hol attól, hogy még nem volt tejem és éhes volt a kislányom, emiatt úgy éreztem, hogy nem tudom ellátni, stb., stb. De itt ne csak egy kis sírást képzeljetek el, hanem zokogást, amit az ember képtelen abbahagyni. Nem csak én voltam így, még egy páran átmentek ezen! :-)

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagy a csend!!

Marcsi: csak NEM?? :shock:

Nekem ma 3-4 napot adtak a szülésig a vizsgálat után, hát nagyon kíváncsi vagyok :D

Orsi

Kép
bjuti
 
 


bjuti: nagy-nagy drukk neked!!! Nagyon közeleg a NAGY NAP!!!!

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Régen írtam, csak olvasgatni volt időm. Milyen szép babák születtek időközben!
MINDENKINEK NAGYON GRATULÁLOK!
Sok örömet a babákhoz, és türelmet annak, aki még egyben van!

Nálunk is megérkezett a gólya január 21-én reggel 9:37-kor.
Szonja 2830 g-mal, 51 cm-rel született sok-sok óra után.
A szülés nehéz volt, de rengeteg segítséget kaptam a férjemtől, ezúton is mindenkinek ajánlom az apás szülést.

A szülésznőm Molnár Gizi volt, akit választottunk, és mondhatom, hogy fantasztikus ember, és szakember, rendkívül kedves volt.
A dokim is sokat segített, minden simán ment, sokat nyugtatott, nagyon aggódtam, pedig minden rendben volt. Filep doktornak nagyon sokat köszönhetek. Mindkettőjüket szívből ajánlom azoknak, akik még nem kötelezték el magukat vki mellett.
(hozzátenném, hogy mindketten bejöttek hozzám minden nap érdeklődni, még hétvégén is, és amikor nem volt munkaidejük, akkor is!)
Röpke 10 napos vendégszeretetet élvezhettem az Uzsokiban, mert be kellett feküdnöm szülés előtt, nem volt jó az egyik ctg-m, de utána minden rendben volt végig. Indítani akarták már a szülést, mert túlhordtam a picit, de megijedtünk ettől mindketten a babyvel, és végül magától indult be a dolog.

Csatlakozom pár előttem szólóhoz, a szülés tényleg fáj, ezen nincs mit szépíteni, de van értelme a fájdalomnak. Én végig azt mondtam, hogy meg tudom csinálni, képes vagyok rá, és valóban... :D És amikor a pocakodra teszik... na ahhoz nincs fogható! Ez tényleg egy csoda!

Aki még hezitál a fizetős szobán, annak leírom a tapasztalataimat:
én a 7-es szobában voltam, ez a 2 ágyas fizetős, 6.000 Ft/nap, és a fürdője közös az 1 ágyassal, de így nagyon kényelmes volt, és tiszta is. Van bent tv, mikró, működő hűtő, pelenkázó.
Első nap a 2-es szobában feküdtem, ami 6 ágyas, és a folyosói wc-t és fürdőt használtam, hát sokkal jobb volt a szobához tartozó. 2 szobatársam volt a pár nap alatt, mindkettővel jól kijöttünk, és a látogatók miatt sem kellett aggódni, megbeszéltük, hogy kit mi zavar, vagy nem zavar, és így nem volt gond.

Minden nap jött vmelyik csecsemős segíteni, megkérdezni, hogy mire van szükségünk, hogy vagyunk, megmutathat-e vmit?
Mindenki nagyon kedves volt, a nővérek, orvosok, csecsemősök is.
Amennyire tartottam az Uzsokitól, illetve magától a kórház feelingtől, annyira kellemeset csalódtam, nagyon pozitív volt minden.

Szonja ott volt a szobában velem majdnem végig. Én délelőtt szültem, és annyira kimerült voltam, hogy nem tudtam volna aznap ellátni a kislányomat. Délután viszont behozták 1 órára, meg este is, de éjszaka nem volt még velem. Nem is bántam igazán, mert muszáj volt pihenni. Másnap viszont már egész nap velem volt, de éjszakára még betoltam a csecsemősökhöz, és csak következő éjszakától maradt velem. Addigra többé-kevésbé összeszedtem magam, és kellően tudtam már rá figyelni.

