Új privát üzeneted érkezett!

Szilcsi!

Hajna is kel még. Én hagytam sírni 1 évesen, akkor pár hónapig nem kelt, de most már 9 hónapja újra ébred éjjel.
Miért? Most decemberben jöttem rá, hogy a férjem pont 9 hónapja jár 12 órázni, meg éjjelre dolgozni. Amikor itthon van huzamosabb ideig, akkor Hajna is végigalussza az éjszakát.
Ezt csa azért írtam le, hogy nem feltétlenül a környezetben (hálózsák, hőmérséklet, pára...stb) kell keresni a megoldást.
És nálunk sem biztos, hogy egyértelműen apa hiányzik. Valószínűsítem, hogy én ilyenkor idegesebb, türelmetlenebb vagyok, és ő ezt érzi. Jó nyomozást Neked is, és kívánom, hogy hamarabb javuljon a helyzet, mint nálunk :wink:
Vendég

Zita! Gulliverben is láttam jelmezeket, bohóc ugyan nem tudom van-e de ha másutt nem találsz esetleg megnézheted ott is. Nekünk nincs sajnos.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Adóbevallás beadva. Juppé, egy hónap múlva - remélhetőleg - jön a pénzünk.

Kármen, ami azt illeti, én még nem ismertem a férjemet akkor, mikor még hattyasi volt. :)

Szilcsi, jók a fotók. Szerintem simán lehet, hogy Lalinak melege van, Peti este egy rugiban és egy vékony pólóban alszik betakarva. Persze néha lejön róla a takaró... Nálunk a hálózsák eleve "mission impossible", de ezt már többször leírtam.

Kinga, passz, ahogy írtam, én jóval később ismertem meg a férjemet, de majd megkérdezem tőle, hogy vajon áll-e még a Hársfa. Úgyis minden este beszélünk.

Zitaa, sajna nem tudok segíteni jelmezügyben.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! Papiron adtad be? Az elöbb akartuk letölteni a programot és a férjem mondta még nincs fent:( Én is gyorsan szoktam beadni, várom a visszajárót :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok

bocs, de nagyon nincs időm.enyim gyerek örökmozgó, és rossz alvó, mint az anyja :wink:

Nórus
pontosan mit kérdezzek a dokinőtől? (tudom valami vérvétel meg allergia, de pontosan???) 9én megyünk, ha nem lesz beteg a Mini

mindenkinek puszi, és majd eljön még az én időm. de az nem most van 8)

puszipá
toncsi

toncsi80

Szilcsi!
A 15 hós oltástól volt láza,mára láza nincs, hanem pöttyös lett estére,reggel még nem volt,gondolom a rózsahimlő,dokinéni mondta,hogy ez ezzel is jár,tök jó! :?
20140113113746

csajok!
Valaki a sebészeti klinikán lévő Prof Farkas Gyuláról vagy Dr Lindler Lászlóról tud valamit???
Fontos lenne, egyik ismerős apukája nagyon beteg. :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Kármen, nem papíron, hanem ügyfélkapun keresztül.
Egyébként már vagy két hete fent van az új kitöltőprogi és a nyomtatvány is...legalábbis gondolom, hogy nektek is a 0853-as kell. http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany

Anett, rózsahimlő? Nem hangzik túl jól.

Ági és
KépKép
exdeus

Anett! Igen, nekünk is mondták hogy az oltásnak milyen mellékhatásai lehetnek, Norbi csak taknyos lett 1 hét után, ahogy megmondták elöre.

Exi! Köszi, este mégis meglett a program. Én is ügyfélkapun szoktam beküldeni, ma megcsináljuk :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita,
LIDL-ben láttam bohóc jelmezeket több méretben 2ezer Ft körüli áron
Vendég

Sziasztok!

Anett, sajnálom, ez elég rosszul hangzik. :? Akkor majd felkészülök én is ezekre mellékhatásokra, majd áprilisra. Meddig tartanak a pöttyök? Mint a rendes himlő, vagy annyira azért nem vészes?

Adóbevallás: nekem megcsinálja a munkáltató, eddig mindig szegény anyukámat kínoztam vele.
Kinek adjátok az 1%-ot?
Az egyiket minden évben a szegedi koraszülött mentőknek adom apával együtt, de a másikkal mindig bajban vagyok, veszni se akarom hagyni, de egyháznak sem akarom (bocs azoktól, akik vallásosak).

