Új privát üzeneted érkezett!

Pistike szerelemgyerek,ezért olyan jólsikerült.... :oops: :oops:
2 hetes terhesen álltam az oltár előtt...szóval aznap kellett volna megjönnie...
Ezt a homeos bogyót kipróbálom...
Szívhang???24 hetesen nézett,de a 12 hetes uh-n nézték nekem Egerbe...itt is,nem????Heni te mit érzel???Kisfiút,lánykát???Nekem 16 hetes uh-n már látták,hogy fiú,azt mondták,túl nagy lenne csiklónak :lol: :lol: ...
Én nem kérdezem meg,majd a szülőszobán kiderül......ki fogom bírni....
Na jóéjt nektek!!Remélem nekünk is lesz!!!

Kép
Kép

Kép
melinda1985
 
 


Sziasztok!
o.Heni:Szerencsére a hányinger nem olyan vészes még,és ha hirtelen állok fel csak akkor van néha szédülés.Hát ez most még nagyon enyhe és remélem így marad.Bár amikor beteg voltam szinte mindig hánytam,úgyhogy ilyen témában nem hiszem hogy meg fogok állni enyhe hányingernél!!Valamelyik nap álmodtam azt,hogy kislányt szültem és megmondom őszintén egy pindurit mindenki azt vár tőlem .A mi családunkban egy ,a pároméban már két fiú unoka van,úgyhogy a nagyszülők tűkön ülnek,hogy mi lesz belőle!!Mi is kislányt szeretnénk a párommal egy picit,de ha kisfiú lesz annak is örülni fogunk!Azt hiszem mind a két nemnek megvan a szépsége!A vonalzó nem is értem miért lett ott hirtelen,mert eddig nem jelent meg,lehet,hogy véletlenül nyomtam valamit amitől hirtelen megjelent.De még próbálom szépítgetni :) Te esetleg tudod már ,hogy pötyi vagy nuni bújik-e meg benned?
Melinda:Hogy birod ki hogy nem kérdezed meg?Én tuti már a lehető leghamarabb kérdezgetni fogom,engem nagyon érdekel.bár ahogy írtad,azért kisfiút tartanak valószinűnek!Mit szeretnél jobban?

Kép
nicoleangel
 
 


Beus

A homeos bogyót ugy kell használni hogy egy kevés kis vizben feloldassz 5 db golyót és akkor adod be neki.Ez a kevés viz annyit jelent hogy egy műanyag!!! nagykanálba teszel vizet hogy befedje a kis golyókat. Fémhez nem érhetnek a golyók, kézhez se nagyon. Előtte és utána nem lehet fél óráig inni sem enni.
Borostyánrol én is hallottam.

Niki

AZért voltam olyan későn, mert hát igazábol nem is tudom hogy miért, de az orvoshoz is csak 13 hetesen mentem, meg akartam várni mig hazajön laci koreábol, mert kint volt 2 hónapig, és vele akartam menni.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 

 
 

Sziasztok!

Szívhang uh-on 8-9 héttől már nézik.
Védőnőnél álltalában a 16 héttől már hallható.
Én ma voltam kb 10 perc volt mire megtalálta és nagyn halk volt.
Köszi a doki címeket!
üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.
 
 


Az elsőnél megkérdeztem,de most nem akarok.....ha tudom,az nem olyan...ez lesz nekem a meglepi,na meg apa majd vásárolhat ha kislány lesz... :lol: Az elsőnél én se bírtam volna ki,hogy ne kérdezzem meg...
Hogy néz majd ki,egy fél rózsaszín-kék szoba???Mert egyenlőre csak egy van...

Kép
Kép

Kép
melinda1985
 
 


Sziasztok!
Én rendszeresen szedem az ELEVIT-et,de olyan sok embertől hallottam a folsav fontosságát,bár az ELEVIT tartalmaz folsavat,de gondoskodjak még folsav utánpótlásról :?:
Ma voltam először a védőnőnél és tényleg Évinéni(Rácz Jánosné)nagyon aranyos és segítőkész!Ide jó lesz majd járni!!!Vannak a terhesgondozásnak különböző előadásai,ahova bárki bemehet,ti szoktatok járni ilyenre :?:

Kép
nicoleangel
 
 


:cry: Teljesen eltüntetek!! :cry:

Kép
nicoleangel
 
 


Niki

Én csak aterhestornára jártam az jó volt, a Csilla tartotta. Aki a gimiben is volt tesitanár.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Szia Niki!

Szerintem inkább az orvosodat kérdezd meg, hogy szedjél-e még plusz folsavat. Ő biztos tudni fogja.

Ha tanácsolhatok valamit, akkor azt mondom, hogy mindig kérdezd meg az orvosod mielőtt bármit is elkezdenél szedni vagy csinálni (Pl.tornázni). Most a pici a legfontosabb, és annyi tanácsot fogsz még kapni, hogy ezt szedjed, így csináld úgy csináld stb. hogy majd jól összezavarnak.

Én jártam az előadásokra és tényleg nagyon jók, de inkább a szülés előtti hetekben érdemes menni. Jobban megmaradnak a dolgok.

Amit ajánlanék az a terhes torna. Én sokat jártam, nagyon szerettem, mert ott is tanultam (pl. légzéstechnikát tanítanak, jóga...), és sok barátot szereztem. Ma is összejárunk hetente, a gyerekeink egy korúak és eljátszanak, míg mi kibeszélgetjük magunkat.
Visszatérve a tornára: Ingyenes, hetente egyszer van, és abban az épületben tartják ahol a védőnői van. Egy nagyon kedves a hölgyemény tartja, Ő egyébként a Berzében tesi tanár.

Ha apás szülésetek lesz akkor arra is van felkészítés, az is nagyon szuper. Ott masszást tanítanak a párodnak, neked meg, hogy hogy kell nyomni, lélegezni stb. Elmondják, hogy hogy zajlik a szülés, mikor mi fog történni, mit vigyél a kórházba stb.

Bocs, hogy hosszú lettem :)

Puszi mindenkinek!

KépKép
Kép
cinix
 
 


Lehet szedni folsavat,beszéltem a gyógyszerésszel,azt mondta,a Gravidában nevetségesen alacsony van...holnapra megnézem neked...lehet az elevitbe több van.Én Gravida-párti vagyok,az mégiscsak Béres,és magyar!!Meg utálom,hogy reklámozzák...jó bornak nem kell cégér,mindig ez jut eszembe...
Cinix!Biztos jók ezek a tornák,meg a felkészítés is,és te tudtad alkalmazni???Nekem 2 óra alatt lett meg,de minden jött magától...nem tudtam volna arra gondolni,hogy mikor mit kell csinálni.
Neked hány órás volt????

