Új privát üzeneted érkezett!

Szabinak egy kis ajándék:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: használt a terpesz pelus, amit nem használtatok???
;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


More milk: szuper, ha folyamatosan szeded!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyorsan írok csak pár sort, mert hulla vagyok. Áron egész éjjel fent volt, üvöltött, csupa láz volt, tiszta takony, köhögött, alig kapott levegőt szegénykém, szopizni nem is tudott csak sírt és sírt., néha elszenderedett a karomba, de aztán újra és újra felsírt, most végre alszik.

Volt itt az orvos 5 körül, szerencsére nincs nagy baj, elkapta a Lorától a vírust, ő is még mindig csupa láz meg takony.
Adni kell nekik köptetőt, csöppögtetni - szívni kell az orrát, csillapítani a lázát, calciumot, c- vitamint, stb. kell még adni nekik, nem is győzöm, annyi mindent kell beadnom nekik.
Szerencsére hányás már nincs, az csak a sok lenyelt takony miatt volt.

Zsuzsu
Tényleg nagyon jó, hogy mindig kijön az orvosunk és ráadásul még egy fillért sem fogad el!!! Ritka az ilyen az biztos!!
Itt lakik az utcánkban így pár perc alatt itt tud lenni, ha nagy a baj, de remélem nem lesz nagyobb!!!
Most megyek, pihennem kéne egy kicsit, de főzni sem ártana. Pedig erőt kell gyűjtenem, mert szerintem az ikrek is el fogják kapni, reggel Ádám is már sírva kelt, hogy rosszul érzi magát, de amíg nincs láza és nem taknyos menniük kell a suliba, ez már nem az ovi, itt nem lehet annyit hiányozni.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Áron: :( még több gyógyító puszit küldünk! Jobbulást! :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Norbi: Bori üzeni, hogy neki sok piros bugyija van, és a randira szívesen felveszi azt :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Marek - Gratula az árforduláshoz!!!! Szuper ügyes a kis Borid!Hasról hátra vagy fordítva ügyeskedik? More milk - nekem az hozta meg a tejcit! Az első doboz után volt annyi, hogy csak a délután és esti evéshez kellett a pótlás, a 2-tól az ünnepek alatt annyi lett, hogy épp elég, nem kell pótolnom. Ne ijedj meg,ha nem érzed azonnal a hatást, én csak kb.2 nappal azután éreztem, hogy elfogyott a doboz. Ja, és én nem szedem folyamatosan.

Ny.malac - KÖSZI AZ AJIT!!!! NAGYON KLASSZ!!!Érdekel nagyon a kabátod, csak azon gondolkodom közben, hogy mire megvarratom, lehet, hogy tavasz lesz. :wink:
Lilid milyen kis kárövendő lett! De jön még kutyár teherautó! :wink:

L.Kata - Köszi a bókot! Nem főztem, pároltam. Nagyon kevéske vízben fedő alatt, hogy a finomságok nem menjenek ki belőle. Aztán villával jól összetörtem és higíottam a megmaradt párolólével. Norbid nagyon kis ügyi!

Éva - Jobbulást a fiacskádnak!

Lányok, help please! Szabi 2 napja felébred hajnalban kajálni. Olyan 3-4 óra körül. Kezdek aggódni, hogy esetleg megint kevés a tejcsi, mert délután eszik 5-fél6 körül, aztán kér 2 óra múlva is. A szopit abbahagyja ugyan, én érzem, hogy elég lötyik, üresek a cicik és szerintem ő is tudna enni még, de nem reklamál, böfik után 9 körül elalszik. Vagy ez csak az afejlődési ugrás, amiről Ny.malac írt? :roll: Kezdjem el a hozzátápit vagy mi legyen szerintetek?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bocs megint kép, de ezt muszáj megmutatnom, olyan édi!

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Picit eltűntem, lányom sokat van ébren, nem tudok annyit netezni, igyekeztem visszaolvasni....

Éva! Jobbulást!

LKata! Hasra tétel csodaszer a tornáztatók szerint, eröltetni kell...

Éjszakák: nálunk is volt 3-4 hajnali kelés (4-fél5), ma is fél6 pl. De előtte 4 napig reggel 7. Szóval nem értem. Az tuti, hogy többet eszik Dorka, mert napközben 6-7-szer szopizik. Este én úgy érzem még van a ciciben, de bealszik rajta.
Én is parázok kicsit, mert 6 hós koráig csak szoptatni szeretném. Tegnap elkezdtem megint az Urtica bogyókat, eddig már 2szer segített. Ma délelőtt 2 cicből evett a lány- régen volt ilyen. Igyekszem felturbózni a ciceim én is.
Még 3 napot adok az Urticanak, aztán max. more milk. De a 2 ciciből etetés általában sokat segít a tejszaporításban.
Kajálást viszont befejeztük Dorka előtt, mert szinte kinézi a szánkból...elég durva, cuppog is hozzá - nálatok van ilyen?
A 3 hós ugráson már túl kell lennie (ahhoz öregek vagyunk :) ), így is min. 7-8 órát azért aludt egy huzamban.

4 hós adataink: 6490 gramm, centit majd 12-én, akkor megyünk oltásra.

Marek! Grat. a forduláshoz! Mi a módszer? Rendes fenék feltolással hasról hátra? Vagy hátról megy hasra?
Altatás: én kb. 2 hete vonulok a sötét gyerekszobába, mert Dorka elkezdett TV-zni szopi után.

Timi! Örülök, hogy nincs nagyobb baj!

Bettyna! Szuper a kép a vízre hasalásról!
Mi vasárnap fürödtünk hármasban. Dorka nagy ívben tojta le a dolgokat. fejét nekem támasztva lebegett, közben az öklét rágta....úgy tűnt neki mindegy mekkora a víz és hogy mi is ott vagyunk vele. Azt hiszem benevezek babaúszásra már márciustól.- ha van hely.

Lányok! Eddig a talira infóm : Éva75(remélem meggyógyultok addigra!) Linh+1 fő, Bettyna, Nymalac és Ildi ha hozza valaki....nem igazán jeleztetek vissza. :cry:
Marek? Tercsimama? (Ti elég mobilak vagytok)
Időpont: február 25 szerda délelőtt 11 ( a10 elég korai ahogy a napirendeket nézem)
Légyszi priviben jelezzetek (ott még senki nem üzent...csak itt kaptam el pár mondatot)

Én is voltam tegnap fogorvosnál (terhesség alatt nem :oops: ), 2 töméssel megúsztam. Azt mondta nem sok - 2,5 éve voltam utoljára - főleg, hogy közben szültem és szoptatok is.

No, ennyit mára, ennem és innom kell - ciciknek jót tesz.
Szép napot mindenkinek (itt esik az eső :cry: )! Betegeknek jobbulást!

Ja, és Dorkát már nem tudom, csak csendben szoptatni, mert ő is kiköpi és rugdos, ha nem rá figyelek (TV mehet, se idegenek ne legyenek - max. Apa, dehát ő nem idegen ;) )

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva

Mi mindenképpen ott leszünk a talin, addigra csak meggyógyulunk!!! Igaz úgy néz ki az ikrek is megbetegedtek, mert most hívtak a suliból, hogy menjek Ádámért, mert rosszul van, de addigra még ők is simán meggyógyulnak, legalábbis remélem!!!

Nálunk is nézi Áron, amikor eszünk, és ő is szokott néha cuppogni is hozzá. És már mi is csak nyugalomban tudunk szépen szopizni, ha a tesók körülöttünk ugrálnak közben, akkor csak röhög a cicivel a szájában.