Mellszívó ügyben nekem az a tapasztalatom, hogy akinek van, az vigyen magával, nagy segítség. Nekem szerencsére elég hamar megindult a tejem, viszont a mellem nagyon feszült, és fejnem kellett. Nekem az elektromos mellszívó volt hatásos, de ezt ki kell tapasztalni. Ami még nagyon hasznos volt, az a melltartóbetét, mert bizony ha Szonja szopizta az egyik cicit, a másikon folyt a tej! :D
Érdemes még a tena bugyiját megvenni, nekem kényelmesebb volt, mint a sima "papírbugyi", jobban tartja a betétet, és szerintem a szellőzése is jobb. Ez ilyen nadrágos jellegű dolog, és vmi rögzítőfix a neve, gyógyszertárban árulják, 300 Ft körül van, 2db-os, és minden méretben létezik az XS-től az XXL-ig.
És van még egy ajánlásom: reparon ha szükséges, nekem nagyon jó volt, mivel sajnos kijött az aranyér szüléskor, és állíthatom, hogy rosszabb volt, mint a gátseb!

Remélem tudtam én is segíteni vmit azoknak, akik még szülés előtt vannak. Ha lenne még kérdés, szívesen válaszolok.

Mindenkinek nagyon sok jót kívánok, és higyjétek el, az Uzsokiban jó helyen vagytok!

Zsófi
czzsofia
 
 


Zsófi: gratulálok a kislányhoz! teszel majd fel képet? :)

Orsi: merre vagy? csak nem...? :wink:

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Zsófi köszi a tanácsokat!

ESzter: még mindig nem :oops: Petra az istennek sem akarja feladni a luxusalbérletet :D

azért nagyon reménykedek, hogy időben megérkezik, mert nagyon nem szereténk indításos és egyéb mókákat. Elvileg, ha nincs szülés akkor vasárnap reggel ctg és onnan naponta, kedden pedig vizsgálat. Szóval szorítsatok lányok és ha van tipp, akkor szívesen veszem :wink:

Veletek minden rendben?

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Hello Mindenki!

Akkor most kicsit megkésve de itt az én történetem:

26-án mentem NST-re és a dokim mondta, hogy nem olyan tökéletes. DU menjek be a kórházba esetleg bőrönddel, mert ha a magzatvíz nem tiszta, akkor tutira beindítják a szülést.
A dokim nekem Mecsér volt, választott, a szülésznőm pedig Kovács Ágnes akit éppen akkor oda osztottak be vagy ahogy a dolgok mennek, nem tudom pontosan. De én is tudom őket mindenkinek ajánlani. Rendesek, kedvesek, célratörők, segítőkészek és pontosan tudták, mondták, mikor mit csináljak ( értem ezt már a kitolásra).

Szóval a magzatvíz tiszta de a kicsi szívhangja nem volt olyan gyors mozgáskor és inkább hogy a maradék héten esetleg nehogy komplikáció lépjen fel, meg a méhlepény is már meszesedett ő a beindítást javasolta.
26-án este így bent maradtam, adtak méhszájtágított kb este 8-kor ekkor már másfél ujjnyira voltam nyitva. Vártunk kb este 10-ig, erősödtek valami fájások de én inkább menstruációs görcs félének éreztem, de semmi. Éjfélig figyeltem ezeket a fájásféléket 5 percenként jelentkeztek, aztán gondolkoztam szóljak e a dokinak vagy az esti nővérnek, gondolkoztam, aztán elaludtam. Kb hajnal félháromkor meg félötkor ébredtem fel. Aludtam 5 órát. Aztán reggel hatkor megint NST és utána a Mecsér mondta, akkor beindítjuk és kaptam a cseppes változatú oxitocint félnyolctól 50 percig. Ekkor erősödtek megint a tegnap esti fájásfélék, volt 3 majd 2 és fél és 2 percesek. De igazából semmi. 10kor jött a burok repesztés, majd a tömény változatú oxitocin. Erre már kezdett nyilni a méhszájam és a doki kb DU 1-2-re mondta a babát. Én már 11 körül nagyon mondtam hogy itt valami nagyon működik csak azon csodálkoztak, hogy a méhemnél nem éreztem vagy a hasamba nagyon erős fájásokat, hanem inkább combtőnél vagy hasaljában ezt a menstruációs valamit. Na akkor már nem volt sok időm mert én mondtam az ingert, hogy jön már csak annyi időm volt a gravitáció rásegítésének, hogy az ágyról gyorsan leléptem, rádőltem az ágyra, hogy függőlegesbe n legyek, aztán már mondtam hogy ez az utolsó nagy inger de ez totál erős, épen felpattantam vissza az ágyra, betettem a lábam a kengyelbe, nekem ez segítség volt, mert nem kellett tartanom a lábam. A doki nézte, már látszik a haja. Szólt a papának akarja látni, odament Norbi, jaja tényleg és a következő tolásnál egy kis vágás még egy és már meg is született a HANNA 11óra 35 perckor. Rám tették kicsit, Norbi lefényképezte, aztán a papa elvágta a köldökzsinórt addig és Mecsér csinálta a fotót. Elvitték a babát megvizsgálni, felöltöztetni addig a méhlepény kijött. Visszahozták, engem összevarrtak felszívódóval, majd ott maradtunk nem tudom mennyi ideig, mert akkor nem volt időérzékem. Csak arra emlékszem jó kicsit túlzás, de az ember elfelejti a szülést, amint odatették mellém.