Kép
Kép

Kép
melinda1985
 
 


Ahány ház annyi szokás.
Én nem szedtem semmit, mert azt mondta az orvos hogy egészséges vagyok, vérvétel, stb alapján. Ugyhogy nem kellett. Mástól is hallottam hogy azt mondta neki a doki hogy nem kell, mert nem akarunk óriásbébit. Barátnőm is szedte az elevitet, aztán 4kg meg 60 cm lett a kislánya. De mondjuk ez lehet előfordulhat anélkül is.
De viszont szoptatás alatt mindenféleképpen kell. Mert teljesen kiszívja a babó a vitaminokat, meg mindent. Csak azt vettem észre hogy tök legyengült vagyok, aztán elkezdtem szedni a Gravidát. Jót tett.
Mindenki érdeklődjön az orvosánál, hogy neki a leletek alapján mi a jó. Akkor nem lehet gond.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Ja de amugy a plussz tabletták közül ittam azért a vas+c-t meg a folsavat. De mást nem. Meg sok gyümi:)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Én Barnabással max egy 3 havi adag magzatvédőt szedtem be, azt is csak a 4. hónaptól (mert az első dokim szerint nem kellett, de az új már ragaszkodott hozzá), és nem naponta, csak amikor eszembe jutott..aztán 3.940kg és 61cm-vel szültem Barnust. Én nem hiszem, hogy az Elevittől lett ekkora. :roll:
Most viszont amióta tudom, h terhes vagyok azóta van itthon, és próbálom minden nap szedni, bár így is sokszor elfelejtem és maradnak ki napok.

Terhestorna: Ha van rá időd és lehetőséged szerintem érdemes elmenni! Én nagyon sajnálom, h ez kimaradt az életemből, a dokim mindig ezzel szekált, h járjak tornára..igaza volt, de általában munkaidő alatt volt a torna így sose tudtam elmenni. Most direkt kértem karácsonyra terhestorna dvd-t, de inkább nem is mondom, h mennyit tornáztam azóta... :oops:

Niki, akkor most kaptad meg a kiskönyvedet is, ugye? Szerintem nagyon béna ez az új kiskönyv, a régiek sokkal vidámabbak voltak (színes borító, képek, stb) és nem kellett ennyi adatot beleírni!

Melinda, én ki se bírnám, h nem kérdezek rá a baba nemére! Én eléggé fiúpárti vagyok, szóval nem lenne nagy baj, ha egy újabb pötyörővel bővülne a csapat, de azért most van egy halovány érzésem, h talán ez a kis manó odabent leányzó. Aztán ki tudja, majd meglátjuk! :)

Peppisimo, meggyógyult a kisfiad? Akartam kérdezni, h a tejeskávét miből főzöd Pepének, cikóriából? Én még sosem adtam Barnának, de szívesen kipróbálnám.

Cini, tetszik az új vonalzód! Barnusnak anno csináltam egy babanaplót, pont ezzel az idézettel kezdtem, szerintem nagyon szép:
"Eldönteni, hogy gyermeket akarunk, egy pillanat műve csupán. De a döntés, hogy szívünk a testünkön kívül dobog örökre szól."
o.heni
 
 


Sziasztok,

Heni, igen, meggyógyult Pepe! Tegnap már ment bölcsibe is.
Tejeskávé: cikória, Maci kávé, azt abból csinálom! Ami régen is volt, nagyon jó és finom! Te is ihatod, mit kismama! :-)

Én a terhesség elején szedtem Elevitet, meg már előtte 1-2 hónappal folsavat. Az főleg, az elején fontos, illetve a 12.hétig amikor még nem is tudod, hogy babás vagy, mert az első 4 hétben alakul ki a gerinc és az a nyitott gerinc megelőzése miatt fontos.
Egyébként a folsav vízben oldódó vitamin, nem lehet túladagolni és nyugodtan szedd az Elevittel együtt!
Utána már nem szedtem csak sok gyümölcsöt, zöldséget ettem (nyár volt), aztán kellett Maltofert szednem ( Vas és folsav) , és a terhesség végén, megint szedtem néha Elevitet ( jött az ősz, a tél).
Pepe nem nőtt meg az elevittől, 57 cm és 3200 gr volt.
peppisimo
 
 


Sziasztok!

Én is szedtem elevitet egész a terhesség elejétől. Folsavat is ahogy pepissimo is írta a 12ik hétig. És én még szedtem cetebe C vitamint is ami a méhlepény megfelelő működéséhez kell.
Meg nekem a doki mondta hogy szedjek jódot mert jódszegény a vidék (Nyíregyháza)
És Anna se lett óriásbébi a 47cm-el és a 3160 gr-al:)
Vendég
 


Sziasztok

Bocsi, hogy eltűntem, csak kicsit besűrűsödtek a napok a lakásvásárlás miatt, közben elkezdődött a suli...áh..

Nagyjából végigolvastam mindent, üdv annak akit még nem köszöntöttem, vagy aki azóta jött. :)

Hettie, én is csak folsavat, c vitamint meg vasat szedtem, mert jók voltak a véreim, és nem akartam óriásbabát. Nem is lett az :) viszont a dokim akihez átmentem azt mondta, hogy igenis kellett volna szedni az első időkben Elevitet, mert tényleg nagyon jó, és valóban sokkal kevesebb rendellenességgel született gyermek van, mióta létezik. És hogy nem nagy baba születik tőle, hanem inkább nem születnek kiugróan kicsi babák. (mondjuk ezzel nem értek egyet teljesen) Teo 2 héttel előbb jött és 2,8 kg.-volt. Azaz ha megvárja az idejét, Elevit nélkül is lett volna 3 kiló, ami szerintem elég is. Megszülni pláne elég.