Na megyek a beteg fiamért.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Linh!
Te jó ég, részvétem a kenguruzás miatt, én tuti nem bírtam volna! :) Hát igen, a metro kész bacitanya egy ilyen kicsi babának…

Marek!
Nagyon édesek a képek, Bori tényleg nagyon tápláló étrenddel rendelkezik! :D
Ilyen rucink nekünk is van egyébként, Lilluson karácsonykor volt. Előtte, és azóta sem. :D

Babe!
Köszi a tippet, asszem ezt nálunk porridge-nak hívják, és rengeteg félét lehet kapni, az angolok nagyon nyomják reggelire. Én is ettem még kint, úh majd folytatom is, hátha segít.
Laura nagyon édes, ne aggódj, ha kövér, egy baba így egészséges! :) Én is majd el gurultam babaként, aztán szépen levékonyodtam…a mostani állapotokról meg nem beszélünk. :P
Érdekes ez a pisi téma, én még nem hallottam, h figyelni kéne. Mindenesetre én már láttam Lillust, amikor pelusozás közben pisilt…ilyenkor persze lefolyik, és öltözhetünk át teljesen. :? Ha tényleg meg akarod figyelni, akkor pelusozd kicsit hűvösebb helyen, akkor sztem pisilni fog…Lillus is olyankor csinálja, mikor nincs túl meleg a szobában. Ennyitől nem fog megfázni.

Vikcy!
Mi múlt héten vasárnap lövettük ki Lillus fülét. Én rengeteget agyaltam a dolgon, mert én is féltem, h fájni fog, meg nekem nem tetszenek a babafülcsik, amik karika szerűek vagy lógósak, mert Lillusnak nem állna annyira jól. Bedugóst akartam, de attól féltem, h az meg szúrni fogja. Aztán tök véletlen megtaláltam ezt a dolgot, tipikusan bababarát fülbevalók, hátul olyan a vége, h nem lóg ki a szár, és nem nyomja a kis fejüket. A lövő pisztoly sem hangos. Ez a nő szegedn lakik, mi ott voltunk nála, de havonta egyszer pesten is megcsinálja az összegyűlt babáknak. Én ajánlani tudom, sokkal barátibb módszer, mint a szúrás, Lillus csak azért sírt, mert le kellett fogni, aztán 1 perc múlva már vigyorgott, és nem gyulladt be. Szólj, ha kell elérhetőség.

Bettyna!
Nagyon édes Szabi répaevés közben! Én is alig várom a hasonló élményeket! Persze szeretnék csak szoptatni 6hóig, de tartok tőle, h ez már nem sokáig fog kizárólagosan menni.
Sztem növekedési ugrása lehet Szabinak. Próbáld meg növelni a napközbeni adagot 30-40ml-el, és sztem nem fog éjszaka kelni…vagy ha igen, akkor lehet h csak szokás miatt, ilyenkor ne vedd fel, csak ha tényleg éhesen sír. A susog-ütöget, hátsimi, vagy akármilyen nyugtató módszerekkel visszaalszik, ha nem éhes…pár nap múlva meg nem fog ébredni. (reméljük :))

Anhel!
Nagyon édes lehet Dóri is! Sztem éjjel jobban jöna tejcsi, mert pihensz, és több termelődik…azért nem kell annyira harcolni! :D

Marek!
Igen, sok baba csinálja ezt a nyomkodást, állítólag így pumpálják ki egy kicsit a tejcsit…nemtom igaz-e?!
Az új cybex-hez van mózes is! :) Vagy esetleg vannak ezek a (asszem) lengyel babakocsik, amihez szintén van mózes, meg elég designosak…de nemtom milyenek élőben. A csepeli bababolt honlapját nézd meg esetleg. A babypointra, meg ilyenekre gondolok…P3 is tán…nem emlékszem teljsesen. Azok a fajták, amik áltaálban narancs, kékés piros színben vannak…valamelyikből van zöld is, és szép színes a bózes belül. Asszem Szöszke vagy Bettyna tett fel nem rég egy linket az övékről…
Tegnap sztem vm fornt lehetett, mert Lillát minden alvás alkalmával vissza kellett altatni, és az uccsó is csak fél órás volt, pedig ő ilyet sosem csinál. Csak tegnap volt ez Borival vagy soha nem alszik napközben? Ha így van, akkor neked is ajánlom a suttogót. :)
Gratula a forduláshoz! :)

More milk: Én 9 napja szedem, talán van egy kis javulás. De ezek szt akkor be kell szedni az egész dobozzal…állítólag ha nem szedi már az ember miután elérte a kívánt eredményt, akkor is fenn marad…hát nemtom…szerintetek? Nekem 120-as van, 9500ft-ért vettem a teszveszen. :) Szerintetek ezt is szedjem be mind??? 4-5 napig 4x1-et szedtem, azóta 3x2-t....szerintetek hogy jó?

LKata!
Jajj, szörnyű lehetett ez a dokis story! Lehetett volna kedvesebb, előtte esetleg elmondhatta volna, h mi fog történni! Grrrr! Felejtsétek el gyorsan!

Éva!
Jaj szegény áron! Jobbulást neki, küldünk sok gyógypuszit!

Ildi!
Lottinál is növekedési ugrásról lehet szó, nem? Biztos többet akar lenni…legalábbis ezt írják az okosok, ha ilyen van, és különben meg már szépen aludt…
Nagyon édes a video! :D

Timi!
Hogy van a párod, ugye nem lett komoly baja? Ha azóta is érez vmt, azért el kéne mennie dokihoz…
Jaj, elég hülye rendszer lehet nálatok, h nem vizet a biztosító egy injekciót! :?

Zsuzsu!
Jaj, az nem jó, ha bukás a vége a dolognak! NA de majd megtanulják, h ez annyira mégsem jó poén! :) Dokinál még nem voltunk, mert nem ért rá még apukám, talán hnap…babakocsival meg messze van.
Gyógypuszik mennek a kis fogacskákra! Szegény Konsti ilyen hamar szenved tőlük… :(

Clau!
Nálunk úgy van az esti program, h 4.30-5 körül eszik, kb 6.30-7 körül még alszik egy órát, utána ébresztem (ha nem kel magától, mert ez a 3. alvás már néha nyűgös), egyből fürcsi, majd kaja, utána fekvés…

Nymalac!
Akkor oké, pont egy hétig alkoholoztam. :) Én a zapp-ot gyerekestől borítottam fel, mert rajta volt a táskám…amit mondjuk én mindig dugig pakolok, akármekkora méretű. :D

Alvás: mi is 1x kelünk éjjel. Átlagban 10kor fekszik le, és 4-5-5.30 körül ébred, de háromszor már 6.30ig is átalussza. 15-20perc szopi, aztán vissza, vagy nem ébred fel, vagy annyira kész van, h egyből csukódik is le a szeme. Mostanában ezután még 8kor alszunk. Ő általában felébred vmkor közben, és nyekereg dumál kicsit, de ha nem sír, akkor nem veszem ki, és vissza is alszik gyorsan. Aztán 10-12.15, 2.30-4.30. és 6.30-7.30 nagyátlagban. :)

