Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Márti,
Nagyon sajnálom a történteket!Dehogy látod rosszul, teljesen igazad van sztem! Elég gáz,hogy nem veszi észre,hogy viselkedett és hogy nem az unoka érdekeit tartja szem előtt :shock: :evil:
Hogy vagytok?Jó lenne ha már jobban!

Többi betegecske?

Szeder,
Jó készülődést! :) Látom ismét jó kedved van. Ez jó! :)

Am,Humanka,
Kérdésem lenne ismét a nyelvfék felvágással kapcsolatban. Mi volt nálatok utána?Hogy viselkedett a csöppség? Mintha mondjuk szurit kapott volna? Vagy nyügibb volt, esetleg ez fájhat még nekik utána?Kell nekik vmit adni?

Humanka, hogy bírjátok a hőséget?Jobb már?

Am, MiniGyusz?Örülök,hogy nem volt ma láz, remélem ennyivel megúsztátok.

Mi eddig rendbe rántottuk a lakást a Drágámmal, most meg nemsokára jön hozzánk egy pár, szóval nem majd jövök,ha tudok.

Szép hétvégét mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Betti!

Igen, láttam. De szerintem a Lalunál ez nem szopási sztrájk, mert amikor nem akar szopni, akkor másból sem (pl: cumisüveg, kanál, pohár) fogadja el a lefeft tejcsit. Egyszerűen nem éhes.
Most azóta szopizott egy kicsit (sok nem volt a cicimben, mert előtte lefejtem), majd elaludt. Aztán felkelt és evett egy fél üveg barackot. :lol:
Most nem fogok neki adni semmit, csak szopit, aztán meglátjuk mi lesz. :roll:

gwini

Sziasztok lányok!

Na most talán van egy szusszanásnyi időm, úgyhogy írok!

Szeder: Adél névnapja témában egyetértek Veled! Én is úúúútálom ha valaki tapintatlan. Megértem, hogy kiakadtál azon, ahogy a sógorod viselkedett! Én sem örülnék, ha készülnék ezerrel valami nagyon fontos ünnepre, valaki meg elrontaná. Minden esetre már túl vagytok a dolgon, úgyhogy már ne idegeskedj rajta. Adél meg így is jól érezte magát, nem? :wink: Az sms meg szerintem felesleges! aki bunkó már huszon-harminc éve, az egy sms-től sem fog magába szállni! Azért ügyes vagy, helyre kell tenni az ilyeneket! :twisted:

Minyu: Jaj, nagyon ügyi vagy! Majd meséld el, mi volt a farsangon! Nándi még mindig gyönyörű, Csongiról az ülős kép meg egyszerűen szenzációs!

Márti: Jaj, annyira sajnállak benneteket! Mostmár jó lenne, ha mind a 4 gyerkőcöd egészséges lenne! Ismét röppennek a gyógypusszancsok! :wink:
Anyós-téma: Ezt így kell csinálni! :twisted: Én is ezt tettem volna!

Sziszi: Jaj, ez borzasztó! Nagyon sajnálom! Erre nem lehet mit írni! :cry:

A.m: Szegény Minike!!! Jaj nagyon sajnálom! Milyen lázcsillapítót adsz neki? Hívtad a dokit?

Humanka: Nem semmi időjárás van Nálatok! Mindig gondolok Rátok ha meglátom a tv-ben az ausztráliai időjárást! Nagyon sajnálom Bendőkét, hogy ezt a meleget el kell viselnie. Küldenék Nektek egy kis enyhülést, ha rajtam múlna! :wink: Kitartás!

Rólunk:- vagyis inkább rólam - Labor eredményem tökéletes, még csak vérszegény sem vagyok, minden értékem jó. Pár napja már nem eszek semmi olyat amire allergiás vagyok és talán így rendeződni fog a dolog. Nem merem még kijelenteni, de majd ha legalább egy hete nem jön elő a csalánkiütés, akkor már elhiszem. Amúgy elég nehéz betartani a diétát, mert tej, tojás és liszt szinte mindenben van, amit szeretek! :( Most főleg kukoricás abonettet, almát és friss zöldségeket eszek, és már -7 kg-nál járok! Most azon töröm magam leginkább, hogy a tejem kitartson még 2 hónapig. Kevesebb is lett és szerintem nem túl zsíros, mert Bius elég hamar megéhezik. Jövő héten még hétfőn oltásra megyünk, szerdán megyek vissza az allergia központba, utána lemegyek Biankával Fűzfőre anyumékhoz. Ott általában rendeződni szokott a tejci kérdés! Remélem most is fog!
Vendég

Sziasztok!

Nálunk Zalán tegnap dél óta láztalan, ennek ellenére az éjszakánk katasztrófális volt. Szerintem a torka fájhatott szegénykémenk. 1/2 1 és 9 között kb 10szer kelt, mindig evett egy kicsit, majd visszakéreckedett a kiságyába, mellettem nem volt hajlandó aludni, pedig egyszerűbb lett volna.

Ági: gratula a forgáshoz meg a 2 foghoz! :D

A.m: örülök, hogy Mini Gyuszi is jobban van már, meg annak is, hogy anyósoddal minden rendben volt! :)

Gwini: sajnálom ezt a szopi dolgot :(

Ezek a védőoltások, úgy tűnik néha ahány doki, annyi féle vélemény. Nekünk a bárányhimlőt határozottan nem javasolták.

Márti: nem, egyáltalán nem vagy bunkó. Ha egy gyerek beteg, teljesen egyértelmű, hogy nem viszek oda vendéget, 2 percre sem, főleg nem a házat mutogatni! Jobbulást továbbra is!

Szeder: teljesen értehtő szvsz, hogy a párodban és a saját Anyukádban bizol legjobban. És tényleg nagyon fiatal Anyukád van :D

Bejci: drukk, hogy ne jöjjenek már vissza a kiütések és kitartson még a tejci 2 hónapig!

Kép
kistiggrincs

Kistigrincs: Tudtam, hogy van még beteg baba, akit kihagytam! :oops: De akkor örülök, ha Zalán láztalan volt! Remélem ez azt jelenti, hogy meggyógyult! :wink:

Noni: 4 hós videóhoz teszek fel képet:

Kép

Ezt meg csak úgy...mert szerintem olyan cuki amikor sír! :)
Kép
Vendég

Am:
Örülök, hogy minden rendben Minivel! :)
A foga jön tuti!!! :wink: :D

Bejci!
Nagyon helyes Biuska! Olyan édesen sír. Félre biggyeszti a kis száját. Édes. Én is szeretem :oops: nézni, ha épp sír, mert olyan cuki fejet tud vágni.
Az jó hír, hogy a vérképed rendben van. Akkor valószínű,hogy tényleg átmeneti állapot ez az allergia. A terhesség, szoptatás sok mindent felborít a nők szervezetében, kívánom,hogy szoptatás után helyre álljon magától.
A -7 kg-ért irigy vagyok :oops: Kitartás, és lesz tejed, majd jó a kis levegő, és a nyugalom meghozza!!! Onnan is írsz majd???????
(Amúgy ekcémás a kezem már 2 hónapja.. van, hogy elmúlik, van,hogy vissza jön. Már nagyon nehezem bírom. Mert az ujjaim végénél jön ki és állandóan vérzik! Hát ez nem jár minusz kilókkal. Rajtam még mindig van 8kg+ :roll: )

Igen, anyukám ilyen fiatal! :) Nagyon fiatalon, szinte gyerekként szült engem. 16 éves volt. Igazi szerelem gyerek lettem.. életében először történt meg, amin mindannyian túl estünk.. :wink: és máris jöttem én.. apukám az apukám lett. Összeházasodtak. Sőt még lett egy öcsém is. :)
Én nagyon élvezem,hogy vannak a fiaim. Őket én is korán szültem. 20. éves voltam Bence születésénél. Már volt önálló lakásunk, mindenünk meg volt a volt férjemmel. Más volt akkor.. kevésbé aggódtam, mint most. Azt hiszem,hogy most értem meg igazán.. és hát minél idősebb egy anyuka, annál aggódóbb. Igazam van??

