Új privát üzeneted érkezett!

95. hét, nem rossz!!!!!! 8) :lol: mint 2 elefánt :shock:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztooooook!!!!

Mi ez a pangás???? Hol vagytok?

Momoska, igen van egy nagy fia is.

Ancsi az éjjel csak f3-kor ébredt fel, aztán után f7-kor, végleg. Annyira jó volt aludni :) Kíváncsi vagyok, ma megismétli-e?

Timi, néztem is az este egy jó nagyot, és nem értettem, de a legegyszerűbb megoldásra persze nem is gondoltam :D
A 95. hét pedig kicsit hihetetlen volt.
Ma reggel, amikor a mostani neveden láttalak, azt hittem elsőre, én néztem félre valamit.

Itt elállt az eső, a nap is kandikál kifele, Ancsi alszik, de ha felkel megyünk ki, amíg esőmentes az idő.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Jajaj, nem kevés lemaradást kell behoznom, ráadásul – igen, veszem a lapot én is - a kapott személyiségrajzokat a sajátommal is ki kell majd egészítenem. Hm, lehet, hogy erre hagyok még egy kis időt, mert most eléggé septiben írok. Az elmúlt 4 éjszakából 3 nálunk is igen rossz minősítést kap (a tegnapelőtti pedig a szokásos 2+1szeri ébredést hozta – a +1 a reggeli, ami után még visszaalszunk)…
Lili csodálatos azon a szánkózós képen, nagyon irigyellek ám ezért a képért Edina, mert amikor itt is esett egy kis hó, a párommal már fenekedtünk, hogy megyünk szánkózni Linával. És nagyon jól állt az esküvői hajad!
Az ismerkedéses történeteken csak ámulok, olyan jó, hogy ilyen kalandos és nem mindennapi dolgok történtek itt nem is kevesekkel!! A miénk a klasszikus munkahelyi megismerkedés. Ez a része klasszikus, a többi már nem annyira, mert igazándiból csak futó kalandnak indult, pusztán fizikai vonzalomról volt szó köztünk. Aztán az első randevúnk óta (4 éve) együtt élünk. :lol: :oops: Ez azt jelenti, hogy az első találkánk óta valamelyikünk mindig a másiknál aludt, aztán összeköltözünk közös albérletbe, és azóta is több-kevesebb rendszerességgel költözködünk. (A 4 év alatt ötször tettük ezt meg.) Most kb. 5-6 évig nem akarunk mozdulni, bár az előző költözködések sem mindig az akaratunkat tükrözték.
Lina kezd ráhangolódni a családi ízekre, azon belül is a sósat szereti, a Sinlac-os gyümölcsöt meg sem kóstolja, a túrós-gyümi sem nagy menő, viszont a főtt krumpli, főtt sárgarépa, leves úgy tűnik ízlik neki. Csak el kell kapni a megfelelő pillanatot.
Így az 1 éves szülinapjára nála is kialakult, hogy nagyon határozottan tudja mondani azt hogy „nem” pl ha megkínálom valamivel és nem kell neki, vagy ha kérdezem, hogy „jössz anyához” és éppen mással van elfoglalva. Amit még próbál mondogatni utánam az a „bácsi”, meg amikor jövünk haza sétából mindig mondom neki, hogy hol lakunk milyen utcában. Olyan ügyesen mondja az első szótagot (a bácsiból is persze csak annyit hogy báá, meg egy kis ci-vagy csi-féleséget nem túl tisztán). Kaja közben ha bemegyek a teájáért, akkor is mondom neki, hogy hova megyek, azt is ismétli, egész érthetően, hogy tea. Van mg valami, de az most nem jut eszembe, idővel majd azt is tudósítom, most megyek, mert sok a dolgom és pihennem is muszáj egy kicsit, nem tudom meddig tart még az éjszakai mizéria…
Sandokan szerintem sem volt rossz arc! De a nevét meg nem mondtam volna! :lol:
Még tartozom a szülinapi képekkel is + énkép dióhéjban, igyekszem pótolni.
Addig is mindenkinek jó pihenést, Momoskáéknak jobbulást!
Timicsigán én is igencsak meglepődtem! Kitarts Timi!!!

Kép

Kép
csürci
 
 

 
 

Sziasztok,

Tegnap itthon volt Szabi (félig) ezért nem jöttem. Intézkedős napunk volt, bank, spar , én nődokihoz mentem. Már itt volt az ideje a rákszűrésnek, megmutattam Kolos képei, tetszettek neki, főleg a fürdős. :) Anya szerinte minden kismama visz neki képet, ő meg illedelmesen mosolyog. :)
Lakás ügybe telefonálgattunk sok helyre ... említettem h megtaláltam álomkonyhámat, na felhívtuk a beruházót, és pénteken megyünk megnézni. Momoskának mondom, Telepes+Fűrész utca sarokhoz közel. Szóval elég helyen van, csak pont elötte van a buszmegálló ami hátrány. De vannak tuják ültetve a kerítéshez..szóval már csak ki kell várni h megnőjenek. :)
Olyan brutál %-okat tudnak felszámolni az ingatlanosok. 2 millával többe kerül ha ingatlanirodán keresztül veszed, mintha egyenesen a beruházóhoz mész. :evil:
és a legjobb, találtunk egyet pont sógoromék házában!! elküldtük őket, h érdeklődjenek, de nem voltak otthon, felhívtam az ingatlanost és már két hete nem tudja őket elérni. Szabi viccesen megjegyezte, biztos ott fekszenek holtan a lakásban. kicsit morbid a Zuram. :roll:

Timicsigán és én néztem egy nagyot...de aztán lesett mikor olvastam tovább.

Csürci, miért költöztök ilyen sokat? nem szereted az állandóságot?

Most már biztos h Koloson ez a fosós-hányós vírus ment végig, csak ligtosan. Mert híg volt a széklete, meg doki szerint hányingere lehetett, ezért nem evett, de tegnap már nagyon megjött az étvágya. két tányér kruplilevest vágott be ebédre, meg rendesen vacsizott is.
Hihetetlen h mennyire tudják ezek a picik, h mi jó nekik. a szervzet tudja dolgát.

Momoska, veletek mi a helyzet??

Többiek?? hol vagytok?????
snooopy
 
 


Sziasztok!


Orsi,
megelőztél! Ilyen korán kelt Koli?? Lili 6.45-kor.

Lili még mindig folytatja a sokszori fölkelését. Néha arra megyek be, hogy ül az ágy közepén és sír. Nem elég a simi, ki kell vennem. Kb 1 után már nem kell bemennem, de ma pl. fölsírt 3 körül, nem hagyta abba uh. lerohantem megmelegítettem a kajáját. Mire fölértem elhallgatott. Na bummm! De többször hallottam még, uh. nyugodt alvásom nem volt most sem, de nem vagyok most annyira álmos.

Évi,
örülök hogy volt egy jó éjszakád,csak így menjen tovább is.

Tegnap én is délelőtt a városban voltam, szintén nődokinál. Időnként csináltatok UH-t hogy minden ok-e. Rendben vagyok. De milyen brutál ára van egy UH-nak, nem gondoltam volna? Na mindegy sűrűn nem kell azért menni.

Aztán meg alkottam délután, meg aludtam is amíg Lili aludt. Jólesett ez az egy óra is. Este tudtam csak ide ülni a gép elé, de csak a leveleket néztem meg gyorsan.

