Új privát üzeneted érkezett!

mágnes: ezt nem tudtam , igaz én január elején kértem az időpontot akkor nem mondtak erről semmit.
Vendég
 


Sziasztok

Mágnes
szerintem nálatok sima ügy lesz, REMÉLEM
nálunk legalábbis az volt, de az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én Áronkára a GYÁS-t csak akkor kaptam (a fennmaradó részt), mikor már Ákos betöltötte a 2. évet, én így jobban jártam anyagilag, mert Ákosra a GYED volt k.b 65-70.000Ft, most Áronkára már csak 44.000Ft-ot kapok :cry:
érdekes hogy nem adják rögtön, mert mikor nekem Ákos született akkor is folyamatosan kaptam a pénzt (mindent a munkahelyem intézett), vagyis mikor megszületett Ákos, másnap betelefonáltam hogy meg van a gyerek :lol: , és a következő pénz már nem a táppénz volt, hanem a GYÁS! nálunk ez is szerencsére nagyon jól összejött, nem kellett rá várni! Úgy látszik hogy még lassabban dolgoznak mint 3 éve :cry: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika:
Nekem az kavart be, hogy Annával dec. 28-án járt le a dyedem (akkor töltötte a kettőt), Benivel dec. 31-re voltam kiírva, és jan. 8-án érkezett. Így a gyedem lejárt, de gyest nem igényeltem, hanem pár napom gyakorlatilag a levegőbe lóg... A munkahelyem semmit sem intézett, mindennek mi mentnk utána...

szaszi:
azért köszi a segítséget :) Szerencsétek volt az időponttal :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Annus: TGYÁS-ra a szülés tervezett időpontjától számított 28 nappal lehet menni (a dátumról a nőgyógyász ad igazolást, ami kell a körzeti orvosnak). Pénzt a szülésig nem utalnak, mert kell hozzá a gyerek anyakönyvi kivonatának másolata és a TAJ száma is. De arra az egy hónapra már nem táppénzt fizetnek. Nem tudom, nálunk mi tart ennyi ideig, lassan a 6 hónapot egyben fogom megkapni. Bár ha a héten nem jön semmi, a férjem megy be hozzájuk, de akkor vér fog folyni. :)

Megyek, mert ordít a lányom, biztos őt is zavarja, hogy az anyja egy fillért sem kapott még. :)

Detti
detty74
 
 


Sziasztok,
az én munkahelyi TB ügyintéző kolléganőm azt mondta, hogy szerinte kifejezetten nem tanácsos a baba születése előtt TGYÁS-ra menni, mert hiánypótlást fognak kérni (baba anyakönyvi kivonatát és TAJ számát), tehát fektetik a kérelmed. Pénzt pedig úgysem látsz belőle. Persze lehet, hogy téved a kolléganőm és máshol ügyesebbek. Mindenesetre úgy néz ki, hogy én a gyerek születésével fogom kérni a TGYÁST.
üdv, o
orelle
 
 


Detti,Orelle !

Köszi az infót!Na akkor ezen még gondolkozom,bár van idő bőven!

annus11
 
 


Orelle

Igaza van a kolléganődnek, fizetni nem fizetnek korábban. Viszont a szülés előtti utolsó hónapra már nem kell táppénzre menni, hanem már lehet TGYÁS-t igényelni, ami - fizetéstől függően - több, mint a táppénz. Azt az 1 hónapot majd utólag, az első utalással együtt fogják utalni.
A baba születése után be kell mutatni a születési anyakönyvi kivonatot és a TAJ számot (ezt talán már írtam). A munkaheyli TB-sek (tisztelet a kivételnek) általában nem szeretik, ha az ember előbb akar TGYÁS-ra menni, mert az külön papírmunka nekik, de a kismamának anyagilag sokkal jobban megéri. Persze, nem kötelező előbb igénybe venni, és akár így, akár úgy csináljátok, én vagyok a példa, hogy a kifizetés várat magára. A férjem üzeni rajtam keresztül, hogy ha még van időtök, szerezzetek ismerőst az OEP-nél, hogy könnyebben menjen a dolog. :)

Detti
detty74
 
 