S.o.S.!!!
Segítsetek! Adél büdiket pukizik! És a kakija is büdös. Kissé áporodott savanyú szaga van. Olyan érdekes.
Tudok róla, hogy lehet, hogy valami bélgond lehet. De mitől??
Okozhat a tejpép ilyen jellegű elváltozást a székletben???????
-eddig nem vettem észre.. ma nem is mertem neki adni semmit, csak szopi van.
Ja és adtam normaflore-t hátha helyre rántja a bélflórát, ha baj van..
Tudtok valami okosat???
Rá érek a dokit felkeresni hétfőn??? Vagy ez nagyobb baj is lehet???
Aggódom.. Jövök, hátha valamelyikőtök olvasta és tud nekem segíteni.
Köszönöm szépen előre is.!!!

szeder74

Sziasztok!:)

Márti: Teljesen igazad van szerintem is beteg gyerekeknek nyugalom kell nem pedig utolsó pillanatban bejelentett vendégek.

Bejci: Ez jó hogy a labor eredményeid jók :) Az allergia monnyon le már végre! A -7kg se rossz de ilyen áron :?
Bius nagyon aranyos mindkét képen :):)

Kistiggrincs: De jó hogy Zalán már jól van :)

Szeder: Ha már nerm csak tejet kap változik a kakija az biztos. Ha jól érzi magát, vidám, mozog úgy ahogy szokott, nem tekergeti magát szerintem nincs semmi baj.
A tejpépekben van tápszer lehet az kavart be.

Kép

Kép
starlark

Szeder: Ne légy paramami! :wink: :wink: :wink: :lol:
A büdös puki attól van, hogy Adél kap mást is az anyatejen kívül. Amióta Bius is kap pótlást, olyanokat ereget, hogy lefordulok a székről. :mrgreen: A kakija meg olyan büdi tud lenni, hogy néha szellőztetni kell egy-egy peluscsere után! Úgyhogy NO PARA! Adél baba csak emészt! És ismered a mondást: "Inkább a Te orrodat facsarja, mint az ő gyomrát csavarja" :twisted:... lehet hogy nem így van szó szerint, de ez a lényege!
Vendég

Bejci!

Jaj,nagyon édes a kicsi lánykád! Ez a sírós kép,hát ennivaló!
Na,örülök,hogy a laborod jó! remélem,lassan majd elmúlik az allergia is és komolyabb étlapról válogathatsz!

Szeder!

Tényleg ne aggódj! Ezt tuti a tejpép okozza és,hát 6 hónapos korukig a babák nem feltétlenül tudják könnyen emészteni azt,ami nem tej!

Minyu!

Köszi! de igazán nem akartalakám itt sürgetni!
Hogy sikerült a farsang?

Hát,lányok,nagyon köszi az együttérzést, annyira jó így kidumálni a dolgokat,megkönnyebbül tőle az ember!
Egyébként a helyzet fokozódik,anyósom fürdetés közben telefonált,a férjem vette fel,anyós meg csak ennyit kérdezett: "Peti,te teljesen hülye vagy?" és már le is vágta a telefont! Igazi intelligens konfliktuskezelés,hm? Szegény férjem csak pislogott,aztán írt egy sms-t,amiben kikérte magának a bunkó telefonhívást! Képzelem,mi lett volna,ha én veszem fel....csak nagyon nem értem,miért kell ebből országos prolémát csinálni? Hisz semmi baj nem történt,a gyerekeknek viszont nagyon jót tett a nyugalom,meg,hogy Apa is itthon volt. Lázasak még,Cataflamot kapnak,az szépen leviszi,de 5-6 óra alatt újra felmegy 39 fokra. Bercinél pedig gyanus,hogy felülfertőződött valami bacival,mert dől a sárga szutyok az orrából és olyan elesett szegény. Lehelnek hasmenése is van és nem esznek szinte semmit,pedig alapból is elég vékonyak. Állítólag most az influenzánál 4-5 napig tart a magas láz és 8-10 nap alatt zajlik le a betegség. Lehel a 4.,Berci a 3. napon tart. Remélem gond nélkül lezajlik már,mert doki nénink sincs a jövő héten! Abba bele sem merek gondolni,mi lesz,ha Kamilla is elkapja! Nem kapja el,kész!

Márti
borossné becz márta

Kép apa Rejtő Jenőt olvas nekem

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Köszönöm csajok!
Remélem tényleg csak ez a "gond".
Azért hétfőn hívom a dokit, hogy küldjünk székletet tenyésztésre, mert csak akkor nyugszom meg. :wink:

Ági!
nagyon okos lesz Dávid! A párom kedvence is Rejtő! :wink: Cuki, ahogy nézi apát a könyvvel!

Jó éjszakát mindenkinek!

szeder74

Bejci! Annnnyira tündéri a kislányod, hogy nem térek magamhoz. A sírós képen Bius pont olyan, mint amikor Bálint kezd el pityeregni. Szégyenszemre én ilyenkor nevetek rajta, olyan emberi, ahogy legörbíti a száját. (apukám azt szokta mondani, hogy csípőre tette a száját. :lol: ) Az eredményeknek örülök, tulajdoképpen a fogyásnak is, de mindemellett nagyon nem irigyellek. Írj majd, hogy jót tett-e Fűzfő a tejnek!

Márti! Én megdöbbentem anyósodon! Komolyan nem is értem a viselkedését. Már több, mint egy hónapja nem tud kikecmeregni a családod a betegségből, és ő ahelyett, hogy aggódna, vagy segítene látogatót szervez. Szerintem jól csináltad. (nálunk a családban a betegség elég komoly tabut jelent a látogatás terén. Valahogy mindenki természetesnek veszi, hogy betegen nem látogat, és a beteget nem zavarja látogatással.)

A.m! Örülök, hogy már csak hóemelkedés. Ha ilyen jó a kedve, akkor lehet, hogy már túl is van rajta!

Minyu! Szuper a jelmez!

Nálunk ma cimborák voltak látogatóban. Úgy örül a szívem, amikor Bálint széles mosollyal, kedvesen üdvözöl mindenkit, és jókedvűen kacag nekik. Olyan kedves gyerek! Persze nem ez a lényeg- ugye az egészség fontosabb -, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a kedves, barátságos emberek valahogy jobban boldogulnak, beilleszkednek... Persze aztán még lehet, hogy rengeteget változik!
blúmi

Sziasztok!

Ígérem,utoljára traktállak ezzel benneteket,mert már tuti unjátok! Szóval mondott anyós a férjemnek még valamit,amit a gyerekek előtt nem akart elmondani nekem! Mégpedig,hogy Ő ide többet nem jön! Ja,slusszpoén,hogy este visszaírt iwiwen a srác,hogy köszönik a meghívást,szívesen jönnek majd és természetesen megértik,hogy ilyen beteg gyerekek mellett nem tudtunk találkozni! Ennyi! Anyós megint tök feleslegesen drámázott,de úgy tűnik,szereti a nagyjeleneteket! Na kiváncsi leszek,meddig tartja magát és mikor jön rá,hogy mit művelt!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Csak röviden:
Sajna mi is csatlakozunk a betegeskedők táborához. :( Tominak tegnap de. 39 fokos láza lett. Köhög és csupa nátha. Ráadásul betegség szempontjából fiúból is a legrosszabb fajta. :? Alig hajlandó gyógyszert bevenni. Ha összetöröm az se jó. Már nurofent adtam neki, de azt is alig akarja bevenni. Pedig szerintem az még finom is! Remélem gyorsan túl leszünk rajta és Anna nem kapja el! Meg én sem!