Csürci,
ha megyünk sétálni, vagy boltba én is mindig mondom neki, hogy éppen hol járunk, melyik utcába lakunk, megkérdezem ha már közel járunk, melyik a házunk. Nálunk a szoba falán is kint van a ház, azt mindig meg kell nézni, melyik az ő ablaka stb.

Szavak: nálunk is már elég sok szót mond, természetesen álalában a szó elején két betűt, de a bácsi az nálunk is bá, aztán a kardigán = ka, de ez a kanál is, a bicigli= bi, és van még jópár de most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Timicsiga??? én is csak néztem hogy ki lehet ez, mert úgy kezdted a levelet, hogy régen jártál itt..... gondoltam ennyire azért nem lehet szita az agyam, hogy nem emlékszem, aztán ugye a levél végefelé már leesett a dolog....

Lili nem sokat eszik, 2 tányér krumplileves???!!! Az nem semmi!!

Nekem meg át kell térnem másik ételhordoós cégre, mert minden nap fáj a gyomrom és biztos a kajától. Valamit főzhetnek bele amit nem bírok. Emlékszem korábban is rendeltünk már tőlük és akkor is ilyen gondom volt, csak aztán elfelejtődött.

Uh ma főzök valamit, nem eszem meg a kaját, majd Tibinek jó lesz.
Krumpli leves? Az jó is lesz.

megyek mert már ide akar ülni ő is,
lassan altatom, ásítozik egyfolytában. Tegnap is már 9-kor aludt, ugyanakkor kelt mint ma.

Ja persze megint altatom, nincs türelmem a hosszas kiságy fölötti görnyedéshez. Néha próbálkozom, de nem mindig. FŐleg este nem, na akkor aztán végképp nem tudom kivárni míg a sok hempergés végére elalszik.

KépKép
domidina
 
 


Eidina, jaja...Kolos korán kel mostanában, ma fél 7 előtt...tegnap 7... :evil: :twisted: mindig berakom magunk mellé, de kis forgolódás után már menne játszani, meg a kedvence az ablakpárkányra állás, és onnan nézelődés. imádja nézni a forgalmat.

én is megelégeltem a kiságy főlé görnyedést, és s simit, ezért este úgy altatom, h kicsit járkálok vele majd be mindketten a nagyágyba...és elég hamar el is alszik ott. a leghosszabb is negyed óra volt, ami jónak mondható, mert volt már 3/4 óra altatás is. :?
snooopy
 
 


Sziasztok,

akkor sikerült mindenkit meglepnem?!! :D

Ma nem kellett mennem, nagyon jóó végre újra Esztivel. báááááár, tegnap jó napom volt bent, és nem volt olyan rossz az, h nem voltam itthon, hanem mást csináltam...(hú de jól megfogalmaztam, azért remélem érthető valamennyire 8) )
egyébként minden elismerésem azé, aki reggel elvégzi az otthoni teendőit, oviba/bölcsibe viszi a gyerekét, rohan dolgozni, munka után gyerekért, majd otthon meló tovább. :shock: és nekem még segítettek is a nagymamák,mert főztek mire hazajöttem. húú, nem lesz ez egyszerű! :roll:
Edina, Lili szánkózós képe valóban nagyon édes!
Csürci, mi is kisérletezgettünk Esztivel, h mi jön be neki (kajaügyileg) s mi nem, de ez még persze a mai napig így van :)
tegnap pl. még nem készült el a pörkölt és anyukám felszeletelte egy kisebb sütőtök felét, mikróban megsütötte és Eszti mind megette! nem hagyott egy falatot sem neki :lol:
aztán du csúszott még egy kis pöri is.
Beszéd: Eszti vasárnap óta azt mondja: apppúúúú, olyan édes és a párom természetesen olvadozik tőle! bezzeg az anyát semmilyen formában nem hajlandó kimondani 8)
mondja még: auto,(a végét elharapja, mármint a szónak :lol: ), tea=te, tessék=te, vagy tetté, utánozza az oroszlánt, a kutyára mondja,h va-va-va, és most kezdi a bocira a múú-t.
Orsi, hajrá lakás!ez olyan izgalmas időszak, én nagyon szerettem lakásokat nézegetni, de azért nem is olyan egyszerű, hiszen mindent alaposan át kell gondolni. az ingatlanosokat mi is kihagytuk!
Sandokan a maga idejében jó volt, szerintem mindenki odavolt érte! Lucy Liu-hoz nem tudok sokat hozzászolni, mert kb.2 filmben volt szerencsém látni. Én maradok Meryl Streepnél, nekem ő a kedvenc.
Momoska, milyen volt testközelből a filmszemle? a tv-ben láttam, őrült sokan voltak idén! Ti miket láttatok? és amúgy is: jobban vagytok már?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Na jó, akkor ismerkedés:

autovezető tanfolyamon volt egy fiatal srác is, akivel nem beszéltem szinte semmit. Abban az időben minden hétvégén szórakozni jártunk a barátnőimmel a Közgáz pincébe és egyszer (már rég vége volt a tanfolyamnak) összetalálkoztunk a szótlan sráccal. Ő is a barátaival volt, s már sokkal beszédesebb kedvében. De nekem ő nem igazán tetszett, viszont a barátai közül egy fiú igencsak bejött 8) El is kezdtünk beszélgetni, s nagyon jól éreztük magunkat, csakhogy! kiderült, h 3.5 évvel fiatalabb mint én, így elhatároztam, h nem akarok én ettől a fiútól semmit. amúgy is volt egy másik fiú, akivel pont akkor volt egy kis flörtöcske...nade Gábor nem így gondolta. Hivogatott és belementem, h randizzunk, és a találkozókból sorozat lett, annyira jól éreztük magunkat együtt. így lett nagy szerelem és fél év után össze is költöztünk albiba. párom apukája azt mondta akkor, h pár hónap és úgyis mindketten hazaköltözünk... és ennek már 7 éve :shock: :D

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Timi!
Ezek szerint az érzelmek győzedelmeskedtek az észérvek felett. :wink:

Orsi!
Örülök, hogy Kolos jobban van. Rajtunk is átment ez a vírus, azt mondják van valamilyen járvány.
Az ingatlanosok nagyon sokat rátesznek. Anyósomék is mikor vettek lakást, megtalálták az újságban azt a hírdetést, amit irodán keresztül is megnéztek. Meg is egyeztek egymás között. 8)

Edina!
Akartam én is írni, hogy a szánkózós kép nagyon jó. Párom úgy odavolt, hogy vihessük Dávidot szánkózni. Lelkesebb volt, mint egy kisgyerek, mikor elkezdett esni a hó, hogy talán ma már mehetünk. :)
A menyecske ruhád nagyon csinos.

Megyek, mert letettem aludni, de ahogy hallom nem igazán megy egyedül.

Kép
Kép
tina82
 
 


Megint letettem délelőtt aludni 9-kor már aludt is.
Aztán elentünk egy körsétára, posta, bolt, hazafelé sétált egy darabig, de olyan lassan mentünk, már dél volt és egy órája már sétáltunk uh. ment a kocsiba. A ház előtt még kitettem és be sem akart jönni, annyira élvezte most a jó időt.

Megfőztem a krumplilevest és elég sokat evett belőle! aZTÁN mi volt az rendelt kaja? Krumplistészta! Én mondjuk nem ettem belőle, de lilinek ízlett. BÁr lehet neki sem kellene adnom a kajából. Nem tudom, nekem nem tesz jót.