Detti! Ez jó :) Fel is adok egy hirdetést, hogy szimpatikus terhes lány, nem dohányzó OEP-es munkatárssal barátkozna, szigorúan a TGYÁS idejére.
Én asszem megpróbálom kihúzni a szülés előttig munkabéres jogviszonnyal, a kölök születése után TGYÁS, aztán meg majd meglátjuk.
üdv, o
orelle
 
 


Detti

Én is így jártam mint te :( nagyon sokat vártam a pénzemre. Azután elegem lett és elkezdtem telefonálgatni, és azt mondták, hogy az OEP-nek kötelessége utalni talán 2 hónapon belül, ha megvan minden papírod. Nálam a munkahely volt a ludas, mert nem küldték el a foglalkoztatói igazolásomat, azután elküldték, de nem tettek rá pecsétet, szóval húzódott még.

Szerintem hívd fel az OEP-et és meg fogják mondani, hogy mi a helyzet veled. Vagy esetleg a munkahelyedet, hogy elküldtek-e rendben minden papírt és mikor!!!

Intézkedj, mielőtt lejár a tgyás-od :wink:

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Na ki volt még a mai "vetítésen"?

Dórival sikerült összefutnom :wink: Na persze ő ismert fel engem!Pedig annyira lestem h hátha látok "ismerőst" :oops:

Holnap megyek turiba!!!Alig várom!Remélem nem jövök haza több kilónyi ruhával :roll:

annus11
 
 


Sziasztok

Annus hát én ismét nem voltam, pedig mindig mondom na majd jövőhéten. De mindig van valami.
Mondjuk én itthonról dolgozok.

Mondjuk olyan érzésem van hogy allergiás vagyok valamire, lehet hogy porallergiám van, vagy nem tudom, állandóan viszket az orrom.
Nagyon zaaró.

Tudnátok segteni, hogy lehet a poclakó ticker beszurni az üzeneteim alá, hogy állandóan ott legyen?!
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Telefonálgattam én is, a könyvelőm is (a saját Bt-mben vagyok alkalmazott, ezért a könyvelőm intézi ezeket a dolgokat). A könyvelőm november közepén elküldte a papírokat hiánytalanul. Az OEP ült rajta egy ideig (úgy dec. közepéig), majd küldtek ez Államkincstárnak egy levelet, amelyben igazolást kérnek arról, hogy mettől meddig voltam GYES-en (még sose voltam), illetve ha nem voltam, akkor arról. Ráadásul a 21. században postai úton leveleznek, pedig két állami hivatalról van szó! Nem értem, miért nem tudják faxon, uram bocsá e-mailben megoldani a dolgot! :twisted:
Az Államkincstár január közepén (13-án) küldte nekik az igazolást, azóta várok. Ja! És arról tájékoztatott az OEP, hogy az igazolás után nem áll módjukban soron kívül foglalkozni az ügyemmel.
Először múlt hét végére ígérték a pénzt, de aztán kiderült, hogy akkor még csak a január 8-i kifizetéseket intézték, én talán e hét közepén kerülök sorra, de már nem reménykedek. Ma reggel kaptam egy sms-t, hogy pénz jött a számlámra, remegő kézzel kezdtem olvasni az sms-t, de kiderült, hogy csak a családi pótlék volt. :? Szóval, van aki babát vár, van aki a TGYÁS-t... :D Mindenesetre, a szülés könnyebb volt.

Orelle: a hirdetés jó ötlet, ha megvan az ismerős, kérlek szólj, hátha tehet valamit az én érdekemben is.

Detti
detty74
 
 


[img]<A HREF="http://www.nagyonbaba.hu"><IMG SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-30-39-2009_04_01-S1ra.jpg" BORDER=0></A>

Hellosztok
[/img]
lili&ana
 
 


Csak probálgatom de nem sikerül
sajna
lili&ana
 
 


Lili!
Írtam neked privit!!!

annus11
 
 


Szia annus

Köszi sikerült, miután elolvastam a prividet

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

A tegnapi "vetítés" igazán izgalmas volt! :wink:

Na, de tényleg vettem a bátoságot és leszólítottam Annust! :D

A tornát is élveztem, mert most pl. egyáltalán nem fáj a derekam. :)

Mindenkinek szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Légyszi nekem is írjátok meg, hogy kell beszúrni a tickert az üzenetem alá! Már minden megvan, csak beszúrni nem tudom. Béna vagyok... :oops:

Előre is köszi!