Tegnap nálunk nagyon fújt a szél, és állítólag front is volt, Lilla is megérezte, mert ahogy írtam, egyik alvás sem volt az igazi, mindig felébredt és vissza kellett altatni, késő délután meg csak fél órát aludt. Ma már úgy néz ki minden oké. :) Olyan édes, reggel már régóta nem sír, tök sokat elvan már az ágyában, és csak beszélget, max nyekereg kicsit, és visszaalszik, felébred, megint szunyókál. 8-8.30körül szokott végleg kelni, ilyenkor hallom, h mostmár tényleg elég volt, és sírni fog hamarosan, úh még előtte kiveszem, és hatalmas mosollyal fogad, ahogy meglát. :)
Tegnap kicsit kiakadtam, mert 1-2 hete már nem nagyon segítenek a szüleim, alább hagyott a kezdeti lelkesedés. Illetve apukám most lumbágós, ezért nem tud annyira, inkább anyukámról van szó. Reggeltől estig mindent én csinálok, még a babacuccokat is elmosom és sterilizálom, pelenkát áztatok, rucit mosok, meg minden amellett, h Lillust etetem, játszunk, böfi, peluscsere, altatás minden. Mikor hazajöttünk, akkor a szüleim fürdették ketten, ők altatták, büfiztették, pelusozták, már rosszul esett, h alig van velem Lillus, csak szopi közben. Most meg a nagy semmi, és ez esik rosszul. Anyukám megfázott 2hétre, már meggyógyult, de azóta sem segít semmit, csak a fürdetésnél van mellettem, mert az nálunk 2 emberes. Apukám meg a dereka miatt…úh mostmár tényleg semmi segítség. Tnap az esti altatásnál nagyon sírt Lillus, az idő miatt vagy már nagyon fáradt volt amiért nem aludt rendesen napközben. A lényeg, h szerettem volna megnézni a született feleségeket, egyébként semmi mást nem nézek, mert nem tudok végignézni úgysem semmit…de ő nagyon sírt, én meg totál kiakadtam, h na ez most sok. Úh szóltam apukámnak, h altassa el…anyukám meg kiakadt, h miért vagyok ilyen…hát nem is tudom. Na mind1, ezt most csak muszáj volt kiírnom. Nem szivesen adom ki már a kezemből Lillust, mert nem vagyok annyira fáradt, mint az elején, de azért folyamatosan reggeltől-estig egyedül csinálni az utolsó kis dolgot is, nagyon kimerítő. Legalább heti 1-2x átvehetne vk 1-1 fürcsit vagy altatást, h addig is le tudjak ülni kicsit.

Na most megyek, van még fél órám ledőlni kicsit, mert ma elcsúsztunk egy órácskát....

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


az alvás résznél össze vissza írtam: tehát már 3x átaludta lillus az éjszakát 6.30-ig, de általában a hajnali kelés után 8-ig alszunk még (nem 8kor :))

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Nymalac: nekem jó lenne a csütörtök, de még mindig nyáladzik az ég. Lehet hogy ebből csak jövő hét lesz, pedig már nagyon sétálhatnánk.

Marek: óóó, azok a jó kis gimis évek :) :) :) A klikkesedés, az intrikázás, az egymás háta mögött kibeszélés :D Mókás volt!
Apa vízilabdázik, heti 4 edzés este 8-tól 10ig :( Sokat nem fogjuk látni :( :(

Éva: Jobbulást a gyerekeknek! Szegénykém, hogy bírod??!!! Én néha az egy szem gyerekemmel is kikészülök. Most szívtam a nóziját szegénynek mert ő is taknyos. Zengett is a ház...

Peva: írtam! :D
Egyébként tényleg szívesen beugrok valakiért a talira menet.

Bettyna: nagyon ügyesen úszik Szabi!

Csajok! Valaki már írta, hogy a babája mindig ülni akar. Hát Marci is ezt csinálja. Megfordulni még nem akar, de állandóan erőlködik, mintha föl akarna ülni. Persze nem engedem neki és olyankor nagy mérgelődés van.
Mit csináljak vele? A hátizmai még nem elég erősek az üléshez...

linhbaba
 
 


Sensie: sajnálom hogy fáradt vagy! Apa mikor lesz megint? More milk-et sajna nem ismerem, én fitolac-ot iszom, naponta kb. 2 litert. Nekem ez vált be.

Bettike: Marci kajálni kel fel sajna. A cumit többször próbáltam, azzal kb. 15 percet nyerek, de van hogy rögtön kiköpi.
Nem tudom hova siet ez a gyermek a növéssel.

Marek: Gratula a forduláshoz!! Mi még csak hajlandóságot se mutatunk, kivéve ha TV-t akar nézni Marci...

linhbaba
 
 


Szbettina, szerintem várj még egy kicsit, figyelj, hogy ez a felkelés mostanában valóban éhség miatt van, vagy csak ugráltatni akar. :D Szóval lehet, hogy 2 nap még nem statisztika.

Sensi,
ha megindokolnád a szüleidnek, hogy miért kéred a segítséget, biztosan kaphatóbbak lennének rá. Az emberek hajlamosak ezt-azt hinni, hogy pl. most már te is belejöttél a dologba, és nincs szükséged segítségre, esetleg zavar, ha túl sokat segítenek. Nekem be szokott válni, hogy kedvesen közlöm az igényeimet (hajat szeretnék mosni, addig ezt meg ezt kellene csinálni a gyerekkel stb.). Soha nem ütköztem még visszautasításba emiatt. Ja, és azt is beszéld meg, hogy amit csinálni akarsz az kb. mennyi idő. :)

Kép
szöszke
 
 


SZiasztok.
Bocsi, hogy így eltűntem de baj van :cry:
Endometriózist állapított meg a doki. Asszem aggódhatok.

Az endometriózis úgy alakul ki, hogy amikor van a havi vérzés, akkor nem az egész távozik alul, hanem egy része felszivárog a hasfalhoz, vagy bármely más testrészhez, az egész testet el tudja szaporítani, mindenhová eljut a vérárammal. Ez a visszaszivárgó vér és egyéb cucc kis csomókat alkot a testben, nekem a hasfal alján a méh és a has között van. Ezek a csomók egyre nőnek és nőnek, amikor már igazán nagyok akkor ökölnyiek, és sok van belőlük...fájdalmat okoznak, és MEDDŐSÉGET! Súlyosabb esetben ki kell pakolni...
A csomók maguk jóindulatúak, olyanok mint a ciszta, de ha sokáig nem kezelik, akkor összenövéseket okoznak a testben, és több szerv összenőhet, amiből elzáródások és belső vérzés alakulhat ki. A doki azt mondta, hogy max két hónapig figyelgessem magam, és ha nem változik, hanem rosszabb lesz akkor igenis meg kell műteni. Kicsi az esélye, hogy változzon, csak nőhetnek a púpok, mert ez jobb nem lesz csak rosszabb. A terhesség csökkenti őket de nekem nem javasolja amúgy sem most a babát, minimum 1 évet kell várni, hogy visszaerősödjön a méhem a következő babához! Akkor is csak császármetszéssel!

Tehát nem lehet tudni, mennyi van belőle, mert lehet az erekben, a tűdőben, akárhol, az egész testben bárhol előfordulhat, és emiatt a műtét sem oldja meg a gondokat csak gyengíti. Utána egy kemoterápiához hasonló hormonkezelést kell kapni 6 hónapon keresztül, ami elvileg kinyírja a maradékokat, de bármikor kiújulhatnak, tehát ha már nem akarok több babát, ki fognak pakolni, legalábbis egy részét a női cuccoknak. Meglátjuk meddig jutunk ebben.

Az, hogy mitől alakulhat ki senki sem tudja, viszonylag ismeretlen betegség, és keveset tudni róla, csak az a lényeg, hogy a visszaszivárgó cucctól alakul ki, és hajlam lehet a szervezetben, mert minden nőnek szivárog vissza ez, csak van akinek nem tapad meg, és van aki bármit csinál újra és újra odatapadnak. Nekem úgy látszik hajlamom van erre.

Most a panaszaim ami erre utal: iszonyatos fájdalom szex közben, fáradékonyság, hasmenés, fejfájás, hasgörcsök és nyilallások, vérezgetés össze-vissza, derékfájdalom. A doki szerint ez csak az lehet, és csak a tükrözéses műtét lehet a megoldás, mert akkor ki tudják égetni és vágni ezeket, legalábbis ami a hasfalnál tapadt meg, a többit a kemo-szerű hormonkúrával lehet elpusztítani. A kezelés amúgy iszonyatos fájdalommal és klimaxos tünetekkel jár abban a hat hónapban amíg megy az injekciózás...