Ja és valaki kérdezte, hogy hol van az a hely, ahol ilyen nagy hó esett, hogy szánkózni lehetett. Szfvár és Mór között, még sípálya is van, sieltek is rendesen.

KépKép
domidina
 
 


nem csak kipakolja a fiókot, hanem tegnap még be is mászott!
Kép

KépKép
domidina
 
 


Itt ül az ölemben, kérdezem tőle, jó ez a kép Tüncike?
Azt mondja óóóóóóó

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Na, én zárok én nyitok? Ki merre van?

Momoska, mi van veletek, hogy vagytok?

Lili napról napra egyre korábban kel, ma f7-kor, annak ellenére, hogy éjjel megint vagy 4x bent voltam nála, de hallottam valamikor hajnalban is sírni, de nem mentem be, és elaludt.

Most kaptam levelet Vida Ágitól, miért nem alszik a gyerek címmel. Igaz túl sok minden nem ír, de az étkezést hozza összefüggésbe. Lehet Lilinek sem jó ez a rendelt kaj3a, ezért kel ilyen sokszor. Most majd váltunk, kíváncsi leszek.

Egyébként tegnap nem ettem a kajából és nem is fájt a gyomrom, uh. biztos a kajában van valami amit nem bírok.
Egyébként Tüncinek a tésztás kaják jönnek be ahogy megfigyeltem,, azokat legalábbis nagyon szereti. De ma főznöm kell valamit neki, de mit? Ezt utálom a legjobban, kitalálni mit csináljak. Az az igazság, hogy Tibivel mi kicsit eltérő izesítéssel főzünk, én lightosan, ő fűszeresebben. Ki mihez szokott hozzá, mit hozott otthonról. És ha én főzök azt megeszi ugyan, de nem olyan jó ízzel. .....
Na mindegy kotyvasztok valamit. Most jut eszembe, tegnap vettem gombát, na abból majd kitalálok valamit.....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

Edina, én is gombáből főztem leves, mert az Kolos szereti. minden leves nagyon szeret. én is elég levese vagyok, mindefélét megeszek de szabi csak a húslevest meg a zöldborsót.
én elég lightosan főzök mivel szabinak van ez a nyavajája, nem jó a gyomrának a túl füszeres, de anya otthon fűszeresen, és én is azokat szeretem.
De aranyos a Lili a fiókban kép. :lol:

Tim, igen, én is imádok lakásokat nézegetni. ez ami ma reggel néztünk, iszonyat jó. drukkolok, h szabi is rábólitson és akkor megvesszük. :lol: annyi előnyünk van, h nagyon el akarják adni már a beruházó, a nyakukon maradt, mert fld (az emberek nem szeretnek fld-re költözni ált) + a túloldalt van a buszmegálló, és a busz hangos. De ha megoldanánk hogy paravánt, zajvédőt húzunk fel, akkor nyert ügyünk van. ezzel még az önkörmányzathoz is el kell menni, remélem engedélyezik.

csatlakzom a korán kelők táborához, kolos 7kor kelt. annyira aludtam volna még.
snooopy
 
 


az tokjo orsi, koltozzetek, s akkor koli es borisz csoporttarsak lesznek oviban:-))
mekkora lakas??

Kép
Kép
momoska
 
 


kolos cornflakes-et eszik. Szabi azt mondta olyan mintha egy kisállatot etetne az állatkertben, kézből. :lol: :lol:
Kép Kép
snooopy
 
 


ja meg betegen, azaz en csak natha, borisz bronchitis, mint az erosebb virusoknal altalaban, neki minden a horgoire megy, tul szukek, majd kinovi. kedvesem persze beparazott, mikor egy nap kihagyassal ujra lazas lett borso, s mar antibiotikumert kialtott (panikhelyzetben nem gyozi le a nevelteteset), elvittuk dokihoz, mert csunyan kohogott, de nem csalodtam benne, azt mondta, ha mar 5. nap is lazas lenne, akkor gondolhatunk antibiora, kaptunk 2fele golyocskat, meg a horgotagitot, de ez utobbit csak masnap adtam neki eloszor, mar a golyocskaktol jobban lett, ejjelre is. persze kohog, de mar felszakadoan, az orrat meg szivjuk.
aliz ma bement oviba, tegnap is ment volna mar, de nem keltunk idoben, csak f9kor, akkor meg mar nem kapkodtunk, ma 8 elott megbokotte a hatam, h. menjunk. hat nem sok kedvem volt, jobb lett volna, ha itthon marad.

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, jobbulást nektek!!!

Már harmadik éjjele, hogy csak hajnali 3-kor ébred szopizni, aztán alszik még 7-ig, kb. De ma pl. f9-kor ébredt. Nme tudom, mitől függ, mert néha a legkisebb zajra fent van, máskor pedig még az ajtócsapódás sem zavarja.

Edina, nekem is ez a bajom a rendelt kajákkal, hogy valami miatt nem ízlik, nem tudom rendszeresen azt enni. Szerintem nekem is fájna tőle a gyomrom. Én nem főzök minden nap, de inkább megesszük ugyanazt több napon át, ha olyasmit főzök, amiből nagyobb mennyiség sikeredik.

Mit értetek azon, hogy túl fűszeres? Több benne a só, bors, csípős?

Nem egyébért, de az én fejemben a fűszeres azt takarja, hogy sok zöldfűszer van benne, ami ugye egyáltalán nem káros a gyomorra, sőőőőt.
Borsot szinte alig használok, csípőset utólag tesz bele, akinek kell, és szerintem a sózást sem viszem túlzásba, meg lehet szokni a kevesebb sót.

Orsi, a gombalevest Ancsi is szívesen eszi. Most zöldbableves van, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.
Vettem csirkemájat, azt fogom majd elkészíteni. Végre lehet olyan májat kapni, amihez nem adnak szívet, mert azt én mindig kidobtam, nem szeretem.

Ancsi is bele szokott mászni a kihúzott fiókokba és a játékosládájába is. Nem tudom, miért élvezi annyira.

Timi, akkor nálatok az érzelmek győzedelmeskedtek az észérvek fölött, nem??? Jó volt olvasni, amit írtál.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi,
egyébként finom a kaja amit hoznak, csak nem tudom mit főznek bele amit nem bírok uh. váltunk.

Erős fűszerezésen meg azt értem, hogy bizonyos dolgokból sok van benne, erőtejes a fűszerezés. Én mindig azt szoktam mondani, hogy tömény, persze sokan nem tudják hogy mit értek ez alatt, nagyon intenzív ízek vannak benne. Pörköltes dolgokban sok pl. a gulyáskérm, pirosarany stb. Sokféle fűszert használnak az ételben. Főleg az ilyen pörköltes dolgoknál.

Én meg kevés sóval főzök, kevés fűszerezéssel. Másnak az én főztöm "íztelen", főleg aki máshoz szokott.

Ma végül borsófőzit csináltam...

mennem kell, dugdossa a mesekönyvét az orrom alá és követel engem, hogy mondjam mi van a könyvben...

KépKép
domidina
 
 


Hát igen, így látatlanban (kóstolatlan) nehéz véleményezni valamit. :) De azt hiszem, értem, mire célzol. Azt én sem szeretem és a gyomrom sem. Én soha nem használok sem piros aranyat, sem gulyáskrémet. Ha esetleg valahol eszem, piros foltos lesz tőle az arcom.