Detti
detty74
 
 


Csak próbálkozom...

Kép
Kép
detty74
 
 


Utolsó próba...

Kép
Kép
detty74
 
 


Lili,Detty!
Úgy látom sikerült mindkettőtöknek!! :wink:

Na voltam ma turiban!Majd dobok képeket is,de csak később lesz időm fotózni!

Akkor a köv dolgokat vettem,mindezt 4000ér!
2 rugi,2 kis farmer szoknya(írtó cuki fodros),2 ruhácska,1 kardigán,5 nadrág,5 body,2 kiskabátka,6 felső!:lol:

Ha jól számolom 25 db! :lol: De ezek vegyesen vannak!Pl van olyan ami 1 évesen lesz rá jó kb,de nem volt szivem otthagyni! Bodyból is ,felsőből is több méret,tehát nem csak az első 1-2 hónapra vásárolok :wink:

Dóra!
Ez jó,"vetted a bátorságot" :lol: Én is vettem volna ha felismerlek :oops: Lehet jobba kellett volna az avatrodat memorizálnom!Amúgyis annyira fáradt voltam...én nem tudom,de lehet h a kórházi légkör teszi.Ha ott vagyok mint akit fejbevágtak :lol:

annus11
 
 


Jaj,szörnyű lassú nálam a babanet...

Na képek a blogomban!!

annus11
 
 


Annus!

Igen, sikerült, nagyon büszke vagyok magamra! :)

Megnéztem a képeket, és nagyon tetszenek a rucik (főleg a szoknyák). Ha megengeded, adok egy jó tanácsot: pici ruhákból olyant vegyél, amit nem kell a baba fején áthúzni, és úgy bedugni a karjait! Nagyon körülményes, és nagyon utálják a babák. A 3 hónapos lányom még most is ordít, ha ilyent adok rá. Igaz, van egy jó módszer, főleg a kombidresszre: alulról kell rá felhúzni :), de nála már ez is nehéz, mert már nagyobb a pocakja, mint a feje. :)
Bocs, nem akarok okoskodni, de én örültem volna, ha valaki ezt előre mondja nekem, mert mi nagyon szenvedtünk az ilyen ruhákkal, és akkor biztos elöl patentosokat vettem volna inkább.
Üdv

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Vagyis a nyakánál gombos, vagy áthajtós (csónak szerű) nyakú ruhákkal szenvedtünk - kicsit félreérthető voltam.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Annus!
A nagyváradtéri angol turiban voltál vagy valahol másutt?
Néztem a képeket és teljesen el vagyok ájulva! :) Annyira aranyosak! Én is megyek majd valamikor, de még rá kell vennem magam, hogy elinduljak! :lol:

Nálam egy órán át be sem töltött az oldal....

A felismeréssel nekem egyszerűbb dolgom volt, mert belinkelted a blogodat, amit meglestem! :oops:

Nemsokára indulok a nődokimhoz! Megbeszéljük a szüléssel kapcsolatos kérdéseket!

Szép estét!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Dóra!

Ti már a szülésről beszéltek?Én jövőhéten megyek a dokimhoz.De nekem egyenlőre nincs kérdésem...azt se tom mit kérdezzek!
Igen,ez ami a Bárka színházzal szemben van!Oda szoktam járni. :wink:


Detty!
Igen!Azt szoktam figyelni h milyen a nyaka!Mondjuk a bodyk többségét át kell húzni a fején :lol: Inkább a rugik olyanok h végig patentos. Bár újszülöttet még nem öltöztettem,de a többi csemetével nem volt gond :lol:
Mondjuk azt remélem h szeret majd öltözni a lányka...mert láttam már olyan gyereket akire kínszenvedés volt bármit is feladni.... :roll:

annus11
 
 


sziasztok,

Egy jó tanács ha gyerkruhákat vesztek akkor nézzétek meg a vatera.hu-t és a teszvesz.hu-t is, mert nagyon olcsón, nagyon jó minőségű, nagyon szép dolgokat lehet kifogni és még el sem kell menni otthonról :wink:
Pl. nézzétek meg, vannak olyanok is, ahol csomagban lehet vásárolni amiben van egy csomó féle ruha (body, nadrág, pulcsi stb.) és így sokkal olcsóbb, mintha egyesével vásárolnád meg.