Kicsit más téma, háta tudtok rá mondani valami okosat, mert hiába olvasgattam utána, tanácstalan vagyok.
Teo fülig érő szájú gyerek, nincs vele soha semmi gond, addig míg nem kerül a sor alvásra. De még ez is erős így, mert van hogy leteszem az ágyba és azonnal elalszik, napközben is ügyin alszik (de csak kint a hidegben a babakocsiban), aztán egyszercsak beüt a ménkű, és az Istenért nem akar aludni. Majd leesik a feje olyan fáradt, de se ölbe se ágyba se ülve se álva se fekve sehogy se jó neki. Ahogy épp elaludna felkapja a fejét, és ordít. Ha leteszem ordít, ha ringatom ordít, és már játszani se tud mert annyira fáradt, hogy semmi nem jó neki. Nem éhes, nem pisis, nem kakás, épp nem jön a foga, és könnyek nélkül ordít...szóval kissé hisztinek tűnik. De ha az, akkor miért csak periódikusan jön rá. Ma letettem 11.-kor aludni, egy perc alatt elaludt. Most fél 2 van és még mindig alszik. Tegnap egyetlen percet sem aludt, pedig egész nap altattam. És mindehhez tegyük hozzá, hogy minden hajnal 1-kor kel enni egy kis tápszert, amire azt mondom nem is baj, had egye ha jólesik neki, nem kövér, nincs semmi baja, de azt látom, hogy sosem alszik mélyen, csak felületesen. Az éjszaka akármelyik részében ha a szájához teszem a cummit, nyitja a csőrét mint egy fióka, és elfogadja, azaz sosem alszik igazán. Van hogy simán elalszik este, majd egy óra múlva felébred, és onnantól kezdve lehetetlen visszaaltatni vagy éjfélig, mert Ő vigyorog állva az ágyba, és ha ránézel elkezd kacagni. Tündér édes, de aludnia kéne...küzdött valaki hasonlókkal? Tudtok erre valami okosat, hogy mitől lehet?

amia
 
 


Szia Amia!

Mi is megjártuk már a hadak útját ezzel a nem alvással.
Általában nekünk akkor van ilyen ha beteg , vagy a foga jön, de nálatok nem ez a probléma.

Szóval, az én tapasztalatom szerint (Emmánál tapasztaltam, minden gyerek más és más) mi csináljuk rosszul.

Emma 1 éves koráig végig aludta az éjszakát, aztán beteg lett és jött az éjszakai babusgatás, a köztünk alvás időszaka.
Ezzel lett elrontva. Egyszerűen megszokta a "jólétet" és már nem akart egyedül aludni.
Persze így mi sem aludtunk mert nem hagyott minket (rugdosódott, vagy neki fogott játszani).
De legalább nem ordított.

De így sem volt jó, mert sem Ő, sem az apja sem én nem aludtunk.

Aztán drasztikus lépésre szántuk el magunkat. Nem vettük ki a kiságyból. Persze gyakran bementünk vigasztalni, hátsimi ilyesmi.

És hála az égnek visszaszokott.
Persze, ha újabb fog bújik elő, vagy beteg lesz újra kell kezdeni a műsort.

Még egy dolgot megfigyeltem: ha ott vagyok a közelben, pl. a szobájában alszom nyugtalanabb, de ha mamájával vagy az apjával alszik együtt nyugodtan alszik.
Ez egyébként másra is igaz, ha velem van sokkal elevenebb mint mással.

Szóval, szerintem legyél szigorúbb vele, ne állj az ágya mellett, ne játszatok éjszaka mert akkor aludni kell. Tudom, hogy ezt Te is tudod, de én is ezt csináltam sokáig, ezért írom.

A szigorúságot meg el kell kezdeni(nem nagyon csak egy picit), mert valamikor el kell...az Ő érdekében.

KépKép
Kép
cinix
 
 


Sziasztok!

Csoportos problémát találtunk. :( Marci 3. hete alszik velünk. Ha elaludt és betettem a kiságyába rögtön felébredt és sírt meg hisztizett. Egyszerűen nem akar benne aludni. A mi nagy ágyunkon meg reggelig fel sem ébred.
Sajnos mi nem nagyon tehetjük meg, hogy hagyjuk sírni, mert ugye nem családi házban lakunk és a szomszéd tuti átjönne. Pedig én is azon az elven lennék, mint Cini. Szigorúnak kell vele lenni, mert utána még nehezebb lesz. Amúgy ha rászólok néha a füle botját sem mozdtja, apának meg ugrik. Ha leszidom akkor is apához megy vigasztalódni. Amúgy meg velem nyugodtabban alszik, mint az apjával.
Amúgy kérdezni is akartam, hogy ti mikor vettetek nagy ágyat a gyerkőcnek, meg hogy milyet? Arra gondoltunk, hogy veszünk neki saját heverőt, olyat aminek van oldalt pereme, mégse essen le. De van olyan is aminek állítható a hoszzúsága, de az kb csak 10 éves korig jó.

Niki! Én is csak a Maltofert szedtem, de azt kb 12. héttől jó sokáig. Meg sok gyümi. És csak a dokira meg a védőnőre hallgass!! Ilyenkor nagyon sok a kéretlen tanácsaadó sajnos.

Szép estét!

Kép
Kép
beus.
 
 


Sziasztok!

Anna is nagyon változatosan alszik. Van hogy hetekig magától alszik el és reggelig csend van.
Aztán van egy időszak mikor altatni kell (mese, simi stb) és éjszaka is át kell menni.
Én is próbálok "szigorú" lenni hozzá. Már egész kicsi korától mindig elmagyaráztam ha rosszat csinált hogy ezt ezért vagy azért nem szabad. Mindig meg is értette.De mostanában........ tudja hogy rosszat csinál, és mondja is "ejnye-ejnye" ha rászólok néha bedugja a fülét :roll: ezt honnan szedte....??


Beus!
Én úgy gondoltam, hogy nyáron fogom Annát a nagyágyhoz szoktatni.
Ha már szobatiszta lesz. Mi az ikeába vettünk neki ágyat. Hosszabbítható, de egész 2m-ig kihúzható. Ha össze van tolva 150-re akkor nem tud róla leesni.
Vendég
 


Peppissimo!!!

Ment P.Ü!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Maci kávé! De jó, azt még sosem próbáltam! A hétvégén veszek is egyet :D

Amia, hogy álltok a lakásvásárlással?

Alvás: nálunk Barna elég jó alvó (nem is lehet igazán okom panaszra). Amikor kisebb volt többször Ő is nehezen aludt el, főleg akkor, amikor aznap vmi inger érte: sok látogató, nagy ricsaj, ilyesmi..aztán ez elmúlt (szerencsére). Volt olyan is, hogy éjszaka felébredt, vagyis nem is nyitotta ki a szemét, de hirtelen, keservesen sírni kezdett..szinte vígasztalhatatlanul, ez tartott egy-két hétig aztán elmúlt ez is (ha jól emlékszem ekkor olyan 7-8 hónapos lehetett).
Mostanában többször van, hogy nem akar elaludni, de már ott kezdődik a hiszti, hogy a kádból is "erőszakkal" kell kivenni, mert egész reggelig képes lenne benne bohóckodni. Aztán folytatódik a nem akarom, h rám add a pelust, se a pizsit színjáték. Ilyenkor meztelenül rohangál a szobájában, én meg kergetem..jó kis program. Aztán ha sikerül felöltöztetnem, akkor mindenképpen játszani akar még..ha nem engedem, h azt tegye amit szeretne, akkor ordít, és ha sokáig sír, meg hisztizik akkor már biztos, hogy nem alszik el azonnal, tuti nagyon hosszas procedúra lesz az altatás. Néha ez sem egyszerű..