A hasamon három vágást ejtenek majd, egyet a köldök alatt és kettőt a két oldali petefészeknél. Kb egy centi vastag csöveket vezetnek be a hasamba, az egyikben kamera lesz a másik kettőben lézer meg szike, és azonnal lehet műteni is azután ha megtalálták a kamerával a csomókat...minimum három nap kórház, de csak ha minden flottul megy. Amúgy ez altatásban megy, és sok a kockázata, főleg egy legyengült szervezetnek a szülés után. De nem szabad sokat várni ne nőjenek meg! Voltam utána vérképen is, péntekre lesz eredmény.

Hirtelen ennyi. Eléggé sokkolt a dolog, és főleg az, hogy elveszíthetem a női szerveimet ha nagyon tele vannak ezekkel a csomókkal...nem tudom hogy reagálnék erre, szeretnék még gyereket, és azt mondta a doki, hogy ha gáz van akkor nem műti ki őket addig amíg össze nem jön a gyerek, de akkor sürgősen kell bevállalni a másikat és nem biztos, hogy kész lesz rá a méhem...szóval lehet nem jön össze a második baba emiatt, és ez szomorú.

Sokat vagyok szarul mostanában, és ideges is vagyok emiatt, minden összejött...
Mondtam múltkor hogy úgy érzem gondok vannak de most már kiderült igazam volt.

Bocsi csajok, hogy emiatt ritkábban írok, de már régóta tudtam, hogy valami baj van és eléggé sokkolt a dolog!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sajnos a talit most nem tudom bevállalni, max két hónapot kaptam a dokitól, de azt sem tudom meddig bírom majd húzni, bármikor rosszabb lehet. Köszi a meghívást, majd tavasszal megyünk a következőre...

4 hós adatok: 7670 g és 74-es ruhákat hord Nóri, de centit nem mértek most a 4 hós oltásnál....azt mondták, nagyon hosszú baba!

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


sziasztok!
Lányok!
köszönöm az együtt érző szavakat anyósomhoz,nagyon jól esett és kellett is nagyon.Tegnap hazament,de érdekes volt,miután megtörtént az incidens elmentek itthonról pár órára és miután hazajöttek bűbájos lett. Mondjuk töltött káposztát főzött kelkáposzta főzelékkel,de kifogtam rajta,mert Tomi bírja a k betűseket :P

Olyan rég írtam,meg se találtam az uccsó hozzászólásomat eddig,de azért megpróbálok én is írni.

Linh!
Tomi is elkezdett 'hasizmozni' és kis felüléseket csinál,de nem tud teljesen felemelkedni. Mi se nagyon hagyjuk neki,de én kérdeztem erről a védőnőt,aki szerint csak olyat csinál a gyerek,amit bír... Szerinte ha nem erőltetjük,akkor nem tehetünk vele bajt. Elég logikusnak hangzik,remélem,hogy igaza van,mert hiába fordítom meg olyankor Tomit,az első adandó alkalommal úgyis elkezdi emelgetni a felső testét (azért még nagyon messze vagyunk a felüléstől!) Olyan,mintha hasprést csinálna. Marci már jobban felemelkedik?

Sensie!
A More Milk-et lehet folyamatosan szedni,nem olyan,mint a homeopátiás szerek,hogy feltétlenül csökkenteni kelljen az adagot,ha beáll a magfelelő tejtermelés.

anyukáddal tényleg beszélj szerintem,hogy értse,fontos neked a segítsége. Az is lehet,hogy így akar felkészíteni a kint létre,ott is nagyrészt egyedül leszel.

Tegnap tuti front volt,Tomi is felkelt 2,5-3 óránként sírva. Ilyet ezelőtt nem csinált, és nem is volt éhes,csak egy kis babusgatás kellett neki. Akárkivel beszéltem,mindenki gyermeke rosszul aludt. Remélem ma éjjel már visszatér minden a régi kerékvágásba. Az volt a szerencse,hogy délután 2-6 ig aludt és én is vele :).

Peva!
Mi meg szeretjük,mikor nézi,ahogy eszünk :), úgyhogy ha nem alszik,akkor velünk van mindig a konyhában. Mondván a családi közös reggel-ebéd-vacsora fontos dolog,nem lehet elég korán kezdeni.
Tejserkentés: Tegnap olvastam a www.homeopatia.info.hu-n,hogy a tejserkentéshez együtt kéne szedni az urtica urens-t a ricinus communis-al,napi 2x5-öt mindkettőből,és mikor a tejcsi mennyisége megfelelő,akkor vagy 1x5-öt kell szedni mindkettőből vagy csak az egyiket szedni. Van nálunk egy homeopátiás gyógyszertár,ott meg azt mondták,hogy az urtica-ban nem kell szünetet tartani,azt szedhetem végig míg szoptatok.

Bettyna!
Nagyon jó a fürcsis kép Szabiról! :)
Az islehet,hogy a front miatt kelt fel Szabi mostanában. Elég erős felmelegedés jön,biztos,hogy megérzik a babák is. Holnapra Pestre már 9 fokot mondtak... pár napja meg esett a hó... :?

Éva!

Jobban vagytok? Jobbulást! Szörnyű lehet,hogyha az egyik gyerek megbetegszik,akkor jön a többi is utána. Így viszont hamar letudjátok a bacikat :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Tercsimama!
Jobbulást!!!
Nagyon sajnálom,borzasztó lehet,amin most keresztül mész, kitartást kívánok és küldök is sok erő és egészség angyalkát. remélem és nagyon szorítok,hogy ne legyen még komolyabb baj és ne fajuljon műtétig a dolog és,hogy összejöjjön a második baba!
Miért pont most alakult ez ki? A szülés miatt,hogy legyengült a szervezeted? Szerencse,hogy figyeltél magadra és elmentél dokihoz!
jobbulást!!
Nagyon édesek a képek,főleg az,amelyiken Nórika nevet :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Tercsimama!
Jobbulást!!!
Nagyon sajnálom,borzasztó lehet,amin most keresztül mész, kitartást kívánok és küldök is sok erő és egészség angyalkát. remélem és nagyon szorítok,hogy ne legyen még komolyabb baj és ne fajuljon műtétig a dolog és,hogy összejöjjön a második baba!
Miért pont most alakult ez ki? A szülés miatt,hogy legyengült a szervezeted? Szerencse,hogy figyeltél magadra és elmentél dokihoz!
jobbulást!!
Nagyon édesek a képek,főleg az,amelyiken Nórika nevet :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Csak néhány sor, mert hulla vagyok!

Tercsi
Jaj szegény!!! Már épp azon agyaltam, hogy hova tűntél, de erre nem gondoltam. :cry: Nórika hogy viseli, hogy anyukája nincs jól?

Peva
Azt mondta a férjem, hogy elvisz. Úgyhogy ha minden jól megy és nem betegszünk meg vagy ilyesmi, akkor megyünk.

Nyugtonmalac
Én nem tudtam, hogy a méhecske allergizál :? Legközelebb jobban utána olvasok a dolgoknak, mielőtt megetetek valamit a gyerekkel.

Valaki kérdezte a fordulást...
Hasról fordult hátra Bori és úgy, hogy szépen kinyomta a fenekét, emelte a karját, küzdött erősen, nyögött, folyt a nyála (ennek nemtom mi lehet a funkciója, de biztos segít... :lol: ) és fordult. Vagy nem. Mert volt amikor próbálkozott, de nem sikerült. Tegnap csinálta délután és este is. Ma nem volt alkalma rá, mert szinte egész nap hordozóban volt. Remélem még megvan benne a hajlandóság.

