Új privát üzeneted érkezett!

Sági, melyik béres cseppet adod neki?valami erősítőt én is akarok...láttam mutitab vagy micsoda a reklámban, lehet azt kéne???

azt mondta a doki, hogy a rubeola kezdete a 3napos lázhoz hasonlít, van láz és pöttyök, de a rubeolánál nyirokcsomó duzzanat van, ami Hunornak is :cry:
és hát én sem voltam rubeolás :cry: és nem tuodm, felnőttkorban mit okozhat...
meg nem tudom, ha most rubeolás, akkor a 15 hós oltást megkapja-e vagy hogy működik mert abban van rubeola ellen védőanyag.

most alszik, és előbb 37,7 az elég jó.
Vendég

Huncika! Ez inkább bárányhimlőnek tűnik. Itt a kerületben most az van.
Vendég

bárányhimlő? Rubeola?
Mi meg jövő héten kezdjük a bölcsit !!! :shock:

A rubeola az nagy tenyésznyi foltokkal jár nem? Én voltam
Én minden voltam. Bölcsiben. Bárányhimlős és rubeolás együtt. az egyikből még nem jöttem ki és a másikba mentem.
Van is róla fotó. ülök a bilin és tiszta hintőpor vagyok.. :lol:

Kép
ndombi

Blo, most fürödtem, agyaltam és nekem is ez jutott eszembe.2 hete szóltak babaúszin, hogy valaki bárányhimlős lett, ne csodálkozzunk, ha elkapjuk...kb ennyi a lappangási ideje is, nem?a pöttyök mikor jönnek, ha ez az?nem emlékszem , hogy volt, amikor én voltam himlős csak a pöttyre emlékszem...
Vendég

mitől lenne rubeolás?nem is jártok gyerektársaságba nagyon,nem?Bár babauszin lehet.

Kép
ndombi

ja most látom a babauszis izét.http://www.gyermekbetegsegek.hu/baranyhimlo.aspx

Kép
ndombi

telőztam a védőnőnek. a pneumo másodikat elhalasztjuk 6 héttel és megkapja a bárányhimlő oltást kedden.

Kép
ndombi

Úgy tudom, hogy 1 hét lappangási idő. Nálam sajna még egyik gyerkőc sem kapta el. :roll:
Vendég

Ndombi, állítólag a bárányhimlő elleni nem véd élete végéig, erre kérdezz rá, tudod, én mindent beadatok neki, de ezt pl nem fogom,ha tényleg igaz, mert ha felnőttként kapja el, az szarabb.

Blo, 14-21 napot írt....de nincs még himlő rajta, szóval nem tudom.
Vendég

Reméljük, hogy nem az ill. fiúk esetében mégis másként gondolom. Persze azt nem kívánom, hogy rosszul érezzék magukat, vagy ilyesmi, csak jó lenne túlesni rajta, minél hamarabb, és kevés kellemetlenséggel.
Vendég

utánanéztem most. felnőtt korra is védettséget biztosít.(internet)
A védőnő azt mondta, ennek ellenére lehet,hogy elkaphatja,de .sokkal enyhébb lefolyású lesz

Kép
ndombi

Milyen vírus okozza, és hogyan terjed a bárányhimlő?

A bárányhimlő kórokozója - az övsömörhöz hasonlóan - az emberi herpeszvírusok csoportjába tartozó varicella-zoster vírus.
Cseppfertőzés és a beteggel való közvetlen érintkezés révén terjed és a használati tárgyak is közvetítik.

Milyen időszakban fertőz és milyen hosszú a lefolyása?

Leginkább a téli és a tavaszi hónapokra jellemző ez a rendkívül fertőző betegség, lefolyási ideje 1-2 hét. Ha valaki elkapta a bárányhimlőt, általában két hétig nem panaszkodik, amíg a vírusok a szervezetében szaporodnak. A lappangási idő - körülbelül 14-21 nap - után jelentkeznek az első kiütések. A beteg azonban már 1-2 nappal a jellegzetes foltok megjelenése előtt is fertőz.

Kik vannak leginkább kitéve a megfertőződésnek?

A bárányhimlő az egyik leggyakoribb fertőző gyermekbetegség. A vírusfertőzésen az emberek 85-90%-a átesik, de legfőképpen a gyermekközösségekben terjed. Magyarországon évente 60-70 ezerre tehető a megbetegedések száma, közülük csak 40 ezer bejelentett. Az esetek nagy részében (75-80%-ában) a betegek 15 év alattiak. Világszerte tapasztalható azonban, hogy az elmúlt húsz évben a 15 éves korosztály felé tolódott a betegség és nőtt a súlyosabb, komplikáltabb és kórházi ellátásra szoruló esetek száma.

Milyen tünetekkel jár a betegség?

A viszkető pöttyök mellett gyakori a nem túl magas láz (37,5-38,5°C), a gyengeség, étvágytalanság és hasfájás. A bárányhimlős gyermekek a viszkető hólyagok miatt igen nyűgössé, nehezen kezelhetővé válnak. Gyakori tapasztalat az is, hogy családon belül a másodikként megbetegedő gyermeken lényegesen több hólyag jelentkezik, a harmadiknak pedig már a bőre színe is alig kivehető a sok hólyag miatt.