Zita, profokat sajna nem ismerem. :(

Éjszakánk: egyre rosszabb. :cry: Elaludt 10-kor, egy óra hosszás altatás után, felébredt éjfélkor, apa altatta vissza fél óra alatt, fél 2-kor én mentem át, fél 4-kor :idea: sikerült letenni. Hétkor meg kelés az egész családnak. :roll: Ha megérem a hétvégét, megfogadtam, rácsukom az ajtót. (apa kiröhögött, szerinte úgysem bírom ki, és tartok tőle, igaza van :roll: )
Voltak itt a radiátorszerelők, hát kész vagyok, elzártam a fűtést mindenhol, minden radiátor jégcsap, mégis 25 fok van. :twisted: És kaptunk egy 47 ezres számlát. :twisted: :twisted: :twisted: De a múltkor a Tkábelnél voltam reklamálni, hát azt a tömeget!!! Hogy induljak el Lalival a Hőszolgáltatóhoz??? Sosem kerülünk sorra!!! Ezt viszont nem vagyok hajlandó kifizetni. :x :evil:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Akkora számlátok van, mint egy magánháznak. :shock:
Mondjuk nálunk 20 fok körül van, fönt kicsit több, nincs meleg, de 100 négyzetméter.

Dancsi!
Köszi, próbálok tesz veszről venni jelmezt. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi!
Ez a gázszámla BRUTÁL!!!
Nálunk a 102 nm-es lakásra ha 24 C van, akkor 18e Ft a gázszámla.

Nem ártana valahogy megreformálniuk ezt a tömbfűtést,mert az embereknem rámegy a gatyája :evil:

Zita!
Sajna ( vagy szerencsére) én sem ismerem ezeket a dokikat.

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

embereknem=embereknek

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Szilcsi, a hőszolgáltatónál alig vannak. Nyugodtan menj be Lalival, én még öt percet se vártam a múltkor.
A T-kábelnél pedig a Feketesas utcára kell menni, ott is gyorsan sorra kerültünk valamelyik nap. Itt az Etelka soron viszont iszonyat, hogy mennyien voltak, akárhányszor próbáltuk.
Ja, és az oltással kapcsolatban: Balázs is bepöttyösödött tőle és láza is volt napokig, meg még van egy tünet, na az is volt nálunk, de arra már nem emlékszem, hogy mi. Ez a pöttyök elég rémisztőek voltak, neki ráadásul az arcán-nyakán jöttek ki.

Zita, köszi a Corás asztalka infót, én kerestem a múltkor kisasztalt.
szerika

Kinga, ez nem gázszámla, hanem hőszolgáltató (melegvíz+fűtés alapdíj és fűtés hődíj). Csak rejtély, miért ennyi, mikor nem is fűtünk, a melegvíz meg nem lehet ilyen sok. :shock:
Igen sajnos, a panelnak ez a hülye központi fűtés az átka. Meg hát bosszantó, hogy befizettünk félmillió forintot a panelprogramra és semmivel nem lett kevesebb, sőt, több lett a számlánk. Akkor mi értelme volt a felújításnak???
Az a baj, hogy nincs költségosztó, fel vannak ugyan szerelve, de nem nézik, mert sokan csaltak vele (betették a fagyasztóba, hogy ne párologjon annyit stb.), és amúgy sem volt sok értelme, mert nyáron is a nagy meleg hatására párolgott belőle a folyadék, amit télen fűtés címszóval elszámoltak. :twisted:
Mondjuk már van digitális fajtája, csak ahhoz pályázni kellene a háznak, de csak 100 %-os lakótámogatással lehet, vagyis mindenkinek igényelni kell, és már vannak ketten, akik nem írták alá a papírt. Ma megyünk be a közös képviselőhöz, talán tud valami okosat mondani, bár ő is egy pancser. :roll:

Erika, köszi az infót, akkor holnap talán megpróbáljuk a hőszolgáltatót. Mi itt voltunk a TKábelnél az Etelkán, tényleg sokan voltak, sorszám szerint 23-an voltak előttünk, de sokkal többen voltak a váróban. Lalira tekintettel viszont nem kellett kivárni a sorunkat. :wink:

Kép
szilcsi

Szilcsi! TÉnyleg irtó magas a fütésszámlád! Én ennyiböl 160m2 fütök, lent 26fok, fent 20 fok (ahol alszunk nem szeretjük a meleget). Nem egyénileg számolják nálatok ki mennyit höt használ? Mert ugy olcsobb mintha a háznak közös lenne, nem? Ja most látom nincs, irtad :o Amugy nemrég volt riport, a dig.-al is van aki tud csalni :(
Adó. Nekem is megcsinálná a munkáltató, csak akkor máj. kapnám meg a visszajárót, igy meg márc, elején már meglesz. (30nap)
1%. Én is mindig gyerekeknek adtam, de amióta itthon vagyok az összeg adót visszakapom (még többet is lehetne) igy 1%-ra már nincs mint felajánlani, igy nem ismerek most szervezeteket.
T-Kábel már nem a Csongrádin van? Ott is mindig rémes volt a sor, mi emailben szoktuk lebeszélni a problémát, arra viszont nagyon rugalmasak!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Küldesz privit? :wink:
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Kármen, örülök, hogy meglett a progi!
Szerintem attól, hogy visszaigényelsz, fel lehet ajánlani az 1%-ot...legalábbis én eddig mindig beírtam. Veszíteni valóm nincs.

