Sziasztok!
Na megint van mit bepótolnom….számítsatok maratoni kisregényre!
Először is mindenkinek köszönjük a Lilla dicséreteket és a tippeket száraz bőr ellen!
Borkaby!
Te jó ég! Szegény barátnőd jól megjárta….de ne ijesztgess, én még azért szeretnék 2-t szülni!
Nagyon édes Tomi! Gratula a hasalós mutatványhoz és a nyauhoz!
Már biztosan rég túl vagytok rajta, de nagy hős volt Tomi a szemkimosásnál!
Anyós! grrrrrr
Nymalac!
Még aznap készíttetem apukámmal pelusos képet, nemsokára fel is teszem, igérem, csak még nincs a gépen! Te milyen színes pelust találtál? A BM akkor ezek szt neked sem jött be annyira, vagy most mi is a helyzet? Igen, érdekelne a BM eladási lehetőség…írnál légyszi privit ezzel kapcsolatban? 12-14 között vmkor visszamegyünk, úh gyorsan kellene intézni.
Nagyon jó lehet ez a hordozós kabát, örülök, h Bori ilyen jól érzi magát anya hátán!
Szted meddig alkoholozzam Lillus fülét? Ma egy hete, h átestünk a dolgon, és sztem rendben van, semmi baja. Egyébként én nem néztem oda, és apukám fogta, mert féltem, h én nem fogom tudni olyan kegyetlenül lefogni, h tényleg ne legyen baj.
Nagyon édesek Lili almaevős képei!
Na meg az újonnan feltett képek is, nagyon cuki leánykáid vannak!
Én is ki fogom próbálni ezt a kádbaműanyagot, mert szegény Lillus már egy hónapja minden fürcsi közben sír, és egyszerűen nem jöttünk rá, hogy miért, már mindent kipróbáltunk, ami problémaként felmerülhetett. Pedig előtte imádta, vigyorgott, pacsált, minden…aztán egyik nap hatalmas ordítás következett, és azóta minden nap.
Hátha ez a cucc segít.
Én is csodállak, h hogy van ennyi mindenre időd?! Pedig nekem csak 1 van, és délutántól a szüleim is segítenek…már ha anyukámnak van kedve, meg szegény apukám nem lumbágós…ő egyébként nagyon lelkes, csak most leroggyant szegény.
Ildi!
Akkor kitartást kívánok a bukással kapcsolatban, biztos nincs komoly baj, ha szépen növekszik, meg minden, és nem is szenved tőle közben. Állítólag elmúlik majd akkor, amikor már mást is eszik…az már nincs olyan messze!
Nekünk is pont a térde és a pofija száraz Lillusnak, de már kicsit jobb, mert rákentünk már mindent, amit ajánlottatok ti is, meg más is.
Köszi a tippeket!
Nagyon édes Lottika, olyan szép pofija van!
LKata!
Gratula a kacajhoz, aranyos lehet Norbika!
Video esetleg?
Aranyosak az almaevős képek!
Bettike!
Nagyon édes Máté, a nyuszival ölelkezős alvás csúcs!
Anhel!
Biztos azért verekszik Dóri, mert nagyon rajta van a kajcsin, és azt akarja, h ömöljön a szájába! Lillus is műveli ennek az enyhébb verzióját, ő majdhogynem karkörzéseket csinál, és közben megsimizi a cicit, amikor odaér…de ő kis finoman csinálja, jó érzés.
Örülök, h nektek is bejön a 4É, nálunk is működik azóta is.
Igen, a felvesz-letesz elég kegyetlen lehet, főleg ránk nézve…de ha muszáj, akkor lehet érdemes bevetni, nem tudom. Mi még midnig nem szakadtunk el a babakcositól napközben
, este pedig szépen elalszik 10perc alatt. Viszont én olvastam a suttogó mindent megoldban, h ezt a módsezrt csak 4hó felett ajánlja, előtte nem, hanem a susog ütöget-et, ami annyi, h ha sír, akkor susogsz a fülébe, és ütögeted a hátát, ő a kiságyban fekszik. És csak akkor kell felvenni, ha nagyon sír. Nemtom menynire olvastad részletesen…
Ngayon édes Dóri vigyorgós képe!