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Annus

Az én lányomat sem lehet öltöztetni! Ordít, mintha nyúznák, főleg, ha sétához készülünk. A sapka és az overál felhúzásánál a szomszédok is megsüketülnek. A kombidresszekből a Cora-ban és a Berndonban kaptam olyant, ami áthajtós-patentos. Azóta is abból próbálok beszerezni egy párat, és ha Alexának rossz napja van (vagy esetleg a férjem öltözteti fürdetés után), azt adom rá, ne kelljen még az öltöztetéssel is kínozni. És nem vészesen drágák, már 500 Ft-ért is találtam ilyent.
A rugikból meg szerintem nem túl praktikus a hátul záródó, mert a bekapcsoláshoz meg kell fordítani a babát, és az én lányom ilyenkor mindig visszabukja az előző kaját, még akkor is, ha etetés előtt vagyunk.

Szép napot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Én még optimista vagyok akkor!Szerintem csak nem lesz már ezzel gond! :lol: A rugik nekem is elölgombosak mind.
Lehet h csak nekem volt szerencsém,de eddig a családban egyik gyerek se ellenkezett az öltözésnél,remélem nem pont az enyém lesz a kivétel :roll: :lol:

Gabek!
Aha,neten is szoktam nézni!De én pont azt élvezem h elmegyek és válogatok!Örülök h még ki tudok mozdulni vmerre!Iza meg nagyon jól tűri!Igazi csajszi már most :wink: Amúgy ez se drága.Kilós ruha,ha átlagolok akkor 150 Ft /db.És akkor nem is néztem h kabát,pulcsi vagy rugi,csak osztottam!Na meg márkás angol rucik.Többsége NEXT!
(amúgy sokan akik itt vásárolnak azok is itt adják el....olyan hiénák vannak ám,de nekem jók azok is amiket ők nem visznek el)

Na majd beszámolok később hogy szenvedés e az öltözködés vagy sem 8) Erre még várnotok kell kb 12 hetet :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

A turiban én is azt szeretem, hogy "turkálhatok" ehhez pedig párosul, hogy nagyon olcsón jó holmikat szerezhezek be! :)

Tegnap Lalinecz Melinda szülésznőt ajánlotta a dokim! Eddig nem sokat tudtam meg róla, csak azt, hogy kedves, a fiatalabbak közé tartozik, jó szaktudású (bár állítólag mindegyik II-es nőis szülésznő az), humoros. Ti tudtok róla valamit?
Valószínű, hogy a jövőhéten keresem meg.

A szülésről csak egy-két szót váltottunk most még pl., hogy kinek szóljunk előbb, ha úgy érezzük, hogy eljött az idő; hogyha nem tér el az állapotom a normálistól, akkor mikor induljunk a kórházba (persze mondta, hogy ezt a végéig egyre jobban tisztázni fogja); beszéltünk egy kicsit a gátmeccésről, gátmasszázsról, mit ajánl, mit lát jónak, kedvezőnek; fájdalomcsillapításról, hogy hogyan álljunk hozzá stb.
Jó volt, mert a legsutábbnak tűnő kérdéseinkre is értő gonddal, érthetően, odafigyelve válaszolt. :lol:

Szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok

Öltöztetés: nekem mindkét srácot, pár hónaposan még OK volt öltöztetni, de aztán eljött a nemulas, miközben esetleg segít mondjuk a kezével a kisdrága addig a lábával rugdos, vagy teljes erőből ellenkezik, de ahogy nő ez úgy lesz egyre rosszabb, főleg ha már el is szalad, és az ember gergetőzik 1-2 gyerekkel!
Csak azt nem tudom, még mi lesz 2,5 év múlva mikor már nekem is dolgozni kellessz mennem, valszeg hajnali kelés + indulás, hogy oda is érjünk időben!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
El is képzeltem h a gyerek után rohangálsz ,kezedben a ruhával :lol:

Bár ilyen a szomszédban is volt,hogy az anyja akarta feladni a kabátot rá,a gyerek meg úgy gondolta h inkább bújócskázik :lol: Ilyenkor mindig mögém bújik :lol: Kergetjük egy kicsit aztán mondjuk neki h így nem tudunk elindulni.Ekkor persze rögtön készségesebb :wink: Még csak 17 hónapos,de múltkor hozta a kabátját,odaadta és nyujtotta a kezét h adjam rá.Imád menni minden felé.Mindig meglepődök h milyen gyorsan fejlődnek ezek a csepp gyerkőcök.És ilyen pici korban is annyi mindent felfognak,hogy csak ámulok bámulok :shock:
Tegnap pl félig fel volt öltözve,már az ajtó elött téblábolt.Mondom neki h hol a kabát,anélkül nem megyünk.Erre bement a szobába,felmászott az ágyra és hozta a kabátját :shock: Én meg csak lestem!

Most már figyelni kell hogy mit beszél az ember,mert annyira figyeli...aztán ki tudja mit ért már meg belőle :lol: :lol:

Dóra!
Neked ki is az orvosod?Lehet h már írtad,de szita az agyam :oops: Erről a szülésznőről én se hallottam még,de bizti nem lesz vele gond!A dokid csak tudja,különben nem ajánlotta volna :lol: Te fogsz esetleg homeós bogyókat szedni?Vagy erről majd a szülésznővel beszéltek?

annus11
 
 


Erika:
de ismerős... .:) Az én lányom hasra vágja magát, ha öltözni kell, pelenkázásnál pedig elbújik, persze mindig ugyanoda...:) Még jó, hogy az öccse csak helyzetváltoztatásra képes... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Annus!
Dr. Béres László az orvosom. Magándoki, a II-es számúval áll szerződésben. Én sem hiszem, hogy baj lesz a szülésznővel, mert a dokimban bízva tudom, hogy olyat ajánlott, aki a személyiségemhez "jól megy", ő pedig jól együtt tud vele dolgozni.

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok

Annus

Hát igen sikerült végre a ticker, még csak annyi hogy hogy raktátok a fényképetek a nevetek alá. Hogy lássatok.

Nagyon édik a ruhát, és milyen aa Hada a Ráckóczi úton? Ott még nem voltatok? Én lehet hogy elmegyek megnézni, bár én meg mondom őszíntén nem szeretek turizni, de mondjuk ilyen pici babának amit alíg használják a cuccot nem lehet semmi baj.

Nekem még kis zoknikat kell vennem, hosszúujjú body-t, de mást nem nagyon, már csak nekem kell megvennem a szüléshez való cuccokat.

A kisbabák iy úgy vannak szerintem hogy hangulat kell az öltözködéshez. Mi sem tudjuk hogy mit vegyünk fel reggel?! Nem?!

Már alíg várom a hétfőt, hogy a festő elkezdje a munkákat.
majd küldök képet amikor kész lesz a szoba.

i hogy vagytok, nekem egyre jobban mozog Sára, mondjuk biztos mivel nagyobb jobban érzem, de nagyon huncut, mert a bordáimba betámasztja a lábikáját és ott mozgatja.
Jó érzés!! A kezével meg lent kaparászik, az is nagyon jó.
Meg akkorákat rug, hogy az egész hasam akkorát mozog, hgoy hihetetlen.

mddora, és mitmondtott az orvos, a gátmetszésről, masszírozásról, meg stb..?

én is a homeos bogyokat fogom szedni.

Kár hogy jó négy hét van köztünk és nem talizunk a kórteremben.
Milyen jó hogy kitárgyaljuk itt a dolgokat, és még milyen jó lenne ha ott is taliznánk.

Ténylek Ti nyáron jöttök a babanet randira?