Cini, amikor pesten laktunk a fiam napközben csak! babakocsiban volt hajlandó aludni, ha éppen nem tudtunk sétálni menni, mert esett az eső, akkor a lakásban kellett tologatnom (tudom rosszul szoktattam, de másképpen nem volt hajlandó elaludni, én meg nem hagytam, h sokáig sírjon..okot lásd Beus) Viszont anyukámnak simán képes volt kiságyban aludni. Most nekem csak úgy alszik, ha simizem a hátát, ha véletlenül abbahagyom, akkor kiabál velem. Az apjának hátsimogatás nélkül is elalszik..elég nagy zsivány!! 8)

Azért szerintem Teo mélyen alhat, csak a szopireflexe még nagyon élénk, nem?

Sensi, aranyos a lányod! Ejnye-ejnye, vagy bedugja a fülét?? Nagyon pimasz! :lol:
Mikor kezdett el beszélni Anna? Barnám még szinte semmi értelmes szót nem mond, (nagyon ritkán a papa, mama, apa), ő inkább csak halandzsázik. De már várom, h vmit mondjon, biztos jókat fogunk rajta derülni.

Kismamik hogy vagytok?

Sziszi, Ancsa gyertek!! Hiányolunk!

Ma vizsgázni voltam. Írásbeli volt, és a tanszéken kellett megírni másodmagammal (egy kb 8nm-es helységben) + tanárral, akihez kb 50 diák jött be jegyet beíratni..mókás volt.
A papírra az volt írva, hogy 90perc a rendelkezésre álló idő, de a tanár már 60perc után közölte, hogy neki el kell mennie, úgyhogy fejezzük be. Még szerencse, h nagyjából kész lettem addigra..

Holnap megint megyek pestre, Apának fiús estéje lesz, én meg a fősulis barátnőimmel találkozom. Tartunk egy gyerkőcmentes estét (mindenkinek van már gyereke, sőt az egyikőjükkel egy hét különbséggel vagyok kiírva - csak míg nekem a második, neki a negyedik lesz 8) )

Megyek nézek vmi filmet, Jó éjszakát!
Heni
o.heni
 
 


Pepissimo!
Nem tudom mi van.......?? Ez már akkor a második ami nem ment el. Szivat v.miért engem. Ha küldesz email címet vagy iwiw-wt akkor oda írok . Nem szórakozok már itt valamiért nem megy el:(



Heni!

Anna elég korán kezdett beszélni:) 1 évesen már mondta a hinta , Apa, Anya mama baba vau szavakat. Aztán folyamatosan egyre többet, most már mindent mondd utánunk. Vigyázni kell mit mondunk előtte. persze emellett megy a halandzsa is.....:))


Majd még jövök, most megyek főzni
Vendég
 


Szia Sensi,

küldd iwiw-en!

Anett
peppisimo
 
 


Sziasztok!

O.Heni!
Írtam emailt! :lol:

Rámszólt a Heni,hogy jöjjek már,mert hiányoltok.Arik vagytok! :lol:
De látom a napokban se a Melinda,se a Niki nem írt!Kismamák el vagytok veszve!Hogy vagytok? Remélem minden rendben veletek és a babákkal kis! :D

Képzeljétek,egyre gázosabb a helyzet a melóhelyemen.Februárban nagyon kevés melónk lesz.Minden héten 2 napi munka.Ez elég gyászos.Sőt a fizunk is elég gyászos lesz.És március 1.-ig még több száz embert elküldenek a gyárból.
Ja írtam,hogy szombaton bementem túlórázni.Beígérték a nagy túlórapénzt,most meg benyögték,hogy nincs rá keret.De a munkánk az jó volt! :twisted: :twisted: :twisted:
Végül is úgy lett megoldva,hogy kapunk egy nap pihit,amit ugyanúgy kifizetnek,mintha bennt lettünk volna meg plusz az éjszakára járó pótlékot.

Említette a Heni,hogy szervezzem meg a talit.A múltkor azt beszéltük,hogy ha mindenki túl lesz a vizsgákon,majd talizunk.Úgy tudom többen is tanulnak közületek.
Az Ancsi például már nagyon rég volt itt.Hettie tudsz róla valamit?
Ő is vizsgázik,igaz?

Na puszi mindenkinek!

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok!
Tényleg eltüntem egy kicsit,valahogy mindig volt valami,vagy épp a hányingerem tett olyan kedvetlenné,hogy inkább csak feküdtem,mert az esett jól.Szerintem csak pár nap és a hányingerből nem csak inger lesz!na nem baj,kibirom :lol:
Sziszkó:Ahogy hallottam a mi osztályunkon is nagyon szomorú a helyzet,azt mondták,hogy kb 5000 db megrendelés van ami annyira kevés,hogy több tizezres megrendelés volt amikor még minden rendben volt.Ha 5000 alá esik akkor megszűnik az egész osztály!Ez szörnyű!Volt egy csaj aki azt adta be hogy kismama és elment táppénzre,aztán kiderült és rögtön ki is rúgták!Sziszikém neked is remélem hamarosan összejön a bébi és elszabadulsz onnan!

Kép
nicoleangel
 
 


Sziasztok Lányok!

Sehol senki?

Nikol!Már azon vagyunk,hogy ne sokáig kelljen dolgoznom! :wink: Hidd el,mindent megteszünk az ügy érdekében! :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek!Amit most leírok nem elrettentés képpen írom a kismamáknak!Csak megosztom Veletek.Hétfőn hívott az egyik barátnőm.1-2 hét eltéréssel együtt lettünk terhesek az ősszel.Hétfő reggel ment a 18.-ik heti ultrahangra,bement vele a férje is,megakarták tudni,hogy lány e vagy fiú.És nagyon szomorú hírt közöltek velük.Neki is elhalt a babája. :cry: :cry: :cry:
Rettentően sajnálom.Mondtam neki,hogy át tudom élni,ami vele történt.Szerdán műtötték meg,Hrabár a dokija.De szegénynek már meg kellett szülnie,hisz pont félidős volt.Neki is 6 hónapot javasolt a doki,de azt mondta,hogy max 4 hónapot várnak,hisz erre a terhességére is több mint 3 évet vártak.Fél,hogy megint sokat kell majd várniuk.
Hát szörnyű!Ja és 99 %,hogy a köldökzsinór rátekeredett a baba testére és ez okozta az elhalást. :cry:

Még mindíg fogyózok,de csak mértékkel.De most több mint egy hete stagnálok.4 és fél kg ment le.A tornát már egy kicsit visszafogtam.Nem járok ki futni és nem súlyzózok.Csak szépen light-osan tornázgatok és délután olyat eszek,ami nem hízlal.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Nagyon sajnálom a barátnődet Sziszi,nem kívánom ezt senkinek,ez szörnyű lehet!!
Nekem is olyan rossz,hogy csak február 17.-én megyek újra ultrahangra és dokihoz,valahogy úgy érzem,hogy úgy magamra hagytak,bár tuti ez így szokott működni,csak jó lenne már látni,hogy minden rendben van odabent.Néha görcsölget a hasam,bár ez azt mondják normális ilyenkor.Na mindegy számolom a napokat,remélem beengedik a páromat az ultrahangra,bár szerintem hüvelyi lesz.Nektek ezzel kapcsolatban mi a tapasztalataitok,hogy mennyire engedékenyek az ulrtahangozó csajok?Már voltam és nagyon aranyosak voltak ,de még ezt nem kértem tőlük!Képet már próbáltam kéregetni,de nem nagy sikerrel :(

Kép
nicoleangel
 
 


Sziasztok,

Sziszi,
Hát igen, ahogy hallom, elég siralmas a helyzet a Bosch-ban! Én is hallom a barátnőktől!
Drukkolok nagyon Sziszi, hogy minél hamarabb szabadulhass!

Niki,
én időmben nem engedtek be apukát az Uh-ra, most nem tudom mi a helyzet! Nekem nem volt problémám az ultrahangos csajokkal, velem rendesek voltak, mindig adtak képet, ha kértem, csak mondták, hogy nem mutogassam kinnt, rakjam el.

Sziszi,
én is nagyon sajnálom a barátnődet!
Nekem is most volt a barátnőmnek méhen kívülije, neki is Hrabár a dokija! Neki 1 évet mondott, hogy várjanak, de végül 6 hónapban kiegyeztek.
Egyébként nekem a nyakra tekeredett köldökzsinós a fóbiám!
Pepe szülés előtt nem nagyon mozgott, azért is lehet, mert ugye szülés előtt lelassulnak, de a másik, hogy sok a volt a magzatvíz és nem éreztem.
Hrabár doki megnézetett Uh-on és ő is bejött, látták, hogy minden ok. Két nap múlva szültam, az átlagos ( kb. 55-60 cm) köldökzsinós 120 cm volt és kétszer a nyakára volt tekeredve és valódi köldökzsinós csomó volt rajta. Nagyon durva volt és nagyon-nagy veszélyben volt Pepe! Ha tudják, akkor nem is engedték volna a nomrál szülést. Ezt mondta Jenő doki! Még jó, hogy csak 1,5 óra volt és gyorsan ki tudott jönni Pepe!
Ki tudja, hogy már lehet, hogy előtte is rá volt tekeredve és ki tudja mi történhetett volna... Ez nagyon durva! Ébn ettől fogok tartani a következő terhességemnél is!
peppisimo
 
 


Sziasztok!!
Ú,de durva Sziszi,amikor meg kell szülni,mellettük meg egészséges kisbabák jönnek világra...
Sajna Nico ez úgy van,magyaul le vagy szarva,igazából a betöltött 12. hétig nem nagyon vesznek komolyan,akkor csökken úgy le a vetélés esélye,hogy emberszámba vegyenek....-Jahhh,csak ennyi hetes??Az még kis terhesség....-úgy utálom/tam ezt a mondatot....Nekem ne kicsizzenek!!!Igenis vegyék "emberszámba"!!!Nekem már van egy kis hasam,vagy 2 napja vettem észre...hát jobban nő,mint az elsővel!!Kedden megyek uh-ra,görcsöltem valamelyik nap,megnézi a biztonság kedvéért,Szelvát fogtam most ki!Azt mondta sürgősen haggyam abba a szoptatást,mert szellemileg-testileg fogyatékos gyereket szülök,már ha eljutok odáig,és nem hal el idő előtt a terhességem....A buzi állatja (mást nem tudok mondani) a barátnőm ugyanekkora különbséggel szült nála!!!!!és azt mondta,szoptasson nyugodtan...ráadásul ő még ilyenkor is 4-5 óránként,én meg egy nap 3szor,kb 3 percet,míg el nem alszik!!!
Ház ennyit tesz,hogy pénzeled-e,vagy nem.vAGY ENNYIT VÁLTOZOTT A VÉLEMÉNYE 3 HÓNAP ALATT???
ő mondta eddig csak,hogy hagyjam abba,mindenki szoptatáspárti.Veszek én magamhoz annyi vitamint,hogy jusson a kicsinek is.
Na ezen felidegesítettem magam.Annyi példát olvastam,van akinek 10 hónap van a 2 gyerek között semmi baja egyiknek se..akkor ki lehet számolni,hogy még a 6 hetet se várták meg... :lol:
na ballagok,jók legyetek!!!

Kép
Kép

Kép
melinda1985
 
 


Szia Melinda!
Hogy mondhatott ilyet??Én nem is tudom hogy viselkedtem volna,ha ezt így a képembe vágja!!Na ezen most én is felidegesítettem magam!!!!Ilyet nem mondhat egy orvos,vagyis ilyen drasztikusan ...!!!

A többiek megint nagyon elfoglaltak!!!Sensi..O.heni..eltüntetek!!

Sziszkó:a hét első felében járkálok ide-oda,de majd írok egy e-mailt hogy melyik nap talizzunk!!!

Kép
nicoleangel
 
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat mindenkinek. Még látok is bennük rációt, csak a probléma az, hogy pl. Teo soha nem aludt közöttünk se éjjel se semmikor. Nagyon figyeltem arra, hogy erre még véletlenül se szoktassuk rá, és ő szépen alszik a saját ágyikójában. Ezzel nincs is gond. A gond ott van, hogy van mikor egyszerűen küzd az elalvás ellen, és olyakor sehol sem lehet elaltatni. Most pl. jó periódusát éli. Minden nap alszik 11-től fél2-2ig napközben, és este fél 8-tól. Totál sima az elalvás, max 5 perc hátsimi, Ő hozzábújik a zisráfjához, bekapja a szarvát :D és már megy is a szunya hajnal egyig mikor megissza a 120 tápszert, majd alszik is tovább reggelig. MOst napok óta ez megy, se hiszti se morgás, se harc. Halelúja! Na de jönni fog a fordulópont, mikor nem tudom mi változik, és hiába altatom majd hosszú órákig, iszonyat kínlódás lesz. Nem hiszti, csak harc az elalvás ellen. Ha beteszem az ágyba se hisztizik, csak játszik, forgolódik, nyűglődik. Ha le akarom fektetni, akkor ordibál (szó szerint, nem sír, hanem veszekszik), majd felül/feláll újra. Szóval a mi helyzetünkben nincs min szigorúnak lenni, mert lefogni nem akarom hogy igenis maradjon fekve, mert akkor még az ágyát is megutálja.
Már néztem a Madarászban ezt az alvásközpontot, de megvárom míg lefixálódik az életünk, és nem fogunk ingázni Pest és Gyöngyös között, mert akármennyire jól bírja, lehet azért ez is összezavarja, hogy voltaképpen nem tudja melyik a fix otthona. Talán emiatt van ez...már mindenre gondoltam.