Minden még betegeskedőnek jobbulást kívánok!

Kép
Kép
konan

Influenza,5.nap: Lehel hőemelkedéssel,Berci 39.2-vel ébredt. 5h óta ébren vagyunk. Lehet,délután alszok egyet a srácokkal!

Márti
borossné becz márta

Jaj, Márti :) annyira rossz olvasni, hogy még mindig betegeskedtek. Pihenj te is sokat! anyós: hát erre már nem lehet mit mondani... evil:

konan :)
a pasik amúgy is rosszul viselik a betegségeket... jobbulást nektek is.

bejci :)
én is megmosolygom, mikor igy legörbül a kicsi szája

ági :)
rejtő :lol: és tetszett neki?

szeder :)
én nem pánikolnék ennyire a büdi kakin. Ha megy a hasa, fosos, vagy nagyon sok, hig a kaki, akkor igen, de ha csak büdi... valszeg csak a tejpép, még nem szokott hozzá a kis emésztőkéje.

farsang: hááááát, elég felemásra sikeredett. Eleve úgy indultunk, hogy a Zuramnak elkezdett menni a hasa reggel (valszeg rajta igy jön ki az én bacim...) igy a 2 gyerekkel egyedül mentem el. Nándi az ajtóban megijedt a rengeteg embertöl (a 2 ovinak együtt volt nagy farsangi bulija az iskola aulájában, szinpad, zenekar, tombola stb), és innentöl kezdve nem volt hajlandó felvenni a thomasos jelmezt. Rajta kivül az összes gyereknek tetszett és fel akarta próbálni... Hát igy jártunk. Viszont hajlandó volt felmenni a szinpadra és táncolni a többiekkel (kis vesztegetés árán ugyan, amit keményen be is hajtott rajtam) Megvártuk az összes csoport táncát, ettünk kis sütit és vettünk zsákbamacskát és jöttünk haza, mert Csongor éhes lett és semmi szopira alkalmas helyiség nem volt... Hát ennyi. Itthon kiderült, hogy a Zuram HD-sre formázta a digicam DVD-jét, igy sehol nem tudjuk megnézni, amit felvettem (kivéve persze a digicam kijelzöjét), nemkicsit voltam ideges és csalódott tegnap, dehát van ez igy.
Jövöre valszeg mi is csak bolti jelmezt veszünk... Ja, viszont a kisfiúk 80%-a pókember volt (a másik ovi középsösei közül 2 kivételével mindenki...) a kislányok 95%-a pedig királylány-tündér-hercegnö :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Most csak lejelentkezni jöttem, talán a mai nap folyamán vissza is tudok olvasni.
Nagyon eltűntem tudom. De mi már megint menésben vagyunk. Szerdától anyukámnál voltunk, most meg a szokásos hétvégézés a pároméknál. Délután meg a barátnőmhöz megyek aki szintén babás. Este érek haza. Hétfőn-kedden otthon, aztán szerdán megint "csavargás" vasárnapig. Így nagyon keveset jutok géphez. De igyekszem!

velünk minden rendben!
Vendég

Sziasztok!

Valamicskét javult a helyzet nálunk mára. Ma már 3-szor hajlandó volt a kisasszony szopizni. 1-szer sokat 2-szer keveset. Reggel kakilt egy nagyot. Most nem adok neki semmit, csak szopit, mert eléggé megcsappant a tejem a sztrájktól. :?

gwini

Hol vagytok Lányok?

Sajnos du megint nem akart szopni a Lalu, ezért adtam neki almát. Azt hittem attól éhes lesz. Persze azt örömmel ette. Azóta sem akar szopni.
A mai teljesítményünk:
4 szopival összesen 300 ml anyatej
100 gr Hipp alma
Szerintem ez nagyon kevés! :cry:
Megint üvölt, ha csak meglátja a cicit.
Szerintetek?

gwini

Sziasztok!

Gwini!

Add fel, erre már nem lehet mit mondani. Nem akar szopzini a lányod és kész. Én nagyon szopi párti vagyok, de azt is aláírom, hogy mindig az adott gyerek igényeihez kell igazítani a dolgokat.
Ha mondjuk a cicin kívül csak mást adnál neki, akkor össze tudnátok normálisan hozni neki a napi kaját? Úgy értem, mondjuk tudnál valamilyen módon fagyi tejcsit/tápit, tejpépet, gyümit adni neki? Megenné?
Ha fejnél egy darabig még maradna tejed talán, a szopisztrájk biztosan a legrosszabb a tejtermelésnek.

A másik dolog ami eszembe jutott, pont most az egyik másik topiktárs példáján, hogy Lalunak rendben van a mozgásfejlődése? A topiktárs csaj elvitte a kislányát Dévényeshez, ahol megmasszírozták az arcát és utána jobban szopizott, tudott komfort szopizni, holott előtte ordított, ha az anyukája erre akarta rávenni. Lehet, hogy egy próbát megérne Neked is, ha elvinnéd egy Dévényes szakemberhez, aki megnézné. Sajna néha elég becsapósak a gyerekek, úgy csinálnak mintha minden rendben lenne, tartják a fejüket, kinyomják magukat és közben mégis van hipotonia, például az arcon.

Jó éjt mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Gwini! Szerintem ameddig sztrájkol, addig fejd minél többet, és próbáld üvegből / kanállal / pohárral (nálunk pl ez is ment) adni neki. Nehogy elapadjon, aztán amikor vége a sztrájknak, addigra ne legyen!
blúmi

Konan!
Gyors gyyógyulást!

Minyu!
Apa épp azt olvasta mesekönyv helyett, mondván úgyse érti még, csak olvasson valamit. Nem hiszed el, de tátott szájjal hallgatta egy darabig ahogy látható, majd mikor rájött, nincsenek benne képek, beledumált az olvasásba.