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok

Mágnes
Jó neked! Méééééééég :wink:

Annus
a babák, legalábbis az én véleményem szerint ahogy kibújnak, vagy már a fogantatástól értik hogy mit beszélsz, csak nem tudnak még beszélve válaszolni rá :lol: , de 1x volt rádióban, vagy tv-ben, hogy pl. a csecsemők már 3-4 hónapos koruktól fogva kihasználják a szüleiket, vagyis tudják hogy mikor hogy kell sírni ahhoz hogy elérjék azt amit szeretnének :lol: - és nálunk ez így is volt, és van is

mert én ha így folytatom lehet hogy hamarosan diliházban kötök ki, mert Ákos is addig addig hisztizik míg meg nem kapja azt amit akar, de én eddigre már tiszta zizi vagyok
és ma életében előszőr már sarokban is állt, vagyis inkább ült-feküdt-csúszott-mászott stb. nemis tudom már hányszor pateroltam vissza
ja és este majd nem kapott is!!, életében előszőr úgy beleharapott viaskodás közben a kistesó bal kézfejébe hogy ott maradt a foglenyomata :twisted:

Annus
hogy mit kérdezz a dokidtól a szülésről????????
kérdezd meg Mágnes!!! Mind3-unknak egy a dokink :wink:
Csak én ebben nem tudok neked segíteni, mert nekem mindkettő csaszi volt, úgy hogy egyiknél sem indult el a szülés, úgyhogy nekem fogalmam sincs arról sem hogy milyen is az! :shock:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lili!
Azt is a profilban lehet beállítani!Avatart kell választani,ha saját képet akarzs akkor meg le kell kicsinyíteni a képet,de ez ott le van írva.

Erika!
De jó!Na eszembe se jutott h megkérdezzem h itt ki járt hozzá!Szóval Mágnes is meg te is.Jegyzem!
Az hogy mit kérdezzek tőle,úgy értem h most miről?Minden eshetőséget mondjon el előre?

annus11
 
 


Sziasztok!

Hát, én szülésügyileg nagyon kis szégyelős voltam. :oops: Nem kérdeztem előre semmit, hogy mi lesz, hogy lesz. Viszont az orvosom a gátmetszéstől eltekintve miondent elmondott. Mi van, ha beindul időben, mi van, ha a kiírt időponton túl vagyok, ha egyhéttel, ha két héttel. Mikor indítja meg feltétlenül, és mikor venné el tőlem császárral, végső esetben persze. Kinek szóljak hamarabb, felhívjam-e, ha szülök, vagy majd a kórházból értesítik.
Mondjuk nekem nem volt fogadott szülésznőm, mert abban maradtunk az orvossal, hogy mindegyik profi, én meg nem szándékoztam még a szülésznőnek is otthagyni egy valag pénzt. :oops:

A szülés tök rendben volt. Az orvosom higgadt vol, nem idegeskedett. A szülésznő kedves, aranyos. Én csöndben szenvedtem, összeszorított fogakkal. Fájáserősítéshez kaptam oxitocint, de csak min. mennyiséget, hogy a baba szívével ne legyen gond. És három óra alatt meglett a babánk.
gátmetszés: Nagyon ne akart vágni, de miután a többedik nyomásra sem akart kiférni a fejecskéje, muszáj volt. Viszont alig éreztem a fájások közepette. Néhány öltéssel gyorsan öszevarrt, és ásnap már rohangáltam a kórteremben a pelenkákkal. :lol:

Ági

Kép

Kép
ágic
 
 


Sziasztok!

Nekem a legtöbb dolgot a dokim hozta fel, hogy ha van valamivel kapcsolatban kérdésünk, akkor szedjük össze és beszéljünk róla.
Nem volt sok kérdésünk, így ő kitért a témákra. Jó volt beszélni róla és megegyeztünk, hogy az idő közben felmerülő további kérdéseket is mindig tegyük fel a férjemmel, hogy ne legyünk "kétségek között", tudjunk nyugodtak lenni, emellett pedig minden alkalommal szótejtünk a dolgokról.

A gátmeccésről azt beszéltük át, hogy nem mindegy, hogy 2 cm-s vagy 8 cm-s vágást kell ejteni. Azt mondta, hogy ha nem muszáj, akkor nem vág szanaszét, ha azt látja, hogy a baba is és én is jól bírjuk és minden megy szépen, látja, hogy mennyire hatékony a gátmasszázs, akkor lehet, hogy nem kell vágni vagy csak egy apró vágás lesz. Van egy otthon végezhető gátmasszázs (neten fennt van), amire azt mondja, hogy a tapasztalatai azt mutatják, hogy jó és hasznos, mert felkészíti a gátat az igénybevételre, de csak a 35. hét után kezdjül el, szépen fokozatosan és ha egyszer is fájástevékenységet érzek, akkor nem szabad folytatni, nehogy emiatt koraszülött legyen a picink.