Az én főztömet nagyon szereti a család (a szűkebb és a tágabb is).
Én az általam eltett paradicsomlével, paprikával, lecsóval szoktam ízesíteni (ez utóbbit összeturmixolom), na meg hagyma, fokhagyma, petrezselyem és társai, szárítva vagy frissen. Sót én is kevesebbet használok, mint általában, de a zöldfűszerek miatt kevesebb is kell.

Nekem is ízlik ez a rendelt kaja, de valami mégsem oké, mert én sem bírom.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Momoska, nagy gyógypuszi, és gyógyulgassatok!!

Hát én az erős főszereken inkább azt értem, hogy vlmi csípős és nagyon intenzív íze van. Én is elég sokfajta fúszer használok és ízesen főzök, de anya még inkább. Nálam nincs is bors, meg erős paprika, stb. A sót mellőzöm, meg a cukrot, mert ezekből nem szeretem ha sok van benne.

Timi, meg nem mondtam volna h párod fiatalabb. Annyira jól néztek ki együtt. :)

ja, nem is meséltem, Kolos tegnap elvágta az ujját egy konzerves dobozzal amiben a ceruzák vannak. eléggé vérzett, két ujjbegyét vágta meg, nagyon sírt. bekentem betadinnal+ragtapasz, de az nagyon zavarta. majd addig ügyeskedett míg lerágta az összes tapaszt..szerencsére már nem vérzett akkor. már semmi baja, de eléggé megijedtünk, inkább Szabi, még azt is kérdezte menjünk be az ügyeletre? szerintem kiröhögtek volna minket, hogy egy 4mm-es sebbel berohanunk. :lol: Az volt a fura h én totál nyugodt voltam, pedig meg szoktam ilyedni. Rögtön tudtam mit kell csinálni... Szabi meg kicsit pánikolt. Be is vallotta utána, hogy nagyon megijedt, és mostantól fel kell készülnünk az ilyenekre.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Kinek hogy telt a hétvégéje? Látom senki nem volt itt.

Nekünk a szokásosan, nem volt semmi különös, vasárnap anyóséknál ebédeltünk.
Jó volt ez a kis meleg, sokat voltunk kint az udvaron. Lili nagyon szeret kint lenni, már alig várom hogy végre jöjjön már a tavasz, én is tudok tenni-venni az idén már a kertemben. Most is gazoltunk egy kicsit a virágok között, Lili is segített.

Végre valahára már 3 napja csak 1x kel fel, de én csak 2 napja alszom jobban, az első nap f3-kor tudtam csak elaludni. Igaz 3 napja Lilinek teát csinálok, amiben van babatea, csipkebogyó, meg citormfű. Lehet hogy a citromfűtől tud jól aludni? Mert a foga még mindig nem törte át az ínyét, legalábbis úgy látom.

Na szóval azért ülök itt ilyen korán, mert Lili még alszik, én meg már nem tudok. Na most hogy leírtam, fölkelt, uh. megyek is....
Szép napot!
Aztán írjatok!

KépKép
domidina
 
 


van hajam. beeee!!!! Kép
meg tegnap ota plusz egy foga, de nem am alul, hanem egy felso kisorlo.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

sza@rakodik ez a babanet. tegnap be sem tudtam lépni...ma is akadozik. :evil:

Edina, de jó! gratula Lilinek az alváshoz. lehet, h azért kel mert szomjas?

Borisznak meg a foghoz egy nagy puszi! és édes a punk-hajjal. :lol:

hétvége jól telt, szombat takarítás, lusti itthon, vasárnap anyáék. öcsém elöszedte a 10 éves autópályáját (lehet irányítani a kocsikat, és versenyezni), Szabival azzal játszottak egész délután. mind két gyerek. :lol: aztán jött húgom barátja, és már 3man nyomták, alig tudtam hazacibálni Szabit.
tegnap meg gyöngyös, csak egy villámlátogatás.
snooopy
 
 


kolos kedvenc szórakozás motanában, hogy megnyomja a dvd-író gombját, és mikor kijön a tálca visszatolja. na ezt napjában 50x eljátsza. én meg állandóan rászólok, hogy nem szabad...de hiába. meg ki be kapcsolja a tv-t, de ne ám a távirányítóval, a tv-n lévő gombot nyomogatja, szóval a híradót is 30 részletben látjuk. :evil: :lol:

többiek??? mi a helyzet???
snooopy
 
 


Sziasztok!

Nálunk se jött be tegnap a babanet.

Momoska!
Akkor ez a 7. foga Borisznak? Tök jó ez a kép. Épp ma néztem én is Dávidnak a haját hátul, hogy lassan már copfot lehetne neki kötni. :lol: Nem is tudom hogy kéne levágni. Talán mikor alszik? :roll:

Ja kibújt nekünk is mégegy a fog! Ez a 8.

Orsi!
Mi is takarítottunk szombaton.
Tavaly a férjem meg az öccse vettek egy autópályát, 2 kisautóval, gondolom hasonló lehet mint a Tietek. (Rácalmáson szokott használt cuccos vásár lenni, ahol egész jó dolgokat ki lehet fogni). Kint voltunk éppen a telken. Felállították és vagy 3 órát játszottak vele. ALig tudtuk őket leállítani, hogy ebédeljenek, aztán utána folytatták tovább. :lol: Előbújt a gyermeki én-jük. :) Már tök várom, hogy a Dávid nagyobb legyen és együtt játsszanak.

Ja! Képzeljétek a férjem tegnap hajdinalevest főzött. Kitalálta, hogy túl sok húst eszünk. Ismét bebizonyosodott (hú, de jó hosszú szó), hogy ezek a bio cuccok nem nekem valók. Én nem tudnék hús nélkül lenni.
Sztori: férjem munkatársanak a lánya, anyira szereti a húst, hogy az óvodában kijelentette, hogy Ő a kakaós tésztát nem eszi meg hús nélkül.
Na mondjuk azért ez már túlzás.

Kép
Kép
tina82
 
 


Edina!
Lehet, hogy a teától (citromfű) alszik jobban.

Orsi!
Dávid is imádja nyomogatni a CD tartót. Csak az a baj, hogyha kijön, akkor Ő belekapaszkodik és attól félek, hogy letörik. Viszont annyira kis ravasz, hogy ha nincs bekapcsolva a gép, akkor benyomja, mert látta hogy hol kell. Úgyhogy most már az elosztót is kinyomom.

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Jaj szegény Koli! gondolom azóta már el is felejtette, de rémes látvány lehetett nektek! :( párom is mindentől félti Esztit, meg akarja/ná óvni mindentől...pedig ez a kezdet, majd most jönnek a sebek,zúzódások, esések...háát, fel kell készülni!!
Edina, képzeld Eszti is 1x ébred(ha ébred) mostanában...van valami a levegőben?! vagy lehet,h nektek a citromfű, én meg jól telepakolom a pociját tejbegrízzel. :) Liliről a múltkori szánkózós kép nagyon édi!!
Eszti fogainak száma:2 (alul a két első) és már nagyon dudorodik-fehérlik a felső bal metszője is. (ma estére 37.7-et mértem neki, adtam panadolt, remélem csak a foga...)
Momoska, nagyon kis drága a fiad pancsi közben!
ezek a férfiak... :D párom azt várja, h Esztivel villanyvasutazhasson végre 8)
természetesen Eszti is nyomkod minden távirányítót s közben nézi, h van e vmi változás a tv-n, v a lámpán (van egy távirányitós lámpánk 8) ) de a tv gombjaival csinált vmit és most használhatatlanok, úgyhogy azt már hiába nyomkodja.
A gyakorlat egyébként egyre jobb, már nagyon élvezem, és jó kis kikapcsolódás (mármint az eddig megszokott hétköznapoktól).
Hétvégén sűrű program volt nálunk, szombaton Ligetben voltunk, aztán vendégek jöttek babákkal, vasárnap Margit-szigeten sétáltunk hatalmasat, aztán anyósomékhoz mentünk fel kajálni... :D jó volt!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Ja, elfelejtettem:
Kolit tenyérből lehet etetni?!ÉDI! :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Lehet hogy a citromfűnek volt altató hatása, de ha így is volt az tegnapra elmúlt, nem hatott egyáltalán, vagy 4x voltam bent nála megint. Pedig olyan jó volt hogy csak 1x kelt, remélem csak átmeneti. Bár nála mindig átmeneti, csak ezek az átmenetek nyúlnak kicsit hosszúra :lol: :cry:

Tegnap f9-kor aludt csak el, egyszerűen nem tudott elaludni, vagy 3x tettem be a kiságyba. Ennek ellenére 6.25-kor kelt. Bevittem magam mellé, mert én még - ha nem is aludni - de még pihizni szerettem volna, de reménytelen volt. Uh. nemsokára altatom is. Még igényli a 2x-i alvást.

Nagyon édi Borisz, és tényleg mennyi haja van! és milyen hosszú!!

Úgy tűnik a férfiak jobban féltik a gyerekeket mint mi. Sajnos ezek a kis balesetek elkerülhetetlenek, na meg valahogy meg kell tanulniuk mi milyen veszéllyel jár. Nekem sokszor van elől a varrós dobozom, tele gombostűvel. Lili tudja hogy ahhoz nem szabad nyúlni, mert a tű az szúr, megmutattam neki milyen is az, megszúrtam az újját. Na nem nagyon, csak hogy tudja az érzést. Azért ezt nem teszem minden veszélyes tárggyal ám... :oops: Persze próbáljuk minimalizálni ezeket a baleseteket amennyire lehet, de egy pillanat alatt megvan a baj.

Lili is nyomkodna mindenféle távirányítót, de nálunk az tiltott dolog, arra Tibi nagyon allergiás ha hozzányúl. Próbálkozik, és ahogy nyúl felé már mondja is rám nézve, hogy nem. Tudja ő hogy nem szabad, és általában ennyivel megelégszik.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

tök jó idő van ma!! mi már megjártuk Kolossal a postát, jól beöltöztettem, aztán nem is volt annyira hideg, mint tegnap. akkor majd megfagytam.

Edina, jaj, pedig már reménykedtem, hogy Lili "megjavul."

Timi, már 2 fog, és jön a többi is!! ez tök jó. végül több fogatok lesz mint nekünk. :) és mit kell csinálnod a gyakorlaton?
én is szívesne csinálnék vlmit, mert jó lenne kikapcsolódni, dolgozni vlmit,hacsak 4 órában is. ezt gondoltam tegnapig, aztán ma reggel, mikor ment dolgozni Szabi Kolos le sem szállt róla. mikor felébredt én mentem be hozzá, de egyből átkéredzkedett Szabihoz, majd mikor át akartam öltöztetni, sírni kezdett és vissza akart menni az apjához. teljesne kivolt h szabi elmegy. utána még ott állt az ajtó előtt, és püfölte és kiabált, hogy "apa, apa". szerintem megszakadna a szívem ha ott kéne hagynom bölcsiben, avgy bárhol.

Tina, igen, kolos is belekapaszkodik, félek nehogy letörje.
erre szokták azt mondani, hogy apukák maguknak veszik a játékot, nem a gyereknek. :lol:

tegnap végre eljutottam fodrászhoz. olyan rossz votl a hajam, semmi fazonja nem volt. még dec elején voltam egy másiknál, nem annál akihez járni szoktam, de olyan szarul vágta le, soha többé nem engedem, h más nyúljon a hajamhoz, csak Móni, aki már kb 5 éves korom óta vágja a hajam. mondta is, hogy jól elbarmolták, felemás lett a két oldal, de egész ügyesen megoldotta.

holnap megint megyünk lakást nézni, most budafokra. bár nekem a telepes utcai a favorit, reménykedem h azt fogjuk megvenni. :lol: :roll: (pénteken megyünk alkudozni) tök izgatott vagyok. én nem akartam vinni kolost, de a szabi azt mondta vigyük hátha engednek az árból, ha meglátják kolit. amilyne édesen tud nézni. :lol: :lol:
snooopy
 
 


itt is kisütött a nap, uh. mi is megyünk ki egy kicsit a levegőre. Bár fúj a szél, de egy kis időt kint tölthetünk, nem lesz semmi baja.

Most éppen takarítjuk az emeltetet, már ráfér egy alaposabb, Lili vagy segít egy ronggyal, vagy hurcolja a játékait utánam.

Jó is az ha van egy kis elfoglaltsága valakinek, tényleg ki tud kapcsolni, de azt én sem tudnám még elképzelni, hogy "leadjam" nvalahol amíg én mondjuk dolgozom.

Orsi, izgalmas lehet ez a lakásnézés, bár gondolom a döntés is nehéz. Mondjuk nekem még ilyenben nem volt részem, de sokmindenre oda kell figyelni

megyek is mert így nem haladok...

KépKép
domidina
 
 


Eszti belázasodott hajnalban már 38 felett volt,így ma nem mentem dolgozni...ilyenkor ő olyan bújós,anyás.
Hogy mit csinálok? háát, ez eléggé szerteágazó,de pl: szülőszobán ki kell írni a megszülteket, aztán felkeresni őket, beszélni velük juttatásokról, papírmunkákról,(ezzel ki is lehet szűrni nagyjából, ha valakivel baj van, ill.szoc.probléma), közben megkeresnek ezer féle dologgal,intéznivalóval, védőnőket kell kiértesíteni a babókról,stb. Be kell menni a koraszülött intenzívre is és olyan megrázó élmény látni azokat a mini kis tulképp magzatokat még :cry:
viszont nagyon jó látni az egészséges újszülötteket a mamákkal a gyerekágyon! jaaaj, de jó volt nekem is! és én már valahol várom,h újra átélhessem! :shock: :D
hú, én is szívesen mennék fodrászhoz! az enyém most éppen babázik, mielőtt szült volna még elmentem hozzá, most újat kell kutatnom vhol...
Budafok is jó hely!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


hat nekem tiz napja keves nyugtom van, az amugy egyedul szoszmotolos fiam miatt, mert csak nyomul ram, s uvoltozik, ah nem veszem fel, valszeg nem a betegseg, hanem megint bezsufolta a fogzasat nehany hetbe, mint szeptemberben, mikor 2 het alatt lett 6 foga.