Szilcsi, ne feltétlen a legrosszabbra készülj. Nálunk pl. egyik oltásnak sem volt mellékhatása, még lázas sem volt a kölök.
Mi az egy százalékot az Újszülött Életmentő Alapítványnak adtuk. Később, ha Peti óvodás lesz, és az óvinak lesz saját alapítványa, akkor oda adjuk, addig meg marad ez. A másik 1%-ot most a katolikusoknak adtam, eddig parlagfűmentesítésre adtuk, de az most nincs a listában.
A T-kábelnél a bnőm valamelyik nap munka után volt (az Etelka soron), akkor senki nem volt! 47 ezer forintos számla? Akkor én egy szót se szólok a 33 ezres elszámolóval úgy, hogy mi öten vagyunk. Mondjuk érdekes módon nálunk leginkább a sok melegvíz miatt több a számla, szerintem a fűtés nem sok. Panelprogramról e tekintetben még én sem hallottam sok jót...
Ki a közös képviselőtök? Jöhet priviben is.

Erika, ma voltunk a Corában, még láttam kisasztalt. Mi mosógépet vettünk, jó, hogy a katalógus 4.-től írja az akciót, és már minden akciós, ami abban van. :?

Ági és
KépKép
exdeus

Nem vészesek a pöttyök és nem is viszket neki meg semmi!
Nem biztos,hogy Lalinak is láza lesz,eddig egyetlen egy oltással sem volt gondunk soha!Most is mondta doktornő hogy lázas lehet meg pöttyös,de 100 gyerekből 1.Hát mi lettünk az az 1!
20140113113746

Sziasztok!

Lali reggel hétig aludt. :D Egyszer sem kelt éjszaka!!! :D Így talán megtaláltuk a megoldást, eddig biztos melege lehetett, most azért 2-3 fokkal hűvösebb van nála. Na majd ma kiderül, ha ma is végig aludni fog, akkor ez volt a gond.

Oltás: edig mindegyiknél volt kis hőemelkedés, de semmi több, a 3 hósnál volt picit magasabb hője és nagyon bágyadt is volt, de ennyi. Remélem, a többit is megússzuk így.

Mi katalógust sem kaptunk, marha jó. :twisted: Pedig kéne pár dolog a törpinek. De csak vasárnap tudunk kimeni a Corába, addigra gondolom le lesz fosztva minden. :?

Exi, kiírom én, nem az én szégyenem, a Ház és Lakásszervíz Bt. a közös képviselőnk, azon belül is Jablonszkyné. Tegnap voltunk bent, a kezét tárogatta, hogy nem tud segíteni, menjek be a hőszolgáltatóhoz reklamálni. De akkor mi a fenének fizetem a közös költséget, ha nekem kell intézkednem??? :twisted: Azt mondja, ő már írt két levelet is nekik, hogy vegyék kisebbre a bejövő hőmennyiséget vagy mit, de azt a választ kapta, hogy nem vehetik lentebb, mert a középső tömbben nincs panelprogram, és miattuk kell jobban fűteni. :twisted: Szóval most én azért fizetem ki a gatyámat is, mert a kedves szomszédok nem kértek szigetelést. Azért bemegyünk majd és megkérdem a hőszolgáltatótól, ez igaz-e, mert nekem eléggé sántít a dolog. Arról nem is beszélve, hogy akkor minek mondta a nő anno, hogy 40%-kal kevesebb lesz a fűtésszámla panelprogram után. :twisted:
Most ügyvédhez fordultunk, mert ez abszurdum, hogy a másik tömb miatt mi fizetünk többet, költségosztót meg nem lehet, csak állítólag 100 %os szavazattal felrakatni, az meg itt nincs. :twisted: Na nem is idegelem magam tovább ezen, tegnap már eleget mérgelődtem miatta. :twisted:

Kérdésem: milyen fogkrémet érdemes venni Lalinak? Annyi foga van már, eddig csak fogkrém nélkül mostuk, de már kellene fogkrém is.

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Én elmex gyerekfogkrémmel mosom a Márkét. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Exi! Én azt irtam mindet visszaigénylem ami be volt fizetve, akkor meg miböl ajánlanék fel még 1%-ot? Szerintem ez csak akkor igaz, ha van olyan ado, amit nem kaptál vissza. Nem?

Szilcsi! Én is gyerek Elmex-et veszek.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!:)

Tudnátok infót mondani arról,hogy a Játékdzsungelnek mostanság mik a tarifái?Be kell jelentkezni?Van kedvezmény?

Amúgy ott van Jelmezkölcsönző is,csak nem találtam arra sem tarifákat...
:shock:

Zita!
Találtál már bohócjelmezt?Nálatok mikor lesz a farsang?