Én nem vagyok a homeopátia híve, így nem is fogok bogyózni..., de mindenképpen beszélek róla a szülásznővel!

A stb. azt jeleniti, hogy beszéltünk még egy-két dologról, de mivel nem jegyzeteltem :lol: nem emlékszem hirtelen mindenre! :oops:

Most megyek, mert jó ebédhez szól a nóta... :D

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Hát én úgy gondolom h ezeket el fogja mondani hogy kit hívjak stb.Mondjuk legrosszabb esetben csak bemegyek és akkor majd ott intézkednek!Eddig jobb is h nem volt ilyenről szó,mert én is csak elfelejteném...de lehet h köv héten már lesz erről szó :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Erika! Mivel neked 2 gyerkőcöd is van - részvétem a hisztik miatt - szerinted mi az ideális korkülönbség a tesók között? A lányom most 14 hetes és ősszel szeretnék újra terhes lenni, vagyis valamivel több, mint másfél év lenne a babák között. Ez túl kevés?

Én szülés előtt szerdtem homeopátiás bogyókat, bár sose hittem bennük. És bevált, a szülés előtti nap már 4 ujjnyira ki voltam tágulva, ami a dokim szerint 4 órával kevesebb vajúdást jelent. És be is jött: fél 3-kor még CTG-n voltam a férjemmel, semmi nem volt nálunk, pedig aznapra voltam kiírva. Utána megvizsgált a doki, és azt mondta, hogy feküdjek már be egy kicsit a vajúdóba, mert szerinte fájásaim vannak/lesznek. Jól meglepődtem! Mira a férjem visszaért a bőrönddel (taxival oda-vissza 40 perc alatt), én már a szülőszobán voltam. És este 8 előtt 5 perccel a kezembe adták a lányomat. Szóval, most már máshogy nézem a homeopátiát. :)

Egyébként nekem is a doki mondott magától dolgokat a szülésről (mikor hívjam, stb.), én csak annyit mondtam, hogy nem kérek EDA-t, mert irtózom, ha a hátamon matatnak.

Ágic: Te mikor szültél? Kinél?

Üdv

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziazstok!

detty: Én is szerződéses orvosnál szültem, dr Bakos Istvánnál.
Minden nagyon rendben volt. viszont lassan egy éve lesz. Múlt év május elején született a kisfiam.
Hát, azóta sokminden megváltozott már. Ő is. :lol:

Eredetileg mi is gyorsan akartunk második babát, legkésőbb, mire Barnus két éves lesz. (Mármint hogy akkorra szülessen meg) De apa ost azt mondja, inkább várjunk kicsit, míg stabilizálódunk. :roll:

Hát, én bízom benne, hogy még meggondolja, vagy becsúszik. :lol: (Mert védekezni ettől még nem védekezünk. :oops: )

Ági

Kép

Kép
ágic
 
 


Detty!
És miket szedtél homeósból?A 36.héten kell elkezdeni ezeket?Van egy listám vhol,lassan áttanulmányozom h miket kell megvenni...amúgy milyen árban vannak ezek?

annus11
 
 


Annus!
CAULOPHYLLUM 5CH-t szedtem, és a szülés előtt 3 héttel kezdtem el szedni. Ez a tágulást segíti.
Szedtem volna a CIMICIFUGA RACEMOSA 9 CH-t is a vajúdás alatt, de nekem olyan gyorsan ment, hogy nem volt rá szükség. Ez a vajúdást könnyíti meg, negyed óránként kell 5 szemet bevenni vajúdás közben.
A gátseb gyógyulására szedtem ARNICA MONTANA 9 CH-t, napi 1x5-öt.
És mivel 1 hónappal a szülés után kissé lecsökkent a tejem mennyisége, szaporítónak szedtem RICINUS COMMUNIS 5 CH-t.
Figyelj, hogy mindegyikkel be kell tartani a homeopátiás gyógyszerekkel kapcsolatos szabályokat! Ha esetleg nem ismered, szívesen segítek!