Ortopédián minden rendben. Kell még menni kontrollra, és továbbra is kell használnunk a terpeszpelust, ami már most is sokat segített... :lol: Bori egy hős volt, még a röntgen közben sem sírt, pedig le kellett fognom a lábát. Viszont sugárban lepisilt, úgyhogy jelentem az én gyerekem bárhol-bármikor tud sugárba pisilni. :lol: :lol: :lol:

Ja, és mielőtt elindultunk csináltam egy terhességi tesztet, mert napok óta abban a boldog tudatban éltem, hogy terhes vagyok. Most meg abban a boldog tudatban élek, hogy nem vagyok terhes. Mindennek lehet örülni... :lol:

Sensi
Teljesen megértelek, hogy kiakadtál. Én pont tegnap vesztem össze az egész családommal. Nálunk meg az van, hogy apukám tök sokat segít a ház körül, de közben meg mindenbe beledumál és ez engem baromira idegesít. Ráadásul amikor nagyon fáradt vagyok és lelkileg is nagyon kész vagyok, akkor senki nincs itt, hogy egy kicsit átvegye tőlem Borit. A tegnapi napom nagyon gáz volt . Szinte egész nap bőgtem. És a kiváltó ok az volt amit te írtál. Úgy érzem, senki nem segít, illetve nem akkor segítenek, amikor kellene.

Lányok
Én sikítófrászt kapok a sok kéretlen tanácstól!!! Mindenki tudja, hogy az én gyerekem mikor fázik és mikor éhes. Ezzel lehet kikergetni a világból. A gyerekemnek hideg a lába, tehát fázik... áááááááááááááááá ... 27 fokban is hideg a lába.
Meg ez a kaja téma. Tegnap ketten is megkérdezték felháborodva, hogy még mindig nem adok neki semmit tejen kívül... :evil: Meg, hogy miért nem adok teát annak a gyereknek... :roll: Ilyenkor én általában kicsit ingerülten válaszolok. Abban miért nem segítenek, hogy egy nem alvó babát hogy lehet megtanítani aludni. Ott elfogadnám a segítséget. :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek. Szombaton elmegyünk bálba a férjem volt munkahelyére. Én utálom az ilyen helyeket, de most nagyon feldob, hgoy végre emberek közé mehetek, meg felöltözhetek, meg nőnek érezhetem magam. Vettem is magamnak egy fűzőt, tök jól lenyomja a hasam, az "új" ciciket, meg tök jól kihangsúlyozza.... :lol: :lol: Laci meg is kérdezte, hogy mit húzok fölé.... :roll: Pulóvert b@szki... :evil: :lol:

Asszem megyek aludni. Jóccaka...

marek
 
 


Marek!
Mesélj! Milyen bálba mentek? Én nem nagyon szeretem a bálokat,de az nagyon jó lehet,hogy végre nőcisen fel tudsz öltözni és a férjed is féltékeny egy aprót. :lol: még lehet,hogy a végén megfájdul a feje a bál előtt,úgyhogy nagyon vigyázz az egészségére. :lol: persze az is lehet,hogy ékszer helyett kapsz tőle egy gyönyörű kötött pulcsit,meg ne fázz :lol:

kéretlen tanácsok, az mindig van bőven... :evil: :? :(
a hideg kéz-láb az állandó,és egy nap akár 10x is képesek elmondani. Az a baj,hogy régen beletáplálták az anyukákba,hogy a gyerek szomjan hal,ha nem kap jó cukros teát,meg megfagy,ha hideg a keze. A legjobb,mikor kombinálva kapom a tanácsokat: Nekem anyósom még azt is előadta amikor csuklott Tomi,hogy na tessék,megfázott a hasa,miért nem hallgattam rá,mikor szólt,hogy hideg a keze. :evil: :lol: :lol: :lol:
meg arrébb ugrott,mikor Tomi feje felett állt, hogy "jujj,nem szabad,hogy a gyerek felfele nézzen". :lol:
na,most erre mit mondjak? még mérgelődni sem érdemes ezeken...

Kép

Kép
borkaby
 
 


LKata!
Ezt a vizsgálatot velünk is megcsinálták 4 hetesen a vákumos szülés miatt és nekünk nagyon bejött ez a vizsgálat. Mondjuk akkor még Tomi pici volt és nem nagyon hatotta meg,hogy ültetik (elfért simán a doki két tenyerében ülve,még hely is maradt), és a doki nem is dobálta,finoman forgatta - olyannyira,hogy Tomi a vizsgálat végére majdnem elaludt - az utolsó vizsgálat során a hasalást akarta vizsgálni a doki. Tomi meg szépen becsukta a szemét,hogy akkor köszöni mára a fárasztást :lol: (vizsgálat előtt evett :lol: ), beszélni kellett hozzá,hogy kicsit megemelje magát.
Nekünk is azt mondták,hogy minden rendben. Ha néha kell csak menni gyógytornára,akkor biztos nincs semmi baj,viszont gondos anya vagy,aki figyel a babája fejlődésére!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Nyugtonmalac!
Feltetted magad töltőre? :D
nekem is kéne egy ilyen duracell töltő :D . Nagyon tetszenek a weblapjaid. Én nem mertem venni mosódiót,mert attól félek,hogy nem is mossa ki rendesen a ruhákat.

mi sem mindig használunk popsikrémet. Köszönöm a piros foltos információkat! Nekünk pont a végbélnyílás körül lett enyhén piros,máshol hamvas a kis bőre és a sudocream segített szerencsére. :)

Ildi!
nagyon édes Lottika ahogy kacag!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!
Tercsimama: tényleg elég sokkoló a hír, remélhetőlega doki csak a legrosszabb verzióra készített fel, de nem az fog bekövetkezni. Mindenesetre jobbulást!
Ülés: ha mellkasomnak kifelé tartom a gyereket, nekem is haskelepet csinál, hogy ülni tudjon- a védőnéni szerint hagyjam, de én ne eröltessem. Amihez neki van energiája, azt csinálja.
Táplálás/etetés: mi még mindig 1-es cumit használunk, és rákérdeztem, meddig kell. Védőnéni szerint minél tovább, mert az hasonlít az anyacickóra, és nem mellesleg az erősebb szívástevékenység segíti a kis beszélőizmok fejlődését.
Tanácsok: ez olyan, mint a fiúknál a foci :D Mindenki ért hozzá: az is, aki soha nem ért még labdába, és az is, aki csak megyei szintre jutott. A lényeg a pálya széléről történő minél hangosabb bekiabálás, következmények nélkül. Anyósom is osztja az észt a szabályok szerinti etetésről,és mégis neki van 4 súlyproblémás gyereke...
Még régebben írta vki: Apa nem segít otthon: lehet, hogy vad feministának tűnök, de mi az, hogy apa lepasszolja/nem veszi át a gyereket, ha sír?! Azért lássuk be, nem magunknak szültünk, és amíg apa napi 8 órát dolgozik, addig mi napi 24 órás készenlétben vagyunk (ha hagyjuk magunkat). Nálunk ha hazajön férjecske, kajál, téblábol egy picit, aztán átvezsi a gyereket az este kb.felében. Hétvégén megintcsak felezünk. És eredménye is van: a gyerek oda van érte, és bármikor ő is le tudja nyugtatni. Arról nem is beszélve,m hogy így apa is átérzi, mennyire fárasztó dolog ez. Tudom, hogy apának dolgozni sem könnyű, de nekem is nehéz melóm volt (nagyvállalati htelezés), van összehasonlítási alapom. Arról nem is beszéve, hogy van ellenpélda: az én Apum eleinte még segített anyunak 1-2 dologban, de anyurobot leszoktatta erről, ami végül odáig fajult, hogy ugyanolyan 8 órás munka után apám leült halálos fáradtan pihenni, anyum meg nekiállt az otthoni 2.(háztartási-főzési) műszaknak. Szol csajok: ne hagyjátok magatokat!
Na megyek,mert ébredés van.
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Tercsimama
Nagyon sajnálom, ami veled történt, és ez már tuti, hogy ez a bajod? Én is olvastam korábban erről a betegségről, mert nekem is sokat fájt a hasam, fejem stb., de nekem nem az lett szerencsére.