timi,
en profeta vagyok ilyen szempontbol, de persze szuloi paratol fugg...megis leirom a velemenyem pl. a lazcsillapitasrol: felesleges.
a laz jo!!
ha nem virus, akkor 37.7 meg nem art, sot 39 is ritkan.
ha virus, akkor meg igencsak megneheziti a virusok szaporodasat a magas homerseklet (foleg 38.5 felett), mindamelle segiti a mereganyagok (amit a virusok okoznak) tavozasat a szervezetbol (pl. izzadas), es elosegiti, h. a gyerek pihenjen, mert lazas gyerek tobbet pihen, mint az, akinek lenyomjak. szoval, ha megszuntetjuk a tunetet, attol meg beteg a kolok, csak nem latjuk, mert a laz nem betegseg, az vedekezes. ugyanezt gondolom a kohogesrol (azt se kell csillapitani, max feloldani), hasmenesrol, hanyasrol, ha korokozok okozzak.
az egesz gyogyszerbiznisz arra epul, h. becsapjuk magunkat (persze vannak eletmento gyogyszerek), azaz ugy gondoljuk, ha elnyomjuk a tunetet, megszunik a betegseg, pedig csak elnyulik, nem hagy teret az ongyogyito eroknek.
szoval 38 alatt semmikeppen nem erdeme gyogyszerrel terhelni a kolkot (a panadol pl. majroncsolo), de ha a gyerek nem nyugos nagyon, akkor napkozben 39-ig is hagyhato, de tudom, erre kevesen merik ravenni magukat, pedig ez a hofok, ha nem lazgorcsos a gyerek, nem art neki, max. egy erosen szivbeteg 90 evesnek.
bocs! de a tobbiek mar biztis rajottek, h. ez erzekeny tema nalam. sosem birom ki, higy ne szoljak, pedig mar tobbszor megfogadtam:-))

aliz pl. a mostani jarvanynal 1 nap 39-40 fokos lazzal 4 nap alatt kijott a betegsegebol, mig a baratnoinek allandoan lenyomtak (ugyanaz a virus, ugyanakkor), ezert a laz is tobb napig elhuzodott, s kettonek tudogyulladas lett a szovodmeny, mert ez tenyleg egy eros virus volt, amit ki kellett olni a szervezetnek amagas homerseklettel, mert ha nem, akkor csak terjed a franya tovabb. borisznak ejjelre lett 38.8, akkor beadtunk neki lazcsillapitot, mert az apja fel orankent felkelt nezegetni, erre egy nap laztalansag utan visszajott ujra a laz, akkor mar hagytuk, h. dolgozzon a szervezete.

Kép
Kép
momoska
 
 


mi mar a 4. lakasunkban lakunk, de en mindig a kedvesemre biztam magam, o maniakusan szereti, en meg ruhellem. de altalaban jol dontott.öoooooooooooooooooooooooiuooiiiiioöüü9oüüüüóóóóóóóóóóóóóóóóóóőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőúú őüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üó óóó óó


ez nem en voltam. :oops:

Kép
Kép
momoska
 
 


most hívott az ingatlanos, hogy a budafokit eladták tegnap este. :evil: :cry: 2 napja volt fenn a neten, úgy látszik téynleg jó volt, ha ilyne hamar vevőre talált. sajnálom ezért.

Momoska, kolosnak is vannak ilyen napjai mikor le nem száll rólam. de nála se híre se hamva fognak.

Timi, jobbulást Esztinek!!
snooopy
 
 


nalunk az az egy db attort, s kettot meg latok keszuloben, de ez nem jelent semmit, viszont iszonyu nyugtalanul aludt ejjel, allando fejkoppanasokra es felsirasokra riadtam, pedig o nem az az almaban mozgekony fajta, s ma 2 db haztartasi keksz volt eddig a napi adagja, most alszik. bar ha az olemben ulhet, vagy vele maszkalok ide-oda, marmint, hogy a kezemben van, akkor nem tunik ugy, mintha fajdalmai lennenek.
de azert van, hogy nem veszem fel, ha mar megelegelem, akkor lefekszik a foldre hasra, kezere hajtja a fejet, s sir, aztan abbahagyja a sirast, de fekszik ugyanugy tovabb, majd ujra sir. mozdulatlanul.
ez egy mai kep...akkor mar 5 perce igy fekudt (kegyetlen anyja inkabb fenykepezett:-))

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


na borisz ma eleg furat ebedelt. en megettem a tegnapi zoldbab maradekat, gondoltam, fozok majd neki meg vmit, de koran felebredt, ezert gyorsan osszeparoltam mexikoi zoldsegkevereket tarhonyaval (meg fokhagymaval), kapott ra joghurtot, s falta, mint kacsa a nokedlit (persze csak magahoz kepest!). ugy latszik az alvas elotti chamomilla bejott, mert jokedvubb es eszik is.
:-)
ja ez volt a fura kaja... Kép

meg ez...

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Koli is veti le magát a földre ha dühös rám.
de játékból is szokta, hasra fekszik, és mozgatja a lábát meg kezét, mintha angyalt csinálna hóban, de ő hason van. :lol:
meg ha lerakok párnát a földre és megpaskolom, odajön és ráveti magát.

és miért sír ennyira az a szegény gyerek az uccsó képen?

2,5 órát aludt délután kolos, ebből 1h 20percet az ölemben, míg én megnéztem a tegnap felvett rúzs és newyork-ot. néha kell egy kis szappanopera. :lol: sajnos a született feleségeket ismétlik, pedig úgy vártam az új részeket.
snooopy
 
 


Momoska, elolvastam a véleményed és én sem vagyok nagyon gyógyszer párti, de éjszakára ha már láz közeli a hője+tudom,h fájdalmai vannak a foga miatt biztos,h én adok neki vmi láz és fájdalom csillapítót. Napközben végig hőemije volt és van, de ezzel nem csinálok semmit, csak próbálom itatni, de nem sikerül igazán sokat beletukmálni..gondoltam, ha feljebb megy, meg este a fürdésnél amúgy is, egy hűvösebb pancsit kap most. (esztim szereti a jó meleg vizet, hát, most nem kap szegénykém).
most már köhög is egy picit+folyik az orra :cry:
Jók a Boriszos képek :D joghurt+tarh+zöldség?!wow
tényleg,mért visít az utolsó képen?
egyébként Eszti is így eszik,kézzel :D

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


most esztinek sem túl jó az étvágya,alig eszik, tököt sütöttem neki,azt imádja.evett is két szeletet
jaj de nincs kedvem ma semmit csinálni... :?
este rendel a dokinéni, lehet leviszem esztit.
A született feleségeket én is szeretem

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!
Már jó régen nem voltam! Ez a babanet is egyre gyakrabban vacakol. Volt, hogy mire betöltött volna már mehettem is, vagy be sem töltött.

Huh Orsi, szóval költözni készültök! Nálunk Roli intézte az oroszlán részét, igaz én akkor voltam terhes és még dolgoztam is, de így is elegem volt belőle. :wink: Tényleg nem egyszerű! (Na azért ha lenne pénzünk most egy nagyobb házra, szívesen költöznék! 8) )
Tetszik a Kolost kézből etetős kép!!! :D Azért vigyázzatok az íróval! Levi is állandóan kinyitotta a cd olvasót (szerencsére a dvd írót hagyta) és annyit feszegette, hogy már nem is működik! A távírányítóra is rá van kattanva + a számítógépre is sajna. :roll:
Jó, hogy Koloson ilyen lightosan ment végig a kór. És bibis lett az újja! :( Hát igen ezek már gyaníthatóan egyre gyakoribbak lesznek!

Szavak: Levi még mindig halandzsa nyelven kommunikál leginkább, de már eljutottuk oda, hogy mond 1-2 szót. ( Amiket karácsonykor mondott a nagyiknál… hát szóval azóta sem ejtette ki őket :? , ezek a hattyú, maci és vau szavak voltak.) Szóval most van a hami (ez az inni is), baba és a gaga vagy gagi (kaka). Szól ha bekakált. Persze képtelen csak jelentésükben használni őket, mondja másra is (ma pl a fenyőfa is baba volt :roll: ), de tisztán látszik, hogy tudja mit jelentenek. Ez kissé zavaros, de gondolom értitek… remélem.