Igen, nálunk is pont most van 3hós növekedési ugrás, úh ismerős…egy picit bővebben lejjebb…
Kata!
Köszi!
Hát a nappali átszoktatásra még midnig nem éreztem erőt magamban, egyszer próbáltam, de fél óra múlva sírva ébredt. Talán majd ha átalussza az éjszakát, és nem leszek kómás nappal.Úh maradt a bbkocsi…este szépen elalszik 10perc sírdogálás után, az ágya mellett ülök, és susogok ha felsír.
Sajnálom a szopit! Nagyon édesek a gyerkőcök!
Éva!
Tényleg Makóról vetted a bbkocsit?
A szüleim is itt laknak, így most mi is itt vagyunk Lillussal…
Én is ajánlom neked a suttogót…mi is így jártunk, csak 10-15percet aludt Lillus, utána sírva ébredt, és nem aludt vissza. Mostmár 2-2,5 órákat alszik nappal, és 90%-ban ébreszteni kell. Tegnap 3-at is lenyomott, mert én is aludtam, és a szüleim elfelejtettem felébreszteni.
Jobban vagy már?
Szöszke!
Sztem is nagyon szépek vagytok Gergővel! Ha már csinálod te is a suttogót, nem próbálod meg az álometetést? Ehhez mondjuk az kell, h Gergőke elaludjon 10körül mondjuk, és akkor éjfélkor adhatsz neki cumiból tejcsit. Azért írom ezt, mert a szopi esetleg túlságosan felébresztené, ha ki-be teszed az ágyból, meg minden. Nem akarok okoskodni, de én megpróbálnék kicsit erőszakos lenni, és letenném a fiatalurat, és nem venném ki…közben a susog-ütögettel lehet vigasztalni, ha sír. Előbb utóbb megszokja sztem és aludni fog, az nem igaz, h nem álmos, és nem tudna aludni, csak rossz szokás. Csak egy tipp, vesztenivalótok nem sok van, max egy próbahét…
Lillus szépen elalszik átlagban 10körül 10 perc alatt, én susogok neki (nem ütögetek
), és sztem én is ki fogom próbálni nemsokára az álometetést cumiból, hátha átalussza az éjszakát, mert most felkel 4-5 körül általában, és éhes. Már 3x átaludta az éjszakát 6.30ig, szal ezek szt képes rá, csak éhes…
Kilók: Jaj, ne is mondjátok. Én egyenesen hányok magamtól, nem szoktam én meg, h ekkora bálna legyek. 21kg-ot sikerült a végére felszednem, ebből 5kg lement, mikor hazajöttünk a kórházból (24óra múlva) és Lillus 2hetes korára már csak 11kg volt rajtam. Nagyon vizesedtem a végére, valszín ezért csúszott így le. Azóta viszont a szopi miatt zabálok, különben nincs elég tejcsi, és 2-3 kg vissza is jött.
Nagyon szarul érzem így magam. A bőröm szanaszét repedt, undorító konkrétan. Amikor Lillus még a pocakban volt, nem volt egy csíkom sem, majd pár nap/hét múlva egyre több lett rajta, és mostmár van olyan 8-10 kb. A fenekem teteje, és a csípőm is teljesen kirepedt, a legdurvább pedig a combom belseje, na az tényleg extra gáz, én még ilyet életemben nem láttam, h vknek ennyire csúnya legyen. A belső rész teljes felülete át van hálózva sötét lila repedésekkel. Gyönyörű! Nem tudom, h lesz-e még belőlem normális kinézetű nő valaha?!