Te egy nagyon stram csaj vagy, úgyhogy tuti, hogy legyőzöd ezt a csúnya betegséget!!!!! Ne idegeskedj sokat (könnyű ezt mondani), mert azzal is csak ártasz magadnak, gondolj arra, hogy minden rendben lesz és biztosan összejön a kistesó is!!!

Borkaby
Köszi, megvagyunk. Áron még mindig lázas és nagyon taknyos, de olyan kis hősiesen viseli a megpróbáltatásokat.
Lora is itthon van még, de az ikrek mégsem lettek még betegek, úgyhogy ők mentek suliba. Lehet, hogy már lappang bennük valami, de amíg nem lázasak és nem taknyosak, addig inkább ne hiányozzanak a suliból.

Lihnbaba
Belejön az ember, majd meglátod, ha neked is több babád lesz, azt is megszokod, minden helyzethez lehet alkalmazkodni. Igaz néha én is kikészülök, de aztán feltöltődöm a gyerekek szeretetével és minden megy a maga útján. Meg a nagyokkal már nincs annyi gond, ők azért már sok mindent egyedül meg tudnak csinálni és ez is nagy segítség.

Sensi
Sajnálom, hogy kivagy!!! Szerintem is beszéld ezt meg a szüleiddel, biztosan nagyon szeretnek és nem akarnak rosszat nektek! Kitartás!!
Nekem Anyukám annyit segít, hogy reggel átjön 7 körül, segít összerendezni a gyerekeket, itt marad a babával, amíg én elviszem a gyerekeket a suliba, bevásárolok, addig ő itthon összepakol nekem egy kicsit, ha éppen engedi Áron, aztán megy is haza, nekem ez nagyon sokat jelent, jó hogy itt van nekünk.

Marek
Biztosan jól fogod érezni magad a bálban.
Mi március elején esküvőre vagyunk hivatalosak, hát én is nagyon várom már, csak még olyan dagi vagyok, hogy egy elegáns ruhám se nagyon jön rám, de valamit majd csak összehozok. És Áron miatt is aggódom kicsit, mert még estére nem hagytam senkire, nem tudom, hogy fogja kibírni cici nélkül, Anyukámmal lesz itthon.
Neked hogy fogja bírni Bori?

Na megyek bablevest főzni, amíg Áron alszik.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Üdv Zombiországból...
Enyém gyerek ugyanazt csinálja, mint Anhel Dórija. Óránként kel éjszaka enni... :shock: Újkorában sem csinált ilyet. Csak egy dologra tudok gondolni. Biztos fázik a lába.... :lol: :lol:

Éva
Bori hogy fogja bírni az éjszakát? Hát ezt most passzolom. Eddig nem lett volna gond, mert este kaja után bealudt és reggel kelt. Így most kicsit húzósabb...

Megyek, mert sikít a gyerekem .De annyira ám, hogy már be van rekedve.... :lol: :lol: :lol:

Délután megyünk oltásra. Alig várom.... :roll:

marek
 
 


Marek

Nem lehet, hogy a fogacskái növögetnek? Azt mondják, hogy az is fáj nekik, ha még csak az ínyük alatt nő, de még nem bújt ki?!
Nálunk ahhoz képest, hogy beteg Áron elég jól aludt, csak 4-kor kelt fel, mert nagyon lázas volt és nem kapott levegőt a sok-sok takonytól, de aztán ahogy szépen kitisztult az orra és kapott levegőt és tudott szopizni egyből vissza is aludt.

Az oltás miatt szorítok, én már előző nap tiszta ideg vagyok, ha tudom, hogy másnap oltásra kell vinni a babát.
Ez hányadik oltásotok lesz már?

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Marek, nyugi, bár nem akarom elkiabálni, de egy hét után mintha kezdene visszaállni a régi rend. Tegnap már csak fél3kor kelt (fél 10kor már aludt), aztán reggelig bírta, most éjjel pedig nem kelt egyátalán, csak 3/4 5körül, és ez az elmúlt hét után nekem maga a menyország.
Amúgy most sem tudom, mitől van ez...

Bál: én annyira de annyira irigyellek! tavalyig voltam bálokban, nekem munkaköri kapcsolódó volt, mert rendezvényesként dolgoztam, így még pörgősebb volt számomra. Amúgy vendégként bálozni annyira nem szerettem. De most nagyon bírnám ha mehetnék, pláne a férjemmel...mi még sehol nem voltunk kettesben, mióta Dóri megszületett. Sajna senki nincs a körmyezetünkben, akire nyugodtan rábízhatnánk...:( :(
Úgyhogy használd ki az akalmat, stólát se vegyél ha nem lesz ott hideg :D és ki a cicikkel! :D

Kép
anhel
 
 


Ja, a nyugit űgy értem, hogy nem maradnak így. :shock: Szerencsére.

(azt nagy a pofám most, ez a kiscsaj meg árcáfol, majd holnapra kiderül)

Kép
anhel
 
 


Anhel

Nekem is kb. 1-2hete javult meg Áron, azelőtt ő is olyan sokat sírt, sehogy sem volt jó neki, most meg olyan szépen egyedül elalszik és 2-3 órákat is alszik.
Lehet,hogy most a betegség miatt is ilyen aluszékony, de a pihenés csak jót tesz neki.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Macianyu, találtam egy elég jó tájékoztatót:
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/endometriosis.htm
Próbálj utánanézni, hogy valamilyen homeós bogyóval lehetne-e a gyógyulásodat segíteni!
Nekem volt már laparoszkópos műtétem (petefészek ciszta mindkét oldalon), és nem vészes. Utána egy hétig nem szabad zuhanyozni. És a heg sem vészes, gyakorlatilag a bőr szépen benövi...a köldökben meg nem is látszik.

Marek, mi is ma délután megyünk oltásra...izgulok.

Pontosan ma egy éve fogant Gergő. :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


Szöszke

Nem Macianyu beteg, hanem Tercsimama.

Gratulálok az egy éves fogantatási fordulótokhoz!!!

Szorítok az oltás miatt!! :cry:

Nekünk most tolódik a betegség miatt.

Kép

Kép
éva75
 
 


Marek

Ez a babakocsi majdnem úgy néz ki, mint a zapp és nem is olyan drága:

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... 82698.html

Kép

Kép
éva75
 
 


sziasztok
ma végre túlestük a kötelezö és a pneumo. oltáson is. :?
majd holnap jövök és mesélek,na meg hozom a friss adatokat, csak most sajna nincs idöm :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Éva, köszi :?

Szóval Tercsimamának találtam a linket, nem Macianyunak. :?

Megtörtént az oltás, a férjem fogta Gergőt, amíg a papírt aláírtam, úgyhogy lemaradtam róla. Gergő nem is sírt, pedig fel voltunk rá készülve.
Biztos, hogy be fog lázasodni?

Kép
szöszke
 
 


Éva, mármint a figyelmeztetésre tettem :? ezt a jelet a köszi után, nem a fogantatás gratulációra. :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


Szöszke

Ok, én is arra gondoltam.

Kép

Kép
éva75
 
 


Túl vagyunk a négy hós oltáson. Bori elég jól viselte és most én se sírtam el magam. :lol: :lol: :lol: Most alszik a babakocsiban, ha felébred megmérem a lázát, de remélem nem lázasodik be... :?