Az igazság nekem kicsit a szülés utáni dolog volt kicsit bonyolultabb mert kétszer elájultam, de ez csak amiatt volt, mert nem volt bennem elég folyadék meg táplálék mert igazából tegnaptól vártuk, hogy mikor lesz a szülés és nem ajánlották az étkezést, a szőlőcukrot meg elfelejtettem. Kicsit el voltam fehéredve mondták a szobatársaim, amikor bevittek a szobába.

Én a 3-as szobában voltam, ami a kicsit újabb részen van. Tökéletes volt a szoba szerintem, 4 ágyas, szobatársak normálisak, de ez attól is függ, kinek milyen a személyisége, ki min tud felülemelkedni. A fürdőszoba és a WC nem volt olyan rossz, mert igazából azt vettük észre a szobatársakkal, hogy kb 2 szoba használja mert a közelben a magánszobák voltak. Én kicsit finnyás vagyok de nekem megfelelt kisebb praktikák után. Pl: csak a fürdököppenybe mentem és a türcsit meg egyéb dolgot szatyorban és felakasztottam az akasztóra így semmi semmivel nem érintkezett, papucsba meg a zuhany alá. A wc meg egyébként sem ajánlják sehol sem hogy ráüljön az ember. Szóval én úgy nevezem, hogy körbetapétázom az ülést. De egyébként érdekes emberek vannak wc használatkor.

Aztán első nap este bent colt én csak aludtam, legalábbis próbáltam, mert olyan meleg volt.

Aztán másnap elvoltam, próbáltam mellre tenni, hogy beinduljon a tej, DU-ra lett előtejem, másnap este bedurrant nagyon a mellem, próbáltam masszírozni, de nem sok sikerrel, mert akkora beton lett. A szobatársam odaadta kipróbálás szintjén a mellszívót, de csak elrontottam, mert bedurrant még jobban. Addigra minden elvemet feladtam, a Hanna is ordított. Ami tejfélét ki tudott a bedurrant mellemből kiszívni + tápszer+cukrosvíz, de másnptól egy csecsemős mondta, hogy menjek jó forró fürdő alá, a mellemet próbáljam ellazítani, utána masszírozni, és ha még nem megy, segít. De délutánra azt vettem észre, hogy az előtej már átváltozott rendes tejjé, már csak a mennyiséget kell majd fokozni.

A dokim nekem is minden nap bejött, volt, amikor többször. Ez jól is esett és nem csak pusztán formalitásnak éreztem.

A csecsemősök sem egyformák: valamelyik kedvesebb, valamelyik mogorvább, de nekik is vannak jó meg rossz napjaik. Reggel 7-10 és este 8-10 vannak bent a babák vizsgálatok, fürdetés, mérés.

Az érzelmekről: nem mondom, hogy beton vagyok, de amikor második este is úgy hoztam ki Hannát fürdetés után, hogy elkezdtem könnyezni, az egyik este a nővér másik este meg a szobatárs kérdezte, hogy mi a baj. Mondtam semmi csak hülye vagyok. Azért sírok, mert milyen szép kislányom van.