Gwini!
Félreértések elkerülése végett: nem akarlak megbántani a világért se, de leírom a véleményemet. Ha mégis úgy érzed, akkor előre is elnézésedet kérem, de nem birom szó nélkül hagyni.
Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem ne kínozd ezt a gyereket!!! El kell fogadni, hogy ő ilyen! Nagyon pici korában (pár hetesen) elfogadta a cicit, vagy akkor is fejni kellett neki? Lehet, hogy ő is olyan, mint írtam legutóbb, hogy egy csajnak csak éjszaka, félálomban volt hajlandó normálisan szopizni. Elképzelhető, hogy Lalu is ilyen. Te megtetted amit tudtál, el kell fogadni, de szerintem egy 5 hónapos gyereknek 0 óra 0 perctől 19 óráig 300 ml tej + 100 gramm alma édes kevés. Nem csoda, ha üvölt, hogy éhes, és ha nem hízik rendesen. Fejjél rendszeresen, és add oda üvegből. Én a helyedben ezt tenném, és összetenném a két kezem, hogy 5 hónaposan (még ha csak fejéssel és üveggel is), de ANYATEJET kap!! Sok anya megadná, hogy 5 hónapig tudja tejjel etetni a babáját, te pedig nem adod oda a lehetőségeidhez képest. Ne tedd ezt se magaddal, se Laluval, mert ez egyikőtöknek sem tesz jót. Nem lehet, hogy emiatt nem tudsz aludni, mert ezen jár az eszed? Örülj neki, hogy ennyi tejet kap, még ha nem is szopi formájában, és örülj Lalunak, hogy ott van melletted. De ez csak akkor lehetséges, ha nem üvölt az éhségtől!! Nem kioktatni szeretnélek, csak leírtam a véleményemet. Ne haragudj rám ezért. Írd le, mi a véleményed az én meglátásom alapján a dolgokról. Várom válaszod.
Ui: próbáld meg, hogy minden 2. etetésnél szoptatsz, hátha nektek is ez beválik, mint annál a csajnál.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Drága Gwini! nagyon vacak lehet, amin most keresztül mész! Nálunk is volt olyan, hogy pár perc után elengedte a cicit, és olyan is, hogy ordított, amikor cicin volt, a hízás teljesen leállt, sőt fogyott.... Tudom, hogy ez kétségbeejtő! Aztán fejtem, mint az őrült, és üvegből etettem! Pár hét alatt szépen megindult a tej, és addig legalább látható volt, hogy mennyit eszik. Szépen vissza tudott állni a szopizásra, és gyönyörűen hízik. Nagyon rossz olvasni, ahogy gyötröd magad, és szinte látni ahogy kétségbe esve méred Lalut minden evés előtt, után... Szerintem - de nem akarok észt osztani - etesd cumisüvegből a tejjel, ha nagyon aggódsz, akkor is max. csak naponta mérd (sőt a heti lene a legjobb), menj el sétálni a csajokkal egy nagyot, menj el a szüleidhez, barátokhoz, és lazíts!!!!! nagyon sokat jelentene! És semmiképp se gyötörd magad! Nagyon várom a híreket, hogy mi újság!
blúmi

Jó reggelt!

Blúmi!
Akkor ügyes volt Bálint! :wink: Szerintem is fontos a kedvesség. A gyerekeknél az igazi ártatlanság az, amit engem mindig elbűvöl. Az újszülötteknél, csecsemőknél nincs kedvesebb teremtés a Földön.
Kik voltak nálatok?? -Ha szabad kérdeznem :wink:

Márti!!!
Hát anyósodnak elgurult a gyógyszere! :twisted: Normális? Máskor is szokott ilyen hülyeségeket csinálni, mondani??
Amennyiben a srác, akinek írtál iwiw-en abszolút megértő volt, akkor tényleg anyós a lakást akarta mutogatni. (Készíts egy kis fényképalbumot a lakás minden zegéről-zugáról.. és akkor tudja mutogatni :lol: :lol: )
Gyerekek, hogy vannak? Kamilla állja a frontot betegség terén??

Satrlak!
Mikor is költöztök? Hol tart a ház? Mikor tervezed a pépes ételeket bevezetni??

Gwini!
Tényleg jót akarnak a csajok, nehogy rosszul essen. Tudod azért vagyunk,hogy segítsünk egymáson.
Sajnos így kívülről is elég olvasni, hogy mennyi "szenvedést" okoz, hogy nem akar szopni Laura.
Én csak annyit tudok tanácsolni, amit már korábban is, hogy fejd le a tejet. Ne tedd cicire. Egyáltalán. Az is lehet,hogy megjön neked?? Vagy már meg is jött??
Ez is gond lehet.
A másik, hogy add neki cumisüvegből, ha úgy sem kell neki, akkor a tápszert anyatejjel, és vízzel hígítanám.
A tejpépet is tejjel engedném fel.
Ha meg ez sem jön be, akkor apaszd el a tejed. Tényleg nem tudsz mit tenni. Fogadd el Laurát olyannak, amilyen. Szerintem ezzel is gond lehet.. Nem?
Én a fiaimat 3 hónapig tudtam szoptatni, de ezt már sokszor mondtam itt.. volt tejem, de megjött és elfordultak üvöltve a cicimtől.. át éltem már, amit most Te.
Viszont nem csináltam gondot belőle.. ha nem kellett nekik a cicim és a tej.. hát nem. Sz@r volt nagyon. Fájt a lelkem, de nem kínoztam magam, és őket sem. Kaptak tápszert. S lám.. Bence jövő hónapban 14 éves lesz :lol:
Lépj túl rajta. Nyugodj meg, mert tönkre teszed magad, és Laurát is. Élveznetek kellene az együtt töltött időt, és nem szenvedni. Hm??? Minden jót!
/Nem ám rám haragszol a végén meg! Mert eszem ágában sincs téged bántani!!/

Rólunk:
Meg volt anyukám születésnapja! Olyan nagyon jól sikerült!
Ott sírtunk anyuval a köszöntéskor.. de olyan jól esett!
Öröm könnyeknél sokszor nincs szebb! :wink:
Adél kakija még mindig büdi, pedig nem adtam neki tejpépet, ma sem adok semmit, csak szopi van, és, ha 2-3 nap múlva is ezt a büdit tapasztalom, akkor el kell menni kivizsgálásra.
Csak és kizárólag anyatej mellett nem lehet büdi ugye?????
-Szaporítottam tejet gondolatban.. :oops: most meg már éjjel elkezdett folyni azt éreztem, hogy fekszem a hátamon és valami csöpög a kezemre 8) de annyira álmos voltam,hogy fordultam azzal a lendülettel az oldalamra, de olyan lett az ágyneműnk.. úgyhogy ágyneműcsere is lesz ma.
Ezt nem értem, valószínű, hogy pszichésen is lehet befolyásolni a tej termelését.. annyira akarom most szoptatni Adél és csak szoptatni, semmi mást nem adni neki, emiatt a kaki dolog miatt.. , hogy több tejem lett??
Jó lenne.. hókusz-pókusz legyen tejem.. és duzzadt cicivel járkálni fel s alá .. :lol: :lol: No elment az agyam korán reggel.. megyek megkeresem.. majd jövök!

szeder74

Minyu!
ment privi!!!

szeder74

.. még nem járt erre senki, aki írt volna.. no hát, no hát.
Merre vagytok?
Én már mindennel készen vagyok , nem tudom, hogy menjek-e gyalog babakocsival a közeli boltba, vagy hideg van és inkább kocsival vágjak neki.. most ezen agyalok itt magamban.

Jelentkezzetek csajok!

szeder74

Jó reggelt!

Jaj Lányok, dehogy sértetek meg! Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Monee!
Az a legnagyobb gond, hogy nem akarom feladni! Én nagyon kitartó vagyok! És most az influenza járvány elején nem adom fel a szopit.
A gyümit nagyon szereti, abból sokat megeszik. De persze minél többet adok neki annál kevesebbet szopik. Tejpépet is megeszi, de szintén a szopi kárára. Főzeléket még nem próbáltuk. Tápit egyáltalán nem fogad el.

Blúmi!
Persze, mindig fejek. Lalu a cumisüvegről hallani sem akar, pedig 3 féle van itthon.
Amikor nem akar szopizni, akkor semmiből nem kell neki a tej. Ezt már végigpróbáltuk.