Beszéltetek a fűszeres kajákról. Mi kifejezetten szeretjük ( jópár egészségtelen ételt imádok), még a krumplistésztát is borsozom. Az erős pista meg állandóan jelen van a hűtőben és lelkesen használjuk is. Úgy tűnik hozzátok képest „brutálisan” fűszerezünk. A pirosaranyat meg a gulyáskrémet én is utálom, egyáltalán nem használjuk.

Borisznak gratula a foghoz ! Neki is milyen nagy haja van!!! Úgy látszik csak mi maradunk olyan kis kopaszkák!:-) Látom a képen tud ő is ordítani rendesen! Még olyankor is olyan édesek, nem? Joghurtos-zöldséges tarhonya fokhagymával? Az tényleg fura, de ha ízlik neki… :)
Esztinek is és a fogának is örülünk! Jobbulást neki! Igazság szerint én sem merem éjszakára lázasan hagyni. Szerencsére Levi még csak 1x volt lázas (vagy ez nem is olyan szerencse?).
Hát Timi az nem hátrány ha tetszik amit csinálsz! Jó lehet egy kicsit kiszabadulni otthonról! Nekem sem ártana!

Edina, nem féltél, hogy leszakad a fiók alja (Lili a fiókban)? Nekem állandóan ilyen paráim vannak.
Megint rosszabbul alszik Lili? Haladtam a könyvvel, azt taglalja mennyi alvásra van szüksége egy gyerkőcnek. Ilyen korban az ideális alvási időt 13 órában állapítja meg, ebben benne van a nappali is. Nem tudom pontosan Lilinek milyen alvási szokásai vannak… Levinél egyértelműen az elalvási szokással lesz a gond ill. van. ( Nem akar ugyebár egyedül aludni)

Mostanság nagyon résen kell lennem Cucival, mert mindig csinál vmit amit nem lenne szabad! Képzeljétek rászokott a kukára! A múltkor elszaladtam pisilni (már halaszthatatlan volt), gondoltam ellesz egyedül addig (már szinte fénysebességgel tudok pisilni). Kijövök, látom bevonult a szobánkba az ajtónak háttal és gyanúsan csendben van. Mit gondoltok mit csinált??? Kivette a kidobott krumplipürét a kukából és elkezdte enni!!!! :? :roll: :x Persze amikor adni akartam neki elkezdett pfujogni, hogy neki az nem kell, a kukából meg kiszedi! :twisted:

A másik ami nagyon nem tetszik: elkezdte verni magát! Ütlegeli a fejét! :shock: Képes a földbe/kőbe, falba bármibe beverni, ha más nincs akkor a kezével veri! Mit csináljak vele? Olyan idegesítő, nem tudom honnan veszi, nálunk senki nem verekszik. Esetleg vmi tanács…?

Persze azért tud nagyon édes is lenni! Elmentünk pénteken Pestre bababoltba. Látnotok kellett volna ahogy elkezdett rohangálni a játékok között, nagyon élvezte!
Csoda is történt, odament egy vele egykorú kislányhoz!!! Eddig észre sem vette a kortársait!
Képzeljétek, kapaszkodott a metrón! :D Pedig kocsiban volt, de látta mi kapaszkodunk akkor gondolta ő is. Rádásul milyen unott fejjel!! Ha arrébb toltuk a kocsit háborgott hogy úgy nem tud kapaszkodni! Egy kép róla:
Kép

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Verti, jobbulást Esztinek, remélem a láz megöli a bacikat, aztán gyorsan jobban lesz. Sok gyógypuszi neki. :)

Jópofák ezek a gyerekek és mennyire mások vagy időnként hasonlóak tudnak lenni.

Ancsi is annyira tud sírni, ha akar valamit, annyira tud zokogni és az én szívem meg szakad meg, ha látom. Nem bírom, ha sír. :( Habár ez nem jelenti azt, hogy mindig felkapkodom és hogy soha nemsírt....

Momoska, jók a képek, a fürdős-punkos nagyon édi és az ebédelős is. :D

Orsi, remélem sikerrel jártok lakás-ügyben :)

Edina, sajnálom az éjszakákat, át tudom érezni. Egy hét happy után, amikoris csak hajnali 3-4 között kelt 1x !!!!, utána szunya reggelig, megint felkel nagyon sokszor, legalább 4-5x, nem számolom, de biztosan sokszor, mert hulla vagyok reggel és ő is nyűgösebb, tehát nem pihente ki magát.
Én erre az időjárás változásra, frontra gondolok, fogait is néztem, de még nem látok-érzek semmit.

Hát nálunk az apjuk sem parás, igaz én sem, de ő még kevésbé.

Biztos Ancsi is szeretné a távirányítót, de nekünk nincs. A telefonokat szereti, de ha nem vigyázunk, felhív valakit, a múltkor még jó, hogy időben észrevettem, mert tárcsázta a 112-t. Nagy kedvencei még a fülhallgató és a mikrofon, ezek ugye itt vannak mindig a gép mellett a skype miatt. Kérezkedik fel az ölembe, teszi a fejére és zenét akar hallgatni.
Momoska, a Lilly baba dalok egész repertoárját hallotta már többször is. Valamiért tetszik neki.

Két napja főzök neki estére citromfű-teát és egy kis mézzel ízesítem.
Olyan fura, mert több kevesebb sikerrel, de megeszi az ebédjét, és attól kezdve szinte semmit nem akar enni. Főztem zabpelyhet tejben, kicsit hígabbra hagytam, összeturmixoltam és nagy lyukú cumiba téve már elfogadja és hajlandó valamennyit inni belőle. Amit kanállal kell enni, az nem kell, sem a darabos étel. Pedig régebben szívesen evett Gerivel, sőt követelte azt, amit Geri evett. Most is ott üldögél, csak épp semmit nem fogad el.

Momoska, lázügyben én is ezen az elven vagyok, csak végső esetben csillapítok lázat, előbb hagyom "dolgozni", aztán rendszerint magától el is múlik.
Szép és nyugalmas éjszakát Nektek!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Kora,
Elég erősek a fiókok, bár másikba nem próbált még belemászni, csak ebbe. Igaz másikakba nem is tudna.
Lili is 1x volt még eddig lázas, szerencsére elkerültek a betegségek, meg úgy tűnik elég erős az immunrendszere. Bár igaz nem nagyon járunk emberek közé, csak apa hozhat haza bacikat.

Alvási szokások? Lilinél is az elalvás a problémás, egyedül nem tud, visszatértem az altatásra, amig még 2x alszik nappal, addig nem fér bele, hogy kivárjam míg elalszik nappal. 13 óra alvás? Hát talán szűken megvan. Nappal 2x 1 órát alszik, éjjel meg kb. 8-tól f7-ig. Persze kel mondjuk 2-3x, de adok neki inni és 5 perc múlva már teszem is vissza az ágyba és alszik, sokáig nincs fönt, de akkor sem nevezhető ez nyugodt alvásnak.

Kukából enni??? Háááát mindig az a jó, azt jó csinálni amit nem szabad, tiltott dolgok azok izgalmasabbak. Ezzel nincs is gond szerintem.