Szilcsi!
Lehidaltam a számlán!Durva!!:twisted:

Edit

szilde
Szeged

Karmen!
Én úgy tudom,hogy pont a befizetett adó 1+1%-áról rendelkezünk,hogy azt hová tegyék,nem arról amit visszakapsz..

Csak akkor nem tudsz rendelkezni,ha a jövedelmed az előző évben nem ütött meg egy szintet.De akkor is rendelkezhetsz,csak majd kapsz egy szép levelet,hogy sajnos nem tudták figyelembe venni blablabla..,esetleg felebezhetsz...
Szóval sztem érdemes rendelkezni!!!!

E.

szilde
Szeged

Egyébként tavaly is volt a tv-ben,hogy csomó hasznos szervezet számítana támogatásra,csak az emberek nem rendelkeznek,így elúszik csomó pénz,ill. az állam másra fogja költeni...
Talán kevésnek tűnik nekünk az 1%,de sok kicsiből meglepő összegek jönnek össze...

E.

szilde
Szeged

Karmen!
Visszaigénylésnél csak a különbözet számít.Azt kapod vissza amennyivel többet beszedtek tőled..
:wink:

szilde
Szeged

Szilcsi!
Mi is Elmex-et használunk!
20140113113746

Hát ez az, a befizetett adóról rendelkezhetek, de mivel mindet visszakérem már visszajár (még több is járna a hivatalos papirok szerint) akkor miröl rendelkeznék 1%-ra ha nem marad az APEH-nál befizetett adom. Nem egészen értettem amit irtatok, de ha nem marad az APEH-nál mert visszaigénylem mindet akkor is lehet 1% felajánlani? És azt miböl adják, kevesebbet kapok akkor vissza mint amit visszakértem, abból vonják le?

ZIta! Ma láttam én is a Szabadkai u-i Lidl-ben a jelmezt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szilcsi: Elmex :)
Nemrég jöttek hozzánk a hőszolgáltatótól hőt mérni vagy mifene....persze csak megkérdezték elég meleg van e. Mondom hajjajjjjj, nem lehetne kicsit visszavenni belőle? Besülünk. (bár most meglepően egész kellemes, csak 23 fok van bent ezen a télen, panelprogram tavasszal lesz, de már lecserélték a radiátorokon a hőszabályzót és lehet szabályozni, így nálunk el van zárva minden, a csövek viszont így is melegek, azokra férjem tett valami hőszigetelős cuccot, hogy annyira ne melegítsen)
Na, és közölte a nőci, hogy ha lejjebb veszik a fűtést, akkor az alsó szinteken meg megfagynak, és miattuk nem lehet....mert így is lent ha maximon van a radiátor, 22 fok van bent náluk....
Csak szívás, hogy mindenki ugyanannyit fizet, mi megfőlünk ők megfagynak...:(
El kell menni egyéni fűtésű házba/lakásba, hogy fizethessük a gázszámlát :lol:
Nagyon klassz helyen voltatok! Irigyellek a feltöltődésért :)

Szerika: Balázsnak boldog névnapot!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szilcsi! Nekünk sem volt soha olyan ekkora gázszámlánk!! Remélem tudsz intézni valamit!

Enikő! Jó, hogy összefutottunk a suliban. :) Én meg vagyok győzve Márti néniről. :)

Karmen! Amit befizettél adót,annak az 1 % át lehet felajánlani.
http://adoegyszazalek.lap.hu/

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre, sajnos reggeltől délutánig bent vagyok a suliban.
Nagyjából visszaolvastam...

Láttam volt sok ünnepeltünk - baba és anyuka egyaránt - így utólag küldünk nekik sok puszikát. :lol:

Karmen!
Melyik suliban van fél 5-nél tovább felügyelet?Ezt csak azért kérdem, mert én nem nagyon tudok, de kíváncsi vagyok rá.

Szilde!
Hozzánk nem kell felíratkozni...
Ebben a mai világban, amikor iskolák szünnek meg és az intézmények küzdenek a gyerekekért, nem nagyon kell előre íratkozni!
És mint tanító néni még mindig azt mondom, hogy ne csak azt nézd, hogy ki lesz a tanító néni, mert az csak pár év, én sokkal inkább érdeklődnék a felső tagozatról és arról, hogyan készítik fel a gyereket a középiskolára, mert az nem mindegy...

Vesm!
A Petőfi S. sgt.-hoz még a Katona J. u-i ovi van, mi oda fogunk járni.

A mi gázszámlánk is 46000 ft! :twisted: :shock:

Gabó múlt héten beteg volt, de már újra jár bölcsibe, ezerrel dúl a dackorszak nálunk... :?

Szép estét Mindenkinek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Üdv.