Ági!
Igazad van, sokszor kínzom őt. De ha nem tenném, már régen nem szopna. 2 hós koráig szopizott, mint a kisangyal és gyarapodott is rendesen. Azóta vannak ezek a gondok. Ez úgy működik, hogy ilyenkor pár napig nem akar szopni, aztán egyszer csak elmúlik és szopik rendesen. De eddig most a legkitartóbb ő is a szopisztrájkban.
Persze, hogy kevés ez az adag. De a helyzet az, hogy ő nem üvölt, hogy éhes. Egész egyszerűen esze ágában sincs enni. Jókedvű és mosolyog, játszik nagyokat. Éppen ezért aggódom, hogy esetleg vmi baja van, hogy ilyen kicsi az étvágya. Szerintem ez nem normális.
Az üveg ugye nálunk nem működik. :cry:

Blúmi!
Már nem mérem őt minden etetésnél, csak heti 1-szer. Tegnap csak azért mértem, mert ennyire nam akart enni.

Szeder!
Nem jött még meg nekem. Nem is érzem, hogy készülődne.
Cumisüveg ugye nem kell, tápi főleg nem. A tejpépet megeszi.

Lányok az itt a gond,hogy nem tudok rájönni, hogy mi baja van!
Azt már észrevettem, hogy a belei nagyon gázosak. Ha pukizni kell neki rögtön kiköpi a cicit és nem veszi vissza. Most próbálok adni neki minden kaja előtt espumisant.
De hogy tegnap este mit csinált?
Fürcsi után próbáltam szoptatni, persze kezdte a hisztit. A mellem már majd szét ment, annyira tele volt. Ő csak üvöltött és elfordult. Hát fogtam és odaszorítottam a fejét a cicimhez (most ne kövezzetek meg, tudom, hogy nem szép dolog), kb 10 mp-ig mér ordított, majd elkezdte szívni. Úgy evett, hogy szinte levegőt sem vett, mint aki nem evett 1 hete. Nagyon éhes volt! 140-et szopizott be, majd elaludt. Eddig ez volt a rekordja! Hát akkor most mi van? Mégis kell neki? De akkor miért nem akarja elkezdeni? :roll:
A másik, amit csinál, hogy ha a jobb cicimre teszem, abban kevés a tej, kb 40-50 max. Azt megeszi és a másik cicit már nem hajlandó bekapni, akárhogy próbálom, pedig nem fordulok meg,csak egy gyors váltást csinálok. :wink:
Ha a balra teszem rá, akkor annyit eszik, amennyi abban van(pl: 100). Szóval nagyon rafinált kis babóca!
Az az egy a biztos pont, hogy hajnalban felébred, cicire taszem és szopik rendesen. Akkor sose balhézik.
Bocsi, ha sok voltam.

gwini

Gwini! Bélgázosodás sok mindentől lehet, szerintem megérné ezt a dokit felkeresni!
(Én is megyek Adéllal, ha nem múlik el a büdös kaki dolog..és néha feszeng is Adél.. azt hiszem 10.000-Ft-ba kerül. Szerintem érdemes elgondolkodnod neked, is, főleg, hogy írod a gázos bélrendszert Lauránál. A magyar eü-ben csak "tökölnek" pont nem rég olvastam az augusztusiaknál erről.
Be linkelem neked, a dokit és az elérhetőséget. Egy próbát megérne, és nem lenne talán több problémátok. Kitartás.
http://www.medical-center.hu/colleague. ... t=5&col=23

Enyhe az idő, úgyhogy léptem sétálni Adéllal és vásárolni.

szeder74

Gwini!

Igazán tanácsot senki nem fog tudni Neked adni, mert egyikünk sincs a Te helyzeteben. Nem tudom, biztos baromi nehéz lehet feladni, de kéne valami arany középutat találnod, mert Lalunak meg enni kell. Tudod, hogy én nem vagyok paramami, de annyira kicsi a súlya szerintem... Nem találtalak Benneteket a mi honlapunkon, így nem tudtam megnézni mennyivel született, duplázza a súlyát 6 hónapos korára?
Ha tejcsivel kevernéd ki a tejpépet, akkor benn maradnának az antitestek így az influenza előtt. Vaaagy, kanállal nem tudod neki adni a tejet? A hajam feláll, olyan rosszul hangzik, de talán ez megoldás lehetne.
Ha szervi dologra gondolsz, akkor meg hajrá kivizsgálás, ne várj vele! A Dévényes torna dolgot továbbra is tartom. :wink:

Rólunk:
Ákost "megcsípte" valami. Nem akarom elkiabálni, de két napja az összes alvásnál önszántából a kiságyban alszik el. Pár napja küzdöttünk már nagyon az elaltatással, a karomban kényelmetlen neki, mellettem fekve meg túl sok az inger, úgyhogy azért nem alszik. Gondoltam lesz ami lesz, beraktam a kiságyba és bekapcsolatam neki a zenélő-világító csikóját és csodák csodája a 3. újrakapcsolás alatt valamikor elaludt. Ez kb. 15 perc. Tegnap nem volt annyira álmos, így 4szer kellett bekapcsolni neki, de egy szava nem volt és aludt. A mostani alvásnál szintén... :shock: így bámulok, 5 hónapig ringatva aludt, most meg úgy döntött nagyfiúsan, hogy az neki nem kell, a kiságy a tuti. :shock: Tökre örülök! :D
Ráadásul éjjel is csak egyszer kel, 4kor és utána alszik vissza, ma épp fél 8-ig. Ez nekem már álomszerű, ugyanis korábban kétszer kelt cicizni éjjel és 5-6 körül mindig kukorékolt. :?
Lehet, hogy most megint kicsit magához tért a tejcsim és jobban tele van a pocija, azért nyugodtabb? Vagy a borostyánlánc? Fene se tudja, de nem is akarom érteni, pont jó ez így. :D

Aki nem látta a Mamma Miát feltétlenül nézze meg, szuper! Most nézem másodszor. :) Még a Férjemnek is tetszett, pedig ő utálja a mjúzikeleket. :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Hahó!

köszi, irtam vissza ;)
A "gondolati-szopitermelés" tuti létezik, sztem a tejcsi termelödése nagyrészben fejben döl el!
Örülök, hogy jól sikerült a szülinap!

gwini :)
Én a súlya miatt (ha csak a súlyát nézzük) nem aggódnék, mert nem minden baba egyforma ütemben gyarapszik. Te sem vagy nagy termetü, valszeg ö sem lesz. Ha viszont azt nézzük, hogy nem eszik, azon én is aggódnék. Most Csongi is fogyott, valszeg amitt, hogy hánytam 2 napig, aztán ö is fosizott 2 napig. Igy most én is úgy gondoltam, elkezdem a hozzátápit, egyelöre csak fagyitejcsibe kevert sinlac-al. Én adtam neki kanállal is a fagyitejcsit, elég jól ette.
És teljesen megértelek, én most sokkal jobban stresszelem magam a szopi témán, mint Nándival.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok! :)

Márti: Anyósod nem semmi, remélem a párod tud hatni a józaneszére mikor kissé lenyugodott.

Konan: Tominak jobbulást!

Minyu: Lesz még pár farsang :) Nándi is biztos bátrabb lesz :)

Szeder: Háát passz.... burkolás kész, a festés kész ahogy láttuk most szerelik a radiátorokat. Anyósék jönnek március elején addigra remélem nem itt leszünk már, mert elég nagy zsufi lenne a múltkor is csak úgy lehetett a szopit megoldani hogy zavartam őket mindenfelé, de most hogy kiköltöztünk a hálónkból mert tönkrement ott a villanykályha sehová se tudom őket küldeni csak vmi hideg fűtetlen helységbe. Ráadásul jön velük a majdnem sógornőm is.
Nagyon gondolkodom rajta hogy megmondjam addig ne jöjjenek míg itt lakunk mert ez így nagyon nem jó, de tudod utoljára szeptember végén látták élőben az unokát tuti nem esne jól nekik.
Szóval remélem belehúznak végre abba az átadásba.