Mikortól nem fertőz a betegség?

A gyógyulást kimondani a pörkök leválása után lehet, de maguk a pörkök már élő kórokozót nem tartalmaznak.

Milyen következménnyel jár, ha a gyerekek elvakarják pöttyeiket?

Az elvakarás nemcsak maradandó hegeket, de elfertőzést is okozhat. Nem gyakran, de előfordul, hogy ezekből az elvakarásokból - vagy a nem megfelelő kezelés hatására - időről időre komolyabb fertőzés alakul ki, amely már csak a gyermek antibiotikum kezelésével gyógyítható.

Kikre jelent nagyobb veszélyt a fertőzés?

Serdülőkortól kezdve súlyosabb lehet a betegség, valamint szövődményei is gyakrabban fordulnak elő. Fokozott veszélynek vannak kitéve a bárányhimlőre fogékony várandós édesanyák és az újszülötteik, valamint az immunhiányos, illetve sérült immunitású emberek.

Mely időszakban járhat súlyosabb következménnyel a betegség a várandós édesanyák újszülöttei számára?

A terhesség első harmadában elsősorban a magzat károsodhat, melyre az esély kb. 10%. Ez azonban gyógyíthatatlan fejlődési rendellenességgel járhat. A terhesség későbbi szakaszában maga a várandós édesanya lehet súlyosan beteg, ugyanis a bárányhimlő ilyen esetekben egyfajta progresszív formát ölthet. Ez magára az anyára nézve veszedelmes, s ilyenkor a magzati károsodás kevésbé jön szóba.

Milyen következményekkel, szövődményekkel kell számolni?

Súlyos szövődmény a vírus okozta tüdőgyulladás, mely főleg felnőttekben, újszülöttekben vagy immunhiányos emberekben fordulhat elő.
A bőrsebek gennykeltő baktériumokkal felülfertőződhetnek és ez a szövődmény orbáncot, pyodermát vagy hólyagos ótvart okozhat.
Szív-, máj- és ízületi gyulladás is előfordulhat, mint komplikáció.
A bárányhimlő leggyakoribb idegrendszeri komplikációja a kisagy rendellenes működésére utaló, ún. ataxiás tünetek, amelyek a mozgás összerendezettségének megszűnésével, az akaratlagos mozgások végrehajtása közben tapasztalt remegéssel, illetve beszédzavarral jár. A riasztó jelek ellenére igen jóindulatú, minden beavatkozás nélkül is 2-3 hét alatt gyógyuló betegségről van szó.
Ritka, de annál veszélyesebb szövődmény az agyvelőgyulladás. Ezer esetből egyszer lép fel, a betegség vége felé vagy a gyógyulás után 1-2 héttel. Az agyvelőgyulladás fejfájást, hányást, bizonytalan járást, zavartságot és görcsöket okozhat, s bár lehet halálos, a teljes felépülés esélye általában jó.
A Reye-szindróma ritka, de nagyon súlyos szövődmény, csaknem mindig 18 éven aluliakban lép fel és 3-8 nappal a kiütések megjelenése után kezdődik.

Hány éves kortól adható és milyen védettséget jelent a védőoltás?

A védőoltás alkalmazásával a betegség szövődményeivel együtt megelőzhető. Kilenc hónapos kortól adható. 12 éves korig 1 oltás, míg 13 éves kor felett 2 oltás szükséges a 100%-os védettség eléréséhez. Oltással a serdülőkortól kialakuló betegség súlyosabb lefolyása kivédhető, valamint kiküszöbölhető a felnőttkori övsömör létrejötte, és súlyossága csökkenthető.

Az év mely időszakában legjobb beadni a védőoltást?

A bárányhimlő leggyakrabban késő ősztől kora tavaszig fordul elő. A közösségbe készülő gyermeket érdemes ezért őszig beoltatni.

Mennyi idő alatt biztosít védettséget az oltás?

15-20 nap alatt alakul ki a védettség, míg a bárányhimlő lappangási ideje 14-21 nap.

Mennyi ideig garantál védettséget a védőoltás?

Az elmúlt 20 éves tapasztalat alapján megállapítható, hogy a vakcina teljes védelmet biztosító ellenanyagszintet produkál. Ez hosszú távú, felnőtt korra is kiterjedő védettséget jelent.

Beadható más oltással együtt a bárányhimlő elleni védőoltás?

Bármilyen más védőoltással egyidőben adható, de csak ellentétes oldalra vagy karba. Nem szívható össze egy fecskendőbe egyik oltással sem. A kötelező védőoltások közül beadható a kanyaró-rubeola-mumpsz elleni oltással, és a járványos gyermekbénulás elleni Sabin-cseppekkel.

Érdemes oltást adni, ha valaki (például a gyermek) fertőzött emberrel érintkezik?

Igen, ebben az esetben minél hamarabb, a találkozást követő 72 órán belül kell igényelni, ugyanis a védettség esetenként gyorsabban kialakulhat, mint a fertőzés.

Milyen hatása van a vakcinának arra, aki már átesett bárányhimlőn?