Szilcsi, a neten biztos fent van a katalógus. Ha találsz valamit benne, ami kell, írd meg e-mailben exdeus@freemail.hu szívesen megveszem, a munkahelyem ott van mellette, így meló után át tudok menni.
Hát abban van igazság, amit a közös képviselőtök mondott, mondjuk nem tudom, hogy ott hogy van, de nálunk a kockaházak alatt van külön helyiség, lehet, hogy ott van valami, amivel itt lehetne állítani a bejövő hőmennyiségen. De lehet, hülyeség, mert hőközpont viszont nem egy jut egy házra, hanem sok házra jut egy.
Fogkrém: Petinek Rossmannosat vettem, ő szereti (lenyelni is). A bölcsibe Elmex-et kértek, nem tudom, használták-e egyáltalán. Ott állítólag csak azt fogadják el, hát én itthonra nem vettem.

Kármen, az adót továbbra is passzolom, az a baj, hogy egyénenként nem ellenőrzihető vissza, hogy mi történt...
De ahogy írtam, én is úgy gondolom, ahogy Szilde, mert az egy dolog, hogy van annyi kedvezményed, hogy visszakapod.

Bea, egyébként nem gondoltam, hogy egy ötemeletesben is ekkora eltérések lehetnek...mert itt nálunk is az van, hogy a tizediken főnek, az elsőn meg fagynak...középen meg pont jó. :)

Csibe, dacolás nálunk is van...de igyekszünk.

Ági és
KépKép
exdeus

Én meg bölcsibe Elmex-et vittem, aztán gyorsan világos lett hogy közös fogkrém van, igy vettem olcsobbat, azt meg hazahoztam:)

Szilcsi! A neten mindig fent van a Cora katalógus, csak sajna az akció napjától, nem korábban elérhető. Legalábbis nemrég még igy volt, tudom mert akkor még nem kaptam ujságot és irtam is nekik hogy nagyon rossz elöre nem lehet tudni az akciót, miért csak aznap teszik fel (válasz nem jött, de lehet azota javitották)

Csibe! Nemsokára irok privit, van kérdésem még:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Teszek képeket a 2009-es naptárunkról,bocs, sok lesz,de 40 pár képből nehéz választani!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
20140113113746

szilcsi: örülök, hogy jól sikerült a kirándulás! Útifürdés: mi mindenhová visszük a kiskádat. Nemalvás: szerintem ne keress párhuzamot Tatával, ha megtalálnád is, nem tudnád itt előteremteni azt a bizonyos valamit, amitől ott aludt (lásd, amit gira írt). A hálózsákot szerintem se cseréld le, örülj neki, hogy szeret benne. A felébredés szerintem normális (Marcsi is sokszor ébred), a nem visszaalvás már nem annyira… :roll: Azért tegyél egy próbát azzal, hogy melletted alszik. Dóri karácsonyig stabilan átaludta az éjszakát, azóta sokszor van, hogy felébred valamikor éjjel, és sír, látszik rajta, hogy aludna, de valami baja van. Leterítek egy takarót a földre abba a szobában, ahol alszik, odafekszünk ketten, és úgy alszik egy szó nélkül reggelig (illetve a cumiját kell keresnem sokszor, de nem kell simizni, csak ott vagyok mellette). A flachaui szállásunkon a szobánkban nagyon meleg volt, akkor volt elviselhető, ha teljesen elzártuk a fűtőtestet; így utÓlag egészen biztos, hogy D. azért aludt szarul eslő éjjel, mert melege volt, pedig nem izzadt, csak dobálta magát ideoda (na meg az utazás is megviselte nyilván). Drukkolok, hogy meglegyen a megoldás. :wink: Ha elköltöztök társasháziba, a számlaösszeg különbözetéből fizetni tudjátok majd a hitelt. :lol: Fogkrém: nálunk is Elmex.

1%: mi családilag az ovi alapítványának, az egyházit én a krisnáéknak. Költségvetési előirányzatra fizetni értelmetlen, mert elvileg az lenne az értelme, hogy arra költsék, amit kiválasztunk, de joguk van arra átcsoportosítani, amire akarják, tehát tökmindegy. :evil: Ha egyházaknak ajánlom, akkor tuti oda kerül, a krisnások meg tuti osztanak meleg ételt, én ezért adom nekik.

szszkinga: tényleg, ti hogyhogy eladjátok a gyerekrucikat, ennyire biztosak vagytok benne, hogy a kistesó fiú lesz majd? :wink: Vagy nem terveztek többet?

toncsi: írtam privit.

Karmen: Exdeusnak tuti igaza van, valamennyi adót mindenképpen fizetsz, a gyed után is, annak meg van 1%-a, amit fel lehet ajánlani. Sok kicsi sokra megy! :wink:

Anett: Szépek vagytok! Ki csinálta a fotókat és mennyiért? Egy alkalommal?