Gwini: Tegnapelőtt óta Donek is hasonlókat művel. Sír amint leteszem a szopipárnára, főleg a jobb cicit nem komálja és sajna a bal sem kifogyhatatlan. Nyöszörög elfeszíti magát elvörösödik a feje. Tegnap délután iszonyat hisztit vágott le pedig éhes volt én is rányomtam a fejét úgy szívott utána hogy a férjem is meglepődött a hangok hallatán. Ma reggel is volt kisebb hiszti a jobb cici miatt a balt viszont zok szó nélkül.
Fogalmam sincs mitől lehet...

Kép

Kép
starlark

Szeder!
Köszi, sajnos ez nekünk elég drága, főleg, ha még vizsgálgatni akarnák. A kakija viszont neki is írtó büdi, gyomorforgató! :shock:

Monee!
Lalu 2870-gr-al született 3 héttel hamarabb. A súlyát mostanra duplázta meg.
Az a baj, hogy egyik héten tök jól eszik és hízik egy keveset, aztán a másik hétem nem eszik és nem hízik.
Szerintem ha szervi baja lenne, akkor sosem enne rendesen, nem? És tényleg nagyon jókedvű baba, nem is igen sír.
Azért nem akarom feladni a szopit, mert lehet, hogy pár nap múlva elmúlik ez eszik majd rendesen. Nála nem lehet tudni. :roll:

gwini

Ember tervez Adél végez :lol:
Amíg zuhiztam és öltöztem,hogy akkor indulunk, addig Adél elaludt a babakocsiban :shock: Még ő sem lett felöltöztetve, és, ha most öltöztetném , akkor meg fel kellne.
Úgyhogy maradtunk egyenlőre itthon. Ilyenkor nem nagyon szokott sokáig aludni. Megvárom, aludja ki magát.

Monee!
Nagyon ügyes Ákos! Nem felejtem el,hogy még egy hete is ki voltál, hogy milyen nehéz altatni.. most meg! :lol: Egycsapásra megváltozott!
Amikor el kezdtem olvasni,hogy megcsípte.. azt hittem, hogy valami bogár, vagy pók.. :roll: 8)
Azt hiszem,ha nektek is sikerült ez a fajta altatás, akkor én is próbálkozom majd vele, mert nekem is mindig a cicimen alszik el Adél. (Jó most a babakocsiban, de ez most nagyon meg is lepett..) Még egyszer ügyesek vagytok! :wink:

szeder74

Minyu!
Köszi! Igen, én sem a súlya miatt aggódom, hanem mert nem éhes.
A Nórival nekem sem volt ilyen gondom. Ő mindent felfalt. úgy szopott, mint a kisangyal. A tápit is rögtön elfogadta bármilyen cumisüvegből. :wink: Súlyra is már legalább 7 kg volt ilyen idősen.

Starlark!
Hát érdekesek eze a gyerekek. Kár, hogy nem tudnak beszélni és elmondani, hogy mi a bajuk. :lol:

gwini

Még mindig alszik :) jövök gyorsan.

Gwini!
Hát most jobbat nem tudtam tanácsolni. Talán a védőnő segíthetne valamelyik másik hasonló dokival, aki sztk-rendelésen foglalkozik ilyen jellegű problémával.
Én nem hagynám ezt annyiban. Laura is megérdemli, hogy nyugodt napjai legyenek! Lehet,hogy tényleg semmi nincs, és kizárólag az anyatej nem kell neki. Az is lehet,hogy unja napközben a szopikat.. olyan rafináltak tudnak lenni!
A büdi kaki nálatok meg azért is lehet, mert kap gyümölcsöt Laura. Nem??
Adél kiló: 6700 gr.
Laura??? -bocsi--tuti,hogy írtad emlékszem is, de hogy hány , arra nem.

Starlak!
Nehéz kérdés :roll: Mert, ha tényleg ilyen rég látták Donátot, akkor lemondani elég "cinkes", hát nem tudom. Talán, ha megemlítenéd,hogy jól jönne a segítség a költözésnél.. -legalább nem nektek kellene egyedül pakolászni.. csak ötletelek - szóval mi lenne, ha akkor költöznétek?? Több kéz, többet végez! :wink: Nem utolsó sorban meg látnák Donátot is :wink:
Tudom,hogy mit érzel az építkezéssel kapcsolatban.. most mi is lassabban haladunk.
Mikorra mondták a kb. időpontot, hogy mehettek??

szeder74

Szeder!

Lalu: 5760 gr.

gwini

Gwini!
A képein nem látszik, hogy vékonyka lenne. Formás baba. Hány centi ehhez a súlyhoz!
Bízz benne egy picit! :wink:

Fel kelt Adél.. megyünk sétálni.
Süt a napocska.
Jók legyetek.

szeder74

Monee!
Szerintem a mozgásfejlődése teljesen rendben van. Már hasra fordul könnyen, meg visszais. Hason nyújtott karral kinyomja magát, majdnem hogy négykézlábra áll. Szépen felhúzza magát ülésbe, körbenézeget. Amilyen pici, olyan erős és mozgékony. Csak a kajálás nem nagyon érdekli őt. :?

gwini

Szeder!
61 cm kb. 48-al született. Nem vékony ő, szerintem sem. Kis formás. Csak marha keveset eszik.

gwini

Szia Szeder! :lol:

Jót nevettem az elgurult gyógyszeren! :lol: Rám is fért,hogy nevessek egy nagyot!
Kamilla csak picit köhög,de jól bírja! Doki néni ugyanezt kérdezte szó szerint mint Te!
Lehel láztalanul ébredt!!! Viszont a szeme begyulladt,nagyon piros!
Berci még mindig lázas,de végre evett pár falat igazi házi kenyeret és sokkal jobb a közérzete,viszont nála is megjelent a hasmenés! Viszont valamilyen szempontból jó jel,mert ürül a vírus végre!
Csabi pedig végre mehetett oviba,2 hét után!
A helyzet tovább fokozódik nálunk: férjem beszélt tegnap délelőtt a szüleivel,összefutottak a templomban. Hát,apósomnak volt egy olyan mondata,ami nagyon-nagyon meg fogja nehezíteni a békülést,már,ha egyáltalán akarnak békülni (mi bocsánatot kérni nem fogunk,mert nem látjuk okát,sőt,szerintem inkább nekünk van okunk megbántódni). Rendesen belegázolt a férjem büszkeségébe és szerintem nagyon nem volt fair! Szóval azt mondta,hogy mi csak kapni szeretünk,adni nem! Mondja ezt azután,hogy a férjrm most költöztette ki Pestről az öccsét a céges platós kocsival és készül ugyanerre Miskolcon, anyósom öccsét kell átköltöztetni egy másik településre,ezért nem lesz itthon 2 napig! Na mindegy,nem is tartjuk mi az ilyeneket számon,mert régen rossz,ha családon belül felemlegetjük,hogy ki kinek,mikor, miben segített. De ez akkor is szemét mondat volt! Tény,hogy sokat segítettek anyagilag is,amikor építkeztünk,tőlük kaptuk a mosogatógépet is stb.,de soha nem gondoltam volna,hogy ez nem önztlen segítség,hanem várnak érte valamit és jó arra,hogy felemlegessék! Ha vásároltak nekünk ezt-azt,gyümölcslevet az unokáknak (nem kértük,csak hozták) soha nem engedték kifizetni,de a férjem azt mondta,hogy ennek most vége,minden fillért át fog nekik utalni,mert nem akar többször ilyen mondatra okot adni. Anyukámék sokkal több dologgal járultak hozzá az új házunkhoz (konkrétan anyukám öröksége a telek,ahol áll a házunk),de soha nem jutott eszébe,hogy ezt bármilyen konfliktus esetén felhánytorgassa! Nagyon sajnálom,hogy így elmérgesedik az egész,nem tudom,mi lesz a vége! Sikerült úgy kiakadnom ezen,hogy tiszta ideg lettem és ez sajnos Kamillára is kihatott: tegnap délelőtt egyszerűen képtelen volt eleludni rendesen,sírt,pedig nagyon nem jellemző,én meg itt mondtam azt,hogy elég volt,nem foglalkozom az üggyel tovább,majd alakul,ahogy alakul! Nehogy már a hülyeségük miatt csappanjon meg a tejem! És,ami a legdurvább,annyira el vannak foglalva a mondvacsinált sértődöttségükkel,hogy péntek óta meg sem kérdezték,hogy vannak a gyerekek! Na,mindegy,úgy látszik ennyire fontosak nekik az unokák.Az a baj,hogy nem tudok közömbös lenni,mert a férjemet is rágja-marja ez a dolog. Már látom lelki szemeimmel,hogy lehet,Kamilla keresztelőjére sem jönnek majd el,úgy ahogy anno Lehelére sem!
De kérdésedre válaszolva,anyósom gyakran beszél meggondolatlanul meg csapkodja a telefont-ajtót,ha valami nem tetszik neki,de ilyet még nem mondott soha!