Ha olyan valaki kap oltást, aki már védett, ebből semmilyen hátránya nem származik, csak a meglévő immunitása fog - várhatóan - erősödni.

Kiknek ajánlott a védőoltás?

A bárányhimlő elleni vakcina kilenc hónaposnál idősebb egészséges csecsemőknek, gyermekeknek, serdülőknek adható.
Kimondottan ajánlott terhesség előtt álló, és a betegségen még át nem esett nőknek, hiszen a várandósság első három hónapjában bekövetkező fertőzés átterjedése a magzatra súlyos, végzetes következménnyel járhat.
A vakcináció számos esetben a maradandó károsodás kikerülését jelenti az immunrendszeri megbetegedésben szenvedők, illetve az immunrendszert legyengítő kezelésben részesülők számára.
A védőoltás továbbá javasolt a fokozott veszélynek kitett betegek fogékony családtagjainak, valamint azoknak az egészségügyi dolgozóknak, bölcsődék, óvodák és iskolák személyzetének, akik a bárányhimlős betegekkel szoros kapcsolatba kerülhetnek.

Kiknek ellenjavallt a védőoltás?

A vakcina beadása elhalasztandó súlyos, akut, lázas megbetegedések, neomycin-allergia, alacsony abszolút limfocita (a nyirokszövetben termelődő fehérvérsejt) szám vagy a celluláris immunitás egyéb problémái esetén, illetve nem javasolt terhesség és szoptatás ideje alatt. A védőoltást a terherbe esés előtt minimum 3 hónappal kell beadni.

Milyen mellékhatásai lehetnek a védőoltásnak?

Kevés és enyhe mellékhatás várható, ép immunitásúakban szinte csak a szokásosak: az oltás helyén fájdalom, esetleg némi bőrreakció vagy 1-1 apró hólyagocska. Ezen utóbbi leginkább az oltást követő első három héten jelentkezhet és a hólyagok száma általában 10 alatt marad, előfordulása igen ritka kb. 3-4% közötti. 37,5°C fölötti testhőmérsékletet az oltottak 5%-ánál észleltek az oltást követő 6 hetes megfigyelési periódusban. Sérült immunitásúakban esetleg vagy nem alakul ki a védettség, vagy olyan enyhe, hogy ennek ellenére lezajlhat enyhe bárányhimlő - ez főleg a citosztatikumokkal/sugárkezeléssel gyógyítottakban fordulhat elő -, de az ő oltásaikhoz egyébként is külön szakorvosi mérlegelés szükséges.

Vényköteles az oltás?

Igen, csak orvos írhatja fel.

Milyen áron lehet hozzájutni az oltáshoz?

A védőoltás ára 6748 Ft. Az oltás alkalmazása a betegség járulékos költségeit is csökkenti. Egy amerikai költséganalízis szerint a bárányhimlő elleni oltás költséghatékony is: minden 1 dollár, amit az oltásra költenek, 5 dollárt spórol abból a kiadásból, amit a bárányhimlő kezelésére fordítanak. Egy Németországban elvégzett felmérés adatai is ezt az eredményt támasztják alá.

Mióta alkalmazzák az oltást az orvosi gyakorlatban?

Magyarországon 1998-ban törzskönyvezték, azonban többnyire nem ismert a lakosság körében. Japánban és Koreában 1986 óta rutinszerűen oltják a lakosságot. Az USA-ban 1995-ben tették kötelezővé a bárányhimlő elleni védőoltást. Az amerikai példát számos ország követi, ilyen Kanada és Finnország is. A vakcina népszerűsítésére létrejött EUROVAR, a European Varicella Foundation 2002-ben a közép-kelet európai országokra is kiterjesztette működését.

Kép
ndombi

én nem hiszem,hogy bhimlő.

Kép
ndombi

én sem hiszem, hogy az, most pl tök jól van, sztem 3 napos láz lesz, bár egyetértek Bloval teljesen, jobb túlesni rajta, nem mondom, hogy örülnék, ha az lenne, de mégis, szóval értitek...
Vendég

Sziasztok!
Sagi! Elég nehéz az ovi kérdés. Alapjában nincs baj, vele, szeret ott lenni, jól érzi magát, csak sokszor azt mondogatja, hogy inkább otthon akar lenni, hogy anya egész nap szeretgesse. Tganap nagy cirkuszt rendezett, úgy kellett lefejteni rólam, nagyon sírt. Ezek sz@r helyzetek nagyon, de nem szabad engedni neki, mert akkor tud zsarolni vele. Egy pár nap, vagy 1-2 hét, és elmúlik, ha rájön, hogy nem engedek neki. Én úgy oldom meg, hogy nagyon határozott vagyok az oviba, aztán persze itthon meg bőgök, mint a szamár. Szívem szerint kivenném, és csak ősszel vinném újra, de nem lehet, mert ősszel Szofi bölcsibe megy,és őt is be kell szoktatni, szeretném, ha addigra Bencével nem lenne gond.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: nagyon ügyi vagy! Mármint, hogy így tudod magad tartani! De hát muszáj, igazad is van!