:( Az a legrosszabb, h nem is tudok most semmit tenni ellene, mert bármit tennék, az nálam a tejcsi rovására megy, és így is csücskösen van. Ha fogyózom, akkor azért (ekkor a méreganyagok a tejcsibe is ürülnek, szal kizárva), mert nem eszem eleget, ha sportolok, akkor azért, mert mégfáradtabb leszek, és akkor egyből sokkal kevesebb a tejcsi.
Pedig hogy elterveztem, h januártól eljárok úszni, meg itthon is tornázom, amíg a szüleim vigyáznak Lillusra.
Na mind1, abbahagytam, bocsi a panaszáradatért, de muszáj volt….
Clau!
Örülök, h nektek is segít a 4É!
Kriszta!
Nagyon édes Bálint!
Peva!
Ne aggódj sztem, nincs miért! Nálatok is hasfájós volt Dorka, így persze, h nem tudtátok időben rendesen gyakorolni a hasalást, nincs lemaradva, csak kevesebbet tudtatok gyakorolni, mint a többi baba. Majd behozzátok! Nálunk is ugyanez a helyzet, nagyon gyatrán megy a hasalás, de nem aggódom, mert tudom, h Lillus erős baba, és nincs lemaradva (már próbál felülni, és régóta gyönyörűen tartja a fejét), csak mivel régebben csak kézben volt el, így lerakni sem lehetett, nemhogy hasra. Most meg túl nagy már a kezdéshez, és persze, h utálja, és 1-2 percnél tovább nem bírja, de majd ez is menni fog vmkor.
Dohányzás: Én is utálom, nem dohányoztam a tinikori 4-5 diszkós cigit leszámítva.
Nálunk rajtam kívül mindenki dohányzik a lakásban, Norbi szerencsére nem cigizett már bent, mióta terhes lettem, de a másik 2 embert nem lehetett meggyőzni…sztem elég gáz, h maguktól nem volt ennyi eszük. Sőt, a legdurvább, h a csaj is terhes lett közben, és bár nem tudom most mi a helyzet (30hetes), de sztem még mindig nyomja…amikor hazajöttünk, még így volt.
És végül akkor vonultak be a szobájukba a cigivel, amikor Lillus megszületett. Illetve akkor sem még, mert a konyhában nyomták, én meg mentem be a gyerekhez tiszta cigiszagúan…és egyszer kifakadtam ez miatt. Majd jöttek a szüleim is, és akkor nem mertek cigizni, asszem le is nyelték volna őket…majd amikor elmentek, a csaj megint nyomta, de Norbi ekkor lehordta, így abbahagyták. A szobából azért azóta is szivárog egy kicsit, de ez már barátságosabb. Itthon anyukám kimegy, megmondtam neki, h különben nem jövünk haza…de ő magától is így tett volna sztem.
Linh!
Sztem én sem fogom Lillust még egy ideig metróztatni. Buszon már ültünk, mert muszáj volt elmenni a követségre, és annyi pénzt költöttünk már taxira előtte, h inkább bevállaltam. Mostmár elég nagy is hozzá sztem, de 6hetes volt csak, mikor hazajöttünk, úh előtte nem jó szívvel szálltam fel.
Nagyon édes Marci, nem semmi, h milyen szép nagy!
Babe!
Nagyon édes a csajszid! Nekünk is van ilyen pöttyös bodynk.
Szerintem se keltsd fel a kiscajt, micsoda remek ötletek…
Vitamin: Mi nem szedünk semmit…
Kint nem szokás. Születésekor kapott Lillus k-vit. szurit, és ennyi…de hnap elnézünk a magyar dokihoz, és rákérdezek, h szerinte mi legyen…
Bettyna!
Nagyon édesek az uszis képek, és ratula az alváshoz!
Vikcy!
Üdv újra!
Lilla is sokat kacsalított pici korában, de fokozatosan kinőtte. Biztos Fanni is kifogja, de azért mutatsd meg egy dokinak! Nagyon arik a képek!