Gwini!

Azt hiszem,nappal én sem erőltetném,csak megkínálnám,ha nem kéri,rögtön adj neki mást! Éjjel viszont vagy este,amikor jól szopik,azt tartsd meg,ahelyett ne adj mást,így a tejtermelést is fenttarthatod!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Bejci: Nagyon édes Bianka! Az a sírásra görbülő száj :D Zalánt is sikerült egyszer lekapni, amikor még csak görbült a szája :)

Szeder: szerintem is a tejpép miatt büdibb Adél kakija. A tejtermelésre már többször hallottam, hogy nagyrészt fejben dől el. :)

Márti: további jobbulást a fiúknak, és drukk, hogy Kamilla ne kapja el! Anyósod.. Nem tudom elfelejtette mostanra, hogy milyen az, ha az embernek beteg gyereke van? Még jó, hogy nem a gyerekek előtt emlegette, hogy nem jön többet :?

Ági: nagyon jó az "esti mesés" kép :D

Konan: Tominak jobbulást!

Minyu: sajnálom, hogy nem úgy jött össze a farsang, ahogy terveztétek.

Gwini: nem lehet, hogy Lalu azért is üvölt a cici láttán, mert te már (abszolút érthetően) sík ideg vagy mikor leülsz szoptatni? Nálunk akkor nem eszik rendesen Zalán, ha én valamiért ideges vagyok, mikor leülök szoptatni. Illetve a legutóbbi egészséges rendelésen pont egy ilyen tipusú kisbaba volt mellettünk a pelenkázón, beszélgettünk is az anyukájával. Hol eszik-hol nem, éppen csak nem hizogat. 6 hónapos volt, épp csak meghizta a minimumot, ha jól értem előző hónapban azt sem. A védőnő konkrétan azt mondta, hogy az a lényeg, hogy fejlődjön, úgy tűnik ő egy ilyen baba. Hogy a doki mit mondott nekik nem tudom, mert utánunk mentek be

Monee: nálunk zenélő fóka van, azt kell felhúzogatni Zalánnak, amig el nem alszik :D Mondjuk furcs, mert nálunk eddig fürdés-szopi-alvás volt a menetrend, mostanában a szopi és az alvás közé még bekerült egy néhány perces éber nézelődés, de már a kiságyában.

Konkrétan így nézett tegnap a fiam lefektetés után, hát nem úgy tűnt, hogy el fog aludni. :D De 15 perc és néhány fókafelhúzás után már durmolt is.

Kép

Kép
kistiggrincs

Szeder!

Nem biztos,hogy Veres dr. a legjobb választás! Hiába gyerekorvos és gasztroenteroloógus,ismerettségi körben hiába vitték el a kicsit magánrendelésre,nem ismerte fel,hogy bélcsavarodása vana babának,mégcsak uh.-ot sem csinált, a ztán,hogy nem javult a baba,bekerültek valamelyik gyerekkórházab,ahol pillanatok alatt kiderítették a bélcsavarodást és meg is gyógyították a babát! Szóval gondold meg 2x,mielőtt odaviszed Adélt!

Márti
borossné becz márta

Na,Lányok,a maci meglátta az árnyékát,úgyhogy készülhetünk,marad még a tél! :cry: :cry: :cry:

Márti
borossné becz márta

Hahó!

Csak nagyon gyors bekukk :oops: jön a barátném akinek 6 hetes a kisfia :D

Gwini!

Hát tényleg nagyon kitartó vagy.Minden elismerésem. Ha annyira nem akarja a cicit akkor szerintem is fejd le és úgy add neki. :wink:

Márti!
Anyósodnál tényleg "elgurult a gyógyszer" ahogy Szeder írta. Ez nagyon durva :twisted: Sajnálom. Azért remélem megbékél saját magával és megy majd hozzátok.

Nagyon köszi az aggódást. 2 nap alatt megygógyult Gyuszika bár nem tudni mitől volt láza :? Ismét a régi mosolygós baba!

Kép
Kép
a.m.

Gwini!
Bocsi,most látom,hogy nem fogadaj el az üveget. Nagyon sajnálom :cry:

Kép
Kép
a.m.

elgurult a gyógyszer szöveg nagyon jó! Ezentúl én is ezt mondom, ha valaki hülyeségeket csinál 8)

Márti :)
hát csak pillogok itt :shock: :shock: Bár tavalyelött megkaptuk mi is tesóméktól karácsonykor, mert egyszerüen nem hajlandó belenyugodni a család, hogy szenteste ITTHON szeretnénk lenni Inárcson. Szivesen látunk mindenkit vendégségbe, de én nem szeretnék kocsikázni, gyerekeket hurcibálni, rohanni stb. és anyum ezen besértödött. Na, mindegy is, ez teljesen más tészta.
Lehel szeme ettöl a virustól gyulladt be? tegyél rá krumplit, nekem az szokott segiteni megnyugtatni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Jujj, úgy tűnik a család sok helyen gáz mostanában... :evil:

Márti, anyósod nem semmi! :shock: :? :roll: De ha így gondolja én biztos hogy hagynám hogy főjön a saját levében!

Szeder, ez az elgurult a gyógyszere általános derültséget okozott itt! Jó szöveg, páromnak is egik kedvenc mondása! :)

Gwini, okosat tanácsolni én sem tudok! Orvosnak, védőnőnek említetted már a dolgot? (nme lehet hogy az a baj hogy nagyon jön a tejcsi és az zavarja?!)

Minyu, Thomas jelmez nagyon jó lett! Hogyan csináltad? Dorka teljesen beleszerelmetesedett, szvsz nekem is gyártanom kell egyet neki...

Tiggrincs, annyira édes huncutkás Zalán ezen a képen! :)

Gabolino, a kukuccsolás Ádámnak is nagyonbejön, ős is hatalmasakat kacag közben! :lol: :lol: :lol:

A.M. örülök hogy Gyuszika meggyógyult!

Minden betegeskedőnek jobbulást! Csak vége lesz már a télnek, az influenzának...:evil:

Rólunk. Nálnuk sem túl fényes a helyzet anyós-téren.