Csajok, figyi! Ti most már bárányhimlőről dumcsiztok, nem? De a rubeola az rózsahimlő!?? Vagy csak az uszi miatt gyanakodtatok arra??

Anyukám szerint én is voltam mindenféle betegségben, így már én sem vagyok veszélyeztetett ebből a szempontból, és valóban, jó ezen túlesni! Csak egy ekkora gyereknek még nehezen magyarázod el, hogy pl. ne vakarja a kiütéseket! :(

Hunci! Sima Béres csepp, semmi flikkflakk! Csak mondom, hogy C vitaminnal kell beadni, mert vannak hatóanyagok, amik csak abban oldódnak. Jelen esetben ez a Cebion csepp lesz, mámint a C vitamin forrás. Ja, és kg-onként kell adagolni a cseppeket, tehát nyilván kevesebbet kap a Béresből, mint egy felnőtt!
Először én is a multitabbs miatt hívtam a védőnőt, de állítólag azt csak 2-3 éves kortól lehet és szopogatni v. rágni kell. Marcinak meg még mindig 0 FOGA VAN! :) A szirupokat utálja, kiköpi, a cseppet be tudom adni teába, kajába.

KépKép
Kép
sagi1

Sági, köszi, igen a rubeola a rózsahimlő.Onnan jött a bárányhimlő, hogy egy baba himlős lett az usziba,ahol úszunk.
De sztem egyre valószínűtlenebb a himő, egyik sem.Mert bár egész éjjel nem aludtam, ott volt velem és dajkáltam, mert sírt csak akkor nem ha dajkáltam, kicsit lázas volt, ma is hűtőfürdővel indítottam, de "csak" lázas, nincs más tünet.
Vendég

Ha Droka baba ma tartja, boldog névnapot!

mi jól vagyunk, no láz, no hőemelkedés és no pöttyök:lol: de akkor mi a szar volt ez 3 napig???? :shock: végülis mindegy.
Vendég

Hunci!
Szuper! Akkor hát 3 napos vírus, nem???

Dorkának én is nagyon boldog névnapot kívánok, már ha ma ünnepli!

KépKép
Kép
sagi1

Köszi Mindenki!

Ünnepli!
Szegényt jól megszivattam,hogy az ist most van.
Mától dudli nagyon durván diétázik(főztem :shock: neki),tegnap este valami fehér kocsonya jött kia a seggéből vagy egy deci.(kaka nélkül) . felhívtam a gy.orvost. azt mondta mennnyünk a budai gyerekklinikára a gasztroenterológiára.felhívtam egy ismerősünket ott és azt mondta ne menjünk még,hanem semmi tejalapút,mandarint ne adjak. megtörtént és láss csodát 1x kakilt reggel :) főztem csirkét,krumplit,srépát,rizst egyben. mást nem kap,csak banánt és almát.reggelire se.

remélem oké lesz.

Felhívtam a bölit és azt mondák vigyem,ha nem fosik.diéta nem probléma,ők diétáztatják amíg akarom.(magán.... :? )

Azt mondták hagyjam ott aludni első nap is,higyjem el,hogy jobb lesz.....lehet otthagyom. csak tudják,nem?Azt mondták telózhatok 1000-szer.
Kedden nem alszik ott,mert bhimlő oltásra megyünk.(ha jól lesz...a bölcsi is, csak ha jól lesz.)

Azért aggódom. Mondjuk sírni nem fogok a bölcsi mellett.azt nem tudom elképzelni magamról.Ahhoz túl racionálisan gondolkodom.

Azér

Kép
ndombi

Sziasztok
Egy natha az egesz csalad.
Ma voltak latogatoink.A ferjem/ex/ legjob baratja es baratnoje.Kebzeljetek talalkoztak vele es azt mondta nekik Adi felno ugy is ha nem latja ot.Ember az ilyen? :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
marcsitita

Szerintem Adi még sokkal jobb ember is lesz mire felnő, ha nem látja őt.

Kép
ndombi

Dorka baba boldog (fosásmentes) névnapot!
Ndombi, neke dhogy alszik el Dorka napközben? Simán leteszed és elalszik magától, vagy esetleg kell ringatni, odabújni stb?
Marcsi, azért sajnálom, hogy a volt férjed így lemond Ádiról. Szüksége lenne apára is. Szívből kívánom, hogy az élet sodorjen melléd egy olyan embert, aki Ádinak apja helyett apja lesz majd. A saját apja meg majd rájön, mit veszített.

Kép
Kép
Kép
csibe76

továbbra is beteg, most már köhög is, asszem influs :cry: apa is beteg, nekem a fejem fáj és fújom az orrom.csúcs.

Marcsi, no comment.
Vendég

Én se kapok levegőt az orromon,még orrcseppel is csak fél órát,de tuti nem influ,mert az lázas,fejfájós.
Meggyógyulást kívánok Minden betegnek!