Anyukám mesélte, hogy ismerőse kislányának ovicsoportjában négyen vannak, mindenki más bárányhimlős, az is, aki be van oltva! Akkor minek az oltás??????? :evil:

Próbálta valaki a Helen Doron Early English-t? Vélemény? :?: :roll:

Marcsi megint nehezen kezelhető, rengeteg a picsogás-nyafogás-nyűglődés és megint hisztizik, pedig úgy tűnt, elmúlt ez az egész karácsony tájékán, drukkoltam, hátha kinőtte, de nem. :evil: Tegnap felébredt délután, csak üvöltött, hüppögött, nem mondta, mi baja, próbáltam ölelgetni, vízzel kínáltam, ígértem neki, hogy keresek Thomas-t a videán, fenyegettem, hogy megharagszom, ha felébreszti Dórit (egy órája se aludtak) stb, semmi se hatott. Dóri is felébredt, ő innen nyűgös volt estig persze, Marcsi meg bőgött vagy 20 percet az ágyán, nem is állt szóba velem, egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni ilyenkor, és nem is derül ki, miért kezdte. A nagy földönfekvős hisztik is visszatértek. :cry: De ma pl. teljesen normális volt (reggel úgy alakult, hogy maradt itthon, csak holnap megy oviba).

Letöltöttem a képeket, hát egy normális fotónk sincs, csak egy hóembert hoztam nektek:
Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hű,de jó képek!!!Jó volt nézegetni őket.:)

Norus!Karmen!
Vonnak sokmindent a Gyedből is,az tuti.

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Mi megint szarul...Il. Boti meggyógyult, ovizik újra, de Noémi hétfőre megint belázasodott, tiszta hurut, és a bal fülecskéje is a gyulladás határán.. :(
Megint antibigyót kell szednie. :(

Ez a hőszámla nagyon durva!! :evil: :evil:
Mi fizetünk a 140 nm-re 30-40e Ft között!!

Ilcsi :)
Nagyon jók a képek, és örülök, hogy sikerült pihennetek!
Mi is gyerek Elmexet használunk!

Anett :)
Nagyon szépek vagytok! :D

Bocs, most csak ennyi, ébred a törpe.

Kép
Kép
zituska28

Igen, fizetek adot a GYED-böl, hiszen azért tudom most is visszaigényelni az adót. Nem is ezt vitattam, hanem hogy az összes befizetettet vissza szoktam kérni, állambácsinak nem marad az adómból

Norus! Tesomék járnak, mindkét gyerek, nagyon szeretik és szerintük hasznos. Anyu be akarta fizetni Orsit is, nem engedtem, szerintem böven elég akkor tanulni amikor iskolás már a gyerköc.
Oltás. Ezt mondják is hogy nem lesz 100% védelem, de aki oltottan kapja el a himlöt, sokkal enyhébb lefolyásu, max.50 pötty, szoval a gyerekemnek szerintem meg nem mindegy (meg nekem sem) hogy mennyire kinlodik, viseli meg.

Zituska! Sajnálom hogy most meg Noémi lett beteg:(

Anett! Képek nekem is nagyon tetszenek, priviben érdekelne ki az aki igy kijön házhoz és milyen árakon dolgozik?

Én meg forrok a dühtöl. Dec. kaptuk az igazolást Orsinak a tápszerre. Tegnap megint akartam feliratni, gyerekorvos közli nem lehet, mert másik fajta papir kell az orvostol, megint beutalo, elöjegyzés és várjunk a sorunkra, addig a tápszer persze elfogy, amit hála az égnek megiszik naponta 2-3x is. (pedig nagyon szar! de nem lehet hogy semmilyen tejfehérjét ne kapjon)
Vissza mondtam nem viszem a klinikára ahhoz a nöhöz, mert nagy ivben tojt le minket, igy most a gyerekkorházba kértem a beutalot.
Oda az orvosunk a Vass Noémit ajánlotta, rémlik mintha itt dicsérte volna valaki, igazábol mivel sürgösen kell a tápszer (ami amugy nagyon drága lenne ugye) igy aki hamarabb ráér ahhoz megyünk ugy tünik. :( De az eszem megáll, egy dec. elejei igazolás már idén nem jó! Akkor legalább mondták volna hogy majd lesz másik intézzem idöben :x :x

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Akkor én feladom...Nem is hallottam még olyat,hogy az összes befizetett adót vissza lehessen kérni.De te biztos jobban tudod nálatok miért van így.

Sajnálom a tápszerfeliratást.Bürokrácia!!! :twisted:
Telefonáláskor mondjad,hogy sürgős lenne,mert létfontosságú,hogy megkapja a tápszerét Orsi.Hátha soron kívül kiadják a receptet.