Marek!
Bori visszaszokott már apához? Biztos minden a reégi lesz csak fokozatosan kell… én is tartok tőle, h mi lesz, Lilla már 1 hónapja nem látta az övét…
Remélem elmúlt már a mellgyuszi!
Zsuzsu!
Jaj, ez a szerencsétlen sztory! Később biztos te is jót nevetsz majd rajta!
Mensi: engem még elkerül, hála az égnek…kopp kopp.
Rólunk…Hát nálunk is beütött a 3hós növekedési ugrás, az a durva, h Lilla ezeket napra pontosan műveli, a 6hetesnél is így jártunk. Szal pénteken nagyon ügyes volt, átaludta az éjszakát 10-től 6.30-ig (megjegyzem, életében harmadszorra
), aztán szombaton totál megőrülés, keltünk 2-kor, 6-kor, és 8-kor, baromi éhes volt szegény. Még jó, h gondoltam egyet, és szombat reggeltől elkezdtem szaporítani, mert éreztem, h több tejcsi kéne, annak ellenére, h még pont elégnek tűnt. Úh elkezdtem minden szopi után egy órával fejni, és persze így minden szopira kevesebb jutott, mert nem telt el elég idő, de mivel sikerült mindig 50-60ml-t lefejnem, volt pótlás bőven, így összességében többet tudott enni. Ezt még ma is csinálom, állítólag 2-3 napig kell, úh hnap meglátjuk az eredményt, ha már nem fejek és visszatérünk a 4óránkénti csak szopira. Persze esténként még mindig folytatom tovább a fejést, h legyen biztonsági pótlék. Tegnap este 180-at benyomott, és 5-kor ébredt egy rövid szopira, majd 8-kor kelt, jófej volt, h hagyott végre aludni.
Általában a kora reggeli szopi után csak fél-másfél órákat alszik, úh ez most ma jól esett.
Én is dicsekedek egy kicsit. Ugye mi nagyon szenvedünk a hasalással, mert nem tudtuk elkezdeni időben gyakorolni, így nagyon utálja, és csak 1-2 percet van el, csiga léptekben haladunk. Viszont mostmár tényleg többet gyakorlunk. Szombaton viszont egész jó passzban volt, 2-3 percig bírta, és csak a végén kezdett nyekeregni…közben viszont olyan ügyes volt, h símán odanyúlt a játékához, magához húzta és elkezdte csócsálni.
Büszke vagyok rá, h ilyen kevés gyakorlás után már ilyen jól megy…már csak meg kellene vele szerettetni.
Tegnap este nagyon huncut volt a kisasszony, bevágta a vacsit, aztán felvettem a kanapén ülve, melletem ült anyukám, és Lillus egyfolytában azt csinálta, h balra nézett anyukámra, rávigyorgott, és gyorsan huncutul belefúrta a nyakamba a fejét, elbújt…aztán megint. Ezt megcsinálta kb 30x, nagyon édes volt!
Persze mire apukám hozta a kamerát, megunta.
A kedvenc helye a pihiszék, itt mindkét kezével fogdossa a játékokat, és a lovacskát, ami elég nagy ehhez, magához is húzza, és tömi a szájába.
A legújabb hóbortja pedig az, h tömi a kezét a szájába, de nem ököllel, hanem kinyújtott ujjakkal, merőlegesen a szájára.
Mivel elég hosszú ujjacskái vannak, meg egyébkéntis, ha sikerül jól ledugni a torkán, akkor persze öklendezik, és egyszer jól sírva is fakadt, gondolom nagyon lenyomta.
Meg elkezdte fogdosni az én kezemet is, mindig nyúl érte, és megfogja, főleg szopi közben, vagy amikor elég közel van hozzá…ugyanez a helyzet az arcommal és az orrommal is.
Na most ennyi voltam…szóltam előre, h hosszú leszek!
Nade aki ilyen ritkán jön…