Dorkát csak leteszem napközben és pápá. Nem ringatok,se semmi.
2 perc alatt elalszik.(max)

A böli miatt aggódom ,mert elvileg akiknek nincs ilyen procedúrájuk azok nehezebb esetek.
+ Dorka a zajokra felébred (elvileg,mert egy ideje csendben teszünk-veszünk és egy szoba van köztünk.). ..de lehet,hogy nem ébredne fel.
Mindenesetre gyenlőre nem tudom elképzelni,hogy 12 gyerekkel együtt alszik világosban, nyilván nem csendben. stresszelve az elején áááááá. na mindegy.

Valszeg otthagyom első nap is alvásra, ahogy javasolták...érdekes lesz....sajnálom szegényt,de majd nem mutatom.

Kép
ndombi

Én se kapok levegőt az orromon,még orrcseppel is csak fél órát,de tuti nem influ,mert az lázas,fejfájós.

A böli miatt aggódom ,mert elvileg akiknek nincs ilyen procedúrájuk azok nehezebb esetek.
+ Dorka a zajokra felébred (elvileg,mert egy ideje csendben teszünk-veszünk és egy szoba van köztünk.). ..de lehet,hogy nem ébredne fel.
Mindenesetre gyenlőre nem tudom elképzelni,hogy 12 gyerekkel együtt alszik világosban, nyilván nem csendben. stresszelve az elején áááááá. na mindegy.

Valszeg otthagyom első nap is alvásra, ahogy javasolták...érdekes lesz....sajnálom szegényt,de majd nem mutatom.

Kép
ndombi

Kép
ndombi

Képzeljétek, ma úgy döntöttem, terrorista leszek, anyu tanácsára.
Szóval apával egymással szemben leültünk a földre, és a gyereket egyenesbe állítva elengedtük és mondtuk gyere apához, anyához és jött és baromira élvezte!Jó, mi állítottuk fel és úgy indult neki, de akkor is, valami....és ééédi felemeli mindkét kezét a magasba,és úgy megy, tipeg felénk.Vajon így ad magának lendületet vagy egyensúlyt?Nem tudom, de véééégre tipeget :lol: mégha csak így hogy segítjük.
Vendég

Hunci szupi!

Csaba anyukaja azt mondta,hogy felkötözte őt a járókához vagy mi mer nem akart felállni. :lol:

Bölcsi:

Bevittem fél 10-re.Bevittem a cuccait(hello Kitty zsákban :lol: ).
Otthagytam :shock: . Ki voltam akadva.már tegnap este is.Aszittem nem leszek. DE.

Telóztam 1 óra múlva. Mondták,hogy kicsit mikor elmentem, rá 10 percre "nyekergett"(idéztem) egy picit ,aztán egész végig játszott.Háromnegyed 12-kor ebédelt finomfőzeléket tojással(diétásat kellett volna,de elfelejtettem emlékezteteni őket). Másfél órát aludt :shock: ,
3-ra akartam menni(vagy előbb,alvás előtt),de mondták,hogy fél 4-re menjek. Mindegy.negyed 4-re mentem. Épp sírt :shock: .
(a macijával feküdt gy matracon a többiek mellett akik uzsiztak.

Mondták,hogy most kezte,mert átpelenkázták és nem csípte).
Azt mondta az igazgatónő,hogy nagyon "tevékeny volt egész nap és ahhoz képest,hogy első nap,irtó szuperül bírta.

Meglepett,hogy aludt rögtön.Remélem nem kamuztak a sírással.

Szar volt otthagyni,nem is bírtam dolgozni,olyan voltam mint egy zombi és állandóan izgultam,hogy hívnak és menjek,mert sír.
Lelkiismeretfurdalásom is volt,mert lefeküdtem picit aludni,hogy gyorsabban teljen és nem dolgoztam és arra gondoltam,hogyha alszom minek van benn.

Mindegy,ha teljesen beszokik gondolom tudok a melóra koncentrálni.

Hazahoztam. Fél 6-kor jött ki rajta a fáradtság és elkezdett bőgni,mint mikor kicsi volt és bőgött 40 percig nonstop.Előbb fürdettük.Elővettem a régi hintáját és másfél órát hintázott benne(fekvő hinta.már nem használhatná )pedig 5 percet se bír nyugton maradni. Tévézett és kölesgolyót csemegézett.

A bölcsiben mondták,hogy:

Sérves(tudom,úgyse jön ki-én is az vagyok) ééééés
Enyhén alultáplált, de majd helyrehozzák... :shock:
erre berágtam. Szerintem nem az.láttátok a képeket. Szerintem,hogy nem kövér az nem jelenti,hogy alultáplált.

Na mindegy.
A 2 bölcsiscsaj nagyon szimpi.
Tök furi,hogy rajtam kívül ma csak apukákkal találkoztam akik vitték a gyerekeket fél 10-kor.

Na ezeket azért írtam,hogy én is emlékezzek majd.A meceszával aludt és vittem hálózsákot.

Holnap csak 2 órát lesz.megyünk oltásra és otthon alszik.