Szöszke
Bori a három hós oltást együtt kapta a Prevenárral, és a kettő oltás után volt egy kis hőemelkedése. Szóval nem biztos, hogy belázasodik.Most nem is engedtem beadatni a prevenárt, inkább megyünk jövő héten is.

Négy hós adatok:
6880g
62 cm
Bori megduplázta a születési súlyát.

A doki jó fej volt. Mondta, hogy alkatomnál fogva lassan el fog fogyni a tejem, úgyhogy jó lenne, ha kérnék javasltot tápszerre..... :roll:Basszus ha valaki 48 kiló vaságyastól, az csak négy hónapig tud szoptatni? Ilyen statisztikát sehol nem olvastam, de örülök, hogy biztat.... :roll:
Ja, meg különben is már lassan adhatom a gyereknek az almát, hogy megszokja a kanalat.... :shock: Én nagyon bólogattam és utána mondtam a védőnőnek, hogy nem fogok neki almát adni. Szerencsére ő is így gondolta. Sőt azt mondta, hogy akár nyolc hónapig is szoptathatom ht nélkül, ha ven elég tejem, csak ne mondjam meg a dokinak... :lol:

Éva, Sensi
Köszi a sok-sok babakocsis tippet. Még mindig nem tudtam dönteni, bár lehet, hogy a gazdasági válság fog helyettem dönteni, mert baromira megy fel a hitelünk.... :shock:

marek
 
 


Marek

Örülök, hogy túl vagytok az oltáson. Az első oltásnál nem lázasodott be Áron, pedig együtt kapta a prevenárral, de most lemaradtunk következőkről, de azt mondta a védőnő, hogy a 2.nál ált. be szoktak lázasodni. Remélem, nálatok ez nem így lesz!!

Ez az orvos nem normális, ne hallgass rá!!! Lorával a szülés után én is 52kg voltam 165cm-rel és mégis másfél éves koráig szoptattam, akkor is azért választottam el, mert már terhes voltam az ikrekkel és féltem, hogy nem tudnak kellően fejlődni, ha még közben szoptatok is.
Úgyhogy ez egyáltalán nem alkati kérdés szerintem, van egy csomó nagydarab, nagymellű anyuka,aki meg egyáltalán nem tud szoptatni, úgyhogy ne is hallgass az orvosra, csak szoptass!!!!

Szöszke
Nagyon ügyes volt Gergőke!!! Egy kis hős, hogy nem is sírt!!!

Nekem meg lassan szétdurran a mellem, mert Áron nem akart fürdés után szopizni, mert annyira tele van az orra, hiába csöppentek neki, hiába szívom egyfolytában, ... na mindegy ,majd lefejek belőle egy kicsit.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


A tej mennyisége meg aztán mióta van összefüggésben a testalkattal? :shock: Na, jófej doki lehet...
Én sajnos nem anyukámra ütöttem, de ő 49 kg volt szülés után nemsokkal és annyi teje volt, h a házban lakó kisbabának is adott rendszeresen (nem csak az első 1-2 hónapban ám), sőt, a kórházban sutyiban szoptatta a szobatársnője babáját, mert az anyuka (aki anyámnak a duplája volt) sajnos nem tudta, nem volt teje.

Kép
anhel
 
 


Gergő az oltás óta egyfolytában alszik, csak szopizni ébred fel. Remélem, éjszaka nem akar majd emiatt a megszokottnál is jobban kukorékolni.

Marek,
ne feledd, azért is fog elapadni a tejed, mert hideg a lábad is. Meg Bori lába is. :D:D:D Orvos :evil:

Holnap megyek az altatóorvossal megbeszélni a hétfői műtétet. :?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Ismét csak beugrani van egy kis időm! A múltkorit sem tudtam befejezni!

Egy két kép:

Kép Harapok!


Kép A kezem is fini!


Kép Egész jó ez a répapüré!

Kép Az előke sem rossz!

Kép Várj anya én is segítek!

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Linh!
Lilla is fel akar ülni, ha félig ülésben teszem le egy párnára, és még én sem engedem neki, mert kicsi még hozzá. Én ilyenkor lefoglalom mással, az általában bejön. Ha fekvésből is ülni akar már, akkor sztem tedd vm érdekes dolgo alá, mellé, amin megakad a szeme.
A szopis teától nem fáj Marci hasa? Én azért nem mertem még inni ilyet, mert azt hallottam, h fájhat tőle a pocija a babának.
Febr. 23-án megyünk vissza Londonba, Lilla akkor fogja látni az apját majdnem 2 hónap után…hát kiváncsi vagyok. :) Több segítségre egyébként tőle sem számítok…úh kemény lesz ez a 2 hónap, míg újra hazajövünk. Na nem baj, lassan a lakótársunk is befejezi a melót, már 32hetes, és akkor csak elleszünk majd. Ha ott lesz a 2 gyerek, az lesz majd vicces… :D

Szöszke!
Kértem én, de úgy láttam anyukámon, h nem szívesen csinálja, ezért nem kértem többet. Sztem magától kellene éreznie, h örülnék, ha néha 1-1 dolgot bevállalna 1-1 nap. Egyébként mintha megérezték volna, h kicsit elegem lett, mert tnap apukám elvitte Lillust egy rövid sétára, h elaludjon késő délután, ők fürdették, és apukám altatta. Lehet apa olvasta a hozzászólásomat, mert itt felejtettem a word-ot megnyitva, nemtom… :)
Gratula a jeles naphoz! :)

Tercsi!
Jaj, nagyon sajnálom, hogy ilyennel kell szembe nézned, de remélem, hogy a lehető legkevesebb kelelmetlenséggel megúszod!!!!
Nagyon szépek vagytok Nórikával!

Borkaby!
Tominak aztán vas gyomra lehet, h még a káposztától sincs semmi baja. :) Én paradicsomot, papírikát sem merek enni…na meg még sorolhatnám. :P

Marek!
Akkor használd továbbra is szépen a terpesz pelust! :D Gratula a hős Borinak! :)
Jaj, tényleg, már többször is kérdezni akartam, h mi van a teszttel!? Én mindig úgy szerettem volna, h max 1,5év legyen az első 2 gyerkőc között, aztán ha már ovis a kicsi is, jöhet a 3. Hát asszem ebben a szituban ez most felejtős, de nektek hajrá, hajrá! :)
Sajnálom azt a bőgős napot, beszélj a családdal! Lehet, h nem tudják, h miben és hogyan segíthetnek. Az enyémek tudják, csak most sztrájkoltak. :?
A fázik a gyerek, mert hideg a keze-lába, meg a takard be a hasát nekem is a kedvenceim, de én csak mosolygok rajta. :D A tea kérdés nálunk is sláger volt, kapott is egy hétig kb fürdéhez, mert attól nyugodott meg….azóta cumival nyugizunk, és nincs tea. Na ezzel engem is fel tudtak idegesíteni. Apukám meg beállított ma, h a titkárnője azt mondta, h mostmár lehet neki adni almát, meg ilyeneket…hát mondtam, h ha bírjuk addig, akkor én 6hóig nem szeretnék adni mást, ha később esetleg tápival kell pótolni, akkor meg 5hó-tól.
Jó bálozást nektek, szerencsések vagytok! Én a szalagavatóra sem tudtam elmenni egy 10perc erejéig, megnézni az öcsémet, mert fellépett (énekelt a gitárjával)… :(
„pulóvert b@szki” – na ezen felröhögtem :D
Ez a doki nem teljesen normális! :? Hogy lenne ez már alkati kérdés???