Igaz Lili eléggé szófogadó, és megérti ha valamit nem szabad, vagy ha éppen nem kap meg valamit, meg lehet vele beszélni: Lilinél nincsenek ilyen látványos hisztik, földre fekvős sírós dolgok. Pl. ha nagyon akar valamit, mondjuk hintázni pont amikor reggelizek, egyszerűen mondom neki, hogy most látod eszek, majd ha befejezem, hintázunk. És megérti nem akaratoskodik tovább.

Sajnos a fejverésre nem tudok semmi tanácsot adni, meg hogy miért csinálja? A neten talán kereshetnél rá valami magyarázatot. És milyen gyakran csinálja, ill, mennyire erősen üti a fejét.

Verti,
Esztinek jobbulást, gyógyuljon meg hamar.

Évi,
Háát igen, átérzem én is az éjszakáidat, sajnálom, hogy újra visszajöttek ezek a nemalvós napok.

A lázzal kapcsolatban én is egyetértek Momoskával, dolgozzon a láz, az hasznos.

Borisznak gratula a fogacskához. Hú de nagyon sír ezen a képen, mi volt a baja?

Jaj mennem kell már,, hozza könyveit hogy olvassam…

KépKép
domidina
 
 


[quote]H írta:ú de nagyon sír ezen a képen, mi volt a baja?


jol megvertem, hogy mar elmult egy eves, de meg mindig ilyen rondan eszik. :twisted:

(amugy meg az volt a baja, hogy a sajat labara allitottam, mert nem voltam hajlando joghurtos tarhonyasan felemelni, s a kezemben elvinni a furdoig)

mi ma kimentunk jatszozni delelott, pedig delelott kevesbe veszem ra magam, mindig furcsaltam, h. az ilyen mini gyerekek szulei mar 10-11kor ott nyomjak (most is sokan voltak), de ma olyan szepnek tunt bentrol az ido, kint meg visszahokoltem....brrr!. boriszt kitettem a kocsibol, s tiz percig mereven allt egy helyben, meg se mukkant, nem tudta, miert van buntiben, aztan lassan elkezdett mozogni...de azert nem lelkesen.

viburcollal nem sir fel ejjel. kiprobaltam. tegnapelott kapott, legeloszor 6kor kelt szopcsizni (azt kinemhagyna), tegnap nem kapott, rengetegszer felsirt almaban, ma megint kapott, ujra hatkor kelt. ugyhogy leszedalom:-)

timi,
bocs, csak elment akkor a szemem mellett, h. fajdalmai voltak esztinek, azert kapott panadolt! nem okoskodom tobbet, igerem:-)
bar en fajdalomcsillapitasilag is kegyetlen vagyok, vagy csak elkerultek meg a gyerekeimet a nagyobb fajdalmak, aliz egyszer kapott nurofent fajdalom miatt, mikor 3 evesen kozepfulgyulladasa volt. bar - igaz, ami igaz - annyira nem vagy kegyetlen, mert borisznal most bejon a chamomilla es a viburcol.

evi,
borisz is jobban ette 10 hosan a kenyerfalatokat es mas darabos kajat, mint az elmult ket honapban, de most 1 hete megint visszatert ra, sot minden atmenet nelkul egyszercsak az ebedben is megeszi a normal allagut, bar nem ugy mint aliz, aki ilyenkor mar nyomta magaba par honapja kezzel a 2x2 cm-es husfalatokat krumplival, borisznak meleg kajaban meg kell, hogy valami saftossaga legyen.

Kép
Kép
momoska
 
 


hihihi. most latom csak levi arcat:-)) nagggyon jo!!:-) a kukaba tok fini dolgok vannak, van aki csak azt eszi.

orsi,vegiggondoltam, nem remlik uj haz a telepes-furesz sarkan, csak a telepes-locsei sarkan. van a suli, masik sarkon a fagyizo, szemben vele egy parkoloszeru, a negyediken nem is tudom. hol a haz???
mekkora a lakas? s milyen arban?? s mikor koltoznetek?:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


momska, a ház a parkolószerűvel szemben van, kinn is van egy tábla h eladó lakás. augusztusban adták át, és telepes u. 40. ha arra jársz.
nem túl nagy 68nm, de van két háló, egyik 12,7nm másik 12,4 kb. a nappali 22+konyha 6nm. amerikai konyhás. minden berendezés benne van, mármint a konyhában, két wc ami nekünk nagyon kell... egy zavaró, h szemben van buszmegálló és mikor elindul a busz elég hangos, de ezt meg lehet oldani paravánnal, vagy mivel. a kerítéshez raknánk fából ilyen hangfogót. + be sem látnának. van ültetve a kerítéshez tuja, de mire azok megnőnek... ki kell várni.
nekünk nagyon bejön.
képzeljétek, sógornőm azt találta ki, hgy felhívta őket mint egy független érdeklődő, ma mennek megnézni és ajánlanak nekik egy viszonylag alacsony árat. így ha mi megyünk alkudozni, talán engednek az árból, ha látják mások is olcsóbban vennék meg. :lol:

megyek, mert pogit sütünk húgommal...
snooopy
 
 


oksi. ma meglesem. alizt ugyis vhol a telepes u.-ban kell osszeszednem vmelyik baratnojenel este. a pelikan fagyizoban sokszor kotunk ki nyaron:-) s kozel lesz kolosnak a korzeti suli (bar nem tul jo:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


latszik, borisz, mennyire elvan ma. itten tobzodom. (keresem az iskolai nyilt napokat a neten, a tavaszunk errol fog szolni!)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Esztinek megduzzadtak a mandulái+piros a torka+köhög+folyik az orra+nem eszik+inni sem nagyon akarna (de nem hagyom békén, állandóan itatgatom, már elővettem egy cumisüveget is, abból úgy ahogy megissza a teát :? de legalább jut belé valami folyadék...) szóval csak ennyi baja van a kis cicának :( kapott antibiotikumot és rinathiolt+fluimare+orrcsepp. remélem hamar túl lesz rajta.éjszaka rajtam aludt mert egyfolytában eldugult az orra, hiába emeltem meg a kiságyban a matracát(nem aludtam valami sokat, de legalább ő aludt valamennyit).
Momoska nem tartom okoskodásnak amit írtál, jó tudni más hogy gondolkodik és még hasznos is lehet :wink: ja, azér ne verd gyakran a gyereket, bár igazad van ami az evést és a korát illeti (hi-hi).
Kora, Levi jófej! úgy kapaszkodik, mint aki világéletében ezt csinálta 8) :D
a kukába Eszti is próbál turkálni, de nálunk a mosogató alatti szekrényben van, ami kihúzós így ő nem fér hozzá, úgyhogy ez nálunk kilőve. Az ütögetést pedig nővérem 1.5 évese is csinálja, ha nem sikerül neki valami, vagy tiltást kap ill. a tesói nem adnak oda neki valamit. ki fogja nőni, addig is ha ezt teszi el kell valamivel terelni a figyelmét (valami feladatot adni neki, vagy mutatni neki vmit )
A fűszeres kajákat mi is szeretjük, de az erőset nem. illetve én nem, párom szereti. Szóval a borssal finoman bánok, de használok mindenféle jó fűszert. ahogy észrevettem, Eszti is szereti az ízeket, kivéve a tárkonyos levest, na,az nem jött be neki.
Orsi micsoda taktika! 8) a 68 nm pedig nem rossz, és tök jó, h van két szoba a nappalin kívül+2wc. Amikor lakást kerestünk,akkor láttuk, h az új építésű lakásoknál a 60 nm felettiekben 2 wc van ált. háát, sok szerencsét!!!!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?