Kép
ndombi

Ndombi részvétem az első bölcsis napok miatt. Meglátod, ha beszokik, könnyebb lesz. És Dorka nem alultáplált, menjneka ..ba. Bizot s a diéta miatt, most nem olyan gömbölyű, de majd visszajön a pocak. Sz@r egy helyzet, az biztos, és ne legyen lelkifurid(de lesz!!). Ha nem sikerül a bezsokás, nem megy neki, még mindíg kiveheted, és esetleg néhány hét múlva újra próbálhatod. És arra sztámíts, hogy ha otthon lesz, sokkal jobban igényli majd a társaságodat. És hamarabb lesz este fáradt, a sok újdonság, meg az aktívkodás miatt. Remélem, ma jobban megy majd.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hali Lányok!
Huncika, nagyon nagy gratula!!!! Milu sem áll fel mindig, és most sem megy mindig, van amikor mászik. Naaaa éééééés? :D

Dombi: ez az alultápláltság nekem enyhén szólva is erős! :shock: :evil: De sztem Dorka nagyon ügyes volt, annak ellenér, hogy bömbizett egy kicsit. Ez a természetes, hogy hiányol, mert otthon szeretetteljes légkör veszi körül. Pelusozás közben meg jó, hogy sír, eddig anyuci csinálta ezt, most meg idegenek turkálnak ott ahol nem kéne, és különben is. :lol: Nem lesz semmi baj, meglátod!
Vendég

Ndombinak mondtam tegnap, ha Dorka alultáplált, akkor mit mondanak Hunorra?Ugye 1 hóval öregebb és kb azonos súlyban vannak....Hunort Fogyóztatom :lol: Pedig Ndombi a tanú rá zabál mint állat,és ennyi, ez van.Ja 14 hósan 10 kg kereken, ezt is megértem, hogy 10 kg :lol:
Vendég

amúgy eszembe jutott, mi van ha összecserélték valamelyik gyerekkel?mert genetikailag ducijucinak kéne lennie, ehhez képest kis karcsúbébi :lol: jó, én életemben nem sportoltam annyi mint ő 14 hónap alatt :lol: már attól kifáradok hogy látom.
pl 2 hónapja az aheppje, hogy felmászik a kanapéra majd le és ezt képes fél órán át :shock: aztán "odaszaald" a fotelhoz, ugyanezt megint, majd "rohan" mint egy kis őrült egyik szobából a másikba.Szörnyű.Még ennyit sportolni. :lol: Na és akkor ott az úszás.És a játszóházakban az ugrálóvárakon úgy ugrálgat, meg "rohan" mint egy mérgezett egér :lol:
Vendég

Na, ezért ne mondják azt,hogy alultáplált. Amíg sokat mozog és jó kedve van.
Amúgy nálunk meg a Milu sztrájkol kaja ügyben. A tápot már nem hajlandó megenni :roll: Pár napja eléggé keveset eszik, az előbb a mama megetette kenyérrel meg vagdalt hússal.. :wink: az csúszott neki. A bébikaját is csak azért veszünk pár darabot, ha hirtelen kell, vagy megyünk valahová, hááát azt sem komázza. Amit szeret az a krumplifőzim, ma azt vetem be.
Vendég

Skacok! Ha jobb idő lesz, nem csinálunk valami szabadtéri progit, mi fórumosok???!!!! :wink:
Vendég

Blo, én minden ilyenben benne vagyok :lol:
enyém gyerek utálja a babakaját, csak az a jó, amit mi eszünk, csak a mi tányérunkból és villánkkal.Ha külön kapja ugyanazt, akkor kiköpi.Bébikaja szar, táp szar, tejpép szar.Ez van. Ha van jobb is....nem hülye, na :lol:
Vendég

Ndombi:
tök jó, hogy leírtad ezt a bölcsis bejegyzést, érdekes volt! Én is tuti izgultam volna végig, de Dorka valóban veszettül jól állta, ahhoz képest, hogy először volt. Este nem volt nagyon bújós? Mit szólt hozzád, amikor érte mentél? (azon kívül, hogy épp sírt)
Ja, és még kérdés:
- úgy mentél el, hogy látta, hogy elmész?
- mi a fenéért lenne Dorka alultáplált, ezt nem mondták??? Ez nagyon nagy hülyeség! Mégis hány kg-nak kellene lennie? Vagy ezt csak úgy szemre??

Hunci: igen, szerintem is elkelhet egy kis nyoszogatás járás ügyileg, és ahogy látod, még élvezi is a "kis örökmozgó" :) Innen már sima az út, majd meglátod! Egyébként Marci is ennyit mozog, bár szerintem az a fura, ha nem ezt csinálja egy baba. Nekem mindig furcsák voltak a lassú, üldögélős gyerekek. Marci csak akkor ül le, ha olvasunk neki, még ivás közben is mozog, jár a lába. :)

Blo: Marcinak is vannak ilyen korszakai a táppal! :? És egyszerűen nem tudom, hogy mitől???!!! Aztán visszaáll és újra megeszi, ennyi...

KépKép
Kép
sagi1

Szerintema tegnapi nap szuper volt ahhoz képest,hogy nem volt beszoktatás és fél 10-től fél 4-ig ott volt. végül is az elején 10 perc meg a végén 10 perc semmi.

Ma: Irtó szuper volt!

Bevittem. Átadtam. Rögtön elkezdett sírni. Elmentem.
Csak 2 és negyed órát volt,mert megyünk oltásra.
Visszamentem fél 12-re. Dorka a 2 gondozónővel ült a kisasztalnál a székben. Ők beszélgettek, Dorka aludt mellettük a kisszékben.....Evett joghurtot és nézelődött aztán bealudt.