Azt írtam, hogy anyósom nagy ívben tojik a fejünkre, tavaly 2x járt nálunk, Ádámot 11 naposan látta először és utoljára eddig, Dorka szülinapján eddig egyszer volt itt, azóta max. telefonon köszönti fel - általában 1-2 nappal később...
Azt elvárják, hogy mi ugorjunk ha kérik, hogy mi bármikor menjünk, hogy a két gyereket cuccoljam fel a legnagyobb télben is... Karácsonykor sem találkoztunk mert mondtam, hgoy én nem húzom a két gyereket a legnagyobb hidegben, ők meg nem jöttek.
Ha valami anyagi érdekük fűződik hozzá a világ végére elmennek, de hogy a gyerekeket megnézzék, azt nem...
Most kitalálták, hogy disznót akarnak vágni jövő szombaton, 7-én. Ezzel az a bibi csak, hogy 6-án pénteken van Apa szülinapja és Dorka névnapja... Mivel nem a szomszédban laknak, így Apának előző este haza kellene mennie így se őt nem tudnánk felköszönteni se Dorkát...
Szvsz anyósnak eszébe sem jutott megint, hogy mi is van pénteken, az meg hogy esetleg köszönteni is eljöjjön...
Egy hétig agyaltunk hogy mi legyen ,hazamenjen-e Apa vagy se.
Tegnap este jól összebalhéztunk ezen. Napokig hőbörgött Apa hogy biztos nem fog hazamenni, este meg már ott tartott hogy 6-án este megy
De volt olyan ötlete is hogy menjünk midannyian! Mondtam, hogy addig nem viszem oda a gyerekeket amíg nem látom azt anyósomékon hogy kíváncsiak rájuk! És ebben az egyben hajlíthatatlan vagyok!
Őt nem tarthatom itthon, hiszen az anyja, végül úgy döntött hogy hazamegy, de hajnalban! akkor már én mondtam hogy ha 3-kor akar kelni és levezetni 130 km-t akkor menjen inkább este, bár talán meg akartam ünnepelni a szülinapját ha a gyerekek elaludtak. :oops: 8)
És még én voltam a rossz, hogy ilyen hülyeségekkel jövök hogy szülinapot ünnepelni! na itt durrant el az agyam és hagytam a fenébe a dolgot! Bőgtem mint egy hülye hogy anyósom így keresztbe tud tenni nekünk! Mert abban biztos vagyok hogy naptárt nem nézett - és megkockáztatom hogy a fia születésnapjával sincs tisztában...

Reggel azt mondta, hgoy szombaton megy csak haza és bocsit kért. ELEGEM VAN!!!!!!!!!!!!!!

Na haragudjatok hogy itt panaszkodom de ki kellett írni magamból!

Más. Nem tudjátok hogy hol lehet ilyen játékot elfogadható áron kapni?! Brendonban 4200-ért kicsit sokallom... Ádámnak volt és imádta de sajnos kilyukadt és nem is lehet megjavítani...

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Most önző leszek... :oops:
Megjöttünk a gyerekorvostól. Azt hittem, hogy Bia oltást fog kapni, de nem kapta meg, mert nem telt el 1 hónap. Helyette viszont a dokinéni kikészített!
Megnézte Bianka neurológiai leletét, - azt mondta, hogy ő ezt még nem látta... pedig dehogynem... jan. 12-i oltáskor már olvasta, még másolatot is csinált-aztán közölte, hogy akármit is mondtak a neurológián arról, hogy Bianka rendben van, látszik rajta, hogy nincs rendben a karja, mert nem előre támaszt, hanem oldalra. Úgyhogy vigyem el a Dévényesekhez. És azt is mondta, hogy "Nem kellene ám homokba dugni a fejünket!"
Ez olyan szarul esett csajok!!! Úgy éreztem magam, mint egy szar anya, aki nem tesz meg mindent a gyerekéért!
A legérdekesebb az egészben, hogy múltkor- jan. 12-én- agyon-vissza dícsérte Biust, hogy ögyesen támaszt! Akkor most mégsem támaszt ügyesen??? Ja és megkérdezte, hogy itthon leszünk-e, én mondtam, hogy csütörtökön megyünk Fűzfőre, mert megcsappant a tejcim és ott helyre szokott jönni, erre ő: " Azért talán most a torna fontosabb lenne, mint hogy elutazzanak!" Ezt meg úgy mondta, mintha legalább Thaiföldre készülnénk kiruccani, hogy jól érezzük magunkat! Én nem jódolgomban megyek Fűzfőre, hanem, hogy a tejci mennyisége elég legyen Biankának! Iszonyatosan szarul érzem most magam!
Most bőgtem anyámnak fél órán keresztül, de még most is pityergek! :cry:
Én a legjobbat akarom a gyerekemnek és értelemszerű, ha Dévény tornára kell vinni, akkor oda viszem! De ha egyszer eddig mindenki- szakemberek: neurológus, gyógytornász- azt mondta, hogy rendben van Bianka, addig minek vigyem el? Vagy nem lehet ezt normális hangnemben közölni? Muszáj engem porig alázni? Vagy én vagyok túl érzékeny? ...

bocs, ha sok voltam!
Vendég

Bejci! Simán lehet hogy adoki néninek rossz napja volt! Persze, iszonyú hogy így beszél egy anyukával, erre semmi mentség nincs szerintem!!!
de ha eddig minden szakember azt mondta hogy semmi gond nincsen akkor én a helyedben nem aggódnék!

Még azt is el tudom képzelni - és ez most csúnya lesz!!! - hogy esetleg van valami érdekeltsége a Dévényeseknél!!!

Én kérdeztem 3 hónaposan a doki néninket hogy nem kell-e Dévényessel megnézetni Ádámot, mert eléggé balra tartotta a buksiját + én btegségem ,de ők beszéltek le róla, mondván nagyon drága, nehéz bejutni és előbb neurológussal nézessem meg, majd ő tudja hogy kell-e!!!

Tehát ne aggódj, ha ők azt mondták hogy rendben van minden akkor úgy is van!!!!!

Én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy gyerekorvost váltok! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Bejci!

Na akkor most keress szépen egy másik gyerekorvost! Nagyon komolyan mondom és,mielőtt bármit is mondanál neki,nézesd meg vele Biust,hogy mit mond! Szuper anyuka vagy,nem véletlen vitted el a lánykádat annyi helyre, és mindent rendben találtak nála! Egyszerűen bunkó volt a dr.nő,nagyon és semmi joga nincs beledumálni az életetekbe! Mindent Biusért teszel,én a helyedben meglépném ezt is! Főleg,hogy semmi kínos nincs ebben,egyszerűen besétálsz a kiszemelt gy.orvos ajatján Bius TAJ-kártyájával és közlöd,hogy Őt szeretnéd gyerekorvosnak. Az új orvos aztán majd telefonon megkéri a régitől a kartonon szereplő adatokat,amire szüksége van!
Én egy percig sem maradnék ennél az orvosnál! És ne sírj,egyetlen könnycspet is kár hullatni egy ilyenért! nem érdemli meg!

Tigrincs!

Nagyon édes Zalán és tuti a babája,főleg a pulcsija! :lol:

Anyoooka!

Pacsizhatunk! Anyós is elfelejti a szüli-és névnaokat,utólag sem köszönt fel,csak,ha van nagy családi ünnep! Ja,de! A sógorom x. barátnőjének novemberi névnapjára már nyáron megvette az ajándékot és nagy családi ünnepet akart rendezni neki-A MI HÁZUNKBAN!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.02.02 16:06-kor.
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?