Edit

szilde
Szeged

Csibe! az összes szegedi sulit megnéztem a weben meg az egyházit is, napköziröl 1 helyen találtam infot, ott 5ig vannak. Mivel azt hittem akkor ez mindenütt igy van, meg sem jegyeztem melyik suli volt:( Mórán amugy fél6ig van napközi, igy az 5 nem tünt furcsának, vagyis azt nem sejtettem még korábban zárnának, inkább gondoltam talán van suli ahol tovább is van mint 5ig. :o

Edit! Mivel van sok olyanom amire jár adovisszatérités és a befizetett ado meg a GYED miatt nem sok (nekem csak 50eft volt!), ennél ha csak a lakáshitel után visszajárót nézem az is duplája lenne, de még van másik 2 ok is amire járna vissza még adó. Igy az összeset visszakapom jopár éve már. Nem bonyolult, az igazolások alapján lehet visszaigényelni és kevés a bef. adó összege, igy lehet hogy mind visszajár.
Mindjárt hivom öket, én is gondoltam erre elmondom hogy a tápszer miatt sürgös lenne, hátha megértöek lesznek. Még kutatom mi a számuk, de már intézem, köszi!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edit! Na beszéltem a korházzal, orvos most nem rendelt, de nagyon segitőkészek voltak, ma du. lehet időpontot kérni amugy. Elmondták ök is, hogy januártól tényleg ujfajta nyomtatvány van a tápszer hogy járjon (de ezt akkor sem hiszem hogy utoljára dec. 30 irattam fel nem tudták hogy 2 nap mulva már másik papir kellene?! :x

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, a fene vigye el őket, ilyen kis hülyeségeken így szívózzanak! :evil: Ez tényleg dühítő. :? Hátha sikerül intézni gyorsan valamit. :)

Nóra, igen tudom, hogy a felébredés normális, azzal nincs is bajom, csak azzal, hogy van, hogy 3 :idea: óra hosszáig nem alszik vissza, az átlag az másfél óra. :idea: :roll: Nem sír, nézelődik, néha beszunyál, de ha megébred és nem vagyok ott, akkor ordítás egyből. :roll: Most kipróbáltam, hogy kiveszem rögtön, és összebújunk, így 40 perc alatt visszaaludt és le tudtam tenni, aludt tovább reggelig. Csak sajna múltkor is ez volt, előbb-utóbb egyre többször fog kelni, és megint ugyanott vagyok, ha meg nem veszem ki, akkor meg fent van fél éjszaka. :?
Jó a hóemberetek! :D
Hisztit sajnálom, hát passz, nincs ötletem rá. :(
Idegen nyelv: magánvélemény, de szerintem tök fölösleges és a gyereknek összezavaró lehet, ha idegen nyelvet tanítunk neki, holott még az anyanyelvén se beszél tökéletesen. (valahol olvastam erről egy tanulmányt) Szóval én iskolás kor előtt, 6-7 éves kor előtt nem szeretném, ha Lali tanulna más nyelvet.

Adó: Exi, én is nekik adom minden évben, csak nem tudtam a pontos nevüket, mindig rá kell keresnem a neten, mert elfelejtem. (mikor Lali majdnem megszületett 24 hetesen, azon bőgtem, hogy kellett nekem odaadni az adót, most tessék, a falra festettem az ördögöt)

Anett, jók a képek,engem is érdekelne, ki volt a fotós és mennyiért. Egy alkalommal készültek a képek? Csak hogy többfajta ruha van Málnán, közben átöltöztetted?

Zitus, basszus sajnálom, ideoda pingpongoztok ezekkel a hülye vírusokkal. :( Gyors gyógyulást!!!!! (remélem, nem lesz belőle influenza)

Bárányhimlő járványról én is hallottam, apa munkatársáék kisfia két hete jár bölcsibe, most szoktatják be, és mára pöttyös lett ő is. Oltás azért jó, mert sokkal enyhébbek a tünetek, ha el is kapja a beoltott beteg, kevés pötty, általában nincs vele láz és nem szenvednek, hamarabb lezajlik. Ezt dokinénink mondta, ő nagyon javasolja beadatni, azt mondja, dolgozott a gyerekkórházban, látott lekötözött bárányhimlős 1 évest, szörnyű volt. :cry: Mi beadatjuk Lalinak, de csak júniusban kapja meg, 2 hónappal a 15 hós oltás után.

Köszi mindenkinek a fogkrémes tanácsokat, akkor mi is Elmexet fogunk venni. Egyelőre csak Spiffies törlőkendővel fogápolunk, este pedig fogmosás, de holnap megyünk a Corába és veszünk krémet is. Kíváncsi leszek, hogy fogja tűrni, a sok éppen bújó fogacska miatt a fogmosásnak is nagy hisztit csap, bizti fáj neki.