Felkeltettük(picit sírt a keltés miatt)odaadták és mondták,hogy egyáltalán nem sírt,hanem egész nap mosolygott mint a vadalma, bilizett(semmit) a többiekkel, aztán bealudt a székben.

Mikor étementem mutogatott mindenhova és ondta,hogy baba baba és mosolygott mint a tejbetök és puszikat dobált mindenfele.

Azt mondták, ritka az ilyen jól szocializált baba. (na ez mondjuk igaz).

Nem is csimpaszkodott belém mikor értementem, hogy nehogy elmenjek és még othon is csak dumált. Nagyon fel volt dobva.

Kajált, most alszik aztán megyünk oltásra.

(Sok a köhögős a böliben, kíváncsi vagyok mi lesz)

Úgy tűnik nem rossz ez az anya nélküli beszoktatás(esetünkben)

Picit megnyugodtam, szuper lenne,ha ennyi lett volna a beszokás, bár ezt kétlem.

Tegnap este 5-fél 6 körül bekattant. 1 órát bőgött a fáradtságtól. (pedig ilyen tökmag korától nem volt) Előbb fürdettem és elővettem a csecsemő fekvőhintáját és másfél órát feküdt benne(elektromos) . nézte a baba tv-t és kölesgolyót eszegetett. Pedig 5 percig se szokott megmaradni. Irtó cuki volt.

Viszont a macijához jobban ragaszkodik és a bölcsiben is hurcibált egy rongyot, ami nem szokása.(kis pótlék)

De lényegében sokkal szuperebb minden mint gondoltam.

Az évágya is jobb lett.

Kép
ndombi

Ja és természetesen mehetünk bárhova.

Kép
ndombi

Voltunk bárányhimlő oltáson.

Nagyon hisztizett....sose eddig nagyon de most...látszik,hogy nagyobb és tudja mi a dörgés.

Viszont tényleg sovány.

Kb 82 cm,de nem tudták lemérni rendesen és 9250 g. 2 hónapja volt 9350.
Fogyott 100g-ot 2 hónap alatt.

Kép
ndombi

nem, nem fogyott, hanem nem hízott, 100 g az egy kaki,nyugi,
egyrészt alig eszik, láttam másrészt diétázik.nincs gond!
Vendég

Ndombi, szerintem semmi gond a súlyával. 1 évesen ez telsesen normális. Szofi kb 9,5-10 között van, de ő dagipók.
Viszont nálunk vírus van. Bence szombat óta fosik, hány, tegnap a kiscsaj is hányt egyet, meg volt egy telifosos pelus is. Tegnap végre kaptam széklettartányt Bencének(úgy kellett szólnom, hogy nem kéne elvinni???). Most viszont nincs kaki, mert ugye nem eszik nagyon, és iszogatni is csak alig-alig. Szofinak az étvágyával nincs gon, ő eszik, persze kekszet adok neki, meg üreg kiflit, és banánt, reszelt almát.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ndombi: 2 hónap alatt 100 g az semmi!!! Az szerintem nem számít fogyásnak! Csomót mozog már és tényleg a diéta is!! Szerintem sincs gond!

Csibe: jobbulást nektek!

KépKép
Kép
sagi1

Csibe akkor elért hozzátok a hányósfosós.

Szerintem a böliben is van valami ,mert ma 6-an voltak mikor háromnegyed 10-re mentünk....

Most megyünk érte. remélem nem fog bőgni. Érzem,hogy ultrajókedvű lesz!

Mikor mentünk,nagyon jókedvű volt.bent is. de mikor elvették,sírt,de ma nem nagyon rázott meg,mert láttam,hogy 2 napja szuperül elszórakozik és abbahagyja.
Úgyhogy ma nyugodt voltam és dolgoztam..jee tudtam koncentrálni!!!

Tetszik a honlap? www.eventime.hu már tudom szerkeszteni is!

Kép
ndombi

Bementünk 3-ra Csabával. Aluldt. Nem kértük,hogy ébresszék fel,elmentünk vásárolni és visszamentünk 4-re(3/410-re vittem)

AAAAAnyira cuki volt.Körben ültek egy játékhalomnál 2 kisgyerekkel 3-an. Megjöttünk..felnézett..arcán semmi öröm :lol: ...felállt(irtó lassan), ránézett a dadusra aztán nnnagyon lassan elindult.Utánajött a haverja és odaadta neki a maciját...irtó cuki jelenet volt....aztán már irtó jókedvűen felöltözött és még itthon is szuper kedve volt.Végre jól eszik és most letettem 15 perce aludni.

Remélem ez így is marad.... Úgy látszik viszont ,,hogy nem lehet 3-ra mennem mert aludni fog. azért egy fél 4-et becélzok...

A jele:::::: CSIGA!!!