Most már itthon vagyunk és „ örülnék” ha a drágám aludna is este nem csak kézben szeretne lenni  de én is örülök ha a kezemben van. Két este úgy etettem, hogy elaludtam és arra ébredtem, hogy a karomban van az ágyban. KB a 3 órás evés van most nálunk.

Na vége az élménybeszámolónak.


Hanna & Emese & Norbi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kemse 2010.03.10 17:11-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Eszter, tennék fel képet, csak nem tudom hogy kell.
amint rájövök... :)
czzsofia
 
 


Zsófi: ezek szerint egyszerre voltunk bent a kórházban!!!
A szobatársadat nem Gabinak hívták?????

Emese, Zsófi: kérünk képeket!!!!
Zsófi: amikor írsz egy üzit, alúl ott van, hogy melléklet feltöltése. Ezután kiválasztod a képet a gépről és már fent is van. A méretre ügyelni kell, ha túl nagy a fotó, Paint-tel vagy egyét képszerkesztő programmal le kell kicsinyíteni.

Kép
jandrea
 
 


jandrea: Egy időben voltunk bizony!
és Gabi volt a szobatársam, ő előzött be mindenkit a keddi császárosoknál, mert megindult a szülés nála.
Köszönöm a tájékoztatást a képekre vonatkozólag, igazából vak voltam... :lol:

Képek a kis Szonjáról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
czzsofia
 
 


Zsófi: nagyon helyes Szonja baba! az a kép apával... :D minden jót kívánok nektek!

a szülni vágyóknak pedig drukkolok! :)

velünk minden rendben, egyre könnyebben vesszük az akadályokat! :) felrakok egy képet az enyém gyerekről, 1 hónaposan:



Kép

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Zsófi, Eszter: gyönyörűek a gyerekek!!!!

Zsófi: Nem tudod véletlenül Gabi teljes nevét? Ha igen, elküldenéd priviben? Egy orvoshoz jártunk, ráadásul mindig egymás után jöttünk a vizsgálatokon. Sokat dumáltunk a kórházban is és elfelejtettem elkérni a számát. Érdekelne mi van velük. Ha van név, esetleg meg tudnám keresni az iwiw-en.
Azt hittem a varratszedésen még találkozunk, mert egyidőben hívott minket be a doki, de végül nem találkoztam vele.

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy betörtem. Nem tudja véletlenül valaki, hogy most, az influenzajárvány idején az apukákat beengedik-e a szülésre az Uzsokiban? Fontos lenne, mert bármikor beindulhat a szülés, és a választott kórházban nem lehetne vele a férjem, ezért lehet, hogy az Uzsokiba mennénk.

Köszönöm előre is!
mist
 
 


Mist, csak nem a 2009. februári babásoktól??
:wink:

Én holnap megyek ctg-re akkor akarom majd megkérdezni, mert mindenki mást mond. De úgy tudom, hogy a szülőszobára, ha más nem akkor az orvosod beengedi az apukát. Egyébként én azt mondtam, hogy ha ő nem jöhet én sem megyek!!!!
Épp elég lesz az 5 nap nélküle, meg neki nélkülünk, nehogy már még a szülőszobára se jöhessen. Végülis látogatási tilalom van, nem szülőszoba tilalom. Ott nem találkozik a babákkal, meg a friss anyukákkal.
De holnap majd pontosat tudok mondani!

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Bjuti, köszi, igen, én vagyok. Ha van infód, annak örülnék. Nekem ott nincs orvosom, viszont gondolkodom rajta, hogy átmegyek, ha ott beengedik apát, mert a dokim szerint a MÁV-ban esély sincs rá. És most úgy érzem, a férjem benntléte mindennél fontosabb, még akkor is, ha rettegek a gondolattól, hogy egy idegennél szüljek.

Kép
mist
 
 


Sziasztok!

Képek még a kórházból, a szülés utáni percekről, és Hanna első napjairól itthon:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Sziasztok!
Rég jártam erre, látom több babó is született közben :D ! Gratulálok mindenkinek! Sajnos most nincs időm visszaolvasni :oops: , csak azért ugrottam be, mert szerettem volna képet feltölteni Levikéről, de valami gond van a méretével (túl nagy) :? ! Tud valaki segíteni :?:

Szilvi

Kép
sziszó79
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?