Az mondjuk oké, h szerintem függ a cici mérettől is, bármit mondanak, mert nem hiszem el, hogy mondjuk két fél almányiban ugyanannyi elfér, mint két sárgadinnyényiben. Az enyémek sajnos még így is kicsik, h szoptatás alatt marha nagyot nőttek magukhoz képest, de szegény Lillus sztem sosem fog pl 200ml-t leszivattyúzni egy cicimből, mert nincs is akkora, h elférjen benne annyi. :S Szerintetek? Éppen ezért sztem nekem már nem sokára tetőzik a mennyiség, és pótolni kell majd tápival. Most is csak úgy elég, h este fejek egy 50-70ml-t, és nappal még összecsöpögtetek még hozzá 30-40ml-t, és ezt megkapja nappal szakaszokban pótlásként.

popsikrém: mi sudocremet használunk állandó jelleggel…Lillusnak olyan érzékeny a bőre, az arca, keze lába nagyon száraz, és a popsija is volt már egy hétig piros sudocreme mellett is, hogy nem merek nem használni…pedig úgy tervettem… :?

Macianyu!
Teljesen igazad van az apuka szereppel kapcsolatban…

Éva!
Akkor küldök még gyógypuszikat nektek, h gyógyuljatok meg teljesen!!!

Bettike!
Nagyon édes Máté, tök sokat változott, már igazi nagy fiú!!! :)

Ma nagyon jó kedve volt Lillusnak, egész nap vigyorgott. Ebben a szép időben elvittem sétálni is, elmentünk a bababoltba még egy pár tejgyűjtő kagylóért, és vissza. Ez pont egy óra volt. Persze kb 15perc volt mire elaludt, és 20perc alvás után fel is ébredt, itthon alig bírtam visszaaludni. Este pedig nagyon nehezen aludt el, nem tudom miért. Ma elkezdett két kézzel fogni is, ugyanazt a dolgot is, illetve két külön vmt egyszerre. Ezt a pihiszékében műveli legjobban, 3 figura van felakasztva, a középső zsiráfot két kézzel tömi a szájába, és a két szélső vmt fogdossa egyszerre is. :) A hasalás is egyre jobban megy már, igaz még csak kb 2 percet bír, utána jön a nyüszi, de azonnal fel is veszem, mert úgy veszem észre, bejön ez a technika…így egyre többet bír, és mostmár érdeklődik…megkaparintja az előtte lévő játékot, és magához húzza. Kis ügyes! :)

Na most megyek, mert ma végre sikerül éjfél előtt ágyba kerülnöm, ami ritka, mint a fehér holló. Most 11.10 van, és már csak fogat mosok, és mehetek is szundizni. :) Holnap hozok képeket….

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Egyszerűen nincs már időm jönni rendesen :roll: Ráálltam, hogy minden nap csinálok valamit a lakásban (takarításra gondolok), mert úszik minden mindig, úgyhogy ha a gyerek alszik, én csinálom magamnak a melót. De amúgy megvagyunk, jól vagyunk, hasalunk, gagyogunk, nevetünk...

Tercsi - nagyon sajnálom ezt a betegséget, nagyon sok erőt és kitartást kívánok, de ott a gyönyörűséges kislányod, tartsa ő benned a lelket!!! És persze mi is!!!

Bettike - Máté milyen nagy már! Tündéri!! Lotti is így tömi a kezét a szájába :lol:

Marek - az ilyen dokit kikötözném! Hogy mondhat ilyen egy szoptatós anyukának??? Ez szerintem simán megfogja a tejleadó reflexet, ha valaki hajlamos rá, úgyhogy menjen a fenébe! Te pedig ne is foglalkozz ezzel, van tejed és lesz is tejed és kész!
Gratula az oltáshoz Borinak! És előre is jó bálozást!!

Sensi - teljesen érthető, hogy el vagy kenődve amiatt, hogy szüleid nem segítenek annyit, mint korábban. Szerintem beszélj velük, mondd el nekik, hogy ez bánt téged és nagyon fáradt vagy, úgyhogy vegyenek le a válladról egy kis terhet. Főleg, hogy lassan visszamentek és akkor nem láthatják a kicsit egy darabig. Tényleg, mikor mentek vissza?

Macianyu - nálunk dettó ugyanez van, párom ha hazajön, átveszi a gyereket, addig én csinálom a kis dolgomat és fürdök, annyi jár nekem, hogy olyankor legyen időm csak magamra, pl. testápolózni vagy bőrradírozni, ha már egész nap meg sem állok. Szerintem sem jó, ha a síró gyereket lepasszolja az apuka, mert így aztán nem lesz rutinja abban, hogy hogyan nyugtassa meg.

Borkaby - nekem anyukám mondta, hogy ne álljak a gyerek feje fölé, mert felakad a szeme :shock: Nem értem, hogy hogyan gondolta, de a gyerek néz össze-vissza, ha járkálok, követ a tekintetével és még nem volt ebből gond. Szóval az ilyen tanácsokat el kell ereszteni a fülünk mellett, vagy egyiken be, másikon ki :wink: Bár néha elég idegesítő tud lenni :roll:

Na csajok, ennyi fért bele, már dög fáradt vagyok, megyek aludni, Lottika már 10 óta alszik, mostanság cicin alszik be az ucsó szopi közben és így tesszük be az ágyba, bár nem szeretném, hogy rászokjon, de hát mit tegyek, ha elalszik?! :? Valaki szokott még így altatni???

És hahóóóó, az eltüntek jelentkezhetnének, pl. Adri (Inez) nagyon eltünt és Andrea is :cry:
És egy kép búcsúzóul, már szereti a hasalást, látszik, hogy kinyílt előtte a világ, igazi kis huncut :lol:

Jó éjt!!!

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


ja nem én alig bírtam visszaaludni a séta után, hanem visszaaltatni alig bírtam...Lillát... :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Bettyna.....ma mi is répapürét eszünk 10 óraira :lol: Kiváncsi leszek! Tegnap már evett almát répalével,
az ízlett Norbinak! :lol:
Máté nagyon aranyosan eszik, és szép nagy baba! :D

Marek...én is csatlakoznék a zombik közé! :? Norbi 2 napja tök rosszul alszik, és napközben ok nélkül sír. :(
Nincs láza, és eszik is, tehát a torka nem fáj. :roll: mitől lehet?
Ez egy ilyen időszak, vagy front jön?
Nem ismerek rá, komolyan, ez ijesztő! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Tercsimama.....szörnyű ez a betegség (most olvastam) :( S, mégis meddig kell várni még csinálnak valamit? :roll:
Ha, most terhes lennél meg se tarthatnád?Nagyon drukkolok, hogy ki tudjanak kezelni, anélkül hogy a
méhed rámenne! :( Nagyon szomorú. Nem tudom miért történnek jó emberekkel ilyen dolgok? :(
Miért a családanyákkal, akik jó anyák...azokkal történik ilyen.
De nagyon erős legyél, próbáljmeg pozitív maradni! Ez nagyon fontos-MEGGYÓGYULOK HAMAROSAN!!!
SZERVEZETEM EZT LEGYŐZI, KITAKARÍTJA A ROSSZAT BELŐLEM...stb!
Lesz még neked babád, oké??? Ne depizz be.
Remélem nem lesz olyan fájdalmas mint ahogy a doki mondta, sok erőt neked, és sok pozitív energiát! :)
Nagyon szorítunk érted!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!
Ma nem volt hideg a gyerekem lába, mert nem ébredt éjszaka... :lol: Én viszont igen. Hajnalban elkezdtem keresgélni az ágyban, és ismét felráztam a férjem, hogy nem találom Borit. Kérdezte, hogy nem lehet a kiságyban esetleg? :lol: :lol: :lol:

Ildi
Bori mindig cicin alszik el... :oops: Pedig újkorában el tudta altatni magát.

Bettike
Rengeteget változott Máté. Nagyon jók a képeitek!

Megyek, mert fázik a gyerek lába... :arrow:

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?