Nekem locsolókanna volt és agrármérnök lettem. Remélem nem növényvédő lesz vagy ilyesmi.... tudtam,hogy kérni kellett volna a laptop vagy mobil jelet :twisted: :lol:

Kép
ndombi

Te Ndombi, irigyelek, mert ahogy írod ezt a böli dolgot nekem már most a szívem szakad meg... én bele fogok őrülni :(
Megnéztem a honlapod is, bár már korábban is néztem... jó! Amúgy most mit csinálsz? már mint hogy smint dolgozgatsz?
Szerintem sem alul táplált Dorka, szerintem magas ő is. Marcus 1 évesen volt 84 cm és 10,8 kiló. A korukhoz képest ez a magasság nagy és prücsök se egy duciság. olyan pont jó.

Hunci, mi is így csináltuk ezt a menéses dolgot... és gratula!

Szabadtéri progi, hát a vidékiségemből kifolyólag én... :( viszont azt fel tudom ajánlani, hogy gyertek Ti mind hozzánk!!! Szeretettel várok mindenkit! Nálunk van szabad tér.

Kép
Kép
Kép
konkri

Most ezen kívül, egy sertéstenyó kb 400(nem vicc) oldalas diasort kezdek fordítani,brossúrát csinálok és posztereket fogok kezdeni.
De erről nem írok többet max privit.
Azért fosok,hogy ha nem jön be és mondjuk ez a meló is megszűnne,akkor 23 rugó+családi maradna jövőre?
Akkor dolgozni kell mennem céghez és 8-ra megyek 5-kor jövők?

6-ra megyek Dorkáér és 7-re viszem?
11órát kéne bent töltenie? Inkább most megpróbálok valamit kezdeni,hogy ne kelljen ezt mert ezt el se tudom képzelni... azt meg hogy valaki ennyiből+férje éljen meg..nem tudom elképzeni...
Csaba jól keres én is nagyon jól ,de így volt pont elég.,

Nem sokat tudtam félrerakni.Mondjuk csomó luxuskiadásom van de basszus én nem akarok lemondani róluk.

Én mindent szeretnék! Sok időt a Dorkával. Elég pénzt.(az elégnél többet), baráti kapcsolatokat stb....
Ha nem alszom és éjjel kell dolgoznom akkor akkor fogok.

Kép
ndombi

Konkri:úgyis most akartok kistesót,akkor nem kell bölcsibe mennie.

Sőt,ha ..10 gyereket szeretnél akkor ha mindegyik 3 évenként jön akkor 27éves lesz Marcus mikor a 10. születik és akkor,hogy az uccsónak se kelljen bölibe menni, Marcus felesége (aki szintén akkor fog szüni-az elsőt) otthon marad vele 3 évig.
Ez a tervem :lol:

Remélem nem baj,hogy ennyi gyereket terveztem neked,de csak így tudom megoldani az utolsó( A kis Hanna Eulália) elhelyezését. :lol:

Kép
ndombi

Ndombi, te mit vacsorázol, hogy ilyen hülye vagy?
Dorka rende skiscsaj, hogy ilyen lazán veszi már a bölit, szerintem ha nem lesz más megoldás, nyugotdan hagyhatod hosszabb időre is. Mondjuk viszed nyitásra, ée elhozodd a záráskor. Esetleg érdeklődd meg, nincs-e éjszakai ügyele, hogy minél többet dolgozhass.
Félre a tréfát. Egy kicsit irigy-irigy, amiért tudsz otthon dolgozni, és te tudod beosztani az idődet. Nem tudom, velem mi lesz ősszel, nagyon nincs melo kilátás. Én egyebként gyesen vagyok, és elég nehéz anyagilag, de ha találnék munkát, akkor sem telne luxus dolgokra. Engem mondjuk nem annnyira zavar, csak lenne valami. A baj, hogy 4-6 órásban kell gondolkodnom, a gyerekek miatt, hogy ne kelljen nonstop oviba, meg bölcsibe iratni őket. AZ meg ugye anyagilag nem olyan sok, de hát több, mint a semmi.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ndombi,Dorka nagyon ügyes!

Konkri, nem kell nektek bölcsi :wink: Hát azóta nem tudom, jól teszem-e hogy hívogatom magamhoz, vannnak, akik azt mondtá, nem jó, várjam, míg maga csinálja.

Hát nálunk meg pont az lesz, hogy 6-kor beadom és 6 körül megyek érte :cry: ez van.

amúgy az jutott eszembe, szerintetek milyen ötlet így Dorkán felbuzdulva, hogy van itt a kerületbe két napközi otthon.Szóval azt gondoltam, hogy megkérdem őket, hogy heti 1-2 órára be lehet-e adni, egyrészt, hogy lásson már végre gyerekeket, másrészt fejlődjön is , harmadrészt, lássa milyen nélkülünk...Szerintetek?

másik dilemmám:zokni vagy szandi?
mert én szandit (szieszta) adtam rá amint mászott hogy tartsa a lábát, erre most azt mondja valaki, hogy zokniban kell jártani, de Hunor úgy fel sem áll....a doki szt mindegy, csak kényelmes legyen neki, más is uezt mondja, hogy nincs egységes álláspont, mi a jó pont mint a hozzátáplálás, most akkor mi a jó, zokni vagy szandi????ti hogy csináljátok?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?