Heni, jól állunk. Megvettük a lakást, és márc 1.-ig kell kiköltöznünk a pesti lakásból. Egyelőre a párom szüleihez költözünk, mert nem akarok ott lakni a felújítás közben egy totyizós babával. Szóval már csak akkor fogunk beköltözni, mikor kulcsrakész.

Hüvelyi uh.-hoz csak annyit, hogy nekem bent lehetett az apuka, bár nem Gyöngyösön, és nekem már a 5 hetes kis pöttyről is adtak képet. Minden hónapban a kezembe nyomták az uhfelvételt. Szörnyű, hogy itt ezért könyörögni kell, mikor semmibe nem kerül nekik rányomni a "nyomtat" gombra.

amia
 
 


Sziasztok!

Sajnos manó beteg lett, tegnap ment a hasa meg lázas is volt, ma még semmi. Szedi a normaflore-t. Holnap kell visszamenni a dokihoz.

Uh: nekem is maguktól adták a képet manóról, nem kellett kérnem, persze nem itt, Gyöngyösön.

Bele gondolni is rossz hogy meg kellett szülnie a babát, ugy hogy már nem élt:(

Melinda

Szerintem itt az orvosok nem teljesen komplettek, nagyon a pénz beszél.

Ancsi merre vagy?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Nagyon szomorú idő van..egész nap esik az eső...elveszi az ember kedvét :cry: Már alig várom,hogy eljöjjön a tavasz!!Azért mindenkinek szép napot kívánok!!

Kép
nicoleangel
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt a vizsga, ezért nem jöttem eddig. Remélem sikerült.
Hetti: Jobban van már Arti?

Nekem minden Uh-án adtak képet, (itt Gyöngyösön) és egyszer bejöhetett az anyósom is.

Egyszer még dvd-t is írtak.

Tényleg szomorú idő van...

KépKép
Kép
cinix
 
 


Arti már jobban van, szerintem valamit ehetett, mert már tegnap sem volt semmi baja, de ma vissza kell menni a dokihoz.

Hát elég szar idő van, még sétálni sem lehet.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok,

mi is megvagyunk! Pepém bölcsiben van, szerencsére nem beteg.
Holnap megyünk Gyöngyösre, a családhoz. Pénteken megyünk Pestre a férjemmel, hogy átvegyünk a másik diplomáját.
Utána meg színházba megyünk.
Tegnap voltam bennt a munkahelyemen. Egy pozíciót tudtak felajánlani, ami raktárosi munka, nem targoncás, de adminisztrációs, könyvelési... de ezt nem fogom elvállalni! Nem ezért tanultam, nem ezért vagyok közgazdász, két nyelvvizsgával. Ez egy kissé visszalépés lenne és nem túl nagy kihívás!
Semmi kedvem hozzá! Monoton munka!
Nem vállalom el, és így fizetniük kell az állásidőre járó bért, mert nem tudnak abban a pozícióban foglalkoztatni, ahol eddig dolgoztam! Még szerencse, hogy megtehetem, hogy nem fogadom el...

Melinda, megjelöltelek iwiw-en!
peppisimo
 
 


Sziasztok!

Niki! Hogy vagy? Én 16-án megyek legközelebb dokibácsihoz, és már én is nagyon izgulok, h mit fog mondani (már úgy hiányzik a kis manó, annyira szeretném megint látni!!!!!!!)

Sziszi! Nagyon sajnálom a barátnődet!! Sok erőt, és kitartást nekik, hogy túllépjenek ezen a szörnyűségen!

Tali: részemről ok, bár ha lehet ilyet kérni, én örülnék ha akkor lenne amikor már egy picit szebb az idő…remélem mire mindenki befejezi a vizsgáját addigra az idő is jobb lesz! :D

Peppisimo! Megértem, h fóbiád van a köldökzsinórral kapcsolatosan…hihetelen, h nemcsak a nyakára volt tekeredve, de még csomó is volt rajta! Szerencse, h a legjobb kezekben voltatok!! A mi Barnánk is nyakra tekeredett köldökzsinórral jött a világra, de szerencsére semmi probléma nem adódott belőle, mert nagyon ügyes volt Ő is, a szülésznővel és a dokibácsival együtt!!

Szerencséd van, h megteheted, h nem vállalod el a felajánlott munkát. Mi lett azzal a pozícióval amiből eljöttél?
Én is elég rosszul állok ezzel a munka kérdéssel, még szerencse, h most nem kell ezen törnöm a fejem..bár ha most nem jött volna a pici TökMag nekem is nagy dilemma lenne, h hová menjek...
Gratula a férjednek a 2.diplomájához!! Ügyes, h család mellett bevállalta a tanulást! Tudom, h nem egyszerű..a férjem is küzd vele..Mi lett az „új” végzettsége?

Melinda! Nem is értem a dokidat..én nem egy, meg nem két példát tudnék mondani, ahol szoptatás alatt esett teherbe az anyuka és még terhesen is szoptatott, persze nem egész 9 hónap alatt, hanem szépen fokozatosan, tudatosan elhagyták..és semmi, de semmi hátránya nem lett a pici babának belőle! Viszont tudok olyanról is, aki egész terhesség alatt, sőt utána is szoptatott – akkor már két gyereket :shock: ..na ez már szerintem egyáltalán nem a normális kategória!