Kép
szilcsi

Szilcsi! Norbinak volt DM-es tanuló fogkefe szettje (szerintem 900ft nem volt drágább), abban volt egy gumisörtés, egy kerek gumis és egy normális fogkefe. Én az elsö kettöt mivel gumis adtam neki azzal dörzsölgette az inyét, nem fogmosás helyett volt, de tisztitás elött (én vizes pelussal dörzsöltem a fogait akkor), de Norbi nagyon szerette a gumifejjel a fogait dörzsölni, harapdálni. A mai napig ha meglátja a fogkefét azonnal fogat akar mosni, imádja, a multkor nem volt a helyén a fogkefe, ne tudd meg milyen visitást lecsapott hogy nem találta! Arra már nem emlékszem mikortol kapott fogkrémet is rá, de elmult 1 éves az biztos. Szerintem ahogy több foga lett, 4 biztosan már ki volt bujva.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Vass Noémi fiatal, szerintem aranyos, kedves dokinő. :wink:
Nekünk i van dm-es fogkefe szetünk. A gumit Szandi rágja, a rendessel Márk mossa a fogát. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! Most mondta a szomszéd csaj, ö szept. kért idöpontot Noémihez, és febr. kapott :o Majd probálom nekik megmondani hogy a tápszer miatt sürgös lenne, hátha segit. Maszekban is rendel hallottam, de most 10e nem tudok kiperkálni :(

Ti hallottatok olyat hogy suliba nem kisérheti fel a gyereket a szülő? Én tök ledöbbentem, nem kicsit felháborodtam. Oké, napközben ne járkálhasson ki-be senki, de reggel és du. hogy nem mehetek fel érte én? Nekem ez meglepő volt, nagyon. Csak abban bizok nem ez az általános, ezek után a nyilt napon erre is rákérdezek ahova megyek.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csibe! A Madáchban 5ig van ügyelet, azt irja a honlapja.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nagyon köszönjük a sok dícséretet,mi is nagyon elégedettek vagyunk a képekkel!
Fotós: régi ismerős,szeretjük, nagyon,fiatal csajszi. Nem tudom amúgy megy e házhoz,én mentem érte és haza is vittem később!Nekünk már többször csinált képeket,még Málna előtt is,Málnáról is többször!Szegeden kívül nem megy házhoz szerintem,kocsija nincs!Árat nem írok,mert mi más tarifában vagyunk(mivel régről vagyunk)
Ha vkit érdekel beszélek vele és megadom a számát és Ő elmond mindent! Egy alkalom volt, átöltöztettem Málnát többször,tetszett neki a dolog,főleg Marcsi (a fotós),így jól elszórakoztunk! :D

Zituska!
Sajnálom,mielőbbi gyógyulást!

Szilcsi!
Tegnap a Corában néztem fotelt,Málna ki is próbálta,jó,csak szivacsból van és Málna egy sajtkukac,ő felborul benne/vele ! Mi is használtuk a Nenedent baby-t, a fogtörlő kendő után, DM-ben kapni 3000 ft körül először,de ha sok fogatok van mehet a fogkrém szerintem,én tavasszal fogdokihoz is viszem Málnát ellenőrzésre. Mi most fogjuk kapni a bárányhimlő ellenit,remélem nem járunk úgy,mint a 15 hóssal. Nekünk doktornő nem javasolja tavasszal-nyáron beadni,azt mondta tél vagy ősz!!
20140113113746

Szilcsi! Nekünk aug. adták be a bárányhimlőt, azért hogy okt-re már védett legyen, mert mondta az orvos összel is szokott járvány lenni.

Basszus! Felhivtam a korházat, aug.12-re kaptunk időpontot a gasztróra! Marad az, hogy vissza kell mennem ahhoz a bunkó orvoshoz, akinél voltunk. :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: sajnálom a macerát, szörnyű. :evil: Ilyet még én se hallottam, hogy a befizetett adó 100%-át vissza lehet igényelni. :wink:

szilcsi: hát, ha ez a helyzet, akkor én kivenném (első az alvás, mert ha nem vagyok kipihent, semmi se működik), és reménykednék, hogy kinövi. Szerintem márpedig kinövi! :!: :)
Nyelvtanulás: több kétnyelvű gyereket is ismerek, tökéletesen képben vannak már 2-3évesen is a nyelvekkel, soha nem keverik, és tudják, hogy kihez melyik nyelven kell szólni. Persze teljesen más, ha a szülők beszélnek két nyelven, vagy ha órára járunk. Én sem erőltetném, de ki fogjuk próbálni. A tanulmányokban meg nem hiszek, tuti találnánk olyan tanulmányt, ami az ellenkezőjét állítja, a papír mindent elbír! :lol:

Bárányhimlő: én is beadatom, bár sokáig gondolkodtam rajta, először nem volt egyértelmű, apa meg rám bízza az összes oltásdöntést.

Fogkefe: ilyen készletünk nekünk is volt mindkét gyerekkel, Dórinak Bébé Confort, annak a sörtését most cseréltük Oral B Stages 1-esre, na ez utóbbi nagyon jó!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?