Az áruk nem vészes, darabonként 500 Ft körül van.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Ja! Az adagokat nem írtam le: mindegyikből napi 1x5-öt kell nyelv alá tenni és úgy hagyni elolvadni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Szia Ágic!

Május... akkor a fiad már igazi nagyfiú. :) Jó lenne, ha már mi is ott tartanánk...

Milyen stabilizálódásra gondol a párod? Gazdaságilag én is félek, mert nem könnyű egy keresetből boldogulni, de szeretném, ha Alexának lenne kistesója. Én idén leszek 35 éves, így sok időm nincs, ha nem bottal akarom az első osztályos évnyitóra vinni a gyerekeket. :) Meg hát én se leszek fiatalabb, és bár Alexa már lassan 2 hónapja átalussza az éjszakát, sose lehet tudni, hogy következőnek mit dob ki a gép. Lehet, hogy minden éjjel többször is fel kellene kelni, és 2-3 év múlva már nem biztos, hogy képes lennék rá. Szóval, nem könnyű döntés.

Na, megyek fürdetni.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziaszotk

Annus
hogy mit kérdezz tőlle? fogalmam sincs! Mi annak idején nem beszéltünk rólla, vagyis max annyit, hogy ha kipottyan akkor rendes szülés, ha nem akkor csaszi, és ha így akartam, ha nem (a lelkem mélyén) csaszi lett rossz áramlás miatt mind2x.

Detty
ideális korkülönbség????????: nem tudom, nekem fogjuk rá hogy muszály volt így összehozni a dolgokat
1. életkor: jelenleg már 36 vagyok
2. úgyse tudtam volna hova vissza menni dolgozni, mert a munkahelyem átköltözött 90%-ban Ukrajnába, de amúgy sem mentem volna vissza műszakozni
3. ekkor tudtam apjukot rábeszélni kistesóra
4. mindkettő kissrác lombik baba, és hát ügye vagy sikerül vagy nem, nekünk szerencsére mindketten elsőre sikerültek
most próbálom rábeszélni mégegyre (hátha kislány lenne, de ha fiú az sem baj :lol: ) de sajna tudom a lelkem mélyén hogy ez nem fog menni, úgyhogy most várom a csodát!!!!!!!!!!!
DE amúgy azt tudom, hogy ha spontán lehetne + és anyagilag is totál sima ügy lenne, akkor megvárnám azt az időt amikor már Áronkám óvodás, mert így egyikkel sem tudok foglalkozni, mert ha Ákossal szeretnénk valamit csinálni akkor azt Áron nem hagyja, úgyhogy általában sajna nem sok mindent csinálunk, mert az csak órditásba - vísításba torkollik, tegnap este odáig fajúltak a dolgok, hogy Ákos úgy beleharapot Áron bal kézfejébe, hogy ott maradt a foglenyomata :twisted:, de azért nem cserélném el őket, majd lesz jobb is, remélem nagyon!
Hogy neked milyen rendes kislányod van!!!!!!!!!!!!!!!!
Nálunk a fiúk (egyiksem) alussza teljesen végig az éjszakát. Most is még csak ennyi az idő, de már mindketten 1x kijöttek, és még hol a reggel!
Ja és igen ez a csúnya gazdasági válság, sajna apjuk már csak ezért sem megy bele, mert neki nagyon nagyon csúnya jövő képe van!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


próba :lol:

Kép

Kép
ágic
 
 


sikerült!!!!!!

Kép

Kép
ágic
 
 


Detty!

Köszi az infót!
Az nem tudom még h amit vajúdás alatt kell azt esetleg hogy fogom bevenni...apcim majd méri az időt és adagolja :lol:
Akkor ezek nem drágák...Sokkal többnek gondoltam!
Én az oscillot szedem megelőzésre,gondolom a többit is úgy kell bevenni!De az le van írva atájékoztatóban is,nem?

Erika!
Na én is pont így gondoltam hogy vagy megy magától vagy császár :lol: A többi köztes dologról minek beszélni ,majd közbe mondja hogy mi van :wink:

annus11
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?