Amia! Szerintem a kis Teo-t biztos ez az ingázás is megviseli. Nálunk is voltak problémák, amikor elutaztunk pár napra valahová, majd vissza, vagy anyuméknál töltöttünk egy-egy hetet, mert Apa elutazott…ezek mind-mind kizökkentették Barnust és persze, h kellett pár nap még minden helyre nem állt.
Kíváncsi vagyok azért mit mondanak az alvásklinikán (bár szerintem annyira nem kritikus az Ő esete – abból amit leírtál - szerintem a baj akkor lenne ha pl. minden éjszaka többször felébredne, stb) Nálunk is van, h nem akar elaludni és hisztizik, ilyenkor hagyom még hagy játszon, mert semmi értelme betennem a kiságyba.. tudom, h küzdeni fog ellene. Mi általában fél8-kor fürdünk, 8-kor már ágyban van - de persze párszor eltérünk ettől, mert van, h még 9kor is pizsamában rohangál a szobájában, aztán egy idő után általában megadja magát (vagy az én türelem fogy el :? ) és már jöhet is az alvás. Szerintem nagyon fontos egy rendszer amit a gyerkőc ismer, tudja mi után mi fog következik, de azért nem várható el tőlük, h mindig percre pontosan be is tartsák...
Gratulálok a lakáshoz! Mikorra tervezitek a beköltözést? Nagy felújítást lesz?

Hettie, örülök, h Arti jobban van! Akkor ez „csak” gyomorrontás volt?

Mi megvagyunk, tényleg elég szomorú az idő, az embernek semmi kedve kimozdulni. Délelőtt azért sétáltunk Barnussal: ennek az lett az eredménye, h indíthatok most egy mosást, mert nyakik sarasak lettünk. Úgyhogy megyek is teszek-veszek.

Szép Napot Nektek! Puszi.
Heni
o.heni
 
 


Cini! Én megelőlegezek egy gratulációt Neked! :D Biztos sikerült az a vizsga!
o.heni
 
 


Sensi, Beus! Merre vagytok?
o.heni
 
 


Az előbb nem küldte el a hozzászólásomat!

Heni,
csak azért tehetem meg, hogy nem vállalom el ezt az állást, mert ígyis- úgyis fizetniük kell a béremet. Felmondási védelem allatt állok, ki rúgni nem tudnak, mivel dolgozni akarok, nem küldhetnek vissza gyes-re. A régi pozícióm még meg van, csak fullon vannak, a helyemre nem úgy vettek fel embert, hogy határozott időre, hanem határozatlnara. Amikor legutóbb beszéltünk, hogy mikor mennék vissza, még minden ok volt, de azóta mindenki félti az állását.
peppisimo
 
 


Az előbb nem küldte el a hozzászólásomat!

Heni,
csak azért tehetem meg, hogy nem vállalom el ezt az állást, mert ígyis- úgyis fizetniük kell a béremet. Felmondási védelem allatt állok, ki rúgni nem tudnak, mivel dolgozni akarok, nem küldhetnek vissza gyes-re. A régi pozícióm még meg van, csak fullon vannak, a helyemre nem úgy vettek fel embert, hogy határozott időre, hanem határozatlnara. Amikor legutóbb beszéltünk, hogy mikor mennék vissza, még minden ok volt, de azóta mindenki félti az állását.
peppisimo
 
 


Tiszta gáz a net...

Mivel a kistesót tervezzük, és utána már nem ide szeretnék visszamenni dolgozni, ezért most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hogy mit gondolnak.

Heni,
A férjem nem most tanulta ezt a szakmát( GATE, agrármendzser) csak most lett meg a nyelvvizsgája, ami kellett ehhez a diplomához.
Másik diplomája kommunikáció- művelődésszervező, Nyíregyen végezte. Marketing igazgatóként dolgozik.

Neked mit dolgozik a férjed? mit tanul most?
Az tuti, hogy nem egyszerű család és munka mellett!
Te mit dolgoztál? Mi a végzettséged?
peppisimo
 
 


Sziasztok!

Peppisimo!Sajnálom ami Pepével tötórtént szüléskor.Borzalmas lehet,ha az ember belegondol,hogy bármi történhetett volna.

Tegnap elmentem az Adrienn magánrendelésére.Ugye az ősszel azt mondta nekem,hogy mielőtt babát szeretnénk,menjek el hozzá,és elküld vizsgálatokra.Szóval elmentem hozzá,meglepődtem,mert megismert,nem kellett neki magyarázkodnom,hogy ki vagyok.Megvizsgált,rákszűrést is csinált.Azt mondta,hogy minden rendben a hasfalammal,szépen begyógyult.Adott beutalót a vérvételre,majd jövőhét kedden megyek be az Sztk-ba.Erre rá kb 2 hét múlva meglesz az eredmény.Ja és mondta,hogy páromat is küldjem el egy vérvételre,mert kíváncsi az ő eredményeire is.
És ha mindkettőnk eredménye megvan,menjek vissza hozzá.
Ja és mondta,hogy addig bírjuk már ki és nem próbálkozzunk,amíg nem biztos benne,hogy minden rendben van e.Erre én már nem is mertem neki mondani,hogy a múlt héten már kétszer voltunk együtt a párommal úgy,hogy nem védekeztünk. :oops:
Féltem,hogy le fog tolni.Na mindegy.A lényeg,hogy így fizettem 6 ezret.Mikor hazajöttem és elmondtam a páromnak,hogy mi van,rendesen összevesztünk.Azt mondja nekem:"Jó,akkor majd nem eszünk amíg a dokihoz járok,mert neki viszem el 3 hetente az 5 ezreket.Az igaz,hogy mivel ő munkanélkülin van,elég kevés a havi bevételünk,de mondtam neki,hogy akkor bele se kezdjünk ebbe a babadologba,hisz sok pénzzel jár.De még januárban ő mondta,hogy kezdjünk próbálkozni.
Ugye jön azzal,hogy járjak be az Sztk.ba a nőgyógyászatra.De tudom,ott az embert nem nézik semmibe,úgy bánnak vele mint a kutyával.De őt ez nem érdekli.Most tegnap óta padlón vagyok ezmiatt.Akárhányszor feljön ez a lóvé téma,mindíg veszekszünk. :twisted:
Mikor ősszel bennt voltam a kórházba volt ott egy csajszi.Úgy ment be,hogy nem volt fogadott orvosa.Egy egész hétig bennt volt,szó szerint a fájdalomcsillapítón kívül nem adtak neki semmit,mire szólt Nadimnak,hogy lehet e a betege.Rögtön körülötte ugráltak,gondolhatjátok.
Én meg belegondolok,ha ott leszek,hogy szülni kell,és netalán szülés előtt több napot bennt kell tölteni a kórházban,le se fognak sz.rni,mivel nem lesz fogadott dokim.

Bocsi lányok,hogy így Rátok zúdítottam a bajomat,de olyan jólesett kibeszélni magamból.

Jó éjt Mindenkinek!

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok!

Sziszi:

Megértelek téged, de a párodnak sem lehet könnyű. Gondolj bele az Ő helyzetébe: nincs munkája, nem tudja eltartani a családját, ez minden férfi rémálma. Sok férfi ezért nem akar gyereket, mert úgy gondolja még nem elég jó hozzá az anyagi háttér.
Ezt meg kell értened, csak jót akar.

Ha meg SzTK-ba kell járnod, mert nem engedheted meg magadnak a magánorvost, (szerintem) nem olyan nagy tragédia.

A baba úgy is megszületik, a kötelező Uh-k, vizsgálatok stb.. úgy is meglesznek.Max többet kell várakoznod (de lesz rá időd).

Pl. Melinda sem fogadott orvost. És azt hiszem Ő mesélte, hogy Egerben még a pénzt is vissza adják, hogy költsd a babára.

Ez csak egy hülye magyar szokás, hogy fizessünk az orvosnak, duplán. Hiszen ez a munkájuk és megvannak érte fizetve.

Bocsi, hogyha sértő lenne amit írtam, de nekem ez a véleményem.
A világért sem szeretnélek megbántani.

szió

KépKép
Kép
cinix
 
 


Sziasztok,

Sziszi,
igen, szörnyű volt és nem is merek, szeretnék belegondolni, hogy mi történhetett volna!

Nagyon gázos most mindenhol a helyzet, mindenhol csak a rosszat hallani, pénzügyi, anyagi dolgok, problémák!
Szerintem is csak a párod fél, hogy mi lesz, mert most mindenki ettől tart, mert nem tudni, hogy mi lesz ebben az országban... kicsi falat vagyunk!
Igaza van Cinix-nek, hogy csak jót akar és tényleg azért nem akarnak sokáig gyereket a férfiak, mert félnek, hogy nem tudják eltartani a családjukat.
Megértelek, hogy Te is csak a legjobbat akarod a babának és magadnak, és félsz, hogy akkor nem fognak veled foglalkozni.
Megértem és sajnos, talán igazad is van!
Mert én is voltam bennt kórházban, és tudom, hogy mennyivel másként foglalkoznak, beszélnek azzal, akinek van fogadott dokija. Sajnos, tudom, hogy ez van!
De az biztos, hogy a párod is csak jót akar!
Beszéljétek meg, hogy hogy legyen, hogy mindenkinek jó legyen és úgy döntsetek, mérlegeljetek!
Elég, ha most csak a SZTK-ba mész, akkor, amikor az a doki rendel, akihez szeretnél menni (Adrienn) és később már majd szülés előtt fogadsz és elmész magánra hozzá.
Tudom nem egyszerű!
Fel a fejjel!
Puszi!
Anett
peppisimo
 
 


Sziasztok

Mi is betegek vagyunk. Teo elkapta ezt a hasmenős vírust, amiben fél Pest szenved. Lázas, nem nagyon eszik, megy a hasa, de a jókedve még így is töretlen. Én már kissé rosszabbul viselem, egész nap hánytam, megy a hasam…a doktornő kint volt, azt mondta mindenhol az anyák viselik rosszabbul. De legalább Teo eszeget, és ma már a hasa sem ment annyira.

Heni

A tervek szerint szeptember környékén költözünk be. A felújítás teljes körű, burkolással, nyílászárócserékkel, átvezetékelésekkel…szóval minden.

Pepissimo…úgy sajnálom, hogy a pénz miatt azon kell gondolkodni, vitázni, hogy jöjjön-e a baba amit mindketten szeretnétek. Ez annyira elkeserítő... És mindeközben még közös nevezőre is nehéz jutni, mert a Párodnak igaza van, de a Te érzéseid is 100%-an megérthetők. Sok rosszat hallani arról, mi van ha nincs fogadott orvosod, de nekem két barátnőm is anélkül szült, az ügyeletes dokinál, rendes sztk-s terhes gondozásra jártak, és meg voltak elégedve. Egészséges és gyönyörű gyermekük lett, és nem kínozták őket agyon. Egy másik A lányoknak igazuk van, mi szoktatjuk a dokikat a pénzhez, ami sajnos egy ördögi kört képez, és mind azt mondjuk, hogy igen…ha tudok magánorvost fogadok. Próbáljatok meg úgy leülni beszélgetni, hogy megértitek egymás érveit, érzéseit, és ezeket szem előtt tartva találni valami középutat. Ami akár egy olcsóbb doki, akár tényleg úgy járni az sztks rendelésre, hogy az a doki rendeljen, aki szimpi. Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy okos tanácsokat olyan könnyű adni, miközben aki benne van a helyzetben, egészen másként éli meg :( De ha segíteni nem is tudunk, az is valami, hogy van kinek elmondani. Fel a fejjel, emiatt ne adjátok fel, hogy babátok legyen.

amia
 
 


Ma Kecskeméten voltunk, férjem a fősulin intézte a dolgokat. már 10 éve odajár, pár éve már csak a szakdoga kellene meg az államvizsga, de nem csinálta még meg. Nagyon remélem mostmár meglesz. utána sétáltunk, olyan szép idő volt ma, tiszta tavasz:)

Manó jólvan, lehet hogy csak gyomorrontás volt.

Pepissimo

Én is ugy vagyok vele hogy ha ennyit tanultam akkor én sem fogadok el akármit. egyesek mondják azt is menjek el sorra :shock: :evil: Na még az kellene. Otthagynám 10 perc után. Én nem tudok monoton unalmas munkát csinálni, mikor folyton mehetnékem van. De viszont már voltam cukrászdában is, csak lehetnék már emberek közt, de eddig semmi. De nem adom fel a reményt....vannak még terveim, fogok én még a szakmámban dolgozni.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziszi

Nem könnyű helyzet ez igy:( nekem is a férjem annakidején mondta hogy én csak ugy eldöntöttem hogy Pestre akarok járni, de aztán elfogadta, és miután megszületett manó ő is belátta hogy jó hogy így döntöttem. De ebben a helyzetben tényleg nehéz ha nem dolgozik most a párod, számba kell venni hogy hogy lenne a jobb. De jó ötlet az is hogy hozzá jársz továbbra is, csak az sztk-ba, a végén meg felfogadod.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!


Meg vagyunk mi is:)
Csak náthás voltam. Egyenlőre úgy néz ki Anna nem kapta el.

Sziszi!

Sajnálom, hogy ilyen hülye helyzetbe vagytok,de hidd el most nagyon sokan vannak így:(
Próbálj meg hozzá menni az sztk-ba és amikor úgy engedi a pénztárcád ott adsz neki v.mennyit. Aztán ha összejön a baba akkor a végefelé megfogadod.
És ne stresszeld magad!!! Azzal csak ártasz!!


Hetti!

Itt sajna még nincs tavasz:(
Vendég
 


bocsi, elírtam a nevet. Sziszkó akart lenni, nem Pepissimo...csak őt olvastam utoljára, és bekavarodtam. Bocsi :oops:

amia
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?